vineri, 6 septembrie 2013

Sfanta Maria Mica - marea sarbatoare a toamnei. Obiceiuri si datini romanesti

Nasterea Maicii Domnului este poate cea mai mare sarbatoare a toamnei si trebuie cinstita cum se cuvine. Descoperiti cele mai frumoase datini si obiceiuri romanesti legate de aceasta zi sfanta!
Pe 8 septembrie se sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului, prima sarbatoare din noul an bisericesc care a inceput la 1 septembrie si poate cea mai mare sarbatoare a toamnei. Este ziua cand Dumnezeu a ascultat rugaciunile lui Ioachim si ale Anei, parintii Fecioarei Maria, si s-a indurat de ei, daruindu-le un copil asupra caruia se va revarsa harul Duhului Sfant. Nu uitati ca pe 8 septembrie sarbatorim Nasterea Maicii Domnului, iar pe 9 septembrie ii celebram pe sfintii Ioachim si Ana.

Obiceiuri si datini de Sfanta Maria Mica

Sfanta Maria Mica este sarbatoarea in care Fecioara Maria trebuie cinstita cum se cuvine, prin urmare nu se cade sa efectuam treburi gospodaresti in aceasta zi. Se crede ca va fi “rau de lovitura” in cazul barbatilor daca nu vor asculta aceasta povata din batrani, iar femeilor li se va arde mancarea pe foc sau se va varsa pentru copii.
Conform spuselor din batrani, de la Sfanta Maria Mare (august) pana la sfanta Maria Mica (8 septembrie) bruma nu mai cade, iar plantele tamaduitoare se culeg pana in acest interval. Odata cu sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, plantele campului isi pierd puterea lor de a lecui si de a vindeca, iar apele incep sa se raceasca.
Printre gospodine, de Sfanta Maria Mica exista obiceiul de a imparti cele mai alese fructe ale toamnei (prune si struguri) celor vii in amintirea si pentru pomenirea sufletului celor “adormiti”. Pentru ca in duminica acestei sarbatori este dezlegare la peste, in multe zone ale tarii se respecta traditia, iar pe mese stau la loc la cinste bucatele pe baza de peste.
Maica Domnului este cea care protejeaza indeosebi persoanele de sex feminin si pe cele mai vulnerabile: fetele necasatorite, femeile insarcinate, mamele, copiii, dar nu numai. Oricine se roaga Fecioarei Maria este ascultat, mai ales daca se roaga cu inima curata si credinta multa in ziua in care este cinstit numele sau. Se spune ca astazi, mai mult ca niciodata, Maica Domnului il roaga pe Dumnezeu sa plece urechea la rugaciunile de dezlegare a pantecelor si sa daruiasca copii celor care si-i doresc precum a facut in cazul lui Ioachim si Ana. Maica Domnului este alaturi si de femeile care urmeaza sa nasca, veghiind asupra lor pentru a avea o nastere usoara si prunci sanatosi.
Anumite practici agricole precum batutul nucilor, culesul viei, semanatul cerealelor sau jupuirea cojilor de pe ulmi sunt legate de aceasta sarbatoare. Nucul care se bate in preajma acestei perioade are cele mai mari sanse sa rodeasca anul urmator, iar coaja jupuita a ulmilor este folosita in anumite parti ale tarii pentru legatul vitei de vie. Odata ce sarbatoarea trece, asteptati-va la instalarea in drept a frigului si a capricioasei toamne. Nu degeaba exista zicala din popor: “O trecut Santamarie, leapada si palarie!” Strategic, odata cu racirea vremerii, palariile se agata in cui, urmand sa fie inlocuite in schimb de caciuli. Este motivul principal pentru care insectele isi cauta refugiu si ascunzis sub pamant, iar pasarile calatoare se indreapta spre tinuturi mai calde si mai primitoare.
In Maramures, in functie de cum va fi vremea pe 8 septembrie, se fac previziuni pentru restul toamnei care va veni. Prin urmare, daca va ploua in ziua de 8 septembrie, toamna va fi si ea ploioasa si mohorata. Daca in schimb vremea va fi insorita, urmeaza o toamna indelungata, cu vreme frumoasa si mai putine ploi.
Pe de alta parte, un gest pe placul lui Dumnezeu este aprinderea candelelor in casele crestinilor, in dreptul icoanei Maici Domnului. Se spune ca acea casa va primi binecuvantarea lui Dumnezeu si va fi la adapost de urgia naturii, dar si de foc si alte rele.
O traditie mostenita din batrani spune ca este interzis sa faci focul in vatra in zilele de 7 si 8 septembrie daca nu vrei sa atragi asupra ta necazurile si bolile.
Pentru ca sunt multi cei care isi vor serba pe 8 septembrie onomastica dorim sa le uram si noi zile cu sanatate, fericire si belsug in suflete! La Multi Ani celor care poarta acest nume sfant!


"VOM LOVI ŞI TURCIA"

Adjunctul ministrului sirian de externe, Faysal el Mikdat, a declarat că în cazul în care Statele Unite vor organiza o operaţiune militară împotriva Siriei, Damascul va lovi nu numai Israelul, ci şi Turcia şi Iordania, în cazul în care aceste ţări vor sprijini atacul.
Faysal el Mikdat a declarat pentru un reporter al Wall Street Journal aflat în Siria că "sperăm că autorităţile americane vor acţiona într-un mod inteligent, vor asculta vocea justiţiei şi nu vor desfăşura acţiuni provocatoare. Noi iubim poporul american. Sunt mulţi americani de origine arabă şi unii dintre aceştia sunt sirieni. Noi nu ne dorim un război cu Statele Unite", a afirmat adjunctul ministrului sirian de externe. El a mai declarat că nimeni nu mai poate controla lucrurile odată ce a început un război.
"Orice atac îndreptat împotriva Siriei va genera haos în întreaga zonă şi chiar dincolo de limitele acesteia", a afirmat Faysal el Mikdat.

El a precizat că într-o astfel de situaţie, autorităţile de la Damasc vor ataca nu numai Israelul, ci, în cazul în care vor participa la o posibilă operaţiune împotriva Siriei, ar putea viza cu atacuri şi ţările vecine Iordania şi Turcia. "Cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite în zonă, Iordania şi Turcia, trebuie să se gândească de două ori înainte se participe la operaţiunea militară".
Mikdat a apreciat că operaţiunea va consolida grupările rebele pro Al Qaida şi că o aprobare din partea Congresului american pentru operaţiunea militară va însemna o tragedie pentru poporul sirian, pentru poporul american şi pentru întreaga zonă. RADOR

6 legume care te feresc de cancer

Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru corpul nostru. Aceste legume contin compusi ce pot stopa agentii cauzatori de cancer si totodata ajuta la detoxifierea organismului. Au un continut bogat de enzime, printre care glutationul  si chinona, cu proprietatea de a elimina substantele nocive din organism. Studiile au aratat ca persoanele care consuma crucifere se supun unor riscuri mult mai mici de a se imbolnavi de diverse forme de cancer. Un studiu efectuat in Singapore a demonstrat ca fumatorii care mananca legume crucifere in mod regulat pot evita in proportie de pana la 69% cancerul pulmonar. La modul mod ideal, ar trebui sa mancam cel putin trei portii de legume crucifere pe saptamana, iar pentru a profita din plin de nutrientii benefici din aceste legume, ar trebui sa le consumam cat mai proaspete.

1. Varza alba

Virtutile terapeutice ale verzei, acest aliment atat de comun pentru noi, sunt cunoscute inca din antichitate, planta fiind considerata la un moment dat un adevarat panaceu. Calitatile sale sunt de necontestat, astfel incat varza poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, fiind o adevarata farmacie naturala. Varza este bogata in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor. Multi o acuza de provocarea unor tulburari digestive, dar sa nu uitam ca, in cele mai multe cazuri, tulburarile respective pot aparea in urma consumului verzei impreuna cu carnea (sarmale sau varza calita cu carne de porc sau afumatura). In schimb, nimeni nu s-a plans vreodata de deranjamente dupa ce a mancat o salata de varza proaspata, cu ulei de masline, zeama de lamaie, piper si marar.
Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manance in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.
Caracteristici:
- Prezinta proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor.


- Poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante.
- Favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule.
- Are actiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurand eliberarea toxinelor.
- Este aperitiva si antidepresiva. Romanii, de exemplu, erau incredintati ca varza vindeca starile de tristete sau de melancolie. Bogata in vitamine si saruri minerale, varza asigura elementele indispensabile sezonului rece.
- Alte proprietati: antidiareica, antiscorbutica, antiseptica, depurativa.
- Contine un principiu hipoglicemiant, care o recomanda in regimul pentru diabetici.


2. Varza murata

Contine multe vitamine, microelemente si saruri minerale, acid ascorbic, vitamina C (prelucrarea termica moderata – oparirea – favorizeaza cresterea cantitatii de vitamina C), acid folic (mai ales in frunzele verzi exterioare), magneziu (restabileste vitalitatea persoanelor suprasolicitate).
Specialistii in dietologie considera ca, pentru unii bolnavi, varza murata este mai utila decat cea proaspata, datorita faptului ca bacilii acidolactici produsi in procesul de fermentare o imbogatesc cu vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9. Varza murata este unicul produs alimentar vegetal care contine vitamina B12, care inlatura oboseala si anemia si ajuta in combaterea imbatranirii. Carenta de vitamina B12 se inregistreaza cel mai des la vegetarienii stricti si la persoanele varstnice. Ea genereaza palpitatii, slabiciuni, pierderi de memorie si scaderea auzului.

In anul 1948, in varza s-a descoperit o substanta antiulceroasa: vitamina U, care protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului si contribuie la tratarea ulceratiilor. In varza murata sunt prezente si alte vitamine si microelemente, saruri minerale, glucide si substante organice care stimuleaza producerea de suc gastric si bila. Substantele anticancerigene care blocheaza cresterea tumorilor se formeaza in varza murata in procesul de fermentatie.



3. Varza rosie

Este o varietate a verzei albe. Insa, pe langa culoare, intre varza rosie si cea alba sunt si alte diferente, extrem de importante. De pilda, stim ca varza alba are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine de pana la 8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina, iar pigmentii care dau culoarea rosie acestei  legume au un rol important ca medicament.


4. Conopida

Membra a familiei cruciferelor alaturi de varza, broccoli, napi si varza de Bruxelles, conopida este un aliat de nadejde in lupta organismului cu substantele toxice. Atunci cand ficatul nu actioneaza eficient impotriva toxinelor, acestea afecteaza celulele organismului si pot duce la formarea de tumori canceroase. Fitonutrientii din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice. Sulforafanul este un compus care se formeaza atunci cand legumele crucifere sunt mestecate sau tocate si care produce enzimele ce curata organismul de toxinele cancerigene.
Numita de celebrul Mark Twain „varza cu studii superioare”, conopida are o istorie lunga de 2500 de ani.  Cercetatorii de la Universitatea din Hawaii au facut studii din care rezulta ca fitonutrientii din conopida aduc beneficii si sistemului cardiovascular. Acestia mentin colesterolul la un nivel optim si actioneaza pozitiv asupra sintezei grasimilor si a trigliceridelor.
La fumatori, un consum regulat de conopida scade riscul de cancer la plamani cu 70%, iar la nefumatori cu 30%. Insa, daca esti fumator, nu considera acest procent un imbold pentru a continua sa te bucuri de tigari…

5. Broccoli

Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o leguma cu o valoare nutritionala exceptionala, care ajuta la mentinerea unei vieti lungi si sanatoase. Cercetari recente in domeniul fitoterapiei au aratat ca broccoli are in compozitia sa substante cu efecte benefice in pastrarea starii de sanatate a organismului si chiar in vindecarea sau incetinirea evolutiei unor boli cronice, cum ar fi cancerul. Unul dintre studiile care demonstreaza efectele benefice ale acestei legume a fost realizat in SUA si a vizat pacientii bolnavi de cancer la vezica urinara. Astfel, un grup de oameni de stiinta de la universitatile Harvard si Ohio au descoperit ca unul dintre compusii din broccoli ajuta atat la prevenirea imbolnavirii de cancer de vezica, cat si la stoparea progresului acestei boli.
Sulforafanul reduce cu 70% numarul moleculele cunoscute sub denumirea ROS (Reactive Oxygen Species), a caror aparitie in organism este cauzata de hiperglicemie. Hiperglicemia poate provoca cresterea nivelului ROS din organism chiar si de trei ori peste limita normala. Prin urmare, broccoli este un aliment de mare ajutor diabeticilor. Sulforafanul distruge bacteria Helicobacter pylori, raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus fitochimic previne, de asemenea, leucemiile, cancerul de san, cancerul gastric, cancerul de prostata, melanomul malign.
Prin continutul in antioxidanti din familia carotenoizilor, broccoli intervine si in protectia ochiului, impiedicand formarea cataractei. Broccoli previne osteoporoza, deoarece are un continut crescut de calciu, aproape de echivalentul laptelui in alimentatie. O cana de broccoli contine 74 mg calciu si 123 mg vitamina C, care imbunatateste semnificativ absorbtia calciului, totul cu doar 44 calorii. Cercetarile realizate la University of East England au aratat ca broccoli joaca un rol decisiv in protejarea articulatiilor, oprindu-le degradarea. Mai precis, substantele continute de leguma blocheaza enzimele ce provoaca distrugerea articulatiilor.


6. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles arata exact ca o varza normala, numai ca in miniatura. Asemanarea nu este intamplatoare, deoarece ambele fac parte din familia de leguminoase Brassica. In schimb, varza de Bruxelles poate fi consumata mai tot anul, perioada de cules fiind de toamna pana primavara devreme. E originara din tarile bazinului Marii Mediterane, unde si acum creste spontan. Cultura a fost formata de legumicultorii belgieni si s-a extins in tarile din centrul si vestul Europei, apoi in SUA si Japonia. In tara noastra se cultiva pe suprafete mici in gospodarii auxiliare.
Planta are o mare valoare alimentara, fiind bogata in foarte multe substante nutritive. In primul rand, constituie o sursa excelenta de vitaminele K si C. Totodata, contine: folati, vitamina A, mangan, potasiu, complexul de vitamine B, calciu, fier, triptofan si o mare cantitate de fibre. Datorita acestor proprietati, varza de Bruxelles ajuta la prevenirea sau ameliorarea a numeroase afectiuni: artrita reumatoida, boli cardiovasculare, tulburari ale sistemului digestiv. Ca si suratele ei din familia cruciferelor, contine sulforafan, o substanta dovedit anticancerigena.
Varza de Bruxelles de cea mai buna calitate este ferma, compacta si de un verde intens. Nu trebuie sa aiba foi galbene sau o textura moale. Aceasta leguma se pastreaza proaspata la frigider timp de 10 zile, intr-o punga de plastic, fara a fi spalata. Daca vreti sa congelati varza de Bruxelles, trebuie sa o tineti mai intai la aburi 3-5 minute. Astfel, ea poate fi consumata si dupa un an de zile.

Sursa: sfatulparintilor.ro

10 sfaturi pentru bărbați

Sau, altfel spus, 10 sfaturi oferite chiar de către marele Pitagora.
1. “Purifică-ți inima înainte de a îngădui iubirii să sălășluiască în ea: chiar și mierea cea mai dulce se amărăște într-un vas murdar.”
2. “Nu te așeza pe o piatră, dar nici pe genunchii unei femei la fel de rece ca piatra.”
3. “Să nu te măgulești cu gândul că ești prea iubit de o femeie care se iubește mult pe sine.”
4. “Nu fi nici sclavul, nici tiranul unei femei.”
5. “Dacă îți iei nevastă, nu te căsători doar cu sexul ei.”
6. “Nu ridica niciodată mâna asupra nevestei tale când ești mânios. Cel ce-și lovește femeia, se lovește pe sine.”
7. “Cinstește femeia care te face tată.”
8. “În fiecare an să aveți o zi de sărbătoare numită “pacea familiei”. În această zi, soțul și soția, la prânz, în mijlocul familiei, își vor da mâna și își vor ierta unul altuia greșelile făcute de-a lungul anului.”
9. “Părăsește-ți nevasta dacă nu poți trăi cu ea; dar nu te despărți de ea ca să iei o alta. Înțeleptul nu-și schimbă femeia.”
10. “La moarte, să nu lași fiului tău alte datorii în afară de cele ale recunoștinței.”
Pitagora (580 î.Hr. – 495 î.Hr.), în “Legile morale și politice”

Povestea uluitoare a călugărului care trăiește izolat în vârful unei stânci de 40 de metri


Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci
Maxime, un călugăr în vârstă de 59 de ani, trăiește în vârful unei stânci înalte de 40 de metri din Georgia. 


Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci
Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci / FOTO: Daily Mail
De 20 de ani, Maxime Qavtaradze, un călugăr în vârstă de 59 de ani, trăiește în izolare totală în vârful unei stânci înalte de 40 de metri, aflată deasupra mănăstirii sale, scrie Daily Mail
Călugărul care a ales să trăiască mai aproape de Dumnezeu primește mâncarea de la discipolii săi cu ajutorul unor scripeți. De două ori pe săptămână, coboară pe o scară lungă pentru a se ruga alături de ei.  
"Când eram mai tânăr, am consumat alcool, am vândut doguri, am făcut de toate. Când am ajuns în închisoare mi-am dat seama că era timpul pentru o schimbare", a povestit Maxime cum a ajuns să îmbrățișeze viața monahală.  
În 1993, Maxime a devenit călugăr și s-a cățărat în vârful stâncii pentru a începe o nouă viață, una dedicată lui Dumnezeu.  
"În primii doi ani, nu era nimic acolo sus, așa că am dormit într-un frigider vechi pentru a mă proteja de vremea aspră", își amintește Maxime. De atunci, Maxime și comunitatea creștină din zonă au construit o scară până în vârf, au reconstruit o biserică și au construit un corp de clădire unde Maxime își petrece zilele rugându-se, citind și pregătindu-se să se întâlnească cu Dumnezeu. 


DESCOPERIRE incredibilă dedesubtul Oceanului Pacific


Cel mai mare vulcan din lume se ascunde sub Oceanul Pacific, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature Geoscience, informează LiveScience.


DESCOPERIRE incredibilă dedesubtul Oceanului Pacific
DESCOPERIRE incredibilă dedesubtul Oceanului Pacific / FOTO: science20.com

Denumit Tamu Massif, acest uriaş vulcan surclasează la toate categoriile vulcanul Mauna Loa din Hawaii, ce era considerat, înainte de această descoperire, cel mai mare vulcan terestru. Mai mult decât atât, Tamu Massif este doar cu 25% mai mic decât Olympus Mons de pe Marte, cel mai mare vulcan din sistemul nostru solar, conform lui William Sager, geolog la Universitatea din Houston şi coordonatorul acestui studiu, scrie Agerpres.ro. 

"Suntem de părere că este vorba despre o clasă de vulcani care nu a fost recunoscută înainte", susţine Sager. "Pantele sunt foarte line. Dacă te-ai afla pe acest vulcan ţi-ar fi foarte greu să-ţi dai seama în ce parte coboară panta şi în ce parte urcă", a mai adăugat el. 

Tamu se întinde pe 650 de kilometri dar are doar aproximativ 4 kilometri înălţime. El a erupt în continuu timp de câteva milioane de ani la începutul Cretacicului, acum aproximativ 144 de milioane de ani. De atunci nu a mai dat semne de activitate.


Crede! - Cum actioneaza Dreptatea Divina! - ,, Mesaj Sfatuitoarea "


"Crede in glasul din inima ta,
Crede si-n ce ochii nu pot vedea,
Crede in maine, nu privi inapoi,
Crede in tine, in mine, in noi!...:
..crede in prietenie..."
sursa: youtube



Frumoase versuri. Daca le patrunzi sensul vei intelege ca totul este in schimbare. Daca este in bine sau in rau, asta tu decizi! Asta o decide fiecare din noi!
In ultimul timp, ma confrunt cu tot mai multe intrebari, despre cum se va schimba lumea, cum ne vor lasa cei rai sa ne schimbam. Pentru a raspunde la aceste intrebari, ar trebui sa intelegem, ca toti avem un destin, pe care trebuie sa il implinim si niste lectii de invatat. Acestor reguli ne supunem toti oamenii, fie ei buni, fie ei rai. 

De multe ori ne uitam in jurul nostru si poate gandim fara sa vrem, cu un pic de invidie, ca exista oameni "care au avut mai mult noroc decat noi". Oare asa sa fie? Norocul nu este ceea ce credem noi. Din pacate, am fost invatati sa credem asta. Am fost invatati sa credem in hazard, dar el nu exista. 
Dumnezeu a oranduit lumea dupa niste legi foarte exacte si stricte, in acelasi timp. ( vezi aici: http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/06/cele-7-legi-spirituale-ale-universului.html) Daca le intelegi si le patrunzi esenta, vei descoperi ca:
- CA  TU SINGUR ESTI RASPUNZATOR DE FAPTELE TALE, FIE DIN ACEASTA VIATA VIATA, FIE DIN CELELALTE.
- CA DE DREPTATEA DIVINA NU AI CU SA SCAPI SI SA TE SUSTRAGI,
- CA NU POTI MODIFICA TRECUTUL, DAR POTI INVATA DIN EL, CA POTI IERTA SI IUBI PE TOTI CEI CARE TI-AU GRESIT,
- CA TU SINGUR ITI POTI CREA VIITORUL, ACUM IN PREZENT!

Asa ca, hai sa ne gandim putin, la cei care au avut sansa sa se nasca " priveligiati" in aceasta viata. Oare nu cumva au suferit foarte mult in vieţile anterioare si si-au dorit sa aiba multe bogatii in aceasta viata? Dar aceste bogatii nu inseamna cumva si o foarte mare responsabilitate? Nu cumva aceste bogatii si puterea pe care le-au dat-o, ii obligau sa infaptuiasca multe fapte bune si sa ii invete, ca a avea bani si bunuri nu inseamna, ca trebuie sa faci orice pentru a avea si mai multi. Nu inseamna ca trebuie sa furi, sa insele, sa huzuresti si alte fapte reprobabile!  
Daca privim in orice religie, vom vedea atat de multe exemple, care vin in sprijinul a ceea am spus mai sus. Dar ei ce au facut? Au folosit tot ce aveau pentru a huzuri si pentru a insela si au uitat, ca un gest de caritate este perfect normal pentru un om. 
Din pacate pentru ei, tin sa ii anunt ca timpul judecatii lor se apropie vertiginos, si nu datorita vreunei revolutii, neaparat, ci pentru ca Dreptatea Divina se implineste involuntar de vointa oamenilor. 

Toate acestea se vor intampla, pentru ca incepem sa fim martorii si sa traim valuri de energii de diferite tipuri si intensitati, fie astrale, fie solare, fie magnetice sau geomagnetice, care actioneaza ca un amplificator al campului nostru energetic, al vibratiei corpului nostru. Deci, cei care au o vibratie inalta, vor trai sentimente si vor experimenta trairi deosebit de inalte, care ii vor conduce spre o dezvoltare psihica si mentala extraordinara. Vor dobandi aptitudini si capacitati nebanuite, cum ar fi telepatie, telkinezie, clarviziune si clarauditie, capacitatea de a vedea in alte imensiuni si multe altele necunoscute si nebanuite inca. 

Cei care au o vibratie joasa, vor trai o amplificare a gandurilor si sentimentelor pe care le au deja. Va dati seama, ca vor fi din ce in ce mai nemultumiti, mai avari etc. Toate astea ii vor conduce catre autodistrugere si sinucidere. Valul crimelor, accidentelor, bolilor si sinuciderilor va cunoaste o crestere extraordinara. 
Nu in ultimul rand, selectia naturala va actiona, caci o specie, indiferent cat este ea de evoluata, nu va putea sa permita, ca indivizi neadaptati noilor situatii aparute in natura, sa mai traiasca  si sa procreeze. 
Este lesne de inteles, ca orice ar incerca sa faca pentru a se "salva", provizii, buncare sau mai stiu eu ce le-ar da prin minte, nu ii poate face sa se sustraga acestui proces. 

Cum te poti pregati pentru aceste transformari? Este atat de simplu si in acelasi timp atat de complicat!
Fiecare din noi ar trebui sa invete sa isi ridice vibratia, sa fie mai bun, mai bland, mai darnic si mai ales sa iubeasca neconditionat pe toata lumea si pe sine insusi, caci IUBIREA ESTE ARMA SUPREMA!

Cel care va CREDE in Dumnezeu si in puterea Lui, neconditionat si in totalitate, va reusi sa treaca peste aceasta perioada de schimbari mari si va iesi din ea mai puternic si complet transformat si adaptat  pentru Noua Era de Lumina!

Dumnezeu sa ne ajute pe toti si Ingerii Lui sa ne arate calea pe care o avem de urmat!



Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea


Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru. Nimeni nu știe cine le-a creat


O structură bizară de pânză descoperită în jungla amazoniană din Peru dă bătăi de cap oamenilor de ştiinţă.


Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru
Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru / FOTO: Troy Alexander
Bizara formaţiune se aseamănă cu o turlă minusculă înconjurată de un „gard” de pânză, măsurând aproximativ 2 centimetri în lăţime. Troy Alexander, un absolvent al Universităţii Georgia Tech, a descoperit această structură sub o prelată în timp ce se afla la Centrul de Cercetări Tambopata din jungla amazoniană peruviană. Iniţial, cercetătorul a crezut că este vorba despre un cocon de molie abandonat. Ulterior, Alexander a descoperit şi alte structuri similare, scrie descopera.ro
Alexander s-a îndrăgostit de pădurea amazoniană peruviană atunci când a vizitat-o în vacanţă, astfel că după ce s-a întors a cerut permisiunea profesorilor de la universitate să absenteze motivat pentru a fi cercetător voluntar. La scurt timp, Alexander a călătorit în Peru pentru a lucra în cadrul Tambopata Macaw Project, ce desfăşoară cercetări asupra biologiei papagalilor şi care efectuează totodată lucrări de conservare.
Iniţial, Troy a postat imaginile pe reddit, apelând la ajutorul altor oameni de ştiinţă, însă nimeni nu a putut oferi un răspuns. Troy crede că structura centrală găzduieşte fie ouă, fie pupa unei insecte.


Importanța ultimului moment, înainte de culcare

Poze Bucegi 045   ” Un discipol dă importanță modului în care adoarme, pentru că noaptea e cea care determină ziua următoare. Deci, înainte de a se culca, se leagă de lumea invizibilă, lasă la o parte tot ceea ce l-a tulburat în cursul zilei, griji, neliniști, supărări, el se gândește la erorile pe care le-a putut comite pentru a le repara în timpul nopții și el se abandonează în sfârșit Îngerului somnului - pentru ca în fiecare seară noi murim și în fiecare dimineață reînviem. A dormi, a părăsi corpul fizic pentru a merge în cealaltă lume, este un exercițiu pe care-l practicăm zilnic cu scopul de a fi gata pregatiți pentru o zi când va trebui cu adevarat să plecăm în cealaltă parte.
          Nu există nici o diferență între a adormi și a părăsi lumea materială, în afară de faptul că, atunci când plecăm de aici, părăsim definitiv casa pe care o locuiam. În timpul somnului o părăsim de asemenea, dar ramâne o legatură care ne reține în această casă (în corpul fizic).
          Presupuneți că astăzi ați fost fericit, bine dispus. Dar dacă în momentul adormirii ați început  fără a ști de ce, să aveți gânduri de tristețe, de descurajare, a doua zi, la trezire, veți fi uimit să constatați că ceea ce a fost frumos în trăirea voastră din ajun a dispărut complet și că a rămas în loc doar o senzație dezagreabilă. Puteţi deci constata că ultimul moment a fost mai important, mai semnificativ decât întreaga zi. Presupuneți, din contra, că ați avut o zi destul de proastă, dar că înainte de a vă abandona somnului, veți reuși, prin rugăciuni și gânduri bune, să adormiți în pace. Aceste ultime momente curăță totul în voi, vă purifică, cu atât mai mult cu cât a doua zi vă veți trezi cu intenţii bune și proiecte constructive.
          Există în om lucrători care utilizează tot ce el a gândit la frontiera dintre veghe și somn, fiindcă gândurile activează diferite forțe. Deci feriți-vă, nu adormiți cu gânduri rele, pentru că ele vor distruge tot ce ați acumulat bun în timpul zilei. În timp ce, dacă adormiți cu gânduri bune, ele vor ameliora totul în voi și a doua zi veți fi uimit să vedeți în ce stare de pace și lumină vă veți trezi.
           Dacă se întâmplă să visăm în timpul nopții că comitem acte reprobabile pe care nu le-am face în stare de veghe, este că nu știm să ne pregătim pentru somn. Înainte de a adormi trebuie să ne pregătim pentru o călătorie sacră care va da rezultate într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.
           Sădiți în voi un gând bun seara la culcare și lăsați acest gând bun să lucreze în timpul nopții. Nu vă culcați niciodată cu un gând negativ în minte, pentru că în timpul nopții va face ravagii în subconștientul vostru. Dacă înainte să adormiți sunteți invadați de neliniști nu rămâneți în pat, sculaţi-vă, aprindeți lampa, faceți câteva exerciții de respiraţie sau o rugăciune sau citiți o pagina de gândire înaltă și apoi culcați-vă din nou. Dacă această stare reapare la un moment dat, sculați-vă a doua oară și reîncepeți. În orice caz să stiți că nu puteți lupta eficace rămânând întins în pat. Veți spune că, dacă vă sculați, vă va lua frigul și că puteți lupta prin gând rămânând în pat la cald. Nu, doar când sunteti extrem de puternic vă puteți apăra! În poziție orizontală sunteți mai pasiv și mai puțin puternic. Din contra, vertical, aveți mai multe forțe și posibilități pentru a acționa”.
{Maestrul O.M. Aivamhov}

Nimic nu este întâmplător într-o lumea apărută „chipurile” la întâmplare


Citim în manualele şcolare sau vedem pe la televizor că lumea a apărut întâmplător conform teoriei big-bang. „Termenul de Big Bang, în general, se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13.3-13.9 miliarde de ani. "Teoria Big Bang" este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus existența Universului.” (asta spun pe Wikipedia susţinătorii teoriei teoriei big-bang și implicit ai teoriei evoluționismului)

Mai simplu, adepții teoriei Big Bang susţin că universul a aparut dintr-un punct care a explodat şi apoi prin miliarde şi milarde de transformări întâmplătoare s-a ajuns la lumea extraordinară în care noi trăim. Teoria vine în mod clar să contra-argumenteze crearea lumii de către Dumnezeu din nimic, aşa cum este relatată de Moise  în Sfânta Scriptură, în cartea Facerii.

Drept este că susţinătorii teoriei cosmogonice Big Bang, și ai teoriei evoluţiei, vin mereu cu argumentări tehnice, de multe ori greu de urmărit de către un om care nu are cunoştinţe prea bune despre fizică, matematică, biologie, chimie, şi alte ştiinţe complementare. Din acest motiv discursul acestor oameni pare “academic” şi convingător pentru că tu ca om simplu nu stăpânești termenii științifici și nu ştii să-i contrazici cu argumente tehnice. Dar totuşi în inima ta ştii că n-are dreptate. Aşa cum spunea cineva: „În naivitatea ei, inima omului nu poate fi niciodată înşelată.”

Dar totuşi să zicem că eşti la o masă şi discuţi cu câţiva prieteni, care ştiind că eşti apropiat de Dumnezeu încearcă să te ispitească şi să te umilească, demonstrându-ţi cât de falsă este ideea facerii lumii de către Dumnezeu. Atu-ul lor va fi că mai toţi marii oameni „de ştiinţă” ai lumii, mai toate universităţile susţin că lumea s-a autogenerat din nimic conform modelului Big-Bang. Ba poate te nimereşti la masă şi cu o persoană care începe să-ţi pună în faţă tot felul de teorii, stăpânind foarte bine limbajul tehnic.

Ce te faci atunci?

Să spunem că eşti o persoană foarte apropiată de Dumnezeu şi de Bisercă şi văzând discursul acelei persoane ţi-ai dori mult să le demonstrezi tuturor cât de minunat este Dumnezeu şi cât de frumoasă este lumea pe care a creat-o, dar nestăpânind limbajul tehnic, dai înapoi ruşinat şi discuţia se încheie brusc cu o umilință tacită.

Prima soluţie în astfel de discuţii este să fii atent la logica argumentelor și să nu te lași impresionat de termenii tehnici.Titlul acestui articol este un foarte bun început:

Dacă lumea în care trăim a apărut „chipurile” la întâmplare, cum de nimic nu este întâmplător în ea? Cum de totul este foarte organizat? Cum de nimic nu se face bine în mod aleator, ci doar cu idei, planificare, gândire, muncă şi disciplină?

Eu fac pagini de internet de aproximativ doi ani, pentru a-mi întreţine familia, şi să spunem că m-aş numi webdesigner. Mi-am dorit întotdeauna să creez design-uri de site-uri excepţionale şi clienţii să fie foarte încântaţi de munca mea, dar nu s-a întâmplat aşa. Ceea ce fac este „ok” spre mediocru şi văd că sunt webdesigneri mult mai taletanţi ca mine, care pot pune în practică orice idee.

Eu nu pot asta, n-am acest dar de la Dumnezeu. Totuși prin munca am reușit să mai evoluez puțin. Am fost de atâtea ori în situaţia de a face un design pentru un site şi n-aveam nicio idee, şi tot mă jucam încercând tot felul de combinaţii grafice, dar din întâmplare nu mi-a ieşit nimic bun.
Actul creator în orice domeniu nu este întâmplător ci cel mult imitativ. Creaţia este produsul inteligenţei şi a imaginaţiei unei persoane.

De ce oare nu se crează autostrăzile întâmplător şi de la sine? De ce nu apare din întâmplare un pod peste Dunăre la Galaţi? De ce prunii nu fac mere? De ce soarele apune şi răsare mereu după un calendar anual precis? De ce plouă doar cu apă? De ce, dacă temperatura globală pe Pământ ar scade cu un grad celsius atunci tot echilibrul s-ar strica? De ce avem condiţii de viaţă doar pe pământ? De ce avem 4 anotimpuri în fiecare an şi nu odată 7 şi alteori două? De ce mamele îşi iubesc copiii aşa de mult? De ce barbaţii sunt atraşi fizic de femei şi nu de maimuţe? De ce fără apă nu există viaţă la niciun nivel biologic pe Pământ? De ce lumea în care trăim este aşa de bine pliată pe nevoiele noastre, de parcă ar fi făcută special pentru noi? De ce putem crea aproape orice, doar viaţa nu?

De ce este floarea-soarelui aşa frumoasă? Faceţi un experiment şi încercaţi să creeaţi degradeurile acestei flori în Photoshop şi o să vedeţi câtă muncă şi inteligenţă îţi trebuie, şi veţi observa că nici cei mai buni designeri nu pot reuşi asta, decât punând rațiunea la lucru. Căci actul creator implică o ființă rațională.

Dacă lumea aceasta extraordinar de complexă şi de tainică în care trăim s-a auto-creat din întâmplare, atunci de ce  lucruri de o complexitate mult mai mică nu apar la întâmplare?

Daţi o bucată de lemn unui sculptor şi daţi aceeaşi bucată de lemn unui avocat şi veţi vedea că din îmtâmplare avocatul nu va face niciodată ceva mai frumos decât sculptorul.

Teoria că totul a apărut întâmplător este la fel cu a spune: ”acest laptop de pe birou a apărut din întâmplare dar poţi face cu el lucruri extraordinare!”. Dacă acel laptop n-ar fi fost programat de cineva în mod inteligent pentru a putea face anumite operaţii, atunci nici tu n-ai putea face acele lucruri extraordinare cu el.

Marile companii ale lumii folosesc sisteme de management ale resurselor foarte inteligente, totul pentru a reduce costurile şi a creşte calitatea. Nimeni nu se bazează pe întâmplare pentru a face bani, ci pe oameni foarte pregătiţi şi pe o tehnologie de ultimă generație.

De ce firmele nu angajează oameni slabi pregătiţi, crezând că poate din întâmplare vor avea rezultate bune?

Ordinea excepţională la nivel macro-cosmic (universul) până la nivel micro-cosmic (atomul) trădează existenţa unui Mare Creator, care prin inteligenţa Sa a planificat şi realizat toate ale lumii. Complexitatea aproape de neînţeles a lumii este denumită „design inteligent”.  Fiecare particulă a creaţiei are în ea materia „aranjată” în mod inteligent urmărind scopuri precise, şi intercondiţionându-se cu întregul.

Nu este nevoie de cunoştinţe tehnice penrtru a-ţi da seama că viaţa pe Pământ şi în Univers este organizată  şi omul nu poate trăi în haos. Părintele Arsenie Boca spune: "A tăgădui o conducere supremă a cerului şi a pă­mântului, e totuna cu a propovădui domnia întâmplă­rii, a haosului sau a anarhiei universale. Dar lumea este în ordine. Aceasta dovedeşte că este o conducere mai presus de ea. Iar fără ordine este mintea care o vede fară Stăpân." Cineva spunea că: „omul nu poate trăi decât în rânduială”, adică în ordine, în frumos, într-o lume care să-l stimuleze să trăiască, să creeze şi să iubească.
Orice v-ar spune alţii despre lumea apărută din întâmplare în miliarde de ani, voi aveţi marea, munţii, câmpiile, florile, văzduhul şi tot ce ne înconjoară ca martori ai măreţiei lui Dumnezeu!

Oamenii de ştiinţă adevăraţi care deschid ochii şi văd în ce lume trăiesc l-au pomenit mereu pe Dumnezeu ca autor al vieții.

Este incomod să accepţi că Dumnezeu există, pentru că dacă faci asta atunci trebuie să recunşti că El pedepseşte răul şi răsplăteşte binele, şi astfel trebuie să te schimbi, să te lepezi de patimi şi plăceri. E mai comod să spui că totul a apărut la întâmplare şi nimeni nu veghează asupra noastră, şi să-ţi duci viaţa comodă în continuare, chiar aşa nefericită cum este. Căci cine poate fi fericit cu adevărat fără Dumnezeu?

Dar minciuna te ţine legat, îţi creează frustrări, şi doar Adevărul ne face liberi, aşa cum spune Domnul Hristos. Dragilor, lumea creeată este un mare dar de la Dumnezeu făcut omului.[...]
Concluzia naturaliștilor ar fi că omul nu creează nimic la întâmplare dar totuşi toată materia de care se foloseşte şi inclusiv el, au apărut întâmplător. Cam ciudat nu credeţi?

(Claudiu)

REVELAŢIILE LUI ISUS CRISTOS CĂTRE SUNDAR SINGH

DESPRE CUM SE ARATĂ DUMNEZEU OAMENILOR 


  Fericirea adevărată nu este determinată de ceea ce vedem cu ochii noştri fizici. Fericirea se naşte din ceea ce noi vedem cu sufletul şi cu inima noastră. Mii de oameni M-au văzut înPalestina, dar mulţi dintre ei nu au fost totuşi mai fericiţi decît cei care nu M-au văzut; mulţi M-au văzut dar nu s-au mîntuit, fiind spiritual orbi.Dumnezeu cel nemuritor şi duhurile cerului nu pot fi văzute de ochii de lut ai făpturii. Cumveţi putea vedea voi de pildă, pe Cel ce-a zidit sufletul vostru, cînd voi nu vă puteţi vedea propriul vostru suflet ? Numai cînd vi se vor deschide ochii sufletului vostru, veţi putea vedea pe Cel ce este Spirit.Acum, într-adevăr, tu Mă vezi, dar Mă vezi cu ochii sufletului, nu cu cei ai trupului. Dacă atîteamii de oameni M-au văzut în Palestina, crezi tu oare că această vedere le-a deschis tuturor ochiisufletului?... sau că prin aceasta Eu M-am făcut un om muritor? Eu M-am întrupat în aceastălume ca să răscumpăr păcatele lumii; şi cînd s-a sfîrşit această lucrare de mîntuire a oamenilor,ceea ce era pieritor în Mine s-a prefăcut în Viaţă Veşnică. De aceea, după învierea Mea, numaiaceia Mă puteau vedea, care aveau trezită vederea spirituală.În lumea aceasta sînt oameni care ştiu multe lucruri despre Mine, dar care nu Mă cunosc,adică oameni care nu au nici un fel de trăire mistică, şi nu Mă simt în sufletul lor. Ei nu au ocredinţă adevărată în Mine şi nu Mă recunosc ca Domn şi Mîntuitor. Ei sînt orbi din naştere. Înzadar îi spui unui orb cît sînt de frumoase culorile. El nu e în stare să-şi dea seama defrumuseţea lor. El va putea să-şi dea seama de frumuseţea lor numai după ce i se vor deschideochii.Aşa sînt şi cei orbi spiritual. Numai cînd un om va avea trezită vederea spirituală va putea săMă cunoască şi să înţeleagă că Eu sînt Dumnezeu cel întrupat. Cultura nu ajută la nimic aicidacă nu există şi trăirea interioară a credinţei şi iubirii de Dumnezeu.Sînt mulţi credincioşi care simt prezenţa Mea în inimile lor şi ei dobîndesc astfel viaţa şi pacea lăuntrică. Ei nu pot să Mă vadă direct, dar simt prezenţa Mea în fiinţa şi viaţa lor, şi acestsimţămînt le dă putere şi fericire.

Dumnezeu este Iubire. În orice fiinţă, dar cel mai profund în om, Dumnezeu a sădit sămînţaiubirii. 
Aşadar, să dăruim lui Dumnezeu. Omul trebuie să-L iubească pe Cel ce i-a creat inima,sufletul şi mintea; omul trebuie să-L iubească pe Dumnezeu din toată inima sa, din tot sufletulsău şi din tot cugetul său şi nu numai pe Dumnezeu, ci tot ceea ce El a creat. Iubind peDumnezeu, omul va iubi şi toată creaţia Lui.Dacă omul nu iubeşte pe Cel ce a sădit în el puterea de a iubi, el se abate de la menireaadevărată a iubirii şi atunci aceasta se preface în egoism. Orice om care este egoist este în egalămanieră un sinucigaş.Am mai spus: "Iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi". Într-un înţeles mai larg,omenirea întreagă este aproapele nostru.E uşor să fii bun cu un străin, chiar dacă el îţi este vrăjmaş, cînd nu trăieşti cu el decît două-trei zile. Dar a ajunge să înţelegi şi să iubeşti ca pe tine însuţi un om care trăieşte zilnic cu tinesi-ţi pricinuieşte mereu necazuri şi supărări, este într-adevăr un lucru dificil. În ziua în care veţifi cîştigat această mare biruinţă, vă va fi uşor să iubiţi orice om ca pe voi înşivă.Cînd un om iubeşte pe Dumnezeu din toată inima sa, din tot cugetul său şi cu toată puterealui, şi pe aproapele său ca pe sine însuşi, în inima lui nu va mai putea exista nici un fel deîndoială, împărăţia lui Dumnezeu se va statornici înăuntrul său şi această împărăţie este veşnică.Curăţit prin văpaia iubirii, acest om se transformă după chipul Tatălui care este în ceruri şi carel-a zidit odinioară după propriul său chip spiritual.

Sufletul din trupul omenesc este asemenea unui pui ascuns în coaja unui ou. Dacă, printr-unmijloc oarecare, puiul dinăuntru ar afla că, dincolo de coaja lui, se întinde o lume nesfîrşită, cuflori de tot felul, cu ape şi coline fermecătoare, dacă i s-ar spune că toate acele lucruri sîntfrumoase şi că în această lume trăiesc şi părinţii lui şi că odată va locui şi el acolo, dacă i s-ar spune că va scăpa şi el odată din închisoarea oului şi va vedea toate aceste lucruri, el nu ar înţelege nimic şi nu ar crede ceea ce i s-ar povesti.Dacă i-aţi spune că într-o zi el va vedea cu ochii lui micuţi toată lumea aceasta şi că vacolinda în zbor cu plăpîndele lui aripi tot văzduhul acestei lumi, el nu va crede, şi nici o dovadănu l-ar putea convinge.Tot aşa, mulţi oameni nu cred în lumile subtile invizibile şi în Dumnezeu, pentru că ei nuvăd dincolo de învelişul de materie al corpului fizic.Imaginaţia lor, ca şi aripile plăpînde ale puiului, nu se poate avînta dincolo de graniţele judecăţii lor mărginite; ei nici măcar nu-şi pot imagina fericirea eternă pe care Dumnezeu o pregăteşte pentru mult iubiţii săi fii. 
Dacă puiul din ou ar zice că nu mai este nimic în afară de coaja sa, mama lui i-ar răspunde:"Ce vorbeşti tu ? Afară sînt munţii, florile şi cerul albastru". "Vorbeşti prostii, căci eu nu vădnimic din toate acestea", i-ar răspunde puiul, dar îndată ce şi-ar sparge coaja, el ar putea vedeacă cele spuse de mama sa sînt adevărate. La fel, oamenii sînt închişi în propriul trup şi, dincauza limitării lor, nu pot vedea Cerul Fericirii veşnice. Dar cînd această coajă a corpului fizicva fi înlăturată prin forţa iubirii şi a cunoaşterii, atunci se va ajunge la adevărata fericire.
Omul, făptură mărginită, are nevoie de credinţă ca să se poată înălţa să cunoască Misterul luiDumnezeu Cel Nemărginit.E cu neputinţă minţii limitate a omului să pătrundă în adîncimile tainelor lui Dumnezeu, atîtatimp cît acesta nu depune efortul de a-L cunoaşte pe Cel care l-a creat.Aici, pe pămînt, viaţa e supusă suferinţelor, nimicirii şi morţii, dar cînd ea se luminează princredinţa în Dumnezeu Cel Nemuritor, izvorul vieţii veşnice, această viaţă ajunge ea însăşiveşnică.
Eu sînt Alfa şi Omega, începutul şi sfîrşitul, zice Domnul, Cel ce este şi Cel ce era şi Cel cevine, Atotştiutorul.
Sundar Singh-Viziuni Din Lumea Spiritelor