luni, 3 iunie 2013

Deflaţia veacului ce va să vie

Circumstanţele din economia globală favorizează deflaţia, iar prima parte a secolului poate sta sub semnul acestui fenomen, spune Gary Schilling, investitor cu mare experienţă în pieţele financiare internaţionale. Îmbătrânirea populaţiei, declinul venitului mediu, oferta în exces şi tendinţa de economisire sunt factorii care creează o presiune deflaţionistă în economiile dezvoltate. Acestora li se adaugă achitarea accelerată
a datoriilor care exacerbează deflaţia.

Într-o serie de cinci articole publicate pe Bloomberg, Schilling îi contrazice pe cei care au aşteptări inflaţioniste ridicate şi se uită cu îngrijorare la politicile extrem de relaxate ale băncilor centrale. Astfel, în opinia investitorului american, stimulii abia compensează slăbiciunea sectorului privat şi contracţia datoriei pe diverse segmente de piaţă. Tendinţa de deflaţia este deja vizibilă în ceea ce priveşte salariile, casele, mărfurile şi unele categorii de active financiare, însă acest fenomen ar putea deveni cronic, ceea ce ar fi normal într-o perioadă de pace.

Război şi pace. Inflaţie şi deflaţie
“În anii din urmă, stimulii monetari şi fiscali introduşi în toată lumea au condus la asumpţia că o inflaţie serioasă, dacă nu o hiperinflaţie, este pe drum. Cred că deflaţia cronică este mai probabilă”, îşi începe Schilling primul dintre articole. Aşteptarea faţă de noi creşteri ale preţurilor este întrucâtva rezonabilă; cei mai mulţi oameni au experimentat doar inflaţie. Ultimul episod deflaţionist important a fost consemnat în anii ‘30. A fost şi ultima dată când în SUA a fost vreme de pace. “Deflaţia este un fenomen al perioadei de pace”, spune Schilling.
Inflaţia, din contră, apare pe timp de război. Nu se aplică numai în războaiele cu foc, ci şi în războiul rece sau “războiul împotriva sărăciei”. Acestea sunt perioadele care apar când guvernele realizează cheltuieli supradimensionate. Nu este cazul, însă, şi acum; stimulii guvernamentali abia compensează slăbiciunea sectorului privat.
Potrivit calculelor lui Schilling, în America de Nord, de la 1749 încoace, în 95 de ani de război preţurile au crescut în medie cu 5,7% anual, iar în 168 de ani de pace, au scăzut în medie cu 1,2%. De vreme ce SUA se retrag din Irak şi Afganistan, iar statul îşi reduce cheltuielile de apărare, condiţiile de pace ar urma să prevaleze.
Unde şi de ce se manifestă deflaţia
Într-o economie normală (fără război) deflaţia ar fi bine stabilită; în economia globală, dominată de achitarea accelerată a datoriilor în sectorul privat şi a instituţiilor financiare, tendinţa este deflaţionistă într-un mod foarte ridicat. Procesul de deleveraging prin care trece consumatorul american şi companiile din SUA este cel care pune presiune pe deflaţie, spune Schilling, autor al unei cărţi pe această temă, “Age of Deleveraging”. Teza de la care pleacă este aceea că lichiditatea creată de băncile centrale este restrânsă faţă de distrugerea creditului pe care o cunoaşte sectorul financiar în etapa de achitare a datoriilor.
Este un declin al produselor structurate, băncile şterg active din bilanţuri, iar oamenii economisesc mai mult. Îmbătrânirea populaţiei reprezintă o altă forţă deflaţionistă, în timp ce deflaţia mai rezultă şi din creşterea economică sub potenţial. Stocurile ridicate pune presiune în sens descendent pe preţurile mărfurilor. Supraproducţie este şi în domeniul agricol unde, speriaţi de seceta de anul trecut, fermierii au plantat mai mult ceea ce va duce la o recoltă record în 2013. Oferta în exces este o cauză esenţială a deflaţiei, însă acesteia i se adaugă declinul venitului mediu real sau chiar în termeni nominali, rezultat al globalizării pieţei muncii. De asemenea, municipalităţile şi guvernele statelor sunt presate să taie cheltuielile, iar dintre acestea, costurile salariale sunt printre primele pe lista ajustărilor.
După decenii de inflaţie, avem o tendinţă neobişnuită în ceea ce priveşte percepţia dinamicii preţurilor, spune Schilling. Astfel, când plătim preţuri mai mari spunem că este inflaţie, în timp ce dobândim produse la preţuri mici credem că aceasta s-ar datora faptului că facem cumpărături inteligente. În realitate, tendinţele deflaţioniste sunt deja prezente în economie.
Nu toarnă Băncile Centrale atâta lichiditate cât credit se evaporă
Stimulii introduşi în ultimii ani au compensat răsăritul unei epoci a deflaţiei cronice. Deficitele create pentru cheltuielile acestor programe ar fi fost inflaţioniste numai dacă măsurile ar fi apărut într-o perioadă cu şomaj mic şi cerere excesivă. Schilling contrazice faptul că aceşti stimuli pot fi catalizator pentru creşterea preţurilor.
Într-adevăr, stimulii monetari au fost “extremi de agresivi”; mai întâi dobânzi zero, apoi cumpărări directe de active financiare, în special bonduri guvernamentale şi obligaţiuni cu acoperiri în ipoteci. Respectivele măsuri au fost însă neutralizate de înăsprirea standardelor de creditare, de ipotecile mai mici decât valoarea imobilelor şi de incertitudinea asupra locurilor de muncă.
Băncile comerciale au fost la originea creaţiei monetare şi nu au creditat în baza rezervelor create de Fed. Aşa se face că acum mărirea bilanţului băncii centrale nu are efect inflaţionist în măsura în care instituţiile de credit au dificultăţi în a împinge banii în economie. În perioada 1947-1952 fiecare dolar nou de datorie punea 4,61 dolari în produsul intern brut. Acum, în intervalul 2001-2008, fiecare dolar de datorie a adăugat doar 0,08 dolari în PIB.
De unde frica de deflaţie
Impactul stimulilor este din ce în ce mai redus, astfel încât programele de relaxare monetară ale Fed au trecut într-o fază a disperării, cu achiziţii de active financiare de 85 miliarde dolari pe lună pe seama extinderii bilanţului băncii centrale. “Este o reacţie experimentală, aproape disperată”, scrie Schilling. El aminteşte că actualele programe de stimulare au ca principal motiv tocmai frica de deflaţie.
Reprezentanţii Rezervei Federale vor ca dobânzile să fie real negative pentru ca oamenii să continue să se împrumute. Totuşi, prentru că dobânzile nu pot merge sub zero, orice scădere de preţuri creează randamente real pozitive pentru cash. Realitatea existenţei unor rezerve în exces de 1,7 trilioane dolari în sistemul bancar american arată că oamenii nu se mai împrumută.
Dacă deflaţia cronică se instalează, dobânzile vor rămâne la zero, iar Fed va fi incapabilă să mai taie ratele de dobândă dacă survine o nouă slăbiciune în economie. Bancherii centrali se tem de aşteptările deflaţioniste care determină o întârziere a cumpărărilor; aceasta contribuie la o majorare a stocurilor, la supracapacităţi, ceea ce forţează în jos preţurile şi exacerbează tendinţele de deflaţie.
Îngrijorarea cea mare este legată de faptul că deflaţia va majora valoarea datoriilor în termeni reali, iar în acest caz capacitatea de rambursare a debitorilor devine îndoielnică. Este ceva similar cu ceea ce se întâmplă acum când oamenii nu pot achita ipotecile din salarii tăiate.
O altă obiecţie adusă în discuţie de unii analişti este aceea că prin deflaţie ar creşte datoria federală. “Unii critici sugerează că este o conspiraţie guvernamentală pentru a promova inflaţia şi a reduce astfel valoarea datoriei. În conversaţiile mele cu factorii de decizie politică de peste ani nu am auzit nici cea mai mică indicaţie că aşa o politică ar exista. De fapt, este mai multă grijă asupra efectelor distrugătoare ale inflaţiei asupra economiei”, spune Schilling.
Deflaţia poate fi bună
Compensarea forţelor deflaţioniste prin stimuli fiscali şi monetari este doar temporară, consideră investitorul american. El însă afirmă că deflaţia poate fi bună, în măsura în care rezultă din ofertă excesivă şi din tehnologiile superioare. Un astfel de exemplu este cel al maşinii de fabricat sticlă ce a înlocuit sticlarii, aceasta a condus la coborârea preţului unei duzini de sticle de la 3,5 dolari în 1864, la 40 de cenţi în 1888.
De asemenea, în perioada 1870-1898 economia SUA a crescut în medie cu 4,5% pe an şi consumul pe cap de locuitor s-a majorat cu 2,3% pe an într-un răstimp în care preţurile de gros au scăzut cu 34% (o medie anualizată de 1,7%), iar preţurile de consum au suferit un declin de 47% (2,5% anual). O astfel de deflaţie bună a fost şi în anii ‘20, când apariţia pe scară largă a automobilelor şi electrificarea masivă a dublat producţia industrială deşi preţurile au scăzut.
Adrian Panaite

Cum traiesc o INTALNIRE KARMICA



In ultimul an mai ales, am inceput sa fiu constienta de multiplele fatete ale realitatii in care traim si ca viata e cu mult mai complexa decat pare la prima vedere, decat am fost invatati sa o vedem… Nu ma uimeste sa privesc ceasul la ore fixe in anumite perioade, in zile consecutive, nu ma uimeste sa am momente telepatice cu persoane apropiate sau cu cele care am o forma de rezonanta… Nu imi mai e teama de instinct, de emotii, de imaginatie, de vise, ascult muzica in functie de ce simt, gasesc mereu soundul de moment al sufletului meu, al gandurilor mele. Ma fascineaza universul in toata complexitatea sa... In contextul asta sufletesc am intalnit un om care mi-a destabilizat in modul cel mai fascinant tot interiorul, mintea, toate simturile! 

Un om pe care am impresia ca il cunosc de-o viata, din inconstient, din nimic, nu stiu de unde… Un om din cauza caruia am ajuns sa imi pun cele mai profunde intrebari despre mine, despre trecut si prezent. Despre ce vreau de la mine… de la viata, de la un iubit. E un om pe care il iubesc parca fara motiv, aprioric si sincer in acelasi timp, si cu care simt ca sunt intr-o conexiune inexplicabila... Toate senztiile astea m-au destabilizat complet. Le-am spus “cutremur fascinant”. Un cutremur care m-a rupt de realitatea imediata, de lumea sociala, de conexiunea cu ceilalti oameni, de pasiunile mele, pentru cateva saptamni. Un om care m-a facut sa intru in adancul meu, in legatura cu cele mai intime ganduri ale mele, intrebari. Mi-a amintit de mine copil, de ceva foarte autentic. O experienta extrem de puternica. Am simtit ca m-am indragostit atat de rau incat au fost si momente in care nu mai puteam sa respir, din cauza sentimentelor ce ma copleseau. O intalnire KARMICA?

Ce legatura poate exista intre karma si iubirea romantica? Toate au legatura, spune spune Robert Burney, autorul mai multor carti de spiritualitate si terapeut spiritual. Exista un adevar literal cu privire la expresia “a fi pe aceeasi lungime de unda cu cineva”. Exista oameni cu care avem o apropiere vibrationala mult mai puternica decat cu alti oameni – exista oameni de care ne putem simti foarte apropiati in doar cateva ore, ne simtim mai apropiati de ei decat de oameni pe care ii cunoastem de o viata. Oamenii cu care conectam in acest fel sunt spirite inrudite si sunt membri a ceea ce putem numi “tribul nostru vibrational”. 

Unele dintre aceste spirite sunt sufletele noastre pereche cu care am avut relatii de iubire romantica in vieti anterioare. Cu totii avem un suflet geaman. Suflet geaman de care am fost separati din cauza polaritatii care a dictat conditia umana pentru atatea mii de ani, spune Robert Burney. Ceea ce este vital pentru noi este sa invatam sa distingem ce nivel de energie si conexiune exista si simtim pentru cineva, fiindca am fost crescuti cu povesti despre printi si printese care au trait fericiti pana la adanci batraneti – un arhetip energetic care exista in fiecare dintre noi, fiindca am fost separati de sufletul nostru geaman – si astfel credem ca astfel de conexiuni foarte puternice sunt sigur semnul ca am atins pragul usii catre fericirea eterna. 

Ceea ce nu este intotdeauna chiar asa. Exista mai multe niveluri de conexiune energetica cu cineva, dar cel care a fost cel mai puternic in a ne modela vietile – este sentimentul de familiaritate cu cineva care vibreaza la un nivel emotional energetic aflat pe aceeasi lungime de unda cu dinamica emotionala din copilaria noastra. In alte cuvinte, oamenii pe care ii simtim familiari fiindca intr-un anume fel sunt asemeni parintilor nostri, in dinamica sistemului lor emotional, explica Robert Burney. In experienta mea… as putea spune ca desi ceea ce am simtit si inca simt in preajma acestei persoane ma apropie de copilarie, recunosc mai degraba conexiunea incredibila pe care o am si cu sora mea si pe care nu imi inchipuiam ca as putea-o gasi la o asemenea intensitate (o intensitate chiar mai mare) intr-o persoana de sex masculin. Nici macar nu visam la asa ceva… Despre intalnirile cu oameni care vibreaza pe acelasi sistem energetic cu al parintilor nostri, iata ce spune mai departe Burney: Atunci cand intalnim pe cineva ce pare sufletul nostru pereche, trebuie sa fim foarte atenti. 

Atata vreme cat nu te-ai vindecat complet de codependenta – atata vreme cat nu esti implicat activ in vindecarea ranilor din copilarie si in schimbarea programului trasat de ego-ul subconstient, nu vei putea avea discernamantul de a recunoaste cand un sentiment de atractie vine mai degraba din sentimentul codependent, familiar, de a te simti abuzat, abandonat si tradat. Altfel, esti supus unei repetitii a patternurilor relationale, la nesfarsit. Numai atunci cand in mod constient vrei sa te vindeci si sa intelegi lectiile pe care le-ai avut de invatat, numai atunci poti sa schimbi patternul relatiilor pe care le-ai avut in trecut. Relatiile mele din trecut se inscriu intr-adevar in aceasta descriere... Acum a fost o experienta unica. Exista intotdeauna mai multe niveluri ale realitatii, ale dinamicilor vibrationale energetice care sunt implicate in experienta noastra umana. 

Este vital sa incepem sa vedem mai mult in interiorul nostru, sa observam dinamicile interne mult mai clar, pentru a putea practica discernamantul in relatiile noastre, spune Robert Burney. Adevarul este ca cineva poate parea familiar intr-un mod care recreeaza ranile pe care le-am trait din cauza parintilor nostri – si poate fi si suflet pereche de asemenea. De fapt, este inevitabil ca atunci cand intalnim sufletul pereche, sau, mult mai puternic, sufletul nostru geaman – karma sa nu fie implicata. Ceea ce nu prea suna mereu a fericire pana la adanci batraneti, cel putin nu in corpul asta si nu in viata asta – desi, o asemenea conexiune ne poate ajuta sa avem acces la Fericire si Dragoste imense. Cred ca ce am trait in trecut au fost intalniri karmice esentiale, care au recreat patternuri din copilarie si care m-au adus pana la momentul acesta atat de intens. 

Deci azi pot sa spun ca sunt recunoscatoare ca am trait si “dramele” pe care le-am trait. Acelea au fost intalniri "karmice de distrugere" peste care am trecut... Ceea ce inseamna ca uneori ne este data incredibil de frumoasa, dar imens de valoroasa si uneori dureroasa oportunitate de a ne vindeca emotional, de a creste Spiritual si de a ne linisti din punct de vedere Karmic. Este foarte important sa te afli intr-un proces de recuperare si sa fii atent/a la lectiile pe care le ai de invatat, este o oportunitate care poate fi cea mai mare, un dar sublim pe care il primim in drumul nostru. 

Din experienta mea din prezent… eu am invatat ca e o.k. sa vreau si acum stiu ce vreau. Imi e mai clar decat niciodata. Nu stiu exact ce tip de conexiune karmica am putut stabili cu acest om care pe langa tumult generat mi-a transmis cea mai adanca stare de pozitivitate si iubire neconditionata; pe langa sentimente intense de atractie... Intuiesc ca poate e ceva ce ar semana cu suflete gemene… Dar cine stie? Eu ma aflu pe un drum al constientizarii sinelui meu. El nu. El nu simte cu aceeasi intensitate, desi intre noi s-au spus cuvinte atat de sincere si incarcate de dorinta de a-i fi cu adevarat bine celuilalt.

 Probabil ca intalnirea ii este la fel de esentiala pentru lectiile de viata pe care le are de inavatat… Lucrand cu problemele tale interioare si atunci cand intervine Karma, aceasta ne impinge la un nivel emotional atat de intim si o deschidere a inimilor catre Iubire si catre dorinta de a vrea sa fii iubit care se afla in conexiune cu Sacrul si Divinul. O uniune dintre doua corpuri aflate in asmenea conexiune energetica creeaza o legatura energetica la Sursa Divina, mai adanca decat un individ o poate accesa individual. Este cu adevarat un dar pentru care ar trebui sa ne simtim recunoscatori – si merita sa treci prin vindecarea emotionala ca sa traiesti asa ceva, spune Robert Burney. Cred ca asta mi s-a intamplat... de Miruna L. 

Sursa : http://www.reiki-floareadelotus.ro/articole.php?idart=425 

http://dei-matei.blogspot.ro

Capcane din drumul “evolutiei” spirituale

Deoarece observ ca din ce in ce mai multi oameni au experiente de natura spirituala, vreau sa-ti impartasesc cateva dintre multele capcane pe care le poti intalni, odata ce pornesti pe acest drum.Nu voi insista pe capcanele cele mai cunoscute, ci pe cele finute si usor deghizate in bune intentii. 
Iti scriu doar din ce am experimentat, poate te ajuta, poate nu. Insa spiritualitatea nu se poate invata, ci doar simti si asta nu e posibil fara practica. 
Imi amintesc zambind, ca la scurt timp, dupa ce am luat-o pe o cale spirituala, mintea mea a inceput sa categoriseasca, sa analizeze si sa gaseasca solutii de schimbare a lumii. Ca sa nu mai vorbim de sindromul celui aflat la inceput de drum, acela de a da sfaturi tuturor celor apropiati, trecand cu vederea ca fiecare sfat pe care il da este in realitate adresat lui insusi Poate ca vorbele mele iti vor suna dure, dar poate iti vei aminti candva de ele. 

1. Nevoia de a schimba ceea ce nu mai “rezoneaza” cu tine 
Cautand sa inteleg cauza-efectul lucrurilor, am ajuns usor la o permanenta stare de 
nemultumire despre cum “ar trebui” sa fie lumea, oamenii si lucrurile. Poti schimba casa, vecinul, catelul, serviciul si chiar sotul/sotia pentru ca nu mai rezonati, dar nu vei scapa de lectiile pe care le ai de invatat din situatiile “incomode”. Caci nu conteaza cum ar trebui sa fie lucrurile, ci cum sunt. Nu e nimic de inteles, doar de acceptat. 
Fie ca e vorba de omul de langa tine, de ceea ce ti se intampla sau de mediul in care locuiesti si nu iti place…poti sa accepti situatia sau nu? Pentru ca daca nu o accepti, nu ai nicio sansa de a merge mai departe si poti ramane blocat o viata intreaga. E ca si cum urci pe munte, dai de o rapa ascunsa si in loc sa te strecori pe langa ea si sa mergi mai departe, tu vrei sa reconstruiesti muntele. 
Daca nu accepti lucrurile asa cum sunt, te lupti cu ele si mai devreme sau mai tarziu vei capitula obosit aruncand cu ocara in directia sistemului, a societatii, bisericii, etc.
Si de fiecare data cand te plangi de ceva inseamna ca nu accepti situatia… 

2. Capcana de a te considera evoluat spiritual 

Da, dragul meu cititor, in acel moment ai cazut, precum Lucifer din poveste.
Spun asta deoarece ideea de “evolutie” e doar o nascocire a mintii pentru a-ti da iluzia ca te misti din punctul A in punctul B, ca intr-un joc de calculator in care depasesti obstacole, dar stii ca nu e real. 
Nu exista ierarhii si trepte in ceea ce priveste spiritul, exista doar ritm si fiecare are ritmul lui. Mintea are nevoie de un astfel de colac de salvare, pentru a se linisti. Insa mai devreme sau mai tarziu realizezi cu nu esti cu nimic mai evoluat decat altii, oricat de ignoranti ar parea (au si ei rolul lor) sau decat o furnica de la care noi oamenii am invatat cum sa construim orase. 
E ca la un maraton, poti crede ca esti inaintea altora, dar mai devreme sau mai tarziu toti ajungem la destinatie, fiecare in ritmul lui. 

3. Totul trebuie sa aiba un sens 

Candva credeam ca totul trebuie sa aiba un sens, iar daca mintea nu gasea un sens ma 
framantam zile, ani. Trebuia sa descopar sensul in orice, un pact pe care l-am facut cu mine insami in copilarie si care m-a costat de fapt multa suferinta. Concluzia?..prea multa filosofie strica .
In cele din urma am recunoscut ca sunt multe lucruri care depasesc sfera de intelegere a mintii omenesti si ca cel mult pot sa inteleg cum functioneaza legile universului, dar sa nu ma pierd in labirinturi mentale pentru ca risc sa raman blocata acolo pe vecie, ca multi intelectuali. 
Ei bine, gluma cosmica este ca nu e niciun sens, ce zici de asta? Totul doar este…si punct. 

4. “Misiunea” speciala 

Nu vreau sa descurajez pe nimeni, dar o capcana de care tin
 sa te avertizez este aceea sa crezi ca ai o misiune speciala in aceasta viata si ca trebuie neaparat sa o descoperi, idee ce vine tot din nevoia egotica de a te simti special. O astfel de idee poate genera multa neliniste, mai ales cand multi iti spun ca ei si-au gasit misiunea si tu nu. 
In realitate nu exista nicio misiune speciala, poate doar in filmele americane cu James Bond . Lumea actuala nu are nevoie de eroi, ci de oameni simpli care sa-si faca munca cu daruire si cu suflet, atat si nimic mai mult. Ne indeplinim misiunea inca din burta mamei, prin simplul fapt ca traim si ca ne bucuram de aceasta viata. 

5. Vorbe si iar vorbe… 
In incheiere, vreau sa insist asupra capacanei de a vorbi
 foarte mult despre spiritualitate, despre notiunea de Dumnezeu, de a initia discutii, si de a ne pierde in comentarii si dispute inutile. Exista mii si mii de carti despre spiritualitate, nu le contest rolul, dar cititul nu va alimenta decat mintea infometata de noi cunostinte si atat. Am citit foarte mult la viata mea, insa nu m-a ajutat atat de mult precum credeam, ba chiar m-a incurcat de multe ori.. 
In “biblia” taoismului Tao Te Ching, Lao Tzu spune ca a vorbi despre astfel de lucruri inseamna a-ti irosi pretioasa energie. Toti marii intelepti ne indeamna sa practicam, sa practicam, sa practicam si atat.
Restul e tacere… 

Am cazut si eu candva in aceste capcane si pot spune ca m-am trezit doar atunci cand am acceptat ca in realitate nu stiu nimic despre spiritualitate, universul are mult simt al umorului, nu crezi? 

Adela Haru
http://lifeinbalance.ro/2013/05/04/capcane-din-drumul-evolutiei-spirituale/

http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/05/capcane-din-drumul-evolutiei-spirituale.html

Simptomele ascensiunii in evolutia spirituala

Chiar daca procesul nostru evolutiv se accelereaza rapid, alaturi de noile energii vibrationale superioare, experimentam cu totii aceste schimbari in felul si in ritmul propriu, in functie de cine suntem si in functie de codificare si planul nostru dinainte de nastere. In general, procesul nostru de ascensiune are legatura cu felul in care fiecare dintre noi isi foloseste energia individuala si care sunt credintele si experientele noastre (cu alte cuvinte, felul in care suntem structurati si in care vibram). Aceste lucruri pot fi schimbate si se vor schimba automat pe masura ce facem loc si intrupam mai multa lumina in interiorul nostru. Pentru cei cu o mare sensibilitate, cu puteri extrasenzoriale si pentru cei deschisi la taramurile superioare, procesul de ascensiune poate reprezenta o provocare mai mare.
1) Senzatia ca va gasiti intr-o oala sub presiune sau intr-o energie intensa; simtiti tensiune. Tineti minte, va adaptati unei vibratii superioare. Vechile tipare, comportamente si credinte sunt impinse si ele la suprafata. Se intampla foarte multe in interiorul vostru!

2) O senzatie de dezorientare; nu stiti unde va aflati; pierderea simtului orientarii in spatiu. Nu va mai gasiti in 3D de acum, intrucat ati trecut sau va aflati in procesul de trecere catre taramurile superioare.
3) Dureri neobisnuite in diferite parti ale corpului. Va purificati si eliberati energia blocata ce vibreaza in 3D in timp ce voi vibrati intr-o dimensiune mai inalta.
4) Va treziti in timpul noptii intre ora 2 si 4 a.m. Pe masura ce evoluati, va treziti la 5 a.m. Se intampla multe in starea voastra de vis. Nu puteti sta 
acolo perioade lungi de timp si aveti nevoie de o pauza. Aceasta este, de asemenea, ora de “curatare si eliberare”.
5) Pierderea memoriei. Dificultati in gasirea cuvintelor. Exista o mare pierdere de memorie pe termen scurt si numai amintiri vagi despre trecut. Va gasiti in mai multe dimensiuni in acelasi timp si va deplasati inainte si inapoi ca parte a tranzitiei (experimentati o “deconectare”). De asemenea, trecutul vostru face parte din Vechi, iar Vechiul a disparut pentru totdeauna. A fi in momentul de Acum reprezinta calea Noii Lumi!
6) “A vedea” si “a auzi” lucruri. Experimentati diferite dimensiuni pe masura ce treceti prin aceasta tranzitie, in functie de cata sensibilitate aveti si de felul in care sunteti structurati.

7) Pierderea identitatii. Incercati sa va accesati vechiul “voi”, insa acesta nu mai exista. Poate nu veti sti la cine va uitati in oglinda! Ati curatat o mare parte a vechilor tipare din interiorul vostru si intrupati acum mai multa lumina si un sine divin mai simplu si purificat. Totul este bine, sunteti in regula.
8 ) Senzatia “extracorporala”. Va simtiti ca si cum vorbeste cineva, dar nu sunteti voi acea persoana. Corpurile noastre sunt ultimele care vin din urma si nu se gasesc in acelasi loc cu restul partilor din noi. Acest fenomen se poate intampla si pentru ca este mecanismul nostru natural de aparare pentru a supravietui atunci cand suntem foarte tensionati sau ne simtim traumatizati si lipsiti de control. Corpul vostru trece prin multe si poate ca nu doriti sa stati in el. La un moment dat, ghidul meu de inaltare mi-a spus ca aceasta era o modalitate de a usura procesul de tranzitie si ca nu este neaparat nevoie sa experimentez senzatiile prin care trece corpul.

9) Perioade de somn profund. Va odihniti din cauza adaptarii, va integrati si, totodata, construiti urmatoarea faza.
10) O sensibilitate acutizata a ceea ce se gaseste in jur. De abia puteti suporta inghesuiala, zgomotul, mancarurile, televizorul, vocile altor oameni si alti diversi stimuli. Obositi foarte repede si va epuizati cu usurinta. Va acordati! Fiti constienti ca intr-un final va trece.
11) Ameteala, pierderea echilibrului, dureri de gat si de spate, tiuit in urechi, mancarimi de ochi, vaz incetosat (foarte des intalnit), insomnie si palpitatii ale inimii cu dificultati de respiratie (de asemenea, foarte des intalnite). Dureri de cap.
12) Plangeti din orice, fie ca este vorba de ceva minunat, fie trist.
13) Dificultati in amintirea a ceea ce ai facut sau cu cine ai vorbit cu o zi in urma sau cu o
 ora inainte. In taramurile superioare, realitatea se afla in momentul de acum. Daca nu mentinem ceva in constiinta noastra, pur si simplu inceteaza sa mai existe. Nu avem atasamente. Ne cream propria lume din jur prin intermediul credintelor si gandurilor noastre, iar lucrurile de care nu ne “agatam”, nu exista. Totul este complet nou si o luam de la inceput, in fiecare moment. Ne putem racorda la orice dorim, putem crea si experimenta acele lucruri. Aceasta stare vine si pleaca, insa reprezinta un antrenament pentru existenta in taramurile superioare. Se poate sa va speriati atunci cand se intampla.
14) Simtiti ca nu doriti sa faceti nimic. Va aflati in perioada de odihna, o luati de la capat. Corpul vostru stie de ce are nevoie. Cand incepeti sa atingeti taramurile superioare, “a face” si “realizarea unor 
lucruri” se atrofiaza pe masura ce energiile Noului sustin femininul delectarii, al receptivitatii, crearii si ingrijirii de sine. Cereti-i Universului sa va ?aduca? ce doriti in timp ce va simtiti bine si va distrati!
15) O intoleranta pentru lucruri de vibratie joasa (sau tridimensionale) reflectate in conversatii, atitudini, structuri sociale, metode de vindecare etc. Va fac sa simtiti, la propriu, ca vi se face greata in interiorul vostru. Va aflati intr-o vibratie mai inalta, iar energiile nu mai sunt aliniate. Sunteti “impinsi”sa mergeti mai departe pentru “a fi” si a crea Noul. Mai mult, simtiti uneori ca vreti sa ramaneti in casa sau doar sa fiti singuri, intrucat “cele din afara” nu mai sunt compatibile cu vibratia voastra mai inalta.
16) O pierdere a poftei de mancare. Corpul vostru se adapteaza la o stare noua si mai inalta de existenta. De asemenea, o parte din voi nu isi mai doreste sa mai fie aici in Vechi.
17) Disparitia brusca a prietenilor, activitatilor, obiceiurilor, slujbelor si locuintelor. Evoluati dincolo de ceea ce ati obisnuit sa fiti, iar acesti oameni si aceste imprejurari nu mai sunt compatibile cu vibratia voastra. Noul va aparea in curand si va veti simti ATAT de bine!

18) Pur si simplu nu mai puteti face anumite lucruri. Atunci cand incercati sa faceti activitatile si rutina obisnuita, va simtiti ingrozitor. La fel cu cele de mai sus.
19) Zile de oboseala extrema. Corpul vostru pierde din densitate si trece prin restructurari intense.
20) O nevoie de a manca des, alaturi de o stare ce se aseamana cu crizele de glicemie scazuta. Castigarea in greutate (mai ales in zona abdominala). O pofta de alimente ce contin proteine. Aveti nevoie de o cantitate imensa de combustibil pentru acest proces de ascensiune. Castigarea in greutate fara nici o posibilitate de a slabi este una dintre cele mai intalnite experiente. Aveti increderea ca trupul vostru stie ce face.

(Nota: Corpul pare sa aiba nevoie de aceasta greutate in plus pentru a procesa si mentine vibratiile mai inalte ale Noului. Ficatul se epuizeaza intrucat proceseaza si dezintoxica rapid. Un ficat suprasolicitat poate duce la castigarea kilogramelor in plus in zona abdominala si la trezirea frecventa in jurul orei 3 a.m. (ora ficatului in medicina orientala). Ne putem ajuta ficatul prin ceai de ciulin, plimbari, exercitii de respiratie si avand incredere in trecut.)
21) Experimentarea multor stari de bine si de rau; plans. Emotiile noastre reprezinta mijlocul nostru de eliberare, iar noi avem multe de eliberat acum.

22) O dorinta de a pleca Acasa, ca si cum totul ar fi GATA si nu mai apartineti acestui loc. Ne intoarcem la Sursa. Totul ESTE gata. (Insa multi dintre noi ramanem pentru a experimenta si crea Noua Lume). De asemenea, vechile planuri pe care le-am facut la venire s-au incheiat.
23) O senzatie ca innebuniti sau ca dezvoltati vreun fel de boala mentala. Experimentati cu rapiditate mai multe dimensiuni si o mare deschidere. Acum va stau multe la dispozitie. Pur si simplu nu sunteti obisnuiti. Constienta voastra s-a ascutit si limitele au disparut. Acestea vor trece si intr-un final va veti simti ca Acasa, asa cum nu v-ati simtit niciodata inainte, intrucat Acasa este aici, in prezent.
24) Anxietate si panica, sentimente de isterie. Egoul vostru se pierde si ii este frica.
 Poate simti ca totul se sfarseste (ceea ce se si intampla!) De asemenea, sistemul vostru este suprasolicitat. Vi se intampla lucruri pe care poate nu le intelegeti. Totodata, pierdeti tiparele comportamentale de vibratie joasa pe care le-ati dezvoltat pentru a supravietui in 3D. Toate astea va fac sa va simtiti vulnerabili si lipsiti de putere. Nu avem nevoie de aceste tipare si comportamente pe care le pierdeti in taramurile superioare. Toate acestea vor trece si veti simti la un moment dat multa iubire, siguranta si unitate. Aveti rabdare!
25) Depresie. Lumea exterioara nu este aliniata la vibratia voastra noua si inalta. Nu va simtiti atat de bine aici. Totodata, eliberati energii joase si intunecate si voi “vedeti” acum prin ele. Rezistati!

26) Vise lucide, agitate si uneori violente. Eliberati multe, multe vieti de energie vibrationala joasa. Multi spun acum ca au vise frumoase. Starea voastra de vis se va imbunatati la un moment dat si va veti bucura din nou de ea. Unii experimenteaza aceasta eliberare cat sunt treji.
27) Transpiratii si bufeuri in timpul noptii. Corpul nostru se “incalzeste” si arde toxinele.
28) Planurile voastre se schimba in mijlocul evenimentelor si se indreapta intr-o directie complet diferita. Sufletul vostru va echilibreaza energia. De obicei va simtiti MINUNAT in aceasta noua directie, intrucat sufletul vostru stie mai multe decat voi! Va distruge alegerile si vibratia de “rutina”.


29) Ati creat o situatie care pare ca cel mai rau cosmar, cu multe aspecte negative. Sufletul vostru va calauzeste spre “extinderea” aspectelor de lipsa din voi sau “tempereaza” aspectele in care ati avut excese. Energia voastra doar se echilibreaza. Testul pe care vi l-ati fixat singuri este sa va gasiti calea inapoi spre pace. Aceasta este calatoria VOASTRA, iar sufletul nu ar fi pregatit-o daca nu ati fi fost pregatiti. Voi sunteti cei care descoperiti calea de intoarcere si o veti face. Privind inapoi, veti multumi pentru aceste experiente si veti fi o persoana diferita.

http://www.almeea.com/simptomele-ascensiunii-in-evolutia-spirituala/

http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/05/simptomele-ascensiunii-in-evolutia.html

Nimeni din exterior nu are voie să intre intr-o fabrică de mezeluri !

"NICIODATĂ nu o să pun gura pe aşa ceva".

Dezvăluiri-bombă despre industria cărnii !

REŢETE FALSE !
"La un kg de carne se adaugă 800 g de apă şi E-uri". 50% din carnea macră este înlocuită cu şorici 


emulsionat , soia şi amidon. Descoperiţi reţetele originale şi comparaţi-le cu realitatea. 

La facultăţile de profil , studenţii învaţă prepararea mezelurilor după reţetarul vechi din 1971. "Instrucţiuni tehnologice pentru fabricarea preparatelor din carne" este considerată Biblia celor care urmează să activeze în carmangerie. 

Când se angajează află că mai mult de jumătate din carnea macră despre care au învăţat că intră în reţeţe este înlocuită cu şorici emulsionat , soia şi amidon. 
"Venind criza , s-a pus problema de preţ" 
"Nimic nu mai e ce a fost" , spune Flavius Berbentea , profesor la Facultatea de Thenologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului. Unul dintre producătorii de mezeluri tradiţionale dezvăluie cum stau lucrurile în industrie. 
Brandul "Jupân Ignat" de la Korani este cunoscut pentru calităţile sale: mezeluri originale , fără înlocuiri de materie primă. "Proiectul nostru a fost să facem produsele tradiţionale româneşti pe baza reţetelor vechi dar şi îmbunătăţindu-le. Venind criza , au apărut problemele de preţ" , a declarat proprietarul companiei , omul de afaceri Ion Dinu. 

Acum , la Korani se produc şi mezeluri slab injectate. Dinu explică faptul că , respectând reţeta originală , la un muşchi file , dintr-un kilogram de carne rezultă 700-800 g de produs finit , care pleacă de la producător la un preţ de 30-40 de lei/kg. Pe piaţă însă un astfel de produs nu se va adresa decât unei nişe mici. Marea masă consumă produse injectate , ieftine. 



Vi se face rău: ce intră într-un preparat 

Până la urmă este doar o chestiune de bani. Un produs injectat e mai ieftin şi se face mai repede. Dacă produsele tradiţionale au nevoie de o săptămână pentru a se face , unul injectat e gata în 24 de ore. 

Zemurile de injectare conţin sare , polifosfaţi , cara-genan , un potenţiator de aromă – glutamat , arome , proteine vegetale şi emulsie de şorici , amidon. Complexul acesta de substanţe ţine apa în carne şi o face mai grea la cântar pe termen mai lung. Diferenţa între un produs cu injectare mică , bun , şi unul cu injectare mare constă în cantitatea de apă. 

"Există o injectare medie care se practică în toată lumea , de maxim 40 %. Un kilogram de carne cu 40% injectare face ca , la final , produsul finit , după afumare şi fierbere , să cântărească 1 , 2 kg. Putem spune că aceste produse sunt încă în regulă. Există însă şi cealală variantă de injectare , între 80 şi 100% , situaţie în care după întreaga preparare rămân 1 , 7–1 , 8 kg. În acest caz , produsul nu mai este unul bun" , a mai declarat Dinu. Nici nu are cum: dintr-un kilogram de carne macrcă "faci" 1 , 8 kilograme de muşchi file. 

Pe fiecare etichetă să scrie procentul de carne 



"Lumea nu este educată să mănânce sănătos şi , din păcate , şi banii îşi spun cuvântul. 
Omul când vede că este scump se fereşte de produsul respectiv. Probabil că , dacă ar citi etichetele şi ar înţelege ce se găseşte în produsele ieftine , altfel ar sta lucrurile. Ar trebui notat pe fiecare etichetă procentul de carne din acel produs şi cel de injectare. Pentru ca oamenii să ştie exact ceea ce cumpără" , a declarat Luminiţa Dinu , administrator SC Korani. 

Fostul ministru al Agriculturii , Stelian Fuia , a încercat anul trecut legiferarea unui nomenclator prin care toate reţetele folosite în industria cărnii să fie raportate la cea originală. El dorea ca etichetele să menţioneze diferenţele existente între reţete. Proiectul a fost abandonat după căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. 

