marți, 5 noiembrie 2013

Lamuriri despre ce se intampla inainte de salt - Mesaj Sfatuitoarea


Asta este imaginea, pe care Dumnezeu mi-a aratat-o in unul din primele mele vise revelatoare in anul 2004.
Atunci incepeam sa inteleg, ca trebuie sa ma schimb si sa ma deschid catre adevar si credinta.
Va rog sa imi permiteti sa va impartasesc acel vis, pentru ca el este important atat pentru mine, cat si pentru voi. 
 Eu urcam pe un drum prafuit,, un munte  fara vegetatie, cu mult nisip si praf, in desert si l-am intalnit pe Dumnezeu, care ma astepta sezand pe o piatra, pe marginea drumului. M-a intrebat incotro merg. Eu i-am raspuns,  ca merg pe drumul acela, iar El m-a luat de mana si m-a condus la marginea drumului, perpendicular pe drum. Am mers si am ajuns unde se termina muntele, cu un perete foarte abrupt, imposibil de coborat. Jos era o vale, iar in vale era un oras, exact ca cel din fotografie. 
Domnul Dumnezeu mi-a spus, ca drumul pe care mergeam eu, nu era drumul meu, ci acolo jos trebuie sa ajung, in acel oras. Am inteles ca viata mi se va schimba in scurt timp si ca destinul meu este altul. Am inteles ca am multe, foarte multe de invatat, dar va marturisesc, ca  nu am inteles exact pana acum, cand am gasit aceasta fotografie. Tot timpul de atunci ma gandeam cum sa ajung eu acolo, daca nu exista drum? 
Acum stiu. Nu e nevoie de drum, caci in acel oras se ajunge printr-un salt, iar pentru acest salt, trebuie sa ai sufletul incarcat cu iubire si pace. Cred ca sunt foarte aproape de acest salt si ca mine mai sunt si altii, iar pana la acest salt nu mai este foarte mult. 

Va marturisesc ca zilele acestea m-am tot gandit de ce mi se intampla anumite lucruri. Celor din jurul meu li se intampla anumite lucruri. Cei ce imi scriu se afla in situatii diferite. 

Aici as vrea sa fac o paranteza: imi cer mii de scuze celor care imi scriu. Stiu ca se afla in situatii dificile si ca au nevoie de ajutor. Ii inteleg pentru ca si eu am fost de multe ori in simituatii similare, dar in acelasi timp, le cer ingaduinta si intelegere, pentru ca nu apuc sa le raspund cand doresc ei. Va marturisesc, ca numarul mesajelor se apropie de 100. Ziua mea de lucru are 24 de ore, timp in care ma ocup de cele doua fete ale mele, de gospodarie,  de blog, de mine, de terapii si consultatii online, imi ajut parintii, mai si dorm cate putin caci nu prea mai am timp si pentru asta si raspund la mailuri. Trebuie sa va ganditi, ca eu nu raspund la niste scrisori, ci cer ajutorul Ingerilor pentru a putea sa dau raspunsul potrivit fiecaruia din cei care imi scriu, ori asta necesita timp si minte limpede si liniste. Din toate aceste motive nu pot raspunde la foarte multe mailuri odata. O singura mentiune mai am: raspunsurile mele sunt putin diferite, caci de cele mai multe ori eu incerc sa vad cauzele problemelor, care au avut efectele, cu care se confrunta oamenii, ori ei nu sunt pregatiti nici sa le afle, nici sa le inteleaga si mai ales nu sunt pregatiti sa le inlature, dar asta este o alta poveste.

Acum sa revin la mesajul meu. Vom fi, daca nu cumva suntem deja pusi, in situatii grele, menite sa ne faca sa intelegem ca trebuie sa ne schimbam si aceasta schimbare este in mintea si in sufletul nostru. Fie ca vom avea incercari legate de bani sau de parteneri sau de sanatate sau de copii sau orice fel de incercari, credeti-ma, toate se rezolva intr-un singur mod: SA INTELEGI CA TU TREBUIE SA TE SCHIMBI, CA TREBUIE SA AI INCREDERE NEMARGINITA IN LEGILE UNIVERSULUI , IN DUMNEZEU !
Nu sunt cuvinte mari, patrundeti-le sensul si veti intelege, iar cand veti intelege, veti vedea cum sufletul vi se va umple de iubire si pace si atunci se va produce saltul. 
Aceasta era explicatia completa a visului meu. In el nu era vorba doar despre mine, ci despre noi toti, toti oamenii acestei plante si despre mesajul pe care Dumnezeu ni l-a dat tututror: EVOLUTIA NU ESTE IN PLANUL MATERIAL SI NU ESTE PALPABILA. 

Abia acum am inteles si intr-adevar simt pace si iubire. 
Simt pace, pentru ca nu ma mai tem de nimeni si de nimic. Stiu ca atata timp cat eu simt doar iubire si daruiesc iubire, atunci asta voi primi. Atata timp cat eu fac bine, bine voi primi. Atata timp cat imi ascult ghizii spirituali si sunt in legatura cu ingerii mei calauzitori si protectori, cu Universul, cu Dumnezeu si voi stii sa imi construiesc viitorul, atunci "voi locui in orasul acela minunat, unde domneste iubirea si pacea:!

Acesta este testul la care vom fi supusi cu totii si in  urma caruia vom face sau nu, saltul. Este timpul sa intelegem cu totii, ca trebuie sa ne scuturam de jugul materialismului, cu care ne-am inrobit atata vreme si ca doar limitarea gandirii si intelegerii noastre ne tine sclavi in aceasta situatie si aceasta dimensiune. Este timpul sa aruncam acest jug si sa ne lasam sufletele si mintile libere sa afle cum este libertatea si cum este sa descoperi, ca esti una cu Dumnezeu si ca de fapt toti suntem fiii Lui si orice Tata vrea sa isi vada fiii fericiti, linistiti si armoniosi. 

Dumnezeu sa ne ajute pe toti, sa reusim sa ne scuturam de jugul propiei scalavii si face saltul spre "ORASUL UNDE DOMNESTE IUBIREA SI PACEA!"

Cu toata iubirea pe care v-o port in suflet,
Sfatuitoarea

SAPTE chakre ale corpului omenesc

chakra-syatem

In multe dintre religiile lumii si in practicile aferente acestora, se afla credinta potrivit careia organismul uman detine anumiti centri energetici, acestia raportandu-se la cate un anumit aspect al vietii. Acesti centri energetici sunt reprezentati de cate o anumita culoare si se pare ca putem inchide sau deschide acesti centri energetici prin practica si disciplina. Acesta este unul dintre acele subiecte despre care majoritatea oamenilor au auzit dar cunosc foarte putine detalii. In ordine, de cea mai joasa chakra pana la cea mai inalta, iata cele sapte chakre ale corpului omenesc, potrivit celor de la listverse.com:
7. Chakra radacinii (Muladhara)
erupting-volcano12
Acest centru energetic este situat intre anus si zona genitala si este reprezentata de culoarea rosie. Aceasta chakra este centrul energetic care ne ajuta sa ne simtim comfortabil in aproape orice fel de situatie si este raspunzatoare de sentimentul interior de buna-stare. Cand aceasta chakra functioneaza la parametri normali, increderea ta in ceilalti oameni inca exista. In momentele in care te simti nervos sau esti coplesit de sentimente de frica aceasta chakra este blocata. Atunci cand este foarte activa, vei simti nevoia constanta de siguranta interioara si vei refuza schimbarile interioare. De asemenea poti fi materialist si lacom in cazul in care aceasta chakra este hiper-activa. La nivelul sanatatii fizice, functionarea gresita a acestui centru energetic produce dureri de coloana, circulatie periferica proasta, anemie, oboseala si tonus muscular scazut.
6. Chakra subombilicala (Swadhisthana)
orange_flower_2_by_kamussen
Aceasta chakra este situata la doi centimetri sub ombilic si este reprezentata de culoarea portocaliu. Acest centru energetic este raspunzator de sentimentele si de sexualitatea noastra. Atunci cand aceasta este deschisa, nu inseamna ca esti o persoana foarte emotionala, ci ca iti poti exprima sentimentele cu usurinta si nu vei fi rusinat sa-ti faci sentimentele cunoscute celor din jurul tau. De asemenea, te vei simti foarte comfortabil in legatura cu sexualitatea ta. Inchiderea acestui centru energetic se traduce prin suprimarea emotiilor sau lipsa de expresivitate. Oamenii care se ataseaza foarte repede de persoanele din jurul lor dispun de o activitate foarte puternica a acestui centru energetic. Este sediul sinelui nostru, a tot ceea ce ne dorim noi cu adevarat, e sediul tensiunilor si dorintelor noastre.
5. Chakra plexului solar (Manipura)
yellow-marigolds-238901
Aceasta chakra este situata intre vertebrele T12 si L1 si este chakra cea mai expusa vampirismului energetic, culoarea reprezentativa a acestui centru energetic fiind galbenul. Sub-activitatea acestei chakre este legata de timiditate si lipsa puterii de a lua anumite decizii. Atunci cand aceasta chakra este inchisa, este destul de dificil sa-ti faci cunoscute opiniile legate de situatiile din viata ta, iar atunci cand este foarte activa esti foarte agresiv si dominant.
4. Chakra inimii (Anahata)
green-tree-frog-images
Chakra inimii este situata in centrul pieptului, pe linia orizontala a inimii si este reprezentata de culoarea verde. Acesta este centrul energetic raspunzator de dragoste, de afectiune, de bunatatea fata de persoanele din jurul tau, de compasiune si de prietenie. Atunci cand aceasta chakra functioneaza corespunzator traiesti in armonie cu persoanele din jurul tau si iti este foarte usor sa-ti faci prieteni noi. Atunci cand aceasta chakra este inchisa sau nu functioneaza la parametri normali, vei avea tendinta sa fii o persoana rece si distanta, ceilalti nu tind sa te recunoasca sau tinzi sa te comporti foarte urat fata de acestia.
3. Chakra bazei gatului (Visudha)
8472-light-blue
Chakra bazei gatului se afla la baza gatului, in zona glandei tiroide si este reprezentata de culoarea albastru. Aceasta chakra este centrul energetic raspunzator de manifestarea gandurilor si a exprimarii. Atunci cand aceasta chakra nu functioneaza la parametri normali, persoana respectiva tinde sa fie introvertita si timida, probabil nu vorbeste prea mult si are tendinta sa minta. Atunci cand este hiper-activa esti o persoana care se exprima foarte mult si iti este destul de dificil sa asculti oamenii din jurul tau atunci cand vorbesc.
2. Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)
inspired-by-the-deep
Chakra celui de-al treilea ochi sau ochiul lui Shiva, este situata la un centimetru deasupra ochilor intre sprancene iar culoarea reprezentativa este violet. Acest centru energetic este raspunzator de premonitii si de vizualizari, de clarviziune si telepatie, iar atunci cand aceasta chakra este deschisa, persoana respectiva are tendinta de a fi o fire fantezista. Este chakra puterii si a autocontrolului, aceasta chakra fiind raspunzatoare de aspectele vointei si ale integrarii. Atunci cand aceasta chakra este inchisa  iti este destul de greu sa gandesti pentru tine insuti.
1. Chakra coroanei (Sahasrara)
amethyst_quartz
Acest centru energetic este situat in zona din varful capului, mai exact la 4 centimetri deasupra capului tau. Culoarea reprezentativa este albul sau violetul, aceasta chakra fiind centrul intelepciunii si al legaturii cu divinitatea. Persoanele cu acest centru energetic inchis nu sunt foarte deschise aspectului spiritualitatii si sunt foarte inchise in credintele lor. Cand aceasta chakra este deschisa tinzi sa analizezi foarte mult ceea ce este in jurul tau si esti obsedat de aspectul spiritualitatii.

