luni, 30 mai 2011

Din două direcţii ne vin informaţiile despre un IMINENT al treilea razboi mondial: PROFEŢIILE SFINŢILOR şi acţiunile SISTEMULUI

PROFEŢIILE


“O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite”.

Părintele Iosif Vatopedinul:


“Lucrurile sunt acum intr-o stare de deteriorare – conditie care in momentul de fata este comuna pentru lumea intreaga. Si ca urmare a acestei conditii va incepe mania lui Dumnezeu. Am atins limita. Si acum se va intampla ceea ce Dumnezeu, in mila Sa, a indurat. El acum va pedepsi aspru, datorita dreptatii sale, pentru ca a venit timpul pentru aceasta. Va fi un razboi, si mai multe razboaie, si vom trece prin mari dificultati”.

 “Acesta este inceputul acestor evenimente, evenimente tulburatoare, evenimente militare. Cei care pun in miscare acest rau sunt evreii. Ei sunt indemnati de catre diavol sa faca aceasta, pentru a distruge samanta ortodoxiei in Grecia si in Rusia. Acesta va fi principalul lor obstacol in dominarea lumii. Si fara indoiala ei ii vor obliga pe turci sa vina aici, in Grecia, pentru a-si incepe lucrarea lor; iar Grecia, desi are teoretic un guvern, nu are un guvern cu adevarat. Ii lipseste puterea, iar turcii vor veni aici. Acesta va fi momentul cand Rusia de asemenea isi va pune in miscare fortele sale pentru a se impotrivi turcilor.Evenimentele se vor desfasura astfel: cand Rusia vine in ajutorul Greciei, americanii si NATO vor incerca sa previna aceasta, pentru a nu se forma nici o alianta intre doua tari ortodoxe. De asemenea ei vor provoca la lupta alte puteri, cum ar fi Japonia si altele. Va fi mare sacrificiu pe teritoriul fostului Imperiu Bizantin. Vor pieri 600 de milioane de oameni. Vaticanul de asemenea se va implica mult, pentru a impiedica rolul crescand al ortodoxiei si pentru a preveni o alianta intre tarile ortodoxe. Astfel se va implini pronia Divina”.

Sfantul Serafim de Viriţa:

„Va veni vremea când Rusia va fi sfâsiata în bucati. La început o vor împarti, iar apoi vor începe sa jefuiasca bogatiile ei. Occidentul va concura în toate felurile posibile la distrugerea ei si va da partea ei rasariteana pâna la o vreme în stapânirea Chinei. Extremul Orient îl vor acapara în mâinile lor japonezii, iar Siberia – chinezii, care vor veni în Rusia, se vor face casatorii mixte, iar în final prin viclenie si perfidie vor lua teritoriul Siberiei pâna la Urali. Când China va voi sa treaca mai departe, Occidentul se va opune si nu va permite.Multe tari se vor întoarce împotriva Rusiei, dar ea va rezista, pierzând mare parte din pamânturile sale. Acesta este razboiul despre care spune Sfânta Scriptura si proorocii ca va deveni pricina pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor întelege ca nu se poate trai asa pemai departe fiindca tot ce este viu va pieri si vor alege un guvern unic care va fi antecamera împaratiei lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra crestinilor; când în adâncul Rusiei vor iesi primele esaloane din orase trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa între primii, caci multi dintre cei ce vor ramâne vor pieri”.

Sf. Lavrentie de Cernigov:

“Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde, că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. Spunea că în acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul. În ultimele timpuri, la sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind, (evadând), iar cei neputincioşi şi bătrâni măcar de remorcile lor să se prindă şi să fugă”.

“Va fi război, continua Părintele povestirea, iar locurile prin care el va trece vor fi pustiite, vor dispărea şi oamenii şi toate vieţuitoarele. Dar înainte de aceasta Dumnezeu va trimite tot felul de boli pentru oamenii cei slabi şi ei vor muri. Când va veni antihrist la putere, bolile însă vor dispărea.

Cel de-al treilea război mondial nu va fi pentru pocăinţă, ci pentru nimicire, pentru distrugere.

O soră l-a întrebat pe Părintele:

Asta înseamnă că vom pieri cu toţii?

Nu, a răspuns Părintele. Cei credincioşi îşi vor vărsa sângele pentru credinţă şi atunci ei vor trece în rândul mucenicilor, iar cei necredincioşi vor merge direct în iad. Până când nu se vor completa rândurile îngerilor căzuţi, Dumnezeu nu va veni la judecată. În timpurile cele de apoi, Dumnezeu şi pe cei vii înscrişi în cartea vieţii îi va trece în rândurile îngerilor, completând astfel rândurile”.

“În ultimul timp, Părintele, stând pe lângă corişti, ne povestea foarte des despre timpurile de apoi şi despre sfârşitul lumii acesteia. În timpurile acelea nu vor mai fi draci în iad, ci toţi vor fi pe pământ şi în oameni. Va fi o mare calamitate atuncea pe pământ, nici măcar apă nu va mai fi, apoi va fi războiul mondial (al treilea n. ed.). Vor fi nişe bombe atât de puternice, încât şi fierul şi pietrele se vor topi. Focul şi fumul se vor ridica până la cer şi pământul va arde, vor rămâne foarte puţini oameni, şi atunci ei vor striga: „Terminaţi cu războiul şi să ne alegem un singur împărat pe tot globul!”

Proorociile schimonahiei Nila:

“Maica spunea că, la sfârşitul vremurilor, în locul Petersburgului, va fi mare. Moscova parţial se va prăbuşi, în subterana ei se află multe goluri. Iar când au întrebat-o despre casa şi orăşelul în care locuieşte, ea a răspuns:

Din orăşel nu va rămâne nimic. Va rămâne căsuţa mea şi încă una. Va fi război, distrugeri, însă căsuţa mea nu va fi distrusă. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o să le vedeţi. Iată, drumul spre Egorievsk va rămâne şi căsuţa mea, şi nu-i nimic lângă ea. În timpul războiului, orăşelul va fi distrus.

Sosi-va timpul când chinezii vor năvăli asupra noastră şi tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de două ori.

Copilaşi, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescenţii, de la paisprezece ani, vor fi recrutaţi şi trimişi pe front. Acasă vor rămâne doar copiii şi bătrânii. Soldaţii vor umbla din casă în casă, îi vor mobiliza pe toţi şi-i vor goni la război. Vor domni jaful şi nelegiuirile celor înarmaţi şi pământul va fi împre­surat cu cadavre. Copilaşii mei, cât de milă îmi este de voi! - de multe-multe ori repeta maica”.

