duminică, 21 decembrie 2014

MASONERIA documentarul care i-a grabit disparitia senatorului profesor IORGOVAN



https://www.youtube.com/watch?v=tgyyqaBfqDw

Misterele lui Mos Craciun!!!



https://www.youtube.com/watch?v=QJTg16RLHmI

Petrolul ieftin, semnalul crizei


Am mai scris de volatilitate şi de faptul că se resimte la nivelul activelor importante: dolar şi euro, petrol, aur, metale comune etc. Ceea ce arată o lipsă de încredere în achiziţia acestora, pe fondul ancorării cu greutate a unor anticipaţii raţionale, într-un context economic din ce în ce mai politizat.

Problema se rezumă la dificultatea identificării unor tendinţe sustenabile pe termen scurt şi mediu la nivelul principalilor indicatori macroeconomici, care să stea la baza elaborării unor modele econometrice. Iar în situaţia în care nu se pot face calcule, se poate vorbi de o fragilitate a sistemelor implicate.

Pentru ca acestea să redevină robuste e necesară depolitizarea economiilor, care are legătură cu uşurarea poverii fiscale. Altfel, măsuri politice proaste, ce au afectat economia, se vor vedea mai departe într-o volatilitate generalizată, care fragilizează fiecare reper economic şi poate duce, prin efectul de rezonanţă, la un cutremur, şi la distrugerea sistemului.

Petrolul rămâne, fără îndoială, cel mai bun subiect de discuţie, deoarece timp de trei decenii a fost activul cu cea mai redusă volatilitate. El a reprezentat o pârghie de bază a stabilităţii preţurilor şi a bugetului statului, având în vedere rolul jucat de accize. Da, numai că în urmă cu 6 ani, preţul ţiţeiul a urcat brusc la 146 de dolari pe baril, după ce în 1986 – 2001 s-a plasat între 25 şi 30 de dolari. S-a întors la 40 de dolari în 2009, moment în care investitorii au început să facă stocuri pe petroliere staţionate în porturi. Cu alte cuvinte, piaţa n-a crezut că petrolul poate rămâne la acel nivel, deşi micşorarea drastică a consumului justifica scăderea preţului. A urmat un nou salt – în 2011 – peste 100 de dolari pe baril, fiindcă investitorii au socotit că nu era normal ca băncile centrale să recurgă la relaxare cantitativă (quantitative easing – QE) şi preţul ţiţeiului să rămână jos. Ba – având în vedere utilitatea – firesc este ca petrolul să-şi conserve preţul chiar mai mult decât aurul, care, în definitiv, e o garanţie.

În prezent, petrolul se vinde cu 60 de dolari pe baril, ceea ce constituie un semn mai clar decât în 2009 că economiile se vor confrunta cu o recesiune extrem de dură. Şi, din nou, când preţul celui mai important activ al lumii se micşorează, se vorbeşte de quantitaive easing. Preşedintele Băncii Centrale Europene, a spus că autoritatea emitentă a euro va recurge la QE în 2015. Iar, în aceste condiţii, ar fi iarăşi natural ca investitorii să-şi pună problema că ţiţeiul trebuie să-şi păstreze preţul real, pentru că, de fapt, nu petrolului se scumpeşte, ci banii sunt mai mulţi şi mai ieftini. Activul nu face decât să rămână la fel de valoros.

Sigur, cel mai bine în acest “meci” stau Statele Unite, care au renunţat la QE, şi America Latină. Dar nici Marea Britanie şi Commonwealth-ul nu-s afectate, deoarece nu-s legate în niciun fel de moneda europeană. Spre deosebire de Elveţia, care deşi are cele mai importante fluxuri financiare în dolari, a preferat ca “peg”-ul – nivelul peste care nu doreşte să se aprecieze francul – să se raporteze la euro.

Sursa : Jurnalul.ro
http://2blackjack1.wordpress.com/

„România a fost ȚINTA unui EXPERIMENT cu ARME GEOFIZICE”! Declarațiile ȘOCANTE ale unor specialiști MILITARI, care explică cele 30 de zile fără soare din România!


Nu s-a văzut soarele timp de o lună! Din 1983 încoace nu s-a mai întâmplat aşa ceva în România, iar specialiştii spun că nici nu ar fi vorba despre un fenomen natural, ci de un experiment militar.

Două treimi din ţara noastră, respectiv Moldova şi Muntenia – fără Dobrogea şi Transilvania -, nu au văzut soarele timp de o lună, respectiv din 11 noiembrie până pe 10 decembrie, fără întrerupere! În România nu s-a mai întâmplat aşa ceva din anul 1983, adică e ceva atipic.
În mod normal, acest fenomen ar fi trebuit să conducă la somnolenţă, la apatie. Dar nu a fost aşa, multe persoane plângându- se de stări de nervozitate, insomnii şi dureri de cap.
De ce?
Unii specialişti militari sunt de părere că atât fenomenele meteorologice atipice, cât şi roiul de cutremure, în special de suprafaţă, care s-au înregistrat în ultimele patru săptămâni în unele judeţe ale ţării, sunt rezultatul unor experimente militare realizate de ruşi.
“Marile puteri sunt implicate de multă vreme în proiecte de cercetare şi de folosire a tehnologiei militare în scopul modificării climei. Este vorba despre echipamente terestre constituite dintr-un ansamblu de antene, ce trimit radiaţii electromagnetice care acţionează pe principiul cuptorului cu microunde. Încălzind porţiuni ale ionosferei, acestea produc acumulări de energie în cer, care au un impact dezastruos asupra spaţiului de sub ele, din punct de vedere climatic. Odată cu repoziţionarea trupelor NATO în zona Mării Negre, în urma conflictului din estul Ucrainei, s-au înmulţit aceste anomalii meteorologice din cauza folosirii armei fizice în confruntarea dintre Rusia şi forţele NATO. România, prin poziţia sa geografică, este o zonă tampon şi o zonă de experiment pentru asemenea confruntări. Cu alte cuvinte, unii se joacă de-a Dumnezeu şi alţi trag ponoasele!”, ne-a spus cercetătorul Sebastian Sârbu, analist militar, vicepreşedinte al Academiei Naţionalede Securitate şi Organizarea Apărării. Să fie posibil aşa ceva? Se pare că da!
Senatul a anchetat un «atac cu precipitaţii»
La sfârşitul lunii iunie a anului 2006, Comisia pentru administraţie publică a Senatului a decis să înfiinţeze o subcomisie care să analizeze motivele pentru care s-au înregistrat inundaţiile catastrofale din nordul Moldovei, în anul 2005, care au omorât 38 de persoane şi au devastat 476 de localităţi. Solicitarea a venit din partea preşedintelui comisiei, senatorul Dan Cârlan.
“Ancheta parlamentară va avea ca obiect cercetarea informaţiilor, a indiciilor şi a datelor ce pot pune în evidenţă o implicare a tehnologiilor umane în generarea fenomenelor meteorologice din perioada iulie-august 2005, din Moldova”, se arăta în nota adresată conducerii Senatului.
La vremea respectivă se bănuia că ruşii ar fi folosit armele geofizice pentru a evapora o cantitate mare de apă din Marea Neagră şi a conduce norii către România, unde acea apă ar fi provocat ploile torenţiale. Mai clar, România fusese atacată cu arma geofizică de ruşi! 

Rezultatele anchetei au rămas secrete, dar simpla punere a problemei ne dă de bănuit că situaţia în domeniul armelor geofizice este destul de gravă.
«Tehnologia e deţinută de mai multe state»
În cursul acestui an, în iunie, am asistat la câteva evenimente meteorologice ieşite din comun: inundaţii catastrofale punctuale, respectiv în câteva localităţi din Dobrogea şi din staţiunea bulgară Albena.
“Ruperile de nori care au afectat Dobrogea şi staţiunea bulgărească Albena au fost cauzate de experimente militare meteorologice pe Marea Neagră. Dacă se făcea analiza apei rezultate în urma ruperilor de nori, s-ar fi putut constata în structura ei moleculară caracteristicile apei marine, evaporată sub influenţa unor temperaturi ridicate şi condensată apoi în cantităţi uriaşe, la înălţimi mari, în nori cumulonimbus. Aşa se face că ruperea de nori controlată de experţii militari a produs efecte devastatoare. Experimentele au vizat studierea modului de realizare a unor precipitaţii abundente într-o zonă strict delimitată, într-o perioadă scurtă de timp. Tehnologia e deţinută de mai multe state ale lumii, inclusiv de cele riverane Mării Negre”, a dezvăluit generalul Emil Străinu, fost consilier parlamentar pe probleme de război geofizic.
În fine, radiaţiile electromagnetice care au destabilizat ionosfera deasupra României, cum s-a arătat mai sus, nu au provocat doar anomaliile meteorologice la care am asistat în ultimele patru săptămâni, ci au perturbat şi psihicul uman. “Aşa se explică faptul că, în loc să fim mai molâi şi mai somnoroşi, am fost insomniaci şi nervoşi”, ne-a explicat analistul militar Sebastian Sârbu.
Prima ploaie artificială a fost provocată în Bucureşti, în 1931
Din punct de vedere istoric, prima ploaie artificială a fost provocată în Bucureşti în anul 1931 de către cercetătoarea Ştefania Mărăcineanu.
Datorită rezultatelor obţinute, Ştefania Mărăcineanu a primit sprijin din partea guvernului francez şi a repetat cu succes aceste experimente în anul 1934, în Algeria.
Cercetările următoare în acest domeniu au continuat abia după cel de-al Doilea Război Mondial, când, în anul 1946, inginerul american Vincent J. Shaefer a făcut o experienţă pe muntele Washington, unde a provocat o aversă puternică.
Prima ploaie artificială în scopuri militare a fost provocată în anul 1963 de către armata americană în Vietnam, iar în anul 1966, tot americanii au provocat ploi torenţiale cu urmări dezastruoase în provinciile din nordul Laosului. Marile puteri au perfecţionat uneltele de manipulare a naturii în scopuri militare, provocând nu numai ploi torenţiale şi furtuni violente, ci şi cutremure artificiale.
Unii specialişti în domeniu, printre care şi generalul Emil Străinu, doctor pe probleme de război geofizic, consideră că actuala dereglare a climei are la bază, de fapt, experimentele militare secrete privind manipularea naturii pe zone restrânse.
Intervenţiile punctuale au dezechilibrat întregul sistem, care a început să se manifeste atipic chiar şi în ţările de unde a pornit experimentul. Altfel spus, armele geofizice s-au întors acum împotriva celor care le-au utilizat. Aceasta ar fi explicaţia încălzirii globale la care asistăm acum şi care evoluează absolut imprevizibil.
Arma geofizică are drept scop distrugerea economiei unei ţări
Conform unor specialişti militari sovietici – printre care generalul Ivan Rotnedin, “Noţiunea de război geofizic cuprinde complexul de măsuri îndreptate în scopul perturbării pe teatrele de operaţiuni militare a condiţiilor naturale şi a formării unor condiţii noi, care exclud sau care îngreunează în mod esenţial acţiunile de luptă ale trupelor şi viaţa populaţiei paşnice”.
În literatura de referinţă, unii autori occidentali, de exemplu Arthur H. Westing, folosesc noţiunea de “război ecologic”, înţelegând prin aceasta manipularea mediului în scopuri militare agresive.
El consideră că manipulările militare ostile mediului ar fi cele în care un consum relativ modest de energie declanşatoare ar conduce la eliberarea unei cantităţi considerabile de energie distructivă direcţionată.
“Scopul unui astfel de atac asupra mediului terestru sau marin ar putea fi distrugerea economiei unei ţări-ţintă, a standardului de viaţă, a capacităţii de a purta un război sau chiar de a supravieţui pe termen lung”, susţine Hellen C. Noltimier, profesor la Universitatea statului Ohio.
http://lupuldacicblogg.wordpress.com/

5 alimente care omoara natural celulele canceroase din corp

sfatulparintilor.ro-alimentatie sanatoasa - legume cancer - freedigitalphotos.net

Intr-o lume in care aproape ca suntem bombardati cu tot felul de substante chimice, este normal sa cautam cele mai bune solutii care sa contracareze poluarea, sa lupte cu radicalii liberi si sa intareasca sistemul imunitar.
Cercetatorii au descoperit ca in organismul uman exista o molecula – TIC 10 – care activeaza o proteina ce ajuta corpul sa lupte impotriva celulelor canceroase si sa suprime dezvoltarea tumorilor.

Iata 5 alimente care ajuta organismul sa inhibe in mod natural dezvoltarea tumorilor.


1. Turmeric

Curcuminul are nenumarate beneficii, gratie antioxidantilor puternici pe care ii contine. Efectele sale benefice au o sfera larga de actiune asupra mai multor boli, fara efecte secundare. Un studiu realizat la Munchen releva faptul ca turmericul inhiba formarea metastazelor.

2. Struguri si Resveratrol

Resveratrolul nu numai ca este un antioxidant foarte puternic, insa el reduce degenerarea celulelor. Resveratrolul care se gaseste in struguri ajuta la reducerea dezvoltarii celulelor canceroase si precanceroase.

3. Ceaiul verde

Catehina din ceaiul verde este o substanta flavonoida uimitoare. Ea blocheaza dezvoltarea tumorilor si necrozelor si interfereaza cu o substanta chimica ce duce la inflamarea celulelor din muschi si vasele de sange.


4. Rosiile

Carotenoidele si licopenul din rosii sunt cele mai interesante substante care ajuta corpul uman. Ele produc in organism mediatori chimici care reduc inflamatiile.

5. Fructe si legume proaspete

Indiferent ce fructe si legume consumam, daca sunt proaspete ele aduc organismului o multime de beneficii. Incepand de la substantele care inhiba dezvoltarea inflamatiilor, fructele si legumele contribuie simtitor la reducerea celulelor cancerigene, in special in cazul cancerelor de colon.


Sursa: sfatulparintilor.ro

Posibilitati la Luna Noua in Capricorn si Solstitiu- 22 decembrie 2014. Alege-ti un munte si urca-l!








Luna Noua in Capricorn are loc in data de 22 decembrie, la ora 3:36, imediat dupa Solstitiu (intrarea Soarelui in Capricorn).

La momentul Lunii Noi, in Capricorn se afla Soarele, Luna, Mercur, Venus, Pluto si Vesta. Se dezvolta, asadar, o energie cardinala puternica (Luna noua are loc la gradul 0), anuntand inceputuri semnificative bazate pe alegeri importante, pe care ar fi bine sa le facem cu totii, cat mai constient cu putinta. Practic, se poate vorbi de o noua viata, pentru ca suntem pe punctul de a ne reorganiza si restructura aproape intreaga viata. Daca pana acum am lasat haosul sa guverneze zilele si alegerile, de acum e necesar sa declaram hotarat ce vrem, in ce directie simtim sa ne indreptam, care este muntele pe care alegem sa-l urcam conform darurilor si talentelor pe care le are fiecare dintre noi.

Capricornul este un semn al structurii, constructiei lente dar solide, ascensiunii hotarate, muncii sustinute, organizarii, timpului, maturitatii, responsabilitatii si autoritatii. E clar ca aceasta energie e necesar sa fie folosita in sensul stabilirii unor prioritati clare, a unei ordini de care tindem sa avem nevoie cu totii mai mult decat am avut pana acum, cel putin pe parcursul acestui an.

Si chiar daca nu mai avem aceeasi viteza de alegere si actiune, prudenta inlocuind graba si heirupismul, e binevenit acest context energetic, tocmai pentru ca acum e vorba de decizii pe termen lung si de a porni pe un drum care practic ne schimba directia aproape radical.

Cu foarte putin timp inainte de formarea aspectului de Luna noua, Uranus (Berbec) redevine direct, asadar un motiv in plus sa ne asteptam la schimbari si elemente de noutate cu caracter de surpriza. Sa ne asteptam la neasteptat, deci, pentru ca drumurile batatorite nu sunt deloc in rezonanta cu succesul de aceasta data. Cu siguranta apar noi contexte, noi oameni si oportunitati in viata noastra, dar mai ales noi constientizari legat de noi insine, de ceea ce vrem si ce suntem daruiti sa fim si sa facem aici, in viata asta.Se pare ca succesul este de partea celor care se privesc pe ei insisi cu atentie, isi imbratiseaza toate aspectele (mai ales pe cele care nu le plac-Saturn pe ultima suta de metri in Scorpion), isi recunosc abilitatile si darurile, apoi stau deschisi in fata posibilitatilor de a le valorifica. De asemenea, reusita se va afla in bratele acelora care se mentin constienti, prezenti, impamantati, ancorati in propria realitate ca fiind centrul acesteia si creatorii ei. Asumarea responsabilitatii e cheia care deschide multe usi acum. Iar revendicarea autoritatii si trecerea la carma propriei "barci" este fundatia pe care poate fi construita realitatea dorita.

"Alege-ti un munte si urca-l!", pare sa ne transmita aceasta Luna noua in Capricorn. Cu alte cuvinte, alege odata ce vrei. Nu mai sta si privi piscurile care se inalta in fata ta, si pe cei care ajung la ele, in timp ce-ti plimbi prin minte motivele care-ti scuza lipsa de actiune. Nu te mai multumi sa stai la umbra unui munte plangandu-te ca nu te poti bucura si tu, ca altii, de lumina soarelui in toata splendoarea sa. Devino constient de cine esti, ce daruri ai, ce vrei, incotro simti sa te indrepti, ce experiente doresti sa traiesti. Alege semintele pe care vrei sa le plantezi si treci la actiune, planteaza-le. Chiar daca nu stii cat dureaza gestatia, cand vei vedea planta si apoi cand vei culege roadele. Doar porneste de undeva. Incepe. Nu te preocupa de timp, de durata, de forma rezultatelor. Ai incredere in ritmurile naturii si in sustinerea universului. Caci dupa ce alegi muntele, directia, dupa ce hotarasti cine esti si ce vrei sa faci acum in lume, totul se reaseaza dupa chipul si asemanarea alegerii tale. Si da, unele relatii nu vor mai exista in viata ta, altele se vor transforma, iar altele abia incep sa se inchege. Pentru ca in calatoria pe care o alegi, unii oameni vor dori sa te insoteasca, altii nu vor avea energie pentru asta, altii nu sunt dispusi sa porneasca ci vor sta pe loc, iar altii pur si simplu isi aleg alt munte de urcat. Si e in regula. Insa tu raspunzi de tine si de drumul tau, atat. Tu ai de facut alegerea TA.

Aceasta Luna noua energizeaza zona imaginii de sine, a resurselor interioare, a iubirii si respectului fata de noi insine dar si a resurselor materiale si prosperitatii create prin alegerile de zi cu zi si prin abilitatea de a fructifica tot ce detinem ca talente, har, abilitati, cunoastere, experienta. Prin urmare, contextul astral de acum ne sustine in a ne maturiza cu privire la actul de creatie personala. Iar un rol important in acest act, in acest proces, il are setul nostru de convingeri legat de prosperitate si de ceea ce credem ca meritam sau nu. Insa, acum putem constientiza ca nimic pe lumea asta nu e legat de "a merita", pentru ca viata nu ne imparte pe categorii, nu ne exclude, nu-i cadoriseste doar pe unii in timp ce pe altii ii lasa sa se chinuie. Viata nu face asta, noi o facem. Noi ne impartim, prin limitarile din mintea noastra, in categorii, clase sociale, dupa criterii ca: statut, imagine, varsta, sex, virtuti etc. Cu alte cuvinte, noi hotaram cine si ce merita, noi decidem in ce si cine credem, noi alegem, mereu, cine suntem si ce cream in viata noastra. Asadar, singurii responsabili, nu doar de ceea ce suntem, ci si de ceea ce avem, suntem noi insine.

Ce te implineste? Pentru ce proiect ai energie si bucurie? Ce abilitati si daruri poti pune la treaba acum? Ce te-ar face sa te simti complet? Ce directie alege inima ta si in ce context crezi ca ai putea creste si evolua? Pe de alta parte, care sunt acele lucruri, relatii, ambitii, la care e necesar sa renunti pentru a crea si mai multa usurinta cu drumul pe care-l alegi? Ce te tine pe loc? La ce ai vrea sa dai drumul acum? Si ce ai putea fi, face si crea, pentru a fi tu cine esti cu adevarat si a te exprima deplin, fara nicio retinere si inhibitie? Unde in viata ta esti mai putin din ce stii ca poti fi, doar pentru a nu-i deranja pe ceilalti?

Iata cateva intrebari in care sa ne plasam in aceasta perioada, pentru a deveni tot mai constienti, pentru a aduce tot mai multa claritate in interior si a capata o viziune cat mai limpede si noua, improspatata.

In urmatoarele zile, e bine sa ne ascultam tot mai mult intuitia si corpul. Sa facem doar acele lucruri pentru care avem energie.
Multi dintre noi vor simti nevoia de solitudine, si e foarte bine ca e asa. Pentru ca doar izolandu-ne de zgomotul exterior ne putem auzi din interior. Da, stiu ca e perioada sarbatorilor si ca multi le petrec in compania familiei sau in grupuri de prieteni. Cu toate acestea, e necesar sa ne acordam momentele noastre de pace, de liniste, de serenitate.

E bine sa bem multa apa, sa ne conectam cat mai mult cu natura, sa ne impamantam, fie mergand pur si simplu pe jos, fie stand in apropierea unei paduri, a unui lac, munte etc, sau lucrand cu cristale, plante sau orice altceva stim si ne inspira acum. Sa ne odihnim atat cat ne cere corpul, pentru ca suntem intr-o faza de pregatire pentru actiune si schimbari importante. Sa ne hranim dupa cum ne ghideaza corpul si nu dupa obiceiuri. Sa fim receptivi (primim multe informatii si mesaje), sa meditam sau sa facem ce simtim ca ne pune in echilibru cu noi si cu exteriorul. Sa ne ingrijim si sa fim blanzi cu noi si cu ceilalti.
E important sa cultivam rabdarea, responsabilitatea, detasarea, increderea. Sa fim cat mai prezenti si cat mai dispusi sa ne eliberam de orice e toxic in viata noastra. Sa renuntam la obsesii, control, ambitii care nu au nicio legatura cu cine suntem in esenta. Sa transmutam frica in iubire si ambitia in creatie. Sa ne orientam spre activitatile care ne bucura sufletul si ne ajuta sa ne descoperim ca generatori si creatori de realitate. Sa alegem pacea, in locul conflictului. Iertarea, in locul resentimentelor. Bucuria, in locul suferintei.

Este alegerea fiecaruia, sa fie creator, sau victima. Fiecare poate alege intre creativitate si distrugere. Intre compromis si integritate, intre minciuna si adevar. Iar ce ne ajuta acum in armonizarea interioara si exterioara, este cultivarea laturii noastre creative, chiar artistice. Tot ce stimuleaza emisfera dreapta, orice forma de arta, este o binecuvantare pentru noi si viata noastra. Orice ne face fiinta sa vibreze inalt este o doza in plus de energie si putere.

Luna Noua fericita!
Din inima,


Nicoleta Svârlefus

Sursa: http://astrocafe.ro/

SATURN IN SAGETATOR -23 DECEMBRIE 2014, ORA 18:34- 20 DECEMBRIE 2017, ORA 23:35, ORA ROMANIEI –“ NU TOT CE ZBOARA SE MANANCA”


saturn-in-sagetator
Intrarea lui Saturn in  semnul Sagetator –locuinta astrala a lui Jupiter, este un moment important al sfarsitului anului 2014. Cel care aduce intr-un mod tacit “ realitatea”, se pregateste ca pana in decembrie 2017, sa-si aplice normele cosmice intr-un nou domeniu din viata noastra(  semnul sagetator din harta natala). Saturn aduce putere prin auto-limitare, disciplina si planificare. Deseori descrisa ca o energie malefica, induce singuratate, rautate, restrictie, munca grea, austeritate, intarziere, saracie, pierderi.  Trebuie amintit totusi ca orice influenta a lui Saturn in bine sau in rau nu este arbitrara, ci mai degraba, este rezultatul karmei persoanei, tarii  respective. Saturn este un profesor rabdator, atent  ce cere de la noi efort, disciplina, umilinta, concentrare, pentru a atinge succesul. Saturn este foarte important in determinarea destinului nostru, el este proeminent in harta oamenilor care au lasat si lasa “ valori” omenirii. Reputatia lui Saturn in astrologie nu este cea mai buna, este de multe ori privit cu teama, frica, este o energie mai brutala decat energia lui Marte, mai putin ascunsa decat energia lui Pluto, mai putin imprevizibila decat Uranus, ceea ce trebuie sa stim este aceea ca influenta lui Saturn nu trece niciodata neobservata. Influenta lui Saturn ne atinge in profunzime, ne modifica scara de valori, forma, identitatea, zdrobeste fara mila tot ce-i artificial in personalitatea noastra, in viata noastra, cu Saturn nu se poate negocia, nu, chiar daca uneori ai impresia ca l-ai pacalit sarind anumite trepte,  mai tarziu se va prezenta si te va conduce destul de dur pe treapta sarita. Locul lui Saturn atat in harta natala cat si in tranzit ne vorbeste despre o zona cu multe retineri, inhibitii, simtim un fel de obligativitate de a face fata provocarilor care apar, o parte din energia noastra va fi dirijata in aceste directii pentru a invata cum sa facem fata cu succes acestor provocari. Pe 23 decembrie, ora 18:34, ora Romaniei, Saturn, “ Parintele timpului “ intra in semnul  de foc, mutabil al Sagetatorului. Cum Sagetatorul este casa lui Jupiter, casa fiului ce si-a detronat tatal, pot spune ca Saturn aici, va fi destul de temator, strangator de informatii, idei, legi, credinte cu care sa se apere. Saturn in Sagetator ne face destul de seriosi, prudenti cu tot ceea ce fiul lui, Jupiter ofera atunci cand ii intra in casa: adevar, idei, filosofii, mass-media, internet, straini, strainatate, credinte, calatorii fizice, mentale, afaceri externe, viziunea asupra lumii. Saturn este un mare profesor cosmic care aduce disciplina, cu sau  voia noastra. Acuma, suntem inscrisi la cursul lui Saturn, un curs legat de adevarul unei legi, unei credinte, unui strain, unei afaceri cu strainii, unui crez, unui curs, scoli superioare, alte culturi, internet si ceea ce propaga internetul drept adevar absolut.  Sageata lui Jupiter nu mai merge unde vrea ea, ci trebuie sa aiba o tinta clara. Saturn in Sagetator nu concepe sa traim fara reguli, legi clare care trebuiesc respectate sau modificate astfel incat viata noastra sa aiba repere adevarate.
Saturn  in Sagetator este “ profesorul”  care vrea sa faca ordine in sistemul de idei, credinta, religie, sisteme religioase, invatamant superior, sisteme filosofice, teologice, metafizice, politica, internet, mass-media. Saturn si semnul Sagetator, casa lui Jupiter cel care si-a detronat tatal, au foarte putine lucruri in comun  iar reunirea loc cereasca este destul de incomoda ca rezultat.
Daca Sagetatorul  extinde tot ce atinge, este norocosul, optimistul, jovialul , protectorul, petrecaretul, legiuitorul, justitiarul, calatorul fara frontiere ( in toate sensurile , fizic, spiritual), Saturn restrange tot ce atinge, este timpul ( el spune da-i timp timpului ), lentoarea, obstacolul, responsabilul, limita, ambitia, organizarea, este pesimistul care vede piedici peste tot si care necesita eforturi duble pentru a fi depasite. Din acest motiv, lucrurile pot aparea destul de neclare, ele trebuiesc reajustate daca vrem sa obtinem un echilibru intre expansiune si contractie, intre capacitatea de a gasi solutii in afara perspectivelor normale ale vietii si abilitatea de a utiliza trecutul si a crea o noua fundatie pentru viitor.
saturn
Daca Sagetatorul vede imaginea de ansamblu iar detaliile sunt adesea uitate, sacrificate in favoarea unui adevar general, acuma, Saturn ne ajuta sa gasim acele detalii care dau viata unui alt adevar practic. Cum Sagetatorul  este optimist si crede ca tot ce “ tot ce zboara se mananca”, acuma Saturn ne aduce dovada cat de idealist este acest proverb, cat de rau ne putem face prin acest crez idealist.Daca Sagetatorul ne spune ca “ cerul este limita “, Saturn in Sagetator cu secera lui ne taie avantul, aratandu-ne ca viata are limitele ei impuse de cer.
Teorema lui Saturn in Sagetator trebuie demonstrata prin suma adevarului fiecarui detaliu, iar timpul va oferi realitatea care infirma crezurile bazate doar pe imaginea de ansamblu.
In relatii, Sagetatorul traieste viata mai degraba ca o calatorie decat ca o destinatie, ii place mai mult vanatoarea decat prada, cautarea si cercetarea decat descoperirea de sine, acuma, Saturn va cere planuri concrete iar din acest motiv, am putea vedea mai multe casatorii si divorturi, multi vor vedea ca viitorul imaginat de ei nu se potriveste cu ceea ce este de fapt  partenerul, asociatul, liderul.
Cum Sagetatorul reprezinta si problemele  juridice iar casatoria, divortul sunt chestiuni juridice, credinta in iubire, in aliante, va fi testata, dovedita sau infirmata. Acuma idealurile unei relatii, unei aliante se vor confrunta cu realitatea iar acest lucru va fi pentru unii  un  apel de trezire destul de dur, adevarul brutal  trezeste la realitate. Cred ca Saturn in Sagetator va soca oamenii oferind un adevar crud in sistemul de educatie, manipulare prin internet, mass-media, urmeaza o perioada in care trebuie sa intelegem ca “ falsul “ propagat nu ofera viitor, dezvoltare.
Cred ca spiritualitatea, religia, crezurile fiecaruia dintre noi vor fi testate, adesea, fanatismul poate sa-si arat fata, multi vor sta in picioare pentru ceea ce cred  si probabil vor fi zdrobiti de aceste crezuri, multi vor renunta la crezurile lor din cauza fricii. Ceea ce este important in urmatoarea perioada, este aceea, ca Saturn poate fi preotul care predica un adevar practic pentru toti, multi vor participa la sujba lui, multi vor ocoli aceasta slujba astrala.
Saturn este mentionat  ca stapanul Karmei ce aplica intr-un mod  grav legea  cauzei si efectului, actiune si reactiune, culegem ceea ce am semanat. In urmatorii ani, ne putem astepta sa vedem  consecintele nedorite ale unor idei care nu s-au bazat decat pe hazard, manipulare. Putem vedea schimbari in educatie, scandaluri in biserici, scandaluri politice, problemele legate de aplicarea dura a unei legi.

Intrarea lui Saturn in Sagetator activeaza  asteroidul 430 Hybris, deci perioada acestui tranzit important va pune un accent deosebit pe ceea ce poate face aroganta, mandria nesabuita.
In Grecia antica, Hybris a fost o zeita destul de urata, violenta cu un comportament bazat mai mult pe mandrie nesabuita. Zeii s-au casatorit unul dupa altul iar in cele din urma a venit si randul  lui Polemus –razboi, ultimul dintre burlaci. Hybris a devenit nevasta lui deoarece si ea a fost singura care a ramas fara sot. Se spune ca Polemus si-a iubit foare mult sotia, pe Hybris, urmand-o peste tot pe unde mergea ea. Unde apare Hybris ( violenta, aroganta) cu siguranta Polemus se va afla chiar in spatele ei. Orgoliul este o tema comuna in tragediile din mitologia greaca. Protagonistii acestor tragedii au fost pedepsiti de Zei pentru orgoliul, mandria exagerata, pentru increderea in ei mai presus de legile divine, de zei. Aceste persoane socoteau ca sunt deasupra vointei zeilor, destinului lor. Personajele mitologice pedepsite pentru orgoliul lor: Arachne, Bellerophon, Chione, Niobe, Laios, Iasion, Cinyras, Oedip rege, Jason, Salmoneus,  Marsyas. Adam si Eva au fost alungati din gradina Edenului datorita increderii ca ei pot fi asemeni lui Dumnezeu. Turnul Babel a fost ridicat pentru a ajunge la cer dar a fost distrus de Dumnezeu. Hybris este deosebit de periculoasa atunci cand este prezenta la cei care controleaza o mare putere, organizatii militare, sefi.
In astrologie, Hybris indica un loc in care putem actiona din aroganta, din incredere prea mare in capacitatile noastre netinand cont de nimeni si de nimic. Asocierea lui Saturn in Sagetator cu Hybris poate fi privita ca o zona de izbucniri violente, aroganta extrema, nivel excesiv de mandrie, atitudine incapatanata in legatura cu un post de conducere important, cariera, tron, presedinte, creativitate personala, copii, iubire dar si o parte ascunsa care poate fi destul de nesabuita. Hybris este un punct in care credem ca putem ajunge departe dar care in timp se intoarce impotriva noastra. Orgoliul lui ” eu stiu cel mai bine”  este fraza cheie a lui Hybris dar care conduce la celebrul proverb biblic “Mandria merge inaintea caderii”. Hybris in cele din urma a provocat caderea lui Ahile, Cassiopeia, Icar, Narcis, Odiseu si asa mai departe … Orgoliul denota mandrie prea increzatoare si aroganta, adesea este asociat cu o lipsa a smereniei  nu neaparata cu o lipsa de cunostinte.
Acuma, tranzitul lui Saturn in Sagetator va provoca caderea celor care au uitat de smerenie, bun simt, compasiune, “eu fac legea, eu o aplic”.“ Mandria merge inaintea caderii “ rezuma acest moment de aceea va recomand atentie in urmatorii ani.

Functiile inalte, adevarul, libertatea, invatamantul superior, strainatatea, credinta, spiritualitatea, ghizii, profesorii, internetul si ceea ce propaga internetul, vor fi disecate de tranzitul lui Saturn in Sagetator.
Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.

Influenta majora a lui Saturn in Sagetator va fi asupra semnelor mutabile: Sagetator, Gemeni, Pesti, Fecioare.
Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com/

Horoscop 2015 - Iubire, romantism, trăire

Noroc în dragoste. Pentru alții, posibile despărțiri, separări.
Jupiter susține și potențează norocul oamenilor activi, muncitori, drepți, serioși.




https://www.youtube.com/watch?v=D8ZlefcYqLM

Horoscop 2015 pentru toate zodiile



BERBEC
Este un an potrivit schimbarilor majore. Posibilitatile de dezvoltare personala si profesionala sunt notabile, bine fiind sa iti stabilesti chiar din primele zile ale anului obiective clare. Caruselul de evenimente in care vei fi implicat iti va aduce personaje noi in preajma si te va ajuta sa intelegi ce iti este cu adevarat de folos.
Ai sanse minunate de a-ti dezvolta mentalul superior, prin activitati si programe de instruire care te vor antrena pe termen lung. Imbunatatirea sistemului de valori va fi posibila, fie prin studiul unor discipline filozofice si religioase despre culturi si civilizatii straine, fie prin lecturarea unor carti celebre despre aventura numita viata.
Calatoriile pe distante lungi vor capata o noua coloratura, in sensul ca se vor desfasura cu o tema precisa: calatorii pentru studiu, documentare, schimb de informatii intr-un cadru oficial cu parteneri straini. Chiar si in calatoriile de agrement vei constata ca ai ceva nou de invatat.
Sanatatea este vulnerabila, insa partea pozitiva este ca absolut orice neplacere se poate ameliora spectaculos. Recomandabil este sa imbini terapiile alopate cu cele naturiste si sa adopti un stil de viata sanatos si potrivit tie.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec iti vor deschide culoare deosebite in sectoarele sanatatii, ale relatiilor cu ceilalti si ale muncii. Nu in ultimul rand, personalitatea ta, felul de a actiona si reactiona in fata provocarilor vietii se va imbunatati vizibil. Spre finele anului 2015, cei dragi vor spune cu mandrie despre tine ca ai facut progrese mari in toate privintele. Iar tu trebuie doar sa te mobilizezi in directiile de viata potrivite si sa primesti cu bratele deschise tot ce iti ofera contextul in care iti desfasori viata.
Relatiile Berbecului in 2015
Pentru ca in primul rand ai sanse sa iti schimbi personalitatea, felul in care abordezi totul si relatiile tale se vor schimba. Vei simti tensiuni in relatiile cu prietenii, protectorii sau admiratorii tai in intervalul 22 ianuarie – 11 februarie, deoarece contextul astral predispune la bulversare mentala, neintelegeri si vorbe spuse la repezeala. Posibil ca in urma evenimentelor din primele doua luni ale anului, in preajma datei de 20 martie, cand se va forma eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, sa simti imboldul de a renunta la planurile vechi, la relatiile care nu te mai inspira, orientandu-te totodata spre alte proiecte personale sau profesionale.
Din a doua parte a lunii aprilie pana in preajma datei de 12 iunie relatiile cu persoanele din anturajul apropiat sunt tumultoase, aducatoare de informatii pretioase, dar si de calatorii diverse pe distante scurte. Se recomanda prudenta in perioada 19 mai – 12 iunie, deoarece activitatile intelectuale, dialogurile sunt din nou viciate si cu greu te poti intelege cu ceilalti. Insa si ei la randul lor te vor intelege mai greu sau deloc.
Relatiile parteneriale au un grad mare de instabilitate. Posibile schimbari in relatia de cuplu, fie de ritm de viata in doi, fie pur si simplu tu decizi sa parasesti relatia macar pentru o vreme, pentru a-ti limpezi gandurile. Eclipsa totala de Luna ce se va forma in preajma datei de 4 aprilie in Semnul Balantei iti va semnala faptul ca trebuie sa inchei, fie o colaborare profesionala, fie o relatie cu un partener de viata, pentru ca de acum incolo nu iti mai sunt de folos. Intervalul 18 septembrie – 9 octombrie aduce iarasi predispozitii spre o comunicare defectuoasa, ruperi de contracte, incalcarea promisiunilor, razgandiri in toate privintele.
Relatiile sentimentale si cele cu copiii sunt activate pe tot parcursul anului. Suisuri, coborasuri, situatii amuzante, altele neplacute, oricum nu te vei plictisi. Felul in care abordezi capitolul amoros necesita schimbari majore. Gusturile tale in materie de iubire fluctueaza mult. Ba esti dragut, atent cu cei dragi, ba te apuca furiile si iti manifesti o latura mai putin agreabila a personalitatii tale. Controleaza-te, deoarece risti sa strici relatii si situatii bune. Totusi, intervalul 1 august – 5 septembrie iti poate aduce aminte de iubiri trecute, persoane dragi de care nu mai stiai nimic de multa vreme. Aceste persoane pot reveni in chip misterios in preajma ta, oferindu-ti clipe de neuitat. Insa, pe de alta parte, relatia sentimentala actuala se poate destrama, pentru ca dai dovada de prea multa nestatornicie. Daca vrei sa te implici intr-o noua relatie amoroasa, perioada propice este cuprinsa in intervalul 10 octobmbrie – 31 decembrie. Poate intra in discutie aparitia unui copil sau abordarea activitatilor alaturi de generatiile mai tinere decat tine.
Domeniul profesional
Pana in luna iulie sunt posibile tot soiul de situatii bulversante la locul de munca. Temerile legate de conditiile de munca, salarizare, relatii colegiale sau cu sefii sunt accentuate. Vor fi momente cand iti va fi mai greu sa te integrezi in anturajul profesional, sa simti ca faci parte dintr-un colectiv de lucru. Totusi vor fi si situatii bune, perioade in care vei munci cu placere alaturi de ceilalti. Sustinerea sefilor va fi discreta si, fara sa iti dai seama, acestia iti vor coordona activitatea profesionala in directii greu de anticipat. Mai mult antren vei simti in relatiile colegiale sau in cazul in care ai subalterni.
Activitatea profesionala in sine se va diversifica mult si bine. Dupa 12 august se vor deschide culoare importante in profesie. Te poti orienta catre un nou loc de munca, noi activitati profesionale sau pur si simplu te poti gandi la o noua profesie.
Luna septembrie este foarte importanta la capitolul profesional, deoarce se produc doua eclipse, respectiv pe 13 septembrie va avea loc o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, iar pe 28 septembrie o eclipsa totala de Luna in Semnul tau zodiacal, Berbec. In preajma datei de 13 septembrie vor aparea mugurii schimbarilor profesionale, direct la locul de munca, iar in preajma datei de 28 septembrie ai sanse bune de a-ti alege o noua directie sociala, de a face schimbari majore in felul in care te raportezi la munca si la implicatiile ei.
Toate acestea vor atrage dupa sine si modificari salariale. Castigurile vor fi modeste, dar suficiente incat sa duci un trai indestulator. Perioada austera, mai ales in ceea ce priveste banii si bunurile pe care le folosesti si adminstrezi impreuna cu altii, este 14 iunie – 17 septembrie.
TAUR
Este un an cu schimbari majore in sectoarele domestic, amor, ca si in cel al relationarii cu generatiile tinere. Totusi se contureaza liniste, capacitate buna de a face fata tuturor provocarilor, de a te integra usor in orice mediu, fie familial, fie profesional. Este bine ca, din cand in cand, sa meditezi asupra evenimentelor din ultimii trei ani, in special in sectorul relatiilor parteneriale si al relatiilor cu sefii. Astfel vei descoperi amanunte date uitarii sau neglijate la vremea lor, amanunte care, pe parcursul anului 2015, te vor ajuta sa descurci itele tuturor evenimentelor in care vei fi implicat. Pune-ti in evidenta experienta de viata acumulata si totul se va desfasura in favoarea ta.
Contextele astrale ce se vor construi pe parcursul anului iti vor indrepta atentia si eforturile mai mult inspre latura personala, intima a vietii. In special acasa, in familie, se produc schimbari majore, care vor avea efecte pe termen lung. De asemenea, relatiile sentimentale vor cunoaste alte dimensiuni. Pasiunile si hobby-urile neglijate de atata amar de vreme, acum te vor acapara mult si bine. Recomandabil este sa te afunzi in mod regulat in activitati creative, deoarece ai sanse deosebite de a realiza adevarate opere de arta.
Sanatatea ramane in continuare vulnerabila pe segmentele capului si aparatului renal. Iti este de mare folos un stil de viata sanatos, informarea corecta si permanenta asupra starii de sanatate a organismului tau si nu in ultimul rand, compania celor dragi.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec iti vor deschide culoare importante in relatiile cu prietenii, protectorii, la serviciu, in capitolul amoros, dar si in abordarea vietii prin cai asa-zise neconventionale. Multe informatii deosebite vei primi in starea de vis, prin meditatii in locuri sfinte sau in calatorii.
Relatiile Taurului in 2015
Relatiile cu prietenii sunt incitante, dar te atrag printr-un farmec anume si mister. Din 12 ianuarie si pana pe 20 februarie se intrezaresc discutii si intalniri fructuoase, dar sunt posibile si conflicte si certuri din te miri ce. Este adevarat ca sunt persoane deosebite, poate chiar erudite, cu o vasta cultura, insa ceva este ocultat, cenzurat. Eclipsa partiala de Soare care se produce in preajma datei de 20 martie iti aduce noutati in aceste tipuri de relatii, insa fii prudent. Unii se pot indeparta de tine definitiv. La serviciu altii isi pot retrage sustinerea profesionala pe care ti-au acordat-o pana acum. Amalgamul de stari personale si situatii nedefinite clar iti vor da de furca.
Relatiile cu anturajul apropiat sunt bune in intervalul 8 mai – 5 iunie. Iti sunt favorizate calatoriile pe distante scurte, fie vizitandu-i pe cei dragi, fie venind ei la tine, fie mergand impreuna in locuri frumoase sau intreprinzand actiuni comune pentru amuzament si relaxare. Negura poate aparea in intervalul 25 iunie – 8 august, in sensul ca foarte usor se poate ajunge la discutii zgomotoase sau chiar despartiri definitive de unii apropiati.
Relatiile cu membrii familiei sunt fluctuante si sensibile. Se produc schimbari majore in forul interior al tuturor celor care alcatuiesc neamul tau, familia in care te-ai nascut, dar si familia pe care ai format-o alaturi de cineva. Tu, la randul tau, incet, dar sigur te vei raporta altfel la tot ce tine de relatii familiale, chestiuni domestice, aspecte patrimoniale. Diferendele de opinii ies mult in evidenta, dar cu putin efort si bunavointa le poti aplana cu succes. Sunt posibile schimbari in spatiul domestic, achizitionarea unor bunuri imobiliare sau rezolvarea unor chestiuni care vizeaza mostenirile. Exista si varianta sa te muti in alta locatie.
Relatiile amoroase sunt condimentate din plin pe tot parcusul anului. Cheful de amor, veselia de care dai dovada din cand in cand, dorinta de a-ti dedica timp, efort si resurse materiale unui hobby vor predomina in a doua parte a anului. Posibil sa apara iubiri din trecut in intervalul 19 iulie – 9 octombrie. La fel de bine te poti desparti definitiv de un partener de amor sau de distractii. Legat de acesta, fie descoperi niscai secrete bine ascunse si neplacute, fie pur si simplu iti doresti un personaj nou alaturi de care sa incepi o relatie, bazata pe sinceritate, deschidere sufleteasca si mentala.
In preajma datei de 13 septembrie se formeaza eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, oferindu-ti sanse deosebite de a te indragosti, de a reformula o relatie mai veche care inca te atrage, dar si de a te gandi la copii. De la acest moment incolo este bine sa iti orientezi, macar din cand in cand, atentia si eforturile catre activitati legate de copii, pentru ca te ajuta sa iti pastrezi tonusul, iar tu la randul tau le poti oferi sprijin si indrumare in problemele lor.
Relatiile parteneriale vor fi destul de linistite, insa in intervalul 14 iunie – 19 septembrie se vor reitera ultimele aspecte ramase nerezolvate sau neintelese, in urma evenimentelor petrecute atat in relatia de cuplu, cat si in relatiile de colaborare profesionala, din toamna lui 2012 incoace. Fii prudent si rezolva toate diferendele.
Domeniul profesional
La serviciu, principalul inconvenient va fi comunicarea. Lunile ianuarie si februarie iti aduc multa zarva in relatiile cu sefii, dar si colegii iti dau de furca. Sunt posible discutii aprinse cu reprezentantii oficiali ai unor institutii, cu partenerii profesionali, dar mai ales cu sefii tai directi. Sigur ca vor fi si situatii placute, momente in care iti vor fi apreciate eforturile depuse, insa vor fi de scurta durata. Un fel de una calda, una calduta si doua-trei reci, dupa care ciclul se reia. In intervalul 22 ianuarie – 11 februarie este bine sa eviti semnarea documentelor, luarea deciziilor importante sau discursurile publice, deoarece mentalul general este viciat si nimeni nu intelege nimic, nici macar de la propria persoana.
Intervalul 19 mai – 11 iunie poate aduce schimbari ale conditiilor de lucru, ale activitatii profesionale propriu-zise care vor atrage dupa sine modificari salariale, dar si de statut socio-profesional. Evita cheltuielile majore, investitiile si asocierile in afaceri. Și in aceasta perioada, una se gandeste, alta se spune si cu totul altceva se face.
Relatiile colegiale si modul de desfasurare al treburilor la serviciu sunt tensionate incepand cu 15 septembrie. Comunicare defectuoasa, conflicte ascunse, plus doua eclipse care te vor impulsiona sa te gandesti la un alt loc de munca sau chiar la schimbarea profesiei. In preajma datei de 4 aprilie se formeaza o eclipsa totala de Luna in Semnul Balantei, moment in care se contureaza finalul unei etape profesionale, atat ca relatii de munca, cat si ca activitate propriu-zisa. Pe 28 septembrie se formeaza o eclipsa totala de Luna in Semnul Pestilor, care iti va aminti de faptul ca este nevoie sa te feresti de grupurile formate ad-hoc la serviciu.
GEMENI
Accentele anului 2015 vor fi puse in domeniul relatiilor parteneriale, al colaborarilor, al raportarii tale personale la ceilalti si la provocarile vietii. Minunat este ca se imbunatateste vizibil sanatatea, relatiile de munca si modul de desfasurare al activitatilor de la serviciu.
Gandirea si comunicarea iti sunt bine sustinute. Toata perioada anului 2015 este propice dezvoltarii laturii educative, prin participarea la cursuri de scurta durata, prin calatorii tematice sau prin urmarea unui program de instruire personala sau profesionala intr-o alta locatie decat cea in care locuiesti de obicei.
Este bine sa iti indrepti atentia spre un hobby, pentru ca te-ar ajuta sa te exprimi din plin, fara rezerve, inhibitii sau credinte nepotrivite. De asemenea, in cadrul studiului sau desfasurarii activitatilor specifice unui hobby poti intalni persoane interesante, care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine.
In intervalul 14 iunie – 18 septembrie este bine sa revii asupra unor aspecte ale sanatatii care te-au necajit in ultimii trei ani. Posibil sa fii nevoit sa faci tot soiul de analize, sa te consulti cu diversi specialisti in sanatate sau pur si simplu sa iti revizuiesti din nou stilul de viata. Implica-te cu incredere in toate demersurile necesare imbunatatirii starii sanatatii tale, pentru ca ceea ce faci acum este o tusa importanta cu efecte pe termen lung. Și anume pentru urmatorii sapte, paisprezece sau chiar douazecisiopt de ani de acum incolo.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec iti vor crea efecte in domeniul profesional, al familiei, al relatiilor cu prietenii si in cele sentimentale. De retinut: tot ceea ce se petrece in plan profesional are repercusiuni asupra celui familial si invers; relatiile sentimentale vor fi foarte greu de delimitat clar de cele de prietenie, existand riscul unor confuzii majore.
Relatiile Gemenilor in 2015
Relatiile cu persoanele din anturajul apropiat isi vor modifica termenii de desfasurare, in sensul ca vei deveni mult mai selectiv in a-ti alege sfatuitorii, ajutoarele sau cei carora li te vei destainui de acum incolo. Multe persoane considerate apropiate ani buni, vor disparea din sfera ta de interes, lucru de altfel foarte benefic. Vor veni in preajma ta alte situatii deosebite in care sa cunosti persoane noi, alaturi de care vei lega prietenii trainice si de buna calitate.
Intervalul 6 iunie – 8 octombrie iti aduce multe rasturnari de situatie, declaratii surpriza din partea unor apropiati sau reluarea unor discutii pe teme considerate de mult rezolvate. Se va dovedi faptul ca ai trecut mult prea usor, undeva, candva peste sentimentele cuiva drag sau poate peste o situatie dramatica a unei rude, iar acum este un fel de vreme a scadentei. Posibil ca aceste persoane sa aiba nevoie de ajutorul tau moral si material. Se recomanda prudenta in vorbe si gesturi pentru ca, foarte usor, cel mai mic si nevinovat gest al tau poate fi interpretat de catre ceilalti exact pe dos.
Relatiile cu membrii familiei, neamului din care te-ai nascut, dar si cu cei alaturi de care ai construit tu o familie noua sunt tensionate pana in preajma datei de 12 noiembrie. Chestiunile domestice, cele care privesc o mostenire sau bunuri comune, dar si principiile tale de viata si ale membrilor familiei vor fi supuse unor rasturnari de situatie greu de anticipat. Fiecare isi va modifica frecvent ideile, planurile, asa incat vei fi nevoit sa te adaptezi repede la situatiile nou ivite.
In preajma datei de 13 septembrie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, oferindu-ti sanse deosebite de a-ti imbunatati relatiile familiale, de a aplana divergentele de opinie intre tine si cei dragi sau pentru materializarea unor planuri domestice coapte mai demult in cuptorul inimii tale.
Relatiile cu prietenii sunt accentuate in intervalul 20 februarie – 31 martie si in preajma formarii unei eclipse totale de Luna in Semnul Berbecului, pe 28 septembrie. In ambele cazuri sunt posibile destramari definitive ale unor relatii mai vechi, dar si aparitia unor personaje deosebite, care iti vor fi alaturi, in rolul de prieteni, multa vreme de acum incolo.
Relatiile sentimentale vor arata ca un mozaic, metaforic vorbind. Se intrezaresc evenimente interesante, pe care va trebui sa le iei in calcul, sa tragi concluzii si sa actionezi in consecinta. In preajma datei de 4 aprilie se va forma o eclipsa totala de Luna in Semnul Balantei, moment ce va marca un final de etapa sentimentala. O relatie veche, fie se reconfigureaza, fie se destrama definitiv. Comunicarea cu persoana iubita se face mai dificil, insa daca te straduiesti putin, daca inveti sa ai rabdare si sa intelegi ca, de multe ori, ceilalti nu pot tine pasul cu tine, atunci lucrurile se vor desfasura lin, fara neplaceri.
Domeniul profesional
Relatiile profesionale sunt destul de armonioase. In relatia cu sefii exista ceva animatie, dar numai in ianuarie si februarie. Situatii placute, in care iti vor fi recunoscute meritele, situatii mai putin placute in care vei fi tras la raspundere atat pentru gafele tale, cat si pentru cele ale colegilor. De avut in vedere faptul ca relatia ta cu sefii este una greu de definit, plina de iluzii, dar uneori apar si sclipiri interesante. Fii prudent in intervalul 12 ianuarie – 19 februarie, deoarece vei avea tendinta de a riposta la tot si la toate, in special la vorbele, gesturile, faptele sefilor sau reprezentantilor institutiilor oficiale.
Probabil ca in urma celor petrecute in plan profesional, la serviciu, in preajma datei de 20 martie, cand se va alcatui o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, te vei decide sa abordezi cu totul altfel relatiile din campul muncii. Pe de alta parte, poate fi vorba despre un moment de glorie in care, datorita reusitelor tale profesionale din ultima vreme, sa fii avansat pe un post de raspundere, sa ti se incredinteze sarcini de lucru noi, cu efecte pe termen lung. Insa ai grija sa nu te supraestimezi acceptand orice, oricat.
Relatiile colegiale se imbunatatesc vizibil. Atentie ca acestia nu vad totdeauna cu ochi buni faptul ca te ai bine cu sefii. De aceea, recomandabil este sa te comporti frumos si sa eviti a manifesta aere de superioritate. Intervalul 14 iunie – 18 septembrie este important, pentru ca aduce sanse de consolidare a unor situatii de munca, la care ai depus din greu eforturi in ultimii trei ani.
RAC
Este un an care te predipsune la multa activitate de detaliu, rabdare, schimbarea atitudinii fata de munca si implicatiile ei. Starile tale de spirit se vor mentine intr-un ritm fluctuant insa, nativ, esti un maestru in a te descurca excelent cu ele. Capitolul amoros se imbunatateste, se va trage linie dupa evenimentele petrecute de trei ani incoace, simtind o mare usurare.
Insa se contureaza schimbari majore in planul muncii si al sanatatii. Recomandabil este sa vii in intampinarea acestora. Revizuieste-ti situatia profesionala si starea generala a sanatatii, doarece aceste segmente de viata sunt strans legate intre ele, sustinandu-se unul pe celalalt.
In continuare vor fi prezente in viata ta domeniile filozofice, spirituale, relatiile cu oameni de vaza in diverse domenii ale vietii. Meditatiile in locuri sfinte, calatoriile cu tema spirituala, lecturile religioase sau despre culturile si civilizatiile lumii contemporane vor fi refugiile tale mai mult sau mai putin secrete.
Totul este sa iti aranjezi programul zilnic astfel incat sa alternezi in permanenta orele de odihna, cele de studiu si cele de munca. Asta pentru ca organsimul tau va resimti din plin oboseala sau chiar accentuarea unor afectiuni mai vechi. Vizate sunt segmentele ficatului, soldurile, coapsele, dar si aparatul respirator.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec, te vor impulsiona sa iti schimbi sistemul valorilor morale, sa te apropii mai mult de oamenii de buna calitate, sa calatoresti in locuri frumoase, incarcate cu energie benefica si sa inchei o etapa socio-profesionala care si-a epuizat experientele pentru tine.
Relatiile Racului in 2015
Relatiile cu strainatatea iti aduc noutati in intervalul 12 ianuarie – 20 februarie. Sunt posibile discutii cu persoane aflate departe de granitele tarii, calatorii in strainatate sau demersuri necesare realizarii unui contract de colaborare cu parteneri straini. Frumos este faptul ca toate acestea iti vor lumina sufletul si chipul, iti vor deschide posibilitati noi de a-ti dezvolta spiritul.
In preajma datei de 20 martie se va construi o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, oferindu-ti momente de revelatie, de intelegere a lucrurilor dincolo de aparente. Apropierea de cele sfinte, dialogurile cu persoane religioase iti vor aduce pe de o parte informatii deosebite, iar pe de alta parte liniste si pace sufleteasca.
Relatiile familiale sunt dinamice. Se vor ivi situatii placute, altele mai putin, altele neutre. Cum pentru tine casa si familia inseamna totul pe lumea asta, vei avea ocazii bune de a-ti reamenaja spatiul de locuit, de a achizitiona obiecte valoroase, de a te intalni cu rudele dragi. Sigur ca usor se poate ajunge la contradictii de la un simplu si banal tantar, insa foloseste-ti farmecul personal, talentul nativ de closca si impaca pe toata lumea.
In perioada 3 – 5 aprilie se va forma o eclipsa totala de Luna, marcandu-ti un final de etapa domestica. Fie reusesti sa inchei demersuri specifice, fie sa lamuresti chestiuni familiale. Sau chiar te poti muta in casa noua.
Relatiile cu anturajul apropiat sunt tensionate, de aceea fereste-te sa te bazezi pe rude apropiate sau prieteni. Este mai bine sa te inconjori numai de persoanele care s-au dovedit de incredere de-a lungul timpului. Se recomanda – din cauza labilitatii psihice din intervalul 19 iulie – 9 octombrie – multa prudenta, pentru ca unii te vor provoca destul de mult.
Pe 13 septembrie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei si iti va crea efecte in plan intelectual. Astainseamna ca foarte usor ii vei intui pe ceilalti, in mod special pe rudele si prietenii apropiati. Simturile fiindu-ti activate mult, starea sanatatii tale poate avea de suferit. Invata sa iei oamenii asa cum sunt si ofera ajutor si sfaturi numai cand ti se cere.
Relatiile parteneriale vor continua in acelasi registru ca si in anul precedent. Atentia si eforturile iti sunt directionate in alte domenii de viata, iar cumva acesta al relatilor parteneriale ramane in umbra. Incet, sigur si discret Pluto, aflat in Capricorn in segmentul tau partenerial, nu te va lasa in pace pana nu iti reformulezi din temelii conceptiile si atitudinea fata de parteneri.
Relatiile sentimentale se vor detensiona vizibil, insa in intervalul 14 iunie – 18 septembrie Saturn va reveni in acest sector si te va impulsiona sa retusezi ultimele detalii amoroase ramase de izbeliste. Dar greul sentimental a trecut si ai deja liber la a te indragosti. Cea mai buna perioada pentru distractii, iubiri fulgeratoare si aventuri pasagere este 5 – 31 decembrie 2015.
Domeniul profesional
Forfota se intrezareste in intervalul 20 februarie – 31 martie si in preajma datei de 28 septembrie, cand se va forma o eclipsa totala de Luna in Semnul Berbecului. In special relatiile cu sefii sunt animate: discutii aprinse, activitati dinamice, diverse; posibil sa ti se ofere o marire salariala sau o postura de conducere. Discerne atent in ce situatii profesionale te angrenezi, astfel incat sa nu te suprasoliciti. Este adevarat ca prin eforturile depuse, mai ales in prima parte a anului, in campul muncii ti se deschid variante noi de castig pe termen lung.
Vizavi de sefi, responsabilitati profesionale, imagine publica, statut socio-profesional se va evidentia un moment de final de etapa in preajma datei de 28 septembrie. Posibil sa renunti la un loc de munca, la o postura profesionala care nu te mai reprezinta sau pur si simplu sa abordezi altfel toate acestea. Traversezi o perioada, de fapt este vorba de cativa ani, in care nu prea poti suporta un sef sau sa fii condus de cineva la modul general. Pe scurt, tu iti esti propriul sef, chiar ai avea curajul sa lucrezi pe cont propriu sau sa abordezi un alt loc de munca, o alta profesie.
Relatiile colegiale si desfasurarea activitatii profesionale vor cunoaste schimbari profunde. Incepe o perioada de aproximativ doi ani si jumatate in care va trebui sa te bazezi mai mult pe fortele tale. Activitatea profesionala se poate restrange, modifica sau diversifica atat de mult, incat sa simti la un moment dat ca tot Universul se sprijina pe umerii tai.
Sigur ca modificarile de la serviciu vor atrage dupa sine si modificari in plan financiar. Vei avea cu totul alte surse de venit, greu de anticipat. Munca multa, bani care vor veni si ei la momentul potrivit, dar totusi este bine sa te obisnuiesti sa traiesti cu strictul necesar.
LEU
Este un an foarte important, deoarece schimbarile intervenite pe parcursul lui vor avea efecte pe sase sau chiar doisprezece ani de acum incolo. Planeta Jupiter, aflata in Semnul tau zodiacal pana la mijlocul lunii august, te ajuta sa iti reconstruiesti personalitatea, sa te intelegi mai bine cu tine insuti, sa iti gasesti locul, situatiile si oamenii potriviti.
Relatiile tale se vor modifica pentru ca tu la randul tau iti schimbi comportamentul, atitudinea, dar si nevoile. Experienta de viata acumulata isi va spune cuvantul, asa incat bine ar fi sa iti acorzi momente de ragaz si sa faci un bilant al evenimentelor importante traite pana la nivelul acestui an.
De retinut ca tu iti esti cel mai bun prieten, sfatuitor, critic, dar si cel mai inversunat dusman. Abordeaza viata si provocarile ei de pe pozitii noi, invata de la personajele importante ale omenirii si in permanenta largeste-ti orizontul cunoasterii. Foarte important este momentul 28 septembrie, cand se formeaza o eclipsa totala de Luna in Semnul Berbecului, oferindu-ti punti noi de legatura cu spiritualitatea.
Sanatatea este vulnerabila pana in luna octombrie, de aceea ingrijeste-te in permanenta. Faptul ca Pluto sta bine instalat in segmentul sanatatii inseamna ca in orice moment te poate sanctiona la acest capitol, daca gafezi cumva in gandire, atitudine, vorbe, fapte. Se recomanda prudenta, stil de viata sanatos si potrivit tie, informarea corecta asupra starii sanatatii tale generale. Aranjeaza-ti programul zilnic, astfel incat sa alternezi orele de odihna cu cele de munca. Vacantele in natura, departe de zumzetul orasului, compania celor dragi sau a unui animal de casa, iti sunt de mare folos.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec, iti vor crea efecte in plan financiar si in relatiile cu persoanele din anturajul apropiat. Activitatile intelectuale, cele de predare-invatare-evaluare sunt alte teme importante oferite de eclipsele anului.
Relatiile Leului in 2015
Relatiile cu rudele si prietenii apropiati sunt foarte animate. Dialoguri, intalniri, iesiri impreuna in locuri de distractie. Dar si in scop profesional este posibil sa te unesti cu aceste persoane si sa demarati activitati comune care sa va aduca profit material, spiritual. Totusi, in preajma datei de 4 aprilie, cand se formeaza eclipsa totala de Luna in Semnul Balantei, te-ai putea hotari sa renunti la unele relatii. Nu neaparat ca se intampla ceva, insa mentalitatea ta se poate schimba usor, abordand alt sistem de valori, tu la randul tau dorindu-ti alte personaje in preajma ta. Fii prudent si alege-ti cu grija oamenii apropiati.
Intervalul 18 septembrie – 9 octombrie iti aduce multa confuzie, risipirea energiilor vitale in actiuni neimportante, dialoguri serbede cu ceilalti. La modul general, gandirea si comunicarea sunt viciate, asa incat vorbeste putin, acorda mai multa atentie activitatilor intelectuale si evita luarea deciziilor importante.
Relatiile familiale se imbunatatesc vizibil, treburile gospodaresti le vei face cu placere, iar planurile domestice au sanse mari de materializare, asa cum iti doresti. Totusi, in intervalul 14 iunie – 18 septembrie vor reveni in prim-planul vietii chestiunile familiale si patrimoniale care mai au nevoie de o tusa finala. Dar greul a trecut in acest segment de viata, asa incat fii increzator in reusitele tale.
Relatiile sentimentale vor intra intr-un con de umbra pentru vreo doi ani si jumatate de acum incolo. Asta inseamna ca esti provocat sa iti schimbi total viziunea asupra iubirii, imaginii de sine si a petrecerii timpului liber. Daca esti implicat intr-o relatie sentimentala, aceasta va avea de trecut testul seriozitatii si rezistentei in timp. Insa, daca nu esti implicat intr-o relatie amoroasa, e putin probabil ca perioada analizata sa iti aduca vreo idila.
In privinta copiilor, pentru unii nativi Lei, tranzitele astrale le pot aduce un copil care sa ii puna serios la treaba. Nativii Lei care sunt deja parinti vor constata ca odraslele lor s-au maturizat brusc, ca vor sa isi ia viata in propiile maini si bine ar fi sa vina in intampinarea lor.
Relatiile cu prietenii sunt bune intre 12 aprilie si 7 mai. Ai spirjinul lor, dar tot mai bine este sa te sprijini mai mult pe tine. Intervalul 12 mai – 24 iunie tulbura relatiile cu aceste persoane, dar si cu cei care iti sunt admiratori sau protectori socio-profesionali. La fel ca si in perioada 18 septembrie – 9 octombrie, fiecare vorbeste pe limba lui si atat. Deci, nu pune baza pe cele discutate.
Domeniul profesional
Relatiile colegiale si desfasurarea activitatii cotidiene de la serviciu vor continua in registrul deja cunoscut. Provocarea majora consta in a-ti schimba radical viziunea asupra muncii si a relatiilor de munca. Ar fi minunat sa iti organizezi treburile, astfel incat sa ai si perioade de vacanta sau sa depui munca voluntara intr-un domeniu drag tie.
Relatiile cu sefii sau oficialitatile se desfasoara bine, cu exceptia perioadei 1 aprilie – 12 mai, cand sunt posibile altercatii. Ai chef de revolta si nu prea suporti sa executi ordinele cuiva. Indiferent despre cine este vorba, numai notiunea de autoritate in preajma ta iti da de furca. Controleaza-ti starile interioare si reactiile fata de ceilalti, pentru ca foarte usor ti se poate deteriora imaginea in ochii altora. Și totusi vei primi si aplauze pentru merite deosebite in campul muncii. Totul este sa fii modest si sa continui sa iti indeplinesti sarcinile de lucru cu seriozitate, respect fata de munca ta si a altora si, nu in ultimul rand, sa o faci cu drag.
Capitolul financiar este cel mai incercat pe tot parcursul anului. Pot aparea cheltuieli neasteptate, pierderi de bani, bunuri, fie prin furt, fie prin neglijenta, dar si redresari financiare spectaculoase, mai ales incepand cu septembrie 2015. Pe 20 martie se produce o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, ce iti va oferi contexte noi de castig de la si prin altii. Insa, fiind vorba despre o eclipsa, exista detalii importante care iti sunt ascunse, posibil chiar fraude. Pe 13 septembrie se formeaza o alta eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, moment in care ai posibilitatea sa alegi variante noi de castig de pe urma muncii depuse la un loc de munca. Dar si de aceasta data fii foarte prudent, pentru ca in umbra exista hibe.
FECIOARA
Anul acesta e foarte important pentru tine, deoarece Semnul tau zodiacal este vizitat de planete importante – Venus, Jupiter, Marte – care inchid anumite etape de viata si deschid altele. Și Luna neagra se plimba agale pe la tine pe acasa, pana in preajma datei de 24 august. O fi ea un punct fictiv, insa are o incarcatura energetica aparte care iti da de furca. Mai mult decat atat, se construieste si o eclipsa partiala de Soare in preajma datei de 13 septembrie, oferindu-ti sanse deosebite de progres.
De fapt este o perioada excelenta in care ai ocazii rar intalnite de a-ti imbunatati personalitatea, de a renunta la obiceiuri, planuri de viata, directii profesionale, relatii care sunt depasite. Sigur ca toate acestea se fac cu ceva muzicuta, nu prea de bunavoie. Asa incat pot aparea neplaceri, pe alocuri cu note dramatice, contexte care sa te impulsioneze sa faci rapid si radical schimbarile necesare noii etape de viata care ti se asterne in cale.
De mare folos ti-ar fi scrierea unui jurnal personal, in care sa consemnezi toate trairile, emotiile, senzatiile, gandurile care iti vin in minte pe tot parcursul anului, dar si evenimentele in care vei fi implicat. Undeva, candva iti va fi de folos sa il recitesti.
Sanatatea este un segment vizat timp de aproximativ trei ani de acum incolo.Intr-un anume fel, in primele sase luni ale anului ti se vor arata prin diverse cai, sensibilitatile organismului, care au stat in umbra, dar acum incep sa se concretizeze. Foarte delicat este intervalul 6 iunie – 8 octombrie, pentru ca se pot activa afectiuni cardiace si circulatorii mai vechi sau se pot instala discret unele noi. Se recomanda prudenta, controale regulate de specialitate si odihna pe indelete. Chiar traversezi o perioada foarte importanta a vietii, in care lectia principala de asimilat este gasirea echilibrului intre odihna si munca. Tu nativ te desprinzi greu de munca, insa anul acesta ori o faci de bunavoie, ori ti se va impune din exterior prin situatii care te vor tine departe de activitatea profesionala.
Celelalte trei eclipse care se vor alcatui pe parcursul acestui an, pe axa Balanta-Berbec si Fecioara-Pesti, iti vor crea efecte in relatiile parteneriale si la capitolul financiar.
Relatiile Fecioarei in 2015
Relatiile parteneriale continua pe un fundal greu de descris in cuvinte, cumva in ceata, cu note bizare, dar uneori si cu unele placute. Fii foarte prudent, pentru ca aceste tipuri de relatii se desfasoara pe nisipuri miscatoare. Nu te poti baza pe parteneri, fie ca este vorba despre cel de viata, fie ca este vorba despre cei de afaceri sau colaboratori. Segmentul acesta se anima mult in intervalul 12 ianuarie – 20 februarie.
Caruselul de evenimente in care esti atras alaturi de aceste persoane iti va placea la inceput, insa cu cat se apropie luna martie, situatia ia o turnura nebanuita. Astfel, probabil ca in preajma datei de 20 martie, cand se va forma eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, vei avea ocazia de a te implica intr-o colaborare, de a accepta o propunere de oficializare a unei relatii sau pur si simplu de a rezolva chestiuni parteneriale care treneaza mai demult. Ai nevoie de prudenta, discernamant si la nevoie sa te sfatuiesti cu cineva de incredere.
Relatiile cu anturajul apropiat se imbunatatesc vizibil, doar ca in intervalul 14 iunie – 18 septembrie se vor relua unele aspecte ramase neintelese sau nerezolvate pe deplin. Totusi, dupa aproximativ doi ani si jumatate de animozitati, singuratate si raceala afectiva fata de rude sau prieteni apropiati, acum lucrurile vor reveni la normal, insa pe un cu totul alt fundament moral, spiritual, poate chiar si material.
Relatiile familiale, legaturile cu neamul in care te-ai nascut, cu locurile natale, iti vor capta atentia si eforturile. Este posibil sa iti petreci mai mult timp cu membrii familiei, acasa sau in locurile natale. Membrii familiei pot avea nevoie de ajutorul tau moral sau material.
Relatiile sentimentale si cele cu copiii isi pastreaza ritmul si starea lucrurilor ca si in anul anterior. Distractiile sau aventurile intra destul de putin in sfera ta de interes, insa ar trebui totusi sa le ai in vedere.
Relatiile cu prietenii se evidentiaza in perioada 8 mai – 8 august, cu bune, iar cu altele mai putin. Ar fi bine sa iti selectezi atent acest tip de anturaj si sa renunti la persoanele care s-au dovedit neserioase pana la nivelul acestui an. Fereste-te sa te destainui oricui!
Insa, de retinut ca tu iti vei schimba mult atitudinea fata de ceilalti. Și astfel nu vei mai putea relationa la fel cu oamenii cunoscuti din trecut. Practic este posibil sa iti fie foarte greu sa relationezi la modul general. Fiecare are perioadele lui de schimbare, de evolutie mai mult sau mai putin vizibile, asa incat mergi inainte cu mult curaj si lasa-te antrenat in evenimente.
Domeniul profesional
Relatiile colegiale si activitatea profesionala sunt interesante in primele doua luni ale anului, ianuarie si februarie. Vei lucra cu placere, insa mult, poate chiar va trebui sa faci ore suplimentare. Aminteste-ti ca cea mai mare provocarea a anului 2015 va fi gasirea echilibrului intre munca si relaxare. Asa incat nu te lasa furat de mirajul muncii in exces. Selecteaza-ti prioritatile, ocupa-te serios si la timp de ele. La nevoie cere ajutorul colegilor de munca.
Februarie iti poate oferi etape profesionale noi. Asta inseamna ca este posibil sa incepi o activitate noua, intr-un alt loc de munca sau la actualul loc de munca, sa apara activitati diverse in care te vei implica intr-un mod entuziast.
Perioada delicata la serviciu este 6 iunie – 8 octombrie, cand vei avea senzatia ca in umbra se tes tot soiul de conflicte, situatii greu de deslusit. Pe undeva asa si este. Dusmaniile ascunse vor fi active si destul de greu de combatut.
Relatiile cu sefii se vor evidentia in intervalul dintre 12 aprilie si 24 iunie. Ședinte, dialoguri de taina, intalniri cu oficialitati din domeniul profesional in care activezi, discursuri publice. Se recomanda prudenta in intervalul 19 mai – 11 iunie, deoarece comunicarea este distorsionata si cu greu te poti intelege cu ceilalti, desi cu totii aveti intentii bune.
Situatia financiara este amestecata. Iti vin bani, dar si cheltuiesti din plin. In preajma datei de 4 aprilie se va construi o eclipsa totala de Luna in Semnul Balantei, moment care va marca finalul unei etape de castig din munca proprie. Pe 28 septembrie, la formarea unei alte eclipse totale de Luna in Semnul Berbecului, se vor modifica termenii financiari ai unei colaborari de pe urma careia ai castigat bani, bunuri sau favoruri.
BALANTA
Accentele anului cad pe relatiile cu prietenii, protectorii, dar si pe cele cu anturajul apropiat. Ți se vor oferi posibilitati mari de a-ti schimba mentalitatea, de a aborda un alt sistem de valori morale si spirituale.
Una din eclipsele anului, respectiv o eclipsa totala de Luna va avea loc in Semnul tau zodiacal in preajma datei de 4 aprilie. Este un moment bun pentru a te desprinde de trecut, de relatii nepotrivite, de a-ti redefini personalitatea si felul in care te raportezi la ceilalti si la evenimentele vietii.
Incepand cu 18 septembrie este posibil sa revii asupra unor decizii, asupra unor actiuni comune cu altii sau sa abordezi alte directii de viata. Este o perioada de mare confuzie mentala, de aceea ar fi bine sa eviti discutiile ample si demararea unor actiuni care te-ar implica pe termen lung.
Mentalul iti este bulversat, iar dorinta de a sta mai mult cu tine va fi si ea accentuata pe tot parcursul acestui an. Este bine sa iti acorzi momente de ragaz, de singuratate si sa te gandesti pe indelete la miracolul vietii.
Sanatatea este vulnerabila pe segmentele aparatului digestiv si pe extremitatile picioarelor. Consultatiile si analizele medicale pot fi frecvente. De aceea fii prudent si adopta un stil de viata sanatos si corespunzator nevoilor tale fiziologice. Perioadele 19 – 21 martie si 12 – 14 septembrie sunt tensionate la acest capitol, deoarece se formeaza cate o eclipsa partiala de Soare, pe axa Pesti-Fecioara.
A patra eclipsa a anului 2015 se va forma in Semnul Berbecului. Este vorba despre una totala de Luna pe 28 septembrie, creandu-ti efecte in relatiile parteneriale si in colaborari.
Relatiile Balantei in 2015
Relatiile cu anturajul apropiat se vor schimba incepand din acest an. Vei simti incet, dar sigur ca apar diferente majore de gandire intre tine si cei considerati pana nu demult apropiati. Intalnirile si dialogurile cu acestia vor fi rare, dar concentrate pe subiecte interesante, chiar cu note serioase. Raceala afectiva si singuratatea vor fi atributele principale ale anului 2015.
Relatiile sentimentale si cele privitoare la copii iti vor da batai de cap in ianuarie si februarie. Se vor purta discutii pe tonuri diferite, se vor reitera subiecte neplacute considerate incheiate, dar care acum se dovedesc neintelese sau partial rezolvate. Foarte usor se poate ajunge la conflicte serioase si chiar la despartiri definitive de un partener de amor sau de distractii.
Copiii vor deveni mai recalcitranti, pentru ca se vor atasa de un grup de prieteni apropiati sau de unele rude care le vor tine isonul. Fii prudent, acorda-le celor dragi posibilitatea sa isi duca traiul cum doresc si sprijina-i cum poti. Dar fara sa exagerezi sau sa depasesti limitele bunului simt.
Relatiile parteneriale se anima mult in perioada 20 februarie – 31 martie. De retinut discutiile, faptele, deciziile luate in acest interval, pentru ca la sfarsitul lunii septembrie, cand se va forma eclipsa totala de Luna in Semnul Berbecului, se va contura finalul unei etape parteneriale.
Probabil ca in urma celor petrecute in februarie – martie, care vor crea efecte pe termen lung, consumandu-ti multe resurse energetice si materiale, te vei decide sa renunti fie la un partener de viata, fie la o colaborare mai veche. Traversezi o perioada in care este dificil sa pastrezi o relatie parteneriala, astfel incat despartirile, situatiile neobisnuite sau bulversante domina acest segment de viata si activitate.
Interesante sunt si relatiile cu persoanele aflate in strainatate in perioada 12 aprilie – 24 iunie. Chiar poti calatori in vizita la cineva aflat intr-o tara straina sau persoana respectiva sa vina la tine vizita. Dar se recomanda prudenta daca se pune problema sa calatoresti, pentru ca exista o predispozitie la neplaceri de tot soiul: de la amanari si intarzieri pana la rute ocolitoare si vreme potrivnica, plus altele care sa rastoarne tot planul de calatorie sau de relationare cu strainatatea.
Relatiile cu prietenii sunt rascolite mai ales in intervalul 6 iunie – 8 octombrie. Atentie in mod special la femei, care iti pot crea neplaceri serioase. Poate fi vorba de revenirea in viata ta a unor prietene care, undeva, candva, ti-au dat de furca. Acum este momentul iertarii, impacarii si continuarii existentei terestre alaturi de alti oameni.
Domeniul profesional
Relatiile colegiale se desfasoara destul de anevoios, ca si cum se afla pe un teren alunecos. Ianuarie si februarie sunt perioade de tensiuni la locul de munca. Insa activitatea profesionala se desfasoara cu viteza si uneori, destul de placut.
Insa, in culisele domeniului profesional exista grupuri cu interese total diferite de ale tale. De aceea este bine sa te feresti de colegi si sa iti faci treaba profesionala cat poti tu de bine. Exista si varianta sa muncesti pe branci si sa tot primesti dispret si note mici, insa tu mergi mai departe si ocupa-te doar de indatoririle tale.
In preajma datei de 20 martie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, marcandu-ti o noua etapa in campul muncii. Poate fi vorba de conditii de munca noi, de schimbarea locului de munca sau pur si simplu tu vei aborda altfel munca si implicatiile ei.
Un alt moment important care vizeaza locul de munca este si intervalul 12 – 14 septembrie, cand se formeaza tot o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei. Fie descoperi cine iti pune bete in roate, fie cineva iti povesteste in taina ce se petrece in domeniul profesional.
Relatiile cu sefii se evidentiaza mai putin si anume intre 8 mai si 8 august. Uneori acestia te sustin, iti apreciaza eforturile, insa alteori te critica sau chiar te si sanctioneaza la bani.
La capitolul financiar, lucrurile se vor imbunatati incet, dar sigur.
SCORPION
Este un an in care poti rasufla usurat, pentru ca Saturn paraseste Semnul tau zodiacal. Chiar daca in intervalul 14 iunie – 18 septembrie iti mai face o vizita scurta, pentru retusurile finale, oricum vei simti din plin faptul ca starea de spirit ti se schimba vizibil si repede. Este ca si cum dupa o iarna lunga si grea vine primavara si totul se incalzeste si se lumineaza dintr-o data. Vei constata ca acum esti mai puternic, mai pregatit pentru a da piept cu evenimentele vietii si poate chiar mai intelept.
Raportarea ta la ceilalti este si ea mult modificata. Posibil sa te fi obisnuit cu singuratatea, insa orice invat are si dezvat. Cu toate ca iti prinde bine ca din cand in cand sa te retragi in locuri linistite, eventual in apropierea apelor, rezerva-ti energie si momente si pentru a te inconjura de cei dragi.
Perioada cuprinsa intre 8 mai si 25 august aduce posibilitati de calatorie, de studii deosebite sau apropiere de domeniile artei. Vei fi atras de expozitii de pictura, sculptura, poate chiar si de abordarea unui program de instruire intr-un domeniu artistic, spiritual sau religios. Dorinta de rafinare sufleteasca va fi accentuata si bine este sa ii dai curs. Cineva aflat in strainatate te poate sustine material si moral pentru a-ti largi orizontul cunoasterii sau te poate invita in vizita peste hotare.
Sanatatea este vulnerabila pe tot parcursul anului. Pe de o parte afectiunile deja cunoscute pot recidiva, insa pe de alta parte pot aparea altele. Ineditul, surpriza, chiar si bizareriile sunt atributele de baza ale acestui capitol. Se recomanda prudenta, dieta potrivita, odihna, relaxarea in aer liber, activitate profesionala moderata si potrivita posibilitatilor tale fizice si mentale.
Cele patru eclipse care au loc pe parcusul acestui an, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec iti creeaza efecte in relatiile sentimentale, relatiile cu copiii, cele de prietenie si in domeniul profesional.
Relatiile Scorpionului in 2015
Total schimbate fata de anii anteriori. Vei fi atras de alti oameni, cu alte preocupari, cu alte sisteme de valori.
Relatiile cu anturajul apropiat vor continua lin in aparenta, fara prea multa bataie de cap sau schimbari vizibile. Insa exista schimbari de fond, in sensul ca mentalitatea se schimba, felul in care te raportezi la aceste persoane, dar si felul in care ei se raporteaza la tine.
Ianuarie si februarie iti aduc tumult in relatiile cu membrii familiei. Posibil sa vizitezi locurile natale, rudele sau poate este nevoie sa ajuti un membru al familiei cu bani, bunuri sau sfaturi. Se vor relua discutii pe teme patrimoniale si familiale mai vechi, pentru ca sunt momente bune pentru lamuriri, aplanarea unor conflicte sau materializarea unor proiecte domestice intocmite mai demult. Este bine sa tii cont si de parerile membrilor familiei.
Relatiile sentimentale te provoaca zdravan tot pe parcursul lunilor ianuarie si februarie. Cumva, tu ai asteptari prea mari de la cei dragi. Acestia nu iti pot oferi, deocamdata, nici pe departe ceea ce voiesti tu. Tranzitul planetei Neptun in Pesti pe segmentul sentimental iti ofera multe iluzii, uneori afectivitate exagerata si deziluzii pe masura. Fie ca este vorba de copii, fie despre cineva in care ai investit sau investesti inca sentimente de iubire, ar trebui sa pastrezi o distanta sanatoasa fata de aceste persoane. Ei sunt pe alte lungimi de unda, tu pe altele si este dificil, uneori imposibil sa ajungeti la aceeasi unda de iubire. Sigur pot aparea si momente placute, in care sa simti fluturi in stomac, dar ar trebui sa scapi repede de ei. Altfel iti consuma energie, timp, resurse materiale si atat.
In preajma datei de 20 martie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, aducandu-ti senzatii interesante in plan amoros. Poate incepe o noua idila sau, daca cea deja existenta este fundamentata pe baze solide, se vor produce totusi schimbari de ritm sau program petrecut impreuna. Insa fii prudent, deoarece surprizele, rasturnarile neasteptate de situatie, detaliile neplacute sunt si ele pe aproape.
Relatiile cu prietenii sunt rascolite si putin probabil ca la finalul anului 2015 sa mai tii legatura cu cei de la inceputul anului sau cu cei vechi. Sunt posibile situatii neplacute, chiar discutii aprinse pe diverse teme, insa mai mult se va observa diferenta de opinii, de sistem de valori. Relatiile de prietenie cu femeile sunt delicate in special in intervalul 19 iulie – 9 octombrie. Pot reveni prietene din trecut, dar intr-un fel zgomotos.
Pe 13 septembrie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, moment ce va marca o noua etapa in relatiile de prietenie. De fapt se deschide un capitol nou, in care alaturi iti vor fi in roluri de prieteni, sustinatori, poate si protectori profesionali, alte personaje, de cu totul alta calitate.
Domeniul profesional
Continua aparitia situatiilor surpriza, inedite, spectaculoase. Relatiile colegiale sunt amestecate, cand placute si armonioase, cand mai putin. Lunile februarie si martie aduc multa forfota la serviciu, relatii profesionale tensionate. Șefii sunt ei prezenti, insa putin probabil sa puna umarul la treaba. Astfel tot greul sarcinilor de lucru revin asupra ta. Rezolva totul corect si la timp.
Intervalul 6 iunie – 8 octombrie rascoleste mult relatiile cu sefii, cu autoritatile la modul general. Asta inseamna ca te poti trezi in situatii conflictuale, fara sa iti dai seama sau fara sa fii vinovat. Pe de alta parte este bine sa te gandesti la o alta profesie, la un alt loc de munca. Insa de aceasta data, orienteaza-ti eforturile spre ceva care iti place, care te pune in valoare si la care ai munci chiar si pe bani putini sau deloc.
Alte doua momente importante, care pot aduce noutati la serviciu sunt 4 aprilie si 28 septembrie, cand se formeaza cate o eclipsa totala de Luna. In aprilie, eclipsa se va forma in Semnul Balantei, iar in septembrie in Semnul Berbecului. In culisele scenei profesionale se alcatuiesc conflicte, dar cineva din anturajul profesional, care te sustine serios, iti poate oferi suficiente informatii pretioase, de mare folos.
La capitolul financiar se intrezaresc mugurii austeritatii. Faptul ca se produc modificari in activitatea profesionala va atrage dupa sine si modificari salariale. Este bine sa te obisnuiesti cu cheltuieli stricte, fara imprumuturi si cu achitarea datoriilor la timp.
SAGETATOR
Se contureaza un an foarte important, deoarece Saturn, planeta responsabilitatii, a seriozitatii incepe plimbarea prin Semnul tau zodiacal. Atributele tale solare, exuberanta, cucerirea noilor orizonturi, veselia, depasirea limitelor vor intra intr-un con de umbra pentru aproximativ doi ani si jumatate de acum incolo. Provocarile vor avea ca scop remodelarea personalitatii tale, schimbarea sistemului de valori si orientarea catre directiile de viata importante pentru dezvoltarea ta, din toate punctele de vedere.
Componenta mentala este foarte activa. Te coplesesc o multitudine de ganduri, din varii domenii, pentru ca ai de-a face si cu tot soiul de informatii din surse exterioare. De asemenea este posibil sa fii nevoit sa participi la cursuri, programe de instruire personala sau profesionala, necesare imbunatatirii statutului tau socio-profesional.
Minunat este ca ti se vor crea contexte deosebite in care sa te apropii de domeniile artei, filozofiei, istoriei marilor civilizatii ale omenirii sau religiei. Intalnirile si dialogurile cu oameni bine instruiti in diverse domenii spirituale sunt alte variante de dezvoltare personala pe care generoasa divinitate ti le va asterne in cale. Muzica, pictura, teatrul, filmul iti sunt de mare folos pe tot parcursul anului, in momentele de restriste.
Imaginea ta publica se va modifica, pentru ca vei fi putin observabil in anturaj. Practic, pe tot parcursul anului vei simti nevoia sa fii mai mult tu cu tine, departe de zumzetul cotidian. Singuratatea ar trebui sa iti devina cea mai buna prietena.
Sanatatea se amelioreaza vizibil, insa nu forta nota. Perioade cu posibile neplaceri sunt 17 martie – 12 mai si 14 iunie – 13 septembrie. Mai mult este vorba despre a-ti stabili un plan clar de ingrijire corporala pe termen lung.
Cele patru eclipse care vor avea loc pe parcursul anului 2015 se construiesc pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec, creandu-ti efecte vizibile in planul domestic, profesional si in relatiile de prietenie.
Relatiile Sagetatorului in 2015
Relatiile cu anturajul apropiat sunt activate mai mult in ianuarie si februarie. Dialoguri, intalniri, vizite de agrement la rude, toate se amesteca intr-un mozaic interesant. Sigur ca pot aparea contradictii, discutii aprinse, insa cu putin efort si bunavointa le poti depasi foarte bine.
Perioada delicata, in care ar trebui sa vorbesti putin, sa fii prudent daca desfasori activitati intelctuale care presupun discursuri publice, intocmirea unor documente importante, prezentare de materiale, este cuprinsa intre 22 ianuarie si 11 februarie. Asta deoarece gandirea si comunicarea sunt viciate si fiecare gandeste si vorbeste pe limba lui.
Relatiile cu membrii familiei se evidentiaza intre 12 ianuarie si 20 februarie. Treburile gospodaresti vor fi la ordinea zilei. Atentie ca dialogurile cu membrii familiei pot lua intorsaturi greu de anticipat. Este bine sa te sfatuiesti cu acestia in orice chestiune legata de bani sau bunuri comune. In preajma datei de 20 martie se va construi o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, moment ce va marca deschiderea unei etape familiale noi. Poate fi vorba despre imbunatatirea relatiilor cu familia, despre concretizarea unor planuri de reamenajare a spatiului de locuit sau de achizitionare a unor bunuri valoroase.
Relatiile sentimentale continua in registrul deja cunoscut. Intre 20 februarie si 31 martie sunt posibile altercatii cu persoana iubita sau copiii, insa pana la urma acestea sunt sarea si piperul vietii. Distractiile si aventurile nu prea mai au loc in viata ta, iar hobby-urile se pot transforma intr-o activitatate serioasa, cu responsabilitati pe termen lung. Un alt moment important la acest capitol este data de 28 septembrie, la formarea unei eclipse totale de Luna in Semnul Berbecului. Se poate finaliza o idila, o relatie in care ai invesitit sentimente ceva vreme. Fereste-te de frivolitati si de persoanele care ti-au inselat asteptarile.
Pentru ca izolarea fata de ceilalti va fi destul de repede observata, partenerul de viata si cei profesionali vor incerca sa te provoce in perioada 12 aprilie – 24 iunie. De fapt, acestia nu inteleg ce se petrece cu tine si chiar la un moment dat se pot ingrijora. De aceea este bine, in limita posibilitatilor, sa le explici ca traversezi o perioada de reconstructie interioara, de reorientare in viata. Sigur ca astfel, unii dintre ei te vor intelege putin sau deloc. Mai ales in perioada 19 mai – 11 iunie, cand mentalul tuturor este bulversat, una se gandeste, alta se spune si cu totul altceva se intelege.
Prieteni si protectori ai putini in acest an. Dar nici pe acestia nu te poti bizui cum se cuvine. Unii se vor retrage din preajma ta. Altii, chiar daca vor dori sa te ajute, este posibil sa iasa pe dos, iar altii pur si simplu stau pe langa tine doar pentru a profita de energia sau resursele tale materiale. De aceea, in intervalul 3 – 5 aprilie, cand se formeaza o eclipsa totala de Luna in Semnul Balantei, ar fi bine sa te gandesti pe indelete la acest capitol si sa faci o selectie drastica, pastrandu-ti alaturi numai persoanele care merita.
Domeniul profesional
In mod special relatiile cu sefii, statutul tau socio-profesional, imaginea publica sunt aspectele evidente care necesita eforturi sustinute. Tot datorita faptului ca te vei interioriza mult si ceilalti sunt neobisnuiti cu acest fel al tau de a fi, probabil ca sefii te vor provoca sa le spui ce se petrece cu tine. Depune eforturile necesare de a-ti indeplini sarcinile de lucru si, la nevoie, cere ajutorul colegilor care chiar te vor sprijini. Doar in intervalul 1 aprilie – 12 mai este posibil sa primesti oprobriul colegilor, dar si atunci, printre picaturi, vei fi ajutat suficient, incat sa depasesti totul cu bine.
Relatiile cu colegele de serviciu se vor tensiona in perioada 19 – 31 iulie. Este vorba despre reluarea unor discutii sau actiuni profesionale mai vechi, care fie au ramas nerezolvate, fie s-au constatat erori ce trebuie remediate in cel mai scurt timp. Fii prudent si acomodeaza-te repede cu situatiile ivite.
De retinut faptul ca ai nevoie de sprijinul colegilor de serviciu pe tot parcursul anului.
Dupa 12 august se anunta un tranzit important care te va impulsiona sa iti schimbi locul de munca, poate chiar profesia in sine. Pe 13 septembrie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, oferindu-ti o cale noua de abordare a domeniului socio-profesional.
CAPRICORN
Este un an cu posibilitati majore de crestere interioara, de intelegere a sensurilor ascunse ale vietii. Chiar daca dorinta de singuratate, retragere in locuri linistite – alaturi de oameni dragi si de incredere – va fi la cote mari, in momentele necesare vei reusi sa participi cu brio la activitatile cotidiene.
Sanatatea necesita o atentie deosebita timp de doi ani si jumatate de acum incolo. Pe langa faptul ca Pluto sade frumusel mult si bine in Semnul tau zodiacal si iti ofera vulnerabilitati profunde pe sistemul osos si articular, Saturn isi incepe periplul prin Sagetator si iti va da de stire sa te ocupi si de sistemul digestiv, in special de ficat, apoi de solduri si coapse. Este bine ca inainte de toate sa te ocupi de sanatate si pe urma de celelalte domenii ale vietii. De mare folos iti sunt si terapiile naturiste, insa daca este cazul, tine-te si de cele alopate. Le poti imbina foarte bine, mai ales daca te sfatuiesti cu specialisti in sanatate care sunt de buna calitate.
Perioada in care neplacerile legate de sanatate pot fi accentuate este 12 aprilie – 24 iunie. Este vorba despre recidivarea unor afectiuni vechi, de analize si consultatii medicale, dar pot intra in discutie si interventiile chirurgicale.
Una din provocarile mari ale anului 2015 consta in a gasi un echilibru intre viata privata si cea publica, intre odihna si munca. Traversezi o perioada in care modificarile de personalitate sunt frecvente. Ceilalti observa usor asta si uneori, fara sa isi dea seama, te pot necaji prin intrebari sau situatii prea solicitante pentru tine. Totusi, gaseste-ti timp, cuvinte si ocazii potrivite pentru a rezolva toate diferendele.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec, te vor impulsiona sa iti revizuiesti relatiile cu anturajul apropiat, dar si pe cele socio-profesionale.
Relatiile Capricornului in 2015
In primul rand, relatiile privitoare la rude si cele cu prietenii apropiati vor avea o alta coloratura, incepand cu acest an. Exista nebuloase si situatii incerte vizavi de aceste persoane, asteptari nerealiste si astfel foarte usor pot aparea deziluzii. In perioada 12 ianuarie – 20 februarie aceste relatii sunt foarte animate. Totusi, atata forfota in preajma ta, atatea discutii pe teme variate, poate chiar si calatorii pe distante scurte, te vor obosi mult. Astfel, in preajma datei de 20 martie se va forma eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, oferindu-ti ocazia de a te debarasa de personajele inoportune. Este un moment bun de a-ti consolida sistemul valorilor morale, de a-ti selecta domeniile de interes.
Casa si familia iti vor acapara atentia si eforturile in intervalele 20 februarie – 31 martie si 27 – 29 septembrie, la formarea eclipsei totale de Luna in Semnul Berbecului. Se pot concretiza mai usor treburile gospodaresti si se pot consolida relatiile cu membrii familiei si, chiar daca mai apar niscai discutii contradictorii, pana la urma lucrurile se vor rezolva favorabil pentru toata lumea.
Relatiile sentimentale se evidentiaza numai in perioada 17 martie – 12 mai. Iti sunt favorizate distractiile, idilele sau activitatile dedicate unui hobby. Insa pana si in acesta amprenta sobrietatii isi va face simtita prezenta.
Relatiile cu prietenii se imbunatatesc vizibil, dar nu pune inca baza pe aceste persoane. Posibil sa revina in discutie teme vechi, situatii neplacute petrecute intre tine si un prieten sau intre tine si o persoana care te-a sustinut in demersurile tale socio-profesionale, dar care se retrasese de ceva vreme din viata ta.
