miercuri, 31 iulie 2013

OMUL AR PUTEA SĂ SIMTĂ ENERGIILE TELURICE, PRECURSOARE CUTREMURELOR DE PĂMÂNT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că animalele (și plantele) pot simți extrasenzorial structurarea fenomenelor telurice, precursoare  cutremurelor de pământ. În Italia, cu câteva zile înainte de cutremurul din anul 2009, broaştele au părăsit lacul din L’Aquila, migrând în masă spre zone mai sigure. În iarna anului 1975, şerpii au ieşit din hibernare şi au părăsit vizuinele cu o lună înainte de producerea seismului. Înaintea unui cutremur de pământ, furnicile îşi încetează activităţile diurne şi se distanțează  de furnicar, pentru a nu fi îngropate sub pământ. A doua zi după seism, revin la furnicar şi îşi reiau activitatea. Porumbeii când se află în zbor, detectează undele seismice premergătoare cutremurelor. 
Catastrofalul cutremur din Oceanul Pacific, din 26 decembrie 2004 cu magnitudinea de peste 9 grade pe scara Richtter, a determinat formarea unui val seismic care a ucis în zone de litoral din Asia de sud-est peste 250.000 de oameni, dar, potrivit bilanţurilor estimative oficiale, nu a curmat viaţa nici unui animal sălbatic. Elefanții au părăsit zonele joase de litoral cu căteva zile înainte de a se produce seismul și au migrat în interiorul continentului, în zone înalte. Stoluri de păsări flamingo din sud-estul Indiei şi-au luat zborul, cu câteva ore înainte de începerea cutremurului devastator. Păunii (Pavo cristatus) şi fazanii (Phasianus colichius) simt structurarea cutremurelor cu două săptămâni înainte de a se declanşa. Oamenii de ştiinţă pun această abilitate pe seama captării de către organismul lor a fenomenelor precursoare seismelor, prin infrasunete, radiaţii calorice din adâncul pământului şi a variaţiilor neperiodice ale unor unde electromagnetice care preced cutremurele. Cu alte cuvinte, s-a dovedit din punct de vedere ştiinţific, că animalele au abilitatea de a detecta extrasezorial fenomenele precursoare cutremurelor.
Mai persistă, din păcate, credinţa eronată potrivit căreia omul, deşi se consideră un produs al creaţiei divine (după unii erudiţi) sau produs biologic evoluat din rândul speciilor animale (după alţi erudiţi), nu ar deţine atributele subconştiente asemănătoare cu cele ale „necuvântătoarelor”. În realitate, semenii noştri au cu certitudine însuşiri paranormale latente care, dacă sunt activate şi dezvoltate corespunzător, pot extinde simţurile umane pe distanţe astronomice.
Cer scuze cititorilor pentru insistența cu care revin asupra abilităților extrasenzoriale ale animalelor, de a simți fenomenele precursoare seismelor și a proceda în consecință. Creierul uman a fost dopat de veacuri cu informații false, în privința abilităților extrasenzoriale ale omului. Și omul, aidoma animalelor, poate detecta extrasenzorial fenomenele precursoare cutremurelor și să se comporte ca atare. Din păcate, încă mai persistă o restricție a Guvernului mondial din umbră, în ce privește activarea energiilor extrasenzoriale ale omului, existente în subconștientul său în stare latentă. Motivele acestei restricții, poate că sunt justificate. Dar cred eu, abilitatea extrasenzorială a omului de a prevedea cutremurele de pământ asemănător animalelor, ar trebui scoasă de sub embargo. Stresul uman cauzat de iminența unor seisme este păgubos din punct de vedere economic și social. Omul poate să detecteze extrasenzorial fenomene telurice premergătoare cutremurelor de pământ și, totodată, perioadele în care nu se produc cutremure care să-i pună viața în pericol. Cred că, eliberându-l de stresul determinat de necunoașterea acestor date, omul ar putea deveni mai prolific în activitățile pe care le desfășoară.
Metoda extrasenzorială pentru predicţia cutremurelor, elaborată de autor, este rezultatul a treizeci de ani de cercetare experimentală a evoluţiilor focarelor geopatogene, în raport cu seisme ce au avut loc în România şi în alte zone ale globului. Această metodă, bazată pe monitorizarea prin detecţie extrasenzorială a fenomenelor precursoare relevate de focare geopatogene seismice, face posibilă prognozarea cutremurelor cu până la 14 zile înainte de a se declanşa.
În ce privește activarea și exersarea detecției extrasenzoriale, a se vedea Cursul teoretic și practic de apărare și autoapărare prin mijloace extrasenzoriale, pe care îl predau.  În curând, va apărea și manualul practic de predicție a cutremurelor, prin mijloace extrasenzoriale. Veți găsi în manual și o sinteză a informațiilor cu privire la activarea și exersarea detecției și teledetecției extrasenzoriale.
Iată cum puteți detecta extrasenzorial, fenomene precursoare producerii seismelor:
În primul rând, trebuie să faceți distincția dintre focare geopatogene seismice și focare geopatogene comune. Pentru acest lucru, veți găsi informații în articole publicate în Jurnal Paranormal. Fenomenele   precursoare cutremurelor sunt relevate de focare geopatogene seismice. Un focar geopatogen seismic poate fi localizat în exterior, sau o parte din zona sa de incidență să se afle chiar în locuința noastră.
Se detectează extremitatea zonei în care se fac simțite energiile telurice, ce preced cutremurele. Evoluția unui focar geopatogen seismic are loc între nivelul minim (“de așteptare”) și nivelul maxim până la care se extinde focarul. Dacă veți detecta nivelul minim (“de așteptare”) al unui focar geopatogen seismic, în următoarele 12 – 14 zile nu va avea loc niciun cutremur semnificativ, deci puteți să dormiți liniștiți. Este util să verificăm, prin detecție extrasenzorială, cam odată la două-trei zile dacă focarul se menține în parametri inițiali.
Dacă focarul geopatogen seismic se află în evoluție, urmăriți prin detecție extrasenzorială din 6 în 6 ore, pănă unde se extinde acesta. Magnitudinea cutremurului pe care îl indică focarul geopatogen este în funcție de distanța parcursă de zona lui de incidență și viteza cu care se deplasează energiile telurice.
Notă. În cazul unei evoluții la cotă maximă a focarului geopatogen seismic, se întâmplă uneori ca descărarea energiilor acumulate în plăcile tectonice să aibă loc sub forma unor cutremure multiple, de mică și medie magnitudine. De exemplu, în seara zilei de 26 iulie 2013, când focarul geopatogen seismic pe care îl monitorizez era la nivel evolutiv maxim, în noaptea ce a urmat s-au produs 13 cutremure în Bulgaria, la granița cu România, seismul cu cea mai mare magnitudine a fost de 3,9 grade pe scara Richter. În zilele următoare, în zona Vrancea au avut loc două cutremure, unul având magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, iar două zile mai târziu, vestul Turciei a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Dar acesta este un caz fericit de disipare a energiilor telurice, prin intermediul seismelor multiple de mică magnitudine. Energiile acumulate în scoarța terestră se descarcă de obicei printr-un cutremur puternic, urmat de câteva replici cu magnitudine apropiată.
După producerea unui cutremur semnificativ, focarele geopatogene  seismice intră în involuție. Dacă aveți șansa (sau neșansa) să aveți extremitatea unui focar geopatogen seismic în apartament, notați pe dușumea nivelul minim (“de așteptare”) și nivelul maxim pe care îl atinge în desfășurarea sa. În acest mod veți fi la curent cu evoluția fenomenelor precursoare seismelor.
Vulcanul St. Helens în erupție.
Locuințele aflate sub incidența focarelor geopatogene sunt nocive pentru sănătatea umană și animală. Efectele nefaste ale focarelor geopatogene se simt și la etajele superioare ale clădirilor. În timpul evoluției unui focar geopatogen seismic, starea de sănătate a persoanelor expuse se degradează, suferințele fizice și psihice cresc în intensitate. Cu timpul, aceste persoane riscă să devină biosenzori ai fenomenelor telurice, în paguba propriei sănătăți. De pildă, un biosenzor american care a prezis erupția vulcanului St. Helens din anul 1980, cu 20 de zile înainte de a se produce cataclismul, a fost internat de urgență la spital.
Posibilitatea detecției extrasenzoriale a fenomenelor precursoare seismelor, nu este un atribut supranatural al omului. Toate organismele biologice începând de la un anumit nivel structural, sunt dotate cu această capacitate.

AUTOTROFII - Oameni care traiesc fara mancare si fara apa


Prahlad Jani
- In lume exista peste 3000 de oameni care traiesc fara sa consume hrana solida, multi dintre ei si fara sa consume lichide. Sunt numiti "autotrofi", o denumire data organismelor capabile sa transforme energia solara in hrana, prin fotosinteza. Numai ca specialistii nu pot explica mecanismul prin care autotrofii umani supravietuiesc -


Indianul Prahlad Jani are 83 de ani, dar nu a mai mancat si nu a mai baut nimic de la varsta de 8 ani, cand, spune el, a fost binecuvantat de Zeita Amba. Jani este numit Mataji - un adept al Zeitei Mama a Tuturor, Amba sau Durga, foarte populara in Gujarat, locul lui natal.

In 2010,
 
Jani a fost supus unei atente supravegheri medicale, la Spitalul Sterlin din Ahmedabad. Timp de zece zile, o echipa formata din 30 de medici specialisti i-au monitorizat functiile vitale. Rezultatele i-au naucit, desi in India sunt multi yoghini care fac tot felul de demonstratii ce anuleaza legile fizicii, dar si pe cele fiziologice. Lui Prahlad Jani i s-a interzis sa faca baie, stiut fiind ca apa hidrateaza si prin piele.

Oamenii normali pot trai fara apa doar trei, patru zile, dar cu urmari uneori foarte greu de ameliorat. Jani nu a avut nici o complicatie. In ciuda faptului ca nu consuma nici un mililitru de lichide, urina se forma in vezica, dar, cu totul inexplicabil pentru medicii care l-au asistat, era absorbita ulterior de peretii vezicii. Cat a durat experimentul, Jani nu a mancat, nu a baut si nici nu a avut necesitati fiziologice.
AUTOTROFII - Oameni care
                                    traiesc fara mancare si fara apa
Mataji Jani
Insa functiile organelor interne nu s-au modificat in nici un fel si nu a manifestat nici o afectiune. Prahlad Jani este un om sfant, care traieste ca un pustnic, intr-o pestera, de la varsta de 8 ani, cand i s-a aratat Zeita Amba. El sustine ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii, si ca nu a simtit niciodata nevoia de a manca, de a urina sau defeca. Nu incearca sa explice in nici un fel conditia sa, lasandu-se total in grija zeitei protectoare, pe care o slujeste cu rugile sale si meditatii zilnice.

Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apararii Nationale din India, care a participat la examinarea lui Jani, nu intelege cum un om poate supravietui in intregime ca o planta. "Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, in afara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi".


"Fenomenul HRM"


Hira Ratan Maneck, in varsta de 67 de ani, este tot din India . Este inginer si a renuntat la mancare in mod deliberat, in urma cu opt ani, vrand sa demonstreze ca organismul uman are mai mult de suferit prin consumul de mancare solida, decat prin nealimentare. Ratan se hraneste cu apa, sucuri si energie solara.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Hira Ratan Maneck
 
Invitat de specialistii NASA pentru un studiu, a trait doar cu apa si absorbtie de energie solara, pe toata durata supravegherii, timp de 130 de zile. Nestiind cum sa denumeasca procesul prin care supravietuia, specialistii NASA l-au numit "fenomenul HRM", de la initialele subiectului.


Ratan a incetat sa consume hrana solida dupa un pelerinaj in Himalaia. "In fiecare dimineata, statea la soarele ce rasarea, cate o ora, fara sa clipeasca", spune sotia sa, Vimla.

"Acesta era meniul principal. Ocazional, mai consuma cate o cafea, ceai sau alte lichide". Ratan crede ca aceasta metoda reda corpului abilitatea naturala de a trai, fara sa fie ingreunat de toxinele generate de hrana solida. "Si creierul se simte mai bine astfel hranit", spune Ratan. "Este o metoda straveche, practicata de ascetii Hindu si Jina. Este chiar demonstrabila stiintific".


Mic dejun cu soare


Ceea ce s-a si facut. In urma unor cercetari efectuate de "British Royal Medical Institution", s-a constatat ca, intr-adevar, energia solara este ideala pentru viata. In prezent, se face o publicitate negativa Soarelui, din cauza exploziilor solare, care afecteaza tehnologia, in primul rand. Dar, din punct de vedere al vietuitoarelor, mult mai multe efecte negative sunt cauzate de lipsa expunerii la soare. Dimineata, la rasarit, soarele este o adevarata hrana energetica. 

"Consumand legumele care sunt dependente de energia solara, ca sa se dezvolte, oamenii traiesc, practic, dintr-o sursa indirecta de energie solara", este de parere Ratan. "Noi ne hranim cu ceea ce a fost deja procesat de plante. Trebuie sa reinvatam sa absorbim energie solara din sursa directa".

Metoda lui Ratan de a "gati" energia solara e simpla: incepi prin a privi cateva secunde la soarele care rasare dimineata; treptat, se prelungeste sedinta pana la 30 de minute. Cand se ajunge la 15 minute de privit soarele diminetii, deja se diminueaza necesitatea de a manca. La 30 de minute, creierul dezvolta capacitatea de a stoca energia solara si de a o transforma in energia necesara activitatilor umane.

O plimbare de 40 de minute, cu picioarele goale in soarele diminetii, incarca "bateriile" umane si inlatura orice afectiune psiho-somatica. Cel mai important, spun ascetii indieni, este faptul ca se formeaza in jurul trupului o coroana de energie, care alimenteaza organismul toata ziua. Cu cat aceasta coroana este mai puternica, riscul de imbolnavire scade, pana la a fi eliminat definitiv.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Solarian
Neurofizicianul Sudhir Shah, care i-a monitorizat si pe Jani, si pe Ratan, in cursul unui experiment ce a implicat mai multi subiecti, desfasurat la Health Care International Multitherapy Institute, nu poate da o explicatie stiintifica fenomenului. "I-as spune, mai degraba, "adaptarea cronica" a unui organism la conditii vitrege impuse.

Astfel, organismul isi reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reactiile chimice, fenomen ce intervine cam dupa a 16-a zi de post a ascetilor. Organismul slabeste dramatic, chiar si 40 de kilograme in 200 de zile, dar, in ciuda asteptarilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a functiilor vitale.

Dupa acest "hop", organismul se adapteaza. Este posibil si sa se activeze acel lob temporal unde credem ca s-ar afla sediul celui de-al saselea simt, responsabil de proprietatile parapsihice. Celelalte parti ale creierului, inclusiv hipotalamusul, glanda pituitara si medulla oblongata, nu sufera nici o modificare".


Ratan, practicant jainist, este ferm convins ca procentul foarte mare de functii ale creierului inhibate la oamenii ce consuma hrana solida se activeaza cu hrana solara. Si ceea ce resimte imediat orice subiect care renunta la hrana solida este inclinatia spre sfere spirituale, uitand de grijile materiale.



Organismul uman este dotat ca si plantele 


In conditii de experiment similare, la unii subiecti s-a constatat o scadere dramatica a nivelului de zahar in sange, pana la limita de risc letal maxim, dar ascetii nu prezentau nici un simptom. Ratan nu a mancat si a baut doar apa fiarta, in timpul zilei, pe durata experimentului, ce a durat 200 de zile, dar, in viata de zi cu zi, consuma noua tipuri de lichide, pe langa sedintele solare.


Un grup de calugari jainisti, care fac parte din Societatea Energiei Solare, s-au supus testarilor medicilor pentru a demonstra ca postul ascetic regleaza tensiunea, pulsul, sistemul urinar, sistemul digestiv, sistemul circulator, practic, toate functiile organismului si ale creierului in special.

Medicii se straduiesc acum sa dezvolte o strategie de vindecare a anumitor boli prin post, o metoda practicata de animale, care cand se imbolnavesc renunta la mancare si reduc consumul de energie, dormitand tot timpul.


Un studiu de nutritie destul de recent arata ca vitamina B12, absolut necesara organismului uman, se regaseste doar in hrana de origine animala, deci vegetarienii n-ar putea sa supravietuiasca doar cu legume. Si totusi, in organismul autotrofilor se gaseste, inexplicabil, o cantitate suficienta de B12. Continuand cercetarile, s-a descoperit ca in intestinul uman exista o bacterie care genereaza componentele vitaminei B12.

Un alt studiu a aratat ca intestinul uman este capabil sa produca o bacterie ce intra in compozitia aminoacizilor, deci omul este dotat cu o microflora capabila sa-l intretina, fara aport din afara. Pana la urma, mitologiile care vorbesc despre cei dintai oameni, ce nu consumau hrana solida, se vor dovedi a fi fost adevaruri demult uitate.


A renuntat la pizza pentru... nimic 


Dar nu numai indienii, practicanti ai unor culte diverse, pot deveni autotrofi. Doctorul Michael Werner, din Brunswick, specialist in chimia cancerului, traieste de patru ani doar cu hrana solara. Werner are 60 de ani, alearga in fiecare dimineata peste trei kilometri, apoi ia micul dejun cu sotia sa, Angelica. Ea mananca
destul de consistent, el bea doar o ceasca de cafea.

La serviciu, are un program incarcat, dar tot isi face timp si pentru o partida de tenis, sportul lui preferat. Dupa ce se intoarce acasa, cei trei copii, fiecare cu problemele lui, il tin ocupat. Viata lor pare absolut normala.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Doctorul Michael Werner
 
Asa si este, doar ca Angelica nu trebuie sa gateasca pentru Michael. Deloc.

Michael Werner n-a mai consumat hrana solida de la Revelionul din 2001, cand a mancat o uriasa portie de salata de cartofi si o bucata mare de tort, dupa care i s-a facut rau. A fost doar o indigestie, dar Michael, doctor in chimie, s-a hotarat sa renunte la mancare. A citit, s-a informat, dar ideea i-a dat-o o prietena de familie care experimenta hrana solara, renuntand la mancarea solida.

Treptat, Michael a trecut si el pe hrana solara. I-au trebuit doar trei saptamani sa se adapteze la noua conditie, care ii confera infinit mai multa vitalitate. "E ki-ul cosmic, energia ideala!", spune Werner. Dieta lui zilnica este formata din patru cesti de cafea si doua sucuri de fructe naturale, plus, ocazional, un pahar de vin.

In rest, ...soarele diminetii. "Sunt o persoana absolut normala, fericita si in deplinatatea sanatatii", spune Werner. "Inainte eram dependent de pizza, eram supraponderal si ma simteam epuizat dupa o zi de munca. Multi colegi doctori mi-au spus ca e o nebunie ceea ce incerc sa fac. La un moment dat, chiar mi-au recomandat sa vorbesc cu un psiholog".


Foamea din minte 


Adevarul este ca transformarile care se produc in primele 21 de zile par ingrijoratoare, mai ales slabirea dramatica si aspectul de "pruna uscata" al pielii. Dupa care organismul incepe sa proceseze noua dieta. Nu toti reusesc sa se adapteze. "Cei mai multi dintre cei care renunta o fac pentru ca nu reusesc sa-si scoata foamea din minte", spune Werner.

Ca specialist in reactii chimice, a observat ca organismul capata o rezistenta uluitoare si o putere de regenerare mult mai mare decat inainte, fapte dovedite de el prin analize si radiografii. Sistemul imunitar pare o reduta de necucerit. Doarme doar cinci ore pe noapte, suficient cat sa se odihneasca pe deplin.

O alta functie care a suferit modificari considerabile este memoria, care acum pare un "stick" modern, cu o capacitate de stocare uriasa. Cand reporterii l-au intrebat daca dieta sa nu e cumva o forma de anorexie, dr. Werner a raspuns prompt: "Eu nu mananc, pentru ca imi iubesc corpul, nu pentru ca-l urasc! Si asta schimba toate reactiile din organism, fiind un catalizator". 


Dr. Werner nu lipseste de la mesele copioase date de prietenii de familie, desi nu simte nevoia sa consume nimic. Mintea lui nu mai are nici o relatie cu hrana solida. Corespondeaza cu vreo 30 de oameni care se supun voluntar aceluiasi regim. Foarte invocat este si numele lui Wiley Brooks, cel care in 1983 a infiintat, in America, "Institutul Celor ce se Hranesc cu Aer".

Din pacate, a fost surprins cand tocmai ingurgita o placinta de pui, dupa ce sustinuse in public ca nu consumase hrana solida de 19 ani! De atunci, multi dintre cei care traiesc cu aer sunt supusi unor teste de control.

In 1999, o alta adepta renumita a dietei cu aer, australianca Ellen Greves, a picat testul medicilor, dupa numai patru zile de hrana solara. Sanatatea ei s-a deteriorat atat de sever, incat medicii au pus capat testarii. Dr. Werner a participat insa la doua experimente, de cate zece zile fiecare, si a reusit cu succes sa demonstreze ca se poate trai fara mancare.

De ce exista foamete in Africa ?! 


Problema pe care o ridica acesti oameni nu este una usoara. Cum reusesc ei sa traiasca si sa fie sanatosi, cand in lume exista tari unde oamenii mor literalmente de foame, mai ales in Africa unde, se spune, soarele este mai stralucitor?!

Si pentru aceasta problema, dr. Werner are un raspuns, dar nu o explicatie: "Mor de foame, pentru ca sunt convinsi ca asta se intampla daca nu mananca. A trai cu energie solara este un concept pe care creierul, in primul rand, trebuie sa si-l insuseasca. Sunt convins ca metoda folosita de noi ar salva omenirea de la foamete, dar nu cred ca omenirea este gata sa treaca la acest mod de viata, care este foarte spiritual.

Eu, personal, n-as indrazni sa sfatuiesc pe nimeni sa faca ceea ce fac eu". Chiar si el, care si-a "calit" creierul, mai pofteste uneori la pizza si ciocolata. Si chiar vrea sa-si satisfaca pofta, dar imbucatura i se opreste in gat. "Mentalitatea omului guverneaza. E cel mai aprig razboi s-o invingi!". 


Expertii nutritionisti nu accepta aceasta idee si au si ei dreptatea lor. Cum ai putea, de exemplu, sa convingi copiii ca pot trai cu soare si aer?! "Poti sa tii un bebelus in soarele diminetii cat vrei, dar, daca nu-l hranesti, va muri", spune dr. Helmut Oberritter.

"Numai plantele traiesc cu hrana sintetizata din energia solara, dar vorbim de alt regn". Admite, totusi, ca cei care se hranesc ca dr. Werner au o mentalitate aparte, dar cum poate aceasta mentalitate sa-i tina sanatosi, fara sa se hraneasca cu mancare solida, nu poate explica stiintific.

"Sunt inclinat sa cred ca acesti oameni fac parte dintr-o alta rasa umana, foarte restrictiva, care a fost in trecut si a lasat mostenire anumite gene, pe care, cu metodele din prezent, inca nu le-am detectat", spune dr. Oberritter, mai in gluma, mai in serios. "In orice caz, sistemul prin care autotrofii umani supravietuiesc este prea complicat sa se fi dezvoltat intr-o scurta perioada de timp".


Alaptare pana la 7 ani, apoi... soare 


Si in Rusia cea plina de cercetatori ai fenomenelor neobisnuite se gasesc autotrofi. Avand o tara greu de hranit, conducatorii au finantat multe studii de nutritie, insa doar filosofii au reusit sa se apropie de "fotosinteza" autotrofilor.

Verdanski, de exemplu, era convins ca omul este o fiinta energetica si trebuie sa fie capabil sa se hraneasca doar cu energie din spatiul cosmic. In Rusia, exista un grup de autotrofi, care se intalnesc cu regularitate la Muzeul Konstantin Vasiliev din Moscova. Acestia cred ca au descoperit si solutia pentru copiii autotrofi.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Zinaida Baranova
 
"Un copil trebuie alaptat pana la varsta de 7 ani, dupa care este perfect capabil sa devina autotrof", spune Zinaida Baranova, din Krasnodar, cea mai renumita dintre acestia. "Mama, chiar daca nu consuma hrana solida, are suficient lapte pentru a hrani copilul pana la 7 ani".

Zinaida a lasat clar sa se inteleaga ca exista femei din grupul lor care au facut acest experiment. Zinaida s-a supus testarii sub supraveghere medicala. Cercetatorii de la Institutul Bauman au constatat ca varsta biologica a femeii pare a fi de 20 de ani, desi e trecuta de 65. Explicatia: ea nu consuma hrana solida de peste patru ani.

"Organele ei parca s-au regenerat", a constatat profesorul Spiridonov. Inainte de a renunta la mancare, avea chiar si o boala cronica, la stomac, plus diverse simptome specifice varstei. Acum nu mai are nimic. Nu i-a fost usor sa se adapteze la dieta cu aer. A suferit de epuizare, avea crampe si gura uscata. Starea de bine a inceput sa se instaleze dupa o luna.


Biologii sustin ca orice organism viu are nevoie de energie ca sa supravietuiasca. Plantele, prin fotosinteza, proceseaza energia solara. Mai sunt organisme care isi procura energia din anumite reactii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui sa nu supravietuiasca fara mancare. Totusi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul. Asa cum unii se hranesc cu cioburi de sticla, tot asa altii pot sta nemancati. 

Multumim Andi pentru acest articol!

Dovada: celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente

Cand o femeie are cancer la san, adesea auzi ca ea “se bate” si “lupta” cu boala si ca telul este de a omora celulele maligne – prin chimicale si radiatie – si de a le separa de corp prin chirurgie. Dar ar putea sa mai fie o cale de a scapa corpul de cancerul la san. Cheia? Ajutarea celulelor canceroase sa revina inapoi la starea de celule normale.
Nu este o idee total noua. La urma urmei, asa cum s-a mai prezentat anterior nu este prima data cand se dovedeste ca unele cancere la san au fost vindecate aparent natural
de catre corp. Cercetatorii au concluzionat ca anumite stari canceroase maligne au regresat spontan daca nu au fost niciodata descoperite pe o mamograma si tratate.
Acum exista dovezi de la oamenii de stiinta ai Universitatii din California, Berkeley (UC Berkeley) si de la Lawrence Berkeley National Laboratory precum ca celulele maligne mamare pot fi ghidate inapoi la un model de crestere normal fara a utiliza chimicale sau medicamente. Descoperirile, pe care cercetatorii le-au anuntat recent la intalnirea anuala a Societatii Americane pentru Biologie Celulara (American Society for Cell Biology) in San Francisco, dezvaluie pentru intaia oara ca fortele mecanice chiar si singure pot stopa si intoarce la crestere normala celulele canceroasedin cresterea lor necontrolata. Mai mult, celulele canceroase se pot intoarce la normal chiar daca mutatiile genetice responsabile pentru declansarea starii maligne initiale nu au disparut.
Deci ce au facut cercetatorii pentru a intoarce la normal celulele canceroase?
Ei literalmente le-au supus presiunii. In mod specific, ei au aratat ca presiunea mecanica exercitata asupra celulelor canceroase le-au facut sa apara din nou ca normale si sanatoase.
Pentru studiul lor, oamenii de stiinta au plasat celulele epiteliale maligne provenind de la cancerul de san intr-o substanta similara gelatinei. Celulele au fost apoi injectate in camere din silicon flexibil care au permis cercetatorilor sa aplice o forta de compresie asupra celulelor canceroase la un stadiu timpuriu al dezvoltarii lor. Cercetatorii au folosit microscopia cu inregistrare secventiala in decurs de cateva zile pentru a arata cum comprimarea timpurie a indus schimbari in celulele maligne, schimbari care le-au conferit acestora trasaturi caracteristice dezvoltarii celulare normale.
“Oamenii au stiut de secole ca forta fizica poate influenta corpurile noastre”, a spus intr-o declaratie mass-media Gautham Venugopalan, care a condus noile experimente ca parte a recentei lui dizertatii pentru completarea tezei de doctorat la UC Berkeley. “Cand ridicam greutati, muschii se mareasc. Forta gravitatiei este esentiala pentru pastrarea oaselor noastre puternice. Aici aratam ca forta fizica poate juca un rol in cresterea – si revenirea – celulelor canceroase”.
Cercetatorii nu propun automat dezvoltarea compresiei ca tratament pentru cancerul la san. “Comprimarea, prin ea insasi, nu este o terapie probabila”, a spus cercetatorul principal Daniel Fletcher, profesor de bioinginerie la UC Berkeley si savant al Berkeley Lab.
Totusi descoperirile sunt extrem de importante, deoarece ele arata ca celulele canceroase pot fi, intr-un anume sens, reabilitate si reintoarse la normalitate. “Celulele maligne nu au uitat complet cum sa fie sanatoase; ele doar au nevoie de aluziile corecte pentru a le calauzi inapoi la un model de crestere sanatos”, a concluzionat Venugopalan.



Scris de Alec Blenche in data de iunie 22, 2013 


Pentru mai multe informatii:


http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/asfc-bcc120412.php http://www.eurekalert.org/multimedia/pub/50872.php?from=228460


http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/uoc–trb121212.php


http://www.naturalnews.com/024901_mammograms_breast_cancer.html - celulele canceroase


Previziunile lunii august

Berbec 
Pentru Berbec luna august este momentul potrivit pentru a începe punerea în aplicare viselor, proiectelor și planurilor pe care le au.
Cineva va răspunde sentimentelor acestora nativi iar ei vor pluti toată luna, la propriu, cu capul în nori. Acum este momentul potrivit pentru a-şi renova casa. De asemenea, varianta cu o nouă casă este şi ea posibilă.
Focusaţi și curajul tipic îi fac să pornească la un lung drum în ce priveşte cariera lor, nu trebuie decât să fie siguri de deciziile pe care le iau și succesul va fi de partea lor.
Financiar, este important să nu scape oportunităţile băneşti, să controleze cheltuielile. Călătoriile de afaceri sau de plăcere îi va ajuta să-şi relaxeze mintea.
Sănătate va fi excelentă dacă nu fac excese. Să continue ă facă mişcare și să mănânce sănătos.

Taur
August este o lună benefică pentru nativii Taur în ce privește locul de muncă și banii, chiar dacă vor continua să sufere din dragoste. Vor trebui să cultive mai asiduu relațiile cu familia.
Relațiile și plăcerile sexuale pot deveni plictisitoare pentru ei. Proaspetele cupluri aflate la începutul relației se vor confrunta cu probleme de adaptare. Trebuie să încerce ceva nou pentru a da intensitate relaţiei. În cuplurile căsătorite comunicarea trebuie revitalizată, în sensul că ar trebui să mai şi asculte ce au de spus copiii lor în loc să se certe cu ei.
De asemenea, trebuie să-şi schimbe atitudinea faţă de muncă dacă îşi doresc să reușească în carieră sau varii asocieri şi să nu întârzie în luarea deciziilor profesionale importante.
Cu finanțele se vor descurca mai bine decât în lunile trecute. Luna august este o lună numai bună pentru a revizui cum şi-au planificat cheltuielile în cea de-a doua parte a anului. Ar fi mai bine dacă ar evita orice deplasare în această lună.
Starea fizică bună este o condiţie de bază pentru buna dispoziţie a nativilor Taur. Dieta este cheia pentru o asemenea stare.

Gemeni
             Pentru nativii Gemeni şi bune și rele, o lună medie de dragoste și familie.
Vor fi răsfățaţi de dragoste luna aceasta, dar nu este un moment preabun pentru a lua decizii vis a vis de o relaţie serioasă. Pe de altă parte, cei căsătoriţi trebuie să-şi îndeplinească promisiunile făcute către familieaşa că o vacanţă alături de cei dragi poate fi reconcilierea dorită.
Cariera va avea nevoie de ceva mai mult efort decât au depus până acum. Pentru a avea succes în adevăratul sens al cuvântului, va trebui să fie mai bine organizat.
Cu finanțele vor sta bine, se pot aştepta la o serie de cheltuieli neprevăzute dar şi să arunce banii pe fereastră penmtru că au precum şi o mulţime de alte cheltuieli neaşteptate.
Să-şi ţină sub control tensiunea mentală dacă vor să nu aibă probleme de sănătate.  Atitudinea pozitivă îi poate ajuta să se menţină în formă.

Rac
             Pentru nativii Rac, august este o lună excelentă pentru carieră și finanțe. Dragoste și relații pot obține greu. Sănătate va fi media.
Relatiile de dragoste pot fi încordate, dacă nu sunt atenți. Lipsa de timp, le va face destul rău dacă partenerii lor nu înteleg asta. Totuși, la asfârșit de săptămână, își pot vizita prietenii și rudele pentru câteva zile. Vor dori să-și petreacă mai mult timp cu familia, dar nu este posibil posibil, deoarece sunt foarte atenți la cariera lor.
Activitatea lalocul de muncă va fi stresantă. Senzitivitatea lor îi va ajuta în luarea deciziilor sau la încheierea afacerolor bune. Cu alte cuvinte, luna aceasta vor avea succes în carieră sau la locul de muncă.
Vor găsi noi modalități de a face bani şi în această lună. Vor câștiga bine prin tranzacționarea acțiunilor și speculațiiloor. I-aş sfătui ca surplusul de bani să-l  plaseze într-o investiție sigură, decât să-i cheltuie pe prostii.
Ca sănătate, mult stres și tensiune. Trebuie să evite activitățile fizice solicitante. Terapiile alternative, cum ar fi masajul corporal și reflexologia le va aduce uşurarea.

Leu
Blocaje în relaţiile de dragoste, amânări, rupturi, relații noi, cam multe pentru o singură lună dar nu avem ce face. Au nevoie de multă răbdare și înțelegere dacă doresc ca lucrurile să meargă bine.
Deciziile legate de carieră și de locul de muncă vor fi prioritare deoarece vor traversa o perioadă agitată la locul de muncă și, astfel, vor ignora alte aspecte ale vieții lor. Să nu-și neglijeze familia cu orele neterminabile peste program ci să încerce să fie şi alături de ea. O idee de a-şi petrece timpul împreună cu aceasta este o călătorie spirituală pe are ar putea-o face acum.
August nu este un moment bun pentru investiții majore, cum ar fi cele imobiliare, în acțiuni sau în aur. Mișcările lui Mercur retrograd au zdruncinat destul de serios stabilitatea lor financiară. Cu toate acestea vor câștiga destul de bine în această lună, moment numai bun ca să-şi reorganizeze bugetul.
În schimb tensiunile de la muncă pot fi un motiv de ingrijorare. Relaxarea cu ajutorul exerciţiilor de yoga sau cele de auto-vindecare pot fi o soluție excelentă.

Fecioara
             În sfârşit un moment de respiro şi pentru aceşti nativi. Viața de familie, viaţa personală precum și cea profesională se vor desfăşura într-un ritm relaxat. Au depăşit stresul si tensiunea din lunile trecute. Soțul sau partenerul în relații va fi cooperant și vor beneficia de sprijinul lor. Poate nu ar strica să lucreze la consolidarea legăturii emoţionale.
O excursie într-un parc de distracții cu familia și cu prietenii va fi binevenită. Vor avea o perioadă excelentă ca să se bucure şi să fie împreună cu familia lor. Relaxarea și excursiile cu copiii sunt o sugestie la-ndemână pentru familiştii convişi.
În ce priveşte partea financiară, luna august ar trebui să fie plină de satisfacții. Eforturile lor în afaceri sau la locul de munca vor fi apreciate. Vor fi concentraţi și orientaţi spre un anume scop. Pentru Fecioarele angajate stabilitatea financiară vine dinspre o promovare sau un loc de muncă mai bine plătit. Parcurgeţi această lună cu înțelepciune şi vă veţi puteți bucura de un viitor sigur. Investițiile în aur sau alte metale preţioase ar fi o idee bună.
Se vor bucura de sănătate fizică și mentală în toată această perioadă.

Balanţa
Nativii Balanţă pot realiza toate lucrurile pe care le au în minte. Norocul este de partea lor, totul este să sesizeze momentul oportun. Fie ca este vorba de muncă, de dragoste sau de sănătate toate le vor fi favorabile dacă vor depune un mic efort.
Dragostea de viață va cunoaşte cote fantastice cum de multă vreme nu au avut. Nu au nevoie decât de sprijinul și înțelegerea partenerului daca vror ca relatia să nu se tensioneze aiurea. Romantismul și viața sexuală le pot fi afectate de tranzitele  planetare din harta fiecăruia.
Viața de familie poate fi un pic stresanăt din cauza unor probleme de comunicare la domiciliu. Părinții, soțul, copiii nu pot accepta deciziile lor. Aşa că drumurile scurte, ieşire la un parc de distracţii, o mică excursie sau un citz brake le va asigura un trai liniştit.
La serviciu le vor fi apreciate abilitățile în special cele de negociator. Muncesc din greu și le recomand să se concentreze pe ceea ce au de făcut iar recompensele vor fi excelente. Să asculte sfatul şefilor atunci când dau de necaz.
Satisfacţiile profesionale și iubirea îi vor face să zboare în această lună. Deci, un pic de îngăduință în ce priveşte luxul poate fi de așteptat. Să nu-și asume riscuri nedorite atunci când vine vorba de loterii, cote de tranzacționare sau de speculații financiare.
Balanţele a căror sănătate a fost proastă în lunile trecute, îşi vor reveni spectaculos. Schimbările de dispoziție le poate ruina viaţa dacă nu iau măsurile necesare pentru a controla depresia.

Scorpion
             Rezolvări sub toate aspectele, vor prospera şi luna aceasta, dar funcţia sau serviciul îi vor ţine departe de familie şi luna aceasta.
Mulţi dintre aceşti nativi se aşteaptă ca partenerul lor sa fie perfect din toate punctele de vedere. Dacă sunt prea cicălitori sau insistenţi pot termina relaţia în clipa următoare. Ar trebui să păstreze relaţiile bune cu familia și prietenii, nu se ştie când vor avea nevoie de ajutorul lor. Planuri de călătorie sau de vacanță nu cred să se poată materializa luna aceasta.
Romantismul la locul de muncă nu este indicat dar Scorpionul o practică. Cei  care sunt în căutarea unui loc de muncă vor fi norocoşi în august, totul este să nu reacţioneze prea agresiv la provocări. Să nu uite că răbdarea este cheia succesului. Oferte neaşteptate care pot aduce la culmi nesperate în carieră și afaceri!
Planificarea financiară le va oferi securitate și stabilitate în viitor. Vor să investească? Perfect, să o facă în economii, în niciun caz să nu facă speculaţii pe piaţa de acţiuni. Prin autocrontrol vor avea imaginea de ansamblu asupra tuturor mijloacelor.
Sănătatea nu le va da prea multe bătăi de cap dacă vor lua măsurile de precauție necesare. Să nu se răsfeţe fast-food-uri nesănătoase. Control al dietei este o necesitate, dacă se confruntă cu probleme legate de greutate.

Sagetator
             Nativii Săgetător vor fi conduşi luna aceasta de ambiție și vise.
Entuziasmul și vigoarea îi va ajuta în dragoste și în viața de familie. Ei care nu sunt căsătoriţi ar putea întâlni pe cineva, dar cfed că este mai de grabă doar un flirt decât o relație serioasă. Pentru cei căsătoriţi, viața de familie va fi armonioasă.
O lună excelentă pentru muncă și afaceri. Se vor achita de sarcini la serviciu şi se vor bucura de promovarea dorită. Vor primi oferte de afaceri sau de asociații dar îi sfătuiesc să le analizeze precaut şi...foarte bine.
În schimb, financiar se anunţă o serie de cheltuieli neaşteptate. Aşa că le sugerez să-şi facă un buget mai extins pentru a preîntâmpina problemele nedorite. Nu i-aş sfătui să plece în călătoria mult visată, în schimb, dacă vor face una de afaceri aceasta le va aduce profituri considerabile.
Cu sănătatea nu vor fi probleme, dar să nu fie indolenşi şi să se apuce de exerciţiile de fitness dacă nu vor să aibă probleme cu greutatea!!

Capricorn
            Pentru nativii Capricorn, în sfârșit, o lună bună și ca sănătate și ca bani și ca familie cu condiția să îi repecte pe ceilalți și nu doar să le înțeleagă sentimentele, ci să le și accepte.
Vor avea curajul să-şi să vorbească despre sentimentele lor, fără nicio reţinere. Mai mult, august este o lună benefică pentru căsătorie aşa că, cei care sunt într-o relaţie să nu se sfiască să-şi ceară jumătatea de soţie! Celor căsătoriţi le sugerez să ceară ajutorul familiei atunci când se apucă să şurubărească prin casă. O vacanţă petrecută alături de prieteni este o adevăratî cură de reîntinerire.  
Şi din punct de vere a carierei, august se dovedeşte de bun augur pentru nativii Capricorn. Pot urca scara ierarhică cu ceva mai multă muncă şi competenţă aruncată în joc. Talentele și abilitățile lor vor fi apreciate printr-o mărire de salariu.
Planificarea financiara riguroasă va da rezultate fructuoase.
Starea de sănătate se va îmbunătăţii. Să recurgă la spiritualitate pentru a-şi linişti sufletul şi mintea.

Vărsător
            August, va fi pentru nativii Vărsător calmă, în general, și pașnică. Relațiile cu partenerul, cu familia si cu prietenii vor fi bune, poate vor fi puţin stresaţi de volumul de muncă dar trebuie să îi facă faţă deoarece bugetul lor va spori serios. 
Dragostea şi romantismul par să înflorească luna aceasta pentru aceşti nativi. Vor găsi un partener care să înțeleagă şi să le sprijine deciziile. Îi vor răsfăţa pe partenerii săi cu cadouri dar şi pe cei care îi vor ajuta la îmbunătățirea relaţiei pe care o au. Familia și socializarea vor fi la cote ridicate. În general, din punct de vedere relaţional va fi o lună dinamică. Deocamdată nu se va pune problema concediului sau a vreunei mini vacanţe.
Presiunea, luna aceasta, va fi pusă pe aspectul profesional şi pe carieră. Mulţi par să-şi reorienteze activitatea şi de aceea vor fi foarte ocupaţi. Trebuie să se poarte cu diplomaţie cu şefii sau cei de care depinde foarte mult cariera lor şi să nu pregete să-i ajute pe cei care au nevoie de un sfat, mai ales tinerii. Vor deborda de energie şi acest lucru se va reflecta în activitatea lor, fie că este vorba despre munca propriu-zisă, fie de afaceri.
Foarte multe promisiuni financiare luna aceasta. Câștigurile lor vor spori, cum spuneam, dar şi cheltuielile vor creşte pe măsură.  
Vor trebui să aibă grijă la sănătate, chiar dacă nu se va întâmpla ceva grav trebuie să meargă în continuare, pe un regim de sănătate regulat și pe o dietă adecvată. Să-şi canalizez energia suplimentară și vigoarea în meditație și exerciții fizice, astfel încât să aibă asigurat confortul mental de care uneori are atâta nevoie.

Pești
            August este o perioadă excelentă pentru nativii Pești pentru a începe materializarea obiectivelor pe care le-au planificat pentru anul următor. La capitolul dragoste, carieră, bani și sănătate vor sta excelent. Să se aștepte la o intensificare a a vieții personale și profesionale.
Nu duc lipsă de iubire, dimpotrivă cei pe care îi iubesc le vor întoarce iubirea întreit și relația lor va trece într-o altă etapă. Chiar şi o cerere în căsătorie ar putea avea loc luna aceasta. Oricum nunţile pentru nativii Peşti sunt la ordinea zilei. Pentru cei căsătoriţi, familia și de viață familist este pe primul plan. Vor petrece mult timp aproape de aceştia şi de prieteni, dealtfel socializarea este pentru ei gura de aer de care au nevoie. Vor călători mult şi faptul că sunt alături de cei pe care îi iubesc, le dă certitudinea că sunt, la rândul lor, iubiţi.
Pe frontul muncii, nativii Peştii vor fi apreciaţi pentru angajamentul lor profesional și pentru loialitate. Munca asiduă şi serioasă îi va ajuta să urce scara ierarhică mai repede decât şi-au imaginat vreodată.
Nici cu banii nu stau prost. Veniturile lor vor creşte proporţional cu responsabilităţile pe care şi le asumă. Pentru cei care au afaceri, investițiile în depozite şi fonduri mutuale se vor dovedi extrem de profitabile. Din fericire, nu vor cheltui mai mult decât câștigă. Dacă şi-au planificat achiziţia unor proprietăți, le recomand să verifice cu atenţie actele de proprietate şi contractul de cumpărare înainte de a finaliza tranzacţia. 
Despre sănătate, doar atât le recomand relaxare, odihnă şi o alimentaţie echilibrată.