vineri, 3 ianuarie 2014

Apocalipsa - Semnele Sfarsitului - DOCUMENTAR Full


Semnele Sfarsitului - Full
Semnele revenirii lui Iisus
Criza finala



http://www.youtube.com/watch?v=TDR-C7DtW6s

In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii...


Banner2013
We invite you to explore the NEW NealeDonaldWalsch.com   

In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii...
...ca fiecare zi este un Nou Inceput.

Un nou ciclu incepe in aceasta zi - si totusi, in fiecare zi 
incepe un ciclu nou. Ba chiar in fiecare clipa.
Asadar, daca astazi trebuie sa iti dai seama de ceva, 
recunoaste ce simbolizeaza aceasta zi: miracolul Ciclului nesfarsit, continuu, al Vietii.

Ce zi mare! Ce timp de sarbatoare!
Astazi, o luam din nou de la capat! Intoarcem pagina.
Astfel, renunta la tot ce nu mai doresti sa cari cu tine mai departe.
Renunta la orice frica, tristete, manie, dezamagire, 
resentimente  sau regrete... lasa-le sa plece.

Iar acum, folosind caracterul special al acestei zile drept 
rampa de lansare, haideti sa ne continuam Viata!

Cu dragoste, prietenul tau
Neale.

 
On this day of your life, I believe God wants you to know...

...that every day is a New Beginning.
 
A new cycle begins this day, yet a new cycle begins
every day. Indeed, every moment. So if you recognize
anything on this day, recognize what it symbolizes: The
miracle of the endlessly continuing Cycle of Life.
 
What a grand day! What a time for celebration! We
begin again today! We turn the page! And so, let go
of all that you do not wish to carry with you any further.
Any fear, any sadness, any anger, any resentment, any
disappointment, any lament...let it all go. And now, 
using the specialness of this day as a springboard, 
let's get on with Life!
Love,  Your Friend 
Neale_sig

Sursa: Editura For You 

7 lucruri de care nu trebuie să-ți pese dacă vrei să fii fericită

7 lucruri de care nu trebuie sa-ti pese daca vrei sa fii fericita
Descoperă 7 lucruri cu care nu trebuie să-ți bați capul dacă vrei să fii fericită:
1. Ce cred alții
E important să-ți urmezi propriile instincte și să faci ceea ce-ți dorești fără să-ți pese de ceea ce cred alții. Este viața ta, în care trebuie să faci propriile alegeri și să iei propriile decizii.  De ce ar trebui să-ți pese de părerile celorlalți? Dacă te gândești mereu la ceea ce cred persoanele din jurul tău, ajungi să-ți trăiești viața pentru ele și nu pentru tine.
2. Greșelile din trecut
Toată lumea face greșeli, însă persoanele puternice se raportează într-un mod diferit la acestea. Învață să accepți că toată lumea face greșeli și că nimeni nu e perfect. Acordă-ți circumstanțe atenuante și încearcă să te ierți mai des pentru ceea ce ai făcut.
3. Eșecuri
Eșecurile înspăimântă pe toată lumea, însă importantă aici este atitudinea ta în fața unei înfrângeri. Dacă privești un insucces ca pe o confirmare a faptului că nu ești perfectă, atunci vei fi mereu nefericită. Trebuie să pui eșecul în legătură cu actul de a renunța. Dacă încă nu ai renunțat, atunci nu ai suferit un eșec. Învață să privești eșecul ca pe o curbă a învățării, ca pe un proces de încercare și eroare.
4. Ceea ce n-ai
E în natura umană să ne dorim mereu mai mult, însă dacă ajungi să te gândești în permanență la ceea ce nu ai vei fi cu siguranță nefericită. În schimb, axează-ți gândurile pe  lucrurile din viața ta care te fac să fii fericită. Întotdeauna vor fi persoane care vor avea mai mult și persoane care vor avea mai puțin decât tine, însă, de cele mai multe ori, ceea ce ai este suficient pentru a fi fericită.
5. Ce mă fac dacă?
N-are niciun sens să-ți faci griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla care s-ar putea petrece în viitor. Nimeni nu poate prezice viitorul și este inutil să te torturezi cu lucruri care ar putea foarte bine să nu se întâmple niciodată. Amintește-ți în permanență că tipul acesta de griji îți irosesc energia și îți distrag atenția de la lucrurile importante din viața ta. Dacă poți face ceva pentru a-ți schimba în bine viitorul, nu sta pe gânduri și fă-o. Dacă nu, evită să te gândești la ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că n-ai de unde să știi cum se vor aranja lucrurile. 
6. Voi fi fericită când…
Când ajungem să credem că vom deveni fericite după ce un anumit lucru se va fi întâmplat în viața noastră, ceea ce facem este să ne punem viața pe “pauză” până la acel moment.  Învață să trăiești în prezent și să-ți pese mai puțin dacă vei fi sau nu fericită în viitor. Alege să devii fericită acum. Fericirea nu este o destinație, este un mijloc de transport.
7. Așteptările societății
Fii slabă, frumoasă și bogată, iar atunci vei fi adorată. Asta îți transmite zilnic mass-media, însă este o mare prostie. Când te placi și te accepți așa cum ești, n-ai nevoie să demonstrezi nimănui nimic. Tuturor ne place să vedem imagini perfecte, însă nu uita că cele din reviste sunt cât se poate de artificiale. Învață să te iubești cu toate imperfecțiunile pe care le ai. Adevărata fericire este acceptarea de sine.
[Sursa: lifehack.org]

7 feluri prin care să îți păcălești trupul să rămână sănătos

7 feluri prin care sa-ti pacalesti trupul sa ramana sanatos
Surpriză! Studiile arată că sentimentele și gândurile ne ajută să fim sănătoși mai mult decât un dulăpior plin cu medicamente. Așa că, înainte să alegi să iei o pastilă, descoperă ce poți face ca să te ajuți singură:
Citește și descoperă 7 feluri prin care îți poți păcăli trupul să rămână sănătos:
1. Râzi ca să scapi de problemele cardiace
Râsul rămâne un panaceu universal. Un studiu recent al Universității medicale din Maryland a descoperit că un râs sănătos provoacă creșterea nivelului de endorfine din corp, ajutând la eliberarea de oxid nitric, care protejează împotriva radicalilor liberi din interiorul vaselor de sânge ale inimii. Autorul, medicul Michael Miller, susține că doar 10 minute de râs pe zi scade riscul unui infarct.
2. Optimismul ține răcelile departe
Să îți schimbi perspectiva asupra vieții te-ar putea ajuta să ții răcelile la distanță. Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburg Carnegie Mellon au descoperit că optimiștii dezvoltă mai puține simptome ale răcelii decât pesimiști. Totul se întâmplă pentru că pesimiștii își cresc nivelul de cortizol, hormonul stresului, care împiedică producția de celule albe, cele care luptă împotriva infecțiilor. Astfel, imunitatea organismului scade și răcelile pot apărea.
3. Ascultă muzică înainte de a adormi
Ascultatul unei muzici liniștitoare înainte de adormi îți poate crește calitatea somnului cu peste 35%, susțin cercetătorii din Taiwan. Muzica recomandată de autorii studiului este cea clasică și de jazz, care au avut un efect major asupra scăderii nivelului de hormoni ai stresului prezenți în organism, au dus la încetinirea bătăilor inimii și au îmbunătățit respirația. Efectul ar putea însemna trecerea de la un somn agitat la unul adânc și din care să te trezești complet refăcut.
4. Roagă-te ca să trăiești mai mult
Persoanele care mergeau la biserică și se rugau cel puțin o dată pe săptămână și-au crescut cu 46% șansele de a trăi mai mult, susțin cercetătorii de la Duke University, care au realizat un studiu timp de 6 ani. Alte studii indică, de asemenea, o conexiune între credință și durata vieții.
Persoanele cu nivel crescut al stresului nu trăiesc mult și rugăciunile reușesc să micșoreze stresul, pentru că cerem ajutorul, explică cercetătorii efectul. Mai mult, cei care merg la biserică tind să ia parte și la alte activități sociale și se bucură de sprijinul familiei și prietenilor, care ne ajută să evităm sau să trecem mai ușor peste momentele dificile.
5. Imaginația te scapă de sindromul premenstrual
Cercetările au descoperit că vizualizarea poate echilibra fluctuațiile hormonale responsabile de sindromul premenstrual. Un studiu a descoperit că femeile care sufereau de sindrom premenstrual acut reușeau să scape 58% din simptome, doar practicând tehnici de relaxare, așa cum este vizualizarea unor peisaje frumoase.
6. Respiră adând ca să reduci tensiunea arterială
Atunci când ne stresăm corpul eliberează epinefrină și norepinefrină, hormoni care cresc imediat tensiunea arterială, explică un medic cardiolog. Dar respirația înceată, adâncă, sau repetiția înceată, timp de 10 minute, a unui cuvânt la alegere, poate să ajute la echilibrare și la reducerea tensiunii arteriale. Experții de la Universitatea din Kentucky a descoperit că persoanele care practicau meditația frecvent și-au redus tensiunea arterială semnificativ în doar câteva luni.
7. Cântă o melodie: alungă depresia
Atunci când cântăm, de unii singuri, o melodie, mai ales una optimistă sau pozitivă, corpul nostru eliberează o serie de endorfine care ne fac să ne simțim bine și serotonină care ne ridică instant dispoziția. Mai mult, cântatul e un moment care permite persoanelor depresive să se concentreze asupra altui lucru, fără a mai reveni, obsedant, la gândurile negative.
[Sursa: womansday.com; sursa foto: Flickr/Marcy Kellar]
http://fabuloase.ro/

Horoscopul săptămânii 6-12 ianuarie

Horoscopul saptamanii 6-12 ianuarie

Citește și descoperă ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna 6-12 ianuarie:
Berbec
Atât pe plan amoros cât și pe cel al carierei, îți vei schimba cu ușurință părerile și vei deveni campioană la a încălci până și cele mai simple lucruri. Din fericire, situația este trecătoare și nu va dura foarte mult. Chiar dacă abia s-au încheiat Sărbătorile de iarnă, vei fi tentată să-ți faci deja planuri de vacanță. Ai grijă să nu amesteci sentimentele cu banii, vei avea de pierdut. De asemenea, gândește-te de două ori înainte să împrumuți sau să ceri bani cu împrumut de la prieteni.
Taur
Ai mare grijă de sănătatea ta, însă ferește-te să devii ipohondră, care este o boală la rândul ei. Ia medicamente doar dacă ai nevoie cu adevărat cu ele și neapărat după ce consulți un medic. Vei simți o nepotrivire între obligațiile pe care le ai și ceea ce ți-ai dori să faci cu adevărat. În schimb, pe plan profesional nu vei întâmpina niciun obstacol. Este bine să porți doar discuții profesionale cu colegii, pentru a te feri de unele certuri care ar putea apărea.
Gemeni
Pe plan profesional, există mari șanse să se petreacă evenimente neașteptată. Chiar dacă te vei simți descurajată, nu lua decizii pripite și în niciun caz nu demisiona fără să ai o plasă de siguranță. Ferește-te de excese, mai ales în ceea ce privește fumatul și consumul de alcool. E bine să fii prudentă și să nu te iei decizii la nervi.
Rac
Conjunctura astrală va face ca nervii să-ți fie întinși la maximum. Vei trăi cu senzația că o activitate pe care o întreprinzi este sortită eșecului, iar asta va face ca moralul tău să fie la pământ. Este posibil să te simți săptămâna aceasta atrasă de o persoană care te va fascina. Ai grijă în ceea ce privește finanțele tale: evită problemele financiare care ar putea să te pună în situații neplăcute. Evită și să cheltuiești mulți bani pentru a-ți satisface capriciile.
Leu
Vei tânji după o relație amoroasă care nu-ți va pretinde foarte multe angajamente și nu va avea viitor. Îți va fi pe plac însă, așa cum este firesc, nu îți vei pune mari speranțe în ea. Va fi o bucurie de moment pe care consideri că o meriți.
Fecioară
Conjunctura astrală te va face să intri într-o ușoară depresie, iar ciocolata poate fi remediul perfect. Ai grijă însă să nu exagerezi! Pe plan profesional, va fi o săptămână frustrantă. Vei avea multe obligații și sarcini de îndeplinit, iar singura soluție pentru a o scoate cu bine la capăt este să fii extrem de ordonată și să-ți stabilești anumite priorități.
Balanță
Pentru a avea grijă de inima ta și a preveni unele probleme cardiace, încearcă să faci jogging când timpul ți-o permite. Conjunctura astrală este favorabilă pentru planul carierei, însă circumstanțele nu sunt potrivite pentru realizarea unor proiecte mărețe. Cel mai bine este să te ții săptămâna aceasta de sarcinile tale de rutină și să le duci la îndeplinire până în cele mai mici detalii.
Scorpion
Te vei simți agresată de o prietenă care te copleșește cu sfaturi, iar cea mai bună soluție este să-i spui direct în față să înceteze. Vei avea unele realizări pe plan profesional, însă există riscul să te enervezi și să îți pierzi cumpătul. Nu lăsa emoțiile să îți întunece judecată și comportă-te într-un mod cât mai diplomatic.
Săgetător
Pe plan profesional, vei avea o săptămână agitată și încărcată de probleme. Luna îți va exacerba impulsurile sexuale și, dacă ești căsătorită, vei fi tentată să ai o aventură extraconjugală. Apelează la voința ta puternică nu pentru a-ți anihila instinctele, ci pentru a le ține sub control mai bine.
Capricorn
Este o perioadă în care se pot petrece atât lucruri plăcute cât și neplăcute. Vei fi susținută când vei dori să iei decizii, însă există posibilitatea să apară totuși unele probleme în ceea ce privește viața ta sentimentală. Prioritatea ta de căpătâi va rămâne familia.
Vărsător
Evită să fii prea posesivă și intransigentă cu membrii familiei tale și, dacă ai, oferă-le copiilor tăi mai multă libertate. Conjunctura astrală îți va amplifica instinctele sexuale în această perioadă, așa că ai grijă să nu cazi pradă tentației și să regrerți mai târziu.
Pești
Sprijinul primit din partea prietenilor va fi de mare ajutor pentru tine. Vei constata cu bucurie că te poți bucura de devotamentul lor și asta te va încuraja să le faci confidențe. Ai grijă, pe planul carierei pot apărea multe capcane. Pe plan financiar, nu te aventura să faci investiții riscante cu gândul la câștiguri mari și facile: rezultatele vor fi catastrofale.

Horoscop: Ce spune ora naşterii despre tine


Ora naşterii joacă o importanţă majoră în astrologie. Vezi ce 
spune acest detaliu despre tine şi drumul tău în viaţă!
de Amelia Matei, 14 Ianuarie 2013
  • femeie cu ceas in mana
    Sursa Foto: Thinkstock

Orele 00:00 – 2:00

Cea mai importantă trăsătură a ta este dorinţa de a învăţa. Ai o minte ascuţită şi păreri bine stabilite în toate domeniile. Pentru tine nu contează lucrurile materiale, cum sunt banii, hainele, casele. Tu îţi doreşti să înveţi, să descoperi lucruri noi, să călătoreşti, să citeşti.

Orele 2:00 – 4:00

Îţi place să te bucuri de viaţă, cu tot ce înseamnă ea: mâncare bună, o casă confortabilă, haine frumoase, maşini de lux. Nu îţi pasă cum le procuri şi uneori poţi deveni lipsită de scrupule în goana ta după bani. Dacă nu există posibilitatea să faci rost de bani uşor, eşti gata să munceşti pentru confortul tău.

Orele 4:00 -  6:00

Cel mai important lucru pentru tine este să fii prima în toate aspectele vieţii tale. Eşti un lider înnăscut şi probabil că vei ajunge la un moment dat pe un post de conducere important. Îţi place să dictezi şi că-i controlezi pe ceilalţi. Eşti o persoană foarte directă, chiar dacă asta doare uneori.

Ora 6:00 – 8:00

Eşti o persoană secretoasă şi misterioasă. Cei din jur nu te înţeleg şi te consideră dificilă. De fapt, eşti o persoană sensibilă şi îţi place să-i ajuţi pe cei din jur. Nu ai o viaţă uşoară, dar eşti foarte puternică şi treci peste toate. Cu timpul vei ajunge să te ocupi mai mult de alţii decât de tine.

Orele 8:00 – 10:00

Eşti o persoană sociabilă şi oamenii din jurul tău sunt foarte importanţi pentru tine. La fel de importantă este poziţia ta socială şi renumele tău. Ţii foarte mult la imaginea ta, de care ai grijă cum te pricepi mai bine. Poţi avea o carieră de succes în politică. Eşti foarte diplomată şi politicoasă.

Orele 10:00 – 12:00

Eşti foarte disciplinată şi nu eziţi să faci orice sacrificiu ca să obţii ceea ce îţi doreşti. Eşti cunoscută în domeniul în care lucrezi şi ai o imagine aproape perfectă. Însă când e nevoie devii o femeie lipsită de scrupule – acesta e defectul tău cel mai mare. Eşti autoritară, materialistă şi ai mari şanse de succes în viaţă.

Orele 12:00 – 14:00

Eşti o mare aventurieră pe toate planurile vieţii tale. Nu-ţi place să stai într-un loc, să ai aceeaşi relaţie ani în şir, să ai aceiaşi prieteni. Energia de care dai dovadă te ajută să-ţi câştigi traiul fără probleme, chiar dacă nu ai un job stabil. Nu îţi plac oamenii plicticoşi, banali şi adori boemii.

Orele 14:00 – 16:00

Ai parte de suişuri şi coborâşuri în viaţă. Probabil şi pentru că eşti o persoană impulsivă şi acţionezi numai pe baza instinctului. În funcţie de noroc, acest lucru poate fi bun sau rău. Te obişnuieşti devreme cu obstacolele şi nu te mai sperie nimic în viaţă. Eşti capabilă de adevărate miracole atunci când te decizi să lupţi pentru o cauză. 

Orele 16:00 – 18:00

Iubeşti oamenii şi îţi place să stai printre ei, fie că sunt prieteni buni sau străini. Îţi place că descoperi oamenii, să legi prietenii, să te îndrăgosteşti. Atunci când oamenii te dezamăgesc suferi foarte mult, dar ştii mereu să-ţi revii. Eşti o persoană inteligentă, politicoasă, plină de tact. Poţi fi un bun arbitru în conflictele celorlalţi.

Orele 18:00 – 20:00

Eşti o persoană veselă, optimistă, solară. Poţi să faci ziua mai bună oricui cu un singur zâmbet. Ai nevoie de oameni în jurul tău, iar oamenii au nevoie de tine. Dacă ai prieteni nu-ţi mai trebuie nimic pe lume, poate doar o relaţie de cuplu fericită. Înfrunţi cu mult curaj obstacolele şi eşti foarte altruistă.

Orele 20:00 – 22:00

Eşti un bun lider şi trebuie să profiţi de această calitate dacă vrei o viaţă îndestulată. Îţi place să înveţi, să călătoreşti, să descoperi locuri şi oameni. Oriunde mergi, vei fi iubită şi respectată. Din păcate, ai uneori nişte perioade mai negre când eşti uşor depresivă şi nimeni nu îţi intră în voie.

Orele 10:00 – 12:00


Eşti mereu în centrul atenţiei, ceea ce, evident, îţi place. Nu prea ştii ce este generozitatea, altruismul. Vrei să ţii totul pentru tine, lucru care în final îţi prinde bine. Numai cei foarte apropiaţi au parte de generozitatea ta, mai ales că ai un simţ al responsabilităţii foarte dezvoltat. Ţii mult să-ţi ajunţi părinţii.

6 afectiuni tratate cu laptisor de matca


afectiuni tratate cu laptisor de matcaLaptisorul de matca este hrana exclusiva a matcii (regina albinelor), care traieste 6, 7 sau chiar 8 ani. Larvele de albine sunt hranite cu laptisor de matca pana la varsta de 3 zile, iar albinele traiesc doar 4-6 sapatamani. Desi este comparat adesea cu mierea, laptisorul de matca ii depaseste cu mult proprietatile – este un aliment-medicament complet. In permanenta sunt descoperite noi beneficii ale laptisorului de matca. Acest produs al stupului trateaza cu succes fertilitatea, reumatismul, dar este foarte eficient si pentru imunitate, colesterol crescut sau in combaterea oboselii. Iti prezentam mai jos 6 afectiuni tratate cu laptisor de matca.
1. Cura cu laptisor de matca pentru stres
Laptisorul de matca combate stresul datorita continutului sau de triptamina, un acid aminat necesar sintetizarii serotoninei. Serotonina joaca un rol important in functionarea creierului, pentru adaptarea la somn si pentru un somn bun.
In functie de gradul de surmenaj, fa o cura cu laptisor de matca de 2-4 ori pe an. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
2. Laptisor de matca pentru imunitate
Laptisorul de matca este folosit in mod traditional pentru a intari imunitatea. Studiile au demonstrat ca actiunea imunostimulatoare a laptisorului de matca se datoreaza continutului sau ridicat in vitamine (mai ales cele din grupa B), in acizi grasi, proteine si flavonoide (substante cu o mare capacitate antioxidanta).
Fa o cura cu laptisor de matca pentru imunitate, mai ales la schimbarile de anotimp. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
3. Laptisorul de matca combate oboseala
Potrivit unui studiu japonez, laptisorul de matca combate oboseala, gratie continutului sau de vitamine, minerale, acizi aminati esentiali si acetilcolina. Acetilcolina este un neurotransmitator, care joaca un rol important in sistemul nervos central si sistemul nervos periferic, mai ales prin stimularea activitatii musculare.
Pentru a combate oboseala, ia laptisor de matca in cura, de 2-3 ori pe an. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
4. Laptisor de matca pentru bufeurile de caldura
Laptisorul de matca este un adevarat elixir pentru aparatul reproducator feminin. Pe langa faptul ca trateaza infertilitatea si imbunatateste functia ovariana, s-a demonstrat ca laptisorul de matca reduce simptomele menopauzei, printre care si bufeurile de caldura.
Fa cure cu laptisor de matca de 2-3 ori pe an, ca sa reduci simptomele menopauzei. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
5. Laptisorul de matca scade colesterolul
Un studiu japonez a demonstrat ca laptisorul de matca poate scadea semnificativ nivelul colesterolului din sange. La jumatate dintre pacientii care au luat cate 6 grame de laptisor de matca timp de 4 saptamani, colesterolul rau a scazut la jumatate. Consumul de laptisor de matca influenteaza o enzima implicata in sintetizarea colesterolului.
In paralel cu o alimentatie sanatoasa, fa de 2-3 ori pe an o cura cu laptisor de matca. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
6. Laptisorul de matca imbunatateste memoria
Triptamina prezenta in laptisorul de matca imbunatateste memoria si stimuleaza procesul de invatare. Un alt produs al stupului foarte bun in perioada examenelor este mierea de floarea soarelui, care contine lecitina in stare pura.
Inainte de examenele grele, poti face o cura cu laptisor de matca. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.


4 ASTEROIZI se apropie VERTIGINOS de Pământ. "Nu e niciun pericol", spun astronomii

Patru asteroizi vor trece în luna ianuarie la o distanţă relativ mică faţă de Pământ, însă astronomii spun că nu există niciun pericol pentru planeta noastră.

Patru asteroizi se vor apropia de Pământ în luna ianuarie
Patru asteroizi se vor apropia de Pământ în luna ianuarie
Un nou asteroid va trece pe lângă Pământ vineri, însă astronomii spun că distanţa la care va trece pe lângă Terra este suficient de mare pentru a nu reprezenta un pericol, informează Mediafax.
Potrivit astronomilor, asteroidul numit 2013 YL2, descoperit pe 23 decembrie 2013, va trece la cea mai mică distanţă de Terra, aproximativ 1,4 milioane de kilometri, vineri.
Această distanţă este de peste trei ori mai mare decât cea care desparte Terra de satelitul ei natural, Luna, iar pentru a-l observa sunt necesare instrumente de înaltă precizie.
Asteroidul a fost descoperit pe 23 decembrie 2013 şi de atunci a putut fi observat în peste 50 de reprize, mai ales de la observatorul astronomic Los Campitos din Argentina, pe 29 decembrie. Acest lucru le-a permis astronomilor să îi calculeze traiectoria, viteza şi alţi parametri.
Potrivit estimărilor specialiştilor, 2013 YL2 are un diametru de 80 - 102 metri. Forma, masa şi compoziţia nu sunt însă deocamdată cunoscute. Trecerea la cea mai mică distanţă de Terra, vineri, le-ar putea permite astronomilor să afle mai multe informaţii despre acest asteroid.
O ocazie rară, pentru că următoarea lui trecere pe lângă Terra va avea loc în ianuarie 2023, potrivit site-ului NEODyS. Potrivit specialiştilor, atunci, acest asteroid va trece pe lângă Pământ la o distanţă şi mai mare, de peste 10 milioane de kilometri.
Ulterior, asteroidul se va mai apropia de Terra în 2032 şi în 2060, dar la distanţe şi mai mari.
Asteroidul 2013 YL2 nu este însă singurul astfel de "vizitator" al Pământului, în ianuarie. Potrivit site-ului SpaceWeather.com, un altul numit 2013 YM48, cu un diametru de circa 30 de metri, va trece pe lângă Terra, pe 6 ianuarie, la o distanţă de peste 3 milioane de kilometri.
De asemenea, pe 21 ianuarie, asteroidul 2007 SJ, cu un diametru de aproape 2 kilometri, va trece pe lângă Terra la o distanţă de circa 7,7 milioane de kilometri, iar pe 28 ianuarie, asteroidul 2012 BX34 va trece pe lângă Terra la o distanţă de 3,6 milioane de kilometri.

Sursa: www.realitatea.net

Previziuni înspăimântătoare ale unuia dintre cei mai prolifici profeți ai lumii. Multe s-au adeverit

Edgar Cayce a fost unul dintre cei mai prolifici profeți ai lumii. A fost numit "profetul adormit" pentru că printr-o forță străină oamenilor obișnuiți reușea să se conecteze la o altă lume, unde putea vedea cu ușurință atât viitorul, cât și trecutul omenirii.

Edgar Cayce a fost unul dintre cei mai prolifici profeți ai lumii.
Edgar Cayce a fost unul dintre cei mai prolifici profeți ai lumii. / FOTO: www.efemeride.ro
Numeroase dintre predicțiile sale s-au îndeplinit întocmai, fapt pentru care a ajuns și a rămas în centrul atenției publice chiar și în ziua de astăzi. Cayce a devenit cunoscut în ultima perioadă a vieții sale datorită profețiilor sale cu toate că faptului că acesta scria materiale despre teologie sau medicina. Scepticii susțin că abilitățile de medium ale lui Cayce pun sub semnul întrebării răspunsurile sale cu temă religioasă.
De-a lungul timpului Cayce a făcut mai multe previziuni despre viitorul apropiat sau îndepărtat al lumii. Undele dintre aceste previziuni sunt de-a dreptul șocante, altele mai puțin. Pentru că profețiile sale sunt de-a dreptul fascinante, am alcătuit o listă cu cele mai importante evenimente pe care le-a prezis Cayce pentru lumea întreagă:

Temperaturile vor crește constant în Antarctica și Arctica, cauză pentru care se vor trezi numeroși vulcani de pe glob. Vor urma erupții așa cum nu s-a mai văzut niciodată.

Cea mai mare parte a Europei se va schimba într-o singură clipă.

Sudul Canadei nu va fi influențat de schimbările prin care va trece Terra.

Japonia se va scufunda, cea mai mare parte de costă din SUA se va regăsi pe fundul oceanului. Lumea întreagă va avea de suferit.

Porțiunea superioară a Europei se va rupe de restul continentului și va migra spre SUA.

Se vor naște mulți profeți falși care vor provoca panică în lume cu profețiile lor eronate. Aceștia se află în slujba întunericului și prin faptele lor nu fac altceva decât să pregătească lupta finală, adică Armaghedonul.

Soarele își va pierde din strălucire și atunci oamenii își vor pierde drumul spiritualității. O singură stea de pe cer va indica drumul spre lumină.

Cele mai multe dintre modificările de pe Terra vor fi influențate de ciclurile prin care va trece Soarele.

Un cutremur masiv la lovi California și abia apoi fiul tânărului rege va domni.

Mesagerul din ceruri va apărea și atunci oamenii trebuie să decidă pe ce drum vor apuca.

Drumul către Atlantida începe din Binimi. Atunci când va fi descoperit se vor afla numeroase dintre secretele atlanților.

Egiptul este centrul spiritual al lumii. În jurul acestei forțe s-a clădit întreaga civilizație umană.

Un preot din Arabia sau Tibet va veni pentru a-i învăța pe oameni misterul stelelor și va însămânța o nouă viziune asupra spiritualității.

Schimbarea polilor va influența decisiv viața pe Terra. Cele mai multe dintre animale o să dispară, iar viața omului se va schimba dramatic.

Doar celor inițiați li se vor deschide porțile orașului misterios, care va apărea de nicăieri. Ceilalți nici nu îl vor putea vedea măcar.

Dacă omenirea vrea să evite distrugerea, trebuie să se întoarcă la modul natural de viață. Aceasta este singura opțiune pentru evitarea dezastrului total.

Atunci când va începe era celui de-al cincilea Soare (după ziua de 12 decembrie 2012) va începe o nouă era marcată de cele mai multe schimbări. Doar cei care vor ține pasul și vor înțelege că schimbarea face parte din viață, vor ajunge să experimenteze cele mai deosebite sentimente și trăiri, adică viața în esența sa.

Oamenii vor putea să trăiască mai mult decât în prezent. Această descoperire va arunca omenirea într-un alt proces al evoluției.
Citeşte mai mult efemeride.ro.

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE BOBOTEAZĂ. Ziua în care se alungă spiritele malefice



Boboteaza, serbata in ziua de 6 ianuarie, incheie ciclul sarbatorilor de iarna si are, pe langa intelesurile crestine - momentul nasterii spirituale a Mantuitorului - trasaturi de mare sarbatoare populara.
In ajunul Bobotezei se pregateste o masa asemanatoare cu masa din ajunul Craciunului. Pe masa din "camera de curat" se asterne o fata de masa, aleasa special pentru acest moment, sub fata de masa se pune fan sau otava iar pe fiecare colt se pune cate un bulgare de sare. Deasupra se aseaza douasprezece feluri de mancare: coliva - grau pisat, fiert, indulcit cu miere si amestecat cu nuca pisata -, bob fiert, fiertura de prune sau perje afumate, sarmale ( "galuste" ) umplute cu crupe, bors de "burechiuse" sau "urechiusele babei" - bors de fasole alba in care se fierb coltunasi mici, umpluti cu ciuperci, ce au colturile lipite in forma de urechiuse -, bors de peste, peste prajit, "varzare" - placinte de post umplute cu tocatura de varza acra -, placinte cu mac etc, scrie
Pana la sosirea preotului cu Iordanul sau Chiraleisa, nimeni nu se atinge de mancare iar, imediat dupa sfintirea mesei, parte din bucate sunt adaugate in hrana animalelor pentru "a fi protejate de boli si pentru a fi bune de prasila".
Alta data, dupa ce preotul rostea Troparul Botezului si stropea cu agheasma in casa si pe gospodari, era invitat sa se aseze pe lavita. Sub laicerul de pe lavita erau asezate, din timp, boabe de porumb - "ca sa stea clostile pe oua" - si busuioc - "ca sa vina petitorii'. Busuiocul acesta era folosit, mai tarziu, in descantecele de dragoste.
In semn de rasplata se dadeau: bucate ("desagarului"), bani (preotului), nuci, mere si covrigi (copiilor) iar, pe crucea preotului, gospodina casei aseza cel mai frumos fuior de canepa. Oferirea fuiorului avea mai multe semnificatii: se credea ca de firele acestuia se vor prinde toate relele, ca fuiorul devenea o punte peste care vor trece sufletele mortilor sau ca Maica Domnului va face din canepa un voloc cu care va prinde sufletele mortilor din iad pentru a le ridica in rai, scrie crestinortodox.ro.
Ajunul Bobotezei
Ajunul Bobotezei era, in egala masura, si un moment favorabil farmecelor, descantecelor si altor practici magice. Dimineata, inainte de aprinderea focului, se strangeau cenusa din soba si gunoiul din casa pentru a fi pastrate pana in primavara, cand se presarau pe straturile cu legume "pentru a le face rodnice si a le proteja de gujulii". Fanul de sub fata de masa si bulgarii de sare se adaugau in hrana animalelor "pentru a le feri de farmece, de boli si de duhurile rele". In acelasi scop era folosita si agheasma luata de la preotul care venea cu Iordanul.
Se credea ca daca, in dimineata Ajunului de Boboteaza, pomii erau incarcati cu promoroaca, acestia vor avea rod bogat. De asemenea, se credea ca animalele din grajd vorbesc la miezul noptii dinspre ziua de Boboteaza despre locurile unde sunt ascunse comorile.
In aceasta zi erau interzise certurile in casa si nu se dadea nimic ca imprumut, nici macar jaratec din focul din vatra.
In seara de Ajun se savarseau practici de aflare a duratei vietii. Inainte de culcare, se luau carbuni din vatra si se denumeau cu numele tuturor membrilor familiei. Se credea ca primul care va muri, va fi cel al carui carbune se va stinge mai repede.
Boboteaza - sfinitirea apei
In ziua de Boboteaza are loc sfintirea apei, in timpul slujbei de Iordan. Pregatirea acestui moment se face, si astazi, cu multa atentie, in fiecare comunitate. Locul de desfasurare a slujbei se alege impreuna cu preotul satului, de obicei intr-un spatiu mai larg - unde sa fie cel putin o fantana -, in imediata vecinatate a unei ape curgatoare, in gospodaria unui om sau in curtea bisericii. Pentru acest moment se aduce apa, care se punea in vase mari de lemn si, tot acum, se taie, la rau, o cruce mare de gheata. In jurul acestei cruci sau in jurul crucii care se afla in mod normal in curtea bisericii, se desfasoara intreg ceremonialul religios, la care participa toata suflarea comunitatii.
Dupa slujba de sfintire a apei, transformata in agheasma, fiecare satean isi ia apa sfintita in vasele de lemn sau de sticla cu care a venit de acasa. Pe drumul de intoarcere ei striga "Chiraleisa"- pentru belsugul holdelor viitoare, pentru purificarea aerului si pentru cresterea cat mai mare a canepii - si toarna cate putina agheasma in toate fantanile intalnite in cale. Odata ajunsi acasa, oamenii sfintesc cu agheasma sura, grajdul, animalele din grajd, pomii din livada, casa si interiorul casei.
Boboteaza - practici populare de purificare a spatiului si de alungare a spiritelor malefice
Boboteaza cumuleaza elemente specifice de reinnoire a timpului calendaristic, la riturile crestine adaugandu-se practici populare de purificare a spatiului si de alungare a spiritelor malefice. In Bucovina, purificarea aerului se facea, candva, prin focuri si fumegatii, in cadrul unui obicei numit Ardeasca. Aceasta manifestare avea loc imediat dupa sfintirea apei cand tinerii se retrageau pe locuri mai inalte, avand asupra lor carbuni aprinsi ce fusesera folositi anterior la aprinderea secaluselor, si aprindeau focurile de Boboteaza. Rugul era facut din vreascuri si frunze uscate stranse de feciori cu o zi inainte. Tinerii cantau si dansau in jurul focului si sareau peste foc, atunci cand acesta se mai potolea, in credinta ca vor fi feriti, astfel, de boli si de pacate. La plecare, fiecare lua carbuni aprinsi cu care, odata ajunsi acasa, afumau pomii din livada in scop fertilizator. De asemenea, inconjurau casa cu pulberea folosita ca incarcatura pentru secaluse crezand ca, in acest fel, casa va fi ferita de primejdii, mai ales de trasnete.
In cele trei zile, cat tine Boboteaza in Bucovina, exista sate in care vecinii, prietenii si rudele obisnuiesc a se colinda reciproc, dupa cum exista comunitati in care, in aceste zile, reapar mascatii. Tinerii, mascati in babe si mosnegi, colinda mai ales pe la casele unde se gasesc fete de maritat, obiceiul fiind o reminiscenta a cultului mosilor si stramosilor precum si a unor vechi practici fertilizatoare.