marți, 13 noiembrie 2012

EVENIMENTE ! - COMFIRMARE A PROFETIILOR - 13 NOIEMBRIE 2012

13 NOIEMBRIE 

SUA: Casa Albă va examina cererea referitoare la independenţa Texasului

Белый дом США Вашингтон
© Foto: Flickr.com/Metal Chris/cc-by-nc
Casa Albă va fi nevoită să examineze cererea online referitoare la ieşirea statelor Texas şi Louisiana din componenţa SUA. În cadrul programului „We The People”, administraţia prezidenţială s-a angajat să răspundă la orice iniţiativă publică, care colectează 25 de mii de semnături în decurs de 30 de zile şi cele două cereri au îndeplinit această prevedere. Între altele, de la data de 9 noiembrie, cererea Texasului, a strâns peste 60.000 de semnături.
Autorii cererilor îşi exprimă nemulţumirea în legătură cu politica guvernului federal şi cer ca statelor să li se ofere independenţa pe cale paşnică.
Sursa: http://romanian.ruvr.ru

Cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade în Chile


Филиппины офис данные по цунами схема карта вулканология сейсмология Чили землетрясение
Foto: EPA
Astăzi, în Chile s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade, a anunţat Serviciul Geologic din SUA. Epicentrul cutremurului s-a situat la 338 de kilometri vest de Puerto Chacabuco. Focarul a fost la o adâncime de 9,7 kilometri. Nu s-a emis alertă de tsunami. Deocamdată nu există date despre eventualele victime şi daune materiale.
Sursa: romanian.ruvr.ru

ECLIPSA TOTALA DE SOARE DE ASTAZI, 13 NOV 2012 SI PORTALUL ASCENSIUNII




 Pe 10-11 noiembrie va fi un nou portal de lumina care vizeaza in mod special si Romania; pana atunci este foarte util aportul nostru prin rugaciune si intentii maxim pozitive pentru optimizarea viitorului societatii romanesti  (economic, social etc.), dar si al fiecaruia personal.

     In data de 13 noiembrie 2012 va avea loc o eclipsa totala de soare in casa Scorpionului care efectueaza o bifurcatie si o transmutare a tuturor lucrurilor de pe suprafata Pamantului. Incepand cu acest eveniment pozitiv si dincolo de acesta vor avea loc evidente si puternice transformari ale vietii, de toate magnitudinile, in vietile noastre. Eclipsa ne va darui contactul cosmic cu Saturn, setand tranzitul sau de inceput in stralucirea Scorpionului, si va avea un efect devastator asupra acelora care au incercat sa distruga evolutia predestinata a umanitatii. Va incepe o diviziune vibrationala care va separa fiintele de vibratie joasa de omologii lor inalti, inclusiv, in special in sensul fizic. Cu renasterea ca tema puternica, cautati ca viata sa va devina mult mai profunda, dincolo de umbra acestei eclipse solare din Scorpion! 

     Asteptati urmatoarele tipuri de sincronicitati ale eclipsei solare din Scorpion: activari psihice supernaturale, morti literale si metaforice, transformari totale ale circumstantelor materiale, mari transferari de putere, investigatii ce pot soca si cauza tipete, conversii necesare si favorabile de resurse, expunere neobosita a raului, crime si tainuiri, curatari ale coruptiei, traume medicale si constientizari neasteptate ale bolilor, incheieri de revelatii sacre si paradigme, credite bruste de bogatie, dezmembrari bruste ale societatilor secrete, atenuari ale complicatiilor, aprofundarea dedicarilor spirituale, descoperiri  in psihoterapie, asumarea responsabilitatii, invinuiri publice si reveniri in sanatate. 


Ca si regula, toate eclipsele se sincronizeaza cu experientele divine randuite, cea mai puternica forma fiind eclipsa solara totala. Atunci cand are loc o eclipsa, cascade de curenti ai sortii ne strabat vietile. Este important de stiut acest lucru, deoarece in viata exista momente in care Dumnezeu isi arata Mana. Eclipsele se califica pentru a fi introduse printre acestea. Natura experientei unei eclipse va reflecta intotdeauna Coeficientul lor de Lumina, care este componenta mentalului, spiritualului si vibratiilor fizice ale cuiva. Eclipsele sunt destinate sa aduca un salt cuantic in vietile noastre si ele au fost vestite de-a lungul istoriei drept semne ale schimbarilor radicale - si pe buna dreptate! Facand referire la horoscopul cuiva, care este, in fapt, un document sacru, cineva poate determina foarte usor in ce aspect al vietii lui eclipsa va avea cea mai mare influenta. Efectele lor nu ar trebui sa fie secrete. 

   Chiar literal, va aparea o noua lume dupa data de 13 noiembrie. Efectul de bifurcatie al acestei eclipse si tranzitul lui Saturn in Scorpion vor lucra asupra aspectelor fizice, separand oamenii in functie de polaritatile lor vibrationale. Oamenii vor incepe sa se deconecteze si sa se reconecteze in moduri mult mai familiare, care permit noilor lor puteri sa apara. Ca rezultat, cei aflati in vibratie joasa se vor regasi pe ei insisi incredibil de restrictionati si pusi in mijlocul unor circumstante imposibil de dificile, pe cand cei din vibratiile inalte se vor bucura de imputernicire si infrumusetata metamorfozare, care le va permite sa avanseze in viata si sa serveasca vointa Divinitatii pentru rasa si planeta noastra. Polaritatea este una dintre principalele legi ale naturii, asa ca priviti cum oamenii sunt divizati si reconectati in acord cu aceasta. 

     Doua dintre temele proeminente ale tranzitului lui Saturn in Scorpion isi vor face intrari dramatice cu aceasta eclipsa: cea a sexului si a bolii, si a tuturor lucrurilor care sunt conectate cu acestea. Indiscretia sexuala, ca sa includem indiscretii trecute, va aduce acum consecvente dureroase, costisitoare si potential mortale. Unii ar putea fi intelepti in a se abtine de la activitatea sexuala doar daca nu este insotita de iubirea vibratiei. Sexualitatea va deveni un subiect de intensa si sustinuta incercare, in care natura genului va servi ca plan de provocari, crestere si invatare. Suntem suficient de intelepti ca sa tratam sexul cu respect, deoarece acesta apartine Casei (Aspectului) care inglobeaza ceea ce este sacru si ceea ce este fatal. 


Victoriile impotriva bolii si manifestarile de boala se vor prezenta in curand ca teme majore de viata pentru milioane de oameni. Recuperarea si insanatosirea vor veni pentru unii, in timp ce altii vor fi rapiti de suferinta si fortati in teritoriul intunericului, vibratia personala fiind factorul determinant. Elementul apa va deveni mai vital ca niciodata, asa ca observati cum "aposii" sunt focalizati ca purtatori de agenti patogeni, o cale pentru vindecare si un domeniu al adversitatii. Am intrat intr-o vreme in care tipurile de tratamente ascunse vor fi dezvaluite paturii mari ale populatiei noastre, vor accepta realitatea dura in care boala si moartea au fost deghizate ca hrana si medicamente de agentiile noastre pamantene cele mai de incredere. Revelatiiile si transformarile au loc in aceeasi Casa: Scorpionul. 


     Aceasta eclipsa si ciclul ei, al unei forte asa de mari incat sa determine sfarsitul unui razboi international, vor aduce realitatea dezvaluirii celor mai odioase si puternice crime in constiinta colectiva. Ma refer in mod specific la insclavirea umana, ritualurile de sacrificii, pedofilia, retelele de tortura, traficul de persoane, contrabanda cu droguri, conspiratiile criminale si lucrurile ascunse si retelele satanice cel mai profund inradacinate, toate din cele care au fost sanctionate si carora li s-a dat acordul de catre inaltii oficiali si personajele societatii moderne internationale. Este promis faptul ca a cincea Casa din Scorpion  va fi scoasa la vedere. Babilonul va fi vazut ca nicicand altcandva! 

     Sindicatele crimei organizate vor incepe sa fie dezmembrate acum si vor fi fatal ranite in timp ce Saturn tranziteaza Scorpionul, casa crimei. Si in timp ce participantii din aceasta lume poseda unele dintre cele mai joase vibratii imaginabile, realitatea in sine ii va insangera pana la uscare. Cooperarea criminala va deveni o parte a trecutului. Toata aceasta mizerie va imploza din necrutatorii factori de stres pentru a include deconectarea de la sprijinul logistic, materiile prime si lichiditatile financiare, persecutiile criminale, lantul de comandare a esecurilor si razboiul fractionist - priviti-i cum se intorc unii impotriva altora. Raspanditi vorba: crima organizata nu mai are nici un viitor. 

     Este de importanta personala ca dincolo de aceasta eclipsa si pe durata urmatoarelor sase cicluri lunare fiecare dintre noi sa lucram pentru a transmuta fiecare forma si exemplu al intunericului pe care le gasim in vietile noastre in ceva care sa se poata compara cu Divinitatea. O chemare inalta a eclipsei poate fi aceea ca noi toti ne straduim sa devenim experti in arta alchimica antica a transmutatiei. Concentrati pe aceasta va fi nevoie sa ne re-alocam energia si resursele in arii ale vietilor noastre care au mai mare nevoie de aceasta. Multi dintre noi vor avea nevoie sa se elibereze de lucruri pastrate cu drag pentru a ne descurca bine in viitor. Unora le va fi greu sa se regaseasca in asemenea raspantii, insa a sosit timpul pentru cele mai dramatice forme de transformare ale vietii, semnalizate de soarele nostru umbrit. 


Cu scopul maiestriei de sine in inimile si in mintile noastre, fiecare dintre noi poate beneficia dintr-o inspectie personala care sa se concentreze pe identificarea defectelor si a abilitatii noastre de a evolua dincolo de acestea. Pentru a va ajuta in acest proces va incurajez pe voi, dragii mei cititori, sa va curatati  de lucrurile pe care le stiti ca fiind deranjante in esenta lor, indiferent de tip sau forma, material sau imaterial, intern sau extern. Redresarea psihicului va fi un curs obligatoriu de urmat, in care auto-reflectia psihologica si constientizarea auto-limitarii va deveni cristalizata in constiinta noastra. Insa dificultatea acestei calatorii interioare poate deveni o incantare in cunoasterea faptului ca avantul si ritmul vietii, pe cat de repede va fi stabilit prin eclipsa care va veni, va promova succesul re-crearii pozitive uimitoare a caracterului nostru si al vietii. 

     In masura in care tot mai multi dintre noi devin constienti, mintile noastre pot interfera cu cosmosul pentru a influenta viitorul nostru in moduri extraordinar de favorabile. Spatiul-timp este maleabil in ceea ce priveste alegerea si intentia. In aceasta nota, aveti aici un exemplu de setare a unei intentii, astfel incat sa va puteti bucura de un beneficiu maxim: “Am depasit fiecare aspect vibrational scazut al vietii mele incepand cu si dincolo de aceasta eclipsa." Apropo, data de 13 noiembrie este un timp intelept pentru a ne seta intentii benefice si pline de compasiune. O ascensiune rapida in viata este rasplata pentru acest efort verbal sau telepatic. 

     Un soare negru se apropie pentru toti cei care traiesc; unii nu vor supravietui acestuia, iar acest lucru poate insemna cat un fluierat. Un timp al renasterii, insa unde ne va duce viata? Aceia bogati in spirit stiu ca nimic nu ne poate rupe. Haideti sa ne curatam de toate otravurile lor, ei se cred inteligenti, metodele lor cresc in mod evident, noi ne putem desprinde cu usurinta. Se iveste o noua lume, una a virtutii si a Luminii, Mana lui Dumnezeu vine o data cu maretia Scorpionului. Aceasta casa este intensa, ca un taciune in diamant, prin desfiintarea fricii puteti invata cum sa-L gasiti pe El. 

     Ciclul vietii noastre include moartea, asa ca, atat timp cat suntem aici, haideti sa facem tot ce e mai bun. Misterul si apa, amestecate indeaproape de catre Tatal, elementele care au gen, cum ar fi fiica si fiul. Cu cat incearca mai mult, cu atat li se promite esecul, Babilonul a decazut, conducatorii lor, la fel. Acum, din toate aceste ultime cuvinte, rugati-va la dragul Dumnezeu pentru renasterea spiritului nostru. 



Sursa: Astrologul Salvador Russo
Traducere: Diana Rus
Sursa: www.evolutiespirituala.ro

Mesaj de la Matei 1 noiembrie 2012 - completare la mesajul din 21 octombrie 2012


1 noiembrie 2012 - completare la mesajul din 21 octombrie 2012
Uraganul Sandy, care a inundat coasta de nord-est a Statelor Unite, nu a fost provocat de oameni. Mama Pamant s-a curatat, eliberandu-se de negativitatea care era profund inradacinata in zona oraselor New York si Washington DC si in imprejurimi, transmutand-o in Lumina. Iluminatii nu mai au acces la tehnologia pe care au utilizat-o in mod gresit, timp de multi ani la rand, pentru a initia cutremure si furtuni majore.
Mesajul de la Matei pe luna octombrie a fost transmis mai tarziu, deoarece astazi a fost prima zi in care am avut conexiune la Internet, dupa data de 18 octombrie, cand au inceput problemele cu toata zona mea ISP. Toate procedurile de remediere off-line au esuat si nu a fost disponibil niciun tehnician pentru a veni acasa inainte de 25 octombrie, cand am plecat la Conferinta Scenariul 2012 din Sedona.
21 octombrie 2012
Sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. S-ar putea ca, in mod special in randul Lucratorilor intru Lumina, care stiu ca iesirea Pamantului din cea de-a treia dimensiune este iminenta, sa existe ingrijorare in legatura cu tulburarile care nu se mai linistesc si chiar, in unele cazuri, par sa sa se amplifice. Vrem sa va linistim mintile in legatura cu acest aspect si sa va explicam de ce este aceasta situatie in lume, pornind de la Inceputuri.
Iubitilor, ceea ce voi diferentiati ca fiind stiinta si spirit sunt, in realitate, unul si acelasi lucru. Nu poate exista separare, pentru ca originea si componenta fiecarui lucru din cosmos este energie. Aceasta energie este esenta pura a Iubirii-Lumina a Creatorului, Fiinta Suprema a cosmosului, Sursa, Toate Cate Sunt, Totalitatea, EU SUNT.
Fiecare dintre voie este un suflet sine unic, independent si neatins, in infinita si eterna interconectare a Toate cate sunt, fiecare locuitor al Pamantului fiind, in acelasi timp, un microcosmos al planetei. Pamantul este, la randul sau, un microcosmos al sistemului vostru solar, sistemul este un microcosmos al caii Lactee si galaxia voastra este un microcosmos al acestui univers. Universul nostru este un microcosmos al cosmosului, ale carui Inceputuri au fost ceea ce voi numiti „Big Bang” si, din acel moment, nimic nu mai exista numai pentru sine si ceea ce se intampla oriunde, afecteaza totul, pretutindeni.
In ultimele cateva decenii, Pamantul a fost scena centrala a acestui univers, datorita usurintei si amplorii fara precedent a schimbarilor de pe planeta, care au fost atribuite stiintei – si a schimbarilor din interiorul popoarelor sale, care au fost atribuite spiritului. Cu toate acestea, toate schimbarile in curs de desfasurare – atat pe Planeta, cat si in interiorul vostru – au fost puse in miscare cu vreo saptezeci de ani in urma, atunci cand i-ati dat noi directii energiei, ca sa spunem asa.
Energia este neutra, dar fluxurile de energie pot fi directionate de catre atasamentul lor la formele-gand. Aceste forme sunt, in realitate, substante – invizibile, de altfel, pentru voi – care sunt create de fiecare gand, sentiment si actiune, a fiecarei vieti existente. Astfel, atasamentele pot fi atat de natura pozitiva, cat si de natura negativa – acest univers lucrand cu amandoua.
Cu cat cineva se afla mai aproape de orice miscare a energiei, cu atat este mai puternic afectat. Pentru ca lumea voastra este inundata de componentele negative ale dualitatii – frica, contradictii, diviziune, furie, lacomie, minciuna, coruptie, saracie si violenta intamplatoare – voi va aflati in epicentrul dinamic al unui cutremur.
Acele atasamente negative ale fluxurilor nu numai ca sunt generate aici – dar sunt si emise mai departe. Prin legile fizicii care guverneaza viata in acest univers, oriunde ar fi generata energia, ea este aruncata in spatiu, unde atrage si se ataseaza de cea mai apropiata energie similara – dupa care, asemenea unui bumerang, se reintoarce intarita. Deoarece sunt emise, din abundenta, fluxuri din zona limitei negative a dualitatii Pamantului, acestea atrag si aduc inapoi exact ceea ce s-a emis. Datorita acestei legi imuabile a atractiei, lumea voastra este cuprinsa inca de turbulente.
Si de aceea v-am cerut, cu staruinta, sa va concentrati asupra a ceea ce va doriti in viata si in lumea voastra! Cei multi care sunt preocupati sa se gandeasca la ce nu vor si la anxietatea, deznadejdea, furia, tristetea si nerabdarea lor legate de aceste situatii, creaza mai mult din toate acestea, in viata lor personala si in lume. Acest gen de ganduri si de sentimente sunt pline de o negativitate care nu face altceva decat sa prelungeasca situatiile de care doresc sa scape!
Singura solutie de a opri acest carusel este Iubirea, cea mai puternica forta din cosmos. Iubirea – aceeasi energie ca si Lumina, numai ca exprimata diferit – este ceea ce au transmis cu intensitate catre Pamant, timp de decenii, Fiintele de Lumina din intregul univers. Aceasta infuzie initiala de Lumina este cea care a salvat viata planetei si i-a dat puterea de care avea nevoie, pentru a se desprinde din adancurile celei de-a treia densitati si a porni pe calea inaltarii.
Cu aceasta infuzie de Lumina, Pamantul a avut mai mult de oferit tuturor locuitorilor sai, microcosmosurilor Fiintei sale – iar cei care si-au deschis inimile si mintea au primit aceasta Lumina, generand apoi propria Lumina, forta lor vitala, mai din abundenta. Ne-am bucurat cu – si pentru – fiecare dintre ei! Nu numai ca vietile lor au fost ridicate spre iluminarea spirituala constienta, dar reactia lor a creat fluxuri de energie pozitiva, de ale caror atasamente au beneficiat, pe mai departe, Pamantul si alte suflete receptive.
Deoarece iubim fiecare suflet din lumea voastra, este trist pentru noi sa vedem ca mai sunt inca unii care refuza Lumina care le-ar inlocui frica si chinurile, cu vindecare si bucurie. Atata timp cat cei intunecati au detinut controlul lumii voastre, s-au simtit puternici. Cu cativa ani in urma, atunci cand acest control a inceput sa se erodeze, s-a instaurat frica. Acum, Iluminatii sunt disperati, vazand cum ultimele ramasite zdrentuite ale influentei lor – mijloacele de comunicare in masa si segmente ale fortelor armate si ale economiei – dispar. Conducatorii tiranici fug si ei, ingroziti de faptul ca tovarasii lor din alte tari au fost inlaturati de popor. Multe milioane de oameni mai traiesc inca in frica, din cauza activitatilor acestor intunecati.
Frica este o emotie amplificata, ce emite cea mai puternica negativitate. Chiar daca frica generata pe Pamant are, dupa cum am spus, efecte universale, ea efecteaza cel mai profund viata de pe planeta. Ganditi-va cat de des am subliniat importanta trimiterii de Lumina catre verigile cele mai slabe ale lantului de suflete al familiei noastre – celor care au devenit captivi in intuneric.
Chiar daca Legea Creatorului, privind liberul arbitru, le da dreptul de a-si nega Lumina, ei nu pot opri imensa putere cosmica a acesteia. Calea inaltarii Pamantului a atins un nivel vibrational de supratensiune intensa a energiei – si intunecatii blocheaza calea fluxurilor energetice, cu o negativitate furibunda. Din moment ce aceste fluxuri negative nu se pot intoarce si nici nu pot inainta catre a patra densitate, ele sunt fortate sa se consume repede si cu furie.
Aceasta este cauza tulburarilor la care asistati si noi ne grabim sa va asiguram ca aceste ciocniri nu se vor incheia exploziv! Lumina venita de la familia noastra universala, combinata cu Lumina voastra, sunt cu mult mai puternice decat negativitatea care inconjoara planeta! Si un semn clar ca planeta gestioneaza, cu prudenta, ceea ce se intampla este numarul, mult mai scazut decat pana acum, al mortilor si al pierderilor materiale rezultate in urma recentelor cutremure – modul principal de eliberare a negativitatii sale.
Am declarat ca scopul mesajelor noastre este de a ilumina,de a incuraja si de a oferi indrumare spirituala, pe parcursul unei etape fara precedent in istoria universala. Am mai spus si ca suntem apolitici – asemenea tuturor fiintelor spirituale evoluate, am progresat cu mult dincolo de aspectul politic al naturii noastre.
Si atunci, de ce sa mai vorbim despre politica? Stiind cat de incarcata de negativitate a devenit lumea voastra, este esential pentru intelegerea inaltarii Pamantului – si nu va putem da o explicatie, omitand motivatia – sa va eliberati de imensa negativitate determinata de efectele ideologiilor politice.
Deciziile politice afecteaza viata populatiei – drepturile civile, legile, educatia, somajul, tipul de informatie diseminata, practicile culturale, conditiile economice, taxarea, votul, ingrijirile medicale, orientarea religioasa si desemnarea „inamicilor”. Fundamentul majoritatii guvernelor lumii voastre a fost constituit, vreme indelungata, din razboi, coruptie, minciuna si oprimarea unuia de catre celalalt – iar toate acestea au produs o negativitate acerba.
Pe parcursul erelor, grupuri conducatoare combative au determinat varsari de sange fara sfarsit, care aproape ca v-au ucis planeta. De aceea Gaia, sufletul Pamantului, a ales sa isi scoata corpul din a treia densitate, in care infloreste intunericul si sa calatoreasca spre densitati superioare, in care ideologiile politice puternic polarizate si rezultatele lor tragice nu mai exista.
Deciziile si actiunile guvernului Statelor Unite au o mare influenta pretutindeni si de aceea alegerile din aceasta tara sunt de interes global. Am vorbit despre misiunea presedintelui Obama, in contextul planului director al Epocii de Aur a Pamantului, care este in conformitate cu dorinta Gaiei pentru o lume a pacii, in care toti traiesc in armonie cu Natura. Dorinta ei si planul care o materializeaza transced politicile tuturor natiunilor.
Obama, care a trait multe vieti in pozitii de conducere, a acceptat misiunea monumentala de a aduce pacea in lumea voastra – si el a venit cu intelepciunea, viziunea, daruirea si integritatea morala si spirituala, necesare pentru a deschide calea. Nici el si nici misiunea lui nu s-au schimbat.
Cu toate acestea, pe parcursul manadatului sau, eforturile i-au fost subminate de catre Iluminati – cei din Congres, sprijiniti de altii din afara. Un exemplu al lucrarii lor combinate, pe care il puteti recunoaste, este „Obamacare”, planul sau atat de judecat, care a ramas doar o umbra a ceea ce intentiona Obama. Pentru a putea aduce reformele pe care le dorea pentru oamenii tarii sale, el nu a avut de ales decat sa schimbe anumite prevederi si sa adauge sau sa elimine altele, astfel incat Congresul sa aprobe Legea Asistentei Medicale Accesibile.
In curand, toti indivizii ale caror actiuni sunt motivate de lacomie si control, nu vor mai exista. Atunci veti vedea de ce consiliul universal suprem a ales sufletul nascut ca Barak Obama sa joace unul dintre cele mai importante roluri in lumea voastra de astazi. Lucrurile ar fi fost mult mai clare si in primul mandat, daca nu ar fi existat tenacitatea celor intunecati.
In ciuda capacitatii lor de a amana evolutia importanta a reformelor, Pamantul, impreuna cu avangarda sa de suflete luminate a continuat sa se miste constant, catre cea de-a patra densitate. Cum numaratoarea inversa a ajuns acum la nivelul saptamanilor, in curand veti putea vedea tulburarile si conflictele actuale evoluand catre o dorinta unita pentru o lume a pacii si pentru instaurarea Epocii de Aur a Pamantului.
Sa va vorbim despre primele etape ale vietii, in aceasta Epoca. In ultimul nostru mesaj, am enumerat proiectele prioritare. Acum, va vom descrie la ce sa va asteptati, in ceea ce priveste natura generala a societatii.
Dupa cum am mai spus, intreaga glorie a Epocii de Aur nu va va astepta chiar imediat ce ii treceti pragul. Si nici nu va fi o societate complet diferita sau iluminata, de indata ce ajungeti acolo. Atat Pamantul cat si Nirvana vor continua sa fie scoli excelente pentru sufletele care evolueaza in fiinte androgine – fiinte avand un echilibru perfect intre energiile masculine si feminine – si ceea ce este nevoie sa se echilibreze sunt, in special, emotiile, datorita faptului ca ele influenteaza atitudinile si alegerea intre actiune si reactiune.
Simpla intrare in Nirvana nu schimba natura unei persoane si nici simpla intrare in Epoca de Aur. Nu vorbim despre respectarea contractului sufletului – oricine se abate, in mod serios, de la prevederile acestuia, ignorand indrumarea constiintei si alegand constient caile intunecate, va pleca – noi ne referim la trasaturile voastre personale, interese, idei, standarde, aspiratii, indemanari si talente.
De exemplu, un pesimist nu va deveni optimist si lenesul nu va deveni, brusc, harnic. Timizii nu vor deveni obraznici – si invers. Cineva care analizeaza o situatie in detaliu nu va incepe sa se comporte cu spontaneitate, iar o persoana obisnuita sa faca o treaba mediocra, nu va deveni perfectionista. Suporterii de fotbal sau baseball nu vor deveni pasionati de arta – si nici artistii nu se vor apuca sa se antreneze pentru Olimpiada. Fermierii nu isi vor schimba ocupatia si nici profesorii, asistentele medicale, mecanicii, vanzatorii, bucatarii, arhitectii, tamplarii, programatorii sau oricine altcineva, a carui munca ii aduce implinire.
Pe scurt, caracteristicile, aptitudinile, slujbele, hobbiurile voastre si asa mai departe – tot ce compune individul unic care sunteti fiecare – nu va fi diferit, pana cand nu alegeti voi asta. Vrem sa clarificam putin. Indivizii carora le place sa vaneze si sa pescuiasca vor trece rapid la alte forme de recreere, la fel de satisfacatoare, care sa onoreze toata viata de pe taramurile Naturii.
Marea diferenta, de care se vor bucura toti, este dorinta de a incepe sa vedeti situatiile din perspectiva celorlalti, de a adopta atitudini care sa conduca la discutii si decizii armonioase si de a actiona, astfel incat sa poata fi servite interesele tuturor. Veti trai in vibratiile Iubirii-Lumina, care sustin aceasta abordare si inspira actiuni in consecinta.
Legea fizicii referitoare la „ce se aseamana se aduna” creaza conexiuni si intre persoanele care au spirite inrudite din punct de vedere energetic. Relatiile – in familie, la locul de munca, activitatile in comunitate sau organizatiile nationale – care se bazeaza pe aceasta fundatie, vor rezista, cele care nu o fac, nu. Intelegand ca scopul tuturor sufletelor este cresterea constiintei spirituale treze, se poate ajunge la o intelegere amiabila, atunci cand a o lua pe cai diferite ofera ocazia evolutiei.
Problemele serioase de sanatate se vor ameliora treptat, fara ca bolile cronice sa dispara brusc. Oricum, odata aflati in vibratiile celei de-a patra densitati, veti incepe sa va simtiti foarte revigorati la corp, minte si spirit. Timp de ani la randul ati fost asaltati de o multitudine de toxine care si-au luat din plin obolul din randul populatiei. Niciunul din aceste elemente toxice nu mai exista in cea de-a patra densitate si, pe masura ce continuati sa treceti in aceste vibratii mai inalte si mai puternice, perfectiunea corpurilor va fi restaurata.
Stim cat sunteti de nerabdatori sa aflati cand vor veni printre voi membri familiei noastre spatiale, spre a fi primiti oficial. Bunul nostru prieten, Hatonn, ne spune ca totul este pregatit, se mai asteapta doar semnalul din partea consiliului universal suprem, care actioneaza sub indrumarea lui Dumnezeu.
Se stabilizeaza economia cu adevarat – sau este totul o manipulare iluzorie a Iluminatilor? Economia globala – care e ca sa spunem asa, produsul fumului si oglinzilor – este ireparabila. Fundatia noului sistem a culisat sub cea veche, astfel incat, atunci cand aceasta se va prabusi, noua fundatie va fi deja la locul ei. Aceasta va permite tranzitia usoara, de la vechiul sistem la ce nou.
Vor fi instituite schimbari personalizate, legate de valute, banking, imprumuturi, taxe, comert si investitii, intr-un ritm care sa minimizeze confuzia, proritatea economica fiind absolvirea de datorii rezultate din imprumuturile FMI, catre tarile in care banii nu au ajuns la masele saracite, asigurandu-se astfel cele esential necesare acestor multe milioane de oameni. Alte prioritati le constituie rezolvarea problemei acute a somajului, a celor lipsiti de adapost si a refugiatilor.
Pentru voi, suflete dragi care ii trimiteti mamei intrebari cu caracter personal – cum ar fi unde si cand sa va mutati, care va este misiunea, daca aveti destula Lumina pentru a insoti fizic Pamantul, daca va puteti vindeca – noi nu avem raspunsurile pe care le cautati. Voi insa le aveti – tot ce este important sa aflati se afla in sufletul vostru!
In multe mesaje v-am cerut, cu staruinta, sa nu va mai bazati pe surse exterioare, pentru a va afla raspunsurile, ci sa va orientati spre launtrul vostru. Linistiti sporovaiala mintii voastre 3D si lasati sa vina mesajele sufletului, asa cum vin ele – prin intuitie, instinct, inspiratie, aspiratie si constiinta, indrumarea care va tine pe calea stabilita prin contractul sufletului vostru.
In orice caz, in ceea ce priveste misiunea, va repetam ceea ce am spus in legatura cu cei putini care sunt doriti pentru a ocupa posturile de conducatori. Cei mai multi dintre voi au ales sa fiti deschizatori de drumuri, prin raspandirea Luminii personale si va impliniti acest rol pur si simplu fiind cel care sunteti, unul dintre copiii preaiubiti ai lui Dumnezeu, inrudit cu toti ceilalti din familia Lui – toata omenirea, animalele, regatul plantelor si sufletele nepretuite din taramurile Device de pe Pamant.
Este important si sa aveti discernamant, in legatura cu informatia legata de evenimentele care se petrec in lume, deoarece dezinformarea este inca prezenta din plin, in principalele mijloace de comunicare in masa, in publicatiile private si pe Internet, asta incluzand si mesajele transmise prin channeling. Va spunem din nou sa mergeti inlauntrul vostru si sa fiti atenti la ce senzatii apar. Daca informatia curge usor, este foarte probabil sa fie adevarata, daca simtiti orice fel de rezistenta, e destul de probabil sa fie falsa. Nivelul scazut al constiintei unei minti inchise va face oricum ca persoana respectiva sa respinga toate informatiile care nu ii sustin credintele rigide.
Mai presus decat orice, nu va lasati atrasi de informatii care induc frica – nu aveti de ce sa va temeti! Este vremea sa va simtiti fericiti, entuziasmati si victoriosi! Va aflati la un minuscul segment de timp linear departare de linia de final – ati si castigat deja!
Va onoram pentru vitejia si statornicia cu care stati in Lumina. Onoram perseverenta si naturaletea cu care depasiti toate obstacolele ce va sunt puse in cale de catre intuneric si va admiram rabdarea pe care o aveti in fata intarzierii. Va onoram pentru ca va conduceti lumea catre o era noua, a iubirii, pacii si armoniei cu toate cate sunt in Natura. Va rugam sa va onorati si voi, la fel cum o facem noi!
IUBIRE si PACE
Suzanne Ward
Sursa:  dei-matei.blogspot.ro

În așteptarea medicamentelor noi, românii mor pe capete


Românii nu au acces decât la medicamente mai vechi de cinci ani •140 de molecule noi așteaptă introducerea pe listele de compensare, din 2007 • Speranța de viață a românilor rămâne cea mai mică din Europa

Potrivit unui studiu recent al Cegedim - companie de analiză și studii de piață, specializată în industria farmaceutică -, pentru actualizarea listelor de medicamente compensate, statul român ar trebui să aloce 94,3 milioane de lei. Așadar, mai puțin de 100 de milioane de lei pentru introducerea pe listele de compensare a celor 140 de molecule care sunt în aşteptare din 2007. Asta în condițiile în care, spre exemplu, între momentul aprobării unui medicament de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cel în care acesta poate fi prescris în regim compensat de către medici, belgienii aşteaptă puțin peste un an (392 de zile), suedezii - 206 zile, iar austriecii, doar 88 de zile. În Marea Britanie și Germania, pacienților li se oferă acces imediat la tratamentele de ultimă generație. În acest moment, românii sunt ultimii în clasamentul european al accesului la medicamente inovatoare, cu peste cinci ani de așteptare. Mai grav este faptul că speranța de viață a românilor este cea mai scăzută din Europa, cu peste șase ani mai mică decât media din Uniunea Europeană.
Pentru bugetul sănătății, introducerea în România a noilor terapii la compensare ar însemna o creștere a costurilor de doar 1,5%. „În prezent, în România, sunt compensate medicamente în valoare de 6,4 milioane de lei, ceea ce reprezintă 60% din totalul medicamentelor eliberate pe rețetă. Pentru actualizarea listei cu numărul integral de molecule care se află acum în aşteptare, statul român ar trebui să aloce în plus 94,3 milioane de lei în primul an”, a explicat Petru Crăciun, director general Cegedim România. „Vorbim de o creştere a bugetului actual alocat medicamentelor compensate cu doar 1,5% - sumă comparabilă, spre exemplu, cu fondurile alocate proiectului pentru construcţia sălilor de sport în şcoli şi în licee în 2010. Într-adevăr, acela a fost un proiect care a adus multe beneficii copiilor, dar considerăm că acum este momentul să se facă investiţii şi la capitolul sănătate. Sunt milioane de pacienţi în România care ar beneficia de o recuperare mai rapidă, de un tratament mai eficient, cu mai puţine efecte adverse, dacă lista de medicamente compensate ar fi actualizată cu tratamentele noi care sunt în aşteptare de mai bine de cinci ani”, a adăugat Dan Zaharescu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).
Inovație pentru viață
Dintre moleculele aflate în aşteptare, cele mai multe sunt destinate tratării cancerului, diabetului, afecțiunilor cardiologice, antibiotice și antivirale, dar sunt și medicamente pentru pacienții care suferă de HIV/ SIDA, cu afecțiuni psihice, boli rare sau post-transplant.
„Din păcate, medicamentele care au fost compensate în ultimii cinci ani în Europa nu sunt compensate şi în România. În felul acesta, se produce un decalaj considerabil între tratamentele disponibile pacienților din alte țări europene și pacienții români, dar și o limitare a drepturilor pacienților la tratamente de ultimă generație”, a declarat Cristian Luţan, director executiv adjunct al ARPIM.
Medicamentele originale sunt rezultatul unui proces de cercetare şi dezvoltare care durează în medie 10-12 ani. Anual se investesc sume din ce în ce mai mari în cercetarea și descoperirea de medicamente noi, iar la nivel global, în anul 2009, investiţiile au fost de 95,2 miliarde de dolari. Cu toate aceste doctorii pe tavă, lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată de ani buni în România, chiar dacă mulți bolnavi depend de accesul la tratamente de ultimă generație. În acest sens, un studiu realizat de IMAS arată că 88,5% dintre români consideră că bolile grave ar trebui să fie tratate cu medicamente noi, mult mai eficiente. În ceea ce privește preferința pentru tipul de medicamente cu care s-ar trata, 45,4% dintre români ar prefera să cumpere medicamente originale (inovatoare, pentru care nu există echivalent terapeutic, protejate de brevet) și doar 17% optează pentru medicamente generice (echivalente terapeutice ale medicamentelor originale, ale căror brevete au expirat).
Actualizare anuală
Aproape toți respondenții sondajului invocat mai sus recunosc că medicamentele noi sunt importante pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. 34,2% dintre cei intervievați cred că ar fi bine ca lista să fie actualizată o dată la un an, iar 23,7% consideră că aceste modificări ar trebui să intervină la un interval de șase luni. Aproape un sfert dintre respondenți ar dori ca modificarea listei să se facă de fiecare dată când apare un medicament nou.
„Cercetarea IMAS arată că pe măsură ce crește gradul de informare, crește și nivelul de aspirații în privința serviciilor și produselor medicale. Opțiunea fundamentală a publicului român este pentru produse de calitate, inovative, la nivel european. Românii fac sacrificii pentru îngrijirea sănătății și cer decidenților să le respecte opțiunile”, a concluzionat Alin Teodorescu, director general al IMAS.
Sancțiuni pentru medicamentele retrase fără notificare
În timp ce bolnavii așteaptă compensarea tratamentelor noi, de multe ori se întâmplă să descopere că nici medicamentele vechi nu mai au de unde să le procure, existând mulți producători care aleg să oprească fabricarea medicamentelor ieftine, atunci când vânzarea lor nu le mai aduce profit. În aceste condiții, autoritățile sanitare au anunțat că intenționează să-i sancționeze drastic pe producătorii şi distribuitorii de medicamente care retrag sau opresc de la vânzare un medicament fără să notifice statul cu luni bune înainte. Pentru că, deși legislaţia actuală include obligaţia notificării, nu sunt prevăzute sancţiuni în cazul încălcării acestei cerinţe. „Se pare că la noi este o problemă cu legislaţia care nu prevede foarte clar acest aspect, că trebuie o notificare cu şase luni înainte. Există obligativitatea notificării, dar fără sancţiuni, acesta este motivul pentru care se retrag sau se opresc medicamente de către producători/ distribuitori. Lucrăm pe lege, în sensul să existe măsuri clare: dacă nu se notifică medicamentul cu un număr de luni înaintea retragerii, ca să ne dea timp nouă să rezolvăm problema, atunci să fie sancţiuni foarte serioase împotriva celui care face acest lucru”, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătății, Raed Arafat.
Carmen Istrate
sursa: ziuanews.ro
          gandeste.org

Ne indreptam spre un fascism bancar? Spania: evacuarile silite provoaca un val de sinucideri din cauza crizei creditelor ipotecare


Situaţie tot mai dramatică a restanțierilor la creditele bancare

Toată Europa este sufocată de criză. Cele mai afectate ţări, precum Spania, Portugalia, Grecia, Italia sau Irlanda, cunosc şi cele mai mari drame. În rândurile populației, consumul a scăzut sub nivelul de sustenabilitate economică, în timp ce şomajul creşte de la o zi la alta. Analiştii economici internaţionali sunt de părere că dacă nu se iau măsuri concrete de rezolvare a crizei, şi celelalte ţări ale UE se vor confrunta, fără excepţie, cu problemele de care se lovesc în prezent ţările PIIGS. Dar cea mai mare dramă este aceea creată de bănci. Mii de familii sunt evacuate în fiecare zi, în întreaga Europă, pe motiv că nu şi-au plătit creditele. Iar această dramă ameninţă şi România.

În Spania, zilnic, sunt evacuate din case peste 500 de familii. De la începutul anului şi până acum, băncile au evacuat din case peste 100.000 de familii de spanioli. Situaţia se repetă, la o scară mai mică, şi în celelalte ţări din sudul Europei puternic afectate de criză. Şi asta în condiţiile în care băncile spaniole au primit, fie de la stat, fie de la UE, ajutoare financiare de sute de miliarde de euro pentru a-şi acoperi găurile lăsate tocmai de creditele neperformante. Cu alte cuvinte, deşi băncile au primit „despăgubiri” de la stat, acestea insistă să recupereze şi creditele neperformante de la populaţie. Şi în timp ce băncile primesc miliarde de euro pentru a fi salvate, familiile primesc ordine judecătoreşti de evacuare, prin care nu numai că sunt scoase în stradă, dar mai şi rămân cu o datorie perpetuă. În privinţa României, peste 100.000 de conaţionali riscă să fie evacuaţi, tocmai pentru faptul că nu mai au bani să-şi plătească creditele la bancă.
Nici în Spania, nici în România şi nici în vreo altă ţară, băncile nu par interesate de situaţia socială a celor cu probleme la returnarea creditelor. Dar băncile uită un lucru: banii pe care i-au primit drept „ajutoare” pentru a fi salvate sunt tot bani de la populaţie, proveniţi din taxe şi impozite. Astfel, se naște întrebarea „Cât de morale sunt ajutoarele acordate băncilor şi, în acest context, cât de morale sunt evacuările?”. Bine, am putea spune, dar băncile din România nu au primit bani de la stat sau de la UE. Recent, oficiali din sistemul bancar susţineau că băncile nu au primit niciun euro de la statul român. Da, dar în mediile economico-bancare se ştie foarte bine că băncile din România au primit multe miliarde de euro de la… Fondul Monetar Internațional.
FMI - banca băncilor
Se ştie că peste 70% din banii primiţi de la Fond se regăsesc acum în seifurile băncilor din România. „Noi când am intrat în criză aveam cea mai bună situaţie, dintre ţările UE. N-aveam probleme, nicio datorie, nimic. Şi am fost obligaţi să contractăm acest credit de 20 de miliarde de euro la FMI, pentru că, de fapt, au fost împinşi de către băncile străine care aveau capital în România la rezervele minime obligatorii. Şi atunci, au condiţionat cele două împrumuturi, de reducerea rezervelor minime obligatorii. La primul împrumut de 20 de miliarde, aproape în aceeaşi zi, când s-a semnat acordul, au scăzut rezervele, de la 40, la 25%, în valută, este vorba de miliarde de euro de la BNR. Şi la al doilea contract de precauţie, chiar în ziua respectivă, în 31 mai, s-a redus rezerva în valută, de la 25, la 20. Era acordul mai mic. La 20 de miliarde au redus cu 15%, iar la cinci miliarde, numai cu cinci puncte procentuale. Deci ei atunci ne-au obligat să intrăm în mizeria asta, fără să avem nevoie, pentru că banii, aţi văzut ce s-a întâmplat, i-a luat BNR-ul, o parte, numai trei miliarde, ca să nu spună că n-au avut nevoie de ei. Deci ideea este că ne-au obligat să luăm aceste împrumuturi, ca să eliberăm miliardele de la BNR. Şi le-am eliberat. Şi băncile şi-au luat miliarde de euro”, a declarat, pentru ZIUAnews, analistul financiar Ionel Blănculescu.
Soluţia politică…
Toate partidele politice de la nivelul UE, dar şi din România, sunt şi ele vinovate moral de criza creditelor neperformante. Pentru că, în paralel cu acordarea ajutoarelor financiare, puteau să ceară băncilor să „uite” de creditele neperformante acordate populaţiei. La noi, de ani de zile se vorbeşte fie de o amnistie fiscală, fie de adoptarea legii falimentului personal. Dar până acum nu s-a întâmplat nimic concret. „Soluţia politică pentru rezolvarea problemelor legate de creditare este ca oamenii să câştige suficient de bine ca să-şi poată permite să-şi plătească ratele la bancă. Nu sunt de acord cu amnistia fiscală, pentru că aceasta se face o dată, iar după aceea, oamenii se îndatorează din nou. Pentru că îl ierţi pe om de datorie, dar apoi rămâne din nou fără bani şi se îndatorează. Deci singura soluţie pe care o văd este să facem în aşa fel încât să funcţioneze economia, pentru ca oamenii să poată câştiga. Peste tot în lume oamenii se împrumută de la bănci, mai ales când este vorba de bunuri mai scumpe, precum casele. De aceea oamenii trebuie să câştige bine, ca să-şi plătească creditele. Din acest motiv, trebuie să aibă surse de venit sustenabile”, a declarat, pentru ZIUAnews, Maria Grapini, vicepreşedintele Partidului Conservator şi preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Uşoară.
Falimentul falimentului personal
Marele avantaj al ţărilor din UE este că au o lege a falimentului personal. Cu ajutorul acestei legi, cetăţenii insolvabili din UE sunt „iertaţi” de datorii, dându-li-se şansa unui nou început. La noi, intrarea în vigoare a acestei legi este sistematic împiedicată de către întreg spectrul politic. De altfel, România este singura ţară europeană care nu are o asemenea lege. „Singura soluţie pentru cei care nu-şi mai pot plăti creditele la bancă este adoptarea legii falimentului personal. Eu am avut această iniţiativă legislativă cu falimentul personal, dar nimeni nu mă ajută. Acum, legea este la Comisia juridică de la Camera Deputaţilor, dar există în interiorul partidelor o rezistenţă puternică în adoptarea ei. Pentru cei 100.000 de români care sunt în pericol de a fi evacuaţi, legea falimentului personal este singura soluţie ca aceştia să rămână în case. Oricum, e clar că băncile nu au ce să facă cu toate aceste case, pentru că pur şi simplu nu se mai vând. De exemplu, legea falimentului personal a reuşit să ridice America, după declanşarea crizei, în 2007. Când toată America era în faliment, când erau oraşe în care nu mai stătea nimeni, iată că legea falimentului personal a salvat situaţia. Dacă înainte de adoptarea acestei legi, erau câmpuri întregi la marginea oraşelor americane pline cu corturi, după adoptarea legii, oamenii s-au întors în case. Aşa funcţionează. Aceasta este o lege esenţială pentru funcţionarea unei economii”, ne-a declarat Iulian Urban, fost senator democrat-liberal, actualmente independent. În ultima scrisoare de intenţie trimisă de guvern Fondului Monetar Internațional, se arată clar că „pentru a păstra disciplina creditării şi pentru a evita hazardul moral printre debitori, ne vom abține de la adoptarea de inițiative legislative (de exemplu, propuneri pentru legea insolvenţei personale) sau de modificare a Ordonanței 50/ 2010, care ar submina disciplina de credit”.
Un sistem putred
Costurile crizei prin care trecem sunt imense, astfel încât suma de care e nevoie pentru rezolvarea tuturor problemelor este astronomic de mare. De ordinul miilor de miliarde de euro. Însă toată lumea era conștientă că nu puteau fi dislocate, brusc, sume atât de mari. Publicul trebuia obișnuit cu cifrele mari, pentru ca apoi generalizarea lor să fie o chestiune de obișnuință. Şi, într-adevăr, a devenit o „obişnuinţă” faptul că majoritatea băncilor cu probleme primesc finanţări substanţiale de la stat sau de la organismele financiare internaţionale. Mai nou, primesc bani direct de la tiparniţa de bani a Băncii Centrale Europene. Iar apoi, aceleaşi bănci care au fost „salvate” raportează profituri peste aşteptări. Dar, la o privire mai atentă, se constată că întregul sistem bancar occidental e putred. De fapt, întreaga activitate bancară a devenit una parazitară, pentru că băncile nu produc absolut nimic în afara plasamentelor banilor altora. Iar primul lucru de care au grijă, conform contractelor ce le fac cu doritorii de credite, este ca în contract să se stipuleze că mai întâi se plătesc dobânzile şi comisioanele, şi doar după aceea se vor returna ratele propriu-zise. Procedând astfel, băncile iau întâi partea ce cred ei că li se cuvine, adică profitul de pe urma dobânzilor, iar riscul ca împrumutatul să nu mai fie solvabil îl transferă deponenţilor, adică celor care şi-au depozitat economiile la bancă. De exemplu, dacă cineva face un împrumut de 10.000 de euro pe zece ani, banca percepe peste această sumă alți 8.500 de euro din dobânzi şi alte comisioane. În total, vor fi restituiţi băncii, eşalonat pe cei 10 ani, 18.500 de euro. Aici este şi esenţa crizei din sistemul financiar-bancar din UE şi din Statele Unite: băncile au plasat banii în credite şi şi-au însuşit dobânda, devenită profit, primind - luând exemplul oferit - suma de 8.500 de euro. Problemele au apărut atunci când băncile au trebuit să plătească şi banii împrumutaţi. Atunci când au fost puse în situația de a recupera banii care de drept sunt ai deponenţilor, băncile au ajuns la fundul sacului şi nu i-au mai putut restitui. Asta înseamnă că băncile capitalizează câştigul de pe urma banilor, iar pierderile le „capitalizează” în contul deponenţilor. Iar bancherii disperaţi că au plasat greşit banii deponenţilor cer ajutor statului, care constată că băncile nu mai pot recupera datoriile împrumutatului care nu mai poate plăti ratele, în timp ce activele (ipotecile imobiliare) au devenit „baloane de săpun”. Acesta este scenariul după care au fost „salvate” cele mai multe bănci cu probleme din UE şi din Statele Unite. În România, băncile au fost interesate să urce preţul imobilelor sau să îl îngheţe la cote nefiresc de mari, pentru a-şi putea supraevalua activele şi a raporta profituri „peste aşteptări”. În caz că s-ar reduce dramatic preţurile la case, s-ar putea ca eventualul cumpărător să nu mai aibă nevoie de banii băncii pentru a-şi achiziţiona acea casă, scenariu de neacceptat pentru bănci.
Dezvoltarea excesivă a sectorului financiar dăuneză grav economiei
Deşi sectorul financiar ajută la dezvoltare, creşterea excesivă a acestuia poate deveni o povară pentru economie, avertizează analiştii Băncii Internaţionale de Reglementare (BRI). „Cu cât creşte sectorul financiar, cu atât încetineşte creşterea economică”, se arată în raportul instituţiei. Analiştii BRI au menţionat că ţările dezvoltate au permis ca sectorul lor financiar, adică băncile şi fondurile de investiţii, să se dezvolte mai mult decât nivelul considerat toxic pentru economia reală. Ei au mai identificat un potenţial pericol, şi anume atragerea în acest domeniu a oamenilor cu alte specializări decât cea economică. De exemplu, mulţi specialişti în domeniul spaţial au devenit şefi ai unor fonduri speculative, în detrimentul industriei sateliţilor, fiind atraşi de câştigurile foarte mari. „Rezultatul este că oameni care ar fi trebuit să lucreze în domeniul ştiinţei, care în alte vremuri ar fi visat la găsirea unui remediu pentru cancer sau la zborul pe Marte, visează acum să ajungă directori de fonduri speculative”, se arată în document. Analiştii au menţionat că „sectorul financiar, ajuns obez, a devenit el însuşi o povară pentru economie”.
Bogdan Panțuru
sursA: ziuanews.ro
          gandeste.org

În Golful Alaska s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade


сейсмограф землетрясение прибор
© Foto: Flickr.com/djwudi/cc-by-nc-sa 3.0
În Golful Alaska a avut loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,4 grade. Epicentrul lui s-a aflat în centrul golfului la adâncimea de 10 kilometri sub fundul lui.
Potrivit Serviciului Geologic al SUA, cea mai apropiată localitate se află la 289 de kilometri de epicentrul cutremurului.
Centrul de avertizare de tsunami din Hawaii a emis un avertisment cu privire la o posibilă formare a unui tsunami local.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Agroglife sau Cercuri in culturi (in engleza: « crop circles »)


La fel de improbabile cat si de fascinante. 



In multe tari din lume : Canada,S.U.A., Olanda, Franta, Anglia si chiar Romania (aproape de Arad), cultivatorii de cereale sunt confruntati cu acest straniu fenomen de desene geometrice « sculptate » pe campurile lor.



Figurile sunt desenate noaptea, departe de orice privire, in general pe campurile de grau si orz. Totusi, le mai gasim uneori si in iarba, zapada (Himalaya) sau chiar in lanuri de soia. Realizarea (prin teleimpresie) este foarte rapida.
Aceste figuri sunt perfect regulate şi, adesea foarte complexe.



Dimensiunea cercurilor este de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri in diametru.
« Autorii » acestor incredibile sculpturi actioneaza vara, perioada candgraul si in general cerealele sunt inaltate,chiar inainte de recoltare.
Anglia este tara in care s-a inregistrat cel mai mare numar de asemenea figuri campestre. In sudul tarii si mai precis in regiunea vechilor temple de la Avebury au aparut un numar semnificativ de astfel de figuri geometrice.
De asemenea. regiunea Stonehenge, site clasic al patrimoniului UNESCO, se remarca prin foarte multe cercuri, din care, peste 90% par a fi teleimprimate.



Localizarea acestor desene misterioase în regiuni considerate ezoterice a fost suficienta pentru a face sa circule cele mai nebunesti zvonuri despre ele: originea lor este extraterestra. A fost destul pentru a intriga oameniii de stiinta din intreaga lume, care au facut multe studii privitoare la acest fenomen. 



Ele nu constituie un fenomen recent. Primele dovezi datează din secolul al XVII-lea, 22 august 1678, într-un articol intitulat “ Diavolul cosas sau noutati stranii din Hartford-Shire". 




Dupa al II-lea Razboi Mondial, fenomenul a luat amploare an de an, iar observarea lor se face din avion. 
Primele observatii facute pe teren au creat perplexitate, pentru ca paiele cerealelor nu sunt deloc rupte, ci rasucite sub un unghi de 90°, la nivelul primului lor nod. 

O alta observatie este absenta amprentelor vreunui instrument ce ar putea explica executarea acestor desene. 

Al treilea argument ce accentueaza misterul asupra autorului acestor agroglife : timpul foarte scurt in care au fost realizate:



mai putin de o noapte! Cum este posibil ?



In septembrie 1991, doi artisti britanici: Doug Bower si Dave Chorley, au afirmat ca 200 din ele erau operele lor, pein urmare o farsa perfecta. Dar ei n-au putut face intr-o singura noapte decat figuri foarte simple , nu desene geometrice complicate. Pe de alta parte, in jurul acestor figuri, nu exista nici o urma de om.




Singura explicatie pentru aparitia acestor agroglife ar fi o lumina globulara, ce coboara si urca foarte rapid,lasand in urma ei aceste figuri geometrice. 



Binenteles ca multi merg cu gandul catre o forma de viata extraterestra, desenelefiind urme lasate de farfurii zburatoare. Explicatia finala este data in cartea « Decodarea Mesajului din Pulsari » de astrofizicianul PaulLaViolette (p. 138-149) : proiectia conjunctiei unui camp de forte poate avea ca efect teleimprimarea unei figuri geometrice complexe.



Oamenii de stiinta analizeaza aceste site-uri. Ei au constatat ca plantele de cereale sunt modificate si deshidratate din cauza unei cresteri burste de temperatura. Cadavrele animalelor – pasari sau arici – gasite sunt urcate si turtite ( ex. un porc-spinos de 30 cm redus la 6 cm (observatie de Dona Higbee).



Alta observatie facuta de savanti : prezenta unui puternic camp magnetic. Unele persoane s-au simtit rau in preajma acestor cercuri si au avut severe dureri de cap. Unele aparate s-au dereglat, fara ca savantii sa inteleaga de ce. 




Alti cercetatori au descoperit pe sol microsfere de fier. 
De asemenea, au inregistrat un aer deosebit de ionizat deasupra acestor cercuri. 
Mai multe teorii stiintifice au incercat sa explice aceste creatii. Prima avansata a fost aceea a unui vartej de plasma.



In fine, in 1989, meteorologul englez George Terence Meaden sugereaza ca agroglifele se datoreaza vibratiilor de sunet.



O alta teorie spune ca ar fi vorba de testarea unor arme militare in genul unui tun cu microunde, agroglifele servind drept camuflaj acestor teste efectuate pe terenuri civile. Dar cu care dintre technologiile conoscute?



Microundele (unde de joasa frecventa) sunt folosite in comunicarea submarinelor in imersiune, insa ele pot fi periculoase. Numeroase cetacee au esuat iremediabil datorita bruierii sistemului lor de
ecolocalizare, prin rezonanta.



Aceasta teorie a generatoarelor de microunde este sustinuta de inginerul belgian Luc Mampaey. Un strat ionizant se creaza deasupra unui astfel de site, modificand amplitudinea energie solare, ceea ce are un efect comparabil cu cel al caderii de meteoriti. 



In 1992, Nancy Talbott si John Burke au fost interesati de ipoteza biofizicianului american William Levengood care confirma implicarea folosirii microundelor in realizarea agroglifelor. Demonstratia lui Paul LaViolette este deocamdata cea mai plauzibila pana in prezent.


Prezenta izotopilor radioactivi rari prezenti in aceste site-uri face ca, sferele de lumina, deci de energie,difuzeaza microundele care « sculpteaza » campurile de cereale. 



Aceste sfere energetice confirma spusele martorilor ce au observat halouri bruste de lumina. Dar aceasta teorie este infirmata de Joe Nickell, membru al Committee for Skeptical Inquiry (CSI), compania americana insarcinata cu furnizarea dovezilor stiintifice privind fenomenele paranormale.



Lucy Pringle, fotograf specializat de peste 10 ani pentru astfel de fenomene artistice, a decoperit o figura ce reprezinta exact numarul « pi » . Nemaipomenit ! 




Figura descoperita de Lucy Pringle are peste 45 metri in diametru si se afla pe o colina din Wiltshire - Anglia. Desenul este destul de simplu in aparenta dar, astrofizicianul pensionar Mike Reed a constatat ca simbolizeaza celebrul numar 3,14.



Pana in prezent, in afara de explicatia data de fizicianul Paul LaViolette(proiectia
 campurilor de forta programata), nu exista studii stiintifice demne de acest nume capabile sa explice clar aparitia agroglifelor mai complexe.



Dar cine stie – poate intr-o zi vom sti cu siguranta.



Sursa: adevarul2012.blogspot.ro