duminică, 10 august 2014

Noţiuni despre războiul psihologic (1)


razboiul psihologic
Motto – „nu este nevoie să distrugi fizic inamicul, ci este suficient să îi distrugi voința de a lupta!” Sun Tzu
Războiul psihologic reprezintă, în sensul cel mai larg, aplicarea unor părți din știința denumită psihologie, în ducerea unui război. Războiul psihologic include utilizarea propagandei împotriva inamicului, alături măsuri militare operative care completează propaganda.Tehnicile de război psihologic nu sunt deloc noi. Strategul chinez Sun Tzu a încercat sa le sistematizeze, în lucrarea Arta războiului, încă în urma cu 2.500 de ani . De atunci şi până în prezent, arsenalul de război psihologic a evoluat, s-a perfecţionat şi a devenit o forma deosebit de periculoasa de confruntare umana. Descoperirile ştiinţifice de vârf, din mai multe domenii, cum ar fi neurologia, psihologia, sociologia şi cibernetica, au accentuat gradul de periculozitate al acestuia, ridicându-1 deasupra războiului clasic şi nuclear. Acest pericol a determinat mai multi specialişti din tarile occidentale sa propună incriminarea şi pedepsirea agresiunii psihologice, prin hotărâri ale ONU şi legi naţionale. Propunerile lor, pe deplin justificate de periculozitatea extrema a agresiunii psihice, au fost trecute cu vederea de legiuitorii mondiali şi naţionali, din mai multe motive: unii nu le-au înţeles, deoarece erau ignoranţi în acest domeniu; anumiţi funcţionari statali şi ai organismelor internaţionale sunt beneficiari direcţi ai acţiunilor de război psihologic, aşa ca nu au nici un interes sa le interzică şi sa le pedepsească; în fine, destui legiuitori naţionali şi internaţionali sunt pur şi simplu inactivi, primind remuneraţii fara a face nimic util pentru contribuabili.
     Daca legislaţia naţională şi internaţională nu ne apară deloc împotriva acţiunilor de război psihologic, ce putem tace noi, cetăţenii simpli? Aşteptam sa fim apăraţi de specialiştii din domeniu, respectiv, de psihologi şi ofiţeri de informaţii? Ar fi o aşteptare zadarnica, deoarece, pe de o parte, aceştia sunt prea putini fata de numărul agresorilor iar, pe de alta parte, multi sunt „bota” în acest gen pervers de război. Avem o singura soluţie sa ne salvam integritatea psihica, viaţa şi libertatea de conştiinţă: trebuie sa învăţăm sa ne apărăm singuri. Nu e problema prea grea şi nici periculoasa Periculos e sa stam cu mâinile în sân şi cu creierele deschise către intoxicările şi manipulările duşmane, de orice fel (politice, religioase, economice, cultural-stiintifice etc.).
      Manipulatorii oculţi de diverse orientări (economice, religioase, politice etc.) au rezervat oamenilor obişnuiţi metode de război psihologic ceva mai blând, cum ar fi ameninţarea directa sau voalata, intoxicarea informativa (confuzionarea psihica), îmbolnăvirea psihica sau fizica, sclavizarea mentala şi manipularea psihica. Faptul ca aceste metode nu va ucid dintr-o lovitura nu înseamnă ca sunt mai putin periculoase pentru organismul dumncavoasatra. Ele va îngrădesc libertatea de conştiinţă şi voinţa, va determina sa acţionaţi împotriva propriilor interese ori împotriva intereselor de grup (familie, naţiune), va scurtează viaţa, datorita uzării premature a creierului agresat psihic. Din aceasta cauza, va propun sa analizam împreuna câteva aspecte practice privind agresiunea psihologica şi metodele de apărare folosite împotriva acesteia.
     De la bun început, va recomand sa nu credeţi orbeşte tot ce va scriu în acest articol, ci sa verificaţi raţional, cu creierele proprii, fiecare afirmaţie de-a mea. Nici un manipulator nu va va face o astfel de recomandare, nu va va îndemna sa va folosiţi conştiinţa şi gândirea pentru a judeca, a analiza şi a verifica veridicitatea informaţiilor oferite de el. De ce n-o face? Deoarece întreaga agresiune psihologica se bazează pe blocarea creierului cognitiv şi a raţiunii, în detrimentul emoţiilor puternice, chiar bestiale, declanşate de manipulator în creierul limbic al manipulatului.
     Agresorii psihici cunosc faptul ca pământenii actuali sunt conduşi, în luarea deciziilor şi în acţiuni, mai mult de creierul emoţional (80%), decât de creierul cognitiv-rational (20%). Ca atare, ei vor folosi metode care sa declanşeze emoţiile din oameni până la limita blocării totale a creierului raţional (cognitiv). În astfel de situaţii, oamenii nu mai judeca normal, ci preiau cu titlul de adevăr orice slogan, lozinca ori sugestie a manipulatorilor. Cel mai frecvent, manipulatorii folosesc declanşarea emoţiilor de ura, frica, agresivitate, indignare şi nervozitate din creierul sălbatic (emoţional) al oamenilor-tinta. În acest scop, ei folosesc stimuli chimici (droguri), imagini şi informaţii înfricoşătoare ori de natura a trezi ura şi indignarea, sugestii hipnotice şi alte mijloace. Agresorii psihici cunosc la perfecţie modul de creare, întărire şi folosire a reflexelor condiţionate cu diverşi stimuli: cuvinte, imagini, simboluri, sunete etc. Ei nu ezita niciodată sa va creeze astfel de reflexe negative, cu scop de a va sclaviza psihic şi a va manipula în direcţiile dorite de ei.

Metode de programare mentală

- De regula, manipulatorii moderni folosesc următoarele metode de programare mentală negativă (robotica) a persoanelor tintă: Întâi slăbesc conştiinţa creierului raţional (cognitiv), cu ajutorul unor droguri şi al alcoolului. Când conştiinţa este suficient de slăbită, ei îşi imprima mesajele (ordinele) direct în subconştientul persoanei tinta (în creierul emoţional), unde acestea vor acţiona imperativ. După ce persoana-ţintă se trezeşte, nu-şi mai aminteşte nimic din cele întâmplate, în mod raţional. În străfundurile creiemlui ei emoţional, însa, zac „diavolii” care o vor determina sa facă exact ce i-a ordonat manipulatorul. Daca manipulatorul poseda o forţă hipnotica deosebita, el poate programa mental negativ persoana-ţintă chiar şi când aceasta este treaza (în stare de veghe). În aceasta situaţie, mesajul manipulator rostit de agent cu blândeţe şi în mod litanic, trece de filtrul conştiinţei înşelate de glasul blând şi se imprima direct în structurile neuronale ale creierului emoţional. Aceasta este tactica predilecta a propagandiştilor mistici de diverse orientări (preoţi, călugări, yoghini etc). Programarea mentala negativa din aceste cazuri este uşurată de sugestionabilitatea crescuta a persoanei-tinta, precum şi de gradul ei scăzut de cultura.
 – Unii agenţi manipulatori moderni folosesc un fel de creier cibernetic (radiator psihotronic) cu care pot imprima în subconştientul persoanei-tinta scurte mesaje. Încă din anii ’80, SUA şi URSS acţionau susţinut pentru dezvoltarea şi perfecţionarea acestui mijloc diabolic de programat conduita umana, prin creierul limbic (emoţional). Progresele obţinute de aceste doua tabere au fost ascunse, fapt pentru care Securitatea româna n-a ajuns niciodată la ele şi n-a folosit niciodată aparatura psihotronica de programare mentala, cum susţin unii propagandişti sau nebuni. Foarte probabil, însa, liderii Ocultei mondiale regresive au cumpărat aceste secrete şi le folosesc la manipularea unor lideri poiitico-economici sau religioşi de înalt nivel. Oculta mondiala regresiva nu e o ficţiune, ci o realitate foarte neplăcută a zilelor noastre.
 – Repetarea insistenta şi masiva a mesajelor manipulatorii, prin mass media sau zvon public, constituie una din cele mai uzitate metode de programare mentala negativa. Manipulatorii contează pe un fenomen probat ştiinţific: o idee repetata mult timp devine „adevăr” în majoritatea creierelor inculte sau semidocte, chiar daca este vădit neadevărata şi contrara intereselor persoanelor manipulate. Aceasta manipulare de amploare mondiala se face cu toţi „eroii” în scena: stăpâni (comanditari), organizatori – creatori de variante de manipulare, agenţi de influenta, roboti îndoctrinaţi prim metodele deja explicate şi „idioţi utili” (persoane inculte, care folosesc variantele de dezinformare însuşite).
 – Manipularea prin mesaje subliminale introduse în filme şi sporturi publicitare (emisiuni televizate). Aceasta metoda se bazează pe faptul ca ochiul omenesc poate distinge numai 16 cadre pe minut, în mod conştient. La aceasta frecventa de cadre, receptorul optic trimite imaginile în creierul cognitiv, spre a fi analizate raţional. Ce fac manipulatorii? Ei îşi înscriu mesajul de programare mentala negativa pe un cadru pe care îl intercalează între cele 16 recepţionate raţional, apoi măresc viteza de rulare a cadrelor către 20 pe minut. În acest caz, mesajul din imagine nu mai trece prin filtrul conştiinţei receptorului (discernământul), ci pătrunde direct în creierul emoţional, unde se imprima ca un ordin. Daca respectivul cadru cu mesaj subliminal a fost intercalat într-o secventa de film deosebit de emoţionantă, mesajul se imprima profund în creierul limbic, acţionând ca un ordin imperativ inconştient. Savanţii americani care au făcut acest experiment s-au îngrozit de efectele sale. Ei au intercalat un cadru cu mesaj subliminal relativ nevinovat – o reclama la o anumită marca de săpun, într-un spot de televiziune. A doua zi, zeci de mii de receptori ai mesajului subliminal au mers ca robotii la magazine, şi au cumpărat numai săpunul respectiv. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat, daca mesajul subliminal ar fi cuprins sugestii de violenta, crima, sinucidere etc! Din păcate, manipulatorii moderni folosesc astfel de mesaje, inclusiv pe Internet. Aceasta explica din plin alienarea unor tineri internauţi, sinuciderile şi crimele abominabile săvârşite de unii dintre ei.
     În concluzie putem afirma, fara a greşi cu nimic, ca agenţii confuzivi şi manipulatori folosesc cele mai noi descoperiri ale ştiinţelor pentru a ne agresa psihic, a ne intoxica informativ şi a ne manipula în direcţiile dorite de ei. Putem rezista la acest gen pervers de agresiune, daca ne însuşim solide concepţii de viaţă bazate pe cunoaşterea ştiinţifică a lumii, nu consumam droguri şi alcool, nu ne lăsăm intoxicaţi informativ când suntem obosiţi şi reacţionăm raţional, cu argumente logice, la orice încercare de intoxicare sau manipulare.
Fragmente din cartea Razboiul Psihologic, de Pavel Coruţ
Sursa: http://grupuleridan.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu