luni, 1 iulie 2013

Teama, Spaima si Frica - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea



Frica ne înfăşoară corpurile în haineDragostea ne permite  stăm goiFrica înhaţă şi acaparează tot ce avem,dragostea dăruieşte tot ce avemFrica îmbrăţişează averidragostea îmbrăţişează pe cel iubitFrica ţine strâns,dragostea  drumulFrica învenineazădragostea mângâieFrica atacădragostea iartă.
Neale Donald Walsch în Conversaţii cu Dumnezeu, volumul I (1995)


Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, stă pe loc, scoate la iveală, împarte cu alţii, vindecă.
definiţie de Neale Donald Walsch în Conversaţii cu Dumnezeu, volumul I (1995)


Visaţi la o lume în care niciodată unul nu-l mai judecă pe celălalt, în care nu se mai pun condiţii, înainte de a se oferi dragoste şi în care frica nu mai este niciodată un mijloc de a se obţine respect.
Neale Donald Walsch în Comuniune cu Dumnezeu




Urmariti clipul aici:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=A3yPW4emAis



Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

Cele 12 Nopti Sfinte sunt simbol al celor 12 forte sufletesti care traiesc in noi

Cele 12 Nopti Sfinte – de Kristina Kaine

 In data de 24 decembrie, cele 12 Nopti Sfinte incep.
Rudolf Steiner i-a dat indicatii lui Herbert Hahn cu privire la contemplarea celor 12 nopti sfinte.
Pe 1 ianuarie la pranz avem Soarele cel mai aproape de Pamant si de aceea se iau in considerare doar 5 zile si jumatate inainte de acest moment si 5 zile si jumatate dupa acest moment, iar aceasta este perioada celor 12 Nopti Sfinte.
 In aceste nopti, cele mai intunecate ale anului, suntem cel mai aproape de Spiritul Solar si aceasta inseamna ca Spiritul Solar, aruncand lumina din interiorul Pamantului, il face translucid si ilumineaza totul dinspre inlauntru, nu cum este mai incolo, atunci cand Soarele lumineaza Pamantul de deasupra, din afara.
 Trebuie sa intampinam aceste 12 nopti foarte treji si constienti. Este important ca numai in prima noapte (24 decembrie) sa stam treji pana la ora 1 sau 2 dimineata. In celelalte nopti, daca este posibil, sa se mearga la culcare la o anumita ora; este de o mare importanta sa traim intr-un ritm armonios in aceasta perioada a anului. Daca acest lucru nu este posibil in viata activa, atunci se poate incerca sa se faca launtric aceasta. Cei care nu pot fi tacuti in viata exterioara, sa caute sa fie constienti de sanctitatea perioadei celor 12 Nopti Sfinte. Este important sa se realizeze sarcinile indatoririle zilnice fara a pierde evenimentul din vedere, sacralitatea acestui timp, nepermitand ca nimic nesanatos sau urat sa intre in suflet, ramanand permanent atent si serios cu sine insusi.
 De-a lungul acestei experiente a Craciunului, cu cele 12 Nopti Sfinte, noi semanam seminte pentru cele 12 luni ale anului care vine. De aceea cele 12 zile sunt importante, de exemplu daca facem greseli in prima zi, noi semanam o samanta care, in prima luna a anului ce vine, va germina negativ in sange.
 Trebuie sa incercam sa strabatem cele 12 zile sfinte in mod just, conform Legii (spirituale), pentru ca avem nevoie sa lucram la renasterea noastra spirituala in fiecare an si nu ne putem permite sa pierdem vreun an.

Prima Noapte Sfanta

24-25 Decembrie - Capricorn
“Aceasta noapte sfanta este noaptea in care Christos este nascut in suflet si sufletul intreaba: “Poate fi sufletul meu eliberat, salvat, mantuit cu toate slabiciunile si defectele si pasiunile mele ?” 
Simbol: grajdul din Bethleem in saracie si umilinta in care va fi nascuta Lumina Lumii.Vocea linistii patrunde in suflet si ne invata  cum sa afirmam cu bucurie binele care se afla in noi si in ceilalti.Sufletul cauta misterul in intuneric si in paduri necunoscute.
Spiritul divin este nascut in materie; Alpha si Omega se ating si creaza viata.”  (Rudolf Steiner)
Prima contemplare, de Kristina Kaine:
 Indraznim sa privim in intunericul din sufletul nostru ? In gandurile intunecate, sentimentele posomorate si vointa noastra slaba si indecisa ? Acesta este grajdul nostru. Noi traim intr-o lume care ne plaseaza in hanul fermecator si ascunde grajdul de noi. 
Daca noi lasam sa se intample aceasta, atunci Eu sunt-ul nu se poate naste in suflet.
Eu sunt-ul nostru este Alpha si Omega; exista de la inceput si il nastem la sfarsit. Acesta este scopul nostru: face parte din cine suntem noi. Noi putem doar sa patrundem misterul angajandu-ne cuEu sunt-ul nostru; pentru aceasta “sufletul cauta misterul intr-o padure intunecata si necunoscuta”. Este intunecata pentru ca noi nu o luminam cu lumina Eu sunt-ului in sufletul nostru, si deoarece noi evitam sa mergem acolo in necunoscut. Daca avem curajul sa mergem in grajd, noi vom da nastere la cel care suntem cu adevarat. Acest grajd este viata noastra aici pe pamant. Daca acceptam aceasta, si privim in partea intunecata a sufletului nostru cu lumina Eu sunt-ului, dificultatile din sufletul nostru vor disparea in mod magic. Atunci nu vom mai avea nimic de care sa ne temem.

Cea de-a doua Noapte Sfanta – Kristina Kaine

25-26 decembrie – Varsatorul.
Noaptea lui Ioan. Vulturul sufletului zboara in sus cu aripile sale si priveste in jos din inaltimi, observandu-si propria viata. Si acum omul recunoaste Legile Karmei.
Misteriul: Alegerea caii celei inguste si dificile sau a caii netede si usor de parcurs.

Pentru cei care sunt nascuti din carne este dificil sa gaseasca drumul spiritului.
Bhagavad Gita: O viata egoista, sau o viata devotata umanitatii? (Rudolf Steiner)
Cea de-a doua contemplare: Kristina Kaine
Cum putem merge suficient de departe de noi insine pentru a avea o imagine panoramica a propriei biografii ? Numai pe aripile vulturului! Vulturul este singurul care poate zbura la asa inaltimi. Deci de pe acel inalt punct de perspectiva putem vedea ca viata noastra de desfasoara asa cum noi insine am planificat-o inainte de a ne naste.Viata noastra este ca si cum ne-am stradui sa ridicam greutati; punem in cale oricat de multe greutati, cate ne sunt necesare, pentru a dobandi fortele si calitatile pe care ne-am propus sa le obtinem. Desigur ca ne revoltam, dar in acelasi timp purtam ca model planul vietii noastre in fundal. Planul este de a deveni un om realizat prin propriile-i puteri, care nu este dependent de alti oameni sau de bunuri materiale. Devenim prin propriile puteri oameni individualizati, exprimand Eu sunt-ul in fiinta lor.
Daca putem privi la fiecare intalnire din viata noastra cu aceasta atitudine, calea cea ingusta si dificila va fi in acelasi timp neteda si usoara. Atunci stim intr-adevar ca telul nostru este sa iubim, asa precum Ioan a iubit si a fost iubit.
Avand o perspectiva precum a vulturului, simtim compasiune pentru fiecare om in desfasurarea biografiei sale. Simtim de asemenea compasiune pentru noi insine, in propria biografie. Atunci stam alaturi de Buddha care a vazut, dincolo de iluziile superficiale, realitatea fiecarui om, adevarata sa indentitate.

Cea de-a Treia Noapte Sfanta – Kristina Kaine

A treia Noapte Sfanta – de Kristina Kaine 26-27 decembrie, Pestii. Acum urmeaza cele 3 nopti ale crinului alb. Sufletul recunoaste ca nu poate ramane in inaltimi, ci trebuie sa coboare din nou, pentru ca poarta in el prea multa greutate pamanteasca. Mintea constienta incepe sa purifice corpul pamantesc si asuma ca fiecare hrana reprezinta provizia pentru o calatorie. Eu sunt painea vietii (cuvintele lui Iisus Christos). Noi venim din painea vietii, traim pe calea de dezvoltare a painii vietii si ne intoarcem la painea vietii.
Misteriul: Niciun moment sa nu uitam de realizarea obiectivului cel indepartat din momentul parasirii taramul pamantesc. (Rudolf Steiner)
Cea de-a treia contemplare, de Kristina Kaine
Crinul simbolizeaza sufletul care isi desopera Sinea Superioara, Eu sunt-ul. Aceasta este munca pe care trebuie sa ne-o asumam. Noi facem aceasta munca in viata obisnuita de zi cu zi; in activitarea noastra dar si in gandurile si sentimentele noastre. In acest mod ne purificam sufletul si il ajutam sa isi regaseasca starea originara virginala. Eu sunt-ul poate fi nascut numai dintr-o fecioara care si-a regasit virginitatea.
Aceasta nastere implica intotdeauna moartea – moartea a tot ceea ce este impur. De aceea crinul alb este asociat cu moartea, pentru ca impreuna cu orice proces de moarte se naste si o noua viata. Acest proces de moarte si renastere are loc in permanenta in sufletul nostru. Sentimentele suparatoare pot fi inlocuite intr-un moment; ele mor si sunt inlocuite cu noi sentimente. La fel se intampla si cu gandurile de judecata si cu motivele egoiste: nu atat ca nu ar trebui sa le avem, cat sa realizam ca avem capacitatea de a le controla. Aceasta este libertatea care vine din Eu sunt. Suntem liberi sa alegem sa gandim, sa simtim si sa actionam asa cum ne dorim.
De fiecare data cand avem ganduri rele despre oameni, ne folosim libertatea intr-un mod gresit. Si chiar le luam libertatea de a fi ceea ce sunt ei in realitate. Iubirea sufletului imaculat pentru copilul sau Eu sunt este iubirea care aduce cu ea adevarata libertate.
Atunci stim ca Eu sunt este painea vietii, este singura forma de hrana de care avem nevoie. In acelasi timp, painea, care este alimentul de baza al nostru, ne da posibilitatea de a trai pe pamant si astfel sa ne putem integra Eu sunt-ul – trebuie sa facem aceasta aici pe pamant. Acesta este obiectivul indepartat catre care ne straduim. Daca nu ne-am integra Eu sunt-ul, atunci omenirea nu ar avea viitor. De noi depinde acest lucru.

A patra Noapte Sfanta – Kristina Kaine

Cea de-a patra Noapte Sfanta 27-28 decembrie – Berbec Purificarea constienta a corpului astral (sufletul). Antiptiile si simpatiile sunt transformate in iubire, iubire completa, prin intermediul iubirii. Iubirea domoleste pasiunile si dorintele. Puterea lui Christos ne lumineaza si ne fortifica in confruntarile cu Lucifer si Ahriman, in vederea metamorfozarii noastre sufletesti. Misteriul: Stradania personala trebuie pusa in serviciul tuturor, pentru binele tuturor. Arhanghelul Uriel ne aseaza in fata unei oglinzi in care ne vedem asa cum suntem. (Rudolf Steiner).
Cea de-a patra contemplare – de Kristina Kaine
Cat de ciudat este faptul ca oamenii au un corp astral de a carui existenta majoritatea nu sunt constienti ? Cand eram copii si ii spuneam mamei ca ne este foame, mama nu ne spunea: “Acesta este corpul tau astral care te atentioneaza ca corpului tau fizic are nevoie de hrana.” Sau daca ii spuneam mamei ca suntem obositi, ea nu ne spunea: “Este corpul tau astral dilatandu-se”. Daca putem introduce aceste idei in gandirea noastra, atunci vom fi mult mai mult in contact cu corpul nostru astral.
Cu aceasta constientizare, vom experimenta obiceiurile noastre semi-constiente de a simti simpatia si antipatia – dar numindu-le ceea ce sunt in realitate: iubire si ura. Daca noi reactionam la duritatea cuvantului “ura”, atunci aceasta reactie este chiar antipatia corpului nostru astral. Daca rafinam reactiile astralitatii noastre, atunci apare necesitatea de a ne ridica deasupra acestui raspuns automat de simpatie-antipatie al corpului astral.
Iubirea care domoleste pasiunile si dorintele este impartiala; nu este “te iubesc pentru ca…”. Aceasta iubire, agape, vede adanc in fiinta celuilalt om si il gaseste aici pe Christos, care de la Misteriul de pe Golgotha locuieste in fiecare om. Se creeaza un fel de reactie in lant. Cand ceva ce pana acum ramasese ascuns este vazut, devine activ, precum un crin ce rasare din bulbul sau. Este ca si cum prin constientizarea tacuta a prezentei lui Christos in celalalt, noi activam fiinta lui Christos in noi si in cel iubit.
Atunci avem curajul sa privim in oglinda lui Uriel si sa ne vedem asa cum suntem in realitate. Ce vedem acolo ? Pe Christos ! Toate defectele noastre sufletesti sunt vazute intr-o alta perspectiva. Vedem aici ca ele sunt o parte necesara din biografia noastra – si cu o astfel de perspectiva ne putem iubi pe noi insine. Iubirea de sine aduce iubirea pentru ceilalti. Atunci ispititorii, Ahriman si Lucifer, isi pot face treaba lor – noi ii vom simti inclestandu-se in astralitatea noastra drept simpatie si antipatie si dandu-ne astfel posibilitatea sa le tinem piept. Pe masura ce ii constientizam cum isi fac jocul in suflet si refuzand sa intram in jocul lor, noi insine ne transformam.

 A cincea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

A cincea Noapte Sfanta– 28-29 decembrie, Taur, purifica in mod constient gandurile tale, disciplineaza-ti gandirea, concentreaza-te pe ce este pozitiv, transformand porumbeii negrii ai gandurilor in porumbei albi, pentru ca gandirea noastra poate fi asemanata cu un porumbel salbatic cand nu este disciplinata. Trebuie sa invatam sa inchidem usa la pod cand ganduri negative sau stranii se apropie.
Misteriul: Templul este purificat de Christos. (Rudolf Steiner).

A cincea contemplare,
Gandirea este activitatea cea mai treaza, mai constienta din sufletul nostru. Simtirea este asemanatoare cu starea de vis, iar vointa este precum starea de somn profund. Problema cu gandirea noastra este ca noi trebuie sa gandim in mod activ si sa ajungem sa gandim asupra gandirii noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne gandim la gandurile pe care le avem. Caci nu toate gandurile pe care le avem sunt ale noastre. Nu toate gandurile au sens, daca ne gandim serios la ele.
Porumbeii negrii sunt gandurile care intra in mintea noastra cand acolo se afla un spatiu gol. Acestea sunt momentele cand ne este lene sa gandim. Devenim lenesi in gandire atunci cand acceptam gandurile altor oameni in loc sa gandim noi ceva pana la capat. Sau cand nu gandim ceva in mod just. Cand nu gandim activ, cand nu ne luam in primire propria gandire – ceea ce presupune efort – cream spatii vacante in mintea noastra. O simpla observare a lumii, in special a naturii, ne arata ca intotdeauna spatiile vacante sunt luate in primire de ceva.Deci ce umple vidul din mintile noastre cand gandirea noastra nu este suficient de activa ? Lucifer si Ahriman intra in creierul nostru ca niste paraziti si isi gandesc gandurile lor acolo. De aceea noi trebuie “sa inchidem usa la podul casei”. Altfel ganduri stranii si negative ne vor ocupa mintea – chiar ganduri negative despre cei care ne sunt apropiati.
Daca putem face loc pentru forta lui Christos in tempul fiintei noastre, Christos il va curata de tot ce e negativ. Atunci ii vom putea iubi, cu adevarat, pe oamenii din jurul nostru. Aceasta presupune inchiderea usii podului in fata gandurilor negative, de judecata si a celor daunatoare. Chiar si cel mai simplu gand de judecata despre actiunile sau cuvintele unei alte persoane ii poate face rau acesteia.
Putem opri aceste ganduri chiar in formarea lor si le putem inlocui cu ganduri de intelegere si iubire. De exemplu, daca citim ceva scris de o persoana si nu suntem de acord cu acel continut, cel mai nevinovat raspuns este sa ne spunem: “Nu prea inteleg acest lucru, voi ramane deschis la ideea aceasta in speranta ca o sa o inteleg mai tarziu”. Aceasta inseamna o gandire disciplinata, curata si plina de iubire.

A sasea noapte Sfanta-Kristina Kaine

29-30 decembrie. Gemeni. Acum urmeaza cele 3 nopti ale sabiei. Noaptea lui Petru. Noaptea consacrarii sabiei. Fiecare dintre noi ne-am construit propria sabie a discernamantului. Fiecare dintre noi trebuie sa isi uneasca vointa spirituala cu eternul, partea nemuritoare cu indestructibilul – si in acest mod vom recunoaste adevarul.
Misteriul: Aducerea impreuna a Fiului lui Dumnezeu cu Fiul Omului – Unitatea. (Rudolf Steiner)
Cea de-a sasea contemplare – Kristina Kaine
Petru este discipolul care a lovit sclavul marelui preot si i-a taiat urechea dreapta. Iisus l-a mustrat sever pentru aceasta interventie in drumul sau catre cruce. Mai apoi, Petru a mintit ca nu il cunoaste pe Iisus. De cate ori facem si noi asa in viata? Ne dorim nespus sa fi capabili sa actionam in mod just in orice situatie, dar adesea nu functioneaza. Conteaza aceasta? Nu devenim oare astfel constienti de vointa noastra? Experimentam vointa noastra in actiune si apoi in regretul ca am infaptuit ceva nepotrivit. Atunci putem sa ne exercitam vointa in a ne pune in ordine pe noi insine, astfel incat sa nu fim distrusi de efectele greselilor noastre. Rezulta de aici ca daca nu am fi facut nimic in neregula, nu am fi devenit constienti de vointa noastra. Parte din procesul sufletesc in a deveni Fiul Omului, in a da nastere la Sine, la umanitatea deplina, este sa ne folosim vointa in mod constient. Angajarea in acest proces cat mai constient posibil este sarcina noastra actuala.  Poate fi descurajant sa ne gandim la aceasta stradanie si putem fi inclinati sa o amanam. Totusi, daca putem macar sa ne observam vointa, chiar si in faptele marunte, o trezire va avea loc. Principala dificultate apare atunci cand incercam sa facem asta doar dintr-o perspectiva pamanteasca. Nu putem cunoaste adevarul numai cu mintea de zi cu zi, pentru ca natura intrinseca a mintii pamantesti este ca a uitat adevarul. Adevarul, aletheia, inseamna a depasi uitarea. Vom putea depasi uitarea numai cand Christos umple Eu sunt-ul si Fiul Omului se uneste in fiinta noastra cu Fiul lui Dumnezeu. Numai atunci avem puterea de a vedea adevarul, de a ne reaminti ce uitasem. Totul incepe cu momentele aparent neinsemnate de a deveni constienti de modul in care ne folosim sabia noastra – vointa.

Cea de-a saptea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

Cea de-a saptea Noapte Sfanta, 30-31 decembrie – Rac. Sarpele in praselele sabiei. Intelepciunea. Preocupa-te cu lecturi elevate. Este noaptea marii porunci. Misteriul lucrarii: Cine stabileste regulile in sufletul tau ? Cine este stapanul sufletului tau? Cine sta in spatele faptelor tale ? Suntem liberi si trebuie sa intarim vointa buna in noi. (Rudolf Steiner)
Cea de-a saptea contemplare – Kristina Kaine

Mare porunca este inscrisa in Evanghelia Sfantului Ioan: “O mare porunca va dau voua, sa va iubiti unii pe altii; asa cum v-am iubit eu pe voi, asa sa va iubiti si voi.” (Ioan, 13:34)
Intelepciunea este ceva ce s-a dezvoltat de-a lungul epocilor; ea este parte din structura noastra fiintiala. Din aceasta intelepciune au fost create pamantul si fiintialitatea noastra. Nu suntem pe deplin constienti de aceasta intelepciune, o cautam neincetat. Putem spune ca aceasta cautare a intelepciunii ne da motivatia de a trai pe pamant. Noi putem intelege intelepciunea si sa o aplicam numai prin intermediul Eu Sunt-ului.
Deci am putea spune ca intelepciunea si Eu sunt-ul se dezvolta intr-o stransa legatura de-a lungul vietii; pe masura ce devenim constienti de intelepciune, Eu sunt-ul devine tot mai activ. 
Aceste concepte sunt discutate in cartea lui Rudolf Steiner “Stiinta oculta in rezumat”, in Capitolul 6. “Intelepciunea este premisa iubirii; iubirea este rezultatul intelepciunii care a fost renascuta prin intermediul Eu-lui.” Este optiunea noastra sa exprimam iubirea. Chiar si in cazul in care nu ni se raspunde tot cu iubire.
Ar trebui sa ne intrebam intodeauna: Cine este stapanul sufletului meu ?In orice situatie in care ma pune viata, cine conduce in sufletul meu ? Prea adesea este sarpele, Ego-ul original care ne-a servit in trecut atat de bine. Acum insa trebuie sa conducem sarpele in prasele, astfel incat sa il tinem sub control. In acest fel, Eu sunt-ul nostru ia conducerea si experimentam adevarata libertate. A deveni capabili sa iubim un om cu care avem o karma dificila inseamna adevarata libertate. Divinul se va trezi in existenta armonioasa a contrariilor. Aceasta inseamna ca avem nevoie de elemente contrarii pentru a putea introduce armonia. Lucrarea consta in actiunea de a crea armonia, ceea ce este alegerea noastra libera; si reprezinta vointa cea buna la lucru.

Cea de-a opta Noapte Sfanta – Kristina Kaine

31 decembrie – 1 ianuarie Leu. Crucea pe manerul sabiei. Sacrificiu. Omul cu sabia puterii a lui Christos, cea care nu poate rani, vorbeste limbajul adevarului. Este noaptea fricii si ororii. Misteriul: Un Cavaler cu lancea vointei si cu sabia cunoasterii ce are un caine in urma lui, ca simbol al supunerii. In spatele lui sunt moartea si diavolul. La un anumit nivel al cunoasterii, o greseala sau o miscare gresita il pot duce rapid la pierzanie. Victoria este obtinuta prin legatura deplina cu divinitatea, cu o constienta a responsabilitatii si cu o loialitate statornica pentru sarcinile ce stau inainte pe drumul vietii. (Rudolf Steiner)
Cea de-a opta contemplare: Kristina Kaine
Ce idei avem despre prezenta lui Christos in fiinta noastra ?
Este el lumina, este el un vindecator, este el un protector ?
Cat de des il vedem crucificat in fiinta noastra ?
Suntem pregatiti sa experimentam aceasta crucificare sau o dam deoparte, sau, si mai rau, spunem ca nu se va intampla inlauntrul nostru ?
Fiecare detaliu din viata lui Iisus Christos va avea loc si in fiinta noastra. Intentia de a-i descrie viata in scrierile sfinte este tocmai de a ne pregati in acest sens. Este absurd sa ne gandim ca Iisus a experimentat deja in locul nostru (si ca noi nu mai avem nimic de facut). El a pregatit drumul pentru ca si noi sa putem experimenta sufleteste aceste lucruri.
In imaginea crucificarii pictata de Giuliano di Simone putem identifica tot felul de trairi in corpul, sufletul si spiritul nostru. Exista puritate si exista si violenta, exista actiunea dar si absenta actiunii, exista intelegere si lipsa intelegerii, si asa mai departe. In mijlocul tuturor acestora este frica si oroarea, daca indraznim sa privim. Nu putem nega ca o crucificare este oribila.
Putem sa acceptam ca frica si oroarea sunt parte din viata noastra ? Prin intermediul fricii noi devenim constienti de noi insine. Prin invingerea fricii noi devenim constienti de Eu sunt-ul din noi. Victoria vine cand il cunoastem pe Christos din launtrul nostru asa cum este in realitate.

A Noua Noapte Sfanta – Kristina Kaine

1 ianuarie – 2 ianuarie. Urmeaza cele trei nopti ale coroanei. Detasare – detaseaza gandirea intelectuala de grijile sale pamantesti si practice. Aceasta este Noaptea de trei ori sfanta. Este atunci cand sinele inferior capituleaza in dorinta de a sluji si a fi integrat spiritului. (Rudolf Steiner)
Cea de-a Noua Contemplare – Kristina Kaine 
Ce sunt aceste trei coroane ? O coroana semnifica regalitatea, stapanirea. Cand avem stapanire de sine, putem castiga cate o coroana pentru fiecare din cele trei domenii sufletesti pe care il dominam.
Primul domeniu de controlat este cel a emotiilor si sentimentelor noastre. Ne exprimam in mod instinctiv sentimentele prin intermediul sinei inferioare. In acest stadiu suntem focusati pe obtinerea propriei bunastari. Cantam propria melodie; cantam nota muzicala personala, adesea in dizarmonie cu notele muzicale ale celorlalti din jur. Sau nu ne cantam deloc nota muzicala proprie, pentru ca notele muzicale ale celorlalti o acopera complet.
Daca ne putem detasa intelectul de grijile sale pamantesti si practice, ne putem elibera facultatea de imaginatiune. Imaginatia este o facultate spirituala de o imensa semnificatie. Aici este punctul unde ne ridicam deasupra sufletului si incepem sa ne exprimam pe noi insine la nivel spiritual. Experimentam intelepciunea ordinii universale, incepem sa vedem arhetipurile vii universale. Realizam cum interesul nostru egoist poate afecta ordinea justa a lucrurilor din lume.
Acum incepem sa simtim coroana pe cap si responsabilitatea copilului embrionar al sufletului, Eu sunt-ul. Sentimentele de sine egocentrice sunt innobilate, revelandu-ne in imaginatiuni spirituale adevarata Sine. Sentimentele antisociale si gandirea abstracta s-au dizolvat in imaginile vii care ne ajuta sa intelegem ordinea din lume. Aceasta certitudine are o influenta stabilizatoare asupra noastra, ca urmare suntem capabili sa ne integram mult mai usor in fluxul vietii. 

A zecea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

Balanta /2 ianuarie – 3 ianuarie Este noaptea care vine din a sluji, din cel mai mare sacrificiu. Supunere – actiune. Invatam sa ascultam vocea launtrica si semnele divinului. Ceva misterios incearca sa isi faca auzita vocea in noi de-a lungul mai multor incarnari, claritatea sa este intensificata de capacitatea de sacrificiu si de decizie. (Rudolf Steiner)
A zecea contemplare: Kristina Kaine
Cat de bine intelegem conceptul de sacrificiu ? Adesea, sacrificiile pe care le facem au o motivatie ascunsa egoista. Exista un motiv intemeiat pentru care nu intelegem ca daca daruim si daruim, acest gest ne va fi returnat. Totusi, actul de a darui nu trebuie motivat de ceea ce primim in schimb. Adevaratul sacrificiu este motivat numai de iubire.
Iubirea ingerilor. Intreaga lor existenta consta in sacrificiul lor pentru noi, astfel incat sa putem devenim pe deplin oameni. “Pentru ca intreaga creatie asteapta plina de dor ca noi sa ne revelam ca Fii ai lui Dumnezeu.” (Romani, 8:19)
Ingerii de asemenea ne vorbesc. Putem sa le auzim vocile cand suntem capabili sa ne folosim capacitatea spirituala de Inspiratie. Acest auz launtric vine ca un raspuns la angajamentul nostru de a ne intelege intregul potential spiritual.
Acest auz launtric apare cand ne implicam cu Eu sunt-ul si gandim liber de corp. Gandirea nu mai este dependenta de creier si nu se mai bazeaza pe conceptele din memorie; acest tip de gandire are acces la gandirea universala. Asa dobandim cea de-a doua coroana pe cap. Incepem sa intelegem ca, viata dupa viata, am lucrat pentru acest ideal.
In final, auzim cuvintele dupa care am tanjit mereu, cuvintele lui Christos. Ele rasuna in fiinta noastra precum o conversatie personala. “Pacea fie cu tine”, pentru a ne linisti sufletul alarmat. “Iubiti-va asa cum si eu v-am iubit”, ca o noua porunca, atunci cand nu stim sigur ce trebuie facut. “Sunt cu voi pana la sfarsitul vremurilor”, cand ne simtim anxiosi si plini de teama. Si toate aceste cuvinte, atunci cand avem de luat o decizie. 

