luni, 11 noiembrie 2013

Pe cine imbogateste Rosia Montana? Bursa de aur monetizeaza legal interesele politice!

politic rosia montana
4rmAurul romanesc de la Rosia Montana a avut la bursa din Toronto o evolutie ce seamana cu un „montaigne –russe”. Unul politic. Evolutia cotatiilor este strans legata de declaratiile sau actiunile politicienilor de la Bucuresti. Daca acestea erau negative pentru proiect, titlurile companiei cadeau. Daca erau pozitive, urcau. Incetul cu incetul asa se fabrica… profitul.
Cunoscatori sau oameni mai putin avizati, romanii au pornit o lupta impotriva manipularii privind exploatarea de aur de la Rosia Montana! S-a nascut firesc intrebarea pe cine imbogateste de fapt aprobarea, ori neaprobarea proiectului. Cei care cunosc fineturile cotatiilor bursiere vor intelege mai bine ceea ce urmeaza>>>… iar cei care nu le cunosc le pot invata de mai jos!

Surprinzator pentru unii, deloc pentru altii, in ultimele doua saptamani cotatiile actiunilor Gabriel Resources (Rosia Montana) la bursa canadiana au avut un reviriment spectaculos. De la 0,7 dolari canadieni in urma cu doua luni, momentul izbucnirii protestelor de la Bucuresti si din tara, titlurile au urcat la aproape un dolar (0,980) pe fondul „zvonurilor” legate de legea favorabila pe care o va emite Parlamentul in urmatoarele zile.
Numai ca, Crin Antonescu, presedintele PNL si al Senatului Romaniei, a declarat ca legea va primi aviz negativ, cu recomandare de respingere. Aproape imediat, actiunile RMGC au pierdut cateva procente bune iar cotatiile au ajuns la 0,920 dolari/actiune.

2rmUn istoric bursier plin de coincidente
Cui foloseste o astfel de evolutie a valorii unei actiuni? Simplu. Cumperi cand cotatile sunt jos, vinzi cand cotatiile sunt sus. O schema aparent simpla, una veche cam de cand exista viata pe bursa. Cam asa s-a intamplat si cu actiunile Gabriel Resources la bursa din Toronto, Canada. De-a lungul anilor, a sensibilizat multi analisti care au banuit ca politicienii romani nu sunt straini de acest „montagne russe” bursier.
In 2004, cand s-a sugerat abandonarea proiectului, cotatia s-a redus cu 11% intr-o singura zi. Sigur, dupa doar doua luni, cand era clar ca politicienii nu vor renunta, actiunile recuperasera deja mare parte din pierdere.
Retine atentia momentul octombrie 2008 cand, dupa o sedinta comuna a guvernelor ungar si roman, la insistentele partii maghiare a fost amanata o decizie in privinta exploatarii. Cotatiile au ajuns la un minim istoric, 1,05 dolari. Doua luni mai tarziu, in ianuarie 2009 cand statul roman a reluat brusc procedurile, actiunile au recuperat rapid din valoare.
5rmDecembrie 2009. Putini isi aduc aminte de faptul ca si guvernul Boc a inclus Rosia Montana in programul de guvernare. Prin amabilitatea domnului ministru Adriean Videanu. Coincidenta sau nu, actiunile au ajuns la 4,61 dolari pe actiune, un nou record.
Dupa cateva luni de acalmie, s-a ajuns la maximele de la finalul anului 2010 si inceputul anului 2011 – 8,08 dolari pentru o actiune. Record istoric. Evolutia a avut la baza anunturile sustinute pe parcursului lunilor septembrie si octombrie 2010 cu privire la evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana. Randamentul pe trei luni a fost de aproape 75%!
Nici 2011 nu a fost unul prea monoton pentru investitori in actiuni Rosia Montana. Pana la jumatatea anului, in lipsa unor informatii pozitive, actiunile Gabriel Resources au pierdut 16,5%. Insa, dupa 6 iulie 2011 canadienii au primit aproape nesperat certificatul de descarcare arheologica. Si iar pierderea a fost ulterior acoperita din plin.
O alta cadere semnificativa, de natura politica, a cotatiilor companiei, a fost legata de o decizie a curtii de apel Alba Iulia, din aprilie 2012, prin care a fost anulata o hotarare a Consiliului Local din Rosia Montana, legata de dezvoltarea zonei industriale. S-a ajuns la un minim istoric, de 1,7 USD per actiune. Numai ca presedintele Traian Basescu, a tinut o ampla prelegere despre necesitatea luarii unei decizii in ceea ce priveste exploatarea de la Rosia Montana.
„Ori laie, ori balaie”, spunea presedintele si ii trimitea pe cei care erau impotriva proiectului sa vada saracia din zona. Curata gura de oxigen pentru actiuni. Au inceput sa urce iar in cateva luni au ajuns la 2,65 dolari.


2013, un an agitat
1rmAnul 2013, mijlocul lunii aprilie. Actiunile Gabriel Resources au pierdut la bursa canadiana peste 40% din valoare, pana la 1,30 dolari. Titlurile s-au prabusit din doua motive – anuntul facut de banca centrala a Canadei de revizuire in scadere prognozele de crestere economica si anuntul facut de guvernul Romaniei in sensul renegocierii contractului de exploatare de la Rosia Montana.
Punctul culminant al acestui an il stim. Protestele de la inceputul lunii septembrie au dus actiunile la 0,65 dolari. Din nefericire, premierul, prin declaratii fara noima despre un eventual prejudiciu provocat companiei Gabriel Resources, a contribuit la revigorarea actiunilor canadienilor. Si au recuperat cam 100 de milioane daca este sa ne gandim la capitalizare.

Mesaj de la Matei – Noiembrie 2013


Mesaj de la Matei – Noiembrie 2013 (ii multumim lui Carmen Tertiu)

Sunt Matei, cu salutari pline de iubire, de la toate sufletele de pe aceasta statie. Daca ati putea vedea Pamantul, asa cum il vedem noi, scanteind si stralucind si mai tare, pe masura ce echilibrul sau se imbunatateste, cu fiecare eliberare de energie negativa, v-ati simti foarte inaltati cu privire la starea lumii voastre. Desi extremele dualitatii inca mai joaca un rol pe aceasta planeta, multe scenarii pozitive se deruleaza.
Mijloacele principale de comunicare in masa inca se mai concentreaza pe senzationalul oferit de dezastre, disensiuni si scandaluri; cu toate acestea, le-ati vazut ca relateaza si despre intamplari constructive. In timp ce continua discutiile despre reducerea tensiunilor in razboiul civil din Siria, au loc si inspectii la stocurile de arme chimice, precum si discutii despre programul Iranului de dezvoltare nucleara. Papa Francisc face curatenie la Vatican, iar investigatiile se extind in coruptia din sanul corporatiilor si in activitatile infractionale din lumea financiara. Ii vedem pe tinerii William, Catherine si pe fiul lor George, din familia regala britanica, radiind lumina in cadrul monarhiei britanice, iar poluarea este abordata in mod serios, de unele guverne si corporatii.
Firul care uneste aceste zone si nenumarate altele, aparent fara legatura – inclusiv nenumaratele dezvoltari promitatoare, la nivelurile de baza – este miscarea puternica de crestere a energiei, in interiorul si in jurul planetei. Totul din lumea noastra, care curge in armonie cu acea miscare, capata amploare, iar tot ce ii opune rezistenta fluxului, se dezmembreaza la incheieturi. Tendinta de lunga durata pentru razboi si pentru politicile si practicile de opresiune continua sa slabeasca, pe masura ce gandurile, sentimentele si actiunile colective, facute in numele pacii, al libertatii si al adevarului, continua sa se intensifice.
Pentru noi, este o bucurie sa observam aceste efecte minunate ale energiei iubirii si Luminii! Va fi o serie de intermitente in cele mai extinse zone ale schimbarii, dar nimic nu indica faptul ca aceste devieri vor fi semnificative si nimic nu poate deraia progresul societatii voastre.
Un aspect al acestei calatorii de inaltare, monumentale si unice, sunt gradele diferite de disconfort fizic, mental si emotional, pe  care multi il resimt, pe masura ce celulele bazate pe carbon absorb lumina si se transforma in structuri cristaline. In mesajele noastre anterioare, am oferit calauzire pentru a alina simptomele legate de inaltare si ii rugam pe cititorii care isi exprima ingrijorarea despre diferite deficiente de sanatate, sa citeasca acele mesaje (Mesajul din iulie 2013 are cea mai mare acoperire in acest sens).
Intr-un e-mail trimis recent mamei mele, se arata ca problemele de sanatate legate de inaltare, incep sa se clarifice. Mama, te rog sa copiezi acel mesaj, aici.
Imi poti spune ce zice Matei despre imbunatatirea sanatatii oamenilor, inainte de inaltare? Ceea ce vreau eu sa spun este ca exista atat de multi oameni (in special cei in varsta), aflati in diferite stadii de boala – unele foarte grave – incat nu pare posibil ca ei sa poata sa se inalte sau sa avanseze spiritual, fara sa poata deveni relativ sanatosi – sau ei vor muri, pur si simplu si numai oamenii sanatosi vor mosteni fizic Pamantul, in cea de-a 5-a dimensiune?
Multumesc.
Mai intai, inaltarea planetei si inaltarea personala nu sunt unul si acelasi lucru – si poate ca ar fi de ajutor daca am explica din nou, faptul cadensitatea are doua definitii in context universal:
– masa si/sau amplasarea masei si
– statutul evolutiei sufletului, sau conditie, in constienta spirituala si constienta – iar cele doua densitati se deosebesc semnificativ.
Planeta s-a aflat, timp de 75 de ani, pe un curs de inaltare, mai mult chiar decat au trait aici locuitorii ei intr-o viata, dar, de-a lungul acestor ani de calatorie prin a treia dimensiune (a treia densitate, sau locatie-inteligenta), Geea, sufletul care s-a intrupat ca planeta numita acum Pamant, a fost in evolutia celei de-a 5-a densitati. Geea si corpul ei planetar si-au avut originea in acea densitate si, de-a lungul mai multor milienii, in care brutalitatea locuitorilor sai, unul fata de altul, i-a provocat planetei o coborare in spirala, Geea a ramas la statutul sau original de evolutie.
Acum, sanatatea fizica nu afecteaza nici macar putin din inaltarea spirituala si constienta a unei persoane, iar acea inaltare nu se limiteaza la viata de pe Pamant.
Multe persoane care doar ce au atins statutul de evolutie in cea de-a patra densitate (dimensiune) au avut in contractul sufletului lor clauze de longevitate care au „expirat”, ca sa zic asa – au murit si traiesc intr-o stare avansata in Nirvana sau, daca au ales astfel, intr-o alta lume spirituala, echivalenta. In timp ce planeta trece prin cea de-a patra dimensiune (densitate), locuitorii ei care au evoluat in acea dimensiune, in mod spiritual si constient, isi vor mentine trendul ascendent cu Pamantul, daca aceasta este in conformitate cu durata de viata a contractului lor. Daca nu, trupurile lor vor muri si isi vor continua calatoria de inaltare intr-o lume a spiritului, pana cand vor decide unde vor sa se reincarneze.
Unii dintre voi ati auzit ca, atunci cand Pamantul a parasit cea de-a treia dimensiune, a intrat direct in cea de-a cincea, ca si cum cea de-a patra nici nu ar fi existat in tot acest proces. Noi folosim numerele voastre, doar pentru a indica progresul – fie ca este vorba despre locatie sau despre evolutia sufletului si nu sarim peste niciun stadiu de evolutie, in niciuna dintre ele.
Tot asa cum nu este normal sa ne asteptam ca un copil care a invatat ABC-ul, sa citeasca intr-un dictionar, nu este rezonabil sa ne asteptam sa sariti de la abilitatile voastre actuale, direct in stapanirea comunicarii telepatice, materializand si dematerializand obiecte, sa calatoriti in astral si sa realizati o sanatate perfecta in corp, minte si spirit. Intr-adevar, toata lumea are capacitatea innascuta de a efectua toate aceste minuni, dar este necesar sa ne dezvoltam capacitatea de a face acest lucru si fiecare suflet il va face in confortul propriului sau ritm.
Alte intrebari din domeniul sanatatii, privesc apa radioactiva, care curge din centrala nucleara de la Fukushima (Japonia) si siguranta alimentelor cultivate in apropiere. Cateva echipe ale familiei noastre cosmice, formate din patru sau cinci membri, care sunt aproape de centrala, lucreaza in tandem cu echipajele de la bordul navelor ce navigheaza deasupra apelor, pentru a reduce la maximum toxicitatea apei. Tehnologiile lor sunt mult mai avansate decat ale voastre, dar ele nu sunt concepute ca sa elimine fiecare urma de toxicitate din fructele si din legumele din zonele de radioactivitate, asa ca este recomandat sa nu mancati produse crescute in apropierea centralei nucleare.
***
Acum vom aborda interesele cititorilor, cu privire la o serie de aspecte care se refera la Statele Unite. Nu numai ca e vorba despre intamplari care sunt o reflectare a ceea ce se intampla, intr-o anumita masura in intreaga voastra lume, dar tot ce se intampla oriunde pe Pamant afecteaza totul din acest univers.
Furia cetatenilor cu privire la greutatile pe care multi le indura din cauza guvernului care „s-a inchis” arata o intoleranta tot mai mare fata de lipsa de luare a unei pozitii a oficialilor alesi, ca urmare a dezbinarii incapatanate.
Indivizii din cadrul guvernului si din toate celelalte organisme alese democratic, isi vor schimba lucrarea, nemaimuncind pentru ei, ci muncind la unison pentru bunastarea oamenilor din tarile lor. Acest lucru nu se va intampla dintr-o data, dar oficialitatile care se vor impotrivi cu incapatanare, energiei iubirii si luminii, isi vor pierde mijloacele, unul cate unul si, in cele din urma, toti functionarii publici alesi vor actiona in aceasta energie. Sfarsitul domniei tiranilor va veni mai lent, dar si acest lucru este predestinat.
Niciun fel de repercusiuni grave in relatiile externe nu vor rezulta din adunarile de informatii ale Agentiei Nationale de Securitate – orice reactie indignata, surprinsa, este, pur si simplu, un spectacol public. Nu numai ca e bine cunoscut faptul ca spionajul este omniprezent, dar natiunile aliate isi impartasesc informatiile stranse si niciun conducator de natiune nu este atat de naiv incat sa creada ca el, personal, este scutit de supraveghere. Energia din jurul acestui zgomot consolideaza energia pusa in miscare de toate fluierele care rasuna peste tot si, in cele din urma, va duce la increderea tuturor natiunilor in colaborarea armonioasa.
Ofiterii de varf din structurile militare au fost trecuti in rezerva, din doua motive. Motivul realist este ca ei au actionat la ordinele Iluminatilor, care au inclus terorismul in masa, folosind rachete cu focoase nucleare. Datorita tehnologiei familiei noastre cosmice, toate aceste incercari au fost zadarnice; conform celor stipulate de Creator – si anume, ca nu vor mai fi detonari nucleare in spatiu, Dumnezeu a autorizat acea interventie. Vorbind din punct de vedere energetic, trecerea in rezerva a ofiterilor a fost un pas normal in cadrul procesului de demilitarizare a lumii voastre – acest angajament urias nu poate fi indeplinit rapid, dar acest pas este un inceput binevenit.
Cat despre factiunea C.I.A, condusa de Iluminati, aceasta va fi indepartata. Acei indivizi au fost responsabili de „operatiunile negre”, cele mai distructive activitati teroriste. Ati aflat despre cele cateva care au avut succes, in special despre „11 Septembrie”, dar nu au fost mediatizate multe incercari, facute in punctele fierbinti ale lumii, care au fost contracarate de fratii si surorile noastre extraterestre, care traiesc printre voi. Li s-a permis sa faca acest lucru, ca raspuns la cererea Geei, insa ei nu pot interfera cu liberul arbitru al oamenilor, de a razbuna atrocitatile comise asupra stramosilor lor sau de a-si apara convingerile radicale.
Ni s-a cerut parerea si despre legalizarea marijuanei. Sentimentul nostru este ca acest lucru ar fi trebuit sa se intample cu mult timp in urma, in intreaga lume, din ratiuni medicale, datorita multiplelor beneficii cunoscute ale acestei plante – de aceea conducerea de varf a companiilor farmaceutice a suprimat disponibilitatea ei pe cale legala.
Cat despre „acordarea permisiunii tinerilor nostri de a consuma droguri”, noi vedem aceasta ca pe o problema sociala, precum consumul excesiv de alcool, jocurile de noroc, mancatul in exces, promiscuitatea sexuala, razboiul dintre bande si impertinenta: chestiuni ce tin de o indrumare parinteasca eficienta si de disciplina proprie a indivizilor. Si, pe masura ce lumina din interiorul populatiei creste, comportamentele problematice se vor diminua, iar apoi vor inceta.
Numerosilor cititori care mentioneaza actiuni specifice ale presedintelui Obama si intreaba daca el inca mai este o Fiinta de Lumina, le spunem ca Da, este. Sustinem tot cea am spus despre el, deoarece este adevarat. Mai spunem si: constiinta celei de-a treia dimensiuni nu poate discerne Lumina dintr-o persoana sau dintr-o situatie. Desi Pamantul si toti locuitorii sai se afla, ca localizare, in cea de-a patra dimensiune, majoritatea populatiei se afla inca in a treia dimensiune, ca nivel de constienta. Si, pentru a raspunde, intrebarii unui cititor: Nu, o clona a Presedintelui, programata de Iluminati, nu l-a inlocuit pe Presedinte.
Categoric ca a fost un “sabotaj”, asa cum s-a exprimat unul dintre cititori si cum a intrebat un altul: Energia frenetica si discordia legate de Reforma Sanatatii pentru Toti sunt o energie de tip Iluminat? Sabotarea Reformei Sanatatii – mai popular cunoscuta sub numele deObamacare – a inceput imediat dupa ce Presedintele Obama si-a exprimat intentia de a face sistemul asigurarilor de sanatate, accesibil tuturor celor care nu primesc tratamentul necesar, deoarece nu au polita de asigurare sau deoarece politele nu o acopera. Membrii Iluminati din Congres, in complicitate cu omologii lor din sistemul medical, din industria farmaceutica si a asigurarilor, au inceput campanii, pe fata si secrete, de zadarnicire a eforturilor presedintelui – rezultatul este legislatia care de-abia mai poarta scheletul planului original. Nici site-ul Reformei Sanatatii nu este scutit de sabotaje, sa fie clar, dar si „prea multi bucatari in bucatarie”, lucrand in graba, cu caracteristici tehnologice complexe, contribuie la disfunctionalitatile site-ului.
Persoanele din Congres, care sunt hotarate sa desfiinteze Reforma, fie vor ceda, fie se vor alatura colegilor lor, care ii vad soliditatea si care ii vor pastra aspectele pozitive si ii vor schimba piesele plictisitoare. In cele din urma, fluxul de energie va aduce si disponibilitatea sistemului de sanatate pentru toti cei din lumea voastra. Vor fi luate masuri – inclusiv pentru recunoasterea deplina a ceea ce voi numiti tratamente alternative; ingredientele vindecatoare ale naturii vor inlocui medicamentele chimice, pe baza de prescriptie medicala, care fac mai mult rau decat bine; vor exista costuri rezonabile pentru spitalizare, sistem de ingrijire ambulatorie si medicamente utile. Cu timpul, pe masura ce societatea voastra va continua sa avanseze, nici banii, nici asigurarile de sanatate nu vor mai exista in tabloul ingrijirii sanatatii.
In ceea ce priveste nenumaratele intrebari cu privire la economia nationala, am rugat-o pe mama sa copieze un e-mail, pentru a arata cat de indepartate de realitate sunt unele informatii difuzate. Numai numele va fi omis, pentru a pastra intimitatea acelei persoane.
O sursa a lui *****, de la Departamentul Apararii spune ca „ne-au pus” ceva in apa si in hrana si ca, atunci cand vor zbura drone, ei pot detona ceea ce am ingerat, dandu/provocandu-ne, in 2 zile, simptome asemanatoare cu cele ale gripei si apoi, provocandu-ne moartea, dupa 10 zile. Aceasta este pentru controlul revoltelor oamenilor, atunci cand economia se va bloca total – oricand, de acum pana in 2014. Este adevarat?
Multumesc, mama. Nu exista niciun fel de adevar in aceasta afirmatie scandaloasa si orice probleme grave cu privire la prabusirea economiei S.U.A. sunt inutile. Atunci cand Rezerva Federala si I.R.S.* vor fi expuse ca fiind agentii detinute in totalitate de Iluminati, care au manipulat economiile la nivel mondial, atunci operatiunile lor vor inceta. Apoi, ar trebui sa vedeti ca datoria Statelor Unite este la fel de fictiva ca si economia globala.
Cu mult timp in urma, intregul sistem economic a devenit doar un bazait de sarma sau niste tranzactii computerizate – tranzactii in pietele bursiere, cumparare si vanzare de valute, credite ipotecare de la institutii de credit, conturi de carduri de credit cu rate ale dobanzii camataresti. Toate aceaste activitati financiare au fost proiectate sa continue sa-i imbogateasca pe cei bogati si niciuna nu a avut o baza solida. Sfarsitul retelei ticluite si controlate de Iluminati si revenirea la o baza monetara, raportata la metale pretioase, vor fi tratate cat mai bine posibil, pentru a se evita confuzia.
Acum, se pare ca am tot aratat cu degetul la baietii rai din lumea voastra, care s-au impotrivit constant schimbarilor care ar fi spre binele suprem al oamenilor si ne repetam solicitarile din mesajele anterioare: Iertati-i! Aceasta nu inseamna sa le scuzati actiunile. Inseamna sa va abtineti de la judecata si condamnare, prin intelegerea faptului ca aceste persoane sunt cele mai slabe verigi din lantul universal al sufletelor, rezistente la rupere, iar Iubirea si Lumina din iertarea voastra ii inalta pe ei si, in acelasi timp, contribuie si la cresterea sufletului vostru.
Importanta vitala a iertarii se extinde cu mult dincolo de aceste persoane, pana in contractul de dinainte de nastere, pe care fiecare dintre voi l-a facut. Deoarece contractele sunt facute de suflete cu iubire conditionata si sunt concepute sa promoveze evolutia tuturor participantilor, fiecare suflet joaca un rol care le ofera celorlalti oportunitati de avansare. Persoanele fata de care ati putea avea resentimente, pentru ceea ce voi percepeti ca fiind tratament crud si nedrept, poate ca isi indeplinesc perfect prevederile din contractul lor, pentru a va oferi voua acea experienta. Va rog sa nu va pierdeti sansele de evolutie, mentinand resentimente si amaraciune – intelegeti, iertati si simtiti-va recunoscatori ca v-ati finalizat lectiile karmice, pe care voi le-ati ales, iar ei vi le-au oferit.
Daca prin cuvinte, actiuni sau lipsa de actiune, ati facut o nedreptate vreunei persoane, spuneti-i Imi pare rau, te rog sa ma ierti! Apoi, iertati-va pe voi insiva! Renuntarea la vinovatie si remuscari, precum si la amaraciune si resentimente va lasa sa va curga in inima pace, bucurie si entuziasm – asa se simte inaltarea!

Fiintele de Lumina din acest univers va imbratiseaza cu iubire neconditionata, in timp ce noi va aplaudam progresul.

Cu Iubire si Pace,
Suzanne Ward
 Sursa: Editura For You

In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii



 
In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii...
...ca ai gasit ceea ce ti-a fost menit sa pastrezi.

Stii exact ce inseamna acest lucru, 
asa ca nu mai incerca sa-ti dai seama.
Acest lucru nu ti-a fost adus ca sa il arunci. Sau ca sa-l ignori.
Sau ca sa pretinzi ca nu este acolo.
Priveste-l. Apuca-l si uita-te fix la el. Tine-l.
Este mai mult acolo, mult mai mult decat crezi.
Si stii exact de ce ai primit astazi, acest mesaj.

Cu dragoste, prietenul tau
Neale.


On this day of your life, I believe God wants you to know...
...that what you found was meant for you to keep.
You know exactly what this means, so stop trying to
figure it out. This was not brought to you so that you
could throw it away. Or ignore it. Or pretend it is
not there.
Look at it. Grab it and look right at it. Hold onto it.
There is more there, much more, than you think.
You know exactly why you received this message
today.
Love, Your Friend....
Neale.

The Holiday Retreat

Our most popular event: December 28, 2013 - January 1, 2014
 
Home - CWG TV - Calendar - CWG Village - Store 
Get Movies that Inspire and Heal your Soul. Start your Free Membership Today - 
Click Here

 

Sursa: Editura For You

 

Lumea s-a aranjat singură


Un copil și tatăl său călătoreau cu trenul. Călătoria trebuia să dureze circa o oră. Tatăl se așeză comod și începu să citească o revistă. La un moment dat, copilul l-a întrerupt, întrebandu-l:
- Tată, ce este clădirea aceea?
Tatăl se uită să vadă ceea ce i-a arătat copilul și răspunse:
- Este o fabrică.
Începu din nou să citească, dar copilul îl întrebă:
- Tată, când ajungem?
Tatăl i-a spus că încă mai au de mers. A început din nou să citească, dar o altă întrebare a copilului îl întrerupse, urmată apoi de alte și alte întrebări. Tatăl, disperat, căuta un alt mod de a-l face pe copil să se distreze. Văzu în revista pe care o citea, multe chipuri de oameni, o rupse în mai multe bucăți și i-o dădu copilului, invitându-l să reconstruiscă acele chipuri, întocmai ca la un joc de puzzle, după care se așeză mulțumit pe scaunul său, convins că băiatul va fi ocupat pentru tot restul călătoriei.
Nu a trecut prea multă vreme și copilul exclamă:
- Am terminat!
- Imposibil!, răspunse tatăl. Nu pot să cred! Cum ai putut reconstrui imaginea, așa de repede?
Imaginea era reconstruită perfect.
Copilul răspunse:
“Nu m-am fixat asupra lumii (a oamenilor celor mulți)… căci pe cealaltă parte a foii, era figura unui (singur) om; am reconstruit omul și lumea s-a așezat singură!
Mai devreme sau mai târziu, lucrurile se vor așeza de la sine. Nu e nevoie să le aranjezi tu; nu trebuie să te pui decât pe tine în ordine… De îndată ce tu ești în ordine, întreaga lume este în ordine. De îndată ce tu ești în armonie, întreaga lume este în armonie!

de OSHO


Sursa: filedelumina.ro/

Jasmuheen la Bucuresti 2013

Jasmuheen a venit la București, la invitația Editurii For You, aceasta fiind ultima sa oprire dintr-un turneu mondial în care a dezvăluit tuturor multe lucruri minunate.
Tehnicile și meditațiile sale au fost o sursă de inspirație pentru cele câteva sute de norocoși, care au participat la acest eveniment.
Așa cum am promis, File de Lumină va difuza integral întregul seminar de trei zile.
Astăzi, veți putea urmări prima zi a evenimentului.

Ziua 1-1

Ziua 1-2

Ziua 1-3

Ziua 1 – 4

Filmare și editare audio/video: Graficadesign.ro

Toate drepturile aparțin Filedelumina.ro



Read more: http://filedelumina.ro/2013/11/10/jasmuheen-la-bucuresti-2013-ziua-1/#ixzz2kN6QuX3j


Sursa: http://filedelumina.ro

Cartea de luni DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM


 
Dragii mei, aceasta carte, DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM, scrisa de Caroline Myss, este una dintre acele carti care nu ar trebui sa lipseasca din casa noastra. Ea ne aduce raspunsuri inedite si extrem de utile, la intrebari pe care ni le punem zilnic si in special la aceasta intrebare "de ce nu ne vindecam?" cititnd-o, intelegem care este treaba noastra in acest complex care se numeste "vindecarea trupului si ... a sufletului".
O gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=62
 
Prin aceasta carte profunda, Caroline Myss ofera un sprijin solid si incurajare celor care au nevoie de vindecare. Vreme de peste cincisprezece ani, Caroline Myss a studiat de ce unii oameni se vindeca, iar altii nu. In cartea sa precedenta, Anatomia spiritului, Dr. Myss a adus lumina asupra interactiunilor ascunse dintre credinte si corp, suflet si celula, pentru a arata cum „biografia noastra devine biologie” – dupa cum ii place sa spuna, in felul ei inimitabil. In aceasta noua carte, se foloseste de invataturile ei anterioare referitoare la cei sapte centri energetici ai corpului, pentru a oferi un program vital de auto-vindecare pentru bolile fizice si spirituale. Cu stilul ei caracteristic direct si cu naratiunea intensa, ea prezinta si arunca in aer cele cinci mituri despre vindecare, explicand contextele individuale in care oamenii se imbolnavesc fizic si spiritual si investesc in „stiinta ranilor” si aratand noi metode de a lucra cu provocarile pe care le cuprind cei sapte centri energetici.
 
Vizionara si practica in acelasi timp, cartea DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM prezinta o relatare noua si curajoasa despre dezvoltarea constiintei si a spiritualitatii omenesti de-a lungul vremii, examinand si dinamica transformare a atitudinilor fata de vindecare la nivel global. Pentru a va ajuta sa ramaneti pe calea vindecarii, Dr. Myss va ofera ritualuri si rugaciuni pentru a capata o perspectiva simbolica asupra problemelor de viata si pentru a va intari puterea personala si a va conecta cu energia divina universala. Viziunile inovatoare ale Dr. Myss cu privire la medicina energetica si abordarea ei activa in ceea ce priveste vindecarea problemelor de viata si a bolilor fizice va vor ajuta sa depasiti blocajele mentale care va impiedica sa va faceti bine.
Iata un fragment din carte
 
Intentia mea cand am scris aceasta carte a fost sa ofer cititorilor o noua perspectiva asupra sanatatii, in mod special asupra motivului pentru care nu ne vindecam si cum putem sa o facem. S-ar putea sa para ca abordez subiectul vindecarii pe usa din dos, din moment ce acord atat de multa atentie motivului pentru care nu reusim sa ne vindecam, dar sunt convinsa ca celor mai multi dintre noi le este aproape la fel de frica de vindecare, pe cat le este de boala. Intelegand modul in care frica si alte emotii negative afecteaza vindecarea, veti putea identifica mai usor modul in care interactionati, constient sau inconstient, cu procesul personal de vindecare.
Am inteles ca a presupune ca fiecare vrea sa se vindece este gresit, dar poate fi si periculos. Boala poate, spre exemplu, sa devina o cale puternica de a obtine atentia pe care, altfel, nu o poti primi – ca mecanism de parghie, boala poate parea aproape atractiva. Ea mai poate contine mesajul ca trebuie sa va schimbati viata intr-un mod destul de drastic. Datorita faptului ca schimbarea se numara printre aspectele cele mai inspaimantatoare ale vietii, este posibil sa resimtiti frica de schimbare mult mai intens decat boala si sa intrati intr-un model de amanare a schimbarilor pe care este nevoie sa le faceti.
O importanta conceptie gresita a culturii holistice actuale este convingerea ca toate bolile vin din negativitate personala sau din experiente trecute tragice, din atitudini negative care ne contamineaza mintile si trupurile, sau din karma rea din viata trecuta. Totusi, negativitatea nu este unica sursa a bolii: Ea poate, la fel de bine, sa apara ca raspuns la o rugaciune. Ea poate sa ne conduca fizic pe o cale introspectiva, pe care altfel n-am fi inceput niciodata sa o studiem. Boala poate fi un catalizator pentru dezvoltarea propriei constiinte, dar si pentru intelegerea sensului mai profund al vietii.
Pe cat de ingrozitoare, boala este in acelasi timp si o invitatie de a patrunde in natura misterului. Vietile noastre sunt facute dintr-o serie de mistere pe care ne este dat sa le exploram, dar care trebuie sa ramana nerezolvate. Ne este dat sa traim cu intrebarile pe care le avem despre vietile noastre, ba chiar sa le folosim drept ghizi si sa le lasam sa ne conduca in locurile cele mai adanci si mai retrase ale naturii noastre, acolo unde descoperim Sacrul. Sper ca aceasta carte sa va ajute sa gasiti noi cai de intelegere a sensului bolii si a altor provocari ale vietii - si sa va ajute sa patrundeti mai profund in misterele voastre si sa inaintati pe calea personala, spre maiestrie spirituala.
Daca boala poate sa va ajute sa va gasiti starea fundamentala de sfintenie, unitatea cu Dumnezeu, cu omenirea si cu toate fiintele vii, nu este nevoie sa va imbolnaviti ca sa incepeti sa va intelegeti spiritul si sa va vindecati viata. Constat ca oamenii incep sa se vada si sa se perceapa ca divini, prin invatarea a ceea ce eu numesc medicina energetica. Potrivit medicinei energetice, spiritul uman este o manifestare a energiei. Cu totii avem sapte centre energetice in corpurile noastre, care in hinduism sunt numite chakre. Fiecare chakra corespunde strict unei locatii in corpul fizic. Imi place sa ma gandesc la chakre ca la niste discuri de calculator „energetice”, sau niste banci de date care aduna informatii de tot felul. In munca mea, am descoperit ca aceste sapte centre energetice corespund diverselor probleme si provocari ale vietii, la care sunt menite sa ne ajute cele sapte taine ale Crestinismului si cei zece sefiroti ai Arborelui Vietii din traditia ebraica a Kabbalei.
Spiritul nostru se maturizeaza si isi aprofundeaza intelegerea de sine prin sapte etape ale dezvoltarii spirituale. Avansand prin aceste etape, obtinem diferite feluri de putere personala. Chakrele – si corespondentele lor in taine si in Arborele Vietii – marcheaza o cale interioara a evolutiei spirituale. Ele sunt pasii pe calea noastra personala spre trezirea unei constiinte superioare. Invatarea limbajului chakrelor si alimentarea acestor calitati spirituale pot sa ne intareasca la nivelul corpului fizic si - in acelasi timp - sa ne ajute sa vindecam boala sau sa ne pastram sanatatea.
Greutatile si bolile sunt o parte necesara a evolutiei noastre spirituale. La fel cum privim in urma, in istoria lumii - si gasim sens in evenimente aparent necorelate, la fel putem gasi un sens si in tulburarile si provocarile din viata de zi cu zi.
            Intentia si speranta mea este ca aceasta combinatie de informatii le va oferi cititorilor un mijloc prin care sa poata sa faca fata bolii fara frica si sa abordeze schimbarea cu curaj. Sper ca aceasta carte va va oferi niste metode noi si benefice de a va vedea pe voi insiva, problemele voastre de sanatate si potentialul vostru de vindecare. In mod special, imi doresc sa va re-analizati in contextul culturii actuale, astfel incat sa puteti construi o cale prin care sa va vedeti Simbolic. Procedand astfel, eu cred ca puteti sa aprindeti focul vindecator, care asteapta adanc in spiritul omenesc si care va va ghida sa faceti pasii corecti spre vindecare.
            Focul vindecator care ne-a atras ca indivizi functioneaza pe toata planeta; fiintele omenesti sunt constranse de o forta mult mai mare sa ne vindecam pe noi insine, culturile noastre, mediul nostru – pe scurt, sa devenim o specie constienta. Acesta este motivul pentru care atat de multi dintre noi vor sa fie sanatosi si constienti – si sunt tulburati de incapacitatea noastra de a atinge acest scop pe deplin. Poate ca, intelegand dinamica acestei noi culturi, din care facem parte acum, vom fi mai capabili sa devenim fiinte omenesti sanatoase si astfel, sa incepem sa ne realizam destinul.
Predandu-le oamenilor care incercau sa se vindece, limbajul Simbolic al chakrelor, tainele, Arborele Vietii si contextul cultural spre vindecare personala, am observat cum ele intaresc o credinta intr-o ghidare Divina. Buna cunoastere a acestor simboluri metafizice pare sa ii ajute pe oameni sa se conecteze la energia vindecatoare inerenta in propriul lor spirit.
Una dintre credintele esentiale pe care as vrea sa o adoptati, pentru a va vindeca viata sau boala, este credinta in importanta iertarii. Iertarea elibereaza energia necesara vindecarii. Voi prezenta sugestii despre cum sa faceti iertarea – sau sa va eliberati de trecut - si va voi oferi noi ritualuri si invocatii, pentru a va ajuta sa va vedeti viata actuala la nivel Simbolic, sa va intariti energia personala, sa va conectati cu energia Divina si sa va vindecati.