joi, 8 mai 2014

Zodiile si bolile la care sunt predispuse

zodiile
Astrele influenteaza destinul oamenilor si imprima influente asupra moralului, psihicului si fizicului lor pe tot parcursul vietii pamantesti. In functie de aspectele si pozitia planetelor in raport cu cele doisprezece zodii ce parcurg pamantul, se stabilileste predispozitia semnului zodiacal spre anumite boli. Iata spre ce tipuri de boli sunteti predispus, avand in vedere perioada in care v-ati nascut:

Berbec (21 martie-20 aprilie)

Aflati sunt influenta planetei Marte ce guverneaza capul si fata, Berbecii reprezinta cele mai dinamice caractere ale zodiacului. Desi inzestrate cu o energie fizica neobisnuita, persoanele aflate sub acest semn zodiacal au o sensibiliate exagerata, sunt foarte emotive si fac dovada unui temperament bilioso-nervos. Pentru a-si consuma surplusul de energie pe care il au, dar si pentru a evita transformarea acestuia in energie nervoasa negativa, Berbecilor le este recomandata foarte multa miscare. Sub influenta lui Marte, Berbecii sunt predispusi la tulburari mentale, dureri de cap acute si la raniri accidentale. Persoanele Berbec trebuie sa fie foarte atente la oboselile care zdruncina sistemul nervos si trebuie sa se fereasca de griji inutile, invatand sa se relaxeze. Berbecilor le sunt recomandate alimentele cu un continut bogat de fosfat de potasiu.

Taur (21 aprilie-20 mai)

Aflat sub semnnul planetei Venus, Taurul este zodia ce se afla sub semnul unei mari dragoste de viata. Pentru ca se hraneste din micile placeri ale vietii, Taurul este predispus de cele mai multe ori la boli de stomac. In acest sens, Taurul trebuie sa inlature cu foarte mare atentie excesele alimentare. Zodia Taurului stapaneste gatul si rinichii, de aceea amigdalita si laringita sunt boli frecvent intalnite in cazul taurului.
Taurul dispune de un temperament limfatico-nervos, lent si cu toate acestea este bine sa-si supravegheze tensiunea arteriala. Pe masura ce inainteaza in varsta se mareste riscul aparitiei unor tulburari de circulatie arteriala. Ii este recomandata o alimentatie bogata in sulfat de sodiu. Taurul este inzestrat cu o constitutie puternica, insa preaplinul vitalitatii sale il expune la o moarte neasteptata.

Gemeni (21 mai- 22 iunie)

Zodia Gemeni guverneaza membrele superioare, toracele, coloana vertebrala si partea sistemului nervos care le insoteste. Gemenii au o constitutie mai fragila si obosesc destul de repede. Cu toate acestea, acest nativ poate avea o viata destul de lunga gratie vitalitatii sale nervoase. Printre afectiunile la care sunt predispuse persoanele din aceasta zodie se numara tuberculoza, bolile oculare si pulmonare, tulburari hepatice. Unii reprezentanti ai acestei zodii au un temperament bilioso-sanguin, iar altii bilioso-nervos, fiind predispuse de aceea la depresie si la debilitate generala. Produsele alimentare pe care le consuma trebuie sa aiba un continut ridicat de clorura de potasiu.

Rac (22 iunie-22 iulie)

Semnul zodiacal al Racului guverneaza plamanii si organele digestive. Are un organism exagerat de sensibil si din aceasta cauza tinde sa acorde o importanta exagerata bolilor. Racul este predispus la boli de stomac, la reumatismne, deformatii artritice ale membrelor, la constipatii si la o proasta circulatie a sangelui. Din cauza delicatetii sale psihice, Racul trece de la o stare nervoasa la alta. Este cand trist, cand ingrijorat, cand amarat si se lasa prada tuturor nelinistilor si emotiilor prin care trece. Ii este indicata o alimentatie bazata pe produse ce contin fluorura de calciu.

Leu (23 iulie-22 august)

Persoanele aflate sub zodia Leului se manifesta sub forma unui caracter vioi, energic, sanguin nervos. Echilibrul psihic al Leului influenteaza puternic starea sa generala de sanatate, excesul de vitalitate specific facandu-l rezistent in fata oricarui tip de boala. Are, de asemenea, o capacitate foarte mare de insanatosire si se reface repede chiar si dupa boli foarte grele. Bolile asociate acestui semn zodiacal sunt cele de inima si ale articulatiilor. Leul trebuie sa aiba grija de coloana sa vertebrala pentru ca este predispus la numeroase deformatii datorate indeosebi accidentelor. Sensibil la schimbarile bruste de vreme, Leul se poate imbolnavi si de reumatisme acute sau cronice. Si poate avea mult de suferit daca nu trateaza cum se cuvine aceasta afectiune. Din dieta lor zilnica nu ar trebui sa lipseasca alimentele bogate in vitamina A, D si H2.

Fecioara (23 august- 22 septembrie)

Fecioara simbolizeaza stomacul, ficatul, intestinele, pancreasul si apendicele. Bolile de care sufera Fecioara sunt strans legate de organele enumerate. Prin urmare, zodia Fecioarei este predispusa spre afectiuni ale tranzitului intestinal sau spre boli precum diarea, peritonita sau dizenteria. Pentru ca in copilarie a suferit de aproape toate bolile specifice acestei perioade, la maturitate Fecioara tinde sa fie putin ipohondra, consumand in exces medicamente. Chiar si atunci cand nu este nevoie de ele… In regimul lor alimentar, Fecioarele ar trebuie sa introduca orezul, verdeata, citricele, ouale sau pestele.

