miercuri, 22 octombrie 2014

Vaccinurile impotriva Ebola vor contine microcip RFID


Dr. Cyril Broderick, un om de stiinta liberian și un fost profesor de Patologie de la Universitatea Colegiului de Agricultură și Silvicultură din Liberia, spune ca Occidentul, în special SUA este responsabila pentru izbucnirea Ebola în Africa de Vest. Dr. Broderick susține următoarele într-un articol publicat exclusiv în Daily Observer cu sediul în Monrovia, Liberia. El a scris următoarele:

Departamentul Apararii al SUA (DoD) finanțează studii Ebola asupra oamenilor, studii care au început cu doar câteva săptămâni înainte de izbucnirea Ebola în Guineea și Sierra Leone. Rapoartele continua și spun ca DoD a dat un contract în valoare de 140 milioane dolari pentru Tekmira, o companie farmaceutica canadiana, pentru a desfășura activități de cercetare a virusului Ebola. Această muncă de cercetare a implicat injectarea oamenilor sanatosi cu virusul mortal Ebola. Prin urmare, DoD este listat ca un colaborator intr-un studiu clinic "În primul rând, pe oameni" al Ebola (NCT02041715), care a început în ianuarie 2014 cu puțin timp înainte ca epidemia Ebola sa fi fost declarata în Africa de Vest în luna martie.

Dr. Broderick susține că guvernul american are un laborator de cercetare situat în orașul Kenema din Sierra Leone( o noua confirmare a laboratorului finantat si de Gerorge Soros si Bill Gates,n.t.), care studiază ceea ce el numește "bioterorism al febrei virale", si care este de asemenea, orașul în care el recunoaște că este "epicentrul focarului de Ebola din Africa de Vest”. El spune că "este nevoie urgentă de acțiune în protejarea țărilor sărace din Africa, în special a cetățenilor africani, ale căror țări nu sunt din punct de vedere științific și industrial înzestrate ca Statele Unite și majoritatea țărilor occidentale”.

Afirmațiile domnului Broderick par a fi adevărate. La urma urmei, guvernul SUA a experimentat boli mortale asupra ființelor umane de o lungă perioadă de timp. Un exemplu este Guatemala. Între 1946 și 1948, guvernul Statelor Unite sub conducerea președintelui Harry S. Truman, în colaborare cu președintele din Guatemala Juan José Arévalo și oficialii lui din sănătate în mod deliberat au infectat mai mult de 1500 de soldati, prostituate, deținuți și chiar pacienți cu boli mintale cu sifilis și alte boli cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoree și chancroid( cred ca este vorba de șancrul, n.t.), din mai mult de 5500 de persoane din Guatemala care au participat la experimente. Problema este că nici unul dintre subiecții testați infectati cu aceste boli nu si-au dat vreodată consimțământul si nu au fost informati.

,,Agențiile guvernamentale ale SUA au o lungă istorie in efectuarea cercetarilor privind războiul biologic in laboratoarele din Liberia și Sierra Leone. Aceasta include Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), care este în prezent agenția principala pentru gestionarea Ebola în Statele Unite ", a declarat Prof. Francis Boyle.
,,De ce administrația Obama a trimis trupe în Liberia, atunci când nu au nici o pregătire pentru a oferi un tratament medical africanilor pe moarte? Cum a ajuns Ebola din Zair în Africa de Vest de la aproximativ 3500 km distanță unde a fost identificata pentru prima data in 1976? "

Un martor din CDC a facut recent marturisiri, pentru a expune planurile guvernamentale nefaste care ar folosi iminenta pandemie Ebola din SUA, ca o oportunitate de a implanta tehnologia RFID în corpul cetățenilor americani.

Brent Hopskins a fost un antreprenor din CDC, înainte de a iesi în fata cu acuzații grave la adresa fostului său angajator. Hopskins susține că a fost pregătit un vaccin Ebola pentru publicul larg sub formă de seringi de unică folosință. Dezavantajul este însă faptul că fiecare dintre aceste seringi va conține nu numai vaccinul, ci si un microcip RFID.

Oficialii CDC intenționează să emită aceste pachete de seringi la peste 200.000 de gospodării de la 1 decembrie. Consumatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a solicita vaccinul contra Ebola de la farmacii.
Hopskins indică, de asemenea faptul, că cipul RFID implantat va permite mai ușor identificarea și separarea celor care au fost implantati și cei care nu. Persoanele care refuză să primească vaccinul Ebola se va confrunta cu obstacole serioase în obținerea unui loc de muncă, de a vizita locuri publice, obținerea pe viitor a ingrijirii medicale, si chiar potențial de a fi bagat la închisoare.

Brent Hopskins spunea : "Eu nu pot sta cu mâinile în sân să văd cum aceste atrocități se desfășoară ... Guvernul american vrea să implanteze cipuri RFID în fiecare bărbat, femeie și copil. Aceasta se va desfasura, folosind amenințarea Ebola pentru a pune in aplicare acest complot infam. Publicul este obligat să ia o decizie între a renunta la această oribilă ofertă, sau a renunta la fiecare gram de intimitate prin implantarea unui cip RFID sub pielea lor.” 

Mulți americani și-au exprimat îngrijorarea că oficialii CDC colaboreaza cu guvernul pentru a utiliza acest nou sistem ca o modalitate de a introduce legea marțială. Alții, cum ar fi Alex Jones, insistă asupra faptului că virusul mortal a fost în mod deliberat plantat pe teritoriul Statelor Unite pentru a reduce populația în continuă creștere. 
Hopskins mai spune: "Acesta este un mic pas spre controlul complet al maselor care au crescut din ce în ce mai frustrate și neîncrezătoare în Guvernul Federal. Scopul final al Guvernului Statelor Unite ale Americii este de a subjuga toate persoanele care se prabusesc financiar, moral, etc.intr-o categorie de impozitare speciala și Ebola este modul în care au de gând să o facă. "


Video cu dovada ca concernul Monsanto, cel mai mare producator mondial de seminte modificate genetic, finanteaza crearea vaccinului antiebola, care va ucide mai multi oameni decat virusul insusi :


 Acum, dupa ce am deconspirat si acest plan al cabalei, sa speram ca nu va putea fi dus la indeplinire. Sperante sunt. Ben Fulford, in ultima sa informare din 20 oct. spunea ca Societatea Dragonul Alb, prin negocierile cu Occidentul de preluare a FMI si Rezerva Federala a SUA, a cerut oprirea imediata a raspandirii Ebola, eradicarea ei din zonele infestate, precum si oprirea operatiunii steag-fals Statul Islamic. Se pare ca foarte curand vom asista la disparitia Ebola asa cum au fost si celelalte arme biologice: gripa aviara, gripa porcina, boala vacii nebune, etc. si a actiunilor criminale ale gruparii islamiste, care a fost creata de Occident si este in continuare finantata si inarmata de acesta.
     
                 http://vaticproject.blogspot.ro/
    
         Drum drept spre Lumina !

Sursa: http://burebista2012.blogspot.ro/

COMENTARIU SFATUITOAREA:

Sa speram ca noi vom fi prea saraci sa le cumparam vaccinurile! :)

ECLIPSA DE SOARE 23.10.2014-SFARSIT SI INCEPUT


peclipse115014

Ziua de 23 octombrie 2014 se vede ca o eclipsa solara partiala situata in Scorpion, 0 grade, in conjunctie cu Venus, ceea ce marcheaza și mai mult nevoia de familiarizare cu procesul de transformare spirituala care devine ceva absolut necesar. Aceasta eclipsa ne amintește că nu avem nevoie mereu să fim în scaunul celui ce conduce ci putem sta si pe scaunul care ne ofera bucuria călătoriei, lasand lucrurile doar sa se intample,deoarece Scorpionul reprezinta neprevazutul,adancimea si tenebrele dinaintea zorilor.  Orice eclipsă de soare în Scorpion ne va purta în ape adânci, dar acest fapt ne oferă si un rezervor de oxigen și tot echipamentul necesar pentru a ne bucura de coborâre,  din dorința de a îmbrățișa întunericul ce preceda rasaritul. .
De aceea e bine sa nu opunem rezistența,mesajul este de speranta si renastere,Totul vine ca o provocare, dar in prezenta de ACUM si in felul acesta se poate descoperi doar un mod cu totul nou de a merge inainte pe valurile de schimbare, cu zambet si incredere in Planul Divin.
Aceasta eclipsa vine, de asemenea, ca un timp de finalizare. incheind un ciclu karmic si plasand picioarele ferm pe un nou drum al carui efect poate dura mai mult timp. Atunci cand ceva se sfarseste,ceva nou incepe.
Iar Scorpionul este unul dintre cele mai puternice semne din zodiac ... Scorpionul este Inaltul vulturul. ce urca tot mai sus, ca o pasare magica ,Pheonixul ce se ridica din cenusa trecutului pentru a se naste din nou.
Odata cu eclipsa este si o Luna Noua
magica ,motivul Neptun in Pesti in armonie cu Soarele,Luna si Venus in Scorpion aducand o energie de vindecare si potential de telepatie divina.
De asemenea Venus in Scorpion are un potential magnetic profund in ceea ce priveste relatiile,intimitatea si dragostea.
peclipse10302014

.. Desi traversam vremuri întunecate, si de multe ori ne simțim singuri,totusi Duhul Sfant este întotdeauna langa noi,desi nu recunoastem acest lucru. Din fericire,prin această eclipsă de soare, vom recunoaște aceasta atingere datorita lui Neptun in Pesti prin formarea  unui trigon norocos cu Luna Noua. 
Aceasta aliniere duce la o perturbare a fluxului obișnuit de energie solară, provocand dizolvarea modelelor  vechi de comportament si energie, astfel  incat ceva nou se poate manifesta.
Aceasta eclipsa solara este flancata de Venus, pe de o parte și de asteroidul Pallas pe de altă parte.aducand raspunsuri tulburătoare  pentru noi.Pallas vine ca un razboinic justitiar pentru egalitate si echilibru. Pallas in Scorpion ne amintește că toți avem colțuri întunecate, unde monștrii se ascund, dar ca aceste locuri devin cele mai creative și mai profunde surse de înțelepciune.
 
În timp ce Pallas ne îndeamnă să intram în labirintul din lumea noastră interioară, Venus ne asigură biletul de călătorie  indiferent de ceea ce vom găsi acolo.  Ea este un prieten prețios pentru noi acum, ne duce în întuneric, cu un zâmbet cunoscător și un anumit dar de mers relaxat si protector.
  Aceasta eclipsa ne îndeamnă să renunțam la frică și ne permite o mai profundă cunoaștere a tot ceea ce suntem; ne pune in tema cu puterea,emoțile si dorințele noastre, însăși natura ființei noastre.Ea ne îndeamnă să privim și să ascultam,  în întuneric susținand ceea ce vom găsi acolo  puritatea și pacea noastră. Întunericul nu distruge lumina, ci contribuie la formarea si conturarea ei. Am putea spune ca dincolo de cuvinte care pot fi o mărturie mai trebuie si o minte care poate înțelege.
pheonix1



Pentru ca la o eclipsa de soare se planteaza seminte solare in pantece de Luna Noua marcand momentul  unui sfarsit major si un nou inceput se fauresc posibilitati de constientizare suplimentar mai puternice . 

peclipse10242014


Este un moment al Adevarului gol golut,ca o dezvelire
de toata coaja intunericului,exact ca dupa o operatie de cataracta in care s-a indepartat pielita ce ne impiedeca sa
vedem asa cum trebuie realitatea.
NAMASTE!

Sursa: primit pe mail,
Multumiri Mira

Documentarul care iti schimba viata: 'Este Spiritul cel care da viata'



Documentarul The Shift - Schimbarea, in care Dr. Wayne Dyer, scriitor de talie internationala ce a bordeaza teme de spiritualitate si consiliere, explica valentele unei vieti traite la un nivel mult mai profund si mai autentic, inseamna a petrece doua ore in compania unor idei care iti pot realmente, schimba viata.

Documentarul este realizat intr-o maniera filmica ce imprumuta din tehnicile cinematografiei de fictiune. Mai multi oameni experimenteaza „schimbarea”, fiecare in felul sau. Nu este un film pretentios: cadrele sunt simple iar povestile de viata nu ies din aria comuna. Pe cat de simplu este insa acest film, pe atat de provocator la adresa tuturor lucrurilor pe care erai obisnuit/a sa le crezi despre viata. Sunt cu adevarat doua ore care schimba modul de a percepe viata si sensul aici.

Poti urmari filmul online SCHIMBAREA, cu Wayne Dyer, avand subtitrare in limba romana:



https://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk

Idei esentiale extrase din film:

Este spiritul cel care da viata

☯ Singurul scop in viata este doar sa fii fericit/a si sa te bucuri de viata ta.
☯ Atatia oameni isi petrec viata luptand, incercand sa fie intr-un loc unde nu sunt. Niciodata nu li se pare ca ajung acolo.
☯ Lau Tzu ne aminteste ca toata „fiintarea isi are originea in nefiinta”. Iisus a spus-o asa in Noul Testament: "Este spiritul cel care da viata".
☯ Egoul are un sistem foarte puternic de credinte, in care „cine sunt” este separat de toti ceilalti. Si o alta componenta a egoului ne invata ca sunt, de asemenea, separat de tot ceea ce imi lipseste in viata mea, de tot ceea ce mi-ar placea sa am. Si apoi egoul ne invata eroarea cea mai scandaloasa dintre toate. Ne invata ca… suntem separati de Dumnezeu.
Foto: Shutterstock.com; schimbare, meditatie, metafizica
☯ Unul dintre conceptele simple pe care le inveti in dupa-amiaza vietii tale, cand te muti in etapa de sens a vietii tale, este sa realizezi ca ai venit dintr-o Sursa. Putem sa o numim Dumnezeu, putem sa o numim Tao, nu conteaza cum o numim. Si ca aceasta sursa este pretudindeni. Nu exista loc unde sa nu fie. Trebuie sa fie, pentru ca ea creeaza totul. Totul vine din aceasta sursa.
☯ Si atunci trebuie sa fie in mine. Si daca trebuie sa fie in mine, atuci trebuie, totodata, sa fie in tot ce am impresia ca lipseste din viata mea. Si daca stii ca esti conectat in spirit cu tot ceea ce lipseste din viata ta. Daca stii acest lucru, atunci, intr-un fel, tot ceea ce lipseste din viata ta si ti-ar placea sa ai, esti deja conectat, in spirit. Si tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti dai seama de o maniera in care sa te aliniezi pe tine insuti la asta si sa detii intelegerea ca esti deja conectat, ca trebuie sa aduci totul pe calea sa.

☯ Structurile egoului sunt toate despre competitie, despre castig, cum sa fim mai buni decat toti ceilalti. Si ce se intampla e ca… terminam traind o minciuna.
☯ Aici trebuie sa ajungem, intr-un punct in care sa putem renunta. Sa avem constiinta ca nu suntem singuri si ca vom fi ghidati. Ca avem o natura si ca ne putem increde in aceasta natura. Nu este ceva cu care trebuie sa ne luptam tot timpul. (…) Lasa-te trait, mai degraba decat sa preiei tu controlul!
☯ - Cum iti dai seama cand iei o decizie din Eul Superior?
- Iei mereu deciziile in functie de ceea ce simti. Esti stresat? Esti nelinistit? Speriat? Manios? Te simti bine cu tine? Simti ca ai vreun Scop? Simti ca viata ta are vreun sens? Cand actionezi din singura parte din tine care este autentica, raspunsul tau este binecuvantarea.
☯ Dharma este un principiu spiritual care implica existenta unui scop pentru vietile noastre. Totul are un scop si cand te gasesti traind in acel scop, ti-ai descoperit dharma ta. … Si in mod constant, in loc sa folosesti egoul, vei incepe sa spui, de-asta sunt aici. Este o chemare interna.
☯ Vei intelege ca totul este perfect si ca orice persoana care va intra in viata ta, va veni la timpul potrivit, in mod perfect.
☯ Cand te atasezi de lucruri si ele dispar, atunci… pierzi ceea ce esti.
☯ Ajungi intr-un punct din viata ta unde incepi sa fii ghidat de ceva care este mai mare decat tine. Doar aliniaza-te cu lucrul pentru care esti aici si ramai in armonie cu Spiritul, cu Dumnezeu, cu Sursa, stai acolo! Si in timp ce stai acolo, etapa cu sens din viata ta va prelua stacheta.

Sursa: www.garbo.ro

15 trasaturi ale oamenilor aflati in varful PIRAMIDEI LUI MASLOW



Una dintre cele mai cunoscute teorii citate in stiintele sociale este „Ierarhia trebuintelor”, elaborata de catre psihologul Abraham Maslow. La baza piramidei se afla nevoile primare ale oamenilor: confort, hrana, odihna, grija. Ce se afla in varful piramidei? Cine sunt acei oameni echilibrati si frumosi, care reusesc sa isi traiasca viata dupa un set de valori profunde?

Miza pentru fiecare dintre noi in aceasta viata ar trebui sa fie, in opinia psihologului Abraham Maslow, atingerea unei ultime trepte a dezvoltarii individuale, aceea unde fiecare putem sa fim stapani pe noi insine si pe propria viata.
Ierarhia gandita de Maslow nu implica faptul ca cei care se concentreaza acum pe "nevoile superioare" ar fi in vreun fel mai "buni" decat cei care se concentreaza pe nevoile inferioare. Nu este vorba despre o astfel de ierarhie. Este o ierarhie care priveste evolutia noastra interioara, in timpul activitatilor si interactiunilor de zi cu zi. Nevoile superioare nu apar daca nu sunt satisfacute nevoile inferioare.
Maslow considera ca teoriile despre personalitate si motivatie trebuie sa accentueze dezvoltarea santoasa, normala. Astfel, Maslow a creat o teorie a „autorealizarii”, pe care o expune, pe scurt, Brenda Schaeffer in cartea ei „Dragoste sau dependenta, cum sa recunosti iubirea sanatoasa”.
Aceasta este piramida trebuinetelor umane, gandita de Maslow. Pentru Maslow, experientele „de varf”, ale oamenilor „autorealizati”, viziunile mistice si autocrearea sunt aspecte naturale ale celor mai inalte preocupari omenesti.


Piramida lui Maslow
Piramida lui Maslow

Cele 15 trasaturi ale oamenilor aflati aproape de autorealizare

1. Accepta realitatea.
2. Se accepta pe sine, pe ceilalti si lumea asa cum sunt ele.
3. Sunt spontani.
4. Se concentreaza pe solutionarea problemelor si nu asupra propriei persoane.
5. Au un aer detasat si simt nevoia de intimitate.
6. Sunt autonomi si independenti.
7. Au o perspectiva vie asupra oamenilor si lucrurilor, nu una stereotipa.
8. Cei mai multi dintre ei au trait experiente mistice sau spirituale intense, desi nu neaparat de natura religioasa.
9. Se identifica cu umanitatea.
10. Relatiile lor intime cu cativa oameni iubiti si speciali din viata lor, tind sa fie profunde si intens emotionale, nu superficiale.
11. Au valori si atitudini democratice.
12. Nu confunda scopurile cu mijloacele.
13. Au un simt al umorului mai mult filosofic decat ostil.
14. Se opun conformismului cultural.
15. In loc de a se adapta pur si simplu la mediu, il transcend.


Foto: Shutterstock.com; munte, varf de munte, priveliste
Maslow dinstinge intre doua tipuri de persoane care se autorealizeaza: nontranscendentii si transcendentii. Primii sunt „practici, realisti, cu picioarele pe pamant, capabili si lumesti”, reformatori sanatosi ai vietii, dar lipsiti de experienta extazului spiritual. Pe de alta parte, transcendentii sunt cei care au cunoscut „iluminari sau revelatii” care i-au motivat sa-si transforme propriile vieti ca si pe cele ale celorlalti. Ei sunt aceia care au simtul destinului, care cauta adevarul si nu judeca, care considera durerea, chiar si in relatiile de iubire, drept o oportunitate de dezvoltare.
In mod normal, in timp ce latura noastra umana se concentreaza asupra supravietuirii si securitatii, latura noastra spirituala cauta cresterea personala si fuziunea cu ceilalti, spune Brenda Schaeffer. Pentru ca acest proces nu este un demers asumat de auto-descoperire si auto-echilibrare, ni se intampla adesea sa confundam unele sentimente, cum ar fi iubirea sau atasamentul fata de o alta persoana, drept acel ceva care ne-ar duce pe calea autorealizarii. „Daca insa persoana cu care ne contopim este dependenta si imatura, ea va deveni o piedica in calea autorealizarii noastre”, spune Schaeffer. Nu trebuie sa confundam iubirea obsesiva fata de o persoana cu adevarata iubire, cea care rezida din interior, care este bazata pe autostima si maturitate.

„Daca vei scoate la iveala ceea ce salasuieste in tine, ceea ce vei arata lumii te va salva. Daca nu, ceea ce vei ascunde te va distruge”. – Evanghelia dupa Toma
Nota personala: Cred ca psihologia, ca stiinta si practica ar trebui sa fie centrala in cadrul oricarei societati sanatoase. Psihologii sunt acei oameni care prin deschiderea lor imensa fata de lume, ne pot ajuta sa depasim propriile limitari, sa ne cunoastem mai bine si sa facem mult mai usor pasi catre "autorealizare", "implinire" si multumire in viata.
"Telul suprem al oricarui terapeut este acela de a insufla clientilor sai credinta ca solutia la problemele lor trebuie sa vina din ei insisi si de la a le pune apoi la indemana instrumentele necesare care sa ii ajute sa descopere singuri aceste puternice intrebari launtrice", spune Brenda Schaeffer.
de Julia S.

Sursa: www.garbo.ro

Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE


Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si "Scala Constiintei" sau "Piramida Constiintei", folosind kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane. Cercetarea, care a constituit si teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscuta in intreaga lume. Cartea care insumeaza toate aceste date se numeste: "Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness" (Veritas Publishing, 1995).

Fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si perceptii umane despre viata si Divinitate. Numerele acestei scale reprezinta corelari logaritmice (adica frecvente vibrationale masurabile pe o scala care creste pana la puterea a 10-a) ale nivelelor de constiinta umana si corespondentul acesteia in realitate.
Dr. Hawkins spune ca exista doua mari bariere spirituale la nivelul 200 si 500. 200 - este nivelul curajului. Acest nivel reprezinta o schimbare radicala, profunda – o trecere de la un comportament distructiv, care raneste, catre o viata integra.
  • In acest moment, 78% din populatia lumii se afla sub acest nivel semnificativ. Capacitatea distructiva a acestei largi majoritati face ca intreaga umanitate sa fie tinuta la un nivel foarte scazut al constiintei, cei 22% dintre oamenii care traiesc constient neputand sa faca o diferenta. 
Totusi, trebuie sa retinem un aspect important pe care Dr. Hawkins il scoate in evidenta in cartea sa. Fiindca aceasta scala a constiintei este logaritmica, o persoana care a ajuns la nivelul 600, contrabalanseaza negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub 200!
Nivelului cheie 200, ii corespunde o energie vibrationala de 40 mhz. Trebuie sa invatam sa ne ferim de vibratii scazute, mai mici de 40 mhz, care contribuie la o stare generala de rau si nefericire.
Urmatoarea mare bariera sa afla la nivelul 500 – Nivelul Iubirii. Iubirea, in acest context reprezinta o modalitate de a exista. Potrivit Dr. Hawkins, motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins este acela ca egoul nostru isi are radacinile in corpul nostru fizic si nu in cel spiritual, care se manifesta atunci cand ajungem la nivelul 500 si peste.
Piramida Constiintei; Constiinta


Doar 4% din populatia lumii a atins acest procent. Acest nivel denota o trecere catre domeniul spiritualitatii, o lume nonlineara si lipsita de forme.
Geniile care au trait pe pamant cum ar fi Aristotel, Hipatia, Newton, Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau cam pe la nivelul 499.
Nivelul de constiinta al unei persoane ramane mai degraba neschibat pe parcursul vietii. Emotiile vin si pleaca, precum starea vremii, dar nivelul de constiinta al unui individ este guvernat de campuri de energie specifice ce nu se schimba in general, decat daca intervine o auto - constientizare din partea individului respectiv. O persoana se poate schimba in mod radical si poate sa treaca catre niveluri ale constiintei superioare, daca isi doreste acest lucru.

PIRAMIDA CONSTIINTEI

Cum sunt descrise nivelurile de constiinta:

ILUMINAREA: 700 – 1000

Acesta este cel mai inalt nivel al constiintei umane. Au ajuns aici personaje care au marcat fara echivoc istoria umanitatii: Iisus, Buddha, Krishna, etc.


PACEA 600 – 700

Pacea este obtinuta intr-o viata in care ne abandonam complet Creatorului sau mai bine-zis existentei. Este locul pe care Hawkins il numeste iluminare. Aici, linistea si nemiscarea mintii este atinsa, permintand revelatii constante. Doar 1 din zece milioane de oameni reuseste sa ajunga la acest nivel.


FERICIREA: 540-600

Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu poate sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant.


Foto: Shutterstock.com; constiinta

Nivelul Intelegerii: 400 - 500

Nivelul stiintei, al medicinei, al dorintei pentru cunoastere. Setea de cunoastere este mereu de nestavilit pentru acesti oameni. Sunt oameni care nu isi irosesc timpul cu activitati care nu le hranesc aceasta nevoie. Acesti oameni au nevoie sa analizeze si sa vada viata si experientele lor din exterior. La acest nivel poate surveni si un esec pentru ca acesti oameni nu reusesc sa separe subiectivul de obiectiv si uneori par sa rateze esenta. In mod paradoxal, la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea catre un nivel mai inalt de constiinta.

IERTAREA: 350-400

Daca curajul reprezinta constientizarea faptului ca tu insuti esti sursa experientelor vietii tale, aici este nivelul unde constientizezi ca tu devii creatorul acestor experiente. Este momentul cand reusesti sa iti trezesti potentialul prin actiune. Este momentul cand iti pui idealuri si te auto-depasesti, trecand de limitari ce le aveai in trecut. Este momentul cand constientizezi ca poti prelua controlul asupra vietii tale. Cei care traiesc la acest nivel de vibratie duc la bun sfarsit orice lucru inceput si nu au frica de esec.

Optimismul: 310-350

Acesti oameni din jurul tau care sunt mereu optimisti – este de fapt nivelul lor de constiinta. Ei vad viata ca pe o mare imensa de posibilitati. Nu se complac in situatii si nu se plang. Se straduiesc sa dea tot ce e mai bun si au o vointa de fier.

Neutralitatea/ INCREDEREA: 250-310

Este nivelul felxibilitatii. Sa fii neutru inseamna sa nu fii atasat de rezultatele intamplarilor. La acest nivel, individul este multumit cu viata sa si cu situatia sa si pare sa nu aiba destula motivatie pentru auto-imbunatatire si evolutie. Individul realizeaza posibilitatile dar nu face sacrificiile necesare pentru a ajunge la un nivel mai inalt.

CURAJUL: 200-250

Este nivelul imputernicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie vitala de la cei din jurul sau. Curajul iti arata ca nu ai nevoie de conditii externe pentru a-ti desfasura viata in mod optim. La acest nivel, individul isi da seama ca el singur este responsabil pentru esecul sau succesul sau, pentru propria evolutie si pentru tot ceea ce i se intampla. Este ceea ce ne face umani: constientizarea faptului ca putem alege ce fel de raspuns dam in fata unui stimul venit din exterior.


MANDRIA: 175-200

Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor traieste sub acest nivel. Este nivelul catre care aspira majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung sa se simta bine numai daca au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment fals-pozitiv, pentru ca aceasta stare de bine depinde de conditii externe. De asemenea este sursa rasismului, nationalismului, fanatismului religios, etc.

FURIA: 150-175

Dorintele neimplinite duc catre furie si frustrari. Aceste sentimente ne fac uneori sa vrem sa depasim acest nivel, alte ori, indivizii raman aici perioade indelungate din viata lor.


Foto: Shutterstock.com; tristete

DORINTA: 125-150

Dorinta este unul dintre factorii motivanti la nivelul intregii societati. Chiar daca dorinta poate provoca schimbarea, efectul revers este acela ca inrobeste apetitul indivizilor.


Frica: 100-125

Oamenii care traiesc sub regimuri dictatoriale sau cei care sunt implicati in relatii abuzive se afla la acest nivel. Aici se manifesta paranoia, neincrederea, impresia ca toata lumea vrea sa iti fac arau. Suspiciunea si defensivitatea.


Amaraciunea: 75-100

Multi idntre noia am trecut prin astfel de etape ale vietii cand ne-am simtit ingrozitor de nefetriciti din cauza unor tragedii intamplate in viata. Totusi, daca aceasta stare te domina, ca nivel al constiintei tale, sfarsesti prin a-ti trai viata avand constante sentimente de rgeret si remuscari. La acest nivel simti ca toate oportunitatile te-au ocolit. Te simti o persoana ratata…

Apatia: 50-75

Este nivelul disperarii, al lipsei de speranta; este nivelul care predomina printre oamenii fara adapost sau cei care traiesc in saracie. La acest nivel, persoana a abdicat la situatia sa curenta si se simte incapabila sa faca ceva pentru sine sau pentru cei din jurul sau.


Vina: 30-50

Nu prea departe de rusine se afla nivelul vinei. Cand cineva este blocat la acest nivel, sentimente de joasa stima de sine si inabilitatea de a-i ierta pe ceilalti sunt comune.

Rusinea: Sub 30

La acest nivel, emotia predominanta este umilinta. Aici se regasesc cele mai multe ganduri de suicid. Foarte multe persoane victime ale abuzului sexual se afla la acest nivel.


Sursa: www.garbo.ro

Karma de neam: cum ne desprindem din frâiele ei

coperta articol
Sângele apă nu se face: o zicală cu dus și întors. Cu o accepție pozitivă – țesătura solidă de sentimente și conștiință care ține la un loc membrii aceleiași familii – și o accepție ”fatalistă” – destinul trasat, generații după generații, în virtutea karmei de neam. La cel de al doilea înțeles se raportează Georges Barbarin, într-o lucrare antologică – ”Iisus, prietenul clipelor de grea încercare” -, un instrument util pentru oricare dintre noi, pe drumul transformării sângelui-karmă apăsătoare în aqua chiara (apă pură).
Dar cum identificăm momentul când trebuie să luăm taurul de coarne și să ”rezolvăm această karmă de neam”, vorba autorului? Făcând liniște deplină în noi. Ca să simțim, printr-un efort de obiectivare, de detașare, că nu mai suntem propriii noștri stăpâni. Pur și simplu, nu ne mai manifestăm NOI, ci se exprimă PRIN NOI, ca printr-o marionetă manevrată din culise, schemele comportamentale moștenite din generație în generație. Concentrându-ne, vom recunoaște unele din aceste scheme la părinți, bunici și alte rude alături de care am trăit suficient de mult, pentru a ne familiariza cu felul lor de a fi, de a acționa și a reacționa. Și pentru a recunoaște aceste tipare când se manifestă în noi înșine, fără să ne anunțe, fără să ne ceară permisiunea. Preiau comanda și ne obligă să o executăm.
Neplăcut? Frustrant? Depersonalizant? Puțin spus! Pentru că pot să ne complice viața, sau să o devieze, sau să o facă un calvar. Calvar asumat, într-o măsură, prin contractul încheiat la nivel de suflete între noi, toți membrii aceluiași neam, neam de neamul nostru. Dar asumarea a avut un scop clar: (re)venind AICI, să răscumpărăm câte ceva din erorile sau omisiunile care ne-au jalonat celelalte existențe. Nu să alunecăm comod, dar contraproductiv, în plasa acelorași slăbiciuni ”familiale”, ajutând la eternizarea calvarului.
În concluzie: ne iubim neamul, dar până aici! Așa că spunem, o dată cu Georges Barbarin:
”Această karmă de neam se cere  a fi rezolvată!”
Eseistul francez recomandă calea bisericii:
”Liturghiile pentru neam, în care sunt trecuți toți cei care au făcut parte din familie, atât viii, cât și adormiții, fac să se rezolve karma de neam pe care fiecare o moștenim prin faptul că ne-am născut în aceea familie. Este bine să se știe și să se treacă numele străbuniciilor sau stră-străbunicilor în liturghii, pentru că prin citirea lor de către preot se șterg păcatele până la al șaptelea neam. Noi moștenim aceste păcate de la strămoșii noștri și ajungem să le manifestăm fizic și spiritual.”
Or, atunci când liturghia este slujită de către un preot cu har, Divinitatea coboară în biserică. Duhul Sfânt se coboară asupra noastră, mărindu-ne vibrația și curățindu-ne energetic.
Alex Grey - Familia

Lanțul slăbiciunilor

Alți autori aplecați asupra relației energetice dintre membrii uneia și aceleiași familii propun altă soluție: autosalvgardarea. Dar descriu în aceiași termeni ”mecanismul” karmei de neam: în momentul nașterii, absorbim energiile părinților noștri cu atâta forță, încât nu mai distingem linia care separă identitatea noastră de a lor. Pur și simplu nu mai știm unde începem să fim NOI și încetează a mai fi EI. Pentru că am absorbit și iluziile, și fricile lor, am intrat în contact cu toată încărcătura lor emoțională. Pe care au preluat-o, la rândul lor, din generație în generație: aceeași schemă se repetă la infinit, fie că este vorba despre un tipar aplicat relației dintre masculin și feminin, sau dintre dominant și dominat, sau chiar un tipar ce prefigurează și predestinează anumite probleme de sănătate.
Acest tip de încărcătură karmică se rezolvă când energia blocată în noi înșine se eliberează, irumpe și nu se mai transmite generației următoare. Chiar așa: este suficient ca un singur membru al familiei să se elibereze de legătura emoțională absorbită în copilărie – sau prezentă, foarte probabil, chiar în genele sale -, pentru a suspenda karma familială.

Ajută-te singur

Vestea bună este că oricine poate rupe cercul vicios. Cum? Simplu (sau nu tocmai, de la caz la caz): ajutându-se singur. Focalizându-se asupra dezvoltării sale interioare. Ceea ce ar însemna să ne ocupăm de propriul nostru drum. Să nu mai încercăm să ne pliem pe așteptările celorlalți – părinți, buni și străbuni etc. -, nici să îi aducem la același numitor comun cu noi. Să dăm drumul legăturii intruzive, invazive dintre ei și noi, noi și ei. Aceasta ne este misiunea: să descoperim și să cultivăm spațiul energetic-emoțional dintre noi și ei. Dacă ei sunt în viață, vom simți, și ei, și noi, cum relațiile noastre se destind. Inexplicabil? Ba deloc: energiile atașate reproșurilor și culpabilității vor fi părăsit scena. Una peste alta, ne vom simți mai liberi în relația cu ei, ne vom trasa și urma propria cale, fără a mai simți nevoia să obținem aprobarea lor pentru fiecare pas sau, din contră, să ne revoltăm dacă nu sunt de acord cu noi.
Odată pornit, bulgărele se rostogolește și nu mai poate fi oprit: energia noastră se transmite celorlalte persoane din familie, deschizându-le propria cale spre libertate. Le-am arătat că se poate. Ce vor face mai departe – urmează ori nu calea schimbării -, nu mai este răspunderea noastră. Sunt pe cont propriu. Așa cum am fost și noi, când am trasat pista.