miercuri, 18 mai 2011

Viitorul viitorului

“Viitorul nu este o destinatia clara, asa cum este orasul St. Louis, pentru ca se schimba in fiecare zi”, avertizeaza editorul revistei “The Futurist”, Patrick Tucker. Cu toate acestea, ei s-au aventurat sa faca cinci previziuni pentru prima decada a secolului XXI, chiar inainte de schimbarea mileniului, in anul 2001. Cata dreptate au avut futurologii? Va invitam sa descoperiti.
5 previziuni care s-au adeverit
1 – Internet pentru toata lumea si in toata lumea
“Cuvantul computer mobil va avea o alta semnificatie pana in 2010. Pana atunci, vom avea computere care vot fi purtate cu usurinta, oferindu-ne posibilitatea de a avea oricand acces la informatie si la Internet, oricand si oriunde”, declara in urma cu doar 9 ani, Tim Bajarin, presedintele unei firme specializate pe IT.
2 – Stocarea informatiilor
“Exista servicii specializate care pot pastra informatia digitala, insa majoritatea oamenilor vor prefera sa isi tina informatiile personale sub propriul control”, anunta in urma cu 10 ani Kurzweil.
3 – Virtual vs Real
“Casele vor fi complet cablate, iar omenirea va intra in era internetizarii a tot ceea ce este material posibil”, declara in anul 2000, Lance Travis, director de Cercetare si Dezvoltare a Tehnologiilor in cadrul firmei AMR Research.
4 – Chat-ul video
Tot Raymond Kurzweil a fost cel care a prezis ca in viitorul apropiat oamenii vor comunica intre ei prin intermediul camerelor video, calatorind prin spatiul virtual pentru a intalni oameni din toata lumea, fara a mai fi necesara vreo viza pe pasaport. “Partenerii virtuali sunt populari pentru ca reprezinta tot atatea ocazii de divertisment sexual, fara a te implica insa cu adevarat”,
5 – Clonele umane
La inceputul noului secol, scriitorul Arthur C. Clarke a prezis aparitia primelor clone umane, care vor fi aduse la cunostinta publicului in jurul anului 2004. Cand clonarea cu succes a unui mamifer, ramas in istorie sub denumirea de oaia Dolly, a fost anuntata in 1997. Cu toate acestea, obtinerea primilor embrioni umani produsi prin intermediul clonarii, facuta publica in luna mai a anului 2008, a avut o primire rece din partea opiniei publice.
Viitorul la… viitor
Scriitorul rus de literatura science-fiction, Vladimir Streletsky, a elaborat o lista a viitoarelor “achizitii” ale omenirii, folosindu-se de predictiile futurologilor, de profetii, dar si de proiectele viitoare ale oamenilor de stiinta. Chiar daca nivelul atins de stiinta va revolutiona viata pe Pamant, viitorul lui Streletsky arata putin cam infricosator.
2009-2025: robotii androizi vor intra in productie industriala;
2010: oamenii de stiinta vor dovedi ca sufletul uman supravietuieste mortii;
2010-2012: tari din Europa, America si regiunea Pacificului se vor uni sub forma unor blocuri regionale. O coalitie rusa-chineza va intrerpimde o misune de succes pe Luna;
2011: va fi inventat vaccinul impotriva SIDA;
2011-2023: Estul va crea o presiune demografica asupra Europei, iar numarul emigrantilor va creste considerabil. Democratia va cunoaste o criza in Europa si in Statele Unite, prin urmare, liderii acestora vor aborda forme de conducere autoritare;
2012: vor fi sintetizate medicamentele de marire a activitatii creierului;
2013: va fi construita prima plantatie pentru cresterea carnii artificiale;
2015-2025: resturile radioactive vor fi colectate de pe Pamant si deversate in spatiu;
2016: rezervele de petrol vor fi pe sfarsite;
2025: inceputul crizei globale de apa potabila. Cercetatorii vor gasi modalitati pentru a extinde durata de viata umana pana la 120 de ani;
2026: va fi creata inteligenta artificiala;
2027: vor fi receptionate primele semnale radio ale civilizatiilor extraterestre;
2029: aparitia cyborgilor;
2030: noi masuri impotriva imbatranirii umane;
2060: prima colonie umana pe Marte;
2090: primele orase subacvatice;
2114: omenirea va stabili primele contacte cu civilizatiile extraterestre.
sursa
http://www.descopera.ro/stiinta/4745318-inapoi-in-viitor-intre-previziune-si-realitate
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!!

NORMAL CA NU MAI EXSTA CONDITII, CACI DOAR AICI DUMNEZEU A ASEZAT OMUL

Un astrofizician contrazice teoriile existenţei extratereştrilor: Condiţii de viaţă ca pe Terra nu mai există
Misterul vieţii extraterestre reprezintă un subiect mult dezbătut de oamenii de ştiinţă, părerile fiind împărţite, cu atât mai mult cu cât nu există o dovadă formală care să contrazică sau să demonstreze existenţa vieţii şi pe alte planete.
Deşi majoritatea oamenilor de ştiinţă, printre care se numără şi celebrul Stephen Hawking, sunt convinşi de existenţa vieţii extraterestre, o nouă teorie vine să îi contrazică.
Posibilitatea de a găsi extratereştri în spaţiu este destul de mică, iar asta în ciuda descoperirii de noi planete, susţine un astrofizician de la Harvard, principalul argument adus de el fiind condiţiile ostile.
Omul de ştiinţă a declarat că suntem singuri în Univers după ce a analizat 500 de planete descoperite până în prezent şi a constatat că acestea nu oferă condiţiile dezvoltării vieţii.
Noile informaţii în posesia cărora am intrat sugerează că suntem singuri în Univers. Există foarte puţine sisteme solare sau planete cu condiţii asemănătoare Terrei”, a declarat astrofizicianul de la Harvard, Howard Smith.
În acest sens, el a dat ca exemplu steaua HD10180, care a creat mari aşteptări în rândul oamenilor de ştiinţă în momentul în care s-a descoperit că este orbitată de o planetă asemănătoare Pământului. Ulterior însă, entuzismul cercetătorilor s-a domolit, asemănările dovedindu-se a fi superficiale: planeta se află la mai puţin de trei milioane de km distanţă faţă de Soare, ceea ce înseamnă că temperatura este extrem de ridicată şi nici nu există atmosferă.
Multe dintre celelalte planete analizate au orbite eliptice care cauzează variaţii uriaşe de temperatură, ceea ce face imposibilă păstrarea apei în formă lichidă, prin urmare viaţa nu se poate dezvolta, a mai arătat astrofizicianul.
Pe de altă parte, o altă echipă de cercetători a afirmat recent că şansele ca viaţa extraterestră să existe pe o planetă care seamănă izbitor cu Terra sunt de sută la sută. Profesorul Steven Vogt de la Intitutul Carnegie din Washington a afirmat că nu are niciun dubiu că se va descoperi viaţă extraterestră pe o planeta mică ce orbiteaza în jurul stelei Gliese 581.
Howard Smith a respins însă şi această ipoteză, insistând că alte planete extrasolare diferă de Terra şi chiar dacă ar oferi condiţiile necesare dezvoltării vieţii, ar fi imposibil pentru oameni să stabilească un contact cu extratereştrii, notează Daily Telegraph.
“Sistemele extrasolare sunt cu mult mai diverse decât ne-am fi aşteptat, iar asta înseamnă slabe şanse de susţinere a vieţii. Orice speranţă de a fi contactaţi de alte fiinţe poate fi limitată la o mică bulă care ar putea orbita în spaţiul din jurul Pământului şi care nu este mai departe de 1.250 de ani lumină de noi. Doar aşa extratereştrii ar putea detecta semnalele noastre sau chiar ar putea încerca să ne contacteze. Chiar şi aşa însă, comunicarea ar dura decenii sau secole”, a adaugat Smith.
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Baiatul care a vazut Raiul