Balanta (23 septembrie-23 octombrie)

Miscarea planetelor in semnul zodiacal al Balantei influenteaza rinichii si duce la aparitia bolilor de vezica si rinichi sau a bolilor de intestine. Balanta poate suferi de nefrita, colica renala sau iremie. Balanta este foarte sensibila din punct de vedere psihic, persoanele de varsta a doua sau a treia fiind mai predispuse decat Balantele mai tinere spre migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul alimentat al Balantei trebuie sa se bazeze pe legumele si fructele de contin fosfat de sodiu. De aceea, Balantei ii este recomandat sa consume cereale, fasole, sparanghel sau broccoli.

Scorpionul (23 octombrie-21 noiembrie)

De un temperament limfaticosangvinic, Scorpionul guverneaza organele genitale, colonul, rectul si anusul. Este foarte probabil ca reprezentantii acestei zodii sa sufere de hemoroizi, hepatita sau de afectiuni ale organelor sexuale interne si externe. Mai sunt predispusi de asemenea si la friguri sau dureri violente de cap. Scorpionul are un organism care suporta destul de greu boala si se reface dupa o perioada destul de indelungata de timp. De pe masa Scorpionului nu ar trebui sa lipseasca ardeiul gras, ceapa, nucile, spanacul deoarece contin o cantitate insemnata de sulfat de calciu.

Sagetator (22 noiembrie-20 decembrie)

Semnul Sagetatorului guverneaza membrele inferioare, indeosebi coapsele si anusul, arterele si sangele. Printre afectiunile care ii pot produce ingrijorare unui Sagetator sunt incluse tulburarile de natura sanguina, fracturile de femuri, sciatica, bolile de ficat sau calculii biliari. Surmenajul pe termen indelungat il determina sa clacheze atat fizic cat si nervos, ducand cu timpul la intensificarea afectiunilor nevrotice. De un temperamant nervoso-bilios, sagetatorul face exces de zel atunci cand vine vorba de mancare si bautura. Este bine sa invete sa se modereze si sa guste din deliciile vietii mai cu masura. Nu ar fi deloc rau sa introduca in alimentatia sa zilnica pastarnacul, ficatul de pasare, verdeata, galbenus de ou crud, morcovii, salatele crude sau fructele bogate in bioxid de siliciu.

Capricorn (21 decembrie-19 ianuarie)

Semnul zodiacal al Capricornului reprezinta genunchii, femurul, stomacul, unghiile si parul. Sistemul de eliminare a toxinelor specific Capricornului este unul deficitar, favorizand aparitia afectiunile hepatice, a dermatitelor, a pancreatitelor sau a nefritelor. Desi este unul dintre cele mai rezistente semne zodiacale, in fata unei boli prelungite, Capricornul manifesta tendinta de autoizolare. Temperament limfatico-nervos, in fata bolii, Capricornul poate ajunge la tristete, melancolie si pesimism. Cerealele, gutuile, sfecla sau spanacul din alimentatie pot amelioara slabiciunile de stomac la care este predispus. Vitaminele C si L1 ajuta la recapatarea vitalitatii care ii este specifica.

Varsator (20 ianuarie-18 februarie)

Influenta astrelor asupra Varsatorului se reflecta in circulatia sangelui si in sistemul nervos. Spiritul de cugetator si deschiderea spre lumea abstracta a ideilor ii produc Varsatorului stari de nervozitate insotie uneori de tulburari de somn, atacuri de panica, exuberanta dusa la extreme si deprimari din care cu greu il mai poti scoate. Tulburarile de natura nervoasa duc la randul lor la marirea riscului de aparitie a unor boli precum tahicardia, varicele, hemoroizii sau afectiunile gastrice. Porumbul, merele, ridichiile, telina, alunele sau citricile sunt bogate in clorura de sodiu, substanta ce ajuta la refacerea organismului acestei zodii.

Pesti (19 februarie-20 martie)

Asezarea planetelor la nasterea Pestilor ii face pe acestia sensibili atunci cand vine vorba despre picioare, mucoase sau limfa si le dau o oarecare predispozitie spre boli precum tuberculoza, limfatism, infectii microbiene localizate la nivelul mucoasei. Pestii sunt exagerat de sensibili si in privinta frigului pentru ca racesc foarte usor si capata repede viroze si pneumonii. Devin in scurt timp atasati de droguri, sedative, tranchilizante, alcool sau tutun, gasind in ele modalitatea perfecta de a scapa de stimulii perturbatori din exterior. De aceea, cei nascuti sub acest semn trebuie sa se abtina de la orice excese si necumpatare. Le este recomandat in schimb consumul fructelor si al legumelor ce contin lichid: pepeni, castraveti, dovlecei, ananas. Reflexoterapia poate face minuni in multe dintre afectiunile Pestilor.

Articol preluat de pe  http://autoeducare.ro/

Un comentariu:

  1. CAPRICORN CEA CE CSRIE LA MINE II FOARTE ADEVARAT,, EU AM PROBELE CU OASELE SI CONOANA

    RăspundețiȘtergere