vineri, 6 iunie 2014

Ce NU AI VOIE să faci de Rusalii!

În cea de-a opta duminică după Paşti, creştinii sărbătoresc Pogorârea Duhului Sfânt şi este considerată ziua de naştere a Bisericii Creştine.
În ziua de Rusalii nu ai voie:
- să mergi “la scaldă”, deoarece este pericol mare de înec;
- să lucrezi, fiindcă atragi asupra ta mânia Rusaliilor (iele sau zâne rele);
- să urci în arbori sau în locuri înalte şi să călătoreşti departe de casă;
- să te cerți, pentru că ești luat de Iele;
- timp de nouă săptămâni, să culegi ierburi de leac;
- să dormi sub cerul liber sau să te duci la fântână, pentru că vei cădea sub puterea Ielelor.
De Rusalii, e bine să mergi la biserică, pentru a participa la slujbele speciale.
Ca să nu se supere Rusaliile, credincioşii duc la biserică ramuri verzi de nuc sau de tei, despre care se crede că alungă spiritele rele. Păstrate peste vară, rămurelele apără ogorul şi gospodăria de furtunile şi grindina ce s-ar putea abate asupra lor. Şi la porţi, şi la intrarea în casă se pun ramuri verzi de nuc sau de tei, pentru a le păzi de rele.
În unele locuri, femeile stau în răspântii, cu ştergare şi vase mari cu apă, în care pun frunze de nuc şi spală picioarele trecătorilor.

Sursa: http://oradeiasi.oradestiri.ro/

Moşii de Vară: ce trebuie să facă toţi credincioşii. Care sunt tradițiile şi obiceiurile

29747
Sâmbătă, 7 iunie, înainte de Duminica Rusaliilor sunt “Moşii de vară“, sărbatoare dedicată pomenirii morţilor. Cu această ocazie, în toate bisericile ortodoxe se vor oficia Sfinte Liturghii urmate de slujbe de pomenire a celor trecuţi la cele veşnice.
Biserica Ortodoxa a consacrat sambata, ca zi de pomenire a mortilor. Doua dintre sambetele din cursul anului bisericesc sunt dedicate special pomenirii generale a mortilor: Sambata dinaintea Duminicii lasatului sec de carne (a Infricosatei Judecati) si Sambata dinaintea Duminicii Pogorarii Duhului Sfant (Sambata Rusaliilor), scrie crestinortodox.ro.
Ambele zile poarta in popor si denumirea de “Mosi” (cea dintai: “Mosii de iarna”, cealalta “Mosii de vara”), pentru ca in aceste zile se face pomenirea parintilor, mosilor si stramosilor nostri cei adormiti.
In Sambata dinaintea Duminicii Pogorarii Duhului Sfant (Sambata Rusaliilor sau “Mosii de vara”), Biserica face pomenirea generala a mortilor, rugandu-se pentru ei, prin rugaciunile si cantarile inscrise in slujba zilei din Penticostar, pentru ca si ei sa se bucure de darurile Sfantului Duh, a Carui pogorare este praznuita in duminica urmatoare.
Biserica ii numeste pe cei trecuti in viata de dincolo “adormiti”, termen care are intelesul de stare din care te poti trezi. Ea nu vorbeste de trecere intr-o stare de nefiinta, ci de trecere dintr-un mod de existenta in alt mod de existenta. Hristos ii va darui cuvantului “adormit” intelesul care il asociaza cu invierea.
Potrivit Sfintei Scripturi, dupa moarte urmeaza Judecata particulara, in urma careia omul ajunge sa se impartaseasca fie de fericire, fie de suferinta, stari date de modul vietuirii pe pamant. Aceste stari nu sunt definitive, ele dureaza pana la Judecata Universala, cand va avea loc invierea intregului neam omenesc si cand vor avea loc hotararile finale legate de starea de fericire sau suferinta.

MOŞII DE VARĂ, obiceiuri şi credinţe

Mosii de Vara sunt cunoscuti si sub denumirea de Mosii Cireselor, tinand cont de anotimpul in care au loc. Moşii de vară reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale cultului mortilor. Inainte se credea ca sufletele mortilor, dupa ce au parasit mormintele in Joia Mare si au zburat slobode timp de 50 de zile, se intorc in lumea subterana in sambata Rusaliilor. Pentru ca aceasta reintoarcere sa se desfasoare fara incidente, oamenii savarseau rituri de induplecare si de imbunare a spiritelor mortilor: impodobeau gospodariile si mormintele cu ramuri de tei si faceau pomeni fastuoase, practici ce s-au pastrat pana astazi.
De Rusalii se dau de pomana vase de lut, cani, strachini si vase de lemn, impodobite cu flori si umplute cu lapte, vin sau apa. In unele sate bucovinene “Mosii de vara” incep inca in dimineata sambetei de Rusalii, cand pomenile se trimit pe la casele vecinilor. Ritualul de pomenire are loc insa mai ales in cimitire, unde mormintele sunt curatate si impodobite din timp, iar lumanarile ard intreaga perioada in care se desfasoara ceremonialului de pomenire. Impacarea sufletelor mortilor si intoarcerea lor fara incidente in morminte depind de bogatia pomenilor si de respectarea ritualului.
In aceste zile, la portile cimitirelor, se intind mese pline cu colaci si sticle de vin impodobite cu verdeata si flori si au loc slujbe de pomenire, oficiate de preotul satului, dupa care acesta parcurge intregul cimitir pentru a sfinti fiecare mormant. Dupa incheierea ceremonialului, satenii isi daruiesc unii altora ofrandele sfintite de catre preot sau le impart saracilor.
In aceasta zi de sarbatoare, femeile merg la biserica cu ramuri de nuc si de tei care se aseaza la icoana pentru a le feri gospodaria de lucruri rele. Credintele populare spun ca in aceasta zi nu se matura, intrucat mortii vor primi praf in loc de mancare si nici nu se spala, scrie traditiidinromania.ro.
Chiar daca stai la casa este interzis sa dormi in afara casei, intrucat te poti intalni cu spiritele mortilor care cutreiera pe pamant. Totodata, se spune ca ploaia cazuta de Mosii de Vara aduce spor si bunastare in gospodarie si culturi.

Sursa: http://onlinereport.ro/

Femeile Indigo

"Când te privesc, ceea ce văd este Iubire pură sub forma unei ființe umane." - Mooji
 

Adultii indigo au trasaturi si abilitati deosebite si un portret psiho-spiritual interesant, ce merita sa fie scos la lumina.
Termenul de “copil indigo” a fost folosit pentru prima oara de Nancy Ann Tappe, un parapsiholog care in cartea “Understanding Your Life Through Colors” (1982) a dezvoltat un sistem de clasificare a personalitatii oamenilor asociindu-l nuantei aurei lor. Copiii indigo sunt copiii care s-au reincarnat pe pamant in ultimii 100 de ani, iar cel mai mare numar de copii-indigo s-au nascut in si dupa anii anii ’70, si anume in perioada 1970-1992. Copiii si adultii indigo au trasaturi si abilitati deosebite si un portret psiho-spiritual interesant, ce merita sa fie scos la lumina. Cei care au facut insa cunoscut lumii intregi termenul de 
“copii indigo” prin intermediul cartii “The indigo Children” au fost Lee Carroll si Jan Tober.
Iata care sunt in viziunea lui Lee Carroll si Jan Tober cele 10 trasaturi principale ale Copiilor/ Adultilor Indigo:
-au venit pe lume cu un sentiment al roialitatii. Si se comporta adesea ca si cum ar fi fiinte roiale.
-au un puternic sentiment “ca merita sa fie aici”. Sunt surprinsi cand altii nu impartasesc aceasta viziune -se cunosc extrem de bine si au respect de sine. Adesea, sunt ei cei care le
spun parintilor cine sunt.
-intampina dificultati atunci cand au de-a face cu autoritatea absoluta (autoritatea fara explicatii sau fara posibilitatea de a alege)
-pur si simplu NU vor face anumite lucruri pentru ca le gasesc 
dificile si imposibil de urmat (de exemplu sa astepte rabdatori la rand)
-dezvolta sentimente de frustrare fata de sistemele traditionaliste si care nu necesita o gandire creativa
-gasesc o modalitate“mai buna” de a face anumite lucruri, atat acasa, cat si la scoala, ceea ce ii face nonconformisti si reticenti fata de orice tip de sistem
-par antisociali, insa nu si atunci cand sunt cu proprii copii. Daca nu au in preajma lor o persoana care sa le semene, adesea se retrag in interiorul lor, simtindu-se neintelesi. Scoala este o provocare pentru ei din punct de vedere social.
- nu raspund tehnicii de “culpabilizare” (“stai sa vezi ce o sa patesti daca nu iti faci temele”)
-nu au retineri si nici nu se sfiesc in a face cunoscut lucrurile de care au nevoie
Trasaturile Femeilor Indigo. Descopera daca esti un Adult Indigo

- Femeile indigo au o natura luptatoare si energie de razboinic 
(unii considera un pericol aceasta energie combatanta a lor), dar si o intuitie puternica 
- Sunt extrem de talentate si creative. Sunt si extrem de inteligente, chiar daca nu au avut cele mai bune rezultate in scoala. Considera sistemul scolar de evaluare a performantelor o pierdere de timp. Oricum, femeile indigo fac fata sistemului de invatamant mai bine decat barbatii indigo.
- Se poate ca in timpul scolii sa fi avut o atitudine rebela si conflicte legate de autoritatea profesorilor sau de refuzul de a-si efectua temele. Se poate totodata ca au dorit sa fie rebeli, insa nu au indraznit sa fie astfel, supunandu-se presiunii parintilor. Resping disciplina, acceptand-o doar atunci cand sunt puternic motivate. 

-Femeile indigo, la fel ca si barbatii indigo, pot experimenta inca de la varste fragede depresie existentiala si sentimente profunde de neputinta, inutilitate, tristete, disperare.
-Pun multa pasiune in anumite lucruri pe care le intreprind. Au de asemenea o inteligenta spirituala deosebita care se va face remarcata chiar de la o varsta frageda (chiar 10 ani spre exemplu). De mici copii, manifesta o atractie evident pentru tainele psihicului si ale spiritualului.
-Au o sensibilitate aparte, frumoasa, perceputa uneori gresit de ceilalte.
-Unii din adultii indigo sunt identificati din copilarie cu deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD).
-Nu prezinta o consecventa emotionala, sensibilizandu-se atunci cand nu este cazul sau netradand nici un pic de emotii atunci cand
ar fi firesc sa le aiba.
- Au un puternic simt al sinelui si refuza sa faca anumite lucruri atunci cand li se spune.
- In aura femeilor indigo este prezenta mult indigo-albastru, considerat a fi culoarea chakrei celui de-al treilea ochi. Aceasta chakra este un centru de energie localizat intre cele doua sprancene si care este asociat in mod fracvent cu abilitati precum clarviziune, precognitie, viziuni, etc
- Sunt puternice chiar daca nu isi dau seama de acest lucru. De-a lungul vietii isi vor cali caracterul si autodeterminarea. Este esential sa isi gaseasca echilibrul pentru a-si gasi fericirea si a-i ajuta si pe ceilalti sa si-o gaseasca. 

- Intampina probleme cu disciplina si autoritatea, respingand din start ideea de sistem (politic, medical, educational, mental, emotional, etc) . Simt adesea ca scopul sau si scopul colectiv al celor identici lor este acela de a demonta si desfiinta sistemele de orice tip (legale, educationale, guvernamentale, ec) care nu se bazeaza pe integritate sau sunt ineficiente si inutile.
- Rezista si se opun autoritatii si urasc sistemele inchise de 
angajare. Coopereaza frumos, insa prefera sa lucreze pe cont propriu sau sa se afle intr-o pozitie de lider.
-Cauta in permanenta sa dea un sens propriei existente. Incearca sa inteleaga lumea din jurul lor.
- Sunt ghidate de un foc interior care le “cere” sa faca ceva pentru a schimba lumea in lume. Intampina insa adesea probleme in a face schimbarile necesare in lume.
-Femeile indigo au abilitati psihice, senzoriale si spirituale, dar si experiente speciale de aceasta natura.
-Iubesc sinceritatea si sunt cel mai bine definite de integritate.
Detecteaza rapid minciuna la fel de repede cum identifica manipularea sau cand cineva le trateaza cu superioritate. Nici nu pot sa minta ca sunt bine atunci cand NU sunt deoarece nu se pot disocia de sentimentele lor.
- Daca le vei cere ceva, adu-le si un argument puternic. Au nevoie sa afle DE CE trebuie sa faca un anumit lucru. 

- Una din problemele cu care se pot confrunta adesea este cea legata de MANIE si controlul/ lipsa de control asupra ei. Simt furie si manie deopotriva mai ales atunci cand drepturile le sunt incalcate, ignorate sau nerespectate. 

Sursa: garbo.ro
http://fiituinsutimaa.wordpress.com/2014/05/01/trasaturile-femeilor-indigo/

http://adevarul2012.blogspot.ro/

666 SI CAREUL MAGIC



666 SI CAREUL MAGIC

Dragii mei,

Ma aflu de mai multa vreme in cautarea semnificatiei lui 666.
Iata cum scrie in Apocalipsa lui Ioan:

„Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om. Si numarul ei este 666.”

Am citit si am tot recitit aceste randuri de-a lungul mai multor luni de zile si am inteles ca este ceva simplu, ceva ce este la indemana si a omului de rand si a omului scolit, precum si la orice moment de timp si acum si in urma cu 1000 de ani de exemplu. Toti ar trebui sa inteleaga numarul fiarei, fara sa fie necesar a avea acces la o cunoastere superioara.
Cu siguranta ca cei ce au avut acces la cunoasterea oculta, stiu deja toate cele ce urmeaza sa le scriu in continuare. Am amintit insa in urma cu ceva vreme, ca si cei ce nu au acces la aceasta cunoastere, ca urmare a credintei, iubirii si trudei spirituale, ei primesc ce au nevoie prin revelatie si tot ajung acolo unde este necesar.
Mi-a picat in maini o carte cu taine matematice si am aflat de acolo o informatie despre careuri magice.
Considerand cifrele de la 3 la 9, putem discuta despre 7 careuri magice.
Pentru cifra 3 avem un careu cu 3 linii si 3 coloane, pentru cifra 4 avem un careu cu 4 linii si 4 coloane si asa mai departe pana la cifra 9 careia ii corespunde un careu cu 9 linii si 9 coloane.

Pentru cifra 3, cu un careu de 3x3, ii corespund numerele de la 1 la 9.
Pentru cifra 4, cu un careu de 4x4, ii corespund numerele de la 1 la 16.
Pentru cifra 5, cu un careu de 5x5, ii corespund numerele de la 1 la 25.
Pentru cifra 6, cu un careu de 6x6, ii corespund numerele de la 1 la 36.
Pentru cifra 7, cu un careu de 7x7, ii corespund numerele de la 1 la 49.
Pentru cifra 8, cu un careu de 8x8, ii corespund numerele de la 1 la 64.
Pentru cifra 9, cu un careu de 9x9, ii corespund numerele de la 1 la 81.

Taina matematica este ca pentru fiecare dintre cele 7 careuri exista o posibilitate de a aseza in casute suita de numere corespunzatoare fiecarei cifre, in asa fel incat suma numerelor de pe fiecare coloana si a numerelor de pe fiecare linie, sa dea acelasi rezultat.
Ne orientam acum pe careul de 6 linii si 6 coloane in care se formeaza 6x6 = 36 de casute. In acest careu exista o posibilitate de asezare a numerelor de la 1 la 36 in asa fel incat suma numerelor de pe orice linie si orice coloana este 111. Mergand pe o socoteala simpla si inmultind 111 cu 6 linii sau 6 coloane ne da numarul 666.
Cu alte cuvinte, numarul 666 este suma numerelor de la 1 la 36. Puteti verifica si veti vedea ca asa este.
Nu va apucati sa le adunati. Exista o smecherie usoara de calcul si se poate aplica pentru adunarea unui sir de numere consecutive, oricat de lung.
Se scrie sirul prima oara de la 1 la 36 si sub el sirul numerelor de la 36 la 1, exact ca mai jos. Se aduna sirurile intre ele.

  1+  2+   3+....+34+35+36
36+35+34+....+  3+  2+   1
37+37+37+....+37+37+37 = 37x36 = 1.332

Aceasta fiind suma a doua siruri rezulta ca suma unui singur sir este 
1.332 / 2 = 666.
Iata deci ca 666 = 1 + 2 + 3 + ... +34 +35 + 36

Intrebarea care s-ar pune mai departe ar fi ce reprezinta numerele de la 1 la 36. Sa fie numarul de grade de initiere ale vreunei organizatii oculte? Nu stiu. Poate va vin si voua alte idei.
Acest careu, prin suma 111 ce da pe fiecare linie si pe fiecare coloana, ce se asociaza cu Divinul si prin faptul ca are 6 linii si 6 coloane, numar corespunzator oarecum Stelei lui David (forma geometrica tip stea cu 6 colturi), mai este numit si Careul Soarelui, in acest context, 666 avand o conotatie pozitiva. Cum Zamolxe era reprezentant al Soarelui, este foarte posibil ca asocierea Sa cu numarul 666, in anumite scrieri, sa aiba la baza exact principiul acestui careu magic.
Mai jos aveti expus acest careu.


1
30
24
13
12
31
35
8
23
17
26
2
34
28
15
21
9
4
3
27
16
22
10
33
32
11
14
20
29
5
6
7
19
18
25
36

Toate cele bune!

http://tristar77.blogspot.ro/