sâmbătă, 27 octombrie 2012

De ce brânza este unul dintre inamicii bărbaţilor?


Bărbaţii tineri, care mănâncă mai mult de trei felii de brânză pe zi, riscă să îşi scadă şansele de a avea copii, susţine un nou studiu.

Chiar şi o cantitate mică de lactate grase afectează dramatic fertilitatea bărbaţilor, subliniază studiul celor de la Harvard. 
Până de curând, experţii au fost mult mai preocupaţi de modul în care dieta femeilor le afectează acestora fertilitatea. De data aceasta, specialiştii aduc dovezi care susţin că stilul de viaţă al bărbaţilor, mai exact ceea ce ei consumă, are un impact major asupra şanselor de a avea urmaşi. 
Oamenii de ştiinţă de la Harvard au comparat dietele a 189 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Niciunul dintre participanţi nu erau supraponderali, toţi erau în formă şi practicau cel puţin o jumătate de oră de exerciţii fizice, pe zi. Fiecare participant a fost rugat să complete un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare: cât de des şi în ce cantităţi consună lactate, fructe, carne sau alte produse. 

Ulterior, experţii au analizat spermatozoizii voluntarilor, observând cât de repede călătoresc şi forma pe care o au aceştia. Rezultatele au arătat că bărbaţii care mănâncă mai mult de trei porţii de lactate grase, pe zi , aveau o calitate a spermatozoizilor cu 25% mai slabă decât a altor bărbaţi care consumau mai puţine lactate. 

Myriam Afeiche, coordonatorul studiului, a explicat că este posibil ca estrogenul, hormonul feminin ajuns în lapte de la vacă, ar putea afecta fertilitatea bărbaţilor. De asemenea, un rol important l-ar putea avea pesticidele care ajung în produsele lactate. 
„Deşi mai multe studii au sugerat că produsele lactate grase au un impact negativ asupra spermei, foarte puţine studii explică modul în care acestea acţionează. Asocierea ar putea fi atribuită nivelului crescut de hormoni din produsele lactate”, declarat Afeiche. 
Totuşi, dr. Allan Pacey, specialist în fertilitate şi profesor în cadrul Universităţii Sheffield, susţine că bărbaţii nu ar trebui să se grăbească să renunţe la aceste produse, până când nu se vor realiza cercetări mai amănunţite. 
Sursa: Daily Mail si Aici

Cauzele spirituale din spatele unei boli. Pentru cine crede sau accepta…


5Bxv5D61Q7w5
Cati dintre noi vor sau pot accepta faptul ca o boala este rezultatul unei gandiri care nu ne este benefica sau a unui set de emotii negative care ne slabesc imunitatea? Cat de mult putem trai cu aceasta acceptare atunci cand suntem in mijlocul derularii unei boli si ne confruntam cu simptomele ei neplacute sau chiar devastatoare? Cat ne ajuta sa intelegem aceste abordari noi cu privire la cauzele spirituale ale bolilor noastre.
 Desi pare dificil, atunci cand accepti ca exista altceva in spatele bolii tale si ca ea te poate ajuta, paradoxal, sa devii o persoana mai buna, sa iti rezolvi anumite defecte de gandire, sa renunti la unele obiceiuri defectuoase din trecut – fortat de boala insasi si de ce te limiteaza ea sa faci, sa gandesti, sa simti – incet incet nu doar ca te vindeci si ajuti medicamentatia cu mintea si sufletul tau, dar devii dupa boala o persoana mai inteleapta si cu relatii umane mult mai armonioase.

Pe masura ce trecem prin viata, ni se intampla diverse lucruri. Contactam gripe, raceli si virusi, ne ranim fizic, ca de exemplu cand cadem de pe bicicleta in copilarie sau facem sport. Ca adulti, ni se poate intampla sa ne ranim la sira spinarii, sau sa avem accidente de masina si ne alegem cu vanatai, taieturi, luxatii, infectii, ulceratii si, cateodata, cu oase rupte.

Unii dintre noi pot sa aiba boli grave, cum ar fi cancerul sau hepatita, boli de inima sau scleroza multipla. Pana la urma, ajungem la batranete, infirmitate progresiva si moartea corpului fizic. Toate acestea sunt normale – ele sunt ceea ce este de asteptat, ca parte a ceea ce inseamna sa fii o fiinta intrupata. Dar acestea sunt toate doar efecte. Cel putinaceasta afirma din ce in ce mai multe teorii.

Cauza si efect
Cauza suprema a tuturor bolilor poate fi regasita in cadrul lumii din alte dimensiuni – in aceleasi regiuni din care boala isi extrage puterea initiala de a ne agesa. Din acest motiv, nu este suficient sa anihilam, pur si simplu, efectul bolii cu ajutorul medicatiei din planul fizic si sa speram ca totul va fi bine. Pentru ca adevarata vindecare sa se intample, trebuie sa abordam cauza bolii.

Una din teoriile care prezinta cauzele bolii v-o prezentam in continuare si lasam la latitudinea fiecaruia in parte cum sa gestioneze aceasta informatie, mai mult sau mai putin noua. Pe unii ii poate ajuta foarte mult iar altii o pot respinge cu vehementa. Nu exista bine sau rau in aceasta acceptare. Fiecare dintre noi avem propriul grad de evolutie si de toleranta in fata cauzelor din spate si ca atare propriile lectii de viata din care invatam ce avem de invatat.

Exista trei cauze clasice ale bolii, iar interesant este faptul ca acestea nu sunt microbii, bacteriile sau virusii. Ele sunt stari interioare negative, care apar in noi, ca raspuns la experientele de viata negative sau traumatice. Prima dintre ele este Lipsa de armonie.

Lipsa de armonie
Lipsa de armonie este ceea ce traim atunci cand viata isi pierde brusc sensul, sau atunci cand pierdem o legatura importanta cu viata. Sa consideram cazul unui cuplu de varstnici. Dupa o casatorie indelungata, subit, unul dintre ei moare. Este posibil sa nu fi avut o relatie perfecta. Cu toate astea, intre ei exista o mare legatura, care a aparut in urma a tot ceea ce au trait impreuna. Supravietuitorul poate sa intre in criza, din cauza pierderii partenerului si, in scurt timp, el/ea poate sa aiba o boala grava, cum ar fi cancerul. Dintr-o data pleaca si el/ea. Aceasta este lipsa de armonie.

Starea de lipsa de armonie pe care o traim ca reactie la astfel de situatii de viata, duce la o diminuare a puterii personale. Acest lucru se poate intampla intr-un mod subtil, pe de o parte, sau intr-un mod catastrofic, care ne zguduie viata, pe de alta parte – ca de exemplu, cand ne pierdem serviciul si astfel, ne pierdem si mijloacele de trai. Cand traim experienta pierderii puterii, matricea noastra energetica este afectata si devenim vulnerabili in fata bolii.

Frica

A doua cauza clasica a bolii este frica. O persoana care trece prin viata, roasa de un sentiment cronic de frica, este de doua ori vulnerabila in fata bolii, pentru ca anxietatea diminueaza in mod agresiv si progresiv starea de bine, iar acest lucru, la randul lui, va afecta sentimentul de a fi in siguranta in lume.
Starea de bine este baza pe care e construit sistemul personal de sanatate. Cand aceasta baza este afectata in mod negativ, se diminueaza capacitatea de a functiona a sistemului nostru imunitar. Si cand sistemul imunitar cade, suntem in primejdie.

Nu este prea dificil sa vedem ca aici functioneaza un mecanism de feedback. Frica – si anxietatea pe care aceasta o creeaza, produce lipsa de armonie. In acelasi mod, lipsa de armonie genereaza frica, si ambele daca ele lucreaza impreuna, afecteaza de doua ori mantia protectoare a sistemului imunitar al corpului, dar si matricea energetica. Boala urmeaza in mod inevitabil.
Pentru practicienii medicali din Occident, nu este o surpriza faptul ca lipsa de armonie si frica se materializeaza in boli care sunt recunoscute de catre stiinta. Cu aproape 500 de ani in urma, medicul renascentist Paracelsus a observat ca “frica de boala este mai periculoasa decat boala insasi”.

Pierderea sufletului



Printre vindecatorii traditionali, pierderea de suflet este privita ca fiind diagnosticul cel mai serios si cauza majora a mortii premature si a bolilor serioase, desi, in mod curios, in textele medicale vestice acest diagnostic nu este mentionat. Cel mai apropiat context cunoscut este “El/ea si-a pierdut dorinta de a trai”.
In societatea vestica, pierderea de suflet este cel mai usor inteleasa ca fiind o deteriorare a esentei vitale a persoanei – un fenomen care se intampla, de obicei, ca reactie la o trauma.

Cauzele pierderii de suflet sunt multiple si variate. Poate sa fie vorba, de exemplu, de probleme traumatizante din perioada perinatala, care s-au intamplat in apropierea momentului experientei nasterii – ca, de exemplu, sa soseasca in viata si sa descopere ca nu este dorit, sau ca are sexul gresit – a venit ca fata, cand toata lumea spera sa vina un baiat.

Pierderea de suflet poate de asemenea sa se intample cand un copil este brutalizat sau tachinat fara mila, acasa sau la scoala, zi dupa zi, sau cand o persoana tanara este molestata de catre cineva care ar trebui sa aiba grija de ea. Cand cineva a fost violat sau atacat, a fost tradat, a trecut printr-un divort cumplit, un avort traumatizant, un accident de masina teribil sau chiar o interventie chirurgicala grava, este sigur ca pierde o parte de suflet.
Multi dintre tinerii, baieti si fete, care au fost trimisi la razboi in Afganistan, Irak, Kuwait, Vietnam, Korea si in alte locuri, s-au intors acasa afectati la nivel personal, pentru ca au suferit pierderi de suflet cumplite. Specialistii in medicina le-au diagnosticat afectiunile lor ca fiind sindrom de stres post-traumatic, dar au putut face foarte putin, in termenii adevaratei vindecari, pentru acesti “raniti pe doua picioare”. Multi dintre cei care au supravietuit sunt in continuare profund traumatizati la nivel de suflet, din cauza celor traite in razboi.

Simptomele pierderii de suflet
Pierderea unei parti de suflet este usor de recunoscut, daca stii ce sa cauti. Iata o lista a unora dintre simptomele clasice:

· Sentimentul ca esti fragmentat, ca nu esti cu totul prezent
· Blocaje de memorie – o incapacitate de a-si aminti fragmente din viata
· O incapacitate de a simti iubire sau de a primi iubire de la altul
· Indiferenta/ indepartare emotionala
· Stari subite de apatie sau de neatentie
· Lipsa de initiativa si entuziasm
· Lipsa bucuriei
· Incapacitate de a progresa
· Incapacitate de a lua decizii
· Lipsa de discernamant
· Negativism cronic
· Dependente
· Tendinte de suicid
· Melancolie sau disperare
· Depresie cronica.

Desi termenul de ‘pierdere de suflet’ nu le este familiar vesticilor, zilnic folosim multe expresii in acest sens, in limbajul folosit pentru descrierea incercarilor personale. Interviurile din media si stirile includ comentarii individuale, de genul: “Am pierdut o parte din mine, cand s-a intamplat acel necaz”, sau “Nu am mai fost acelasi, de atunci incoace”. Cand discutam despre pierderea de suflet cu indivizi interesati de subiect, aproape toti au simtit ca au pierdut “o parte” din ei, in anumite momente din viata – desi aproape nimeni nu stie ca partile pierdute ar putea fi recuperate.

Simpla constientizare a oricareia din informatiile de mai sus poate fi de un real folos oricarei vindecari fizice sau sufletesti.


Exista viata dupa moarte? Jurnalul unui neurochirurg – VIDEO


sfatulparintilor.ro - viata dupa moarte - freeditigalphotos.netNu e om care sa nu-si fi pus macar o data in viata intrebarea “Exista viata dupa moarte?”. Parerile sunt impartite: unii cred ca da, altii cred ca nu, unii sunt convinsi ca da, altii sunt convinsi ca nu.
Iata opinia unui neurochirurg celebru, dr. Eben Alexander, autorul cartii “Poof of Heaven” (Dovada ca Raiul exista), scrisa dupa ce a stat in coma si a experimentat lucruri pe care nu credea vreodata sa le faca: o calatorie de dupa moarte. (VEZI VIDEO)

Si nu numai atat, am vazut-o si eu. Am fost plasat intr-o lume in care noi suntem mai mult decat corpurile si creierele noastre, in care moartea nu este sfarsitul constiintei, ci mai degraba o calatorie cat se poate de pozitiva. Nu sunt prima persoana care descopera ceva evident: constiinta noastra exista si dincolo de existenta trupului. Insa sunt prima persoana (cel putin din cate stiu eu), care a avut o astfel de experienta in timp ce cortextul meu era complet nefunctional. Colegii mei m-au urmarit secunda cu secunda. Toate studiile de pana acum relavau faptul ca oamenii traiesc aceasta experienta doar cand cortextul le functionteaza cat de putin. Experienta mea, insa, a avut loc in timp ce cortextul meu nu functiona deloc. Iar asta este o evidenta relevata de tomografiile computerizate facute de colegii mei.
Mi-au trebuit luni sa inteleg ce s-a intamplat cu mine. Nu numai ca imi imaginam ca medical este imposibil sa fi fost constient in timpul comei, insa nu-mi explicam nici ce s-a intamplat in acel timp…
…La inceputul aventurii mele, eram inconjurat de noroi, mari, pufosi, albi si roz, care se suprapuneau contrastant pe un cer albastru-inchis. Deasupra lor, mult, mult mai sus – se vedeau stoluri de vietati transparente care traversau cerul, lasand dare in urma lor. Sa fi fost pasari? Sa fi fost ingeri? Aceste cuvinte mi s-au intiparit in minte si mi le-am reamintit cand am inceput sa scriu despre experienta mea. Insa nu erau nici pasari, nici ingeri. Erau niste vietati foarte diferite de lumea mea reala de pe aceasta planeta. Era ceva mult mai avansat. Niste forme de existenta mult superioare.
… Dintr-o data am auzit un zgomot puternic, ca un imn gorios care venea de mai sus. Ma gandeam daca zgomotul era produs de acele vietati. Apoi, cand mi-am revenit, ma gandeam daca nu cumva zgomotul era produs de bucuria acelor vietati care alergau de colo colo. Zgomotul era foarte palpabil, aproape material, asemanator cu picaturile de ploaie pe care le simti pe piele, dar care nu te uda. Simturile vazului si auzului nu erau separate ca pe Pamant. Puteam sa aud frumusetea acelor corpuri argintii care fluturau deasupra mea si puteam sa vad cantecul lor vesel si zglobiu.
In aceasta lume nu puteai sa te uiti sau sa auzi ceva fara sa devii o parte din acel lucru si totusi, in mod misterios, nu atingeai acel lucru. Din perspectiva mea prezenta, cred ca ar trebui sa intelegem ca nu te poti uita la lume separat. Totul era distinct, si totusi, orice avea legatura cu celelalte lucruri.
Povestea mea devine si mai ciudata. Nu eram singur in calatorie, eram cu o femeie. O femeie tanara cu obraji puternici si ochi mari si albastri. Fata ei frumoasa era marginita de un par auriu. Cand am vazut-o prima data, mergeam alaturi pe o suprafata cu un model complicat, pe care apoi l-am recunoscut ca fiind aripile unui fluture. De fapt, erau miloane de fluturi in jurul nostru care se duceau in inima padurii si care apoi reveneau si ne inconjurau. Era ca un rau de viata si culoare in jurul nostru. Femeia era imbracata simplu, insa in niste culori pline de viata: albastru, indigo, portocaliu, piersaciu. Se uita la mine cu acea privire pe care daca o vezi 5 secunde iti dai seama ca viata ta merita traita de-aici incolo, indiferent de ce s-a intamplat inainte. Nu era o privire romantica. Era o privire extrem de prietenoasa, diferita de cele pe care le vedem noi pe pamant. Fara sa-mi rosteasca ceva, a vorbit cu mine. Mesajul venea la mine ca un vant. Si atunci mi-am dat seama ca este reala. La fel de reala ca viata mea pe pamant. Nu era o fantasma trecatoare.
Mesajul ei a fost compus din trei parti:
“Esti foarte iubit si apreciat, pentru totdeauna!”
“Nu ai de ce te teme!”
“Nu ai cum sa faci ceva gresit!”
Mesajul a venit spre mine ca o senzatie de usurare. Era ca si cum cineva imi inmana acum regulile jocului pe care il jucasem deja toata viata mea fara sa-l inteleg vreodata.
“Iti voi arata multe lucruri aici, dar te vei intoarce”, mi-a spus femeia, fara sa foloseasca aceste cuvinte.
I-am raspuns: “Ma voi intoarce aici?”
Un vant cald a inceput sa bata, ca o briza divina. Si-apoi totul s-a schimbat si am ajuns intr-o lume cu o vibratie mai mare. Desi aveam functiile limbajului (asa cum il stim noi pe pamant), am inceput sa vorbesc “fara cuvinte” cu acest vant.
“Ce este locul acesta?”
“Cine sunt eu?”
“Unde sunt?”


De fiecare data cand puneam aceste intrebari, urma raspunsul o explozie de culoare, lumina, dragoste si frumusete, ca un val care se spargea de mine. Gandurile intrau in mine direct. Dar nu erau ca pe pamant, vagi, imateriale sau abastracte. Erau solide, mai fierbinti ca focul si mai ude ca apa si pe masura ce le primeam eram capabil, instantaneu si fara efort, sa inteleg concepte pe care le-as fi inteles in ani de zile pe Pamant.
Pe masura ce inaintam m-am trezit intr-un gol imens, intunecat complet, de masuri nedefinite, si totusi confortabil. Si dintr-o data a aparut o lumina pe care am simtit-o langa mine. Acea lumina era interpretul meu care imi traducea aceasta prezenta vasta din jurul meu. Era ca si cum ma nasteam intr-o lume noua, iar universul parea un pantece urias, iar acea lumina, conectata cu mine cumva (parca era identica cu acea femeie pe aripile fluturilor), ma ghida prin el.

Mai tarziu, cand m-am trezit, am gasit un citat din poetul crestin din secolul al XVII-lea, Henry Vaughan. Parea ca descrie exact locul magic in care m-am aflat care era, potrivit descrierii, Divinitatea insasi. “Dumnezeu exista intr-un intuneric orbitor”. Exact asa a fost in cazul meu: un intuneric desavarsit dar totusi plin de lumina.

Stiu ca suna complet extraordinar si, sincer, greu de crezut. Daca cineva mi-ar fi spus aceste lucruri – chiar si doctor sa fii fost – as fi fost sigur ca a luat-o putin razna. Insa am trait asta, si nu e deloc nebunie. Este ceva extrem de real, chiar mai real decat orice eveniment din viata mea pamanteana, inclusiv nunta mea si nasterea celor doi copii.

Ce am trait eu are nevoie de explicatii.

Fizica moderna ne spune ca universul este unitar, nu este divizat. Dincolo de suprafata unui obiect sau eveniment, totul in univers este legat de orice alt obiect sau eveniment. Totusi, noi traim intr-o lume a separarii si a diferentierilor. Inainte de aceasta experienta aceste idei mi se pareau abstracte. Acum sunt realitati. Nu numai ca universul este definit de unitate, ci si de dragoste. Universul pe care eu l-am experimentat fiind in coma a fost socant si, totusi placut. Acelasi univers de care Einsten si Iisus vorbeau, insa fiecare in felul sau.

Mi-am petrecut ani din viata mea, ca neurochirurg, studiind la cele mai prestigioase institutii medicale din tara. Stiu ca multi elevi de-ai mei – ca si mine de altfel inainte de coma – sustin teoria conform careia creierul (in special cortexul) genereaza constiinta si ca traim in univers datorita emotiilor, si mai putin datorita iubirii neconditionate pe care Dumnezeu si universul o au pentru noi. Insa experienta traita mi-a dat peste cap credintele. Si sunt pregatit sa-mi petrec restul vietii investigand adevarata natura a constiintei umane si sa demonstrez ca suntem mult mai mult decat creierul nostru.
Nu cred ca va fi o misiune usoara. Putina lume vrea sa accepte ceea ce spun eu. Singurul loc in care lumea mi-a acceptat povestea a fost biserica. Prima data cand am intrat intr-o biserica dupa ce mi-am revenit, am vazut totul cu alti ochi. Culorile care razbateau prin vitralii imi aminteau de acea lume, de dincolo. Suntele joase de la orga imi aduceau aminte de gandurile si emotiile din lumea de dincolo. Iar imaginea lui Iisus rupand painea pentru discipolii lui mi-a evocat din nou mesajul ca Dumnezeu ne accepta si ne iubeste neconditionat, mult mai puternic decat orice parinte care isi iubeste copiii.
Sunt inca doctor, sunt inca om de stiinta, insa cred cu tarie ca sunt o alta persoana.

Vezi filmul documentar cu Dr. Eben Alexander, autorul cartii Proof of Heaven, aici.




Dincolo de perceptia umana

Nu condamna 'ceea ce nu intelegi' pentru ca este posibil ca la un moment dat 'ceea ce nu intelegi' sa se transforme in 'ceea ce crezi'. Pacea nu se naste din razboi. Pacea se creaza din pace.

Catalin Manea - Expert Garbo


Catalin Manea este autorul cartii “Totul din Intreg”, carte pe care a scris-o in 13 zile, in urma unui proces de dictare interioara si care a fost incadrata la categoriile “Autocunoastere” si “Inspiratie Divina”.


Cartea “Totul din Intreg” contine mesaje provenite din Adevarata Realitate, aflata dincolo de aparentele fizice. Ca si mesager spiritual, Catalin vorbeste despre legatura dintre Tot Ceea Ce Exista si despre relatia noastra cu Sursa Universala. Varianta electronica a cartii “Totul din Intreg” se poate descarca GRATUIT de aici.


Dincolo de perceptia umana


Cu totii traim clipe frumoase, insa, cu siguranta, fiecare dintre noi mai avem si perioade mai putin fericite. Momentele de cautari fac parte din viata noastra si au un rol perfect in ceea ce ne priveste. Totul face parte din noi, din Ceea Ce Suntem Cu Adevarat. Pana nu vom invata sa acceptam un element existential in viata noastra, nu vom trai complet impacati cu realitatea.
Un element exterior este acolo unde este pentru a-ti arata ceva despre tine. Nimic nu este degeaba. Totul are un rost perfect stabilit, iar daca tu vei incerca sa mergi dincolo de aparentele fizice, atunci vei incepe sa faci pace cu fiecare circumstanta ivita in viata ta.
Este foarte la indemana pentru oricine sa critice si sa judece ceea ce nu se incadreaza in standardele sale de convingeri mentale, insa, este oare aceasta actiune demna de ceea ce ne dorim sa traim cu adevarat? In dese randuri, noi uitam ca pentru a ajunge la trairea si experimentarea pacii, este necesar sa oferim si sa provocam pace.
Pacea nu se naste din razboi. Pacea se creaza din pace. Nu condamna “ceea ce nu intelegi”, pentru ca este posibil ca, la un moment dat, “ceea ce nu intelegi” sa se transforme in “ceea ce crezi”. Totul este valabil doar pentru Acum. Doar Acum exista. Acum citesti aceste cuvinte. Acum iti bate inima. Acum respiri. Acum existi.
Ansamblul tau de convingeri se modifica in fiecare Acum al existentei tale. O convingere din Acum-ul trecut poate sa nu mai fie valabila in Acum-ul viitor. In aceasta lume a fizicului, totul este relativ. Doar in lumea relativului pot exista convingerile. Insa, daca vei incerca sa mergi dincolo de minte, de trup, de tangibil, vei descoperi ca, la nivel spiritual, Totul este Una.
Daca iti vei impinge credintele in Taramul Absolutului, adica daca vei crede cu toata fiinta in Infinitul Nevazut, atunci viata iti va raspunde pe masura si iti va oferi si mai multe ocazii de a experimenta ceea ce din punct de vedere fizic pare imposibil. Relativul te limiteaza. Dependenta este una din principale caracteristici ale relativului, ale fizicului. In relativ, totul se bazeaza pe campul de actiune al celor 2 poli opusi, care neincetat creaza senzatia unui joc de mentinere a echilibrului.
In relativ, totul depinde de nimic, iar nimicul depinde de tot. In functie de ponderea de influenta a negativului intr-o experienta pozitiva, depinde intensitatea prin care se creaza starea de indoiala din respectiva experienta pozitiva. Daca vei ramane mereu angrenat in relativ, vei trai rezultatul perceptiei tale: limitarea. Insa, cum putem iesi din jocul dualitatii? Cum putem calatori in afara relativului, chiar daca trupurile noastre fizice fac parte din lumea relativa? Simplu: prin absolutizarea relativului.
Orice element existential, este creat si sustinut de Esenta Omniprezenta. Aceasta Esenta este Unica. Infinitul este Unul. Creatorul este Unul. Dumnezeu este Unul. Si este in Tot Ceea Ce Exista, dar si in Tot Ceea Ce Nu Exista. Nimic nu este in afara lui Tot Ceea Ce Exista si Tot Ceea Ce Nu Exista, deci nimic nu este in afara lui Dumnezeu. Nimic nu este in afara Esentei Omniprezente.
Inainte de a percepe o forma fizica, percepe prima data Esenta care i-a facut posibila existenta. Nu cauta formele, pentru ca formele sunt un rezultat. Incearca sa percepi Esenta, Scanteia Divina care sustine viata oricarui element existential. Mergi dincolo de aparente. Mergi dincolo de forme. Mergi dincolo de... dincolo. Opreste-te putin din perceptia ta zilnica si observa ca toti avem acelasi mecanism de functionare. Cu totii avem ceva in comun: viata. Percepe viata din toti. Percepe viata si observa ca aceasta este Una. Este Aceeasi, manifestandu-se in forme diferite.
Esenta este Aceeasi si se manifesta, prin noi, in forme diferite. Esenta este Lumina si se manifesta in toate modurile, pe toate caile, in toate felurile. Iar noi suntem un mod prin care Ea se manifesta. Realizezi ce inseamna acest lucru? Dumnezeu se manifesta prin tine. Si o face intr-un mod perfect. Pentru ca tu esti exact asa cum trebuia sa fii pentru a se manifesta tot ceea ce trebuie sa se manifeste prin identitatea pe care tu o formezi.
Daca tu il vei percepe pe Dumnezeu in toti si in toate, atunci iti vei acorda deosebita placere de a te regasi in toti si in toate, deoarece, repeta cu mine: Suntem cu Totii Unul. Suntem traversati de Aceeasi Esenta, care este Unica si Omniprezenta. Este pretutindeni. Nu poti sa nu faci parte din Ea. Nu poti sa nu fii Ea.
Ei bine, in clipa cand vei vedea Esenta dintr-un element existential, atunci vei avea ocazia sa traiesti experienta de A Fi respectivul element existential. Efectiv, vei simti ca nimic nu va desparte, deoarece lumea relativa se va dizolva automat si va deveni o scena a realitatii absolute, in care tu traiesti experienta de a A Fi Una Cu Totul. Atunci se va elimina elementele pozitive si negative, deoarece nu va mai fi necesar sa percepi totul intr-un fel limitat. Atunci vei trece de la a fi intr-un anumit fel, la starea de “A Fi”. Iar cand ajungi sa traiesti constient in “A Fi”, vei dizolva natural orice eticheta care te-a mentinut pana acum in taramul lumii relative.
Dumnezeu este Iubire Infinita. Cum poti trai experienta de conectare la Realitatea Suprema? Prin Iubire. Acesta este raspunsul pe care-l cauti. Iubeste! Fara intrebari, fara conditionari, fara asteptari. Doar iubeste si conecteaza-te la iubirea interioara a celui de langa tine, caci Iubirea este Una. Si este in toti si in toate.

de CATALIN MANEA, expert Garbo

Foto homepage si interior: dreamstimeweb
Sursa: www.garbo.ro