luni, 14 aprilie 2014

Un mare eveniment: începând cu 15 aprilie, Luna sângerie.

 
 (selecțiuni) 
Traducere Const.Mihăilescu

Pe data de 15 aprilie un eveniment plin de mărinimie și grandoare va putea fi observat de pământeni. Va fi un eveniment pe care umanitatea nu a avut ocazia să-l vadă de eoni. Evenimentul din 15 aprilie, nemaivăzut de către pământeni de eoni, va fi cunoscut în istorie ca unul care vine și care pleacă, pentru ca iarăși să revină și să crească din propria-i cenusă. Expresia matematică a lui Pi și ecuația E = MC2 (adică MC patrat) vor juca un rol foarte important în zilele care vor urma. Aceasta deoarece ceea ce nu exista în mintea umană până acum, va fi revelat. 
 Acesta este un channeling foarte lung, așa că vă rugăm să încercați să rămâneți concentrați. Până la sfârșitul acestui an fiecare dintre voi va primi informațiile și explicațiile necesare. Bucurați-vă ! 
 


Vălul luminii iluzorii va fi dat la oparte și se va dezvălui adevărul divin și universal, pentru fiecare dintre pământeni. Inimile voastre vor activa codul prin care se va afla deplina înțelegere a tot ceea ce este și a fost vreodată. În sfârșit, pămntenii își vor cunoaște adevărata istorie a creării și devenirii finței umane pe această planetă. Acolo, în inimile fiecăruia dintre voi, se va desluși codul eternei și totalei înțelegeri universale. Pamantenii vor revedea toate darurile care le-au fost aduse de către frații lor din univers, frați care au venit și au plecat, pentru ca, mulți dintre ei să revină. Ca atare, evenimentele care urmează să se desfășoare, vor atinge inima multora dintre voi
 
Tot mai muți se vor trezi, și când vor deschide ochii, li se va părea că acea lumină o văd pentru prima oară; tot mai mulți prieteni din univers vor mărturisi despre grandioasele și mirificele evenimente care vor avea loc în cer și în navele lor, de-a lungul sau înafara timpului și spațiului liniar.
 
Ceea ce a fost ascuns va deveni cunoscut și se vor deschide ușile pentru înțelegerea veșnică a ceea ce sunt !
Se vor înțelege realitățile așa cum erau înainte de a fi pervetite de false credințe sau de ignoranță. Cuvântul Armaghedon a fost greșit înțeleas de-a lungul timpului. Armaghedonul însemnă cu adevărat un nou început și abandonarea vechiului.
 
Și nu va mai fi umbră care să ascundă lumina, fiecare își va înțelege și asuma particularitatea, propriul sine, ego-ul său, și-și va înțelege și asuma propriile temeri, propriile realități.
 Fiecare va vedea lumina strălucitoare a Sursei, și-și va înțelege divinitatea. Fiecare va trebui să țină seama de acțiunile sale, fiecare om va fi confruntat cu ceea ce a experimentat anterior, și nu-și va mai nega declarațiile sau ascunde convingerile.
Toate acestea vor avea loc într-un moment de ruptură a timpului, ca urmare a energiilor care vor fi trimise pe Pământ în momentul apariției celei de a doua Luni Mari, după apariția primei Luni pe cerul nopții (?!)
Multe se vor manifesta înaintea voastră și asta va face ca o mare parte a înțelegerii umane să se schimbe. 

 Tot mai mulți vor începe să înțeleagă că numai iubirea, iubirea necondiționată de proporțiile universale trebuie să țină în frâu toate pornirile de pe această planetă. 
Dragoste și înțelegere, dragoste și fericire veșnică, pentru că a venit timpul să se renunțe la armele de distrugere și să se deschidă inimile pentru a primi noile energii, noua conștiință pe care o veți găsi în ființa voastră și care vă va ajuta să vă apropiați de Creator, printr-o nouă înțelegere. Veți înțelege atunci că sunteți parte din marele tablou al Universului. Veți înțelege, în sfârșit, că nu sunteți și nu ați fost niciodată singuri. Mereu ați fost înconjurați și susținuți de Sursa din care provenim cu toții.
 

Voi, dragii noștri, care formați echipajul nostru de la sol, vă rugăm să rămâneți în echilibru și să vă deschideți evenimentelor, căci ele au venit pentru propășirea și izbânda voastră. Știm că multe inimi se vor dechide pentru a îmbrățișa noua lume și va fi important ca fiecare dintre voi să aibă credință nestrămutată în viitorul său și al planetei. 
Repetăm că în zilele care vor urma, expresia matematică a lui Pi și ecuația E = MC2 vor juca un rol foarte important. Ceea ce nu exista în mintea umană, se va arăta, într-adevăr. Omenirea va vedea o dată și pentru totdeauna, cu proprii ei ochii, unicul și mărețul adevăr, și va înțelege că voi nu sunteți singuri în această galaxie, nu sunteți singuri în acest univers, în acest Cosmos.
 
Minunea vieții, se va desfășura în fața tuturor copiilor marelui Creator.
 
Multe întrebări se vor ridica, și mulți vor striga la ceruri implorând și cerând explicații. Și toată vechea cunoaștere va fi ștearsă iar frumoasa și mirifica melodie a realității universale va suna în urechile voastre.
 
Șim că atunci când acest eveniment va avea loc, mult haos se va produce, și mulți dintre voi veți fi cei care vă veți grăbi să ajutați sufletele pierdute, arătându-le calea și protejindu-le cu o iubire necondiționată.
Aceasta, deoarece, ceea ce vor vedea, ceea ce vor auzi și ceea ce vor simți, îi va speria teribil la început, răscolindu-le ființa și conștiința până în străfunduri, căci va fi ceva peste puterea lor de imaginație și înțelegere.
 
Unii vor fi cooptați în vastele alianțe galactice, intergalactice și universale.
 
Pe ecrane mari de televiziune, se va arăta lumii voastre tot ceea ce are loc pe Pământ și în jurul lui. Surse importante de informare vor fi și computerele dar și toate celelalte forme mass-media. Așa va fi!
 

Pregătirile pentru acest colosal eveniment galactic sunt pe terminate, se fac ultimele corelări și retușuri. Și astfel, un nou plan vă începe să fie aplicat pentru noul mileniu, un plan care prevede întreaga desfășurare a reafirmării ființelor umane superioare, multidimensionale.  
 Stați în lumina, Preaiubițilorstați în lumină, știind că noi suntem lângă și în voi, pentru a vă ajuta. Amintiți-vă că voi sunteți iubiți peste măsură de întregul univers și de către Creator. Toți sunt acum în slujba voastră.  
Noi vă cunoaștem pe voi, gardienii și protectorii Pământului.Noi ne bazăm pe sprijinul și dăruirea voastră și știm că oricât de greu va fi, nu veți abandona această cauză mătreață. 
 Asta este tot ce aveam să vă comunicăm acum, în legătură cu evenimentul din 15 aprilie și cele care vor urma. Vă iubim și suntem alături de voi. La revedere.
 NOTA channelerului: din ceea ce simt și văd, evenimentele vor începe pe data de 15 aprilie si vor continua pe tot parcursul lunilor sângerânde (?!), până în anul următor, și dincolo de el. Faptul că am ajuns la un punct de cotitură, va face să fim martorii unor schimbări rapide și neașteptate. Schimbări s-au produs și până acum dar, în viitorul imediat, ele vor fi puternic accelerate. 
Majoritatea cotloanelor și sectoarelor încă întunecate, vor fi puternic luminate și vor fi scoase la suprafață toate faptele bazate pe vechile energii, energiile întunecate. Peste tot se va face curățenie și peste tot se vor aduce lucrurile în echilibru. Unele vor fi complet distruse sau anihilate, altele vor fi reconstruite din temelii. Din ce în ce mai multe „scurgeri” vor ajunge în sursele de informare, pentru ca lumea să cunoască ce se întâmplă și care sunt baricadele care au fost înlăturate de Lumina dreptății și adevărului. 
NASA a lăsat tot mai multe știri și imagini să fie publicate, recunoscând în acest mod existența civilizațiilor extraterestre. 
Sub impactul acestor informații, ființele umane se vor trezi în masă, începând să reevaluieze stările de fapt și relațiile între oamni. Desigur acestea nu vin lin, nu vin constant și uneori, au o anumită notă de fermitate. Eu aștept cu mare nerăbdare aceste evenimente. Dragilor, trăim deja vremuri extrem de interesante. 
 

Doresc să vă atrag atenția asupra câtorva lucruriAșa cum am fost subliniat, canalizările pe care le-am primit în ultimul timp de la Arhanghelul Metatron au fost incredibil de puternice șinu știam exact ce înseamnă lună însângerată dar, cum ne apropiem de Paște, totul începe să aibă sens. Rugămintea mea este ca toți să tratăm aceste cevenimente cu deplină încredere.

 Anna Merkaba
 SURSA: http://sacredascensionmerkaba.wordpress.com


http://spirituletern.blogspot.it/


http://inspatelescenei2012.blogspot.ro/

10 sfaturi de la un calugar shaolin pentru a fi pururea tanar


Iata cateva trucuri scrise de un calugar shaolin, discipol si expert in arte martiale, cu scopul de a ne invata cum sa ne mentinem tineri si sanatosi. Shifu Yan Lei face parte din a 34-a generatie de maestri shaolini Gong Fu (Kung Fu).

Cum sa fii pururea tanar: 10 sfaturi de la un calugar shaolin

1. Nu gandi prea mult. Ganditul iti consuma energie. Ganditul te poate face sa arati batran.
2. Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor vorbesc sau fac. Mai bine faci.sfaturi calugar shaolin
3. Cand muncesti, munceste pret de 40 de minute, apoi opreste-te pentru 10 minute. Faptul ca te uiti fix la ceva tot timpul poate dauna ochilor, dar si organelor interne si starii de pace.
4. Cand esti fericit, trebuie sa iti controlezi fericirea. Daca pierzi controlul, energia plamanului va fi afectata.
5. Nu te ingrijora prea mult, nu te mania. Acestea doua iti afecteaza sanatatea ficatului si a intestinelor.
6. Cand mananci, nu manca prea mult. Asigura-te intotdeauna ca nu te-ai ridicat satul de la masa deoarece acest obicei poate dauna splinei. Cand simti ca iti este doar putin foame, mananca putin.
7. Cand faci lucruri, ia-o incetisor, nu te grabi prea rau. Aminteste-ti proverbul: “Grabeste-te incet si vei ajunge curand”.
8. Daca faci doar exercitii fizice tot timpul si nu faci niciodata Qigong (o metoda chinezeasca straveche de mentinere a vitalitatii si a longevitatii) risti sa iti pierzi echilibrul si sa devii nervos. Iti pierzi Yin-ul din corpul tau. Exercitiul fizic echilibreaza Yin-ul si Yang-ul.
9. Daca nu faci exercitii niciodata, ci doar meditezi, cultivi pacea sau practici Qigong, acest lucru nu iti va da energie Yin ca sa iti consumi energia Yang.
10. Gong Fu Shaolin iti da totul. Scopul antrenamentului tau este de a echilibra yin-ul si yang-ul personal. Nu conteaza cat de multe ore petreci incercand sa faci acest lucru. Totul se reduce la a intelege de ce anume are corpul tau nevoie.
Foto: zen, shaolin via Shutterstock

Sursa: www.garbo.ro

Întoarcerea femeii sălbatice



Mesaj de la Maria Magdalena prin Pamela

Dragi prieteni,

Toți trei suntem prezenți astăzi aici: Jeshua, Maria Magdalena și Maria. Suntem onorați să fim aici cu voi. Noi vă vedem ca pe frații și surorile noastre. În inimă noi suntem una și pentru mine, Jeshua, este deosebit de eliberator să fiu aici alături de prietenele mele. Pentru că adeseori am fost văzut ca reprezentant al energiei Christice. Cu toate acestea, acesta nu este adevărul gol-goluț. Alături de mine, în viața mea, au existat femei care au fost esențiale în misiunea mea. În acele vremuri femeilor nu le era permis să facă ceea ce am făcut eu, să fie în mod public învățători. Dar mama mea și Maria Magdalena au fost și ele războinici spirituali. Ele m-au ajutat să plantez semințele Conștiinței Christice.

Astăzi vom vorbi despre energiile masculine și feminine. Sufletul meu geamăn feminin și cu Mine vorbim într-un singur glas. De-a lungul istoriei voastre, energia feminină a fost profund rănită. Acest lucru a avut consecințe importante atât pentru femeile cât și pentru bărbații de pe Pământ. Nu numai femeile au suferit din cauza dominației masculine, ci și bărbații au avut de suferit.

În primul rând vom discuta de rănile feminine. Vă cerem să vă imaginați o femeie. Ea reprezintă întregul energiei feminine. Energia feminină a fost înjosită și tratată cu violență. Efectul pe care acest fapt l-a avut asupra femeii este că ea s-a retras din partea inferioară a corpului, parte  în care își are sediul puterea ei. Mai ales în cazul în care a fost vorba de violență sexuală, trauma emoțională a făcut ca femeia să-și retragă conștiința din această parte a corpului. Pentru ea devenit foarte greu să-și păstreze conștiința de sine și să rămână împământată. Imaginați-vă o femeie în fața ochiului vostru interior. Aceasta reprezintă energia colectivă a femeilor. În această imagine puteți vedea că în acea zonă a pântecelui ei parcă ar fi o gaură. Ea și-a retras conștiința din acea zonă și se simte în nesiguranță deoarece îi lipsește fundația. În interiorul pântecelui ei puteți auzi țipete de spaimă și durere. Am dori să vă invităm pe toți, atât femei cât și bărbați, să trimiteți lumină către această femeie, către pântecele ei. În acest fel vi-o dați vouă înșivă.

Acum Maria Magdalena vrea să vă vorbească

Eu sunt  Maria Magdalena. Vă iubesc profund. Eu sunt tot timpul cu voi. M-am ridicat deasupra rănii feminine și acum aș dori să ating această zonă dureroasă cu foarte multă delicatețe pentru a ajuta femeile să se vindece. Aș vrea să le văd renăscând cu bucurie și fermitate, astfel încât puterea feminină să poată reveni în mod pașnic. Eu nu doresc să mă lupt sau să mă bat. Am venit în pace și cu un motiv special pentru femei. Toate ați fost rănite de-a lungul istoriei, dar acum v-ați recâștigat puterea. Acum este timpul vostru, acum este vremea voastră. Aș vrea să vă reamintesc că și bărbații au nevoie acum de ajutor. Voi, ca femei, sunteți familiarizate cu rana din pântecele vostru, cu durerea și trauma de a fi înjosite. Dar ce s-a întâmplat cu bărbații?

În trecut, din cauza energiilor masculine dominante, energii ale puterii și opresiunii, bărbații au fost forțați să-și închidă inimile. Ei trebuiau să fie puternici și duri, aceasta era imaginea masculină ideală. Dar în acest fel bărbații s-au înstrăinat de partea lor sentimentală. Mulți bărbați s-au închis în capul lor; pentru ei a devenit dificil să-și exprime emoțiile și sentimentele. Incapacitatea de a vă conecta cu partea voastră sentimentală, partea voastră feminină, este deasemenea o rană. Nu vă trăiți viața pe deplin dacă nu vă puteți accesa sentimentele. De fapt, sunteți deconectați de la sufletul vostru. În mulți bărbați există un sentiment de singurătate și alienare, care poate fi perceput ca o gaură în inima lor.

Deci după cum vedeți, atât bărbații cât și femeile ați fost răniți în trecut. Femeilor aș vrea să le spun azi că pentru a vă regăsi puterea, pentru a vă recunoaște adevărata putere, îndreptați-vă către bărbați. Ei au nevoie de ajutorul vostru, au devenit înstrăinați, înstrăinați de casă. Aveți blândețe în inima voastră pentru a fi pline de compasiune cu ei. Noul Pământ se poate naște numai dacă aduceți pacea între voi. Dacă femeile și bărbații își recunosc rănile unii celorlați, ei pot construi între ei o punte.

Le cer femeilor să mi se alăture în a trimite lumină în gaura din pântece. Din acea lumină, apare o coardă care merge direct în Pământ. Simțiți conexiunea cu Mama Pământ  ca femeie. Energia voastră feminină este atât de puternică și de importantă pentru viață. Amintiți-vă adevărata voastră putere. Pe măsură ce conștiința voastră de sine crește, îndreptați-vă către bărbați și trimiteți lumină în gaura din inima lor.

