miercuri, 7 mai 2014

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - aprilie 2014

18 aprilie 2014

Fotografia unui Obiect Zburator Neidentificat face furori pe internet, după ce pilotul unei linii comerciale de zbor din Australia a reuşit să fotografieze pe 18 aprilie 2014 o misterioasă lumină ce se mişca atipic şi extrem de rapid pe cerul localităţii Caloundra. Cu ochiul liber el a văzut o lumină portocalie ce se deplasa atipic şi rapid pe cer, ceea ce l-a făcut să îşi folosescă camera foto pentru a imortaliza evenimentul. La început a crezut că este un lampion chinezesc, dar destul de repede şi-a dat seama că lumina se mişca prea repede, prea atipic şi în direcţii impredictibile. El mărturiseşte că înainte de eveniment era cel mai sceptic om în legătură cu subiectul OZN. După ce a examinat cu atenţie fotografia, şi-a dat seama că a fost un OZN. Forma clară de aparat de zbor revelată în fotografie nu o putea desluşi cu ochiul liber, astfel că surpriza sa a fost una de proporţii. Pilotul recunoaşte că nu a mai văzut aşa ceva în toata cariera sa, dar nu exclude posibilitatea să fi fost un proiect militar ultra-secret. Totuşi, din fotografie se vede clar că întregul aparat de zbor emană o lumină puternica, ceea ce elimină din start ipoteza că luminozitatea aparatului s-ar datora prezenţei pe corpul aparatului a unor lămpi de semnalizare (ca cele care se folosesc pe aparatele de zbor comune). Se pare că efectul luminos are o cauză total diferită. Poate că este vorba de plasma luminoasă ce se formează în jurul obiectului atunci cand îşi reduce frecvenţa de vibraţie din spectrul eteric pentru a se "materializa" în spaţiul tridimensional al acestei lumi? 



15 aprilie 2014 
Institutul Pasteur din Franta a recunoscut ca a pierdut peste 2.000 de flacoane ce contineau virusul SARS. Descoperirea a fost facuta in urma unui inventar realizat in luna aprilie 2014. Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) a ucis 775 de asiatici la inceputul anului 2000. Virusul SARS este redutabil, reusind o "performanta" de a ucide peste 10 % din pacientii infectati. Cu toate acestea, Institutul Pasteur ne asigura ca flacoanele ce lipsesc "nu sunt un pericol pentru sanatate", fara a da nici-un detaliu suplimentar. Deocamdata nu exista "leac" pentru virusul SARS. 

10 aprilie 2014 

Boala Parkinson - cauzată de o proteină. Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire foarte importantă legată de modul în care este declanşată maladia Parkinson. Conform articolului apărut în revista "Cell", specialiştii de la institutul american John Hopkins au identificat proteina S15, cea care declanşează o asemenea afecţiune gravă. Proteina este activată de o enzimă (LRRK2) ce duce la apariţia procesului degenerativ neuronal. Mutaţiile suferite de enzima LRKK2 provoacă boala. Se pare că stilul "modern" de viaţă favorizează această boală: o alimentaţie bogată în proteine animale (care azi sunt crescute aproape artificial prin hrănirea lor cu amestecuri proteice modificate genetic) dezechilibrează mecanismele naturale ale trupului uman, conducand la mutaţii ciudate ale enzimei ce este responsabilă pentru activarea proteinei declanşatoare a acestei cumplite boli. 





7 aprilie 2014 
Autoritatile olandeze investigheaza moartea suspecta a lui Jan Peter Schmittmann, director executiv la banca ABN Amro din Olanda, care a fost gasit pe 5 aprilie fara suflare in casa sa impreuna cu sotia si o fiica. Acesta tragedie se adauga la multe altele similare din sectorul bancar, una din cauze fiind, se pare, nivelul de stres care afecteaza sanatatea mintala; desigur ca nici santajul sau alte metode similare nu sunt excluse. 


Sursa: http://roaim.co.nr/

Civilizaţia danubiană, cea mai veche din lume?

Civilizaţia de pe valea Dunării este una dintre cele mai vechi civilizaţii ale Europei. A existat între anii 5.500 şi 3.500 îHr în zona Balcanilor şi cuprindea o arie vastă. Se întindea de la nord la sud, în zona în care astăzi se afla nordul Greciei până în Slovacia, iar de la vest la est din Croaţia până în România.
Civilizaţia de pe valea Dunării a jucat un rol important, în timpul perioadei sale culminante, în sud-estul Europei prin dezvoltarea uneltelor de cupru, a unui sistem de scriere, arhitectură avansată din care se evidenţiază casele cu 2 etaje, construirea pieselor de mobilier cum ar fi scaunele şi mesele, toate acestea petrecându-se în timp ce restul Europei se afla în plină Epocă de piatră. Pe valea Dunării au fost perfecţionate abilităţi precum torsul, ţesutul, procesarea pieilor, fabricarea hainelor şi prelucrarea lemnului, lutului şi pietrei. Tot aici a fost inventată roata. Această civilizaţie dispunea de o structură economică, religioasă şi socială.
Artefacte aparţinând civilizaţiei de pe valea Dunării. (youtube.com)
Una dintre cele mai intrigante şi mai dezbătute aspecte ale civilizaţiei văii danubiene este limbajul scris al acesteia. Unii arheologi susţin că “scrisul” este de fapt doar o serie de forme geometrice şi simboluri, iar tabăra adversă susţine că “scrisul” are trăsăturile unui sistem de scriere adevărat.
În eventualitatea confirmării celei de-a doua teorii, “scrisul” descoperit pe valea Dunării ar deveni cel mai vechi limbaj scris descoperit până în prezent, fiind anterior scrierilor sumeriene din Mesopotamia şi posibil tabletei Dispilio care a fost datată ca aparţinând aproximativ anului 5260 îHr.
Lingvistul şi specialistul german în culturi, Harald Haarmann susţine cu fermitate teza că scrierile de pe valea Dunării sunt cele mai vechi scrieri din lume. Harald Haarmann este vicepreşedintele Institutului de Arheomitologie şi specialist de renume în scrieri şi limbi antice. Tăbliţele de la Tărtăria au fost datate ca fiind din anii 5500 îHr, iar semnele de pe tăbliţe, conform declaraţiilor lui Harald Haarmann, sunt un limbaj necunoscut încă şi care urmează a fi descifrat. Simbolurile aparțin culturii  Vinca- Turdaș şi apar în mai mute sit-uri arheologice de-a lungul Dunării pe oale, figurine, fuse şi alte artefacte din lut.
Implicaţiile sunt imense. Este posibil ca civilizaţia de pe valea Dunării să preceadă toate celelalte civilizaţii cunoscute până în prezent. În sprijinul acestei idei vine descoperirea miilor de artefacte, precum cele din imaginile de mai sus. Totuşi, majoritatea savanţilor mesopotamieni resping teoria lui Haarmann, susţinând că simbolurile de pe tăbliţe sunt simple decoraţii şi asta în ciuda faptului că s-au descoperit aproximativ 700 de caractere diferite, cam acelaşi număr de simboluri cu cel folosit în hieroglifele egiptene. Alţi erudiţi susţin chiar că civilizaţia danubiană a copiat semne şi simboluri de la civilizaţia mesopotamiană, şi asta în ciuda faptului că unele dintre tăbliţele danubiene sunt cu mult mai vechi decât cele mesopotamiene.
Acesta ar putea fi un alt caz de respingere a unei teorii bazate pe cercetare solidă, doar pentru că intră în conflict cu teoriile tradiţionale acceptate ce atestă care civilizaţie a fost prima. Teoria lui Harald Haarmann merită o analiză serioasă şi cotinuarea cercetărilor pentru a confirma dacă aceasta este într-adevăr cea mai veche limbă scrisă cunoscută până acum.
Ioana Florea
http://adevaruldespredaci.ro/

Alfabet vechi de peste 6.000 de ani, descoperit pe patru continente


O echipă de cercetători condusă de arheologul german Klaus Dona a făcut o descoperire greu de încadrat în noţiunile curente ale lumii ştiinţifice, conform Projectavalon.com.

O serie de relicve, descoperite pe mai multe continente de-a lungul anilor, conţin un alfabet vechi de cel puţin 6.000 de ani, care nu poate fi atribuit niciunei civilizaţii cunoscute cu exactitate.


Profesorul Kurt Schildmann, preşedintele Asociaţiei Lingvistice Germane, stăpâneşte peste 40 de limbi şi a încercat să traducă vechile scrieri.

Deoarece sunt mai vechi decât cele mai vechi scrieri, spune Schildman, au fost denumite ”pre-Sanskrite”.

Am găsit astfel de scrieri pe pietre sau pe bucăţi de ceramică, precum teracota, în mai multe ţări, cum ar fi: Ecuador, Columbia, Illinois (SUA), Franţa, insula Malta din Marea Mediterană, Turkmenistan, Australia şi în sudul Italiei, a explicat Dona.

Asta înseamnă că această scriere a existat odată în întrega lume şi înseamnă că a existat o civilizaţie anterioară celei Sanskrite, mai veche de 6.000 de ani, a spus Dona, indicând că alfabetul poate fi mult mai vechi de atât.

Scrierile se aseamănă puţin cu cele hinduse cât şi cu cele din Insula Paştelui, a explicat profesorul Schildman.

Pe una din relicvele pe care s-a mai găsit alfabetul antic, o piramidă de mărime mică din rocă descoperită în Ecuador, s-au descoperit mai multe puncte desenate cu o vopsea care străluceşte la lumină violet. Mai târziu, cercetătorii au sesizat că punctele descriau constelaţia Orion. Odată cu piramida s-au găsit mai multe cupe, pictate cu mai multe puncte care luminau de asemenea, părând să descrie o altă constelaţie, neidentificată de către cercetători.

Descoperirile arheologice, spun cercetătorii, indică existenţa unei civilizaţii care a trăit pe mai multe continente, şi a avut cunoştinţe de astronomie.

Mai multe imagini pe pagina originală a Epoch Times România

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/alfabet-vechi-peste-6-000-ani-descoperit-pe-091806547.html


http://danielroxin.blogspot.ro/

LUNA PLINA IN SCORPION 14 MAI 2014 , ORA 22:16,ORA ROMANIEI -“ DOAR SUFLETUL CULEGE…. “

astro_2gw_454_luna_plina_in_scorpion_2014.59122.34062
“…………………………………………
O mie de ani mai tarziu, cand am urcat din nou pe muntele cel sfant, si iarasi I-am vorbit lui Dumnezeu, I-am spus:
„Dumnezeul meu, menirea si implinirea mea,
eu iti sunt ieri, iar Tu-mi esti maine;
eu iti sunt radacina din tarana, iar tu esti inflorirea mea in ceruri,
si impreuna crestem dinaintea soarelui.”
Iar Dumnezeu se apleca atunci deasupra-mi
si imi sopti-n ureche dulci cuvinte,
si-asemeni marii care primeste rauletul ce alearga catre ea,
El m-a primit in Sine.
Am coborat apoi spre vai si spre campii,
iar Dumnezeu era si-acolo.”Kahlil Gibran
Luna Plina in Scorpion pe gradul 23 :55 este o faza a Lunii in care Luna in Scorpion este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Taur. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Scorpion (Eclipsa de Soare)din 3 noiembrie 2013.
Cu Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur  ( faza de Luna Plina in Leu ) trebuie sa incecam sa gasim un echilibru intre toate valorile noastre materiale, spirituale, relationale. Luna Plina in Scorpion este un moment de transformare profund ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete ,operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii , regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Scorpion poate aduce la suprafata adevaruri legate de domeniile de viata stapanite de Scorpion : relatii profunde, sex, transformare, manevre financiare, parteneri de suflet plecati, pierduti .
“ Care sunt valorile noastre adevarate, ce valori durabile putem construi”  este intrebarea Soarelui in Taur astfel incat sufletul nostru sa fie asemeni pasarii Phoenix ce isi canta transformarea, regenerarea. Misiunea acestei Luni Pline in Scorpion este aceea de a ne ajuta sa dam glas impulsului inimii prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul. Luna nu are lumina ei proprie, ea reprezinta emotiile, instinctele si nevoia de securitate. In general, Luna arata capacitatea noastra de a fi sensibili la mediul inconjurator, cum dam si cum primim hrana pentru suflet, ce ne hraneste sufletul. Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal,  este acea parte misterioasa din noi luminata  acuma in totalitate de Soarele in  Taur. Putem vedea un aspect de opozitie ca o tabla  de sah in care cei doi parteneri se privesc fata in fata, vad mutarile celuilalt, in cazul nostru , “ mutarile efectuate de Luna “ depind de informatiile primite de la Soare. Este un joc inceput in trecut( Eclipsa de Soare in Scorpion din noiembrie 2014)iar acuma, prezentul are nevoie de anumite raspunsuri, schimbari, iar aceasta Luna Plina ne va da raspunsurile necesare sufletului , vietii noastre.
Luna Plina  in Scorpion  adica opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza  axa  XI-V, o axa ce vorbeste despre profunzimea relatiilor, fie ca vorbim de relatia cu un iubit, un grup, un prieten, un copil, cu propria creativitate, cu spiritualitatea, cu partea nevazuta a vietii.
Cu Luna Plina in Scorpion in casa XI,  o casa naturala a Varsatorului, putem vedea acest moment ca “ o palma peste obraz menita sa ne trezeasca sufletul, nevoile sufletului”. Cand  pasim in casa XI, descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. In casa XI, Luna Plina in Scorpion lumineaza tot ce este ascuns in relatia noastra cu un grup, in prieteniile noastre, in sperantele noastre, aici, Luna Plina este un detectiv original, iesit din tipare care gaseste raspunsul in stele, in vise, in fel de fel de ghizi.
Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline in Scorpion este dublat de Saturn retrograd in Scorpion datorita aspectului de conjunctie. Rolul lui Saturn in acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd)  care sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura “, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra, totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele noastre. Acuma, Luna Plina de mana cu Saturn retrograd in Scorpion nu poate oferi prea multe, totul iese in lumina, parca istoria se repeta, anumiti pasi din trecut sunt refacuti.  Saturn in Scorpion aduce in prim plan lucrurile ascunse iar in miscare retrograda poate fi asemeni unui plug tras inapoi prin aceeasi brazda iar lucrurile descoperite pot soca. Saturn  pune un accent deosebit pe “ regulile jocului “, pe trecut, pe ignorarea unor reguli, angajamente  iar aceasta Luna Plina este ca o  lumina in haosul indus in viata noastra prin depasirea anumitor limite in relatii, in iubire, servici, politica, clasa conducatoare. Daca aceasta perioada aduce obstacole si limitari in viata, trebuie sa intelegem de fapt ca obiectivele sufletului nostru sunt incorecte, ca am ignorant scopurile noastre reale. Cu Luna Plina si Saturn retrograd in Scorpion in casa XI, trecutul  devine o piesa de teatru in reluare ce combina emotiile profunde, dragostea, banii prin fel de fel de acorduri, puterea banului, dormitorul unei relatii, prieteni,  grupuri, directia in viata.
In legatura cu Luna Plina in Scorpion  se afla asteroizii 57 Mnemosyne si 38628 Huya iar Soarele in Taur  este sustinut de asteroidul 3671 Dionysos  .
mnemosyne 1
Mnemosyne a fost un Titan, o fiica din prima generatie a zeitatilor din  Grecia. Parintii ei au fost  Cronos si zeita Gaia. Mnemosyne,  zeita greaca a memoriei, a fost considerata una  dintre cele mai puternice zeite ale timpului ei. La urma urmei, aceasta este memoria, ea este un cadou care ne distinge de celelalte creaturi din lumea animala. Ea este un dar care ne permite sa rationam, sa anticipam rezultatele, ea este fundamentala pentru civilizatie. Zeita Mnemosyne este responsabila pentru numirea tuturor obiectelor, ea pastreaza lucrurile intr-o anumita ordine si da capacitatea de aducere aminte a ceea ce a fost.
Cu mult inainte de inventarea alfabetului, a cuvantului scris, Mnemosyne a fost responsabila cu  amintirea normelor si energiilor universului, cu ciclurile de viata, cu memoria traiului pe pamant. Locatia lui Mnemosyne este in suflet si a fost venerata ca o parte vitala a omului in legatura cu divinitatea, cu tot ce este trecut, prezent si viitor. Istoria, stiinta, ceva care necesita amintirea unui stadiu anterior pentru a-l compara cu prezentul si viitorul, sunt in puterea acestei zeite iar fara ea, nimic nu ar exista inregistrat, nu am avea cum sa ne aducem aminte nimic, nu am avea unde sa cautam ceva.
Fara Mnemosyne, nu am avea posibilitatea sa ne amintim nici chiar numele nostru, unde am fost, cu cine am vorbit, cum sa mergem, cum sa recunoastem anumite forme, fete, dusmani sau prieteni, fara ea, supravietuirea ar fi foarte grea. Rolul lui Mnemosyne este legat de timp, ea este organizatorul si memoria timpului, fara capacitatea indusa de ea de a ne aminti lucrurile, oamenii, experientele vietii, am fi ca o planta ce traieste doar un anotimp. Acuma, Mnemosyne este retrograda si ne ajuta sa re-colectam emotional experientele, sentimentele, impresiile, relatiile, valorile din viata noastra. Ea ca si arhiva a tot ce am gustat, atins, dorit, mirosit, simtit, ne conduce ca un ghid acolo unde am stocat aceste imagini, simboluri, sentimente despre relatiile noastre, parteneri de suflet, ajutandu-ne astfel sa intelegem mai bine rolul acestora in evolutia noastra. As putea spune ca ‘sufletul nostru devine o carte pe care o vom deschide exact la pagina care are un mesaj” pentru viata noastra. In “ aceasta carte “ putem citi despre un prieten, un partener de suflet, ambitii, sperante si dorinte, prieteni, grupuri, societatea in care traim. Mnemosyne ne ajuta sa intelegem ca trecutul a fost inregistrat iar legaturile spirituale intre oameni, cu un partener de suflet plecat, merg dincolo de viata ( Scorpion). Acuma putem sa ne dam seama mai bine despre rolul cheie al unui suflet pereche, al unui prieten , al unui protector in viata noastra, este darul lui Mnemosyne care ne indeamna sa-i inspiram si pe ceilalti cu lectiile noastre de viata.
huya
Huya a primit acest nume dupa zeul ploii venezuelean  care este asociat cu sezonul ploios, cu iarna si care traieste in altitudini celeste dincolo de soare. Astrologic, Huya reprezinta constientizarea a ceva ce lipseste,  este vorba despre ceea ce facem pentru altii care in final ne hraneste si pe noi, ii “ imbogatim pe altii “ dar si noi ne imbogatim, facem eforturi, dam ceva celorlati si vedem ca prosperam si noi. Aceasta energie ne ajuta sa transformam modelele fixe din trecut, chiar vieti trecute prin acceptarea unei expresii libere si flexibile a vietii . Huya poate fi si o energie ce lucreaza ca ‘ o terapie psihologica “ ajutandu-ne sa eliminam anumiti virusi mentali , boli karmice. Sau poate avem nevoie pentru a examina motivatiile noastre ascunse din trecutul relatiilor noastre ( Huya in Scorpion) care acuma le gasim frumos aranjate in memoria sufletului -Mnemosyne in Scorpion…! Inclin sa cred ca aceasta Luna Plina in Scorpion in legatura si cu Huya va aduce destula ploaie, sufletul poate plange dar poate fi si o anumita flexibilitate si atentie fata de detalii, de informatiile spirituale.
Soarele reprezinta principiul central al energiei vitale si al sinelui constient in astrograma. Asa cum Soarele este centrul sistemului solar, in astrologie reprezinta entitatea centrala in psihicul nostru, este ego-ul constient, este energia de baza, vointa de a exista si de a ne exprima in mod dinamic ca un individ autonom. Aceasta energie arhetipala reprezinta acea expresie dinamica a vointei personale care ne influenteaza direct identitatea si care se bazeaza pe toate celelalte energii planetare. Soarele ne invata ca avem o identitate pesonala :“ eu sunt X, acesta sunt eu, asta am facut prin mine insami”. Dar acuma, Soarele in Taur formeaza o conjunctie cu asteroidul Dionysos, Zeul “nascut de doua ori “ accentuand influenta acestei energii mici care acuma devine mare datorita Soarelui.
dionysus
In mitologia greaca, Dionysus este Zeul Naturii, vitei de vie, vin, extaz, betie, dans, renastere. El a avut o natura dubla, pe de o parte, el semnifica bucuria si extazul divin, pe de alta parte este nechibzuinta, brutalitatea, nebunia, ambele reflectand natura duala a vinului dar si a omului.  El este un zeu de epifanie, este ” zeul care vine”, un personaj important, popular si este inclus in unele liste cu cei doisprezece olimpieni. Dionysos a fost ultimul Zeu acceptat pe  Mt. Olymp. El a fost cel mai tanar ai singurul care avea o mama muritoare. El este fiul lui Zeus si al muritoarei Semele, fiica regelui Cadmus din Teba. Hera, sotia lui Zeus a aflat de infidelitatea sotului si s-a imprietenit cu Semele in timp ce aceasta era insarcinata. Semele i-a povestit de tatal copilului ei iar Hera, prefacandu-se ca nu crede acest lucru, a reusit sa-i planteze indoiala in mintea fetei. Astfel Semele i-a cerut lui Zeus sa se arata ca si Zeu, in toata maretia lui  dar acesta a implorat-o sa nu-i ceara asa ceva. Semele a insistat iar in urma promisiunii lui Zeus, acesta, a venit  invaluit in fulgere dar nici un muritor nu supravietuia atunci cand se uita la un zeu nedeghizat.Asfel, Semele moare iar Zeus reuseste sa ia copilul nenascut si sa-l coase in coapsa lui. Cateva luni mai tarziu, Zeus il elibereaza pe Dionysos din coapsa lui, fiind cel nascut “ de doua mame “ sau “ nascut de doua ori”. Deci nasterea lui Dionysos arata  ceva ciudat in timp ce renasterea lui  este motivul principal pentru care acest zeu a fost remarcat in religiile misteriilor in care moartea si renasterea sunt evenimente mistice, divine. Dupa nasterea lui, Zeus si-a dat copilul lui Hermes ( Mercur) pentru a avea grija de educatia lui, pentru a-l proteja de Hera. Mai tarziu, cand el a crescut, a descoperit vita de vie si modul de extragere a sucului pretios din struguri dar Hera i-a indus nebunia si nevoia de a hoinari prin lume. Cybele l-a ajutat pe Dionysos sa se vindece prin ritualuri religioase. Vindecat, el a colindat lumea, a fost aproape de oameni invatandu-i cultivarea vitei de vie.
Dionisos iubeste viata si placerile pe care aceasta le poate oferi, el reprezinta  cele doua aspecte ale omului, cele doua laturi ale sale, una rea si una buna si importanta pastrarii echilibrului intre Rau si Bine.
Pe muritori, Dionysos ii invata sa cultive vita de vie, in plus, el avea capacitatea de a induce fel de fel de daruri oamenilor( el i-a indus lui Midas capacitatea de a transforma totul in aur prin mainile lui), el avea darul de a face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin, spulberand cu acestea grijile oamenilor. Fata de cei care i s-au împotrivit s-a aratat crud, luandu-le mintile, sau transformandu-i in delfini . La serbarile date în cinstea lui (dionysia sau bacchanalia) participa toata lumea dar, mai ales, femeile. Dionisos este reprezentat ca un tanar cu pletele albastrui care-i flutura in jurul capului si pe umerii puternici poarta o mantie intunecata. Calatoreste intr-un car tras de pantere si ornat cu iedera si cu vita de vie.  Dionysos este unul dintre putinii zei care a fost capabil sa aduca un mort din lumea interlopa. Chiar daca nu o vazuse niciodata pe mama lui Semele, el a coborat in lumea de dincolo intr-un efort de o  aduce inapoi.  Hades a fost de acord sa o elibereze doar in cazul in care Dionysos  i- a dat ceva foarte drag lui, asa ca Dionysos a  renuntat la fabrica de mirt.  Dionysos a devenit unul dintre cei mai importanti zei din viata de zi cu zi asociat cu mai multe concepte-cheie.  Unul a fost renastere dupa moarte, un alt concept este ca sub influenta vinului  ne putem conecta cu divinitatea(sfanta impartasanie). In  traditiile misterelor, intoxicatia nu vine de la planta ci de la spiritul plantei de esenta divina care ne face liberi si eliberati de constrangerile formale ale societatii. In aceste momente, un om ar putea fi mai mare decat viata iar faptele lui par a nu avea legatura ce ceea ce face el in mod normal. Dionysos a fost un zeu mantuitor ce conduce pe altii pe calea catre divin prin experiente rituale si mistice. Dionysos a fost  iubit de ceilalti Zei, mai mult decat atat, el i-a ajutat de foarte multe ori . Toti Zeii l-au respectat iar Hera ii datoreaza o mare recunostinta deoarece el a fost singuru zeu capabil sa-l convinga pe Hefaistos sa o elibereze din catusele lui geniale. Minunata lui bautura aduce bucurie si distractie peste tot.  Aceasta ii face pe oameni sa uite de  grijile lor, readuce zambetul pe fetele lor. Dionysos a influentat evolutia omului prin aparitia “ eu-sunt”-ului personal  ceea ce a facut ca omul sa fie mai egoist, sa pretinda numai pentru “ eul lui” , sa nu mai fie in slujba celorlalti. El stabileste legatura intre oameni printr-un fel de betie exterioara, adanceste egosmul, materialismul, dorintele materiale, independenta, apare o legatura rupta cu divinitatea. Dar el este si Zeul nascut de doua ori, prima data de Semele –pamanteana iar apoi din coapsa lui Zeus –o divinitate ceea ce ne arata ca vinul lui din potir acuma, are rolul de a ne impartasi, de a restabili legatura cu divinitatea, de a regasi sursa care ne hraneste.
Dionysos este adesea prezentat tinand in mana un potir si o bagheta numita un “thyrsus”.   Potirul este gandit pentru a reprezenta pantecele mamei sale Semele pentru care el ar fi fost un copil de promisiune. Potirul ofera o natura divina  pentru ca  el contine esenta divina – “vin” .  El a iubit-o din prima clipa pe frumoasa Ariadna. Fiica lui Minos, indragostita de Tezeu, ea s-a trezit parasita si abandonata  pe insula Naxos. Fara ca ea  sa stie, Dionysos a venit in visul lui Tezeu si cu amenintari l-a fortat sa plece. Singura pe insula. Dionysos a aparut ca un salvator pentru ea, casatorindu-se cu el. Dar el stia ca Ariadne este sufletul lui pereche.
potir dionysos
Despre ce vrea Soarele de mana cu Dionysos in Taur sa-i vorbeaca Lunii in Scorpion?
In acest aspect gasim o inspiratie brusca, ceva este rupt si re-plantat in alt loc care ne ajuta sa ne gasim menirea divina. Ganditi-va ca acest zeu a trecut prin multe incercari inca de la nastere, in copilarie a trebuit sa fie protejat impotriva rautatilor lui Hera, apoi adult a trebuit sa lupte cu blestemul indus de Hera asupra lui. El ramane totusi un zeu creativ care continua sa impartaseasca celorlalti darul lui, el este perseverent in munca lui indiferent de piedicile induse de ceilalti. De multe ori, acest zeu aduce o permanenta predispozitie de a evita greutatile vietii prin solutii alternative dar placute, prin erotism, betii, substante afrodisiace.
Poate ca in ultimile luni am fost rupti in bucati si reinviati, se poate ca lupta pentru cucerirea a  fel de fel de lucruri materiale, bani, iubire, invatatura, sa fi fost destul de aspra dar perseverenta este acuma premiata. Semintele plantate in trecut aduc roade  acuma iar acestea tin de copii, creativitate personala, arta, astrologie, munca in echipa, muzica, banci, invatatura, prieteni, afaceri originale. Nu trebuie sa uitam ca Dionysos are capacitatea de a prezida comunicarea intre cei vii si morti, poate primim fel de fel de mesaje de la cei dragi plecati, iubiti dincolo de spatiu si timp. Poate fi si o rasplata a eforturilor noastre de a comunica cu cei plecati. Se poate ca efortul nostru pentru a recastiga, readuce in viata noastra pe cineva pierdut sa fie rasplatit dar nu fara a da ceva in schimb.
Favorurile sunt de partea noastra deoarece Jupiter (Zeus) sutine benefic aceasta Luna Plina.
Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat, murdar, nesanatos in viata noastra. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca  putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”. Ambele semne sunt renumite pentru posesivitatea lor dar aceasta Luna Plina in Scorpion ne cere sa intelegem ca cele mai importante “ valori ” sunt zidite in suflet. Scorpionul nu detine  lucruri, aici doar sufletul vorbeste, construieste iar tot ce nu ne mai serveste in viata trebuie sa moara pentru a face loc unei experiente noi. Asa cum Dionysos s-a vindecat prin ritualuri religioase, prin restabilirea legaturii cu partea divina din el, aceasta Luna Plina poate fi un panaceu al sufletului, al experientelor care ne-au traumatizat copilaria, tineretea. Suntem ajutati sa intelegem ca trebuie sa ne ridicam deasupra placerilor trecatoare cautand magia vietii prin cunoastere, spiritualitate, studiu iar perseverenta este cheia evolutiei.
Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com/

https://www.youtube.com/watch?v=bkTLIO2zanM

Arhanghelul Uriel – Mesaj pentru perioada 5-10 mai 2014

Channeler: Gulcin Onel (Mavinin Sesi)
Traducere: Const. Mihăilescu

Începeți să căpătați claritate, ceața se rarefiază iar norii încep să plece. Vă simțiți din ce în ce mai  puternici, mai cunoscători a cine sunteți voi cu 
adevărat; înțelegeți și știți cu mai mare exactitate cât de importanți sunteți.. Indecizia din mintea și comportamentul vostru începe să dispară; soarele care răsare din ființa voastră capătă o strălucire crescândă și fiecare parte a ființei și sufletului vostru devine mai clară și mai scăldată în lumină. 
Vă percepeți ca și când lumina din interiorul vostru se revarsă către afară. Oriunde priviți, orice atingeți devine mai luminos și mai plin de acceptare. Sunteți pe punctul de a vă descoperi sau re-descoperi darurile cu care ați venit, tralentele care vi s-au dat la plecare. 

AA Urilel
Ieșind din ceața uitării, începeți să vă amintiți că aveți abilități multiple de ființă universală și multidimensională. 

Acum este momentul de a vă folosi darurile în viața voastră de zi cu zi. Dacă există vreunul dintre voi care încă nu a descoperit ceea ce știe și ceea ce poate, îl invit să caute scânteia din sufletul său, care să-l ajute să i se lumineze totul. Căutați lumina în sufletul și inima voastră nu în mintea voastră! 
Este timpul ca fiecare dintre voi să-și răspândescă lumina, să-și arăte frumoasele daruri pe care le-a adus cu el. Renunțați la a crede că ați venit aici și acum cu mâna goală. 
Permiteți ca din ascunzătorile ființei voastre să iasă la suprafață frumusețea și iubirea pe care le-a sădit în voi Creatorul.   
Ai încredere în vocea ta interioară, și invit-o în fiecare dimineață să te îndrume și să te ocrotească. 
În fiecare dimineață întreabă ființa ta interioară dacă are să-ți transmită vreun mesaj și fii atent la ceea ce-ți comunică prin toate simțurile tale. 
În fiecare dimineață intră în fluxul vieții cu încrederea celui care deține toate soluțiile, toate posibilitățile și toate darurile. 
Fluxul vieții și al iubirii vine dinspre infinit și curge către infinit. Aruncă-te în el și lasă-l să te curețe de îndoieli, de ură și de nesiguranță. 
Bucură-te de călătoria pe care o faci și percepe-te cum crești în virtute și în înțelepciune. 
În măsura în care te deschizi către viață cu iubire cu atât devii mai puternic, mai înzestrat și mai fericit.  
Iubire șI Lumină!
ArchAngel Uriel

SURSA: http://lightworkers.org
http://spirituletern.blogspot.ro/

Pui de dac, cand ai pasit ultima oara descult prin iarba, pe pamantul tau?

feet-in-grassAzi vreau doar să te întreb, român de-al meu, urmaş de dac, oare când ai umblat ultima oară desculţ prin iarbă? Când ai păşit ultima oară desculţ prin colbul uliţei satului bunicilor tăi şi când te-ai întins, ultima oară, pe un aşternut de fân proaspăt cosit privind către cerul înstelat?

Atinge pământul cu picioarele goale.Aşa vei simţi cel mai bine istoria sa, iar prin tălpile tale, dinspre el, către suflet, vor urca rădăcinile ce ne-au ţinut aici pe toţi ai noştri ce-au fost şi ce sunt de mii de ani.

Niciun istoric şi nici o carte nu ar putea să-ţi povestească mai bine decât pământul poveştile înaintaşilor tăi, zbuciumul lor, luptele, tradiţiile şi poveştile de iubire închegate la horele din sate.
Prin rădăcinile ce vor ieşi din tălpile tale adâncindu-se în pământ ai să afli că Decebal este bunul tău, iar Dochia personificarea blândeţii acestui popor. Ai să afli că Ştefan simţea la fel ca tine atunci când, copil fiind, se odihnea sub bolta stejarului din Borzeşti.
Tu să taci, să nu scoţi o vorbă, doar păşeşte prin iarbă, cu ochii închişi. Vei simţi bucurie şi tristeţe în acelaşi timp.
Bucurie simţi pentru că eşti din neam mândru, vechi, de daci nemuritori şi tristeţe simţi pentru că ţara îşi este astăzi vândută meschinilor.
Îngenunchează apoi, române, acolo, în iarbă, pe pământ, onorează-i pe toţi ai tăi din trecut ce au căzut în apărarea sa. Prin venele tale curgele sângele lor. Prin venele acestui pământ curge sângele nostru, al tuturor. Şi-au fost mulţi, frate al meu, zeci şi sute de generaţii de înaintaşi de al căror nume azi nici nu ne mai amintim. Pe oasele lor s-a construit ŢARA.
Aşează-ţi palmele pe pământ, simte viaţa din el, legendele cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, gândurile ţi se vor umple de nostalgie, va fi ca şi cum bunicii tăi revin la viaţă şi-ţi şoptesc, doar pentru tine, cântece vechi de leagăn.
Descalţă-te, pui de dac, şi păşeşte prin iarbă liber şi cu sufletul deschis! ESTE PĂMÂNTUL TĂU!
Autor: Valentin Roman
Sursa: Valentin Roman
http://gandeste.org/

