luni, 27 octombrie 2014

Familiile care conduc Romania

În aceeași zi în care a fost arestat preventiv Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, ieșea din sediul DNA, cu cătușe la mâini, omul de afaceri Paltin Gheorghe Sturdza, împroprietărit ilegal cu peste 40.000 de hectare de pădure.
Potrivit procurorilor, acesta mai are o calitate pe lângă cea de beneficiar al retrocedării ilegale: este naș de cununie pentru deputatul PSD de Brașov Ioan Adam. Cu alte cuvinte, Adam a intervenit la judecători pentru ca aceștia să admită o cale extraordinară de atac în favoarea nașului său. În același dosar al retrocedărilor ilegale, găsim a treia relație de rudenie: Viorel Hrebenciuc este naș cu fostul șef al SPP Dumitru Iliescu, de la care a și aflat că „este pe mandat“ la DNA. „El (Viorel Hrebenciuc – n.r.) este nașul meu, m-am văzut de multe ori cu el. (…) L-am căutat eu și l-am rugat să mă ajute să o angajez pe fiica mea. El a zis că o să încerce să mă ajute“, preciza Iliescu, într-un interviu la B1 TV. Din interceptările aflate la dosar, aflăm și cum vroia să îl ajute Viorel Hrebenciuc: „Să vorbesc cu Andrei (fiul său – n.r.), să văd, că el e cu zona asta“.
Nași, fini, frați, surori, socri și gineri
Relațiile de rudenie care îi leagă pe cei implicați în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri readuc în atenție modul în care politicienii ce conduc țara au și legături personale, nu doar de afaceri sau derivate din statutul de membru al unui partid. Practica nu este tocmai nouă și a fost observată la toate partidele ajunse la putere, dar social-democrații și aliații lor par să fi perfecționat mecanismul, atât în ceea ce privește funcțiile guvernamentale, cât și Parlamentul. Schema este simplă: un lider local influent, care a dovedit, de-a lungul anilor, că poate aduce multe voturi în județul pe care îl conduce, forțează obținerea unui loc eligibil la alegerile generale pentru un frate, o soră, un văr sau măcar un prieten de încredere pe care l-a cununat sau căruia i-a botezat copilul, după posibilități. În acest fel, baronul local își asigură o pârghie directă în Parlament, lucru deloc mărunt, deoarece nu se știe când are nevoie să fie depus un anumit proiect de lege sau vreun amendament-cheie. În funcție de puterea respectivului lider, el poate chiar forța obținerea unui post guvernamental, de la „simplu“ director la secretar de stat sau chiar ministru (să ne amintim, de pildă, cum spunea, prin 2012, primarul Radu Mazăre că a vorbit cu vicepremierul Dragnea și cu ministrul Turismului pentru ca la șefia ANAT să fie persoana propusă de el). Dacă, în trecut, situații de genul celor descrise mai sus erau relativ puține, o dată cu alegerile parlamentare din 2012 ele s-au înmulțit vertiginos, social-democrații și aliații lor simțindu-se, probabil, încurajați și de uriașa simpatie populară de care se bucurau la acel moment.
Iată, în cele ce urmează, doar câteva din nenumăratele exemple de înrudiri politice aflate la putere:
Familia Cosma din Prahova. Fiul, Vlad Cosma, a ajuns deputat, la doar 29 de ani, datorită tatălui, Mircea Cosma, de trei mandate aflat la șefia CJ Prahova. „Dacă nu era accidentul nefericit al lui Adrian Năstase, nu candida. Îl lăsam să mai crească, are 29 de ani. Dar PSD trebuia să continue proiectele de infrastructură acolo“, explica tatăl, în 2012, pentru gandul.info, intrarea în politica la vârf a fiului. Între timp, cei doi au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, într-un dosar de corupție. Mircea Cosma este acuzat de luare de mită și trafic de influență după ce ar fi primit aproximativ 1 milion de euro de la firme care au contracte cu CJ Prahova. Fiul, Vlad Cosma, este acuzat de trafic de influență.
Familia Mazăre din Constanța. În comparație cu juniorul din Prahova, Alexandru Mazăre poate spune că este deja un parlamentar cu experiență: este senator din 2004. Adică a intrat în Camera Superioară la patru ani după ce fratele său mai mare, Radu Mazăre, a câștigat Primăria Constanței și la un an după ce același frate a preluat șefia PSD Constanța. Legătura celor doi Mazăre nu s-a limitat aici: mezinul este urmărit penal, din aprilie 2014, în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de luare de mită (ar fi făcut demersuri pentru ca o anumită firmă să câștige licitația pentru construirea de locuințe modulare în cadrul Campusului social „Henri Coandă“).
Nicușor Constantinescu și finul deputat. La alegerile parlamentare din 2012, și-a găsit loc în Camera Deputaților Radu Babuș. Dacă numele nu vă spune ceva, aflați că politicianul are un atu imbatabil: nașul său de cununie este tocmai Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al CJ Constanța (fugit la tratament în SUA și cu două mandate de arest preventiv pe numele său). Fost director al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, regie subordonată Primăriei Constanța, Babuș este cercetat de procurorii DNA în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu. Mai precis, deputatul de Constanța este urmărit penal deoarece ar fi stabilit, cu intenție, o valoare diminuată a unei suprafețe de teren pe care instituția pe care a condus-o a scos-o la vânzare.
Valeriu Zgonea și cei peste 30 de fini. O altă relație de rudenie la nivel înalt a ieșit la iveală în august anul acesta, când premierul Victor Ponta l-a propus pe deputatul Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat pentru Buget. Liberalii au arătat, atunci, că Manda este finul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și că nu ar avea pregătirea necesară pentru a ocupa funcția. Premierul Ponta l-a apărat pe Claudiu Manda spunând că „miniștrii sunt oameni politici“, iar specialiști sunt funcționarii din ministere. Deputatul PSD de Dolj Claudiu Manda nu este singurul fin parlamentar al lui Valeriu Zgonea. În iulie 2013, Zgonea a mai nășit un ales, pe deputatul PSD de Constanța Ileana Cristina Dumitrache, fiica lui Ion Dumitrache, cunoscut consilier județean constănțean. Cu ocazia evenimentului, la care erau așteptate 500 de persoane, președintele Camerei Deputaților a dezvăluit presei că are peste 30 de fini.
Familia Mocanu de la Buzău. În 2008, când Adrian Mocanu devenea deputat, la doar 25 de ani, tatăl său, Victor Mocanu, era la al doilea mandat de președinte al CJ Buzău. La alegerile generale din 2012, familia Mocanu s-a reînregit în Parlament: fiul a luat al doilea mandat de deputat, iar tatăl a lăsat șefia Consiliului Județean pentru un post de senator de Buzău. În decembrie 2013, Victor Mocanu a fost trimis în judecată sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi încheiat ilegal opt contracte de furnizare echipamente medicale la Maternitatea Buzău, unitate care, la mai mult de doi ani de la inaugurare, este tot nefuncțională.
Mircea Geoană și finul traseist. Florentin Gust Băloșin a devenit deputat după cum a declarat singur, mulțumită lui Mircea Geoană, pe atunci președinte al PSD. „În 2008, am fost cooptat în PSD de domnul Geoană. El a «vânat» tineri pe care să-i pună pe listă“, spunea Gust, în 2012, într-un interviu pentru Adevărul. La doi ani de la intrarea în Parlament, Gust se căsătorea, iar naș îi era tocmai Mircea Geoană, devenit între timp al doilea om în stat (președintele Senatului). Norocul nu a mai prea ținut, însă, în continuare, cu tânărul politician. După ce nașul său intră în dizgrația noii conduceri a PSD, Gust schimbă partid după partid, trecând pe la PDL și PC, înainte de a se întoarce în sânul PSD. În martie 2010, Agenția Națională de Integritate a cerut procurorilor instanței supreme să-l ancheteze pe Gust sub suspiciunea de fals în declarații, deoarece nu și-ar fi trecut în declarația de interese funcția de administrator la două firme. Soluția Parchetului a fost, însă, de netrimitere în judecată.
Lista România Curată
Cu ocazia alegerilor parlamentare din 2012, Alianța pentru o Românie Curată a trecut în revistă și alte relații de rudenie între politicienii centrali și cei locali. Pe listă apar deputatul PSD de Constanța Eduard Stelian Martin (fiul fostului prefect PSD de Constanța Gheorghe Martin), deputatul PSD de Constanța Mircea Titus Dobre (fiul consilierului local Mircea Dobre, prosper om de afaceri), deputatul PSD de Constanța Manuela Mitrea (soția liderului PSD Miron Mitrea), senatorul PSD de Prahova Ștefan Radu Oprea (fiul lui Nicolae Oprea, fost viceprimar PSD al Ploieștiului), deputatul PSD de Olt Alexandru Stănescu (fratele șefului CJ Olt Paul Stănescu), deputatul PSD de Hunedoara Cornel Cristian Resmeriță (fiul primarului PSD din Lupeni, Cornel Resmeriță), senatorul PSD de Ilfov Gabriela Firea (soția lui Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, vicepreședinte al UNPR), senatorul PSD de Vaslui Gabriela Crețu (soția lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui) și deputatul PSD de Brăila Cristian Rizea (finul fostului ministru și europarlamentar PSD Alexandru Athanasiu).
Sursa: money.ro
http://2blackjack1.wordpress.com/

Rezonanta Schumann si accelerarea fenomenelor


Timpul accelereaza. De mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul (ritmul cardiac) al Pamantului a fost de 7.83 cicli pe secundă(sau Hz), Armata a folosit acest lucru ca pe o referinta foarte fiabila. Cu toate acestea, din 1980 această valoare a crescut încet. Unii oameni de știință cred că aceasta este în creștere mai rapida decât putem măsura.

   Ce spun fizicienii ?
 "Universul este în expansiune. Distanțele interstelare sunt din ce în ce mai mari. Cum facem ca relația dintre spațiu, timp și viteza luminii sa compenseze asta? Modificările distanțelor interstelare sunt măsurabile; viteza luminii este constantă și este măsurabilă. Dar.. ce zici de Timpul în sine, pot fi măsurate modificările Timpului? Sau acesta este un paradox în sine? Cum putem masura potențialul schimbării Timpului în sine, dacă se schimbă în timp ce noi încercăm să-l măsurăm?
De exemplu, ipotetic vorbind, dacă încercați a măsura un băț din curte care scade în lungime față de un al doilea băț din curte, care de asemenea scade în lungime în același ritm ca și primul și, dacă totul în jurul tău (inclusiv tu) scazi în lungime în același ritm, niciodată nu s-ar confirma că o astfel de schimbare, de fapt a avut loc. Deci, dacă ne uităm la relația dintre spațiu, timp și viteza luminii( S = c x t), daca extinderea spațiului este masurabilă și viteza luminii este încă constantă, cât poate fi acceleratia Timpului?
Nu-i de mirare că ei spun: "cu cât esti mai în vârstă, cu atât mai repede trece timpul". Omenirea se străduiește continuu de a face vehiculele sale, tehnologiile și procesele mai rapide, dar noi niciodată nu părem să avem suficient timp sau ne-am dori să avem mai mult timp."


Tot mai mult și mai des oamenii sugerează că timpul se accelereaza. Am auzit oameni care spun: " îmi pare că nu am suficient timp pentru a face tot ceea ce mi-am propus" sau "cum a trecut asa repede timpul ?". Anii cu siguranță zboară mai repede decât oricând și există un motiv științific de ce Timpul se accelereaza. Există, de asemenea, o serie de motive pentru care noi suntem într-o schimbare atât de rapidă și totul este legat de accelerarea Timpului. Ființele umane sunt din ce în ce mai conștiente și oamenii sunt atrași spre spiritualitate și dezvoltare personală în număr mai mare decât oricând înainte. 

   De ce se întâmplă asta?
Oamenii de stiinta au descoperit în urmă cu mai mulți ani că Pământul emite un puls. Acest puls sau frecvență care a fost comparată cu bătăile inimii a fost stabilă la aproximativ 7.8 cicli pe secundă pentru mii de ani. Cu toate acestea, în jurul anului 1980 bataile inimii Pământului au început să se accelereze. Cel mai incredibil lucru este că unii oameni de știință cred că Pământul se va opri de fapt, din rotație, atunci când acest puls ajunge la 13 de cicli pe secundă (13 este urmatoarea valoare din sirul Fibonacci,n.t.). Se crede că Pământul va rămâne astfel pentru aproximativ 3 zile și apoi începe din nou rotatia în direcție inversă. Acest lucru va duce la o inversare a câmpului magnetic din jurul pământului, poate si a polilor, dar ce se va întâmpla după acest moment este neclar, pentru ca doar mayasii au mai trait un astfel de moment acum cca. 13.000 de ani (voi publica un articol mai amplu despre ceea ce cunosc mayasii, in curand,n.t.) În acest moment te gândești la două lucruri. Fie vă gândiți că sună uimitor sau pur si simplu nu puteti crede. Ceea ce trebuie sa facem este sa ramanem cu mintea deschisa si convinsi ca traim momente cosmice de profunde schimbari.
Toate acestea se datorează aceastei rate - puls tot mai mari pe care o simțim ca și cum timpul se accelereaza. De ce "simtim" ca și cum timpul se misca mai repede decat obisnuia sa fie? Ceea ce noi o dată percepeam a fi o perioadă de 24 de ore, de acum se simte doar ca 16 ore. Ceasurile noastre continuă să evolueze în secunde, minute și ore și încă faceți clic pe o zi întreagă în 24 de ore, dar din cauza bătăilor accelerate ale inimii Pământului, noi percepem aceasta de cel mult 16 ore.

Cercetatorii spun ca accelerarea Timpului si procesele energetice planetare si ale fiintei umane se vor accelera continuu pana cand ne vom situa in Punctul Zero, moment in care constiinta oamenilor va expansiona catre infinit si vom avea acces instantaneu la Cunoasterea Universala( a se citi cartea lui Gregg Braden ,,Trezirea la Punctul Zero,n.t.). Noi suntem acum in dimensiunea a 4-a , iar gandurile, insotite de emotii pe masura, pot fi materializate mai rapid. Această perioadă a vieții pe pământ este locul unde karma - bine și rău - se va întoarce la noi aproape imediat. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni, deși, probabil, nu știu de ce, devin conștienți, întorcându-se spre spiritualitate departe de materialism și lăcomie. Simtim nevoia de a face nu numai ceea ce trebuie pentru propriul nostru corp și minte, dar suntem mai dispuși să ajutam pe alții mai mult decât oricând înainte în istorie.

Rata de creștere a gradului de conștientizare sau a trezirii spirituale este în topuri. Asa cum odată aveam nevoie de ani de lectură, învățare și vizionare pentru a deveni mai conștienți spiritual, acum ne ia numai un an sau chiar luni. In prezent există informații mult mai multe decât oricând înainte disponibile în cărți și pe internet, care servesc pentru a accelera învățarea noastră și ne ajută să ne îndepărtăm de întuneric, de frică și a ne indreapta spre lumina iubirii. Așa cum in prezent simțim nevoia de a ne schimba direcția în viață și să ne eliberăm de obiceiurile noastre proaste, incepem să ne întâlnim cu alte persoane care se simt la fel ca noi, cu alte cuvinte cu care suntem in rezonantă și colectiv ne ajutăm unul pe altul. Ne dăm seama că noi suntem parte din ceva mai mare decât noi înșine, ca fiintă individuală și aceasta accelerează și mai mult evoluția noastră spirituală. 

Gregg Braden despre centura fotonica si rezonanta Schumann

   Gregg Braden care în prezent călătoreste peste tot in lume si tine conferinte publice, spune de dovada științifică că Pământului trece prin Centura Fotonica a galaxiei iar Pământul îsi încetineste rotația. În același timp, există o creștere a frecvenței de rezonanță a Pământului (rezonanta Schumann). Când Pământul se va opri din rotație și frecvența de rezonanță ajunge la 13 Hz, vom avea un câmp magnetic de Punct Zero. Pământul va fi oprit, iar în 2 sau 3 zile, va începe transformarea pentru a incepe rotatia în direcția opusă. Acest lucru va produce o inversare în câmpurile magnetice din jurul pământului.


Conditia geofizica nr.1 – Cresterea frecventei de baza a Pamantului

Frecvența de bază a Pamantului, sau "bătăile inimii", (numită Rezonanța Schumann, sau RS) este în creștere în mod dramatic. Deși variază între regiuni geografice, de zeci de ani valoarea generală a fost de 7,8 cicli pe secundă. Acest lucru a fost odată considerat a fi o constantă; comunicațiile militare la nivel mondial s-au dezvoltat pe această frecvență. Gregg Braden a găsit datele colectate de cercetatorii norvegieni și ruși cu privire la aceasta (nu sunt raportate pe scară largă în SUA, singura referire la RS pot fi găsite în secțiunea de referință Seattle Library, si este legată de vreme, iar stiința recunoaște că RS este un indicator sensibil al variațiilor de temperatură și condițiilor meteorologice la nivel mondial, Braden, de asemenea, este de părere că RS poate fi un factor important în furtunile puternice, inundații, și schimbarile climatice din ultimii ani.)

 Conditia geofizica nr. 2 – Diminuarea campului magnetic al Pamantului


În timp ce rata "pulsului" Pământului este în creștere, intensitatea câmpului magnetic, pe de altă parte, este în scădere. Potrivit profesorului Banerjee de la Universitatea din New Mexico, câmpul magnetic planetar a pierdut până la jumătate din intensitate în ultimii 4000 de ani. Si acest nivel de câmp este un precursor pentru inversările polare magnetice. Prof. Banerjee este de părere că o altă inversare de poli este iminentă. Gregg Braden consideră că aceste schimbari sunt asociate cu înregistrările geologice care indică inversări magnetice ciclice temporal, ce au avut loc în istoria Pământului. Și, pe scara timpului, au existat destul de multe.

  Rezultate posibile
1.     Timpul va părea accelerat pe măsură ce se apropie de Punctul Zero. O zi de 24 de ore va părea de aproximativ 16 ore sau mai puțin. Amintiți-vă de Rezonanta Schumann (sau "bataile inimii" Mamei Pământ) a fost 7,8 Hz de mii de ani, dar a crescut din 1980, este la aproximativ 12 Hz în prezent. Se oprește la 13 Hz.
2.     Punctul Zero sau Schimbarea Erelor a fost prezis de către popoarele antice de mii de ani. Au fost multe schimbări, inclusiv cea care apare mereu la 13.000 de ani, la fiecare jumătate a 26.000 ani, cunoscuta ca Precesiunea Echinoctiilor.
3.     Punctul Zero sau schimbarea polilor magnetici, probabil, se va întâmpla în curând, în următorii câțiva ani. S-ar putea sincroniza, eventual, cu al patrulea  ciclu al bioritmului Pământului, care are loc la fiecare 20 de ani pe 12 august. Următoarea apariție este 12 August 2003. Proiectul Montauk (proiect militar secret de călătorie in timp) si Experimentul Philadelphia au fost închise la 12 August.
4.     Se spune că după ce planeta va atinge Punctul Zero, Soarele va rasari din partea de Vest și va apune în Est. Evenimente anterioare ale acestei schimbări au fost găsite în înregistrările vechilor civilizatii.
5.     Interesant, planul Noii Ordini Mondiale de a fi la putere era anul 2003. Dar nu a fost sa fie si nici nu va fi.
6.     Punctul Zero, probabil, ne va introduce în dimensiunea a 4-a. Aici, tot ceea ce credem sau dorințele se vor manifesta instantaneu. Aceasta include dragoste și teamă. INTENTIA noastră va fi de cea mai mare importanță.
7.     Cele mai multe tehnologii pe care le stim nu vor mai funcționa. Posibile exceptii ar putea fi tehnologia bazată pe așa-numita "Punctul Zero" sau energia liberă.
8.     Corpul nostru fizic se schimbă pe măsură ce ne apropiem de Punctul Zero. ADN-ul nostru este în curs de "upgrade" de la 2 la 12 spirale. Un nou corp de lumina este creat. Suntem din ce în ce mai mult intuitivi.
9.     Calendarul Maya a prezis toate schimbările care au loc în prezent. Ei spun că vom fi dincolo de tehnologie și ne vom întoarce la ciclurile naturale ale naturii și Universului. După 2012, vom intra în dimensiunea a 5-a (după ce vom tranzita cea de-a 4-a dimensiune).
10.  Toate aceste informații nu sunt de speriat. Fiti pregatiti pentru schimbarile care le va aduce noua eră de lumină. Vom fi dincolo de bani și de timp în care conceptele bazate pe frica sunt complet dizolvate.

Noi plecăm din Era Pestilor, o perioadă distructivă și opresivă și ne deplasăm în Era Vărsătorului, o perioadă de iubire, bunăstare și pace. Acesta este un moment dificil pentru multi oameni care luptă pentru a se împăca cu ceea ce se întâmplă în jurul lor și ceea ce se întâmplă în mintea și sentimentele lor. Cheia este de a da drumul și a avea încredere în acest proces natural de schimbare și nu de a lupta cu sentimentele tale, de a le lăsa să iasă la suprafată din adancul fiintei, a le constientiza si a le transforma in ceva pozitiv si benefic. Cu cat ne vom apropia mai mult (vibrational) de a cincea dimensiune, gândurile, sentimentele și intențiile se vor manifesta în realitatea noastră aproape instantaneu. Ce înseamnă acest lucru, înseamnă că aceia dintre noi care trăiesc cu gânduri de frică și agitație, acestea se vor manifesta în viața lor si le vor provoca durere de nedescris. Cu toate acestea, aceia dintre noi care se simt fericiti și pozitivi, se va manifesta doar iubire și pace. 
Acesta este un moment dificil pentru multi oameni, pentru a se împăca cu ceea ce se întâmplă în jurul lor și ceea ce se întâmplă în mintea și sentimentele lor. Cheia este de a da drumul și încredere în acest proces natural de schimbare și nu de a lupta cu sentimentele tale, de a le reprima, cum spune Drunvalo Melchizedek, de a trai in inima si nu in minte. Este vorba despre alegere, și e alegerea ta de a fi, nimeni nu o poate face pentru tine.
Așa cum vom continua să ,,trecem” prin această perioadă interesantă din istorie, întreaga lume se va schimba odată cu tot ce există în ea. În cele din urmă, vom fi nevoiți să eliberăm temerile noastre, nu există nici o altă cale. Frica va înceta să mai existe și cele mai mari cauze ale acesteia, timpul și banii nu vor mai fi parte a existentei noastre. Aceasta este o perioadă interesantă pentru a fi în viață, așa că am de gând să merg cu fluxul și bucurați-vă cat mai multi de această plimbare.

   Meditatie cu rezonanta Schumann 432 Hz : 


https://www.youtube.com/watch?v=oXzL6MxF5zc

                http://www.arizonaenergy.org/

     Drum drept spre Lumina !

Sursa; http://burebista2012.blogspot.ro/

John Perkins, asasin economic: România nu trebuie să permită să fie exploatată


johnperkinsJohn Perkins este un fost mercenar economic. El a scris o carte în care îşi povesteşte experienţele personale despre această ocupaţie de escroc profesionist. Într-un interviu pentru emisiunea „Pașasport diplomatic”, John Perkins povestește cât de simplu este să corupi un guvern şi să îl faci să îţi execute ordinele.

Munca dumneavoastră a fost cea de asasin economic. Cum aţi fost recrutat pentru acest post?

Eram încă la facultate şi un bun prieten al socrului meu era foarte sus-pus în Agenţia Naţională de Securitate a SUA şi m-a ajutat să fiu chemat la teste printre care detectorul de minciuni, teste de personalitate, şi au ajuns la concluzia că aş fi un bun asasin economic. Apoi am lucrat ca voluntar timp de 3 ani, credeam că va fi bine să merg în alte ţări, să trăiesc în pădurile amazoniene, să învăţ tehnici de supravieţuire, alte limbi, şi după ce am terminat munca de voluntar, m-au contactat din nou şi m-au recrutat.
Ce vârstă aveaţi la momentul acela?
Să vedem, cred că aveam în jur de 25 de ani, aproape 26.
Şi toate acestea păreau ceva romantic, ca în filmele cu James Bond.
Nu numai asta, dar tatăl meu era învăţător într-o şcoală primară. Nu câştiga mult ca învăţător, dar aveam printre colegii de clasă băieţi din familii foarte bogate, din New York, Argentina, România, Paris, şi întotdeauna povesteau lucruri romantice despre unde trăiau înainte, cât de mulţi bani aveau, maşini… şi eram foarte invidios. Şi îmi doream dintotdeauna să călătoresc şi eu mult. Deci da, când am fost recrutat, mă simţeam ca James Bond, era un vis devenit realitate pentru un băiar de la ţară din SUA.
Ce s-a întâmplat după aceasta, când aţi început să vă simţiţi dezamăgit de ce se întâmpla?
Când am început, credeam că tot ce fac era bine, pentru că am învăţat la facultatea economică în SUA ce spunea Banca Mondială, şi anume că dacă vrei să ajuţi o ţară să se dezvolte, trebuie să investeşti sume mari de la Banca Mondială şi alte organizaţii în proiecte de infrastructură, să angajezi companii americane să construiască centrale electrice, autostrăzi şi parcuri industriale. Şi la început credeam că fac un lucru bun, dar cu timpul mi-am dat seama că prin asta ajutam doar pe cei foarte bogaţi şi companiile noastre. Majoritatea oamenilor sufereau, nu trăiau deloc mai bine, de fapt, pământurile lor erau invadate cu proiecte hidroelectrice, cu foraje de petrol, cu munţi distruşi pentru exploatarea petrolului. Cum se întâmplă azi în România, unde sunt distruşi munţii pentru aur. Deci cu timpul am văzut cât de destructiv era ceea ce făceam noi şi îmi măcina sufletul şi inima. Dar la început, până să văd toate acestea, trăiam foarte bine, călătoream cu avionul la clasa I în locurile minunate la care visam înainte, era greu să renunţ. Mă convingeam că nu e aşa. Mulţi refuzau să vadă ce se întâmplă. Şi da, a durat un timp, apoi ceva s-a întâmplat când eram în Insulele Virgine, unde am avut un moment de luciditate şi am înţeles că nu mai pot continua, mă rodea prea tare şi am plecat.
Concret, cum se derula această activitate, ce vi s-a cerut şi ce aţi obţinut?
Practic, treaba mea era să identific ţări cu resurse de care au nevoie companiile americane, multinaţionalele de astăzi, resurse ca petrol, gaze, aur, de genul acesta, şi să facilitez credite uriaşe acestor ţări de la Banca Mondială sau alte organizaţii. Iar eu mergeam la preşedintele acestei ţări sau la ministrul de finanţe sau cineva într-o funcţie înaltă în stat şi îi spuneam practic: “ştiţi, dacă cereţi acest credit, ţara dvs nu va putea plăti niciodată aceste credite”, şi ei ştiau asta, şi în cele din urmă deveneau sclavii politicii noastre, a companiilor noastre. Dar în realitate spuneam: “dacă semnaţi acordul, dvs şi prietenii dvs veţi primi foarte mulţi bani. Fratele dvs poate să obţină licenţa utilajelor John Deere şi un contract foarte avantajos de la investitorii noştri în construcţii. Sora dvs. poate obţine licenţa Coca Cola şi vom cumpăra multă Coca Cola la preţuri foarte mari. La fel, vă vom da multă electricitate pentru fabricile dvs. şi aşa mai departe. Deci prietenii dvs vor face foarte mulţi bani.
Dar Microsoft?
Nu am informaţii despre acest caz. Ceea ce ştiu sigur e că trebuia să convingem preşedinţii să semneze aceste acorduri de credite pentru companii ca Bechtel, cunoscută în România, Bechtel era unul din cei mai mari beneficiari. Apoi, Brown and Root, Harris Engineering şi alte companii de genul acesta. Şi se îmbogăţeau foarte mult de pe urma acestor proiecte. Preşedintele şi prietenii lui la fel deveneau foarte bogaţi de pe urma proiectelor. Şi le reaminteam că dacă nu făceau ceea ce vroiam noi, atunci li se va întâmpla ceva similar cu Mossadeq în Iran, Allende în Chile, Jacobo Arbenz în Guatemala, Lumumba în Congo şi aşa mai departe, preşedinţi care nu au intrat în joc şi au fost asasinaţi sau demişi prin lovituri de stat orchestrate de CIA. Aceşti şefi de stat erau în situaţii foarte dificile. Ori luau banii şi se îmbogăţeau, ori îşi pierdeau slujba şi posibil chiar viaţa.
Acestea sunt acuzaţii foarte dure. De ce v-am crede? Până la urma nicio administraţie SUA nu ar recunoaşte că au făcut aşa ceva.
De fapt, Statele Unite au recunoscut că am făcut ce am făcut, că l-au eliminat pe Mossadeq în Iran, că a făcut-o un agent CIA, Kermit Roosevelt, el a fost numit, a făcut-o. Am recunoscut că i-am făcut-o lui Allende. Henry Kissinger, fostul secretar de stat a vorbit deschis despre asta, despre aceste lucruri. Ne-am recunoscut rolul în cazul lui Ngo Dinh Diem din Vietnam, al lui Lumumba în Congo, deci am recunoscut multe din aceste asasinate sau lovituri de stat. Statele Unite le-au recunoscut pentru că în timp ele au ieşit la iveală, sunt dosare care au fost desecretizate, după 25 sau 50 de ani, în funcţie de caz, deci noi am recunoscut multe din aceste cazuri. Sunt dovezi, aceste lucruri se întâmplă. Ştim cazuri de companii care vin în diverse ţări şi încasează venituri enorme. O experienţă recentă a fost aici cu Bechtel.
Dar acest proiect nu a fost finalizat până la urmă.
Vom vedea ce se va întâmpla. Există o istorie lungă a exploatării de către corporaţii. Cred că mulţi îşi dau seama că aceste lucruri se întâmplă, este multă corupţie în lume iar eu am fost parte a acestui sistem.
Recent România şi-a reînnoit acordul cu FMI. Aceasta înseamnă că România, guvernul României a acceptat să fie exploatată de această organizaţie, respectiv SUA?
Cred că România trebuie să fie foarte atentă să nu permită să fie exploatată. Am văzut ţări ca Islanda de exemplu, exploatată de sistemul bancar, apoi Ecuador, Argentina, Brazilia, iar aceste ţări în cele din urmă au refuzat să plătească o parte din aceste datorii pe motiv că au fost exploatate. Şi chiar a fost în avantajul lor acest pas. Deci cred că România trebuie să fie foarte atentă. Nu cred că este absolut sigur, când semnezi un contract cu FMI sau cu Banca Mondială, că vei fi exploatat, dar există o mare posibilitate pentru aceasta, iar românii trebuie să fie foarte conştienţi cum sunt aceşti bani folosiţi şi câtă datorie îşi asumă ţara. Nu doar să spere că liderii lor fac ceea ce trebuie, dar trebuie să fie foarte atenţi. Eu cred că folosirea acestor bani pentru a construi un sistem de educaţie, o infrastructură, poate fi benefică unei ţări. Dar trebuie să controlezi datoria. E ca în cazul unei persoane: o datorie mică, să cumperi o casă, o mică investiţie, merită. Dar sunt cazuri când băncile sau alţii conving persoanele să facă o datorie mai mare decât pot plăti, şi încep problemele. Acelaşi lucru se poate întâmpla cu ţările.
Dar aceste credite pot fi atrăgătoate pentru că au o dobândă mai mică decât cele de pe piaţă. E posibil ca FMI să spună ok, vă dăm un credit cu o dobândă mică, în schimb vă cerem să faceţi asta, asta şi asta?
Absolut, există condiţii. Iar FMI deseori face asta. Dobânda poate părea mică la început. Istoria arată că de fapt, ţările nu-şi pot plăti datoriile ci încearcă să plătească dobânda, şi scot bani din sistemul de educaţie, din sănătate, din multe servicii sociale, iar populaţia suferă încercând să plătească creditul. In cele din urmă nu pot să plătească datoria. După care FMI se întoarce şi spune: dacă nu poţi să-ţi plăteşti datoria, trebuie să o refinanţăm şi să îţi privatizezi sistemul de electricitate, cele de apă şi canalizare, sau altele. Cred că România a avut experienţe cu privatizarea. Apoi, FMI poate să spună: trebuie să vă schimbaţi radical sistemul juridic, cel politic, guvernul SUA poate interveni şi să spună: trebuie să trimiteţi trupe în Afganistan, să sprijiniţi trupele noastre de acolo. Sunt tot felul de lucruri care se pot întâmpla dacă datoriile nu sunt plătite. De aceea spun că este foarte important ca cetăţenii să fie foarte atenţi ca guvernul să nu contracteze datorii pe care nu poate să le plătească.
A exista vreo ţară în care acest sistem pe care l-aţi prezentat, nu a funcţionat, şi a dat greş?
Da, mai ales în ultima vreme, multe ţări au refuzat să plătească datoriile. Cel mai recent caz, pe care îl consider foarte important, este cel al Islandei. Islanda avea datorii mari şi a declarat că ele au fost contractate ilegal de anumiţi politicieni şi bancheri, iar Islanda a votat printr-un referendum, o majoritate uriaşă, de 90% a votat să nu plătească datoriile. Eu însumi am fost în Islanda, încurajându-i să nu plătească datoriile. Ba chiar au adus în faţa justiţiei bancherii şi pe cei care au semnat contractul, au fost acuzaţi de activităţi criminale, sau chiar neglijente. Ecuador a făcut ceva similar, când preşedintele Rafael Correa, care a terminat facultatea economică din Illinois, SUA, înţelege sistemul. El a spus că anterior, un dictator a semnat contractul iar poporul nu a fost de acord cu el şi nu îl vor plăti. Au refuzat să plătească şi acum îl renegociază la o paritate cam de 30 de cenţi pe dolar. Îl renegociază cu o dobândă mult mai mică.
Sunt şi alte mari puteri pe pieţe lumii, precum China şi Rusia, care folosesc aceleaşi metode ca şi Statele Unite. S-a întâmplat vreodată ca metodele folosite de SUA, FMI sau Banca Mondială să se fi lovit de Rusia sau China în anumite ţări şi s-a produs un conflict deschis, sau mai puţin deschis?
Da, vedem asta şi acum. Există o bancă înfiinţată de ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud). Este în competiţie directă cu Banca Mondială. In plus, unele ţări din America de Sud au format o coaliţie, Banca Sual condusă de Venezuela, spunând că nu vor să împrumute bani de la Banca Mondială sau FMI, ci au creat propriile fonduri. Deci există acum reacţii destul de multe şi cred că Banca Mondială şi FMI sunt în competiţie cu alte organizaţii. Personal, cred că acest lucru este foarte sănătos.După prăbuşirea Uniunii Sovietice a rămas doar SUA şi cred că în anumite domenii SUA a făcut greşeli serioase, a exploatat ţări. Nu sunt sigur că Statele Unite ca stat, ci mai ales bănci private, companii private. Există un nou imperiu mondial, nu neapărat America, imperiul corporaţiilor, al băncilor. Multe dintre acestea nici măcar nu plătesc impozite în Statele Unite.Nu e o conspiraţie, liderii acestor corporaţii nu se întâlnesc să comită fapte ilegale, dar toţi sunt ghidaţi de un singur ţel, să maximalizeze profitul, indiferent de costul social sau ecologic. Ceea ce este un ţel foarte periculos, şi unul relativ nou.
Încă mai există multe discuţii şi mult mister referitor la ce s-a întâmplat în 1989. Cum de regimul Ceauşescu, care părea atât de stabil şi de ferm, s-a părbuşit atât de brusc. Aveţi informaţii despre ce s-a întâmplat de fapt?
Nu am fost implicat personal, deci nu am informaţii din interior. Dar ce ni s-a spus în SUA e că aici a fost o revoluţie. In România, oamenii mi-au spus că a fost o lovitură de stat pentru a răsturna puterea, pentru mai multe motive politice. Ceauşescu se opunea FMI-ului, a plătit toate datoriile şi era privit ca socialistic, nu unul care lua partea Rusiei, nu genul acesta de comunist, cu un socialist independent, care nu mai vroia datorii, dimpotrivă, putea ajuta alte state să scape de datoriile lor. Cred că este foarte posibil, ca în spatele cortinei să se fi derulat ceva mult mai serios, mult mai secret. În mod clar, şi-a făcut mulţi duşmani. Şi-a făcut duşmani FMI-ul, Banca Mondială, şi poate şi SUA. Dar nu am informaţii interne, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar cred că e ceva care merită studiat de români, în orice mod posibil, studiaţi şi mai mult această chestiune.
În cartea dvs. faceţi o afirmaţie foarte îndrăzneaţă, şi anume că “nu e de mirare că teroriştii ne atacă”. Este aceasta o modalitate de a spune că ISIL sunt luptători ai libertăţii şi luptă să respingă “imperialismul american”, iar statele occidentale sunt rele şi doar încearcă să sece ţările sărace de resurse?
Nu, în mod clar nu cred că societăţile occidentale sunt rele, sunt un american loial ţării mele. Cred că am făcut lucruri minunate în lume. Societatea occidentală nu e doar SUA, sunt toate statele vestice şi am obţinut rezultate uriaşe în ştiinţă, medicină, tehnologie, arte, muzică, am trimis oameni pe Lună, am atins lucruri minunate. Dar am creat şi o economie a morţii în acest proces, una bazată pe distrugerea pământului, a resurselor pe care se bazează însăşi economia. La fel, această economie e bazată în mare măsură pe război sau pe intimidare. Şi e timpul să trecem la o economie a vieţii. Să curăţăm poluarea. Să plătim companiile care acum produc bombe şi mitraliere, să producă echipamente care curăţă râurile, oceanele, lacurile, aerul, solul. Să plătim companiile să facă asta, să încurajăm tinerii absolvenţi să se ocupe de asta, să găsim metode prin care oamenii înfometaţi pot să-şi procure alimente, noi tehnologii de transport, energie, comunicaţii. În ce priveşte ISIS şi ISIL, este o organizaţie brutală şi nu sunt deloc în favoarea lor. Sunt foarte, foarte brutali. Noi, cei din vest trebuie să vedem că ei sunt sprijiniţi de atât de mulţi oameni pentru că sunt disperaţi. Există oameni brutali, dictatori, fanatici. Bin Laden era un fanatic, era bogat, provenea dintr-o familie foarte bogată dar era fanatic. Dar avea o masă mare de susţinători, oameni săraci, pentru că erau disperaţi.va lor le dă putere.A lupta împotriva lor în general nu îi va opri, sau poate doar pe termen scurt. Dar ceea ce trebuie să facem ca să oprim aceste acte de teroare e să facem o lume mai bună. O lume în care oamenii nu li se vor alătura, nu îi vor asculta pe fanatici, pe Bin Ladeni, pe liderii ISIS, pentru că nu au nevoie. Oamenii disperaţi îi ascultă. Oamenii înfometaţi, cei a căror pământ a fost distrus, care se tem că alte ţări, ca Israel le-au luat pământurile. Trebuie să înţelegem că acestea sunt rădăcinile terorismului.
Toate acestea sună foarte frumos şi visăm la toate acestea în copilărie. Dar sunt realizabile? Vedeţi semne bune?
Nu aş vorbi cu dvs. dacă nu aş crede că toate acestea sunt realizabile. Nu aş veni în România, în Marea Britanie, în China, în Turcia. Călătoresc tot timpul şi vorbesc despre lucrurile acestea pentru că cred cu adevărat că suntem pe pragul de a crea o lume nouă. Cred că a început o revoluţie a conştiinţei, poate cea mai mare revoluţie din istorie. Oamenii chiar se trezesc. Trăim pe o navă spaţială foarte fragilă numită Pământ şi nu există nave de salvare care să ne ducă de aici. Trebuie să avem grijă de planeta aceasta. Iar dvs în România sunteţi chiar în centrul ei. Dacă vă uitaţi la lanţurile muntoase ale lumii, formează o cruce: din Asia în Europa, munţii trec din est spre vest, iar din Americi, de la nord la sud. Iar dvs sunteţi chiar la mijloc şi cred că România are o istorie de miracole. Aveţi sfinţi care au făcut minuni, aveţi preoţi care au făcut minuni, aveţi localnici care chiar recent au făcut minuni oprind exploatarea de aur la Roşia Montană. Cred că puteţi fi lideri în lume. Acum câteva zile Chile a promulgat o lege care interzice minele de aur şi au spus că s-au inspirat din România. Deci am multe multe speranţe că putem crea o lume mai bună, prin noua conştiinţă. Putem urma o cale mai bună ca cea din trecut şi cred că România poate fi un lider în acest proces. De asta sunt aici.
Sursa: Digi24.ro
http://gandeste.org/

Lovitura in plex: Marte in Capricorn (26 octombrie – 5 decembrie 2014)


Vizita lui Marte in semnul sau de exaltare, Capricornul, anunta 40 de zile de intoarcere la centrul propriei vieti. Ca o stranie sincronicitate, acest tranzit se afla pe vibratia numarului 40, considerat numarul puterii (mai multe detalii aici). Capricornul este una dintre zodiile de putere, iar Marte ne poarta pe frecventa actiunii, a deciziilor si a rezistentei la efort.

Perioada cuprinsa intre 26 octombrie si 5 decembrie 2014 ne aduce aminte ca increderea in fortele proprii este cheia succesului. In functie de cat credem ca valoram, atat putem primi de la viata. Este o perioada in care suportam foarte greu criticile, de aceea conflictele in care cineva tine neaparat sa domine sunt previzibile. Relatiile unde se arunca reprosuri si in care predomina schimburile de cuvinte negative sunt un butoi cu pulbere. Cea mai mica nemultumire rostita poate sa aprinda fitilul, indiferent ca relatia este de iubire, de parinte-copil sau de sef-subaltern.

Avem acum nevoie maxima de incurajari, de evidentierea meritelor, de aprecierea calitatilor. Daca nu le primim, le cautam in alta parte. Parintii agresori sau interogatori isi pot pierde cu totul autoritatea asupra propriilor copii. Partenerii satui de frustrari pe care nu le mai pot gestiona si care nu gasesc intelegere la jumatatea lor din cuplu cu greu se stapanesc sa nu alunece spre alte brate care sa-i consoleze. Angajatii care se simt nedreptatiti incep sa bata cu pumnul in masa.

Orice autoritate care practica pedeapsa in loc de recompensa este contestata. Functioneaza acum invariabil principiul didactic conform caruia criticile se aduc numai intre patru ochi, iar laudele, de fata cu toata lumea.

Ne dam seama ca putem, ca suntem in stare, ca avem forta necesara sa trecem peste orice situatie. Tocmai cand credeam ca suntem la capatul puterilor, ni se dau spre traire situatii care ne arata cat de mult putem duce, precum si daruri nesperate. Pentru cei care au tras din greu, au suferit, au trudit pentru altii, au muncit pe branci, s-au devotat, au inteles prin traire, au evoluat, Marte in Capricorn vine cu surprize de proportii. Darurile vin exact in momentul in care renuntarea era deja definitiva si nimic bun nu mai parea ca se poate intampla. Marte in Capricorn ii premiaza pe cei ce au muncit cu ei sau pentru altii peste limita. Toti cei ce au motive intemeiate sa strige “Nu mai pot!” sunt ascultati. Fiecare primeste exact ce are mai mare nevoie: sansa de a manifesta iubirea, un loc de munca, prieteni, bani etc.

Aceasta perioada ne constrange sa ne revendicam puterea personala. Iar puterea personala ne-o cam lam inapoi trecand printr-o faza de revolta. Principala cale este recuperarea sufletului imprastiat in trecut, intr-o relatie care a dus la secatuire, intr-o cariera care a coborat boala in corp, intr-o iluzie care doar a consumat resurse si care nu are nicio legatura cu realitatea. Iar sufletul ni-l luam acum inapoi prin decizii radicale! Putem sa spunem acum “Start!” sau “Stop!”, in functie de parcursul pe care l-a avut fiecare. Hotararile care se iau acum sunt definitive, asa ca suntem fermi pe pozitie si ne asumam pana la capat drumul pe care il alegem. Orice ne-a produs paguba sau pierdere, orice ne-a consumat sau ne-a frustrat are zilele numarate!

Marte in Capricorn ne forteaza sa luam cele mai bune decizii pentru noi insine! Daca ceilalti nu pot tine pasul cu noi, e problema lor, nicidecum a noastra. Ne putem asuma riscuri pe care pana acum nu le-am fi luat in calcul. Vrem sa fim din nou puternici si sa simtim ca suntem cei mai importanti oameni din viata noastra! 

Daca alegem sa facem acele schimbari absolut necesare care sa nu ne mai aduca pierderi de suflet, suflul vietii ne impinge de la spate. Ne aflam in toata aceasta perioada sub influenta solara, energia noastra cautandu-si locul acasa, in centrul vital, care se afla in chakra a treia, in plexul solar. Cel mai bun stimulent este culoarea galbena, iar cel mai de nadejde ghid este Arhanghelul Uriel.

Avem forta de a lua decizii, de a actiona in conformitate cu alegerile noastre constiente si de a ne asuma responsabilitatea pentru propria viata. Stim ce vrem si nu mai suntem atat de vulnerabili la criticile si la previziunile negative ale celorlalti. Ne bazam pe noi, dar cu conditia sa nu controlam! Cand credem ca meritam tot ce e mai bun, sa lasam lucrurile sa se intample asa cum stie Universul ca e mai bine pentru noi, nicidecum in forma in care credem noi ca e mai bine! Cu cat ne luptam, cu atat ne epuizam! Ce e pentru noi vine ca un dat si ne cam da peste cap, pentru ca n-am prevazut! Sa profitam! Daca vine de-a gata, din senin, pe nepusa masa, sa fie primit!

Oricine alege sa-si “croiasca alta soarta”, cum spune si versul din imnul national, primeste acum puterea de a-si schimba viata in bine. Sa avem incredere nelimitata in noi, sa luam deciziile care ne elibereaza de tot ce ne tine pe loc si, daca realitatea in care vrem sa traim nu exista, s-o facem sa existe! S-o cream! Sa primim darurile pentru osteneala de pana acum si sa le valorificam la maxim! Ele sunt sageata care ne indica directia. 

Sursa: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/

Iti poti schimba destinul?





Scopul reincarnarilor este desăvârşirea continuă a calităţilor şi îndreptarea defectelor. Prin tot ceea ce realizam si infăptuim ,  acumulam şi perfecţionam cunoştinţe noi şi vechi, pentru următoarea încarnare, până la un moment dat. Karma sau destinul fiecaruia dintre noi,  reprezintă acumularea în timp a tuturor consecinţelor faptelor personale,  bune sau rele, care s-au adunat în ciclurile reîncarnărilor si pentru ca un om parcurge în 2000 de ani cam un ciclu de 7 vieţi iar acestea se succed în ordine cronologică şi au legătură una cu cealaltă, imaginati-va cu ce bagaj plecam la fiecare drum…

Ceea ce înfăptuim, simţim şi realizăm în vieţile anterioare, modelăm în următoarele şi le perfecţionăm în celelalte care urmează. Cunoscând cauzele diverselor situaţii apărute, conştientizându-ne faptele şi gândurile din vieţile anterioare putem să ne perfecţionăm viaţa actuală. Ne putem achita datoriile  cunoscându-ne temerile din vieţile anterioare iar poziţiile planetelor retrograde din harta natala, ne  amintesc tocmai de aceste datorii sau mai bine-zis lecţii neînvăţate.
Cu cât avem mai multe planete retrograde în horoscop, cu atât karma ne este mai grea sau mai complexă, dar şi şansele noastre de evoluţie cresc direct proportional cu greutatea ei. Spre exemplu, controlorul karmic al vieţilor trecute, Nodul Sud Lunar ( autostrada pe care sufletul s-a deplasat in existentele anterioare), dezvaluie prin pozitie si aspect cu celelalte  planete  bagajul cu care am venit in aceasta existenta si care ar trebui rezolvat.

Ai putea oare sa-ti schimbi destinul daca exista predestinare? Conversia karmica sau arderea karmica gradata se refera tocmai la faptul ca o anumita karma care trebuia sa se indeplineasca intr-un mod foarte dur si foarte concret, devine din ce in ce mai slaba si implinirea ei se va face intr-un plan din ce in ce mai subtil, pana la anulare. Este o sansa de care multi nu ne folosim si majoritatea dintre noi ( poate mai mult de 95% din omenire) ne urmam calea destinata la reintrupare.
Exista anumite tehnici de ardere karmica dar nu sunt deloc usoare. In vremurile prezente cand omenirea este puternic influentata din toate partile de procedee perfide de uitare a Eului  divin este greu tare sa nu te abati de la scopul reincarnarii tale. Si atunci?

1.  Alegem in mod natural, calea catre anularea karmei prin trecerea de la elementele Nodului Sud la cele ale Nodului Nord (adica destinul ales de noi si scris in astrograma fiecaruia dintre noi).  Pentru a exemplifica : daca avem Nodul Sud intr-o zodie de foc si Nodul Nord -aer , conversia  karmica ar trebui rezolvata  de la foc spre aer (semne), de la un mod de crestere pasional spre unul spiritual. Deci acest suflet ar trebui sa-si infraneze emotiile pasionale de orice tip si sa treaca spre un plan de receptivitate catre problemele spirituale.
Eliminarea karmica este strans legata de planeta care guverneaza casa in care se afla Nodul Sud. Daca luam exemplul de mai sus si avem Marte ca planeta guvernatoare, aspectele facute de acesta in harta natala sunt experiente necesare arderii karmic in aceasta existenta.

2. Actiuni proprii care sa arda karma acumulata. La modul simplu: faptele bune facute pe parcursul existentei actuale, post in anumite zile corespunzator felului de karma pe care vrei sa o anulezi, tehnici speciale yoghine.

3. Karma poate fi foarte mult redusa sau chiar anulata complet prin Gratia lui Dumnezeu sau a unui Maestru Spiritual desavarsit. Rugaciunea plina de credinta pe care o facem catre Dumnezeu pentru ca sa-Si coboare Gratia Sa asupra noastra face ca energia divina care atunci ne este oferita sa ne “spele” toate impuritatile si semintele karmice negative. Este foarte important ca in rugaciunea noastra sa nu punem accentul pe ideea de “pacat” sau de “pacatos”, fiindca astfel vom atrage prin rezonanta exact aceste aspect.


Sursa: astrologykom.blogspot.com