vineri, 7 noiembrie 2014

Horoscopul României – noiembrie 2014 şi în perspectivǎ

Tranzitele planetare actuale peste harta natalǎ a României reflectǎ fidel evenimentele dintre momentul Luna Nouǎ cu eclipsǎ din 23 octombrie şi cel al Lunii Pline care se petrece în aceastǎ noapte,  7 noiembrie ora 0:21. Astfel, acumularea de tensiuni specificǎ unui interval de câteva zile în preajma Lunii Pline are ca obiect echilibrarea tuturor conflictelor, condiţionǎrilor şi dificultǎţilor legate de domeniul comunicǎrii apropiate vs la distanţǎ, deplasǎrii, documentelor, cuantificǎrilor şi negocierilor. Axa Taur – Scorpion care ocupǎ în astrograma ţǎrii Casele Comunicǎrii, a suportat impactul şi efectele celor douǎ eclipse din octombrie, acestea presupunând teoretic toate demersurile ascunse cu bunǎ ştiinţǎ sau inconştiente. Este, cu alte cuvinte axa implicatǎ şi afectatǎ prin evenimentele din diasopora pe 2 noiembrie şi nu numai. Din punct de vedere al implicaţiilor pe termen lung, tranzitul planetei Marte început acum doi ani, conduce în aceste zile la o finalizare a aspectelor performate de el, odatǎ cu întâlnirea cu Pluton în Capricorn. O bunǎ gestionare a acestui domeniu ar fi fost de naturǎ sǎ fie evitate însǎ, pe principul cauzǎ-efect, Luna natalǎ din Scorpion (populaţia) din Casa strainǎtǎţii este semnificativǎ pentru suferinţǎ, nedreptate, umilinţǎ, deposedare, agresivitate… respectiv acutizarea acestor aspecte este urmarea uşurinţei şi cinismului autoritǎţilor, cu care acei oameni au fost îndrumaţi şi nevoiţi sǎ ia calea strǎinǎtǎţii pentru a câştiga bani, ignorându-i. Este una din situaţiile limitǎ create de sistemul social-politic, de administraţiile care nu şi-au asumat adevǎratele probleme ale societǎţii. Aceastǎ “scadenţǎ” este reprezentatǎ de Saturn care a tranzitat Casa strainǎtǎţii şi se îndreaptǎ vertiginos cǎtre Mijlocul Cerului, acolo unde poate consolida autoritatea, ascensiunea unei conduceri durabile şi robuste, sancţionând-o pe cea veche. În sens negativ, Saturn poate conduce în viitorul apropiat la dificultǎţi cu prietenii pe care “ţara” şi i-a ales, tocmai pentru cǎ aceştia reprezintǎ forţe foarte puternice comparativ cu România (din punct de vedere economic şi politic) iar diferendele sunt de natura intereselor de afaceri. Semnalele externe confirmǎ presiunea pe care  Jupiter şi Lilith din Casa afacerilor (Leu) o exercitǎ asupra  Lunii natale şi asupra lui Saturn (opoziţia populaţiei). Aceeaşi  presiune se manifestǎ  dpdv legislativ, şi asupra unei atitudini conservatoare, de rǎu augur ce se perpetueazǎ în comportamentul românilor, respectiv ceva de genul “câinii latrǎ, ursul merge”…
Dacǎ suntem la întâlnirea cu punctul critic în care marile schimbǎri se produc? Aceastǎ întrebare îşi poate gǎsi rǎspunsul printr-o privire la nivel macro, acolo unde predispoziţiile pe termen lung se prefigureazǎ. Anticipǎm necesitatea gestionǎrii situaţiilor delicate prin elaborarea unei strategii înţelepte, ceea ce ar putea împǎca toate pǎrţile şi ar asigura respectarea legilor, naturii, resurselor, intereselor noastre. Marile riscuri cu care ne-am confruntat de-a lungul istoriei, persistǎ. Avem prieteni ce se pot transforma în duşmani, iar tendinţa noastrǎ de a fi prieteni cu toţi poate fi în dezavantajul nostru uneori. De aceastǎ datǎ însǎ ştim, avem experienţa trecutului, cel puţin ultimii 150 de ani sunt relevanţi pentru acest lucru. Prin urmare deciziile actuale sunt de cea mai mare importanţǎ, astfel încât poziţionarea României sǎ fie fermǎ şi pǎstatǎ cu consecvenţǎ. Cu cât vom fi mai fermi şi mai convinşi de valorile şi resursele noastre umane şi materiale, cu atât vom resimţi cǎ se produce o cotiturǎ importantǎ, cea pe care o aşteptǎm de 25 şi mai bine de ani (cuadrat cu Saturn natal) dar mai ales în ultimii 7 ani.  Sprijinul este prin însǎşi atitudinea noastrǎ, Neptun şi Chiron (ghidul spiritual) ocupând demnitǎţile lor în Casa I a harţii. Aşa cum arǎtam în articolul precedent, forţa care tinde sǎ se manifeste mai puternic este cea reprezentatǎ de tineret care vine din urmǎ cu un sflu nou: Luna în opoziţie cu Luna natalǎ (în progresii), în Taur şi în Casa a IIIa, a comunicǎrii şi drumurilor scurte. Se vor întoarce mulţi de pe unde sunt dar mai pot exista şi altfel de manifestǎri precum a scrie, a vorbi, a scanda, a demnonstra.
Tot în sistemul progresiilor, astrele aratǎ o şansǎ extraordinarǎ de regǎsire a propriei identitǎţi (cu tot ce înseamnǎ acest lucru), prin trigonul regal pe care Soarele în Casa I îl face cu Luna natalǎ şi Jupiter natal! În acelaşi timp planetele rapide Venus , Mercur şi Marte alcǎtuiesc în perspectivǎ lungǎ  trigoane regale cu Mijlocul Cerului, Soarele natal şi Nodul Nord, alǎturi de Neptun natal-al doilea guvernator al Casei I. Faptul cǎ NN trece peste Soarele natal este deasemeni un lucru specific acestei perioade, arǎtându-ne calea de a ieşi din anonimat, din starea de “capul la cutie” prin care am fost ţinuţi sub control. Aspectele tensionate la care m-am referit înainte, alǎturi de direcţia trasatǎ de NN spre exteriorizare, expansiune, autocontrol, sunt  generatoare de progres, împingându-ne efectiv “sǎ gândim cu capul nostru”, şi sǎ profitǎm de conjunctura favorabilǎ. Este ceva asemǎnǎtor cu perioada premergǎtoare revoluţiei din ’89 în ceea ce priveşte populaţia şi voinţa ei (Luna în progresii în opoziţie cu Luna natalǎ).
Un ultim aspect important la care doresc sǎ mǎ refer este intrarea lui Marte (în progresii) în Semnul Berbec, ceea ce cu siguranţǎ îi va face pe mulţi sǎ-şi schimbe pǎrerea despre mǎmǎligǎ, şi sǎ afle cǎ “încǎlzitǎ nu mai este la fel de bunǎ, rǎmâne tare”!
6nov.2014
PROGRO

Sursa: http://astrologflorinamarin.wordpress.com/

2 comentarii:

  1. de cate ori va trimit cate un comentariu de ce nu-mi raspundeti ? Multzumesc. GeorgedeDrobeta-va multzumeste .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa raspund la toate comentariile. Scuze daca mi-a scapat ceva, dar dvs. chiar incerc sa va raspund la fiecare comentariu.

      Ștergere