miercuri, 5 februarie 2014

OPERA CIVILIZAŢIILOR EXTRATERESTRE? PIRAMIDA GIGANT din ATLANTIC stărneşte controverse

O piramidă gigant, veche de 20.000 de ani a fost descoperită de oamenii de ştiinţă scufundată în apropiere de Insulele Azore. Modelul şi aşezarea ar putea fi similar cu cel ale piramidelor din Egipt, iar arheologii nu exclud varianta ca piramida din Oceanul Atlantic să fie opera unor civilizaţii extraterestre.



Coordonatele exacte ale piramidei scufundate, pe care mulţi o leagă de mitul Atlantidei, nu au fost făcute încă publice. În plus, există experţi care susţin că în acelaşi perimetru au mai fost descoperite alte două piramide.
Baza piramidei, care a fost autentificată de NOAA, este perfect pătrată, vârfurile pătratului fiind sunt orientate către cele patru puncte cardinale. Înălţimea a fost estimată la 60 de metri, iar aria bazei la 8000 de metri pătraţi, folosindu-se tehnologie digitală prin GPS, au transmis agenţiile de ştiri portugheze, citate de Epoch Times România.

Descoperirea a fost anunţată public în luna septembrie anul trecut, iar acum Institutul Hidrografic al Marinei portugheze analizează informaţiile pentru a stabili dacă piramida subacvatică este construită de om sau nu.

Structura piramidală se află chiar în mijlocul Atlanticului, este scufundată de aproximativ 20.000 de ani. În acea vreme, pe Pământ ultima glaciaţiune era la apogeu, iar de la epoca glaciară precedentă trecuseră 2.000 de ani. 
Fireşte, speculaţiile privind piramida gigant n-au întârziat să apară. În primul rând piramida scufundată a fost raportată la finalul lui 2012, iar anunţul oficial s-a făcut abia un an mai târziu.  S-a pus întrebarea de ce descoperirea n-a fost făcută mai devreme.
În al doilea rând, zona unde se află misterioasa structură este studiată intens de multă vreme din cauza activităţii vulcanice din regiune, iar NOAA ar fi trebuit să o detecteze prin imagistica bazată pe sonar.
În al treilea rând, arheologii Asociaţiei Portugheze a Cercetătorilor Arheologi au descoperit recent, pe insula Pico, dovezi care sugerează că în regiunea insulelor Azore ar fi existat oameni cu mii de ani înaintea venirii portughezilor şi arta în piatră care există pe aceste insule reprezintă încă un mister neelucidat
Insulele Azore sunt un lanţ de 9 insule vulcanice, grupate în 3 zone principale, situate la aproximativ 1500 de kilometri vest de Lisabona. Toate sunt situate pe liniile active dintre plăcile tectonice ale Americii de Nord, Eurasia şi Africa. Acesta reprezintă un loc foarte interesant pentru construcţia unei piramide dacă ne gândim la calităţile energetice asociate cu piramidele, scrie Epoch Times România.

ARTI
http://www.youtube.com/watch?v=Q9C0VabifwY


Sursa: www.evz.ro

Super-alimentul pe care vedetele l-au introdus in dietele lor


 - imagine mare

Daca pana acum alimentele precum semintele de chia, quinoa sau kale erau in top in meniurile vedetelor si nu numai, de acum inainte un nou super-aliment isi face loc cu succes printre cele mai ravnite mancaruri sanatoase. Este vorba de teff, o cereala originara din Etiopia, descoperita acum aproximativ 6000 de ani.

 
Pentru ca teff se incadreaza in categoria super-alimentelor, cu nutrienti importanti pentru organism, vedete precumGwyneth Paltrow sau Victoria Beckham au decis deja ca aceasta cereala trebuie sa faca parte din dieta lor.
 
Teff se mai numeste si "Iarba dragostei" si este cultivata in principal in Etiopia si Eritrea, acolo unde este folosita pentru a face traditionala injera, un tip de paine plata, dar si in alte tari precum India sau Australia. Boabele de teff sunt micute, cam de marimea unor seminte de mac. Cu toate astea, ele sunt foarte bogate in nutrienti. Teff contine un aport mare de proteine si vitamina C, dar este bogata si in calciu si fier. Ca gust, se aseamana cu quinoa, dar si cu meiul, insa se gateste mult mai repede datorita faptului ca boabele sunt foarte mici.
 
Aceasta cereala este recomandata in special persoanelor cu intoleranta la gluten, dar este eficienta si in terapiile pentru intarirea oaselor, imbunatatirea digestiei si pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Teff poate fi folosita pentru a prepara diverse tipuri de paine, budinci, deserturi sau salate. Momentan, in Romania se gaseste in farmaciile naturiste sub forma de faina, paine gata preparata sau paste fainoase.

Sursa: http://www.gustos.ro/

5 motive sa bei vin rosu in fiecare zi


 - imagine mare

Credeti sau nu, vinul rosu are mai multi antioxidanti decat multe dintre alimentele pe care le consumati in mod regulat. In timp ce prietenii vostri isi investesc salariile in produse bio si sucuri cu multivitamine, voi va puteti relaxa intr-un fotoliu, consumand in liniste un pahar de vin rosu pentru ca, dupa cum s-a dovedit in nenumarate randuri, acesta va poate ajuta sa ramaneti tineri mai mult timp. Iata ce beneficii are vinul rosu si cum trebuie sa il consumati pentru a profita din plin de ele.
 
1. Vinul rosu imbunatateste sanatatea inimii. Vinul rosu contine resveratrol, un antioxidant puternic care iti protejeaza inima si arterele de efectele nocive ale grasimilor saturate din dieta ta. In plus, flavonoidele previn aparitia bolilor de inima, iar alcoolul din vinul rosu poate creste nivelul colesterolului "bun" din sange (HDL). Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, consuma un pahar de vin rosu pe zi.
 
2. Poate preveni pierderea partiala a auzului, cauzata de zgomotele puternice la care suntem expusi zi de zi. Daca iti place sa asculti muzica la maximum, poate ca ar fi bine sa tii cont de acest sfat. Resveratrolul din vin poate actiona precum un protector al sistemului auditiv. Asadar, te poti intinde linistit in pat, savurand un pahar de vin in timp ce asculti piesa preferata.
 
3. Protejeaza pielea. Vinul rosu previne imbatranirea prematura a pielii, lupta impotriva radicalilor liberi si creste elasticitatea pielii. De aceea, aceasta bautura este folosita atat in industria cosmestica, cat si pentru ingrijirea tenului acasa. El poate fi folosit fara probleme in mastile pentru ten.
 
4. Regleaza nivelul glicemiei. Vinul rosu contine substante care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, astfel ca acesta este recomandat si diabeticilor. Desigur, nici ei nu trebuie sa consume mai mult de un pahar pe zi. Consumul in exces poate avea efectul opus si poate pune in pericol sanatatea.
 
5. Imbunatateste sanatatea dintilor. Pentru dinti perfecti, nu uita sa consumi un pahar de vin in fiecare zi. Se pare ca acesta intareste smaltul, astfel ca dintii sunt protejati de aparitia cariilor, dar si de inmultirea bacteriilor din cavitatea bucala. In plus, polifenolii din vinul rosu ajuta la ameliorarea inflamatiei gingiilor si poate preveni aparitia gingivita si parodontoza.
 
Asadar, nu uitati sa consumati vin rosu cu moderatie pentru a beneficia din plin de toate efectele sale pozitive.

Sursa: http://www.gustos.ro/

Este dovedit. LEGUMA care te vindecă de cancer

Oamenii de stiinta au strans dovezi de mai bine de un deceniu pentru a dovedi ca broccoli si alte legume din familia cruciferelor lupta impotriva cancerului.
Studiile anterioare au aratat ca aceasta familie de super - alimente influenteaza direct mai mult de 400 de gene, imediat dupa consum. Alte studii au aratat, de asemenea, ca broccoli poate juca un rol important in reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.
O echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie au publicat rezultatele muncii lor in Jurnalul American de Nutritie Clinica in care au explicat modul in care modificarile metabolice, datorate consumului de broccoli, ar putea lupta impotriva cancerului. Oamenii de stiinta au remarcat faptul ca acest studiu ofera prima dovada de studii umane ca glicozilatii (compusi organici care se gaseste in mod special in legumele crucifere, inclusiv broccoli) pot reduce riscurile de aparitie a bolilor cronice si a diferitelor forme de cancer.

Broccoli si alte legume crucifere regenereaza functiile mitocondriale

Cercetatorii au creat un soi special de broccoli, facand o combinatie de broccoli salbatic si comercial care contine un nivel ridicat de glicozilati. Au facut studiiul pe un grup de nouasprezece voluntari in fiecare saptamana, timp de trei luni. A avut trei grupuri de persoane. Toti au avut aceeasi dieta cu o exceptie: primul grup a consumat broccoli imbunatatit cu glicozilati, al doilea grup a consumat broccoli din comert iar al treilea grup nu a primit niciun fel de legume crucifere.  Cercetatorii au observat ca cei care au manancat legume bogate in glicozilati au aratat semne de un metabolism imbunatatit.

Oamenii de stiinta au stabilit ca un compus de obicei gasit in crucifere, cunoscut sub numele de sulforafan, a imbunatatit reactiile chimice din interiorul mitocondriile, care reprezinta sursele  de alimentare celulare. Studiul a constatat ca glicozilatii au ajutat la imbunatatirea proceselor metabolice in celulele care se deterioreaza pe masura ce imbatranim. Aceast studiu ofera cateva dovezi de ce persoanele care consuma diete bogate in broccoli isi pot mentine o stare buna de sanatate... mitocondriile sunt foarte, foarte importante, iar atunci cand incep sa nu functioneze bine, apar multe boli asociate procesului de imbatranire.

Nutritionistii care au efectuat studiul recomanda consumul de broccoli de doua-trei ori pe saptamana. Alti membri din familia de legume crucifere includ varza de Bruxelles, varza si conopida. Acest studiu este important, deoarece arata un efect masurabil asupra metabolismului nostru, care este esential pentru sanatatea noastra. Este important de remarcat faptul ca in timp ce acest studiu a folosit un tip special de broccoli pentru a produce rezultatele mentionate, consumul de broccoli disponibile in comert si de alte legume crucifere s-a dovedit ca prezinta proprietati similare anti -cancer cand sunt consumate pe perioade mai mari de tmp.

Sursa: www.obiectiv.info