Fericita Matrona (1881-1952):

“Cât de milă îmi este de voi. Veţi trăi până în timpurile cele de pe urmă. Viaţa va fi tot mai rea şi mai rea. Apăsătoare. Va veni timpul când vi se va pune în faţă crucea şi pâinea, spunându-vă: „Alegeţi!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puţin pământ, vom face cocoloaşe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca şi vom fi sătui”. Fără de război veţi muri cu toţii, vor fi multe jertfe, toţi morţii vor zăcea pe pământ. Şi iată ce vă mai spun: seara veţi fi cu toţii pe pământ, la suprafaţă, iar dimineaţa, trezindu-vă, toţi veţi dispărea sub pământ. Fără război merge războiul“
Sursa: al treilea razboi mondial « Saccsiv's Weblog

Patriarhul ecumenic, Bartolomeu, tinta intr-un plan de asasinare pus la cale de o retea criminala din Turcia

Procesul de judecata referitor la complotul planuit asupra Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol este in strinsa legatura cu activitatea organizatiei Ergenekon — numita de oficialitatile Turciei “retea criminala, suspectata de intentia perfida de a distruge Guvernul Turciei” .
In cadrul sedintei judecatoresti s-a constatat ca atentatul la persoana Patriarhului Ecumenic era doar parte a unui complot mult mai larg  planuit de ofiterii armatei turcesti care aveau ca ultim scop desfiintarea si distrugerea guvernului turcesc.
Conspiratorii planuiau sa-i ucida pe toti ne-musulmanii din Turcia si sa realizeze si alte acte ingrozitoare care aveau ca scop semanarea haosului si a panicii in tara.
Cercetarile au aratat ca uciderea jurnalistului armeano-turc Hrant Dink, a clericului romano-catolic Andrei Santoro si a trei crestini din Malatia sunt de fapt savirsite de membrii acestei organizatii criminale.
Aviz tuturor celor ce vor sa mearga in Turcia!
Sursa: liveinternet.ru ,  trad. de Arhid. Dometian (Redco).

Situaţia din Grecia devine periculoasă pentru România

Patru dintre băncile cu cea mai mare expunere pe datoria suverană a Greciei sunt prezente şi la noi. România nu este imună. Legăturile financiare şi de comerţ, extrem de puternice, pe care Bucureştiul le are cu statele din vestul Europei, ne expun la escaladarea crizei datoriilor din zona euro.
În timp ce economiile din estul Europei au demonstrat, până acum, o rezistenţă puternică la criza datoriilor din zona euro, regiunea rămâne expusă la riscurile contagiunii prin canalele sale financiare şi comerciale, se arată într-o analiză a institutului Roubini Global Economics (RGE). Opinia este împărtăşită şi de unii economişti de la Bucureşti, chiar dacă mesajul oficial transmis de guvernanţi, dar şi de reprezentanţii băncii centrale, arată că România nu este expusă la riscuri prea mari.

Situaţia din Grecia s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele zile, de la zvonurile potrivit cărora FMI s-ar putea să nu mai acorde guvernului de la Atena următoarea tranşă de bani, până la declaraţia oficială a şefului Eurogrup, Jean-Claude Juncker. Potrivit acestuia, există şanse minime ca statele europene să acopere lipsa fondurilor greceşti.
De altfel, Germania nu a ascuns faptul că nu agreează o restructurare a datoriilor Greciei. În tot acest peisaj, economiştii spun că orice plan de salvare ar aplica grecii, perspectivele nu sunt grozave. Cât despre România, riscurile unei transmiteri a şocurilor financiare încep să devină mai evidente.

Canalul bancar

„România este una dintre ţările care, în cazul unei evoluţii nefavorabile în Grecia, va avea de suferit. Primul canal direct prin care se pot transmite aceste şocuri este cel financiar", crede economistul-şef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc. National Bank of Greece (NBG), prezentă în România prin Banca Românească, are cea mai mare expunere la datoria suverană a Greciei, de 19,8 miliarde de euro. Miercurea trecută, agenţia Fitch Ratings a retrogradat calificativul acordat subsidiarei din România cu două trepte, la „B+", după revizuirea în scădere a ratingului mai multor instituţii financiare din Grecia.

Piraeus Bank are a doua expunere pe datoria suverană a Greciei, de 8,3 miliarde de euro, urmată de EFG Eurobank (Bancpost), cu expuneri de 7,5 miliarde de euro şi Alpha Bank, cu 5,1 miliarde de euro. Datele sunt pentru anul 2010, iar sursa lor este Comitetul European al Supraveghetorilor Bancari (CEBS), actuala Autoritate Bancară Europeană (EBA). În afara băncilor greceşti, alte cinci instituţii financiare europene, cu subsidiare în România, au investit în datoria Greciei, cumpărând titluri de stat. În opinia unor analişti, printre care şi a economistului Nouriel Roubini, prezent săptămâna trecută la Bucureşti, o „restructurare ordonată" a datoriei Greciei ar minimiza devalorizarea obligaţiunilor emise de greci, dar şi riscurile de contagiune şi cele sistemice pentru sectorul bancar din Vest.

La polul opus, actualul plan de ajustare fiscală ar putea duce la pierderi semnificative pentru creditorii Greciei şi chiar la o scădere a lichidităţilor. În acest caz, băncile-mamă din Vest - presate de nevoile de finanţare - ar putea regândi expunerea lor pe România, reducând sprijinul financiar sau chiar scoţând bani din subsidiare. „Grecia îşi va restructura datoria. Este inevitabil. Şi cine pierde din această restructurare nu este Grecia, ci creditorii ei: băncile germane, franceze, britanice, Banca Centrală Europeană şi alte bănci", crede analistul Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicată.

Excluzând canalul bancar, o escaladare a crizei datoriilor s-ar simţi şi printr-o filieră indirectă: cea comercială. O posibilă încetinire a economiei Germaniei, principalul partener comercial al României, ar putea slăbi recuperarea economiei autohtone, care mizează masiv, în acest moment, pe exporturi. 

Ungaria vrea să dea şi bani pentru Ţinutul Secuiesc

Cu câteva zile înainte de lansarea oficială a reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, vicepreşedintele Parlamentului ungar, Zoltan Balczo, a declarat că Guvernul şi Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Ştim foarte bine că Uniunea Europeană nu e prea deschisă asupra acestor lucruri, dar trebuie să facem Europa asta mare să înţeleagă că sunt regiuni unde unele naţionalităţi au pondere mare şi formele de autonomie pot fi viabile şi chiar bune pentru Europa. Trebuie să facem UE să înţeleagă că pentru aceste lucruri trebuie luptat", a explicat Zoltan Balczo (din formaţiunea de extremă-dreapta Jobbik), la Ghindari, conform Ager­pres.
Politicianul a arătat că, dacă Guvernul Ungariei e de acord cu aceste lucruri, „atunci nu numai din punct de vedere moral trebuie să sprijine această luptă, ci şi din punct de vedere material trebuie să fie un aliat la fel de important". Vicepreşedintele Parlamentului de la Budapesta a mai precizat că există două organizaţii în afara Ungariei care să ajute la atingerea obiectivului autonomiei - Consiliul Naţional Secuiesc şi Partidul Civic Maghiar.
„Provocare inutilă"
Deocamdată însă, guvernul lui Viktor Orban şi partidul său de dreapta - Fidesz - tac. Inaugurarea „ambasadei" Ţinutului Secuiesc la Bruxelles va avea loc marţi, 31  mai. Laszlo Tökes şi europarlamentarii UDMR vor organiza o recepţie la Parlamentul European. Reprezentanţa va avea doi angajaţi şi va fi susţinută financiar din bugetele judeţelor Harghita şi Covasna şi din contribuţiile eurodeputaţilor UDMR.
Demersul este „o provocare inutilă", apreciază vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu (PDL), în timp ce colegul său de partid, Cristian Preda, a explicat că va comenta doar după ce va vedea despre ce e vorba. „Poate vor să vândă colaci secuieşti", a spus Preda. 
"Guvernul ungar trebuie să sprijine lupta pentru autonomie nu numai din punct de vedere moral, ci şi din punct de vedere material."
Zoltan Balczo
vicepreşedintele Parlamentului ungar
http://www.adevarul.ro/international/Ungaria_vrea_sa_dea_si_bani_pentru_Tinutul_Secuiesc_0_489551374.html

Canicula din Rusia, cel mai mare cataclism din 2010 din emisfera nordică


Canicula din Rusia, cel mai mare cataclism din 2010 din emisfera nordică
Canicula de anul trecut din Rusia a fost clasificată drept principala catastrofă naturală înregistrată în emisfera nordică, a anunţat vineri (14 ianuarie 2011) Serviciul federal rus de hidrometeorologie şi monitorizarea mediului, citat de RIA Novosti.

‘Căldura anormală, care a ţinut peste 50 de zile în Rusia centrală, a provocat uriaşe incendii şi importante pagube pentru mediu, în regiunea federală de centru şi în regiunea Volga’, se precizează într-un comunicat al Roshidromet. În clasamentul catastrofelor de anul trecut, pe locul doi figurează inundaţiile din nordul Pakistanului, care au costat viaţa a mii de oameni.
Inundaţii ucigătoare provocate de ploi diluviene au afectat de asemenea Africa de vest, Thailanda, nordul Americii de Sud şi bazinul Caraibelor. Vara lui 2010 a fost cea mai caldă din istorie din Rusia, unde în mai şi în iulie anul trecut au fost doborâte recordurile absolute de temperatură medie lunară.
Sursa: Iasi Invest
Sursa: Cristina

Conditii posibile pentru un nou „ajutor”: GRECIA AR TREBUI SA RENUNTE LA SUVERANITATE. Camatarii vor sa colecteze impozitele si sa se ocupe de privatizari …

Citez din articolul Condiții șocante pentru un nou ajutor: Grecia ar trebui să renunțe la suveranitate:
Vești noi din Grecia: Pentru ca țara să beneficieze de un nou împrumut, Grecia trebuie să renunțe la anumite aspecte ce țin de suveranitatea națională.
Mai precis, conform unei informații publicate de Financial Times, autorități din afara țării vor prelua controlul asupra unor funcții care în mod normal aparțineau autorităților interne. Printre acestea, colectarea impozitelor și privatizările.
Nimic însă nu este sigur. Deocamdată este doar o propunere, iar autoritățile de la Atena în mod sigur se vor opune.
Comisia Europeană a avertizat vineri Grecia că ‘timpul presează’ şi trebuie adoptat noul plan de austeritate după eşecul responsabililor politici de a se pune de acord cu măsurile pentru a ieşi din criza datoriei şi a garanta continuarea sprijinului UE şi FMI.
Comisia ‘regretă eşecul liderilor partidelor greceşti de a ajunge la un consens cu privire la ajustarea economică pentru a depăşi actuala criză a datoriei’ publice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, citat de AFP.
‘Ne bazăm pe continuarea eforturilor pentru un acord al tuturor partidelor de a sprijini programul UE şi FMI. Un acord trebuie găsit rapid. Timpul presează’, a adăugat el într-un comunicat, în timp ce primul ministru grec a eşuat vineri să obţină sprijinul opoziţiei, de dreapta şi de stânga, asupra noilor măsuri de austeritate.
Iata si ce putem citi in articolul Condiţii fără precedent impuse Greciei: controlul asupra colectării taxelor şi asupra privatizărilor va fi preluat de autorităţi internaţionale:
Lideri europeni negociază în cazul Greciei măsuri fără precent de intervenţie externă în economia unui stat, inclusiv implicarea internaţională în colectarea taxelor şi în procesul de privatizare. La schimb, Atena va primii banii necesari pentru evitarea falimentului, informează Financial Times.
Deocamdată autorităţile internaţionale şi cele elene nu au confirmat informaţiile.
Din privatizarea unor companii de stat şi din vânzarea unor proprietăţi, guvernul elen speră să obţină 50 de miliarde de euro până în 2015.
În următorii doi ani, statul grec vrea să atragă 15 miliarde de euro din vânzarea mai multor porturi, aeroporturi, dar şi a unui cazino, potrivit Business Insider.
Oficialii implicaţi în discuţii speră astfel ca măcar jumătate din suma de 70-80 de miliarde de euro de care are Nevoie Grecia până în 2013 să poată fi obţinuţi fără ca Atena să contracteze noi împrumuturi.
Astfel, ţările din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional ar împrumuta autorităţile elene cu doar 40-45 de miliarde de euro. Acestea se adaugă la cele circa 120 de miliarde de euro promise ca ajutor financiar în acest an.
Situaţia din Grecia este cu atât mai gravă cu cât au început să circule zvonuri potrivit cărora Fondul Monetar Internaţional ar putea să nu mai acorde guvernului de la Atena următoarea tranşă de bani, dacă nu dovedeşte că poate respecta ţintele impuse în acord. Germania este pricipalul stat care se opune unei unei restructurări a datoriilor Greciei.
  Sursa: Saccsiv’s Weblog

Cum pot fi prevenite si vindecate bolile infectioase grave fara a apela la vaccin

Cum pot fi prevenite si vindecate bolile infectioase grave fara a apela la vaccin?
Glicemia normala si vitamina C, conditii pentru o imunitate ridicata
sau despre cum ne putem apara de bolile infectioase
Din pacate, dupa cum spunea Sir Richard J. Roberts, laureat Nobel, stiinta medicala a zilelor noastre este puternic influentata de interesele marilor companii farmaceutice, într-atât încât studii esentiale pentru sanatatea omenirii sunt trecute sub tacere, iar altele facute la comanda sunt super-mediatizate. Având în vedere aceste lucruri, începând cu acest numar vom scoate la iveala câteva dintre marile descoperiri ale stiintei medicale a modernitatii, pe care ar fi bine daca fiecare dintre noi le-ar lua mai în serios.
Vom începe cu abordarea metodelor de vindecare care s-au experimentat în cazul uneia dintre cele mai grave boli infectioase: poliomielita. Aceste studii sunt relevante pentru tratarea bolilor infectioase îndeobste, în conditiile în care traim sub presiunea mediatica a psihozei gripei porcine.
Este greu sau imposibil de gasit în manualele facultatilor de medicina o alta metoda de prevenire si tratament a poliomielitei si a altor boli similare în afara vaccinului. Si, totusi, realitatea se pare ca arata altfel. Au existat tratamente eficiente, au fost aplicate pe oameni, s-au obtinut rezultate – dar tratamentele respective nu s-au facut cu substante sau formule patentabile, deci nu aduceau bani unei anumite industrii. Ca urmare, au fost trecute sub tacere.
În 2004, doctorul Juan Manuel Martinez Mendez a publicat un foarte interesant articol în publicatia Townsend Letter for Doctors and Patients. Asa cum precizeaza autorul, articolul este „un mic tribut catre marii oameni de stiinta aproape necunoscuti în scolile medicale de astazi. Ei merita recunoastere pentru modul în care au înteles cauzele reale ale bolilor acute si cronice, cât si pentru abordarea corecta pe care au avut-o în prevenirea si tratarea respectivelor boli”.
Întrebarea pe care si-a pus-o autorul este daca „poliomielita si bolile similare pot fi prevenite, tratate sau vindecate fara vaccinare. Mai multe studii de caz arata ca au fost folosite cu succes metode alternative de tratament si prevenire în timpul epidemiilor din anii ’50. În acea perioada, metodele alternative de prevenire si tratament a poliomielitei au fost neglijate în favoarea vaccinarii în masa. Este vorba de trei abordari: a) administrarea orala sau intramusculara / intravenoasa a vitaminei C; b) administrarea orala a unei solutii de clorura de magneziu si c) aplicarea unei diete ce limiteaza aportul de zahar”.
Rolul nutritiei în dobândirea si mentinerea sistemului imunitar a fost ignorat sau insuficient înteles, dar mai ales insuficient si incorect comunicat. De exemplu, nu s-a scris despre rolul glicemiei în imunitate, nici despre rolul vitaminei C în doze considerate mari, desi cercetarile pe animale arata ca aceste doze sunt necesare si au efecte deosebit de bune asupra organismului.
Regulile sunt simple si se pot observa la animale:
* glicemia normala constanta este unul dintre cei mai importanti factori pentru imunitatea si eficienta functionarii organismului;
* vitamina C în doze mari are efecte deosebite, actionând ca un antiviral.
Societatea Internationala de Medicina Ortomoleculara mentioneaza în articolul „Vitamina C ca antiviral: totul este doza”:
„Corpurile noastre nu pot produce vitamina C, desi majoritatea animalelor poseda înca mecanismele prin care produc cantitatile necesare de vitamina C. Dar de cât de multa vitamina C avem nevoie? Argumentele pot fi gasite daca ne uitam la câta vitamina C produc animalele în corpurile lor. Raspunsul este: multa vitamina C. Majoritatea animalelor produc o cantitate ce corespunde la un adult uman cu 5.000 – 10.000 de mg de vitamina C pe zi. Este putin probabil ca animalele sa fi ajuns sa produca atât de multa vitamina C daca nu ar fi avut nevoie de ea si daca nu ar fi folosit-o. Chiar si în celulele din multe tesuturi umane, concentratia de vitamina C este si de 25 de ori mai mare decât concentratia din sânge.
Nevoia de vitamina C a fiecarei persoane difera datorita deosebirilor genetice si biochimiei individuale. Mai mult, corpurile noastre trec prin nivele diferite de stres si consumam alimente diferite. De aceea, nivelul de vitamina C pentru un adult ce doreste sa-si mentina sanatatea variaza între 2.000 si 20.000 de mg pe zi. Linus Pauling lua personal 18.000 de mg de vitamina C pe zi (18 grame). A fost ridiculizat de nenumarate ori pentru asta, dar este interesant de observat ca d-rul Pauling avea doua premii Nobel mai mult decât criticii sai. A murit la vârsta de 93 de ani. Dr. Abram Hoffer, coleg cu dr. Pauling, lua si el megadoze de vitamina C si a recomandat cu succes dozele mari de vitamina C catre mii de pacienti, în cei 55 de ani de practica medicala. Dr. Hoffer a murit la vârsta de 91 de ani”.
Dar sa ne întoarcem la articolul doctorului Juan Manuel Martinez Mendez:
„Întâi a fost contributia de exceptie a d-rului Benjamin Sandler, un nutritionist care a observat ca iepurii nu se îmbolnavesc de poliomielita: «Autoritatile au observat ca în mod normal iepurii sunt rezistenti la virusii poliomielitei. Dr. Sandler a mai observat ca studiile arata ca nivelul glicemiei iepurilor nu scade niciodata sub 100 mg» (1)i. Dar declansarea unei hipoglicemii în conditii de laborator era posibila, si ceea ce s-a observat dupa instalarea hipoglicemiei a fost ca «animalele prezentau simptome de infectie în aproximativ 10 ore de la inocularea intracerebrala a virusului» (2). De asemenea, în circumstante normale, corpul unui iepure produce zilnic vitamina C într-o cantitate ce corespunde, la un adult de 70 de kg., unor valori cuprinse între 1.547 si 15.820 mg. (1,547 gr. si 15,820 gr.). În conditii de stres sau infectie, cantitatea de vitamina C sintetizata se cvadrupleaza usor (3).
Dr. Benjamin Sandler a descoperit ca daca vrei sa previi poliomielita, turbarea, tuberculoza, pneumoniile, infectiile recurente etc. este necesar sa eviti atât hipoglicemia, cât si hiperglicemia.
Zaharul din sânge si oxigenul sunt cele doua ingrediente ale „combustibilului” ce „arde” constant în fiecare tesut al corpului. Pentru ca organismul sa functioneze cu eficienta maxima (incluzând si „mintea”), cantitatea de glucoza din sânge trebuie sa fie echilibrata de cantitatea de oxigen din sânge. Daca nivelul de glucoza în sânge variaza constant, atunci se instaleaza hipoxemia (oxigenarea insuficienta). Hipoglicemia cauzeaza hipoxemie în tesuturi si aceasta, la rândul ei, poate duce la o multime de probleme. Din câte stiu, d-rul Sandler a condus o campanie unica în vara lui 1948. Timp de patru luni si jumatate, cetatenii din Carolina de Nord au urmat sfaturile doctorului si o dieta specifica. «Astfel am ajuns la o formula simpla de a preveni poliomielita: eliminarea din dieta a zaharului si a alimentelor ce contin zahar, precum si reducerea consumului de alimente ce contin amidon» (2). Dr. Sandler a mai scris: «Pot afirma fara rezerve ca o astfel de dieta, strict controlata, poate genera în 24 de ore un grad de rezistenta a corpului uman suficient de ridicat pentru a combate boala» (2). Aproape 5.000 de cazuri de poliomielita au fost prevenite.
«În timpul verii din 1949, cetatenii din Carolina de Nord au redus consumul de zahar cu 90%, si numarul cazurilor de poliomielita a scazut în acest stat cu acelasi procent» (10).
Nu a existat o campanie propriu-zisa în 1949 (au fost raportate 229 de cazuri de poliomielita), dar numarul a fost mult mai mic decât în 1948 (2.498 de cazuri raportate) – si aceasta datorita faptului ca «parintii din Asheville si-au amintit de sugestiile legate de dieta si le-au urmat si în 1949» (2).
Dupa încheierea acestei campanii generate de unul singur, dr. Sandler a decis în 1951 sa publice uluitoarele rezultate ale muncii sale.
Dupa ce întreaga drama a epidemiilor a fost observata, dr. Sandler si-a prezentat concluziile realistice si pragmatice: «Metoda pe care eu o ofer ca protectie împotriva poliomielitei se bazeaza pe conceptul ca mentinerea unui nivel normal de zahar în sânge previne invadarea tesuturilor organismului de catre virusul poliomielitei si astfel se previne infectia». Si, mai departe, «dupa o cercetare intensa, timp de 12 ani, a relatiei dintre dieta si susceptibilitatea la infectii, nu numai în cazul poliomielitei, ci si în infectiile respiratorii comune si tuberculoza, m-am convins ca prin nutritie adecvata organismul uman se poate proteja singur împotriva infectiilor». Si doctorul a mai adaugat: «Cunoasterea este putere». Toate astea au fost scrise în 1951! (2)”
Vindecarea poliomielitei în 48 de ore
Cea de-a doua abordare a fost cea a doctorului A. Neveu, care administra persoanelor ce tocmai contractasera poliomielita o solutie simpla, dar extrem de eficienta: 20 gr. clorura de magneziu, dizolvata în 1 litru de apa (solutia putând fi folosita si în cazul nou-nascutilor, precum si al persoanelor în vârsta). Acesti oameni au fost vindecati în 48 de ore (4). Pareau a fi sub o „protectie sigura” si se pare ca numai persoanele care nu au urmat recomandarile s-au îmbolnavit.
Un pionier al medicinei ortomoleculare
Doctorul Fred R. Klenner a avut o alta abordare. În timpul epidemiei de poliomielita din 1948 din Carolina de Nord, d-rul Klenner le-a administrat la 60 de pacienti afectati de poliomielita doze masive de vitamina C, la fiecare 2 sau 4 ore – fie oral, fie intramuscular sau intravenos. Rezultatul a fost recuperarea pacientilor în 3-5 zile (5).
Studiu de caz: poliomielita
„Desi am reusit sa vindecam multe cazuri de poliomielita folosind doze masive de acid ascorbic, un anume caz demonstreaza valoarea vitaminei C. Doi frati erau bolnavi de poliomielita. Acestor doi frati li s-au administrat intravenos 10 si 12 grame de vitamina C, în functie de greutate; administrarea s-a facut cu o seringa de 50 cm3, de patru ori la fiecare 8 ore si apoi de alte patru ori la fiecare 12 ore. Li s-a mai administrat 1 gram de vitamina C pe cale orala, la fiecare 2 ore. S-au recuperat complet si amândoi au devenit vedete atletice în liceu si la colegiu. Un al treilea copil, un vecin, aflat în grija altui medic, nu a primit vitamina C. Si acest copil a supravietuit. Tânara femeie este înca nevoita sa poarte bretele ajutatoare pentru brate (6).
Dr. Fred R. Klenner a scris despre actiunea-cheie extraordinara a vitaminei C: „Am reusit sa adunam suficiente dovezi clinice care dovedesc fara echivoc ca vitamina C este ceea ce avem nevoie în tratarea bolilor generate de tot felul de virusi. Mai mult, vitamina C este un adjuvant major în tratarea altor boli infectioase” (7).
Realmente exasperat de parerile colegilor de breasla, d-rul Klenner concluziona în lucrarea sa din 1959 publicata în Tri-State Medical Journal: „Când boala este în forma sa acuta, administrarea de acid ascorbic în cantitati adecvate, atât oral cât si injectabil, va duce la recuperarea rapida a pacientului. Credem ca administrarea de vitamina C trebuie facuta injectabil, în cantitati ce corespund de la 250 mg. pâna la 400 mg. per kilogram-corp, la fiecare 4 pâna la 6 ore, timp de 48 de ore, apoi la 8 pâna la 12 ore. Doza administrata oral este o doza ce poate fi tolerata. Celor ce spun ca poliomielita este o boala care nu se poate trata, eu le spun ca mint. Poliomielita în forma acuta poate fi vindecata în 96 de ore sau mai putin. Rog autoritatile sa încerce aceasta metoda” (The Origin of the 42-Year Stonewall of Vitamin C, Robert Landwehr 1. 1250 Grizzly Peak, Berkeley, CA 94708. From Journal of Orthomolecular Medicine, Volume 6, Number 2, 1991, pp. 99-103).
Rolul neasteptat al pâinii negre
Mai târziu, R. Klenner a mai adus un argument legat de motivul aparitiei paraliziei la unele cazuri de poliomielita:
„..revazând cercetarile lui McCormick în cazul celor 50 de cazuri de poliomielita dinauntrul si din afara orasului Toronto, Canada, în timpul epidemiei din 1949, am observat ca familiile care mâncau pâine neagra si s-au îmbolnavit de poliomielita nu au dezvoltat paralizii; pe când în familiile în care se consuma pâine alba, multi dintre copiii care au avut poliomielita au dezvoltat paralizii. Ideea este ca pâinea neagra contine de 28 de ori mai multa vitamina B1 decât pâinea alba. În mod evident, paraliziile ce complica poliomielitele acute par sa se datoreze lipsei de vitamina B1” (Massive Doses of Vitamin C and the Virus Diseases: Klenner, Southern Medicine & Surgery, April 1951).
Din informatiile si cazurile prezentate mai sus, pasii de vindecare a poliomielitei trebuie facuti într-o secventa precisa si sincronizata:
* trebuie administrat nutrimentul adecvat, în dozaj corect si la intervale ce depind de reactiile fiecarui individ; se are în vedere vitamina C si magneziul;
* se previne aparitia hipo- sau hiperglicemiei;
* se urmareste redobândirea mobilitatii pacientului, el însusi mobilizându-se sau fiind ajutat de cei ce-l îngrijesc;
* se administreaza vitamina B1 sau tiamina pentru terminatiile nervoase suferinde, urmarindu-se în genere rezolvarea avitaminozei.
Ne oprim aici cu redarea textului din articolul scris de doctorul Juan Manuel Martinez Mendez. În partea a doua, vom trece în revista si restul informatiilor din articol, dar si multe alte informatii despre rolul vitaminelor asa cum sunt ele privite de medicina ortomoleculara.
Prof. Elena Anastasiu


Sursa: Pappa Anton

RUGACIUNEA PARINTELUI ARGATU


"Iarta-ma, Doamne,
Pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut!
Pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit!
Pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit!
Pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles!
Pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat!
Pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o!
Pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o!
Pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o!
Pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o!
Pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit!
Pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc!
Pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o!
Pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru harul Tau, Doamne si al Imparatiei Tale Divine!
Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mangaierea si Iubirea infinita, te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina!

Iti multumesc, Doamne:
Pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine !
Pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului!
Pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea!
Pentru tot ce prin Harul Tau am inteles! !
Pentru lumina pe care am constientizat- o in adancul meu!
Pentru iertarea pe care daruind-o, mi-a adus pace!
Pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne!
Pentru toate darurile spirituale care mi-au imbogatit fiinta!
Pentru viata mea, care e a Ta, mica parte a simfoniei existentei!
Pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine!
Pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-te!
Pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa!
Pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos,aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale Divine!
Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am primit, Tie, Doamne, care esti Mangaierea si Iubirea infinita, Iti multumesc, daruindu-Ti inima mea!"

Sfaturi duhovnicesti ale Parintelui Argatu / Manastirea Cernica

Din sfaturile duhovnicesti ale Parintelui Ilarion Argatu de la Manastirea Cernica

POSTURILE NEGRE

(ajunarile)

Se tin astfel:

- Luni: pentru orice dorinta, cerere pe care o facem si dorim sa ne fie implinita (casatorie, serviciu, examene, copii, intelegere in casnicie, ascultare din partea copiilor si tot ce ne dorim cu binecuvantare de la Dumnezeu spre binele nostru si al familiei).

- Miercuri: pentru napasta (invinuiri nedrepte la serviciu sau acasa, cand esti purtat prin judecati si dreptatea trebuie sa castige, sa se descopere adevarul ca esti nevinovat, pentru limpezirea situatiei, pentru scoaterea la iveala a adevarului).

- Vineri: pentru farmece, boli, blesteme si dusmani, si in general pentru iertarea pacatelor celor vii si celor raposati din neamurile noastre; vinerea facem rugaciuni pentru usurarea lor, dar nu numai pentru neamuri, ci si pentru straini, cunostinte sau fosti prieteni care au decedat si pe care astfel ii usurezi in viata de dincolo. Pentru raposati dai si pomelnicul cu parastas la trei manastiri sau, daca a fost foarte pacatos, la sapte manastiri, acolo unde se face zilnic sfanta liturghie pentru un an de zile. In acest timp postesti si tu vinerile la rand, mai faci de poti si ceva milostenie pentru sufletele lor catre Dumnezeu. Mare pomana faci daca te rogi ca bunul Dumnezeu sa ierte pacatele unui suflet si sa-l scoata din chinurile iadului. Iar pe tine Dumnezeu te va rasplati si in aceasta viata si in cea de dincolo, astfel vei capata indurare pentru pacatele tale.

Cand se ajuneaza in aceste zile de post, se fac si rugaciuni si se aprind si lumanari care se ard in patru timpi, astfel:

- in zilele de luni si miercuri se aprind cate 7 lumanari;

- vinerea se aprind 9 lumanari care se aseaza in semnul sfintei cruci: 3 pentru iertarea pacatelor, 3 pentru blesteme, 3 pentru farmece si dusmani vazuti si nevazuti, stiuti si nestiuti.

Se mai fac si 40 de matanii, in patru timpi, dupa rugaciuni.

Cand se tine post negru, asa cum s-a aratat mai sus, hrana pe care ar fi trebuit sa o mananci in acea zi (dar numai hrana de post) sa o dai la un sarac (sau o suma de bani), spunandu-ti numele de botez celui ce ii dai milostenie, ca el sa se roage pentru tine.

In zilele de post nu trebuie sa te certi cu nimeni, orice s-ar intampla, oricat te-ar supara cineva si orice ispite ai avea.

Nu trebuie sa dormi mai mult pentru a trece timpul mai repede, pentru ca asta inseamna ca incerci sa te inseli pe tine insuti.

Nu trebuie sa stie nimeni ca postesti in afara de cei ai casei, si nu trebuie sa te lauzi cu asta.

Sa nu faci vizite, ca sa nu fii obligat sa spui ca postesti si pentru a nu fi ispitit si pus in situatia sa mai faci si alte pacate.

Fugi cat poti de orice pacat cu care te ispiteste necuratul diavol, pentru a nu-ti fura stradania facuta in ziua de post si pentru a nu pierde folosul ce-ti vine din aceasta jertfa.

Nu uita ca postul nu este numai infranare (adica abtinere) de la mancare si bautura, ci si abtinerea de la orice alt pacat.

Pentru ziua de luni, cand se tine post negru pana la ora 12 noaptea, dupa rugaciune, matanii si dupa ce au ars complet cele 7 lumanari ce le-ai aprins de dimineata, spui: "Sfintilor Arhangheli Mihail si Rafail, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pana la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorintei mele (spui dorinta)".

Daca ai vreun prieten (prietena), sa nu traiesti cu el in afara legii lui Dumnezeu (cununie), caci lui Dumnezeu nu-i place curvia, iar rugaciunea ta nu este primita (pacatul desparte pe om de Dumnezeu).

Daca esti casatorit(a), sa nu te culci cu sotul in acelasi pat in zilele de post, chiar daca nu te impreunezi cu el: inaintea lui Dumnezeu este spurcaciune si aceasta pentru ca trupul barbatului este mai neputincios si tot doreste femeia si se socoteste ca-l ispiteste si chiar diavolul face in adins ispita pentru el, ca tu sa pierzi dulceata postului si ajutorul lui Dumnezeu in dorinta sau necazul pe care il ai.

http://www.dindragoste.ro/rugaciuni/rugaciune-9247367.php

Germanii recomanda scoaterea legumelor din meniu … PREGATESC ASTIA CEVA cu bacteria asta ucigasa?

Citez din articolul Bacteria ucigaşă face tot mai multe victime. Germanii recomandă scoaterea legumelor din meniu:
Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă. Cazuri au fost semnalate şi în Cehia şi Ungaria, dar România nu a importat legume din Spania sau alte ţări care se pare că răspândesc această bacterie. Specialiştii români recomandă spălarea legumelor.
“Cât timp experţii din Germania şi Spania nu sunt capabili să identifice cu certitudine originea agentului patogen, alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă’, a declarat ministrul german pentru alimentaţie, agricultură şi protecţia consumatorilor, dna Ilse Aiger, duminicalului Bild am Sonntag, citat de AFP.
Dată fiind rapiditatea propagării maladiei, autorităţile sanitare germane i-au sfătuit pe cetăţeni să evite consumul de roşii, castraveţi şi salată verde în stare crudă, în special cele provenind din nordul ţării.
În acest stadiu, institutul Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, a confirmat două decese provocate de bacteria E.coli enterohemoragică. Se fac analize în legătură cu alte opt decese suspecte a avea aceeaşi cauză.
Propagată mai ales prin consumul de legume crude, bacteria poate provoca diaree obişnuită sau hemoragică, până la afecţiuni severe ale rinichilor, chiar mortale, denumite sindromul hemolitic şi uremic.
Potrivit institutului Robert Koch, peste 270 de persoane au fost contaminate în ultimele săptămâni, faţă de 60 pe an în medie în Germania. Focarul este situat în nordul Germaniei, dar cazuri sau suspiciuni de cazuri au fost semnalate şi în Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.
Suspiciunile sunt îndreptate pentru moment spre Spania, după ce Comisia Europeană a incriminat castraveţi proveniţi din culturi din sere în Andaluzia, fără să excludă totuşi ca o contaminare să se fi produs în timpul procesului de distribuţie.
După cum scrie duminică presa daneză, citată de Xinhua, castraveţii din Danemarca sunt suspectaţi că ajută la răspândirea bacteriei.
Conducerea unei şcoli din oraşul danez Odense au afirmat că până la 1.500 de copii au fost expuşi după ce au mâncat castraveţi de origine daneză la un festival al şcolii vineri, scrie ziarul local Fyns Times.
Castraveţii proveneau de la un angrosist danez care livra produse şi unui furnizor german. Castraveţii danezi au fost amestecaţi în Germania cu castraveţi din Olanda, ceea ce face dificil să se determine dacă legumele daneze sunt cele contaminate.
Potrivit autorităţilor în domeniu, în Danemarca sunt nouă cazuri confirmate, alte opt persoane fiind suspectate că au infecţia intestinală. Au fost lansate avertismente contra consumului de roşii, salată verde şi castraveţi în stare crudă provenind din Germania şi castraveţi provenind Spania.
Oficiali din Cehia au declarat că transporturi de castraveţi probabil au fost exportate acolo, la fel ca şi în Austria, Ungaria şi Luxemburg.
Formele agresive de E.coli pot provoca deficienţe renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai “ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania”.
Cititi va rog si:
ALERTA: legume ucigase in nordul Germaniei?
   Sa ne amintim:
IBM se pregatea in 2006 pentru o pandemie globala, ce se va declara 100% cel tarziu pana in 2011 …
O fi fost vorba despre gripa porcina sau sa ne asteptam la altceva?
Dupa atatea gripe si pandemii si alarme si avertizari panicarde de la OMS sau mici marionete locale (gen Streinu Cercel), ne putem astepta la orice, deci si ca treaba asta cu legumele este o manevra.
Sau poate doar testeaza reactia? Cu pasarile au facut-o, cu gripa porcina au facut-o, acum incearca ceva si cu legumele?
E de urmarit. Mai ales ce masuri vor lua pentru „binele” populatiei.

Sursa: Saccsiv’s Weblog

Un nou dezastru ameninţă Japonia: taifunul Songda

Ca şi cum consecinţele cutremurului devastator şi ale tsunamiului din 11 martie ori distrugere a reactoarelor de la Fukushima nu ar fi fost de ajuns, o nouă alarmă a fost declanşată de autorităţile de la Tokyo: sosirea taifunului Songda.

Acesta se îndrepta, ieri, spre nord-estul arhipelagului nipon, însoţit de ploi torenţiale. Până în prezent, Songda a „măturat" Filipine şi Taiwan, provocând moartea a cel puţin două persoane şi evacuarea altor câteva mii. În provincia filipineză Albay, familiile evacuate (peste 50.000) au primit câte cinci kilograme de orez, semn că autorităţile se aşteaptă şi la alte zile dificile.
Apa contaminată, o problemă
Specialiştii se tem ca puternica furtună să nu afecteze centrala nucleară Fukushima Daiichi, aflată la 220 de kilometri nord-est de Tokyo, deja grav avariată de cutremurul din 11 martie. Taifunul a provocat ploi violente în regiunea Fukushima şi există temeri referitoare la deversarea, în Oceanul Pacific, a apei de ploaie contaminate. BBC susţine că centrala de la Fukushima nu este pregătită pentru sosirea taifunului, iar Tokyo Electric Power (Tepco), compania care gestionează centrala, este de părere că taifunul va propaga material radioactiv în aer şi în apă.
La complexul nuclear, Tepco s-a folosit de răşini sintetice pentru a evita ca vreunul dintre depozitele radioactive să sufere daune grave. În funcţie de evoluţia taifunului, astăzi se va lua decizia închiderii temporare (sau nu) a rafinăriei Nishihara din Okinawa, anunţă Reuters.
http://www.adevarul.ro/international/Un_nou_dezastru_ameninta_Japonia-_taifunul_Songda_0_489551371.html

5 Metode pentru Tampirea Populatiei (MTP)

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebui să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.
Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri.Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”
MTP-1
În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii  au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj  i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă ca un descreierat la el, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba si tot ii da un rezultat cu minus pentru buzunarul lui si asa peticit mai mult decat aveau si “rumanii” legati de glie.

MTP–2
În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi  în reclama TV, el  cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o  parvenită, fosta “balerina” dintr-o trupa de dansatoare topless, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan (un semianalfabet care abia zice două vorbe legate si coerente) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.
MTP–3
În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza, sau cat de tare a imbunatatit turismul de pe litoralul romanesc. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.
MTP–4
În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP–2  şi MTP-3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine.  Apoi, acesta aparent liniştit  se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone).
MTP–5
În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP–1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.
Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară.  Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”.  Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate, dovada acest blog. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.
Succesuri!
 
Sursa: Blogul lui Leonard-Puterea de a lupta singur

Ierarhia Conspiratorilor

Dr. John Coleman este un fost ofiter profesionist de informatii al MI6, care dupa retragere a scris o carte cu mare cautare in strainatate. Lucrarea se numeste “Ierarhia Conspiratorilor”, iar serviciile secrete din SUA si Marea Britanie au incercat in repetate randuri sa-i opreasca aparitia. Pana la urma cartea a fost editata si tiparita in strainatate si a inundat reteaua de librarii a statelor europene, pana cand a fost preluata si in SUA si Marea Britanie.
Cartea, care a stabilit recorduri de audienta, a fost tradusa si in Romania si a aparut pe piata in 2007 si a fost reeditata in cursul anului 2010. Reeditata si adaugita, cu niste informatii foarte interesante despre Oculta Mondiala, considerata a fi povestea Comitetului Celor 300. Un guvern mondial, paralel si secret. “De-a lungul carierei mele ca ofiter profesionist de informatii am avut numeroase ocazii de a obtine accesul la documente top secret. In perioada cat am lucrat pe teren in Angola mi s-a oferit prilejul de a vedea o serie de documente strict confidentiale care erau neobisnuit de explicite. Ceea ce-am citit acolo m-a umplut de furie si revolta, facandu-ma sa ma lansez pe un drum de la care nu m-am mai abatut – si anume, acela de a descoperi Comitetul celor 300, o ierarhie de oameni puternici care controleaza si administreaza guvernele Marii Britanii si Statelor Unite”, spune Coleman.
Cu ajutorul unui cititor al Agentiei de Investigatii Media am izbutit sa rezumam intreaga carte la o schema, la o veritabila organigrama a celor care conduc lumea si pe care o punem la dispozitia utilizatorilor site-ului Agentia.org. Schema este suficient de clara pentru ca oricine sa poata sa inteleaga care este planul conspiratorilor mondiali, stransi in tot soiul de organizatii secrete, precum Bilderbereg, aripi masonice, Illuminati etc. Grupurile prezentate in organigrama trancesd aceste formatiuni care sunt cunoscute cititorilor, grupuri care chiar au fost lasate sa se propage sub aceste titulaturi ca sa dea “o fata umana” Guvernului Mondial.
De cand a publicat lucrarea, Coleman este haituit, discreditat si agresat, insa el declara ca nu se lasa, pana cand nu va dezvalui tot ceea ce stie. Deja o a doua carte este gata sa iasa de sub tipar, una care se anunta a fi de pe acum un best seller care va da multa bataie de cap conspiratorilor planetari. Interesant este ca acelasi fapt se petrece acum si cu fondatorul Wikileaks, cel care a dezvaluit numeroase documente secrete in aceste zile si care este considerat si el inamicul public numarul 1 al politicienilor SUA.
Iata si organigrama rezultata din cartea lui Coleman, in imaginea alaturata (dati click pe poza pentru a se vedea mai clar).
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Nici asta nu-i artificial? CUTREMUR IN … LIBIA


Un cutremur a avut loc pe 19 mai în apropierea Coastei Libiei, în apropiere de Tunisia, informează Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Potrivit sursei citate, seismul ar fi avut o magnitudine în jur de 5 grade pe scara Richter şi s-ar fi produs la o adâncime de 30 de km.
Initial a fost estimat la 8,4 grade. Si ca sa vezi, n-a fost in zona controlata de rebeli.




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

ALERTĂ Ce ne aşteaptă în 2013 din cauza tsunami-ului solar: va creşte numărul îmbolnăvirilor de cancer

, ,
Specialişti români în meteorologie şi astronomie nu consideră că 2013 va fi un an apocaliptic, cum cred experţii NASA, dar sunt de părere că expunerea la soare în perioada exploziilor solare este extrem de periculoasă şi va duce la înmulţirea cazurilor de cancer de piele.
Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, Valentin Grigore, a explicat pentru „Adevărul“, că o dată la 11 ani se intensifică activitatea soarelui, iar 2013 este următorul an în care se va produce un astfel de fenomen.
„Dacă vor fi explozii solare puternice acestea vor afecta tot pământul, nu doar Marea Britanie, deci inclusiv România. Oamenii nu trebuie să intre în panică. Radiaţiile sunt foarte mari şi e important să nu se expună la soare, adică să nu facă plajă, fiindcă exploziile solare pot dura şi zile întregi şi nu cred că oamenii vor sta doar în casă. Cred că pagubele vor fi mai degrabă în privinţa reţelelor de comunicaţii, a sateliţilor, nu asupra sănătăţii umane “, a spus Valentin Grigore.

2013 – Anul soarelui
Potrivit doctorului Adrian Amadeus Tişkovschi de la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti este foarte posibil ca 2013 să fie un An Geofizic Internaţional, adică în acel an soarele se va caracteriza printr-o activitate intensă.
„Oamenii nu trebuie să intre în panică. Un prim impact în timp este creşterea numărului de cazuri de cancer şi afectarea globilor oculari. Totuşi, soarele rămâne o necunoscută. Este o exagerare faptul că exploziile solare vor distruge Europa“, a explicat Adrian Tişkovschi.
Nici directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, nu consideră că 2013 va fi un an apocaliptic.
„Este adevărat că o dată la 11 ani soarele îşi intensifică activitatea, dar nimeni nu poate şti exact ce se va întâmpla. De pildă, sunt perioade în istorie de zeci de ani când nu a avut loc vreo explozie solară, precum perioada 1610-1680 “, a spus Mărmureanu.
Experţii NASA prevăd dezastrul
Potrivit cotidianului Telegraph, care citează experţi internaţionali în astronomie, urmările pe care le-ar putea avea exploziile solare în 2013 ar putea fi dezastruoase. Experţii NASA consideră că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile.
Sursa: Adevarul
Sursa: Cristina

SUA avertizează: „Furtunile solare din 2013 pot avea efecte devastatoare”

important oficial de la NOAA (Administraţia Oceanică şi Atmosferică a SUA) susţine că furtunile solare constituie o ameninţare din ce în ce mai puternică la adresa comunicaţiilor prin satelit, a sistemelor de navigare şi a echipamentelor electronice folosite pentru transmisiuni.
Kathryn Sullivan, Secretarul Adjunct al NOAA, susţine că intensitatea furtunilor solare va ajunge la maxim în 2013, iar ţările de pe întreaga planetă trebuie să fie pregătite pentru “potenţiale efecte devastatoare“.
Furtunile solare eliberează particule care pot dezactiva temporar sau distruge fragilele circuitele ale computerelor.
Sullivan, un fost astronaut al NASA care în 1984 a devenit prima femeie americană care a mers în spaţiu, a declarat în cadrul unei conferinţe ONU ce a avut loc la Geneva că “problema nu este dacă vom fi loviţi de un eveniment solar major, ci când“.
Iată o furtună solară surprinsă de NASA pe 24 februarie 2011:

Sursa: AP
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA