marți, 6 august 2013

Respirația și exercitarea ei conștientă


images ”Respirația este o formă de nutriție și așa cum mâncăm trebuie să mestecăm încet, la fel când respirăm trebuie să “mestecăm” aerul. Când inspirăm, trebuie să reținem aerul mult timp până când plămânii (care sunt un fel de stomac) au asimilat complet substanțele nutritive. Dacă eliminăm aerul prea rapid, eliminăm în același timp toate aceste substanțe, chiar înainte ca plămânii să poată reține toate aceste elemente utile.
  DESCRIEREA UNOR EXERCIȚII
  1. Astupați nara stingă și inspirați profund aerul prin nara dreaptă numărând patru timpi.
  2. Țineți-vă respirația 16 timpi.
  3. Astupați nara dreaptă și expirați prin nara stângă numărând 8 timpi.
Reîncepeți exercițiul inversând:
  1. Astupați nara dreaptă și inspirați aerul prin nara stângă 4 timpi.
  2. Țineți-vă respirația 16 timpi.
  3. Astupați nara stângă și expirați pe dreapta 8 timpi.
Exercitiul se repeta de 6 ori pentru fiecare nară.
Cei care pot vor dubla timpii: 8-32-16.
Prin respirație profundă vă puteți vindeca sistemul nervos și multe alte boli. Medicii vă vor prescrie injecții de calciu, de iod, de sodiu etc. pentru a vă da elementele care vă lipsesc, în timp ce Inițiații vă vor sfătui să luați aceste elemente în stare eterică prin respirație. Metoda este foarte simplă, respirați concentrâdu-vă pe ideea că sunteți pe cale să preluați remediul care vă lipsește. Da, fiindcă organismul știe foarte bine de ce are nevoie, el conține o întreagă echipă de chimiști perfect competenți, capabili să extragă din aer substanțele necesare.
Iată de ce discipolul nu trebuie să caute neapărat medicamentele la farmacie. Elrespiră cu dragoste și cu convingerea absolută că este pe cale să extragă din spațiu elementele care-i sunt necesare.
Dar prin respirație veți putea de asemenea să extrageți forța și particulele din lumea superioară, adică lumină, pace și toate elementele vivifiante. Deci, când respirați trebuie să încercați să atrageți elementele spirituale de care aveți nevoie, în funcție de starea în care vă aflați.”-
{Maestrul O.M. Aivanhov}

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu