miercuri, 20 iunie 2012

Luna Noua în Gemeni: ora 18:27


De Dipali Desai

„Libertatea de a vorbi, dupa o contemplare tacuta”
Sumar:
Dubleaza bunatatea … in Gemeni! Daca ai urmarit cele mai recente evenimente astrologice, vei observa ca tocmai am avut o eclipsa de Soare in Gemeni, pe 20 mai, si acum o Luna Noua in Gemeni, pe 19 iunie 2012, la 28 si ceva de grade, în functie de orb. Ca în fiecare Luna Noua din ritmul lunar, exista o oportunitate pentru un nou inceput si luare de initiativa. Tema Lunii Noi în Gemeni se refera la „Invata … printr-o varietate de  experiente.”

Orice lucru inceput la Eclipsa de Soare, continua sa se deplaseze în cerul senin si insorit de deasupra ta. Luna Noua este locul în care Soarele si Luna isi unesc, în mod simbolic, fortele. Ele se unesc pentru o tema sau un obiectiv comun – in acest caz, fiind in semnul stimularii mentale: Gemeni. Exista o frumoasa ocazie de a invata sa fim mai expresivi, folosind o varietate de mijloace de comunicare. Un alt lucru care poate fi foarte util acum este sa inveti sa-ti articulezi mai bine sentimentele sau sa-ti maresti vocabularul emotional. Luna Noua în Gemeni simbolizeaza un plus de insufletire, de care ai nevoie ca sa fii curios cu privire la viata, in general.
Luna Noua in Gemeni face un apect tensionat cu Marte din Fecioara. Asta inseamna un pic de iritare în gandire, în plan emotional si posibil în comunicare. Atitudinea critica, controversele si punctele de vedere discordante ar putea produce o oarecare incordare. Exista o solutie constructiva: fiecare trebuie sa-si deschida mintea si sa respecte punctul de vedere al altei persoane. Vezi ambele fatete ale situatiei, în mod obiectiv, si fii cat se poate de flexibil. Fa tot ce poti ca sa nu maresti confuzia, intrucat Gemenilor le poate lipsi consecventa si se agita din cauza incordarii nervoase crescande. Respecta diversitatea de optiuni (Gemeni), iar apoi continua sa fii metodic (Fecioara), realizandu-ti obiectivul (Marte).
Desi Mercur din Rac face un sextil frumos cu Marte din Fecioara, aici simbolismul sugereaza sansa de a-ti folosi intuitia si compasiunea, ca sa domolesti energia, în comunicare sau schimburi. Aspectul incordat dintre Mercur din Rac cu Saturn retrograd din Balanta sugereaza consolidarea gandurilor si luarea de decizii intelepte. Invata din greselile din trecut, dar nu purta povara trecutului în spatele tau. Transforma limitarea auto-creata, impusa de minte, iar solutiile vor aparea. Ca sa spun asa, potentialul este sa vorbim cu impartialitate, pe un ton incurajator, insa privind situatia dintr-o stare mentala echilibrata. Merita notat faptul ca Marte din Fecioara trece de punctul în care s-a aflat retrograd, fapt ce sugereaza ca motivatia si imboldul de a a actiona sunt din nou activate! Porneste-ti motoarele.
Venus continua sa fie retrograda in Gemeni – ia piciorul de pe pedala, atunci cand e vorba de a forta ca o „relatie” sa se miste mai repede decat energia în care se desfasoara. A presa sa-ti definesti acum o relatie este ca si cand ai vrea ca nisipurile miscatoare sa fie teren solid. Asteapta cel putin pana pe 27 iunie 2012, inainte sa te agiti pentru noi inceputuri; în momentul de fata, trebuie sa ai mai multa rabdare si sa pui intrebari pline de sens, ca sa rezolvi probleme vechi sau sa indepartezi confuzia.
Insemnari despre Trecena Tzolkinului –1 Vultur (Men)
Ziua 235 din Tzolkin-ul de 260 de zile – 25 Kin ramasi
Data gregoriana:  19 iunie 2012
Semnul anului: 13 Caban (Pamant)


Trecenele sunt perioade de 13 zile din Tzolkin. Fiecare Trecena incepe cu Numarul 1, avand insa un Semn al Zilei diferit. Asemenea unui val al celor Treisprezece Ceruri, energia de baza este guvernata de Semnul Primei Zile al Trecenei, influentand toate celelalte Semne ale Zilei. Prin constientizarea energiei predominante a Primei Zile din Trecena, ne putem alinia intentiile cu acea energie si face posibila materializarea obiectivelor noastre.

Aceasta Trecena incepe cu 1 Men (Vultur): Spirit liber, Ambitios, Increzator în Sine, Aducator de Credinta si Cunoastere, Vizionar Global.
© 2006 Judith Ann Griffith

Potrivit legendei mayase, Soarele a fost un Vultur, fiind unul dintre cele mai influente semne ale zilei. In mitologia mezoamericana, totul are doua aspecte sau fatete, astfel incat Vulturul poarta simbolismul Lunii si al Soarelui. Pe de alta parte, o tanara zeita a Lunii reprezinta inmugurirea si inflorirea – iar pe de alta parte, o zeita batrana a Lunii reprezinta intelepciunea straveche. Cuvantul yucatec „Men” inseamna „cel intelept.” Aceasta zeita lunara mai era numita Femeia Vultur, caci ea purta o cununa din pene de vultur. Kenneth Johnson spune, in cartea Jaguar Wisdom/Intelepciunea Jaguarului: „Astfel, Soarele si Luna, barbatul si femeia, se imbina intr-un arhetip: Atunci cand Soarele rasare, el este ‘vulturul ce planeaza’; cand Soarele apune, el este  ‘vulturul care cade’. Luna poarta Soarele în parul ei. Vulturul este semnul razboinicului spiritual, al carui inima este curata ca inima Soarelui; dar, sub luminoasa si stralucitoarea slava a Soarelui din timpul zilei, se afla un arhetip mai vechi, mai subtil, de intelepciune tacuta: Mama Primara, Luna, batrana intelepciunii.”
Carlos Barrios, în cartea Book of Destiny/Cartea destinului, descrie semnul Men (Vultur), în felul urmator: „El inseamna libertate, mesagerul, comoara, noroc si bani. Mai inseamna si succes. Este o zi speciala, în care sa consacri Xukulem Chuwach Ri Qajaw – ceremonie mayasa, în care se cere noroc. Acest semn aduce relatii bune. Este o zi speciala pentru marirea intuitiei si viziunii. Energia acestui semn pune capat status quo-ului si poate gasi o solutie pentru orice. Tz’ikin (Kaqchikel /Vulturul yucatec) aduce viziune larga, neingradita de timp sau spatiu. Este viziunea panoramica, patrunzatoare, a vulturului.”
O alta reprezentare a Trecenei este cea a unui val creator, ce incepe cu 1 si se incheie cu 13, în care numerele 6, 7 si 8 reprezinta creasta valului. Creasta ar putea fi interpretata ca o puternica energie influenta, chiar daca influenta de baza a Trecenei ar continua sa fie cea de la inceputul ei. In aceasta Trecena, creasta pica în zilele de 6 Ahau (Soare/Floare/Lumina Domnului), 7 Imix (Crocodil) si 8 Ik (Vant). Ahau reprezinta atingerea iluminarii spirituale. Imix reprezinta instinctele primare de baza ale existentei în planul material sau fizic. Ik reprezinta catalizatorul schimbarii, în ambele planuri. Aceasta combinatie puternica, de schimbare spirituala si materiala, ne incurajeaza sa cautam sa gasim niveluri mai inalte de constiinta si sa ne realizam potentialul nostru cel mai inalt din viata.
Calatoria de zi cu zi prin aceasta Trecena, ne poarta prin semnele:
Numaratoarea Treceneit Data gregoriana
  
1 Men (Vultur)19 iunie 2012
2 Cib (Bufnita/Intelepciune)20 iunie
3 Caban (Pamant)21 iunie
4 Etznab (Cremene)22 iunie
5 Cauac (Furtuna)23 iunie
6 Ahau (Soare)24 iunie
7 Imix (Crocodil)25 iunie
8 Ik (Vant)26 iunie
9 Akbal (Noapte) 27 iunie
10 Kan (Soparla)28 iunie
11 Chicchan (Sarpe)29 iunie
12 Cimi (Moarte/Transformare)30 iunie
13 Manik (Cerb)1 iulie 1
 
Sa folosim energia Vulturului (cel care leaga Pamantul cu Cerul), pentru a ne largi viziunea, în scopul accelerarii constientei planetare.

Sursa: editura foryou

Zvonurile se înteţesc: "Particula lui Dumnezeu" chiar a fost găsită


Una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice din toate timpurile ar putea fi confirmată în câteva săptămâni: Cercetătorii CERN cred mai mult ca niciodată că au descoperit bozonul Higgs.
Încă din luna decembrie, cercetătorii care lucrează la acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider), din cadrul CERN, au anunţaseră că descoperiseră indicii ale bozonului Higgs, supranumit "particula lui Dumnezeu", scrie wired.com
De atunci, oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele obţinute, iar acum sunt aproape convinşi că au dat de misterioasa particulă. Bozonul Higgs este ultima piesă din enormul puzzle care este Modelul Standard, teorie care descrie interacţiunile dintre toate particulele şi forţele cunoscute din univers. Potrivit calculelor fizicienilor, particula lui Dumnezeu este responsabilă pentru masa tuturor particulelor din univers.
"Situaţia e clară: Am dat peste ceva care arată exact cum ar trebui să arate bozonul Higgs", a scris pe blogul personal matematicianului Peter Woit. Potrivit unor zvonuri care circulă pe internet, confirmarea existenţiei bozonului Higgs se va petrece în cadrul Conferinţei Internaţionale de Fizica Energie Înalte, care se va desfăşura între 4 şi 11 iulie, în Melbourne, Australia. 


Sursa:  REALITATEA.NET



Cea mai scurtă noapte şi cea mai lungă zi! Cum se sărbătoreşte SOLSTIŢIUL de VARĂ în lume


La data de 21 iunie, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90 grade, el întrând în semnul zodiacal Racul, scrie esoteric. Este vorba de Solstiţiul de Vară, ziua cea mai lungă din an! Oamenii  din întreaga lume o sărbătoresc în maniere diferite. De la cursuri de yoga până la curse cu bicicleta. Mai sunt şi cei care sărbătoresc această zi prin dans!

Este momentul solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice. Pământul execută atît o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor păstrează o poziţie fixă în spaţiu, ea fiind înclinată pe planul orbitei Pământului cu 66 grade şi 33 minut, scrie esoteric.
Datorită acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.
După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, pâna la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă.
 În celebra piaţă Times Square din New York, indiferent de vreme, la răsăritul soarelui se ţin cursuri de yoga: îndemn la linişte şi pace în mijlocul unuia dintre cele mai aglomerate locuri de pe planetă, scrie totb.ro
 Încă din 1989,  în Seattle (SUA) are loc, anual, o paradă a solstiţiului. La ea participă ciclişti pictaţi pe corp, artişti de toate felurile, locuitori ai zonei sau turişti; este momentul culminant al unui festival de stradă de două zile, numit Fremont Fair.
În Suedia, la Stockholm, în cadrul muzeului în aer liber Skansen, are loc un festival plin de evenimente interesante – de la dansuri populare la sporturi tradiţionale, toate dedicate solstiţiului de vară.
Cel mai frumos răsărit însă pare să fie la Stonehenge, unde  fani ai solstiţiului de vară marchează evenimentul. Zeci de mii de oameni vin aici în fiecare an pentru a vedea cum soarele răsare deasupra vechiului monument de piatră.
Citeşte mai mult pe totb.ro


Sursa:  REALITATEA.NET

ZMEURA Ce efecte uimitoare pentru sănătate are acest fruct


Zmeura este recomandată în cazul arsurilor de stomac şi al ulcerului, dar trebuie să fie consumată simplu, fără zahăr.

Are un conţinut mare de minerale, vitamine şi pectine. Dacă este consumată proaspătă, zmeura asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamina C. Zmeura conţine acid elagic şi acesta previne distrugerea membranei celulare.

Ceaiul obţinut din muguri de zmeură este bun la încetinirea formării chisturilor ovariene, scrie bucataria.realitatea.net.

Cercetătorii americani testează şi un gel pe bază de zmeură doarece are în concentraţie anumite elemente antitumorale care ar putea să prevină cancerul bucal. Pe lângă prevenirea cancerului ajută la tratarea cistitei, febrei, hipertensiunii arteriale şi diabetului. Pentru diabet sunt recomandate curele lungi cu zmeură. Aceasta stabilizează glicemia şi stimulează pancreasul. În plus, dă rezultate mai bune dacă reuşiţi să consumaţi mai multe fructe şi mai puţină carne.
 
Siropul este excelent pentru afecţiuni pulmonare sau răceală. Acesta se pregăteşte în felul următor: se zdrobeşte zmeura cu o furculiţă. se pune într-un tifon şi se stoarce. Peste sucul obţinut se pune miere (aproximativ 3 pahare de miere la un pahar de suc) şi se lasă timp de o săptămână să se omogenizeze. Se poate consuma simplu sau combinat cu apă.

Dacă doriţi să urmaţi o cură cu zmeură ar trebui să se consume aproximativ 300 g de fructe proaspete pe stomacul gol timp de două săptămâni. După aceea, nu este recomandat să se mănânce nimic timp de 3-4 ore.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


După cutremur, POTOPUL: Taifunul Guchol a făcut ravagii în Japonia


Taifunul Guchol a traversat o mare parte din teritoriul Japoniei marţi seara şi în cursul nopţii, inclusiv Tokyo şi nord-estul ţării deja devastat de tsunami din 11 martie 2011, soldându-se cu un mort şi circa 50 de răniţi.

Guchol a ajuns marţi după-amiază în partea de sud a arhipelagului principalei insule nipone Honshu, apoi s-a îndreptat către nord-est, trecând prin Tokyo, unde rafalele de vânt au atins peste 125 de kilometri pe oră.
Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost puternic perturbată, dar s-a reluat progresiv pe măsură ce taifunul se îndepărta de oraş.
Miercuri, la ora locală 05.30 (23.30 ora României), calmul se reinstalase aproape total în capitală şi în împrejurimi, iar cerul s-a înseninat chiar dacă vântul continua să bată.
În nord-est, situaţia s-a ameliorat progresiv, în timp ce Guchol se afla la câteva zeci de kilometri de coastele Sendai, după ce a provocat pagube materiale şi rănirea mai multor persoane.
În provincia Shizuoka (sud-est), o persoană a murit după prăbuşirea unei construcţii din prefabricate. Alte aproximativ 52 de persoane au fost rănite în 15 prefecturi, potrivit numărătorii la nivel naţional efectuate miercuri la ora locală 04.00 (marţi, 22.00 ora României) de postul public de televiziune NHK.
Un ordin de evacuare a fost emis pentru zeci de mii de locuinţe din zona afectată, dintre care peste 4.000 (vizând circa 10.400 de locuitori) în oraşul Ishinomaki din nord-est, afectat grav de seismul şi tsunami din 11 martie 2011. Taifunul a traversat această zonă în cursul nopţii, iar rafale violente de vânt se înregistrau în continuare miercuri dimineaţă.
Guchol, al patrulea taifun al sezonului, se deplasează în prezent spre Oceanul Pacific, cu viteza de 65 de kilometri pe oră. El continuă să antreneze precipitaţii importante, care au atins zece centimetri de apă pe oră în unele regiuni, şi rafale de vânt de până la 180 de kilometri pe oră.
După ce a traversat insula sudică Okinawa în noaptea de luni spre marţi, apoi insula Shikoku, taifunul a câştigat în rapiditate şi intensitate şi marţi, în jurul orei 17.00 (11.00 ora României), a ajuns în partea de sud a insulei Honshu, prin prefectura Wakayama, îndreptându-se către Gifu, apoi Nagoya (centru) şi prefectura Gunma situată la nord de Tokyo.
El s-a deplasat apoi către nord-est, ajungând în Tohoku, zonă devastată la 11 martie 2011 şi este departe de a fi reconstruită.
Guchol a generat panică în prefecturile Miyagi şi Fukushima, unde rafalele de vânt au suflat cu putere încă de la lăsarea serii.
Aceasta este prima dată din 2004 când un taifun din luna iunie traversează Japonia în acest fel. În general astfel de traiectorii sunt urmate de taifunurile din lunile următoare.
"Este periculos să stai afară pe o asemenea vreme şi, prin urmare, este recomandabil să te întorci acasă şi să eviţi să ieşi până la o acalmie prevăzută pentru miercuri, cu atât mai mult cu cât traficul este perturbat", a avertizat agenţia de meteorologie.
Aceasta avertizează, de asemenea, asupra inundaţiilor, căderilor de copaci, acoperişuri smulse sau alunecări de teren. Pe alocuri au fost înregistrate pene de electricitate sau ale reţelei de telecomunicaţii mobile din cauza ruperii cablurilor. Acestea au afectat câteva sute de mii de locuinţe.
Circa 452 de curse aeriene interne şi internaţionale au fost anulate, afectând 35.000 de persoane, iar multe au fost deviate, în timp ce trenurile regionale şi de mare viteză (Shinkansen) au avut întârzieri sau au fost suspendate. Drumurile au fost blocate din cauza impresionantei cantităţi de apă căzute în urma precipitaţiilor.
Timp de mai multe ore, diverse regiuni din nord-est vor fi afectate de averse însoţite de furtuni şi rafale violente de vânt, în special pe malul mării, unde valurile au atins câţiva metri înăţime, subliniază meteorologii.
Un alt taifun, al cincilea, denumit Talim, urmează o traiectorie diferită dar ar urma să afecteze şi el Japonia vineri.
Arhipelagul nipon este traversat în fiecare an în perioada iunie-octombrie de numeroase taifunuri, care provoacă de multe ori victime şi importante pagube materiale.
Sursa:  REALITATEA.NET

Rezultat-şoc în FIZICĂ: o EROARE în Modelul Standard


Informaţii obţinute în urma unei experiment arată posibile scăpări ale Modelului Standard.

Modelul Standard al particulelor elementare este o teorie a trei dintre cele patru forțe fundamentale (și anume: interacțiunea electromagnetică, interacțiunea nucleară slabă și interacțiunea nucleară tare) precum și a particulelor elementare care iau parte la aceste interacțiuni. Aceste particule organizează toată materia din univers.În cadrul experimentului BaBar, derulat la SLAC National Accelerator Laboratory din SUA, cercetătorii au ajuns la concluzia că o anumită particulă se dezintegrează într-un ritm care depăşeşte cu mult estimarea din Modelul Standard. 



"Întrecerea predicţiei din Modelul Standard este extrem de interesantă. Dacă se confirmă acest rezultat, va trebui să vedem ce cauzează această dezintegrare mult mai rapidă. Însă, trebuie să aşteptăm confirmarea acestor rezultate", au spus cercetători care au participat la experiment.

Sursa:  REALITATEA.NET





Concluzii HALUCINANTE. NU suntem urmaşii romanilor, arată un studiu realizat în Germania


Cărţile de istorie s-ar putea modifica esenţial. Cel puţin aşa susţin unii istorici. O ipoteză şocantă ar putea schimba esenţial concepţia legată de modul în care s-a format poporul român. Un grup de cercetători susţine că dacii şi romanii ar avea strămoşi comuni, iar limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusă de cuceritorii Daciei. Aceştia au realizat şi un documentar, care a fost postat pe Internet. Documentarul, care atinge un subiect extrem de sensibil şi frecvent dezbătut, a devenit viral. Filmul a reuşit să adune peste 400 de mii de vizualizări, aproape 800 de comentarii şi peste cinci mii de like-uri.

Filmul lui Sergiu Nicolaescu ar putea trece din categoria istoric, în cea a ficţiunii! Aşa spun unii cercetători, care au ajuns la o serie de concluzii, cel puţin halucinante.
Cei câţiva istorici şi scriitori au realizat un documentar bazat pe studii paleologice, care trage o concluzie "tulburătoare": nu suntem urmaşii romanilor! Discuţia nu este nouă! De-a lungul timpului au existat susţinători ai acestei ipoteze, dar şi istorici care s-au opus cu vehemenţă.

Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-ar fi desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde ar rezulta că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor.

"Stăpânirea romană care a durat vreo 150 de ani nu putea să disimineze noua limbă, aşa cum pui sifon în vin, pe un areal de 6 ori mai mare, pentru ca n-au ajuns niciodată romanii la Hotin, dincolo de Nistru si totusi aia de unde stiu, cum de au invatat, ca sa nu mai vorbim ca au stapanit Palestina secole intregi si nimeni nu vorbea acolo Latina" a spus generalul Nicolae Spiroiu, fostul ministru al Apărării Naţionale.

"Peste noapte nu doar teritoriul cucerit învaţă limba Latină, dar si 80% din teritoriul daciei, care nu aflase ca au sosit romanii, uită limba lor si vorbesc Latina", a spus dr. Napoleon Săvescu, directorul fondator al Dacia Revival Internaţional Society

Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania.

Aici au fost analizate oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele unde au locuit dacii. Studiul indică faptul că suntem, de fapt, urmaşii acelei populaţii pre romane şi că avem foarte puţin în comun cu actuala populaţie din Italia. Filmul documentar a devenit viral pe internet şi a fost vizionat de peste 500 de mii de oameni.




Sursa:  REALITATEA.NET


Descoperire ULUITOARE în Europa: Clădirea mai veche decât piramidele


În Ţara Galilor arheologii au dezgropat ruinele unei clădiri preistorice de mari dimensiuni şi cu o vechime mai mare decât cea a celebrelor piramide egiptene, scrie Daily Mail, citată de descopera.ro.

Fundaţia construcţiei, care are mai bine de 15 metri lungime, a fost descoperită în timp ce se lucra la un nou cartier de locuinţe din Monmouth. Arheologii s-au declarat uluiţi de această descoperire şi au afirmat că pe teritoriul Marii Britanii nu s-a mai descoperit, până în prezent, ceva asemănător.

După studierea fundaţiei, alcătuită în totalitate din trunchiuri mari de copaci, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că ar putea fi vorba de o casă care a fost construită acum aproape 6.500 de ani pe marginea unui lac, care ulterior s-a umplut treptat cu sedimente şi a dispărut.

"Nu suntem siguri ce anume este. E un mister, dar suntem siguri că este fundaţia unei clădiri. Nu am mai văzut ceva asemănător, până acum. Ar fi putut fi o casă de locuit şi care să servească şi pentru întâlnirea mai multor oameni. Credem că datează din Epoca Bronzului, dar există experţi care cred că ar data chiar din Neolitic. În acest caz, ar putea fi mai veche decât piramidele", a declarat arheologul Steve Clarke.

Sursa: REALITATEA.NET