vineri, 7 noiembrie 2014

Remedii feng shui pentru neutralizarea unor energii negative

Una dintre cele mai folositoare laturi ale artei feng shui este că poate remedia problemele şi poate neutraliza energiile negative. Indiferent de aspectul vieţii care vă aduce nemulţumire, remediile feng shui pot rezolva probleme şi pot aduce liniştea în casă. Iată câteva remedii feng shui pentru neutralizarea unor energii negative.
de Diana Zagrean, 14 Octombrie 2012
  • Remedii feng shui pentru neutralizarea unor energii negative
Plantele
Plantele vii şi bine îngrijite aduc abundenţă, bogăţie şi prosperitate, precum şi sănătate şi bună dispoziţie.
Plantele sunt bune pentru mascarea shar-urilor (linii drepte îndreptate spre casa sau camera ta, care te înţeapă energetic şi fac mult rău). Cel mai important aspect este ca plantele să fie sănătoase şi îngrijite. Dacă o plantă de apartament s-a uscat sau are paraziţi, ea trebuie tratată urgent sau înlocuită.
Exemple de flori bune pentru bani şi dragoste sunt: bujorii, crizantema, magnoliile, orhideele şi lotusul.


Apa
Apa este un remediu puternic atunci când nu interferează cu elementul personal (cei care sunt semne de foc în zodiacul chinezesc trebuie să fie atenţi, deoarece apa stinge focul în ciclul elementelor).
Bazinele cu peşti sau acvariile bine îngrijite sunt un bun remediu şi sursă de bani în orice casă. Peştele reprezintă bunăstare, prosperitate, abundenţă şi progres în cultura orientală.
Artezienele sunt creatoare de chi şi sunt un bun remediu pentru holurile interioare mai întunecoase sau curţile ferite de agitaţia zilnică. Ele stimulează câştigul şi mişcă aerul şi energiile din locurile mai puţin utilizate.

Oglinzile
Îndiferent de spaţiu, fie că este vorba de o baie în colţul banilor, pe unde finanţele familiei se scurg simbolic pe canalizare, sau de o toaletă în locul dragostei, care face fiecare relaţie să fie trecătoare, oglinzile sunt soluţia. În feng shui, oglinzile ascund un spaţiu nociv sau o energie răufăcătoare.
Astfel, dacă locuinţa ta are baia situată într-un colţ pe care vrei să îl activezi, pune o oglindă relativ mare (oglinzile foarte mici nu au destulă putere) pe uşa de la camera respectivă. Astfel, energiile negative sunt oprite şi camera poate fi amenajată conform principiilor feng shui.

Obiecte mişcătoare
Clopoţei de vânt, uşi turnante, ventilatoare sau alte obiecte aflate în veşnică mişcare sunt stimulente în feng shui. Dacă aveţi holuri lungi, care se termină într-o cameră importantă, puteţi plasa în capătul holului o morişcă sau un clopoţel de vânt. El va bloca shar-ul creat de liniile drepte şi va da drumul chi-ului să aducă bunăstarea.

Echilibrul formelor
În unele case există zone prea yin (feminine, dominate de energii feminine, deci, mai slabe, cum ar fi zone fără mobilier, plane, plate de mari dimensiuni). Remediul cel mai bun pentru aceste zone sunt obiectele masive, cum ar fi o canapea, o statuie sau o etajeră. Camerele din locuinţa ta trebuie să fie echilibrate vizual, fără aglomerări de-a lungul unui perete şi zone goale în altă parte.
Foto: Northfoto


Sursa:www.unica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu