vineri, 18 ianuarie 2013

Stenogramele guvernamentale din Marea Britanie arată că vaccinarea este de fapt o afacere


de Alex Ionescu
 
În martie 2011 în revista de specialitate British Society for Ecological Medicine (Societatea Britanică de Medicină Ecologică) a apărut un raport extraordinar realizat de Lucija Tomljenovic – medic, cercetător de investigaţie, pe baza studierii stenogramelor oficiale înregistrate pe durata a 30 de ani, ale întâlnirilor dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Comitetului pentru Vaccinare şi Imunizare din Marea Britanie. 
Acest medic din Marea Britanie a obținut, prin legea ce permite dreptul la informare, dezvăluirea a 30 de ani de secrete guvernamentale care demonstrează că experţii medicali din guvern au cunoştinţă de faptul că:
1. Vaccinurile nu sunt eficiente;
2. Vaccinurile cauzează bolile pe care ar trebui să le prevină;
3. Vaccinurile prezintă un risc considerabil pentru copii;
4. S-a complotat în vederea păcălirii publicului pentru acceptarea vaccinării;
5. S-a făcut tot posibilul să se împiedice realizarea studiilor care trebuiau să arate  siguranţa vaccinurilor.
În aceste stenograme este vorba de vaccinuri care sunt utilizate şi în cazul copiilor din SUA şi din multe alte ţări, fiind obligatorii.
Pentru a avea o imagine clară asupra drumului care există între producerea unui vaccin şi administrarea sa persoanei care are nevoie de el, menţionăm că există trei verigi importante: 1) compania farmaceutică care produce vaccinul, 2) autorităţile medicale care aprobă vaccinul pentru a putea fi folosit şi 3) „cuplul” medic - persoana care va fi vaccinată. Dar acest drum, în loc să fie unul plin de bune intenţii, care vizează prevenirea îmbolnăvirii oamenilor prin producerea de vaccinuri de bună calitate şi sigure, a devenit un drum al înavuţirii şi al profitului financiar prin orice mijloace în detrimentul fiinţei umane care va fi vaccinată. Astfel:
1. Companiile farmaceutice susţin eficacitatea şi siguranţa vaccinurilor produse prezentând autorităţilor studii false şi conving populaţia, prin intermediul mass-media, că vaccinurile respective sunt bune (există legături clare între companiile farmaceutice şi mass-media), pentru a vinde cât mai multe vaccinuri.
2. Autorităţile nu au rigoarea necesară pentru a verifica cu atenţie studiile de eficacitate şi siguranţă – care, de fapt, nu există sau sunt măsluite – prezentate de companiile farmaceutice şi, datorită presiunilor realizate de aceste companii, nici nu mai cer studii asupra vaccinurilor respective care să fie realizate de cercetători independenţi (!).
3. Medicul promovează vaccinarea pentru că crede în „mitul” vaccinării şi nu are cunoştinţă de lipsa studiilor reale asupra vaccinurilor, iar persoana vaccinată este şi ea convinsă că trebuie să se vaccineze datorită insistenţelor medicului şi a reclamelor care abundă în mass-media şi care sunt plătite de companiile farmaceutice. 
Cine iese cel mai prost din acest lanţ fatidic? Persoana care se vaccinează, care mai şi plăteşte, prin intermediul asigurărilor medicale, răul care i se face! Cine iese cel mai bine? Compania farmaceutică, care se bucură de considerabile profituri financiare.
Autorităţile care reglementează vaccinurile ce pot fi administrate populaţiei, înainte de a le aproba, au obligația să se asigure că acestea au fost supuse unor evaluări ştiinţifice riguroase. Aceeași responsibilitate o au şi companiile farmaceutice care promovează vaccinurile, fiind obligate să realizeze acele studii riguroase privind pe de o parte eficacitatea vaccinului şi pe de altă parte siguranţa acestuia. 
În plus, vaccinarea este o intervenţie medicală şi ea ar trebui să aibă loc numai cu acordul deplin al părţii căreia i se va face vaccinul. Aceasta înseamnă o prezentare obiectivă a avantajelor, precum şi a riscurilor posibile celui care urmează să fie vaccinat sau părinţilor acestuia, în cazul copiilor vaccinarea trebuind să fie făcută numai cu acordul părinţilor.  Ascunderea deliberată a informaţiilor faţă de părinţi, în scopul de a-i determina să se conformeze agendei „oficiale” de vaccinare, ar putea fi considerată o formă de încălcare a codului etic sau o abatere gravă. Documentele oficiale obţinute de la Ministerul Sănătăţii al Marii Britanii şi de la Comitetul de Vaccinare şi Imunizare dezvăluie faptul că autorităţile britanice de sănătate au fost implicate în astfel de practici de mai bine de  30 de ani, cu scopul de a proteja programul naţional de vaccinare.
Ca rezultat al politicii de vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, mulţi copii au fost vaccinaţi fără ca părinţilor lor să li se dea toate informaţiile privind riscurile dovedite în ceea ce priveşte efectele adverse serioase ale vaccinurilor, aspecte pe care Comitetul de Vaccinare şi Imunizare le cunoștea foarte bine. Făcând acest lucru, atât Comitetul cât şi Ministerul Sănătăţii nu numai că au încălcat Ghidurile Internaţionale pentru Etică Medicală, cum ar fi Declaraţia de la Helsinki şi Codul Internaţional de Etică Medicală, dar au încălcat şi Codul de bază al practicii Medicale.  
 
Stenogramele întâlnirilor Comitetului de Vaccinare şi Imunizare arată, de asemenea, că unii membri ai acestui comitet deţin strânse legături cu companiile farmaceutice şi că acest comitet a cooperat în mod frecvent cu fabricanţii de vaccinuri pentru crearea de strategii necesare creşterii ratei de vaccinare. Credeţi că pentru binele oamenilor? Nu! Pentru propriile lor buzunare! Unele stenograme care prezintă astfel de subiecte ce au fost puse în discuție nu trebuia să fie făcute publice, însă ele au fost dezvăluite mai târziu, prin Legea privind Libertatea de Informare (Freedom of Information Act – FOIA). Aceste şedinţe sunt denumite în stenograme ca având „confidenţialitate comercială” şi revelează o clară şi uluitoare lipsă de transparență, întrucât unele informaţii au fost şterse înainte ca stenogramele să fie eliberate în baza Legii prin care se asigură Libertatea de Informare. Aşa s-a procedat, de exemplu, cu stenograma Ședinţei referitoare la Reacţiile Adverse care au fost depistate între 1986-1992, în care numele participanţilor au fost şterse. 
În rezumat, stenogramele şedinţelor dintre Ministerul Sănătăţii şi Comitetul de Vaccinare şi Imunizare din perioada 1983 până în 2010 arată că:1) În loc să reacţioneze adecvat şi să reexamineze politicile curente de vaccinare în ceea ce priveşte unele motive de îngrijorare identificate chiar de proprii investigatori, Comitetul de Vaccinare şi Imunizare nu a luat nicio atitudine, ba dimpotrivă, a diminuat sau a şters informaţiile nefavorabile despre siguranţa vaccinurilor, făcând eforturi intense de a convinge atât publicul, cât şi autorităţile că vaccinurile respective sunt sigure.
2) S-au redus în mod semnificativ criteriile contraindicaţiilor la vaccinare, în scopul măririi ratei de vaccinare, în ciuda problemelor rămase nerezolvate în ceea ce priveşte siguranţa acestora. 
3) În mai multe ocazii li s-a cerut fabricanţilor de vaccinuri să facă modificări specifice pe fişele tehnice, atunci când acestea erau în conflict cu directivele oficiale în privința imunizării, făcute de Comitetul de Vaccinare şi Imunizare.
4) Pentru promovarea politicilor de vaccinare s-a pus accentul pe studii metodologice dubioase, subvenţionate de firmele producătoare, în timp ce studiile independente au fost respinse. 
5) S-a ignorat în mod constant problematica siguranţei vaccinurilor, în timp ce beneficiile acestora au fost crescute în mod exagerat.
6) S-au promovat şi elaborat planuri de introducere în schemele naţionale de vaccinare pediatrică a unor noi vaccinuri care nu erau încă sigure din punct de vedere al siguranţei şi eficacității lor.
7) Cercetările în ceea ce privește siguranța vaccinurilor au fost subminate în mod activ.
8) S-a profitat în mod deliberat de încrederea şi lipsa de cunoaştere aprofundată a părinţilor în ceea ce privește vaccinarea, în scopul de a promova un „program de imunizare” nesusţinut ştiinţific, fapt care ar putea expune anumiţi copii la riscul de a dezvolta afecţiuni neurologice severe şi de lungă durată.
Dr. Tomljenovic explică, de exemplu, cum Comitetul de Vaccinare şi Imunizare cunoştea încă din anul 1981 faptul că vaccinul împotriva pojarului – care face parte din programul oficial guvernamental de vaccinare – poate avea ca efecte secundare afecţiuni neurologice de lungă durată şi chiar moartea. De asemenea, dr. Tomljenovic arată, având toate dovezile în acest sens, că acest Comitet de Vaccinare şi Imunizare cunoştea de foarte mult timp faptul că multe dintre vaccinurile existente în schemele de vaccinare cauzează la copii afectări permanente ale creierului și, cu toate acestea, au continuat în mod criminal să promoveze aceste vaccinuri.
Se afirmă de către cei care susţin vaccinurile că ele sunt un miracol al medicinii moderne. Acesta este de fapt un mit creat de industria farmaceutică, o mare şi diabolică minciună ce a fost servită populației numai și numai în scopul obținerii de profituri financiare uriașe, în condițiile în care vaccinurile conțin printre altele metale grele, substanţe neurotoxice şi imunotoxice, viruşi, micoplasme, materii fecale, fragmente de ADN de la alte specii etc. 
Dezvăluirea informaţiilor cuprinse în aceste stenograme arată că vaccinarea este de fapt o afacere, nu o modalitate de prevenţie din cadrul sistemului sanitar. Chiar dacă ceea ce se spune despre vaccinuri intră în această categorie, a prevenirii bolilor, prin substanţele nocive pe care le conţin şi prin modul mârşav în care sunt aprobate vaccinurile, promovarea acestora se dovedeşte a fi doar suportul pentru obţinerea de mari profituri financiare.
Pentru mai multe informații puteți accesa link-ul http://www.ecomed.org.uk/wp-content/uploads/2011/09/3-tomljenovic.pdf
Sursa: yogaesoteric

Maşina electrică fabricată la începutul secolului XX


O maşină electrică ruginită, veche de 103 ani, care a fost scoasă din uz, este estimată la un preţ de 50.000 de lire sterline, deoarece s-a dovedit a fi mult mai evoluată decât tehnologiile existente în acea perioadă. 
Maşina electrică veche de 103 ani
Maşina electrică veche de 103 ani / FOTO: www.dailymail.co.uk
Maşina electrică veche de 103 ani

























În timp ce, astăzi, maşinile electrice sunt prezentate ca fiind modul de transport al viitorului, o versiune rudimentară a acestui tip de vehicul a fost fabricată la începutul secolului 20, scrie financiarul.ro.
Având un aspect asemănător cu o combinaţie între un automobil din desene animate şi o maşină de golf, maşina putea atinge o viteză maximă de 40 de kilometri pe oră. Putea parcurge o distanţă de 160 de kilomeri, dar trebuia să fie conectată la un încărcător înalt de 1,8 metri înainte de fiecare călătorie.
Fabricarea maşinii s-a încheiat în anii ’20, când producţia în masă a maşinii care funcţiona pe bază de petrol a depăşit tot ce exista pe piaţă în acest domeniu.
Modelul D Detroit Electric din 1910 costa aproximativ 1.500 de lire sterline, echivalentul a 85.000 de lire în zilele noastre.
Rupert Banner, un specialist auto de la licitaţia Bonhams a spus că "toate maşinile electrice sunt la modă acum, dar Detroit Electric o ducea foarte bine cu acest tip de autovehicul în urmă cu peste 100 de ani".
Sursa: REALITATEA.NET

Top “ratangii” de succes


thomas edison
Succesul este o notiune la care multa lume viseaza si care pentru unii este greu de atins. Mai ales dupa ce rateaza cateva incercari. Odata confruntati cu esecul, oamenii au tendinta sa dea inapoi  si foarte greu se lasa convinsi sa incerce din nou. Pana la urma, realizeaza ca aceasta este, de fapt, cheia succesului: sa nu te dai batut.

Iata cei mai cunoscuti “ratangii” care, desi s-au confruntat cu esecul in multe ocazii, au cunoscut in cele din urma succesul.

1. Winston Churchill a ramas repetent in clasa a VI-a. A fost infrant in toate confruntarile pentru ocuparea unei functii publice. Apoi a devenit premierul Marii Britanii, la varsta de 62 de ani.

2. Thomas Edison a fost considerat de profesori “prea prost pentru a invata ceva”. Iar pana la ajunge la celebrul bec, a trecut prin 1000 de incercari nereusite. El insa nu le-a privit niciodata ca pe un esec, iar vorbele sale sunt celebre: “Nu am esuat de 1000 de ori, ci am descoperit 1000 de moduri in care nu se face un bec!”

3. Harland David Sanders – faimosul “Colonel” KFC – fost refuzat de 1000 de restaurante, pana sa ajunga la KFC. Drept apreciere pentru reteta sa, restaurantele KFC inca mai poarta pe firmament imaginea colonelului.

4. Steven Spielberg a “picat” examenul de admitere la Universitatea California de Sud de trei ori. Si-a continuat studiile in alta parte si a ajuns, in cele din urma, unul dintre cei mai bine cotati regizori de film.

5. Charlie Chaplin a fost refuzat de producatori pe motiv ca era prea obscur pentru a fi inteles. Cineva i-a acordat, pana la urma, credit, iar Chaplin este una dintre primele personalitati notabile ale filmului.

6. Marilyn Monroe a ramas fara contractual semnat cu Columbia Pictures, pentru ca s-a considerat ca nu este suficient de frumoasa si de talentata ca sa fie actrita.

7. Soichiro Honda nu a fost acceptat pentru un post de inginer la Toyota. A inceput atunci sa fabrice motocliclete pe cont propriu, afacerea devenind un succes incontestabil.

8. Vera Wang nu a reusit sa intre in echipa nationala de patinaj artistic a Statelor Unite. S-a angajat ca editor de moda la revista Vogue, dar nu a fost acceptata pentru pozitia de redactor-sef. Atunci s-a retras si a devenit una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda, specialitatea ei fiind rochiile de mireasa.

9. Walt Disney a fost concediat de la ziarul la care lucra ca editor pe motiv ca nu are imaginatie si idei creative. Alte cateva afaceri i-au esuat, insa cum ar fi fost copilaria multora dintre noi fara primul sau succes – Alba ca zapada?!
10. Albert Einstein n-a vorbit pana la 4 ani si n-a stiut sa citeasca pana la 7 ani. Profesorii sai l-au catalogat drept “incet” si “inapoiat mintal”. Einstein doar gandea diferit decat ceilalti. Si a dovedit-o, daca mai era nevoie, castigand premiul Nobe pentru fizica.


11. Jerry Seinfeld a fost dat jos de pe scena cu huiduieli si injuraturi, la prima sa aparitie, publicul negustand umorul sau. In cele din urma a devenit cel mai iubit artist de stand-up comedy, iar sitcom-ul sau este unul dintre cele mai apreciate seriale din toate timpurile.
12. Fred Astaire a primit la prima sa auditie urmatoarele calificative: “Nu stie sa interpreteze, nu stie sa cante. E aproape chel si stie sa danseze doar un pic”. Apoi a devenit cel mai faimos dansator al tuturor timpurilor si a cucerit inimile milioanelor de americance.


13. Sidney Poitier, la prima sa auditie, a fost criticat aspru: “Nu ne mai face sa ne pierdem timpul si du-te sa speli vase pe undeva”. Mai tarziu a castigat premiul Oscar.

14. Vincent Van Gogh a vandut in intreaga sa viata doar UN tablou, si acela unui prieten. Cu toate ca uneori nu avea ce manca, a continuat sa picteze. Opera sa, de peste 800 de lucrari, este astazi nepretuita.

15.  Sir James Dyson a dat gres cu 5126 de prototipuri de aspirator, risipind economiile stranse in 15 ani. Insa al 5127-lea prototip a fost un succes, marca Dyson avand si acum cele mai bine vandute aspiratoare din Statele Unite.
16. J.K. Rowling era somera, divortata, mama singura si traia din ajutor social, cand l-a scris pe Harry Potter. Cu ajutorul ucenicului vrajitor, Rowling a devenit prima persoana miliardara doar din scris.
17. Stephen King a fost atat de nemultumit de primul sau roman – Carrie – incat l-a aruncat la gunoi. Sotia sa a gasit manuscrisul si l-a trimis la edituri. Pana acum, King a publicat 49 de romane, vandute in 350 de milioane de exemplare.

Ce pericol ascund citricele


Mă chinui de câteva zile să scriu un articol despre beneficiile cojilor de citrice. De faptul că sunt chiar mai bune decât pulpa fructului, deoarece conțin mai mult calciu, potasiu, vitamine, fibre și alte microelemente. Iar de aici… cum influențează ele sănătatea ta și… s-ar părea că informația pe care o dețin este destul de interesantă, mai ales că în această perioadă consumi citrice foarte des și ar fi păcat să arunci coaja de la ele, dacă tot este atât de bună…
Ce pericol ascund citricele Ce pericol ascund citricele

Îți place să tai felii de lămâie în ceai, să folosești coaja rasă de portocale în copturi sau de ce nu: chiar preferi să o mănânci pentru că are un gust amărui și un miros parfumat. Dar nu mă părăsește gândul că ar fi un articol inutil, deoarece coaja de la citrice este un focar de toxine… De ce?
coala 2 150x150 Ce pericol ascund citricele
Deoarece la noi în țară nu ajung decât citrice tratate cu fungicide, conservanți și alți aditivi, pentru a se păstra mai mult timp și a fi rezistente la boli.  Aceste substanțe se îmbibă în coaja fructului și chiar dacă încerci să  speli coaja lor cu detergent, tot nu vei reuși să scoți toxinele din ea. Ceea ce ne bucură, este faptul că ele nu afectează miezul fructului, așa că putem mânca fără grijă pulpa, dacă au un aspect proaspăt și nu au pete albe pe ele.

Cu ce substanțe sunt tratate citricele?
Unele citrice pe care le cumperi emană un miros chimic puternic care te face să renunți la ele, altele s-ar părea că nu, dar acest fapt nu denotă lipsa chimicatelor de pe suprafața lor.
coaja3 150x150 Ce pericol ascund citricele
Iată care sunt substanțele folosite:

1. Difenilfenol (E230) – un pesticid folosit pentru împiedicarea dezvoltării mucegaiului pe coaja citricelor. Consumul acestei substanțe poate provoca intoxicații, alergii și crește riscul de apariție a cancerului. Este un E destul de periculos pentru sănătatea ta.
2. Ortofenilfenol (E 231) – un fungicid care este folosit ca dezinfectant în industria colectării fructelor. Este utilizat de obicei diluat în apă sub formă unui spry, dând impresia de ceară pe suprafața fructelor. Este de o toxicitate medie și poate provoca alergii, în special, la copii.
3. Tiabendazol (E233) – un aditiv alimentar folosit la fel pentru a păstra fructele mai mult timp. Dacă depășești doza maximă admisă, este destul de periculos.
ceai 150x150 Ce pericol ascund citricele
Aceste substanțe utilizate pentru tratarea citricelor sunt periculoase, de aceea evită să pui în ceai lămâia cu tot cu coajă.

Și uite așa, pornind de la ideea de a scrie un articol despre beneficiile cojilor de citrice, concluzionez: nu folosi cojile de citrice în alimentație îți va face mai mult rău decât bine.  
Text: Snejana Țugu
Sursa: www.unica.md 

NOUL COD RUTIER. Elevii ŞCOLILOR de ŞOFERI ar putea PIERDE BANII ŞI TIMPUL INVESTIT


Intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier, din 19 ianuarie, va pune probleme majore atât şcolilor de şoferi, cât şi celor care doresc să obţină un permis de conducere pentru profesionişti.
Intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier, din 19 ianuarie, va pune probleme majore atât şcolilor de şoferi, cât şi celor care doresc să obţină un permis de conducere pentru profesionişti.
Intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier, din 19 ianuarie, va pune probleme majore atât şcolilor de şoferi, cât şi celor care doresc să obţină un permis de conducere pentru profesionişti.

Astfel, pentru doritorii de permis de conducere profesionist reducerea perioadei de valabilitate a permisului, de la zece ani, la cinci ani nu este singura problemă. Limita de vârstă pentru categoriile C, respectiv C+E, s-a modificat de la 18, respectiv 21 de ani, la 21 respectiv 23 de ani, iar persoanele care se aflau deja în curs de scolarizare riscă să piardă banii şi timpul investit, scrieronduldesibiu.ro

Situatia este incertă atât pentru cei care s-au înscris deja la şcolile de şoferi, cât şi pentru instructori. "Va fi o problemă mare cu ei, nu ştie nimeni ce şi cum se va face. Avem chiar şi o situaţie în care o persoană de 18 ani a susţinut şi examenul scris, a trecut sala pentru categoria C, iar la proba practică este programat după 18 ianuarie şi nu ştie nimeni ce să îi spună", a declarat un instructor de la o şcoală de şoferi din Sibiu.

Pentru cei care au promovat proba practică până la data de 19 ianuarie, există veşti bune. "Candidaţii care, până la data de 19 ianuarie 2013, au fost declaraţi „admis” la proba teoretică şi nu au finalizat examenul pentru obţinerea permisului de conducere vor susţine proba practică în condiţiile stabilite de legea în vigoare la data promovării probei teoretice", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu. Cei care nu au promovat proba teoretică înainte de 19 ianuarie vor putea obţine doar subcategorii.

De la  data de 19 ianuarie 2013, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
  • 16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;
  • 18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
  • 20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
  • 21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
  • 24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb și Tv.

Sursa:  REALITATEA.NET

Profetul crizei, anunţ DUR despre România


Ungaria este din punct de vedere economic cea mai slabă verigă din regiune, din cauza îndatorării şi fundamentelor macro, cealaltă verigă slabă fiind România, cu diferenţa că guvernul de la Bucureşti pare serios în relaţia cu FMI, potrivit unui analist de la firma Roubini Global Economics (RGE).

Roubini atacă România şi Ungaria
Roubini atacă România şi Ungaria

"Ungaria este cea mai slabă verigă", din cauza îndatorării externe, cea mai ridicată din regiune, precum şi a fundamentelor macroeconomice mai slabe decât cele ale vecinilor, a declarat analistul RGE Jelena Vukotic, într-un interviu pentru un blog al Concorde Fund Management, preluat de publicaţia ungară Portfolio. De asemenea, băncile din Ungaria depind puternic de instituţiile de credit din zona euro şi de stabilitatea uniunii monetare, a adăugat Vukotic. Cealaltă verigă slabă este România, a spus analistul, notând că principala diferenţă constă în faptul că guvernul român este aparent serios în privinţa încheierii unui acord cu FMI şi probabil va reînnoi actuala înţelegere, care expiră în martie.

"În situaţii turbulente, (acordul cu FMI, n.r.) oferă cea mai puternică asigurare pentru investitorii care au în vizor şi România. Contrar acestei situaţii, executivul ungar nu are nicio intenţie notabilă de a ajunge la o înţelegere cu Fondul, asumându-şi astfel un risc major, întrucât într-un context în care încrederea la nivel global se poate deteriora rapid şi puternic, Ungaria ar putea să fie prima ţară din care capitalul străin se retrage", a spus analistul RGE. Firma RGE, condusă de reputatul economist Nouriel Roubini, a fost criticată la începutul săptămânii de Ministerul Economiei de la Budapesta pentru că ar fi cauzat deprecierea forintului printr-o recomandare de vânzare către clienţi. RGE s-a apărat afirmând că deprecierea mondei ungare, în jurul pragului psihologic de 300 de forinţi pentru un euro, ar fi fost cauzată de comentarii ale ministrului Economiei. Acesta a indicat, în comentarii apărute în presă, că ar prefera un forint mai slab. Matolcsy este considerat favorit pentru preluarea conducerii băncii centrale în martie.

În timpul crizei financiare din 2008, Ungaria a evitat un colaps financiar cu ajutorul unui împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, UE şi Banca Mondială. Actualul guvern, condus de premierul Viktor Orban, a întrerupt, însă, acordul după instalarea în funcţie, în 2010. Orban a fost nevoit să înceapă în 2011 noi discuţii cu FMI şi UE pentru un acord preventiv, în urma deprecierii forintului, a situaţiei economice dificile şi a majorării costurilor de finanţare de pe piaţa internaţională. Discuţiile au fost tergiversate, după ce perioadele de temperare a crizei din zona euro au redus presiunea asupra Ungariei pe pieţele financiare internaţionale, iar ţara vecină nu are nici în prezent o înţelegere cu instituţiile financiare internaţionale.

Pe de altă parte, România are în derulare un acord stand-by cu FMI început în primăvara anului 2011, care urmează unei înţelegeri de finanţare cu FMI, Comisia Eeuropeană şi Banca Mondială, derulată între 2009 şi 2011, cu o valoare de aproape 20 de miliarde de euro. Actualul acord cu FMI şi CE, în valoare cumulată de 5 miliarde euro, este tratat de autorităţile de la Bucureşti ca o înţelegere de tip preventiv. Programat să se încheie în primăvara acestui an, acordul va fi prelungit, cel mai probabil, până în luna iulie, pentru ca partea română să poată recupera întârzierile în îndeplinirea condiţionalităţilor, cauzate în principal de alegerile parlamentare din decembrie.
FMI ar fi în principiu în favoarea unui nou acord de tip stand-by cu România, dacă Guvernul va reuşi să finalizeze actuala înţelegere cu succes, prin recuperarea obligaţiilor asumate, care privesc în principal reforme structurale, inclusiv privatizări sau lichidări ale unor companii de stat.

Rămâne însă în continuare deschisă problema acceptului din partea Comisiei Europene pentru o nouă înţelegere cu autorităţile de la Bucureşti, în condiţiile în care o serie de state din zona euro cer asistenţă de la instituţia europeană, iar România beneficiază de fonduri europene nerambursabile de miliarde de euro, pe care nu reuşeşete să le atragă. Iniţial, Executivul dorea închiderea în ianuarie a acordului actual şi perfectarea unei noi înţelegeri cu instituţiile financiare, în care să fie preluate şi din condiţionalităţile asumate deja şi neîndeplinite, dar experţii internaţionali au respins o astfel de propunere, cerând în primul rând respectarea obligaţiilor amânate.
Leul a început să se aprecieze de la jumătatea lunii decembrie, jucătorii mizând iniţial pe stabilitate politică şi încheierea unui nou acord cu FMI. De asemenea, au fost atraşi şi de randamente, având în vedere că pe valutele din regiune se aşteaptă tăieri de dobândă. Apetitul jucătorilor străini s-a accentuat după anunţul JP Morgan de marţi seară privind includerea obligaţiunilor României într-un indice al băncii. Astfel, leul s-a apreciat cu 1,8% de la începutul anului, în sesiunea de joi cursul de referinţă publicate de BNR, de 4,3351 lei/euro, atingând minimul ultimelor 12 luni.

Sursa:  REALITATEA.NET

Cum arată REGIONALIZAREA României în varianta USL şi cine ar putea fi guvernatorii


Potrivit proiectului de reorganizare administrativă pregătit de Guvernul Ponta, prezentat în emisiunea REALITATEA LA RAPORT, România va avea în viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest şi Bucureşti-Ilfov
.




Harta României
Harta României











Potrivit proiectului, cele opt regiuni vor fi:
Nord- Est: Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi
Sud-Est: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa
Nord Vest: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud
Sud: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa
Vest: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş
Sud- Vest: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinţi
Centru: Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureş, Alba
Bucureşti- Ilfov
Vă prezentăm numele vehiculate pentru funcţiile de guvernatori ale viitoarelor regiuni.
Nord- Est: Gheorghe Nechita - PSD, Romeo Stavarache- PNL, Cristian Adomniţei- PNL, Gheorghe Flutur - PDL
Sud-Est: Nicuşor Constantinescu, Miron Mitrea - PSD

Nord Vest: Ioan Rus - PSD, Ilie Bolojan - PNL, Alin Tişe - PDL

Sud: Silvian Ciupercă - PSD, Dan Motreanu - PNL

Centru: Gyorgy Frunda- UDMR, Mircea Cazan- PNL, Ciprian Dobre - PNL, Ion Ariton- PDL
Bucureşti-Ilfov: Codruţ Sereş- PC
Vest: Ilie Sârbu - PSD, Sorin Frunzăverde - PNL
Sud-Vest: Darius Vâlcov - PSD
Până în prezent, Guvernul nu a stabilit dacă guvernatorii vor fi aleşi sau numiţi.
Nichita: Guvernatorii ar trebui aleşi prin vot indirect
Primarul muncipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, vehiculat pentru a fi guvernator în regiunea Nord-Est, a declarat la Realitatea TV că regiunea menţionată are cca 3,6 milioane locuitori. El a pledat pentru alegerea guvernatorilor prin votul primarilor şi al consilierilor judeţeni din regiune.

"Noi, dacă creionăm regiunile în altă formă, incepem un tămbălău fără marginişi nu mai facem nimic. Anul acesta trebuie să fim foarte eficienţi. Oricând putem găsi altceva, dar deschidem cutia Pandorei şi incepem să gândim pe criterii etnice (...)", a declarat Nichita, întrebat în legătură cu oportunitatea împărţirii ţării în cele 8 regiuni.

"Important e să aplicăm votul democratic, sunt de acord cu votul indirect -  primarii din regiune, consilierii judeţeni să voteze guvernatorii, adică între 700 şi 800 oameni care au fost aleşi şi pot alege mai departe consiliul regional", a adăugat primarul.

Intrebat dacă vizează funcţia de guvernator, Nichita a replicat: "Sunt primar, am in vedere sa duc proiecte de modernizare, in clipa in care regionalizarea se va face, după aceea vom discuta efectiv ce e mai bine pentru regiune. nu conteaza Nichita, x sau Y, ci proiectul in sine".

Sursa:  REALITATEA.NET

Cele mai periculoase aplicaţii care îţi folosesc datele personale fără să ştii


Specialisti in IT au dat publicitatii o lista cu cele mai periculoase aplicatii care, fara sa stii, iti folosesc datele personale.

Atenţie la aplicaţii
Atenţie la aplicaţii

Printre aplicatiile care colecteaza frecvent date personalem fara consimtamantul utilizatorului, se numara Angry Birds si Brightest Flashlight.
 
Mai multi cercetatori de la universitati de prestigiu din Statele Unite, au analizat cele mai populare aplicatii comerializate pentru sistemul de operare Android de la Google.
 
Faptul ca Google Maps colecteaza date despre locul in care se afla utilizatorii, nu a fost o surpriza, insa foarte multi oameni au fost surprinsi sa afle ca si alte aplicatii, printre care Brightest Flashlight si Angry Birds, fac acelasi lucru. 
 
Dintre cele 100 de aplicatii pentru Android analizate de specialisti, in top zece aplicatii care folosesc date personale mai figureaza  Toss It game, Talking Tom virtual pet, Backgrounds HD Wallpapers, Dictionary.com, Mouse Trap game, Horoscope, Shazam music si  Pandora Internetradio, scrie acasatv.ro.
 
Aceste aplicatii pot fi perioculoase deoarece colecteaza informatii precum – locul in care se afla utilizatorul, detalii despre dispozitivul utilizat precum si lista de contacte.
 
Cei mai multi utilizatori nu cunosc motivele pentru care le sunt colectate astfel de date si nici ce se intampla cu ele ulterior. 
 
Pe de alta parte, specialistii sunt de parere ca utilizatorii de internet ar fi mai putin suspiciosi privind anumite aplicatii care colecteaza date, daca marile companii care recurg la astfel de programe le-ar explica ce se intampla cu datele lor.

Sursa:  REALITATEA.NET

IMAGINI SPECTACULOASE cu albia unui fost râu de pe MARTE


O serie de fotografii spectaculoase care par să prezinte albia secată a unui fost râu de mari dimensiuni care curgea în trecutul îndepărtat pe suprafaţa planetei Marte au fost realizate de sonda spaţială Mars Express, lansată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).


Imagini spectaculoase cu albia unui fost râu de pe Marte
Imagini spectaculoase cu albia unui fost râu de pe Marte
Imagini spectaculoase cu albia unui fost râu de pe Marte


Imagini spectaculoase cu albia unui fost râu de pe Marte
Imagini spectaculoase cu albia unui fost râu de pe Marte














































Sonda Mars Express a realizat aceste fotografii în regiunea Reull Vallis de pe Marte, care prezintă "o structură care seamănă cu valea unui râu", au afirmat cercetătorii de la ESA, scrie Mediafax
Cu ajutorul datelor trimise de sonda europeană, oamenii de ştiinţă au recreat pe computer imaginea albiei fostului râu de pe Marte şi au ajuns la concluzia că aceasta avea dimensiuni impresionante: o lăţime de 6,5 kilometri, o lungime de peste 1.500 de kilometri şi o adâncime care ajungea în anumite locuri la 300 de metri.
Experţii consideră că aceste imagini prezintă o asemănare uluitoare cu regiunile de pe Terra care au fost afectate de glaciaţiuni.
Potrivit experţilor în planetologie, astfel de structuri s-au format pe Marte odată cu alunecarea fragmentelor de scoarţă şi a gheţarilor, în timpul perioadei Amazoniene (care continuă şi în zilele noastre), cauzată de înaintarea fluxului glacial de-a lungul albiei fostului râu.

Sursa:  REALITATEA.NET