O poveste impresionanta a captivat atentia intregii lumi. Un baiat ce a supravietuit miraculos dupa un accident groaznic a stat doua luni in coma, timp in care sustine ca a fost in Rai.
Baiatul care a vazut Raiul si care a stat de vorba cu Iisus!
Kevin Malarkey era tatal fericit a patru copii in ziua in care a provocat un accident teribil din care fiul sau abia a scapat cu viata. In mod incredibil, Kevin spune ca accidentul a adus mai multe lucruri bune decat rele si ca daca ar putea schima trecutul, ar alege sa nu o faca.
Povestea micutului Alex Malarkey, “Baiatul care s-a intors din Rai”, a ajuns in topul celor mai bine vandute carti potrivit New York Times. In plus, a atras atentia intregii lumi.
Alex a suferit practic o “decapitare interna” – craniul sau s-a desprins de sira spinarii, toti doctorii find socati ca nu a murit pe loc.
Copilul nu doar ca a supravietuit, dar a devenit primul din lume ce a fost operat dupa metoda “Christopher Reeve”, reusind astfel sa respire fara aparate.
Povestea este insa si mai complexa. In care, Alex povesteste cum, in cele doua luni in care a stat in coma, a vizitat Raiul, a vazut ingeri care ii cara tatal din masina distrusa, s-a intalnit si a vorbit cu Iisus si a ascultat o muzica incredibila.
“Cand am ajuns in Rai, eram la poarta. Portile erau foarte inalte si erau albe. Totul era foarte stralucitor. Cand am ajuns inauntru, totul era si mai stralucitor, absolut perfect. Perfect este cuvantul meu preferat pentru a descrie Raiul” mai spun Alex.
Tatal sau, un om educat si fiu al unui cercetator, nu a crezut o boaba din povestile fiului. “Am crezut ca are traume la cap” spune Kevin. Desi nu isi mai aminteste nimic din accidentul propriu-zis, Kevin a aflat detalii chiar de la fiul sau. Alex spune ca statea alaturi de Iisus, undeva deasupra tuturor, privind cum pompierii ii scoteau corpul din masina si il puneau in elicopter.
Alex mai spune ca si-a auzit numele strigat de tatal sau, pe care l-a vazut apoi vorbind la telefon dar si cu un barbat imbracat in albastru din personalul elicopterului. Mama sa confirma ca asa s-au intamplat lucrurile.
Din ceea ce a vazut in Rai, Alex a povestit foarte putin. “Despre ce am vazut acolo am promis sa nu-i spun nici tatalui meu” se explica baiatul.
In anii ce au trecut din 2004, Alex a progresat remarcabil. Acum poate sa stea in picioare cu ajutorul unui cadru protector si poate chiar sa urce pe rampa cu ajutorul unui echipament special.
Tatal sau e convins ca isi va vedea copilul mergand din nou si spune ca dintre toti copii lui, cel mai putin il ingrijoreaza soarta lui Alex. “Am trait o serie de miracole, fiul meu va influenta lumea intr-un mod pozitiv” mai spune Kevin.
Sursa: ……Astro……

ALINIEREA PLANETARA DIN 3 DECEMBRIE 2012

SURSA POZA: ZIARE.COM
Un pasionat de astronomie a realizat, cu ajutorul unor programe de studiere a planetelor, diagrame care ne arata ca alinierea celor trei stele din constelatia Orion se va produce pe 3 decembrie 2012 si reprezinta momentul convergentei cu piramidele egiptene de la Giza.
Atunci cand am vazut un documentar, in urma cu cativa ani, in care se vorbea despre Centura lui Orion (cele mai stralucitoare trei stele din constelatia Orion, conform enciclopediei britanice – n.r.) ca fiind motivul construirii piramidelor din Egipt sau ca piramidele au fost construite in onoarea Centurii constelatiei Orion, nu am dat crezare ipotezelor avansate, arata autorul unui articol publicat in World-Mysteries.
“Cand am inceput sa cercetez cerul noptii, in timp ce foloseam programul gratuit online, Stellarium, in mintea mea a fost gandul de a cauta indicii. Am cautat sa vad daca exista ceva de luat in seama privind alinierea planetelor din 2012″, explica ziaristul Charles Marcello, de la publicatia mentionata.
“Ceea ce m-a ajutat sa gasesc imaginea celor trei stele si a piramidelor egiptene. Am fost complet luat prin surprindere de ceea ce am gasit. Ce se va intampla pe cerul noptii de deasupra Gizei si modul in cazul au fost construite piramidele din Egipt, este cu adevarat foarte interesant.
Daca voi credeti ca ceva se va intampla in 2012 sau nu, nu este important. Adevarul este ca aceasta aliniere planetara cu dreapta formata de varfurile piramidelor de la Giza de pe 12.3.12 (3 decembrie 2012 – n.r.) se va intampla cu doar 18 zile inainte de 12.21.12…6 plus 6 plus 6 fac 18.
Chiar si cei mai sceptici trebuie sa admita ca lucrul acesta este ceva infernal. Alinierea planetara care va avea loc pe 3 decembrie 2012 reprezinta momentul convergentei cu piramidele de la Giza. Acest lucru se va intampla, noaptea, in Egipt, cu o ora inainte de rasaritul soarelui”, avertizeaza jurnaliztul citat.
Imaginile au fost generate de programul Starry Night Pro, dar si de un alt program astronomic, Stellarium. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca o astfel de convergenta planetara se produce o data la 2.737 de ani.
Semne de intrebare exista: daca piramidele au fost construite in onoarea Centurii constelatiei Orion, o convergenta planetara care se vede odata la fiecare 2.737 de ani si o aliniere cu piramidele de la Giza, la fiecare al cincilea ciclu de rotatie, atunci de ce nu suntsi alte structuri monolitice din Egipt sau din lume care sa omagieze alte constelatii?
Fiecare veche cultura pare sa glorifice planetele. Invatamintele din culturile mayase si aztece ne ofera indicii, chiar mai multe despre cum trebuie sa intelegem intamplarile din biblie. Exista inca o multime de informatii, pe care cred cu convingere, ca vom fi capabili sa le descoperim in intreaga lume si in alte texte religioase.
Vestea buna este ca nu trebuie sa va temeti de nimic, ca oameni simpli, de ceea ce se spune despre anul 2012. Vestea rea este ca oamenii extrem de puternici cred in povestile neinsemnate din trecut, care s-au intamplat stramosilor nostri, intr-o perioada nu foarte indepartata.
SURSA:ZIARE.COM




Sursa: 2000 si CeVa…

Cine A Scris Biblia?

 Încerc sa gandesc filozofic,ex: a 3-a porunca din Decalog.“Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău;(dictata de catre D-zeu) căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.” (scrisa de om pentru folosuri proprii si controlul maselor)
Aveti îndoieli legate de Biblie sau de autorii acesteia? Acest documentar s-ar putea sa vi le intareasca …
“Teologul Robert Beckford a învatat Biblia din frageda pruncie si a crescut crezând ca este adevarata cuvânt cu cuvânt. Dar 20 de ani mai târziu, Beckford nu mai este sigur ca “Sfânta” Carte este cuvântul pur al Domnului, neschimbat de mâna omului. În opinia lui Beckford, sa aflam cine a scris Biblia conteaza mai mult în prezent decât în orice alt moment din istorie. Hotarât sa descopere adevarul, el porneste într-un “voiaj al descoperirilor”, de la Geneza pâna la Biblia regelui Iacob si dupa aceasta. Este un drum care îl poarta de la Birmingham în Cisiordania, de la Ierusalim în Turcia si de la Roma pâna în America.”

Si poate si mai important decat cei care au scris Biblia sunt cei care au tradus-o, ce interese au avut si cui servea asta. Ca si la vot, stiti vorba aceea … “nu conteaza cine voteaza … contează cei care numără voturile”. Să nu uităm că o versiune a Bibliei este tradusă sub sponsorizarea regelui King James I, care a fost un mare ocultist (parte a nobilimei negre după cum afirmă David Icke în cărţile sale).
E suficient să pui o virgulă în plus şi se schimbă tot sensul , e suficient să traduci un singur cuvânt anapoda , cu sau fără intenţie, iar fraza capătă alt sens.
Exista si o povestioara pe tema asta:
“Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele, care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul:
SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE!
Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat:
SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!”
Prin urmare o virgula poate salva viata unui om.
Daca doar printr-o simpla virgula nevinovata se poate modifica asa de mult sensul, imaginati-va ce multe pot fi modificate de schimbarea intelesului unor cuvinte sau traducerea gresita, cu intentie sau nu, sau prin eliminarea din text a unor cuvinte sau fraze.
Biblia a tot fost ciuntită de-a lungul timpului, ajustată, şlefuită, tradusă în fel şi chip, părţi sau chiar evanghelii scoase din ea (vezi evangheliile apocrife) în funcţie de interesele politice de moment sau de directia pe care se dorea data constiintelor maselor pe termen lung.
Acum ea este mai mult un melanj de păgânsim, creştinism, egiptologie, iudaism samd. O carte cu multa multa simbologie in ea si foarte foarte interpretabila.
In plus, personal sunt total impotriva Vechiului Testament care este oribil adeseori indemnand la xenofobie, omucidere, pruncucidere, viol, sexism si alte aberatii de acest gen. Dar despre asta voi vorbi alta data mai pe larg. Vechiul Testament in nci un caz nu trebuie luat ca atare, mott a mott.
Dumnezeul din Vechiul Testament nu este acelasi Dumnezeu din Noul Testament. Cele 2 Testamente nu ar mai trebui să fie puse împreună. Vechiul Testament este o carte de istorie cu diverse legende, plină de mitologie , o carte în care Dumnezeu este răzbunător, gelos, sau mai bine spus, mult mai aproape de chipul şi asemănarea omului. Noul Testament este cu totul altceva: aici găsim un Dumnezeu al iubirii nesfârşite, al graţiei şi compasiunii. Voi veni cu argumente in alt articol. Momentan bucurati-vă de documentar.
Lasati Bibliile si alte scrieri sacre deoparte. Inspirati-va din ele daca simtiti ca va ajuta, dar nu le ascultati orbeste. Ascultati-va inima, intuitia si simtul ratiunii. Dumnezeu ne-a dat tot ce ne trebuie ca sa intelegem calea catre mantuire. Sufletul nostru stie deja tot ce avem nevoie sa stim. Indiferent ca ne aflam pe o insula pustie din Pacific, cu sau fara Biblie, putem avea acces la eliberarea spirituală, la mântuire. Nu avem nevoie de nici o carte, de nici un preot sau dogma ca sa ajungem la Dumnezeu si sa fim fericiti, sa evoluam spiritual. Chiar si ateii o pot face deoarece viaţa în sine este o cale spirituală. Cultivati-va bunul simt si nu veti avea nevoie de altceva. Iubiti, iubiti si iar iubiti …
Sursa: Manipularea omenirii

Codul inimii

Vibratia voastra radiaza! Exista pe planeta voastra ceea ce puteti numi a fi o carte noua. Unii dintre voi o cunoasteti, altii nu. Desi rareori facem recomandari, va sugeram sa o cumparati si sa o cititi. Daca meditati la conceptele din carte, veti intelege impactul pe care fiecare dintre voi il poate avea. Cartea este numita “Codul Inimii”. In ea vi se reaminteste faptul ca inima voastra este inteligenta si comunica cu fiecare inima de pe pamant –ad literam vorbind. Toate inimile comunica intre ele. Ce am spus pana acum nu este o idee filozofica, un eufemism sau o metafora. Inimile voastre comunica acum prin intermediul impulsurilor electromagnetice. Voi stati unii in altii, imersati in inimile voastre expansive. Ascultati ce va spun, ganditi-va, folositi-va imaginatia, oferiti energie si veti vedea influenta pe care tot timpul o aveti. Fiecare bataie a inimii trimite in exterior o sfera electromagnetica, un impuls electromagnetic cu viteza luminii, 300.000 km pe secunda! Acest lucru inseamna ca fiecare dintre aceste sfere vibreaza instant in fiecare colt al planetei, fiind trimise de fiecare om. Sunteti cufundati in bataile de inima ale fiecarei persoane. Atunci cand incepeti sa vorbiti cu propria voastra inima veti incepe sa vorbiti cu inimile celorlalti, uneori nerostind vreun cuvant sau gandind (ceea ce uneori este, fara suparare, cel mai bun lucru pe care il puteti face).
Fiecare dintre voi a-ti trait un razboi intre creierul, inima si corpurile voastre. Este momentul sa le dati ceea ce li se cuvine, sa le permiteti propriile forme de comunicare pentru a functiona ca o triada aflata in armonie. Echilibrarea inimii, corpului si mintii inseamna a le lasa pe fiecare sa isi faca treaba ei, si numai treaba ei. Mintea relationeaza cu inima prin faptul ca executa sarcinile care se afla in competenta inimii si cu care este ea inzestrata, dar aceste ganduri trebuie sa fie in acord si armonie cu cunoasterea directa a inimii si cu simturile corpului; altfel va aflati in conflict. De exemplu, inima poate simti ceva ce mintea crede ca nu este in interesul ei. Depinde de minte sa accepte iubirea primita de la inima si numai daca o accepta va stii cum sa stea la locul ei.
Va voi oferi o analogie privind echilibrarea mintii, corpului si a inimii. Corpul reprezinta cele 7 culori ale spectrului vizibil al luminii. Creierul este alb sau negru. Inima este o combinatie intre toate culorile. Corpul, mintea si inima au propriile mijloace de a receptiona informatii. Corpul percepe vibratia prin fenomenul de rezonanta. Astfel obtine el informatie, prin simturi. Creierul obtine informatie gandind si procesand. Inima primeste informatie prin cunoasterea directa, simtind. Corpul, mintea si creierul au propriile nivele de rezonanta si vibratie. Inima poate ajuta la vindecarea corpului. Va sugeram sa consultati literatura de specialitate pentru a vedea ca atat inima cat si creierul sunt inteligente, au memorie si energie; si ca ele comunica. Daca intrati in rezonanta cu inteligenta inimii si invatati cum sa o ascultati si sa vorbiti din ea probabil veti reusi sa dezvoltati noi tehnici de vindecare.
Asadar, ascultati-va inima, fiti siguri de informatiile transmise de ea si in momentul cand aflati ca sunteti completi in inima voastra, corpul vostru va fi si el complet!
Daca va permiteti acest lucru, daca doriti, gasiti o apa. Poate fi un ocean, poate fi un lac, sau poate fi una din piscinile voatre. Scufundati-va corpul in apa. Nu este imposibil sa faceti acest lucru stand intr-o cada, dar cu cat aveti mai mult loc cu atat mai bine. In timp ce plutiti incercati sa stati pe spate. Daca aveti dificultati in a pluti puteti folosi o pluta, ideea este sa fiti inconjurati de apa, fie ca sunteti in ea, fie ca nu sunteti. Permiteti-va sa plutiti lin, fiti atenti sa nu va bronzati prea tare. Timp de 10-15 minute inchideti ochii – mergeti in interior – relaxati-va si uitati de viata de zi cu zi. Pur si simplu plutiti si sunteti inconjurati de aceste energii, de acesti curenti ai constiintei colective. Deschideti-va catre ei in orice maniera doriti, dupa cum va spune imaginatia ca este cel mai usor. Imaginati-va ca simtiti cum aceste energii trec prin voi, imaginati-va ca le vedeti, ca le auziti, orice tehnica functioneaza mai bine pentru voi. Pur si simplu lasati-va imaginatia sa va arate cum sa va raportati la acest concept si in timp ce plutiti in apa simtiti cum acesti curenti trec prin voi. Stand in pacea voastra veti avea un simt al directiei. Lasati-l sa va ghideze.
Datorita prezentei in zona cavitatii nazale a unei substante numita magnetita, unii dintre voi pot simti furnicaturi. Acea substanta va aliniaza si va orienteaza in directia campului magnetic al pamantului. Ea are rolul ei, dar noi vorbim despre energii mai subtile. Permiteti-va sa simtiti cum acele energii va orienteaza catre propria persoana, catre scopul vostru, catre adevarul si constiinta voastra naturala.
Daca sunteti dezechilibrati, iritati, ingrijorati sau coplesiti de ceea ce percepti a fi probleme zilnice, lasati-va sa simtiti aceasta energie, acest curent. El va va aduce inapoi catre adevarata voastra pozitie, exact ca acul unui busole. Imaginati-va ca sunteti acul unei busole care nu trebuie sa fie neaparat indreptat catre nord, ci doar sa gaseasca adevaratul nord al vostru (truth – north). Orice simtiti, orice va puteti imagina, orice puteti concepe, orice gand creat de imaginatia voastra reprezinta CUNOASTEREA faptului ca inima, mintea, sufletul, spiritul si existenta voastra se afla in armonie.
Aceasta este starea in care puteti spune fara ezitare: ACEASTA este starea in care vreau sa traiesc, ACEASTA este ceea ce sunt cu adevarat. ACEASTA este frecventa energiei in care operez cel mai bine, ACEASTA este energia mea creativa, ACESTA este sinele meu natural. Atunci cand va deschideti catre acea armonie, acel moment, acea vibratie si energie veti beneficia de acesti curenti ai constiintei colective. Acest lucru se va intampla indiferent de ce spune personalitatea voastra de zi cu zi, indiferent de frustrarile si dezechilibrele pe care credeti ca le veti trai. Inclinatia voastra naturala este de a va mentine si a va alinia cu directia iubirii si creativitatii.
Facand acest exercitiu va veti permite, mult mai des decat o faceti acum, sa deveniti mai senzitivi in a percepe acea frecventa perfecta care este adevaratul vostru sine natural.
Sursa: Biblioteca Secreta

Cele 10 legi

Nu e vorba de “Cele 10 Porunci” cum le stim noi din Biblie. Nu e vorba poate nici de “legi” in sensul propriu al cuvantului. Le-as zice 10 principii dupa care se manifesta Universul. 10 explicatii despre cum functioneaza schimbul de energie in Univers. 10 explicatii simple pentru a fi intelese de toti oamenii.
Cu credinta ca aceste “legi” va vor ajuta sa patrundeti mai usor tainele manifestarii materiei:
1. V-am creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.
2. Dumnezeu este creatorul.
3. Sunteţi trei fiinţe într-una singură. Puteţi numi aceste trei aspecte ale fiinţei cum doriţi: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh; minte, trup şi spirit; supraconştient, conştient şi subconştient.
4. Creaţia este un proces care provine din aceste trei părţi ale trupului vostru. Hai să o spunem altfel: voi creaţi la trei nivele. Instrumentele creaţiei sunt: gândul, cuvântul şi fapta.
5. Tot ceea ce este creat începe cu gândul („vine de la Tatăl”). Tot ceea ce este creat se mută apoi în cuvânt („Cere şi ţi se va da, întreabă şi ţi se va răspunde” ). Tot ceea ce este creat este desăvârşit prin faptă („şi Cuvântul S-a făcut trup şi a sălăşluit între noi”).
6. Ceea ce gândiţi, dar despre care nu mai vorbiţi după aceea, creează la un nivel. Ceea ce gândiţi şi despre care vorbiţi creează la un alt nivel. Şi ceea ce gândiţi, vorbiţi şi faceţi se manifestă în realitatea voastră.
7. Este imposibil să gândiţi, să vorbiţi şi să faceţi ceva în care nu credeţi cu adevărat. De aceea, procesul de creaţie trebuie să includă sau credinţă sau cunoaştere. E vorba despre credinţa absolută, care se situează dincolo de speranţă. Aceasta înseamnă să ştii cu certitudine („credinţa ta te-a mântuit”). De aceea, partea de acţiune a creaţiei include întotdeauna cunoaştere. Înseamnă o claritate la îndemâna oricui, o siguranţă totală, o acceptare completă ca realitate a ceva.
8. Acest domeniu al cunoaşterii este un domeniu de recunoştinţă intensă şi incredibilă. Este o mulţumire adusă în avans. Şi acesta este, poate, cea mai mare cheie a creaţiei: să fii recunoscător înaintea creaţiei şi pentru ea. Faptul că socotiţi aceasta ca pe un adevăr incontestabil e nu numai acceptat, ci chiar încurajat. Este semnul sigur al stării de maestru. Toţi Maeştrii ştiu dinainte că fapta a fost făcută.
9. Sărbătoriţi şi bucuraţi-vă de tot ceea ce creaţi şi aţi creat. A respinge orice parte din creaţie înseamnă a respinge o parte din voi înşivă. Fiţi recunoscători pentru orice care se arată ca făcând parte din creaţia voastră, luaţi-o în posesie, binecuvântaţi-o. Nu căutaţi să o condamnaţi („blestemat să fie!”), pentru că a o condamna înseamnă a te condamna pe tine însuţi.
10. Dacă există un aspect al creaţiei care nu vă face plăcere, binecuvântaţi-l şi schimbaţi-l, pur şi simplu. Alegeţi iarăşi. Invocaţi o nouă realitate. Gândiţi un nou gând. Spuneţi un nou cuvânt. Faceţi ceva nou. Faceţi acest lucru într-un mod atât de minunat încât restul omenirii să vă urmeze. Cereţi-i să o facă. Chemaţi-i să o facă. Spuneţi „Eu sunt Calea şi Viaţa, urmaţi-Mă”. În acest mod se manifestă voinţa lui Dumnezeu „precum în Cer, aşa şi pe Pământ”.
Sursa: “Conversatii cu Dumnezeu”, Neale Donald Walsch
Sursa: Dincolo de Orizont

CUM SA NE RUGAM

(autor necunoscut)
L-am intrebat cum se produc vindecarile, ce se intampla cand cineva vine la el.
”Eu, omul nu ma gandesc ca as avea ceva de facut, eu ma deschid si las Sfantul Duh sa curga prin mine. Nu intreb niciodata omul de ce a venit la mine, ce problema are, ii simt doar sufletul cat de greu ii este, si apoi ma rog. Atat fac- ma rog impreuna cu el. Si ii spun ca este o mare bucurie atunci cand doi se strang in numele Lui ca atunci si El este cu noi. Pentru mine este o binecuvantare cand cineva imi deschide usa chiliei. Eu nu privesc omul intrand la mine ci pe Dumnezeu in om patrunzand in chilie.
La sfarsit simt cum omul este mai usor, mai senin. Eu nu trebuie sa stiu ce greutate purta el, Dumnezeu stie, imi pastrez doar sufletul deschis si ma rog din toata inima mea. Deci totul este rugaciunea noastra catre Dumnezeu, uneori ii tin mainile in ale mele, alteori le pun pe crestetul capului. Uneori simt ca este nevoie sa mai vina, alteori stiu ca lucrarea s-a facut. Si miracolul pentru mine nu il numesc vindecare, il numesc trezirea omului in Dumnezeu.”
L-am intrebat de ce intr-o multime agitata, tensionata, nervoasa imi era mai greu sa ma rog si mi-a raspuns :
Atat timp cat il privesti pe Dumnezeu ca fiind in afara ta, o sa si gasesti motive tot in afara ta. Cauza nu sunt cei din jur ci cum il privesti tu pe Dumnezeu. Daca ai credinta nestramutata ca El este in tine, realizezi ca nimeni nu poate sta intre tine si Dumnezeu. Ca sa te rogi cobori in tine, inchizi ochii si in inima ta o sa gasesti linistea. Acolo te asteapta Dumnezeu. Mintea este prima care fie se deschide si prin gandurile tale ii lasa pe El sa se manifeste in tine, sau tot mintea este cea care te impiedica. Mintea tese labirinturi si uneori se pierde in propria ei tesatura. Daca lasi iubirea din inima ta sa iti scalde mintea, o sa vezi cum gandurile tale isi gasesc singure drumul catre Cer.”
L-am intrebat de ce se agitau, se luptau oamenii ca sa ajunga sa ia Lumina:
”Te lupti sa ajungi mai aproape de Dumnezeu cand ai o teama in tine, o neliniste, o indoiala in ceea ce priveste relatia ta cu Dumnezeu. Atunci intotdeauna gasesti ca mai ai ceva de facut, nu ai facut destul, mai exista inca si acel ceva o sa iti aduca apropierea, si cauti si cauti neincetat. Dar daca te opresti din zbucium, din framantare, din cautare, iti dai voie sa il descoperi in tine. Poti trai o intreaga viata preocupat sa il cauti in afara ta, dar nu cauti unde trebuie. Lupta exterioara este un semn al luptei din sufletul acelor oameni, aspiratia lor, nazuinta lor, cautarea lor, si acela e modul in care o reflecta.”
L-am intrebat cum dupa ore petrecute in picioare, intr-o pozitie in care nu puteai nici sa te intorci, el nu dadea nici un semn de oboseala si nu numai aceasta, in jurul lui oamenii erau foarte linistiti, calmi. Raspandea o vibratie de pace in jur care linstea multimea.
Oboseala vine din lupta fiintei cu viata. Cand te opui vietii, judecand, criticand, maniindu-te, pierzi viata din tine si obosesti, si este si normal pentru ca mergi contra curentului. Iubirea, este curgerea vietii. Pacea, linistea, se obtin cand lasi viata sa curga prin tine si nu mai opui rezistenta la ceva”.
Si m-a intrebat: ”ai obosit vreodata in timp ce te bucurai, in timp ce iubeai, in timp ce te rugai? Atunci te lasai purtata de curgerea vietii, nu opuneai rezistenta. Atunci te deschideai prin inima. Obosesti cand cauti cu mintea, inima nu te oboseste vreodata. Si mintea cauta neincetat, mereu gaseste altceva de care sa se agate, dar in esenta mintea isi cauta linistea.
Deci lupta nu este intre noi si cei din jur, sau intamplarile din viata, ci este intre noi si noi, acea lupta interioara este cea care epuizeaza.”
L-am intrebat cum poti sa iesi din aceasta zbatere, pendulare:
“Nu trebuie sa te zbati ca sa iesi, pentru ca te afunzi si mai rau. Si vine o vreme cand intelegi ca nu e necesar sa te zbati, ca totul se intampla de la sine, intelegi ca viata curge lin, nu este o stradanie. Lupta are loc pana cand se coboara aceasta intelegere, aceasta pace. Nu fugi dupa Dumnezeu, stai linistit si lasa-l sa se exprime prin tine”.

L-am intrebat cum a ajuns el la aceasta stare de pace, in opinia mea de iluminare, si mi-a spus ca s-a rugat catre Dumnezeu sa il lumineze ca sa poata darui la cei din jur, dintr-o credinta ferma ca cererea sa este auzita si indeplinita, si apoi s-a lasat purtat de valurile vietii, s-a deschis si i-au venit rugaciunile pe care le simtea cu sufletul. Nu s-a indoit nici un moment si rugamintea sa la Dumnezeu era sa ii dea acest har de a darui atat timp cat traieste pe acest pamant. Acesta considera ca fiind cea mai mare binecuvantare, bogatia inimii.
I-am spus ca in opinia mea biserica s-a indepartat de credinciosi, a pierdut legatura, si intr-un fel a interupt legatura intre Cer si Pamant, in conditiile in care ei aveau puterea sa o consolideze.
“Biserica este o institutie alcatuita tot din oameni. Si omul s-a indepartat de aproapele sau. Si aceasta din teama. Teama de a nu se pierde invataturile, de a le pastra nealterate, din frica aceasta si-au concentrat atentia doar pe invatatura si au uitat de ce este mai important- cei carora li s-a adresat Christos prin invataturile sale. Iisus nu a vorbit ascuns, doar Apostolilor, el a iesit in lume. Dar si in Biserica sunt oameni si oameni.
Ce poti face tu ca om este sa studiezi Cuvantul Intemeietorului, sa il simti, sa citesti si sa alegi acele rugaciuni pe care le simti cu Sufletul, pentru ca daca doar le rostesti fara suflet, ele sunt doar sunete goale. Prin rugaciune omul se inalta prin Cuvant care este fapta, prin gand si prin traire. Acestea trei trebuie sa mearga impreuna ca sa te inalte. Nu e datoria noastra sa ii judecam pe semenii nostri, asa scrie si in carti sa nu judecam, noi folosim piatra de temelie, invatatura si ne gasim singuri calea prin care vorbim cu Dumnezeu.”
Mi-a spus ca este foarte important sa ascult tacerea.
”Cauta tacerea, nu urmari sirul cuvintelor mele, asculta-l pe Dumnezeu in tacerea mea.”
Si de cate ori se oprea din vorbit, stateam cu ochii inchisi si auzeam, simteam sunetul unui falfait de aripi, si vedeam ca un glob imens de lumina deasupra capului lui.
Aceasta fiinta se adresa cu un respect deosebit pentru toti cei din jur, cu veneratie, l-am intrebat ce simte el cand vorbeste cu un om:
Eu cand vorbesc cu un om, il privesc pe Sfantul Duh in el. Sa fii lipsit de respect la adresa unui om este ca si cum ai fi lipsit de respect in fata tronului lui Dumnezeu. Nu e suficient sa il vezi pe Dumnezeu intr-un inger sau in Fiul Sau, uita-te in jur si descopera-l aici.
Rosteste fiecare cuvant cu respect, rar, nu te grabi sa vorbesti. Cuvintele sunt alcatuite din Duhul Sfant, si cand vorbesti cu un om, vorbeste rar si cu respect, stiind ca in acel moment Duhul Sfat se manifesta prin tine in lume. Lasa ca fiecare cuvant sa vina din sufletul tau, simte-l inainte sa il rostesti, doar asa el va atinge sufletul celui caruia i te adresezi. Ceea ce spui tu daca este lipsit de lumina sufletului tau va trece intr-un cotlon al mintii, si mintea va uita, daca ceea ce rostesti vine din suflet, acel om va pastra in sufletul lui nu ceea ce eu sau tu am rostit, ci amintirea bucuriei sufletului lui.”
La plecare doream din suflet sa ii daruiesc ceva, nu stiam ce, ma framantam, si mi-a raspuns la intrebarea mea nespusa spunandu-mi sa fac asupra lui semnul crucii si sa il binecuvantez. Ma gandeam cum pot eu omul sa fac acest gest asupra lui aflat parca in aceasta lume dar neapartinand ei si mi-a explicat:
”cand faci ceva cu toata inima lasi puterea celesta a Sfantului Duh sa coboare prin tine, omul nu binecuvanteaza cu puterea omului ci cu cea a Duhului, si in fata Sa toti suntem egali.”
Fiintele iluminate pasesc printre noi, nestiuti, simpli, se simte doar adierea lumilor celeste la trecerea lor prin viata noastra.

(primita pe mail, nu stiu sursa)

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

POVESTIRE: DUHURILE NECURATE pun STĂPÂNIRE pe SUFLETUL și TRUPUL MULTORA

Duhul cel necurat si-a facut aparitia iarasi in lume punand stapanire pe sufletul si trupul multora. Aceste blestematii au intrat ca alcoolul si nicotina in sange la multi si cred ca nu ar putea trai fara otrava aceasta a placerilor lumesti. Spitalele, puscariile sunt pline din cauza acestor placeri vinovate.
Acum cativa ani in urma am vazut o intamplare foarte trista. O doamna imbracata in doliu, slabita si suferinda, povestea unui prieten al meu durerea ei de mama. Avusese o singura fata care-i murise in urma unei raceli de la un bal. Dupa ce a ingropat-o, timp de doua saptamani mama moartei era ingrozita de un vis inspaimantator, caci se scula totdeauna tremurand din somn si nu mai putea dormi cu nici un chip. Dupa ce se duse la doctor, acesta ii dadu niste pastile de dormit, insa fara nici un folos, caci visul acela ingrozitor pe care il avea in fiecare noapte o chinuia mai rau, fiindca nu putea nici sa se mai trezeasca din somn din cauza pastilelor.
Ea venise la prietenul meu, care era preot, sa-i citeasca rugaciuni, sa nu mai viseze asa, ca nu mai putea de frica. Ea ii povesti preotului visul care o chinuia zicand: “O visez, parinte, asa cum era in viata, dar mai ales jucand, muzica canta si lume multa danseaza. Nu dupa mult timp vin niste tineri negri inalti drept la fiica mea, o iau si incepe fiecare sa danseze cu ea. Dupa un timp o pun sa joace singura, un joc tiganesc, un fel de cazaceasca ruseasca si nu o lasa deloc sa se odihneasca. Cand oboseste o lovesc cu bicele pana cand ii rup hainele de pe ea; cade jos, o ridica in bataie si din nou o pun sa danseze toate dansurile moderne in strigatele lor de bucurie. Asa o chinuiesc mereu, iar eu cand o vad astfel batuta si chinuita, mi se rupe inima, parinte. Tip si strig, sar, tremur din somn si nu mai pot dormi nicidecum, nu mai sunt buna de nimic.
Preotul o intreba atunci: “A dansat fiica dumitale in viata? Femeia ii raspunde:”Da, ii placea mult sa se duca la baluri, serate si la toate jocurile. De multe ori mergeam si eu cu ea, numai de dragul ei, era frumoasa, invatase carte multa si dansa asa de elegant, ca toti o curtau. Ii facea mare placere sa joace, ii placea viata, parinte.
“Din ce cauza a murit? intreaba preotul. “A racit la un bal – zise femeia  eu n-am fost atunci, a dansat mult, a transpirat si a racit, era prea pasionata, era tanara, parinte, cand a murit implinea 21 de ani. Preotul o intreba: “La inmormantare au venit si prietenii ei de dans?
“N-a venit nici unul, desi am luat muzica si a cantat pana la mormant, si a cantat tot ce-i placea ei.
“Dar de ce n-ati luat un cor de la biserica, sa cante rugaciuni si cantece sfinte de iertare a pacatelor?
“A fost si ideea aceasta parinte, dar n-au vrut rudele, motivand ca nu este si toba la cor ca s-o auda lumea. Omul la intristare nu stie ce face. Nu stiu de-o va ierta Dumnezeu, ca mai mult eu sunt de vina, parinte.
Sursa: Ortodoxia

Povestea taietorului de lemne

Ea incepe cu un baiat care i-a cerut o slujba unui padurar. Acesta l-a intrebat:

- Poti sa tai lemne?

- Da, a raspuns baiatul, pot sa fac orice…

Padurarul i-a dat o secure si i-a zis:

- Uite, aceasta e zona de padure din care trebuie sa tai lemne.

Pentru baiat a fost o oportunitate deosebita si a decis cu hotarare ca va lucra cat va putea el de bine, ca isi va da toata silinta sa faca cea mai buna treaba.

Si asta a facut. A iesit in prima zi la lucru. Seful sau i-a dat un topor, a facut un gest larg cu mana si i-a zis:

- Acestia sunt copacii pe care trebuie sa-i tai…

Si in prima zi a taiat 18 arbori… (Si stiti cat de dificila este aceasta munca… primul copac – hai, ca merge; al doilea – mai greu; la al treilea – faci deja bataturi!) Dar el a reusit sa taie 18 arbori!

Iar cand padurarul a vazut, l-a laudat:

- Felicitari! Foarte bine. Incearca sa faci mai mult maine…

Dar in ziua urmatoare, la acelasi volum de munca, la sfarsit, cand si-a numarat copacii, erau doar 15…

Si atunci si-a propus siesi: “Voi lucra mult mai bine in a treia zi, o sa ma straduiesc sa tai si mai multi copaci!”

Si a lucrat toata ziua, de dimineata pana seara, fara sa mai ia vreo pauza. Dar cu toate acestea, abia a reusit sa taie 10 arbori…

A fost foarte descurajat de acest lucru, pentru ca el stia ca poate mai mult, avea nevoie de mai mult… Asa ca a inceput sa se gandeasca: “Poate nu mai am eu putere suficienta, poate nu mai stiu eu cum sa manuiesc toporul bine”…
S-a dus apoi la seful lui, si-a cerut scuze si a zis:

- Domnule, imi pare rau, chiar nu inteleg de ce in prima zi am taiat 18 arbori si dupa aceea, desi m-am straduit din rasputeri, nu stiu ce s-a intamplat, dar n-am mai izbutit sa ating aceasta performanta…

Atunci seful s-a uitat bland la el si l-a intrebat:

- Cand ti-ai ascutit toporul ultima data?

- Cum adica, sa-l ascut??!!! Pai, n-am avut timp sa-mi ascut toporul… am fost ocupat cu taiatul lemnelor…, a exclamat tanarul padurar.

Si atunci a inteles!




Sursa: Dezvatatorul

2011, Anul Sclavului

Esti un sclav.
Deci, ce este un sclav? Cum definim un sclav? Ce test sa folosim pentru a spune ca cineva e sclav? Ce ii deosebeste de oamenii liberi?
Oamenii liberi pot spune “nu”, pot refuza cererile de bani, timp si copii. Sclavii nu pot. Nu exista libertate fara libertatea de a spune “NU”. Daca cineva iti cere sa faci ceva si tu poti sa spui “nu” si sa refuzi, atunci esti o fiinta libera. Daca poti fi fortat sa faci ceva sau sa renunti la ceva la care nu vrei, atunci esti un sclav.
Nu trebuie folosit nici un alt test.
Cand esti fortat sa cedezi jumatate din munca ta catre guvern prin taxe care cresc mereu, atunci esti un sclav.
In istorie sclavii trebuiau sa presteze munca pentru propria subzistenta, apoi sa presteze in plus munca pentru stapani. Pentru sclavii romani, raportul dintre munca-pentru-sine si munca-pentru-stapani era de 50-50.
Cand aduni toate taxele vazute si nevazute, impozitele plus pretul crescut pe care-l platesti pentru produse, pentru ca firmele care le produc sa-si plateasca impozitele, vei descoperi ca americanii sunt in acelasi raport: jumatate-pentru-sine versus jumatate-pentru-stapani! Poti sa le impui stapanilor sa reduca taxele? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
Stapanii au decis ca ei vor razboaie cu oricine traieste pe un pamant cu petrol. Ideea este ca e mai bine pentru corporatiile americane sa fure petrolul de care au nevoie, decat sa-l plateasca. Milioane de americani (si milioane in toata lumea) nu vor razboi, dar stapanii l-au inceput oricum, mintind lumea. Poti sa refuzi razboiul? Poti sa refuzi sa fii mintit? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
Stapanii vor copiii tai pentru viitoarele razboaie. Deja este in congress legea de recrutare in serviciu militar a tinerilor. Poti refuza confiscarea copiilor? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
Frauda voturilor nu poate fi stopata in tara, caci impunerea unui sistem de vot electronic inseamna ca alegerile vor fi decise nu de cei care voteaza, ci de cei care numara voturile. Poti refuza un proces necinstit de votare? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
Daca nu vezi lanturile sclaviei, asta nu inseamna ca ele nu exista. Lanturile din fier sunt evidente, dar lanturile facute din opinii (atitudini mentale de a accepta si a consimti ceva fara a avea garantia ca e adevarat -n.t.) nu sunt recunoscute intotdeauna asa cum trebuie. Hitler a facut din poporul german sclavi si i-a fortat sa intre in razboi cu opinia (motivarea) ca Polonia era pe cale sa-i invadeze. LBJ a subjugat poporul american fortandu-i sa intre in razboi cu pretextul ca Vietnam atacase USS Madox in golful Tonkin.
Polonia n-a invadat pe nimeni. Nu au existat avioane torpedo in golful Tonkin, dar sclavii, tinuti de lanturi invizibile de opinii, au mers la razboi. Milioane au murit.
In 2003, lanturile au inceput sa fie vizibile. Dreptul constitutional la libera exprimare a fost limitat la zone “libere-de-comunicare” Un sclav poate avea o opinie atata timp cat ea nu este exprimata acolo unde deranjeaza pe alti sclavi.(…)Alte drepturi si protectii constitutionale au fost inlaturate din constitutie. Guvernul poate sa scotoceasca in dosarele personale fara motiv si fara a avea permisiune, chiar poate sa-ti sparga casa fara sa-ti dea socoteala. Simplu, declarand un cetatean ca inamic public, guvernul poate sa trimita la inchisoare cetateni americani, fara mandat de arestare si fara avocat. Ti se poate interzice sa calatoresti, doar pentru ca ai un nume neagreat.
Daca cumperi prea mult aur, sau scoti prea mult cash, sau acumulezi hrana, guvernul te va lua in evidenta.
Discutia despre constitutie este acum considerata motiv pentru a suspecta legaturi teroriste.
Tortura este sustinuta acum ca fiind “necesara” pentru “a face fata crizei”. Esti in stare sa refuzi aceste modificari ale constitutiei? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
Guvernul (la toate nivelele) a imprumutat trilioane de dolari si a condamnat copiii tai la plata lor. Copiii inca nenascuti vor plati datoriile. A declara viata copiilor inca nenascuti, lasati singuri la o varsta la care au drept de vot, in serviciul statului este sclavie evidenta si odioasa. Poti refuza raspunderea de a plati datoriile pe care guvernul le-a facut fara permisiunea ta? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
(…)
Esti un sclav pentru ca clasa conducatoare poate face orice vrea, poate sa ia orice vrea, si tu nu poti refuza. Poti avea libertatea sa decizi la ce canal TV te uiti diseara, sau ce marca de masina sa conduci pana la serviciu, dar ai prea putina putere asupra vietii tale in rest. Chiar si casa pentru care ai muncit ca sa o platesti in ultimii zece ani, poate sa-ti fie confiscata intr-un moment “eminent”. Poti refuza? Nu? Felicitari. Esti un sclav.
In octombrie 2001 am scris ca natiunii noastre i se va face mai mare deserviciu de catre cei care proclama ca ne salveaza de teroristi, decat de orice act terorist. Chiar daca Bush a sustinut ca teroristii urasc USA din cauza libertatilor noastre, el ne-a luat si alte libertati prin aceea ca suntem mai supervizati, mai spionati, mai limitati, mai redusi la tacere, mai taxati si mai subordonati ca niciodata in istoria noastra. Nu numai ca suntem sclavi, dar in sfarsit incepem sa ne dam seama ca am fost mereu sclavi. N-am avut drepturi pentru ca un drept nu poate sa-ti fie luat. Ceea ce am avut au fost indulgente (toleranta), date de stapani sclavilor, care pot fi luate atunci cand stapanilor le e frica de resentimentul si mania sclavilor.

Stramosii nostri au dat nastere la o natiune in care guvernul era in consens cu poporul. Noi, Poporul, am acceptat anumite obligatii si guvernul ales de noi a avut grija de suveranitatea nationala si a acceptat sa respecte anumite limite impuse de Constitutie.
Guvernul actual a rupt intelegerea, refuzand (ignorand) limitele constitutionale asupra puterii si autoritatii lor, in timp ce au marit obligatiile poporului. Esti in stare sa ii refuzi? Nu? Acesta e motivul principal pentru care ai renuntat sa fi un om liber si acum esti un sclav.
Esti un sclav. Cand traiesti sub un guvern care iti ia sanatatea si copiii tai si te minte pentru a te mentine docil si te sperie pentru a te mentine supus, poate fi altfel?
Esti un sclav. Poti ramane asa sau nu. E simplu. Nimeni nu vine sa te salveze. Nu exista eroi, nici cavaleri care vin sa te salveze. Depinde numai de tine daca tu si copiii tai vor trai ca sclavi sau ca fiinte libere.
(adaptare dupa: click link)
Sursa: Vuvuzela Ro

Planeta necunoscuta – TUNELURI SUBTERANE (II)

Tunelul lui Stalin
Totodata, ea a amintit despre gasirea unor obiecte stranii in tunel, a unor mecanisme de neinteles, instrumente si echipamente necunoscute, si chiar despre fosilele unor animale neidentificate. Imediat dupa abandonarea acestui gigantic si ambitios proiect, serviciile secrete sovietice au preluat toate aceste valoroase artefacte, care in decursul deceniilor “s-au pierdut”.
Straniu este ca afirmatiile doctorului Berman vin in sprijinul teoriei spelestologului rus Anton Anfilov. Cercetatorul afirma ca Rusia ar fi fost sau poate inca este conectata prin tuneluri subterane cu Orientul Indepartat. Tunelul doctorului Berman duce prin insula Sahalin in Japonia.
Exploratorul evaporat
Rapoartele arheologice atesta faptul ca si pe continentul american s-au descoperit multe tuneluri antice. In 1909, ziarul “Phoenix Gazette”, din Arizona, a scos la iveala o poveste fascinanta, intitulata “Explorari sub Marele Canion”.
Planeta necunoscuta - TUNELURI SUBTERANE Pesteri in Marele Canion
Conform articolului, exploratorul G.E. Kincaid, in timpul expeditiei sale in Marele Canion, a facut o descoperire uluitoare: un intreg oras subteran, cu o retea de tuneluri, in care s-au gasit dovezi ce indica faptul ca civilizatiile antice au migrat in America din Orient prin aceste cai subpamantene.
Cercetatorul a demonstrat, aparent convingator, ca populatia care locuia in aceste caverne misterioase, adanc sapate in stanca, era de origine orientala, posibil din Egipt. In publicatie se relateaza ca echipa coordonata de Kincaid a descoperit o camera gigant, de aproximativ 1500 de picioare (450 metri), din care porneau zeci de pasaje, “ca spitele unei roti”.
De aici au scos la iveala arme si diverse instrumente din cupru care, in mod straniu, nu au putut fi atribuite populatiilor originare din America, si mai multe tablite gravate cu semne si simboluri ce semanau cu hieroglifele egiptene. In articol se povesteste ca echipa lui Kincaid ar fi gasit in tuneluri si o cripta in care erau depuse mai multe mumii ale unor barbati adulti.
“Mormantul sau cripta in care au fost gasite mumiile este una dintre cele mai mari camere din orasul subteran. In peretii camerei erau sapate un fel de nise, fiecare adapostind o singura mumie. Alaturi de oseminte, in cavitati s-au gasit si cupe de cupru si bucati de sabii. Unele mumii erau acoperite cu lut, si toate erau invelite intr-un material din scoarta de copac”.
Planeta necunoscuta - TUNELURI SUBTERANE Galerie subterana in Marele Canion
Daca teoriile lor au fost corecte, atunci misterul originii populatiilor preistorice din nordul Americii a fost rezolvat: Egiptul si Nilul, Arizona si fluviul Colorado au fost candva, in urma cu milenii, conectate printr-un lant de tuneluri. Teoria intrece pana si cele mai fanteziste scenarii.
Toate aceste dovezi se spune ca ar fi fost depuse la Institutul Smithsonian din Washington, care ar fi sponsorizat expeditia exploratorului Kincaid.

Totusi, acolo nu s-au gasit nici un fel de probe care sa ateste existenta artefactelor antice. De asemenea, nu s-a putut descoperi nici un indiciu referitor la ce s-a intamplat ulterior cu exploratorul Kincaid. Acesta parca s-ar fi evaporat.
Cu toate ca existenta exploratorului american si a descoperirilor sale nu poate fi dovedita, un fapt ciudat adanceste misterul. In decurs de cativa ani de la aparitia articolului, Guvernul Federal al Statelor Unite a interzis accesul in zona, patrunderea in acel spatiu fara aprobare constituind o ilegalitate. Numai amerindienilor li s-a acordat permisiunea sa traverseze acel teritoriu.
Este un fapt bine cunoscut ca in canioanele din statul Arizona exista o multime de grote, cavitati si pesteri, majoritatea descoperite de alpinisti. Denumirile acestora, Turnul lui Seth, Turnul lui Ra, Templul lui Horus, sugereaza legatura cu Egiptul antic.
Misteriosul tunel din Teotihuacan

Planeta necunoscuta - TUNELURI SUBTERANE Sergio Gomez
Recent, arheologii au descoperit un tunel vechi de 1800 de ani, care duce in directia unui intreg sistem de galerii, aflat la 12 metri sub Templul Sarpelui cu Pene din Mexic. Orasul Teotihuacan a fost construit de o populatie relativ putin cunoscuta, care a atins apogeul intre anii 100 i.Chr si 750 d.Chr.
Templul a fost ridicat intre anii 150-200 d.Chr. Din motive necunoscute, orasul a fost abandonat pana la venirea in zona a populatiilor aztece, in 1300 d.Chr. Acestia din urma au dat si denumirea de Teotihuacan, care semnifica “locul unde oamenii devin zei”.
Excavatiile realizate pentru dezvelirea tunelurilor au inceput in 2003 si au fost cele mai amanuntite realizate vreodata intr-un sit arheologic. Arhitectul Sergio Gomez, initiatorul proiectului, a declarat ca pasajul subteran se desfasoara pe sub Templul Sarpelui cu Pene – cea mai importanta cladire din citadela – iar intrarea se afla la cativa metri de templu.
“Accesul in tunel se face printr-un put larg de 5 metri. Am descoperit un coridor lung de 100 de metri, care se sfarseste intr-o serie de galerii sapate in stanca”.
Desi nu se cunoaste exact de cand dateaza, investigatiile de pana acum au dovedit faptul ca tunelul a fost construit inaintea templului si ca a fost inchis din motive stranii, de catre populatia din Teotihuacan. Totusi, la ce servea acest tunel? Sergio Gomez crede ca era legat de conceptul de “lume subpamanteana”. “Probabil, tunelul era elementul central, principal, in jurul caruia a fost construit centrul de ritualuri. Acesta a fost un loc sacru”.
Subterane care strabat globul
In zona Europei Centrale, pe teritoriile Cehiei, Poloniei si Slovaciei, se intind Carpatii Beskizi. La granita dintre Polonia si Slovacia, se afla cea mai inalta culme, Babia (Babia Gora), cu o altitudine de 1725 m.
Planeta necunoscuta - TUNELURI SUBTERANE Tunelul vertical din fata Templului Sarpelui cu Pene
In folclorul celor doua popoare exista multe legende legate de acest varf. Se spune ca locuitorii zonei pastreaza secreta existenta unui tunel sub munte. In urma cu cativa ani, intr-un ziar local polonez, a aparut relatarea unuia dintre locuitorii satului Zawoja, Stanislaw Poniatowski. El a povestit ca, in anii ‘60, tatal sau i-a dezvaluit taina muntilor.
Au plecat impreuna din sat catre “regina Babia” si, ajungand la o inaltime de aproximativ 600 de metri, tatal lui s-a oprit si i-a spus ca acolo va vedea o alta lume, va afla un secret care este transmis din generatie in generatie.
Cu un efort imens, au dat la o parte o stanca si dedesubtul ei Stanislaw a vazut un put cu o deschidere larga, ce ducea catre miezul pamantului. “Peretii erau netezi si luciosi, de parca ar fi fost acoperiti cu sticla. Tata a aruncat o franghie si am inceput coborarea. In interior, in mod straniu, aerul era uscat. Am coborat cativa metri pana am dat de un tunel.
Apoi, ne-am continuat calatoria prin tunelul usor inclinat catre interiorul pamantului, pana la o sala spatioasa, cu o forma ovala. De acolo plecau mai multe tuneluri, in toate directiile. Tata mi-a spus ca, urmand traseul lor, de aici se poate ajunge in alte tari si chiar pe alte continente.
Tunelurile din stanga duc in Germania si mai departe, in Anglia, pana in America, iar cele din dreapta se intind prin Rusia si apoi prin China si Japonia, tot pana in America, unde se innoada iarasi cu tunelul din stanga”.
Povestea polonezului Stanislaw Poniatowski pare incredibila, insa in ea descoperim elemente comune altor marturii, de pe alte continente si din perioade diferite. Conform studiilor cercetatorilor rusi din “Miscarea spelestologica din Leningrad”, intreaga planeta este strapunsa de aceste tuneluri, care candva au fost legate intre ele.
Planeta necunoscuta - TUNELURI SUBTERANE
“Multe dintre ele s-au prabusit, altele nici macar nu au fost descoperite, de aceea este foarte grea munca de dovedire a acestei ipoteze. Acum lucram la o harta prin care sa reprezentam reteaua.
Insa, deocamdata totul este aproximativ, deoarece nu avem informatii complete si nu au fost studiate Africa, India si Australia”, declara P. Mirosnicenko, unul dintre cercetatorii LSP. Potrivit afirmatiilor sale, se crede ca aceste tuneluri au fost create de civilizatii stravechi sau de alte civilizatii necunoscute pentru a se putea refugia in caz de catastrofe naturale.
In mod ciclic, planeta noastra este lovita de fel de fel de calamitati naturale, cum ar fi cutremure, tsunami, eruptii vulcanice, ciocnirea cu asteroizi, asa cum s-a intamplat acum aproximativ 65 de milioane de ani cand, in urma impactului cu un asteroid, au disparut dinozaurii si majoritatea vietuitoarelor planetei.
Poate ca civilizatiile disparute detineau asemenea informatii si, pentru a evita consecintele dezastruoase ale catastrofelor, au creat peste tot pe planeta o retea formata din structuri subterane in care s-ar fi putut adaposti.



