luni, 21 aprilie 2014

Crucea Cardinala sau “Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla”

Editorial de Ada Cocoș
Luna aprilie aduce evenimente astrologice importante de la eclipse la refacerea la grad perfect a Crucii Cardinale (Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Marte in Balanta si Pluton in Capricorn). Pe langa Marte si Saturn care se afla deja in mers aparent retrograd, si Pluton isi va incepe mersul de-a-ndoaselea de pe 14 aprilie pana pe 22 septembrie. E clar ca suntem in fata unei perioade incarcate, dar care nu trebuie privita neaparat cu teama, ci mai degraba cu responsabilitate. Ma gandesc ca uneori este mai bine sa ni se umbreasca anumite perceptii sau sa se eclipseze anumite aspecte din viata noastra ori din noi insine pentru a ni se da sansa de a observa mai bine altele. Sau pentru a se muta reflectorul spre ceea ce, de obicei, evitam.
editorial-apr014-ada
Foto: Kelly Piet
Suntem fiinte menite sa evolueze. Oricat de complicata ar parea experienta noastra terestra, ne duce intotdeauna spre ceea ce ne-am propus sa rezolvam, sa invatam sau sa echilibram inca inainte de a ne naste.Oricat de mult ne-ar placea uneori sa ne ascundem sub plapuma sau sub pat ca sa ne ferim de propriul destin, pana la urma, el se incapataneaza sa vina peste noi. „Un om face ceea ce poate pana ce destinul i se reveleaza” sau pana are revelatia propriului destin. Mi-a placut replica aceasta din „Ultimul samurai”.
Evenimentele astrologice ale lunii aprilie vin sa ne scoata de sub pat, de la clocirea calduta si nefasta a unor proaste obiceiuri care ne afecteaza (chiar fara sa ne dam seama) si ii afecteaza si pe cei care isi duc traiul in jurul nostru. Pentru ca e asa cum a spus Hristos: „Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla” (Ioan 5:8).
Luna Plina e in Balanta, Luna Noua in Taur, ambele semne sunt guvernate de Venus care „se intampla” sa fie si regentul Nodului Nord situat si el in Balanta. „In dragoste si-n razboi totul este permis”, ar spune unii, dar cred ca perioada urmatoare ne va invata ca nu este deloc asa. Utilizarea fortei pentru o cauza care ni se pare corecta in mod subiectiv (Marte in Balanta retrograd in aspecte tensionate cu Uranus, Pluton si Jupiter) produce mai degraba haos decat ceva (orice) constructiv.
Pentru multi dintre noi poate veni atat de utila intalnirea cu pragul de sus, pentru altii eliberarea constructiva si zburdalnica din bratele unor sisteme depasite de multa vreme sau, poate, revelatia propriului destin.
Nu exista tranzitii line, nu exista mutatii de constiinta tranchile, nu exista revelatie fara tulburare. Apele interioare se involbureaza mai tare, de fiecare data cand urcam o treapta. Ca sa putem pasi spre urmatoarea, trebuie sa asteptam ca propria apa spirituala sa se linisteasca. Ea se alimenteaza de undeva din alt plan, exista un fel de izvoare de apa vie care vin spre noi oricum. Nu trebuie decat sa le primim cu inima si cu mintea deschise, cu constiinta treaza. Si cum Uranus este parte a „infamei” configuratii de aprilie, probabil ca se vor destupa chiar si cele mai infundate urechi, cele mai obtuze minti, cele mai intortocheate suflete. E poate una dintre ocaziile in care multi vor constata ca destinul a fost mereu in fata lor, precum cararea galbena care ducea spre castelul vrajitorului din Oz. Acest lucru nu inseamna insa ca dupa momentul de revelatie, toata lumea o va porni in directia potrivita. In cadrul unei conferinte despre Uranus, astrologul Jeff (Wolf) Green spunea ca in cazul schimbărilor majore care au loc la nivel social, politic, etc, o treime din oameni raman orientati spre trecut, se agata de ceea ce a fost si e pe cale sa dispara, o treime sunt in diferite stadii de rebeliune, doresc sa revolutioneze, sa schimbe, sa inoveze, iar alta treime din populatie este ambivalenta. Acestia din urma sunt oamenii care merg cu turma, incapabili sa se decida, sa faca o alegere. Sa nu uitam insa ca socialul oglindeste perfect individualul sau este, mai degraba, o consecinta a sa. Astfel, mesajul lui Marte retrograd in Balanta este sa incepem din noi insine, de la noi insine. Daca pozitia actuala a acestei planete conduce catre frustrare si resentimente, acestea nu reprezinta, de fapt, decat cea mai buna oportunitate de a ne reevalua, de a ne elibera de ceea ce nu mai este functional in interiorul si in afara noastra, de a scoate la lumina si a pune in actiune latura noastra originala, ceea ce avem unic (Uranus). Adica de a face o revolutie interioara. Iar oglinda ramane exteriorul, relatiile cu ceilalti. Doar ca de data aceasta nu vom mai avea cum sa aratam acuzator cu degetul spre ceilalti pentru esecurile adunate in istoria personala (Jupiter in Rac). Daca nu putem gestiona o relatie, o familie, cum putem gestiona rolul pe care il avem in mecanismele, sistemele sociale? Nu mai este insa timp de acuzatii si parlamentari. Este momentul actiunii!
Vine momentul intalnirii cu destinul si poate ca, metaforic vorbind pentru ca tot vine Pastele, e un altfel de coborare de pe cruce pentru cei care au amanat de ani de zile schimbari si proiecte, pentru cei care aleg sa actioneze constient, in acord cu credintele lor cele mai profunde, in acord cu ceea ce sunt si cu ceea ce inteleg/simt ca pot deveni. Este momentul in care actiunea (Marte) intra in conflict cu motivatiile inconstiente (Pluton), dar aici face lumina Uranus, simbolul constiintei superioare. A avea revelatia propriului destin inseamna a deveni constient de tine insuti/insati si a actiona in acord cu calitatile pentru a echilibra/corecta defectele. Implicarea directa a guvernatorului Nodului Sud (Marte aflat in miscare retrograda) in aceasta configuratie exploziva este un semnal de alarma pentru directia in care ne vom indrepta actiunile. Spre a incerca sa consolidam structuri golite de sens sau spre (re)invierea intru menirea noastra? Avem libertatea de a alege, cu consecinte pe masura.
Si pentru ca vine Pastele o sa inchei asa: “Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit in lume si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina. Caci faptele lor erau rele.” (Ioan 3:20)
Si Iisus i-a zis: “Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai” (Ioan 11:25)
Sa primim Lumina Invierii cu inima deschisa si sa urmam sfatul Maestrului Aivanhov, sa murim pentru natura noastra inferioara si sa ne nastem pentru cea divina. Pentru ca mantuirea nu se livreaza la pachet, ca pizza, nu se ingurgiteaza cu o bucata de pasca sfintita. Ar fi simplu, nu? Mantuirea e o combinatie de credinta profunda si efort personal, de lucru cu tine insuti in prezenta divina.

Articol preluat de pe http://www.astrotext.ro/

Cele 12 legi sfinte ale karmei

Legile spirituale ale Universului

In limba sanscrita, karma se traduce prin actiune. Fiecare gand , cuvant sau fapta are o anumita rezonanta in Univers. Prin urmare, orice actiune de-a noastra are o reactiune. Atunci cand ne asumam acest lucru, putem gasi o modalitate de a evolua si de a trai echilibrat si in armonie cu cei din jurul nostru. 
Iata care sunt cele 12 legi sfinte ale karmei.
1. Legea principala, cauza si efect.
Orice lucru trimis catre Univers se va intoarce la noi. Gandeste lucruri frumoasa, pozitive, optimiste si traieste fara a face rau celor din jur. 
Daca iti doresti ca dragostea sa vina in viata ta, iubeste-i pe cei din jur. Daca iti doresti armonie, trebuie sa fii intelegator cu oamenii de langa tine.
2. Legea creatiei.
Toti facem parte din Univers si toti avem un sambure divin in noi care ne ofera puterea de a face. Putem „face” viata, putem „face” iubire, putem „face” fericire. Depinde doar de noi si de lumina interioara a fiecaruia.
foto shutterstock tinere cu flori
3. Legea smereniei

Ceea ce refuzi sa accepti si daca nu te impaci cu lucrurile pe care nu le poti schimba, acestea vor continua sa te chinuie. Tot raul pe care il vezi in altii poate fi o reflectare a defectelor tale.
4. Legea evolutiei
Pentru a putea evolua si ca sa ne dezvoltam ca oameni, noi suntem cei care trebuie sa se schimbe, nu cei din jurul nostru. Aceste schimbari trebuie sa porneasca din interior apoi sa ni le insusim pe deplin, abia apoi sa cautam schimbarea in altii.
5. Legea asumarii
Asa cum ne asumam dorinta de schimbare, trebuie sa ne asumam si greselile. Fie ca vorbim despre cele pe care le facem zilnic, voit sau nu, ori ca vorbim despre defectele de caracter, toate acestea trebuie acceptate si asumate, inainte sa putem face acea schimbare ce va atrage binele in vietile noastre.
6. Legea legaturilor
Trebuie sa fii atent la fiecare pas pe care il faci si la fiecare decizie pe care o iei. Totul este conectat in Univers si este cu atat mai importanta constientizarea ta ca persoana cu cat fiecare lucru pe care il faci are cu siguranta un impact asupra viitorului tau.

7. Legea focalizarii
Atunci cand iti alegi valorile dupa care te ghidezi in viata, trebuie sa stii ca nu poti alege deopotriva pe cele materiale si pe cele spirituale, asa cum o sluga nu poate servi la doi stapani.
8. Legea altruismului
Ai curaj sa faci bine altora, dupa puterintele materiale si spirituale. Atunci cand daruiesti, daruieste cu inima deschisa si nu astepta nimic inapoi. Bucura-te in sufletul tau de faptele bune si nu te lauda cu darnicia ta. Tot ce dai se va intoarce la tine intr-o forma sau alta.
9. Legea lui aici si acum
Clipa pe care o traiesti in acest moment este irepetabila. Nu o lasa sa treaca peste tine degeaba. Actioneaza acum, iubeste acum si traieste acum. Fiecare moment pretuieste cat o viata. Nu il irosi.
10. Legea schimbarii

Uneori, nu suntem constienti de greselile noastre. De aceea, istoria noastra personala se poate repeta pana cand invatam din erorile pe care le-am facut in trecut.
11. Legea pacientei si a recompensei
Cu alte cuvinte, lucurile bune vin la cei care stiu sa astepte. Efectele actiunilor tale nu sunt intotdeauna imediate iar rabdarea este o virtute care ne ajuta sa invatam si sa ne dezvoltam.
12. Legea semnificatiei
Adevarata valoare a faptelor tale este data de catre energia si gandul bun pe care le pui in acestea. De asemenea, semnificatia acestora este data de experienta si perceptia personala asupra unui fapt. Orice contributie a ta asupra unui fapt este o contributie la Marele Intreg.
foto prima pagina shutterstock femeie fantasy
Sursa: www.kudika.ro

360 de grade - 19 aprilie 2014 - emisiune completa (+playlist)





https://www.youtube.com/watch?v=cA2jxeLeW4I&list=UUeqNP-Wt7YNjPyH6XhMYPxw

Horoscopul verii 2014

Prima prezentare a horoscopului pentru vara 2014







https://www.youtube.com/watch?v=XY15MwJxhho

VOINŢA INGREDIENTUL NECESAR ÎN PROCESUL ÎMPLINIRII ÎNTRU MATERIAL...

"Starea lui Eu sunt este o stare de nonatașament, fără așteptări, doar ești și atât. Este momentul în care ești detașat și crezi, și știi că acel ceva este deja împlinit. Doar mai ai nevoie de răbdarea necesară creării în spațiul fizic a locului și momentului optim, adică aducerii în planul concret fizic, a dorinței tale.
Dați-vă voie să fiți și toate se vor așeza de la SINE. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire."
Articol scris şi postat de psiholog Niculina Gheorghiţă
Sursa:
http://www.holisterapi.ro/vointa-ingr...
Muzica: "Serenity" Armin Van Buuren feat Jan Vayne (Orchestral Version)








https://www.youtube.com/watch?v=Q210VbhgWmU