marți, 27 august 2013

Hemi-Sync muzica de meditatie - sincronizarea undelor cerebral





Urmariti clipul aici:






https://www.youtube.com/watch?v=0BhWNKC4Lc4

Paul Ferrini - Linistea inimii

URMEAZA-TI DRUMUL TAU SI OFERA TUTUROR GANDURI BUNE

Gânduri pentru fericire

Unul din cele mai bune clipuri motivationale ( tradus romaneste )

Super filmulet motivational - 6 min

Siria: dedesubturile conflictului

сирия война разрушения хомс

Situaţia din Siria se apropie periculos de declanşarea unui conflict regional sau global. Poveştile despre armele chimice şi „apărarea drepturilor omului” nu mai conving pe nimeni, inclusiv pe cetăţenii americani. Am ajuns în punctul în care elita americană trebuie să decidă modul în care va arăta viitorul apropiat.

Aşa-zişii „neoconi” („neoconservatorii”), inclusiv cei formal afiliaţi partidului republican, nu acceptă ideea renunţării la hegemonia globală şi acceptă orice risc pentru a încerca extinderea vieţii imperiului american. Totodată, o bună parte din elita politică americană, inclusiv majoritatea administraţiei Obama, înţelege că încercarea de a păstra hegemonia globală prin declanşarea unui şir de războaie regionale se poate solda fie cu un război global, fie cu o prăbuşire definitivă a economiei americane.
Planul „neoconilor” se bazează pe conceptul „războaielor în reţea” care prevede utilizarea unor organizaţii teroriste islamice împotriva concurenţilor geopolitici. Un război convenţional împotriva unor ţări importante este imposibil din cauza existenţei armelor nucleare, pe când un război purtat prin intermediul hoardelor extremiştilor islamici, finanţaţi şi instruiţi de americani, este posibil şi destul de eficient. „Neoconii” îşi doresc realizarea următorului scenariu: căderea Siriei şi utilizarea Siriei în calitate de cap de pod pentru un atac asupra Iranului. După lichidarea regimului iranian şi transformarea întregii zone într-o sursă infinită de terorişti, urmează partea finală a planului: transformarea regiunilor din sudul Rusiei şi regiunilor din vestul Chinei în zone de război de gherilă în care radicalii islamici, finanţaţi de SUA şi aliaţii săi fideli din Orientul Apropiat, vor destabiliza rivalii geopolitici ai Washingtonului. Problema Iranului nu are nicio legătură cu presupusul program nuclear, ci doar cu faptul că regimul iranian nu doreşte să participe la scenariul descris mai sus.
De fapt, „neoconii” încearcă să reproducă scenariul care le-a servit de minune în timpul crizelor economice din secolul XX. Ambele războaie mondiale au fost în beneficiul SUA şi s-au desfăşurat exclusiv în afara frontierelor americane. În condiţiile în care celelalte ţări au fost devastate de războaie, SUA au obţinut beneficii substanţiale, rezolvându-şi astfel problemele economice. Germania, în persoana Angelei Merkel, se opune scenariului militar în Siria, deoarece conştientizează faptul că reţeaua terorismului şi insurgenţei islamice va fi folosită inclusiv împotriva Uniunii Europene, iar islamizarea vizibilă a ţărilor europene este un pas pregătitor în această privinţă. Liderii Marii Britanii şi Franţei au încredere în alianţa cu „neoconii” şi speră că ţările lor se vor număra printre beneficiarii scenariului pregătit de neoconservatorii americani. Se vede clar cine a învăţat din experienţa secolului XX şi cine nu.
De ce administraţia Obama şi o parte dintre republicani se opun acestui scenariu radical de păstrare a hegemoniei americane? În primul rând, pentru implementarea unui asemenea scenariu lipseşte suportul popular. Conform ultimului sondaj Reuters/Ipsos 60% dintre americani sunt împotriva unei intervenţii militare în Siria şi doar 9% o susţin necondiţionat. Este uşor de estimat că suportul popular pentru un război în Iran va fi şi mai redus. Un aspect important ţine de starea economiei. Washingtonul nu mai poate finanţa războaie externe, fiind forţat să se împrumute cu aproximativ 1,7 miliarde de dolari pe zi, jumătate din aceşti bani venind din exteriorul SUA. China şi Rusia pot prăbuşi piaţa obligaţiunilor americane prin vânzarea portofoliilor de obligaţiuni pe care le deţin, provocând o criză bugetară acută la Washington. Încă un motiv important ţine de dreptul internaţional. Dacă SUA încalcă în mod repetat principiile fundamentale ale dreptului internaţional, înseamnă că şi alte ţări vor proceda la fel. Într-un scenariu extrem, America va fi forţată să-şi apere aliaţii pe mai multe fronturi, neavând capacitatea logistică şi militară de a interveni concomitent atât în Asia cât şi Europa. O asemenea situaţie poate degenera rapid, cu riscurile declanşării unui război nuclear global. Toate aspectele enumerate mai sus contribuie la reticenţa vizibilă a administraţiei Obama de a intra în război cu Siria.
Următoarea săptămână va arăta cine a câştigat bătălia: politicienii americani raţionali sau fanaticii susţinători ai hegemoniei globale.

Importanta unui sistem digestiv sanatos pentru o imunitate sporita | intestinele

Intestinele sanatoase sunt semn de sanatate si bunastare generala. Stiinta a stabilit ca exista o clara legatura intre creier si intestin, de aceea intestinul a fost numit pe drept “al doilea creier”.
Expresii precum “fluturasi in stomac” sau “sa-ti versi matele” de fapt spun mai mult decat se citeste la prima vedere. Fie ca cineva are matele innodate de la un discurs, sau cineva nu are stomacul puternic pentru a face ceva, faptul ramane: gandim si simtim cu intestinele noastre la fel de mult pe cat o facem cu creierul. Nu este atunci logic ca un intestin puternic si sanatos va determina un corp sanatos si o minte puternica?intestinele
Cercetarile sugereaza ca o microflora intestinala ce captuseste intestinele inseamna mai mult decat doar bacterii “bune” sau “rele”, si ca cea mai importanta functie a lor este sa regularizeze raspunsul imunitar al corpului, in special cand este confruntat cu stresul. Este o ruta cu dublu sens: psihologia si factorii psiho-sociali influenteaza functionarea fiziologica a intestinelor, iar un intestin puternic si sanatos poate ajuta pe cineva sa ramana agil si in forma din punct de vedere mental.
Un studiu stiintific recent din Nutritia in Practica Clinica/Nutrition in Clinical Practice arata ca microorganismele sau flora intestinala ce traieste in intestinele umane formeaza o retea de controale naturale ce regularizeaza starea psihica, apetitul, greutatea corporala, absorbtia de nutrienti, stresul si raspunsul imunitar. Nu e nici o surpriza deci ca tractul digestiv uman este casa a 70% din sistemul imunitar. Mai simplu, mancarea noastra de fiecare zi poate ajuta sau dauna sanatatii noastre minte-corp.
Un alt exemplu care dovedeste conexiunea creier-intestin este ca atunci cand ne gandim la hrana si apetitul este stimulat. In mod similar, un intestin in suferinta poate cauza stres si depresie. Aproape oricare substanta ce controleaza creierul este generata in intestin, inclusiv hormonii si neurotransmitatorii precum serotonina, dopamina, glutamatul, GABA si norepinefrina. Intestinul este casa 100 milioane de neuroni – mai multi decat are maduva spinarii. Mai contine 25 de proteine cerebrale minore, celule majore care regularizeaza functia imuna, unul dintre opiaceele sintetizate de corp, si benzodiazepinele produse local. Recent a mai fost facuta o adaugare la sistemul nervos: intestinul, cunoscut si ca sistemul nervos enteric. Este aranjat in tecile formate de tesut gasit in captuseala esofagului, stomacului, intestinului subtire si colonului. Se stie ca are o importanta functie in regularizarea emotiilor. Nu este evident de ce simptomele de la cele doua creiere sunt adesea o sursa de confuzie?

Cum ajuta flora intestinala digestia si alimentele care ajuta la construirea acesteia

Celulele din sistemul digestiv uman sunt lipsite de unele dintre enzimele necesare pentru descompunerea anumitor tipuri de hrana. Bacteriile bune din intestinele noastre au totusi ceea ce trebuie pentru descompunerea acelor tipuri de hrana. Aceasta microflora mai face si complexul vitaminic B si deci ajuta absorbtia lipidelor, calciului, fierului si magneziului.
Actul de reinsamantare a intestinelor pentru a sustine viata intestinala poate fi facut cu probiotice si alimente fermentate. Vegetale proaspete cu frunze, fructe si fibra, cereale integrale, lintea, usturoiul, ceaiul verde si miso sunt doar cateva exemple.
Deci data viitoare cand va gasiti minunandu-va de ce sa gatiti pentru cina, ganditi-va putin la milioanele de organisme minuscule a caror casa este intestinul vostru. Hraniti-le corect si ele va vor hrani pe voi. Puteti citi mai mult pe aceasta tema in articolul : Cauza fundamentala a anxietatii si depresiei pe care putini o banuiesc sau Sanatatea intestinala : intestine fericite , minte fericita
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=gut-second-brain
http://howto.yellow.co.nz
http://www.todaysdietitian.com/newarchives/060112p58.shtml
http://www.naturalnews.com/041177_healthy_gut_immune_system_digestive_health.html – intestinele

S-a dovedit științific: rugăciunea VINDECĂ

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin.


“O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. “Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală. 

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de larobinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. 

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi. “Apa ‘distinge’ nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar “mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism)Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu proprietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist.
Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa “Doisprezece Paşi ai Transformării” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.

SURSA: http://www.apologeticum.ro


(C.M.)

Autorităţile siriene declară că Rusia nu le va lăsa fără ajutor - Cetăţeni ruşi şi din CSI au părăsit Siria cu un avion al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă



Walid Muallem. Foto: EPA

Ministrul sirian de Externe, Walid Muallem, a declarat că Rusia nu va lăsă fără sprijin Guvernul sirian.

„Pot să vă asigur că Rusia nu a abandonat Siria. Relaţiile noastre continuă în toate domeniile şi suntem recunoscători Rusiei pentru sprijinul ei”, a spus ministrul.


De asemenea, Muallem a declarat că „de agresiunea împotriva Siriei şi continuarea conflictului pe pământul sirian, este interesat mai presus de toate un singur stat - Israelul”.

Potrivit ministrului, decizia SUA de a amâna negocierile cu Rusia programate pentru miercuri, consacrate reglementării politice a crizei siriene, se explică prin influenţa Israelului. „Aceasta nu este o decizie americană, ci israeliană”, a spus Muallem.



Foto: RIA Novosti


89 de cetăţeni ruşi şi din CSI au plecat astăzi din Siria cu un avion al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Rossius.


„Avionul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, care a adus astăzi în Siria aproximativ 20 de tone de ajutoare umanitare, a decolat de la Latakia. La bordul lui se află 89 de oameni, care au dorit să părăsească Siria”, a spus Irina Rossius.

Printre ei se numără 75 de cetăţeni ruşi, majoritatea femei şi copii. Avionul va ateriza pe aeroportul Domodedovo din Moscova aproximativ la 22:30, ora Moscovei.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru


Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_27/Autoritatile-siriene-declara-ca-Rusia-nu-le-va-lasa-fara-ajutor-3602/

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul - Traditii si superstitii

Sfanta de zi de 29 august, dedicata Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul, este comemorata nu numai in traditia bisericii crestin-ortodoxe, ci si in cele romano-catolice, greco-catolice, luterane, si anglicane. Mai mult decat atat, superstitia de a nu se manca dintr-o platou sau o tipsie (deoarece capul Sfantului Ioan Botezatorul a fost adus regelui Irod pe o tava), cea de a folosi cutite la masa sau a imbuca vreun aliment avand forma asemanatoare cu aceea a unui cap, au o larga raspandire in diverse tari europene.

Rubens - Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul
Conform Evangheliilor sinoptice (cele ale lui Matei, Marcu si Luca), Irod (Herod), avand titul de tetrarh sau vicerege al Iudeei, l-a aruncat in temnita pe Sfantul Ioan Botezatorul intrucat condamnase divortul sau de leguiuta-i soata, Faselis (Phasaelis), luand-o in mod nelegiuit de nevasta pe Irodia (Herodias), sotia fratelui sau Filip I. Cu prilejul aniversarii zilei sale de nastere, Irod a fost incantat de dansul Salomeei, frumoasa fiica a Herodiei, si, ametit de bautura, i-a promis ca ii daruieste tot ce vrea, chiar si jumatate din regatul sau. Salomeea si-a intrebat mama ce ar trebui sa-i pretinda regelui, iar Irodia a indrumat-o sa ceara a i se aduce capul Sfantului Ioan Botezatorul pe o tava. Desi infricosat de aceasta cerere, Irod a fost de acord in cele din urma sa ii dea curs, poruncind ca sfantul sa fie ucis in inchisoare.
Istoricul evreu Flavius Josephus a relatat ca Herod l-ar fi omorat pe Sfantul Ioan Botezatorul "pentru ca nu cumva influenta crescanda lui Ioan sa aduca de partea sa o mare putere si sa-l faca sa iste o revolta." De asemeni, Flavius Josephus a afirmat ca multi dintre evrei credeau ca dezastrul militar ce l-a adus pe Herod in mainile lui Aretas, socrul sau, a fost o pedeapsa a lui Dumnezeu pentru purtarea sa nedemna.
Desi nici o sursa istorica nu ofera o data exacta a acestui eveniment, se poate aproxima ca taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul a avut in anii 28-29 d. Hr., dupa ce acesta a fost incarcerat in anul 27.

Intre traditia populara romaneasca, ziua de 29 august, numita "crucea mica", marca inceperea unui post negru ce tinea pana la "crucea mare", adica pana in ziua de 14 septembrie, dedicata Inaltarii crucii. Acest post era recomandat mai cu seama pentru mantuirea sufletului de cele mai grele pacate savarsite in viata: ucideri, talharii insotie de omoruri, incendieri, avorturi provocate sau naturale, asasinarea pruncilor in somn. Postul era tinut si de surori pentru frati sau viceversa, de parinti pentru copii ori pentru o ruda pierduta in lume, una care se inecase sau infaptuise pacatul sinuciderii. Adeseori, parintii se conformau postului negru ce debuta odata cu ziua taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul ca o cainta fata de vorbele urate si rele spuse odraslelor lor la manie! In perioada de postire era permis sa se manance o data pe zi o singura turta din malai ori grau, ce era musai a fi facuta pe carbuni de cel ce postea, nefiind ingaduit a fi atinsa de vreun alt om. Turta nu trebuia sa fie taiata ci rupta in maini, firimiturile sau resturile ei recomandandu-se a fi lasate pe pamant, sub o icoana, de preferinta cea a Maicii Domnului. Cine era impovarat de pacate mai usoare avea voie deguste si niste poame. Nu era permis a dormi in pat, ci pe jos, pe pamant, fara asternut, numai cu o perna umpluta cu paie si fara vreun acoparamant. Cei ce incheiau postul primeau la biserica de pomana colaci, untdelemn, struguri si un manunchi de flori in mijlocul caruia se gasea o lumanare din ceara curata, facuta de o femeie iertata de pacate ori de o fecioara.

Postul se tinea si pentru friguri, pentru ca acestea incepeau a le da tarcoale oamenilor, in fiecare an, dupa praznicul taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul. Tot contra frigurilor, era bine a nu se manca pepeni verzi pe 29 august. De fapt, era indicat ca in aceasta zi sa nu se atinga nimeni de fructe ori legume semanand cu un cap de om (nuci, capatani de usturoi, pere, mere), nici din acelea cu cruce in ele (pepeni, nuci) ori avand culoarea rosie. Vinul rosu era si el oprit a se bea, iar varza nu tebuie mancata cu nici un chip, intrucat se spunea ca Sfantului Ioan i s-a taiat de sapte ori capul pe o varza, de fiecare data el revenind la viata. Era de rau augur sa mananci din tipsie sau blid, ori sa folosesti la masa cutitul, trebuind sa rupi mancarea cu mana. Unii oameni, mai credinciosi, nu se atingeau de bucate in aceasta zi sau se multumeau sa sa manance numai struguri.

Sursa: http://www.diane.ro

Oracolscop Astrocafe.ro: Mesajele cartilor oracol Enchanted Map

enchanted map

Mesajele si ghidarea pentru aceasta saptamana vin prin intermediul Cartilor Oracol „Enchanted Map”- Colette Baron-Reid. OracolScopul, creat de Astrocafe, este o etalare saptamanala cu carti oracol, cate o carte pentru fiecare zodie. Ofera ghidare si sprijin pentru toti cei care vin in contact cu aceasta informatie. Etalare si citire intuitiva – Cristina Ciobanu.
astrocafe.ro
Iata mesajele pentru saptamana 26 – 31 august 2013.

Berbec – Wide Open
In aceasta perioada usile catre noi oportunitati iti sunt larg deschise, iar aceasta carte iti semnaleaza ca esti capabil sa manifesti cu adevarat ceea ce-ti doresti. Extinde-ti orizontul dincolo de toate acele limitari pe care le-ai perceput pana acum. Universul este gata sa te sustina prin noi idei si abordari. Lasa orice frica in grija ingerilor si asuma-ti intreaga putere ce-o detii. Empatizezi cu usurinta, din punct de vedere emotional, cu cei din jur oferindu-le suport. Acorda o mai mare importanta mesajelor, viselor si viziunilor pe care le primesti in aceasta saptamana, caci ele contin informatii importante pentru tine.



Taur – Magic Prayer
Acum incep sa apara raspunsurile mult asteptate. Sursa divina e mereu pregatita sa te ajute, sa te vindece, si sa-ti raspunda la rugaciuni, atunci cand ai nevoie. Intra in conexiune directa cu puterea ta interioara prin rugaciune si meditatie, si lasa-ti toate grijile, dorintele si problemele in seama Universului. Invata sa ceri ajutor ingerilor pazitori, Arhanghelilor, caci ei iti sunt tot timpul alaturi, gata sa te indrume in toate aspectele vietii tale dandu-ti curaj, credinta, claritate si idei noi. In loc sa te plangi, apeleaza la sprijinul celor din jurul tau si deleaga o parte din responsabilitati.

Gemeni – One-Ring Circus
Poate ca uneori ai senzatia ca tu duci tot greul si ca nimeni nu-ti sare in ajutor. E posibil sa te afli intr-un moment in care iti folosesti gresit puterea. Renunta la nevoia de a controla directia vantului si lasa-i si pe ceilalti sa-si joace rolurile. E inutil sa fii invincibil, sa ai toate raspunsurile sau sa fii salvator. Desi ai fost dezamagit in trecut, si multe din exepriente ti-au slabit increderea in tine, in ceilalti sau in Dumnezeu, e momentul sa-ti recapeti curajul de a fi tu insuti, de a-ti manifesta iubirea de sine. Greselile sunt parte din tine, din experienta ta de viata, instrumente importante ce te-au ghidat pe drumul tau.

Rac – Peaks of Joy
Acum, bucuria se manifesta in fiecare moment si in fiecare actiune pe care o intreprinzi , impartasind-o cu cei din jur. Saptamana debuteaza aducand aromonie si echilibru in toate aspectele vietii tale. Lasa recunostinta sa iti umple inima in fiecare clipa si invata sa o imparti si cu ceilalti. Acorda mai multa atentie, afectiune si iubire, in special copiilor cat si copilului interior. Este un moment potrivit pentru a-ti constientiza limitele si a invata sa spui “nu”, atat verbal cat si in gand, pentru a te proteja de toate influentele negative pe care le simti. Pe masura ce renunti la compromisuri, castigi tot mai mult respect de sine si devii mai increzator in propriile tale puteri.


Leu – Dragon’s Lair
O multime de semnale de averizare vin spre tine, si ar fi bine sa le iei in seama, caci e posibil sa te trezesti intr-o situatie similara cu o alta din trecut. Tentatia si intriga sunt in jurul tau, dar e de dorit sa eviti confruntarile, sansele de castig nefiind de partea ta. In acesta perioada iti poti ridica vibratia fiind generos, daruind celorlalti in loc sa ramai temator si sa refuzi sa impati cu cei din jur. Secretul generozitatii sta in a darui cu usurinta, fara a astepta ceva in schimb. Cu cat iti golesti cupa pentru a o imparti cu ceilalti, cu atat mai repede aceasta se va umple cu tot ce iti este necesar. Imparte timp, talent, entuziasm si iubire, si astfel vei atrage in mod exponential aceeasi vibratie catre tine.


Fecioara – Balancing Act
Aceasta saptamana este potrivita pentru o reevaluare a vietii tale, pentru a vedea ce zone necesita a fi echilibrate. Probabil ca ai acordat mai multa atentie unor aspecte in detrimentul altora, dar acum a sosit momentul sa iti gasesti stabilitatea interioara alegand sa fii centrat si in armonie. Renunta la actiunile bazate pe tiparele ego-ului, care iti transforma existenta intr-un mediu steril, si reactiveaza-ti spiritul creativ alegand activitati care implica dansul, pictura sau muzica. Nu conteaza ce faci sau cat de bine o faci, important este sa-ti exprimi latura artistica si sa te readuci in fluxul vibratiilor pozitive.



Balanta – Coming to Life
E timpul sa renunti la toate incercarile tale de pana acum de a detine controlul absolut asupra vietii tale, si sa te dai la o parte lasand Spiritul sa te ghideze. Orice noua viata este fragila la inceput si are nevoie de o ingrijire atenta, asa ca lasa natura sa-si urmeze cursul si muta-ti atentia catre alte lucruri. Incercarea de a controla tot ce e in jurul tau este neproductiva si obositoare, incapatanarea facandu-te sa pierzi oportunitati importante. Cere ajutor si accepta-l, ca pe un dar ce-ti este oferit. Simplitatea si pasii marunti sunt la ordinea zilei, iar la momentul potrivit vei vedea schimbarea.

Scorpion – Rescue
Desi a cere ajutorul nu este un lucru tocmai usor pentru un om de succes, asta e ceea ce ai de facut in acest moment. Cere ghidare ingerilor, Divinitatii, caci ei te indruma in a gasi cele mai potrivite solutii in situatia in care te afli. Daca te simti vulnerabil cere-le sa te ajute in a gasi confortul emotional, spiritual si material. Evita sa fortezi lucrurile si renunta la sentimentul de teama ca nu ai suficient timp la dispozitie sau suficiente fonduri. Ai incredere in intuitia ta si asteapta rabdator momentul potrivit pentru a face o alegere, si evita sa-i lasi pe cei din jur sa puna presiune asupra ta.

Sagetator – Heal the Ouch
Vindecatorul sufletului este iertarea, iar aceasta perioada este benefica pentru linistirea inimii, a sufletului si a mintii, vindecarea fiind aspectul predominant in viata ta acum. Poti sa incepi prin echilibrarea relatiei cu familia, in special cu acea persoana al carei nume iti vine primul in cap, in timp de citesti aceste randuri. E posibil sa inri in contact cu diverse tipuri de terapii care iti pot dezvolta capacitatea ta naturala de a restabili starea de sanatate a celorlalti. Fii constient de amprenta pe care o lasi pe acest pamant sacru si in viata ta, si indrepata-ti pasii pe calea vindecarii. Foloseste cristale pentru echilibrarea chakrelor si curatarea spatiilor in care petreci mai mult timp.


Capricorn – Mountain
In transformarea visului tau in realitate, este un mic obstacol si ca urmare, acum nu este momentul potrivit pentru a inainta pe drumul propus. Asteapta un pic, ai rabdare si calea potrivita de a “ocoli muntele” ti se va revela. E de dorit sa eviti orice fortare sau incercare de escaladare a situatiei, caci exagerarea ta in depasirea limitelor iti poate face rau. Ramai deschis catre o noua varianta, in loc sa te incapatanezi in a urma aceeasi cale. Acorda-ti un timp pentru a te relaxa, fara a mai fi conectat la ce se intampla in lume, si astfel vei putea sa-ti incarci bateriile si sa accesezi vibratii mai inalte si subtile.



Varsator – Unexpected Visitors
Saptamana asta e plina de lucruri neasteptate – ocolisuri, surprize si schimbari de paradigme. Indiferent cat de detaliate sunt planurile tale si cat de clar crezi ca este drumul pe care te afli, in viata apar momente in care cele mai bune proiecte sunt intarziate de circumstante neprevazute. Desi la prima vedere aceasta intarziere poate fi neplacuta, ea ascunde o surpriza ce te conduce catre o noua aventura. Bucura-te de aceasta schimbare, caci ea face parte dintr-un plan al Divinitatii, care e posibil sa nu se potriveasca intocmai cu agenda ta. Relaxeaza-te si renunta la control, caci lucruri minunate te asteapta.

Pesti – Dry Desert
Acum este o perioada in care e posibil sa te simti blocat, fara idei sau perspective. Stai pe loc si observa punctul in care ai ajuns. Poate ca ai pus multa presiune pe ce iti doresti, cum si cand sa se implineasca, sau poate ai realizat ca deciziile pe care le-ai luat, nu sunt cele mai bune pentru tine, acum. Revalorifica-te si permite-ti sa ai din nou vise marete. Trezeste-te, renunta la lupta si permite-i Divinitatii sa-ti arate calea in a-ti descoperi scopul in viata. Petrece timp in liniste, goleste-ti mintea si centreaza-te pe adevaratele sentimente si dorinte venite din inima. O noua aventura te asteapta.

In serviciu si iubire,
Cristina Ciobanu
astrocafe.ro

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cate boli vindeca kiwi

sfatulparintilor.ro-alimentatie-fructe-kiwi-stockfreeimages.com_.jpg
Multi oameni au inceput sa-si traiasca viata dupa principii sanatoase precum o alimentatie sanatoasa si miscare fizica. Iar intr-o alimentatie sanatoasa fructele si legumele se afla la loc de cinste. Iar printre cele mai bune fructe dintr-o alimentatie sanatoasa se afla kiwi. Acest fruct delicios ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Nu este totusi de mirare de vreme ce natura ofera nenumarate fructe care au fost folosite cu succes in medicina traditionala. In ceea ce priveste kiwi, acesta a fost numit fructul perfect de catre cei mai importanti nutritionisti ai lumii. Iata cateva dintre beneficiile oferite de acest fruct minunat.
Kiwi-ul este cunoscut pentru continutul bogat in vitamina C, chiar mai mult decat o portocala. Iata cele mai importante vitamine si nutrienti din kiwi:
- vitamina C;
-vitamina K;
- acid folic;
- flavonoide;
- potasiu (la fel de mult precum o banana);

- vitamina E;
- beta-carotena
- luteina;
- zeaxantina;
- fibre;
- Magneziu;
- Cupru;
- Fosfor.
Kiwi este, de asemenea, un prebiotic. Nutrientii prebiotici ajuta la hranirea bacteriilor probiotice (aceste bacterii sunt esentiale pentru o sanatatea optima). Aceasta ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv in timp ce previne si dezvoltarea altor probleme de sanatate.

1. Kiwi usureaza problemele cu respiratia precum astmul, tusea si respiratia suieratoare

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale fructului este abilitatea sa te a usura respiratia in cazul astmului si a respiratiei suieratoare. De fapt, kiwi si celelalte fructe bogate in vitamina C ofera o protectie semnificativa. Potrivit unui studiu realizat in Italia la care au participat 18.737 de copii cu varste intre  6 si 7 ani, cei care consumau kiwi si citrice erau:
- 44% sanse mai mici sa se confrunte cu respitatie suieratoare;
- 28% sanse mai mici sa le curga nasul;
- 25% sanse mai mici sa se confrunte cu o tuse cronica;
- 32% sanse mai mici sa se confrunte cu respitatie gafaitoare.


2. Kiwi-ul protejeaza impotriva distrugerii ADN-ului, cancerului

Asa cum stiti, fructul este bogat in vitamina C. Actionand ca un important antioxidant solubil, vitamina C este esentiala in neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult, kiwi contine flavonoide si carotenoide responsabile pentru protectia ADN-ului. Continutul de vitamina C si fitonutrientii ajuta la prevenirea problemelor legate de afectarea ADN-ului din cauza stresului si a altor probleme de sanatate precum cancer, reumatism, artrite etc.

3. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular

Pe langa vitamina C, fructul mai contine si polifenoli si potasiu – iar toti acesti compusi colaboreaza pentru reducerea riscului formarii cheagurilor de sange, protejeaza vasele sanguine si inima si protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi care pot duce la arteroscleroza. Mai mult, kiwi reduce cheagurile de sange fara alte efecte secundare precum in cazul aspirinei. Si inca ceva, kiwi reduce cu  pana la 15% nivelul trigliceridelor din sange.


4. Protejeza impotriva macularii degenerative


Pe langa toate celelalte beneficii amintite mai sus si ochii tai au de castigat de pe urma consumului de kiwi pentru ca are in componenta luteina si zeaxantina, care protejeaza ochii. Ceea ce inseamna ca acest fruct minunat este perfect pentru mentinerea acuitatii vizuale si protejarea impotriva macularii degenerative. Luteina este un fitonutrient cunoscut pentru protejarea ochilor de radicalii liberi prin faptul ca ajuta la filtrarea razelor ultraviolete si a luminii albastre. Zeaxantina ofera exact aceleasi beneficii; ambele protejeaza impotriva pierderii vederii si incetinesc progresul macularii degenerative. Iar antioxidantii imbunatatesc acuitatea vizuala.


5. Kiwi pentru sarcina
Cu totii stim cat de importanta este mentinerea unei diete sanatoase in timpul sarcinii, iar unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru viitoarele mamici este acidul folic. Acidul folic este excelent pentru productia si sustinerea de noi celule. In plus, ajuta copilul sa se dezvolte. De asemenea, vitamina C este recomandata pentru femeile insarcinate. Aceasta este esentiala pentru cresterea oaselor si mentinerea sanatatii celulelor.
Afla cum afecteaza si ataca dieta alcalina celulele canceroase si care sunt alimentele si combinatiile ce trebuie mancate pentru a preveni si a vindeca cancerul, aici, in Ghidul DIETA ALCALINA PENTRU UN STIL DE VIATA SANATOS.



Alte beneficii oferite de kiwi
Previne constipatia, mentine sanatos sistemul digestiv datorita fibrelor si a prebioticelor.
Imbunatateste sistemul imunitar si protejeaza impotrica racelii – chiar daca este mic acest fruct contine Vitaminele C, B6, B12, K, zinc, acid folic, fibre si alti nutrienti care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.
Contribuie la sanatatea si frumusetea pielii – tot vitamina C ajuta la sanatatea pielii.
Faciliteaza absorbtia fierului  ceea ce ajuta la prevenirea anemiei.