marți, 30 septembrie 2014

TRADIŢII şi OBICEIURI de 1 OCTOMBRIE: Ce e bine să faci în prima zi din Brumar


TRADIŢII şi OBICEIURI de 1 OCTOMBRIE. Ziua de 1 octombrie este, conform tradiţiei populare, cea în care fetele tinere îl sărbătoresc pe Sfântul Procoavă, cel care le dă păr frumos şi atrăgător.




TRADIŢII şi OBICEIURI de 1 OCTOMBRIE. Ziua de 1 octombrie era consacrată, pe vremuri, unui sfânt care se regăseşte doar în imaginarul colectiv - "Sfântul" Procoavă. Sărbătoarea Procoavelor mai este considerată şi Sărbătoarea Părului.

Se spune că fecioarele care duceau lipsă de păr i se închinau cu mare evlavie de ziua sa pentru a le oferi un păr frumos, des, pentru a fi mai plăcute flăcăilor care nu le băgau în seamă, scrie traditionalromanesc.ro.

Luna octombrie este legată de multe superstiții: bătrânii mai cred și acum că, dacă frunzele pomilor se îngălbenesc și cad repede, e semn că anul care urmează va fi roditor. Dacă plouă mult în octombrie, va fi vânt puternic în decembrie, iar, dacă e multă brumă sau chiar zăpadă în această luni, în ianuarie va fi timp frumos.

CATEVA IDEI DESPRE ECLIPSA DE LUNA DIN OCTOMBRIE 2014





Dupa nostalgicul si feciorelnicul septembrie cu poarta
echinoctiului si o Luna Noua ca o nunta cosmica vine
octombrie cu strafulgerari de foc intr-un mare trigon,
doua eclipse si o Luna Plina Sangerie pe eclipsa iar aceasta  nu se conformeaza vechilor tipare.Inclin sa cred ca acest fapt aduce o nota inedita,mai ales ca intra in combinatie si o stea fixa: ALPHERATZ.

Prin urmare evenimentul cel mai important al lunii octombrie 2014 este Eclipsa de Luna totala îmbinata cu Uranus pe Nodul lunar Sud  ce are loc pe 7-8 octombrie 2014. Aceasta este a doua dintre cele patru Eclipse totale lunare consecutive, numita Tetrada, o serie unica de eclipse,toate vizibile din America de Nord. Uranus si Eclipsa de Luna au o semnificatie și o incarcatura puternica deoarece aceasta eclipsa are o abatere radicala de la modelele din trecut.Ea aduce aer proaspat, neașteptat, radical, spontan, inovator cu schimbari progresiste, mai ales la  nivel emoțional și experiențial. 
Ceea ce o face si mai interesanta este faptul ca va cadea pe steaua fixa ALPHERATZ( supranumita si buricul calului)din constelatia Andromeda,Piata Pegasus care este o stea de eliberare.
Steaua fixă Alpheratz este o stea binară alb-violeta fixa situata la 14 ♈ 18 în capul  constelației Andromeda, (numita si"femeia legata").
Ea este foarte aproape de" părinții de inimă", Cor Regis, inima regelui,ce este la numai 2 minute de la 14 ♈ 20 în constelația Cepheus .
Alpheratz are o influență puternică în timpul 2014 și 2015, cu conjuncția Uranus. Acest lucru aduce o energie de natura mai spirituala si puternic feminina
apropiata de a Fecioarei.Amplificarea acestei abordari si infuzii puternic feminine cu totul originale se va produce in octombrie 2014 odata cu eclipsa în conjuncție cu Uranus pe steaua fixă ​​Alpheratz.Este un lucru nou ,inovator ,de descatusare.
  Aceasta stea fixă norocoasa, are aceeasi natura precum a planetelor benefice Jupiter si Venus. Aceasta oferă independență, libertate, iubire, bogăție, onoare și un intelect plin de pasiune.
Cu alte cuvinte aceasta eclipsa are ca tema Libertatea si prin faptul ca Luna este in
conjunctie cu URANUS in Berbec,dar si prin faptul ca reactiveaza unghiurile Marii Cruci Cardinale.Aceste elemente astrale functioneaza ca o eliberare din lanturile inchisorii  trecutului .Uranus retrograd,Alpheratz cu
Marte si Jupiter in mare trigon fac echilibrul perfect.

Pentru a evolua spiritual aceasta Eclipsa de Luna,ne obliga să ne adresam propriilor părți de umbra personala. Într-o Eclipsa de Luna totala , pământul se interpune între Soare și Lună, ceea ce face ca Luna să devină de un roșu sângeriu straniu . Nodul Nord este aproape de steaua fixa Algorab-Corvus supranumita -cioara( o pasăre care se hrănește cu mortaciuni).
Multe superstiţii s-au ivit ca urmare a apariţiei constante a corbului pe câmpul de bătălie, când devorează rămăşiţele soldaţilor ucişi. Un semn al morţii, distrugerii, macabrului, războiului, un purtător al întunericului şi umbrei
Cuvântul celtic pentru corb este “bran”. El înseamnă protecţie, iniţiere şi vindecare, precum şi purtător de întelepciune.Fără corb, conform tradiţiilor Hopi, Navajo, Zuni, lumea ar fi şi acum în întuneric, pentru că el este cel care a ieşit din pântecele negru al universului. Nici Africa neagră nu îl consideră mai prejos, considerându-l o pasăre care îi previne pe oameni despre primejdii. Prin urmare, corbul, animal solar, partener al zeilor, ghid al sufletelor, simbol al unei singurătăţi care permite accederea la un plan mai înalt, este departe de a fi un personaj al macabrului. Să nu uităm nici de ce afirma Carl Jung: corbul, chiar de este partea întunecată a psihicului, trebuie integrat în personalitate pentru a putea permite comunicarea între toate aspectele umane. Este un simbol al dezvăluirii adevărurilor ascunse şi expunerii lor în lumina conştiinţei.Reacţia fiecărui om faţă de realitate este diferită, în funcţie de construcţia lui fizică şi psihică. De aici rezultă dificultăţi în interpretarea = înţelegerea Nodului Nord,ca un controlor de karma.


ALGORAB are natura imprevizibilului Marte dar si a  Guvernatorului Karmei,Saturn.
Desi,Eclipsa de Luna, aduce  un lucru pozitiv, eliberator prin taierea lanturilor trecutului totusi ne-ar putea lăsa cu câteva tăieturi și vânătăi,dar asta depinde de reducerea legaturilor karmice.Trigonul de foc are meritul de a vindeca stresul si urmele lasate de Marea Cruce Cardinala din aprilie si de a transforma aceasta Eclipsa prin combinatia ei cu Uranus si steaua Alpheratz intr-un zbor Pegasus minunat.Sa speram ca aceasta energie planetara va aduce descatusarea de care atata avem nevoie.Oricum este un aspect puternic si determinant.


Trigonul de foc nu face decat sa vindece ceea ce a crucificat  pe 23 aprilie 2014 Crucea Cardinala iar acum Uranus este si mai puternic ceea ce ar putea face din ziua de 8.10.2014 o zi de mare revelatie si eliberare.
Drum drept si Lumina!Namaste!
MIRA

Sursa: primit pe mail
Multumiri Mira