O SCHIMBARE INCREDIBILĂ! VIAŢA A FOST CREATĂ, ŞI NU A APĂRUT ÎNTÂMPLĂTOR

creationism
Un om de ştiinţă s-a transformat din evoluţionist în creaţionist, după ce şi-a dat seama că celulele vieţii sunt prea complexe pentru a fi apărut întâmplător
O povestire interesantă găsim pe site-ul jw.org. E vorba de Feng-Ling Yang, care e cercetător senior la Academia de Cercetare Centrală din Taipei (Taiwan). Munca sa a fost publicată în mai multe reviste știinţifice. Ca orice om de știinţă “serios”, doamna Yang credea în teoria evoluţionistă, până când şi-a dat seama că se înşela… Citez din articol:
“La sfârşitul anilor 1990, biologii din domeniul molecular au început să-şi dea seama că toată chimia vieţii e mult mai elaborată decât s-ar fi putut gândi înainte cineva. Desigur, oamenii de ştiinţă ştiau demult că proteinele din celulele vii sunt cele mai sofisticate molecule din existenţă. Dar acum, ei au descoperit cum acest ansamblu de proteine este organizat pentru a forma “maşini elegante” cu părţi mobile. O maşină moleculară ar putea fi compusă din mai mult de 50 de proteine. Şi, chiar şi cea mai simplă celulă are nevoie de mai multe “maşini” diferite, pentru a genera, de exemplu, energie, pentru a copia informaţiile sau pentru a controla accesul prin intermediul membranelor.
Ei bine, m-am întrebat: “Cum de aceste maşinării de proteine au devenit atât de bine construite?” La acel moment, complexitatea neaşteptată a chimiei celulelor a făcut un număr mare de oameni de ştiinţă să-şi pună aceeaşi întrebare. Un profesor de biochimie din SUA chiar a publicat o carte, argumentând faptul că maşinile moleculare din celulele vii sunt atât de complexe încât ele nu ar fi putut apărea întâmplător. Am fost de acord cu acest lucru. Într-un fel simţeam că viaţa trebuia să fie creată.”
Îmi plac aceste exemple cum alţi oameni de ştiinţă ajung la alte concluzii privind originea şi evoluţia vieţii pe Pământ. Ştiu, marea majoritatea susţin că viaţa a evoluat întâmplător, dar acest lucru se datorează şi unei adevărate conspiraţii din sistemul de învăţământ global. Suntem toţi învăţaţi la şcoală şi la facultate că “viaţa a apărut aleatoriu şi că ea a evoluat”, alte puncte de vedere nemafiind acceptate. Atunci, cum naiba să nu fie marea majoritate a oamenilor de ştiinţă ateişti? Dacă s-ar face un experiment pe parcursul a 50 de ani, iar toţi copiii, elevii şi studenţii ar fi învăţaţi la şcoli şi facultăţi că viaţa a fost creată, şi nu a apărut întâmplător, atunci pun pariu că marea majoritate a oamenilor de ştiinţă ar deveni creaţionişti.

Secretul lui Lovendal

Articol preluat de pe 

Un nor spaţial va ucide Pământul în 2014?

Un nor spaţial va ucide Pământul în 2014

Astrofizicianul Albert Sherwinski de la Universitatea Cambridge consideră că în iunie 2014 sistemul solar va fi distrus de un nor imens de gaze şi praf.

El este convins că în prezent el se îndreaptă vertiginos spre Pământ şi vara va avea loc coliziunea, după care va dispărea tot ce este viu.
NASA a menţionat că nu deţine date legate de acest nor. Se spune că specialiştii ascund cu bună ştiinţă veştile proaste pentru a nu crea panică.

Horoscop noiembrie 2013




“Lucrul cel mai pretios ramane nevazut”  
Micul Print – Saint-Exupery

Cu  un Mercur retrograd foarte intens pana pe 10 noiembrie inconjurat de Soare, Saturn si Nodul Nord, vom experimenta tot felul de probleme de comunicare: de la banale neintelegeri pana la importante deturnari de planuri, pierderi de lucruri ori masini, calculatoare sau alte electronice la care pot apare defectiuni din senin (sau nu?!).
O alta combinatie astrala (Venus – Pluton, Mercur – Saturn si bineinteles cuadratura Uranus – Pluton), va forma o energie astrala masiva cu risc iminent de formare a furtunilor la propriu si figurat, de o crestere a activitatii seismice globale, energie care prevesteste schimbari la nivel mondial  si care va deveni un moment de referinta in viitorul apropiat.

Eclipsa de Soare din 3 noiembrie inteteste efectele acestor aspecte tensionate si deschide o fereastra soc pana pe 13 noiembrie cu un maxim energetic pe 3, 6 si 12 noiembrie 2013. Fiti atenti la tot ce se intampla in aceasta perioada pe cerul astral dar si in plan politic si financiar. Furtunile meteorologice se pot transforma cat ai clipi in furtuni mediatice, afacerile murdare, lucrurile ascunse vor iesi la lumina si tot ceea ce tine de control, manipulare si putere va cunoaste transformari importante.

Vantul schimbarii incepe sa bata din ce in ce mai tare si in momentul retrogradarii lui Jupiter vor aparea noi modele sociale, politice si financiare. Pe termen mediu, mai precis din 16 ian.2014- 25 aprilie 2014 se vor concretiza efectele in plan subtil date de aceasta planeta iar in plan fizic  vom asista la prefaceri importante in plan socio-politic, la fenomene meteo care vor rascoli lumea, temperaturi minus record, furtuni care vor provoca mari distrugeri la nivel mondial si multe tari vor experimenta o iarna cum n-a mai fost de ani buni…..

Problemele mondiale se vor complica, lipsa de intelegere si comunicare vor crea un zid din ce in ce mai inalt intre toti cei care se vor situa de-o parte sau alta a baricadei. Secrete reprimate si adevaruri care vor elibera lumea de multa suferinta vor fi pe prima pagina a ziarelor din 13 noiembrie cand Neptun stationeaza in miscare directa si formeaza un trigon interesant cu Mercur aflat si el in stationare.

Luna Plina din 17 noiembrie nu va fi una de bun augur, multe relatii se pot incheia in aceasta perioada si multi dintre cei care au mintit si inselat isi vor recunoaste faptele …majoritatea trecand examenul karmic dat de configuratia astrala din aceasta perioada. Acest crescendo astral va influenta lumea din ce in ce mai mult si din decembrie 2013 si pana in august 2014 vom trece printr-o perioada istorica de conflicte sociale si neasteptate asemanatoare celei din anii’30 iar tensiunea resimtita de noi toti, nervozitatea si stressul manifestat vor fi doar varful iceberg-ului.

Sursa: http://astrologykom.blogspot.ro

Dumnezeu, ca Tată, rezidă în Ochiul Înţelepciunii. Dumnezeu, ca Iubire, se află în Templul-Inimă.

"Iubirea este cea mai elevata religie...” 
- Samael Aun Weor, Casatoria Perfecta (1950) 


 Dumnezeu, ca Tată, rezidă în Ochiul Înţelepciunii. Ochiul Înţelepciunii se află situat în spaţiul dintre sprâncene. Dumnezeu, ca Iubire, se află în Templul-Inimă.
A iubi, cât de frumos este să Iubeşti!
Doar sufletele mari pot şi ştiu Să Iubească. Iubirea este tandreţe infinită… Iubirea este viaţa ce palpită în fiecare atom aşa cum palpită în fiecare soare.
Iubirea nu poate fi definită pentru că este Divina Mamă a Lumii; este ceea ce vine la noi când într-adevăr suntem îndrăgostiţi.
Iubirea se simte în străfundul inimii; este o trăire încântătoare, este un foc ce mistuie, este un vin divin, un delir al celui care-l bea. O simplă batistă parfumată, o scrisoare, o floare, stârnesc în adâncul sufletului teribile nelinişti intime, extaze exotice, voluptuozitate inefabilă.
Nimeni n-a putut defini vreodată Iubirea; trebuie s-o trăieşti, trebuie s-o simţi. Doar marii îndrăgostiţi ştiu, realmente, ce este ceea ce se numeşte Iubire.
Căsătoria Perfectă este unirea a două fiinţe care într-adevăr ştiu Să Iubească.
Ca să existe cu adevărat Iubire, e nevoie ca bărbatul şi femeia să se adore în toate cele şapte mari Planuri Cosmice.
Ca să existe Iubire e nevoie să fie o adevărată comuniune sufletească în cele trei sfere ale Gândirii, Simţirii şi Voinţei.
Când cele două fiinţe vibrează în comun în gândurile, sentimentele şi voliţiunile lor, atunci Căsătoria Perfectă se realizează în cele Şapte Planuri de Conştiinţă Cosmică.
Există persoane care sunt căsătorite în planurile Fizic şi Eteric, dar în cel Astral nu sunt. Altele sunt căsătorite în planurile Fizic, Eteric şi Astral, dar în planul Mental nu sunt; fiecare gândeşte în felul său; femeia are o religie şi bărbatul alta; nu sunt de acord în ceea ce gândesc etc. etc. etc.
Există cupluri care au afinităţi în lumea gândirii şi a simţirii, dar sunt absolut contrare în lumea voinţei. Aceste cupluri se ceartă în mod constant, nu sunt fericite.
Căsătoria Perfectă trebuie să se efectueze în cele Şapte Planuri de Conştiinţă Cosmică. Există cupluri care nu ajung nici măcar până la planul Astral; atunci nu există, nici măcar, atracţia sexuală; acelea sunt adevărate eşecuri. Acest tip de Căsătorii se bazează, exclusiv, pe contractul de căsătorie.
Unele persoane duc o viaţă matrimonială în planul Fizic cu un anumit consort, iar în planul Mental duc o viaţă conjugală cu un consort diferit. Rar întâlnim în viaţă o Căsătorie Perfectă. Ca să existe Iubire, e nevoie să existe afinitate de gânduri, afinitate de sentimente şi de voinţe.
Unde există calculul aritmetic nu există Iubire. Din nefericire, în viaţa modernă,Iubirea are miros de cont bancar, de comerţuri şi de celuloid. În acele cămine unde există doar totaluri şi resturi, nu există Iubirea. Când Iubirea pleacă din inimă, cu greu se mai întoarce. Iubirea este un copil foarte morocănos.
Căsătoria care se realizează fără iubire, numai pe bază de interes economic sau social eşuează inevitabil.
Îndrăgostiţii, adeseori confundă Dorinţa cu Iubirea, şi partea cea mai proastă este că se căsătoresc crezându-se îndrăgostiţi. O dată înfăptuit actul sexual, o dată satisfăcută pasiunea carnală, urmează atunci dezamăgirea, rămâne teribila realitate. Îndrăgostiţii trebuie să se autoanalizeze pe ei înşişi înainte de a se căsători, pentru a şti dacă realmente sunt îndrăgostiţi. Pasiunea se confundă lesne cu Iubirea. Iubirea şi Dorinţa sunt absolut opuse.
Cel care într-adevăr este îndrăgostit este în stare să-şi dea până şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa adorată.
Examinează-te pe tine însuţi înainte de a te căsători. Te simţi capabil să-ţi dai până şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa pe care o adori? Ai fi capabil să-ţi dai viaţa pentru ca fiinţa adorată să trăiască? Reflectează şi meditează.
Există o adevărată afinitate de gânduri, sentimente şi voinţe cu fiinţa pe care tu o adori? Aminteşte-ţi că dacă acea afinitate completă nu există, atunci căsătoria ta în loc de rai, va fi un adevărat iad. Nu te lăsa dus de dorinţă. „Omorâţi nu numai dorinţa, ci chiar şi umbra însăşi a arborelui ispititor al dorinţei.” Iubirea începe printr-un fulger de simpatie încântătoare, se substanţializează cu tandreţe infinită, şi se sintetizează în supremă adoraţie.
O Căsătorie Perfectă este unirea a două fiinţe care se adoră absolut. În iubire nu există planuri nici conturi bancare. Dacă tu îţi faci planuri şi calcule, înseamnă că nu eşti îndrăgostit. Reflectează înainte de a face marele pas. Într-adevăr eşti îndrăgostit? Fereşte-te de iluzia dorinţei. Aminteşte-ţi că flacăra dorinţei devorează viaţa şi rămâne, atunci, teribila realitate a morţii.
Contemplă ochii fiinţei pe care o adori, pierde-te în fericirea din lumina ochilor săi, dar dacă vrei să fii fericit, nu te lăsa dus de dorinţă.
Nu confunda, bărbatule îndrăgostit, Iubirea cu pasiunea. Autoanalizează-te profund. Este urgent să ştii dacă ea îţi aparţine în spirit. Este necesar să ştii dacă eşti pe de-a-ntregul în afinitate cu ea în cele trei lumi ale Gândirii, Simţirii şi Voinţei.
Adulterul este crudul rezultat al lipsei de Iubire. Femeia cu adevărat îndrăgostită ar prefera să moară decât să adultereze. Bărbatul care adulterează nu e îndrăgostit.
Iubirea este teribil de divină. Binecuvântata Zeiţă Mamă a Lumii este ceea ce se numeşte Iubire.
Cu focul teribil al Iubirii putem să ne transformăm în Zei pentru a pătrunde, plini de maiestate, în amfiteatrul Ştiinţei Cosmice.

Casatoria Perfecta este o introducere completa
 in profunda si frumoasa cunoastere mistica din care toate marile religii ale lumii au inflorit. Este o invatatura sacra, sursa invataturilor secrete ale Iudaismului, Crestinismului, Budismului, Taoismului, Alchimiei, Tantrei, Kabalei, si a misterelor Mayase, Aztece, Egiptene, Tibetane, Eleusiene, Eseniene si multe altele. Toate acestea aveau un secret sexual. Toate proveneau din aceeasi radacina de cunoastere.
Cu explicatiile din aceasta carte, vei intelege nu doar cateva din scripturile aparent vagi si criptice, ci si cum functioneaza toate practicile spirituale autentice.
Dupa citirea aceste carti, religia si sexul incep sa aiba sens. Mai mult, vei vedea ca religia nu se gaseste in organizatii, sau carti, ci se gaseste in inima ce este inflacarata de iubire divina.



(Samael Aun Weor, extras din Căsătoria Perfectă, cap. "Iubirea")

Cei patru călăreţi


THE FOUR HORSEMAN(2012)


Pe măsură ce economia continuă să meargă de la criză la catastrofă, mulți oameni caută o soluție înțeleaptă la modul cum poate fi reconfigurată economia occidentală (in special - si din restul UE si la noi in particular n.n.).
 În ultimii 3 ani, 23 de analiști (gânditori, filozofi), mulți dintre aceștia fiind marginalizați, s-au adunat împreună pentru a rupe tăcerea și să explice cum funcționează de fapt lumea. Viziunea lor transcende opinia din mass media corporatistă, fiind una destul de diferita, (dar nu suficient, cel mai adesea n.n.) și se oferă unele soluții care ar putea schimba directia in care ne indreptam.

Filmul se vrea a fi unul care nu ataca bancherii, nu critică politicienii, nu are treaba cu teoriile conspiratiei si analizeaza sistemul pe care l-am ales (oare l-am ales noi sau ne-a fost impus? n.n.) si ne sugereaza cai prin care putem sa-l schimbam (mai degraba sa-l cosmetizam n.n). Una peste alta , chiar daca nu-l consideram un film de exceptie sau un film care aduce o viziune mai inalta cu adevarat, poate fi un catalizator si poate provoca dezbateri in randul celor care inca se mai tin rigizi in a fi ”corect politici” fara a deranja pe cine trebuie cu adevarat. Ridica la fileu niste aspecte interesante care pot duce, prin aprofundare, la o viziune mai larga. 

Este un film foarte premiat si contine opinile unor lideri de exceptie cum este Noam Chomskidar si opinile unor indivizi cel putin suspecti. Deci atentie mare, a se viziona cu discernamant, fara a pune botul la tot ce se spune.  
Mai multe opinii legate de acest film puteti gasi pe pagina traducatorului filmului aici.

VEZI FILMUL TRADUS , AICI - link 1 sau AICI - link 2 sau AICI - link 3:


La ce serveşte americanilor scutul antibalistic de la Deveselu? Partea I

La ce serveşte americanilor scutul antibalistic de la Deveselu? Partea I

Declaraţia preşedintelui român, Traian Băsescu, anume că odată cu instalarea scutului american la Deveselu, nivelul de securitate al României va fi cel mai înalt din istoria ţării, a fost acceptată fără discuţie de către români. La fel şi în cazul NATO care l-a prezentat ca fiind destinat protejării statelor europene şi a SUA de un eventual atac balistic iranian, consideră Valentin Vasilescu, pilot de aviație, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni.

În cele ce urmează, vom vedea împreună care este cu adevărat rolul pe care-l joacă scutul antibalistic de la Deveselu, în viziunea americanilor.
Apără scutul de la Deveselu vreo parte a teritoriului SUA de rachetele balistice intercontinentale lansate din Orientul mijlociu?
Distanța parcursă de o rachetă balistică intercontinentale, lansată din Orientul Mijlociu pe direcția nord, având ca ţintă atât coasta de est cât şi cea de vest a SUA şi care survolează Polul Nord, este de 9-10.000 km. Întreg traiectul acesteia se află în afara razei de acţiune a interceptoarelor Standard Missile SM-3 Block IB de la Deveselu şi a celor navale de pe distrugătoarele Aegis americane din clasa Arleigh Burke dislocate în Europa. Aceeaşi rachetă, lansată din acelaşi punct, poate lovi doar coasta de est a SUA, dacă urmează direcția vest şi survolează Europa şi oceanul Atlantic, ea având de parcurs 14.000 km. Rezultă că în cazul lansării de rachete balistice intercontinentale din Orientul mijlociu, direcţia cea mai probabilă de lansare fiind prima din cele două, scutul antibalistic de la Deveselu nu protejează absolut de loc teritoriul SUA.
Apără scutul de la Deveselu vreo bază a SUA din Europa de rachetele balistice lansate de Rusia?
Silozurile de lansare a rachetelor balistice, aparţinând forţelor strategice ale Federaţiei, se află în nord-vestul teritoriului acestui stat. Pentagonul va rămâne în 2017 cu şapte baze majore în Europa: cinci în Germania (Wiesbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern şi Stuttgart Ansbach), una în Italia (Vicenza) şi una în Belgia. La acestea se adaugă temporar baza navală Rota din Spania, de unde se aprovizionează cele patru distrugătoare americane AEGIS din clasa Arleigh Burke. Traiectoria rachetelor balistice lansate din nord-vestul Rusiei către aceste obiective militare americane se află permanent la 800-1.000 km în afara bătăii maxime a bateriei de interceptoare SM-3 Block IB de la Deveselu. Ele putând fi combătute în etapa finală a traiectoriei cu bateria americană de rachete MIM-104 Patriot dislocată la Ustka, Toruń, Morag în Polonia şi cu cele de acelaşi tip de pe teritoriul Germaniei.
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Mizele secrete ale regionalizării României. Scenarii şi perspective geopolitice

romania-hartanitaPartea I: România cu Moldova de la Nistru la Siret, dar fără Transilvania, ori Valahia… şi fără una şi fără alta

