miercuri, 10 septembrie 2014

Părerile seismologilor pentru anul 2014: Vine sau nu cutremurul MARE în România

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că în România "un cutremur major este posibil să se întâmple în 2040 sau spre sfârşitul secolului". De altfel, şi directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Potrivit site-ului world-earthquakes.com, în perioada 2012-2016, Romania ar putea fi lovita de un cutremur major.

Mircea Radulian susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7
Deşi de la începutul anului s-au înregistrat în zona Vrancea peste 80 de cutremure, unele cu o intensitate mai mare de patru pe Richter, profesorul Gheorghe Mărmureanu susţine că un cutremur foarte mare nu este posibil în perioada imediat următoare.
"Un cutremur de mare adâncime nu are această vârstă de 37 de ani. Este vorba de 64 de ani, 102 ani sau cine ştie, 200 de ani. Este o variantă a unui cutremur foarte puternic către sfârşitul secolului, dar poate să fie şi la 64 de ani. Asta înseamnă 2040 – 2060", a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că adevărata descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, şi, drept urmare, nu putem sta liniştiţi.
"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

Cu toate acestea, un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian.

"Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave", a mai precizat director ştiinţific al INFP.

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.
Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.
 
Astrologii par să dea dreptate acestor statistici.
 
Marele cutremur va zgudui România anul viitor, susţine astrologul Mariana Cojocaru. Aceasta a precizat, la România TV, că există şanse mari ca un cutremur cu o magnitudine de peste 7 să zguduie ţara noastră.
 
"Următorul cutremur care va veni la noi şi care va fi semnificativ ca şi încărcătură pe scara Richter seamănă foarte mult cu cel din '77, când a fost tot pe anul Şarpelui. În Berbec avem Marte. Cele două cutremure au avut ori karmă negativă cu Lună Neagră în Berbec ori karmă negativă cu Chiron care este lecţia de viaţă, semn că la anul, această axă de destin va intra în Berbec cu karmă negativă şi în Balanţă. Ne-am tot învârtit pe structura aceasta. Şi anul viitor şi celălalt an până spre vară, toamnă, au aspecte de genul acesta", a declarat, la România TV, astrologul Mariana Cojocaru.


Sursa: www.romaniatv.net

RECLAMA - EVENIMENTE, CURSURI, SEMINARII

1.  BUCURESTI, SAMBATA, 13 SEPTEMBRIE 2014, ora 11 – SEMINAR
    PSIHOMETRIE

COORDONATOR: MANU STEJAR


Iata anuntul:
"Celor intersati, le aducem la cunostinta urmatoarele:
- sambata pe data de 13.09.2014 se va sustine seminarul de psihometrie cu tema:"Diagnosticarea evenimentelor temporale din destinul personal folosind scala Pitagora, codurile numerice din nume, prenume si data de nastere, precum si semnificatia si simbolurile numerelor predate la seminariile anterioare".
- seminarul se va desfasura intre orele 11 si 17.

Pretul este de 44 RON;
Locatia se va transmite prin e-mail persoanelor ce se vor inscrie.
Aceasta se poate face la adresa de e-mail:


Precizam importanta inscrierii si anuntarea ei pentru evaluarea corecta a cantitatii materialelor de lucru.

Cu respect,
Manu Stejar”




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2.   BUCURESTI, DUMINICA, 14 SEPTEMBRIE 2014, ora 12 - CURS
  

                                           „CODUL FORTEI JEDI

COORDONATOR: ASHTARA TRISTAR

Mai multe detalii puteti gasi la linkul:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


3.  MANGALIA SI CONSTANTA, SAMBATA RESPECTIV DUMINICA,                                  13 - 14 SEPTEMBRIE 2014 - CURS

                                            „SUFLETE PERECHE”

COORDONATOR: CRISTIANA PETROF - Terapeut atestat Theta Healing si Formator


Iata anuntul:
                                       
„Atelier de lucru

Dragii mei,

Va invit sa participati la un atelier de lucru avand ca menire clara realizarea relatiei la care fiecare viseaza intr-un fel sau altul, implementarea sau intarirea armoniei in relatiile existente, inlaturarea dezbinarii intre semeni. Noi stim ca aceste programe ruleaza din pacate din plin in cadrul societatii noastre si mai stim ca ele au un aport deosebit in neimplinirea statutului de fiinta fericita. Imi doresc ca prin coordonarile efectuate in cadrul acestui atelier pe care intentionez sa il sustin in cat mai multe locuri din tara, sa imi aduc aportul la schimbarea acestei situatii, astfel iincat sa pot vedea mergand pe strada, mai multi oameni cu zambetul pe buze.

Iata programul Atelierului:
1. Ce este sufletul pereche? Ce fel de relatii pot implica sufletele pereche?
Meditatie pregatitoare de curatare a chakrelor si campurilor energetice.
2. Dizolvarea si eliberarea de programe si convingeri ce blocheaza intalnirea Sufletului pereche (atunci cand il cautam) sau buna intelegere si comunicare cu Sufletul pereche (atunci cand se afla alaturi de noi).
In aceasta parte a atelierului, vom lucra asupra cresterii iubirii si increderii de sine si fata de semenii nostri, eliberarii tuturor aspectelor si energiilor blocante si stagnante, din momentul copilariei si pana in prezent, din vieti trecute (eliberarea de juraminte, divort energetic, taierea tuturor stringurilor ce inca ne mai leaga de trecut). Vom face la acest punct trei meditatii.
3. Programe nebenefice si convingerile altora  fata de noi. Cum sa tratam        acest subiect si ce este de facut?
4.Cum ne ajuta rugaciunea in gasirea sufletului pereche sau in dizolvarea  animozitatilor cu partenerii pe care ii avem deja. Exercitii.
5. Meditatie pentru chemarea sufletului pereche cu compatibilitate maxima.

Cursul se va desfasura sambata in Mangalia incepand cu ora 12 si duminica in Constanta incepand cu ora 10 (care se poate transforma si in 11 sau 12 daca cei ce intentioneaza sa participe doresc aceasta)
Durata de desfasurare va fi de aproximativ 6 h.
Pretul este de 250 lei
Inscrierile se fac la adresa 


Locatia desfasurarii se va  comunica prin e-mail pentru ca ea va depinde de numarul persoanelor inscrise.
Va astept cu drag!
Pace si lumina!”




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


SEMINAR 18.09.2014

“Bine v-am gasit Dragi Colegi, cautatori de Lumina si Iubire!

Mihaela Popescu, Profa de Geogra si Marinela Stejar, va invita Joi, ora 18:00, 18.09.2014, in Bucuresti, la seminarul intitulat  “IUBIREA, VINDECAREA RECONECTIVA SI SALTUL CUANTIC - CAI SPRE  ASCENSIUNEA 4D ”. 

Tematica intalnirii este urmatoarea:

1. Vindecarea Reconectiva - Rolul si efectele frecventelor reconective asupra noastra, in aceste timpuri de mari schimbari planetare
Eu cred ca sanatatea este o zestre cu care venim pe lume fiecare. Starea de sanatate reprezinta efectul  capacitatii noastre de a ne conecta la Planul Inalt a carui parte importanta suntem cu totii.
Sanatatea se termina acolo unde incepe dizarmonia, conflictul cu tine insuti si cu ceilalti, frica, neincrederea, vinovatia, resentimentele, uitarea iubirii, etc.
Am fost creati ca Trup, Minte si Suflet, cand am venit in aceasta lume, iar fiecare dintre aceste parti ale noastre sunt strans conectate intre ele si in acelasi timp la Sursa Creatoare. Cand legatura dintre aceste parti slabeste sau cand este distrusa, fiinta noastra ca intreg, pierde contactul cu Sursa Creatoare si atunci, singurele resurse pe care ne putem baza sunt cele interioare, cele care fac parte din zestrea noastra initiala.
Cum se face acest lucru? Prin Vindecarea Reconectiva; frecventele energiei reconective ne ajuta sa ne RECONECTAM din nou la Sursa noastra interioara pentru a ne redobandi starea de sanatate sub toate aspectele ei: fizic, emotional, mental si spiritual.
PS: Marinela este practician de Vindecare Reconectiva. A absolvit cursurile de Vindecare Reconectiva, Nivelul I si II cu Dr. Eric Pearl, autorul cartii “ReConectarea - Vindeca-i  pe altii, Vindeca-te pe tine”.
Coordonator:  Marinela Stejar

2. Mesaje si invataturi de la Maicuta Vian/meditatie coordonata din Inalt de Maicuta Vian
Coordonator:  Mihaela Popescu/Profa de Geogra

3. Saltul Cuantic - cea mai simpla si eficienta metoda prin care o persoana isi poate schimba atitudinea sa in luarea deciziilor, in sanatate si in viata in general.
Traim intr-un Univers cuantic, intr-un Univers infinit, multidimensional.
Ce inseamna acest lucru?
Acest lucru inseamna ca intr-o lume multidimensionala exista o multitudine de alti "TU"  in toate formele, in toate ocupatiile, in toate religiile si in toate timpurile.
Prin intermediul meditatiei vom invata cun sa accesam acest alt "TU", acest "Alter Ego" al tau, acest "geaman" al tau pentru a ne ajuta sa ne rezolvam problemele cu care ne confruntam in vietile noastre.
Coordonator:  Marinela Stejar

4. Corelatii intre chakrele 3D (1-7) si chakrele dimensiunii a 4 – a (8-15) si meditatie de activare si dezvoltare a calitatilor chakrelor din 4D.
Coordonator: Mihaela Popescu/Profa de Geogra
Seminarul va avea loc intre orele 18:00-21:30, 18.09.2014, in aceeasi locatie in care s-au desfasurat si seminariile anterioare si care oricum va fi anuntata si prin e-mail, celor care doresc sa participe la seminar.

Pretul seminarului – 35 RON.

Va rog sa confirmati participarea la seminar la adresa de e-mail:

mvstejar88@yahoo.com

Sursa: http://tristar77.blogspot.ro/

Drojdia de bere, o minune pentru sanatate si frumusete

drojdie de bereDrojdia de bere este o minune pentru sanatate si frumusete. Ea previne racelile de iarna, limiteaza balonarea, intareste unghiile si parul si te scapa de riduri. Drojdia de bere iti este de folos si in sarcina, cand te poate scapa de greturi. Uite cum poti folosi drojdia de bere in tratamentele tale.
Proprietatile drojdiei de bere
Drojdia de bere are 17 vitamine, in special din grupa B, 14 minerale diferite, oligoelemente, aminoacizi si proteine. Aceste lucruri o recomanda drept un excelent supliment alimentar.
Exista doua tipuri de drojdie de bere: drojdie de bere activa sau vie, care este cel mai des folosita si drojdia de bere inactiva, care isi pastreaza calitatile nutritive, dar nu mai are probiotioce. Drojdia inactiva se gaseste sub forma de fulgi sau pudra si poate fi introdusa in alimentatie sau sub forma de comprimate.
Drojdia de bere inactiva nu le este recomandata celor care sufera de tulburari intestinale, cum ar fi colita ulceroasa, caci risca sa agraveze inflamatia.
Drojdia de bere activa le este contraindicata persoanelor cu imunitate scazuta sau care fac chimioterapie. Ea trece prin bariera intestinala si poate fi la originea unor infectii.
Cum previi gripa cu drojdie de bere
Cand consumi drojdie de bere e ca si cum ai inghiti o armata de celule, pregatite sa te apere. Acestea ataca toxinele din organism si intaresc sistemul imunitar, gratie vitaminelor si oligoelementelor. Drojdia de bere intareste activitatea fagocitelor, celulele care capteaza microbii pentru a-i distruge.
Preventiv, in anotimpul rece, ia 2-3 lingurite de fulgi de drojdie pe zi, sau 2-3 grame de pudra de drojdie de bere.
Drojdie de bere pentru hipersensibilitate intestinala
Daca suferi de hipersensibilitate intestinala, drojdia de bere vie, bogata in probiotice, este cea mai indicata. Ea calmeaza durerile si balonarea si este recomandata in caz de diaree infectioasa. Daca urmezi un tratament cu antibiotice, consuma drpjdie de bere pentru a proteja flora intestinala.
In caz de hipersensibilitate intestina, ia care un comprimat cu drojdie de bere zilnic. Balonarile si celelalte simptome ar trebui sa dispara in maximum 4 sapatamni.
Daca iei antibiotice, consuma 200 mg de drojdie de bere activa pe zi, sub forma de comprimate sau fulgi. Continua sa iei drojdie de bere inca 5-6 zile dupa intreruperea tratamentului.
pudra de drojdieDrojdie de bere pentru greturi in sarcina
Greturile, starea de voma si crampele din timpul sarcinii pot fi combatute cu drojdie de bere, caci este bogata in vitamina B9. Sfatuieste-te cu medicul inainte de a lua drojdie. 20 g de fulgi de drojdie de bere pe zi pot acoperi necesarul de vitamina B9 in timpul sarcinii.
Asociaza drojdia cu o alimentatie bogata in magneziu, al carui actiune complementara te va ajuta sa obtii rezultate mai rapide si mai durabile.
Drojdie de bere pentru riduri
Trecerea timpului se vede mai inatai pe piele. Greatie antioxidantilor, drojdia de bere lupta cu imbatranirea cutanata.
Fa o masca din 2 g de drojdie de bere, 5 g de pudra de hamei, 1 g de propolis, un galbesnus de ou si putina apa. Aplica masca cu drojdie pe fata, las-o intre 20 de minute si o ora, o data pe saptamana.
Drojdie de bere pentru ungii si par
Bogata in vitamina B si acizi aminati, drojdia de bere contribuie la o stare bune a unghiilor si a parului. Daca ti se rup unghiile sau iti cade parul, ia cate 2 g de drojdie de bere de trei ori pe zi, timp de 2 luni.
Drojdie de bere pentru piele
Drojdia de bere va reda stralucirea chipului, va curata si reechilibra pielea, fie ca ai tenul obosit, uscat sau gras.
Daca ai tenul obosit, amesteca jumatate de iaurt cu 2 lingurite de drojdie de bere si o lingurira de ulei de germeni de grau. Aplica masca si las-o sa actioneze 15 minute, apoi clateste.
Daca ai tenul gras, dilueaza un plic cu drojdie in apa calduta, pana obtii o pasta omogena. Lasa drojdia sa se odihneasca 30 de minute, apoi pune-o strat gros pe fata, pe care il vei lasa 20 de minute. Clateste apoi cu apa calduta.
Sursa: http://www.curademiere.ro/

Tu mananci ceapa? Iata ce efecte are asupra organismului

Desi nu foarte multa lume digera gustul si mirosul de ceapa, aceasta este un tratament natural benefic in tratarea mai multor boli, diminueaza durerea si grabeste vindecarea ranilor.

Mai mult, ceapa este un bun antiinflamatorantiseptic, care regleazatensiunea arteriala si colesterolul si previne aparitia cancerului de colon.

Iata cinci beneficii mai putin cunoscute ale consumului de ceapa:

1. Este cel mai bun medicament natural - ceapa este un remediu natural care poate vindeca tusea (ceai din frunze de ceapa), reduce rapid febra (rondele aplicate pe febra) si scade colesterolul rau (ceapa proaspata);

2. Inlocuieste cosmeticele - ceapa poate preveni caderea parului, prin aplicarea sucului de ceapa la radacina si aparitia matretii; in plus, datorita beneficiilor antimicrobiene, antibacteriene si antiinflamatorii, ajuta la tratarea acneei (tratament din suc de ceapa si ulei de masline aplicat pentru cateva minute pe ten); in plus, poate reduce si petele pigmentare (suc de ceapa + iaurt);

3. Tratament dentar - distruge bacteriile cavitatii bucale, previne aparitia cariilor si albeste dantura;

4. Opreste sangerarea nazala - taie o ceapa in patru bucati si stai cateva minute in preajma sa; inhalarea mirosului de ceapa opreste rapid sangerarea nazala;

5. Trateaza intepatura de albina - intepatura de albine este extrem de dureroasa si creeaza discomfort. Incearca sa masezi usor zona afectata cu o bucata de ceapa si vei observa diminuarea rapida a durerii;

6. Inlocuieste vopseaua de oua - daca ai renuntat la ideea de a colora ouale de Pasti cu vopseaua procurata din comert, ceapa este solutia naturala ideala. Imbraca ouale in coji de ceapa si aseaza-le intr-un prosop de bucatarie, iar apoi pune-le la fiert. Vei obtine o nuanta placuta, cu aspect stralucitor.

Sursa: http://www.bzi.ro/

Importanta furtunilor devastatoare din viata ta! Si J.K. Rowling, cea mai cunoscuta scriitoare, a plans



Ceea ce obtinem in interior (mental si spiritual) ne schimba realitatea. – Plutarh Viata este un cumul de experiente, uneori bune, alte ori, mai 'rele'. Se poate adesea sa trecem prin momente istovitoare, care ne fac sa ne definim viata ca fiind 'grea'. Acestea sunt insa doar momente care trec…

Intr-o zi, un mare Imparat a chemat la curtea lui pe cel mai renumit Maestru Zen si, pentru ca se simtea cu desavarsire trist, vazand viata urata si grea, l-a rugat pe acest maestru sa il invete Pacea si Impacarea, in schimbul celor mai mari averi. Maestrul i-a raspuns ca nicio avere nu poate sa cumpere aceasta stare, refuzand oferta marelui Imparat… dar ca, il poate ajuta totusi. Maestrul Zen i-a daruit domnitorului un inel pe care era gravat – „Si aceasta va trece”, iar cele cateva cuvinte au avut puterea de a produce o asemenea iluminare in sufletul imparatului incat de atunci, nu a mai fost niciodata nefericit. A reusit sa inteleaga un mare Adevar… Acela ca viata nu este decat un melanj de experiente, toate trecatoare si toate avand sensul lor…
Foto: Shutterstock.com; viata, tristete

Generatorul de lumina

Nu este om care sa nu treaca printr-o experienta care il raneste intr-un fel sau altul, care sa il faca sa simta ca totul se naruie, ca este negru si descompus, de parca s-ar afla intr-o padure adanca, fara capacitatea de a mai iesi din desis si a mai gasi un luminis. Da, si eu am plans. Si prietena mea cea mai buna a plans, si tatal meu a plans si cred ca si batrana ai carei ochi ii admiram mai devreme in autobuz a plans mult in viata ei. Si a fost uimitor, in acelasi timp revelator, sa citesc despre momentele grele din viata inventatoarei lui Harry Potter, J.K. Rowling, cea mai adorata scriitoare a momentului.
Rowling a cunoscut saracia devastatoare, esecul extrem in casnicie, experienta de mama singura, frica si deznadejdea... Iar peste ani urma sa devina cea mai cunoscuta si bogata scriitoare din lume, sa fie adorata de milioane de oameni din intreaga lume, pe baza cartilor ei sa se faca o serie de filme la fel de iubite si datorita cartilor ei, milioane de vieti sa se schimbe!
Asemenea impartului, vine un moment in viata noastra cand ne dam seama ca, fara acea suferinta, nu am fi fost ceea ce suntem astazi! Ca acea suferinta a fost de fapt generatorul de lumina. Ca suferinta aceea a adus in acelasi timp, in viata noastra, cea mai mare realizare sau cea mai mare fericire.

Cum spuneam, cea mai cunoscuta scriitoare a momentului J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, a suferit enorm inainte ca aceasta lume de vis sa se nasca din inima si mintea ei, cucerind milioane de oameni de toate varstele!
Foto: Shutterstock.com; trandafir, intunecime, padure
Iar discursul despre „beneficiile esecului in viata”, pe care l-a tinut in urma cu cativa ani la Festivitatea de absolvire a studentilor de la Harvard este la fel de rezonant precum experienta Imparatului care a primit acel inel de la Maestrul Zen.

„Ceea ce obtinem in interior ne schimba realitatea” – Plutarh
Fragmente din discursul scriitoarei J.K. Rowling

E important sa cadem in viata! E important sa trecem prin momente grele. Acest discurs al lui J.K. Rowling este unul dintre cele mai cunoscute din lume la momentul actual, managaind probabil, inimile multor oameni ce sufera dar si pe cele ale celor care au invatat deja ca fara suferinta ce le-a fost data, fericirea nu ar fi fost posibila.
„De ce vorbesc despre beneficiile esecului? Pur si simplu pentru ca esecul a insemnat o indepartare de inesential. Am incetat sa pretind ca sunt altceva decat ceea ce eram si am inceput sa imi directionez energia inspre a finaliza acea munca ce conta pentru mine.”

"Pana la urma, cu totii trebuie sa decidem pentru noi insine ce constituie esecul, dar lumea este chiar nerabdatoare sa iti ofere un set de criterii care ti s-ar potrivi in acest caz. Asa incat, dupa toate criteriile conventionale, la mai putin de 7 ani de la ziua in care am absolvit, ajunsesem sa clachez la scala epica. Avusesem o exceptional de scurta casatorie care implodase, eram fara serviciu si parinte singur si atat de saraca pe cat este posibil sa fii in Marea Britanie moderna, fara a fi om al strazii. Fricile pe care parintii mei le avusesera pentru mine se adeverisera si dupa toate standardele obisnuite, eram cel mai mare esec pe care il cunoasteam.
J.K. Rowling, Harry Potter
Foto J.K. Rowling, Shutterstock.com
Acum, n-am sa va spun ca e amuzant sa clachezi. Perioada aceea din viata mea a fost una neagra si nu aveam nicio idee ca va urma ceea ce presa a numit „basm”. Nu aveam nici cea mai vaga idee despre cat de departe se intinde tunelul si pentru cat de mult timp si orice luminita de la capatul acestuia era mai degraba o speranta decat o realitate. Poate ca nu veti claca in modul la scala aceasta imensa, asa cum am clacat eu, dar esecurile in viata sunt inevitabile. Este imposibil sa traiesti fara esec, decat daca traiesti atat de precaut incat la fel de tare s-ar putea sa nu fi trait deloc – iar in acest caz ai un esec in sine.
Foto: Shutterstock.com;

Daca as fi avut succes in alt loc, nu as fi aflat niciodata determinarea de a avea succes in acea zona unde credeam cu tarie ca apartin. Am fost eliberata, fiindca cea mai mare frica a mea fusese implinita, iar eu eram inca in viata, cu o fiica pe care o adoram si aveam o singura masina de scris si o mare idee. Astfel incat, duritatea asta a vietii a devenit de fapt fundatia solida pe care mi-am reconstruit viata. Esecul mi-a dat acea siguranta interioara pe care nu am obtinut-o niciodata trecand examene. Esecul m-a invatat lucruri despre mine insami pe care nu le-as fi putut invata altfel. Am descoperit ca am o vointa puternica si mult mai multa disciplina decat banuiam; de asemenea am aflat ca am prieteni a caror valoare este cu mult mai mare decat pretul rubinelor.
Constiinta ca ai iesit mai intelept, mai puternic in fata greutatilor inseamna ca esti, la sfarsit, sigur in abilitatile tale de a supravietui. Nu te vei cunoaste niciodata cu adevarat sau legatura relatiilor tale, pana cand amandoi nu veti fi fost testati in fata adversitatilor. Asemenea cunoastere este un adevarat dar, pentru tot ceea ce este deplin castigat si merita mai mult decat orice calificare pe care am obtinut-o.
Intorcandu-ma la mine atunci cand aveam 21 de ani, mi-as spune ca fericirea personala nu inseamna o lista de achizitii si diplome. Calificarile tale, CV-ul tau nu sunt viata ta, desi probabil vei intalni multi oameni de varsta mea sau mai in varsta care confunda cele doua. Viata este dificila si complicata si deasupra oriacarui control pe care il poate avea oricine, iar umilinta de a sti acest lucru te va ajuta sa supravietuiesti vicisitudinilor.
(…) „Ceea ce obtinem in interior (n.r. mental si spiritual) ne schimba realitatea” - Plutarh
Aceasta este o afirmatie extraordinara care a fost probata de mii de ani, in fiecare zi a vietilor noastre. Exprima pe de-o parte, conexiunea noastra de neevadat cu lumea exterioara, simplul fapt ca atingem vietile celorlalti prin simplul fapt ca existam.
Asa cum este o poveste, asa este si viata: nu cat de lunga este, ci cat de buna este, e ceea ec conteaza.
Va doresc vieti bune.
- J. K. Rowling

Discursul lui J.K. Rowling la Harvard


https://www.youtube.com/watch?v=wHGqp8lz36c


Sursa: www.garbo.ro

Câte iubiri ai într-o viață, în funcție de zodie


Dragostea este importantă pentru fiecare dintre noi, iar atunci când găsești persoana potrivită, ai impresia că nu îți mai trebuie nimic. Astrologii cred că fiecare om are un anumit destin în dragoste, ce depinde de luna în care s-a născut. Află câte iubiri ai într-o viață, în funcție de zodie.



Berbec. Marte guvernează zodia Berbec, iar în mitologia greacă, aceasta era planeta puterii și a oamenilor cu forță interioară. Berbecul este una dintre cele mai pasionale zodii și se îndrăgostește ușor. Un astrolog gres a spus chiar că „acest semn pare că se îndrpgostelte zilnic, de orice”. Dacă intri în această categorie, nu ești una dintre cele mai intime persoane și nu obișnuiești să îți arăți sentimentele. Ești nerădătoare în dragoste și nu prea reușești să ai relații de durată. Pui pasiune atunci când te îndrăgostești, însă sentimentele tale pot dispărea deodată. Specialiștii susțin că vei avea trei iubiri într-o viață, iar prima dată te vei îndrăgosti din curiozitate. Celelalte două povești, însă, vor fi sincere și foarte puternice.

Taur

Este una dintre cele mai senzuale zodii, iar Taurii adoră să facă sex. Relația cu ei este o adevărată experiență și au tot felul de tehnici, pentru a-i face pe ceilalți să se îndrăgostească de ei. Iubesc mâncarea bună și vinul fin și pun la cale cele mai frumoase întâlniri. Dacă te-ai născut în această zodie, înseamnă că vrei stabilitate și siguranță în relații. Ești loială partenerului și ai face orice pentru el, așa că nu este de mirare că vei iubi o singură dată. Dacă vei fi rănită, nu vei reuși să te mai îndrăgostești de nimeni.
 

Gemeni

Tu cauți pe cineva care să te stimuleze intelectual, în primul rând, și poți petrece ore vorbind despre orice. Ești o gânditoare și nu îți place presiunea în relații. Partenerul tău trebuie să fie la curent cu cele mai noi informații și deschis mereu la idei noi. Te vei îndrăgosti de trei ori, iar de fiecare dată vei simți că ai găsit persoana potrivită.

Rac

Racii adoră să își atingă partenerul. Odată ce și-au dat seama că iubesc, își vor urma alesul până la capătul lumii. Sexul cu un Rac este emoțional, înainte de a fi fizic. Se dedică în totalitate relației, dar dacă sunt înșelați, nu vor ierta niciodată. Se vor îndrăgosti doar de două ori într-o viață.

Leu

Leii iubesc o persoană cu toată ființa lor și nu vor avea ochi decât pentru partener. Odată ce sunt dezamăgiți, însă, pot trece ușor peste moment și se îndrăgostesc la fel de intens ca prima dată. Leii se vor îndrăgosti de câte ori este nevoie, până vor găsi persoana potrivită.

Fecioară

Fecioarele sunt firi pasionale și mereu atente la ce își dorește partenerul lor. Grija lor se poate transforma, însă, rapid în control și posesivitate, așa că ai mare grijă. Oamenii născuți în această zonă sunt perfecționiști și vor mereu ce este mai bun pentru ei. Vor iubi cu adevărat doar de două ori, pentru că au probleme în a lăsa pe cineva în viața lor.

Balanță

Balanțele adoră să flirteze și să se simtă dorite. Ele nu fac sex, ci dragoste, iar natura lor romantică le va face să ajungă cu greu în pat. Nu este de ajuns pentru Balanțe să le spui că le iubești, trebuie să le arăți că le dorești. Cei născuți în această zodie au o rată mare de divorț, așa că gândește-te bine, înainte să intri într-o relație. Pentru ei, dragostea este o joacă și vor flirta de câte ori vor avea ocazia, chiar dacă nu intenționează să rănească pe cineva. Balanța este un alt semn capabil să se îndrăgostească de mai multe ori într-o viață. Chiar dacă va suferi după un partener, când va întâlni pe altcineva, va uita totul și o va lua de la capăt.

Scorpion

Sexul este extrem de important pentru Scorpioni. Sunt foarte pasionali, iar iubirea lor poate fi vulcanică și explozivă. Au, însă, mereu acul pregătit, iar povestea lor se poate schimba la cel mai mic gest care nu le place. Odată ce și-au ales un partener, îi rămân loiali acestuia și au tendința de a uita chiar și de prieteni. Vor avea multe aventuri și relații, dar se vor îndrăgosti cu adevărat o singură dată.

Săgetător

Săgetătorii sunt pasionali și vor să experimenteze, nu să fie devotați unei singure persoane. Nu le place să le fie invadat spațiul și cu greu le va spune partenerului să se mute cu ei. Se plictisesc ușor și își pierd interesul pentru persoana iubită. Vor avea 4 iubiri într-o viață, iar înainte să rămână lângă cineva, trebuie să învețe să facă compromisuri.

Capricorn

Capricornul te poate plăcea cu adevărat, însă nu vei ști asta până când nu îi vei da un semn că ești interesată. Este interesat de relații pe termen lung, iar sexul nu este niciodată o joacă pentru ei. Posesivitatea Capricornului va fi un obstacol în relațiile sale și va trece prin multe despărțiri. Se va îndrăgosti de 5 ori într-o viață și de fiecare dată o va face sincer.

Vărsător

Vărsătorii sunt sălbatici și imprevizibili când vine vorba de dragoste. Nu vor dori doar trupul partenerului, ci vor vrea să știe ce este în mintea lui. Trăiesc mai mult în viitor și își vor planifica mereu relația. Dacă te-ai născut în această zodie, vei căuta dragostea adevărată toată viața și o vei găsi de trei ori. Ai toate șansele, însă, să îți înșeli partenerul.

Pești

Peștii sunt unul dintre cele mai erotice semne ale zodiacului, iar pentru ei, sexul este o altă. Par capabili să citească gândurile partenerului și pot crea o legătură spirituală cu acesta. Se vor îndrăgosti cu adevărat o singură dată în viață, iar odată ce își vor găsi iubirea, vor face orice să o păstreze.



Sursa: www.unica.ro

Horoscop 10-12 Septembrie 2014 - Socoteala de acasa...


In perioada 10-12 Septembrie 2014 vom fi influentati de o configuratie astrala destul de puternica si care poarte denumirea de Yod sau Degetul lui Dumnezeu.
Tehnic vorbind. aceasta configuratie este formata din doua planete aflate intr-un aspect favorabil, Soare din Fecioara sextil cu Saturn din Scorpion in cazul nostru, care intra intr-o relatie de ajustare (quincux 150 de grade) cu un al 3-lea element, Nodul Sud in Berbec in cazul nostru.
Dar ce inseamna si cum se manifesta aceasta configuratie astrala?
Yod-ul ca si configuratie reprezinta un tipar energetic greu de controlat si prevazut.  Daca ar fi sa o descrie pe scurt as spune ca 'socoteala de acasa e diferita de cea din targ'. 
In prima parte noi vom simti energia armonioasa dintre Soare si Saturn. Ea ne va ajuta sa ne concentram pe lucrurile importante din viata noastra, sa gandim lucrurile la un nivel strategic si sa dorim sa construim ceva. Acest aspect ne confera rabdare, detasare si capacitatea de a privi dincolo de aparente si suprafata lucrurilor. Vom avea tendinta de a privi mai cu seriozitate ceea ce se intampla in viata noastra. Concret, putem gasi solutii practice si simple la anumite probleme si situatii cu care ne confruntam pana acum. Mercur conjunct Pallas Athena amplifica nevoia de planificare, gandire analitica si favorizarea solutionarea unor probleme din viata noastra.
Acum urmeaza partea a doua a configuratiei. Intra in ecuatie axa Nodurilor Lunar prin Nodul Sud care realizeaza un aspect de corectie cu Soare si Saturn. Practic ce se intampla: tot ceea ce planificam si facem noi poate fi dat peste cap de anumiti factori care nu sunt in controlul nostru. Pot apare in aceste zile rasturnari de situatii si schimbari destul de radicale a unor aspecte ale vietii noastre. Modul de manifestare a acestei energii depinde de harta astrala a fiecaruia.
Partea buna a acestei configuratii este ca daca noi am facut si facem ceea ce trebuie , Soare-Saturn, atunci avem ocazia de a solutiona in mod neasteptat anumite probleme mai vechi ce sunt aduse de Nodul Sud. Doar ca aceasta solutionare nu tine de noi. Este un ricoseu al unor actiuni ale noastre, un efect secundar al unor eforturi depuse intr-o directie. Din acest motiv sa nu va surprinda faptul ca voi cautati sa rezolvati ceva , sa purtati o discutie pe o anumite tema si brusc sa va dati seama ca primiti anumite informatii legat de un alt aspect al vietii voastre. Elementul de surpriza exista prin prezenta lui Uranus in apropiere.
Partea mai putin buna a aceastei configuratii este ca ne poate darama tot ceea ce am crezut noi ca facem bine. Daca nu suntem pe directia potrivita atunci o corectie poate apare. Nu trebuie sa fie ceva revolutionar ci poate fi sub forma unui raspuns, unei informatii sau unui moment de 'Aha' in care realizam ca am construit totul pe o premisa falsa.  Cu siguranta aceasta corectie va veni prin intermediul altcuiva. Asteroidul Juno este si el prezent in ecuatie si poate duce la ruperea unui contract, unei relatii sau incalcarea unei promisiuni.
O alta influenta a acestei configuratii este ca va poate aduce mai aproape ceea ce este departe de voi.  Este ca si cum brusc te trezesti ca esti in fata unui moment pe care il asteptai dar nu credeai ca poti fi acolo atat de repede.
Sfatul meu este sa fiti mai atenti in aceste 3 zile la ce se intampla in jurul vostru. Universul ne da semnale tot timpul. Doar ca cel mai adesea noi suntem orbi la ele, suntem absorbiti de ceea ce facem, de ceea ce credem ca e bine incat uitam sa privim in jur. Acceptati schimbarea, corectia care vine si nu mai luptati cu ideea ca 'eu vreau ASA'. Cautati sa vedeti ce puteti face in noul context fara a tine cu dintii sa faceti lucrurile asa cum vreti. Exista si alte moduri in care se poate duce la bun sfarsit un proiect. Poate Universul va ofera o scurtatura...
Cei mai influentati sunt cei cu planete pe axa Berbec-Balanta.
Zi faina,
Dan
Sursa: http://www.ascella.ro/

(VIDEO) Documentarul care iti schimba viata: 'Este Spiritul cel care da viata'



Documentarul <>, in care Dr. Wayne Dyer, scriitor de talie internationala ce a bordeaza teme de spiritualitate si consiliere, explica valentele unei vieti traite la un nivel mult mai profund si mai autentic, inseamna a petrece doua ore in compania unor idei care iti pot realmente, schimba viata.

Documentarul este realizat intr-o maniera filmica ce imprumuta din tehnicile cinematografiei de fictiune. Mai multi oameni experimenteaza „schimbarea”, fiecare in felul sau. Nu este un film pretentios: cadrele sunt simple iar povestile de viata nu ies din aria comuna. Pe cat de simplu este insa acest film, pe atat de provocator la adresa tuturor lucrurilor pe care erai obisnuit/a sa le crezi despre viata. Sunt cu adevarat doua ore care schimba modul de a percepe viata si sensul aici.

Poti urmari filmul online SCHIMBAREA, cu Wayne Dyer, avand subtitrare in limba romana:


https://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk

Idei esentiale extrase din film:

Este spiritul cel care da viata

☯ Singurul scop in viata este doar sa fii fericit/a si sa te bucuri de viata ta.
☯ Atatia oameni isi petrec viata luptand, incercand sa fie intr-un loc unde nu sunt. Niciodata nu li se pare ca ajung acolo.
☯ Lau Tzu ne aminteste ca toata „fiintarea isi are originea in nefiinta”. Iisus a spus-o asa in Noul Testament: "Este spiritul cel care da viata".
☯ Egoul are un sistem foarte puternic de credinte, in care „cine sunt” este separat de toti ceilalti. Si o alta componenta a egoului ne invata ca sunt, de asemenea, separat de tot ceea ce imi lipseste in viata mea, de tot ceea ce mi-ar placea sa am. Si apoi egoul ne invata eroarea cea mai scandaloasa dintre toate. Ne invata ca… suntem separati de Dumnezeu.
Foto: Shutterstock.com; schimbare, meditatie, metafizica
☯ Unul dintre conceptele simple pe care le inveti in dupa-amiaza vietii tale, cand te muti in etapa de sens a vietii tale, este sa realizezi ca ai venit dintr-o Sursa. Putem sa o numim Dumnezeu, putem sa o numim Tao, nu conteaza cum o numim. Si ca aceasta sursa este pretudindeni. Nu exista loc unde sa nu fie. Trebuie sa fie, pentru ca ea creeaza totul. Totul vine din aceasta sursa.
☯ Si atunci trebuie sa fie in mine. Si daca trebuie sa fie in mine, atuci trebuie, totodata, sa fie in tot ce am impresia ca lipseste din viata mea. Si daca stii ca esti conectat in spirit cu tot ceea ce lipseste din viata ta. Daca stii acest lucru, atunci, intr-un fel, tot ceea ce lipseste din viata ta si ti-ar placea sa ai, esti deja conectat, in spirit. Si tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti dai seama de o maniera in care sa te aliniezi pe tine insuti la asta si sa detii intelegerea ca esti deja conectat, ca trebuie sa aduci totul pe calea sa.

☯ Structurile egoului sunt toate despre competitie, despre castig, cum sa fim mai buni decat toti ceilalti. Si ce se intampla e ca… terminam traind o minciuna.
☯ Aici trebuie sa ajungem, intr-un punct in care sa putem renunta. Sa avem constiinta ca nu suntem singuri si ca vom fi ghidati. Ca avem o natura si ca ne putem increde in aceasta natura. Nu este ceva cu care trebuie sa ne luptam tot timpul. (…) Lasa-te trait, mai degraba decat sa preiei tu controlul!
☯ - Cum iti dai seama cand iei o decizie din Eul Superior?
- Iei mereu deciziile in functie de ceea ce simti. Esti stresat? Esti nelinistit? Speriat? Manios? Te simti bine cu tine? Simti ca ai vreun Scop? Simti ca viata ta are vreun sens? Cand actionezi din singura parte din tine care este autentica, raspunsul tau este binecuvantarea.
☯ Dharma este un principiu spiritual care implica existenta unui scop pentru vietile noastre. Totul are un scop si cand te gasesti traind in acel scop, ti-ai descoperit dharma ta. … Si in mod constant, in loc sa folosesti egoul, vei incepe sa spui, de-asta sunt aici. Este o chemare interna.
☯ Vei intelege ca totul este perfect si ca orice persoana care va intra in viata ta, va veni la timpul potrivit, in mod perfect.
☯ Cand te atasezi de lucruri si ele dispar, atunci… pierzi ceea ce esti.
☯ Ajungi intr-un punct din viata ta unde incepi sa fii ghidat de ceva care este mai mare decat tine. Doar aliniaza-te cu lucrul pentru care esti aici si ramai in armonie cu Spiritul, cu Dumnezeu, cu Sursa, stai acolo! Si in timp ce stai acolo, etapa cu sens din viata ta va prelua stacheta.

Sursa: www.garbo.ro