duminică, 23 iunie 2013

Ritualuri de dragoste de Sânziene



Vrei să-ţi găseşti jumătatea, să te împaci cu iubitul tău ori să faci ca focul pasiunii între voi să ardă mai puternic, pentru totdeauna? Iată câteva obiceiuri străvechi care au efecte pozitive şi în vremuri moderne.
Noaptea de Sânziene este cel mai potrivit moment din an pentru a recurge la practicile magice. Tradiţia spune că această noapte este una fermecată, deoarece se deschid porţile către tărâmul celălalt. Sânzienele aduc rod pământurilor, noroc, sănătate şi copii frumoşi femeilor căsătorite, alinare şi tămăduire celor bolnavi sau suferinzi. Însă aceste făpturi magice pot deveni rele şi duşmănoase precum Ielele sau Rusaliile, dacă nu le respecţi ziua sau dacă nu o sărbătoreşti aşa cum se cuvine.
Îţi poţi visa ursitul
Cu o zi înainte de Sânziene, după ce apune soarele, culege câteva flori de sânziene, pe care le pui sub pernă în noaptea cu pricina. Dacă în vis ţi se arată un bărbat faţă de care simţi o atracţie, înseamnă că acela îţi va fi ursitul, fiindcă, în aceste clipe magice, visele conţin frânturi din realitate. Dimineaţa, unge-ţi corpul cu roua culeasă în zori (numită şi apa de stele), deoarece se spune că sporeşte puterea de seducţie şi aduce noroc în dragoste.
În zonele urbane, s-a perpetuat un alt ritual de aflare a ursitului. Dacă vrei să afli numele celui cu care te vei mărita, umple un vas cu apă şi aprinde o lumânare roşie. Apoi, toarnă în vas 23 de picături de ceară de la lumânarea aprinsă şi aşteaptă să se strângă pe margine. Prima literă care se formează este iniţiala celui care urmează să-ţi fie alături o viaţă întreagă.
Afli dacă e rost de căsătorie!
Cunoscută şi sub numele de Sărbătoarea Iubirii, ziua de Sânziene îţi spune dacă te vei căsători sau nu în viitorul apropriat. În cazul în care vezi flori de sânziene încărcate de rouă, înseamnă că îţi
este hărăzit ca anul acesta să-ţi uneşti destinele cu partenerul tău. Totodată, florile pot fi împletite în cunune în formă de cerc pentru a le arunca în ajunul Sânzienelor către acoperişul casei. Dacă a doua zi coroniţa nu a căzut de pe casă, înseamnă că persoana care a aruncat-o se va căsători curând.

Scăldatul ritualic aduce dragostea vesnica
Tradiţia mai spune că atunci când doi tineri se iubesc şi vor să nu se mai despartă în veci, trebuie să facă baie-n mare, în noaptea de Sânziene, şi dragostea lor va fi veşnică.  De asemenea, scăldatul ritualic are rolul de a purifica persoana respectivă şi de a „spăla“ necazurile din acel an. Mulţi cred că scăldatul în apă atrage după sine bunăvoinţa Sfântului Ioan Botezătorul, acesta ajutându-te să-ţi îndeplineşti dorinţele.
Secretul îndeplinirii dorințelor
Ai nevoie de o lumânare roz şi de o sticlă neîncepută cu ulei de măsline extravirgin. Aşază-te la masă, pune lumânarea în suportul ei şi concentrează-te asupra a ceea ce-ţi doreşti. Unge lumânarea cu puţin ulei de măsline, de la jumătate spre vârf şi apoi de la jumătate spre bază, în timp ce te gândeşti că o încarci de sentimente şi emoţii pozitive.  Cu un obiect ascuţit încrustează în ceara lumânării dorinţa ta- spre exemplu „Să mă iubească partenerul meu“, „Să am o relaţie armonioasă“ etc. Aprinde lumânarea şi gândeşte-te profund la ceea ce-ţi doreşti până când a ars în întregime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu