duminică, 3 iulie 2011

”Misiune pe Marte” ”Mission To Mars”

Marte, prima „staţie” în drumul spre viitor
    Cerul a constituit o provocare pentru oameni încă din etapele timpurii ale civilizaţiei noastre. Dorinţa de a atinge bolta lumii este reflectată de nenumărate mituri din toate culturile lumii, de la zborul lui Icar la Turnul Babel, iar capacitatea de a călători pe calea aerului era considerat un atribut divin în mai toate religiile lumii.
Cu timpul, puterea zborului a fost eliberată de caracteristicilefantastice şi a fost adusă în plan uman de minţi geniale, precumRoger Bacon sau Leonardo da Vinci, care au elaborat primele planuriale unor instrumente care să permită omului să zboare. Odată cubalonul fraţilor Montgolfier, lansat cu succes în 1783, omenirea aintrat cu adevărat în era zborului. Aceasta a culminat cu reuşitelespaţiale ale secolului al XX-lea, când omul a ajuns pentru primadată în spaţiu şi pe satelitul natural al Terrei, Luna.
Următoarea ţintă a programelor spaţiale o constituie explorareaplanetei Marte. Acest obiectiv nu este doar un capriciu, ci un primpas spre colonizarea altor planete, misiune considerată esenţialăpentru supravieţuirea civilizaţiei umane.
Celebrul fizician Stephen Hawking avertiza în 2010 că speciaumană riscă să dispară dacă nu vom reuşi colonizarea altor planete.”Au fost cazuri în istoria omenirii, precum criza rachetelorcubaneze din 1963, când supravieţuirea noastră ca specie a fostextrem de incertă. Este foarte probabil ca frecvenţa acestorsituaţii să crească în viitor. Dar eu sunt optimist. Dacă vomreuşi să evităm dezastrul în următoarele două secole, specianoastră ar trebui să fie în siguranţă, pe măsură ce nerăspândim în spaţiu. Singura noastră şansă de supravieţuire petermen lung este extinderea în spaţiu“, a afirmat omul deştiinţă.
Printre potenţialele cauze care ar putea provoca eliminareaspeciei umane se numără impactul cu un asteroid, o încălzireglobală accelerată provocată de topirea permafrostului, o erupţie aunui supervulcan (precum cel de la Yellowstone), o pandemie sau unrăzboi nuclear. Cu excepţia ultimului, toate aceste evenimente s-aumai întâmplat în istoria acestei planete şi se vor mai petrece,singura incertitudine fiind momentul în care vor avea loc.
Aşadar, spre Marte!
Când va avea loc o misiunespre Marte?
O misiune umană spre Marte a fost propusă încă de la jumătateasecolului trecut, iar cu timpul ideea a încetat să mai fie doar opropunere fantezistă, principalele puteri spaţiale începând săelaboreze planuri şi să stabilească ţinte concrete pentru atingereaacestui obiectiv.
În 2010, preşedintele american Barack Obama şi-a expus viziuneaasupra acestei probleme, anunţând că SUA intenţionează să trimită omisiune umană care să orbiteze planeta Marte şi să revină cu succespe Terra în jurul anului 2030, urmată de o misiune în care oameniivor păşi pe solul marţian. “Intenţionez să văd cu ochii mei unamerican pe Marte”, a spus Obama, care avea 48 de ani la datadiscursului.
NASA analizează mai multe posibilităţi pentru a îndeplini acestobiectiv, printre care şi aceea de lansa o misiune cargo spre Marteîn 2035, care să fie urmată de o misiune umană în 2037.

Ce implică o călătorie spreMarte din punct de vedere psihologic?

Primul pas pentru selectarea unui astronaut care să rezistepresiunilor mentale impuse de o călătorie spre Marte este testulpsihologic. Pentru a fi recunoscut drept un candidat apt pentru omisiune spaţială de durată, astronautul trebuie să demonstreze căpoate rezista la nenumăraţi factori de stres repetitivi, fără aceda.
Agenţia Spaţială Japoneză foloseşte camere de izolare pentru atesta candidaţii pentru un post de astronaut. Unul din testele lacare aceştia sunt supuşi implică celebra artă japonezăorigami, în care o foaie de hârtie este pliată pentru aobţine diferite forme geometrice. Pentru că tradiţionala artăjaponeză necesită răbdare şi atenţie, psihologii japonezi auconceput un test pentru cei ce doresc să devină astronauţi: aceştiatrebuie să producă 1.000 de cocori din hârtia de origami.
După ce aceştia termină misiunea, cocorii sunt analizaţi cuatenţie. Sunt primii 10 cocori concepuţi cu mai multă grijădecât ultimii 10? Un semn îngrijorător, explică psihologulNatsushiko Inoue: “deteriorarea acurateţei arată că astronautuldevine nerăbdător în condiţii de stres”. Munca repetitivăconstituie 90% din activitatea pe care o desfăşoară un astronaut depe Staţia Spaţială Internaţională, iar incapacitatea de a menţinenivelul calităţii ridicat după o perioadă lungă reprezintă o imensăbilă neagră pentru cei ce doresc să devină astronauţi.
Călătoria spre Marte implică toţi factorii de stres tipici uneislujbe obişnuite, precum lipsa somnului, anxietatea, volumul preamare de muncă, la care se adaugă un factor unic:imposibilitatea de a renunţa.
Pe lângă toate acestea, plictiseala provocată de lipsa uneischimbări de mediu poate constitui un important factor de riscpentru sănătatea mentală a astronauţilor ce pornesc în călătoriaspre Marte. După ce vor pierde contactul vizual cu Terra,astronauţii nu vor mai putea vedea nimic, nici măcar o stea, dincauza luminii orbitoare a Soarelui.
Pentru a testa efectul unei astfel de călătorii, AgenţiaSpaţială Europeană şi Institutul Rus pentru Probleme Biomedicale auelaborat experimentul Mars-500, în care o călătorie de 500 de zile până pe Marte şiînapoi este simulată, pentru ca efectele medicale şipsihologice ale unei astfel de aventuri să poată fi analizate.
Pentru călătoria spre Marte va fi nevoie de selectarea unorastronauţi curajoşi şi descurcăreţi, deoarece distanţa mare deTerra va introduce o întârziere de 20 de minute în comunicarea cubaza. Astfel, în cazul unei situaţii de urgenţă, personalul de penaveta spaţială va trebui să găsească soluţii fără asistenţa celorde pe Pământ.
Durata lungă a călătoriei, 500 de zile, va implica şi alteprobleme. Conform psihiatrului spaţial Nick Kanas, în a 6-asăptămână a unei misiuni spaţiale astronauţii încep să devină maidistanţi de colegii lor de misiune şi mai teritoriali. De obicei,furia faţă de ceilalţi colegi este «revărsată» asupra colegilor dela sol. În cazul în care contactul cu baza va fi mai dificil,psihologii avertizează că ar putea apărea conflicte întreastronauţi. Într-un experiment similar Mars-500, efectuat în 1999,doi astronauţi ruşi s-au luat la bătaie.
Pentru a reduce posibilitatea apariţiei conflictelor, NASA aluat în calcul trimiterea unui cuplu în spaţiu. Agenţiaspaţială americană a renunţat la idee, pentru că exista riscul caun astronaut să se afle în situaţia de a avea de ales între a puneîn pericol partenerul de viaţă şi a pune în pericol misiuneaspaţială.
Chiar şi aşa, agenţiile spaţiale vor trebui să găsească osoluţie pentru nevoile fireşti de intimitate ce vor surveni de-alungul a 500 de zile de singurătate spaţială.
Ce implică o călătorie spreMarte din punct de vedere fiziologic?

O călătorie spaţială de durată ar putea avea consecinţenebănuite nu doar asupra psihicului uman, ci şi asupra corpuluiastronauţilor ce întreprind această călătorie.
Este binecunoscut faptul că astronauţii pierd masă musculară şiosoasă în timpul misiunilor spaţiale, ca urmare a faptului că nufolosesc suficient muşchii şi oasele în absenţa forţeigravitaţionale. De obicei, masa musculară pierdută se reface încâteva săptămâni de la revenirea pe Terra, însă oasele au nevoie demai mult timp de recuperare, variind de la 3 la 6 luni. Totuşi,unele studii sugerează că scheletul astronauţilor implicaţi înmisiuni de lungă durată nu revine niciodată la forma iniţială.
Corpul uman economiseşte resursele, distribuindu-le doar întreelementele care sunt folosite. De aceea sportivii sunt nevoiţi săîntreprindă activitate fizică în fiecare zi, pentru a se asigura cămuşchii şi oasele sunt la capacitate maximă. Studiile arată căpersoanele paraplegice pierd între 33% şi 50% din masa osoasă amembrelor inferioare. Astronauţii care revin pe Pământ dupămisiuni spaţiale ce durează 6 luni înregistrează o pierdere a maseiosoase de 15%-20%.
Oamenii de ştiinţă care studiază potenţialul unei misiuni spreMarte se tem că o călătorie spaţială care durează aproape doi aniar putea avea un efect devastator asupra scheletului astronauţilor.Astfel, odată ajunşi pe Planeta Roşie, aceştia şi-ar putearupe piciorul cu ocazia primului pas făcut într-un mediu cugravitaţie (chiar dacă gravitaţia de pe Marte este la otreime din nivelul celei de pe Terra, mai exact 0.38g).
În acest moment, în ciuda programelor ce implică exerciţiifizice efectuate în spaţiu, nu există o soluţie pentru problemapierderii masei osoase. Specialiştii NASA estimează căastronauţii care vor porni în călătoria spre Marte vor fiselectaţi în urma unei testări genetice riguroase, care vapermite identificarea celor mai potriviţi candidaţi pentru o astfelde încercare. Ritmul de reducere a densităţii osoase depinde înbună măsură de moştenirea genetică a fiecăruia, iar rasa conferă deasemenea un avantaj. Studiile arată că persoanele din rasa neagrăprezintă o densitate osoasă mai mare decât caucazienii, iaraceştia, la rândul lor, au densitatea osoasă mai mare decâtpersoanele din rasele asiatice.
O călătorie lungă în condiţii de imponderabilitate ridică o altăproblemă ce trebuie luată în calcul de proiectanţi: costumulastronauţilor. Pentru că în absenţa gravitaţiei coloana vertebralănu mai este apăsată de greutatea corpului, astronauţiicresc în înălţime aproximativ cu aproximativ 3% după o săptămânăpetrecută în spaţiu. Dacă această creştere nu esteprevăzută de proiectanţii costumului, acesta ar putea deveni preamic pentru persoana ce îl foloseşte.
Un alt pericol, unul extrem de important, îl reprezintăradiaţia. Fără protecţia oferită de atmosfera Pământului,astronauţii din naveta spaţială care se va îndrepta spre Marte vorfi loviţi de raze Gamma şi de de neutroni lansaţi în direcţia lorde către soare. James A. Pawelczyk, membru al misiunii STS-90 de penaveta spaţială Columbia, îşi aminteşte că “nu era niciodatăîntuneric; atunci când stăteam întins, încercând să adorm,radiaţiile îmi loveau celulele vizuale fotoreceptoare şi vedeamscântei strălucitoare. Spuneam «Wow, tocmai a trecut unacolorată!”.
Pe măsură ce naveta se va îndepărta de Pământ, radiaţiile dinspaţiu vor deveni mult mai puternice, solicitând un scut seriospentru a proteja sănătatatea astronauţilor. Cosmonauţii ruşi de penaveta spaţială Mir obişnuiau să doarmă cu capul lângă baterii maride plumb, pentru a-şi proteja craniul de radiaţiile cosmice. Un altscut bun este oferit de apă, graţie faptului că este bogată înhidrogen. De asemenea, deşeurile umane produse de astronauţi arputea constitui un scut bun, deoarece sunt bogate înhidrocarburi.
Cu toate acestea, niciunul din scuturile anti-radiaţii conceputpână acum nu este suficient de eficient pentru a proteja oamenii deefectul devastator pe care acestea îl au asupra celulelor.
Se speră că, în cele două decenii rămase până la data când NASAşi-a propus să lanseze o misiune umană spre Marte, inginerii vorreuşi să dezvolte fie un scut mai eficient, fie o metodă depropulsie superioară celor existente astăzi, care să permităreducerea timpului pe care astronauţii l-ar petrece în spaţiu.
Ce ne rezervăviitorul
Provocările care ne despart de Marte sunt mari, iar misiunilespaţiale nu mai stârnesc aceeaşi emulaţie pe care călătoria spreLună a provocat-o în toată lumea.
De această misiune, însă, ar putea depinde supravieţuireanoastră ca specie. De aceea, membrii NASA susţin că zidul caresepară cetăţenii de oamenii de ştiinţă ar trebui doborât şi căfiecare dintre noi ar trebui să se considere parte a acestui efort,pe care ar trebui să-l abordeze cu speranţă.
Tema speranţei a constituit temelia discursului ţinut depreşedintele american Barack Obama atunci când a anunţat anultrecut planul NASA pentru misiunea spre Marte: “La 50 de ani de lacrearea NASA, ţelul nostru nu mai constă într-o destinaţie pecare dorim să o atingem. Ţelul pe care dorim să-l atingem acum estecapacitatea omenirii de a munci şi învăţa, de a funcţiona şi de atrăi în siguranţă dincolo de Pământ, pentru perioade lungi de timp,folosind căi sustenabile şi, poate, inepuizabile“.
Dacă acum călătoria spre Marte poate părea doar un visîndrăzneţ, dar nerealizabil, aşa cum călătoria spre Lună imaginatăde Jules Verne a fost considerată mult timp doar o temă aliteraturii SF, pentru generaţiile de peste sute de ani aceasta arputea constitui baza unor noi mituri similare Genezei…
Sursa: ……Astro……

Sfantul Graal se afla in America?

 
 Romanele lui Dan Brown – cele mai multe ajunse best-seller-uri in America –  sunt considerate a fi nu doar cele mai vandute, dar si cele mai influente carti ale inceputului de secol XXI. Ingredientele lor – crime, mistere, profetii, indicii enigmatice – au adus in atentia cititorilor de pretutindeni o problematica de care odinioara se interesau doar savantii: secretele si mostenirea Cavalerilor Templieri.  Trecand peste faptul ca romanele abunda in erori si mistificari, ceea ce trebuie sa intelegem este ca intr-adevar Templierii au reprezentat unul dintre cele mai controversate ordine calugaresti, cunostintele lor spirituale si bogatiile fabuloase continuand sa fascineze, pana in zilele noastre. O ipoteza de ultima ora, lansata de cei care nu pregeta sa caute legendarul „Potir Sacru” al lui Iisus Hristos, sustine ca, in urma cu aproape 700 de ani, acesti enigmatici cavaleri au ajuns pana pe coastele Americii de Nord…


Un artefact enigmatic
    Cel ce a lansat aceasta ipoteza este Scott F. Wolter, un geolog in varsta de 46 de ani, angajat, in anul 2000, de catre un bogat afacerist din Minnesota sa verifice autenticitatea controversatei „lespezi de la Kensington”, un artefact care ar fi fost realizat, se pare, de oameni veniti din Lumea Veche, cu mult inainte ca genovezul Columb sa ajunga in Americi, in 1492. Pe piatra grea de aproape o suta de kilograme exista mai multe inscriptii runice, ce par sa vorbeasca despre o expeditie de explorare desfasurata aici in 1362. Initial sceptic in privinta autenticitatii artefactului, Wolter a adus piatra la sediul companiei sale, American Petrographic Services, in orasul St. Paul, pentru investigatii.
    
Cu ajutorul unui microscop electronic, deosebit de performant, el a descoperit, pe suprafetele cioplite de om, degradari ale stratului de mica, indicand ca piatra statuse ingropata in pamant cel putin 50 de ani dupa ce fusese sculptata. Cu permisiunea muzeului local din Kensington, el a forat lespedea, scotand mai multe mostre de material din interiorul acesteia. Investigatii geologice mai fusesera efectuate, in 1910, de catre Newton Winchell, dar acesta examinase doar vizual piatra, ajungand la concluzia ca nu poate fi vorba despre vreo frauda. De asta data, Wolter a adus dovezi stiintifice in plus, care sa ateste ca piatra nu este opera vreunui contemporan pus pe sotii. Mai mult, in 2004 el a dus, impreuna cu lingvistul suedez, specialist in rune, Richard Nielsen, la Muzeul de Istorie din Stockholm, pentru ca aceasta sa fie examinata si aici.
Conexiunea vikinga
    Ce este insa cu aceasta bizara „piatra”, aflata in momentul de fata la Muzeul Runelor din orasul Alexandria, Minnesota si cum de a aparut ea? Pe cand defrisa un teren de arbusti si copaci, in vederea cultivarii, fermierul american de origine suedeza Olof Ohman a descoperit, la radacina unui plop, un bolovan de piatra pe care initial l-a considerat un totem indian.
    
Curios, impreuna cu cei doi fii ai sai si cativa vecini, Ohman a scos piatra din pamant, descoperind uimit ca pe latura care statuse ingropata se afla mai multe inscriptii runice. Cunoscand din auzite despre limbajul runic al stramosilor sai, fermierul a transcris, stangaci, semnele de pe lespedea de piatra si le-a trimis unei publicatii a imigrantilor suedezi din America, in speranta ca redactorii, oameni cultivati, vor putea spune ce inseamna ele. Piatra a fost dusa, ulterior, in orasul invecinat, Kensington. Cand Ohman realiza aceasta descoperire, intreaga comunitate stiintifica internationala discuta aprins despre posibilitatea ca vikingul Leif Ericson sa fi ajuns pe tarmurile Americii de Nord (Vinlanda).
 
   Cu cinci ani inainte, in 1893, un temerar arheolog danez demonstrase ca era posibil ca, la bordul unui drakkar, vikingii sa fi ajuns pe coastele americane. Dar savantii au privit cu suspiciune, de la bun inceput, lespedea si, fara sa o analizeze in amanunt, au declarat-o, din capul locului, un fals. Ohman si-a luat piatra acasa si a folosit-o drept treapta, pentru scara unui hambar. Abia in 1907, piatra a fost cumparata de un absolvent al Universitatii Madison, Hjalmar Holand, care a studiat-o, impreuna cu mai sus mentionatul Winchell, ajungand la concluzia ca obiectul este autentic, datand de cel putin jumatate de mileniu.
Francmasonii, mostenitorii Templierilor
    Revenind la Wolter, unul dintre cei mai pasionati cercetatori ai acestui misterios artefact, trebuie sa spunem ca el considera „piatra de la Kensington” dovada vie ca Templierii au adus in America de Nord Sfantul Graal, de departe cel mai venerat obiect al crestinatatii, in Evul Mediu. Wolter nu considera insa ca Sfantul Graal ar fi fost un obiect fizic, ci mai curand exprimarea metaforica a cunostintelor ezoterice aduse de Cavalerii Templieri si care au fost preluate de urmasii lor, francmasonii, pentru a pune temelia Statelor Unite ale Americii. Alaturi de alti entuziasti, sotii Andrew si Maria Awes, Wolter a realizat chiar si un film documentar pe aceasta tema, intitulat „Sfantul Graal in America”, difuzat de History Channel si care a putut fi urmarit si pe micile noastre ecrane. Realizatorii s-au documentat timp de mai bine de un an in privinta pietrei de la Kensington, ajungand, cu cercetarile lor, in Suedia, Norvegia, Anglia sau Canada. „Am incercat sa gasim toate posibilele conexiuni cu Templierii si am descoperit ca ele intr-adevar exista. Se pare ca inscriptiile de pe aceasta piatra, la fel ca si majoritatea mesajelor templiere, au un sens ocult, pe care ramane sa-l descoperim.”
    
Se stie ca, dupa anihilarea Ordinului Templier, la inceputul secolului al XIV-lea, membrii supravietuitori ai acestei organizatii au intrat intr-un con de umbra, disparand, aparent, cu desavarsire din istorie. Totusi, cercetatorii moderni au gasit posibile implicari ale Templierilor in evenimente importante, survenite mult dupa decapitarea Ordinului. N-ar fi exclus, spun ei, ca acei Templieri despre care se stie ca s-ar fi refugiat in Scandinavia, sa fi pornit in cautarea de noi taramuri, departe de persecutiile religioase ale Lumii Vechi, lasand in urma inscriptia de la Kensington, la fel de misterioasa ca si intreaga lor poveste…
GABRIEL TUDOR
Sursa: MISTERELE LUMII

Gradina fermecata…




Se povesteste ca in vremuri stravechi a fost pus intr-o gradina mirifica… un Om nemuritor. In mijlocul acestei gradini se afla un izvor a carui apa tasnea chiar din esenta Vietii. Acest izvor crea un fluviu care se despartea in trei brate si uda astfel intreaga gradina. Apele se infiltrau in pamant hranind tot felul de copaci miraculosi, ale caror fructe erau menite sa indestuleze trupul, sufletul precum si spiritul.
Pe masura ce distanta de izvor crestea apele saraceau iar fructele copacilor erau mai uscate, fiind hranitoare doar pentru trup.
Primul brat al fluviului se numea Intelepciune iar apele sale erau pline cu toate satisfactiile mintii, in amonte clarifica mintea iluminand-o cu principii esentiale pline de putere. Bratul se ramifica o data cu inaintarea ajungand la periferie sa fie o incurcatura haotica de paraiase anemice intretaiate ce curgeau in sensuri contradictorii.
Al doilea brat era cel al Iubirii, la inceput era adanc si linistit si te umplea de sentimente adanci si rafinate apoi curgerea devenea agitata cu vartejuri ametitoare care se roteau intre curenti reci si calzi terminandu-si ramificatiile intre baltoace si noroaie obscene si denaturante.
Ultimul brat al fluviului trecea prin asezarile oamenilor si se termina in locuinta mortilor.
Personajul nostru isi intinse cortul in mijlocul gradinii, isi ducea traiul linistit in aceasta zona si din cand in cand isi umplea ochi ulciorul cu apa proaspata din izvorul vietii. Stia in sufletul sau, printr-o instiintare nevazuta, ca daca se va departa prea mult de izvor atunci, negresit, sufletul i se va usca si va muri inaintea trupului cu blestemul de-a trai pana la sfarsitul trupului fara sa poata grabi finalul.
Pe nesimtite in sufletul omului isi facu loc Dorinta, mai intai subtil apoi cu trecerea timpului devenea tot mai evidenta, intelese astfel ca dorea sa afle ce este in departari si porni de-a lungul bratului Iubirii mai timid la inceput apoi din ce in ce mai indraznet…
Inainte chiar ca bratul sa se ramifice omul ezita un moment si vazu o bucata de zid chiar in fata sa, surprins de aparitie gandea ca il va putea ocoli. Dupa ocol, cand socotea c-a depasit obstacolul se gasi de-odata in fata unui nou zid mai inalt si mai puternic, mirat, se plimba de-a lungul lui cautand capatul, dar nu-l gaseste, inaintand ajunge din nou la primul zid, aveau legatura intre ele sau erau unite, deci era mai greu decat parea la prima vedere. Se hotari sa se intoarca si o lua pe langa fluviu in sens invers, ajunse din nou la izvor dar parca ceva se schimbase, atmosfera nu mai era aceeasi, nu se mai putea bucura, trebuia sa paraseasca locul primei lui fericiri in cautarea unor orizonturi noi, atragatoare, pline de mister si fugi…
Fuga nebuna i-a fost oprita insa repede de un nou zid. Hotarat lucru, trebuia cumva sa scape, iritat incepu sa alerge de-a lungul zidului, dar parca nici acest zid nu avea capat. Continua cautarea prin locurile neumblate dar gaseste zidurile cunoscute legate toate intre ele. Este inchis ca intr-un cerc… Ar vrea sa impinga, sa mute zidurile, sa iasa… De ce oare a continuat sa caute? Oare nu era multumit? Macar daca nu ajungea la concluzia ca este inchis intre niste ziduri reci si respingatoare… De ce n-a simtit punctul in care trebuia sa se intoarca?
Acum trebuia gasita o modalitate de iesire, sa fie liber. Limitele zidite sunt trasate de Legea Divina, de ce n-ar incalca-o, oricum nu mai are ce pierde. In acel moment, in zid, vede o spartura, trebuie sa iasa prin ea. Iese, da nu… intra de fapt intr-un loc mai ingust si mai intunecos. Isi intoarce privirea spre spartura prin care intrase, se micsora. Daca continua sa stea ar risca sa ramana pentru totdeauna acolo. Iese, scapase! Se bucura de lumina locului si de relativa lui vastitate. Dar acum dupa catva timp simte din nou monotonia, plictisul. Poate totusi, in cealalta parte, daca ar fi cautat mai mult ar fi gasit iesirea, fericirea, prea repede s-a speriat si a renuntat. Trebuia sa-I intoarca spatele cu totul Lui,celui care a creat aceasta gradina atat de ciudata! Da, acum este hotarat. Imediat zidul il lasa liber… liber ca sa intre intr-un loc si mai stramt.
Noua locuinta este intr-adevar si ea inchisa, cu deschidere doar spre cer, dar cine ar putea sa iasa pe acolo? Este mai intunecat aci, lucrurile care-l inconjoara sunt ascutite, respingatoare abia daca se mai disting culorile, aici aproape totul este cenusiu. Speranta fericirii asteptate s-a risipit luandu-i locul o stare mohorata asemanatoare cu tot ce-l inconjura. Este tentat sa se lase prada abandonului, indiferentei si astfel sa amorteasca, dar nu, el trebuie sa lupte, daca pana acum a depasit cu precautie limitele impuse, acum trebuie sa le incalce cu totul, trebuie sa se afunde si mai mult, macar sa mai simta ceva… Ca si cum inchisoarea i-ar cunoaste gandurile se deschise o usa care,dupa ce omul intra se inchise pentru totdeauna. Acum este intuneric total, se vede doar deasupra o mica fereastra prafuita si care lasa sa se vada foarte putin… Cerul. Inainta ocolind lucrurile cu greu ajunge la acelasi zid rece, de neclintit. Pune mana pe ce-l inconjoara si incearca sa le ghiceasca forma si continutul, se loveste de ele, cade apoi se ridica, din ce in ce mai greu. Din cand in cand un manunchi de raze de lumina ajung pana la el si-l ajutase se fereasca, sa se apere de mediul ostil din jurul lui. Daca ar fi ramas in starea de inocenta de la inceput ar fi fost oare fericit? Ce sa faca, cum sa iasa?
Exista totusi o iesire dar i se pare imposibil sa poata iesi pe acolo: fereastra spre cer. In acest moment ea se deschide putin si lasa sa patrunda o raza de lumina blanda si o adiere de vant, dar nu poate ajunge pana la ea… si fereastra s-a inchis. Totusi un adevar foarte important se lasa descoperit: lucrurile si evenimentele din jur aveau legatura directa cu starea lui de spirit, cu gandurile lui. Daca va crede ca este posibil sa ajunga la fereastra ea se va deschide si-l va elibera spre cer, ar vrea sa ajunga Acolo la El si i se pare ca-L vede, ca se apropie si fereastra se deschide…

O forta misterioasa, inexplicabila, il ridica, fereastra se deschide lasand libera trecerea prizonierului.
Vede cerul, vede norii, vede soarele, vede… Priveste in jos si de la inaltime vede gradina, locul inocentei sale, locul imprejurat de ziduri al primelor rataciri fata de sufletul sau, camera ingusta a iadului sau din care numai increderea l-a salvat. Totul are un sens privit de la inaltime, cercul de zid il apara de fapt de murdaria periferica a gradinii, gradina era imaginea universului sau interior, toti oamenii de pe al treilea brat traiau de fapt intr-o gradina interioara cu bogatiile si capcanele sale. Daca ar fi privit mereu pe cerul gradinii interioare ar fi fost fericit stand chiar si intr-o gradina inchisa, cu cat aprofunda mai mult cercetarea orientata catre cer granitele gradinii se deplasau mai mult catre exterior oferind o libertate mai mare.
In aceasta clipa este din nou asezat in vechea gradina dar ca renascut, va purta mereu in suflet lumina cereasca. Observa ca intre timp in gradina se schimbasera multe, cerul si lumina lui interioara departa granitele largind astfel universul cunoasterii armonioase. Imensul fluviu isi schimbase sensul curgerii indicand astfel evolutia viitoare a sufletului. Bratele sale par ca se intalnesc ca sa-l duca la izvorul vietii. Omul cauta mereu izvorul, nu stie ca, Creatorul Gradinii il mutase… in inima lui….

Autor- MagicLove
Sursa: Dincolo de Orizont

2012, – Sfarsitul Lumii?

 Prezicerile spun ca  o apocalipsa care va avea loc in timpurile noastre, centrata in jurul anului 2012. Toate sugereaza ca ceva se va intampla in acea zi. Chiar daca majoritatea au fost scrise in urma cu sute de ani, acuratetea lor intereseaza in mod special lumea moderna, deoarece previziunile apocaliptice pe care le contin se refera in mod special la perioada pe care noi o traim in prezent. Este o profetie sau doar o coincidenta?

Maya a fost una dintre cele mai cunoscute civilizatii din Mezoamerica. Istoria maya cunoaste trei faze: perioada preclasica, care incepe in jurul anului 2600 i.Cr., clasica si postclasica, perioada care s-a incheiat cu cateva secole in urma, desi sunt voci care sustin ca populatia maya nu a disparut cu adevarat niciodata. Perioada cuprinsa intre anii 250 e.n. si 900 e.n., cunoscuta si sub numele de perioada clasica, avea sa insemne apogeul culturii mayase. Domeniile vaste pe care acestia le ocupau, incluzand teritoriul actual al Mexicului, Guatemalei, nordul Belizelor si vestul Hondurasului, au contribuit la supravietuirea si perpetuarea acestei civilizatii pentru o lunga perioada de timp.
Desi nu mayasii au fost cei care au pus bazele astrologiei, epigrafiei, scrisului sau sistemelor calendaristice, ci le-au preluat de la o puternica civilizatie antecesoare, olmecii, aceste stiinte au fost desavarsite de catre mayasi. Nici cunostintele de arhitectura si inginerie nu le erau straine. Marturie a acestui fapt stau constructiile care le-au supravietuit timp de secole: arhitectura ceremoniala, incluzand piramide care serveau drept temple, palate si observatoare astronomice, rezervoare subterane in care colectau si pastrau apa de ploaie, toate construite fara ajutorul uneltelor de metal. In jurul anului 300 e.n., mayasii au adoptat un sistem de conducere ierarhic, condus de regi si de nobili.
Civilizatia s-a dezvoltat intr-un regat foarte bine structurat in timpul perioadei clasice. Societatea lor era formata din mai multe state independente, fiecare dintre ele avand atat o societate agricola rurala, cat si intinse localitati urbane, construite in jurul lacasurilor de cult. Declinul a inceput dupa anul 900 e.n., cand, din motive inca ramase neintelese, mayasii din regiunile sudice si-au abandonat orasele. Ulterior, formatiunile nordice au fost integrate in civilizatia tolteca, ceea ce le-a prelungit existenta si cultura pana in jurul anului 1200. Cateva formatiuni periferice au continuat sa existe pana la venirea conquistadorilor, la inceputul secolului XVI.
Conceptul de calendar mayas in sine este unul complex, asta deoarece nu exista doar unul, ci trei astfel de calendare. Primul dintre ele este calendarul religios, care are nevoie de 260 de zile pentru a completa un ciclu religios. Cel de-al doilea este cel solar, care are 365 de zile, numit Haab. Echivalentul a ceea ce cunostem noi in prezent a fi un an, insemna la mayasi echivalentul unui Tun, 20 de Tun inseamna un Katun, 20 de katun este echivalentul unui Baktun (aproape 400 de ani), iar 13 Baktun inseamna Marele Ciclu de 1 872 000 zile sau 5 200 de Tun, adica 5 125 de ani. Primele doua calendare erau folosite pentru a prezice influente care puteau schimba destinul, preziceri personale sau evenimente apropiate. Insa nici unul dintre ele nu contine teribila sentinta care da nastere unor dezbateri din ce in ce mai aprinse, pe masura ce momentul se apropie. Toate acestea sunt prevazute de un al treilea sistem, cel numit “Calendarul cel lung.”
Calendarul gregorian, pe care il folosim in prezent, a fost introdus in Europa in 1582. Conform acestuia, Pamantul face o orbita completa in 365,25 de zile, cu o eroare de 0.0003 %, o masuratoare destul de exacta, avand in vedere ca a avut loc in urma cu 400 de ani. Calenadrul mayas este derivat din cel al predecesorilor lor, olmecii, a caror cultura dateaza cu 3000 de ani mai devreme. Acestia, fara a avea la indemana instrumentele secolului XVI european, au reusit sa aproximeze un an in 365,2420, deci cu o eroare de 0.0002 %, o masuratoare mult mai precisa si, mai ales, facuta mult mai devreme.
Oamenii de stiinta au incercat sa coreleze sistemul de numerotare al calendarului mayas cu calendarul gregorian, inca de la inceputul acestui secol. Aceasta corelatie, cunoscuta sub denumirea de corelatia GMT, a fost finalizata in 1950. Astfel, inceputul Marelui Ciclu sau ziua 0.0.0.0.0. ii corespunde datei de 11 august 3114 I.Cr. si se termina in 13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012. De-a lungul decadelor ce au urmat, multe dezbateri s-au focusat pe gasirea corelatiei exacte dintre cele doua calendare. Majoritatea cercetatorilor din domeniu sunt de acord insa ca aceasta echivalare este cat se poate de exacta, ceea ce inseamna ca intr-adevar, sfarsitul calendarului maya corespunde datei de 21 decembrie 2012.
In 21 decembrie, in timpul solstitiului de iarna, o conjunctura planetara mai putin obisnuita va avea loc: Pamantul se va alinia cu Soarele, care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau “Copacul sfant”. Ciudata aliniere nu va fi brusca, ci este pregatita de cateva mii de ani, pentru a avea loc in data de 21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT. Conform credintei mayase, centrul galaxiei este uterul cosmic: loc al mortii, al transformarii, al regenerarii si al renasterii. Acest moment marcheaza finalul calendarului.
Nu doar mayasii sunt de parere ca ni se pregateste ceva. Numeroase documente, carti sau marturii pastrate par sa vina in sustinerea teoriei sabiei lui Damocles.
Cu putin timp inaintea erei noastre, traia intr-o pestera vestita Sybilla, prezicatoarea lui Apollo, care isi scria viziunile, dupa iesirea din transa, pe frunze de stejar. O parte dintre acestea au fost colectionate si pastrate in ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. Dupa una dintre viziuni, prezicatoarea a anuntat ca viata pe Pamant va avea 9 perioade a cate 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traverseaza ultima perioada. Pe langa asta, ea a mai prevazut ascensiunea Imparatului Constantin si nasterea lui Isus cu 20 de ani inainte, ceea ce i-a indreptatit pe multi sa o considere o precursoare a crestinismului.
I Ching sau “Cartea schimbarilor” era folosita in general pentru previziuni si sfaturi de natura personala. Citirea se facea pe baza unor hexagrame, formate din linii continue sau intrerupte, existand 64 de combinatii posibile. Insa de la un oracol personal, I Ching a devenit in ultimele decade un soi de carte a apocalipsei.
Totul a pornit de la controversatul cercetator Terence McKenna, care a realizat o reprezentare grafica matematica a celor 64 de hexagrame care compuneau I Ching, din care a reiesit un soi de harta a timpului. Acesta a recunoscut un tipar in cele 64 hexagrame, pe care le-a transpus intr-un grafic, in care se regaseau date importamte ale istoriei omenirii. Diagrama incepe din anul 1000 i.e.n., momentul crearii cartii I Ching. Printre altele, McCanon a observat ca anul caderii imperiului roman sau cele doua razboaie mondiale sunt marcate grafic cu o linie descendenta, in vreme ce in dreptul datei descoperirii Lumii Noi exista o linie ascendenta. Insa curiozitatea acestui tabel grafic este data de faptul ca se incheie in dreptul datei care ii corespunde calendaristic lui 21 decembrie 2012.
O alta prezicatoare care a trait in Anglia la inceputul anilor 1 500, denumita mama Shipton, despre care se spune ca ar fi fost jumatate umana si jumatate fiinta supranaturala, vine sa sutina prezicerile altor oracole, adaugand chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciuma sau ororile celor doua razboaie mondiale si apocalipsa, cand conform viziunilor acesteia, jumatate din populatia planetei va pieri.
Una dintre cele mai exacte surse privitoare la ipotetica apocalipsa este calendarul mayas, deoarece ofera o data concreta a ceea ce va sa fie sfarsitul lumii: anul, luna si ziua. Este o predictie exacta venita de la o civilizatie care isi lua calendarul in serios, obsedata de tinerea socotelii timpului, intr-atat de exact, incat au putut prezice eclipse in viitorul indepartat. Calendarul este si profetic: 5 martie 1519 este data exacta la care mayasii au prevestit sosirea conquistadorilor condusi de Cortes. In acea zi, istoria consemneaza debarcarea capitanului spaniol pe tarmurile Lumii Noi. In 21 decembrie 2012 calendarul mayas isi incheie un mare ciclu, caruia, cel putin in aparenta, nu-i mai urmeaza nimic.
Astronomii moderni confirma calculele mayasilor. Pamantul se va afla intr-un aliniament exact cu Soarele si cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc o data la 25 800 ani. Nimeni nu stie exact care vor fi efectele acestui aliniament asupra Pamantului, insa geofizicienii au o teorie care vine in sustinerea prezicerilor mayase: este vorba despre fenomenul inversarii polilor, in cadrul caruia acestia isi inverseaza pozitiile, cauzand catastrofe naturale in lant care vor zgudui lumea intreaga: cutremure, tsunami, incendii care vor avea ca rezultat pagube materiale si pierderi importante de vieti omenesti. Aceasta ar fi totodata si ultima catastrofa pe care omenirea ar trebui sa o infrunte.
Albert Einstein este unul dintre primii oameni de stiinta care au sustinut aceasta teorie inca din 1955. Un nou studiu al Universitatii Princeton dezvaluie faptul ca Pamantul nu se confrunta cu aceasta schimbare dramatica pentru prima data. In urma cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla in mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator. Miscarea nu s-a petrecut brusc, ci de-a lungul unei lungi perioade de timp.
Dincolo de oracole, calendare si magicieni, stiinta moderna vine cu propria sa previziune asupra datei la care lumea se va sfarsi. Este vorba despre world wide web, care a reusit sa creeze un circuit de comunicare fara precedent in istoria omenirii. Internetul poate fi mai mult decat un simplu punct de referinta al previziunilor apocaliptice. Acesta a devenit chiar mijlocul de transmitere al unui astfel de mesaj, care de aceasta data nu apartine unei vrajitoare care traieste intr-o pestera si nici unei carti chinezesti.
Profetii insapimantatoare au inceput sa apara dintr-o directie care nici macar nu este umana, un “oracol” numit “web-bot”. Programul scaneaza world wide web-ul pentru a sorta informatiile legate de viitor, avand ca rezultat o serie de profetii, care sunt in final, la fel de ambigue ca si oracolele lumii antice. Acesta incearca sa citeasca starile inconstiente ale omenirii, scanand masiv limbajul folosit in mii de site-uri web. Procesul implica mai multe programe numite “paienjeni” sau “agenti”, care citesc tot internetul, in cautarea unor anumite cuvinte-cheie. Programul a fost conceput initial pentru realizarea unor previzuni financiare, legate de bursa si de investitii. In 2001, unii programatori au observat ca rezultatele obtinute erau mai mult decat simple informatii financiare.
Frazele au inceput sa se lege, sa se combine cu anumite date din calendar, incepand sa primeasca un sens. Specialistii si-au dat seama ca ar putea avea de-a face cu niste predictii legate de evenimente viitoare. Unul dintre evenimentele majore pe care dezlegarea acestor fraze le-a putut prezice sunt chiar atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Daca intr-adevar acest sistem functioneaza, atunci viitorul nu arata prea roz: pe langa calamitati naturale, conflicte armate, apare si data de 2012. Web-Bot prezice ca anumite catastrofe vor lovi Pamantul la acea data, ca urmare a unei alinieri stranii a planetelor.
Lumea dupa 12 decembrie 2012
Sunt voci care sustin ca mayasii nu au mai inregistrat nimic dincolo de aceasta data fatidica, insa exista documente care par sa contrazica acest lucru. Anumite ramasite ale culturii mayase vorbesc si despre alte evenimente care au loc dupa 2012. Multe dintre acestea sunt prezentate sub forma unor date foarte indepartate. Intr-una dintre tablitele inscriptionate de la Palenque, apare o alta data a calendarului, 1.0.0.00.8 5 Lamat 1 Mol, echivalentul datei de 21 octombrie 4772, cu aproape 3 000 de ani in viitor. Regele Pacal din Palenque a prezis ca la aceasta data un important eveniment mayas isi va sarbatori a 88-a aniversare, sugerand astfel ca acesta nu credea ca lumea se va termina in 2012.
In ciuda imensei publicitati si discutiilor care se desfasoara pe seama acestui eveniment ce se apropie, Susan Milbrath, curator la Muzeul de Istorie Naturala din Florida, a declarat in numele comunitatii arheologice ca nu a fost descoperit, pana in prezent, vreun document care sa ateste ca maya credea ca lumea se va sfarsi in 2012, ci doar ca in acel moment se va incheia un mare ciclu calendaristic, care fara indoiala va avea si urmari la nivel planetar, dar nu neaparat apocaliptice. “Pentru vechii maya, data reprezinta o mare sarbatoare de incheiere a unui intreg ciclu”, declara Sandra Noble, director executiv la Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies din Florida. In viziune acesteia, intreaga isterie mediatica declansata in jurul acestui eveniment, nu este decat o ocazie de castig pentru anumite parti. Parerea acestora este sustinuta si de E. Wyllys Andrews, director la Universitatea Tulane:”Va fi un alt ciclu. Stim cu siguranta ca civilizatia maya stia ca mai fusese un astfel de ciclu inainte, ceea ce implica si faptul ca stiau ca va urma un altul.”
Unii oameni de stiinta sunt de acord asupra faptului ca, in ciuda metodelor si mijloacelor stiintifice de care dispunem, nu putem prevedea viitorul intocmai. Pentru acestia, mesajul profetiilor este ca trebuie sa ne pastram o atitudine optimista in ceea ce priveste viitorul. Tot timpul oamenii s-au gandit ca sfarsitul lor este aproape, l-au anticipat si l-au asteptat. Pana in prezent, insa, s-au inselat de fiecare data.
Alte sfarsituri ipotetice
8 septembrie 2040 – Aliniere planetara, despre care se crede ca va avea efecte nefaste asupra Pamantului, provocand, in mod special, cutremure foarte puternice
2076 – sfarsitul calendarului musulman
2240 – sfarsitul calendarului evreiesc.
Sursa: ……Astro……

Misiunea lui Ashtar Sheran

Unii au platit cu viata faptul de a fi incercat sa dezvaluie lumii misiunea lui Ashtar. Dar calea sper Inaltare este deschisa tuturor. Care este glorioasa sa misiune de a trezi popoarele Terrei spre constiinta Christica si sa le deschida calea spre Inaltare? Ashtar Sheran, Sanandla si toi fratii si surorile Spatiului participa la, misiunea de Inaltare (a oamenilor fara sa fi avut cunostinta de anumite fapte in cursul istoriei recente a umanitatii). Ashtar Sheran, Comandantul lui Ashtar Galactic Command. Incepand cu sfarsitul anului 1940, un numar impresionant de extraterestrii au inceput sa se intereseze de planeta noastra din diferite motive, uneori contradictorii. Unii au vrut sa ne ajute, altii din contra, de a face din noi sclavii lor. Orice trecere de la o realitate cunatica de a cincea dimensiune la o realitate 3D prezinta anumite riscuri. Dupa Milton Cooper, intre ianuarie 1947 si decembrie 1952, in SUA s-au prabusit 13 nave extraterestre. Din acestea au fost recuperate 65 de corpuri de extraterestrii morti si un supravietuitor de tip non-humanoid. Guvernul american, pe atunci condus de Truman, a decis sa pastreze cat mai mult timp secret aceste incursiuni ale extraterestrilor. In plus, a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a discredita numeroasele raporturi privind aparitii de OZN-uri si a lansat o campanie de dezinformare a opiniei publice. In aceasta politica a fost sustinut de fortele aeriene din SUA si de CIA. In aceasta perioada s-a manisfestat un grup de extraterestii de tip uman. Ei s-au prezentat guvernului SUA sub numele de Ashtar Command si s-au indentificat ca fiind o comunitate extraterestra supra-fizica, rugand pe sefii Pentagonului sa nu stabileasca contacte cu vasele care orbitau in jurul eucatorului. In acelasi timp, ei le-au oferit protectie contra amenintarii pe care aceste vase o reprezentau pentru pamanteni, dupa spusele lor, si ajutorul lor pentru dezvoltarea noastra spirituala. De asemenea, extraterestii au pus in garda guvernul american contra dezvoltarii intregii economii facand apel la energia nucleara, insa nu au oferit nici o tehnologie care sa o inlocuiasca. Ei au afirmat ca umanitatea noastra trebuie mai intai sa invete sa gestioneze corect ceea ce are deja in posesia sa si ca din punct de vedere spiritual era insa incapabila. Extraterestrii erau convinsi ca vom utiliza o tehnologie noua pentru a ne autodistruge. Fiind deja angajati pe acest drum, dupa spusele lor, aveam nevoie de mai multa spiritualitate decat de tehnologie. Ei erau pregatiti pentru a ne oferi o asistenta tehnologica daca SUA si aliatii lor vor accepta de a distruge intreg arsenalul nuclear, afirman ca va trebui sa ne oprim de a ne mai ucide intre noi si sa incercam sa traim in armonie unii cu altii. In fine, reprezentantii de pe Ashtar Command au pus autoritatile americane in garda contra tuturor activitatilor economice care provoaca poluarea Terrei si consumarea resurselor sale naturale. Presedintele SUA a decis de a respinge in bloc toate aceste avertizari ale celor de pe Ashtar Command si au permis, in schimb, reprezentantilor navelor de pe orbita din jurul ecuatorului de a ateriza la baza de la Edwards. Acesti vizitatori erau reptilieni cu pielea gri. Presedintele a decis sa pastreze secret toate schimburile efectiate de militarii americani cu aceste fiinte stranii, si a facut in asa fel incat Congresul si poporul american sa nu stie nimic. El a facut chiar mai multe, a semnat un tratat secret cu ei. Acest tratat permitea americanilor sa beneficieze de anumite tehnologii foarte evoluate detinute de acesti extraterestrii reptilieni, in schimbul posibilitatii care le-a fost acordata de a studia ADN-ul uman in vederea ameliorarii propriei lor specii. Tratatul dadea de asemenea permisiunea extraterestrilor de a rapi cetateni americani pentru operatii de vivisectie limitat, in asa fel incat viata lor sa nu le fie pusa direct in pericol, si ca la sfarsitul operatiei ei sa fie dusi la locul rapirii fara a-si putea aminti ceea ce au suportat. In fin, tratatul permitea extraterestrilor sa aiba acces la bazele subterane de pe teritoriul american pentru a-si conduce de acolo operatiunile, si americanilor de a le utiliza navele si tehnologia pentru a construi baze pe alte planete din sistemul nostru solar. Adevarul privind aceste baze a fost descoperit de catre o echipa a televiziunii britanice care ancheta asupra brain drain. Ei a descoperit ca razboiul rece dintre SUA si Uniunea Sovietica nu era decat un munte, ceva destinat sa deturneze atentia mass-mediei de la activitatile statelor majore militre in asociere cu extraterestrii. Britanicii au descoperit ca oamenii de stiinta de renume au fost rapiti de extraterestrii pentru a le studia creierul, ca au avut loc implantari de colonii de sclavi pe Luna si pe Marte si ca martorii deranjati au fost eliminati sistematic. Acesta poveste incredibila a fost prezentata in 1977 la televiziunea Britanica sub forma de documentar Alternativa 3. Chiar daca unele informatii privind aceste operatii clandestine cu extraterestrii reptilieni au circulat, ele au ramas unul dintre cele mai bine pastrate secrete din istoria SUA. MiltonCooper, afirma in 2001 inainte de a fi el insusi asasinat, ca atunci cand presedintele Kennedy a dezvaluit unor memmbrii a guvernului sau ca era la curent cu toate acestea, ca era datoria lui de a vorbi Congresului si natiunii despre ce aflase si ca va da curs unui mare mesaj televizat, l-au impiedicat si l-au asasinat la Dallas la 22 noiembrie 1963. Dupa refuzul guvernului american de a colabora cu Ashtar Command, Fratii Spatiului s-au adresat direct poporului american inlocuind inregistrarea bandei de sunet a diferitelor emisiuni de televiziune si de radio printr-un mesaj spiritual. Aceasi prcedura a fost repetata apoi si in alte tari. In Anglia, de exemplu, la 8 ianuarie 1971in cursul unei emisini de radio prezentata de Rex Dutta, in cadrul careia acultatorii puteau interveni prin telefon in direct, si pe cand el credea ca aprimit un apel de la un ascultator britanic, prezentatorul s-a trezit in faza de a difuza pe unde un straniu “Mesaj provenind de la o farfurie zburatoare”. Acest mesaj a fost intregistrat si publicat in anul urmator in cartea cu aceeasi titlu. La 26 noimbrie 1977 un reprezentat al lui Ashtar Sheran a reusit sa-si faca auzita vocea in fata a numerosi telespectatori din Londra si din sud-estul Marii Britanii in cursul unui jurnal teelvizat la inecputul serii pe JTV. Se pare ca au fost rechizitionati cinci emitori diferiti cu acasta ocazie. Inginerii de la televiziune au fost incapabili de a intrerupe difuzarea mesajului sau care a durat peste 5 minute, in timp ce toate instrumentele de control indicau faptul ca emisiunea isi urma cursul firesc. Responsabilii postului au facut tot ce au putut mai bine pentru a convinge telespectatorii lor ca acest incident nu ear decat o gluma proasta si au incercat sa distruga inregistrarea emisiunii. Dar Rex Dutta a reusit sa-si procure o copie pe caseta. Textul mesajului a fost insfarsit publicat in numarul din ianuarie 1978 a revistei sale de informare, Viewpoint Aquarius. Iata acest mesaj: Va vorbim acum in pace si in intelepciune asa cum am facut-o pentru fratii si surorile noastre pretutindeni pe planeta voastra Terra. Va avertizam de edestinul rasei voastre si al lumii voastre, astfel incat sa puteti comunica tovarasilor vostri umani calea pe care trebuie sa o urmati pentru a evita catastrofele care va ameninta planeta cat si fiintele care fac parte din lumile care va inconjoara. Va spunem asta pentru ca sa puteti lua parte la marea trezire in momentul in care Terra va intra in Noua Varsta a Varsatorului. Noua varsta poate fi o epoca de mare pace si de evolutie pentru rasa voastra, dar acets lucru nu ar fi posibil decat daca conducatorii vostri de forte negative care le intuneca judecata. Fiti calmi si ascultati caci aceasta sansa nu se va mai putea prezenta din nou. De numerosi ani, oamenii vostri de stiinta guvernele voastre si generalii vostri au refuzat de a da atentie avertismentelor noastre. Ei au cntinuat sa experimenteze forte nefaste pe care voi le numiti energie nucleara. Bombele atomice pot sa distruga Terra cat si fiintele lumiilor voastre surori intr-o clipa. Deseurile sistemelor care functioneaza cu energie nucleara va vor otravi planeta timp de numeroase milenii. Noi, care urmam calea evolutiei de mai mult timp decat voi, am realizat in ce punct energia nucleara este indreptata intotdeauna impotriva vietii. Folosirea sa si cercetarile care ii sunt consacrate trebuie abandonate imediat; altfel riscati sa fiti distrusi toti. Toate armele trebuie sa fie eliminate. Ora conflictelor a trecut. Rasa din care faceti parte poate sa acceada in prezent la cele mai inalte planuri ale evolutiei, daca va veti arata demni. Timpul care va ramane pentru a invata sa traiti impreuna in pace si buna voie este foarte scurt. Grupuri mici, raspandite pe toata planeta vor fi formate pentru a va transmite lumina Noii Varste care se naste. Sunteti liberi de a accepta sau de a respinge invataturile lor , dar singuri cei care vor invata sa traiasca in pace, vor trece in regatele superioare ale evolutiei spirituale. Fiti de asemenea constienti ca exista multe profetii false si ghizi care actioneaza in lumea vostra! Ei va vor suge energia-energia pe care voi o numiti ban- ei o vor utiliza pentru sfarsituri nefaste si ceea ce va vor da in schimb nu va avea nici o valoare. Fiinta voastra divina interioara poate sa va protejeze impotriva acestui lucru. Va trebui sa invatati sa fiti mai sensibili cu vocea interioara acre poate sa va zica ceea ce este adevar si ce este confuzie, haos si minciuna. Invatati sa ascultati vocea adevarului care este in voi si va veti ghida voi insisi spre calea evolutiei. Acesta este mesajul nostru catre prietenii nostri dragi. V-am privit crescand timp de numerosi ani cum voi ati putut vedea deasemenea luminile noastre ce cerurile voastre. Stiti acum ca suntem acolo si ca exista mai multe fiinte pe si in jurul Terrei voastre decat oamenii vostri de stiinta vor sa admita. Ne preocupam mult fata de subiectul vostru si suntem atenti la drumul vostru spre Lumina. Sa nu va fie teama, ca noi vom face tot ceea ce putem pentru a va ajuta. Incercati doar sa va cunosteti si sa traiti in armonie cu legile planetei voatre Terra. Noi, membrii de pe Ashtar Galactic Command, va multumim pentru atentie. In prezent vom parasi planurile existentei voatre. Fiti binecuvantati de Dragoste si Adevarul supreme ale Unicului . Dupa acest mesaj istoric, emisarii de pe Ashtar Command au ales de a se adresa umanitatii in special pe calea canaleleor. Desigur, orice informatie provenind de la telepati si canale umane trebuie tratat cu prudenta. Extraterestrii de pe Ashtar Command au transmis numeroase mesaje canalizate, cele mai semnificative fiind transmise pana in 1980 prin Herbert Victor Speer in cadrul Medicale Friedenskreis, asociatie stiintifica de cercetare telepatica pe care a fondat-o la Berlin chiar dupa cel de-al doilea razboi mondial. Speer care a pus la punct o tehnica de exploatare a scriiturii automatice permitind de a transmite cu precizie uimitoare mesajele captate in a patra si a cincea dimensiune, a prezentat relatia extraordinara privind planeta Methana cu cei doi sori ai sai (apartinand sistemului Alfa Centaurii) unde traieste poporul santinienilor al carui sef este Ashtar Sheran, despre surprinzatoarele lor sisteme de propulsie astronautica si privind misiunea actuala fata de umanitate a acestor fiinte care dispun, in comparatie cu noi, de o tehnologie avansata de aproximativ 12.000 de ani. In 1986 un american pe nume Eric Klein a preluat flacara lui Sshtar la Santa Cruz, California. El a inceput sa canalizeze constient directive de pe Ashtar Command. Peste doia ni a inceput sa canalizeze in public si sa organizeze seri de intalniri lunare la el acasa, prima in 1990 cand i s-a cerut sa transmita o invatatura pe tema Inaltarii. Abia in noimbrie 1991, marele fizician american David Ash a auzit pentru prima data cele cinci casete ale acestui curs. El se gasea atunci in Queensland, la inceputul unui turneu de conferinte sustinut in Australia. Pornind de la un studiu pe care el l-a condus privind fizica vortexurilor, el a ajuns, la inceputul anilor 70 la deductia ca Inaltarea fizica era posibila, ca alternativa la procesul mortii si el a avut deja ocazia de a explica, in 1975, cum vedea procesul Inaltatrii fizice traversand crearea unei spirale energetice, in timpul unei conferinte care a avut loc pe podiumul de la Michael Faraday de la Royal Institut of Great Britain. In 1997, in alegoria sa, The tower of truth (Turnul adevarului) el evocase deja aceasta idee pentru a explica Inaltarea lui Chris, si in 1990, in Science of Gods, el a aplicat-o diferitelor personaje biblice si mitice. Castelele lui Eric Klein l-au facut sa fie constient ca Inaltarea si nemurirea fizica putea sa se intample tuturor si fiecaruia dintre noi astazi, si nu sa priveasca doar anumite fiinte mai mult sau mai putin legendare apartinand unui trebut misterios. Ipoteza lui Davis Ash parea sustinuta si de cartea lui James Hurtak, Cheile lui Enoh, aparuta in 1973, in acre acest cercetator american explica cum el insusi era sustras efectelor de spatiu fizice si de timp prin procesul de Inaltare ianintede a primi cele 64 de Chei ale lui Enoh. Ori, una dintre aceste chei a lui Enoh il prezinta chiar pe David Ash ca fondator al noii astrofizici! (Nota: heile lui Enoh, 1973, este un text filosofic si in acelasi timp un cod metafizic. El relateaza experienta unei constiinte superioare explicand cum rasa umana este legata in permanenta de structura evolutiva a unei Inteligente universale permanente. Aceasta legatura este stabilita gratie celor 64 de sectoare pe care le comporta Stiinta viitorului. Iposrtazele prezentate in carte par confirmate de ultimele descoperiri in fizica cuantica). Cativa ani mai tarziu, un telepat pe nume Solara a facut turul lumii pentru a explica importanta datei de 11 ianuarie 1992. Ea afirma ca era important de a sarbatori aceasta zi, caci aceasta permitea de a deschide o porta interdimensionala in vederea Inaltarii. La apelul sau au raspuns mi de oameni si au format o retea care se intinde din Egipt pana in Noua Zeelanda, din Marea Britanie in Australia, trecand, fireste, prin cele doua Americi. Telul? Sarbatorirea inceputului unei perioade de 20 de ani in care timp va putea avea loc Inaltarea Terrei si /sau a locuitorilor acesteia. Dupa mesajele canalzate prin Eric Klein si cei care i-au succedat (Monique Mathiw, Cathy Muller, David Wilcoc K si multi altii), Ashtar Command ste o adevarata forta de actiune care actioneaza in a cincea dimensiune in numele unei imense comunitati de fiinte supra fizice cunoscuta sub numele de Marea Fraternitate Alba sau de Fraternitatea Galactica. Numerosi membrii ai Marii Fraternitati Albe s-au incarnat in diferite ere pe Terra ca si conducatori, invatati si vindecatori si sunt cunoscuti de perechile lor sub diferite nume de cei care le-au utilizat in cursul acestor misiuni punctuale. Ashtar Command se foloseste la ora actuala de fiinte umane si de alte forme de viata, prin Sananda, pentru a ajuta la Inaltarea Terrei. Acesta este seful suprem si in acelasi timp primul responsabil al acestei operatiuni de Inaltare. De fapt, Sananda a trait pe Terra acum 2000 de ani sub numele de Iisus Hristos!!! Forta de interventie pe care el o controleaza concret indreptata prin intermediul lui Ashtar Sheran, o fiinta al carei nivel de evolutie este asemanator cu cel al lui Sananda. El este un specialist al procesului de Inaltare si lucreaza impreuna cu Sananda ca coordonator si consilier tehnic.Toate predictiile recente relative la Inaltare se articuleaza in jurul a catorva idei simple: ajungem la terminarea unui ciclu; Terra este destinata Inaltarii, dar avandu-se in vedere amenintarile de distrugere care apasa asupra ei, etapa ulterioara de evolutie a planetei noastre nu poate fi mai mult diferita. Deci ni se propune o alegere: fie ne Inaltam cu Terra, fie ramanem in urma evolutiei in Universul fizic si vom continua ciclul de nastere si de moarte ca al altor palnete. Daca vom dori insa sa traim Inaltarea, ne vor fi oferite trei ocazii. Ele cunt descrise de telepati ca trei valuri ale Inaltarii. Acestea, cat si curatirea planetei anterioare de la propria sa Inaltare si recreere, trebuie sa aiba loc, in principiu, inainte de anuil 2012.
Sursa: Enigme

Luna Iulie la mana destinului?!

