miercuri, 23 octombrie 2013

Celestial White Noise 10 Hours. Sleep Better, Reduce Stress, Calm Your M...

'Hemi-Synthesis' | Hemispheric Synchronization | IQ Increase Brainwave

Cometa Isons se incalzeste

3 furtuni magnetice se indreapta spre Pamant, ca urmare a Eruptiilor Solare din 22 octombrie 2013

O Eruptie Solara de clasa M4.2  a fost inregistrata in data de 22 octombrie 2013. Ea a fost urmata de alte 3 eruptii solare, toate avand componente legate de PAmant. A doua zi, un filament masiv, ce a eliberat un CME (coroana de masa solara), a urmat. Utimele observatii indica ca 3 CME-euri se indreapta inspre Pamant. 



Structuri sau clădiri pe planeta Mercur ?



http://www.youtube.com/watch?v=DVVUSV9uNOE

"În România, fracturare hidraulică se face de 40 de ani"

Decizia companiei americane Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în România a fost întâmpinată cu proteste în mai multe zone din țară. La Pungești, în județul Vaslui, sute de localnici au ieșit în stradă, au blocat temporar un drum județean și nu au permis trecerea utilajelor Chevron. Au apărut mitinguri de susținere în București, iar la scurt timp compania a anunțat că își suspendă activitatea în zonă până când localnicii vor înțelege că tehnologiile folosite nu sunt periculoase pentru mediu. 

Oamenii au continuat să protesteze, în vreme ce premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită în SUA, a declarat că executivul este decis să susțină în continuare toate explorările de gaze neconvenționale (gaze de șist), atâta timp cât standardele de mediu sunt respectate.

În acest context, Yahoo News România l-a invitat pe specialistul în energie Ionuț Purica să discute cu cititorii despre gazele de șist: ce sunt ele, ce tehnologii se folosesc în această industrie, ce presupune explorarea și exploatarea lor, care sunt riscurile și beneficiile.

De profesie inginer, Ionuț Purica a absolvit Facultatea de Energetică la Institutul Politehnic București. Este doctor inginer și doctor în economie. În prezent lucrează la Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române. 

Invitatul s-a aflat în redacția Yahoo News România între orele 16 şi 18. Chatul s-a încheiat la ora 18. Iată cele mai interesante întrebări ale cititorilor noştri şi răspunsuri ale invitatului:

Crăciun: Dupa cum se stie in Dobrogea sunt cele mai mari izvoare de apa potabila curata. Cat de curate vor mai fi acestea dupa inceperea exploatarilor de gaze, atata timp cat se stie ca aceste metode au distrus mediul si in alte tari, inclusiv in SUA?

Ionuţ Purica: Pânzele de apă freatică se găsesc la o adâncime de maxim 200 de metri, ele nu se întind continuu sub tot teritoriul Dobrogei. Gazele de șist sau formațiunile care conțin gaze de șist se găsesc la adâncimi de circa 4.000 de metri. E posibil ca un foraj, care se face pentru a atinge adâncimi de 4.000 de metri, să treacă printr-o pânză de apă freatică, așa cum e posibil să treacă pe alături. Noi avem norocul faptului că aceste foraje sunt deja făcute în Statele Unite de 15 ani și tehnologia, inclusiv măsurile de protecție în cazul în care sunt implicate pânze de apă freatică sunt mult mai dezvoltate decât la începutul aplicării acestei tehnologii în SUA. Mai mult decât atât, în România, care este prima țară din lume care a raportat în 1857 producție de 257 de tone de petrol, se fac foraje atât pentru gaze convenționale, cât și pentru petrol (inclusiv fracturare hidraulică pe verticală, care a început cam de 40 de ani). În aceste condiții, este evident important ca bunele practici tehnologice să fie urmărite și aplicate în consecință.

Paul: Intrebari: 1. Care este pretul estimativ al gazelor de sist care ar fi captate din Romania , comparativ cu pretul actual al gazelor autohtone si cu gazele GAZPROM ?
2. Aceste gaze ar putea fi transportate prin retelele actuale ale TRANSGAZ?
3.ROMGAZ ar putea primi perimetre de exploatare proprii ? Detine tehnologia necesara ?
4. La ce nivel ar putea fi redeventa ?

Ionuţ Purica: 1. Gazele convenționale care se exploatează în România sunt pe sfârșite, 10 - 15 ani, instalațiile de exploatare au perioadă de amortizare spre sfârșit, deci costurile de exploatare sunt mai scăzute. Gazele de import furnizate de Gazprom au prețurile printre cele mai mari importate în Uniunea Europeană astfel încât costul gazelor de șist, unde amortizarea instalațiilor este la început, se situează mai aproape de costul gazelor convenționale decât de prețul gazelor de import. 2. Gazul de șist este de fapt gaz natural, obișnuit, care provine din alt tip de formațiuni geologice decât gazul convențional. 3. Romgaz ar putea primi perimetre de exploatare, însă nu sunt sigur că au ultima tehnologie disponibilă. 4. Conform legii actuale, redevența poate fi de maxim 13,5%.

Evrika: In primul rand, as dori sa-l intreb, pe d-l Ionuț Purica, daca a vizionat filmul documentar "GASLAND ", iar daca l-a vizionat, sa ne spuna, cat din tot ceea ce e prezentat in acel documentar este adevarat si cat nu este (metoda exploatarii gazelor de sist prin fracturare o cam stim, dar nu stim ce cocktail de substante se foloseste pentru extragere si efectul lor asupra solului si a panzei freatice pe termen lung)? De ce este atat de controversata metoda si este interzisa in majoritatea statelor din UE, daca e atat de sigura? In 2009, Romania a castigat, la HAGA, procesul cu Ucraina, in ceea ce priveste delimitarea platoului continental al Marii Negre, Romania obtinand 79,34% din zona disputata si in care s-ar afla zacaminte foarte bogate in gaz si petrol, iar de curand, doar in perimetrul Neptun, au fost descoperite zacaminte de gaz ce ar acoperi necesarul tarii pentru cel putin 6 ani, dupa cum au spus oficialii. Nu ar fi mai bine ca acest tip de exploatare, prin metoda fracturarii, cat si exploatarea in zonele care sunt locuite, sa fie ultima alternativa la care ar trebui sa apeleze Romania, in cazul in care s-ar epuiza celelalte zacaminte si nici alte surse nu sunt disponibile? De ce nu avem o lege care sa interzica exploatarea de orice tip de resurse minerale in zonele de interes turistic, in apropierea celor locuite sau in zonele in care sunt exploatatii agricole si care au impact distructiv asupra acestora?

Ionuţ Purica: Substanțele folosite în amestecurile cu apă sunt, în principiu, destinate să ajute producerea de fisuri prin metoda fracturării hidraulice, parte din ele rămânând în sol la 4.000 de metri adâncime, o altă parte putând fi returnată prin apa care revine la suprafață și care este tratată prin metode dezvoltate în scopul diminuării impactului de mediu potențial al acestor substanțe. În prezent, activitatea legată de gazele de șist se referă la explorare și așa cum în platoul continental al Mării Negre s-au făcut estimări că putem acoperi necesarul țării pe cel puțin șase ani, e normal să putem estima câți ani din necesarul de consum al țării pot fi acoperiți din gazele de șist. Evident, utilizarea ulterioară a gazelor de șist este o chestiune care ține de dezvoltarea noastră economică și de necesitatea de a asigura alimentarea cu resurse energetice a economiei noastre. Comisia Europeană a elaborat studii disponibile începând de anul trecut, care au analizat atât aspectele geologice, tehnologice, de mediu, de impact economic, precum și legislativ și normativ care au condus în anumite țări la decizia de a amâna exploatarea gazelor de șist, iar în alte țări la decizia de accelera exploatarea acestor resurse (cazul Poloniei). Evident, este o chestiune care pentru moment ține de strategiile de dezvoltare energetică specifice fiecărei țări membre.

Simion S: Cate companii in afara de Chevron au licente de exploatari petroliere? Cate companii au intentia declarata de a exploata gaze de sist? Inteleg ca suntem doar la faza de explorare. Eu sunt de acord cu explorarea subsolului, pentru stabilirea resurselor exploatabile existente. Exploatarea cred ca trebuie sa se faca dupa stabilirea unor strategii privind resursele subsolului si completarea legislatiei privind exploatarile petroliere, mediul si regimul terenurilor pe care se executa aceste exploatari.
Garantiile de mediu nu pot acoperi poluarea panzei freatice. Odata produsa poluarea, refacerea panzei freatice dureaza secole, iar in unele situatii nu se mai reface. Multa lume a casunat pe Chevron. Dar celelalte companii cu licente, nu vor face acelasi lucru? Macar aceasta companie este destul de serioasa.

Ionuţ Purica: Chevron nu este singura companie, în total sunt circa zece companii mai mari sau mai mici, care provin și din Rusia, Ungaria, Serbia și din alte țări. În condițiile acestea este util să se exploreze ce gaze de șist avem. De asemenea, atât timp cât licențele sunt date unor companii care au tehnologii de explorare puse la punct, cunoașterea rezervelor gazelor de șist este un lucru pozitiv, care servește elaborării strategiilor noastre pe termen mediu și lung de folosire a resurselor energetice de diverse feluri, abordate într-un mod integrat, în care gazele de șist reprezintă una dintre componente.

Vali: Cat de rentabila e dependenta unei intregi tari fata de o corporatie in schimbul unei asa zise "independente energetice"? De energii alternative, curate, ati auzit? Solara, eoliana, geotermala... Aici cred ca ar trebui investit in primul rand, nu intr-un dezastru ecologic marca Chevron/Texaco.

Ionuţ Purica: În privința explorării gazelor de șist, nu este vorba de o singură companie, ci de circa zece, care desfășoară activități de explorare în diverse zone din România. Dezvoltarea de energii alternative face parte din politica UE pe care România o implementează cu succes. Avem până acum instalați peste 2.100 MW în centrale eoliene și încep să apară centrale fotovoltaice, alături de microhidrocentrale, biomasă etc. Mai mult decât atât, există în țară cercetare pe conversia hidrogenului prin celule de combustie.

Tiberius: Ponta spunea ca sunt companii care extrag gazele de sist facand investitii mici pentru protejarea mediului dar obtin profit mare si companii care fac investitii mai mari pentru protejarea mediului si obtin profit mai mic. Concret ce fel de investitii se pot face pentru a se contracarea efectele exploatarii prin fracturare?

Ionuţ Purica: În principiu, protecția mediului este o componentă care nu poate fi disociată de activitățile de explorare și exploatare de gaze neconvenționale. Măsurile de protecția mediului încep din momentul în care se inițiază activitățile de explorare, cu definirea unor perimetre pentru amplasarea instalațiilor, și de analize a stării mediului și a riscurilor potențiale. Acțiunile de protecția mediului continuă pe perioada activității de explorare atât pe parte de urmărire a bilanțului de apă și tratare a apelor reziduale (tehnologice), precum și cu măsuri de protecție a eventualelor penetrări prin zone cu ape freatice. Mai mult, la sfârșitul perioadei de explorare, în cazul în care nu continuă exploatarea, sunt prevăzute măsuri de redarea mediului, la care trebuie ținut cont de faptul că prezența la suprafața pământului a instalațiilor de forare este relativ mică și readucerea mediului la starea inițială poate fi făcută cu succes.