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

Planeta necunoscuta – TUNELURI SUBTERANE (I)

Calatorie spre inima pamantului


Secolul XXI este marcat de o descoperire uluitoare: existenta unei retele intinse de tuneluri subterane, posibil interconectate la nivel mondial. Pe langa grote si pesteri create de natura, peste tot in lume s-au descoperit diverse canale si tuneluri subterane construite, spun oamenii de stiinta, de civilizatiile antice sau de alte civilizatii premergatoare celei umane; spatii, adesea gigantice, ai caror pereti au fost tratati pentru conservare prin metode si tehnologii necunoscute in ziua de azi
Lacul fara fund
Sergheevka este un catun uitat de lume din regiunea Moscova. Cand si cand, in atentia publicului apar tot soiul de evenimente stranii, ce se petrec in jurul lacului din apropiere. Se spune ca acesta, denumit sugestiv Bezdonii (Fara fund), este conectat cu oceanele, adancimea lui fiind necunoscuta.
Pana si pe hartile militare, profunzimea lui nu este clar stabilita, fiind doar aproximata intre 150 si 200 de metri. Lacul apare mentionat si in scrierile poetului rus Alexandr Blok, in care un padurar din zona povesteste ca aceasta apa este legata prin canale tainice cu marile oceane ale planetei. Legenda spune ca pe malurile lui, de-a lungul anilor, s-au facut descoperiri misterioase ale unor epave de mult disparute in valtoarea oceanelor.
In anul 2003, la suprafata apei a aparut, nu se stie de unde, o vesta de salvare, cu insemnele marinei militare americane. Dupa cercetarile realizate de autoritatile locale, s-a constatat ca vesta apartinea marinarului american Sam Belovski, de pe distrugatorul USS Cole.
In octombrie 2000, in portul Aden, din Yemen, s-a declansat un atac terorist asupra navei, soldat cu moartea a 17 militari. In urma atentatului, matelotul Sam Belovski a fost dat disparut, iar trupul sau nu a fost gasit niciodata.
Dar cum a putut ajunge dupa trei ani vesta lui de salvare tocmai din Oceanul Indian intr-un lacusor pierdut din Rusia Centrala, la 4000 de kilometri distanta?! Care a fost traseul ei? Oare legendele lacului fara fund sunt reale? Oare exista asemenea cai subterane necunoscute, care unesc diferite puncte ale planetei?
Inca din anii ‘70, in Rusia a aparut in paralel cu speologia o alta ramura de cercetare, care studiaza tunelurile, pasajele, grotele subterane create altfel decat de natura: structuri artificiale.
Aceasta stiinta se numeste spelestologie, iar termenul a aparut pentru prima data in Georgia, intr-un studiu dedicat Manastirii Vardzia, construita intr-o pestera. Cea mai activa grupare de spelestologie, infiintata in 1983, este “Miscarea spelestologica din Leningrad” (abreviat, in limba rusa, LSP). In ultimii ani, cercetarile ce tin de aceasta disciplina s-au intensificat, iar savantii rusi analizeaza tot mai atent ipoteza existentei unor pasaje subterane intercontinentale.
Cercetator rus din Miscarea spelestologica

Tunelurile subterane si pesterile au fost dintotdeauna un subiect care a atras atat atentia oamenilor de stiinta, cat si pe a celor pasionati de mistere. Poate pentru ca in intuneric se ascund enigme de nepatruns sau pentru simplul fapt ca acestea se deschid si acced catre centrul pamantului. Pe aceasta tema s-au scris o multime de carti si povesti fascinante, s-au realizat sute de filme de aventuri, care au imbogatit si mai mult imaginatia oamenilor.

Cert este ca acestea exista peste tot in lume, fie ca vorbim despre galeriile antice recent descoperite sub Ierusalim, despre tunelurile de sub marile piramide din Egipt, sau de canalele subterane sapate dedesubtul Mexicului. Arheologii si oamenii de stiinta au inceput sa isi puna tot mai des intrebarea daca nu cumva aceste retele subterane au fost candva conectate intre ele.
Lungimea lor nu a putut fi determinata precis, pierzandu-se intr-un nesfarsit labirint in interiorul pamantului. De asemenea, nimeni nu a putut confirma faptul ca ele au fost construite in aceeasi perioada. Si totusi: cand si cine le-a creat si in ce scop?
OZN-uri in centrul pamantului
In regiunea Volgograd din Rusia exista un lant muntos, cunoscut sub numele de Medveditki, care, incepand cu anul 1997, a fost studiat in detaliu de organizatia “Kosmopoisk” (Cercetasii Cosmosului). Aici a fost depistata si cartografiata o retea extinsa de tuneluri, cercetata pe o distanta de zeci de kilometri.
Aceste pasaje subterane au un diametru de 7 pana la 20 de metri si, pe masura ce se apropie de creasta muntelui, se largesc tot mai mult, ajungand pana la 120 de metri, transformandu-se sub munte intr-o sala imensa. De aici, se ramifica alte trei tuneluri in diferite unghiuri.
Conform spelestologului rus Anton Anfilov, sub Muntii Medveditki se gaseste un nod important, o incrucisare de tuneluri ce vin din alte regiuni, inclusiv din Caucaz. Cercetatorul sustine ca de aici se poate patrunde nu numai in Crimeea, dar si in regiunile nordice din Rusia, tocmai in arhipelagul Novaia Zemlia din Oceanul Inghetat si chiar pe continentul nord-american.
Aceasta ipoteza incredibila este sustinuta si de unii ufologi, care considera ca tunelurile sunt inca functionale si utilizate ca artere de transport, iar imensele camere subterane – ca baze de stationare a unor aparate de zbor neidentificate (OZN).
Lacul fara fund

In Uniunea Sovietica, la inceputul anilor ‘50, la propunerea lui V.I. Stalin, a fost emis un decret secret al Consiliului de ministri al URSS, referitor la construirea unui tunel pe sub Stramtoarea Tatara, care desparte Rusia continentala de insula Sahalin si care leaga Marea Ohotsk, la nord, cu Marea Japoniei, la sud.

In conditiile declansarii razboiului rece, pentru a contracara pericolul bazelor militare americane instalate in Japonia, Stalin a ordonat construirea unui pasaj subteran, prevazut cu cale ferata, intre insula Sahalin si Rusia. Dar in 1953, Conducatorul suprem moare si proiectul este abandonat.
Dupa destramarea imperiului sovietic, planul strict secret a fost dat publicitatii si, in 1991, L.C. Berman, doctor in stiinte fizico-mecanice, o specialista care lucrase ani de zile in acest tunel, a facut dezvaluiri senzationale. Ea a marturisit ca, de fapt, tunelul fusese sapat inca din timpuri imemoriale, posibil de catre o alta civilizatie, si ca proiectantii rusi il descoperisera intamplator.
Tunelul fusese trasat si construit tinand cont de geologia dificila a solului de sub fundul apelor. Peretii sai erau foarte netezi, acoperiti cu un material care semana a lava vulcanica. Toti cercetatorii rusi au fost insa de acord ca acel material nu era unul creat de natura.
In urma unui studiu aprofundat, s-a ajuns la concluzia ca asupra peretilor se actionase simultan termic si mecanic, iar rezultatul fusese aceasta crusta, cu o grosime de 1,5 mm, deosebit de rezistenta. Conform afirmatiilor doctorului Berman, nici macar tehnologia moderna nu ar fi putut realiza o asemenea lucrare.