Previziuni pentru luna Iulie 2011

     Luna iulie pentru tara noastra va avea in continuare un traseu sinuos si dificil daca luam in calcul anumite aspecte, din punct de vedere astrologic care au inceput din a doua jumatate a lunii iunie.
     In prima saptamana a lunii iulie se va cunoaste in continuare o situatie tensionata in care grijile, agresivitatea fie ea domestica sau sociala va avea cote crescute. Ramane valabila aceiasi predispozitie catre nemultumiri in randurile populatiei, problemele financiare acute prin care populatia Romaniei va trece. O usoara protectie a celor doua institutii ale statului, Presidentia si Guvernul Romaniei, protejate bineanteles de Pasul Fortunei pana la finalul primei saptamani din luna iulie. Intr-un cuvant, pentru a fi mai explicit, tot ceea ce am mentionat din a doua parte a lunii iunie are continuitate. Dar cum va fi totusi luna iulie? Mai buna sau mai grea?
     Incepand din 8 iulie se va resimti ceea ce numim revolutia lunara a tarii noastre Romania in plan astrologic. Important de mentionat pentru luna in curs va fi tot ceea ce are legatura cu fenomenele meteorologice, unde practic vom cunoaste si vom avea parte de transformare si o intensitate a acestora indiferent de vreme. Se pot determina si resimti anumite aspecte, care prin transformarile lor sa fie vizibile cu ochiul liber. Pluto in casa a patra a Romaniei va aduce de la sine mitul pasarii Pheonix si anume, renasterea din propria cenusa la acest capitol. In cazul caldurii putem vorbi de canicula, iar in cazul vremii ploioase putem mentiona o intesitate a acestui fenomen. Fara a dori sa sperii cetatenii ne putem astepta la tot ceea ce este mai extrem ca fenomen. Nu exclud din calcule posibilitatea unei miscari de placi tehtonice dar care sa nu aduca im prim plan victime in randul cetatenilor. In orice caz, ca de fiecare data cand astrologic am observat asemenea predispozitii am discutat deschis, tinand cont ca mentionez de la bun inceput faptul ca, aceste predictii sunt rodul unei munci de crcetare care vine din studiaza Romania din planul astrologic. Asadar in concluzie, luna iunie va fi predispusa la miscari seismine, mai mult fenomene meteorologice atipice pentru tara noastra, asa cum in luna iunie epicentrul unui cutremur a fost resimtit la Gura Humorului si Luna a adus mari cantitati de precipitatii pe parcursul intregii luni.
     Un alt aspect legat de ascendentul revolutiei lunare in casa a patra va avea legatura cu miscari venite din partea opozitiei. Se va dori o reorganiare si mentinere a ideilor de a modifica actuala putere politica din statul Roman. Aici vom avea parte asa cum ne-am obisnuit de dispute, replici dure, acte de violenta verbala sau chiar fizica. Va fi interesant de observat in aceasta luna cum practic Guvernul aflat la putere va mai pierde teren si nu este exclusa o rupere a cualitiei de guvernare. Problemele care pot veni din plan international pot influenta vizibil anumite schimbari la care sa fie supuse forurile din tara noastra. Alte segmenete importante unde vom putea observa modificari si nemultumiri pot veni din partea activitatilor care ii priveste pe mineri sau agricultori.
     In orice caz in planul politic va fi o luna a intarzierilor si a deciziilor care pot aduce schimbari majore in ceea ce priveste noua reorganizare teritoriala si va fi deasemenea un subiect dezbatut indelung. Insa principalele masuri care vor fi luate nu vor avea ceva benfic, daca sa spunem principalele decizii vor fi luate in acest interval astrologic. O stare de tensiune venita si din partea Ministerului de Interne de unde vor veni si primele semne de nemultumire si indignare din partea lucratorilor Ministerului de Interne, un Marte in casa a IX-a nu poate aduce dact dispute, revolta, gesturi limita din partea angajatilor acestui minister si va trebui sa aduc in prim plan nemultumirile care vor veni din partea Ministerului de Justitie, prin noul set de masuri si decizii care vor fi luate in luna iulie. O perioada delicata si care va trebui gestionata cu multa atentie de catre autoritatile in drept. Un moment dificil pentru institutia prezidentiala si guvern, datorita faptului ca in aceasta luna protectia lipseste cu desavarsire, flacara violet se pare nu va mai functiona si asta datorita unei conjuncturi karmice (de destin). Destinul poate actiona de la sine si situatiile pot fi neplacute sau greu de suportat in perioda urmatoare. Cand spun toate aceste lucruri fac referinta si la faptul ca Romania ca tra va sta prost la capitolul relatii si raporturi internationale pentru acesta luna. In alta ordine de idei, posibile sanctiuni si intarzieri vizibile care sa infulenteze bunul mers al activitatilor in planul netional. Roamania ca tara, va fi usor izolata de celelalte foruri decizionale internationale. O stare de agresivitate verbala sau chiar fizica care poate veni din partea cetatenilor de alta nationalitate aflata pe teritoriul tarii noastre. Astfel daca in luna iunie au fost primele semne si nu au fost manifestari situatia va trebui gestionata foarte bine pentru ca aspectele disonante din casa a VII-a a Romaniei ca tara, pot aduce surprize neplacute. Uranus si Luna Neagra pozitionate in acest sector de activitate poate aduce elemntul surpriza si atunci cand nimeni nu se asteapata sa aiba loc rabufneli in prima faza verbale dar ele pot fi si fizice. Nu doresc sa sperii sau sa incit pe nimeni insa daca situatia nu va fi gestionata ca atare putem vedea cu ochiul liber toate aceste efecte astrologice care predispun si oamenii in cele din urma dispun, prin factorii de decizie. Va fi o luna a amenitntarilor care pot veni din planul interntional si de ce nu pot fi si primele semene vizibile din afara granitelor referitor la criza care urmeaza sa se apropie si vorbim de fluctuatiile financiare la nivel global. Pentru a veni cu o confirmare la acest capitol vom avea parte in continuare de scene si manifestri violente la tarile vecine sau unele state din Europa.
     Fenomenul de Luna Noua care are loc la data de 1 iulie 2011 in astrograma Romaniei aduce indicii asupra fenomenului mortii, a principalelor probleme de sanatate cu care se confrunta populatia Romaniei si vom asista in continuare la gesturi disperate venite din randul cetatenilor Romaniei. Aceasta purificare care are loc acum si care vine din partea unui destin al tarii, din care inevitabil noi facem parte va veni si va face curatenie pe fondul probemelor sociale si evenimentelor care se succed acum in toata lumea, nu numai in tara noastra. Oricat ar incerca cineva sa controloze destinele acestei tari, nu va fi in stare pentru ca raportat la destin numai Bunul Dumnezeu stie cm va fi si ce va fi, iar din acest punct de vedere, consider ca luna iulie vor fi vizibile anumite aspecte care vor da de ganditi multora dintre noi ca oameni simpli si normali!
     Si pentru ca tot vorbeam de gesturi disperate, acte de violenta exercitate in mediul familial indeosebi, care cu siguranta vor fi mediatizate in stirile posturilor netionale, va trebui sa mentionez ca avem pentru aceasta luna si o protectie providentiala care isi va face simtita prezenta si va fi resimtita.
     In randul sindicalistilor si a societatii din Romania, putem vorbi despre o stare de agitatie si tensiune acumulata care poate rabufni si nu neaparat in gesturi de violenta fizica dupa cum poate se asteapta multi, nu putem inca vorbi de asa ceva. Riscant si ingrijorator va fi faptul ca gesturile vor fi exercitate asupra propriilor finte, adica in continuare dupa cum spuneam o crestere a ratei suicidurilor si a evenimentelor de natura sa socheze prin atitudinea de la momentele respective. Mai multa precautie si faptul ca va trebui gandit de mai multe ori inainte de a actiona este impetuos necesar si se cere acest lucru. Dincolo de trairile si starile emotionale care pot creea confuzie in palnul personalitatii va trebui sa ne pastram pe cat posibil cumpatul si se cere a se elimina acele pete de culoare neagra din persoanlitatea fiecarui individ.
     In planul financira prima parte a lunii poate fi dificila, insa din a doua jumatate a lunii forurile decizionale din Romania pot apela la noi forme de imprumut sau o noua transa care era stabilita deja poate intra din partea a doua a lunii in visteria statului Roman! Pentru cetatenii de rand va fi in continuare o etapa de asteptari, posibile intarzieri si probleme la acest segment de activitate.
     In concluzie, luna iulie si revolutia lunara a Romaniei cu Saturn prezent in casa a I-a va fi o luna a deciziilor luate in pripa si care sa nu fie in acord cu dorintele cetatenilor. O noua serie de masuri si reglemantari care sa aduca in prim plan intarzieri, nemultumiri, decizii mai putin potrivite pentru moementul de fata; o noua etapa in care pot fi posibile restructurarile si ordonante de urgenta care vin si limiteaza la un moment dat pe fondul lipsei de finante sau bunuri materiale. O etapa in care ne vom resimti din toate punctele de vedere si in care va trebui sa ne mobilizam pentru a face fata in planul psihic al schimbarilor la care vom fi supusi cu totii. O luna karmika as spuen care va fi resimtita din plin de la mic la mare si care poate aduceo serie de decizii care sa ingreuneze evolutia Romaniei ca tara in viitorul apropiat.
     O luna dificila as spune din punct de vedere astrologic pentru tara noastra si care va trebui privita ca atare, ca si cum “mana destinului” isi face simtita prezenta prin ceea ce vom vedea si auzi la posturile nationale si ce vom citi in ziare. Rabdarea si calmul sunt cuvintele care vor trebui sa ne modeleze pe parcursul lunii iulie raportat la tot romanul, de la cel mai mic catre cel mai mare si mai puternic in stat.
     Fie ca Bunul Dumnezeu, sa ne ocroteasca nemul nostru romanesc asa cum a facut-o mereu si chiar daca o mare parte dintre noi nu ne acceptam conditia, vorba poetului:”de-o fi bine, de-o fi rau, bucurosi le-om duce toate!”
    

16 minute, omul a stăpânit antimateria

O "captură" de antimaterie, reuşită în laboratoarele de la Geneva, dă oamenilor de ştiinţă speranţa că vor putea rezolva unul dintre cele mai mari mistere din fizică: dispariţia antimateriei.
Unul dintre cele mai fascinante mistere din fizica de astăzi este cel al dispariţiei antimateriei din Univers. Recent, în cadrul experimentului ALPHA de la laboratorul CERN de la Geneva, cercetătorii au reuşit să genereze şi să prindă în capcană atomi de antimaterie pentru mai bine de 1000 de secunde, un record.

În romanul “Îngeri şi Demoni”, al lui Dan Brown, este folosit termenul de antimaterie. Autorul prezintă antimateria drept un adevărat pericol, întrucât ar putea produce, prin anihilare cu materia, o explozie deosebit de puternică.
Ca să înţelegem ce este antimateria vom porni însă de la întrebarea: din ce este compusă lumea ce ne înconjoară şi, de ce nu, chiar noi? Din molecule, care la rândul lor sunt alcătuite din atomi. Atomii sunt constituiţi dintr-un mic nucleu central ce conţine protoni şi neutroni, în jurul căruia orbitează electroni. Protonii au sarcina electrică pozitivă in timp ce eletronii, care au masa de circa 1800 de ori mai mică decât protonii, au sarcina electrică negativă.

Ei bine, antimateria este alcătuită din aşa-numitele antiparticule, adică particule care au aceeaşi masa cu particulele care formează materia "normală", însă sarcină electrică opusă. Avem astfel antiparticule ale electronilor, numite pozitroni, care au sarcina electrică pozitivă, şi antiprotoni cu sarcină electrică negativă. Aceste antiparticule se pot combina şi da naştere la atomi de antimaterie; cel mai simplu exemplu este cel al antihidrogenului, care este alcătuit dintr-un antiproton şi un pozitron.

De ce este aşa de interesant şi important studiul antimateriei? În primul rând pentru a înţelege dacă legile din lumea antimateriei sunt aceleaşi cu cele care guvernează lumea materiei. La ora actuală se ştie că nu este chiar aşa – există anumite diferenţe subtile între lumea materiei şi cea a antimateriei, diferenţe care ar fi putut avea drept consecinţă dispariţia antimateriei din Univers.

Într-adevăr, Universul pare compus doar din materie, ceea ce este oarecum bizar, deoarece teoria Big Bangului spune că în momentul acestui eveniment cantităţile de materie şi de antimaterie generate ar fi fost egale. Atunci unde este antimateria? Cum de nu o observăm în Univers? Facem o mică paranteză să precizăm cum ar putea fi observată antimateria în Univers: ar putea exista de exemplu galaxii compuse din antimaterie. În acest caz însă, la zona de contact între o galaxie de materie şi una de antimaterie ar avea loc o emisie enormă de energie în urma anihilării antimateriei cu materia.

Procesul de anihilare este ceea ce se întâmplă când particule de materie se întâlnesc cu cele de antimaterie şi, în urma conservării energiei, materia (masa) se transformă în energie (de exemplu în fotoni). Deci ar trebui să observăm regiuni în Univers la graniţa între materie şi antimaterie, unde se generează o cantitate enormă de energie. Noi nu observăm însă aşa ceva niciunde în Univers, aşa că oamenii de ştiinţă au tras concluzia că antimateria a dispărut cumva din Univers. Acest fapt s-ar fi putut petrece dacă legile de evoluţie ale materiei şi ale antimateriei sunt diferite....şi este exact ceea ce fizicienii au văzut în experimentele efectuate la acceleratoare de particule, unde au produs atât particule, cât şi antiparticule. Există diferenţe, de exemplu, între particulele care se numesc kaoni şi antiparticulele corespunzătoare (antikaoni).

Totuşi, misterul nu a fost complet rezolvat, deoarece la ora actuală diferenţa măsurată dintre lumea materiei şi cea a antimateriei nu este suficientă pentru a explica dipariţia completă a antimateriei din Univers. Este unul dintre motivele care au dus la naşterea unor noi experimente dedicate studiului antimateriei, cum ar fi experimentul ALPHA de la CERN, Geneva, care studiază antihidrogenul. Formarea şi menţinerea în viaţă a antimateriei este însă extrem de dificilă deoarece aceasta trebuie izolată (în vid) faţă de materie, altfel s-ar anihila.

ALPHA a anunţat recent că a reuşit să menţină în viaţă (o capcană magnetică) circa 300 de atomi de antihidrogen pentru 1000 de secunde, deci cam 16 minute. Ceea ce este un adevărat record, deoarece intervalul de timp este de trei mii de ori mai lung decât precedentul record (obţinut tot de ALPHA anul trecut)!

Obiectivul final este formarea unui număr suficient de atomi de antihidrogen care să fie menţinuţi în viaţă pentru un timp suficient de lung. Astfel, ar fi permis studiul comportamentului antimaterei (simetria CPT).

Pentru cine doreşte mai multe informaţii (în engleză):

http://www.interactions.org/cms/?pid=1030801

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.

Sursa:evz.ro

David Wilcock – Enigma 2012 (sub ro)


BOB PARSON’S RULES OF LIFE-REGULI PT. VIATA

Acest articol apartine blogului Cybershamans - 2 Iulie, 2011 - 3 accesari
Bookmark and Share

Cele 16 reguli ale lui Bob Parsons, dupa care sa traiti

Pleaca din zona ta de confort si ramai in afara ei. Cred ca nu se intampla lucruri semnificative cand stam in zona noastra de confort. Oamenii spun “Dar ma intereseaza siguranta (certitudinea) .” Raspunsul meu e simplu: “Siguranta (certitudinea) e pentru cadavre.”
  1. Pleaca din zona ta de confort si ramai in afara ei. Cred ca nu se intampla lucruri semnificative cand stam in zona noastra de confort. Oamenii spun “Dar ma intereseaza siguranta (certitudinea) .” Raspunsul meu e simplu: “Siguranta (certitudinea) e pentru cadavre.”
  2. Nu renuntati niciodata. Aproape nimic nu merge din prima incercare. Doar pentru ca ce faceti nu pare a merge, nu inseamna ca nu va merge. Inseamna doar ca poate nu merge in felul in care faceti. Daca ar fi fost usor, oricine ar fi putut face si n-ati mai fi avut voi ocazia.
  3. Cand sunteti gata sa renuntati va aflati mai aproape decat va imaginati. Este o veche zicala chinezeasca pe care o iubesc si o consider asa de adevarata: “Tentatia renuntarii va fi cea mai mare tocmai cand esti pe punctul de-a reusi”.”
  4. Legat de orice va ingrijoreaza, nu doar acceptati cel mai rau lucru care s-ar putea intampla, dar chiar faceti-va un scop din a cuantifica care-i cel mai rau lucru posibil. Rareori cea mai proasta urmare va fi aproape atat de rea ca un nor de “consecinte nedefinite”. Tatal meu imi spunea demult, pe cand ma luptam de-mi sarea camasa incercand sa fac sa functioneze Parsons Technology: “Ei, bine, Robert, daca n-o sa mearga, n-or sa te manance.”
  5. Concentrati- va pe ce vreti sa se intample. Aduceti-va aminte de vechea zicala: “Cum vei gandi, asa vei fi.”
  6. Luati lucrurile ‘cu ziua’. Indiferent cat de dificila este situatia in care va aflati, o puteti depasi daca nu priviti prea departe in viitor si va concentrati pe momentul prezent. Puteti trece prin toate luandu-le pe rand.
  7. Inaintati continuu. Nu incetati niciodata sa investiti. Nu incetati niciodata sa imbunatatiti. Nu incetati niciodata sa faceti ceva nou. In clipa in care incetati sa va imbunatatiti organizatia, ea incepe sa moara. Faceti-va un scop din a fi mai buni in fiecare zi, in moduri / pasi mici. Amintiti-va conceptul japonez de Kaizen. Micile imbunatatiri zilnice duc, in timp, la avantaje uriase.
  8. Fiti rapizi in luarea deciziilor. Amintiti-va ce spunea generalul George S. Patton: “Un plan bun executat violent astazi este de departe mai bun decat un plan perfect maine.
  9. Masurati tot ce este semnificativ. Jur ca e adevarat. Orice este masurat si supravegheat se imbunatateste.
  10. Orice lucru care nu este coordonat se va deteriora. Daca vreti sa descoperiti problemele ascunse, acordati-va timp si priviti cu atentie la zonele pe care nu le-ati supravegheat de o vreme. Va garantez ca problemele voastre se afla acolo.
  11. Acordati atentie competitorilor vostri, dar acordati mai multa atentie celor pe care le faceti voi. Cand va priviti competitorii, aduceti-va aminte ca totul pare perfect de la distanta. Chiar planeta Pamant arata ca un loc pasnic, privita de destul de departe.
  12. Nu permiteti niciodata nimanui sa va calce in picioare. In societatea noastra, cu legile si campul de desfasurare, voi aveti aceleasi drepturi ca oricine altcineva sa faceti ceea ce faceti, cu conditia ca ceea ce faceti sa fie legal.
  13. Nu va asteptati niciodata ca viata sa fie corecta / echitabila. Viata nu este corecta / echitabila. Va faceti singuri bresele. Veti face bine daca singura semnificatie de “corect” este ceea ce platiti cand va urcati in autobuz (fare = bilet; fair = corect).
  14. Rezolvati-va propriile probleme. Veti afla ca venind cu propriile solutii, veti realiza un hotar de competenta. Masura Ibuka, co-fondatorul companiei Sony, a spus-o cel mai bine: “Nu vei reusi niciodata in tehnologie, afaceri sau orice altceva, urmandu-i pe ceilalti.” Mai este si o zicala veche asiatica de care imi amintesc frecvent: “Un om intelept isi da singur sfaturi (tine singur consiliu).”
  15. Nu va luati prea in serios. Inseninati-va. Adeseori, cel putin jumatate din ce realizam se datoreaza norocului. Nici unul dintre noi nu detine atata control pe cat ne place sa gandim ca detinem.
  16. Exista intotdeauna un motiv pentru a zambi. Gasiti-l! In fond, suntem cu adevarat norocosi doar sa traim. Viata este scurta. Din ce in ce mai mult sunt de acord cu fratele meu mai mic. Mereu imi aminteste: “Nu suntem aici pentru un timp indelungat. Suntem aici pentru un timp minunat.”
......................................................................................................
vazute la GNSPYR (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
cybershamans
Sursa: CyberShamans-politia karmica a falsilor guru