vineri, 21 septembrie 2012


Pamantul poate canta! Asculta “glasul” Planetei Terra


Unul dintre cei doi sateliti ai misiuii Radiation Belt Storm Probe (RBSP), lansati anul acesta la data de 30 august, a captat undele radio emise de magnetosfera terestra la data de 5 septembrie. Fenomenul acustic este cunoscut sub denumirea de „corul Pamantului”.
Oamenii de stiinta cunosteau de ceva vreme fenomenul, undele sonore emise de catre magnetosfera pamantului pot fi captate usor de catre satelitii folositi pe post de receptoare radio.
Din fericire pentru noi, echipa EMFISIS de la Universitatea din Iowa si Goddard NASA Space Flight Center, a fost capabila sa realizeze aceasta inregistrare sonora, care contine asa numitul “cor al Pamantului, astfel incat sa putem asculta cu totii Glasul Mamei noastre Geea.
Craig Kletzing, de la Universitatea Iowa, conduce echipa de cercetători care supravegheaza ansamblul complex de instrumente stiintifice de la bordul satelitilor RBSP.
El a explicat ca sunetele sunt emise de particulele incarcate energetic din straturile superioare ale magnetosferei Pamantului, inainte ca acestea sa fie prinse in miscarea generata de campurile circulare de radiatii din jurul planetei.
Cei doi sateliti RBSP se rotesc in jurul Pământului pe orbite eliptice, la altitudini ce variaza intre 375 şi 20.000 de mile.
Scopul acestei misiuni este studierea centurilor Van Allen - curenti de particule incarcate electric, aduse de vanturile solare pana in preajma Terrei si care sunt prinse in campul magnetic terestru.
Sursa: Dvice

S-a descoperit cea mai veche plombă din lume

археология зубы раскопки
Foto: EPA
Un grup internaţional de cercetători din Italia şi Australia a descoperit cel mai vechi dinte cu plombă din lume. Cu ajutorul spectroscopiei în infraroşu, oamenii de ştiinţă au descoperit că o cavitate dintr-un dinte este umplută cu ceară de albine şi are o vârstă de aproximativ 6.500 de ani.
Acest dinte a fost găsit pe maxilarul fosilizat, pe care arheologii l-au descoperit încă la începutul secolului al 20-lea pe teritoriul Sloveniei actuale. Maxilarul inferior a aparţinut unui om în vârstă de la 24 până la 30 de ani şi în tot acest timp s-a aflat în muzeul din oraşul italian Trieste.

Ambasadele occidentale se pregătesc pentru atacuri

ливия протест сша консульство пожар бенгази беспорядки посол Кристофер Стивенс
Foto: EPA
Reprezentanţele Franţei şi SUA au fost închise astăzi în peste 20 de ţări arabe. În ziua tradiţionalelor rugăciuni de vineri se aşteaptă demonstraţii de amploare. În Pakistan această zi a fost declarată de autorităţi sărbătoare de stat – Ziua iubirii pentru profetul Mohammed.
Cu fiecare zi, protestele împotriva lansării filmului provocator amintesc tot mai mult de „primăvara arabă”, căci demonstranţii răstoarnă maşini, dau foc secţiilor de poliţie.
Pelicula „Inocenţa musulmanilor”, apărută pe YouTube, a provocat atacuri asupra ambasadelor americane din ţările arabe, în urma cărora în oraşul libian Benghazi şi-au pierdut viaţa pe 11 septembrie ambasadorul american, Christopher Stevens, şi încă trei diplomaţi.

Puterea conditionarii. Eliberarea Mintii

joachin-boaz.gifSunt tot felul de lucruri in jurul nostru pentru care nu cunoastem nume sau nu avem cuvinte potrivite. Ai invatat doar un alfabet de 26 de litere. Tribul Pirahã are mai putin de 300 de membrii, ciudatenia acestui trib este lexicul. Practic acesti oameni nu au denumiri pentru culori, nu au cifre, nu au forme de trecut ale verbelor si nu au cuvinte pentru a subordona lucrurile sau actiunile (si / sau / ori/ numai / doar / nici etc). Din punct de vedere al intelectului nu sunt inferiori celorlalti oameni, numai ca aceasta omisiune din limbajul lor ii face sa fie incapabili sa poata retine numarul de baterii care se afla pe o masa si orice alte lucruri care noua ne par extrem de simple legate de numere si cantitate. Astfel de concepte pentru ei sunt literalmente invizibile. Clifford Pickover in cartea Sex, Drugs, Einstein, & Elves, explica rolul important al vocabularului in ordonarea gandurilor si a dezvoltarii perceptiei.

Manipularea discreta asupra societatii si individului se realizeaza cel mai bine prin omisiune, omisiune care va avea rolul unei conditionari invizibile.Cand interzici un lucru, il conditionezi – deja i-ai acordat atentie prin faptul ca il numesti si il nominalizezi – devine real – oamenii il vor constientiza ca negativ sau pozitiv. Deja ai format doua tabere. Deci cea mai puternica conditionare ramane tot omisiunea.

Astfel o populatie careia ii lipseste cultura, o populatie care foloseste un vocabularul limitat cu termeni limitati ce activeaza doar in sfera banalei vieti cotidiene (vezi americanii) va fi incapabila de a gandii in anumiti parametrii si a privii in anumite directii ; va fi incapabila sa uneasca punctele. Cati oameni nu iau anumite fenome ca axiomatice si nici macar nu incerca sa-si puna vreodata itnrebarea daca este bine, rau sau macar normal sa fie asa ? Prin lipsa unui vocabular care sa defineasca niste termeni si procese economice un om nu poate intelege si comunica nimic din domeniul respectiv decat prin comparatii si fabule. Priviti aici unde duce lipsa acuta a vocabularului si a logicii ; exemplul este extrem dar cazuri mai putin severe intalnim la 90% din populatie care se lasa exploatata si nici nu intelege procesul prin care se intampla si nici cum sa iasa din cercul vicios.
Atata vreme cat noi oamenii nu stim ca specie exact de unde venim – nu avem de unde sa stim incotro ar fi bine sa mergem – acceptam orice religie (Boaz), orice regim politic si economic (Joachin)  – in absenta adevarului suprem in sistem apar legile ca motive de justificare a exploatarii. Ajungem exact la miezul problemei : cine are raspunsul sau macar cine este constient de intrebare ii poate manipula foarte usor pe ceilalati semeni care traiesc transa colectiva a realitatii cotidiene superficiale.

Eliberarea Mintii

Sistemul si societatea isi pun amprenta subtila asupra mintilor tuturor oamenilor. Conditionarile subtile isi fac aparitia, imitatia pentru apartenenta la grup devine cheia socializarii. Deciziile oamenilor sunt defapt reflexii ale influentelor exterioare – foarte putini oameni aleg in viata sa faca ce vor si simt ei exclusiv – majoritatea prind din zbor idealuri si arhetipuri – surogaturi – pe care le imita. Oamenii au fost adusi sa nu mai aiba o viata – ci un stil de viata (noua himera care a inlocuit visul american).
Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul (bun sau rau) şi nu vor sa-l inteleaga, ei doar încearcă să-şi găsească locul in acesta, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea sistemului. Lumea intotdeauna a fost impartita intre cei manipulati si manipulatori, intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. Oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti , guvernelor si corporatiilor care gandesc cum sa-ti faca tie munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani care iti sunt impozitati mai tarziu.

Libertatea

Deci, da – nu esti liber doar ai senzatia ca esti liber si asta special ca sa nu te revolti direct impotriva lor. In Europa a ajuns o normalitate ca impozitele, asigurile si VAT-ul sa iti manance 60~70% din salariu, iar pretul caselor sa salte ca o racheta – dar aceasta este noua normalitate si securitate. “Normalul” este dictat din ce in ce mai mult de societatea de consum, iar noile generatii sunt din ce in ce mai dependente de sistem si din ce in ce mai dezinteresate de insemnatatea lucrurilor si consecintele lor.
Majoritatea sistemelor de organizare sociala sunt un dezastru, iar fiecare individ se concentreaza pe raza sa de libertate ; libertate care a devenit echivalentul “de a face ce vrei in limita posbilitatilor materiale -un paradox” – placerea a devenit sensul existentei. Goethe afirma ca nimeni nu este mai captiv decat cei care cred ca sunt liberi – cata dreptate avea.
Fiecare se autoexclude din multe categorii de manifestare gresita si totusi facem parte din ele. Acum ai sa ma intrebi cum poti sa scapi – eternul “ce-i de facut” – in primul am sa arunc cu vopsea pe gratiile invizibile ale inchisorii mentale in care sistemul ti-a intemnitat constiinta. Apoi sa-ti arat cine sunt gardienii acestei puscarii globale de matase in care ne jertfim zece ore pe zi zilnic. Mai intai trebuie sa stii raspunsul intrebarilor de baza – raspunsuri pe care nu le ai inca sau crezi fals ca le stii :
  • Cu cine ne luptam
  • Cine esti
  • Scopul oamenilor si omenirii
Restul intrebarilor si raspunsurilor sunt detalii ! Esenta sta in relevarea secretului intrebarilor de baza de mai sus. Informatia adevarata este o arma, informatia falsa este distragerea atentiei sau manipulare.
Sursa: gandeste.org

Marea Britanie şi UE ating punctul de neîntoarcere

Primul ministru britanic David CameronNu se ştie cum şi unde se va încheia. Dar este clar cu fiecare săptămână care trece în cea mai mare criză europeană că Marea Britanie şi restul Uniunii Europene se îndreaptă în direcţii total diferite. Într-un context încordat, după aproape trei ani de criză economică, Berlinul cere de câteva luni modificarea tratatelor UE pentru facilitarea concentrării sau cedării (în funcţie de punctul de vedere) prerogativelor în materie de suveranitate naţională; scopul ar fi crearea unei federaţii a zonei euro, echivalentul unui guvern european al uniunii celor 17 state – cu posibilitatea extinderii structurii –, care să aibă prerogative fiscale şi de reglare a balanţelor bugetare. Marea Britanie nu face parte din această structură.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a exprimat susţinere pentru proiectul german, dezvăluind şi o serie de reglementări europene complicate prin care Banca Centrală Europeană ar obţine rolul de supraveghere a sectorului bancar în zona euro. Însă Marea Britanie nu face parte nici din acest proiect.

În cursul zilei de marţi, Ministerul german de Externe a extins proiectul de federalizare economică la domeniile afacerilor externe şi apărării, alături de alte zece ministere de externe din state europene alese cu grijă pentru a reflecta curentul principal european non-britanic – ţări mici, ţări mari, membre ale uniunii monetare şi din afara zonei euro, vechi state membre occidentale şi noi state membre est-europene. Este foarte probabil că acestconsens între 11 state se va transforma într-o majoritate la nivelul celor 27 de ţări membre UE. Marea Britanie nu face parte nici din acest grup. Printre cele 11 state se numără Germania şi Franţa, cele două vechi state mari, plus Italia, Spania şi Polonia – care sunt, după Marea Britanie, cele mai mari state europene.

Marea Britanie, din ce în ce mai izolată

Pe scurt, izolarea Marii Britanii devine din ce în ce mai constantă, în timp ce distanţa reprezentată de Canalul Mânecii are şanse din ce în ce mai mici să fie acoperită. Mai mult spre durere decât spre furie…
Există o largă susţinere şi simpatie pentru rolul Marii Britanii în Europa, pentru contribuţiile de calitate la politicile externă, de securitate şi apărare, pentru liberalismul pragmatic, pentru rolul britanic în susţinerea libertăţilor pieţei unice, pentru instinctele protecţioniste şi pentru influenta armată de eurocraţi.
Dar există şi un sentiment de exasperare faţă de atitudinea negativă, faţă de lipsa spiritului de echipă, pentru aparenta tendinţă de folosire a situaţiei dificile a Europei în interesul naţional sau chiar al partidelor.
Pentru Londra, devine chiar mai dificil să construiască, în Europa, alianţe mai complexe decât cele spontane, unilaterale sau axate strict pe unele domenii. Polonia, spre exemplu, a fost forţa aflată în spatele propunerilor radicale formulate marţi, în materie de politică externă şi securitate. Până în urmă cu doi ani, Polonia era un aliat natural al Marii Britanii pe scena europeană. Nu datora Franţei nimic, dat fiind că Parisul a perceput în mod corect extinderea UE spre est ca fiind un joc cu miză nulă care diminua influenţa sa. Iar istoria avea tendinţa de a face Polonia să fie precaută în legătură cu Germania. Însă, treptat, Polonia a renunţat la asocierea cu Marea Britanie, gândind că este în interesul naţional să aibă obiective comune cu Germania.

Diferenţe profunde între principalele state europene

În privinţa monedei euro, a viitoarei federaţii politice deschise a zonei euro, în privinţa transferului prerogativelor naţionale instituţiilor europene, rămân diferenţe profunde între principalele state europene, în special între Germania şi Franţa. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.
Dar acesta nu este un factor de distanţare, ci mai degrabă un argument pentru reglarea condiţiilor care să faciliteze apropierea. Este un proces politic pe care Marea Britanie îl observă din ce în ce mai mult din exterior.
Toate dovezile, argumentele şi logica merg în sensul modificării tratatelor europene, în aproximativ un an, pentru a se introduce elementele necesare continuării transferului de prerogative naţionale spre Bruxelles. Miza este prea mare pentru a fi abordată în termenii premierului David Cameron.
Premierul fie va reuşi să renegocieze termenii apartenenţei Marii Britanii la UE – nu i se datorează prea multe favoruri –, fie va trebui să convoace un referendum britanic. Privită de la Bruxelles, problema se pune mai puţin dacă va exista un referendum, ci care va fi întrebarea adresată cetăţenilor.
sursa: THE GUARDIAN // presseurop.eu
Sursa: gandeste.org

Maria-Lumea mea este o pictura personala


Postat Maria


Poate cineva sa ne conduca , sa ne ajute sa depasim starea de suferinta, anxietatea, depresia, eşecul, frustrarea? 
Evident , nu total , sau merg pana acolo si spun ca si aici intervine propria perceptie, credinta. 
Sau fiecare trebuie sa fie o lumina pentru sine?
Sa nu depindem psihologic de altcineva , pentru ca fiecare are cunoasterea sa , perceptia sa, ignoranta sa. 
Fiecare are lumea sa, fragmentul care ii corespunde fiintei lui.
Fiecare are lumina proprie pe care o impartaseste cu ceilalti.
Cum se intersecteaza aceste fragmente de lumina , cum putem uni aceste fragmente limitate intr-un tot unitar  din care am putea extrage constient  verigile care ne lipsesc?





Lumea mea este o pictura personala , limitata de marimea panzei pe care am pictat.
Uneori ma uit la lumea ta si mi se pare ca aud o melodie noua, calda si as dori s-o adaug picturii mele. 
Exista oare o perceptie totala , o intelegere profunda pentru a depasi suferinta? 
Suferinta este dependenta, lipsa de intelegere, minte fara inima.
Inca avem timp. Timp de a afla, timp de a trai.
Maria
Fericirea este o alegere

“Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acțiune. Singura cale care conduce la suferință este teama în acțiune .” ~ Don Miguel Ruiz 

Eşti îngrijorat(ă) sau stresat(ă) în legătură cu ceea ce se petrece azi în lume? Te întrebi dacă e corect să încerci să fii fericit(ă) din moment ce alţii îşi pierd slujbele, casele sau chiar sunt ucişi în alte părţi ale lumii? Dacă da, nu eşti singurul (singura).
Mulţi oameni spun că este foarte greu să menţină o atitudine pozitivă, optimistă despre viaţa lor pentru simplul motiv că sunt bombardaţi constant cu ştiri şi informaţii negative care accentuează cât de multă suferinţă este azi în lume. Unii chiar ajung să se simtă vinovaţi pentru că reuşesc să-şi îmbunătăţească calitatea propriei lor vieţi, gândindu-se că alţii suferă pierderi mari şi se confruntă cu sărăcia cruntă. 
Aceste dificultăţi pare că îşi au izvorul într-o lipsă a speranţei de a îmbunătăţi viaţa celor care se află atât de departe de noi. Deşi suntem profund mişcaţi de compasiunea faţă de ceilalţi, exagerarea în “suferinţa empatică” ne face mai mult rău decât bine.

Calea fericirii

Realitatea este că această capacitate de a menţine propria fericire deşi în jurul tău pare că întreaga lume se scufundă şi se dezumanizează, este o importantă calitate prin care poţi acţiona spre binele comun. Iată de ce:


Pentru că “suferinţa empatică” face mai mult rău decât bine

Atunci când citeşti sau afli ştiri proaste, cum te simţi? Atunci când te focalizezi pe ideea că întreaga lume se prăbuşeşte, că există multă suferinţă şi tristeţe în lume, este foarte greu să nu fii îngijorat, trist sau chiar deprimat. Şi chiar, ce poţi face tu din moment ce eşti aşa de trist? Nu prea multe, asta e sigur. Este mult mai bine (şi pentru ceilalţi) ca să fii fericit şi optimist!

Pentru că suferinţa ta nu ajută pe nimeni (nici măcar pe tine)

Dacă ai înceta să respiri, oare ar fi mai mult aer pentru ceilalţi? Acelaşi lucru este valabil şi pentru propria ta fericire şi pace a minţii. Poţi să găseşti măcar o ocazie în care atunci când erai trist, supărat sau furios, ai ajutat astfel (prin starea ta negativă) pe cineva în a-şi dobândi fericirea? Totdeauna dăruieşti celorlalţi doar ceea ce tu însuţi ai deja din plin. De aceea este foarte bine să fii fericit!

Pentru că fericirea şi pacea ta ajută cu adevărat pe ceilalţi

Menţinerea unui cadru mental pozitiv şi fericit îţi permite să fii mult mai eficient în a obţine ceea ce este important pentru tine în viaţă. Te ajută să ai capacitatea de a servi pe ceilalţi, şi astfel ajuţi în a face lumea mai bună, pentru toţi. De aceea este foarte bine să fii fericit!

Pentru că fericirea ia naştere din fericire

Împărtăşirea tristeţii nu diminueaza tristeţea celuilalt, dar împartăşirea fericirii îl poate face pe celălalt fericit. Gândeşte-te puţin. Aminteşte-ţi ultima dată când fiind cu cineva erai fericit. Cu siguranţă a fost un moment frumos pentru tine, aşa-i? Fericirea era atunci pretutindeni, aşa-i? Până la urmă, fiecare dintre noi dorim să fim fericiţi, şi suntem atraşi în mod natural către acele condiţii si conjuncturi de viaţă care ne permit să fim fericiţi. De aceea este foarte bine să fii fericit!

Pentru că atenţia ta hrăneşte

Atunci când, în mod conştient şi consecvent, îţi focalizezi atenţia spre a fi fericit, cu siguranţă vei găsi mai multă fericire, şi mai repede! Aici nu e vorba de cine ştie ce “magie”. Pur şi simplu aşa funcţionează mintea. Ea ne aduce mai aproape aspectul pe care ne focalizăm atenţia. Şi din moment ce vrem să fim fericiţi, atunci este esenţial să ne concentrăm atenţia asupra activităţilor şi mai ales a gândurilor care contribuie la fericirea noastră.

Pentru că obţinem o stare de bine

La prima vedere ăsta nu pare un motiv suficient de bun pentru a căuta fericirea, dar gândeşte-te. Oare când obţii cel mai uşor un lucru? Oare cum poţi să acţionezi cât mai eficient pentru a-ţi face viaţa mai fericită, şi a face şi viaţa celorlalţi mai fericită? Este atunci când ai o stare de bine, atunci când ai o stare pozitivă, atunci când ai energie, atunci când eşti fericit. Aşa-i? Atunci dă-ţi voie să fii fericit!

Pentru că atunci când nu acţionezi, eşti distras (adică pierzi timpul)

Cu atât de multe evenimente care au loc azi în întreaga lume, este foarte uşor să fii distras, să uiţi de adevăratele scopuri. Fiind distras, uiţi să acţionezi pentru atingerea scopurilor, şi te trezeşti că ai pierdut timpul fără să obţii nimic.

Cel mai rapid mod de a-ţi transforma viaţa în bine este să acţionezi aşa încât să te simţi mai bine. Ne simţim cel mai bine atunci când trăim în armonie cu ceilalţi, când suntem fericiţi, când îi ajutăm. Aşa că descoperă chiar azi ceea ce te face fericit, şi acţioneaza în consecinţă!

Pentru că ai dreptate

“Dacă crezi că poţi, sau dacă crezi că NU poţi, în ambele cazuri ai dreptate“.
Acest faimos citat din Henry Ford o spune direct.
Gândirea nostră poate fi una dintre cele mai fundamentale limitări ale capacitătii noastre de a fi fericiţi. Aşa că spune-o tare şi cu convingere: este foarte bine să fiu fericit!

Pentru că asta eşti

Suntem făcuţi din esenţa celei mai pure fericiri, este deci natural să fim fericiţi. Dar, undeva pe lungul drum al vieţii, am fost păcăliţi să credem că trebuie să ne câştigăm dreptul la fericire, trebuie să merităm această fericire.

“Fiecare dintre noi, indiferent de avere, poziţie socială, vârstă sau religie, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiţi şi împliniţi. Cea mai mare minciună din civilizaţia noastră este cea care spune că eşti incomplet, şi că îţi trebuie ceva din afara ta (ceva ce nu ai) pentru a fi fericit“. Gurucharan Singh Khalsa

Fericirea este dreptul nostru dat prin nastere, este natura noastră, este ceea ce noi suntem cu adevărat.

Pentru că poţi

Dacă poţi învăţa să-ţi menţii propria fericire, indiferent de ceea ce se petrece în jurul tău, atunci poţi într-adevăr să îi ajuţi pe ceilalţi, poţi să devii un izvor de fericire.

Renunţă la ideea complet greşită că tu nu poţi să faci mai nimic. Această idee te blochează înca înainte de a face primul pas, aşa că nu îţi este de niciun folos.

Conectează-te la ceea ce valorează cel mai mult pentru tine, descoperă-ţi aceste preferinţe naturale. Găseşte moduri de a te împlini în aceste direcţii. Astfel, te vei simţi împlinit şi îi vei putea ajuta şi pe alţii.
A fi fericit este cea mai bună cale de a trăi şi de a ajuta acestă lume!


Acum mulţi ani, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încîntător un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.
Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar.
Şi cu cît încercau mai mult, cu atît erau mai nefericiţi, pentru că învidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit. Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:
Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?
Înţeleptul, văzînd simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis: Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.
În realitate sînt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sînt mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decît o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii.

Primul pas 

este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întîmplă.





Al doilea pas 

este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, cînd te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui:


Sînt important,
am valoare,
sînt în stare,
sînt inteligent,
sînt iubitor,
aştept mult de la mine,
nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.
Acest pas se cheamă autostimă ridicată.

Al treilea pas 

este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gîndeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gîndeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gîndeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gîndeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele pînă cînd le vei obţine.
Acest pas se cheamă motivare.




Al patrulea pas 

este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este;
ei vor obţine partea lor, tu o vei dobîndi pe a ta.









Al cincilea pas 




este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit;
trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!



Al şaselea pas 

este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin,
aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mîine vei pierde ceva de mai mare valoare.






Al şaptelea pas 

este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pămîntului au dreptul să fie respectate şi iubite.






Şi ultimul pas: 

trezeşte-te întotdeauna cu un surîs pe buze şi observă împrejurul tău, căutînd să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă;
ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gîndeşti că nu vei primi nimic în schimb;
cînd priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.






Trimite şi prietenilor tăi secretul pentru a fi fericit!


SĂ AVEŢI O ZI MINUNATĂ!!!







sursa


Secretul Pentru a Fi Fericit.pps (981KB)

Sursa: adevarul2012.blogspot.ro

Mesaj de la Matei - 1 Septembrie 2012


1. Sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Este atata entuziasm in aer pentru toate sufletele luminate – numaratoarea inversa, pana la trecerea pragului catre Epoca de Aur a Pamantului, e la numai cateva luni si saptamani distanta, nu mai sunt decenii sau ani, asa cum era la inceputul inaltarii sale! 

2.In special in randul sufletelor nou trezite – dar si in cazul unor Lucratori intru Lumina, de cursa lunga, – exista perceptii diferite, in legatura cu doua aspecte ale acestei realizari unice in acest Univers: inaltarea insasi si dezvaluirea. Unii le vad ca fiind evenimente singulare, fara legatura intre ele, in timp ce altii considera inaltarea ca fiind un proces si dezvaluirea/revelarea, ca fiind un eveniment. Vom vorbi despre perspectiva noastra asupra acestor procese aflate in desfasurare, ca fiind doua fete ale aceleiasi monede, ca sa spunem asa.

3.La sfarsitul anilor '30, marea criza economica facea ravagii in societatea voastra si ridicarea celui de-al treilea Reich, in Germania, a condus la invadarea tarilor invecinate. Gaia, sufletul Pamantului, stia ce se coace in campul ei energetic de potential. Ea stia ca trupul sau planetar, care era aproape lipsit de Lumina, era prea slabit, pentru a supravietui inevitabilului Razboi al II-lea Mondial si altor cruzimi ce aveau sa urmeze stapanirii intunecimii, asupra constiintei omenirii. 

4. Din acest motiv, ea a strigat atunci dupa ajutor. Raspunsul imediat a fost o masiva infuzie de Lumina, din partea civilizatiilor indepartate, care i-a permis Pamantului sa se elibereze din adancurile celei de-a treia densitati si sa inceapa incet sa se ridice catre un nivel energetic superior, dar inca foarte dens. Acesta a fost inceputul inaltarii sale. 

5. Acum vom merge repede inainte, pana in acest an. Pe parcursul ultimelor zile ale acestui an si in primele zile ale lui 2013, planeta va calatori prin fereastra cereasca dintre a treia si a patra densitate, acolo unde fascicule ale ambelor densitati se contopesc si va intra in a patra densitate, acolo unde incepe Epoca de Aur. 

6.Dar aceasta piatra de hotar glorioasa nu constituie sfarsitul calatoriei ei. Inaltarea va continua pana cand planeta se va afla in siguranta in cea de-a cincea densitate, unde isi aveau originea, in vremurile vechi, Gaia si corpul sau planetar. Dupa eoni in care a fiintat in densitatile joase, corespunzatoare constiintei colective a civilizatiilor succesive, corpul Gaiei se va intoarce acasa. 

7. Intr-adevar, iesirea Pamantului din a treia densitate va fi salutata de intregul univers luminat! Oricum, cunoasterea faptului ca acest proces minunat va continua inca ani buni, ii va impiedica sa cada prada deznadejdiei, pe cei care se asteapta la un eveniment dramatic pe 21 decembrie. Ce trist ar fi daca cei care se asteapta la ceva spectaculos, ar cadea prada depresiei astfel incat sa hotarasca, la nivelul sufletului, sa se alature acelora care aleg, din diferite motive, sa nu mai ramana pe planeta, atunci cand nu se va intampla nimic de proportii dramatice in acea zi si nici in vreun orizont de timp apropiat. 

8.Sa vorbim acum despre dezvaluire. Pentru ca ea a fost legata de anuntul oficial al prezentei familiei noastre universale, multi Lucratori intru Lumina se simt descurajati pentru ca, atat de aproape de sfarsitul anului 2012, nu a aparut inca niciun fel de recunoastere a acestei prezente. 

9. Chiar daca baza initiala a puterii Iluminatilor a fost spulberata, ei mai au inca o influenta puternica asupra anumitor domenii – unul dintre acestea fiind mijloacele de informare in masa. Indepartand informatiile pe care nu vor sa le cunoasteti, acestia au impiedicat majoritatea populatiei voastre sa afle ca suflete din civilizatii avansate din punct de vedere spiritual si intelectual, inconjoara planeta cu mii de nave, lucreaza cot la cot cu voi, sau traiesc in Pamantul Interior. Cea mai mare parte a lumii voastre nu se asteapta, in niciun fel, sa intalneasca membri familiei noastre universale. Astfel, din constiinta colectiva lipseste cunoasterea reala a acestora si sunt putine ganduri legate de a le saluta venirea. 

10. Acest lucru, combinat cu mentinerea unei rezistente tenace a intunecatilor, in anumite sectoare militare, poate prezenta riscuri atat pentru voi, cat si pentru cei ce ar veni – si de aceea continua sa intarzie anuntul si aterizarea in numar mare. Dar, cu siguranta ca asta nu a diminuat cu nimic asistenta pe care v-o acorda fratii si surorile voastre! 

11. Sub acoperire, continua sa se faca progrese esentiale pe teren, iar echipajele navelor continua sa foloseasca tehnologia aflata la bord, pentru a reduce poluarea toxica si pentru a bloca functionarea armamentului puternic. Ei reduc efectele cutremurelor, micsoreaza viteza vantului si dirijeaza furtunile majore, departe de zonele foarte populate, permitand in acelasi timp eliberarea unei cantitati echivalente de negativitate. Aflate in coordonare permanenta, unitatile de servicii secrete de pe teren si din cer zadarnicesc incercarile de „operatiuni negre” ale Iluminatilor – cum ar fi acte de terorism organizat, caderi de curent de lunga durata sau intreruperea sistemelor de comunicatii. 

12. Pentru a nu va micsora nivelul personal de Lumina, prin sentimente negative legate pana acum de lipsa unei „dezvaluiri”, va rugam sa extindeti definitia acesteia, expunere sau revelatie, pentru a include expresia voastra „iesire la lumina”. Exact asta se intampla, de cand Pamantul si-a inceput cursul inaltarii! 

13. In acei primi ani, nu era nicio dovada ca se intampla ceva neobisnuit – dar, pe masura ce calatoria Pamantului a continuat si intensitatea Luminii a crescut, ea a inceput sa scoata la iveala activitatile vrednice de dispret, care la inceput le erau cunoscute numai faptasilor rauvoitori si celor care erau direct afectati. Pe masura ce intunecimea, adanc inradacinata, a inceput sa iasa la lumina, fara sa isi dea seama ca si ele insele raspundeau vibratiilor Luminii, popoarele au inceput sa isi deschida inimile si mintile. 

14. Ganditi-va la schimbarea globala de atitudine, in legatura cu razboiul. Unitatea de spirit a fortelor aliate, din timpul celui de-al doilea razboi mondial – este patriotic sa ucizi si onorabil sa mori – a evoluat in mitinguri globale si meditatii pentru pace. Ganditi-va cat de multa informatie a iesit la lumina, cu privire la coruptia guvernamentala, de la nivel local la nivel national, din companiile multinationale si din institutiile financiare. Au fost identificati pedofilii din randul clerului si al organizatiilor care, altadata, erau considerate refugii pentru copii, indivizi care au fost considerati mentori sau idoli, cazand la dezvaluirea caracterului lor intunecat. 

15.Puneti acum toate aceste dezvaluiri – si multe altele – in contextul lor corect, ca parte integranta a inaltarii Pamantului. Pe masura ce planeta a calatorit prin planuri succesive, superioare, de energie, din ce in ce mai multe domenii ale criminalitatii si situatii respingatoare, altadata ascunse, au iesit la lumina. Era imperativ ca acest lucru sa se intample, pentru ca popoarele sa poata vedea in ce mod le controleaza intunericul viata – si, in lumina acestei intelegeri, sa fie motivate sa aduca schimbarile benefice necesare. 

16. Energia Luminii, determinata de inaltarea constiintei civilizatiei voastre, de aspiratiile si actiunile acesteia, a ridicat constiinta colectiva pe intreg parcursul calatoriei de inaltare a planetei Pamant. Cu numai saptezeci de ani in urma, ea se afla in chinurile mortii! Trecerea ei din adancurile densitatii a treia, la intrarea iminenta in cea de-a patra densitati, reprezinta o realizare universala fara precedent ca viteza si scop! 

17. Vazand dezvaluirea ca parte esentiala si inseparabila a procesului inaltarii, nu mai este cazul sa existe dezamagire sau descurajare, din cauza ca recunoasterea oficiala a prezentei familie noastre nu a avut inca loc. Fiti siguri ca va avea! Primirea lor publica, de catre anumiti conducatori ai lumii, va incununa intregul proces de dezvaluire – si, asemenea voua, si noi asteptam cu nerabdare acea zi extraordinara! 

18. Intelegem ca este important pentru voi sa stiti cand? L-am rugat pe Hatonn sa ne puna la curent, daca se poate, cu ultimele evolutii. Hatonn: Multumesc ca m-ai intrebat, Matei. In primul rand, vreau sa spun ca sunt de acord cu tot ceea ce ai spus in legatura cu dezavaluirea si cu motivele pentru care inca nu a avut loc. Iti multumesc, de asemenea, pentru explicarea fatului ca echipajele noastre fac tot ce se poate pentru a ajuta, in asteptarea momentului in care sa aterizeze, in timp ce echipele de pe teren isi vad si ele de treaba. Am fost pregatiti de un deceniu, sa punem lucrurile in miscare! Trecand insa la momentul in care acest lucru va fi „anuntat”, siguranta este, desigur, inca o problema si cheia o reprezinta alegerile prezidentiale din noiembrie, din Statele unite. Este esential ca mandatul lui Obama sa continue.

Si asta nu are nimic de-a face cu politica din aceasta tara sau din oricare alta! Are de-a face cu planurile directoare ale Epocii de Aur! Planul este in conformitate cu ceea ce doreste Gaia, sufletul Pamantului. Ea doreste o lume pasnica, in care toti sa isi aiba partea dreapta si toti sa respecte intregul ei taram al Naturii. Consiliul universal suprem a ales ca jucator important, un suflet cu un statut spiritual evoluat, cu o veche intelepciune si cu multa experienta in conducerea lumii, timp de multe vieti. Acest suflet este Barak Obama. El s-a nascut cu viziunea Gaiei asupra Pamantului si a pastrat aceasta viziune, avand inspiratia si calificarea necesara pentru a o duce la indeplinire. Realegerea lui este absolut necesara, pentru ca planul sa se poata desfasura, deoarece oponentul sau nu este capabil si nici interesat sa faca schimbarile pe care le necesita acest plan. Suntem total apolitici si NU il discreditam pe Mitt Romney! Doar ca el si cei care ii impartasesc vederile nu sunt motivati sa schimbe status quo-ul, in ceea ce priveste banii si flagranta inechitate a catorva milioane care au totul, in timp ce miliarde nu au nimic sau aproape nimic, inechitate ce nu mai poate continua si nici nu va continua. Cred ca aici este nevoie de o imagine de ansamblu. 

Planul director includea si actiunile unor indivizi care sa determine diferite tipuri de suferinta, ce urmau sa dea multor, multor suflete sansa de a-si incheia karma din cea de-a treia densitate si de a-si echilibra experientele altor vieti, astfel incat sa poata insoti Pamantul, in continuare. Atunci cand aceasta parte a planului a fost incheiata, cu aproximativ zece ani in urma, acesti indivizi se presupunea ca se vor alatura fortelor Luminii. Nu au facut-o si, din aceasta cauza, razboaiele, nedreptatile, coruptia, lacomia, dezbinarea, terorismul si alte situatii distructive ale celei de-a treia densitati, mai exista inca. Conform planului original, pana acum toate acestea ar fi trebuit sa dispara de mult. Se intentiona ca, atunci cand Obama ajunge presedinte, sa aiba sustinere mondiala pentru unificarea popoarelor tuturor natiunilor si pentru a deschide calea catre Epoca de Aur. 

Planul stabilea ca noi sa va intalnim cu zece ani in urma si sa lucram impreuna, pentru a curata mizeria de pe planeta voastra, cauzata de jucatorii puterii, lacomi si nepasatori. Ei bine,noi asteptam inca, iar eforturile lui Obama, de a pune reformele in miscare, au fost blocate de adversarii sai din Congres sau de indivizii cu bani, care controleaza majoritatea membrilor congresului. Prin intermediul amenintarilor cu moartea, impotriva familiei lui sau prin votul in bloc, Obama a fost fortat sa ia decizii impotriva constiintei si viziunii sale. Dupa ce a aflat ca familia sa se afla sub protectia noastra, mintea i s-a eliberat de ingrijorarea profunda, dar mai are inca de-a face cu partizanatul inflexibil, cu minciunile sfruntate si cu distorsionarea faptelor.

Acest lucru ocupa acum scena principala a SUA – cand, de fapt, lucrul care ar trebui sa va preocupe, este cum poate coopera aceasta natiune cu celelate tari, pentru a repara starea ingrozitoare in care se afla lumea! Daca aparitia noastra devine esentiala pentru ca Obama sa isi pastreze pozitia, vom face asta cu suficient timp inaintea alegerilor. Daca vedem ca realegerea lui este sigura, vom aparea curand dupa. Repet, nu e vorba despre POLITICA! Odata ce ajungem acolo, diferentele politice nu vor mai constitui o problema, in nicio tara. Adevarul despre noi si despre multe alte situatii va fi dezvaluit, asa cum este! Matei, asta este tot ce pot sa spun despre data la care vom „iesi la iveala”. Iti multumesc pentru ca mi-ai acordat posibilitatea sa vorbesc. 

19. Hatonn, iti multumim pentru ca ne-ai explicat atat de clar situatia si pentru asigurarile ca fie la scurt timp inainte, fie la scurt timp dupa ziua alegerilor, va avea loc primirea oficiala a familie noastre, ceea ce este curand! Asta pune capat ingrijorarii ca sufletele ar putea alege sa plece, daca nu se intampla nimic dinamic pe 21 decembrie – spectacolul va consta in prezentarea familie noastre „spatiale”! 

20. Preaiubiti Lucratori intru Lumina, stim ca nevoia voastra de a vedea, cat mai curand, recunoasterea publica a altor civilizatii, depaseste curiozitatea. Este dorinta voastra din inima, ca razboiul, suferinta generalizata si actele de violenta aleatorii sa inceteze.

21. Dupa cum am declarat in mesajele anterioare, continuarea acestor situatii se datoreaza, in mare parte, vibratiilor predominante care amplifica caracteristicile si comportamentul dualitatii – „binele”devine mai bun, „raul”se inrautateste. Si, in conformitate cu ce a spus Hatonn despre temporizarea planului director, in acest moment se astepta ca „binele sa devina mai bun”. 

22. Daca anii in plus de intunecime au determinat suferinte ingrozitoare, pentru multi oameni, cel mai important este modul in care au fost afectate sufletele acestora. Daca o viata scurta, traume si greutati majore nu faceau parte din contractul persoanelor respective, harul divin le-a acordat un statut spiritual evoluat – iar daca actele comise impotriva lor, de catre faptasi, erau in afara contractelor faptasilor, statutul acestora a fost scazut. Adica, ciclul vietii eterne a sufletului nu a fost afectat de acei ani suplimentari de intuneric si multe, multe milioane de suflete au facut salturi inainte, din punct de vedere spiritual si intelectual. 

23. Noi simtim ca este important sa vorbim din nou despre faptul ca nu trebuie sa va fie frica de nimic. Ati vazut ca toata ingrijorarea legata de posibile acte teroriste, in timpul Olimpiadei, n-a avut niciun temei. Va indemnam sa puneti toate celelalte previziuni si rapoarte infricosatoare, in aceeasi categorie – ele nu se vor intampla! Aceasta nu inseamna ca Iluminatii nu au, in continuare, intentia de a incerca sa semene frica. Inseamna ca, la fel cum s-a intamplat si in cazul incercarilor lor anterioare esuate, datorita interventiei familiei noastre spatiale de deasupra si de pe planeta, si celelalte planuri ale lor vor impartasi aceiasi soarta, pana la disparitia totala a intunericului. Si asa va fi, in curand!

24. Daca pe parcursul inaltarii planetei, chiar si fricile multor indivizi nu ii pot incetini ritmul stabil si nici nu o mai pot intoarce din drum, altfel stau insa lucrurile cu evolutia spirituala si a constiintei individuale. Va imbratisam pe toti cu iubire neconditionata, cea mai puternica dintre toate energiile universului. Daca acceptati toate astea, puteti fi fara frica in legatura cu ce urmeaza sa se intample si sa asteptati cu bucurie si entuziastm, zilele care au mai ramas din acest an si din toti anii ce vor urma. Sa ne „corectam” putin aici – nu exista destinatii lineare temporale, in continuumul de care va apropiati cu repeziciune, spunem asadar – in toate vietile ce vor urma 

25 Pe parcursul lungului vostru drum din aceasta viata, am calatorit cu voi in spirit si ne bucuram alaturi de voi, de fiecare pas care va aduce mai aproape de intrarea voastra victorioasa, in Epoca de Aur a Pamantului.

IUBIRE si PACE Suzanne Ward www.matthewbooks.com aici veti putea gasi un documentar in care Suzy da un interviu. Nu a spus cand va fi postat filmul, ci doar ca va fi anul acesta. www.whitebuffalomovie.com YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=HCdXXHHV7Gc Facebook: https://www.facebook.com/WhiteBuffaloMovie