luni, 13 ianuarie 2014

LUNA PLINA IN RAC -16 IANUARIE 2014, ORA 06:50 ,ORA ROMANIEI – “Tu ma completezi pe mine ? “

astro_2gw_374_luna_plina_in_rac_2014.48155.7033
Asculta trestia ce plange,
de despartiri ea ne vorbeste.
“De cand m-au secerat din stuf,
suspinul meu pe oameni ii mahneste.”Rumi
Momentul de Luna Plina in Rac  pune in miscare energii imense declansate de opozitia dintre Luna in Rac  gradul 25:57 si Soarele in Capricorn  gradul 25: 57. O Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru  dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Rac si Capricorn . Apa Racului hraneste pamantul Capricornului sau prea multa apa poate inunda pamantul , in consecinta , aspectul de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri.
Cum Luna in Rac este in domiciliul ei natural  aceasta faza de Luna Plina devine puternica atat prin semn (Rac) cat si prin casa astrologica care o lumineaza , vorbim de casa VII, o casa unghiulara. Aceasta Luna Plina pune un accent deosebit pe sentimente, familie, memorie, relatii, dusmani stiuti, copii, judecatori, avocati, hotarari judecatoresti.
Luna in Rac este in domiciliu acentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie la conditiile materiale si spirituale , compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Este o energie ce accentueaza sensibilitatea si emotivitatea, influenta femeilor, a mamei. Capricornul -semnul Soarelui este o energie ce include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina ce induce responsabilitati. Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita , este in exil,  inducandu-ne  destula prudenta , ambitie  si o nevoie acuta  de a calcula fiecare pas, totul se masoara se calculeaza , orice schimbare se face in liniste din dorinta de a fi totul in siguranta.Ambele semne ne vorbesc despre siguranta , securitate , responsabilitati dar intr-un mod diferit . In esenta , opozitia Rac si Capricorn ne cere un echilibru intre ceea ce simtim si ceea ce folosim pentru rezolvarea unor provocari.
CENUSAREASA
In casa VII, Luna Plina in Rac are drept scop aducerea in lumina a casniciilor,a  relatiilor de afaceri,politica, contracte, aliante, negocieri, acorduri semnate. Dar casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam  la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Aici,relatia eu-tu devine un intreg iar aceasta Luna Plina va pune in lumina si va rupe relatiile care nu reusesc sa completeze in bine viata noastra. Suna ciudat, dar aceasta lumina va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca. Aici, ma gandeam ca povestea Cenusaresei are multe de spus, daca se potriveste pantoful… .este o relatie de suflet.  Inca din secolul I  e.n., povestea fetei greco-romane Rhodopis  este considerata a fi cea mai veche versiune a povestii Cenusareasa. Servitoarea Rhodopis (fata cu obrajii rosii), spala hainele intr-un parau, obligata de celelalte servitoare plecate la un eveniment organizat de faraonul Amasis. Un vultur ii ia sandaua lui Rhodopis si o lasa la picioarele faraonului in orasul Memphis. El cere tuturor femeilor sa probeze sandaua si doar Rhodopis  o poate incalta. Faraonul se indragosteste de ea si se casatoresc, fac un accord semnat, este o tema a casei VII dar si a Lunii Pline in casa VII. Deci, daca “sandaua “ a fost data altcuiva, va strange, va bate , este incomoda, aceasta Luna plina va evidentia acest lucru.
“ Tu ma completezi pe mine” este sloganul astral al acestei Luni Pline dar partea intunecata a acestei lunatii tine de divorturi, procese, judecatori, hotarari judecatoresti, scandal in aliante.
LILITH
In legatura cu Luna Plina in Rac este Lilith in Rac ce vrea egalitate si revendica acest lucru. Cum locul lui Lilith in harta reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des conflictele, lipsa respectului, sabotajul , amenintarea ce produc in noi o furie intensa,acuma acest joc de lumini si umbre, tradari, divorturi, sentimente intense fac parte din relatiile noastre. Dualismul lui Lilith in casa VII este destul de puternic, vorbim de o casa angulara in care Lilith este puternica si stie sa creeze destule vartejuri in relatiile noastre , relatia ideala trebuie sa fie dramatica.
Cu Luna Plina in Rac in fuziune cu Lilith in casa VII, vom culege roadele unor relatii fatale, triunghiulare( al treilea ramane in umbra dar cum Lilith nu poate suporta acest lucru, de obicei va aparea de cele mai multe ori ca cea care distruge  o casnicie), karmice ce au fost strabatute de durere, teama, obsesie, gelozie, tradari, secrete. In vietile personale, Lilith este un indemn vehement pentru autenticitate, egalitate, respect . Ea devine extrem de suparata daca nu obtine acest lucru, mai bine merge in iad decat sa fie tratata fara respect.
Dar pe langa Lilith apare si Varuna, un zeu care pedepseste oamenii care nu se tin de cuvant, care mint, un zeu ce guverneaza legile naturii si ordinea cosmica . Castigul si pierderea reputatiei  dar si problema nemuririi prin faima fac parte din energia acestui asteroid . Cum Varuna se refera si la ierarhii, suprematie, autoritate de necontestat, justitie, aceasta Luna Plina poate aduce in lumina conspiratiile de la cel mai inalt nivel de putere.
CHT163393
Ceres in Balanta face un aspect de careu ( aspect provocator de 90 grade ) cu Luna plina in Rac, se formeaza pe cer un Careu in T cardinal,  un aspect dinamic  ce induce crize de tot felul, ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior, aici trebuie sa cultivam discernamantul. Energia indusa de acest Careu in T cardinal nu este deloc blanda cu noi, starea de tensiune indusa de acesta uriasa energie  ne poate face sa luam unele hotarari pripite in viata personala,  o stare hranita continuu cu constrangeri de tot felul poate exploda in aceasta perioada , asadar mare atentie , neprevazutul  face parte din aceasta energie si cel mai bine ar fi sa incercam sa ne controlam sensibilitatea si nevoia imensa de libertate.
Ceres in Balanta ca si focar al Careului in T este de fapt gazda energiilor Lunii Pline in Rac, este una din energiile cele mai importante in acest moment de Luna Plina .
demeter-ceres in doliu
Mitologia face lumina in modul de actiune a acestei Zeite.  Ceres este Demeter –Mama Pamant, zeita agriculturii , ea a furnizat hrana pentru omenire si a fost venerata ca atare. Ea a avut o fata foarte frumoasa –Persefona , impreuna au asigurat abundenta pe parcursul intregului an . Legatura profunda Ceres –Persefona, mama –copil merge dincolo de intelegerea omeneasca  indiferent de petitorii pe care i-a avut,Persefona nu a vrut sa fie separata de mama ei. Dar unde apare Pluto apare si transformarea profunda, nimic nu mai este asa cum a fost odata. Partea intunecata a lui Ceres include depresia si pierderea, ea nu a suportat sa-si vada “copilul adult” plecat de acasa, plecat sa-si construiasca o viata noua alaturi de barbatul ei –Pluto. Ceres arata astfel ca ceea ce hranesti, cresti devine ceva care aduce suparare mare, te poate distruge. Ca toate personajele divine, Ceres are o natura duala. Ea este  “ o mare bucurie “ dar si pierderea, tristetea, transformarea profunda. Cu Ceres invatam totusi sa ne bucuram de ceea ce este natural, simplu si bun, sa fim generosi cu toate fiintele vii. Ceres educa, hraneste, cauta sa cultive calitatile care aduc abundenta.
Partea ei intunecata tinde sa sufoce iubirea, amplifica manipularea sau respingerea, ea aduce manie, durere. Ceres descrie foarte bine pe mama, cum este relatia mama –copil, ce fel de ingrijire primim de la mama sau oferim copilului nostru, cum dam si cum primim sprijinul cuiva, cum ne descurcam cu durerea unei pierderi, o separare. Ceres in Balanta si in casa IX aduce un mare accent pe relatii, uniuni, diplomatie, legalitatea unor relatii, relatia cu scoala, cu credinta, cu Dumnezeu, cu alte culturi, cu strainatatea si strainii. Aici, sufletul este hranit de relatii, frumos, bune maniere, aventura, calatorii, proiecte mari, chestiuni religioase, filosofice.Ne putem hrani prin cunoastere iar  intelepciunea dobandita ne ajuta sa-i invatam si pe  altii cum sa exploreze lumea lor interioara si exterioara .
Dar in acest moment, Ceres este suparata, indoliata,furioasa  nu numai ca este punctul focar al careului in T( o responsabilitate foarte mare)  ci si datorita faptului ca fata ei Persefona este in bratele regelui intunericului -Pluto (Pluto este pe gradul 11 :47 Capricorn iar Persefona este pe gradul 9 Capricorn ). Furia si durerea ei poate aduce pierderea unui partener , a unui asociat, a unui parinte , a unei relatii ce s-a construit pe un pantof nepotrivit ca marime (vedeti Cenusareasa). In aceste zile parca durerea accentueaza acea stare ca indiferent de ce faci nu gasesti o cale de salvare, de iesire dintr-o situatie care nu iti hraneste sufletul asa cum ar trebui . Problemele pot include si frustrari bolnavicioase date de o tara straina, un strain, un examen, o lege manuita inadecvat, traditii, credinta. Ceres proeminenta in acest moment poate aduce pierderi prin neglijenta, prin lipsa de respect. Simbolul ei este o secera  care reteaza cerealele de pe pamant atunci cand sunt coapte si lasa pamantul gol pentru o noua insamantare, acuma seccera lui Ceres taie reletiile malefice, toate relatiile bazate pe minciuna, tradari, inscenari. Ea nu este o Zeita care accepta tradarea, pacaleala iar vietile noastre sunt la mila ei. Asa cum ea si-a pierdut brusc fata si acuma, provocarile care ne afecteaza direct  tin de pierderi bruste legate de un partener , un parinte , un strain, o calatorie, o lege, relatii dificile cu mama, cu copii. Dependenta de cineva, de ceva va naste tot timpul o pierdere extrem de dureroasa , ceea ce trebuie sa invatam este ca odata un lucru pierdut il vom primi inapoi sub alta forma, acest lucru ne poate usura durerea si trecerea peste evenimente dureroase . Frecvent, doar prin renuntarea la ceva ni se permite ca ceva nou si revigorant sa vina in vietile noastre. Ceres are o natura duala , ea este “ cauza celei mai mari bucurii”, un suflet care rade sau pierderea , durerea, un suflet care plange. Acuma , sufletul lui Ceres plange iar noi vom fi “ bocitoarele “ acestui moment astral, putem suferi pentru pierderile celorlalti intr-un mod mult mai acut, fie ca vorbim de un partener de viata, un parinte, un iubit, un copil, un om politic, un examen, o calatorie, o lege aplicata nedemn.
In cele din urma, Ceres a trebuit sa se confrunte cu problemele finale ale vietii si mortii, sa accepte ca transformarea implica atat viata cat si moartea , pierderea si nasterea. Nu putem controla totul, Ceres nu a putut impiedica piederea fetei ei dar a putut face ca ea sa se intoarca la ea in anumite conditii. Acuma, Ceres ca punct focar al careului in T cardinal aduna mesajele Lunii Pline in Rac in fuziune cu Varuna( pedeapsa juramintelor false, autoritati) si Lilith(egalitate) si isi foloseste secera, taind tot ceea ce nu hraneste corespunzator .
Orice acord sau o confruntare intre noi si o alta parte este o problema adusa de aceasta Luna Plina in casa VII. Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii , mediatorii , instantele de judecata si hotararile definitive ale acestor instante fac pare din limbajul acestei energii lunare in casa VII dar insotite de emotii, sensibilitate, lacrimi, un suflet care plange.
Saturn in Scorpion este mediatorul aspectului de Luna Plina , este ca o mana astrala sigura in delimitarea clara a alegerilor intelepte , a debarasarii de situatiile ce dauneaza evolutiei noastre.
Este o energie ce lucreaza pentru noi ca o protectie,  o pavaza  si care ne ajuta sa judecam inteligent  si sa nu depasim limitele rezonabile .Saturn este prin natura sa, legat de stabilirea limitelor si alocarea responsabilitatilor.
Cu Persefona in fuziune cu Ascendentul in Capricorn care descrie chiar tara noastra, personalitatea acestui popor,  intensitatea acestui moment astral  arata ca  suntem la mana altora, controlul nu mai este la noi . Dar cum sensul numelui Persefona  este “sa apara” , aceasta Luna Plina ne spune ca trebuie sa lucram sa ne recastigam puterea ca natiune, ca oameni.
“Tu ma completezi pe mine “ este mesajul acestei Luni Pline in Rac in casa VII dar ne spune in acelasi timp ca relatiile pot dura o clipa, o perioada scurta sau pentru eternitate.
Adriana Tudosa
Articol preluat de pe http://adriana-astro.com

Cum funcţionează şi cum te protejezi de efectele atacului ce a vizat Yahoo!

Un atac informatic ce a vizat portalul Yahoo! a afectat, recent, un număr mare de utilizatori din România, pe fondul cotei mari de piaţă a serviciului de mesagerie instantă Yahoo! Messenger.

Actualizarea programelor Java, Adobe Reader şi Flash Player, dar şi instalarea unei soluţii antivirus performante pe propriul computer îl poate feri pe utilizator de efectele negative ale atacurilor cibernetice consemnate, în ultimele zile, la adresa conturilor de Yahoo!, apreciază specialiştii Bitdefender, producătorul român al uneia dintre cele mai performante game de soluţii de securitate informatică.


 Potrivit companiei, utilizatorii care nu au ales versiuni update pentru Java şi care au vizitat site-ul Yahoo.com în ultimele 24 de ore au fost ţinta unui atac de tip malwertising (reclamă rău intenţionată). Reclama se afişează cu precădere utilizatorilor din estul Europei, unde Yahoo! are o cotă de piaţă importantă, datorită utilizării serviciului de mesagerie Yahoo! Messenger.

“Metoda de distribuţie este extrem de populară printre infractorii informatici, deoarece permite unui atacator să ţintească întregul public al unui site cu trafic ridicat, precum Yahoo. În acest caz, numărul victimelor va fi proporţional cu traficul. Chiar dacă portalul a identificat şi eliminat reclama periculoasă, utilizatorul deja infectat va continua să simtă efectele virusului în primul rând prin pierderi de bani şi date sensibile, de aceea dezinfecţia rapidă e crucială’, este de părere Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist al Bitdefender, pe pagina de internet a companiei.

Atacul funcţionează pe calculatoarele cu Java instalat, iar la încărcarea reclamei un cod vulnerabil rulează într-un iframe, care conduce ulterior la un set de exploituri (softuri periculoase – n.r.). Acesta verifică versiunea de Java şi furnizează un applet (suprafaţă de afişare inclusă într-o pagină Web, gestionată printr-un program Java – n.r.) modificat, care declanşa o vulnerabilitate ce instala diverşi viruşi, printre care Zeus (malware financiar) şi Dorkbot (un virus cu capabilităţi de control de la distanţă).

Virusul Zeus încearcă să manipuleze tranzacţiile online pentru a transfera sume de bani din conturile utilizatorilor către cele ale atacatorilor, în timp ce prin Dorkbot atacatorul ‘plantează’ pe calculatorul victimei o facilitate de tip backdoor, urmând să decidă mai târziu cum va controla sistemul infectat.

Pentru a se proteja utilizatorii de astfel de atacuri, aceştia sunt sfătuiţi să actualizeze cât mai repede plugin-urile web (Java, Adobe Reader şi Flash Player) şi să-şi instaleze o soluţie antivirus performantă, fie şi în versiune gratuită.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate pentru internet, atestate pe plan internaţional. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. În fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume.


Sursa: Daniel Roxin

Cateva secrete FBI

13_politia-din-new-york-nu-respecta-constitutia-americana-cum-sunt-incalcate-drepturile-minoritatilor-221217
Dean Forrest, fost negociator FBI, dupa ce s-a pensionat a scris o carte autobiografica: 25 de ani de partea legii. Pe langa interesul legat de lumea agentilor, din paginile ei, se mai desprind cateva lectii utile. Una dintre ele, explica de ce intotdeauna politistii sau jandarmii, dupa ce incatuseaza un recalcitrant cu mainile la spate, cand il arunca in masina, ii pun acestuia mana pe cap. Am putea crede, in candoarea noastra sociala, ca omul legii are grija ca infractorul sa nu-si lezeze cutia craniana.
Ei bine, nu acesta este motivul…Specialistii in psihotronica cunosc foarte bine importanta mesajelor gestuale. Spatiul intim al unei persoane, unde nu sunt acceptati decat cei foarte apropiati, persoanele care prezinta incredere, este de pana la 50 de centimetri in jurul sau, iar zona capului este cea mai sensibila si mai definitorie parte a unei persoane.Astfel, o mana pusa brutal si fara accept pe capul cuiva  transmite un mesaj clar subconstientului, guvernat de creierul limbic, sau reactiv si nu inseamna altceva decat umilirea acelui individ, prin simplul fapt ca se patrunde brutal in spatiul sau intim.
Un alt mod simbolic de a transmite un mesaj puternic subconstientului celui arestat sau ridicat de autoritati este pipairea lui in proximitatea zonelor intime, o alta arie extrem de intima a personalitatii. In incercare de a verifica daca suspectul este inarmat, i se departeaza picioarele, ceea ce transmite direct cortexului starea  de dezechilbru si vulnerabilitate.
Dupa aceste, aparent banale operatiuni, suspectul devine docil, asemeni celui mai fioros caine, pe care ducandu-l la veterinar pentru o injectie, il linistesti imediat decuplandu-l de sol. In momentul pierderii contactului cu pamantul, orice animal, si pana la Mantuire, il putem considera si pe om, un animal vorbitor, devine confuz si speriat, iar agresivitate ii scade simtitor.

Frumos

poarta
În prezent pământul şi sistemul solar trece printr-un proces de transformare profundă şi de accelerare a evoluţiei şi ridicării vibraţiei şi conştiinţei omenirii. Pământul se află într-o perioadă de mare tranziţie de la intuneric la Lumina si spre dimensiunea a 5-a. Noile energii cosmice afectează tot ce există pe Pământ şi mai ales pe oamenii care au acum ocazia şi şansa să aleagă realitatea pe care şi-o doresc. E un timp al alegerii care se face în inima şi sufletul fiecarui om. Incepand cu 21 decembrie 2012, Lumina a depăşit în intensitate întunericul pe această planetă (a trecut pragul de 50%).  Ascensiunea planetei si omului este evenimentul esenţial, care este un proces şi nu un eveniment de o zi sau an. Anii care vor urma sunt semnificativi din acest punct de vedere.
Acceptând schimbările exterioare şi interioare cu intenţie de ridicare a propriei vibraţii şi conştiinţe, a propriului nivel de Lumină şi de Iubire, omenirea va reuşi să treacă prin aceste schimbări spre o nouă etapă evolutivă a existenţei lor pe Pământ. Asta presupune dorinţa sinceră de Lumină şi de iubire în minte, inimă şi suflet. Este necesar un fundament de echilibru interior solid pentru a trece cu bine prin aceste mari şi importante schimbări.
Datorită acestei accelerări evolutive şi creşteri a vibraţiei, curgerea timpului se modifică spre o curgere nelineară şi spre un permanent Prezent.
Schimbările în general produc teamă şi îngrijorare. Este important să învăţăm să trăim cu iubire, încredere şi bucurie. Iubirea este antidotul fricii şi totodată cheia pentru intrarea în noul Pământ şi noua energie.
Nu este sfârşitul lumii sau o perioada a distrugerii, chiar dacă omenirea a trecut foarte aproape de aceasta si de autodistrugere prin razboaie nucleare.  Am fost impiedecati de la aceasta de Interventia Divina si Federatiei Galactice. Este sfârşitul unei energii şi a unui sistem de lucruri care nu va mai funcţiona în noua energie şi vibraţie şi este începutul unui nou ciclu cosmic evolutiv. Este un timp în care trebuie să ne eliberăm de vechile energii ale trecutului şi totodată de bagajul karmic si de dualitate a dimensiunii a 3-a pentru a ne continua existenţa pe noul Pământ. Fiecare suflet trece printr-o perioadă de curăţare deoarece omenirea a intrat intr-o perioada de mare accelerare evolutiva.
E o şansă de absolvire, de înnoire şi de progres evolutiv pentru întreaga omenire. Pentru asta e nevoie de iubire şi iertare necondiţionată, de deschidere a minţii şi a inimii, de bucurie şi pasiune pentru ridicarea vibraţiei gândurilor şi a fiinţei noastre, de o muncă şi o pregătire interioară. Trupul şi celulele trupului biologic, precum şi ADN-ul omului se vor putea transforma în această Ascensiune în trup cristalin. Pentru asta trebuie cooperat activ cu procesul Ascensiunii şi fără a opune rezistenţă. Rezistenţa se datorează ego-ului construit pe iluzii şi separare.
Există diferite “simptome de Ascensiune” sau “ascensionită” care sunt de fapt semne ale transformării în trupurile noastre şi a rezistenţei lor la schimbare. Trebuie integrată în trup suficientă Lumină pentru ca omul să se transforme într-o fiinţă superioară în trup cristalin de Lumină. Aceasta cere pregătire, intenţie fermă şi efort personal de lucra la trei nivele ale fiinţei noastre: fizic, psihologic şi spiritual. Pentru realizarea Cerului pe Pământ toate cele trei nivele sunt necesare şi esenţiale.
Pământul se îndreaptă spre Paradisul care a fost la început şi din care omenirea a căzut treptat în densitatea eterică a dimensiunii a treia, in special in ultimele 13 mii de ani. Toate sufletele care trăiesc astăzi pe pământ chiar dacă nu-şi aduc aminte conştient, au ales înainte de a veni în această viaţă sa fie acum aici.
E o mare şansă dată prin Dispensă Divină de a trece odată cu Pământul în dimensiunea a 5-a dincolo de dualitate şi luptă a contrariilor şi de a ne elibera de ciclul încarnărilor în densitatea dimensiunii a 3-a. Fiecare trebuie să descopere şi să urmeze adevărul inimii lui. Nu ce spune unul sau altul este important dar ce spune inima ta pentru că fiecare are de ales drumul lui propriu pentru viitor.
Din fericire există mult ajutor oferit acum omenirii şi Pământului. Daca cineva cere ajutorul divin pentru Ascensiune, îl va primi. Există ajutor oferit de Dumnezeu, de fiinţele de Lumină, de îngeri şi de Maeştrii înălţaţi care lucrează „în spatele cortinei” pentru binele omenirii şi a planetei Pământ. Este mai important ca oricând să cerem acest ajutor. Cine cere i se dă, cine bate i se deschide, şi cine caută găseste.
În acesti ani au loc multe evenimente, exista şi confuzie şi chiar haos dar trebuie găsit şi păstrat echilibrul interior, Lumina şi pacea interioară.
La solstiţiul de iarnă din 2012 a început o nouă eră de Lumină şi iubire, dar acestea vor creşte si se vor manifesta efectiv în următorii 12-13 de ani. Datorită unor evenimente şi combinări de alinieri cosmice de excepţie Pământul şi omenirea are posibilitatea unui salt evolutiv unic şi fără precedent. Lumina este în continuă creştere.
De asemenea, energiile feminine vor egala energiile masculine, restabilind echilibrul la toate nivelele inclusiv al emisferelor cerebrale. Este o naştere a unei noi Lumi, a unui nou Pământ, şi această nastere este protejată. In curand va avea loc Primul contact cu Federaţia Galactică, care va deveni o realitate oficiala pentru întreaga omenire. Federaţia Galactică cuprinde un număr foarte mare de civilizaţii înaltate (care au trecut prin Ascensiune cu mii de ani, sau chiar cu milioane de ani in urma), cu un înalt grad de dezvoltare a conştiinţei, extrem de avansate spiritual si tehnologic.
Mulţi oameni se întreabă cum este posibil să înceapă o era de iubire şi de Lumină când ceea ce vedem în jurul nostru şi auzim zi de zi pe toate canalele de informare, pare sa demonstreze contrariul. În perioada de pregătire pe care o trăim, acest lucru este obligatoriu şi inevitabil. Există o presiune care împinge tot ce este ascuns să iasă la suprafată, ca tot ce a stat până acum în inconştientul individual şi colectiv să fie pus pe masă pentru a fi vazut, evaluat şi ales. Nimeni nu este scutit de această evaluare şi alegere, indiferent dacă sunt deplin conştienti de asta sau nu.
Nu toţi resimt schimbările şi energiile în acelaşi fel; simptomele schimbărilor îi afectează pe unii mai mult decât pe alţii. De aceea este important ca în aceste timpuri speciale pe care le trăim, fiecare să se conecteze cu sufletul lui, să descopere şi să urmeze adevărul cu care rezonează în adâncul inimii lui. 

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com


13.01.2014 – UN CRACIUN CUM SE CUVINE – CONTINUARE PROGRAM





Dragii mei,

  Propun ca afirmatia pentru azi, 13.01.2014, sa fie urmatoarea:

“Suntem toti UNUL.
  Sunt o floare a vietii in Gradina Maicii Domnului.
 Sunt pazit de Sfantul Ei Acoperamant, de orice energie si actiune care nu este spre binele meu divin cel mai inalt.”

  Pentru mai multe detalii va rog sa cititi articolul publicat in 06.01.2014.

  Si nu uitati:

  Mai presus decat orice este Pacea lui Dumnezeu!

RECLAMA - TERAPIA PRIN CUVINTE – 16.01.2014 – SEMINAR CONSTANTA



 
„Dragi lucratori in lumina,

In acest seminar vorbim despre energia de dincolo de cuvinte, despre influenta cuvintelor gandite, vorbite si scrise.
Pe langa tehnica de lucru folosind cuvinte terapeuticeprimesti si coduri care te acordeaza la o vibratie care armonizeaza/vindeca o problema, chiar si la distanta.
Pentru ca "orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil" (A.Einstein) participantii vor primi:
- lista cu anumite cuvinte benefice si semnificatia lor;
- codurile de vindecare prin cuvinte, pentru fiecare boala.
Cuvintele corecte ne pot da putere, ne pot inspira, ne pot readuce la viata, ne pot hrani sufletul, ne pot face viata mai usoara, pentru ca in spatele cuvintelor si gandurilor se afla puterea fiintei noastre.

Cui se adreseaza acest seminar?
Celor care doresc ca prin cuvinte sa schimbe vieti, imbinandu-le/ asociindu-le dupa nevoi si celor care doresc sa transmita aceste tehnici/coduri mai departe, pentru o lume mai buna.

Facilitator:Adriana Constantinescu 
Costul semiarului este de tip: donatie
Inscrieri la adresa de e-mail : 

Locatia va fi transmisa prin e-mail persoanelor inscrise.

COBRA - Actualizări despre Căderea Archonilor



                                    Cobra 12 ianuarie 2014


Există o anumită operaţiune importantă a Forţelor Luminii care are loc în spatele scenei sub strict secret. Din interior, au fost instruite persoane care să elibereze informaţii nesemnificative până când aceasta este completă. Acesta este motivul pentru care aparent "nimic" nu se petrece cu excepţia valurilor despre Fukushima şi reevaluarea dinarului.

Singurul lucru pe care pot să-l spun despre această operaţiune este că se referă la scoaterea tuturor archonilor, care mai sunt, în afara planetei şi se referă şi la cel mai important lucru, eliminarea adevăratei cauze care a dus la împrăştierea întunericului in Galaxie cu milioane de ani în urmă.

Pe plan fizic, actualul lider al archonilor trăieşte într-un oraş provincial mic, nu foarte departe de Roma. A sosit pe Terra în 1995 printr-un portal dintr-o bază militară subterană de adâncime ( DUMB, n.t.) de lângă Verona, pentru a preveni Ascensiunea şi procesul eliberării planetare care se afla în plină desfăşurare pe atunci şi să pregătească şi să organizeze 
invazia archonilor din Congo din 1996. Evident, el nu aparţine vechii nobilimi negre italiene. Dar, este foarte bine conectat cu ei şi cu reţeaua iezuită prin următoarele noduri de comunicaţii principale:
Ordinul Cavalerilor de la Malta
Asociaţia Malteză

http://www.smomembassytoslovenia.org/contactus.html

Rolul său din acest moment este să menţină stadiul de carantină al planetei Terra şi să "prevină anumite lucruri să se petreacă".

Familiile principale ale nobilimii negre ale Archonilor, care sunt importante încă, sunt Farnese, Orsini, Aldobrandini şi Chigi.

Familia Farnese este principalul arhitect al Cabalei căci au creat Iezuiţii cu ceva ajutor din partea familiei Borja, în anul 1540. Imediat după aceasta, au construit primul lor Pentagon în Caprarola lângă Roma:



În "camera hărţii" în interiorul acelei clădiri au dat formă destinului lumii pe perioada secolelor XVI şi XVII:



Este interesant de luat aminte că harta lumii din secolul XVI arată Antarctica, care a fost "descoperită" oficial în 1770. Prin acel timp, Farnese a decis să-l folosească pe iezuitul Adam Weishaupt să creeze Illuminati, să-i ridice pe Rothschilds la putere şi să mute scaunul central al puterii Farnese la Washington D.C. Au construit al doilea Pentagon al lor acolo. Este interesant, de asemenea, să observăm că Larry Farnese, un membru al familiei, este senator:

http://www.senatorfarnese.com/

Familia Orsini are conexiuni foarte puternice cu rasa reptiliană şi este conexiunea principală de legătură între Archonii fizici şi non-fizici. Ei sunt cei care au creat pactul între rasa Reptiliană şi Biserica Catolică Romană. Cu mult timp în urmă portalul lor principal se afla în tuneluri subterane sub Pitigliano. Acel sistem de tuneluri mergea până la Orvieto şi în camerele subterane de sub Orvieto au stocat aurul Vatican-ului. Familia Orsini a pierdut mult din puterea sa în mai 2012 într-o operaţiune majoră a Forţelor Luminii cu numele de cod Blue Shield (Scutul Albastru - N.T.).

Familia Aldobrandini conţine membri ai grupului original care a ales să trăiască separarea de Sursă cu milioane de ani în urmă. Au în posesia lor documente secrete despre existenţa Atlantidei şi fragmente de ritualuri ale atlanţilor din Şcolile Misterelor. Această familie este la curent cu importanţa energiei Zeiţei. Este un fapt anume despre această familie care va fi făcut public după Eveniment şi va surprinde multă lume.

Familia Chigi sunt bancheri ai Iezuiţilor şi controlează Banca Monte dei Paschi dei Siena. Cum am mai spus acum o lună, Alianţa Estică dizolva maşinaţiunile lor financiare şi iată rezultatele:

http://goldenageofgaia.com/2013/12/the-worlds-oldest-bank-is-on-the-brink-of-collapse/

Toate familiile pierd putere rapid şi Cabala pierde sprijinul care le acoperea spatele de secole. Pe lângă acestea, Cabala este acum îngrijorată din cauza aceasta:

http://etheric.com/g2-cloud-likely-contain-star-increased-chance-core-explosion/

Acesta este principalul motiv pentru care oameni din structura Cabalei se pregătesc pentru finalul civilizaţiei actuale şi construiesc adăposturi. Toate nivelele înalte de informaţii despre activitatea Centrului Galactic, în special în fereastra martie-mai vor rămâne clasificate pe moment.

Alianţa Estică face mari progrese, mai ales în China, înlăturînd aserviţii Cabalei din poziţiile de putere şi reformînd sistemul:

http://www.nation.com.pk/international/11-Jan-2014/over-182-000-corrupt-officials-punished-in-china

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10561434/China-abolishes-its-labour-camps-and-releases-prisoners.html

http://thebricspost.com/china-announces-new-private-banks/#.UtMCEvuNvGc

Anumite operaţiuni ale Forţelor Luminii vor fi finalizate într-o săptămână sau cam aşa şi lucrurile vor începe să se mişte înainte şi multe alte informaţii şi ştiri bune vor fi eliberate în curând.

In planurile non-fizice, înlăturarea archonilor, acoliţilor lor şi a tehnologiilor lor continuă. Una dintre ariile unde s-au făcut progrese bune este înlăturarea tehnologiei eterice de infrasunete care suprima frecvenţele vibratorii umane.

Mai mult de două treimi din acea tehnologie a fost înlăturată în ultima lună. Dispozitivele scalare eterice pot produce infrasunete fizice care pot fi măsurate. În două masurători independente ale sunetului ambiental din natură se pot observa că infrasunete ambientale până la 100Hz urcă până la 35dB deasupra sunetului ambiental din alte frecvenţe. Se poate observa un vârf curios la 10KHz într-o măsurare şi 15KHz în cealaltă. Acestea corespund reţelei eterice de ultrasunete care scanează activitatea creierului :

Intensitatea infrasunetelor eterice şi a ultrasunetelor eterice este calibrată să rămână imediat sub limita de auzire a unei persoane umane mediocre pentru a evita ca lumea să devină curioasă despre asta şi să realizeze că ceva ciudat se petrece. Se poate observa că graficul uman arată destul de asemănător cu graficele de mai sus:


Anumite persoane sunt capabile să audă acel infrasunet şi unele chiar frecvenţele de ultrasunete şi mulţi cercetători numesc aceasta "brumul lui Taos". Acest "brum" (electronică, zgomot de fond permanent - N.T.) a fost înregistrat cu un echipament profesional de sunet şi sună aşa:

https://jumbo.iskon.hr/dl/c2dbd730-5a9e-400d-8734-ef0de30abd08

Înlăturarea acestor tehnologii şi structuri cere multă muncă grea a Forţelor Luminii căci Archonii au îmbunătăţit reţelele de control non-fizic în ultimii 25.000 ani. Va lua mult mai puţin de 25.000 să se demonteze toate acestea, dar nu vă descurajaţi dacă încă o lună sau două trec fără penetrări vizibile. Vor fi rezultate cât de curând şi între timp puteţi citi acest articol foarte informativ:

http://www.ascensionhelp.com/blog/2013/11/21/tell-the-lords-of-karma-that-you-are-sovereign-no-longer-a-lightworker-part-2/

  Victoria Luminii este aproape !

    surse :  http://2012portal.blogspot.ro/ 
                      http://istoriagalactica.blogspot.ro


         Drum drept spre Lumina !

De ce e bine sa consumi carne de curcan

De ce e bine sa consumi carne de curcan
Despre carnea de curcan se spune ca este cel mai sanatos tip de carne . Un element esentiale care face diferenta in ceea ce priveste calitatea pe care o are carnea de curcan este modul in care a fost crescut acesta. Pasarile crescute pe pamant, in mod traditional au cel mai scazut nivel de grasimi si cea mai mare concentratie de proteine.
Unul dintre marile avantaje pe care le are carnea de curcan este acela ca o mare parte din grasime poate fi usor indepartata, aceasta concentrandu-se in piele. Pentru ca are putine grasimi, carnea de curcan se usuca foarte usor, astfel ca cea mai buna forma de preparare este prin coacere in vase acoperite.

Ce contine carnea de curcan?
In 100 de grame de carne de curcan se afla o doza masiva de triptofan, respectiv 118% din cantitatea zilnica necesara, 24% din necesarul zilnic de proteine, 0,7 grame de grasimi, 13% din necesarul de sodiu, 6% din necesarul de potasiu, 46% din necesarul de vitamina B2, 44% din necesarul de vitamina B6, 29% din necesarul de fosfor si 9% din necesarul de fier, precum si 13% din necesarul zilnic de zinc. Am enumerat doar cei mai importanti nutrienti, dar carnea de curcan contine un amestec de 80 de substante nutritive in proportii mai mari sau mai mici.

O alta caracetristica a carnii de curcan este o valoare mica a indicelui glicemic, ceea ce o face ideala in cazul persoanelor care sufera de diabet. Triptofanul, continut in cantitate mare in carnea de curcan este un aminoacid care este un precursor pentru un hormon ce combate stresul si regleaza ritmul somn-veghe.
Bine de stiut:
  • pieptul de curcan fara piele este cea mai slaba carne
  • 100 de grame de piept de curcan contin doar 0,5 grame de grasimi, de aceea carnea de curcan poate fi inclusa in regimul persoanelor care au probleme cu greutatea.
  • carnea de curcan este o sursa bogata in proteine, mai bogata decat puiul, vita sau porcul.