Cea de-a unsprezecea Noapte Sfanta-Kristina Kaine

3 ianuarie – 4 ianuarie. Scorpion. Este cea de-a unsprezecea noapte. Este lupta cu Pazitorul Pragului lumii spirituale. Trebuie sa construim in fiinta noastra misteriul Castelului Graalului. Trebuie sa declaram loialitate lumii spirituale in Scorpion. (Rudolf Steiner)
Cea de-a unsprezecea contemplare
Putem accepta ca Christos este o forta plina de viata care transforma sangele nostru in sangele lui ? Care este deci diferenta dintre sangele nostru si sangele sau ? Sangele este expresia fizica a Eu Sunt-ului, este focul nostru launtric. Stim ca focul poate fi atat folositor, cat si distrugator – si ne putem intreba cum de acest lucru este posibil.
Prin intermediul sangelui suntem conectati cu familia noastra, cu rasa si cu natiunea. Prin purificarea sangelui, a liniei ereditare a iudeilor a putut fi Iisus nascut si a devenit primul om care l-a purtat pe Christos in corporalitatea sa. Imaginati-va ce efect a avut acest lucru asupra sangelui sau. Apoi, pe cruce, acest sange transformat a curs din el. El nu l-a pastrat numai in cadrul rasei si a grupului celor apropiati lui, ci l-a revarsat din sine pentru a-l face un bun al tuturor oamenilor. Atata timp cat sangele este pastrat in cadrul unui grup restrans, va fi razboi intre oameni; cand sangele este daruit in mod liber celorlalti, putem fi uniti in pace.
Aceasta inseamna ca slabim stransoarea cu corpul fizic si traim cel mai adesea in corpul eteric. Corpul nostru eteric devine mai luminos, mai vibrant si spiritualizat, iar substanta fizica – mai putin densa. In acest mod, Sfantul Graal este format in fiinta noastra; sangele devine christificat. Este momentul in care intalnim Pazitorul Pragului lumii spirituale, care ne testeaza sa vada daca suntem pregatiti pentru transformare. Cum ne testeaza ? Observand cat de bine ne controlam sentimentele, gandirea si vointa pe masura ce privim la detaliile vietilor noastre anterioare. Trebuie sa devenim capabili de a suporta acest lucru, daca vrem sa progresam spiritual. Putem rezista sa ne vedem vietile anterioare numai daca experimentam prezenta lui Christos inviat curgandu-ne prin vene.

A douasprezecea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

4 – 5 ianuarie. In cea de-a douasprezecea noapte, depune coroana la picioarele divinitatii. Desi noi am dobandit coroana, lupta a fost castigata cu ajutor din partea lumii spirituale si cu gratie divina, iar gratia vine din izvorul din om la care el nu are acces prin propriile-i puteri. 
 Acum putem sa accesam un timp situat in afara spatiului si un spatiu in afara timpului. Totul este etern si sfant aici. Perseverenta in dobandirea celor ce ni le-am propus, concentrarea (precizia) in a primi bunul spiritual.
Ce am cunoscut si primit in cele douasprezece nopti sfinte, luam in viata si spiritualizam materia si sufletul. Cele 12 nopti sfinte sunt importante pentru destinul de-a lungul intregului an. Ele pot planta samanta unei vointe spirituale.
Este esential cum ne-am implicat in noaptea de Anul Nou. In aceasta noapte am eliberat spiritul omenesc, iar de acum ceea ce gandim va fi luat de inaltele ierarhii spirituale si purtat ca forta de indeplinire. (Rudolf Steiner)
Cea de-a douasprezecea contemplare: Kristina KaineRidolfo del Ghirlandaio and Michele Tosini, Marriage of St Catherine – University of Florence – Collection MontalveCoroana nu este spre beneficiul nostru. Daca dobandim coroana, o punem la picioarele intregii creatii. Daca noi consideram ca este coroana noastra, pentru ca am facut eforturi pentru a o castiga, si credem ca beneficiile rezultate de aici sunt ale noastre, s-ar putea sa fim foarte surprinsi la un moment dat realizand cine ni le-a acordat de fapt.
Coroana este Eu sunt-ul si esenta Eu sunt-ului este iubirea. “Iubirea toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată” (Epistola catre Corinteni). Cand traim aceasta iubire, ne aflam in “timpul fara spatiu si spatial fara timp”. Aceasta este trairea Eu sunt-ului. Granitele dispar si ne aflam in fiinta noastra eterna.
Pe parcursul acestor douasprezece nopti, fiecare strafulgerare a adevarului pe care am reusit sa o avem a fost primita si de ierarhiile spirituale si de trinitatea care ne are in grija. Ele primesc darurile noastre de intelegere si le daruiesc apoi intregii omeniri. Am putea trage concluzia de aici ca suntem urmariti in permanenta de catre lumea spirituala, in tot ceea ce facem (si aceasta ne-ar putea face sa ne simtim neliberi). Acest lucru nu este adevarat. Noi suntem liberi in a ne castiga coroana si liberi in a o oferi intregii creatii.

Boboteaza – A treisprezecea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

5 – 6 ianuarie. Am ajuns la a treisprezecea Noapte Sfanta. In prima Noapte Sfanta am sarbatorit nasterea lui Iisus, ce a trezit amintirea profunda in sufletul nostru a cine suntem cu adevarat.Am atins puritatea fiintei noastre asa cum eram inainte de a ne intrupa vreodata pe pamant. Este o amintire pe care am purtat-o in inimi in fiecare viata. In urma cu douasprezece zile, am vazut-o reprezentata in chipul pruncului nou nascut.
De-a lungul acestor nopti si zile sfinte am ingrijit copilasul, hranindu-l cu ajutorul Imaginatiei, sa ii dam forte de viata. Am ajuns acum la noaptea in care pruncul, amintirea inocenta din fiinta noastra, este gata pentru a-l primi pe Christos cosmic. Din soarele ceresc, pe aripi de porumbel, vine Christos, cel dupa care am tanjit de-a lungul tuturor vietilor noastre pamantesti. Christos insusi poate fi experimentat in fiinta noastra – aceasta este Boboteaza, Epifania fiecaruia. Intelegem oare ce inseamna sa avem prezenta vie a lui Christos in noi ? In aceasta noapte avem posibilitatea de a crea o Imaginatiune plina de viata a ceea ce inseamna el pentru noi. Calatoria de-a lungul celor douasprezece zile si nopti, de la Iisus la Christos, ne schimba pentru totdeauna. O vom duce in inimi de-a lungul celor 12 luni ale anului.

Sa purtam cu noi aceasta cunoastere in fiecare zi a anului .

traducere Delia Soare


 
Noi putem trimite în Eterul Cosmic reprezentări-amintiri cu caracter distructiv sau creativ.

Gândurile sau faptele create azi, ieri sau de mulţi ani, sunt forţele amintirii ce acţionează semnificativ în ambianţa curată a Ierarhiilor, ce lucrează la viitorul devenirii umane. Ele au o mare importanţă în structura karmei personale, a karmei de grup, a poporului în care trăim, şi a Karmei Universale.
Pentru a exersa această Amintire Spirituală, în cursul celor 13 zile, respectiv a Nopţilor Sfinte, R. Steiner ne-a lăsat o meditaţie intitulată Meditaţia Ioaneică.
  1. La început trăieşte EA (amintirea),
  2. Şi Amintirea trăieşte în continuare,
  3. Şi dumnezeiască este Amintirea,
  4. Şi Amintirea este viaţă,
  5. Şi această viaţă este Eul omului,
  6. Care izvorăşte din om însuşi,
  7. Nu el singur, Cristos în el.
  8. Când el îşi aminteşte de viaţa dumnezeiască,
  9. În Amintirea lui este Cristos,
10. Şi drept viaţă iradiantă de Amintire
11. Va lumina Cristos,
12. În fiecare întuneric, direct din prezent.

Prima Noapte Sfântă: În început trăieşte EA (Amintirea) Prin amintirile retrospective, putem retrăi întreaga viaţa, dar insistând asupra anilor copilăriei nevinovate, putem ajunge la vârsta de 3 ani. Prin exersarea amintirilor se naşte în noi fiinţa înţelepciunii lui Dumnezeu

, pe care în perioada a patra Postatlanteană am vieţuit-o ca pe o fiinţă reală: Isis-Sofia cu pruncul în braţe. Această amintire ne duce din timpuri ancestrale, pentru a vieţui în imaginea Crăciunului, pe Maria cu Pruncul. Cum conştientizăm profunzimea calităţilor spirituale ale acestor Sărbători, depinde de fiecare din noi în parte.
A doua Noapte Sfântă: Şi Amintirea trăieşte în noi… Vom îndrepta privirea imaginativă asupra forţelor spirituale ce vin spre Pământ de Crăciun. Să ne amintim de Ierarhiile Spirituale ce au fost prezente la naşterea pruncului Isus: Îngerii, Arhanghelii, Arhaii, ce coboară pe rând din Vărsător, Capricorn şi Săgetător pe Pământ.
A treia Noapte Sfântă: Şi Dumnezeu este Amintirea… Ne amintim de Dumnezeu Tatăl, creatorul Omului şi de Sf. Treime, căci din Dumnezeu fiinţează omenirea. Ajungem cu Amintirea la timpurile creării germenelui fiinţei omeneşti, prin sacrificiul înaltelor Ierarhii: Serafimii, Heruvimii şi Tronurile, îndeplinind planurile Divinităţii.
A patra Noapte Sfântă: Şi Amintirea este viaţa…Ne amintim Grădina Raiului(vezi Biblie) Pomul Vieţii din Grădina Raiului este Corpul Eteric nepătat al lui Adam. A trebuit ca omul să se despartă de Pomul Vieţii, la Căderea în păcat, pentru că acest corp Eteric a fost pătruns de senzualitate, dorinţe, pofte, odată cu apariţia vieţii bisexuate. Despărţindu-se de Pomul Vieţii, omul purcede pe drumul morţii fizice. A primit în schimb posibilitatea de a dobândi Libertatea. Dar Viaţa pătrunde din nou în om, odată cu deschiderea spre spiritualitate.

A cincea Noapte Sfântă: Şi această viaţă este Eul omului… Ne amintim de esenţa Eului superior, lăsându-l să acţioneze în adâncurile subconştientului. Ne amintim că adevărata viaţă a fiinţei umane, spre care îl îndreaptă încercările Karmice, este viaţa în Eul Superior. Prin supremaţia lui în fiinţa noastră, dobândim Sinea spirituală. Treapta de OM o vom cuceri primind de la Îngerul Păzitor, Eul nostru Superior, spre care tindem prin conştientizarea spiritualităţii din noi şi Univers. El trebuie însă ferit de Eul obişnuit. În noi există Eul obişnuit (inferior), Eul luciferic şi Eul ahrimanic, acţionând în sfera subconştientului. Prin strădania noastră de zi cu zi, de a surprima manifestările Egoului, ca urmare a presiunilor forţelor luciferice şi ahrimanice, facem loc “vieţii” în noi, pătrunderii Eului superior în fiinţa noastră.
A şasea Noapte Sfântă. Viaţa care izvorăşte din omul însuşi… Eul superior este izvorul Vieţii spirituale din om. Să ne amintim de remuşcări, milă sau compasiune, de faptele altruiste şi momentele de dăruire sufletească. Atunci am acţionat în consens cu Eul superior, am fost în EL.
Şi Viaţa va izvorî în fiecare din noi.

Rezumat şi adaptare de Ileana Vasilescu
http://waldorf-educatie.ro/cele-12-nopti-sfinte/

Austeritatea: Transferarea banilor de la săraci la bogaţi sub pretextul crizei economice

Politica de austeritate din Marea Britanie este fundamentată ideologic şi are ca scop deturnarea finanţelor de la săraci la cei bogaţi, sub pretextul crizei economice, a declarat pentru RT scriitorul John Wight.

Ministrul de Finanţe din Marea Britanie, George Osborne anunţă reduceri de cheltuieli guvernamentale de mai multe miliarde, în timp ce măsurile de austeritate au lovit deja mulţi oameni din Marea Britanie.

Osborne a susţinut că economia britanică este “ieşită de la terapie intensivă.” RT l-a întrebat pe Wight dacă el crede că este într-adevăr aşa.

John Wight: Numai într-o lume ideală a Partidului Conservator ar fi adevărat. Ţara a realizat o creştere 1,1% în ultimii trei ani – cel mai slab nivel de creştere în economia acestei ţări din ultimii 100 de ani. Acesta în nici un caz nu poate să fie considerat un succes.

RT: Cine vor fi cei mai afectaţi de aceste noi reduceri?

John Wight: În mod clar cei săraci vor fi loviţi mai tare, ca o continuare a experimentului în masa al disperării umane, pe care acest guvern de coaliţie l-a descris în mod mincinos ca fiind o politică economică. Acesta este fundamentat ideologic şi vom asista la o economie a casei de nebuni. Şi se face cu scopul de a determina transferul de avere de la cei săraci la cei bogaţi, sub pretextul unei crize economice – nu motiv, este un pre-text. Criza economică care a lovit această ţară în 2007 a fost 9/11-ul lor economic.
RT: Cifrele oficiale arată că deficitul a fost în creştere anul trecut, în ciuda reducerilor anterioare. Deci, există vreun rost pentru ele?
John Wight: Ei bine, asta e ceea ce am spus: acest lucru este determinat ideologic. Dacă aveţi în vedere aceste politici de la baza economiei, atunci în mod clar este complet iraţional. Economistul american Paul Krugman le-a descris în ultima vreme ca fiind asemeni “unui medic medieval care extrage sângele unui pacient”, iar atunci când nu funcţionează, extrage şi mai mult sânge de la pacient. Acest lucru este în întregime adecvat pentru a descrie această politică economică, această austeritate.
Austeritatea a fost istoric discreditată. Ea nu funcţionează în vremuri de recesiune. Într-o perioadă de recesiune, guvernul are nevoie să cheltuie mai mult pentru a relansa cetăţeanul care este contractat, deoarece profiturile sunt blocate.
Şi trebuie să plasaţi aceasta în contextul în care Biroul de Statistică Financiară, propriul departament al Guvernului, înfiinţat pentru a monitoriza aceste lucruri, a venit cu o cifră în aprilie, care a arătat că, în ultimul trimestru al anului trecut companiile din Marea Britanie, cu excepţia băncilor, au stat pe un excedent de 318 miliarde de lire sterline. Şi banii aceia sunt bani de care avem nevoie în economie. Ei nu investesc, ei cheltuie toate stimulentele din partea guvernului sub formă de subvenţii fiscale şi reduceri de impozite pentru cei bogaţi, pe care guvernul le-a dat bogaţilor în ultimii trei ani.
RT: Care credeţi că este cea mai bună modalitate prin care guvernul poate lupta cu deficitul?
John Wight: Trebuie să investească în economia reală. Trebuie să înceapă dirijarea băncilor spre a împrumuta mai degrabă, decât a se ruga la bănci, în special băncile la care deţinem o cotă majoritară, cum ar fi RBS. Guvernul ar trebui să preia operaţiunile RBS şi să înceapă creditarea, în interesul economiei reale. Economia are nevoie de ea. Avem o criză de locuinţe în ţară, este cea mai gravă din lume, este un scandal. Şi avem nevoie să se investească în case la preţuri accesibile.
Mai degrabă, decât pedepsirea celor săraci pentru că sunt săraci, ar trebui să înceapă de fapt, redirecţionarea banilor de la cei bogaţi la cei săraci, aşa cum stă bine unei societăţi civilizate.
RT: Osborne a anunţat reduceri la bugetul poliţiei. Credeţi că va afecta rata criminalităţii?
John Wight: Ei bine, nu chiar, pentru că, pe baza a ceea ce ştim, acum o mulţime de criminali sunt de fapt în poliţie. Ei stau, de asemenea, în sălile de consiliu şi în Camera Lorzilor. Aceasta poate avea un efect. Dar cred că ei au consolidat poliţia şi au confiscat puterea regională de la poliţie. Rămâne încă de văzut. Dar, aşa cum am spus, reducerile din bugetul poliţiei sunt minime în comparaţie cu reducerile pentru cei săraci din punct de vedere al diminuării beneficiilor şi aşa mai departe.
sursa: dantanasescu.ro // rt.com

Viata si minunile Sfantului Nectarie din Eghina (documentar)

Simfonia ploii

Stau si privesc in noapte ploaia,
Ce-mi ropoteste frumos in geam
Serpisori de argint siroiesc 
In sclipiri diafane de luna
Un cantec cadentat cu iz de proaspata iarba
Privesc nemarginirea printr-o geana
Si intr-un elan gandesc
La clipa ce sagalnic zboara 
Si n-o mai regasesc
Vin alte ganduri prin ropotul de ploaie
Pasagere dintr-un noian se risipesc
Putine mai prind viata
Le las sa fuga repede in noapte
Intr-o golire de pace si lumina.
Lumina lunii ma dezmiarda
In ropote de ploaie stau si ma rog fierbinte
Nu numai pentru mine,
Doresc sa fie bine,
Golesc totul din mine
Raman acolo pentru o calda iubire
Pentru o magica simfonie
A ploii ce-mi canta in geam.

Primit pe mail,
Multumim Mira!

O CASA ALBA-G.G.URSU


A fost odata intr-o primavara,
In primavara trist-a vietii mele,
O casa alba cu migdal la scara.
Sa se insire margaritarele,
Pe firul amintirilor de aur,
Ca s-o imbrac intr-un zalmf de stele.
Sa aducem ramuri verzi si foi de laur
Ca sa ne-ncununam din nou cu ele,
Si sa zburdam pe-al visului coclaur.
Sa rada iar in ziua cristalina,
Gradina trandafirilor in floare,
Sa se rasfete-n baia de lumina.
Pe deal livada lin sa se resfire
Si sa miroase-n iuresul de soare
A mere,a caise si-a iubire.
Ca tot ce-a fost atunci sa ne-nfioare
Si pretudindeni sa ne urmareasca,
De-a lungul vietii noastre calatoare.
Trecut,te chem cu bratele-amandoua,
Tu cald pamant,tu pajiste cereasca,
Sa-mi umpli-n veci ulcioarele cu roua!
Poezie inchinata poetului G.Tutoveanu in casa caruia pentru un timp(1915-1943)
a functionat si sediul "Academiei barladene".

Primit pe mail

Ce caută extratereștrii în ”zona tăcerii” din Mexic?

Este cu siguranță una dintre minunile naturale enigmatice ale planetei. În “Zona tăcerii” (the zone of silence) un câmp magnetic înghite toate sunetele. Busolele se rotesc sălbatic, radiourile nu reușesc să intre în nici o frecvență și bateriile își pierd brusc energia. Este aproape imposibilă recepția undelor TV sau a telefoanelor mobile, sau orice altă transmisie legată de imperiul frecvențelor. 
Acest spațiu misterios a fost localizat în deșertul mexican, la 400 de mile de granița cu SUA. Este puțin cunoscut și a devenit strict secret. O zonă specială, care aparent sfidează legile fizicii. Numele zonei, aberațiile magnetice care fac imposibile comunicațiile radio în anumite puncte ale zonei, a inspirat chiar și punctul de plecare pentru realizarea, în 2004, a unui film de groază numit „La Zona del Silencio”, regizat de Rodolfo de Anda. În mod oficial zona, situată între paralele 26 și 28, este cunoscută și sub numele de ”Vértice Trino”și este considerată o locație infamă, plină de mistere și de pericole. Mulți compară”Zona tăcerii” cu ”Triunghiul Bermude” deoarece se spune că și aici de-a lungul timpului și-au pierdut urma mulți oameni, animale sau chiar avioane. 
Alții asemănă spațiul cu piramidele egiptene sau cu centrul spaţial de la Cape Canaveral, toate fiind situate între paralelele 26 și 28, făcând legătura pe partea cealaltă a lumii cu orașele sfinte ale Tibetului, unde există o zonă cu aceleași caracteristici. Internauții apreciază că zona este considerată un centru magnetic foarte puternic în care energia este concentrată în sol. Unii vorbesc despre ”Trino Vertex”, ca despre un portal obscur care se află între bifurcațiile unor tornade magnetice. Sunt o multitudine de formațiuni de rocă ciudate și există multe rapoarte de floră și faună mutante. Chiar și animale se pare că se deosebesc de cele pe care le știm. Este oare această zonă un adevărat mister al naturii sau doar un alt truc local, în speranța de a atrage turismul? Zona este, cunoscută și pentru atragerea meteoriților. 
Se crede că întinderea de deșert conține depozite enorme de minerale, care par să genereze câmpuri electromagnetice puternice, ce atrag meteoriți mai mult decât orice altă parte a lumii. Muzeul de Fermierii raportează că bolta cerească de noapte este adesea umplută cu lumini misterioase și aeronave care ar fi aterizat pe verticală în deșert, cauzând adesea incendierea anumitor zone. Sunt relatate povești despre întâlniri cu creaturi umanoide ciudate. O familie de fermieri pretinde că este vizitată cu regularitate de către un trio de umanoizi blonzi, cu părul lung, doi masculi și o femelă, care vorbesc curent limba spaniolă. Așa cum spune povestea, vizitatorii cer apă și apoi dispar. Iar când un fermier a fost întrebat dacă a văzut de unde au venit, respectivul a răspuns: “de sus”. 
Un cercetător pierduse drumul prin deșert, a declarat că după mai multe ore de rătăciri a fost direcționat înapoi spre centrul de cercetare de către un trio similar, persoane blonde care se uitau ciudat. O altă poveste spune că un echipaj TV care a fost ajutat de către niște ființe bizare după ce explozia neobișnuită a unui nor le-a blocat drumul în deșert. Aceste ființe purtau haine lungi de ploaie de culoare galbenă și aveau capetele acoperite cu șepci. Ceva ce, desigur, nu vezi de multe ori în deșert! Cât de mult adevăr și cât de mult este un produs al imaginației umane – nimeni nu poate spune cu siguranță!? Și arheologii încearcă să descâlcească enigmele care se ascund între ruinele aflate la 30 km de “Zona Tăcerii”. Cu toate că s-au folosit de cele mai moderne aparate, specialiștii nu au reușit să determine vârsta, măcar relativă a ruinelor respective. Ei sunt de părere ca aceste construcții sunt un fel de observatoare astronomice, fiind ridicate pentru a studia numărul mare de meteoriți care se prăbușesc în zonă.
Din cauza fenomenelor paranormale care se petrec aici, localitățile aflate în vecinătatea “Zonei tăcerii” au rămas pustii. Pe lângă anomaliile menționate până în acest punct, un capitol aparte îl ocupă OZN-urile. Localnici mai în vârstă povestesc despre numeroase întâlniri cu forme de viață extraterestră. Există chiar rapoarte oficiale care menționează apariția unor lumini ciudate deasupra “Zonei tăcerii”. Un adevărat spectacol a fost raportat într-o seară în septembrie 1976 în jurul orei 20:00 când locuitorii din Ceballos au observat prezența copleșitoare a unui obiect gigant la marginea localității lor. Încă din 1910 localnicii au declarat că au observat “discuri mari” care au aterizat pe dealurile din zonă și apoi apariția acelor oameni blonzi, în timp ce alții au povestit despre apariția unor lumini misterioase și a unor mingi de foc pe cerul nopții. 
piatza
Primul eveniment care s-a derulat în ”Zona tăcerii” a fost înregistrat în anii 1930. Un aviator mexican, pe nume Francisco Sarabia, a raportat prin radio că are probleme tehnice în timp ce zbura peste zona respectivă. Au fost ultimele lui cuvinte: aparatul a dispărut pe când se întorcea din Coahuila și se îndrepta spre Texas. Înainte de a se pierde legătura, pilotul a apucat să transmită turnului de control că toate comenzile avionului se blocaseră și motorul s-a oprit pe neașteptate. Apoi, începând din 1968, ”Zona tăcerii” a intrat sub aripa guvernului federal. Acum se spune că este un ”spațiu interzis”. Cu toate că anual se colectează tone de gunoi rămas de la turiști. Fauna și flora au fost distruse aproape în totalitate. În acel an o rachetă experimentală americană, pe nume “Athena”, a dispărut brusc de pe radare. Ieșirea de pe raza ei de acţiune a înspăimântat multă lume. Dar, fără să explodeze, “Athena” a nimerit în mijlocul “Zonei tăcerii”.  
Căutările efectuate de către NASA pentru a o găsi, au durat multe săptămâni, dar nu au dat roade. În final o echipă de tehnicieni s-a deplasat personal să o caute, trecând prin sită terenul, începând cu zona ultimei relevări radar. Presa vremii a relatat că atunci când tehnicienii NASA au ajuns în “Zona tăcerii”, pentru a recupera racheta buclucașă, au sfârşit prin a fi foarte interesaţi de compoziţia solului şi înainte de a pleca au luat cu ei, pentru analize, tone de pietriș și nisip. Nu se știe la ce concluzie au ajuns. Inginerul Harry de la Pena a fost primul om de știință care a explorat zonă deșertică a Mexicului, încercând să explice ce fenomene se produc acolo. După el au venit numeroase alte echipe de cercetare, care au luat mostre de nisip pentru teste, au făcut maturatori și au încercat să determine gradul de radiații în regiune. Tocmai radioactivitatea prezentă într-o măsură mult superioară normalului, este cauza prezenţei unor şerpi gigantici sau a unor roci cu un colorit foarte puternic, de exemplu, albastru. 
Se pare ca în urmă cu milioane de ani locul era, de fapt, acoperit de ape. Din această cauză ”Zona tăcerii” este cunoscută și sub numele de ”Marea lui Tethis”. H. De la Pena a afirmat că a reuşit să traverseze ”zona”, ajutându-se de echipamente de măsură Geiger. Așa a aflat că toate instrumentele cu frecvenţă înaltă sau joasă funcţionează slab sau deloc, din cauza posibilei prezenţe a unui vârtej electronic, datorat existenţei, probabil, în subsol a unei impunătoare mase de fier magnetic. În timpul expediției, Harry de la Pena și colegii săi au observat că nu pot comunica prin stațiile radio pe nici o frecvență. Fermierii din Ceballos, precum și din satele din jur nu se pot uita la televizor deoarece nu au semnal. Fenomenul se explică prin faptul ca în ”Zona tăcerii” există un câmp magnetic extrem de puternic care împiedică propagarea undelor radio în regiune. În 1995, guvernul mexican a aprobat crearea unui centru de cercetare în Bolsón de Mapimi, situat la 20 km de Caballos, care a devenit cunoscut sub numele de“Biosfera”.  
De atunci zeci de echipe de cercetători au sosit în mica localitate mexicană pentru a studia geologia, flora și fauna din zonă, însa nimeni nu a reușit decât să constate fenomenele paranormale. În luna octombrie a anului 1975, profesorii Ernesto și Josefina Diaz au mers în ”Zona tăcerii” pentru a aduna roci și fosile pentru colecția laboratorului școlii la care ambii erau profesori. Activitatea le-a fost întreruptă brusc de o furtună de nisip. Grăbiți, au strâns bagajele și au demarat în trombă, însă nu suficient de repede pentru a evita furtuna. Vârtejul i-a prins și i-a răsturnat într-o mlaștină. În timp ce se chinuiau să iasă din mașină, doua ființe foarte înalte, ce purtau pelerine galbene, s-au apropiat de ei. Silueta lor era asemeni unei sticle; aveau mijlocul subțire, gâtul lung și picioarele late. 
Cele doua ființe s-au oferit să-i ajute pe soții Diaz. Una dintre ele și-a încleștat degetele subțiri pe portbagajul mașinii și într-o clipită pământenii au fost trași din mlaștină. Când Ernesto a coborât din mașină pentru a le mulțumi nu a mai văzut pe nimeni. Ceea ce li s-a părut bizar era faptul că pe nisip nu se vedea nici o urmă de pași care să trădeze prezența celor două ființe misterioase. ”Într-o zi am ajutat niște oameni de știință francezi să fixeze niște manometre în deșert”, a povestit un localnic. ”În timp ce ei verificau aparatele eu am observat un obiect rotund, ca o cutie de metal lucitoare, mare, fără roți, fără ferestre sau lumini. L-am văzut, apoi l-am atins. Alții spun că a fost un OZN, dar eu nu cred în OZN-uri. A fost altceva. Este lumina Genezei, este ca un vortex magnetic. 
Planeta noastră are șapte vârtejuri magnetice. Terra este o ființă vie și, la fel ca ființele umane, are șapte centre magnetice sau chakre pentru captarea energiei. Pin aceste chakre planeta captează energie și apoi o împrăștie pe toată suprafața ei. Eu cred că respectivele centre magnetice și energetice, care atrag și dispersează energia, sunt utilizate de către extratereștrii. «Zona tăcerii» este una dintre aceste chakre. Deoarece pot să controleze această energie extratereștrii vin pe planeta noastră pentru a valorifica. Există legi cosmice prin care ei nu pot interveni direct în viața noastră, dar asta nu înseamnă că nu pot veni aici și, indirect, să ne ajute. Oamenii care cred în energia pozitivă și care sunt în căutarea acestor locuri, vin aici pentru a face meditație, să se roage.” (trinoϕvertex)