joi, 23 ianuarie 2014

2014: spiritualizarea laturii materiale ( PARTEA A II-a )

inima mare
Sfarsitul suferintei

Potrivit Consiliului, la solstitiul din decembrie a existat un punct de cotitura, ce garanteaza ca suferinta noastra ia sfarsit…
… si asta, din motive foarte bune, da. Pentru ca aceia care avanseaza drept cei stralucitori, sunt acum aici, pentru acest moment exact din timp si chiar in acest scop: ca sa radiaze, ca faruri de lumina si speranta pentru toti… caci, intr-adevar, voi sunteti cei ce dezvaluiti esenta Sursei, adevarata natura a mostenirii voastre stravechi, ca fii si fiice ale lui Christos.
Spunand acestea, vrem sa va asiguram, deschizatori de drum, cautatori ai adevarului…. Lucratori intru Lumina si purtatori de torta… ca lucrurile care se afla in fata voastra nu se compara deloc cu cele aflate in urma voastra. – CSP
Am sentimentul ca ei fac referire la Venus, care a intrat in miscare retrograda la solstitiu (21 decembrie), deoarece, de la Craciun, nu numai ca am fost intr-o stare profunda de reflectie sincera a inimii, insa aceasta miscare retrograda scoate la suprafata multe hotarari legate de amintiri dureroase din trecut, la care nu am avut niciodata acces inainte. Legaturile pe care le are rana de baza cu trauma… trauma pe care, in unele cazuri, o descoperim in straturi, inca de la inceputul calatoriei noastre inapoi la (IUBIREA de) sine… ies la suprafata, la dreapta si la stanga, intr-un mod despre care stim ca este decisiv. Aceste revelatii vindecatoare abunda si, in unele cazuri, constituie Cheia pentru deblocarea procesului de coborare a raiului personal.
Acum suntem capabili sa facem corelatii cu durerea din trecutul nostru, atat de rapid, incat fiecare zi (sau stare de vis) devine o oportunitate de a ne simti rana, intr-un mod care ne elibereaza, in sfarsit, de ea… emotional SI fizic. Din perspectiva mea, acesta e un nivel diferit de eliberare… un membru foarte patrunzator din comunitatea TWYH a numit-o „purificare, nu eliberare”, ceea ce imi place mult, intrucat poate ca este pentru prima oara cand pot realmente sa simt diferenta dintre cele doua.
Intr-adevar, de la echinoctiul din septembrie – insa acum mai mult decat atunci – a 13-a catena din ADN… „stratul acoperitor al IUBIRII”, pe care Cele Sapte Surori din Pleiade mi l-au adus la cunostinta, in timpul transcrierii programului Cell Speak™… poate fi resimtit exact ca un strat de protectie blanda, plina de pace, in fata suferintei. Este un nou echilibru si o noua usurinta de fiintare, care se pare ca ne este accesibila acum… in care, chiar si atunci cand continuam sa ne transformam, oricat de neplacut ar fi, in adancul nostru exista o elasticitate a spiritului, care ne mentine ancorati in adevar, centrati in spatiul inimii noastre. Chiar daca ne poticnim sau cadem intr-o groapa… si, de la Craciun, am fost impresurati de multe gropi din trecut… un simplu gand despre natura noastra adevarata, ca IUBIRE, poate fi indeajuns, ca sa ne readuca la lumina.
Mai mult decat atat, la nivel personal, dupa ani si ani in care am fost tinuta in carantina, cu nimic altceva de facut decat sa-mi simt trairile, sincer vorbind, nu pot spune ca pana acum, la nivel de esenta, am simtit vreodata cu adevarat hotararea emotionala. Ceea ce iese la lumina este dintr-odata atat de clar si de validant, incat stim, fara nicio umbra de indoiala, ca ne aflam la cauza reala a suferintei.
Acum cateva seri, chiar am auzit aceste cuvinte… munca emotionala e incheiata… si am putut simti adevarul lor, chiar si in timp ce aveam cateva sentimente dureroase – daca asta are vreo logica. Este o experienta ciudata, sa-i dai voie emotiei nereprimate sa circule atat de liber, incat efectiv te pune la pamant. Amintirile/gandurile care, de obicei, imi indoiau genunchii pot fi acum gestionate intr-un interval atat de scurt de timp si cu atat de putina pregatire, incat e absolut miraculos… in special pentru un Rac foarte usor de induiosat si extrem de sensibil. 8O
Interpretarea mea cu privire la toate astea este ca, pur si simplu si in sfarsit, ne readucem la viata, starea originala de inteligenta emotionala – acea parte din sistemul corpului nostru, care e pregatita sa ne ELIBEREZE efectiv de durere… sa o faca sa circule prin corpul nostru si nu sa o pastreze… ca sa putem ca, intr-o clipa, sa revenim la IUBIRE, la punctul zero, la inima. Atunci cand acest mecanism functioneaza cum trebuie, durerea trecatoare/disconfortul emotional nu trebuie sa se mai transforme niciodata in suferinta.
Odata ce vom simti si vom elibera toate emotiile ignorate, care s-au ivit la suprafata de la solstitiu incoace, vom avea libertatea de a ne exprima intreaga stralucire a sufletului… in mod autentic si fara retinere. Ca sa facem asta, e insa necesar sa ne lasam trecutul in urma, in totalitate. Potrivit celor din Consiliu, acest trecut include calatoria de inaltare, caci chiar si ea detine energia poverii. Nu-i asa?
Pe masura ce va aventurati in lumina noilor zori, va spunem: aduceti cu voi doar IUBIREA voastra. Orice alt lucru necesar va fi asigurat. Ceea ce veti aduce cu voi va fi ceva pe care va trebui sa aveti grijal, sa-l ingrijiti… si chiar va fi ceva impovorator. – CSP
Aflu ca, de acum si pana la echinoctiul din martie, vom fi puternic angrenati in a ne debarasa de orice bagaj, lucru necesar sa ne usureze greutatea… atat in sens fizic, cat si metaforic. Am fost foarte mult timp impovorati si vom da la o parte strat dupa strat, ca sa ne dezvaluim stralucirea, de sub numerosii ani de apasare emotionala.
Acest lucru va necesita ceva incredere. Avand in vedere lucrurile prin care am trecut cu totii, pentru cei care au fost adanc cuibariti in faza de transformare solitara, sa privesti in jur, in societate, pare in ultima vreme un lucru cu totul strain. La fel ca soldatii care se intorc dintr-un razboi lung, avem nevoie de timp si spatiu, ca sa ne adaptam din nou la lumea civila. In mare parte, se pare ca asta vom face in restul iernii (in emisfera nordica).
Invierea
In foarte multe privinte, 2014 pare sa fie anul in care vom fi readusi la viata. Pornind de la corpul fizic si relatiile noastre, pana la caminul, proiectele, scopul si prosperitatea noastra, ne vom petrece acest an insufland IUBIREA inapoi, in lumile noastre.
Acesta nu e un an obisnuit din evolutia, din transformarea voastra. Este un an de profunda schimbare fizica, de inviere, de restructurare a naturii voastre umane. Aceasta va incepe cu voi, cei treziti. Va fi atat o perioada de inviere a corpului vostru fizic, cat si de inviere a vietii voastre fizice.  
Ceea ce vedeti in jurul vostru va deveni o reflectare a voastra. La acestea, noi spunem, aveti discernamant cu privire la ceea ce descoperiti anul acesta, in lumea voastra exterioara. – CSP
Potrivit pleiadienilor, lumea, in mare, va fi o alta poveste. Ei spun ca aceasta renastere a IUBIRII pe Pamant va constitui, in cel mai bun caz, o perioada derutanta pentru omenire… o perioada de tulburare in multe privinte, dar mai aflu ca va exista o chemare masiva catre mai multa IUBIRE, o chemare catre spirit, la un nivel global, care va aduce cu ea schimbari rapide, spectaculoase…
Pentru ca, atunci cand oamenii de la baza omenirii vor incepe sa simta astupandu-se pamantul de sub ei, chemarea catre spirit va fi mare. Iar voi, deschizatorilor de drum, veti reusi sa faceti fata situatiei. 
De asemenea, produceti frecventele necesare pentru nasterea numerosilor copii noi, care asteapta in culise, cum s-ar spune, ca sa devina parte din lumea voastra fizica.  
Multe dintre aceste suflete aduc cu ele codurile Sursei, necesare in etapa de restructurare fizica a omenirii. Aceasta va fi o perioada de disolutie, de destramare, de dezintegrare a numeroaselor sisteme din societatea voastra. – CSP
Deoarece acum avem o frecventa mult mai rafinata, noua platforma a adevarului, a FIIntarii autentice nu mai poate sa mentina sau sa sustina densitatea lumii de jos a formei.
De buna seama ca acest lucru va insemna prabusirea vechilor structuri, intrucat fundatia de sub aceste vechi structuri nu mai exista. Din aceasta cauza, CSP ne implora sa ramanem ancorati de lumea autonoma pe care o cream pentru noi insine, in acest an – si nu neaparat de ceea ce vedem in afara, caci vine un timp in care ni s-ar putea parea ca intunericul invinge din nou, dar acum stim bine cu totii, cum stau lucrurile.
Intrucat anul acesta multi dintre noi se vor indrepta mai mult spre exterior, trebuie sa fim puternic asigurati in sistemul realitatii noastre holografice 5D, ca sa nu confundam acea realitate, cu starea chestiunilor globale. Acest lucru nu are scopul sa anticipeze o presimtire rea sau o perspectiva sumbra, ci doar sa ne pregateasca pentru a fi TOT ceea ce suntem, tot ceea ce am venit sa fim in aceasta viata si in aceasta lume. E posibil sa nu o stim inca, dar suntem pregatiti pentru asta.
Asa cum am mai spus in rapoarte anterioare, aceasta e vremea inaltarii pasarii Phoenix. Acesta e momentul vostru, mai mult decat oricare altul, caci acum e momentul in care incepeti sa va puneti adevarul in practica. Acesta e momentul in care incepeti sa va vedeti asa cum noi v-am vazut mereu… la fel de profund cum voi v-ati cunoscut a fi, din totdeauna. – CSP
Voalurile se subtiaza, iar acum perceptia umana ni se schimba, ca sa permita si sa ajute expansiunea la Sinele nostru mai maret. Mintea noastra se deschide treptat, ca sa cuprinda adevarul fiintei noastre, iar pana in prezent este un proces placut… care efectiv e resimtit ca fiind bland si lipsit de pericol, favorabil si incurajator; incepem sa simtim ca suntem iubiti mult.
In plan personal… si asta e ceva foarte nou… m-am deschis catre o IUBIRE si o compasiune uriase – care te aduc cu picioarele pe pamant – pentru lucrurile prin care a trecut natura mea umana, ei bine, inca de la nastere… dar, in mod mai intens, din 1999. Banuiesc ca la asta se refereau cei din CSP, cand au spus: Acesta e momentul in care incepeti sa va vedeti asa cum noi v-am vazut mereu. Atunci cand incepem sa ne vedem si sa ne cunoastem ca Dumnezei, simtim veneratia profunda pentru natura noastra umana – iar atunci cand ne recunoastem in acest fel, din interior apare un grad de autoadmiratie detasata. Presupun ca aceasta e culmea IUBIRII de sine.
Si, pe masura ce incepem sa vedem calatoria transformarii, in oglinda retrovizoare, suntem capabili sa sesizam mult mai mult din sacrificiul personal… pentru propria inaltare, dincolo de lumea de jos a formei; da, dar si sacrificiile nemaipomenite pe care le-am facut pentru intregul Pamant si intreaga omenire. Am fost atat de adanc cufundati in el, atat de multi ani, incat nu ne-a fost data o perspectiva din afara, pana acum, cand partea finala a calatoriei se micsoreaza.
Atunci cand apare, in interior, aceasta constienta, te indeamna puternic la smerenie si sunt sigura ca aceasta constienta va fi insotita, in final, de un proces de jelire profunda, pe masura ce tot mai mult din Sinele nostru intreg trece de linia de sosire. Imi imaginez ca incredibila eliberare emotionala si fizica, de inversunarea acestei calatorii coplesitor de grele, de greutatea constanta a lumii, din inima si de pe umerii nostri, este exact ceea ce va accelera aparitia usurintei necesare primului nostru zbor, cu noile noastre aripi. Si inca cum!!!
Ce se intampla dupa aceea?
Chiar daca putem simti ca viitorul ne face semn cu mana, in momentul de fata e greu sa vedem clar. Desfasurarea noii noastre vieti pare sa fie inca hartuita de acea negura deasa, insa Consiliul ne asigura ca ceea ce se afla dincolo de acea negura este nimic altceva decat intregul vostru
Acestea fiind spuse, am mai vrea sa clarificam faptul ca Soarele interior va fi cel care va imprastia, de fapt, negura ce urmeaza. Caci doar cei care si-au aprins lumina interioara, vor fi capabili sa-si vada foarte limpede destinul, adevarul fiintei lor, esenta lor unica, claritatea scopului, mostenirea lor stelara, intentia primordiala pentru aceasta viata anume si rolul pe care fiecare dintre voi l-a jucat, intr-un mod atat de pur. 
Mai mult decat atat, voua, sorii din Sion*(?), va va reveni sa creati din nou raiul pe pamant, caci doar voi veti fi capabili sa vedeti viziunea, in inima voastra. Partea, bucatica voastra de rai traieste in voi, iar accesul vostru la ea va constitui momentul de inceput, pentru ca intregii omeniri sa-i fie data o alegere… aceea de a crea in IUBIRE sau de a continua sa creeze in frica.
[* sorii/suns sau fii/sons, de unde si (?). Compara cu VT, Isaia, 4:2-3, „In vremea aceea, odrasla Domnului va fi plina de maretie si slava si rodul tarii va fi plin de stralucire si frumusete pentru cei mantuiti ai lui Israel. Si cel ramas in Sion, cel lasat in Ierusalim, se va numi ‘sfant’, oricine va fi scris printre cei vii, la Ierusalim.” N.tr.]
Lumea (fricii) e acum in urma ta, drag deschizator de drum si asta inseamna ca aceia care mai au de reflectat la o alta optiune (decat frica) te vor chema cu multa forta, sa iesi in fata. Asta inseamna, de asemenea, mai mult decat orice, ca trebuie sa fii vigilent in stabilirea structurii pentru raiul tau unic pe Pamant, propriu tie, ca sa spunem asa. Astfel, cei care te vor chema, specifici amprentei IUBIRII tale, vor avea intr-adevar capacitatea de a te cauta… insa doar daca iti traiesti viata intr-un mod profund si sincer, in acord cu IUBIREA ta. – CSP
Linistea adanca din decembrie s-a preschimbat intr-o purificare masiva, la inceputul lui ianuarie. Ne eliberam de foarte multe reziduuri emotionale si celulare din trecutul nostru, pregatindu-ne, in acelasi timp, pentru un an care avanseaza foarte rapid. In plan fizic, in momentul de fata lucrurile se misca LENT, ceea ce inseamna ca exista o mare nevoie de a ne odihni si hrani, pana cand ne simtim revitalizati si senini… ceea ce, cu atat de multe lucruri de facut, poate fi foarte provocator si chiar stresant.
Acestea fiind spuse – si pe masura ce Luna incepe sa descreasca – aflu ca aceasta negura si oboseala vor incepe sa dea prioritate unui surplus de idei si viziuni creative, pentru viitorul nostru. Dincolo de suprafata lucrurilor se agita o energie navalnica dar captivanta, care ne asigura ca orice e posibil, atata timp cat suntem dispusi sa devenim seriosi in legatura cu implinirea chemarii inimii noastre. Anul acesta se vor dezvalui atat de multe lucruri, incat trebuie sa fim pregatiti pentru ele, si, din clipa in care va apare unda verde, vom constata ca de-abia avem un mic ragaz, ca sa ne recapatam suflul.
Perioada de acum si pana la finele lui martie este in continuare axata pe interior – dar intr-un ritm dinamic. E multa munca de facut, inainte sa ne apucam de munca! Foarte multe fragmente din noua noastra viata se invart prin jur, fiind incapabile sa aterizeze, pana cand nu cream spatiul pentru ele. Acest lucru se arata foarte clar, ca un indemn aproape obsesiv de a ne organiza, decongestiona, curata spatiul fizic, ca pregatire pentru noua energie, de a finaliza proiecte vechi, de a ne elabora planurile pentru proiectele noi care vin etc.
In viata personala, acest lucru se manifesta in niste moduri semnificative – daca nu chiar ad litteram. Pe langa faptul ca-mi actualizez afacerea/site-ul/scopul, pentru a se potrivi cu noul grad de exprimare a Sinelui meu, ma mai pregatesc pentru o modificare insemnata a caminului, la sfarsitul lui martie/inceputul lui aprilie, ce va dura toata primavara, pana la inceputul verii… poate, sa speram ca nu mai mult. In urmatoarele trei luni, voi avea de finalizat toate detaliile care tin de arhitectura, organizarea de santier, designul interioarelor, sa aleg si sa cumpar materialele si finisajele, sa obtin autorizatiile, sa fac rost de o echipa de constructori etc. etc…. toate, ca pregatire pentru un volum mare de activitate, la inceputul primaverii.
In plan colectiv, anul acesta, pe langa faptul ca ne dezvoltam si mai mult radacinile, impamantandu-ne mai adanc in sinele si in viata noastra reala, dam viata si unor vise pe care le avem de mult, simtind totodata urgenta de a aduce la un nivel mai inalt, toate lucrurile din jurul nostru, pentru ca ele sa se potriveasca cu frecventa noastra noua, adevarata – ceea ce inseamna ca orice lucru care inca mai detine energia veche va parea lipsit de viata, neinteresant, avand nevoie sa fie reinnoit… dar nu pentru mult timp!
2014 este pentru noi o tabula rasa si acum e momentul sa incepem sa construim pe ea. Anul acesta constituie doar inceputul, asa ca avem multe lucruri de contemplat, de conceput, de planificat, de creat si de modelat… dar vom fi pregatiti pentru toate astea. In ultima instanta, indiferent cum va arata acest lucru in viata noastra individuala, intregul proces de spiritualizare a laturii materiale va fi o actiune de durata, care va aduce recompense… de aceea suntem aici!… dar nu va fi neaparat o actiune usoara sau lipsita de efort.
Totusi, comparativ cu lucrurile prin care am trecut, va fi ca o plimbare prin parc.
Acolo unde-i haos, veti simti pace. Acolo unde-i intuneric, veti aduce lumina. Acolo unde-i frica, veti semana IUBIRE. – CSP
ThinkWithYourHEART.com ©Expect Miracles, Inc. 2012  Toate drepturile rezervate. Permisiune oferita de a copia si redistribui DOAR VERSIUNEA GRATUITA a Raportului 5D, cu conditia sa ramana integral si neschimbat continutul, sa se recunoasca total meritul autorului si sa fie distribuit gratuit.
Traducere: Ana Nicolai
 Sursa: editura foryou
 
http://daniilgaucan.wordpress.com/

Învăţături pentru suflete avansate - Richard Bach

„Fiecare persoana, intamplarile vietii tale, toate, sunt cu tine, pentru ca tu le-ai atras inspre tine. Ceea ce alegi sa faci cu ele este treaba ta.” 
„Unde inveti chestiile astea, Don? Ştii atat de multe, sau poate eu cred ca tu stii. Nu. Tu chiar stii multe. Totul e practica? Nu faci nici o pregatire speciala pentru a fi Maestru?” 
„Ti se da sa citesti o carte.”

"Cum se împacă ceilalţi cu ceea ce îţi este dat ţie nu este treaba ta, ci a lor.
Pentru a putea începe să înveţi orice, trebuie să laşi la o parte siguranţa pe care ţi-o dă ignoranţa.
Tu eşti cel care a cerut să fie lăsat aici, pe acest pământ, astfel încât să poţi face ceva remarcabil, ceva care contează pentru tine, pe care nu ai fi putut să-l faci nicăieri altundeva şi nici altcândva.

Singurele lucruri care contează cu adevărat la sfârşitul sejurului tău pe acest pământ, sunt:
- Cât de frumos ai iubit?
- Care a fost calitatea iubirii tale? 

Semnul de recunoaştere al ignoranţei tale este tăria cu care crezi în nedreptate şi în tragic. Ceea ce omida numeşte sfârşitul lumii, adevăratul maestru numeşte fluture.
Nimeni nu te obligă să înveţi. Ai să înveţi când ai să vrei chiar tu.
Pentru ca tu să te schimbi, e nevoie de o miză mare.
Păcatul originar este limitarea Sinelui.
Să nu o faci.
Ia aminte la ce îţi spune viaţa. Ea îţi arată tot ce trebuie să ştii despre ceea ce poţi să devii.
Ceea ce te inspiră, te şi ghidează şi te şi apară.
Argumentează în favoarea propriilor limitări şi, fără îndoială, le vei avea.
Singura datorie pe care o ai, oricând, în cursul oricărei vieţi, este să-ţi fii loial ţie însuţi. 
Dacă alegi siguranţa în locul fericirii, o vei avea, însă cu acest preţ. 
Nu e nimic de iertat când ştii că ai chemat la tine toate experienţele din viaţa ta. De ce te-ai încrunta la cei care îţi aduc ceea ce ai cerut?
Cel mai mult ai de învăţat când joci împotriva cuiva care te poate învinge. 
Eşti maestru în ceea ce ai trăit, artizan în ceea ce trăieşti şi amator în ceea ce urmează a fi trăit. 
Când trăieşti cu maximă intensitate, nu mai contează deznodământul jocului. Orice s-ar întâmpla, este bine.
O viaţă este şansa ta de a exprima Sinele în cel mai palpitant şi creativ mod cu putinţă.
Ţi-ai reglat capacitatea de percepţie la o anumită frecvenţă, şi numeşti tot ceea ce poţi vedea "lumea". Te poţi acorda, oricând, la frecvenţe noi. 
O viaţă creativă şi plină de iubire pentru ceva, orice, este o viaţă sănătoasă.Când faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare şi siguranţă. 
Primul pas pentru a te elibera de sub hipnoză este să conştientizezi că ai fost în stare de hipnoză. 
Nu există paradisuri, nici infernuri, ci doar aceste lumi nesfârşite pe care tu însuţi le creezi, până în momentul când vei găsi soluţia. 
Învaţă ceea ce ştie magicianul şi nu ţi se va mai părea magie. 
Orice rău ar fi să-i faci altcuiva, fă-ţi-l întâi ţie însuţi. 
Fă ceea ce ai visat întotdeauna să faci şi nu va mai rămâne loc pentru regrete.
Fiecare persoană, întâmplările vieţii tale, toate sunt cu tine pentru că tu le-ai atras înspre tine. Ceea ce alegi să faci cu ele este treaba ta. 
Sinele este Viaţă, Iubire, acel Ceva Magnific din centrul fiinţei tale.
Sinele nu cunoaşte limitările impuse de spaţiu-timp, la fel cum nu cunoaşte tot ce înseamnă griji, temeri sau credinţe în viaţa ta.
Pentru a aduce ceva în viaţa ta, imaginează-ţi că este deja acolo. 
Un dezastru înseamnă o schimbare. Este o şansă deghizată, în straie prea largi. 
Eşti liber să îţi schimbi dimensiunea conştiinţei la întâmplare, prin învăţături sau la voinţă. Nu îţi este însă permis, să refuzi să exprimi viaţa.
Nu există o problemă care să nu îţi lase un dar după ce trece. Cauţi problemele pentru că ai nevoie de darurile lor. 
Destinul nu te forţează să mergi într-o direcţie pe care nu vrei să o urmezi.
Tu eşti cel care alegi. Destinul tău este în mâinile tale.
Eşti o fiinţă a luminii. Ai venit din lumină, te vei întoarce în lumină; la fiecare pas te înconjoară lumina fiinţei tale nelimitate. 
Imaginează-ţi universul minunat şi desăvârşit. Apoi fii sigur de următorul lucru: Sinele şi l-a imaginat puţin mai bine decât ai făcut-o tu. 
Continuă să eviţi problemele, şi nu vei fi niciodată cel care le-a depăşit. 
Nu ţi se va trimite niciodată o dorinţă fără să-ţi fie dăruită şi puterea de a o realiza. S-ar putea însă să fie nevoie să depui efort pentru aceasta. 
Ţi-ai dat propria viaţă ca să ajungi cine eşti astăzi. A meritat?
Viaţa EXISTĂ. Acolo te duci atunci când ai nevoie de vindecare, alinare, energie,
perspectivă. 
Nu este nevoie să te lupţi ca să trăieşti potrivit dorinţelor tale. Trăieşte cum vrei şi plăteşte preţul necesar. 
Motivul esenţial pentru care nu ai primit răspunsuri este că nu ai pus întrebările."







sursa
http://www.elefant.ro/carti/religie-spiritualitate/spiritualitate/indrumar-pentru-mesia-invataturi-pentru-suflete-avansate-cartea-pierduta-din-iluzii-92487.html

In cartea „Iluzii – Aventurile unui Mesia capricios”, Richard Bach l-a intalnit pe Donald Shimoda, un amic pilot care detinea cheile universului si care facea cascadorii pe deasupra tinuturilor de la Nord de Mississippi intr-un biplan Travel Air.
O parte din secretul lui Shimoda era o carticica legata in ceva ce arata ca pielea – „Indrumar pentru Mesia: Invataturi pentru suflete avansate”. „Deschide-o”, mi-a spus el „si orice vei avea nevoie sa stii se afla acolo.”
Pierduta pentru decenii si redescoperita, iat-o aici tiparita in sfarsit – invataturi pentru cei care si-au depasit cinismul si indoiala.
 




http://www.scribd.com/doc/48785946/indrumar-pt-mesia

Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/

5 pasi sa scapi de emotiile negative

Scris de  

Dupa 2 decenii de lucrat cu vedete de televiziune, de cinema si din sport, politicieni dar si cu oameni de rand, Patrick McNally, psiholog si unul dintre cei mai apreciati specialisti din lume, a ajuns la concluzia, simpla dar foarte importanta si anume, ca oamenii au nevoie de o tehnica ca sa scape cat mai repede de energia negativa… pentru ca daca nu reusesc sa scape de frica, de indoieli, anxietate si depresie au sanse foarte slabe sau chiar deloc sa duca o viata uimitoare.

Aceasta metoda este revolutionara de a indeparta emotiile negative, asa ca incepe acum:

Pasul 1:
Gandeste-te la orice te deranjeaza, te ingrijoreaza, te intristeaza sau inspaimanta: alege cele mai rele lucruri prin care treci acum.
Pasul 2:
In timp ce te tot gandesti la aceste lucruri, vezi unde anume in corp detectezi aceste emotii. Unii oameni au simtit aceste emotii in piept, maini, stomac, gat, intre sani (la femei), sau deasupra stomacului (barbatii simt mereu in zona asa). Fii constient unde se regasesc aceste simtiri in corpul tau.
Pasul 3:
Observa in ce directie se misca aceste emotii. Trebuie sa se miste – toate emotiile se misca tot timpul. De exemplu, vreau sa te gandesti la starea de neliniste. Cand o persoana este nelinistita, de obicei afirma ca are fluturi in stomac.
Pasul 4:
Pana acum ar trebui sa te fi gandit la acest lucru, sa il simti si sa stii directia in care se misca emotia. Acum vreau sa te uiti la ceea ce vezi in mintea ta. Este o imagine sau un film? Citeste paragraful (a) daca este o imagine sau citeste paragraful (b) daca este un film.emotiile negative
(a) Daca este o imagine ceea ce vezi, inarmeaz-o si indeparteaz-o din mintea ta, micsorand imaginea pana ajunge la dimensiunile unei vederi. Indeparteaz-o din nou pana ajunge la dimensiunile unui timbru postal. Cand a ajuns la cea mai mica dimensiune, inspira adanc si sufla pana cand imaginea dispare.
In timp ce faci asta, vreau sa iti pui mainile in zona corpului unde sunt emotiile. Apoi impinge emotiile din corp in directia opusa. Asa ca de exemplu, daca simti ca emotiile se aflau in zona de jos a stomacului deplasandu-se in sus, vei folosi mainile ca sa misti emotiile in zona de mai jos. In timp ce sufli ca sa indepartezi imaginea vei descoperi ca ai indepartat emotiile din corp.
(b) Daca in mintea ta vezi un filmulet, alege cea mai neplacuta parte din acesta si ingheata-l. Acum ai obtinut o imagine si poti sa folosesti aceeasi modalitate de indepartare a emotiilor ca cea din paragraful de mai sus (a).
Pasul 5:
Testeaza-ti rezultatele. Incerca sa te gandesti din nou la acelasi lucru care te ingrijora si vei simti cat de uimitor de diferita este experienta acum.
Nici o alta tehnica nu a reusit sa indeparteze emotiile negative ca tehnica aceasta si ti-o recomand sa o incerci cu drag pentru o viata uimitoare. Nu iti mai lasa niciodata corpul sa te pacaleasca, tu esti cel care creeaza gandurile ce controleaza emotiile… acum poti sa schimbi orice emotie din viata ta.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://inspiremetoday.com/brilliance/5-steps-getting-rid-negative-emotions/ –  emotiile negative
Articol preluat de pe http://viataverdeviu.ro/

Februarie o luna a schimbarilor in Romania?!?! Principalele aspecte astrologice ale lunii Februarie


Luna februarie pentru tara noastra va incepe sa culmineze cu evenimente importante si cu efect pentru aproximativ treizeci de zile, incepand cu data de 26 ianuarie. O serie de transformari care vor fi evidente in jurul nostru care prin natura lor pe deoparte ne vor speria, iar pe de celalta ne vor trezi la realitate. Faptul ca lumea nu mai are incredere in fortele proprii si ca nuantele credintei din interiorul fiintei umane se pierde aduce in prim plan o forma de manifestare atipica si gesturi care prin nuanta lor pot veni si soca opinia publica.
Luna februarie, poate fi cea mai complicata perioada a anului astrologic Noiebrie 2013 – Octombrie 2014. Evenimentele importante ale acestei perioade din an vor avea directa legatura cu o intensificare a miscarilor de scoarta terestra. Aspect vizibil de la inceputul anului. Astfel incat, prezenta planetei Marte in casa a IV-a a adus in prim plan aceasta intesificare de seisme minore. Totusi dupa 26 ianuarie Romania ca tara va trece in continuare printr-un val de miscari seismice, fapt confirmat si de specialistii Institutului de Fizica a Pamantului. Ca an al transformarilor si nuanta sa karmica, Pluton aduce pentru inceput transformari sau necesitatea renasterii din propria cenusa. In orice caz, dincolo de toate aspectele in plan astrologic, Romania va trece printr-o metamorfoza la nivel social. Atitudinea si modul de comportament al oamenilor in societate, presiunea continua in zona superioara a corpului, durerile de cap intensificate, ametelile si predispozitia catre accidente vasculare este mult mai crescuta. Deasemenea epuizarea, nuanta de oboseala pana la discomfortul psihic vor fi unele dintre aspectele ingrijoratoare prin care vor trece o parte dintre noi.
Sensibilitatea crescuta la stimulii din jurul nostru si transformarile care au loc in interior si pe care o parte dintre noi le va resmti si o parte nu, sunt nuante la nivel de constiinta si plan informational colectiv, pe care vrem nu vrem va trebui sa ne protejam mai mult in raporturile si relatiile socioumane!
In scena politicului aspectele vor cunoaste valente de lupta interna si mobilizare. Latura acerba si excesul de zel va fi vizibil cu ochiul liber astfel incat pot spune ca din punct de vedere astrologic, va fi o mobilizare si incapatanare de acesta data constructiva, chiar daca in anumite circumstante situatiile pot depasi astepatarile si formele de mobilizare ale acestora din urma. Destinul va veni de asta data si va dicta o pozitionare corecta iar deciziile pot aduce argumente ca se va dori o focusare corecta a energiilor subtile de asta daca, chiar daca vorbim de contextul politic.
Raporturile si relatiile internationale si negocierile politice, pot aduce un surplus benefic Romaniei ca tara si desi o serie de oportunitati nu vor fi fructificate aspectele de negociere par sa prinda contur. Mai mult sustinerea in planul financiar, fie ca vorbim de o forma care vizeaza imprumuturile fata de tara noastra sau deblocarea si demararea unor proiecte viabile, as putea spune ca sunt oportunitatile lunii februarie, pe care Destinul colectiv inceraca sa ni le aduca in evidenta.
Starea generala a natiunii va fi usor de intuit. Apasarile, nemultumirile si o luna a protestelor de intesitate scazuta si dincolo de toate nemultumirile exprimate in planul social, solutionarile nu vor veni de la sine. Daca este sa fac referinta la entitatile cu o latura vibrationala mai scazuta si care se nuanteaza mai mult in planul grosier, o serie de gesturi autodistructive, incidente in care predomina violenta mai mult sau mai putin domestica dar si nuantele depresive pot duce catre evidentieri ale unor caractere “sleite” de puterea vointei si a credintei! Continuitate va avea si fenomenul mortii din jururl nostru si asa cum ne-am obisnuit din a doua jumatate a anului 2013, vom observa cum prin trecerea in nefiinta a unor persoane ne pierdem in continuare din valori. Insa toata aceasta “curatenie colectiva” este dictata de catre destinul anului 2014 in plan astrologic.
Totusi in luna februarie se va cunoaste o scadere a evenimentelor nefericite si tragice in trafic, iar din punct de vedere al accidentelor ele vor fi in scadere.
In concluzie, dincolo de toate aspectele karmice ale lunii februarie, starea natiunii va fi una a incercarilor care pot veni in prim plan si evidentia faptul ca trebuiesc cultivate valorile.
Una dintre cele mai importante zile ale acestei Revolutii Lunare care aduce si pune in evidenta aspectele importante de transformare ale lunii februarie este ziua de 30 ianuarie, moment in care fenomenul de Luna Noua aduce si poate produce o serie de aspecte care prin nuanta lor sa ne ingrijoreze si transformarile prin care trebuie sa trecem sa nu fie acceptate sau intelese de majoritatea oamenilor.

Credinta va trebui cultivata si increderea in fortele proprii pentru a echilibra planurile vibrationale individuale si a ne recunoaste ca uneori in fata Universului, deseori suntem prea mici, dincolo de vointa noastra care se naste din EGO! O luna in care ne putem constinetiza doar schimbad cate ceva si aceste schimbari vor trebui sa porneasca din noi! Asa cum spunea poetul:”de’or fi bune, de’or fi rele Bucurosi le’om duce toate!”

Sursa: http://constelatiadestinului.blogspot.ro/

2014: previziuni numerologice



Anul 2014 ne poarta pe vibratia numarului 7 (2+0+1+4=7). Stam sub semnul inexplicabilului si al miraculosului. Se prefigureaza esecuri pe care nu le putem intelege rational, cu toate variabilele pe care le-am luat in calcul, dar si succese neasteptate, care avem impresia ca ne pica din cer. Un an in care cel mai mult suferim daca ne comparam cu altii, daca aratam cu degetul si ne pozitionam ca victime! Ne impiedicam la tot pasul de intrebari sau exclamatii cum ar fi: “De ce el si nu eu? ”, “Nu merit asta!” sau “El e de vina!”. Cautarea vinovatilor este o pista falsa, dar si chinuitoare, intr-un an 7. Atitudinea corecta este centrarea pe propria persoana! Indiferent ce ni se intampla, e bine sa ne uitam la noi insine, la sufletul nostru, la trecutul nostru, la modul in care am contribuit noi la evolutia lucrurilor.

In 2014, nu ajungem nicaieri daca alergam dupa explicatii in afara. Raspunsurile le gasim doar in noi! Este un an care ne indeamna la introspectie, la analiza gandurilor si a sentimentelor personale. Daca dam cu capul inainte, ne plangem si aruncam cu vina in altii, ne afundam tot mai adanc in nemultumiri si frustrari. Din acest punct de vedere, nu are rost sa ne invartim dupa deget. Se anunta, intr-adevar, un an in care avem nevoie de pierderi, blocaje, frustrari, esecuri, dezamagiri.Scopul lor este de a ne face sa ne oprim in loc si de a constientiza ce greseli am facut noi.

Este anul in care avem sansa de a ne vindeca de niste boli la nivel mental si emotional: invinovatirea altora, sentimentele de vinovatie si atitudinea de victima. Cine nu se trezeste din acest sevraj de a se condamna singur sau de a-i condamna pe altii pentru ceea ce i se intampla, are libertatea sa se zbata in continuare. Cine trage concluzii despre el insusi, cine invata niste lectii, cine recunoaste ca e timpul sa faca ajustari in propria viata, atinge nivelul de intelepciune pe care il propune vibratia anului 7.

2014 este un an in care tot mai multi oameni obosesc sa-i schimbe pe cei din jurul lor si trag, in sfarsit, concluzia, ca, poate, e cazul sa inceapa sa se schimbe chiar pe ei. Este un an in care ne vindecam de foarte multe iluzii! Iluzia de a-i putea schimba pe altii este doar una dintre ele. O alta iluzie este legata de anumite aspiratii personale. Avem impresia ca, daca ajungem intr-un anume loc, daca ocupam o anume pozitie, daca intram intr-un anume cerc social, o sa fim in top, o sa devenim cineva, deoarece acolo curge lapte si miere, iar cainii alearga cu covrigi in coada. Multi oameni au sansa sa experimenteze in 2014 succesul, ca sa simta gustul infrangerii! 
Ajunsi intr-o anumita pozitie sau intr-un anume loc, avem neplacuta surpriza sa ne dam cu capul de dedesubturi, de mizeria ascunsa in spatele poleiului.
2014 este din punct de vedere numerologic, un an al renuntarii la convingeri! Daca suntem convinsi ca ceva ni se potriveste si ne aduce satisfactii uimitoare, s-ar putea chiar sa atingem performanta pe care ne-o dorim, tocmai ca sa ne lamurim ca ne-am hranit cu iluzii. Pe un an 7, “la pomul laudat sa nu te duci cu sacul!”. De multe ori, “afara gardul, inauntru leopardul”. Asadar, mai usor cu asteptarile anul acesta! Cine nu si-a dat seama pana acum, descopera in 2014 ca orice lumina are si umbre, ca sub ceea ce se vede, colcaie ceva. Fiecare om, situatie, functie au si o fata negativa! Idealismul nostru se ciocneste in 2014 de conditiile reale, care ne coboara cu picioarele pe pamant. Asadar, in 2014, sa pornim de fiecare data la drum fara sa ne facem proiectii! Sa nu ne iluzionam! Sa privim tot ce se inampla cu ochii mirati de copil!

Pentru romani, anul 2014 nu e tocmai comod, intrucat suntem un neam care judeca foarte mult si care arunca naduful pe cei din jur. Iar intr-un an 7, nu prea iese cum vrea omul, ci cum da Domnul. Sau, daca iese cum vrea omul, iese atunci cand vrea Domnul. Si atunci cu cine sa ne luam la harta? Bineinteles: cu soarta, cu destinul si, in ultima instanta, cu insusi Dumnezeu. Este un an in care multi cer socoteala, vor sa cada capete, vor sa se gaseasca vinovati. Se deruleaza un fel de vanatoare de vrajitoare. Numai ca, ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca, intr-un an de vibratie 7, se face dreptate, insa dreptatea este mai presus de cea lumeasca.

Se face deptate Divina! Adica fiecare ajunge acolo unde ii este locul, in baza meritelor personale. Ne place, nu ne place, fiecare primeste in anul 2014 ceea ce merita! De aceea, multi vor considera ca traiesc nedeptati! Lucrurile trebuie privite insa de la un nivel mai inalt, de pe rabojul pe care-l tine Dumnezeu cu faptele fiecaruia. Din aceasta viata si din altele. Multora le vine scadenta sa piarda ceea ce detin pe nedrept. Multi se ridica aparent de nicaieri! Anul 7 le aduce unora pierderi si caderi spectaculoase, iar altora castiguri si ascensiuni la fel de spectaculoase! 2014 este un an la mana Destinului!

Nu ne multumim deloc cu putin in 2014. Nu ne intereseaza insa neaparat cantitatea. Este un an in care ne intereseaza mai degraba calitatea. Ce e mult nu e neaparat si bun. Anul de vibratie 7 ne face pe toti mai selectivi si mai pretentiosi, atat cu oamenii, cat si cu lucrurile din viata noastra. Suntem mult mai atenti la detalii  si facem alegeri tot mai constiente. Standardele cresc si eliminam din vocabular replici precum “Las’ ca merge!”. Nu mai merge oricum, vrem doar ce e mai bun. Gustul publicului se educa, iar pe piata rezista furnizorii si prestatorii de servicii care ofera garantia calitatii. Avem aspiratii inalte si o dorinta nestapanita de perfectionare, de autodepasire.

Nu ne mai regasim langa multi din oamenii cu care am avut de a face pana acum, cautam grupuri, cercuri, anturaje in care ne sunt impartasite ideile si preocuparile. Preferam mai degraba sa ne izolam, sa stam cu noi, decat sa participam la evenimente de complezenta. Nu prea ne iese nimic daca nu facem cu placere, asa ca se anunta un an in care nu prea suntem dispusi sa ne calcam pe suflet si sa facem lucruri impotriva vointei noastre. Anul de vibratie 7 ne invata sa spunem “nu” si sa iesim din zona aparentelor. Ne ajuta foarte mult intuitia sa vedem ceea ce se ascunde dincolo de masca.

Ne dezvoltam extrasimturile, ne este usor sa ne dam seama ce ascunde un zambet binevoitor, intrucat putem sa citim mai usor gandurile celorlalti. Tot ce este fals se da in vileag! Nu ne putem ascunde gandurile sau sentimentele adevarate si nici ceilalti nu pot sa faca asta la fel de usor ca inainte. Nu-i mai mintim pe ceilalti si nu ne mai mintim singuri. Vedem dualitatea oamenilor in toata splendoarea lor, stim cine ne judeca, cine ne zambeste frumos, dar ne dispretuieste dupa zambet, cine ne accepta si ne tolereaza asa cum suntem.

Vibratia 7 ii incurajeaza pe toti cei care studiaza, se specializeaza, invata, citesc, cauta sensuri ascunse, cerceteaza. Persoanele materialiste sau rationale ajung intr-un punct in care li se infunda, pentru ca ceea ce se intampla depaseste raza lor de actiune. De aceea, cei atasati exclusiv de materie (supravietuire, bani, sex, putere), cei care se declara atei sau cei care nu accepta decat adevaruri demonstrabile stiintific au dificultati de adaptare la viata de zi cu zi in 2014. Se intampla evenimente care par coincidente sau lovituri ale Destinului, si tocmai ei incep sa-si puna intrebari.

Tot mai multi ajung in 2014 ajung intr-o zona unde lucrurile nu se pot demonstra, unde nu exista explicatii. Adica pe taramul credintei! Iar acolo, totul devine posibil numai daca avem acel strop de credinta cat bobul de mustar din pilda lui Iisus. Cei ce nu cred, vor avea parte de evenimente care sa le dea prilej de reflectie, care sa-i faca sa se intrebe “De ce?”, care sa-i provoace sa-si sparga barierele convingerilor. Ai mintea deschisa, sufletul curat si bune intentii?  Poti ajunge anul acesta mai departe decat ti-ai imaginat vreodata!


P.S. 1: Cu o seara inainte de a scrie previziunile numerologice pentru 2014, Universul m-a luat de mana si m-a asezat in fata televizorului ca sa vad un film de animatie, pe care nu-l vazusem. Se numeste Polar Express (cu Tom Hanks in rolul principal). Acest film vorbeste tocmai despre credinta care face totul posibil si despre mesajul anului de vibratie 7. (In imaginea de deasupra, scrie in engleza "BELIEVE", care in romana inseamna "CREDE/SA CREZI"). In 2014 ne urcam in trenul Polar Express. Poftiti in vagoane! Vizionare placuta si la drum! 

P.S. 2: Interesant este ca filmul "Polar Express" a fost realizat in 2004, a rulat pe Mapamond in cinematografe in preajma Craciunului 2004, in intampinarea anului 2005, care, ca si 2014, a fost un an de vibratie 7! 

Surse foto: filmul "Polar Express".

Sursa: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/