Sursa: femeia.ro

Mesaj de la Matei ianuarie 2014


Sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie.Solstitiul din luna decembrie a adus un nou aflux puternic de lumina, ca un ramas bun adresat anului care se incheia si un salut vibrant adus noului an. Si cat de meritat este acest salut! De fiecare data cand ati actionat condusi de inspiratia sufletului – ceva ce ati considerat a fi doar un gest frumos sau „lucrul corect de facut” – ati adaugat Lumina, lumii voastre.
S-ar putea sa doriti sa revedeti mesajul in care am mentionat cateva dintre numeroasele cai pe care societatea voastra a generat un belsug de lumina. Recunostiinta pentru nenumaratele contributii la imbunatatirea lumii voastre genereaza o mare cantitate de Lumina. [vedeti mesajul din August 2013]
Da, mai este inca mult de facut si se va face. Impulsul energiei continua sa intareasca forta tuturor gandurilor si sentimentelor, asa ca va repetam indrumarea de a nu gandi la lipsuri cu o inima grea, ci de a vizualiza, in schimb, Pamantul intr-o lumina alb-aurie, astfel incat aceasta imagine si dorinta voastra pentru schimbari benefice sa iasa in univers si sa se intoarca cu si mai multa lumina. Chiar daca anumite minti si inimi inchise incearca sa pastreze lucrurile asa cum sunt, schimbarile in directia pacii, cooperarii si a resurselor suficiente pentru toti sunt bine asezate pe cale si, cu cat primesc mai multa energie Lumina, cu atat mai repede se vor materializa.
Va rugam sa continuati sa aveti discernamant in legatura cu toate informatiile – inclusiv articolele si materialele transmise prin channeling care apar pe internet. Principalele mijloace mass-media sunt inca in mare masura controlate si pun accentul pe stiri negative si pe scandaluri, este totusi incurajator ca din ce in ce mai multe povesti despre bunatate, impartirea resurselor si eforturi locale incununate de succes isi gasesc si ele locul la stiri.
Reporterii fac parte din majoritatea populatiei voastre, care nu are nicio idee despre faptul ca membrii familiei noastre universale ar impiedica evenimente posibile aflate in discutie – cum ar fi detonarea cu efecte devastatoare, pe zone intinse, a unor focoase nucleare de razboi in Coreea de Nord sau a posibila moarte a milioane de oameni, din cauza radiatiilor de la Fukushima. Ei nu stiu ca Gaia nu doreste ca oceanele sa se incalzeasca atat de mult, incat toata viata din ele sa dipara si toate tarmurile sa se deplaseze spre interior cu sute de kilometri, asa ca nici aceste lucruri nu se vor intampla. Majoritatea locuitorilor Pamantului nu stiu ca frecventele dominante ii fac pe conducatorii nationali sa aleaga negocierile in locul razboiului, sau ca aceste frecvente sustin discutiile economice si diplomatice care au loc in spatele scenei si alegerea a milioane de suflete de a trai ceea ce trebuie, pentru a echilibra alte vieti si a evolua.
Voi insa stiti toate acestea, iubita familie, asa ca avantati-va in acest an nou, cu inimile sus si cu ganduri pozitive si continuati sa amplificati Lumina in lumea voastra. Voi SUNTETI schimbarea pe care o doriti!
Acum va voi vorbi numai ca Matei. Am rugat-o pe mama sa copieze un raspuns la mesajul nostru din luna decembrie. „Mesajul vostru a fost minunat, mai putin faptul ca nu ati vorbit despre faptul ca nasterea lui Iisus este motivul acestor sarbatori. Cred ca sunt deschis la minte si intuitiv, dar ceea ce ati spus despre faptul ca Iisus nu a fost crucificat NU este de crezut. Cum poate cineva atat de evoluat ca voi, sa nu stie ceva atat de important?
Autorul este unul dintre acei foarte, foarte multi care cred povestea biblica a crucificarii. Cunoasterea la nivelconstient a adevarului pe care il stiti la nivelul sufletului, reprezinta o parte vitala a evolutiei si pastrarea cu tarie a credintelor bazate pe ceva fals, impiedica evolutia. De aceea, am simtit ca v-ar putea fi de folos sa va spun de cestiu ca Biblia difera, in mod dramatic, de adevar. Dumnezeu a spus „Da, a venit vremea”, asa ca va voi spune.
Am vorbit intotdeauna pornind de la cunoasterea personala, ca Matei apostolul – aceasta fiind cea mai bine cunoscuta dintre vietile mele pe Pamant – si din celelate mii de alte vieti care au inceput atunci cand puternica energie a Arhanghelului Mihail si-a materializat primul personaj, in acest univers. Cunoasterea cumulata a tuturor personajelor mele imi permite sa vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosteam, in mod constient, pe parcursul vietii care a devenit cunoscuta ca apostolul Matei; in orice caz, voi face apel la aceasta cunoastere anume, pentru a va vorbi despre anii mei petrecuti impreuna cu Iisus.
Mama a stiut despre acea viata, inca din timpul primelor noastre conversatii, cu douazeci de ani in urma si, cand m-a intrebat daca voi vorbi vreodata despre ea intr-un mesaj, i-am spus ca poate, intr-o zi, dar ca identitatea de apostol nu e importanta. Ce este important e ca informatia pe care a primit-o de la mine si de la altii sa fie respectata in ea insasi. Cititorii cartilor si mesajelor trebuie sa stie, intuitiv, adevarul informatiei si a le oferi indrumare in a-si asculta, a avea incredere si a-si urma „vocea interioara”, oricand in viata reprezinta unul dintre motivele principale ale colaborarii noastre mama-fiu.
Multi oameni cred ca tot ce este in Biblie este adevarat, deoarece au fost invatati ca acesta e „cuvantul lui Dumnezeu”, scris de indivizi inspirati de Dumnezeu. Nu e asa. Numeroasele parti eronate din Biblie includ greseli de traducere ale scrierilor aramaice si grecesti – una fiind „pruncul din iesle” – alaturi de modificarile aduse textului de catre traducatori, pentru a le face conforme credintelor lor personale. Acestora li s-au adaugat multe altele din traduceri ulterioare; in orice caz, cele mai importante devieri de la scrierile autentice sunt omisiunile si adaugirile menite, in mod deliberat, sa insele.
Parti din vechiul testament provin de la primii conducatori ai bisercii si statului. Oamenii aveau atunci o relatie mai apropiata cu Dumnezeu si, pentru a face populatia sa se conformeze dorintelor de control si avere ale conducatorilor, trebuia ca ei sa fie indepartati de Dumnezeu. Conducatorii au inchipuit un Dumnezeu manios si infricosator, care le spunea unora dintre oameni ca alti oameni le sunt dusmani si sa mearga si sa-i omoare; un Dumnezeu care ii spunea unui tata sa isi ucida fiul, ca dovada de supunere in fata poruncilor Sale.
Pe parcursul secolelor urmatoare, conducatori ai bisericii catolice au scris reguli religioase, pe care le-au numit „legile lui Dumnezeu”, astfel incat sa isi poata consolida controlul asupra maselor si sa dobandeasca averi si mai mari. Pentru a departa oamenii de Dumnezeu, ei au adaugat un nivel intermediar de sfinti si, pentru a se inalta pe sine, au instituit infaibilitatea papala si au stabilit Vaticanul ca stat independent. Au inventat o imaculata conceptie prin care a fost conceputa Maria si au facut-o pe aceasta, mama virgina a lui Iisus, pentru a convinge masele ca el era „numai fiul lui Dumnezeu”.
Va voi spune de unde a venit Iisus. Sufletul care s-a intrupat eoni mai tarziu ca Iisus isi avea originile in taramul Christic, taramul cosmic cel mai aproape de Creator, unde au capatat fiinta primele suflete – arhanghelii. La un moment dat, acestia au realizat urmatorul taram angelic si zeii si zeitele supreme. Acestor suflete li s-a dat de ales intre a ramane esenta energiei pure, iubire-lumina, a Creatorului – aceasta a fost alegerea Fiintei Supreme a acestui univers, pe care multi o numesc Dumnezeu – si a se incarna. Unul dintre sufletele care a ales ultima varianta este cel cunoscut in acest univers ca Sananda. Acest suflet a avut vieti in civilizatii din intregul cosmos si este „parintele” – sau, mai bine spus, sufletul cumulat al persoanei cunoscute ca Iisus.
Pentru a continua cu Biblia, mare parte din informatia ei inselatoare ii este atribuita celor patru apostoli, carora, undeva pe parcurs, li s-a acordat statutul de sfinti. Unii invatati cred ca Luca si cu mine am copiat parti din ceea ce a scris Marcu in evanghelia sa si le-am adaugat evangheliilor noastre. Sunt curios insa, de ce l-au lasat deoparte pe Ioan – minciunile sfruntate care au fost incluse in evangheliile noastre au fost incluse si in a lui. Unele versiuni moderne ale Bibliei au renuntat oricum la sfintenia noastra; in orice caz, vechea editie King James, a mamei mele, cuprinde o evanghelie dupa sfantul Matei si mama ma va ajuta, prin copierea pasajelor pe care le voi cere.
In primul rand insa, Ii voi descrie pe Iisus si pe Maria Magdalena, astfel incat sa puteti sa vi-I imaginati, atunci cand va vorbesc despre ei. Iisus era deschis, nu atat de vioi ca Maria, dar avand intotdeauna un temperament placut. El era ceea ce as numi o figura impunatoare – mai inalt decat majoritatea barbatilor, dar suplu, puternic si musculos, cu spatele drept. Pielea lui deschisa era bronzata de ani de soare si ochii cenusii aveau cateodata luciri albastre, parul ii era castaniu, deschis si lung, dupa cum se purta, dar isi pastra barba si mustata foarte bine ingrijite.
Maria era o tanara femeie gratioasa, foarte draguta si deosebit de atragatoare. Ea era micuta, blonda si avea niste ochi caprui stralucitori si parul castaniu, lasat pe umeri.
Amandoi erau nascuti in familii respectate, din clasa de sus, inteligenti, bine educati pentru acele timpuri si au fost foarte buni prieteni, cu multi ani inainte de a se casatori. Au avut o familie mare, fericita si, dupa o viata lunga si implinita, si-au parasit trupurile si au trecut mai departe, la vieti puse in serviciul lui Dumnezeu, in alte locuri din acest univers; in orice caz, puterea energiei lor Iubire-Lumina este de-a pururi cu sufletele de pe Pamant, ca si de oriunde altundeva.
Dar, am luat-o inaintea mea si mult inaintea evangheliei Sf. Matei. In tinerete, am inceput sa tin un jurnal al intalnirilor mele interesante si, asemenea notelor mele dinainte de a-l intalni pe Iisus, acest jurnal era menit sa imi serveasca numai mie, ca referinta si lectura placuta la batranete.
Inregistrarile mele nu au inceput cu descendenta de la Abraham la Iosif, tatal lui Iisus, dar, din moment ce evanghelia Sf. Matei incepe asa, voi vorbi despre asta. Cateva luni dupa ce L-am intalnit pe Iisus, genealogia lui mi-a fost aratata de un om care o copiase de la cineva, care o copiase de la altcineva si asa mai departe. Am pus in jurnal, lista pe care am copiat-o, cu nota ca mi s-a spus ca autenticitatea ei nu a putut fi verificata. Nu era o societate cu prea multa stiinta de carte si era de la sine inteles ca, deseori, informatiile erau infrumusetate sau detaliile erau uitate de diversii povestitori succesivi. Cu toate acestea, ele au devenit „istorie” biblica.
In continuare Sf. Matei spune: ”Iar nasterea lui Iisus Christos a fost asa: Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif si, inainte ca sa locuiasca ei impreuna, ea s-a aflat avand in pantece de la Duhul Sfant.” ...” Si fara sa o fi cunoscut-o Iosif pe ea, Maria a nascut pe Fiul sau Cel Unul-Nascut, Caruia i-a pus numele Iisus ” Nimic din toate astea nu era in notitele mele – si de ce ar fi? Nu L-am intalnit pe Iisus decat multi ani mai tarziu – si nici el, nici parintii lui nu mi-au spus niciodata nimic de felul asta. In orice caz, informatia mi-a fost atribuita mie si a fost scrisa in acelasi fel in alte evanghelii, pentru a sustine versiunea bisercii catolice, referitoare la nasterea lui Iisus.
Mai mult decat atat, toate notele mele erau legate de Emmanuel, asa cum ii spuneau toti. Nu stiu de ce s-a hotarat in Biblie ca numele lui sa fie Iisus – si e ciudat sau o scapare, ca acest lucru a ramas totusi scris intr-un verset:”  si vor chema numele Lui: Emmanuel.”  Dar, pentru ca voi Il stiti ca Iisus, m-am referit mereu la El cu acest nume.
Erau vremuri cu adevarat dure si crude. Uciderea nou nascutilor si sugarilor de sex barbatesc este insa adevarata, nu am notat asta in jurnalul meu – si la fel si fuga familiei lui Iisus in Egipt si intoarcerea in tara natala, atunci cand lucrurile au fost sigure. Am notat ce mi-au spus in legatura cu experientele lor de atunci, ca si alte evenimente importante ale familiei, pe parcursul multor seri placute petrecute impreuna cu Iisus, cu fratii si parintii Sai. Maria Magdalena era si ea deseori acolo si conversatiile erau foarte vii. Vorbeam in aramaica, trecand ocazional la greaca, pentru a gasi o exprimare mai potrivita si se radea mult, pentru ca nu discutam intotdeauna chestiuni serioase. Iisus asculta cu atentie pe oricine vorbea si de multe ori i-am vazut ochii stralucind, cand Maria discuta cu aprindere despre un lucru sau altul.
Fiind profesor cu jumatate de norma, al elevilor din scoala elementara sau avansati – atunci nu exista termenul de meditator – cel mai aproape de meseria de colectare a taxelor am fost atunci cand L-am intalnit pe Iisus pe o strada unde oamenii erau foarte ocupati cu tabele de socoteli si colectare. L-am recunoscut dintr-un mic grup cu care ma intalnisem din intamplare, cu o seara in urma, asa ca L-am salutat si El m-a invitat sa Il insotesc, ceea ce am facut si am mers si am discutat impreuna. Asa am ajuns sa scriu despre intalnirea noastra, ca si despre faptul ca am descoperit ca ne placeau amandurora sporturile, ca aveam o cunostiinta comuna si ca Iisus a spus ca incepuse de curand sa vorbeasca in public. Acesta este punctul din jurnalul meu, in care au inceput notele despre prietenia noastra si am scris despre asta la persoana intai – era experienta mea.
In orice caz, conform Sf. Matei :”Si plecand Iisus de acolo, a vazut un om care sedea la vama, pe numele Matei si i-a zis acestuia: Vino dupa mine. Si sculandu-se, a mers dupa El.”  Evident ca nu i-a dat prin cap celui care mi-a schimbat notitele ca oamenii ar putea sa gaseasca bizar faptul ca Matei ar putea sa scrie atat de ciudat de putin despre experienta care i-a schimbat viata si este foarte curios ca intalnirea noastra sa aiba loc dupa „predica de pe munte”, pe care „eu” am descris-o in evanghelie. Asta explica insa de ce sunt perceput ca fiind vamesul care a devenit discipol.
Iisus nu ne numea discipoli. Dupa ce a devenit cunoscut pentru invataturile sale, unii din Sinedriu au inceput sa se refere la oamenii care participau la intalnirile la care vorbea el, ca fiind „discipolii sai”. Cat despre cei doisprezece enumerati in Biblie, Iisus ne-a intalnit pe fiecare dintre noi in calatoriile Sale in jurul Marii Galileii si ne-am imprietenit, insa el nu a cerut nimanui sa renunte la mijloacele sale de subzistenta si sa il „urmeze”. Am avut norocul sa locuiesc aproape de el, ceea ce mi-a permis sa ma bucur de compania lui, mult mai des decat aveau timp sa o faca ceilalti „discipoli”.
Conform Sf.Matei: ”Pe acesti doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor si zicand: ...Tamaduiti pe cei neputinciosi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, pe demoni scoateti-i ...” Toate astea ne-au inzestrat cu capacitati pe care nu le aveam niciunul dintre noi! Noi cunosteam insa capacitatile lui Iisus si modul in care le dobandise, asa ca atunci cand am iesit cu barca, nu aveam niciun motiv sa scriu in jurnal ca „ne-am minunat” ca „vanturile si marea chiar, ii dau ascultare!” si nu am facut-o.
In evanghelie, dupa ce Iisus a intalnit doi barbati „demonizati”, a scos demonii pe care i-a trimis intr-o turma de porci, care „s-a aruncat de pe tarm in mare si a pierit in apa”...”Si iata, toata cetatea a iesit in intampinarea lui Iisus si vazandu-l, L-au rugat sa treaca din hotarele lor.”  Dupa cum mi-a relatat Iisus, incidentul, dupa ce a scos la lumina entitatile care chinuiau mintile barbatilor, el si-a continuat calea singur, pana cand ne-am intalnit si asa mi-am notat eu lucrurile.
Versiunea din evanghelie, a celor patruzeci de zile petrecute de Iisus in pustiu, atunci cand a refuzat sa fie ispitit de diavol, reprezinta o dezvoltare groaznica a unei note scurte din jurnalul meu: lui Iisus ii placea sa petreaca timp in singuratate cu Natura, unde putea vorbi cu Dumnezeu fara sa fie deranjat si, asemenea celorlalti care Il cunosteau bine, onoram acest lucru, pastrand distanta.
Ceea ce a devenit cunoscut drept „predica de pe munte” este compilatia cuiva pornind de la numeroasele mele note legate de mici intalniri in care vorbea Iisus, oamenii puneau intrebari si El raspundea – era foarte multa interactiune la inceput. Dar, pe masura ce invataturile lui se raspandeau si multimea crestea, oamenii ascultau fara sa intrerupa si El vorbea despre multe dintre lucrurile care au devenit „predica”. Eu nu am numit-o asa. Iisus nu era un predicator, era un profesor pasionat de impartasirea cunoasterii sale. El stia ca asta ii era menirea – si asta era marea diferenta dintre El si toti ceilalti – mintea lui constienta era conectata in permanenta cu sufletul si El traia in consecinta.”
Predica pastreaza mult din intelepciunea si iluminarea Lui si desigur ca asta ma bucura, dar ea nu include unele dintre cele mai importante invataturi notate in jurnalul meu, cum ar fi scopul vietilor multiple, inseparabilitatea tuturor sufletelor, faptul ca Dumnezeu este tot ceea ce exista in lume – toti oamenii, animalele, plantele, apele, aerul si pamantul sunt parti ale Lui si Ii sunt sfinte. Iisus nu tinea niciun fel de notite in legatura cu invataturile sale si era bucuros ca faceam eu asta.
Dar din evanghelie a fost scos orice ar fi putut sa submineze autoritatea conducatorilor corupti existent in continutul jurnalelor mele si majoritatea lucrurilor din ea nu provin din notitele mele. Nu L-am auzit niciodata pe Iisus sa spuna cuiva ca „va fi vrednic de gheena focului” sau ca „cine o va lua pe cea lasata savarseste adulter”. El vorbea despre modul in care gandurile si faptele dumnezeiesti sunt benefice pentru viata si nu despre comportamente „rusinoase” – ceea ce ar fi insemnat sa judece, iar asta era contrar a ceea ce le spunea el, oamenilor: „Nu judecati ca sa nu fiti judecati.” Nu L-am auzit niciodata vorbind despre iertarea pacatelor – el spunea ca „pacatul” era o greseala ca valoare sau fapta si le-a vorbit de multe ori, celor care il ascultau, despre importanta iertarii. El nu avea cum sa spuna: „ Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie.” – asta ar fi fost cu totul impotriva invataturilor sale.
„Parabolele” suna ca si cum Iisus ar fi vorbit la manie – niciodata pe parcursul nenumaratelor intalniri la care am participat, mici sau mari, nu a facut asta. Si contrar parabolelor, el vorbea direct si clar, astfel incat ascultatorii sa poata intelege – dorea sa ilumineze nu sa incurce. Este un noroc – sau mai degraba lipsa intelegerii a ceea ce dorea el sa spuna – ca aceia care au modificat atat de mult notele mele, au lasat totusi „Voi sunteti Lumina lumii”„ Asa sa lumineze Lumina voastra inaintea oamenilor” ...si multe alte referiri ale sale la Lumina.
Pentru a scoate in evidenta toate disparitatile dintre notele mele si evanghelie, ar trebui sa comentez intregul text, dar cele mai importante adaugiri sunt „cina cea de taina”, crucificarea si invierea lui Iisus. Este posibil ca povestea cinei sa fi pornit de la notitele mele in legatura cu una dintre putinele dati in care Iisus si noi toti doisprezece ne-am aflat impreuna, in acelasi loc si am avut o minunata masa festiva. Asta a fost dupa ce s-a casatorit cu Maria Magdalena si era si ea acolo, dar s-a intamplat cu multe luni inainte de momentul in care se pretinde ca avut loc crucificarea. Iisus nu a facut nicio ceremonie de felul celei care, ulterior, a fost cunoscuta sub numele de „sfanta impartasanie”, nici nu a spus „adevarat graiesc voua, ca unul dintre voi Ma va vinde” – de altfel, tot ce e scris incepand din acest punct este o minciuna inventata.
Luni de zile mai tarziu, am notat discutia pe care am auzit-o intre doi oameni, langa templu: Sinedriul se gandea ca, daca L-ar crucifica pe Iisus, L-ar transforma intr-un martir si ar da putere invataturilor Lui, asa ca s-au hotarat sa Il biciuiasca si sa Il dea afara din tara – ceea ce L-ar fi discreditat in ochii oamenilor, care apoi L-ar fi uitat repede.
Cand i-am spus asta lui Iisus, El a spus ca nu putea evita bataia si exilul – dupa cum mi-am notat eu in jurnal, am intuit ca El simtea ca era important sa lase lucrurile sa se intample asa. Asa a si fost si, la scurt timp dupa asta, El si Maria Magdalena au plecat in orientul indepartat, unde stia ca vor fi bineveniti. In cateva dintre discutiile noastre de inceput, El mi-a povestit despre anii tineretii petrecuti acolo, unde a invatat de la maestri cum sa faca ceea ce biblia numeste „miracole” – dar, dupa cum le-a spus Iisus, multimilor, tot ce putea El sa faca, puteau si ei.
Am pastrat legatura de-a lungul anilor, prin scrisori ocazionale si, atunci cand primeam una de la el, o puneam in jurnal – se adunasera cateva zeci. In cautare de elevi noi, a trebuit sa ma mut din cand in cand, ceea ce mi-a oferit numeroase ocazii sa intalnesc oameni care auzisera ca Il cunosteam pe Iisus si doreau sa afle despre invataturile Lui. Din cand in cand, ma mai intalneam cu Luca, care avea cateodata noutati despre unul sau altul dintre „discipoli”, dar legatura noastra comuna era Iisus si, dupa ce El a plecat, a fost normal sa ne continuam fiecare drumul, separat.
Dupa moartea mea, la o varsta inaintata, hangiul a vandut cufarul in care imi tineam jurnalele. In cele din urma, ele au cazut in mainile cuiva din guvern si, inainte de a fi arse, au condus la Evanghelia dupa Sf. Matei.
Ceea ce v-am spus nu atenueaza cu o iota puterea lui Iisus sau a invataturilor Sale corecte! Adevarul vietii Lui – a avut sotie si copii si a avut dorinte, idei, sperante, prieteni, opozitie, dezamagiri, suparari si vremuri fericite, ca orice alt om – ii onoreaza chiar mai mult invataturile, decat pretentia falsa a religiei ca el era „singurul fiu al lui Dumnezeu”.
Si in acelasi timp, nimic din ceea ce am spus nu inseamna ca oamenii care cred ca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu sunt in vreun fel mai putin buni in inima lor – au fost numai dezinformati. Fiecare suflet are propria calatorie in lumina adevarului si nu exista limite de timp – viata sufletului este eterna. Daca persoanele pe care le iubiti din suflet nu se afla pe aceeasi cale cu voi, continuati-va cu incredere calea si respectati dreptul lor divin de a si-o alege pe a lor.
Si acum, preaiubita familie Pamanteana, va vorbesc din nou din partea noastra, a tuturor celor de pe acesta statie. In fiecare clipa suntem alaturi de voi, in spirit si in iubire neconditionata.
IUBIRE si PACE
Suzanne Ward
Sursa: Editura For You