Energia lunii mai 2014

frumos
Adevarul este ca in acest moment exista energii incredibil de intense la locul de munca de pe Pamant. Insa, exista o experienta impartita in cadrul acesteia. O parte a acestei diviziuni este ca modul uman de a procesa aceste energii se arata a fi foarte intens, haotic si uneori problematic, deoarece oamenii sunt impinsi sa curete, sa elibereze, sa simta si sa patrunda in adancurile lor, ca niciodata inainte.
Fie ca este vorba de iritarea pe care o simti pentru ca cineva face ceva, care te enerveaza, fie esti doar tu in propria ta energie experimentand sentimente de iritabilitate sau sentimente dificile. Sentimente de furie profunda sau durere sau amaraciune in moduri intense. Aceasta este experienta umana a modului in care aceste timpuri universale ne catalizeaza pentru a curata si a cauteriza, prin intermediul acestora.
Cu toate acestea, de cealalta parte a experientei divizate este faptul ca exista in prezent un grad foarte inalt de a fi, disponibil pentru noi.
De exemplu, cand esti afara in natura, frumusetea din ea, pentru sistemele noastre umane, exista fara nici o energie umana in jur. Te afli intr-un spatiu deschis, sau poate esti intr-un parc unde exista doar un numar mic de oameni, dar in spatii mult mai deschise, putem incepe sa ne extindem, ca raspuns la energia expansiva din natura.
Asa ca, daca as avea sase oameni stand aici langa mine, care spun si gandesc anumite lucruri, s-ar simti foarte diferit de mine, decat daca ei ar fi fost scosi din spatiu.
Si, ca o persoana sensibila, ai tendinta de a observa densitatea umana. Ai tendinta de a observa zonele inferioare dintr-o persoana, precum si cele inalte.
Deci, daca aceste persoane au prelucrat probleme si senzatii grele, atentia mea s-ar duce acolo. Dar daca scoateti acei oameni, si sunteti aici, in mijlocul pustietatii, veti simti doar spatiu si propria voastra extindere.
Acum, daca sunteti stresati in viata, daca utilizati o multime de energie chiar acum, ceea ce veti descoperi atunci cand mergeti in parc, sau cand mergeti prima data in natura, este ca s-ar putea sa va simtiti la inceput un pic tulburati. Sentimentele voastre vor incepe sa iasa la iveala; gandurile voastre vor incepe sa iasa la iveala. Pentru ca, dintr-o data, tot spatiul din jurul vostru va permite sa vedeti toata stransoarea si rezistenta din interiorul vostru, pe care o eliberati. Si astfel incepe o “curatare pre-expansiune”.
Dar, pe masura ce incepeti sa dezvoltati o practica cu aceasta, precum mersul cu regularitate in natura, veti incepe sa observati cum corpul vostru va intelege ca primeste regulat aceste momente de spatiu, astfel incat sa poata elibera tot ce are nevoie. In acest fel, atunci cand va intoarceti la birou sau acasa sau la viata voastra aglomerata, veti avea mai putin stres care circula prin voi, deoarece organismul va intelege ca acest tipar regulat apare pentru a ajunge la a elibera.
Aceasta este experienta din natura.
Unii dintre voi, care citesc, ar putea fi intr-o situatie delicata, daca locuiti intr-un oras foste aglomerat, cu putin spatiu deschis. Insa puteti experimenta acelasi lucru doar mergand in camera voastra si meditand sau creand un spatiu sacru pentru voi insiva. Si amintiti-va, un spatiu sacru poate fi orice. Acesta poti fi tu meditand la pace si stand acolo linistit, pot fi tu dansand prin camera pe muzica heavy metal, daca asta e ceea ce misca energia si te face sa te simti bine. Este diferit, pentru fiecare din noi, in orice moment.
Aceste momente de solitudine, si aceste momente de reintoarcere la cine esti in interiorul acestui corp, sunt vitale pentru o sanatate infloritoare. Ia-ti un moment si intreaba “cum ma simt?” Si, “unde ma aflu in interiorul acestui corp?”
Din cauza a tot ce se intampla in lume chiar acum, veti fi infuzati in mod constant cu ideile, sentimentele, energiile si reactiile celorlalti, fata de ceea ce se intampla. Si, asa cum am explicat in multe randuri, aceste energii ne afecteaza. Nu e posibil sa ai pe cineva langa tine, sa ai anumite senzatii, si sa nu (cel putin pentru un procent foarte mic) simti sau sa interactionezi cu acea energie, iar apoi sa pleci luand cu tine ceva din ea.
Dar daca avem regulat aceste momente de spatiu si solitudine, in vietile noastre, ca si o practica zilnica, atunci suntem capabili sa eliberam aceste energii.
Si apoi, cand sunteti eliberati, veti obtine varful a ceea ce experimentam chiar acum.
Acum, noi experimentam pe Pamant o energie extraordinara a “mintii superioare”. Mintea superioara este mintea care are in ea la fel de multa energie a inimii, precum are creier, ganduri si intelepciune.
Acum, desigur, avem al treilea ochi, care este gandirea noastra senzoriala si intuitiva.
Aceasta este acea parte din voi care stie in avans ca cineva e pe cale sa va sune. Vei avea un gand despre mama ta, si dintr-o data ea este acolo, la telefon. Ai simtit in avans conexiunea ei cu tine.
Al treilea ochi este acea parte din tine care ar putea vedea oportunitati vizionare pentru tine, sau sa obtina imagini despre ce ai putea crea. Apoi, fiinta umana poate trece prin unele zone de indoiala, sau necredinta, daca acea viziune este posibila, astfel incat sa puteti merge spre ea.
Mintea superioara este o unificare a tuturor aceste chakre, prin urmare inima este foarte implicata. Acest lucru se datoreaza faptului ca mintea superioara va duce la inteligenta superioara, iar aceasta este foarte, foarte bazata pe inima.
Deci, in aceasta luna mai, mintea superioara este o oportunitate, dar, de asemenea, inseamna ca “energia mintii” isi va face aparitia o multime. Multi oameni vor dezbate opinii, diferente – da, se intampla de ceva vreme – si veti vedea acestea destul de mult in aceasta luna.
In luna mai, intreaba-te:
Pentru ce si cu cine vreau sa ma angajez?
Cum vreau sa ma joc in viata?
Cum vreau sa decurga viata mea, in ceea ce priveste relatiile mele umane si dinamica?
Pentru ca ai posibilitatea de a alege.
Veti vedea ca in modul in care am fost invatati, ca fiinte umane, si in felul in care am fost programati, noi nu credem ca avem posibilitatea de a alege. Avem tendinta sa credem ca nu putem spune X unei persoane, pentru a n-o supara, sau nu putem spune Y unei persoane, pentru a n-o ofensa. Sau, eu nu pot merge sau face Z, deoarece m-as putea simti singur. Asta este ceea ce ne releva programarea noastra.
Asa ca observa-te facand alegeri, si uita-te la toate “aptitudinile” tale.
Uita-te mai degraba la intrebarile pe care le ai in jurul comportamentului tau, pe care il poti examina, decat sa iti folosesti convingerile tale despre acesta, ca semne de oprire.
Daca o persoana se va supara, pentru ca tu trebuie sa-i spui ceva, supararea acesteia este cu adevarat raspunderea ta, sau este ceva cu care ei deja au ajuns la tine? Ceva ce ei “purtau” inainte de a va intalni?
Acum, eu nu spun sa mergeti si sa loviti agresiv toata lumea in fata cu opinia voastra. Ceea ce am incercat sa subliniez aici, este ca, in acest moment exista imense rascruci care apar in relatiile personale. Si nu e necesar ca ele sa fie schimbari dramatice, care inseamna ca rupi pritenia cu cineva, sau iesi dintr-o relatie.
Dar acest lucru tinde sa fie modul in care am fost invatati sa actionam. Tindem sa avem ideea ca o actiune exterioara ne va face sa ne simtim bine in interior. Cand, de fapt, aceasta este perioada de comunicare condusa de inima – care va va duce la schimbari exterioare in moduri mai putin explozive.
Acum suntem cu totii invitati sa vorbim mai mult din mintea noastra superioara, cu inimile noastre pline.
Poate iti vei supara usor prietenul/prietena, pentru ca le vei spune X, Y sau Z. Dar aminteste-ti, singurul motiv pentru care stii ca ii vei supara este ce simti cu al treilea ochi despre ce iti va spune acea persoana. Iar cunostintele tale, despre cum ruleaza tiparele lor, iti spun ca lor nu le place sa li se spuna ca au facut ceva care te-a suparat.
Dar asta e probema lor. Asta e ceva ce ei trebuie sa duca. Ei au nevoie sa invete sa dea drumul acestor lucruri. Pentru ca toti punem invata sa fim in regula cu feedback-ul fiecaruia, despre cum actionam.
Intreaba-te unde te faci un sclav al emotiilor, pe care te temi ca le vei cataliza in altii. Acele emotii din ei, care nu reprezinta responsabilitatea ta de a-i ajuta sa stea blocati in ele.
Stiu ca multi dintre voi asculta, veti fi invatat de-a lungul anilor sa va inchideti gura foarte strans, astfel incat sa nu jigniti pe cineva sau sa faceti pe cineva sa explodeze. Si am inteles, de asemenea, ca ar fi fost ceva ce tu ai facut pentru auto-conservare, atat pentru tine, cat si pentru ei.
Deoarece in trecut, probabil ca a fost o volatilitate pe care ai experimentat-o in tine insuti, cand acestea ti-au fost livrate; sau, mult mai important, oamenii au fost mai putin disponibili emotional decat sunt acum. Asa ca, ei s-ar impinge cu greu inapoi impotriva ta, daca ai spus ceva ce nu le-ar placea sa auda.
Aceasta este cu adevarat perioada comunicarii – comunicarea bazata pe mintea superioara si inima. Si stiu ca multi dintre voi se simt un pic plictisiti si frustrati cu ceea ce se intampla in jurul vostru. Modul de a schimba asta este de a schimba dialogul care iese din gura voastra.
Si va puteti juca cu asta si puteti experimenta. Daca de obicei nu spui lucrurile intr-un anumit fel, incearca si vezi cum merge. Ai putea fi mort maine, ceea ce este ceva ce eu tot reamintesc. Asa ca, a “pretinde” ca este ultima ta zi pe Pamanat, schimba harta un pic?
Acest lucru este important, deoarece exista o mentalitate de victima care se joaca in psihicul nostru chiar acum, in jurul ideilor precum “toate aceste lucruri mi se intampla mie” si “exista toate aceste lucruri in exteriorul meu de care ar trebui sa ma tem”.
Puteti schimba directia, si puteti schimba ceea ce experimentati in viata,
Deci, luna mai este o mare oportunitate de a accepta regulat acest spatiu, de a curata campul vostru energetic. Si din acest spatiu, mintea voastra superioara si inteligenta inimii, te vor invita sa faci lucrurile in mod diferit. Iar asta este bine pentru toata umea, deoarece noi, ca fiinte umane, ne blocam in tipare.
Aceia dintre voi, care se tem sa fie lider sau catalizator al altora, ca urmare a experientei voastre trecute, recunoasteti ca sunteti mai in varsta, mai intelepti si mai centrati in inima si mai plini de compasiune, decat erati atunci. In plus, ceilalti oameni, la finalul acceptarii, sunt mult mai capabili decat oricand de a auzi, iar acesta este un moment foarte diferit decat acum cativa ani.
Asa ca, pentru cei care sunt plictisiti si frustrati, uitati-va la acele zone in care nu va rostiti adevarul. Uitati-va la acele locuri in care nu folositi cuvintele voastre pentru a redirectiona problemele.
Sper ca toti sa aveti o luna minunata.
Lee Harris
Traducere: Cristina Ciobanu


https://www.youtube.com/watch?v=PFn5U1qInF8

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com/