În 1980, la Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de la Madrid, o delegaţie a imigraţiei maghiare s-a prezentat cu documente prin care revendica independenţa Transilvaniei, în numele unui pretins partid socialist transilvănean în exil. Nu putine delegaţii prezente la Conferinţă au luat problema Transilvaniei în serios.
Anual, după „momentul Madrid”, în Congresul SUA apărea câte o rezoluţie în susţinerea ideii că, în România, indiferent de regim, indiferent dacă a fost republică sau monarhie, ungurii au fost întotdeauna persecutaţi şi supuşi deznaţionalizării. Acelaşi text, an de an, era repus pe tapet, dar semnat şi iniţiat mereu de „alţii”.
În 22 decembrie 1989 la Timişoara, printre numeroasele revendicări care au animat evenimentele străzii, a trecut ca neobservată scandarea “Vrem unirea cu Ungaria!”.
În ianuarie 1990, în prima redactare a draftului “Proclamaţiei de la Timişoara”, a apărut strecurată ideea întregirii şi autonomizării Banatului de România.
În martie 1990, cu câteva zile înainte de criza interetnică de la Târgu Mureş, corespondenţi ai presei occidentale, în tema cu cele ce aveau să urmeze [de unde?, de la cine?, cum?], erau prezenţi la faţa locului, ca parte a planificării operaţionale a conflictului.
La 21 mai 1990, săptămânalul francez “Le Point” reonstituie, în liniile sale generale, ceea ce numeşte “complotul bicefal sovietio-maghiar” de la Timişoara.
În acelasi an, geograful şef al Departamentului de Stat a dat publicităţii estimarea tendinţelor de multiplicare a entităţilor statale până la jumătatea viitorului secol, în care se afirma ca în anul 2050 vor exista peste 300 de state.
La 21 octombrie 1991, au fost remise agenţiilor de presă [From The Desk of Dan Andersen P.O. Box 1971, Los Angeles CA 90078] “Declaraţia de Independenţă a Republicii Transilvania”, cu capitala la Cluj, şi decupajul viitorului nou stat din harta României. Presa din România, care a observat declaraţia, a tratat gestul ca inepţie a unui excentric, Dan Andersen-Voda, care semnase documentul în calitate de “Preşedinte interimar în exil al Republicii Transilvania”.
Urmează apoi publicarea unei ample lucrări de anticipaţie “Future Wars” [“Războaiele viitoare”], în care autorul, Trevor Nevitt Dupuy (Mai 3, 1916 – Junie 5, 1995, colonel U.S. Army în retragere, considerat un geniu militar), detalia şi scenariul războiului pentru Transilvania.
Desigur, în astfel de simulări încap şi multe fantezii… Şi, totuşi, iată că nu mai demult decât în zilele din urmă, un studiu publicat la Belgrad sugerează că (…) Ungaria s-ar putea extinde cu Transilvania românească şi partea de nord a Banatului din Serbia.
În compensaţie pentru teritoriul pierdut în favoarea Ungariei, România ar putea obţine reîntregirea Moldovei, dar fără Transnistria şi judeţele date de Stalin Ucrainei.
Aproape concomitent, de la Budapesta, dintr-o sursă “gri” ni se dă de ştire: “Chiar şi CIA consideră necesară abrogarea dictaturii teroriste de la Trianon”. În susţinerea aserţiunii se dă ca argument că CIA, GRU şi un Institut de Cercetare au întocmit o hartă a Europei în anul 2035, potrivit căreia Ungaria va alipi o parte a Transilvaniei şi Voivodina. În comentariul la hartă se spune că “(…) vor aparţine din nou Ungariei teritoriile din România, unde românii sunt în majoritate, în schimb Tinutul Secuiesc rămâne parte a României. (…) România se poate consola cu Republica Moldova”.
O necesară paranteză. Entuziasmul inţial al unioniştilor de la Chişinău a fost bine temperat de la Budapesta, Mircea Snegur fiind convins să nu se grăbească, deoarece viitorul statului unitar român este sub semnul unei dezmembrări, context în care se vor desface şi reface ţinuturile istorice pe criteriile regionalizărilor transfrontaliere şi a cedărilor de suveranitate.
Concomitent cu deteriorarea relaţiilor “româno - române” dintre Bucureşti şi Chişinău, a fost repusă pe tapet şi revigorata doctrină academicianului A. Lazarev, privind “poporaţia moldovenească trăitoare în cadrul Rusiei”, dinainte de octombrie 1917, ca “naţiune burgheză de sine stătătoare”.
Iată ce afirma A. Lazarev în 1984: “În urma intervenţioniştilor străini în Moldova şi cotropirii forţate a Basarabiei sovietice de către România regală, naţiunea burgheză moldovenească (…) a fost fărâmiţată şi marea ei majoritate se trezi în condiţiile unei crunte asupriri sociale şi naţionale străine; cealaltă parte, cea mică a naţiunii, din raioanele de pe malul stâng al Nistrului se află sub asuprirea intervenţioniştilor germane-austrieci şi albgardiştilor”. “(…) După februarie 1920, pe malul stâng al Nistrului a continuat procesul de formare a naţiunii socialiste moldoveneşti”. Ulterior, afirmă A. Lazarev, “procesul de constituire a poporului moldovenesc într-o nouă comunitate etnico-sociala, naţiunea socialistă, s-a încheiat în prima jumătate a anilor 1950“.
Dar iată şi ce spune “Vocea Rusiei” azi, la aproape trei decenii după A. Lazarev: „României i se pregătește un nou dictat de la Viena”. Unui oarecare Andrei Safonov, “obscur analist transnistrean”, i-a venit, aşa din senin, ideea să lanseze în spaţiul comunicării publice concluzia ameninţătoare: “A venit momentul ca România să dispară de pe harta lumii!”.
“Vocea Rusiei” arată că Andrei Safonov, în opinia căruia distrugerea României ar fi o cauză nobilă, “nu reprezintă nici măcar tangenţial vreo forţă politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusia, dar problema atinsă este reală și are legătură cu Uniunea Europeană (s.n.). Potrivit sursei citate, “există semne că se încearcă o diversiune similară cu cea din 1989″, când s-a încercat insistent inocularea ideii aberante că Moscova ar fi vinovată de acele evenimente (…)”.
Ce ameninţare ne devoalează “Vocea Rusiei”? Pentru România, “(…) anul 2013 va fi unul deosebit de greu, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeana”, când “pare să fie decisă distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o «federaţie de regiuni», astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin”.
Că ni se pregăteşte ceva este dincolo de evidenţe. Deja dictatul, sufocant pentru demnitatea naţională, al unor interese economice străine cu identitatea incertă, face şi desface jocurile politice în România, cheamă la ordine, rând pe rând, Parlamentul, Preşedinţia Republicii, Guvernul, Justiţia, Presa, Agenţiile Speciale…
În tot acest timp, noi nu putem să nu observăm semnele prevestitoare de vremuri grele care vin din est. Acolo sunt lansate cu obstinaţia şi perseverenţa picăturii chinezeşti tezele unei doctrine a “românismului agresiv”, după cum urmează:
07.10.2010 - Agenţia de ştiri: “Regnum” (Rusia) :
“(…) Este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român şi încetarea existenţei sale în graniţele actuale.”
România se pronunţă împotriva reglementării conflictului moldo-transnistrean prin formarea unei federaţii sau confederaţii, lăsând Republica Moldovenească Nistreană fără bază juridică pentru a se opune unei noi încercări de refacere a ‘României Mari’ în graniţele din 1941-1944. (…). Dacă nu vom opri expansionismul românesc pe Prut, pe Nistru va fi deja prea târziu să o mai facem. (…) Duşmanul trebuie bătut pe teritoriul lui. Iar România, la nivelul politicii ei de stat, este un duşman neîndoielnic pentru Republica Moldova şi Republica Moldovenească Nistreană. De aceea, este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român şi încetarea existenţei sale în graniţele actuale. Transilvania, oare, nu a fost ruptă din Ungaria? Oare este totul în regulă cu ruşii şi ucrainenii din România? Bucureştiul nu ar trebui să arunce cu pietre în vecini, având propria casă de sticlă fragilă. (…)”
17.01.2011 - Agenţia de ştiri: “Lenta PMR” (Republica Moldova)
‘Asalt asupra Estului: românismul agresiv îndreptat împotriva Transnistriei, Moldovei şi Ucrainei în secolul XX’. “
“Uniunea Moldovenilor şi o serie de alte asociaţii naţionale din Republica Moldovenească Nistreană pregătesc, în vederea publicării, o carte care ‘va demasca planurile expansioniste ale României, concepute încă din 1914, în legătură cu Moldova, Transnistria şi Ucraina’. Titlul provizoriu al cărţii este ‘Asalt asupra Estului: românismul agresiv îndreptat împotriva Transnistriei, Moldovei şi Ucrainei în secolul XX’. “
31.05.2011 Agenţia de ştiri: “Regnum” (Rusia):
Dacă ‘potaia’ românească va fi bolnavă, UE ‘o va arunca afară, o va da pe mâna hingherilor sau, în cel mai bun caz, o va eutanasia”
Deschiderea în Parlamentul European a unei reprezentanţe a Tinutului Secuiesc, nerecunoscut de Bucureşti, a fost comentată pentru Agenţia ‘Regnum’ (31.05.2011) de politologul şi istoricul transnistrean, Nikolai Babilungă:
‘(…) Mi se pare că acest fapt demonstrează, încă o dată, cât de slabă şi cât de instabilă este unitatea internă din unele state precum România. Clasa politică din această ţară nu ar trebui să se mai gândească, înainte de toate, la extinderea teritoriului spre est, pe baza Republicii Moldova, şi cu atât mai mult a autoproclamatei republici transnistrene şi Ucrainei. Ar trebui să se ocupe, cu adevărat, de consolidarea stabilităţii în propria ţară, poate chiar prin intermediul federalizării şi extinderii drepturilor şi împuternicirilor acelor teritorii, pe care România le-a invadat la începutul secolului XX (…).
Insă este puţin probabil ca vreun politician român să fie capabil să se ocupe serios şi în mod obiectiv de problemele ţării sale (…). Toţi sunt atât de orbiţi de miturile, de fabricaţie proprie, privind <marea naţiune română> şi <România Mare>, (…) încât nu sunt capabili, pur şi simplu, să aibă o percepţie adecvată a realităţii. Aceştia vor continua (…) să predice dogma românismului agresiv, vor pretinde teritoriile vecinilor lor din est şi vor construi intrigi împotriva autorităţilor legitime din aceste state (…). Si propria lor casă se surpă. Si o dovadă în acest sens este deschiderea, la Bruxelles, a unei reprezentanţe a Tinutului Secuiesc pe lângă Parlamentul European’. (…)’”
24.01.2012 - Agenţia de ştiri: “Mediafax”:
“Miting împotriva Unirii din 1859 în faţa Ambasadei României din Chişinău”
“Mai multe persoane s-au adunat în faţa Ambasadei României din Chişinău, denunţând Unirea din 24 ianuarie 1859.
Simpatizanţii Partidului ‘Patrioţii Moldovei’ au scandat’Trăiască Moldova Mare!’, exprimând nemulţumirea faţă de Unirea din 24 ianuarie 1859.(…)”
02.05.2012 Publicaţia: “YAM.MD” (Republica Moldova):
“Frontul lui Putin cere imperativ Chişinăului ’să nu joace după cum îi cântă Bucureştiul’”
“Frontul Popular, o suprastructură politică creată de Vladimir Putin în preajma alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din Federaţia Rusă, a expediat o declaraţie pe adresa Congresului Civic organizat (29.04.2012) de Partidul Comunistilor din Republica Moldova, în care se spune :
‘Cetăţeni ai Republicii Moldova, fiţi adevăraţi patrioţi ai neamului. Nu permiteţi ca ţara voastră să fie condusă de la Bucureşti. Apăraţi-vă independenţa şi statalitatea voastră’,
‘Românizarea cu orice preţ, revanşismul istoric, transformarea Republicii Moldova într-un avanpost al NATO, aceasta este politica actualei guvernări. Poporul rus este gata să ajute populaţia din Republica Moldova în formarea unui stat cu adevărat independent, bazat pe interesele cetăţenilor din Republica Moldova’, se mai adaugă în declaraţie. (…)”
17.05.2012 Agenţia de ştiri: “Unian” (Ucraina):
“In sudul Ucrainei continuă distribuirea de paşapoarte româneşti”
“Inainte de recensământul populaţiei din Ucraina, România face propagandă în rândul populaţiei moldoveneşti din regiunea Cernăuţi în favoarea schimbării apartenenţei sale naţionale cu cea română. Reprezentanţii societăţilor naţional-culturale moldoveneşti din Ucraina consideră că autorităţile de la Bucureşti adoptă o politică ‘antimoldovenească, xenofobă şi discriminatorie nedeghizată faţă de moldovenii din Ucraina’. (…) Liderii asociaţiilor culturale moldoveneşti din Ucraina solicită MAE ’să avertizeze conducerea României că distribuirea, în continuare, de paşapoarte româneşti cetăţenilor ucraineni, intensificarea altor acţiuni de românizare a moldovenilor din Ucraina pot provoca conflicte interetnice şi conduce la destabilizarea întregii arhitecturi a securităţii europene’. (…)”
10.09.2012 Publicaţia”YAM.MD” (Republica Moldova):
“Patrioţii Moldovei’ vor organiza un marş, sub lozinca ‘Moldova noastră’, la Iaşi!”
“La ambasadele şi consulatele României vor fi organizate mai multe mitinguri care se vor desfăşura sub lozinca ‘Pentru Moldova!’. Acestea vor fi organizate de partidul ‘Patrioţii Moldovei’ şi vor avea loc la 16 septembrie în faţa reprezentanţelor diplomatice ale României de la Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Odesa şi Chişinău.
Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, ‘mitingurile sunt organizate de cetăţeni ai Republicii Moldova, care consideră că România promovează o politică antimoldovenească agresivă în regiune’.
”A venit vremea să-i amintim României despre teritoriile noastre, care au fost practic luate în anul 1859, prin manipulare şi alte metode şmechere..”
10.09.2012 Cotidianul: “Magyar nemzet”, MTI (Ungaria)
“Republica Moldova este o ţară cheie”
”Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a afirmat in cadrul unei coferinte de presa commune cu omologul sau de la Chisinau, Marian Lupu, că Republica Moldova este ‘o ţară cheie’ şi că Ungaria poate acorda un sprijin mare pentru realizarea integrării ei in Uniunea Europeana. (…)”
10.09.2012 Publicaţia:”YAM.MD” (Republica Moldova)
“Istoria românilor’ serveşte scopului de lichidare a Republicii Moldova”
“Curtea de Apel Chişinău a respins cererea Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor ‘Pro-Moldova’, în care reclamanţii au solicitat anularea ordinului ‘Privind predarea istoriei românilor în sistemul învăţământului preuniversitar’. Membrii Asociaţiei ‘Pro-Moldova’ nu sunt de acord nici cu conţinutul, nici cu denumirea disciplinei, calificând acest curs drept xenofob şi naţionalist. ‘Acest manual provoacă ura interetnică şi ofensează demnitatea minorităţilor naţionale, fiind, de asemenea, unul antistatalist, deoarece nu recunoaşte poporul moldovenesc. Autorii manualelor consideră statul moldovenesc ceva întâmplător, iar Basarabia - drept pământ românesc. Insăşi denumirea - <Istoria românilor> - poartă un caracter nazist. Trebuie studiată istoria unei ţări, dar nu istoria unui popor’(…) su aceste manuale au fost publicate din mijloacele Guvernului român, iar o parte din autori sunt cetăţenii României. (…)”
11.09.2012 Publicaţia: “YAM.MD” (Republica Moldova
“Patrioţii Moldovei’: 16 septembrie poate deveni o duminică sângeroasă”
“Partidul ‘Patrioţii Moldovei’ a elaborat un plan de contracarare a acţiunilor unioniştilor care pledează pentru lichidarea suveranităţii Republicii Moldova. Astfel, vor fi create echipe de voluntari pentru apărarea patrimoniului istoric al Republicii Moldova, va fi organizat un congres internaţional istoric şi un congres naţional al forţelor promoldoveneşti. De asemenea, Partidul ‘Patrioţii Moldovei’ intenţionează să iniţieze un proces, la un tribunal internaţional, de condamnare a României pentru distrugerea statalităţii moldoveneşti şi genocid împotriva poporului Republicii Moldova. Totodată, reprezentanţii formaţiunii consideră că organizarea pe 16 septembrie în centrul Chişinăului a marşului unioniştilor ar putea provoca vărsări de sânge. ‘Suntem convinşi că unioniştii au nevoie de vărsare de sânge pentru a demonstra că patrioţii duc un război agresiv şi au mers chiar până la uciderea unioniştilor în timpul confruntărilor. După aceste vărsări de sânge, Guvernul nostru se va adresa celui român cu solicitarea de aintroduce forţe pentru a aplana conflictul. Guvernul nostru antipopular are toate înţelegerile necesare cu partea română privind apărarea comună a statalităţii şi intervenţia în caz de tulburări în masă şi răscoale. Insă, ştim prea bine că aici vor veni nu trupele române, dar cele ale NATO, iar americanii vor face regula, la fel cum o fac acum în Siria’, a declarat vicepreşedintele Partidului ‘Patrioţii Moldovei’, Alexandr Dobrea.”
12.01.2013 Publicaţia: “YAM.MD” (Republica Moldova) si Adevarul.md :
” Distrugerea României este o cauză nobilă”
“Andrei Safonov, analist politic de la Tiraspol şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, susţine într-un comentariu pe site-ul ‘nr2.ru’ că a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea României. ‘Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuţi va avea loc o întâlnire a miniştrilor de externe ai Ucrainei şi Rusiei - Leonid Kozhar şi Serghei Lavrov - nu este întâmplător. România are pretenţii pentru nordul Bucovinei. Aşa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus că Moscova şi Kievul vor discuta şi despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc’, afirmă politologul de la Tiraspol. Acesta susţine că a trecut timpul paşilor mărunţi. ‘Chiar dacă Rusia şi Ucraina îşi vor unifica eforturile contra urmaşilor lui Ion Antonescu, aceasta nu va da niciun rezultat’. Aceasta pentru că România are o diplomaţie foarte profesionistă şi aliaţi puternici în persoana U.E., S.U.A. şi N.A.T.O.
‘Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată şi pentru totdeauna de pericolul românesc - aceasta este încetarea existenţei statului român şi dispariţia sa de pe harta politică a lumii’, declară Safonov.
“ (…)Pentru ‘această cauză nobilă’ ar trebui să-şi unească eforturile toate statele care au de suferit de pe urma Bucureştiului - Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova.
Safonov descrie pe scurt şi modul cum poate fi distrus statului roman:
Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria.
Ucraina ar urma să-şi extindă teritoriul încorporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorităţii ruse din România.
Ungaria are tot dreptul de a prelua ‘pământurile istorice’, adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea.
Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie (…) astfel România din vânător se transformă în vânat şi doar dispariţia de pe harta lumii a României este singura soluţie pentru o viaţă mai liniştită în regiune.”
10 ianuarie 2012 - Jurnalul National 27 01.2013: “(…)Csibi Barna l-a comemorat pe Ştefan cel Mare la Chişinău”
Începutul anului 2013 l-a găsit pe Csibi la Chişinău. În data de 10 ianuarie, el l-a comemorat pe Ştefan cel Mare, alături de membrii organizaţiilor “Scutul Moldovenesc” şi “Mişcarea de Tineret Voievod”, cu ocazia împlinirii a 538 de ani de la bătălia de la Podul Înalt (judeţul Vaslui). “Am marcat 538 de ani de la lupta în care voievodul legendar al Moldovei a reuşit cu o oaste de 40.000 de suflete, printre care şi un contingent numeros de secui, să învingă oştirea otomano-valahă condusă de Suleiman Paşa”, a declarat Csibi Barna .
El a depus o coroană la statuia lui Ştefan cel Mare, a oferit declaraţii şi s-a recomandat a fi “un oaspete din România”. “Împotriva armatei otomane şi a valahilor au luptat patrioţii moldoveni împreună cu 5.000 de secui. Şi eu sunt secui şi am venit să îi susţin pe moldoveni”.
In loc de concluzie a acestei prime parti a cronicii faptelor, un remember necesar, care inlatura orice indoiala ca scenariul geopolitic la care ne referim ar fi lipsit de o baza cat se poate de reala, avertismentul presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin.
Vorbind despre Kosovo la cel de al 20-lea summit Rusia-Uniunea Europeana de la Lisabona, din anul 2007, liderul de la Kremlin a facut aluzie la posibilitatea revendicarii Transilvaniei si Dobrogei de catre Ungaria si Bulgaria.
La numai o zi dupa ce Romania a fost mentionata de presedintele SUA, George W. Bush, drept unul din statele aflate in tinta Iranului, Vladimir Putin, a mentionat tara noastra pe lista tarilor europene care se confrunta cu provocari de natura separatista. Reiterand pozitia Moscovei in cazul Kosovo, liderul rus le-a sugerat omologilor europeni o abordare mai flexibila, in spiritul dreptului international, facand trimitere la problema basca din Spania, respectiv la cea flamanda din Belgia si, nu in ultimul rand, la “potentiala problema” a maghiarilor si bulgarilor din Romania. Practic, Putin a facut o aluzie directa la posibilitatea fragmentarii Romaniei prin eventualele revendicari ale Transilvaniei si Dobrogei.
NOTA ISPRAVNICULUI: General (r) Aurel I. Rogojan a fost şef de cabinet al şefului DSS - gen. Iulian Vlad - şi apoi strateg în SRI al integrării cu serviciile statelor NATO şi UE.