duminică, 29 mai 2011

Cateva metode prin care esti spionat in mediul virtual

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …
Citez din articolul Noi metode prin care eşti spionat în mediul virtual:
Persoanele care navighează pe internet trebuie să se obişnuiască cu gândul că şi-au pierdut intimitatea. Mai mult, ele sunt spionate online prin noi metode de supraveghere şi tehnologii avansate. Forbes a realizat un material în care prezintă câteva maniere în care ni se încalcă intimitatea, relatând că “se poate şi mai rău”.
  • Recunoaştere facială: Reţele precum Facebook şi Picassa ne oferă deja astfel de opţiuni. Prin serviciul de “recunoaştere facială”, avem ocazia să ne etichetăm prietenii în propriile fotografii. În 2009, Google a lansat aplicaţia Goggles, care voia, în primă instanţă, să transfere această recunoaştere facială în viaţa de zi cu zi. În final, au decis că această opţiune a aplicaţiei ar fi invadat prea mult intimitatea persoanelor vizate şi nu a mai ajuns să fie implementată. În schimb, acest serviciu se foloseşte deja de către secţii de poliţie din SUA prin care poliţiştii pot fotografia infractorii pentru a le verifica identitatea. Forbes exemplifică numind Google Street View, serviciu care nu era admis în urmă cu câţiva ani, însă care acum este foarte cunoscut şi des accesat.
  • Cipurile care se pot implanta în orice: Oamenii de ştiinţă care lucrează pentru compania IBM preziceau astfel de cipuri din 2007. Fizicianul Jeff Jonas spunea că aceste cipuri vor fi atât de ieftine încât se vor regăsi în orice: “obiecte de toate mărimile şi formele marcate cu aceşti transmiţători”. Aceste cipuri RFID (identificare prin frecvenţă radio) sunt benefice pentru afaceri pentru că ajută la urmărirea bunurilor. Obiectele personale vor fi imposibil de pierdut datorită acestor dispozitive. Forbes citează cazul unui hotel, al cărui nume nu a fost dezvăluit, care a dotat prosoapele şi halatele de baie cu astfel de transmiţători. Potrivit Reuters, un hotel din Hawaii a raportat că numărul prosoapelor furate a scăzut de la 4.000 la 750 în decurs de o lună, economisind 16.000 de dolari.
  • Şi maşinile sunt “sub control”: Pe lângă industria camerelor de luat vederi care ţin sub control vitezomanii şi pe cei care trec pe roşu la semafor, există şi astfel de “spioni” în interiorul maşinii. O companie de asigurări a realizat o aplicaţie pentru iPhone prin care şoferii îşi vor putea corecta deprinderile proaste de la volan. Inventatorii acestei aplicaţii declară că nu vor transmite informaţii terţilor despre locaţia maşinii. De altfel, poliţia daneză a realizat că numeroase GPS-uri includ dispozitive de depistare a poziţiei geografice.
  • Reacţiile şi comentariile vin în timp real: Cu ajutorul reţelelor de socializare, cunoscuţii şi nu doar ei pot să posteze tot felul de replici, comentarii şi critici la orice informaţii pe care le-ai făcut publice. Se inventează reţele noi de socializare care ne vor putea dezvălui identitatea prin simpla prezenţă, un fel de perete Facebook în viaţa reală. Un astfel de exemplu există deja pentru maşini, aplicaţia numindu-se “bump”, o reţea de socializare pentru placa de înmatriculare a maşinii. Oamenii înscrişi pe “bump” vor putea să îţi dea note pentru maniera în care conduci în timp real.
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Osho despre compasiune

1. Un om luminat nu practică compasiunea. Nu trebuie nici măcar să se gândească la compasiune, pur și simplu o găsește: pe măsură ce ego-ul său dispare și realizează că forța supremă a vieții universale îi aparține.
2. Simpatia nu este compasiune; este tocmai opusul ei. Simpatia este un fel de exploatare a celuilalt. Când simpatizezi cu cineva, ești undeva cu o treaptă mai sus, mai bun, iar celălalt este inferior, în cădere, degradându-se. Ego-ul tău se hrănește cu o satisfacție imensă din simpatie. Dar acesta este modul în care funcționează mintea fără conștientizare. Tu nu prea știi exact ce faci.
3. Cuvântul „compasiune” este compus din pasiune. Să simți compasiune înseamnă sa fii îndrăgostit. Compasiunea este doar o dimensiune a iubirii. Pasiunea este nerăbdătoare, înfocată, puțin violentă chiar. Compasiunea este blândă, prietenoasă, înțelegătoare – dar în final este tot pasiune.
4. Dacă te simți supărat și nervos prea des ar trebui să meditezi mai mult asupra mâniei, și astfel acea mânie dispare și energia ei devine compasiune.
5. Omul luminat află că odată cu iluminarea multe lucruri se întâmplă pur și simplu – și compasiunea este unul dintre cele mai importante.
6. Este exact același lucru: când apare iluminarea, ego-ul a dispărut deja. Când apare iluminarea, asemenea unei umbre a ei vine compasiunea, vine adevărul, vine frumusețea, răsare sublimul, răsare fericirea în toată plenitudinea ei. Tot ceea ce căutai și nu erai capabil să găsești sau să stăpânești acum parcă te lovește cu stropi mari, te inundă.
7. Ce observ eu este că o persoană care se iubește pe sine devine în profunzimea sa atât de luminoasă și fericită încât întreaga sa viață se transformă în rugăciune, servitudine, compasiune. Doar o ființă care strălucește de fericire poate avea compasiune, doar o ființă care radiază poate avea iubirea. Omul care doar îi urmează pe ceilalți, rămânând atât de mizerabil în lăuntrul său, atât de sluțit – cum poate să iubească, cum poate să simtă compasiunea? Da, poate să mimeze gesturi dezgolite de iubire, îndatorare sau respect, dar asta nu va putea să-l împlinească pe el sau pe cel căruia îi aduce acel respect. Nu va duce la împlinirea nimănui!
8. Din acest motiv toate religiile subliniază: Dumnezeu este compătimitor – RAHIM, RAHMAN! – Dumnezeu este compasiune. Aceasta este pentru a-ți da o alternativă astfel încât să devii concentrat pe compasiunea Lui, nu pe nevrednicia ta. Poți fi demn de dispreț – chiar nu are importanță – dar Dumnezeu este milostiv. Poți fi un păcătos – chiar nu are importanță – dumnezeu este milostiv. El dăruiește fără niciun motiv. El pur și simplu oferă. Știe doar să dăruiască. Și nu oferă condiționat. El oferă necondiționat.
9. Dacă nu îți iubești profund Maestrul nu vei putea sa ințelegi dojenile sale, îți vor părea neprietenoase. Dar ele vin din compasiunea lui, din dragostea lui.
10. Să înlături totul din tine este scopul meditației, dar acest gol interior nu are nimic de-a face cu ideea de negativ. Este plin, un plin abundent. Este atât de plin încât începe să se reverse. Buhhda a definit acest vid interior ca fiind compasiune debordantă.
11. Cuvântul „compasiune” este frumos. Este făcut din același cuvânt ca „pasiune”. Când pasiunea este transformată, când dorința de a afla și căutarea pentru celălalt nu mai este acolo, când îți ești suficient ție însuți, când nu ai nevoie de nimeni, când însăși nevoia pentru celălalt s-a evaporat, când ești totalmente fericit, stălucind, fiind doar tu singur, atunci pasiunea devine compasiune. Acum nu-l mai cauți pe celălalt pentru că te simți gol pe dinăuntru și singur, acum îl cauți pe celălalt pentru că ești prea plin și vrei să oferi.
12. Atunci când exista o revărsare a iubirii există și compasiune.
13. Pasiunea apare din neant negativ și compasiunea apare din neant pozitiv.
14. Buddha spune că adevăratul om întelept poate fi judecat doar după un singur lucru: compasiunea lui, dragostea lui. El va radia compasiune: va fi mereu gata să ajute oamenii pe tot parcursul drumului său. Oamenii îl vor jigni, vor fi împotriva lui în orice mod posibil, vor fi mânioși pe el, deoarece sunt profund adormiți iar el, ca să-i aducă pe calea cea dreaptă, trebuie să-i trezească. Și nimănui nu-i place să fie trezit – fiindcă oamenii visează vise frumoase. Și îi scuturi, și îi trezești și le distrugi visele, iar asta este tot ce au. Altfel ei sunt singuri, altfel sunt goi în interior. Așa că își umplu oarecum locul ăsta interior cu vise, proiecții, imaginații.
15. Te rog încearcă să înțelegi la ce mă refer prin „a fi egoist”. Mai întâi trebuie să te iubești pe tine, să te cunoști, să FII tu însuți. Din aceasta vei radia iubire, înțelegere, sensibilitate, grijă față de alții. Din meditație răsare adevărata compasiune, dar meditația este un fenomen egoist. Meditația înseamnă doar sa te bucuri de tine însuți și de singuratatea ta uitând de întreaga lume și doar bucurându-te de tine. Este egoism, dar din el apare foarte mult altruism. Nu ai de ce să te lauzi cu asta, nu devii egoist. Nu faci un serviciu oamenilor și nici nu-i faci să se simtă în vreun fel obligați față de tine. Pur si simplu te bucuri să-ți împărtășești iubirea, fericirea.
16. Buddha spune: Meditația este suficientă pentru a-ți rezolva problemele, dar ceva ii lipsește – compasiunea. Dacă aceasta este de asemenea acolo, atunci poți să-i ajuți și pe alții să-și rezolve problemele. El spune: Meditația e aur pur; are o perfecțiune proprie doar ei. Dar, dacă i se adaugă și compasiunea, atunci aurul are și el o mireasmă – după aceasta o desăvârşire mai înaltă, apoi un nou gen de desăvârşire, aur cu aromă. Aurul este suficient așa cum este el – foarte valoros – dar împreună cu compasiunea, meditația devine înmiresmată.
17. Odată cu flacăra conștientizării chiar și ceea ce ai gândit că este greșit va deveni corect. Iubirea pare să fie o încurcătură înnodată, o închisoare; prin conștientizare aceasta devine o eliberare, o libertate. Furia fără conștientizare este o forță distructivă, una sinucigașă; te rănește, te omoară puțin câte puțin, este o otravă. Prin conștientizare, aceeași energie e transfigurată, devine compasiune. Aceeași strălucire ți se citește pe față, dar nu ca o mânie – ea este compasiunea. Același sânge curge, aceeași structură chimică a corpului, dar un nou element, străin, a pătruns în tine și întreaga ta structură chimică s-a schimbat.
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Soldatul mort care ii apare mamei sale

Un soldat americam care isi satisfacea stagiul militar in Germania inainte de a i se termina stagiul a aparut la el acasa, undeva la marginea orasului Detroit, in momentul in care mama sa pregatea micul dejun. El i-a zimbit si i-a spus: \”Nu pot sa stau prea mult, nici macar la micul dejun. Am venit numai sa-mi iau ramas-bun\”. Dupa ce a spus aceste cuvinte s-a intors si a iesit afara.
Mama uimita a iesit in fuga dupa el, dar fiul disparuse deja. Seara tirziu, in aceeasi zi, la aceasta familie a venit un ofiter care le-a spus ca fiul a murit in urma unei intimplari nefericite, cu o ora inainte de aparitia sa acasa, la 6.000 de mile de Detroit, in Germania.
Sursa: Enigme

Intilnirea cu prietenul mort

Doi prieteni au deschis la Boston un magazin de confectii, insa unul dintre ei a disparut cu toti banii. Cu toate acestea afacerea nu a dat faliment, ci dimpotriva, cu timpul, cel de-al doilea patron a ajuns sa aiba destul de mult succes in comert. Chiar si el a fost uimit atunci cind prietenul sau a venit la el si si-a cerut scuze.
In mod vizibil grabit, prietenul a spus: M-am intors ca sa-mi cer scuze in fata ta. Iarta-ma! Omul de afaceri si-a imbratisat vechiul prieten si i-a iertat totul. Fata prietenului disparut de mult timp stralucea de bucurie. Multumesc, a spus el si in citeva momente a si disparut. Mai tirziu omul de afaceri a aflat ca fostul sau partener a murit in dimineata zilei in care a venit in magazin, cu citeva ceasuri inainte de a ajunge acolo.
Sursa: Enigme

FATA SOARELUI!

Iată că și Soarele face fețe. Între 5 și 15 decembrie 2010 pe discul Soarelui s-au văzut doi ochi și o gură.

Ochii sunt două pete solare (numărul 1133 și 1131), iar gura un filament de plasmă la 30.000° C. Gura are o lungime de 600.000 km iar fiecare dintre ochi este de patru ori mai mare decât Pământul
SURSA: http://2012hroniculsemnelor.blogspot.com/




Sursa: 2000 si CeVa…

Cuvinte mici cu efect uriaș

Baza comunicării dintre oameni, unealta tuturor relațiilor se află în cuvinte. Acestea influențează gândurile, sentimentele, emoțiile, acțiunile și stările de spirit. Chiar și cuvintele mici au un efect enorm.

Fie că vrei să îți impresionezi șeful, să îți îmbunătățești relația cu prietenii tăi sau să îi arăți celui drag afecțiunea ta; cuvintele pe care le alegi fac toată diferența. Cele mai simple și cele mai mici cuvinte pot avea un efect extraordinar dacă știi să le folosești. Sunt arme cu care poți răni sau vindeca, inspira sau descuraja, ajuta sau încurca.
Mai jos aveti o listă din 14 cuvinte mici care au o importanță mare, în sensul pozitiv. Înainte de a porni, vreau să vă mulțumesc, tuturor celor care ne citiți și care sunteți cu noi. Suntem recunoscători, iar aceste cuvinte sunt hrana sufletelor noastre.

Te iert

Toți am dat-o în bară. Cu sau fără voie, ne-am rănit prietenii, copii, colegii. Cuvintele de iertare curăță și vindecă rana ridicând greutatea vinei. Se spune că cea mai mare dragoste izvorăște din iertare.

Te iubesc

Probabil cea mai importantă afirmație din toate, nimic nu se compară cu “Te iubesc”. Aceste cuvinte reflectă cel mai pur și natural cadou pe care îl știe umanitatea – iubirea. E cel mai eficient pansament și cel mai puternic prieten pe care și l-a făcut omul.

Am greșit

Sunt puține cuvinte care pot aprinde focul iertării, iar aceste două sunt cele mai lipsite de egoism și mărturii curajoase despre acțiunile greșite. Când suntem răniți, știm că trecutul nu poate fi schimbat, dar confirmarea durerii cauzate poate fi uitată mai repede.

Ești frumos/frumoasă

Omul este o ființă plăpândă, el are nevoie în permanență de apreciere din partea semenilor săi. Nu trebuie să ezităm să le spunem oamenilor cât de frumoși sunt și ce creații minunate a făcut Dumnezeu.

Te înțeleg

Este în natura umană să relaționezi cu cei din jurul tău și nimic nu poate fi mai frustrant decât atunci când nu ești înțeles. Atunci când ne simțim singuri, neînțeleși sau izolați în crezurile noastre, un prieten înțelegător e mai mult decât binevenit. Nu avem nevoie neapărat ca alții să ne aprobe, ci doar să ne asculte și să ne arate că îi pasă.

Am grijă de tine

Când suntem vulnerabili sau infricoșați, aceste cuvinte au puterea de a restabili senzația de securitatea și protecție de care avem nevoie cu toții. Chiar și pentru cei care spun aceste cuvinte, frica dispare și senzația de încredere este restabilită.

Te admir

Să ai pe cineva care îți admiră realizările, te privește ca pe cineva însemnat este una dintre cele mai motivante senzații. Cuvintele de admirație și elogie sunt generatoare de putere și încredere, acestea ne arată că avem un impact asupra lumii înconjurătoare și că reprezentăm ceva.

Te susțin

Aflându-te in fața unei decizii greu de luat, care poate să fiu una ce nu îți place, ai nevoie să știi că este cineva lângă tine care te aprobă și susține. E foarte important să avem pe cineva care să fie în stare să ne spună că o să ne fie alături și ne va încuraja pe viitor.

Depinde de tine

Cele mai multe zile din viața noastră depind de noi, nu doar zilele de naștere, aniversări, căsătorii. Fiecare zi în care trăim este o exprimare a dorințelor noastre. Dacă îți spune cineva asta, înseamnă ce încearcă să îți transmită cât de mare este puterea pe care o are fiecare dintre noi.

Sunt aici pentru tine

Impărtășind durerea cu cineva, acestea se diminuează, împărțind bucuria, aceasta crește. Nu suntem singuri, mereu este cineva lângă noi să ne ajute prin durere, pierdere și alte greutăți. Chiar și cei care par să aibă control asupra vieții, și ei au nevoie de aceste cuvinte.

Bravo!

Ai făcut o treabă grozavă! Bine făcut! Felicitări! Nu-i așa că simți o plăcere aparte când auzi cuvintele astea din gura cuiva, ba chiar mai mult – când simți că sunt sincere? Aceasta este prima sursă de inspirație pentru evoluțuia ulterioară. Trebuie să știm că e bine, că e frumos ce am făcut.

Mi-e dor de tine/Îmi lipsești

Nu poți fi mereu cu cei pe care îi iubești, dar contează foarte mult să știi că cineva ți-a dus dorul, să știi că ai un loc în inima cuiva. Fie că este vorba de iubită, mamă, soră, frate, bunic, soț; nu te sfii să îți exprimi atașamentul față de ei.

Contezi

Să fii admirat este treapta superioară a aprecierii celor din jur. Dar, ca să ajungi acolo, trebuie să știi că ești important. Nu-i așa că ar avea o influență foarte mare dacă șeful tău ți-ar spune cât de mult depinde succesul companiei de eforturile și aportul tău?

Îmi pare rău

Când te doare, când cineva te-a rănit, contează enorm să auzi cuvintele astea, și să le simți. Îmi pare rău, te rog să mă ierți, îmi cer scuze – toate acestea arată cât de puternici suntem și cât de mult vrem să lăsăm trecutul în urmă și să reparăm greșelile făcute.
Sper că v-au plăcut aceste cuvinte, dacă vreți, puteți să mai adăugați, lăsând un comentariu. La final, țineți minte – oamenii nu știu ce simți dacă nu vei spune sau exprima asta!




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Război meteorologic in România?

Despre problema “razboiului meteorologic” s-a scris mult cu ocazia inundatiilor din 2005, precum si a celor din 2007 si s-au facut nenumarate speculatii.
O mostra de asemenea articol gasiti aici ( click link) : Război meteorologic impotriva Romaniei, – nu va dau citate, daca doriti…. vedeti dvs. ce si cum.
Insa acum va voi prezenta altceva:

Creează SRI furtuni în scopul dispersării manifestanţilor nemulţumiţi de guvern? 



Într-un mail trimis prietenilor, Prof. Bruno Ştefan susţine că s-ar putea ca serviciile secrete să utilizeze luni arme climaterice contra manifestanţilor din Piaţa Victoriei, la anunţatul miting al “ciuruiţilor.” Iată textul:

“În urmă cu vreo 7-8 ani am avut la cursurile de la master un student care era angajat la SRI. Avea faţă de mine o atitudine deschisă şi prietenoasă şi mă informa deseori despre activităţile neobişnuite pe care le realiza el sau colegii lui. Într-o zi, mi-a spus foarte surescitat că a doua zi urma să aibă loc în România prima tornadă. Mi-a spus să mă uit cu atenţie la ştiri, căci evenimentul va fi unul organizat de SRI cu participarea premierului Năstase şi a altor oficialităţi.
Mi s-a părut o aberaţie şi n-am dat atenţie vorbelor lui. A doua zi am văzut la ştiri că, într-adevăr, într-o comună din sudul ţării a avut loc o tornadă, un fenomen meteorologic nemaiîntalnit pe teritoriul României, care a luat pe sus acoperişul câtorva case, a ridicat în aer diverse obiecte şi a lăsat în urma lui pagube în mai toate gospodăriile comunei. Premierul Adrian Năstase, prezent la faţa locului, a declarat că guvernul va despăgubi imediat pe toţi locuitorii afectaţi, iar ministrul agriculturii Ilie Sârbu a declarat că toate culturile distruse vor fi refăcute cu bani din bugetul de stat.
La scurt timp studentul meu de la SRI m-a anunţat că vor urma şi alte tornade – şi mi-a înşirat mai multe localităţi în care ele urmau a se produce cu sprijinul serviciilor secrete. Îmi aduc aminte doar de o comună Făcăoari sau Făcăoani, căci ştirile transmise din acea comună abundau cu descrierile sinistrului eveniment. În pauzele de la cursuri, studentul meu îmi explica despre armele climatronice intrate acum în posesia serviciilor secrete româneşti şi îmi povestea cu mândrie despre dezastrele pe care şefii lui le-au provocat ca probe ale stăpânirii acelor arme.

Joi m-am întâlnit întâmplător cu fostul meu student. Cu aceiaşi jovialitate mi-a spus că pentru greva generală de luni instituţia lui a pregătit una din cele mai mari vijelii din istorie. Afară erau călduri de 35 grade Celsius şi mi s-a părut deplasată vorba lui.

- Nu m-aţi crezut nici în trecut, dar sper ca v-aţi convins că am avut dreptate şi toate informaţiile pe care vi le-am spus s-au adeverit – mi-a zis ofiţerul SRI. Credeţi-mă ce va spun: pentru luni instituţia noastră a primit ordinul sa folosească armele climaterice împotriva greviştilor. Veţi vedea cea mai mare furtună şi vijelie din Bucureşti, aşa cum n-a mai fost niciodată una până acum. Vor fugi demonstranţii ca potârnichile. Vor cădea asupra lor crengile copacilor din apropiere, le vor zbura pancartele din mână şi şepcile de pe cap, iar ploaia îi va uda până la piele. Vom goli Piaţa Victoriei în câteva minute.

În după-amiaza asta o furtună (sâmbătă 29 mai 2010)  s-a pornit din senin în Capitală. În Cişmigiu crengile copacilor cădeau peste trecătorii care se îmbulzeau spre ieşire uzi leoarcă, deşi cu 2 minute înainte cerul era senin şi vântul abia adia. Şi mi-am adus aminte de vorbele ofiţerului SRI, care mi-a spus că asta e doar pregătirea pentru ziua de luni. Deşi nu înţeleg cum oamenii pot crea furtuni şi cataclisme naturale, încep deja să-l cred şi bănuiesc că siguranţa guvernanţilor faţă de ziua de luni se bazează şi pe utilizarea armelor climatronice împotriva populaţiei.”
sursa bookiseala.ro
Foarte interesant! Să ne uităm acum la starea vremii de azi, 31 Mai în Bucureşti, precum raportată de kappa.ro:
vremea Bucuresti 31 Mai
Prognoza pentru urmatoarele trei zile e deasemena rea.
La Cluj a avut loc ieri o rupere de nori cum lumea nu îşi aminteşte să fi văzut demult. Ploua în perdele şi foarte atipic: în locul unei furtuni de vară intense dar scurte, norii s-au rupt de 2 ori, de fiecare dată pentru cam 1 oră. Ambele au fost foarte violente, complet cu copaci rupţi şi grindină şi au avut loc la un interval relativ scurt. Norii au stat pe cer toată ziua. De regulă după furtună, se face frumos imediat. Am fost personal în apă până la genunchi, ajutând un vecin să îşi golească pivniţa de efectele teribilei furtuni. Aşa ceva am mai văzut numai în Statele Unite, de unde bănuiesc că au fost achiziţionate armele climaterice a căror existentă nu mai are de-acum loc de îndoială.
Ce ar fi fost frumos să putem spera, e că spre deosebire de Statele Unite, guvernul României nu recurge la terorism climateric împotriva propriilor cetăţeni, dar masca a căzut…
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Numerologul Anatol Basarab face previziuni sumbre pentru anul 2011

“Focul va face ravagii, apa va provoca inundaţii, pământul va declanşa cutremure” susţine numerologul Anatol Basarab. Renumitul numerolog susţine că anul 2011 nu o a fie unul foarte blând şi foarte multe dezastre naturale o să se petreacă, aducând foarte multă suferinţă în rândul oamenilor. Ne vom confrunta cu inundaţii, incendii, cutremure, alunecări de teren care vor “înghiţi” cartiere întregi, iar în câteva oraşe aerul ar putea deveni irespirabil. Aflat sub semnul zodiacal al iepurelui alb metalic, conform zodiacului chinezesc, anul 2011 o să fie un an al diplomaţiei. Doar cei care ştiu să negocieze vor trece cu bine peste toate piedicile pe care noul an le va aduce. Numerologul Anatol Basarab crede natura îşi va arăta adevăraţii colţi în anul 2011 şi foarte multe cutremure, inundaţii dar şi alunecări de teren vor produce foarte multe victime în întreaga lume.
“Focul va face ravagiile lui, acolo unde va găsi condiţiile prielnice pentru a se manifesta, apa se va manifesta şi ea din plin provocând inundaţii, tsunami, spargeri de diguri, pământul va declanşa şi el cutremure în diferite locuri ale planetei, alunecări de teren care vor înghiţi case, drumuri, construcţii, iar pe alocuri chiar cartiere întregi. Pământul asociat cu stihia apei va crea probleme considerabile pe durata anului acesta. Stihia aerului se va face şi ea remarcată. Tot mai mulţi oameni din diferite oraşe şi de pe diferite teritorii vor fi nevoiţi să poarte măşti pentru a mai putea respira”, a mai spus numerologul. Un alt aspect important pe care îl menţionează numerologul în previziunea sa este faptul că nu vom ieşi din criză economică. Foarte multe neajunsuri vor nemulţumi oamenii, în acest fel prăpastia spre sărăcie o să se adâncească şi mai mult în anul 2011.
Sursa: orator.ro

Al treilea Razboi Mondial va incepe din România?

Unul din catrenele vestitului Nostradamus ridica deja numeroase semne de intrebare pentru cercetatorii romani ai operei acestui teribil profet al omenirii. Lucrarea lui Vlaicu Ionescu, cel mai cunoscut decriptolog al lui Nostradamus se pare ca n-a facut lumina in cazul folosirii numelui tarii nostre "Romainie" in Centurii. In clarviziunea nostradamiana, cel ce l-a numit in opera sa pe Hitler, ca Hister, a mentionat in loc de Roumanie, cum ar fi fost in franceza (desi la vremea aceea statul nostru nu era format), termenul de Romainie, mult mai aproape de cel de azi - Romania, tot printr-o "eroare" de o litera inversata, ceea ce era des uzitat de catre astrologul Michele de Nostredame, cel care a fost cunoscut ulterior ca Nostradamus si care si-a prevazut chiar ziua mortii. Iata si Centuria V, catrenul 26:
Amas s'approche venant d'Esclavonie
L'Olestant vieux cite ruinera
Fort desolee vera sa Romainie
Puis la grand flamme estaindre ne scaura.
Sau, tradus:
Din Rusia (Slavonia) vor navali in masa
(hoarde).
Batrana Grecie (Olestant) va ruina acel
oras,
Violenta distrugere, Romainia va suferi,
Astfel, marile flacari (ale razboiului) ne
mai putand fi oprite.
Interpretarea lui Vlaicu Ionescu a fost ca Romainie din acest caz se refera la Cetatea Vaticanului, de la Roma, si nu la descendentii Imperiului Roman, care au fondat romanitatea. In care si Romania intra ca descendenta latina. Numai ca in acest caz, Nostradamus s-ar fi referit direct la romanii care ii erau cunoscuti. Vlaicu Ionescu crede ca al Treilea Razboi Mondial va aparea cand Batrana Grecie, adica Ortodoxia, va "ruina" Catolicismul, sau cand tarile ortodoxe din est vor duce la pierzanie tarile catolice din vestul europei.
Iata ca Vlaicu Ionescu nu s-a inselat prea tare, situatia economica a Greciei si generarea unei crize occidentale de pe urma acesteia si a tarilor din est, intre care si Romania si Bulgaria, este pe cale sa "ruineze" capitalismul vestic. Acesta ar fi semnalul ca va incepe al Treilea Razboi Mondial si ca din Rusia se va raspandi aceasta decaderea a fostului Imperiu Roman, Iar Imperiul Bizantin va intra in lupta deschisa cu cel Roman.
Fata de Vlaicu Ionescu apare insa si o teorie mai "moderna". Se ia ca baza faptul ca decaderea financiara a fostei Grecii Antice (L'Olestant Vieux) ar putea determina distugerea Romaniei de astazi (nu neaparat armata, ci si economica) si asttfel ea devine "un fort dezolant", tara noastra fiind un fort, un bastion la granita Europei, asa cum era odinioara la granita Imperiului Roman. Din toate acestea vor profita rusii, care vor acapara puterea economica in Romania (ceea ce, pe alocuri, s-a intamplat deja) si mai apoi asupra Europei Centrale si de vest, dupa care al Treilea razboi Mondial nu va mai putea fi oprit.
Dar si interpretii acestei decriptari sunt impartiti in doua. O parte sustine ca aceste lucruri urmeaza sa se intample si sunt foarte aproape de implinire, iar celalata parte e de parere ca ele s-au intamplat deja, cand Rusia a cotropit cu comunismul Europa Centrala si de Est, din care "a scapat" exact Grecia, in care comunismul, cu toate insistentele, n-a prins.
Interesant, insa, daca este cu adevarat vorba despre Romania in aceasta previziune, daca de aici, din amplasamentul rachetelor din Dobrogea va izbucni scanteia "marilor flacari". Oricum, sunt de parere mai multi interpreti ai operei nostradamiene, catrenul 26 din centuria a V-a este cel care anunta timpul celui de-al Treilea Razboi Mondial. Una din teorii sustine ca "orasul ruinat" despre care stiau si romanii si grecii ar fi unul aflat in Dobrogea, intre multele fortificatii romane de aici.

2012 si Centura de fotoni

 
Louis de Broglie, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1929 enunta o teorie conform careia desi trecutul, prezentul si viitorul exista in spatio-timp, iar dinamica timpului ne apare ca o succesiune a lumii materiale, in realitate evenimentele care si-au aratat efectele in plan concret exista, in potential, anterior momentului in care sunt descoperite. Ca si buddhismul, fizica quantica postuleaza ca nu exista spatiu si timp ci doar ganduri generetoare de realitati. Asadar, daca conventia spatio-temporala ar disparea, intentiile noastre s-ar materializa instantaneu. Pe masura ce ne apropiem de fatidicul 2012, exegetii profetiilor mayase, printre care si Gregg Braden vorbesc despre modificarea structurii ADN-ului uman de la doua la 12 ramuri, ceea ce inseamana ca invelisul nostru fizic va fi pregatit sa accepte si sa inteleaga o noua dimensiune existentiala in care sa nu mai existe bariera timpului.
 

          Referitor la schimbarea de paradigma, si catastrofele din perioada de tranzitie, doctorul Aleksei N. Dimitriev de la Institutul de Geologie, Geofizica si Mineralogie al Academiei de Stiinte din Siberia, a constatat facand studii comparative, ca intre 1963 si 1993 numarul total al catastrofelor naturale (uragane, taifunuri, inundatii, tsunami, cutremure) a crescut cu 410%. Barbara Hand Clow este convinsa ca in perioada imediat urmatoare, 2011-2012, Pamantul va intra intr-un spatiu fotonic, iar aceste particule elementare vor forma o quanta de camp electromagnetic rezultat in urma ciocnirii intre un pozitron si un electron. Aceasta trecere va anihila toate campurile noastre magnetice si electrice. Pe aceasta se bazeaza Gregg Braden cand scrie:” In 2012 toate tehnologiile noastre bazate pe consum nu vor mai fi bune de nimic. Cu exceptia energiilor libere, nimic ce contravine echilibrului universal nu va mai functiona!
 
         
         Centura fotonica si trei zile de intuneric
           Sa continuam periplu si cu alte studii referitoare la Soare. Mike Lockwood, cercetator la Laboratoarele Nationale ale Rutherort Appleton din Oxfordshire atrage atentia ca forta campului magnetic al Soarelui a crescut cu 210 % fata de anul 1901.Si dr.Aleksei N. Dmitriev care lucreaza pentru Academia Aero-Spatiala Rusa vorbeste despre cresterea radiatiilor solare. Daca pana acum masuratorile indicau 10 unitati astronomice (aprox.150 de milioane de km) ale heliosferei, incepand cu anul 2008 se constata ca aceasta energie radianta a ajuns la o grosime de 100 de unitati astronomice, ceea ce inseamana o crestere de 100 %. Cercetatorii rusi sunt preocupati de faptul ca aceste modoficari solare pot modifica in mod dramatic functionarea planetelor din Galaxie si mai ales pot perturba biosul. Expansiunea heliosferei va schimba natura bazica a oricarei materii din sistemul solar, inclusiv ADN-ul.
Dupa unii cercetatori umanitatea a intrat sub influenta acestor fotoni in 1962, iar in proximitatea lui 2011 se va confrunta cu patrunderea directa in centura fotonica. Terra are nevoie de 5-6 zile ca sa traverseze aceasta uriasa “perdea” de materie si antimaterie. Aceasta traversare se va produce si printr-un camp magnetic nul (sa ne amintim de punctul zero din teoriile lui Braden). Asadar, in acea perioada de trecere, tot ceea ce functioneaza cu ajutorul campului magnetic isi va inceta activitatea. Sa includem in acest scenariu lipsa comunicatiilor si a electricitatii.
          Asadar, profetiile religioase care vorbesc despre trei zile de intuneric, urmate de o lumina speciala care aduce nemurirea au un temei in fundamentarea stiintifica. Acest intuneric generat de trecerea Pamantului prin Centura Fotonica va marca “sfarsitul timpurilor” si inceputul Timpului in care starea noastra de constiinta va fi extinsa, iar noi vom vedea, percepe si intelege Universul asa cum este el de fapt: multidimensional, spiralat, inteligent!
Sursa: Biblioteca Secreta

Profetia Sfantului Nilus


Profetia Sfantului Nilus

Astazi va voi prezenta o profetie care mi se pare ca iese din tipare atat prin limbaj cat si prin claritatea frazei. Din acest motiv sunt usor sceptic cu privire la autenticitatea textului, redactat, se spune, prin anii 400 d.H. de catre Sfantul Nilus Sinaitul care provenea dintro familie nobiliara si a fost ucenic al sfantului Ioan Gura de Aur. La cererea Patriarhului Constantinopolului, Nilus si-a lasat sotia si cei doi copii, s-a calugarit pe Muntele Sinai si s-a dedicat studiului Bibliei. Documentele spun despre el ca era de o intelepciune rara, ca in urma lui au ramas opere bisericesti deosebite dar si previziuni care socheaza. Profetiile sale se refera la perioada de dupa 1900 si nu au nimic alambicat, nimic ascuns…


“După anul 1900, undeva spre jumătatea secolului, oamenii o să devină de nerecunoscut. Odată cu apropierea Anticristului, mintea oamenilor o să fie absorbită de plăcerile carnale, dezordine socială iar fărădelegile devin normalitate.
Înfăţişarea oamenilor o să se schimbe, fiind imposibil să faci diferenţa între un bărbat şi o femeie, datorită hainelor pe care le vor purta dar şi al modului cum îşi vor purta părul. Aceşti oameni vor fi cruzi ca şi animalele sălbatice datorită influenţei nefaste a Anticristului. Preoţii şi călugării vor deveni oameni goi, lipsiţi de orice sentiment şi le va fi foarte greu să deosebească raul de bine.
În acele vremuri, moralitatea dar şi tradiţiile creştine se vor schimba. Oamenii vor renunţa să mai fie modeşti iar trufia va pune stăpânire pe ei. Falsitatea dar şi lăcomia vor atinge proporţii greu de imaginat. Homosexualitatea, adulterul şi crimele vor domina societatea.
În aceste timpuri, datorită decadenţei, oamenii vor fi privaţi de Sfantul Spirit ce se primeşte prin botez. Oamenii îşi pierd credinţa în Dumnezeu datorită incapacităţii de a vedea lumină. O să existe omare separare între oamenii, cei care trăiesc în lumea presărată cu bogăţie, ura, lăcomie şi indiferenta iar ceilalţi, foarte puţini, se vor retrage în căutarea luminii spirituale. Şi toate acestea se întâmplă doar pentru că Anticristul vrea să devină “rege” peste întreg Universul.
În acele timpuri, înainte de Apocalipsa, omul o să fie capabil să comunice cu ajutorul unor aparate de la un capăt la celălalt la Pământului. De asemenea, omul o să fie capabil să zboare precum nişte păsări şi să coboare în adâncul apelor exact la fel precum peştii. Având toate acestea, oamenii o să trăiască în tot confortul dar singurătatea sufletelor lor o să fie foarte apăsătoare. Ştiinţa va câştiga teren în fata religiei iar datorită vanităţii unora, cei mai mulţi îşi vor pierde credinţa în Dumnezeu.
Într-un final bunul Dumnezeu vede decăderea rasei umane şi va pune capăt suferinţei datorită celor puţini care merită să fie salvaţi. Sabia pedepsei va apărea brusc şi o să-l omoare pe ademenitor dar şi pe servitorii săi.”
Sursa: Misterele Lumii

O nouă abordare a viselor


Oamenii de ştiinţă susţin că visele ne permit să găsim răspunsul problemelor din viaţa de zi cu zi în timp ce dormim.
Chiar dacă nu toate persoanele sunt capabile să-şi amintească visele, adevărul este că toţi avem vise atunci când dormim, nu există noapte fără vise.
Oamenii de ştiinţă se tot întreabă care este rolul acestui fenomen, şi se pare că a fost “rezolvat” în cele din urmă misterul: visul este ca o gândire, dar o gândire diferită de cea pe care o avem când nu dormim. În cazul în care psihologul Deirdre Barrett de la Universitatea Harvard se află pe drumul cel bun cu aceste dezvăluiri, putem rezolva într-adevăr probleme în timpul somnului.
De ce visam? Care este rolul acestui fenomen? Nu doar oamenii de ştiinţă ci întreagă omenire a încercat să răspundă acestor întrebări de la începutul timpului. Unele persoane cred că prin vise se pot avea contacte cu spirite, altele cred că visele reflectă traume fizice sau psihice pe care nu suntem capabili să le exprimăm în mod conştient.
Iată că există o nouă abordare a acestui fenomen. Într-un articol scris pentru revista online LiveScience, Rachael Rettner explică că funcţia somnului este să ne ajute în rezolvarea problemelor. În cazul în care ar fi adevărat, natura ne-a oferit un mecanism pentru a rezolva enigme din viaţa noastră.
Studiul realizat de Deirdre Barret porneşte de la premisa că visele sunt întotdeauna foarte vizuale şi conţin un subiect de cele mai multe ori ilogic.
Barrett este de părere că visul este de fapt un alt mod de gândire, unul care are loc într-o stare uşor diferită faţă de aceea pe care o avem când suntem treji. Chiar dacă visăm, continuăm să încercam rezolvarea problemelor pe care le avem de zi cu zi.
Trebuie să ţinem cont şi de drumul urmat de om pe parcursul evoluţiei sale. Este foarte puţin probabil ca un mecanism care nu ar oferi niciun avantaj să fie susţinut timp de milioane de ani, visele nu ar trebui să fie o excepţie în această regulă.
Barrett a realizat experimente specifice, concepute pentru a testa teoriile sale.
Într-unul, a cerut unui grup de studenţi voluntari să aleagă o problemă şi să încerce s-o rezolve în timpul somnului. Problemele nu au fost ştiinţifice, ci unele simple, dar voluntarii nu ştiau răspunsul. Se axau pe problemă în fiecare seară înainte de culcare, şi după câteva săptămâni, aproximativ unul din patru a avut un vis care conţinea răspunsul.
Barrett, în timpul experimentelor sale, a constatat că ar putea fi abordat aproape orice tip de probleme, de la ghicitori matematice până la probleme legate de artă. Dar aproape mereu, cea ce mereu se putea rezolva în vise erau problemele care obligau persoanele să vizualizeze ceva în mintea lor, aşa cum se întâmplă când un inventor îşi imaginează noua sa creaţie.
Sursa: Curiozităţii din întreaga lume

Experimentul ROMANIA intra in faza finala

Acest articol apartine blogului Romania Autentica
In articolul “Experimentul ROMANIA” afirmam ca scopul masinatiunilor nemernice la care a fost supusa tara noastra este de a se ajunge la pierderea nonviolenta a suveranitatii.
Iata ca dupa ce pregatirile au fost implementate, incepe a se prefigura directia pe care se va merge cu ajutorul acelorasi minoritati tradatoare (etnice, imorale, vicioase, infractionale s.a.m.d.) din care s-a constituit oligarhia ce tine Romania intr-un strans cleste din decembrie ’89 incoace, in urma asa-zisei revolutii care a mascat actiunea de ocupare invizibila a tarii noastre, in scopul jafului desantat si a experimentarii reconfigurarii geo-politice conform unor planuri oculte criminale.
Dupa ce poporul roman a fost marsav transformat intr-o simpla populatie cu veleitati migratoare, se trece la faza finala prin care tara ce apartinea acestui popor va fi sfartecata si transformata in regiuni de complementaritate, inainte de a fi incluse in alte entitati statale sau suprastatale clocite de mintile bolnave ale conspiratiei mondiale ce-si doresc un stat mondial, cu un guvern mondial investit cu puteri discretionare, guvernand peste populatii eterogene, lipsite de simtul apartenentei la o patrie si de norme morale imuabile, dependente de deciziile acelui guvern si de aceea obediente, aduse intr-o stare de sclavie liber consimtita si supuse unui control fara precedent in istoria umana.
In experimentul de care vorbeam, ungurii, care au o vocatie istorica de a fi in mod voluntar vasalii diverselor puteri si care au in Romania o minoritate ramasa cea mai numeroasa (oare intamplator?!) in comparatie cu alte minoritati, fiind instrumente docile in planurile stapanilor lor oculti, sunt folositi pentru miscarile preliminare de destabilizare a tarii noastre si au inceput sa treaca pe fata, de la faza doleantelor tradatoare, la actiuni tradatoare.
Iata cum inteleg ei buna convietuire cu majoritatea coplesitoare a romanilor care le-a suportat atata amar de vreme nazurile si veleitatile ridicole:
UDMR şochează PDL la Bruxelles –  de ANDREEA NICOLAE, CRISTINA DOBREANU 
 
Demersul celor trei eurodeputaţi români, de a înfiinţa la Bruxelles o aşa-numită „reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc”, a stârnit critici aprinse din partea PDL şi UNPR. În mod surprinzător, liderii opoziţiei nu au avut nici o reacţie.
Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc ar urma să fie inaugurată la Bruxelles pe 1 iunie, evenimentul fiind precedat de o recepţie la Parlamentul European. Invitaţiile sunt semnate de eurodeputaţii Csaba Sogor şi Winkler Iuliu (UDMR), precum şi de Laszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European. Nu în ultimul rând, invitaţiile adresate eurodeputaţilor şi presei poartă sigla Partidului Popular European, din care fac parte UDMR şi PDL. Iniţiatorii demersului spun că biroul va reprezenta judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi că va avea ca scop promovarea oportunităţilor turistice şi de investiţii din zonă.
Iritare la partenerii de guvernare
Demersul nu este văzut cu ochi buni de partenerii de guvernare ai UDMR, democrat-liberalii. „Această iniţiativă a domnului Tokes Laszlo naşte unele îngrijorări şi cred că domnia sa trebuie să clarifice unele lucruri. Nu mă feresc să calific un asemenea demers, dacă el se va concretiza, drept precedent periculos”, a declarat, pentru România Liberă, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. Acesta precizează că se pot deschide la Bruxelles doar reprezentanţe ale unor unităţi administrativ-teritoriale din ţările membre. „Prin urmare, nu ar fi nici o problemă ca domnul Tokes Laszlo să deschidă reprezentanţe pentru unele judeţe din România, dar o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc este inadmisibilă şi intolerabilă”, a subliniat deputatul PDL.
Nu doar sintagma de „Reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc” îi deranjează însă pe democrat-liberali. „Înţeleg că sediul acestei reprezentanţe va fi într-o clădire care adăposteşte reprezentanţe ale diverselor regiuni maghiare. Este o problemă”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al PDL.
Iritarea democrat-liberalilor este amplificată de faptul că au aflat din presă de intenţiile celor trei eurodeputaţi români, chiar dacă UDMR este partener de guvernare. „Dacă lucrurile continuă, se va discuta şi acest subiect în coaliţie. Este o chestiune care priveşte România”, a mai precizat Voinescu.
Vicepreşedintele Senatului României, Cristian Diaconescu, consideră acest demers “un afront adus democraţiei din România, României şi poporului român dar şi o provocare gratuită şi inutilă pentru UE care, fără îndoială, va fi obligată să nu recunoască statutul pretins de europarlamentarii români”, potrivit unui comunicat trimis pentru romanialibera.ro.
În plus, Diaconescu spune că ne aflăm în faţa unor „acţiuni vădit neconstituţionale şi împotriva intereselor României” şi cere exprimarea „de urgenţă” a unui punct de vedere oficial pe această temă.
Vicepreşedintele Senatului României, Cristian Diaconescu, consideră acest demers “un afront adus democraţiei din România, României şi poporului român dar şi o provocare gratuită şi inutilă pentru UE care, fără îndoială, va fi obligată să nu recunoască statutul pretins de europarlamentarii români”, potrivit unui comunicat trimis pentru romanialibera.ro.
Marko Bela: „Să ne arate cum au ajutat la dezvoltarea Ţinutului Secuiesc!”
La criticile partenerilor de guvernare, vicepremierul Marko Bela răspunde tăios: „Nu putem accepta critici din partea celor care nu au făcut nimic pentru dezvoltarea întregului Ardeal şi, în particular, a Ţinutului Secuiesc”. „Cei care atacă un astfel de demers să ne demonstreze cum au ajutat la ridicarea economică a Ţinutului Secuiesc. A Ardealului în întregime! S-au făcut doar 55 de kilometri de autostradă în 20 de ani”, a mai declarat vicepremierul Marko Bela, pentru România Liberă.
În opinia acestuia, demersul celor trei eurodeputaţi este „perfect justificat” deoarece este vorba de o „exprimare a intereselor economice”, de „un birou unde se va încerca atragerea de investitori şi popularizarea unor obiective turistice”. „Eu nu am cunoştinţă de nici o conotaţie politică. Să fim serioşi!”, a mai precizat fostul preşedinte al UDMR.
De ce tac liderii opoziţiei?
Nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu nu au catalogat demersul celor trei eurodeputaţi, deşi doi dintre ei reprezintă un partid la putere. Singurii care s-au pronunţat pe marginea subiectului au fost colegii de Parlament European ai celor trei, precum şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Acesta din urmă este însă suspendat din PSD.
Lipsa unei reacţii prompte şi clare din partea liderilor Uniunii Social-Liberale ar putea avea legătură cu dorinţa acestora de a-i atrage pe udemerişti de partea lor în vederea reconfigurării majorităţii parlamentare.

In cautarea identitatii

Rochia viitoarei regine a Angliei a facut inconjurul lumii. O rochie simpla, frumoasa, dar in acelasi timp complicata si eleganta. Toata planeta a admirat prezenta fermecatoare a tinerei Kate alaturi de prima sotie a lumii (SUA). Dupa “sapaturi” jurnalistice demne de o cauza mai buna s-a aflat ca niste croitorese romance lucreaza pentru producatorul mondial de haine de la care a fost cumparat “corpul delict”. Desigur ca presa engleza a inceput sa vuiasca. Ceea ce era la inceput considerata o dovada de normalitate (rochie de serie, la un cost modic-pentru buzunarele lor, ca eu n-as da 10 mil pe o rochie, ca doar nu-s nebuna!) s-a transformat intr-o stire negativa. Sigur ca da, croitorese romance care muncesc pe un salariu de nimic. Nu stiu exact unde le sunt desfacute produsele si cine se bucura de ele. Asa ca opinia publica engleza s-a rasucit si a inceput sa fiarba. Pai da, produsele englezesti, facute de englezoaice, nu-s destul de bune pentru tanara printesa! Si lucrurile au reintrat in normal. Romania a fost pusa la locul ei iar planeta isi poate continua linistita viata.
In urma acestui eveniment am inceput sa ma intreb daca nu cumva problema Romaniei este imaginea. O imagine profund negativa. Pentru ca din cele de mai sus (si nu numai) rezulta ca Romania are competenta. Facem haine si pantofi de lux care sunt exportati sub brand-uri internationale puternice. Avem cercetatori geniali (in ciuda faptului ca nu investim nimic in ei, ba le punem si piedici la nivel institutional) si informaticieni ce uimesc planeta. Ca dovada ca Yahoo a organizat un campionat de “hackereala” la Bucuresti. Doctori, scriitori, actori, matematicieni. Avem (sau aveam…) ultima rezervatie naturala de cai salbatici din Europa. Delta, munti, mare, paduri, campii, gaze, petrol, carbune, aur si argint in mine. Avem competenta. Avem resurse. Si totusi… ne zbatem intr-o mizerie indescriptibila. Imaginea tarii noastre este terfelita zilnic. Desi resursele umane si materiale pe care le are Romania ar face invidioasa orice tara de pe pamant. Sa fie imaginea negativa un fals construit cu migala de forte externe care vor sa ne tina pe un loc ultim intre puterile lumii? Sa existe o organizare machiavelica a sferelor de influenta care, in loc sa se ocupe de puterea proprie se ocupa mai degraba cu ingroparea spirituala si financiara a Romaniei? E Romania o victima?
Pe de alta parte avem grupari mafiote de temut. De la clanuri (mai mult sau mai putin etnice) care traficheaza arme, droguri si fiinte umane. Romani care isi vand copiii pentru bani. Tineri care sunt rapiti de pe strada si plasati in alte tari, unde sunt fortati sa se prostitueze. Avem oficiali ai statului ale caror nume revin obsedant in orice inseamna criminalitate organizata. O data, de doua ori, de cinci ori. Niciodata justitia romana nu ii pedepseste, pentru ca n-ar exista probe, dar mereu ei se afla la locul faptei. In vecinatatea lor se desfasoara infractiuni majore. In acest context imaginea Romaniei, asa negativa cum e ea, nu reprezinta nimic. Pentru ca realitatea este mult mai grava decat ceea ce crede strainatatea despre noi. Politia este calcata cu masina de catre “smecheri”, oamenii sunt impuscati pe strada pentru ca nu s-au dat la o parte din fata unui individ cu bani, procurorii sunt “sinucisi” cand se ocupa de dosare grele iar judecatorii sunt convinsi, cu bani sau prin amenintari, sa nu condamne. Iar cine nu intelege poate oricand sa fie distrus- de la amenintari cu moartea la santaj si chiar tortura si crima. Si totusi, care este Romania reala?
Romania este, dupa revolutie mai mult decat oricand, o tara puternic divizata. Suntem atat victime ale celor care nu ne vor importanti, cat si cauza discriminarii internationale la care suntem supusi. Avem creiere, intr-adevar. Dar tot noi avem oameni analfabeti, care pe o scara a dezvoltarii nu se ridica mai sus de Comuna Primitiva. Ei stiu un singur lucru: ucide. Daca ti-e foame, daca te deranjeaza, daca te plictisesti. Probabil in compensatie se nasc si romani care vor mai mult. Vor sa-si depaseasca conditia. Observa si incearca sa iasa din marasmul cotidian. Pentru ca, dupa revolutie, clasa de mijloc a fost ucisa lent dar sigur. Clasa de mijloc este aceea care duce mai departe o societate, o tara. Noi acum avem mafiotii care au speriat vestul… si geniile care vor parasi Romania, mai devreme sau mai tarziu. Suntem atat de plini de contraste! Parca Dumnezeu ar vrea sa ne echilibreze pana ne gasim chiar noi puterea de a evolua. E clar ca tendinta noastra autodistructiva este impiedicata de forte mai presus de cele umane. Si totusi… cine suntem noi? Cum este Romania de fapt? Si mai ales… in ce parte se inclina balanta? In 50 de ani de acum incolo… ce vom deveni? Un taram pierdut definitiv, al faradelegii, sau un taram al celor evoluati intelectual care au reusit sa modifice impartirea societala?
Luand in calcul toate aceste elemente cred ca Romania, la ora actuala, este o tara in cautarea identitatii. Cine suntem? Si mai ales… incotro mergem?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Sursa: Digerate