luni, 10 iunie 2013

Reclama - CONFERINTA "EDUCATIA ACASA", Cluj Napoca, 15 iunie 2013

Despre Homeschooling sau de ce, cum si ce este Scoala Acasa (Educatia Acasa) vedeti cateva informatii dand clik mai jos: 
http://mama-in-era-varsatorului.blogspot.ro/2012/03/homeschooling-educatia-acasa-avantaje.html



CENTRUL DE DEZVOLTARE A CARIEREI - filiala cluj
impreuna cu
ASOCIATIA NEO GRUP CONSULTING
organizeaza la Cluj

CONFERINTA "EDUCATIA ACASA"

Ce este educatia acasa?
Se poate face educatie acasa in Romania?
La ce institutii de homeshooling se pot inscrie copiii din Romania?
De unde procuram materiale?
De ce aleg parintii educatia acasa?

Multe informatii pretioase de la familii care isi educa copiii acasa! Un prilej deosebit cu oameni frumosi, in care va veti simti bine si veti prinde aripi!

Ne vor impartasi din experienta lor:
dr. Veres Crina - mama de 4x, medic si psiholog
Claudia Neacsu - mama de 2x, vinde cuibarele, educatoare
Bita Zerbes - mama de 3x, Managing Partner la Medicare International
Iulia Cosma- mama de 2x, traducator
Harry-Eva Kasabian - mama de 5x, educator, fermier
Sandra Lădar- mama de 2x, manager la SC Kineto Armonia Construct SRL
Gabriel Curcubet
Madalin Potoroaca - tata de 2x, asistent social, consilier vanzari

unde x = copil minunat

PROGRAMUL CONFERINTEI
 
15.00 Cuvant de deschidere
15.15   Gabriel Curcubet - presedintele Asociatiei de homeschooling Romania 

ISTORIA EDUCATIEI ACASA
15.40 - 15.50 SE RASPUNDE LA INTREBARI DIN PUBLIC
15.50 Claudia Neacsu - mama de 2x, vinde cuibarele, educatoare 

CONCEPTUL CONTINUUM
16.20 Iulia Cosma - mama de 2x, profesor, traducator -
MODELE EDUCATIONALE
16.50- 17.00 SE RASPUNDE LA INTREBARI DIN PUBLIC
17.00 Bita Zerbes - mama de 3x, Managing Partner la Medicare International 

EDUCATIA ACASA MERITA TOT EFORTUL
17.30 Harry-Eva Kasabian - mama de 5x, educator, fermier
EDUCATIA ACASA - PRACTICA DE FIECARE ZI
18.00-18.30 Ilies Clara - mama de 2x, psihopegagog la Cuiburi cu soare

COPILUL ESTE UN UNIVERS UNIC, IL ABORDAM PERSONALIZAT
18.30 - 19.00 Sandra Lădar - mama de 2x, manager la Armonia Construct 

SCOLI SI MATERIALE EDUCATIVE NECESARE EDUCATIEI ACASA
19.00-19.30 Potoroaca Madalin Bila - tata de 2x, asistent social, consilier vanzari  SPULBERAREA UNUI MIT - SCOALA PUBLICA
19.30-19.40 SE RASPUNDE LA INTREBARI DIN PUBLIC
19.40-20.00   Veres Crina - mama de 4x, medic si psiholog
PARINTITUL CONSTIENT

unde x = copil minunat

Data: 15 iunie 2013
Orele: 15.00 - 20.00
Intrarea: GRATIS
Adresa: Calea Turzii, nr. 11


Inscrieri pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/375308102580938/?ref=ts&fref=ts sau la adresa de email: sandra.ladar@gmail.com . 



Conferinta se poate urmari LIVE, ON LINE, GRATUIT 
la adresa: http://teofania.ro/contact/. 
Link-ul se poate accesa in data de 15 iunie, intre orele 15.00 - 20.00 si veti putea viziona conferinta si pune intrebari online pentru sesiunea de intrebari si raspunsuri. Daca doriti, puteti inregistra direct intreaga transmisie.

Multumim mult echipei de la "Cuiburi cu soare"! Vin in sprijinul nostru cu un minunat atelier pentru copii: Atelier de creatie - Prieteni prin natura
Varsta: - pentru copii intre 4 si 10 ani
Durata:  intre orele 16.00 - 18.00
Copii vor avea ocazia sa construiasca jucarii si obiecte uzuale si sa se exprime artistic utilizand elemente naturale (lemne, pietre, materiale textile etc.) si sa se bucure de munca impreuna prin intermediul unor jocuri de dezvoltare emotionala.

Data: 15 iunie 2013
Orele: 15.00 - 20.00

Programul se va anunta in curand!
Inscrieri la numarul de telefon: 0752975863
si la adresa de email: sandra.ladar@gmail.com


Va asteptam cu drag

Ritualuri zilnice de vindecare – QUADO (14/02/2004)

Intrebare:
Am avut un soc atunci cand casnicia mi s-a destramat. Dupa numai cateva luni, m-am mutat inapoi in orasul in care m-am nascut si acum traiesc cu parintii, in vechea mea camera. Ma simt ca si cand, dupa toti anii de munca multa, ca profesionista intr-un oras mare, m-am intors inapoi – din punct de vedere al carierei, dar si financiar – cu ani intregi. Caut un serviciu dar ma simt deprimata si frustrata din cauza a ce gasesc si a lipsei posibilitatilor, dar acum trebuie sa stau aici, cel putin din punct de vedere al ajutorului emotional pe care mi-l asigura familia. Nu stiu daca sa ma stabilesc la un serviciu vechi, ca sa fiu ocupata, sau sa incerc altceva (o cariera noua?) si sa tintesc mai sus. Vor trece luni pana voi avea casa mea si nu stiu ce sa fac, intre timp. Sotul meu se purta urat cu mine si a trebuit sa-l parasesc, pentru binele meu. Simt ca cele mai multe vise s-au naruit. Ce pot face, ca sa-mi fac viata mai suportabila?
 Raspuns:
Acesta este un moment de vindecare, nu un moment de a lua decizii vitale. Lasa in pace vindecarea. Petrece-ti timp invatand sa te eliberezi, Asa eliberezi vechile vise si te deschizi vietii, asa cum este ea. Sa fii in fluxul ei, orice ar fi acest flux, avand incredere ca universul te va purta pe aripile credintei.
Cand viata te copleseste, raspunsul este sa incepi sa practici, cu regularitate, aducerea inapoi a concentrarii si a echilibrului. Stabileste o regula zilnica, pe care o vei indeplini fara greseala, indiferent de ceea ce simti. Aceasta rutina va fi fundamentul vindecarii tale.
Prima este sa scrii un jurnal. In fiecare zi scrie trei pagini. Scrie orice-ti vine in minte, asa cum iti vine dimineata, dupa ce te trezesti. Stai in pat, ia-ti jurnalui si scrie orice iti vine. Incepe sa scrii si nu te opri, pana cand nu ai acele trei pagini. Nu corecta si nu te gandi la ceea ce spui. Scrie doar. Revarsa-ti necazul, disperarea, dezamagirea, fricile. Revarsa-le pe toate.
Si apoi, dupa ce ai umplut cele trei pagini, opreste-te. Inchide caietul si inspira adanc – si, expirand, elibereaza-ti toate emotiile pe care le-ai turnat in paginile jurnalului. Ele sunt eliberate, ele au plecat.
Si acum, petrece ceva timp in contemplare linistita si meditatie. Daca ai o meditatie favorita, ai putea s-o folosesti. Sau orice alta tehnica de meditatie preferi. Nu analiza cat de bine o faci. Fa-o numai.
Daca nu stii cum s-o faci, atunci incepe asa. Inchide ochii, inspira numarand incet, de la zece la unu. Inspira zece, zece, zece, si apoi expira zece, zece, zece. Si asa pana la unu. Apoi cand ajungi la unu, inspira adanc, inca o data si imagineaza-ti o scena linistita, cum ar fi un lac cu o pasare ce zboară linistit în văzduh.
Si apoi, imagineaza-ti Sinele care straluceste in centrul tau – o mica scanteie de lumina. Acest lucru este esential pentru tine – scanteia care esti tu, indiferent de ce se intampla. Imagineaza-ti aceasta mica stralucire si acum priveste-o cum se imprastie si straluceşte prin corpul tau. Priveste-i stralucirea, pana cand te umple complet si sa stii ca aceasta forta interioara esti tu, complet tu si plin de iubire si bucurie. Priveste-te stralucind. Lasa-te sa stralucesti.
Si acum, schimba-ti atentia spre cerul de deasupra ta. Vezi daca poti simti acolo, propriul Sine, cum luminează deasupra ta, Sinele care este plin de iubire si bucurie si pace. Vezi cum toate astea curg in jos, din propriul Sine, alimentandu-te acea scanteie stralucitoare din corpul tau, in centrul tau. Deschide mai mult canalul. Lasa din ce in ce mai mult flux al binelui, in corpul tau.
Cat timp poti, deschide canalul si simte fluxul curgand in jos.
Daca doresti, poti sa le permiti ingerilor sa toarne in jos, peste tine, apele iubirii, sa te spele si sa te purifice. Si sa spele vina si mania, ranile si durerea din inima ta.
Simte-te liber sa-ti faci propria meditatie. Foloseste orice te va ajuta – iar acestea pot fi elemente de baza, daca lucreaza bine pentru tine.
Si apoi, cand ai terminat ritualul purificarii si iubirii, multumeste-le ingerilor si puterilor – inclusiv propriului tau sine – inspira adanc si plaseaza-te in starea de constienta deplina.
Acum, fa niste exercitii usoare si o plimbare usoara. Si in timp ce faci asta, cere-i universului, sa-ti deschida fluxul abundentei. Cere-i universului sa deschida fluxul abundentei si sa-l aduca la tine.
Apoi du-te la treaba ta si vezi ce-ti aduce viata. Sa nu simti ca trebuie sa stii ce anume vei face. Nu grabi lucrurile. Poti sta chiar acolo unde esti, pana cand esti vindecata si in siguranta. Lasa viata sa fie, atat… Numai sa vina. Lasa viata sa curga. Du-te in lume si vezi ce minuni se deschid in fata ta.
Treaba ta de acum nu este sa controlezi, sa fortezi, sa planifici, sa-ti dai seama ce sa faci cu restul vietii tale. Ofera-ti ceva timp. Ia-ti timp sa ceri acel flux al vietii sa vina la tine si apoi sa reactionezi. Raspunde la ceea ce se intampla, la ideile care apar, la lucrurile care ti se spun, oamenilor pe care-i intalnesti. Totul curge. Lasa ca totul doar sa fie.
Raspunde, vindeca si lasa universul sa-si deschida limitele pentru tine.
Si daca faci toate astea, cu credinta, in fiecare zi, in timp vei incepe sa te vindeci. Vechile sentimente isi vor pierde din forta si putere. Frica va fi inlocuita de liniste si pace. Si cand ai ajuns in acea stare, cand nu mai esti ingrijorata si nu te mai simti victima, cand traiesti si raspunzi/reactionezi si simti ca esti plina de liniste, atunci raspunsurile vor scanteia toate in fata ta, clare si curate, ca si cristalele in soare.
Si atunci, pur si simplu, vei face, vei fi, facand urmatorul pas care va fi atat de clar, atunci cand esti vindecata si impacata.
Ai timp. Ia-ti-l. Relaxeaza-te si fii doar, curgi si raspunde! Restul va veni de la sine.


Am luat masa cu un înger!


Iată o întâmplare adevărată care ne aduce multa încântare, fericire și bucurie în viață.
Să încercăm și noi să fim îngeri, măcar pentru o seară. Nu ar fi minunat?
Acum… vă las în compania acestei povești extrem de emoționante.


Geniul romanesc- Avem cu ce ne mandri!

 
 
www.financiarul.ro locuri unice, etc.

http://www.youtube.com/watch?v=2tlsmV7JfF8 dresura de cai AUSTRALIA GOT TALENT

http://www.youtube.com/watch?v=aQSZ9Ibzy5s Dinu Lipatti - Bach, Mozart, Brams, Chopin

http://vimeo.com/65733612 film Misterul Sfinxului din Carpati
 
 
INFORMATII CE AR TREBUI PUBLICATE PE PRIMA PAGINA A TUTUROR PUBLICATIILOR DIN ROMANIA si pe toate posturile TV

Iar aici nu sunt toate! Mai sunt si tineri geniali, cu care ne putem mandri

Noi ne uitam la televizor la toate nulităţile si de oamenii prezentaţi mai jos ştie foarte putina lume.

O idee propagata destul de puternic in societatea româneasca de astăzi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre romani afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie naţionala ţin doar de domeniul trecutului, ca România de astăzi ar fi... o "tara bolnava", fara civilizaţie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu "codaşa Europei".
Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani "la locul lor" (si depărtându-i de tradiţia si sufletul neamului romanesc), teorii stabilite de cei nu ne doresc  binele, vom oferi si o serie de realizări ale geniului romanesc,ale ultimilor ani:

Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista... 5.000 de ani!!! In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor "Bruxelles Europa", iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie in Romania . Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile...

* Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind "ca in salina sau pe litoralul marin". Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!...

Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, in ian.2001)

Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, in 16.11.2000 (107 - 75 cu SUA in finala).

Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. "Distractia" (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa isi dovedeasca ... valoarea) celor "5 magnifici de la Rasarit" a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti... Printre site urile "sparte" de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc...

La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), Romania s-a clasat pe locul I in privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru - inventia "Biomer"), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala in promovarea inventiilor.
* In anul 2003, la salonul de inventica EURECA de la Bruxelles, ing. Petrache Teleman a obtinut medalia de aur si medalia de argint si inca patru premii pentru inventiile sale ECOPIERA si MOPATEL - materiale ecologice de constructii - dar inventiile nu au fost valorificate nici in ziua de astazi.

Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si in Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si in conducerea acestei unitati.

Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.

La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Valcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari... Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati ) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada... Fireste, el a fost "racolat" imediat de americani, optand pentru Universitatea din Princetown (SUA)...

* Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, in vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe in colaborare cu NASA.

Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii...

Romania este pe primele locuri in lume la... exportul de inteligenta. De exemplu, la "Microsoft", a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani...

Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan / New York). Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Bergen, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford incepand din 1992 au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa infiinteze in Romania primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica in fitness pentru adulti...

Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul (inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer...

Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a si realiza inventia epocala (pana la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt "instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic". "S-ar inchide toate centralele nucleare", spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie (ca si statul) sa ii asigure cei 15.000 USD necesari...

Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc in 4 iulie 1997, in laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme "Hewlett Packard". Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit "performanta" de a fi somer in Romania...

* Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material, dar bogat in idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul in care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica... de 4 ori greutatea sa in aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor... "din mila"!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress, ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani... Prima inventie  valoreaza miliarde de dolari in Vest, a doua a inregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atat chinezii cat si americanii i-au furat si folosit inventia, cu un profit imens. De exemplu, in SUA s-au vandut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari... In acest timp, statul roman ignora in continuare o inventie, intr adevar de miliarde...

* In 1991Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice... Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).

Justin Capra este un inventator celebru al Romaniei, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani... In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care "semidoctii savanti" l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat o in fabricatia de serie... In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamant la... Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore ("specializat" deja!), iar inventatorul... a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau... Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, "Soleta", care consuma ... 0,5l/100 km si al unei motorete unica in lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare).

* Mihai Ruşetel a inventat motorul cu apa! "Cazul Rusetel", este elocvent pentru geniul romanesc, dar si pentru "talentul" cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM in 1980 si a fost brevetat in ... ianuarie 2001. Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la "Mercedes" ( 2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei... Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe "cazanul Traian Vuia", inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale si chiar a centralelor termoelectrice.
In lume, mai exista doua brevete in domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. "Motorul Rusetel" foloseste drept combustibil doar apa si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi imbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: "reusita ar fi un miracol, si cred ca un asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel".
NO COMMENT!

Strigătul


Într-o zi, de primăvară, cu sufletul plin de greutățile vieții am murmurat:
- Doamne, vorbește-mi.
Un copac și-a fremătat frunzele, dar nu am auzit.
Dumezeu nu m-a auzit, m-am gândit eu, așa că am ridicat vocea:
- Doamne, de ce nu-mi vorbești? Nu mă auzi?
Un tunet a zguduit cerul, dar eu nu l-am băgat în seamă.
El este ocupat, am judecat eu, așa că m-am decis să-l deranjez și să-l fac vizibil.
- Doamne, lasă-mă să Te văd!
O stea a luminat cerul, dar eu nu am observat.
M-am enervat și am strigat:
- Doamne, fă o minune!
Exact în acel moment s-a născut un copil, dar eu nu am știut.
Disperat, am început să bat cu piciorul în pământ și am urlat cu toate puterile:
- Atinge-mă, Doamne, și arată-mi că ești lângă mine!
Dumnezeu a coborat și m-a atins, dar eu am alungat fluturele care mi se așezase pe mână.

Atunci când un bărbat iubeşte o femeie ...It's Fairytale - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea


In aceasta seara, Ingerii mi-au transmis sa va vorbesc despre sufletul pereche, cu o abordare cat mai simpla si pe intelesul tuturor. 
De cand suntem foarte tineri si incepem sa descoperim sexul opus, cu totii ne dorim un partener care sa ne ofere iubirea sa, bineinteles, fiecare varsta avand doleantele si sperantele specifice maturitatii la care a ajuns. 

Vechii greci considerau ca femeia si barbatul au fost o sfera, pe care zeii au desfacut-o in doua si au aruncat cele doua jumatati in lume, blestemandu-i sa se caute neincetat si sa nu cunoasca odihna si implinirea pana cand nu vor intregi sfera. De aceea, femeia si barbatul se cauta si nu reusesc sa cunoasca armonia pana cand nu se gasesc unul pe altul. 

Dupa parerea mea aceasta veche legenda greceasca intruchipeza foarte bine dorinta umana si nelinistea, in acelasi timp de a-ti gasi aceea fiinta care sa iti dea stabilitate, fericire, protectie, armonie, iubire  intr-un cuvant. 
Unii sunt norocosi si o gasesc de prima oara, la o varsta frageda, dar acestia sunt foarte putini. Altii o cauta destul de mult si o gasesc greu. Altii este posibil sa nu o intalneasca niciodata. Cu totii ne intrebam de ce? De ce nu ne gasim o persoana cu care sa ne armonizam si sa traim fericiti pana la adanci batraneti? 

Dupa cum stiti cu totii si am mai vorbit despre asta, cu totii avem o karma, un destin cu care ne nastem. Avem niste lectii de invatat, lectii de care nu scapa  nimeni si pe care e vom invata fie de buna voie, fie fortati de imprejurari. Ori, va ganditi cum ar fi sa isi intalneasca sufletul pereche acea persona care nu a reusit sa isi urce treptele evolutiei si sa isi invete lectiile de viata care i-au fost destinate pana in acel moment? Spre exemplu, daca o persoana are de invatat lectia dialogului si ea nu a reusit sa o invete si tine doar monologuri si isi intalneste sufletul pereche, care este o persoana sa zicem mai putin toleranta si poate impulsiva ce va iesi? Nici mai mult, nici mai putin decat o cearta si o neintelegere totala intre cei doi, care sigur nu va avea sfarsitul mult dorit, de basm. Si exemplele ar putea continua si va puteti inchipui singuri exemple din viata voastra sau a cunoscutilor. 

Alt exemplu de intarziere a "jumatatii" este in cazul celor care au predestinate doua sau trei casatorii sau doar intalniri karmice, nu neaparat casatorii. Aceste persoane predestinate pentru a ne intalni cu ele si a dezvolta impreuna o relatie de iubire, sunt acele suflete fata de care avem anumite datorii karmice, fie ele au fata de noi anumite datorii karmice. In vietile noastre anterioare, fie noi , fie ele ne-au gresit si in aceasta viata trebuie platita acea datorie si de aici trebuie sa-si invete propria lectie. 

Abia dupa ce aceste datorii au fost platite si lectiile au fost invatate, se poate incheia cautarea si uniunea dintre cele doua jumatati ale sferei si ea se intregeste. Acest fenomen se poate intampla in orice perioada a vietii, de la puberatate, pana la senectute. Totul depinde de karma si de putera fiecaruia de a-si invata lectiile de viata cat mai repede si de a-si indeplini destinul cat mai bine. 

Vei recunoaste ca ti-ai intalnit jumatatea pentru ca:

Atunci când un bărbat iubeşte o femeie ...It's Fairytale (este un poveste cu zane)!


Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 
Lumina, Iubire, Armonie, Adevar Divin!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

PILDE - FILM










http://www.youtube.com

Horoscopul Astrocafe.ro pentru saptamana 10-16 iunie 2013

sfatulparintilor.ro-horoscopul-saptamanii
Iata horoscopul saptamanii 10-16 iunie 2013 prezentat de
astrocafe.ro
Berbec - S-ar putea ca problemele de acasa sa nu iti dea pace. Sau poate cererile nefondate ale membrilor familiei tale sa iti manance si ultima farama de rabdare. Pe de alta parte, aminteste-ti ca sinceritatea bruta nu este intotdeauna bine primita, atat timp cat vorba dulce nu o insoteste. Se poate ca jocurile de putere care iti plac atat de mult sa iti ruineze munca de ani de zile – o saptamana problematica, ce-ti cere rabdare si o abordare matura a problemelor.

Taur - Sensibil la cei din jurul tau, receptiv la emotiile si cuvintele acestora, incearca sa nu te lasi afectat de eventualele tensiuni, dar nici prea impresionat de ceea ce acestia iti pot oferi, ca argument. Pe de alta parte, deciziile pe care le iei si fiecare remarca pe care o faci, iti pot aduce fie probleme, fie rezolvari neasteptate. Fii atent la nuante si respecta dorintele celor din anturajul apropiat.


Gemeni – Locul de munca este reprezentat foarte bine (si contrastant!) in aceasta saptamana. Muti muntii din loc si, oricat de greu ti s-ar parea, solutiile bune, cu efecte neasteptat de bune, apar de unde nu te astepti. Nu uita sa iti achiti datoriile si sa nu ii judeci pe cei care se afla in situatii neplacute. Cuvintele pe care le spui au o influenta fantastica, incearca sa ai gura aurita, nu sa cobesti.

Rac ­- Nu este momentul sa spui ceea ce gandesti, cu o sinceritate debordanta. Diplomatia joaca un rol important in viata ta si – mai ales – in ceea ce priveste imaginea ta.  Relatiile tale de dragoste acceseaza o noua dimensiune, adapteaza-te. Pe de alta parte, incearca sa nu fii foarte indulgent vis-a-vis de propria-ti persoana. Tine-ti prietenii aproape, caci esti ajutat de farmecul personal.


Leu - O saptamana in care te implici in viata prietenilor tai, incercand sa ii protejezi. Sau sa ii ajuti, depinde de caz. Si chiar daca vrei sa te sustragi din viata acestora, crezand ca ii influentezi prea mult, se pare ca nu depinde de tine, caci esti dorit si cautat, nici o adunare de prieteni fara tine. Incearca, totusi, sa te concentrezi doar pe o directie, preferand o singura actiune ori un singur hobby.

Fecioara – Simplifica-ti viata in aceasta saptamana. Ai atat de multe obligatii si se asteapta atat de multe de la tine, incat stress-ul are toate sansele sa atinga cote maxime, in cazul tau. Ai nevoie de o atitudine flexibila si de multa rabdare, pastrandu-ti, in acelasi timp, simtul umorului. Spre sfarsitul saptamanii, incearca sa nu cedezi nervos. Poate ca nu ti-ar strica o mica vacanta, un sfarsit de saptamana petrecut in natura sau intr-un mediu in care valorile traditionale sunt respectate.


Balanta - O perioada in care romantismul si placerea sunt principalele elemente care iti capteaza atentia. Visezi cu ochii deschisi, accesand planuri si dimensiuni nemaintalnite pana acum. Iar dorul de duca nu-ti da pace sub nici o forma. Savureaza magia atat timp cat inca exista, pentru ca nu va mai dura mult. Ai norocul ca esti sustinut de Saturn, care, desi aflat inca in mers aparent retrograd, te ajuta, prin influenta sa, sa ramai cu picioarele pe pamant.

Scorpion - Relatiile tale sunt puse sub semnul intrebarii, in aceasta saptamana. Ca si persoanele cu care ai relatii personale sau intime. Confuzia si neintelegerile sunt foarte posibile, insa exista si o veste buna inspiratia nu te paraseste, ideal fiind sa iti pastrezi curajul pentru a experimenta ideile pe care le ai (conditia fiind aceea de a nu-i afecta pe ceilalti. Nu te angaja sa-ti asumi responsabilitati pe care nu le poti onora, insa poti descoperi noi canale de comunicare, tocmai discutand problemele astringente.

 
Sagetator – Cresc si se inmultesc sansele de a intalni o persoana noua si speciala, sarmanta, o persoana care sa iti fie alaturi in momente cheie (nu neaparat grele…). In cazul in care esti implicat deja intr-o relatie stabila, asteapta-te la tot felul de picanterii. Ti-ar putea placea aceasta atmosfera, in cazul in care te-ai plictisit de ceea ce deja ai. Certurile nu sunt acele activitati care iti fac viata mai frumoasa, in consecinta, evita-le.


Capricorn - Revin in viata ta situatile in care ai foarte mult de munca si din ce in ce mai multe indatoriri. Vestea buna este ca atragi in viata ta persoane cu care poti face echipa, din toate punctele de vedere. In cazul in care esti prins intre ciocan si nicovala, este de preferat sa raspunzi celor din jurul tau folosind umorul si buna dispozitie, mai degraba decat sa te simti tradat sau sa te lasi afectat de situatia creata.


Varsator - Esti unul dintre norocosii acestei perioade. Lucrurile se intampla in asa fel incat sa te duca pe un drum necunoscut, ceea ce pentru tine reprezinta o adevarata provocare, dar si placere. Incearca sa fii atent la ceea ce mananci, sunt posibile toxinfectii alimentare sau aparitia unor alergii. Prin extensie, incearca sa nu crezi tot ceea ce auzi, unele zvonuri s-ar putea sa iti dea viata peste cap, fara motiv.


Pesti – O saptamana in care te reindragostesti. De vara, de ambianta placuta, de mediul tau. Pe de alta parte, sinceritatea ta este foarte bine primita de catre cei cu care interactionezi, iar ceea ce comunici, rapid asimilat de oamenii cu care discuti. Iti poti comunica emotiile linistit, caci in aceasta perioada, atragi de partea ta oameni corecti si sinceri. Profita de ocazie si  incepi a creea, a aduce in planul real ideile inovatoare, caci inspiratia iti da tarcoale.