REŢETA ORIGINALĂ 

PASTRAMA DE PORC conţine , la 100 kg carne de porc , câteva condimente: câte 2 , 5 kilograme de sare şi usturoi , 350 de grame de piper , 600 de grame de boia şi 150 de grame de zahăr. Carnea de pe pulpe , atent aleasă (fără cartilagii sau grăsime) se fasonează în bucăţi de 10 cm lungime şi 4 grosime care se introduce 4 zile la frigider , în baiţ. Apoi se afumă cu fum cald (110 grade C) timp de 90 minute. REŢETA ACTUALĂ Pastrama de porc din comerţul de masă conţine în primul rând carne injectată , care apoi se malaxează pe nişte utilaje cu vid , ca să se pătrundă chimicalele în fibră , şi abia după aceea se tratează termic. Procesul de maturare în baiţ , timp de patru zile este înlocuit de injectare. Conţinutul de apă este cu atât mai mare cu cât preţul este mai mic. 


REŢETA ORIGINALĂ

PARIZERUL conţine 70 kg de brandt calitatea I , 30 kg de slănină , câte 50 g de piper şi boia dulce , 30 g nucşoară şi 50 grame de usturoi. Slănina se toacă la 3 mm. Brandt-ul , maturat 2 zile la rece , se toacă împreună cu slănina. În timpul amestecării se adaugă solzi de gheaţă , pentru a preîntâmpina încălzirea pastei. Batoanele se zvântă în la 75 de grade , se afumă o oră şi se fierb circa 3 ore. 
REŢETA ACTUALĂ Azi avem în parizer doar 50% carne de porc , aproape tot atât emulsie de şorici , apă , proteină vegetală din soia , amidon , sare , condiment , stabilizator (difosfat) , potenţiator de aromă (glutamat de sodiu) , antioxidant (acid ascorbic) , carmin (colorant natural) , dextroză , conservant (azotat de sodiu). 

Se bagă şi pâine în salamuri! 

Dr. Gheorghe Mencinicopschi explică faptul că unele salamuri conţin şi pâinea integrată , 
chiar dacă aceasta este ascunsă în reţete: "Amidonul notat pe etichete înseamnă carbohidraţi. 


Putem spune că avem şi pâinea integrată. Diabeticii ar trebui să fie foarte atenţi , trebuie să îşi elimine din alimentaţie o felie-două de pâine , ca să nu aibă probleme". 

Prin injectare , creşte mult conţinutul de sare din mezeluri , odată cu introducerea de E-uri. "Ar trebui interzise copiilor sub 10 ani" , mai spune specialistul. Şi ultima surpriză: emulsia de şorici , folosită din abundenţă în reţetele actuale. 

"Dacă pe eticheta unui parizer avem 50% carne de porc , iar al doilea ingredient notat este emulsia de şorici , asta înseamnă că avem cam tot atâta şorici. Suntem foarte departe de reţeta originală." 
GHEORGHE MENCINICOPSCHI 

REŢETA ORIGINALA 


MUŞCHIUL AFUMAT conţine , după reţetarul de acum 50 de ani , doar muşchi de porc file , sare , azotat de sodiu şi zahăr. Acestea din urmă vor deveni soluţie pentru injectare , în proporţie de 10% , după care carnea astfel preparată va sta în saramură 4 zile , apoi se va scurge 24 de ore. Urmează zvântarea (1 oră) şi afânarea la rece , timp de 16 ore. 

REŢETA ACTUALĂ Azi , industrial carnea poate fi injectată şi aproape 100% , iar muşchiul chiar se pretează la o asemenea intervenţie. De obicei , la muşchi , spun specialiştii , se merge pe o injectare de 80% cu o saramură care conţine diverse E-uri şi substanţe menite să reţină apa în carne , cum ar fi amidonul şi caragenanul. 

REŢETA ORIGINALĂ


SALAMUL VICTORIA ar trebui să conţină 70 kg de pulpă de porc şi 30 kg de brandt de porc (carne macră dezosată , de prima calitate). La acestea se adaugă 30 g nucşoară , 150 g piper , 150 g zahăr. Carnea se amestecă în malaxor cu sare , apoi stă la frigorifer 48 de ore , după care brandt-ul astfel obţinut va fi amestecat cu pulpă curăţată de grăsime şi tăiată în bucăţi de 3-4 cm. 
REŢETA ACTUALĂ Azi , se foloseşte carne de porc şi slănină (ingredient care lipseşte din reţeta originală) , asezonat cu condiment şi arome. Carnea este "de lucru" , adică resturi , amestecată în aceeaşi proporţie cu slănină , apă , soia , amidon. Se adaugă sare , condimente , stabilizatori , potenţiator de aromă , antioxidant , agent de îngroşare , dextroză , colorant , conservant. 



REŢETA ORIGINALĂ
KAIZERUL original conţine exclusiv piept de porc , sare , foi de dafin şi azotit de sodiu. Se sărează uscat între 6 şi 8 zile. Apoi se tranşează bucăţile şi , după spălare în apă caldă , ajung într-o baie cu apă rece. Bucăţile sunt zvântate , apoi se pun la afumat , o oră. După afumare pieptul se fierbe la 70 de grade C , cu foi de dafin , apoi se răceşte timp de 12 ore. 
REŢETA ACTUALĂ Pieptul de porc intră direct dezosat în procesul de fabricaţie. Carnea este injectată cu sare , condimente , stabilizator: polifosfat de sodiu. În reţetă mai intră dextroza (adjuvant alimentar) , nişte caragenan , agent de îngroşare , pentru ca produsul respectiv să aibă aspectul consacrat. Se mai pune ascorbat de sodiu , potenţiator de aromă , monoglutamat de sodiu , conservant şi colorant. 
  
Autor: Georgeta Petrovici 

Un muncitor care făcea reparaţii la o fabrică de mezeluri din Alba a făcut mărturisiri şocante. Bărbatul a povestit că a fost martor la fabricarea parizerului, pentru care ingredient de bază era hârtia igienică. În plus, muncitorul a spus că a văzut cum porcii vii erau transportaţi la un loc cu animale moarte.


Un film pentru cei care nu au văzut niciodată cum arată o fabrică de mezeluri


Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/06/nimeni-din-exterior-nu-are-voie-sa.html