duminică, 20 iulie 2014

STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite


STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Buda razand
 
* Mintea este cea mai puternica arma a omului. Dar desi sunt folosite de secole, capacitatile uluitoare ale creierului raman in cdontinuare invaluite in mister. De sute de ani savantii se straduiesc sa dezlege modul misterios in care acest organ complex actioneaza asupra organismului nostru si chiar asupra obiectelor din lumea inconjuratoare. Telepatia, telekinezia, hipnoza, premonitia sau clarviziunea sunt fenomene pentru care nici azi nu s-au gasit explicatii multumitoare. De fapt, aceste puteri miraculoase se afla, in stare latenta, in fiecare dintre noi. Autosugestia sau chiar un simplu gand au o forta uriasa: pot schimba destine, pot ucide si pot salva * 

Un telepat rus uimeste lumea

Sala de conferinte a hotelului Renaissance din Mos­co­va este arhiplina. Pe scena, un barbat legat la ochi vor­beste cu o voce puternica. Mainile ii sunt intinse ca­tre sala, cu degetele rasfirate, apasand in aer niste bu­toane invizibile. "Barbatul din randul trei, locul 12, se gandeste la fiul sau, care se afla chiar acum la examen. Pe randul noua, locul patru, baiatul cu sapca are in buzunar un carnetel. Pe pagina doi este trecut numarul de telefon al prietenei sale". De cate ori omul de pe sce­na ghiceste ceva, iar spectatorul confir­ma, sala iz­bucneste in strigate entuziaste si aplauze.
Numele lui Tofik Dadasev a devenit cu­noscut in anii '70 cand, la primul Con­gres International de Psihotronica de la Praga, renumitul savant american Cleve Backster, cel care a participat la in­ven­ta­rea detectorului de minciuni, a afirmat des­pre Dadasev ca este cel mai puternic me­dium din lume. Capacitatea sa uimi­toa­re de a citi gan­duri, aproape instan­taneu, fara gre­seala, a uluit co­mu­nitatea internationala a oa­me­nilor de stiinta. De-a lungul timpului, rusul a par­ticipat la zeci de experimente pa­ra­psi­hologice in­cre­dibile. Prin puterea gan­durilor sale a neutralizat planuri te­roriste si a ajutat la deconspirarea unor agenti secreti.
La inceputul anilor 2000, Dadasev des­­chide la Moscova centrul de inves­ti­gatii si trata­ment "Psi-Ex". Aici vin sute de oameni din intreaga lume, care ii soli­cita ajutorul pentru boli grele, altii pentru aparent simpla tera­pie psihologica, altii pentru ca­zuri de rapiri, dis­paritii sau con­flicte nere­zol­vabile.
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Tofik Dadasev
 
Nascut in Azerbaidjan, ina­inte de caderea comunis­mu­lui, Dadasev tratase mai multi inalti oficiali sovietici, astfel ca acti­vi­tatea lui era atent monitorizata de servi­ci­ile de informatii ru­sesti. In la­boratoarele secrete ale KGB-ului, savantii se stra­duiau, inca din anii '40, sa des­copere cum functioneaza si ac­tio­neaza tele­patia, cum se poate im­plementa un gand sau ordin in mintea cuiva si prin ce meto­da se poate localiza un obiect ne­­cunoscut la distanta. In spa­tele uluitoarelor fenomene PSI, telepatie, psihokinezie, vin­de­cari paranormale, se afla o in­trea­ga armata de oa­meni, sa­vanti si subiecti superdotati, gata sa-si de­monstreze ca­pa­citatile extraordinare. Nina Ku­laghina, cu­noscuta in intreaga lume pentru calitatile sale psi­ho­kinetice, de a muta obiecte doar prin puterea gan­dului, Rosa Kule­sova, cea care citea legata la ochi, doar prin atingerea tex­tului cu degetele, sau celebrul telepat Wolf Messing, ale carui predictii au fost ascultate atat de Hitler cat si de Stalin, nu sunt decat cateva exemple. Toti faceau de­monstratii publice, televizate sau "in di­rect", in marile orase ale Uniunii Sovietice. In spatele senzationalului insa, cele mai luminate capete ale Ru­siei incercau sa in­teleaga capacitatile fenomenale ale cre­ierului.
Dupa indelungi experimente, oamenii de stiinta so­vietici au emis o ipoteza privitoare la fenomenul tele­patiei. Conform teoriei lor, atunci cand omul gandeste, in creier au loc anumite procese biochimice insotite de emiterea unor radiatii electromagnetice. Undele elec­tro­magnetice sunt captate de telepat, care reu­seste astfel sa citeasca pana si cel mai ascuns gand. Insa cercetatorii rusi s-au ciocnit de o alta necu­nos­cuta: Tofik Dadasev reusea sa afle gandurile unei per­soane aflate la zeci de metri distanta, iar studiile lor demonstrau ca un­dele electromagnetice emise de creier pot fi captate numai in imediata apropiere a subiectului. Pentru ei, Tofik Dadasev reprezenta o enig­ma.
"Totul a inceput in copilarie", povesteste Dadasev. "De exemplu, stiam de cu seara ce avea sa-mi prega­teas­ca bunica la micul dejun. Inchideam ochii si nu­maram banii din portofelul mamei aflat in poseta. Treptat, am descoperit ca ii pot determina pe cei­lalti, prin puterea gandului, sa imi indeplineasca dorintele. Odata, la scoala, m-am concentrat asupra invatatoarei si am facut-o sa inceapa sa se balbaie. Se inrosise atat de tare, biata de ea, ca pana la urma a fost nevoita sa isi intrerupa lectia si sa ne dea o pauza. Descope­risem, deci, aceste forte, si ma jucam cu ele, fara sa ma gandesc cat de puternice sunt. Abia pe la 16 ani am realizat ca am un dar extraordinar si ca tre­buie cumva canalizat in beneficiul seme­nilor mei".

Paranormalul contra terorismului
Dupa ce abilitatile sale fenomenale au fost recunoscute, militia, procuratura si chiar KGB-ul au inceput sa ii solicite lui Tofik Dadasev ajutorul in rezolvarea unor cazuri complicate. "
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Dadasev (al doilea din stanga), in 1980, alaturi de cativa demnitari rusi
 
In anii '80, am fost abordat de niste ofiteri KGB, cu ru­ga­min­tea de a-i ajuta la capturarea unui agent strain. Aveau informatia ca acesta se afla la Moscova, intr-un grup de turisti, insa nu stiau da­ca este barbat sau femeie si ce semnalmente are. Am fost in­sotit la hotelul Rossia, unde se astep­tau sa poposeasca cei 150 de turisti straini. In holul hotelului era un vacarm de ne­descris. Ma concentram foarte greu. Dar pana ce baietii de la KGB s-au hotarat sa-mi indice persoanele suspectate, eu deja imi si in­drep­tasem atentia ca­tre indi­vi­dul cu pricina. Era un barbat cu mustata roscata, im­bracat intr-un costum negru. Am simtit ca fluxul gandurilor sale nu curgea la unison cu cele ale celorlalti turisti. Le-am comu­nicat agen­ti­lor banu­ielile mele. Informatia mea s-a do­vedit ulte­rior corec­ta".
Insa cel mai spectaculos si to­todata periculos eveniment la care a participat a fost ares­tarea unui terorist. In martie 1989, o aeronava Tupolev a fost detur­na­ta si a aterizat fortat pe aero­portul din Ba­ku, Azerbaidjan. Teroristul, sub amenintarea ca va arun­ca avionul in aer, cerea pana in zori un milion de dolari. In aceeasi seara, Dadasev a fost contactat de un ofiter KGB cu rugamintea din partea gene­ralului Ivan Go­relovski, seful ser­viciului KGB, din Azerbai­djan, sa participe la aceas­ta operatiune delicata. "Cand am ajuns la aeroport, de la Moscova sosisera deja trupele speciale antitero. Am fost imediat pus la curent: «Se pare ca teroristul are com­plici, este inarmat, si in ca­bina pilotilor s-a de­tec­tat un dispozitiv care ticaie, cel mai probabil o bomba cu ceas.» Imediat mi s-a in­cre­dintat o misiune. Trebuia sa patrund in avion si sa ne­gociez cu teroristul". Dadasev a fost condus pana la trapa avionului si, sub pretextul ca este un reprezentant al Ministerului de Externe de la Moscova, a patruns in aeronava. Intre el si terorist era o distanta de apro­ximativ 20 de metri. "In aparenta, parea stapan pe situatie, dar i-am citit emotiile si gandurile. Nu au tre­cut cateva minute si am fost convins ca totul este o ca­cealma. Individul nu avea nici o bomba si nici com­plici". Dadasev a coborat din avion si le-a spus ofi­terilor cu convingere: "Pentru a salva toti pa­sa­gerii, fa­ra vreun incident nedorit, trebuie sa aveti in­credere in mine. Eu stiu ce se va intampla. Peste cateva minute, teroristul va veni mai aproape de usa avionului ca sa fumeze. Atunci il puteti prinde. Daca se va ac­tiona astfel, nu vor exista victime si nu vor fi pro­ble­me". Pes­te o jumatate de ora, trupele "Alfa" se in­tor­ceau de pe pista cu teroristul incatusat. In rucsacul in­di­vidului se descoperise ca asa-zisa bomba cu ceas nu era decat un ceas mecanic desteptator. Totul se petre­cu­se intocmai cum prezisese Dadasev. Ulterior, la initia­ti­va liderilor KGB de la Moscova, care fusesera impre­sionati de abilitatile sale extraordinare, Dadasev a fost decorat cu cea mai mare distinctie din Azerbaidjan, pentru finali­zarea cu succes a operatiunii.

Femeia care a infrant moartea
Conform spuselor lui Tofik Dadasev, fiecare dintre noi are de fapt aceste capacitati, de a citi gandurile altui om, de a le influenta si chiar de a prezice un eveniment, singurul obstacol fiind acela ca oamenii nu sunt con­stienti de abilitatile lor, de puterea imensa a unui sim­plu gand, de capacitatea uriasa a creierului.
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
La o conferinta despre parapsihologie
 
"Toti putem folosi telepatia sau telekinezia, insa trebuie sa credem in aceste forte si sa ne antrenam creierul, prin medi­ta­tie profunda, pentru a le activa. Aceste functiuni ale cre­­ierului se afla ca intr-o stare de hibernare, astep­tand sa fie trezite. De cele mai multe ori, ele raman inac­­tive pana la moarte, si totusi ne plangem ca nu sun­tem fericiti, ca nu avem suficienti bani, ca nu sun­tem sanatosi. Singur omul, prin puterea gandurilor sale, isi poate croi viata asa cum doreste. Poate alege sa fie sanatos sau sa sufere, sa traiasca fericit sau in mi­zerie! Cheia o reprezinta propriul gand!".
Recent, cercetatorii in fizica cuantica au facut o desco­perire: "Mintea modeleaza lucrurile pe care le per­cepem". Cel putin asta sustine Fred Alan Wolf, profesor doctor in fizica, cel care si-a dobandit celebritatea in lu­me printr-o serie de carti despre relatia fizicii cuan­tice cu constiinta. "Omul poate fi un Miche­langelo al propriei sale vieti, avand posibilitatea sa-si modeleze soarta dupa bunul plac", spune el.
Intuitiv, multi oameni descopera si pun in practica teoria lui Alan Wolf. Acesta este si cazul Angelei Po­pescu, o pensionara din judetul Bihor, pentru care gan­direa, mai ales gandirea pozitiva, este mai mult decat o formula calau­zitoare, este un stil de viata. Totul a inceput in urma cu 40 de ani, pe vremea cand nimeni nu vorbea despre asa ceva, cand notiuni ca autosu­ges­tie, legea atractiei sau ma­terializarea gandului nu erau nici macar pomenite. Si totusi, Angela le-a descoperit, singura, din intam­plare.
Se maritase tanara, la 20 de ani, cu un barbat pe care nu il cunostea aproape deloc. Ii fusese prezentat de parinti si, in cateva luni, Angela s-a trezit maritata si insarcinata. Dupa doi ani, a venit pe lume si cel de-al doilea copil. Peste inca doi ani, sotul a parasit-o pentru o femeie mai tanara si a lasat-o sa se descurce singura, cu doi copii mici. Si cum un necaz nu vine niciodata singur, biata Angela a descoperit ca este foarte bolnava. In urma analizelor, a fost diagnosticata cu cancer. Doc­torul oncolog a anuntat-o formal, taios, ca trebuie sa fie operata de urgenta. Se gandea cu disperare ce se va intampla cu copiii ei daca nu va supravietui.
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Marele telepat Wolf Messing
 
Era atat de ingrozita, incat deja incepuse sa-si deruleze in minte scena inmormantarii, isi vedea copiii abandonati, luati sub ingrijire de un orfelinat. Se internase in spital si isi astepta randul, ca un condamnat la moarte. Intr-o dimineata, de patul ei se apropie o fe­meie mult mai tanara decat ea si ii spuse: "Si tu astepti sa fii operata? Eu sunt programata maine. Dar eu am venit aici sa mor. Stiu sigur ca nu voi supravietui". A doua zi, in­tr-adevar, tanara muri la cateva ore dupa interventia chirurgicala. Medicii din sectie erau bulversati: ope­ratia decursese normal, iar starea pacientei fusese sta­bila. Si totusi, dupa cateva ore, femeia a murit inex­plicabil. Isi programase moartea mental. In aceeasi seara, in salonul spitalului, isi facu aparitia medicul chirurg. Se aseza printre paciente, pe un pat, si, cu o voce grava, spuse: "Nici cel mai puternic orga­nism nu rezista la gandurile negre. Practic, va pro­gramati moar­tea. Asa ceva este inad­misibil! Ne faceti noua, me­dicilor, misiunea im­posibila! Omul singur, prin gandurile lui, se poate ba­ga in mormant si tot singur se poate salva. Este ale­gerea voastra!". Angela nu isi mai aminteste ce a mai spus medicul si ce s-a intamplat mai departe. Tine minte perfect doar atat: se hotarase sa traiasca. Si, ca prin farmec, toate grijile, toata spaima disparura.
Dupa operatie, Angela iesea din spital cu o alta ati­tudine, cu o alta stare de spirit. Pasea pe strada de par­ca lumea toata era a ei, zambea tuturor si se purta cu oamenii ca si cum toti i-ar fi fost prieteni. Desi trebuia sa urmeze un tratament, nu lua nici macar o pastila. Stia ca va trai! Voia sa traiasca. Se programase pentru viata. Si timpul i-a dovedit ca avusese dreptate.
"Tot ceea ce se intampla in viata noastra, bun sau rau, se intampla numai datorita noua. Singuri ne cons­truim realitatea. Este vorba despre ceea ce gandim. Mintea actioneaza ca un magnet, atragand ceea ce do­rim. Este foarte important sa te simti bine, sa gandesti pozitiv, sa zambesti, sa te bucuri de viata. Nu trebuie decat sa vrei un lucru cu orice pret, cu toata fiinta ta, sa te bucuri ca il vei avea. Si atunci il vei obtine!", spune Angela, femeia care a invins moartea fara medi­camente.

Supararile si boala

Recent, profesorii de la Universitatea Berkeley, Ca­lifornia, au realizat un studiu inedit, avand ca subiecti 15 mii de oameni, bolnavi de diverse afectiuni.
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Nina Kulaghina. Celebra rusoaica muta lucrurile cu gandul
 
S-a dovedit ca 90% dintre ei, in trecut, avusesera parte de su­parari mari, necazuri si probleme grave. La un mo­ment dat, fusesera profund raniti de cineva apropiat, iar ei nu puteau ierta, nu puteau uita. La finalul expe­ri­mentului, savantii au ajuns la o concluzie uimitoare: supararile au declansat procesul bolii. "Sanatatea tru­pului este puternic legata de cea sufleteasca, de cele mai multe ori, predispozitia pentru o anumita boala fiind data de propriul temperament, de modul de gan­dire, de caracterul omului. Emotiile si gandurile nega­tive slabesc energia orga­nismului, influenteaza echi­librul intern, declan­sand boli", sustine profesorul Gra­ham Fleming.
Studiile din ultimii ani asupra hipotalamusului, acea parte a creierului care are rol in reglarea supe­rioa­ra a functiilor vegetative ale organismului, au de­mons­trat ca mintea omului creeaza, practic, felul in care functioneaza corpul. Dupa parerea sa­vantului, gan­du­rile si emotiile modifica celulele pana la nivelul nu­cle­ului. "Aceste stari distrug in asa masura celulele noas­tre, incat, du­pa un timp, nu-si mai pot in­deplini nici macar func­tiile funda­men­tale".
Pentru ca aceste emotii si stari negative sa nu se scurga prin sis­temul nervos catre organele inter­ne, este necesar sa fie eliminate. Desi me­todele de eliberare a stre­sului prin tipat, lovitul unei perne, al unui ma­nechin sau al unui sac de box par la prima ve­dere ila­re, totusi au o eficacitate ma­re, permitand creie­rului sa se elibe­re­ze de tensiunile a­du­nate si astfel sa-si pas­treze echilibrul.
Terapia prin ras repre­zin­ta un alt mijloc de elimi­nare a tensiunilor fizice si psihice. Cand omul rade, isi schim­ba starea interioara, iar universul per­cepe dis­po­zitia sa pozitiva, veselia si gandurile op­timiste, atra­­gand evenimente si situatii pozitive. Terapeutul ame­rican Norman Cousins este cel care in 1964, folosind gan­direa pozitiva si umo­rul, a reusit sa trateze un pacient cu o boala articulara, la vremea aceea incu­rabila. In timpul sedintelor de trata­ment, terapeutul ii dadea spre vizio­nare pacientului filme de comedie care sa ii provoace rasul, cat mai indelungat. Dupa 30 de minute de ras, pacientul avea parte de doua ore fara dureri. Dupa mai multe luni de astfel de tratament, rezultatul a fost miraculos: boala disparuse complet.

"Omul fara varsta"

STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
 
Serghei Maximov are 74 de ani, dar sanatatea si conditia lui fizica par a fi ale unui tanar. In oraselul Kislo­vodsk din regiunea Stavropol, este cunoscut drept "omul fara varsta". Este presedintele unui club in care se practica sedinte de ras pentru eliberarea stre­sului, sport si meditatie - pentru ca­nali­zarea gandurilor si mon­tarea psihicului pe o stare po­zitiva. "Razi si vei fii sana­tos, fii optimist si vei trai mai mult!", este deviza care ii ca­lau­zeste pe cei cateva sute de membri ai clu­bului.
Totul a inceput printr-un eveniment ne­fericit. La vars­ta de 30 de ani, a fost im­pli­cat intr-un accident grav de masina, in urma caruia doi dintre prietenii lui si-au pierdut viata. Desi vina nu ii apar­tinea, Serghei simtea ca sa­varsise o crima si nu se putea ierta. I s-a instalat o stare de de­presie profunda. Fa­milia s-a luptat luni in sir pentru salvarea lui, dar fara nici un rezul­tat. Nu mai voia sa tra­­iasca si, practic, aproape nici nu mai traia. Pana intr-o zi cand, nici acum nu stie de ce, i-a venit ideea de a pleca in Ne­pal. Acolo, in regiunea muntoasa Parbat din centrul Nepalului, Serghei a stat timp de cateva luni, intr-un templu de calugari budisti. Ajun­sese acolo in miez de noapte si vazand starea jalnica in care era, calugarii au acceptat sa ramana o pe­rioa­da sa locuiasca in templu, cu singura con­ditie de a trai exact ca ei. Acolo, in mij­locul pustietatii, departe de civili­zatie, a invatat Ser­ghei tot ceea ce stie azi. Se scula odata cu calugarii, in fiecare dimineata la ora 5 si timp de doua ore medita, anali­zan­du-si gandurile si senti­mentele, debara­­san­du-se de tristete si pesimism. Dupa un mic de­jun constituit dintr-o lingura de orez, ca­lu­garii se retrageau in tem­plu, in mijlocul caruia trona statuia unui Buda razand. Fondatorul budis­mu­­lui credea ca rasul este o expe­rien­­ta religioasa. Calugarii din zona Parbat considerau ca atunci cand rad intra intr-o stare buna de spirit, se pot inalta intr-un plan superior, pot trans­cende limitele concrete catre divini­ta­te.
STAPANIREA GANDULUI - o arma cu puteri nebanuite
Serghei Maximov - exercitii in zapada
 
Dupa mai bine de un an, s-a intors acasa. Chiar de a doua zi, a inceput un nou stil de viata, in aparenta dur, barbar. Parintii, dupa toate nenorocirile prin care trecusera impreuna cu el, credeau ca si-a pierdut min­tile. Se scula dimineata, cu mult inainte de rasarit, se fre­ca cu zapada sau se arunca in apele reci ale rau­lui, manca aceeasi lingura de orez cu care se obisnuise la templul budist si apoi isi petrecea ziua in meditatie, ru­ga si ras. Dupa cateva luni, Serghei de­venise de ne­re­cunoscut. In ciuda fap­tului ca nu man­ca aproape nimic, trupul sau ajun­sese zvelt, bine dezvol­tat. Era mereu vesel, energic, optimist, zambi­tor, gata sa ajute pe oricine. Si vazand oamenii cum baiatul uscativ, palid si fara vlaga devenise un barbat robust, va­zandu-i transfor­ma­rea psihica si su­fleteasca, au inceput sa-i solicite aju­torul. Asa au trecut anii, Serghei si-a dobandit faima si a infiintat clubul celor care doresc sa traiasca ar­monios, sanatos si fericit, prin puterea gandu­rilor, prin meditatie si ras. "In fiecare an, organizez un fel de examen. Plecam toti in muntii Cau­caz, tra­versam cele mai inalte creste si ajungem pana la Ma­rea Nea­gra, in Soci. Pe jos! Sute de ki­lo­metri. Ani­ver­sarea varstei de 60 de ani mi-am petrecut-o in Hima­laya. Cea de 70, la fel. Sper ca si cea de 80, tot acolo o voi celebra. Eu cred ca am reusit in viata, pentru ca am decis la un mo­ment dat sa imi schimb menta­li­tatea, sa cred in mine, in pu­terile mintii mele si, mai presus de toate, sa gandesc pozitiv Aceasta este arma mea secreta, cu care pot invinge si infrunta orice!".

Sursa: http://www.formula-as.ro/

”Douasprezece semne ale trezirii divinitatii tale”

Imagine

1. Corpul manifesta durere si suferinta, mai ales inzona cefei, a umerilor si a spatelui . Acesta este rezultatul schimbarilor intense ce apar la nivelul ADN-ului, pe masura ce “samanta  Cristica”  din interior se trezeste. Aceste dureri vor trece.
2. Sentimentul de profunda tristete interioara, fara nici un motiv aparent. Va eliberati trecutul (din aceasta viata si din celelalte) si acest lucru determina acest  sentiment de tristete. Aceasta experienta este similara cu cea pe care o aveti atunci cind va mutati dintr-o casa in care ati trait foarte multi ani, in alta noua. Oricit de mult v-ati dori sa va mutati in casa noua, exista totusi o tristete legata de lasarea in urma a amintirilor, energiei si experientei acumulate in vechea casa. Tristetea va trece.
3. Plingeti fara nici un motiv aparent. Motivatia este similara cu cea de mai sus. Este bine si sanatos sa lasati lacrimile sa curga. Ajuta la eliberarea vechilor energii din interior. Si aceasta va trece.
4 . O schimbare brusca a locului de munca sau a carierei. Un simptom frecvent intalnit. Pe masura ce va schimbati, lucrurile din jurul vostru se schimba si ele. Nu va ingrijorati de gasirea unui loc de munca sau a unei cariere perfecte, in acest moment! Si aceasta va trece. Va aflati acum in tranzitie si poate ca veti schimba mai multe locuri de munca, pana cind va veti stabili la unul, care se va potrivi pasiunii voastre.
5 . Retragerea din relatiile cu familia. Sunteti conectati cu familia biologica prin intermediul vechii karme. Cand iesiti din ciclul karmic, legaturile din vechile relatii sunt eliberate. Aparent va  indepartati de familie si prieteni. Si aceasta va trece. Dupa o perioada de timp, veti crea o noua relatie cu ei, daca va fi potrivit.  Relatia se va baza pe noua energie, fara legaturile karmice.
6 . Tipare neobisnuite de somn. Este posibil sa va sculati in timpul multor nopti intre 2:00 si 4:00 AM . Multa activitate are loc in interiorul vostru si aceasta va determina sa va treziti, pentru “o pauza”. Nu va ingrijorati! Daca nu puteti adormi, sculati-va si faceti ceva, decit sa stati in pat si sa va ingrijorati de lucruri umane. Si aceasta va trece.
7 . Vise intense. Aceasta poate include vise despre batalii si razboaie, urmariri sau monstri. Pur si simplu, eliberati vechile energii din interior si aceste energii ale trecutului sunt simbolizate adesea, prin razboaie, fuga pentru a scapa sau fuga dintre oameni rai. Si aceasta va trece.
8 . Dezorientare fizica. Uneori, va simtiti foarte dezradacinati. Veti fi “provocat spatial” de sentimentul ca nu sunteti in stare sa fiti cu ambele picioare pe pamant sau ca va aflati intre doua lumi. Pe masura ce experimentati tranzitia catre noua energie, corpul s-ar putea sa ramana in urma. Petreceti mai mult timp in natura, pentru a ajuta la incorporarea noii energii, in interior. Si aceasta va trece.
9 . O “autoconversatie” marita. Va veti trezi vorbind cu voi-insiva, mai des. Dintr-o data veti realiza ca ati discutat cu voi-insiva, in ultimele 30 de minute. Apare un nou nivel de comunicare, care se instaleaza in interiorul fiintei voastre si autoconversatia este doarvarful icebergului acelei comunicari. Conversatiile se vor inteti, si vor deveni mai fluide, mai coerente si introspective. Nu ati innebunit, ci doar sunteti Shaumbra, care sunteti in noua energie.
10 . Sentimente de singuratate chiar si in compania altora. S-ar putea sa va simtiti singuri si desprinsi de ceilalti. S-ar putea sa aveti dorinta sa fugiti de grupuri si multimi. Ca Shaumbra, voi mergeti pe o cale sacra si solitara. Pe masura ce sentimentul de singuratate va creaza anxietate, devine mai dificil sa aveti relatii cu ceilalti. Sentimentele de singuratate sunt de asemenea asociate cu faptul ca Ghizii vostri au plecat. Au fost cu voi in toate calatoriile voastre, pe parcursul tuturor vietilor. Este timpul ca ei sa se indeparteze, ca sa va umpleti spatiul cu propria divinitate. Si aceasta va trece. Golul din interior va fi umplut cu iubirea si energia propriei tale constiinte Christice.
11 . Lipsa pasiunii. S-ar putea sa va simtiti total lipsiti de pasiune, cu o foarte mica dorinta sau chiar fara dorinta de a face ceva. Este in regula, aceasta este o parte a procesului. Acordati-va timp ca sa nu faceti nimic! Nu va luptati cu asta, pentru ca si aceasta va trece. Este similar operatiunii de rebootare a calculatorului. Este nevoie sa fie deconectat un timp, pentru a instala noul si sofisticatul software, sau in acest caz noua energie a semantei Christice.
12 . Un dor profund, de a merge Acasa . Aceasta este, poate, cea mai dificila si provocatoare dintre conditii. S-ar putea sa experimentati o profunda si complesitoare dorinta de a parasi planeta si de a va reintoarce Acasa. Acesta nu este un sentiment de “sinucidere”. Nu este bazat pe furie sau frustrare. Nu vreti sa faceti un spectacol sau o drama din asta, pentru voi sau pentru altii. Este o parte tacuta a voastra, care isi doreste sa mearga Acasa. Cauza principala este foarte simpla. V-ati completat ciclul karmic. V-ati completat contractul pentru aceasta viata. Sunteti pregatiti sa incepeti o noua viata in timp ce inca sunteti in corpul fizic actual. In timpul acestui proces de tranzitie, aveti amintiri interioare despre cum este sa fiti pe partea cealalta. Sunteti pregatiti sa va inscrieti pentru o alta serie de indatoriri aici pe Pamint? Sunteti pregatiti sa va asumati provocarile intrarii in Noua Energie? Da, intradevar ati putea merge Acasa, chiar acum. Dar ajuns atat de departe si dupa multe, multe vieti anterioare, ar fi pacat sa plecati inainte de sfarsitul filmului. Si pe de alta parte, Spiritul are nevoie de voi aici, pentru a-i ajuta pe altii in tranzitia lor catre Noua Energie. Ei vor avea nevoie de un ghid uman, ca  voi, care ati pornit in calatorie de la vechea energie, la noua energie. Calea pe care mergeti acum va ofera experienta care va face capabili sa deveniti un Invatator pentru Noul Om Divin. Oricat de intunecata si solitara poate fi calatoria voastra, uneori, reamintiti-va ca nu sunteti niciodata singuri.
Dreptul de autor 2001 il detine Geoffrey Hoppe, Golden, CO.
Articol preluat de pe blogul http://fiituinsutimaa.wordpress.com/

Misterele Ceahlăului: Fenomene paranormale pe muntele lui Zamolxis

Varful Toaca Ceahlaul
Dincolo de măreţia peisajului, menită să taie pur şi simplu respiraţia privitorului, Ceahlăul a intrat şi a rămas însă în istorie datorită misterelor care îl înconjoară.
Departe de a a egala prin înălţime alte piscuri din ţară, masivul poate fi totuşi văzut, în zile senine şi în anumite condiţii de luminozitate a soarelui, de pe ţărmul Mării Negre aflat la aproape 500 de kilometri distanţă, sau de pe malul la fel de îndepărtat al Nistrului.
La orele răsăritului, deasupra Ceahlăului se produc jocuri de lumini unice şi inexplicabile. Localnicii văd deseori apariţii misterioase pe cer şi descoperă pe păşunile din jur cercuri perfect trasate, pe care le pun pe seama altor fiinţe din Univers. Cei din vechime considerau muntele ca fiind sălaş al zeului Zamolxis, iar cei de astăzi spun că masivul este străbătut de cea mai puternică axa energetică a globului pământesc.

Sălaşul zeilor, comparat cu Muntele Athos

Geograful antic grec, Strabon, povestea în scrierile sale despre muntele sfânt Kogaion, unde trăia marele preot Zamolxis, devenit, mai apoi, zeu suprem al dacilor locuitori pe acele meleaguri.
Legenda spune că Dochia, fiica lui Decebal, a ales drept loc de refugiu din calea romanilor acelaşi Ceahlău al zeului Zamolxis. Împresurată de oștile împăratului Traian, ea s-a rugat divinităţii şi s-a prefăcut în stană de piatră. Stânca Dochiei străjuieşte şi astăzi masivul, fiind considerată de unii cercetători ca fiind o creaţie a mâinii omeneşti, asemeni Sfinxului.
Marţial povesteşte despre „muntele cel faimos din ţară hyperboreenilor (identificaţi a fi strămoşii noştri daci –n.r.) unde zeii olimpici se legaseră cu jurământ în faţa altarului cel mare să lupte contra giganţilor”. La spusele grecului se adaugă o legendă care circulă şi azi printre localnicii de la poalele Ceahlăului şi care istoriseşte că plaiurile acestuia au fost locuite cândva „de un neam de uriaşi, grozav de înalţi şi de tari, care au fost în cele din urmă înfrânţi de urgia cerească”.
Cercetările arată că, poate deloc întâmplător, aici s-a făcut reală tranziţie între religia păgână şi creştinismul de la noi, pe Ceahlău fiind ridicate unele din primele altare creştine din ţara noastră. Astăzi, prin numărul impresionant de biserici şi de mănăstiri înălţate pe cuprinsul lui, Ceahlăul este considerat drept al doilea munte sfânt al creştinătăţii ortodoxe, după Athos. Și poate că acest lucru nu a fost deloc întâmplător. Poate că primii creştini din ţara noastră s-au conformat unei porunci biblice în care li se spunea să ridice, pe Ceahlăul considerat sfânt, locuri de închinare către Dumnezeu. Fiindcă în Biblie, Dumnezeu i s-a arătat lui Ghedeon şi i-a spus să ridice altarul Său pe stâncile muntelui, în locul altarului lui Baal şi-al stâlpului acestuia de închinăciune (Judecători – 6, 25).
Astăzi, pe Ceahlăul zilelor noastre, una din frumuseţile naturale admirată cu prisosinţă de turişti este locul numit Altarul lui Ghedeon, sau Piatra Lată a lui Ghedeon. Iar numele străbun al Ceahlăului este Pion sau Peon, cuvânt care provine din greaca veche şi care, în traducere, înseamnă „casa stâlpului” – cu referire la stâlpii de tip obelisc, pe care anticii îi ridicau ca locuri de închinare la zei.

Holograme ciudate şi apariţii luminoase inexplicabile

Ceahlăul nu se ridică, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din România sau din ţările vecine. Cu toate acestea, în mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi văzut de la sute de kilometri depărtare. În anumite condiţii atmosferice şi de luminozitate solară, piscurile Ceahlăului se zăresc cu o deosebită claritate de pe ţărmul Mării Negre şi de pe malurile Nistrului.
Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen încă din anul 1859: „Corăbierul de pe Marea Neagră vede piscul cel înalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei şi până la Cetatea Albă. Locuitorul de pe ţărmul Nistrului vede soarele apunând după masa acestui munte, iar pastorul nomad, după ce şi-a iernat turmele sale pe câmpiile Bugeacului, se întoarce către casă având în vedere vârful Pionului sau Ceahlăului”.
Acesta nu este, însă, singurul lucru uimitor care se leagă de existenţa masivului muntos. Pe Ceahlău se petrec an de an, cu regularitate, două fenomene optice inexplixabile. În prima decadă a lunii august, sub lumina răsăritului de soare, umbrele vârfurilor Toaca şi Piatra Ciobanului formează, timp de peste o oră şi jumătate, o hologramă naturală imensă, având formă unei piramide perfecte. Din acest motiv, fenomenul a fost denumit Umbra Piramidei.
Tot în aceeaşi perioadă a anului şi tot la răsăritul soarelui, deasupra vârfului Toaca se produce un fenomen optic care durează doar câteva minute şi pe care localnicii l-au numit, încă din vechime, Calea Cerului. Practic, deasupra muntelui se formează un stâlp de o luminozitate intensă şi stranie, care se pierde în imensitatea cerului şi care este mărginit pe laturi de două benzi întunecate. Unii cercetători ai respectivelor fenomene sunt de părere că acestea se datorează faptului că prin Ceahlău, respectiv prin vârful Toaca, trece una din axele energetice ale globului pământesc.

Vârful Toaca, o piramidă cu baza pătrată

La această teorie trebuie adăugat că vârful Toaca reprezintă el însuşi un mister. Acesta are aspectul unei piramide cu baza pătrată, figură considerată a se forma extrem de rar în mod natural. Măsurătorile efectuate de specialişti au arătat că laturile bazei au exact dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt, iar unghiul pantelor este cu doar 10 grade mai mare decât cel al aceleiaşi piramide. Acest lucru ar fi putut fi catalogat doar ca o simplă şi întâmplătoare coincidenţă, dacă la numai 30 de kilometri distanţă de Ceahlău nu ar fi fost descoperită celebra cultură Cucuteni, datând din perioada anilor 4.800 înainte de Hristos.
Printre vestigiile scoase la iveală s-au găsit nenumărate obiecte din ceramică, ce aveau imprimate proiecţii în plan ale unor piramide cu baza pătrată şi cu diagonalele perfect trasate. În zilele noastre, localnicii din zona Ceahlăului sunt frecvent martori ai unor fenomene inexplicabile cu care deja s-au obişnuit.
Tit Tihon este renumit profesor de matematică în Roman şi autor al unor cărţi de specialitate, deci o persoană a cărui credibilitate poate fi pusă greu la îndoială. Originar din Bicaz, localitate aflată la poalele masivului Ceahlău, el se afla în vizită la părinţi şi a fost martorul unei apariţii luminoase pe cer, chiar în noaptea de revelion. Profesorul Tihon a surprins fenomenul cu ajutorul unui telefon mobil dotat cu camera foto, însă imaginea de o calitate extrem de slabă nu le-a permis specialiştilor, ulterior, să stabilească dacă este vorba de un obiect neidentificat aflat în zbor sau de o simplă reflexie optică.
Alţi localnici declară, cu mâna pe inimă, că văd deseori fâşii de lumină străbătând pădurile Ceahlăului. Călugării de la Schitul Durău fac afirmaţii asemănătoare, susţinând că văd, în miez de noapte, când se duc la rugăciune, ploi de luminiţe albastre pogorându-se deasupra piscurilor muntelui. Ei spun că acest lucru este harul lui Dumnezeu, care îi îndeamnă la credinţă pe monahii tuturor mănăstirilor ce împânzesc masivul Ceahlău.

Zona Ceahlăului, vizitată de extratereştri

În vara acestui an, la Trifeşti, localitate aflată în zona în care poalele Ceahlăului se pierd pe coame de dealuri, au apărut peste noapte nu mai puţin de cinci cercuri perfect trasate pe islaz, sub forma unor inele, fiecare având, cu o regularitate uimitoare, diametrul de 20 de metri şi grosimea de 50 de centimetri. Încredinţaţi că satul lor fusese vizitat de OZN-uri, oamenii locului şi-au făcut cruce, apoi au chemat autorităţile şi specialiştii în domeniu. La faţa locului au venit reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai organizaţiei „Romanian UFO Network”. Aceştia au luat probe ale solului ars, au făcut măsurători, analize şi fotografii, însă nu au reuşit să dea o explicaţie plauzibilă fenomenului. Faptul a fost catalogat ca inexplicabil, la fel cum au fost, sunt şi încă vor fi catalogate toate celelalte fenomene care fac din Ceahlău şi din împrejurimile sale un veritabil tărâm al misterelor de nepătruns.
Sursa: http://www.worldwideromania.com/

Iata care sunt cele ZECE lectii esentiale pentru liderii viitoarei generatii:
1. Urmeaza-ti compasul interior si incurajeaza-i pe ceilalti sa faca acelasi lucru
Undeva, profund in interiorul nostru, fiecare dintre noi cunoastem directia in care ar trebui sa ne indreptam. Cu toate acestea, teama si nesiguranta ne pot paraliza chiar si cele mai puternice ambitii. Trebuie sa invatam sa ascultam si sa avem incredere in propriul nostru compas interior daca dorim sa descoperim vreodata propriul nostru potential. In cazul in care traim o viata autentica, in concordanta cu persoana care ne-am dori sa fim,  putem sa-i imputernicim indirect pe cei cu care intram in contact sa-si descopere propria lor putere interioara. Trebuie sa fim responsabili si sa conducem din interiorul nostru daca vrem ca neamul nostru sa progreseze in continuare.
2. In cazul in care nu-ti cunosti scopul, descopera-l prin experienta personala

Fiecare mare lider trebuie sa aiba un scop si singura modalitate de a descoperi acest scop este prin experienta. Viata ta va fi un ciclu constant de castig si de pierderi, de succes si de esecuri, fiecare eveniment actionand ca o oportunitate de a-ti extinde puterea ta interioara si constientizarea. Prin confruntarea cu cele mai mari temeri interioare si cu cele mai mari adversitati, vei incepe sa-ti descoperi potentialul de a fi oricine iti doresti pe lumea aceasta. Nu exista limite in ceea ce priveste ce  poti deveni si sa poti crea, deci nu ezita niciodata sa tintesti cat mai sus.

3. Evolueaza dincolo de raspunsul conditionat “Lupta sau Fugi”

Rasa umana a evoluat de peste mii de ani, din cauza unui raspuns ce i-a garantat supravietuirea. Raspunsul, cunoscut sub numele de “lupta sau fugi” opereaza in felul urmator. In cazul in care un stimul necunoscut este prezent, o fiinta umana are la dispozitie una dintre cele doua reactii instinctive, reactia de teama – fuga –, sau instinctul de a-l ucide. Acest raspuns evolutiv a fost necesar pentru a avea de-a face cu momentele in care intalneam un tigru in salbaticie, dar, cu toate acestea, avand in vedere evolutia omenirii acest raspuns nu mai este necesar. Cei mai multi dintre oamenii culturii actuale afiseaza acelasi raspuns conditionat atunci cand se confrunta cu o noua perceptie, ide sau vis, ca si in cazul in care ar privi falcile imense ale unui tigru. Acestia fie se tem de noua perceptie, idee sau fis, fie incearca sa o ucida. Noi trebuie sa fim dispusi s aevoluam ca fiinte umane si ca lideri, daca vrem sa descoperim propria noastra putere in secolul 21.

4. Priveste frica ca pe un indicator care iti spune ca te indrepti in directia potrivita

Am cunoscut acest sfat de la unul dintre cei mai mari lideri ai generatiei mele, Eric Greitens. Acesta spunea ca prin sentimentul de frica putem sa cunoastem ca directia spre care ne indreptam este cea potrivita. Suna contra-intuitiv, nu? Nu este frica cea care ne protejeaza de pericole? Adevarul din spatele declaratiei lui Eric este acela ca marea majoritate a generatiei noastre se ascunde in spatele fricii si de aceea nu o sa faca niciodata nimic impotriva status quo-ului. Aceste persoane nu traiesc cu adevarat, deoarece nu poseda ambitia, unitatea, sau curajul de a se elibera de limitele lor create de ei insisi la un moment dat. Fa-ti timp acum si incearca sa-ti amintesti ceva ce obisnuia sa te sperie cand erai copil. Ce s-a intamplat cu teama atunci cand ai confruntat-o? Acum gandeste-te la ceva de care te-ai temut saptamana trecuta. Ai avut curajul sa o confrunti? Care a fost rezultatul? De cele mai multe ori temerile noastre sunt doar straturi de nesiguranta interioara la care trebuie sa renuntam pentru a consolida potentialul nostru uman.

5. Nu le permite niciodata circumstantelor exterioare sa-ti spuna cine esti sau cine ar trebui sa fii

Un lider nu-i poate lasa pe ceilalti sa-l jefuiasca de viziunea sau de visele sale. Anumite persoane cu care vei interactiona nu te vor place deoarece ii fortezi sa se confrunte cu propriile lor limite. Cu toate acestea, de asemenea, in acel moment le faci un cadou prin care isi pot scoate la iveala propriul lor potential. Niciodata sa nu-ti fie frica sa traiesti o viata autentica, indiferent care este viziunea ta asupra unei vieti autentice.

6. Locuieste in afara perspectivei parintilor tai

Tu nu esti parintii tai si este necesar sa fii dispus, cu dragoste, sa-i confrunti in cazul in care iti provoaca visele sau viziunea. Acesta este cel mai dificil lucru pe care un lider le poate face. Fiecare dintre noi suntem slefuiti de propriile noastre experiente si perceptii, asa ca este lipsit de sens sa incercam sa traim visele celorlalte persoane.
In cazul in care ti-ai descoperit pasiunea si nu te temi sa o urmezi, parintii tai cu siguranta vor aprecia liderul care ai devenit. In cazul contrar, cu siguranta o sa gasesti satisfactie in noile relatii pe care le-ai descoperit pe parcursul vietii tale.
7. Fie ca dragostea sa fie combustibilul in tot ceea ce faci

Pentru a trai experienta iubirii, trebui sa fii tu insuti iubire. Fie ca iubirea sa fie forta principala a vietii tale. De indata ce ai descoperit dragostea, aceasta nu te va parasi niciodata, indiferent de circumstantele exterioare. In cazul in care exista dragoste in tot ceea ce faci, vei observa ca totul capata o alta energie si o creativitate aparte, iar in consecinta viziunea ta va fi mult mai usor de atins.

8. Invata de la Sistem pentru a te elibera de el

Societatea noastra este formata din mai multe “sisteme” care au fost utilizate in de-a lungul civilizatiei umane pentru a controla forta de munca. “Sistemele” sunt in general operate pe baza unor principii de dependenta, reguli stricte sunt definite de lipsa unei autonomii si sunt conduse de o minoritate care profita de pe urma majoritatii. Aceste sisteme vor fi intr-o buna zi remodelate de o noua miscade de conducere, cu toate ca pana in acel moment, este foarte bine sa constientizezi ceea ce se petrece pentru a te elibera de ele. Pentru a fi un lider in aceste vremuri, este necesar sa gandesti pentru tine insuti si sa fii responsabil ca propriu producator.

9. Traieste mereu cu inima deschisa, chiar daca doare

Pentru a primi si a oferi iubire, este necesar sa ramai intodeauna dispus sa-ti arati vulnerabilitatile in ciuda oricarei circumstante exterioare. Foarte multe persoane care se confrunta cu suferinta sau cu o anumita pierdere se inchid in ele insele si vor continua sa sufere pana in momentul in care isi confrunta nesigurantele.

10. Incojoara-te cu lideri si cu mentori

In timp ce capacitatea ta de leadership se intareste, te vei gasi inconjurat de oameni care impartasesc calitati similare. Inconjoara-te cu aceste persoane si asculta-le sfatul. Ofera-ti ajutorul si spirijna crearea unei comunitati independente de lideri.

Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

SAPTE principii de viata care te vor ajuta sa traiesti o viata autentica



Prea putini dintre noi traim in concordanta cu adevaratul nostru potential. Majoritatea zielelor noastre le traim pe pilot automat. Acest stil de viata cu siguranta nu o sa ne ajute sa traim viata visurilor noastre. Iata sapte principii care te vor ajuta sa-ti construiesti o viata in concordanta cu propriile tale convingeri:



7. Tu ai raspunsurile
1
Nu parintii, nu prietenii, nu seful tau. Tu! Foarte mult dintre noi am fost facuti sa credem ca raspunsurile sunt mai corecte si mai exacte in exteriorul nostru, decat am fost invatati sa avem incredere in propria noastra natura intuitiva. Cum si cand am inceput sa avem incredere in toate aceste surse externe, in loc sa avem incredere in propria noastra intuitie? Este timpul sa ne intoarcem la ceea ce stim deja.
6. Tu-ti creezi propria realitate
04 (2)
Foarte multi dintre noi caram in interiorul nostru o multime de rusine, de vina, de judecata de sine si de vinovatie in legatura cu viata pe care am trait-o sau cu greselile prin care am trecut. Aceste tipare negative sunt cele care ne-au creat realitatea curenta. Cand vom incepe sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noastra viata, lucrurile vor incepe sa se aseze de la sine si noi sa ne vindecam. Atunci cand va incepe procesul de vindecare, veti putea planta seminte pentru viitorul dorit. Haideti sa acceptam faptul ca suntem singurele persoane responsabile pentru viata noastra si sa depunem efortul pentru a avea o viata mai buna.
5. Nu esti indeajuns de bun acum
05
Care este diferenta dintre tine cel de acum si cel care are cu 10 kilograme mai putin? Care este diferenta dintre tine cel care are slujba actuala si cel care are slujba pe care si-o doreste? Versiunea autentica a ta nu se va schimba niciodata, este exact asa cum ar trebui sa fie. Ai talente unice pe care nimeni nu le are, trebuie doar sa le exploatezi mai bine decat o faci in acest moment. Ofera-ti permisiunea de a face ceea ce vrea sufletul tau sa faca pe acest Pamant. Nu o sa ti-o ofere nimeni  permisiunea de a fi tu insuti.
4. Nu exista niciun plafon de sticla
09
Perceptia ta de cele mai multe ori iti joaca feste. Altii isi vor da cu parerea cu privire la abilitatile tale si-si vor impune propriile lor limitari. Intrebarea este: ai de gand sa le adopti limitarile, sau ai de gand sa-ti asculti instinctul? Aminteste-ti ca esti responsabil pentru viata ta.


3. Comunica pozitiv
05
Urmareste atent cuvintele pe care le spui. Acumularea de ganduri negative si comunicare acestora nu este un serviciu pe care i-l faci propriei tale fiinte. Foloseste cuvinte pline de optimism atunci cand vorbesti despre tine, despre obiectivele si persoanele care inconjoara.

2. Elibereaza-te de “prietenii tai”
04
“Prietenii tai” sunt acele persoane care atunci cand te vad ca faci pasi mari catre visele tale, fac tot posibilul sa te traga in jos. Teama si nesiguranta lor poate lua forma unor simplele obiceiuri nevinovate precum o remarca sau un simplu “compliment” referitor la noua ta viata.

1. O sa cazi, dar o sa fie nevoie sa te ridici

11 (2)
Cei care si-au propus cu adevarat sa-si construiasca viata pe care si-o doresc se ridica imediat atunci cand au cazut. Nu exista nicio rusine in esec, doar oportunitate. Nu lasa micile esecuri sa-ti stea in cale.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/


Sistemul lui SAPTE – O simpla structura care iti poate schimba viata



Astazi am onoarea de a impartasi cu voi un sistem extrem de simplu, dar care s-a dovedit a fi un excelent mod de structurare a obictivelor intr-un format realizabil. Acesta este usor de urmat si nu-ti va lua mult timp pentru a-l pune in aplicare.  In cazul in care iti pastrezi o minte deschisa si decizi cu sarguinta sa-l aplici in viata ta, acesta este un sistem care ti-ar putea schimba viata.
Cum sa mananci elefanti
Fiecare dintre noi am cazut prada la un moment dat “Promisiunilor de Anul Nou”, perioada in care obiectivele ambitioase pe care le stabilim in ianuarie devin deja o amintire in februarie. De cele mai multe ori, aceste obiective sunt sortite esecului pentru simplul fapt ca sunt uriase. Atunci cand nu observam progresele, devenim descurajati si renuntam.
Se spune ca daca vrei sa mananci un elefant, este bine sa-l imparti in bucati mai mici. Acelasi lucru poate fi spus si despre obiectivele mari, ambitioase. Abordarea directa a intregului obiectiv este o strategie sortita esecului. Acesta este scopul sistemului lui SAPTE – acela de a crea o structura care sa te ajute vreme de un an de zile sa-ti stabilesti obiceiuri care te vor insoti in fiecare zi, saptamana, luna, an si ani de acum incolo.
Ce va face acest sistem pentru tine?
Multi dintre noi am auzit, fara indoiala, de Legea lui Pareto , care sustine ca “80% dintre consecinte sunt provocate de 20% dintre cauze”.
Acest sistem se asigura ca un individ reduce timpul risipit pe activitati lipsite de importanta sau in concordanta cu propriile sale vise. Sistemul permite individului sa fie mult mai relaxat atunci cand lucrurile devin agitate pe termen scurt, pentru ca il ajuta sa-si mentina concentrarea pe termen lung.
Asa cum se arata in graficul de mai sus, obiectivele tale te ajuta sa-ti pastrezi o directie dreapta catre scopurile tale. Cu toate ca nu va fi niciodata o linie dreapta – nici nu ar fi fost distractiv sa fie – scopurile tale te vor ajuta sa-ti indrepti actiunile in directia corecta. In cazul in care nu stii unde-ti doresti sa fii peste 1 an, 3 ani, 5 ani sau 10 ani, cum vei ajunge acolo? Este destul de dificil sa ajungi pe o insula pustie fara o harta.
3
Integrarea scopurilor tale in structura

Sistemul lui SAPTE este structurat astfel:
•SAPTE principii de viata
•SAPTE scopuri de viata
•SAPTE scopuri inainte de 20/30/40/50/60
•SAPTE scopuri anuale
•SAPTE scopuri saptamanale
•SAPTE scopuri zilnice
Aceasta structura face ca acest sistem sa fie un sistem de top. Cele SAPTE principii sunt cele mai importante, urmate de scopurile tale de viata si asa mai departe.
Cele SAPTE principii de viata
In cazul in care nu ti-ai ales in mod constient cateva principii de viata este momentul sa iei in considerare o astfel de alegere.
Principiile sunt fundatia vietii tale, iar in cazul in care nu le definesti in mod constient, cei din jurul tau vor face acest lucru pentru tine.  Fa-ti timp si scrie cele SAPTE principii care crezi ca te definesc sau cele care ai dori sa te defineasca pe viitor. Aceste principii se pot trasforma cu timpul, asa ca este mai bine sa le notezi intr-un jurnal personal.
Cele SAPTE scopuri de viata
Nu-ti face griji daca scopurile tale nu vor cunoaste lumina zilei peste noapte. Pentru inceput, raspunde-ti la intrebarea “Ce scopuri ambitioase doresti sa realizezi in viata ta?”. Te provoc sa ai incredere in tine si sa tintesti cat mai sus. Incearca sa-ti imaginezi cum ar arata viata perfecta pentru tine si cu ce ti-ai ocupa timpul in acel scenariu. Apoi, gandeste-te care ar fi scopurile care te-ar putea indrepta in directia potrivita.
Cele SAPTE scopuri inainte de 20/30/40/50/60
Acum, la fel ca si in cazul elefantului de mai sus, impartim scopurile in parti mult mai usor de realizat. Noteaza care sunt cele SAPTE scopuri pe care doresti sa le urmaresti in urmatorii zece ani si care te vor ajuta in cele din urma sa-ti indeplinesti cele SAPTE scopuri de viata.
Cele SAPTE scopuri anuale
Care sunt cele SAPTE scopuri personale de anul acesta? Care sunt cele SAPTE scopuri pe care urmaresti sa le atingi si care te pot ajuta sa indeplinesti ceea ce-ti doresti inainte de 30/40/50?
Probabil observi cum acest model imparte in mici bucati scopurile noastre, fiind astfel mult mai usor de gestionat. Cele SAPTE scopuri de anul acesta au ca scop realizarea celor SAPTE scopuri inainte de 20/30/40/50/60, iar acestea, la randul lor, au ca scop realizarea celor SAPTE scopuri de viata.
Cele SAPTE scopuri zilnice si saptamanale
Ce activitati poti desfasura astazi care te pot ajuta sa-ti atingi scopurile saptamanale? Sucessul apare la sfarsit ca un 100%, dar acest “100%” este compus de cei 0.001% de devotament pe care o persoana il ofera zilnic. Acesta este adevarul despre succes! Ce-i drept, exista circumstante favorabile, dar daca acestea nu-si vor face aparitia, ce vei face? Le vei astepta in continuare si vei continua sa dansezi asa cum iti canta viata sau vei deveni chiar tu insuti muzica?
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/