luni, 5 septembrie 2011

Apariţie bizară: Isus fotografiat în curcubeu, deasupra unui vulcan


Luc Perrot, fotograf amator, căuta unghiuri interesante să fotografieze frumoşii nori de deasupra vulcanului Cirque of Mafete, din insula Reunion, când a văzut minunea.

Fotografia a fost facuta pe 10 iulie in insula Reunion

Din jocul de lumini şi umbre de pe cer, format sub un curcubeu, se conturează un Isus cu mâinile ridicate a binecuvântare, iar lumina îi străluceşte deasupra capului. Luc Perrot a făcut fotografia pe 10 iulie, anul acesta, iar dailzmail.co.uk o publică în ediţia sa de luni.


Sursa:  REALITATEA.NET

Hormonii influenţează alegerea profesiei

Hormonii influenţează alegerea profesiei
Hormonii sexuali au un impact puternic asupra domeniilor de interes ale oamenilor şi, implicit, asupra ocupaţiei.
Studiul efectuat de cercetătorii din Penn State a urmărit interesul oamenilor pentru ocupaţii în care sunt relevante diferenţele de sex, din domeniul ştiinţei, tehnologiei şi matematicii.
pecialiştii au urmărit adolescenţi care sufereau de hiperplazie suprarenala congenitala (o boală genetică) şi pe fraţii acestor indivizi care nu aveau astfel de probleme. Persoanele cu hiperplazie suprarenala congenitala sunt expuse, în cursul vieţii intrauterine, unui nivel mai mare de androgeni - hormoni masculini.
Femeile aflate în aceeastă situaţie manifestă o înclinaţie mai evidentă către activităţi tipic masculine.
Cercetarea s-a bazat pe răspunsurile date de voluntarii care au fost rugaţi să completeze o listă de 64 de slujbe, în ordinea preferinţelor.
Aceste ocupaţii au fost grupate în şase categorii: realiste, de cercetare, artistice, sociale, anteprenoriale şi convenţionale. Categoriile de locuri de muncă realiste şi de cercetare cuprind slujbe orientate către obiecte, iar la polul opus se află cele sociale şi artistice, care indică orientarea spre relaţiile interumane.
Răspunsurile au indicat că femeile care au hiperplazie suprarenala congenitală tind să aibă aceleaşi preocupări ca bărbaţii, ele preferând slujbe în cadrul cărora aveau de-a face mai degrabă cu obiecte decât cu persoane.
Mai mult, oamenii de ştiinţă au observat că, la femeile care au această boală, orientarea spre o anumită carieră corespunde cu nivelul expunerii la androgeni. Femeile care aveau cel mai înalt nivel de hormoni androgeni erau interesate cel mai mult de slujbe în care relaţionau, de preferinţă, cu obiecte.
În schimb, în cazul bărbaţilor nu s-a observat nicio diferenţă semnificativă între cei cu nivel ridicat de hormoni androgeni şi cei cu nivel scăzut.

Sursa: EurekAlert

De la Frankfurt, ni se pregăteşte GUVERNUL EUROPEI

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat luni că, dacă guvernele din zona euro nu adoptă politici şi măsuri adecvate, acestea ar trebui să poată fi hotărâte de o entitate centrală, spre exemplu de un guvern federal al uniunii monetare.