luni, 7 octombrie 2013

Visele noastre


Intreaga viata visam, pentru ca creierul noastru are nevoie de odihna, iar visele sunt un fel de medicament pentru subconstientul nostru, daca stim sa le interpretam uneori reusim sa ne gasim mai usor drumul in viata. Visele sunt de mai multe feluri, cele premonitorii sunt mai importante, pentru ca se implinesc totdeauna, desi omul modern constientizeaza mai greu acest lucru. 
Eu am fost mereu fascinata de lumea viselor, pentru ca este asemenea unei carti politiste, nu stii niciodata ce surpriza iti ofera finalul.
Cosmarurile sunt atacuri energetice trimise de cineva, dar si modul creierului de a ne arata ca se intampla ceva cu corpul nostru. Majoritatea oamenilor cu care am vorbit, spuneau ca inainte de a se imbolnavi, au primit destule vise, majoritatea cosmaruri. Deci corpul nostru ne trimite semnale cand ceva nu este in regula.
In legatura cu dictionarele de vise, pot sa imi spun parerea personala, sunt bune pana la un anumit punct, dupa aceea nu mai gasim explicatiile potrivite pentru a descifra visele pe care le avem.Le putem nota undeva si sa incercam sa facem legatura intre problemele vietii noastre si visul pe care il avem, in general subconstientul nostru nu sta degeaba, transmite ceea ce trebuie sa stim si poate nu vrem sa recunoastem.
Sunt aici pe acest blog pentru a va ajuta in legatura cu visele pe care le aveti, va rog sa luati legatura cu mine daca aveti vreo nelamurire, in limita timpului si a pregatirii mele profesionale voi incerca sa va ajut.


Iubirea ca o perla

Caut iubirea de cand ma stiu, am gasit-o in jurul meu in diferite forme si imi dau seama ca am fost norocoasa, pentru ca inima mea nu a impietrit din cauza suferintei, dimpotriva m-am intarit asemenea scoicilor care daruiesc perlele prin durerea pricinuita de un fir de nisip. Iubesc natura, ador ca vantul sa imi mangaie parul, florile sa imi parfumeze aerul pe care il respir, iar apa sa imi spele picioarele. Florile campului, au fost buchetele daruite de Dumnezeu, in lipsa printului meu care mi-ar fi daruit trandafiri. El nu a venit inca, dar inca il astept, pentru ca imi doresc o iubire curata, fara tradare, fara lacrimi de suferinta.Stiu ca intr-o zi va bate la usa inimii mele si voi deschide pentru ca sunt romantica si cred in iubirea care dainuie pana la moarte. 


Din pacate, multi nu mai au timp sa descopere iubirea adevarata, alearga dupa aventuri, desi pentru o clipa se cred impliniti, dar nu e asa. O iubire sincera dureaza toata viata, nu se indoaie in bataia vantului, nu moare din cauza diferitelor greutati care apar in calea ei.



Cine e inteligent va sti sa pretuiasca iubirea ca o perla rara, unica, astept cu rabdare pe cel care imi este destinat.Image


Cele 7 secrete ale Vietii si Iubirile Harazite de destin

Descopera in functie de ziua in care te-ai nascut, care este secretul miraculos al zilei tale de nastere si ce fel de iubiri iti sunt harazite in viata!

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Luni - Secretul Pamantului

Detii unul din secretele de baza ale vietii. Ne nastem din pamant si in pamant ne ducem. Pamantul este stabilitate, intelepciune, cunoastere, prosperitate. Pamantul reprezinta totodatafertilitate, crestere, dezvoltare, este insasi inima vietii. Pamantul este stabilitate, este intelepciune, cunoastere, crestere, fertilitate, prosperitate. Este insasi inima vietii. Pamantul este de factura feminina. Pamantul ca trasatura distinctiva a personalitatii tale te face sa fii stabila, echilibrata, carismatica, bine ancorata in realitatea si cu mult simt practic. Esti legata de familiecareia ii esti foarte dedicata. Iubesti si admiri frumosul, iti place arta, tot ceea ce iti incanta simturile si iti procura senzatii deosebite. Pamantul aduce in viata ta lucruri frumoase si iubiri pamantesti, posibile.

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Marti – Secretul Apei

Detii unul din secretele necesare vietii. Fara de apa, viata nu ar putea exista. Apa este inceput, suflet, emotie, intuitie, fluiditate, curgere, miscare. Apa aduce cu ea potenta, curatare, vindecare si simbolizeaza totodata subconstientul. Apa este atingere, subtilitate, iubire. Apa este un element de factura feminina. Apa ca element distinctiv al personalitatii tale te face sa fii flexibila, plina de intuitie si sa te adaptezi cu usurinta situatiilor. Ai harul de a te modela in functie de circumstante, dar si de a-i modela pe ceilalti prin atingerea ta delicata si cuvantul tau curgator. Apa aduce in viata ta multa emotie, dar si iubiri din care vei avea ce invata.

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Miercuri – Secretul Aerului

Detii unul din secretele eterne ale vietii. Aerul este dinamism, miscare, comunicare, energie. Aduce cu sine noutatea, prospetimea, inteligenta, ideile, inspiratia si imaginatia. Aerul simbolizeaza mintea, intelectul, forta, posibilitatile, puterea vizualizarii, libertatea. Aerul reprezinta cunoasterea si visurile. Aerul este un element masculin prin esenta sa. Aerul ca trasatura distinctiva a personalitatii tale te face sa fii independenta, efervescenta, plina de inspiratie, originalitate si farmec. Ai un fel aparte de a fi care ii vrajeste cu usurinta pe ceilalti, insa si o fire rebela care doar aparent poate fi dominata. Iubesti libertatea si dreptatea mai mult decat orice pe lume. Aerul aduca in viata ta pasiune si experienta, dar si iubiri care te vor transforma si te vor eleva spiritual.

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Joi – Secretul Luminii

Detii unul din secretele active si esentiale ale vietii. Lumina este caldura, este transformare, este schimbare. Ea aduce cu sine creativitate, motivatie, vointa. In forma ei cea mai puternica – focul, lumina este senzualitate, purificare, distrugere si renastere deopotriva. Lumina este un element feminin, focul un element masculin. Lumina ca trasatura distinctiva a personalitatii tale te face sa fii o persoana deschisa, calda, receptiva, capabila de a se darui celorlalti. Creativitatea ta este una debordanta, iar senzualitatea – unul din punctele forte ale felului tau de a fi. Partea ascunsa a personalitatii tale este pasiunea. Ai o vointa puternica pe care o tii tainuita si nu o expui celorlalti decat in situatii limite. Aerul aduce in viata ta iubiri mari care iti vor marca existenta si iti vor grabi evolutia spirituala.
iubiri harazite

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Vineri – Secretul Lemnului

Detii unul din secretele stabile ale vietii. Lemnul este crestere, echilibru (fizic si emotional), renastere si reinnoire. El presupune totodata flexibilitate, adaptabilitate, elasticitate, capacitatea de a supravietui. Lemnul sugereaza totodata si abundenta, dar si idealism. Lemnul coordoneaza sunetul si viziunea, iar emotia negativa cel mai des asociata acestui element este mania. La polul opus, emotiile pozitive asociate acestui element sunt rabdarea, generozitatea. Lemnul ca element distinctiv al personalitatii tale te face sa fii o persoana puternica, rezistenta, capabila de a supravietui chiar si celor mai dificile situatii ale vietii. Cazi, te impiedici, suferi, strangi din dinti, dar te ridici la un moment dat si mergi inainte cu fruntea sus, crezand in continuare in idealul tau. Lemnul aduce in viata ta iubiri trainice, durabile care vor fi punctul tau de sprijin in aceasta viata.

Cel care a pasit in viata intr-o zi de Sambata – Secretul Metalului

Detii unul din secretele dintotdeauna ale vietii. Se spune despre metal ca este insasi respiratia vietii. Dur, rece, plin de energie, capabil sa dea caldura vietii prin duritatea sa, metalul este asociat adesea cu durerea. Durerea nu este neaparat o emotie negativa, ci una cat se poate de omeneasca, venind la pachet cu abilitatea de a lasa in urma lucrurile care nu vor mai fi niciodata la fel. Dupa durere, vine detasamentul, vine acceptarea, vine linistea, vine serenitatea. Metalul ca element distinctiv al personalitatii tale te face sa fii o persoana distanta, demna, rece in aparenta, insa calda in interior. Esti o persoana energica, ambitioasa si reusesti in ceea ce iti propui. In ciuda faptului ca pari o persoana puternica, ai tendinta de a suferi mult in interiorul tau. Metalul aduce in viata ta iubiri prin intermediul carora vei invata cine si cum esti cu adevarat si care sunt realele valori care conteaza in viata.


Cel care a pasit in viata intr-o zi de Duminica – Secretul Spiritului (Akasha)

Akasha

Cutremurele româneşti, cauzate de începerea exploatării gazelor de şist?

Ultimele evenimente seismice conjugate din zona Galaţi-Vrancea permit jurnaliştilor (şi nu numai acestora) să speculeze pe marginea legăturii dintre acestea şi licenţele de exploatare a gazelor de şist primite de gigantul petrolier Chevron din partea statului român.
Deşi cele două zone de interes din România pentru compania petrolieră deţinută de familia Rokefeller se află în judeţele Vaslui şi Constanţa, nu se poate neglija faptul că mulţi dintre localnicii din zona Galaţi pun seria de cutremure din ultima vreme pe seama exploatărilor petroliere din zonă.
Chiar dacă acestea aparţin celor de la OMV, în absenţa unor informaţii credibile din partea autorităţilor, legătura dintre acestea şi exploatarea gazelor de şist începe să prindă consistenţă.
  Dănuţ Dudu
  • Explorarea gazelor de şist, un pericol real pentru România
Conform informaţiilor oferite de Agenţia de Protecţia Mediului, Chevron deţine concesiuni pentru a efectua lucrări de prospecţiuni a gazelor de şist la trei blocuri din România cu o suprafaţă de 270.000 de hectare (Costineşti, Vama Veche şi Bârlad). Mai mult, APM Constanţa a emis, în luna mai, deciziile etapei de încadrare pentru Chevron România Exploration and Production SRL în cazul perimetrelor Costineşti şi Vama Veche, care cuprinde lucrări de prospecţiuni seismice în vederea identificării resurselor.
De asemenea, APM Vaslui a informat, printr-un comunicat de presă remis în data de 19 iulie, că a eliberat acordurile de mediu pentru trei proiecte ale cărui titular este Chevron România Exploration and Production SRL, privind lucrările de amenajare şi foraj pentru sondele Popeni 1A, în comună Găgeşti, Siliştea 1A, în comună Pungeşti şi Păltiniş 1A, în comună Băceşti.
Metoda de exploatare a zăcămintelor din respectivele zone este cea a fracturării hidraulice, metodă interzisă în majoritatea statelor europene datorită periculozităţii acesteia pentru mediul înconjurător. În afara pericolelor legate de poluarea cu substanţele chimice folosite în procesul de fracture, cel mai important este cel al microseimelor înregistrate în cadrul proiectelor. Fenomen intens disputat pe plan internaţional şi care nu poate fi neglijat.
Potrivit unui studiu publicat de prestigioasa revistă „Science”, fracturile hidraulice legate de exploatarea resurselor naturale ar putea provoca cutremure de pământ.
Studiile anterioare au demonstrat că injectarea de fluide în pământ poate creşte seismicitatea unei regiuni. Acest ultim studiu arată modul în care pot fi generate cutremure în ariile în care fluidele caracteristice frackingului au fost pompate în subteran.
Deşeurile lichide rezultate în urma frackingului “acţionează ca o pernă sub presiune avertiza principalul autor al studiului, Nicholas Van der Elst de la Observatorul Pământului Lamont-Doherty din cadrul Universităţii Columbia (Statele Unite). În acest context acesta sublinia că “acestea [lichidele n.n.] favorizează alunecarea mai uşoară a faliilor. “.
La baza respectivului studiu a stat analiza a trei cutremure mari: cutremurul Tohuku-oki din Japonia în 2011 (magnitudinea 9), Maule în Chile în 2011 (o magnitudine 8,8) şi Sumatra din Indonezia în 2012 (cu o magnitudine de 8,6). Ei au descoperit că, chiar şi 20 luni mai târziu, aceste cutremure majore au declanşatcutremure mai mici în zone din Vestul Mijlociu al Statelor Unite, unde fluide de fracking au fost pompate în subteran pentru extragerea de energie.
Constatările studiului nu sunt în întregime surprinzătoare, a spus Van der Elst. Oamenii de ştiinţă ştiu de mult timp că în zonele în care se manifestă în mod natural presiuni ridicate generate de fluide în straturile de sub crustă, cum ar fi Yellowstone, de exemplu, se poate observa o creştere a activităţii seismice, după un cutremur puternic, chiar dacă acesta a avut loc într-o zonă foarte îndepărtată.
Dar aceasta este prima dată când au găsit o legătură între cutremure de la distanţă şi activităţile seismice (cutremurele) ce au loc în zonele în care activitatea umană a generat creşteri ale presiunii în fluide prin efectuarea de “injecţii” în subteran.
“Asemenea cutremure se întâmplă în locuri unde presiunea fluidelor de sub crustă este în mod natural ridicată, aşa că nu suntem atât de surprinşi că se întâmplă şi în locuri unde presiunea fluidelor de adâncime a fost mărită în mod artificial “, a spus el. Mai mult, studiul prezintă “dovezi suplimentare ce arată că fluidele injectate în sol în cadrul procesului de extragere a gazelor de şist (fracking) conduc într-adevăr la creşterea cutremurelor din aceste zone “, a spus Van der Elst.

  • Adevăruri ce trebuie citite printre rânduri
Probabil că vă întrebaţi ce legătură există între această teorie şi ceea ce se întâmplă în zona Galaţi, cu atât mai mult cu cât în zonă nu se poate vorbi (oficial) de un astfel de sistem de exploatare.
Răspunsul a fost însă oferit de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa care în emisiunea din 3 octombrie de la Antena 3 declara: “acolo mai este o exploatare de petrol unde se pare că se bagă sub presiune apă sărată. Este un model absolut similar gazelor de şist, care sunt renumite pentru microcutremurele pe care le produc.”. Un adevăr cunoscut de întreaga clasă politică, administrative şi de afaceri “scăpat”, din greşeală, de Bacalbaşa în respective emisiune.
Chiar dacă ulterior acesta a încercat să dreagă busuiocul (răspunzând la întrebarea explicită a moderatorului: “Domnul preşedinte, ca să scurtăm… una peste alta, de ce aţi spus asta cu gazele de şist? “) declarând: “Nuuuuuuuuuuu, Doamne fereşte, am amintit despre introducerea apei sărate că tehnică de fracturare pentru creşterea producţiei, acolo de gaze, aicea de hidrocarburi, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi.
Teza lansată de preşedintele CJ Galaţi este confirmată şi de Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului pentru Fizică Pământului, care susţinea că de vină sunt injectările cu apă cu sare pentru a scoate petrolul. În zonă se extrage petrol şi probabil este folosită apă cu sare sub presiune pentru creşterea producţiei de petrol. În momentul în care introduci apa, se produc nişte rupturi, care declanşează seisme”.
Pe de altă parte, şefa Colectivului de Studii Teluricomagnetice şi Bioseismice, dr. Iren Adelina Moldovan, din cadrul Institutului Naţional de Fizica Pământului preciza că specialiştii institutului aflaţi în judeţul Galaţi au în plan să discute şi cu cei de la firma care extrage petrol în zonă, dar şi cu cei de la ISU, care fac aplicaţii militare în poligonul din apropiere deoarece cauzele care au condus la aceste mişcări seismice nu sunt încă elucidate.
În acest context cercetătoarea de la INFP a subliniat că “exploatarea gazelor de şist aduce cutremure. Am participat în vara aceasta la un simpozion la Viena, unde s-a explicat clar că există o legătură între exploatarea gazelor de şist şi intensificarea activităţii seismice din zonele respective.
Injectarea tonelor de apă sub presiune produce o fracturare a straturilor subsolului, care nu poate fi controlată. De aceea, austriecii au ieşit în stradă şi nici n-au vrut să audă de exploatarea gazelor de şist, chiar dacă firma venită în România este austriacă.
Dar, din câte am aflat, exploatarea gazelor în zona Vaslui încă nu a început şi oricum e destul de departe de zona cu activitate seismică de la Galaţi. În legătură cu cutremurele produse de exploatarea petrolului, am căutat articole care să confirme acest lucru şi n-am găsit nimic. Nu ştiu dacă ar fi posibil acest lucru, dacă nu se vorbeşte nicăieri de aşa ceva”.
Cu toate acestea nu se poate neglija faptul că în iulie 2012, Agenţia de Mediu acorda OMV avizul “pentru extinderea OMV Petrom extinde exploatarea zăcămintelor de petrol din Galaţi”. Asta însemnă instalarea a încă 3 sonde în extravilanul comunei Schelă, iar două în extravilanul comunei Independenţa. Interesant este că în respectivul aviz se menţionează că tehnologia de exploatare a sondelor este cea de pompaj de adâncime. Adâncimea de foraj va fi de 780 de metri, iar colectarea ţiţeiului se va face prin conducte îngropate la un metru şi jumătate în pământ, lungi de câteva sute de metri, care vor transporta ţiţeiul la Parcurile 5 şi 6 Independenţa”. O tehnologie similară cu cea de fracturare folosită în cazul gazelor de şist şi care ar putea explicita şi succesiunea de cutremure din zonă.
  • Ce legătură este între seismul din Vrancea şi cele din Galaţi?
Analizând informaţiile referitoare la seismele înregistrate în ultimii 100 de ani, specialiştii au ajuns, în primul rând, la concluzia că marea majoritate a cutremurelor din România sunt de origine tectonică, fiind generate prin eliberarea energiei potenţiale acumulate în anumite structuri geologice din scoarţa terestră, precum şi din partea superioară a mantalei (al doilea înveliş al Terrei).
Foarte puţine seisme au avut alte cauze (alunecă de teren, prăbuşiri ale tavanelor peşterilor în zone carstice, explozii şi prăbuşiri în galerii miniere s.a.m.d.), dar aceste tipuri de mişcări seismice s-au manifestat pe arii foarte reduse, doar la distanţe foarte mici de sursele care le-au generat.
În al doilea rând, aceleaşi studii au condus la delimitarea mai clară a mai multor zone epicentrale, zone în care sunt grupate epicentre ale cutremurelor tectonice care afectează diferite regiuni din România. Deşi pe teritoriul României au fost identificate multe zone epicentrale (practic, pe întreg teritoriu al ţării s-au semnalat seisme de mai mică sau mai mare intensitate), totuşi, din punct de vedere al frecvenţei şi al intensităţii seismelor generate, câteva dintre aceste regiuni seismice ies, cu claritate, în evidenţă.
Aceste zone epicentrale, care determină gradul de seismicitate al ţării, sunt: regiunea Vrancea, zona Făgăraş-Câmpulung, zona Banat, Dobrogea şi platforma continentală a Marii Negre, Crişana, Maramureş, Podişul Transilvaniei şi Câmpia Română. Arii epicentrale de importanţă locală mai există în zone din Oltenia, în Bucovina, în diferite regiuni subcarpatice. Nu în ultimul rând, în România se mai fac, uneori, simţite şi seisme produse în afara teritoriului actual al ţării, în Ucraina, în Peninsulă Balcanică (Serbia, Bulgaria, Grecia, Macedonia), chiar şi unele seisme mai violente din Turcia.
De departe, cea mai importantă dintre regiunile seismogene ale României este Vrancea; în zona situată la Curbura Carpaţilor Orientali se produc cele mai frecvente seisme din România, care sunt cutremure cu focar adânc, având cele mai mari magnitudini şi cu efecte distrugătoare manifestate pe arii foarte întinse. Practic, zona Vrancea este responsabilă de peste 90% din totalul cutremurelor produse în România, eliberând peste 95% din energia seismică.
Vrancea este o zonă seismică cu activitate aproape permanentă, generând numeroase cutremure mai mult sau mai puţin puternice, în fiecare secol. Această activitate seismică este determinată de faptul că Vrancea se află la contactul mai multor plăci/sub-placi tectonice, blocuri litosferice a căror dinamică este extrem de complexă.
Pentru final să luăm în calcul şi declaraţii din 3 octombrie a deputatului PP-DD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru:
Premierul spune despre seria de cutremure de la Galaţi că specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva şi fiind “ceva cu totul şi cu totul nou, nu există un precedent în România” şi că trebuie să fim pregătiţi “pentru orice fel de situaţie”. Oare ce vă mai spune când va începe seria de cutremure legate de gazele de şist? Ne va evacua pe toţi?! În timp ce legea mea privind interzicerea valorificării gazelor de şist prin fracturare hidraulică zace de 3 săptămâni pe ordinea de zi a senatului, Moldova e lovită de o serie de cutremure. Moldova a intrat în zodia cutremurelor datorită schizofreniei politice a celor care ne spuneau înainte de decembrie 2012 că sunt împotriva gazelor de şist şi astăzi dau avize pe bandă rulantă pentru companii străine.
În absenţa unor studii de impact şi a unor măsuri legislative concrete ne putem doar întreba ce se va întâmpla la Vaslui şi la Iaşi odată cu începerea exploatării de la Chevron?
Seria de cutremure de la Galaţi ridică mari probleme. Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt Galaţi (20 de kilometri), Brăila (28 de kilometri), Măcin (38 de kilometri), Tecuci (51 de kilometri) şi Focşani (53 de kilometri), iar printre cauzele luate în considerare de specialiştii sunt exploatările petroliere, instabilitatea solului şi inundaţiile din ultimele săptămâni.
Seismologii au indicat drept cauză a cutremurelor tot mai frecvente injectarea sub presiune a apei în sol, care este chiar tehnica prin care se exploatează gazele de şist. În SUA au fost în doar doi ani peste 300 de cutremure de cel puţin gradul 3, comparativ cu cele doar 21 de cutremure produse între anii 1967 şi 2000. Experţii au constatat că numărul mare de cutremure s-a produs produs în zonele în care apa a fost folosită în scop industrial fiind introdusă în puţuri de mare adâncime”.
Cine are oare dreptate?

Horoscopul copiilor: Previziuni astrologice pentru Octombrie 2013

Astrele ne pot ajuta sa intelegem mai bine personalitatea si nevoile copiilor. Noi v-am pregatit previziunile astrologice pentru Octombrie 2013, pentru a stii cum sa veniti in sprijinul micutilor vostri.


Horoscopul copiilor: Zodia Berbec

Desi vremea este mohorata si racoroasa, nativul din zodia Berbec este plin de energiein luna octombrie si are chef sa se implice in fel de fel de activitati.
Nu sta locului o clipa, iar dumneavoastra trebuie sa va adunati toate fortele pentru a face fata energiei debordante a micutului Berbec.
La scoala, nativul din Berbec se arata a fi un elev silitor, care nu va face niciun fel de probleme. Profesorii sunt foarte multumiti de el, la fel si dumneavoastra, asa ca ar fi bine ca din cand in cand sa ii oferiti cate o recompensa.
In ceea ce priveste sanatatea copilului Berbec nu sunt probleme, dar fiti totusi precauti la posibilele raceli si gripe pe care ar putea sa le capete. O cana calda de ceai cu miere si lamaie in fiecare zi ii va creste imunitatea si va tine virusii la distanta.

Horoscopul copiilor: Zodia Taur

Copilul din zodia Taur este foarte preocupat de tot ceea ce inseamna scoala in aceasta luna. Se implica in activitati educative si vrea sa mearga la toate concursurile si olimpiadele scolare.
Avand o fire calda si sensibila, va sfatuim sa il sprijiniti pe micutul Taur in tot ceea ce vrea sa intreprinda, altminteri va fi dezamagit si isi va pierde curajul si increderea in sine.
Relatiile sociale ale copilului Taur sunt demne de invidiat, reuseste cu mare usurinta sa se imprieteneasca cu toti copiii, iar la scoala colegii il apreciaza si ii cer ajutorul ori de cate ori au nevoie.

Horoscopul copiilor: Zodia Gemeni

Micutul din zodia Gemeni este foarte comunicativ in aceasta luna si nimic nu ii poate satisface curiozitatile.
El manifesta o mare sete de cunoastere, asa ca va recomandam sa il implicati pe prichindel in cat mai multe activitati culturale si educative.
La scoala, micutul dumneavoastra le poate da ceva batai de cap profesorilor, fiind in permanenta o fire jucausa si nelinistita.
In ciuda acestui fapt, copilul din Gemeni poseda si o inteligenta iesita din comun, asa ca va acumula imediat informatiile de la orele de curs.
In ceea ce priveste sanatatea, nativul din Gemeni poate intampina mici probleme digestive. Nu este cazul sa va ingrijorati, ci doar sa acordati o atentie mai mare alimentatiei si sa ii oferiti mai multe fructe si legume.

Horoscopul copiilor: Zodia Rac

Nativul din zodia Rac simte o nevoie acuta de a sta in sanul familiei in aceasta luna. Se tine dupa fusta mamei la orice pas si vrea cu orice pret sa primeasca multa atentie.
Va recomandam sa il implicati pe cel mic in activitatile casnice si sa incercati sa petreceti cat mai mult timp alaturi de el.
In ceea ce priveste scoala, micutul Rac este, de asemenea, foarte implicat si exceleaza in domeniul limbii si literature romane.
Luna aceasta si-ar putea descoperi anumite talente, asa ca fiti alaturi de el si oferiti-i tot sprijinul dumneavoastra.

Relatia cu profesorii si colegii este una demna de laudat. Fiind o fire prietenoasa si ascultatoare, copilul Rac se va intelege bine cu toate persoanele din jurul lui.

Horoscopul copiilor: Zodia Leu

Copilul nascut sub semnul zodiacal al Leuluivrea sa se faca remarcat luna aceasta si sa fie in centrul atentiei cu orice pret. Ii place sa fie laudat si apreciat si are o abilitate deosebita de a atrage atentia celor din jur.
De aceea, va sfatuim sa il inscrieti pe micutul Leu la cursuri de teatru, actorie, muzica sau dans si sa il ajutati sa isi descopere si sa isi conserve talentele.
In ceea ce priveste starea de sanatate a copilului Leu, nu aveti de ce sa va faceti niciun fel de griji, deoarece este mai sanatos si mai plin de energie ca niciodata.
Aveti grija doar la alimentatie si incercati sa reduceti din consumul de dulciuri si sa le inlocuiti cu fructe: micutul Leu ar manca bomboane si ciocolata la nesfarsit.

Horoscopul copiilor: Zodia Fecioara

Nativul din zodia Fecioara este un copilperfectionist, destul de greu de multumit. Nu va accepta niciodata sa mearga la scoala daca nu are toate temele puse la punct sau sa lase vreo activitate neterminata.
Copilul din zodia Fecioara adora sa isi petreaca timpul alaturi de cei dragi si, de aceea, cauta intotdeauna sa aiba pe cineva in preajma.
Va sfatuim sa incercati sa stati mai mult timp langa micutii din Fecioara sau sa le permiteti sa isi cheme prietenii in vizita.
Referitor la starea de sanatate a Fecioarelor, va sfatuim sa aveti ceva mai multa grija luna aceasta, deoarece Fecioarele sunt sensibile si se pot imbolnavi cu usurinta.

Horoscopul copiilor: Zodia Balanta

Copilul nascut in zodia Balanta manifesta luna aceasta un interes deosebit pentru cumparaturi si schimbarea garderobei.
Fie ca au vazut la colegi vreo jacheta draguta, fie in vitrina magazinului de langa scoala, micutii Balanta va vor solicita atentia si sprijinul financiar pentru achizitionarea de noi hainute si jucarii.
La scoala, copilul din Balanta se va arata putin delasator, asa ca va sfatuim sa fiti cu ochii pe el si sa il tineti sub supraveghere atunci cand are teme de facut, pentru ca are tendinta de a se plictisi repede si de a le trata superficial.
In relatia cu colegii si prietenii, prichindelul nascut sub semnul Balantei este foarte apreciat si are abilitati de a fi un bun mediator, de aceea orice mic conflict aparut intre copii va fi rezolvat fara doar si poate de copilul Balanta.

Horoscopul copiilor: Zodia Scorpion

Daca aveti acasa un copil nascut sub semnul zodiacal al Scorpionului, ei bine, dragi parinti, atunci trebuie sa va canalizati toata rabdarea si energia spre micutul vostru, deoarece are momente cand este de neinteles si nimic nu il poate multumi.
La scoala insa, nativul din Scorpion este un elev model, are o inteligenta demna de invidiat si o capacitate de concentrare foarte puternica, astfel ca indiferent de conditii, copilul Scorpion nu va lasa niciodata un proiect neterminat, ba chiar il va finaliza inainte de termen.
In ceea ce priveste starea de sanatate a copilului Scorpion, va sfatuim sa aveti grija la alimentatia lui, deoarece ar putea intampina unele probleme digestive, din cauza unui program de masa neregulat.

Horoscopul copiilor: Zodia Sagetator

Nativul nascut in zodia Sagetator este foarte inteligent, ambitios si sociabil. Nu suporta spatiile limitate, el adora sa aiba libertate de miscare si sa calatoreasca, de aceea va sfatuim sa mergeti cu micutul dumneavoastra in excursii ori de cate ori aveti ocazia.
In ceea ce priveste relatiile cu profesorii si colegii, copilul din Sagetator nu intampina niciun fel de probleme, este sociabil si prietenos, fapt pentru care este intotdeauna dorit si apreciat de catre cei din jur.
Micutul Sagetator este un excelent coordonator si nu ar fi exclus sa fie numit seful clasei sau desemnat sa conduca vreun proiect scolar.

Horoscopul copiilor: Zodia Capricorn

Daca sunteti parintii unui copil Capricorn, felicitari! Copilul dumneavoastra este o adevarata comoara!
Ordonat, perfectionist, ambitios si extrem de bine organizat, nativul din Capricorn nu va va face niciodata probleme, ba din contra, veti avea in permanenta motive sa il laudati.
Micutului Capricorn ii place sa fie responsabil, sa aiba sarcini de indeplinit, asa ca va recomandam sa il implicati in treburile casnice, deoarece acest lucru ii va face placere si ii va creste stima de sine.
In ceea ce priveste relatiile sociale ale prichindelului Capricorn, acesta manifesta deschidere si se imprieteneste usor cu persoanele din jurul sau, ajungand chiar sa lege prietenii de durata.

Horoscopul copiilor: Zodia Sagetator

Nativul nascut in zodia Sagetator este foarte inteligent, ambitios si sociabil. Nu suporta spatiile limitate, el adora sa aiba libertate de miscare si sa calatoreasca, de aceea va sfatuim sa mergeti cu micutul dumneavoastra in excursii ori de cate ori aveti ocazia.
In ceea ce priveste relatiile cu profesorii si colegii, copilul din Sagetator nu intampina niciun fel de probleme, este sociabil si prietenos, fapt pentru care este intotdeauna dorit si apreciat de catre cei din jur.
Micutul Sagetator este un excelent coordonator si nu ar fi exclus sa fie numit seful clasei sau desemnat sa conduca vreun proiect scolar.

Horoscopul copiilor: Zodia Capricorn

Daca sunteti parintii unui copil Capricorn, felicitari! Copilul dumneavoastra este o adevarata comoara!
Ordonat, perfectionist, ambitios si extrem de bine organizat, nativul din Capricorn nu va va face niciodata probleme, ba din contra, veti avea in permanenta motive sa il laudati.
Micutului Capricorn ii place sa fie responsabil, sa aiba sarcini de indeplinit, asa ca va recomandam sa il implicati in treburile casnice, deoarece acest lucru ii va face placere si ii va creste stima de sine.
In ceea ce priveste relatiile sociale ale prichindelului Capricorn, acesta manifesta deschidere si se imprieteneste usor cu persoanele din jurul sau, ajungand chiar sa lege prietenii de durata.

Horoscopul copiilor: Zodia Varsator

Copilul nascut sub semnul zodiacal alVarsatorului este non-conformist si, de multe ori, nu reusiti sa il intelegeti cu adevarat.
Pentru el insa, conteaza foarte mult sprijinul dumneavoastra, asa ca va recomandam sa il sustineti in tot ceea ce face si sa discutati cu el atunci cand greseste.
Deoarece este o fire creativa si plina de imaginatie, micutul dumneavoastra Varsator si-ar putea descoperi luna aceasta talente nebanuite, asa ca fiti cu ochii in patru si ajutati-l sa isi conserve aptitudinile.
La scoala, copilul Varsator este atent numai la materiile care il intereseaza cu adevarat, avand o capacitate incredibila de a asimila si a retine informatiile primite.

Horoscopul copiilor: Zodia Pesti

Nativul nascut in zodia Pesti este un copil foarte sensibil si emotiv care are in permanenta nevoie de atentia si afectiunea parintilor.
Datorita sensibilitatii sale, copilul din Pesti are inclintatii artistice, asa ca nu ar fi rau sa il indrumati spre o cariera in domeniu.

In ceea ce priveste scoala, micutul din zodia Pesti se situeaza undeva la mijloc, fiind putin nepasator. Va recomandam sa stati cu ochii pe el si sa aveti grija sa isi faca temele, deoarece are tendinta de fi delasator.
In ciuda acestui fapt, copilul din Pesti detine o inteligenta iesita din comun, dar pe care prefera sa o utilizeze in activitati practice si constructive, decat pe plictisitoarele orele de geografie.




Numerologie: Ce mesaje ascunse au numerele


numere - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Ti s-a intamplat vreodata ca un anumit numar sa-ti “bantuie” mintea?  Sau ti s-a intamplat ca, mergand pe strada, sa-ti “sara” in ochi  doar o cifra, fie ca te uiti la numarul de la o masina sau la numarul de pe un imobil? Acest numar poate fi un mesaj. Iata ce ar putea insemna fiecare cifra in parte.

Cifra 1

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta noi inceputuri, originalitate, spirit de conducator. Este numarul campionilor si simbolul acumularilor. Ea reaminteste ca toate lucrurile incep de undeva si trebuie sa te reintorci la origini. De asemenea, cifra poate transmite mesajul de a continua sa fii original si sa nu incerci sa te incadrezi in anumite tipologii acceptate de societate.
Aspecte negative: Cifra 1 poate fi si cifra arogantei, a dominarii celorlalti. Datorita calitatilor de lider si a acumularilor, pot aparea sentimente de superioritate.

Cifra 2

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta visele si transmite ca ar trebui sa continui sa ti le indeplinesti. Visele au mare legatura cu realitatea viitorului si nu ar trebui niciodata sa le treci cu vederea.
Aspecte negative: Cifra 2 poate fi si cifra sensibilitatii. Nu accepti usor sfaturi, critici sau alte pareri si te simti ranit de vorbele celorlalti.

Cifra 3

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta creativitatea si nasterea. Ea reaminteste de frumusetea si magia nasterii, a creatiei, a transformarii.
Aspecte negative: Cifra 3 poate insemna barfa si schimbari de dispozitie. Iti poate reaminti ca starea ta de spirit ii influenteaza in rau pe ceilalti. Sau iti poate atrage atentia ca barfa poate distruge vieti.


Cifra 4

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta rabdarea si iti poate transmite mesajul ca trebuie sa intaresti o temelie, pentru a putea construi pe ea ceva durabil. De asemenea, mai poate insemna ca, avand rabdare si muncind, orice este posibil. Succesul nu se petrece peste noapte.
Aspecte negative: Cifra 4 poate fi si cifra rigiditatii si incapatanarii. Daca nu renunti la aceste caracteristici nu te vei putea bucura de succes.


Cifra 5

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta versatilitatea si schimbarea. Accepta schimbarile, chiar in cele mai dificile aspecte ale vietii. Oamenii se adapteaza. Este adevarat ca in rutina, oamenii se simt bine, insa numai daca accepta schimbarile vor putea evolua.
Aspecte negative: Cifra 5 poate insemna si delasarea. Daca nu ai un plan, daca nu combini elemente de logica, este greu sa-ti atingi obiectivele, oricat de mult ai visa la indeplinirea lor. Daca ai ajuns intr-un punct si intri in zona de comfort a acelui punct, iti blochezi succesele ulterioare si nu vei mai ajunge sa-l depasesti.


Cifra 6

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta casa si familia. Familia este piesa centrala a existentei tuturor. Fara familie nu este nimic, n-ai sprijin, n-ai temelie. Nimic nu se poate compara cu suportul familiei.


Aspecte negative: Cifra 6 poate insemna si gelozia. Gelozia distruge relatii, iar daca o lasi sa preia controlul, iti poti distruge chiar viata.

Cifra 7

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta adevarul si intelepciunea. Daca esti atent la intelepciune altora, iti deschizi propria minte.
Aspecte negative: Cifra 7 poate insemna si critica. Atunci cand esti prea critic cu oamenii, nu mai ai timp sa le asculti intelepciunea, ceea ce duce la inhibarea propriei intelepciuni.


Cifra 8

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta puterea si banii. Ea reaminteste ca ai bani si putere pentru ca ai muncit pentru ele si ca trebuie sa le folosesti intelept. Nu este deloc rau sa ai putere si bani, ci o mare realizare.
Aspecte negative: Cifra 8 poate insemna si lacomie. Ea reaminteste ca trebuie sa fii mandru de ce ai realizat, insa in acelasi timp sa nu te lasi luat de val. Lacomia strica sufletul si mintea si schimba complet personalitatea.


Cifra 9

Aspecte pozitive: Cifra reprezinta vindecare si intelegere. Cand intelegi lumea, inseamna ca ai acumulat foarte multe cunostinte. Iar aceste cunostinte demonstreaza ca n-ai trait degeaba.
Aspecte negative: Cifra 9 inseamna si naivitate. Este bine sa crezi in oameni, insa in acelasi timp trebuie sa fii constient de situatiile in care te pun. Din pacate, sunt oameni care profita de bunatatea ta si iti pot face rau.


Daca numarul pe care il vezi este format din mai multe cifre, aduna-le pana cand ajungi la o singura cifra. Exemplu – 21:  2+1 = 3.