Ciovirnache: Domnule Ionut Purica este periculoasa exploatarea gazelor de sist pentru mediu sau nu? Date din exploatarile din Statele Unite si alte locuri unde se exploateaza arata ca mediul este extrem de poluat, apa se contamineaza si aerul este toxic generator de diverse boli dintre care cea mai periculoasa este cancerul. De ce nu se spun aceste efecte pe care le-au constat oamenii, de ce toata conducerea acestor afaceri ascunde aceste detalii? Sunt date clare care arata ca mediul s-a poluat in zona de exploatare, s-au facut si filme despre asta si totusi nimeni nu vorbeste despre mediu si doar despre banii castigati, este corect?

Ionuţ Purica: Tocmai pentru a vedea riscurile și benefiiciile exploatării gazelor de șist, Consiliul Mondial al Energiei - Comitetul Membru Român a elaborat un studiu care analizează, la nivel de experți, și realizează un raport care abordează problema din punct de vedere geologic, tehnologic, al efectelor asupra mediului, al efectelor economice și al aspectelor legislative. Orice tehnologie trebuie privită prin prisma riscurilor și a benefiiciilor. Centralele eoliene produc poluare fonică, poluare cu câmpuri electromagnetice (similare cu poluarea radioactivă slabă), omoară păsări, deviază trasee migratoare și pot afecta vremea, preluând din energia mișcării maselor de aer. Centralele hidro pot produce ruperi de baraje cu viituri devastatoare. Centralele pe cărbune produc ploi acide și dispariția vegetației din jur. Pe de altă parte, transportul cu vehicule produce accidente pe care media le face publice în fiecare seară. Trebuie să renunțăm la aceste tehnologii, inclusiv la transportul cu autovehicule, pentru că sunt riscante și periculoase sau trebuie să luăm măsurile necesare pentru a reduce riscurile și pentru a le ține sub control?

Raul: Nu, le lasam acolo pentru viitor si acum vom dezvolta energiile regenerabile, care nu produc efect de sera ( eoliene si panori solare ).

Ionuţ Purica: E bine să știm ce cantități de gaze de șist avem, deci să explorăm zonele cu rezerve potențiale; așa cum e bine să avem o bună cunoaștere a zonelor cu potențial eolian și cu potențial cu radiație solară, deci pentru conversie fotovoltaică. Modul de utilizare și timpul la care începem să utilizăm pe scară largă aceste resurse, alături de cărbune, energie nucleară (care nu emite gaze de seră) și energie hidroelectrică, este o chestiune de conjunctură națională, regională și la nivelul Uniunii Europene, în ultimii ani făcându-se multe analize (strategii) care încearcă să adapteze necesitatea de consum energetic a României cu dezvoltarea noastră economică, în contextul Uniunii Europene. Principiul de bază pentru siguranță energetică e că este bine să nu te bazezi pe o singură sursă de energie, ci să faci diversificarea surselor de energie, astfel încât dacă una dintre ele nu funcționează temporar să o poți compensa cu alta. România are o asemenea bogăție de surse, spre deosebire de Polonia care produce electricitate peste 90% din cărbune.

Loredana Grigore: În SUA, proprietarii de terenuri dețin și ceea ce se află în subsolul pământului deținut și au primit sume de bani importante atunci când le-au permis companiilor să extragă gazele de șist. În România, statul deține resursele subsolului, banii și redevențele ajung la bugetul de stat, iar comunitatea nu se alege cu nimic. Este posibilă modificarea legii astfel încât comunitatea să obțină un procent din valoarea gazelor de șist extrase de sub terenurile lor? Cu ce se alege comunitatea locală, ce beneficii obține ea dacă exploatarea gazelor de șist se va face conform legilor în vigoare și nu după modelul din SUA? 

Ionuț Purica: Amplasarea instalațiilor tehnologice este făcută pe niște terenuri care aparțin comunităților locale. Evident, nu e neapărat nevoie ca această amplasare să se facă gratuit. Astfel, beneficiile comunităților locale, chiar în cadrul legislației actuale, pot consta în cote de închiriere a terenurilor pentru amplasarea instalațiilor menționate. Ca efect indirect, comunitățile locale trebuie să aibă grijă să-și aleagă reprezentanți în Parlament care să susțină alocări bugetare mai mari către serviciile disponibile de care pot beneficia comunitățile locale (sănătate, educație etc.). 

Dariana: Ce beneficii va avea statul roman? Cat e redeventa, daca Romania va primi un procentaj din gazele extrase gratis, daca compania e obligata sa vanda in Romania la un anumit pret, etc?

Ionuț Purica: Benefiicile statului român constau în redevență, care urmează să fie negociată în momentul în care se cunoaște cantitatea disponibilă, în crearea locurilor de muncă directe și indirecte, în creșterea cantităților de gaz vândute pe piața românească, lucru care e de natură să scadă prețul gazului, cu efecte benefice asupra economiei.

Buzac Sebastian: Sa zicem prin absurd ca metoda de exploatare a gazelor nu reprezinta un pericol pentru mediu; De ce se permite unei companii straine sa exploateze resursele tarii ? Pentru o redeventa de sub 4% ?

Ionuț Purica: Sunt mai multe motive pentru care resursele unei țări pot să ajungă să fie exploatate de companii străine. 1. Pentru că acele companii au cunoștințele tehnologice care le permit să efectueze operațiile de explorare, extragere, cunoștințe pe care fie țara în cauza nu le are, fie ar costa-o foarte mult să și le dezvolte. 2. Întotdeauna exploatarea, găsirea unor resurse, e o chestiune care implică riscuri pe care în mod normal țara în cauză vrea să le plaseze companiilor care fac explorări și nu să și le acopere din bugetul propriu. Redevența nu este singurul beneficiu pe care îl prezintă exploatarea unor resurse, cel mai important beneficiu este crearea locurilor de muncă, care aduc prin taxe bani suplimentari la bugetul acelei țări. Conform legii petrolului și gazelor, redevența poate fi între 3 și 13,5%.


In aceasta zi din viata ta, CRED CA dumnezeu vrea ca tu sa stii


 

In aceasta zi din viata ta, CRED CA dumnezeu vrea ca tu sa stii ...
... CA EXISTA O solutie la TOATE aceste Probleme -
IAR aceasta Este FOARTE aproape de tine.

Peste cateva saptamani, NICI Macar Nu o sa te mai
confrunti cu aceasta Problema.
Peste cateva Luni, VEI fi uitat ca ai avut-o vreodata.
Peste Cativa ani, TE VEI intreba de ce ti-ai PERMIS
sa te ingrijorezi Atat de mult.
Nu INCERC SA FAC Lumina aici. Doar vreau sa-ti arat Perspectiva.
Este din Regulamentul? AI INCREDERE in dumnezeu.
AI INCREDERE in viata. Si respira.
 
Cu dragoste, prietenul tau
 
Neale.
 
În această zi din viata ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi ...
... Că există o soluție la toate acestea - și acesta este corect
după următorul colț.
Cu câteva săptămâni de acum nu se va confrunta chiar
această problemă. Cu câteva luni de acum, veți avea
Ați uitat ai avut vreodată. Câțiva ani de acum, voi
va întreba de ce te lasi vă faceți griji atât de mult.
Nu încerc să fac lumina de aici. Vreau doar să
pune-l în perspectivă.
Bine? Încredere în Dumnezeu aici. Încredere în viață. Și respira.
 
 Dragoste, prietenul tau ....

Neale.

Homecoming

parte dintr-un explorare unic, care curge liber cu Neale, în casa lui
Sursa: Editura For You

Nasterea unui nou Pamant, interviu cu Drunvalo Melchizedek septembrie 2013 - PARTEA A TREIA


BT: Credeam ca in Japonia pregateau masini care sa functioneze pe baza H2O?

D: Nu, aceasta nu e energie libera! Cand rulezi masini pe baza de apa (eu am fost persoana care le-a aratat cum sa faca acest lucru, si este foarte simplu, si a durat numai un an ca sa realizeze prototipul, pentru ca noi stiam atat de multe despre aceasta posibilitate). Functioneaza cu orice fel de apa, dar cel mai bine cu apa de mare (sarea face ca electroliza sa functioneze mai bine). Consuma 3,8 litri (1galon) la 400 de mile (aprox. 645 km); in SUA, putem atinge un consum de 3,8 litri (1 galon) la 3.200 de mile (5.150 de km). Vezi acum cat de multa energie poate produce apa, in comparatie cu benzina?

BT: Si este legal? Este legal?

D: DA, este absolut legal! Din acest motiv am si stimulat procesul, pentru ca nu incalca aceasta lege. Pentru ca aceasta e stiinta traditionala! Nu intra in zona energiei libere.

M: Dar, cu siguranta, companiile de petrol se vor simti amenintate de aceasta descoperire.

D: Oh, da! Ar fi amenintate, pentru ca apa de mare ar fi mai valoroasa decat benzina. Nivelul marii este in crestere, nu este deloc o problema acum! Ha, ha, ha! Toata lumea ar putea functiona pe baza apei de mare. Asta nu include numai masinile, dar si avioanele, aeronavele si toate necesitatile energetice ar putea fi satisfacute numai cu apa de mare. S-ar putea folosi apa de mare pentru pompe, pentru a cultiva hrana pentru oameni, iar apa s-ar putea desaliniza si trimite oriunde, daca ne-ar lasa. Intr-un an, am putea face Raiul pe Pamant, si inca foarte foarte repede, pentru ca stim exact ce trebuie sa facem. Dar nu am fi lasati sa facem asta si am fi trimisi la inchisoare. Asadar, cred ca e prea tarziu sa ne mai gandim acum la asemenea lucruri. Am ajuns prea departe, este aceeasi situatie ca si cu problemele de mediu. Trebuia sa incepem acum 70 de ani, iar in 1941, trebuia sa sustinem initiativele la nivel global, dar nu am facut-o, si nu mai poti intoarce situatia acum. Oceanele au absorbit dioxidul de carbon la un nivel… au acelasi nivel de CO2 pe care il aveau acum 100 de milioane de ani. Ceea ce inseamna ca tot ce se afla in oceane va muri, probabil, exceptand vietatile care stiu sa traiasca intr-un astfel de mediu, cum ar fi rechinii, si cred ca nici delfinii si balenele nu vor fi afectate, dar multe alte specii, toate fiintele delicate vor muri. Totul se va duce, si nu mai putem schimba acest lucru, si ei stiu asta, ca nimic din ceea ce stim sa facem, din ceea ce toata stiinta de pe Pamant stie sa faca, nu poate sa scoata dioxidul de carbon din apa (este in toate raurile, lacurile, peste tot).

BT: Deci, Drunvalo, da-ne o speranta! Ha, ha, ha, spune-ne ce te fascineaza acum, la ce lucrezi, pentru ca stiu ca ai proiecte interesante in derulare?

D: Ei bine, acum lucram la un documentar care va fi lansat candva, probabil spre finele anului viitor, care ne va oferi toate datele si toate informatiile medicale si tot ceea ce cunosc oficialitatile pe acest subiect si cum putem solutiona problema. Dar secretul este in noi, nu in afara noastra (daca ati putea intelege macar asta). In acest stadiu, nu putem face nimic in afara noastra care sa schimbe semnificativ daunele produse acestei planete! Si nu cred… dar daca este ceva, trebuie sa fie uluitor, si eu nu stiu ce ar putea fi! Dar poti face schimbari inlauntrul tau, schimbari ce te vor face imun la toate aceste situatii si iti vor permite sa treci prin ele, catre urmatoarele nivele spre care ne indreptam, fara niciun efort si fara probleme si fara a avea probleme nici macar cat timp mai esti pe Pamant, chiar daca restul lumii va avea probleme. Vei fi intr-o situatie usor de stapanit de oriunde, chiar si din dormitorul tau; poti sa stai acolo sau in bucatarie, si sa fii capabil sa intelegi natura realitatii si modul in care actioneaza, si totul sa functioneze perfect pentru tine.

BT: Deci putem fi in ochiul furtunii?

D: Da, putem, iata cine suntem! Noi ar trebui sa facem asta, doar ca am uitat cum! Iata de ce am creat aceasta scoala, peste tot in lume. Am format profesori peste tot, avem peste 200 de profesori si sunt profesori care raspandesc chiar acum aceasta cunoastere in China. Acesti oameni au fost instruiti in domeniul despre care va vorbesc. Cum nu poti percepe prin intermediul creierului, dar poti incepe sa vezi cu ajutorul inimii. Literalmente, sa vezi din inima! NU sa privesti cu acesti ochi (arata catre ochii fizici), ci cu un alt ochi, pe care il ai aici, sus, numit «al treilea ochi» (in mijlocul fruntii). Aceasta este glanda pineala, care este, la propriu, un glob ocular. Iar inima poate percepe de acolo si incepi sa intelegi lucrurile intr-un cu totul alt mod, care este modul stravechi. Despre acest lucru vorbeau tibetanii si hindusii, este vechea cale, iar daca intri in aceasta stare, totul va fi clar. Te poti relaxa, pentru ca acum ai tehnologia interioara reglata, trebuie sa faci anumite lucruri in interior, pentru a te reconecta, reajusta, si odata ce ai facut acest lucru, acest camp in forma de disc iese in afara, la nivelul taliei, ai in jurul tau acest corp de lumina, care seamana cu o farfurie zburatoare si se numeste Mer-Ka-Ba (este un nume din timpuri stravechi), si acesta este vehiculul de care ai nevoie pentru a face trecerea dintr-o lume in alta. Acum esti pe pozitie, in canalul de nastere, si esti gata de plecare oricand decizi sau oricand decide mamica. Si aceasta este cea mai buna cale.
In acest moment, eu nu vad nicio modalitate prin care am putea readuce Pamantul la ceea ce a fost in urmaa cu mult timp. Pana la urma, el va reusi acest lucru, Mama Pamant va fi bine, si totul va fi bine (au mai fost si alte rase pe acest Pamant care au incurcat lucrurile in acest fel, iar noi am tras dupa ele). Este usor de facut, dar trebuie sa incepi sa te informezi si sa intelegi multe lucruri. O alta cunoastere utila este Krya Yoga (aceste 2 forme diferite de meditatie vin din India si sunt foarte asemanatoare cu cea pe care o predam noi). Krya Yoga are aceleasi efecte, din momentul in care o practici si o stapanesti. Chiar si Maestrul Yogananda preda Krya Yoga, in cadrul Fundatiei Realizarii Sinelui. El intelegea Mer-Ka-Ba si importanTa ei si stia ce este ea, chiar daca nu a impartasit nimanui acest lucru. Trebuie sa privim catre interior ca sa rezolvam problemele cu adevarat. A incerca sa le rezolvam din afara, intr-un mod 3D, este prea tarziu, pentru ca am mers prea departe. Nu mai putem face acest lucru, nu cred, mi-ar placea sa se intample asa, dar nu cunosc niciun om de stiinta de pe Pamant care sa stie cum sa faca. E o problema mult prea vasta!

M: Chiar daca oamenii de stiinta ar fi deschisi catre aceasta idee, daca si-ar lua ochii de la soare si ar aprofunda-o, spui ca nu avem resursele necesare de care am avea nevoie sau ca ar trebui sa investigheze posibilitatea de a ne crea singuri resursele?

D: Chiar daca ai introduce energia libera si ai scapa de toate centralele atomice, iar masinile ar functiona cu apa, daca ai face toate aceste lucruri, ar dura mult prea mult timp. Ar dura ani de zile ca sa se intample ceva; poti implementa totul si poti demara, dar ar dura foarte mult pana cand s-ar produce efectele necesare. Nu stiu daca avem destul timp pentru asemenea lucruri, adica, daca intelegi cu adevarat problemele de mediu, despre care foarte multi oameni nici nu cred ca exista, incalzirea globala este una foarte simpla, care duce in doua directii. NU conteaza cine esti, dar daca ai studiat stiinta, stii ca asta va conduce fie catre o era glaciara, fie catre o lume superfierbinte. Si amandoua ar ucide majoritatea vietii de pe Pamant. Era glaciara e mai sigura, mai putin radicala, si ar muri mai puTini oameni. Probabil ca asta se va intampla, dar mai sunt multe alte probleme, campul magnetic fiind una dintre ele. Canalul Meteo a avut curajul sa scoata la lumina o problema despre care cei ce se ocupa de mediu au discutat foarte mult timp in secret; ei au spus ca poate intr-o zi vom avea o problema cu asta, deoarece, pe masura ce incalzirea globala avanseaza, devine tot mai cald, iar tot metanul care era inghetat in Pamant incepe sa fie eliberat in atmosfera. Metanul e o otrava si este foarte inflamabil. Iar daca metanul ar incepe sa intre in atmosfera, nu ai mai putea sa zbori cu avionul, pentru ca tot cerul ar lua foc si ar arde. Adica e o problema foarte serioasa. Iar Canalul Meteo a transmis un program de o ora, semnaland acest pericol pentru prima oara, aratand cum gheaTa termala din Nord se topeste acum si emite metan. Pentru prima oara! Si este inceputul sfarsitului, pentru ca nu putem trai cu metan! Si daca va continua sa se incalzeasca, atmosfera noastra va deveni o atmosfera plina cu metan, ca si cum ne-am intoarce cu inca 100 de milioane de ani in urma. Asa ca eu nu cred ca va mai conta in acest punct, cred ca cel mai important este sa patrunzi inlauntrul tau, sa intelegi cine esti, sa intelegi Mer-Ka-Ba, sa te pregatesti pentru asta, si vei descoperi ca va fi o tranzitie foarte usoara. Nu este nimic nou, s-a mai intamplat de multe ori si se va repeta in viitor. Nu vom ramane in Dimensiunea a 4-a foarte mult timp, dupa 2 ani vom face tranzitia catre Dimensiunea a 5-a. Iar acea Dimensiune e mai bizara, pentru ca nu vom mai avea corpuri.

BT: OK.

D: Ha, ha, ha!

BT: Ha, ha, ha!

M: Ha, ha, ha!

BT: Este foarte multa informatie acolo! Voiam sa te mai intreb ceva, dar mi-a zburat din minte.
Deci acesta este motivul pentru care simtim ca timpul se accelereaza, de parca nu mai avem destul timp sa facem multe lucruri? Adica suntem foarte, foarte ocupati!

D: Da, desigur, aveti calculatoare, telefoane celulare si tot felul de legaturi cu media sociala si tot tacamul. Daca nu le-ati avea, probabil ca nu vi s-ar parea asa de scurt timpul, ha, ha, ha!. Inchide-le pe acelea si vei putea sa te odihnesti foarte usor! Ha, ha, ha!

BT: E adevarat!

D: Da, are loc acest fenomen. Mayasii au vorbit despre asta, au spus ca timpul se accelereaza intre evenimente, spun ca asa se intampla cand facem aceasta cotitura si la Precesiune, la cealalta cotitura; sunt aceste doua evenimente in care asa se petrec lucrurile. Experimentez si eu acelasi lucru, si nu stiu daca din cauza faptului ca sunt ocupat sau pentru ca timpul se accelereaza. Nu stiu sigur…

BT: Pot sa te intreb despre karma? Pentru ca unii oameni spun ca acum nu mai exista karma, ca nu mai trebuie sa lucram in acest sens. Dar altii inca spun: «Stii, ne trebuie un Guru, care sa ne ajute sa ne eliberam de ea...»

D: In mod traditional, exact de asta este nevoie, de o persoana care a interes la un nivel mai inalt cum functioneaza acest proces si ar putea sa te ajute. Swami Muktananda, de exemplu, asta ar fi facut: te-ar fi dus intr-o camera si ai fi transmutat-o si te-ar fi ajutat cu adevarat. Dar in aceasta etapa, pentru ca intram intre aceste fatete dintre cele doua nivele de constiinTa, lucrurile pot sta altfel. Din cate am descoperit noi, karma pe care ai creat-o la acest nivel, chiar daca esti o persoana foarte rea, atunci cand faci aceasta tranzitie, te transformi cu adevarat, si nu mai esti aceeasi persoana, trebuie sa te eliberezi de trecut si nu ai mai face lucrurile acelea niciodata, pentru ca singura persoana pe care trebuie sa o convingi cu adevarat esti tu! Iar Sinele tau stie adevarul! Ha, ha,ha! Si nu te mai poti minti singur, deci, daca renunti, ii dai drumul sa plece, in acel moment, karma nu va mai exista.

BT: Spui, asadar, ca e vorba despre lumea interioara, pentru ca e foarte usor sa asculti de un guru care-Ti spune ca te elibereaza de karma, dar cum pot vedea ei karma mea mai bine decat o pot experimenta si percepe eu?

D: Acest lucru se intampla pentru ca ei pot simti energia, pe care stiu cum sa o purifice. Nu este chiar atat de greu de curatat. Dar daca se face acest lucru cu cineva care nu este pregatit, care nu a trecut prin transformarile interioare, vor dezvolta din nou karma, ea va reveni, si niciun ajutor nu le va fi de folos.

BT: Interesant.

D: Trebuie sa faci cu adevarat o transformare, iar oamenii pot face acest lucru; de exemplu, poti fi cineva care tocmai a ucis oameni, dar de la un anumit punct nu mai poti face asta, nu poti scapa de aceasta karma decat daca treci prin tot ceea ce genereaza aceasta problema in viata ta (dar suntem acum intr-un punct in care te poti elibera de aceasta tendinta karmica).

BT: Se poate prin intentie? In timp ce ne aflam in micul spatiu din inima?

D: Totul este intentie, si de fiecare data cand faci orice fel de schimbare, ea nu poate avea loc decat daca intentionezi sa o faci. Si trebuie sa-ti folosesti intentia. Ea declanseaza totul; daca imi ridic mana asa, si fac o miscare cu ea, asta a fost intentia mea. Am intentionat ca trupul meu sa faca asta. Daca intentionezi sa faci ceva in afara ta, tie Ti se va intampla si acel lucru, daca intelegi cum functioneaza. Este atat de multa polemica pe acest subiect in lume, iar oamenii au idei puternice despre ce este karma si ce poti sau nu poti sa faci in legatura cu ea. Dar tiparele de credinte au de-a face cu asta si conteaza cat de puternice sunt ele pentru tine. Daca nu crezi ca e usor pentru tine sa faci schimbari, daca crezi cu adevarat ca asa este, si asta au facut timp de sute de ani stramosii si familia ta, si crezi ca va fi greu, chiar va fi greu, indiferent de ce ar spune oricine. Viata nu e atat de simpla precum pare, sunt toate aceste energii care o sustin si pe care le-am dezvoltat noi. Vorbim de corpul nostru emotional si corpul nostru mental si corpul nostru fizic si toate lucrurile pe care le-am facut (si mai sunt si alte straturi, de care majoritatea oamenilor nu sunt constienti, dar am facut lucruri si in acele straturi), si pe toate trebuie sa le curatam, nu poti curata doar o parte din tine. Trebuie sa faci curatenie peste tot. La nivel omenesc, nu sunt foarte preocupat de asta, mai ales pentru ca, poate ca va suna straniu pentru unii, sunt oameni la un alt nivel de existenTa pe care ii urmaresc cu atentie pentru a sti ceea ce vor ei sa fac sau sa nu fac eu, iar ei mi-au spus ca nu avem nevoie sa stim totul acum. Trebuie sa stim ce trebuie sa stim cu adevarat, restul a fost rezolvat pe aceasta tema. Primim foarte mult ajutor, iar inainte de acest subiect, vorbeam despre extraterestri, sunt multi extraterestri, se apropie de 300.000 de civilizatii prezente acum pe Pamant. Sunt tacuti, dar sunt aici, si se vor asigura ca nu se va intampla nimic rau, se vor asigura de asta. Ei vor incerca sa ne lase sa facem lucrurile in masura in care putem, dar avem si alt fel de oameni care ne ajuta. Sunt aproximativ 8.000 de fiinte umane pe care ii numim Maestri inaltati. Acestia sunt oameni care, in decursul a mii si mii de ani, au atins acest nivel mai inalt, dar nu pot face tranzitia pana cand omenirea nu va trece mai departe. Ei nu mai sunt fiinte umane in sensul in care le cunoastem noi, adica pot face orice cu intelegerea lor, si o si fac, ajutandu-ne cu adevarat. Fac multe pentru noi, pentru a ne proteja. De asemenea, sub diferite ordine si structuri care au fost create in peste 200.000 de ani, ei au realizat tipare si lucruri pentru a ne pregati pentru momentul intrarii in alte niveluri. NU vom ajunge acolo orbi si singuri, vom primi ajutor! Si vom primi ajutor de la constiinte inalte. Au venit la mine si mi-au spus: «K, opreste-te din a face totul atat de complicat!» Atunci, am incetat sa mai vorbesc despre energia libera si lucruri de genul acesta si au adaugat: «Spune-le numai ceea ce trebuie sa stie, numai lucrurile pe care trebuie sa le inteleaga; cum sa se mute din minte in inima, in asa fel incat sa invete sa se centreze mai degraba din inima, decat din creier». Acesta este primul si cel mai important pas. Asa ca am fost nevoit sa elimin multe elemente, desi sunt foarte multe aspecte despre care am putea vorbi.

BT: De fapt, ceea ce spui este ca trebuie sa fim mai mult in emisfera dreapta, pentru ca sunt fascinata de energia libera si de toate astea, dar ele tin de emisfera stanga si 3D, nu-i asa?

D: NU tehnologia ne va salva, nu tehnologia este problema cea mai importanta, pentru ca incepem sa ne folosim creierul in feluri in care, in mod normal, nu o facem, si nu realizam ca putem face toate aceste lucruri cu adevarat usor intr-un alt mod, din inima, si nu din creier. Noi nu am inteles ca e o lectie pe care trebuie sa o invatam, trebuie sa intelegem ca nu avem nevoie de tehnologie; de fapt, daca ne intoarcem la vedicii din India, in urma cu 6.000 de ani, sau poate 5.000 si ceva, ei vorbesc despre aceste vremuri in care suntem acum si despre faptul ca vom invata despre electricitate si magnetism, si cum vom crea stiinta in jurul acestora, si cum vom zbura in cutii metalice pe cer. Ne descriu societatea destul de bine. Apoi, spun foarte clar ca, intr-o singura zi, vom arunca toata tehnologia la gunoi. Nu o vom mai dori, ni se va parea stupida. Pentru ca vom invata despre legatura dintre inima si creier si vom invata ca putem crea singuri, din lumea noastra interioara, fiecare lucru pe care il cunoastem prin tehnologie.

BT: Trebuie sa te intreb: tu faci asta? Tu poti face toate lucrurile astea? Simti ca poti crea orice ai nevoie in viata ta, Drunvalo?

D: Da, fac acest lucru de multa vreme. Intru in meditatie si pot face sa apara orice lucru de care am nevoie. NU sunt important sau special, sunt o persoana obisnuita la un anumit nivel, in sensul in care sunt conectat cu omenirea intr-un mod normal, dar am un pic de cunoastere la un alt nivel, pe care, de fapt, toata lumea o are. Fiecare persoana in viata are aceasta cunoastere, care se afla intr-un loc foarte sigur din interiorul inimii. Si atunci cand incepi sa descatusezi tot ceea ce se afla acolo, informatiile nu vor iesi brusc, dar le vei primi treptat, si vei incepe sa intelegi, incetul cu incetul, cum functioneaza toate acestea... si iti vei aminti. Cand vei incepe sa le folosesti din nou, vei spune: «Aha, am mai facut asta inainte. Nu este nimic nou». Si incet, incet, vei incepe sa te relaxezi si vei constientiza ca ai reusit si ca totul va fi bine, dar atunci nu te vei putea opri aici. Trebuie sa-i ajuti si pe altii, este una dintre legile Universului. Cand treci pragul catre un nivel mai inalt, este cu adevarat imoral sa ascunzi sau sa pastrezi pentru tine aceasta cunoastere. Pentru ca suntem cu totii o singura fiinta, exista un singur spirit in toate formele de viata, de pretutindeni, si suntem cu totii prinsi in iluzia ca suntem separati in diferite bucati, dar, in realitate, exista o singura fiinta... si asta este totul! Si, cand iti amintesti cu adevarat acest lucru, totul devine simplu si se petrece foarte rapid.

BT: Si asta se intampla cand ajungem la momentul de cotitura si cand tot mai multi dintre noi venim din spatiul inimii, ajungand la acest punct de cotitura de unde putem privi catre evolutia constiintei?

D: NU stiu cand se va intampla asta, e greu de spus. Eu chiar am crezut ca se va intampla anul acesta, dar nu stiu. Suntem in octombrie, si exploziile solare se retrag si nimeni nu stia ce urma sa se intample. Oricum, nu am putut ajunge la o concluzie in ceea ce priveste campul magnetic si va trebui sa facem acest lucru. Si, evident, sunt multe alte lucruri la care nu ma voi referi acum, sunt mai multe lucruri care provoaca frica, sunt atat de multe probleme cu mediul inconjurator, incat oricare dintre ele ne-ar putea ingenunchea, si sunt multe. Este un timp in care ar trebui sa incepem sa patrundem in interiorul nostru, sa intelegem cu adevarat, sa conectam totul impreuna, si atunci veti sti. Nu trebuie sa va spun eu, veti intelege singuri.

BT: Iti multumim pentru tot ceea ce ne-ai impartasit, stii, este foarte incurajator!

M: Intr-adevar, asa este, pentru ca, asa cum spui tu, daca ne trezim din punctul de vedere al constiintei noastre si ne realiniem cu spiritualitatea noastra, tot acest haos perceput, pe care ni-l imaginam, nu va mai fi deloc o problema, si vom intelege ca nu exista de fapt nicio problema.

D: Nu, chiar nu exista. Odata ce intri in interior si conectezi totul si incepi sa traiesti si sa respiri si sa vezi si sa experimentezi de acolo, vei vedea lumea in care te afli si vei sti ca nu vei avea genul de probleme cu care se va confrunta restul lumii. Dar asta este trist, intr-un fel, asa ca tot ce poti face este sa continui sa-i ajuti pe oameni, nu sa le spui ce sa faca, ci sa le spui:«doar priveste inauntru, incepe sa intelegi ce este inima, gaseste calea prin care sa intri in acel loc tainic, si vei descoperi ca tot acest haos din lume este imaginar si il putem schimba!»

BT: Si cu cat ne indreptam mai mult atentia in inima, cu atat mai mult vom crea ceea ce dorim, pentru ca, dupa cum spui tu, intentia este totul.

D: Da, asa este! Dar, pentru a folosi intentia in mod corespunzator, trebuie sa faci anumite lucruri. Am frant anumite lucruri inlauntrul nostru, aveam niste conexiuni pe care le-am rupt, deci trebuie sa intram in interior si sa le reconectam. Trebuie sa le refacem! Odata ce le-am conectat din nou, totul va incepe sa se vindece, sa se dezvolte, iar din acel punct inainte, poti intelege cu adevarat despre ce vorbesc. Multe persoane spun: «Am auzit asta de la toate religiile de pe Pamant, dar ce inseamna de fapt?». Nu spun sa stam, precum in Vipassana, timp de 17-20 de ore, fara absolut niciun gand, nu despre asta este vorba, eu vorbesc despre reconectarea unor anumite circuite si organe foarte specifice din corp, astfel incat acestea sa poata functiona la un alt nivel, la care au functionat dintotdeauna, dar la care nu mai functioneaza nimeni de pe Pamant. Sunt numai 300 sau 400 de persoane pe Pamant care chiar pot face acest lucru, nu stiu exact numarul lor.

M: Si predai aceste lucruri in programele tale?

D: Da, le predau! Din 2010, formatul s-a schimbat foarte mult, pentru ca simplificam informatiile, pentru a transmite exact ceea ce va trebuie. Daca sunteti interesati de acest program, puteti accesa www.drunvalo.net, si acolo veti gasi «Scoala reamintirii» (School of Remembering), sau puteti intra pe www.theschoolofremembering.com; trebuie sa introduceti toate aceste cuvinte acolo, iar aceasta este chiar scoala si puteti gasi o modalitate de a participa, precum si profesori in apropierea voastra. Sunt in aproximativ 60 de tari din lume, si au fost cu totii pregatiti foarte bine si stiu cum sa va ajute, deci…

BT: Eu il recomand cu caldura! Am avut parte de 5 zile minunate alaturi de tine, in Sedona, si a fost fantastic! Si cu Claudette, fantastic…
Ei bine, ar trebui sa te lasam sa pleci, pentru ca sunt sigura ca ai multe de facut!

D: Da, chiar am!

BT: A fost o onoare si o placere sa fii alaturi de publicul nostru; scuze, Melanie, spune…

M: Nu, nu, continua, te rog.

BT: Da, poate vei reveni peste cateva luni, ca sa ne impartasesti mai mult din ceea ce se intampla in lume...

D: Poate… dar trebuie sa lansam acest documentar si sa ma concentrez asupra acestui lucru pentru a-l scoate pe piata, pentru ca daca nu iese in curand, nu va fi de mare folos. Trebuie sa il lansam cat mai repede posibil. Deci, la asta lucrez. Totul este pregatit acum, avem toti banii, toti oamenii, punem totul pe roate si, cel mai probabil, vom incepe saptamana viitoare.

BT: Incitant!

M: Excelent!

D: OK!

BT: Bine, iti multumim, Drunvalo!

M: Multumim foarte mult si ii amintim publicului nostru sa distribuie acest interviu!

BT: Absolut! Multumim mult, Drunvalo!

D: Va multumesc si eu! OK! Pe curand!

BT: La revedere
   
Sursa: Editura For You