Voi sunteți pe punctul de a intra într-un nou timp în istorie. Sunteți meniți să intrați împreună ca bărbați și femei. Sunteți invitați să vă bucurați și să râdeți din nou ca ființe umane. În mulți dintre voi Eu văd războinici obosiți; voi v-ați luptat și v-ați luptat și unii dintre voi sunteți obosiți și dezamăgiți. Răspunsul la durerea voastră se află într-o viață simplă. Prin asta vreau să spun: să vă simțiți din nou conectați cu adevărat cu Pământul și să vă bucurați de plăcerile simple de a fi ființă umană. Promisiunea Noului Pământ este să experimentați iubirea dintre un bărbat și o femeie, să fiți prieteni cu oameni asemănători vouă și să trăiți în pace cu mediul vostru înconjurător și cu natura.  

În viața mea pe Pământ am explorat profund rana feminină. Am fost o prietenă dragă a lui Jeshua. Am putut simți puterea și înțelepciunea lui, dar și durerile și îndoielile sale. A existat o înțelegere tainică între noi doi. Am simțit o durere profundă atunci când El a trebuit să părăsească Pământul, când a fost omorât. Adeseori când vroia să ne vorbească, îi puteam simți mesajele nu numai în cap ci în tot corpul. Nu-mi plăcea să discut despre ideile lui, despre mesajele lui așa cum o făceau discipolii lui masculini. În acest sens am fost puțin diferită de ei. Uneori ei și-au bătut joc de mine și atunci mă simțeam foarte singură. Am fost privită ca o ”femeie sălbatică” , eram neconvențională. În prezent eu sunt foarte bucuroasă să văd că femeile sălbatice sunt din nou binevenite în lume! Multe s-au schimbat din vremea lui Jeshua. Eu vă spun: femeile sălbatice vor fi liderii acestei lumi! Vă invit pe voi toate să vă ridicați în adevărata voastră putere. În trecut, când o femeie era ”sălbatică”, adică independentă, neconvențională și pasională, adesea ea era etichetată ca isterică. În Evul Mediu au fost numite vrăjitoare. Dar, de fapt, aceste femei – Eu am fost una dintre ele – erau animate de iubire. Acum a venit din nou vremea ca femeile să-și arate adevărata lor putere, nu într-un mod agresiv ci într-un mod care să reconcilieze energia masculină și cea feminină.

Vă mulțumesc foarte mult  că ați fost cu mine aici azi! 

© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka
Sursa: http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/

Atmosfera astrală APRILIE: Transformări la toate nivelele ființei umane






Aprilie este una dintre cele mai importante luni ale lui 2014. Asta pentru că vom avea două eclipse, respectiv una inelară de Soare și una totală de Lună. Indiferent că ceva se sfârșește sau ceva începe există multe detalii ascunse bine de ochii noștri.
Distribuția planetelor în Semnele zodiacale este foarte interesantă, pentru că într-un anume fel se ajunge la egalitate în privința ocupării Elementelor. Totuși, Apa rămâne în continuare la putere, semn că încă mai avem de scotocit în adâncul sufletului nostru.
Așadar, în Semnele de Apă avem în continuare Saturn în mișcare aparent retrogradă în Scorpion, Jupiter în Rac, Neptun și Chiron în Pești și tot în Pești, până în preajma datei de 8 aprilie se mai află și Mercur. Pentru nativii acestor Semne zodiacale, pentru cei care au Ascendentul sau planete personale în aceste Semne, aprilie este o perioadă favorabilă, care le aduce multă intuiție, curaj și discernământ în a-și sonda sufletul și a-i asculta doleanțele.
Semnele de Aer ocupate de planete sunt Balanța și Vărsătorul. În Balanță avem Marte în mișcare aparent retrogradă, Nodul Nord al Lunii și aspectele de Lună plină și eclipsa inelară de Soare pe 15 aprilie. Vărsătorul o găzduiește pe Venus însă doar în primele șase zile ale lunii.

Ziua de 15 aprilie în care se produce și Lună plină și eclipsă este foarte dinamică. Ne aduce energia de care avem nevoie pentru a ne debarasa de obiceiurile, concepțiile, planurile, dar și relațiile care nu ne mai sunt de folos. Evenimentele se pot petrece brusc, uneori dureros, alteori cu note încântătoare. De departe, toate tipurile de relații vor cunoaște modificări definitive. Este bine să rupem fără echivoc orice relație care ne creează disconfort. Axa familie-societate este atinsă de aspectele zilei de 15 aprilie, asta însemnând că trebuie să ne întoarcem la familia din care provenim, la rădăcinile noastre terestre și să lămurim lucrurile odată pentru totdeauna. Totul se va schimba benefic în viața fiecăruria dintre noi dacă reușim acum să stabilim relații armoniaose cu membrii neamului în care ne-am născut. Iertarea, iubirea necondiționată, acceptarea celor dragi așa cum sunt, fără să intervenim în liberul lor arbitru sunt singurele atitudini care ne pot aduce liniștea, prosperitatea și progresul.
Dintre Semnele de Foc, doar Berbecul găzduiește trei planete și anume pe Uranus, Mercur în intervalul 8 – 23 aprilie și Soarele până în preajma datei de 20 aprilie. Semnul Leului își face simțită prezența datorită Lunii negre.
Elementul Pământ este reprezentat de Semnul Capricornului, prin prezența obișnuită a lui Pluton care în preajma datei de 15 aprilie va intra în mișcare aparent retrogradă, iar Taurul este accentuat de prezența Soarelui începând din 20 aprilie, Mercur i se alătură din 23 aprilie, iar pe 29 aprilie se formează aspectul de Lună nouă și eclipsa inelară de Soare la gradul 9. Harta astrală a momentelor de Lună nouă și eclipsă ne arată că materialismul și materialitatea sunt foarte răscolite, pentru că vrem nu vrem vom intui foarte clar nevoile reale ale sufletului, nevoi pe care nu le vom mai putea ignora sub nici o formă.
De asemenea vom conștientiza că societatea contemporană nu ne mai poate suține mult dacă noi doar consumăm fără să ne gândim la consecințe. Este un moment bun pentru a găsi un echilibru just între trebuințele materiale și cele sufletești și, mai mult decât atât, ar fi bine să ne orientăm către surse noi de hrană. Este un moment delicat pentru agricultură și alimentație. Există detalii pe care nu le putem observa sau înțelege pe moment.
Planeta în sine este un plin proces de transformare și este bine să ținem pasul cu ea. Ar fi minunat dacă ne-am acorda mintea și sufletul la Ființa Pământ, dacă am respecta-o așa cum se cuvine, dacă am ajuta-o în acest proces de transformare. Ajutându-te planeta, ne ajutăm pe noi înșine. Trebuie să învățăm odată și odată să ținem cont de legile naturale, fără să intervenim forțat în mediul înconjurător în care trăim și ne desfășurăm activitatea.
Tendința de a ne avânta în acțiuni mai mult sau mai puțin folositoare va fi la cote mari, dar și riscul de a da greș este la fel. Este bine să fim precauți, să evităm hazardarea în acțiuni pripite și mai ales să fim foarte prudenți cu sursele și resursele noastre de trai. Posibil ca veniturile multora dintre noi sa înceapă un declin, greu de stăvilit.
Sfatul astrologului pentru luna aprilie: să avem curajul, perseverența și seriozitatea de a ne ocupa mai mult și pe îndelete de sufletul nostru și de relațiile cu cei care ne sunt de folos!
Astrolog Anca Gordin Stoica
Sursa imagine: www.lightworkerenergyart.com


Sursa: http://www.astrocafe.ro/

Cum vopsesti ouale de Paste natural


vopsire oua natural

Pe vremuri, cand bacaniile nu vindeau inca vopsele de genul celor pe care le avem astazi, gospodinele colorau ouale de Paste folosindu-se de ierburile din camara si ingredientele de bucatarie. Intregul proces necesita o anumita dibacie, precum si iscusinta de a combina culorile intre ele, astfel incat sa dea nastere unor noi nuante.
In fiecare casa exista propria traditie de vopsit oua, iar gospodinele schimbau idei intre ele si se inspirau una de la alta, in incercarea de-si perfectiona tehnica si de a-si depasi competitoarele. Asa se face ca astazi avem o intreaga colectie de trucuri si ponturi „vintage“, pe care ar fi pacat sa le facem uitate.
Asa cum te-am obisnuit deja, noi adoram lucrurile naturale si alternativele simple si creative la aproape orice. Urmatoarele retete sunt bazate integral pe vopsele alimentare sau din plante, creand nuante impresionante.
Dupa crearea vopselei, e de ajuns sa inmoi ouale pentru Paste in ea, apoi sa le lasi sa stea in frigider peste noapte, pentru a obtine cele mai bune culori.
Cum obtii culorile si cum vopsesti ouale de Paste natural
Gri albastrui
Amesteca 250 gr de afine congelate cu 250 ml de apa. Lasa compozitia sa ajunga la temperatura camerei, apoi scoate afinele.
Albastru
Toaca marunt niste varza rosie (cam ¼ de capatana) si toarna deasupra 4 cani de apa fierbinte, apoi adauga 2 linguri de otet. Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei si scoate apoi varza cu ajutorul unei linguri.
Verde-jad
Curata de coaja 6 cepe rosii si pune coaja la fiert in 2 cani de apa vreme de 15 minute. Apoi strecoara apa printr-o sita si adauga 3 lingurite de otet.
Verde-galben deschis
Curata de coaja 6 mere galbene si fierbe coaja intr-o cana si jumatate de apa timp de 20 de minute. Strecoara apa si adauga 2 lingurite de otet.
O alta modalitate este sa inlocuiesti coaja de mar cu 120 gr de chimen dulce – restul procedeului e similar.
vopsire oua Paste
Portocaliu
Curata de coaja 6 cepe galbene si fierbe coaja in 2 cani de apa vreme de 15 minute, apoi strecoara apa printr-o sita. Adauga 3 lingurite de otet.
Rosu-oranj deschis
Amesteca 2 linguri de paprika intr-o cana cu apa fierbinte si adauga 2 lingurite de otet.
Galben inchis
Toaca niste morcov (iti trebuie 120 gr de morcovi tocat) si fierbe-l intr-o cana si jumatate de apa, timp de 15 minute. Apoi strecoara apa si adauga 2 lingurite de otet.
Galben-mustar
Amesteca 2 linguri de sofran intr-o cana de apa fierbinte si adauga 2 lingurite de otet.
Galben deschis
Toaca 120 gr de sanzaiene si fierbe-le in 2 cani de apa vreme de 20 de minute, apoi strecoara apa si adauga 2 lingurite de otet.
Bej-auriu
Fierbe 2 linguri de seminte de marar intr-o cana de apa, vreme de 15 minute. Strecoara apa si adauga 2 lingurite de otet.
Maro
Dilueaza o lingura de otet intr-o cana cu cafea tare.
Roz deschis
Toaca 120 gr de flori de amarant si fierbe-le in 2 cani de apa, apoi strecoara apa printr-o sita. Adauga 2 lingurite de otet alb.
O alta cale este sa cureti de coaja 6 avocado si sa fierbi coaja intr-o cana si jumatate de apa, vreme de 20 de minute, dupa care sa strecori apa si sa adaugi 2 lingurite de otet.
Ca alternativa, mai poti sa combini 250 ml de suc de sfecla murata cu o lingura de otet.
Roz inchis
Toaca o sfecla medie si toarna deasupra 4 cani de apa fierbinte. Adauga 2 linguri de otet si lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care „pescuieste“ bucatile de sfecla.
Mov
Amesteca o cana de suc de grepfrut cu 1 lingura de otet.
Sursa: http://www.curademiere.ro/

Horoscop: Planeta Pluto va fi retrogradă timp de cinci luni. Cum te afectează

În perioada 14 aprilie – 22 septembrie 2014, Pluto ne determină să analizăm motivaţiile ascunse din spatele propriilor comportamente negative şi ne obligă astfel să facem schimbări absolut necesare.

Horoscop: Planeta Pluto va fi retrogradă timp de cinci luni. Cum te afectează
Horoscop: Planeta Pluto va fi retrogradă timp de cinci luni. Cum te afectează
Dacă o planetă este retrogradă, efectele pe care le are asupra noastră nu sunt tocmai benefice. De exemplu, când Mercur, planeta comuncării, este retrogradă, neînţelegerile şi problemele de comunicare ne pot întâmpina la orice pas. Dar acest lucru nu este valabil în cazul lui Pluto, scrie Eva.ro.
Când Pluto este direct, poţi afla lucruri neplăcute care îi vizează pe alţii. Poţi descoperi, de exemplu că un prieten nu îţi este cu adevărat prieten, sau poţi afla că cineva are o aventură sau orice alt secret întunecat. Dar când Pluto are o mişcare retrogradă, redescoperi secretele tale, părţile tale întunecate, şi faci asta prin introspecţie.
Îţi poţi da seama într-o situaţie tensionată, de exemplu, că nu eşti aşa cum ţi-ai dori să fii. Ai putea să descoperi că ai sentimente de invidie, ură, temeri nejustificate sau oricare alte sentimente sau trăsături nedorite.
Această retrogradare nu ne aduce o perioadă de confuzie şi, din contră, ne oferă posibilitatea de a descoperi adevăruri esenţiale, de a afla care sunt motivaţiile reale din spatele unor acţiuni.
Este foarte important acum să-ţi întorci toată atenţia asupra propriilor tale sentimente, slăbiciuni, temeri. Ca să evoluezi este necesar să scapi de tot ceea ce te blochează sau te limitează.
Sursa: /www.realitatea.net

Ce nu ştiai despre Săptămâna Mare: Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii

sfatulparintilor.ro - Ce nu ştiai despre Sătămâna Mare: Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii
Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este ultima săptămână a Postului Paştilor, de la Sâmbăta lui Lazăr până în Ziua de Paşti. În această săptămână se fac slujbe bisericeşti pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe pământ înainte de răstignire şi învierea Lui. Slujbele Utreniei din Săptămâna Mare se săvârşesc seara, sub formă de Denie, conform obiceiului străvechi potrivit căruia ziua începe la apusul soarelui şi se termină la apusul zilei următoare.
Prima zi din Săptămâna Mare începe cu Vecernia de sâmbătă seara în memoria Intrării Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor).


Lunea cea Mare

Din această zi încep Sfintele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos. Iosif cel prefrumos – fiul cel mai mic al patriarhului Iacov, născut din Rahila – este icoană a lui Hristos, pentru că, asemenea lui, şi Domnul nostru a fost invidiat de iudei, a fost vândut de ucenicul său cu treizeci de arginţi, a fost închis în groapa întunecoasă a mormântului. Sculându-Se de acolo prin El însuşi, împărăţeşte peste Egipt, adică peste tot păcatul, îl învinge cu putere şi, ca un iubitor de oameni, ne răscumpără prin darea hranei celei de taină, dându-Se pe El însuşi pentru noi şi ne hrăneşte cu pâine cerească.
Tot în aceeaşi zi facem pomenire de smochinul cel neroditor care s-a uscat prin blestemul Domnului (Matei 21, 17-19). Ca să convingă poporul nerecunoscător că are putere îndestulătoare şi spre a pedepsi, ca un Bun nu vrea să-şi arate puterea Sa de a pedepsi faţă de om, ci faţă de ceva care are o fire neînsufleţită şi nesimţitoare.
Istoria smochinului a fost aşezată aici spre a îndemna la umilinţă, după cum istoria lui Iosif a fost aşezată spre a ne înfăţişa pe Hristos. Fiecare suflet lipsit de orice roadă duhovnicească este un smochin. Dacă Domnul nu găseşte în el odihnă, a doua zi, adică după viaţa aceasta de acum, îl usucă prin blestem şi-l trimite în focul veşnic.

Marţea cea Mare

Această zi ne pregăteste pentru intrarea în cămara Mântuitorului, cu două parabole strict eshatologice – parabola celor zece fecioare (Matei 25, 1-13) şi parabola talantilor (Matei 25, 14-30; Luca 19, 12-27).
Când Domnul se suia la Ierusalim şi se ducea la Patimă, a spus ucenicilor Săi şi aceste două parabole, pentru ca nu cumva cineva trăind în feciorie să nu se îngrijească şi de celelalte virtuţi şi mai ales de milostenie, prin care se vădeşte strălucirea fecioriei.
Pe cinci dintre fecioare le numeşte înţelepte căci împreună cu fecioria au avut şi minunatul şi îmbelşugatul undelemn al milostivirii. Pe celelalte cinci le numeşte nebune pentru că, deşi şi ele aveau virtutea fecioriei, nu aveau în aceeaşi măsură milostenie. Pe când se scurgea noaptea acestei vieţi au adormit toate fecioarele, adică au murit. Cu adevărat moartea se numeşte somn. Pe când dormeau ele, strigăt mare s-a făcut la miezul nopţii; cele care au avut undelemn din belşug au intrat cu mirele la deschiderea uşilor, iar cele nebune, pentru că nu aveau undelemn din destul îl căutau după ce s-au sculat din somn.
Pentru aceasta deci, au rânduit dumnezeieştii Părinti pilda celor zece fecioare, împreună cu cea a talanţilor, ca să ne îndemne să veghem necontenit şi să fim gata să ieşim în întâmpinarea adevăratului Mire prin fapte bune, dar mai cu seama prin milostenie, pentru că neştiută este ziua şi ceasul sfârşitului vieţii.
Dacă vom săvârşi o singură virtute, cea mai mare chiar, şi nu ne vom îngriji de celelalte, şi mai cu seamă de milostenie, nu vom intra cu Hristos în odihna veşnică, ci vom fi întorşi ruşinaţi. Şi într-adevăr nu-i lucru mai ruşinos ca fecioria să fie biruită de bani.

Miercurea cea Mare

În această zi, se face pomenire de femeia cea păcătoasă (Matei 25, 17-13; Luca 7, 37-50), care a uns cu mir pe Domnul pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puţin înainte de mântuitoarea patimă.
Când Iisus s-a suit în Ierusalim şi era în casa lui Simon cel lepros, o femeie păcătoasă s-a apropiat de El şi a turnat pe capul Lui acel mir de mare preţ. Pomenirea ei s-a pus în acea zi pentru că, după cuvântul Mântuitorului, să se predice pretutindeni şi tuturor fapta ei cea cu multă căldură. Ce-a îndemnat-o oare la asta? Dragostea pe care ea a văzut că o are Hristos pentru toţi, dar mai cu seamă faptul de acum, când L-a văzut că intră în casa unui lepros. Se gândea deci femeia că îi va vindeca boala după cum l-a vindecat şi pe acela. Şi într-adevăr Hristos a tămăduit-o dându-i iertare de păcate.


Joia Cinei celei de Taină

Patru lucruri mai prăznuim în această zi: spălarea picioarelor, Cina cea de taină, Rugăciunea din grădina Ghetsimani şi vânzarea şi prinderea Domnului.
Înainte de a începe Cina, Hristos S-a sculat, Şi-a dezbrăcat hainele şi El singur a spălat picioarele tuturor. Prin aceasta a vrut să îl facă pe Iuda să se ruşineze, iar celorlalţi să le aducă aminte să nu umble după întâietăţi: “Cel care vrea să fie întâiul să fie slujitorul tuturor” (Marcu 9, 35), dându-Se El însusi pildă. La sfârşitul mesei aduce vorbă şi despre vânzarea Lui. După puţin timp, luând pâinea a zis: “Luaţi, mâncaţi”; la fel şi paharul, zicând: “Beţi dintru acesta toţi, acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi. Aceasta să o faceţi întru pomenirea Mea” (Matei 26, 26-28).
După aceea, arătându-Se om, spune ucenicilor: “Întristat este sufletul meu până la moarte” (Matei 26, 38) şi S-a rugat în Grădina Ghetsimani cu sudoare de sânge (Luca 22, 44). Iuda cunostea locul şi, luând câţiva soldaţi, a venit să-L prindă. A fost prins şi dus la Ana, la Caiafa, şi în cele din urmă la Pilat. Acum Petru se va lepăda de trei ori de Hristos, tăgăduind că-L cunoaşte.
Pentru a ne reaminti de toate acestea, seara se scoate în mijlocul bisericii Sfânta Cruce.

Vinerea Patimilor

În această zi, se pomenesc sfintele şi mântuitoarele şi înfricosătoarele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos pe care le-a primit de bunăvoie pentru noi. Se mai face încă pomenire de mărturisirea mântuitoare făcută de tâlharul recunoscător care a fost împreună cu El.
Biserica numeşte Patimile Domnului: sfinte – pentru că Cel ce le-a răbdat este Sfântul Sfinţilor, sfinţenia însăşi; mântuitoare – pentru că ele sunt preţul cu care Domnul a răscumpărat neamul omenesc din robia păcatului; înfricoşătoare pentru că nu poate fi ceva mai înfricoşător decât ocara pe care Făcătorul a răbdat-o de la făptura Sa.
În această zi nu se săvârşeşte Liturghia pentru că însuşi Mielul lui Dumnezeu este jertfit acum; este vreme de post total, pentru că Mirele s-a luat de la noi. (Matei 9, 15). Se fac numai ceasurile împărăteşti care ne pun înainte nemărginita smerenie a Domnului, Crucea cea dătătoare de viaţă şi credinţa tâlharului.
Seara săvârşim denia prohodului Domnului, care este ultima treaptă a tânguirii pentru Hristos, înainte de Învierea Sa. Se înconjoară de trei ori biserica cu Sfântul Epitaf – semn al celor trei zile petrecute în mormânt.

Sâmbăta Mare

În această sfântă zi, prăznuim îngroparea dumnezeiască a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pogorârea în iad, prin care neamul nostru, fiind chemat din stricăciune, a fost mutat spre viaţă veşnică.
Cuvântul lui Dumnezeu a stat cu trupul în mormânt iar cu sufletul lui curat şi dumnezeiesc Se pogoară în iad. Sufletul a fost despărţit prin moarte de trup şi l-a dat în mâinile Tatălui. Şi-a dat şi propriul Său sânge, preţ de răscumpărare pentru noi. Trupul Domnului a suferit şi despărţirea sufletului de trup, dar nicidecum stricăciunea în înţelesul unei putreziri a trupului.
După-amiază săvârsim Liturghia Sfântului Vasile unită cu vecernia. (Sursa: Pr. Sabin Vodă).


Învierea Domnului

Ajunşi în ziua Sfintei Învieri, Biserica ne cere: “În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm, şi să le zicem fraţi şi celor ce ne urăsc pe noi şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Să luăm aminte la cum petrecem aceste zile, ca la finalul lor să avem putere să raspundem chemărilorSfântului Ioan Gură de Aur: “Toţi să vă ospătaţi din ospăţul credinţei, toţi să luaţi bogăţia bunătăţii. Nimeni să nu plângă pentru sărăcie, că s-a arătat împărăţia cea de obşte, nimeni să nu se tânguiască pentru păcate că iertare din mormânt a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului. A stins-o pe ea Cel ce a fost ţinut de aceea, pradat-a iadul Cel ce s-a pogorât la iad. Şi aceasta mai înainte apucând Isaia a strigat: Iadul, zice, s-a amărât întâmpinându-Te pe Tine jos, s-a amărât că s-a stricat, s-a amărât că s-a batjocorit, s-a amărât că s-a omorât, s-a amărât că s-a legat. A luat trup şi de Dumnezeu s-a lovit, a luat pământ şi s-a întâmpinat cu cerul, a luat ce a văzut şi a căzut întru ce n-a văzut. Unde-ţi este moarte boldul? Unde-ţi este iadule biruinţa? Înviat-a Hristos şi tu te-ai surpat. Înviat-a Hristos şi au căzut dracii. Înviat-a Hristos şi se bucură îngerii. Înviat-a Hristos şi viaţa vieţuieşte. Înviat-a Hristos şi nici un mort nu este în mormânt. Că Hristos înviind din morţi începătura celor adormiţi S-a făcut. A aceluia este slava şi stăpţnirea în vecii vecilor. Amin”. (Sursa: www.crestinortodox.ro)


Obiceiuri şi superstiţii din Săptămâna Mare

- se face curăţenie în gospodării, se mătura curţile, se curăţă gunoaiele, se repară gardurile, se adâncesc şanţurile şi se curăţă de nămol.


- în Lunea Mare se scoate totul la aerisit, se văruiesc casele, se repară mobilierul şi se spală
- până în miercurea mare este permisă munca la câmp. Apoi bărbaţii trebuie să-şi ajute nevestele la treburile gospodăreşti.
- în Joia Mare se duc la biserică colabi, prescuri, vin, miere de albine pentru a fi sfinţite şi împărţite apoi pentru sufletul morţilor. În noaptea ce premerge Joia Mare se deschid mormintele şi sufletele celor morţi se întorc la casele lor. Se aprind focuri prin curţi, în faţa casei sau în cimitire pentru încălzirea sufletelor. Spre deosebire de focurile de Mucenici sau Sânziene, aceste focuri se fac din plante “magice” – alun, tei, bozi -, focurile în înconjoară cu agheasmă şi tămâie şi se puneau scaune pentru morţii care aveau să vină. În Joia Mare se fac pasca, cozonacii, se vopsesc ouăle. Cojile de ouă folosite la cozonaci şi pască nu se aruncă, se păstrau şi se aruncă în Sâmbăta Mare pe apă curgătoare, pentru a păzi găinile şi puii de ulii. În Joia Mare nu trebuie să dormi după-amiaza pentru că vei fi leneş tot anul. În Joia Mare se împărtăşesc toţi aceia care au ţinut post.
- în Vinerea Mare se ţine post negru în amintirea Răstignirii lui Iisus. În Vinerea Mare nu se fac copturi. În dimineaţa de Vineri Mare, înainte de răsărit, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau în apă curgătoare pentru a fi sănătoşi tot anul. În Vinerea Mare nu se mănâncă urzici, nu se foloseşte oţet pentru că pe Cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele au fost udate cu oţet. În Vinerea Mare se opreşte lucrul, nu se spală, nu se coase, nu se sacrifică păsări sau animale. În unele zone se dă cu tămâie în jurul copacilor şi caselor pentru a le feri de dăunători, boli, trăznet şi animale sălbatice. Dacă plouă în Vinerea Mare se spune că va fi an mănos. În Vinerea Mare fetele nemăritate fac vrăji de dragoste pentru a fi cerute de nevastă. În Vinerea Mare nu se săvârşeşte Liturghie, iar mortii nu se îngroapă decât cu bătăi de toacă.
- în Sâmbăta Mare femeile pregătesc majoritatea mâncărurilor şi fac ultimele retuşuri pentru hainele cele noi ce vor fi purtate în zilele de Paşti. Se sacrifică mieii.
- de Paşti se spune că femeile trebuie să aibă măcar o camaşă nouă, iar bărbaţii măcar o pălărie.
- începând de luni şi până sâmbătă se îmbracă haine de doliu. În ziua de Învinere se schimbă hainele cu altele noi, albe.
- ouăle de Paşti apără de ghinioane, iar coaja lor, îngropată în pământ, apără vitele de deochi. Fetele nemăritate dacă păstrează cojile grăbesc căsătoria.

Sursa: sfatulparintilor.ro