Relatiile parteneriale sunt marcante in perioada 8 mai – 8 august, deoarece ar putea inteveni schimbari de program de viata, de planuri comune in relatia cu partenerul de viata. Exista si varianta destramarii unor colaborari care fie stagneaza, fie nu te mai regasesti in ele, simtind nevoia sa abordezi altele mai interesante si aducatoare de profit.
Bulversante sunt relatiile cu persoanele aflate in stainatate. Gustul dulce-amar predomina, in sensul ca uneori dialogurile sau demersurile care privesc persoane straine se desfasoara armonios, insa alteori, ca din senin, se rastoarna totul. Pe undeva este vorba despre o abordare mentala gresita vizavi de tot ce tine de strainatate, de calatorii indepartate sau de legaturile cu persoane dragi aflate in alte tari. Pe 13 septembrie se va forma o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, moment care iti deschide culoare noi vizavi de lucrul sau studiul cu personaje straine.
Domeniul profesional
Relatiile colegiale sunt bune, antrenante in special in perioada 12 aprilie – 24 iunie. Mult de lucru la serviciu, contradictii, situatii stresante, dar stimulative mental si material. Ar fi bine ca in perioada 19 mai – 11 iunie sa eviti a semna documente importante sau a te decide vizavi de implicarea ta in proiecte de anvergura. Asta deoarece gandirea si comunicarea vor fi viciate si pot aparea erori de tot soiul. La serviciu este posibil sa fii nevoit sa reiei unele activitati ale colegilor, dar si ale tale, care s-au dovedit realizate gresit sau incomplet.
Relatiile cu sefii, ca si pozitia ta sociala, vor cunoaste multe urcusuri si coborasuri pe tot parcursul anului. In primul rand in preajma datei de 4 aprilie se va forma o eclipsa totala de Luna, moment ca va marca un final de etapa profesionala. Fie se schimba conditiile de munca, sefii, colegii, fie tu renunti de bunavoie la o functie de conducere. Insa din septembrie avalansa de evenimente profesionale te va antrena din nou in posturi de raspundere.
A doua parte a anului 2015 vulnerabilizeaza foarte mult domeniul socio-profesional, imaginea ta publica si chiar pozitia intr-un colectiv de lucru. Se recomanda prudenta, discernamant si evitarea exceselor de orice fel.
Din punct de vedere financiar, lunile ianuarie si februarie aduc predispozitii spre cheltuieli de anvergura din resursele tale proprii. Dar pana la jumatatea lunii august ti se deschid culoare noi de castig de la si prin altii. Asta inseamna ca partenerul de viata te poate sustine material, o ruda iti ofera o mostenire sau apare o colaborare profesionala platita bine si pe termen lung.
VARSATOR
Chestiunea fundamentala ramane modificarea mentalului profund. Componenta mentala este mult activata, insa pot fi perioade, de-a lungul acestui an, in care sa beneficiezi de liniste sufleteasca, pace mentala si un soi de intelepciune in fata vietii.
Natura fixa a Semnului tau zodiacal este foarte greu de urnit din situatii, conceptii sau planuri de viata perimate. Chiar daca iti dai seama ca trebuie sa faci schimbari, tot ramai ancorat in cutume vechi. De aceea tranzitele astrale insista perioade lungi de timp pe mentalul tau, pentru a modifica ceea ce a ramas prins in aspecte daunatoare evolutiei tale.
Posibil ca uneori sa simti mult haos in ganduri si astfel sa iti fie greu sa te descurci cu activitatile cotidiene. Cand simti asta, retrage-te in sine, selecteaza-ti prioritatile si nu forta nota. Sigur ca nativ esti atras de grupuri mari de oameni, de a lucru cot la cot cu ceilalti in orice moment. Insa traversezi o perioada destul de lunga de timp, in care nu prea ai sustinere astrala, respectiv energie vitala de a oferi si altora, de a te alatura oricui si pentru orice. Te va ajuta mult sa iti golesti mintea, sa te desprinzi macar si cateva momente de acest tumult mental si eclipsa totala de Luna care se va forma in perioada 3 – 5 aprilie.
Sanatatea este buna, insa in fundal se mentin vulnerabilitati pe sistemul osos si articular. In intervalul 8 mai – 8 august sunt posibile neplaceri legate de sanatatea sistemului digestiv, in special stomacul este afectat. Este bine sa te hranesti sanatos si potrivit constitutiei tale fizice. De asemenea, dozeaza-ti eforturile si evita riscurile de orice fel.
Foarte importanta este luna februarie, deoarece se construiesc doua momente de Luna noua si unul de Luna plina in Semnul tau zodiacal, oferindu-ti posibilitati deosebite de evolutie si progres pe toate planurile vietii. Foloseste toata aceasta luna pentru a trasa noi planuri, pentru a te debarasa de situatii, persoane sau obiecte care nu iti mai sunt de folos si orienteaza-te spre noi orizonturi.
Cele patru eclipse care vor avea loc in 2015, pe axele Pesti-Fecioara si Balanta-Berbec iti creeaza efecte in plan financiar, in relatiile cu anturajul apropiat, dar si in plan mental.
Relatiile Varsatorului in 2015
Relatiile cu anturajul apropiat sunt animate intre 20 februarie – 31 martie. Intalniri, dialoguri, calatorii fie de agrement, fie in scop profesional, toate se amesteca intr-un mozaic interesant. Insa pe 28 septembrie, cand se va forma o eclipsa totala de Luna in Berbec, este posibil sa te hotarasti sa renunti la unele relatii sau vei incheia activitati comune cu aceste persoane incepute intre 20 februarie si 31 martie.
Relatiile familiale sunt activate mai mult in intervalul 17 martie – 12 mai. Ai spor si succes la treburile gospodaresti, indialogurile cu membrii familie, in a te ocupa de amenajarea sau reamanejarea casei, dar si pentru achizitionarea unor bunuri patrimoniale de valoare. Exista si posibilitatea unor conflicte cu unele rude, in special cu cele apropiate, de aceea fii prudent. Spiritul tau revolutionar ar putea fi respins de unii apropiati, iar initiativele tale domestice intelese gresit.
Relatiile sentimentale iti vor da ceva de furca intre 12 aprilie si 24 iunie, insa tumultul se evidentiaza mai ales in intervalul 19 mai – 11 iunie. Caruselul de evenimente in care vei fi implicat alaturi de persoana iubita sau de copii este interesant, dar si destul de obositor. Usor pot aparea disensiuni, discutii aprinse sau chiar conflicte cu efecte pe termen lung. Este posibil sa revina in viata ta persoane dragi din trecut, de care nu mai stiai nimic. Singuratatea afectiva este prezenta in viata ta pentru o perioada destul de mare.
Relatiile parteneriale traverseaza o perioada importanta, in sensul ca se produc schimbari majore, atat in relatia cu partenerul de viata, cat si in relatiile de colaborare profesionala. Este bine sa reevaluezi obiectiv aceste tipuri de relatii si sa faci corectiile necesare. O perioada foarte delicata este cuprinsa intre 6 iunie si 8 octombrie, cand in special cu femeile pot aparea situatii conflictuale. Se vor relua discutii, poate si situatii sau actiuni savarsite undeva, candva, care fie au ramas nerezolvate, fie neintelese. Se recomanda prudenta, discernamant si vorbe putine.
Relatiile cu prietenii se vor restructura si ele, insa la nivelul acestui an se vor observa usor mugurii schimbarii fundamentale. Este greu sa iti schimbi tu conceptiile, atitudinea fata de prieteni, protectori, sustinatori. Tocmai de aceea planeta Saturn isi incepe calatoria prin acest segment de viata, pe o perioada lunga, respectiv doi ani si jumatate, ca sa iti ofere suficient timp si experiente pe masura, necesare modificarilor mentale in acest sens. Altfel spus, urmeaza o perioada lunga in care va fi greu sa stabilesti clar cine iti este prieten cu adevarat, cine iti ofera sustinerea potrivita sau cine te admira fara interese ascunse. Oricum, nu te mai poti baza pe oamenii care au jucat aceste roluri in viata ta de pana acum.
Domeniul profesional
Relatiile cu sefii, pozitia ta sociala, imaginea publica se imbunatatesc vizibil, insa in perioada 14 iunie – 13 septembrie se mai rearanjeaza lucrurile. Este practic tusa finala ce trebuie sa echilibreze situatia creata in ultimii doi ani si jumatate. De aceea, fii prudent si depune toate eforturile de a-ti consolida locul in cadrul unui domeniu profesional.
Relatiile colegiale sunt bune, doar ca in perioada 25 iunie – 8 august se pot ivi pe neasteptate si din te miri ce discutii aprinse si ceva piedici puse, fara intentie constienta, de catre colegi. Tu indeplineste-ti corespunzator sarcinile de lucru si treci peste nimicnicia altora.
Capitolul financiar se evidentiaza in perioada 12 ianuarie – 20 februarie prin obtinerea de castiguri frumusele din munca depusa la serviciu. Insa si cheltuielile vor aparea la fel de repede precum iti vin banii. De retinut ce se petrece in preajma datei de 20 martie, cand se va construi o eclipsa partiala de Soare in Semnul Pestilor, pentru ca vor aparea posibilitati noi de castig din munca ta.
Evita sa te bazezi pe ajutorul material venit de la altii, deoarece predispozitiile astrale indica faptul ca o mana iti ofera ceva ce ai nevoie pe moment, insa o alta mana iti va lua inzecit ceea ce ti-a oferit prima mana. In acest sens, o alta data importanta este 13 septembrie, la formarea unei alte eclipse partiale de Soare in Semnul Fecioarei.
PESTI
An important pentru tine, deoarece chiar in Semnul tau zodiacal se produce prima eclipsa partiala de Soare, in preajma datei de 20 martie. Dupa ce lunile ianuarie si februarie iti aduc multa energie, chef de a te ocupa de cat mai multe treburi, ba te implici pe neastepate si in ale altora, momentul producerii eclipsei iti ofera ragazul si puterea de a te gandi pe indelete la sensul vietii tale. Este bine sa te opresti din valtoarea vietii si sa iti selectezi prioritatile.
Foarte important este si faptul ca se usureaza segmentul mental, in special mentalul superior, profund, deoarece Saturn isi muta arsenalul in domeniul profesional. Totusi, in perioada 14 iunie – 13 septembrie va mai zabovi in acest segment al gandirii si comunicarii, trasand tusa finala. Probabil ca mai trebuie sa asimilezi unele valori morale, spirituale sau sa mai lucrezi putin la rafinarea sufletului tau.
De asemenea se pot deschide noi culoare de relationare cu strainatatea, fie prin calatorii de agrement, fie pentru studii sau lucru in alte tari. Activitatile intelectuale, cele de predare-invatare-evaluare le vei putea face mult mai usor, insa pe un alt fundament. Disciplinele spirituale, filozofice, religioase, artistice vor intra in sfera ta de interes, abordandu-le cu o mai mare deschidere mentala si sufleteasca.
Sanatatea este vulnerabila pe sistemul cardiac si circulator, mai ales in lunile ianaurie si februarie, apoi din 6 iunie si pana in 8 octombrie exista sanse de recidivare a unor afectiuni ale inimii. De retinut ca intregul organism are energie vitala slaba pe tot parcursul anului. Se recomanda odihna, controale medicale de specialitate si dozarea eforturilor.
Alte trei eclipse ce se vor construi pe parcursul acestui an vor fi pe axa Balanta-Berbec si in Semnul Fecioarei, creandu-ti efecte in plan financiar si in relatiile parteneriale.
Relatiile Pestilor in 2015
Relatiile cu anturajul apropiat se vor evidentia in perioada 17 martie – 12 aprilie. Se vor desfasura in parametri buni per total, chiar daca pe alocuri vor interveni si niscai certuri si conflicte, pentru a colora atmosfera. Calatoriile pe distante scurte vor fi frecvente, fie in scop profesional, fie de agrement.
Domeniul gospodaresc si relatiile cu membrii familiei te vor solicita de pe la jumatatea lunii aprilie pana la jumatatea lunii iunie. Sunt posibile situatii conflictuale in special intre 19 mai si 11 iunie, deoarece gandirea si comunicarea vor fi viciate. Totusi, beneficiile acestei perioade constau in faptul ca se pot lamuri situatii familiale mai vechi, care au ramas cumva neintelese sau nerezolvate.
Relatiile sentimentale iti vor atrage atentia si eforturile in perioada 8 mai – 8 august. Situatii placute, altele mai putin, un amestec interesant de stari, trairi si emotii. Insa sunt sanse mari de rupturi definitive. Ar fi bine sa te gandesti serios la acest capitol si sa te desprinzi de o relatie amoroasa care iti consuma prea multa energie, timp sau resurse materiale.
Relatiile parteneriale iti dau de furca pe tot parcursul anului. Se intrezaresc schimbari majore, atat in relatia cu partenerul de viata, cat si in relatia cu partenerii socio-profesionali. Rasturnarile de situatie zgomotoase pot fi frecvente si cand te astepti mai putin. Se vor relua discutii sau activitati comune cu partenerii, petrecute mai demult. Relatiile cu femeile sunt distorsionate, de aceea fii prudent. Exista probabilitatea unui divort, separari, rupturi de intelegeri sau de contracte. Nu se recomanda asocieri noi, semnarea unor documente care sa te implice pe termen lung, asumarea unor responsabilitati incerte. Tot ce tine de relatia tu-ceilalti este intr-o continua reformulare pe tot parcursul anului.
In preajma datei de 13 septembrie se va construi o eclipsa partiala de Soare in Semnul Fecioarei, marcand inceputul unei etape relationale. Daca va continua relatia cu partenerul de viata deja cunoscut, ceva tot se schimba: programul comun de viata sau ritmul relatiei. In privinta colaborarilor profesionale, conditiile lor de desfasurare se vor modifica sau pur si simplu acestea se vor finaliza. Parteneri noi se pot ivi, insa nu prea au sanse de rezistenta in timp sau de activitati deosebite.
Relatiile cu prietenii continua in acelasi registru ca si in anul anterior. Putin probabil sa beneficiezi de ajutor real din partea acestor persoane. Este mai bine sa pastrezi o distanta sanatoasa si sa te bazezi mai mult pe fortele tale.
Domeniul profesional
Ianuarie si februarie iti vor semnala diverse tesaturi conflictuale, bine ascunse la serviciu. Excesul de zel pe care il demonstrezi in campul muncii va atrage dusmania colegilor, dar pe undeva admiratia sefilor.
Munca este strans legata de sanatate, de aceea astrele iti creeaza contexte mai intai conflictuale la serviciu, pentru a-ti reformula viziunea despre munca si implicatiile ei. Daca neglijezi aceste semnale, urmatoarea etapa va fi aparitia neplacerilor legate de sanatate. Oricum, ambele variante sunt active cel putin pana in preajma datei de 8 octombrie. De aceea ar fi bine ca de buna voie si nesilit de nimeni si nimic sa iti dozezi eforturile si sa relationezi respectuos cu personajele din anturajul profesional.
La un moment dat vei avea nevoie si de ajutorul colegilor. Asta, deoarece sefii vor incepe sa iti dea din ce in ce mai mult de lucru, sarcini dificile, iar plata se va lasa mult si bine asteptata.
Se contureaza mult de lucru la serviciu. Perioada 6 iunie – 8 octombrie este tensionata, deoarece vei fi nevoit sa reiei unele activitati profesionale care s-au desfasurat defectuos in trecut. Relatiile colegiale vor fi tensionate, insa fara a mai exista tesatura aceea ascunsa din primele doua luni ale anului. Acum totul va fi la vedere si se va putea rezolva discutand deschis.
Din punct de vedere financiar se remarca doua momente importante si anume cand se formeaza cate o eclipsa totala de Luna, prima pe 4 aprilie in Balanta si alta pe 28 septembrie in Berbec. Ambele semnaleaza cate un final de etapa de castig, atat din munca ta proprie, cat si de la si prin altii.
Sursa: http://www.curademiere.ro/