marți, 28 mai 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 28 mai 2013

28 mai 2013 

Încet, dar sigur, China elimină moneda americană de pe piețele internaționale

Dolarul chinezesc




Dolarul chinezesc
Sursa foto: http://blog.al.com
Beijingul a ordonat retragerea rezervelor de aur din băncile internaţionale  Un nou yuan cu acoperire în aur va fi emis, ca alternativă la dolar  Peste 20 de state au fost atrase în planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzacţiile imobiliare  Toate lingourile pe care China le va retrage din Elveția, Londra sau New York vor fi retopite, iar unitatea de măsură nu va mai fi uncia, ci kilogramul
Statele Unite ale Americii sunt pe cale să primească o lovitură năucitoare, după ce China a început să-şi retragă aurul deţinut în băncile internaţionale. Scopul este emiterea unei noi monede, un nou yuan, ca alternativă la dolar, care să aibă acoperire în aur. Beijingul a semnat deja tratate comerciale cu peste 20 de state care recunosc yuanul ca monedă oficială în tranzacţii, în defavoarea monedei americane. Japonia este ultimul stat care a aderat la planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzacţiile comerciale.
Cum datoria faţă de China se situează în jurul valorii de 2.000 de miliarde de dolari, dintr-un total de 15.000 de miliarde, Statele Unite se pot "lăuda" cu titlul de cea mai îndatorată naţiune din toate timpurile. Statul chinez este cel mai mare creditor al SUA şi, potrivit experţilor, dacă mâine acesta și-ar cere înapoi banii împrumutaţi americanilor, Statele Unite ar da faliment în câteva zile. Întreaga situație este departe de a fi una întâmplătoare și face parte dintr-un plan bine pus la punct de guvernul de la Beijing, un proiect premeditat cu mult timp înainte.
La începutul anilor '90, realizând că este foarte greu să concureze cu SUA, din punct de vedere militar, China a adoptat o nouă strategie pentru „cucerirea" Americii. Iar planul i-a reuşit din plin. Acum, ţara cu peste 1,3 miliarde de locuitori pregăteşte Statelor Unite lovitura de graţie: scoaterea dolarului de pe pieţele financiare internaţionale.
Repatrierea lingourilor de aur
Am întrebat un bancher dacă un asemenea scenariu, aparent de domeniul Science Fiction, este posibil. Răspunsul a venit sec, fără niciun alt comentariu: „Da, este posibil". Ultima acţiune în acest sens a Beijingului are loc chiar zilele acestea: China îşi reevaluează toate rezervele de aur cu scopul de a emite o nouă monedă, alternativă la dolar, care să aibă acoperire în aur. Cu alte cuvinte, China vrea să ofere lumii o monedă "sănătoasă" care s-o înlocuiască pe cea americană, o monedă supra-tipărită şi lipsită de perspective în actuala conjunctură internaţională. Iar pentru a-şi realiza planul departe de ochii publicului, China a început deja să-şi repatrieze toate rezervele de aur pe care la deţine în Elveţia, Londra şi New York. Astfel, potrivit unor surse din piaţa internaţională, toate lingourile care vor sosi în China vor fi retopite, iar unitatea de măsură nu va mai fi uncia, ci kilogramul.
Faliment nedeclarat
Cert este că, prin împrumuturile acordate americanilor, guvernul chinez a ajuns în punctul dorit: a grăbit falimentul, încă nedeclarat, al SUA. De altfel, presa oficială de la Beijing este plină de titluri de genul "China acuză SUA că au dat faliment", iar declaraţii precum cea a președintelui Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China, care spune că "în opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment", răsucesc şi mai mult cuţitul în rană.
La rândul său, directorul departamentului de analiză de la Banca Centrală a Chinei, Zhang Jianhua, a apreciat că "îngrijorările referitoare la capacitatea guvernului american de a-şi rambursa datoriile ar putea conduce la creşterea randamentelor pentru bondurile americane şi ar conduce la volatilitatea preţurilor pentru obligaţiunile SUA". Fapt care nu ar conveni deloc guvernului de la Beijing, după ce acesta a investit sute de miliarde de dolari tocmai în obligaţiuni emise de statul american. Potrivit unor estimări ale Fondului Monetar Internaţional, datoria publică a SUA ar urma să ajungă, în 2013, la peste 105% din PIB.
Strategie la scară mare
China a lansat în ultimii ani o campanie agresivă de acceptare internaţională a monedei sale, ca alternativă la dolarul american. Beijingul a semnat în ultimii patru ani peste 20 de astfel de acorduri internaţionale, cu ţări precum Argentina, Australia sau Emiratele Arabe Unite. Fapt foarte slab reflectat sau chiar omis în relatările presei internaţionale. De curând, și Brazilia a aprobat strategia chinezească de a-şi impune moneda, prin acceptarea unor schimburi directe în yuani, ceea ce înseamnă că cea mai mare economie sud-americană acceptă schimburile directe cu China, prin renunţare la dolar. De menţionat că aceste tranzacţii sunt posibile doar în măsura în care Brazilia poate folosi ulterior "banii" chinezeşti, yuanii, pe care îi deţine pentru alte tranzacţii comerciale. Aceasta nu este o problemă, în contextul în care China are o imensă ofertă, întinsă pe toate categoriile de produse cerute pe toate pieţele lumii.
Trădarea japoneză
Marea surpriză, care i-a şocat pe americani, a venit însă din partea Japoniei, care, la începutul lunii iunie a acestui an, a încheiat un tratat similar cu China. Astfel, potrivit înţelegerii, relațiile comerciale dintre Japonia și China nu se mai desfășoară în dolari, ci în yuani și yeni, pentru a stimula relaţiile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice. Prin urmare, Japonia şi China nu mai folosesc dolarul american pentru schimburile comerciale, fapt care va genera o scădere a puterii de cumpărare a monedei americane, adăugând încă o piatră de moară economiei SUA.
Eliminarea dolarului american din tranzacțiile asiatice a fost dorită încă de anul trecut, însă dezastrul de la Fukushima a întârziat cu un an punerea în aplicare a acestei măsuri. "Acest lucru face parte din strategia Chinei de a-şi reduce dependenţa faţă de dolar", a explicat un analist de piaţă de la Credit Agricole, filiala Hong Kong. Chiar dacă reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Fondului Monetar Internaţional au estimat că în anul 2020 China va deveni prima putere economică a lumii, luând locul SUA, există voci care spun că "rocada" se va petrece mult mai repede, accelerată şi de criza economică internaţională, undeva în 2015.
Autor Bogdan Panțuru
Sursa: http://www.ziuanews.ro
Material semnalat pe mail

Marea trecere in viziunea mea pentru Romania

Lumina e o energie pura
Universul o revarsa spuma

Valuri,valuri pe-un cer fara nori
Aripi de argint in zboruri
Plutesc ca intr-o ruga
Intru-un moment de Gratie divina
Din muntii cu varfuri de para
Si pana in largul Dunarii albastre
Si de la Marea Neagra
Si hat departe in Bucovina
E-un zbor de slava
Ce cerne pe valuri o liniste sfanta
Si tainic plutesc indemnuri
De pace si iubire cu miros de iasomie
Intram pe-o poarta fermecata
Pornim pe drumuri de poveste
Dar nu stim urmarea care este
Doar clipa se desira ca o ata.
Si incepe marea noastra aventura.

Mesaj primit pe mail, 
Multumim Mira!

E timpul sa devenim cetateni liberi !

 Draga mea,
Iti multumesc din tot sufletul meu pentru mesajul de pe blogul tau ce il vizeaza
pe primul ministru,Victor Ponta care dupa cum s-a aflat la miting a fost pe ascuns
in BARLAD.Oare ce atitudine e aceasta? Se teme de ceva? Vad ca secretomania,
legea pumnului in gura,aroganta,limbajul de lemn sau de bumbac,ori o usa trantita
in nas e tot ce se practica la aceasta ora.Nesimtirea,intoleranta si indifenta n-au
ce cauta in aceste zile.Oamenii au inceput sa se trezeasca,dar nu-i suficient si nu
trebuie sa aplicam principiul:mie,mi-e bine,nu ma intereseaza de ceilalti ; e gresit
cotravine legilor divine;iar daca moare capra vecinului sa ma bucur. Ce inseamna
asta ,inseamna lipsa de Dumnezeu,acest lucru il demonstreaza guvernantii tarii,
ai judetului si ai Barladului.Si apoi pentru BARLAD,si in general pentru lupta asta
cu gazele de sist este o lupta pentru viata,pentru sursa vietii apa,pentru pamantul
din care ne tragem si pe care nu vrem sa-l otravim,pentru albinele care ne dau cele
mai la indemana medicamente:mierea de albine care este aur viu,polenul,propolisul
etc.Oameni politici lasati legea intereselor si a banului cu care va faliti si redeveniti
ceea ce trebuie sa fiti-cetateni ai acestei natii-suntem romani=DACI,iar dacii iubeau
cel mai mult :libertatea.Spiritul vechilor daci e printre noi si nu v-a lasa acest 
pamant sa cada prada intereselor straine care va ordoneaza.Acest pamant e sfant.Ganditi-va pana sa luati o decizie finala.A fost invocat spiritul marelui
voievod si sfant Stefan cel Mare ocrotitorul Moldovei,si alti inaintasi celebri.
Ei sprijina norodul,dar norodul nu-i unul de rand ci unul cu simt civic si cu iubire
de neam si tara in timp ce dvs. "varfurile societatii",guvernantii caragialesti,duceti
lipsa de asa ceva.
In alta ordine de idei,desi sunt o barladeanca care are microbul "morbus valahorum"si pentru Barlad s-ar traduce "barladenita cronica"as vrea sa multumesc pe aceasta cale tuturor care au fost ieri alaturi de barladeni in lupta lor pentru o cauza dreapta si in special d-nului deputat dr.CIUHODARU TUDOR,
un medic,un Om,un suflet ce rezoneaza cu spiritul adevarat barladean,un parlamentar cu multe proiecte de legi in folosul cetateanului de rand si nu in ultimul rand doamnei MIHAELA MIHAI,cantareata anilor 70 care ne incanta cu
vocea sa si care ne-a demonstrat pe viu ce inseamna sa fii roman.Jos palaria
in fata lor! Mai sunt si alte personalitati barladene,adevarate torte vii si carora le
multumim.
De asemenea d-na Andreea Cretulescu secondata de d-nul Rares Bogdan din studioul de la Bucuresti au facut o emisiune,un adevarat REGAL,demonstrand
pe viu grotescul si tupeul din politica romaneasca.
Le multumesc pentru corectitudine,curaj,decenta si probitate profesionala.
Le multumim pentru ca au vazut ca orasul Barlad nu e unul oarecare,e o citadela
de simt civic,de spiritualitate,cultura si inteligenta,o pepiniera de oameni ilustri si
mai ales Barladul e orasul nasterii lui A.I.Cuza,fauritorul Romaniei moderne.
Sa reinviem spiritul marilor patrioti de atunci.
"Ma infasoara umbre tot mai multe
Caci toti copacii-n vechea mea gradina,
Vin imprejuriul meu ca sa m-asculte."
Vin tot mai multe umbre ce ne dau putere sa ne infratim cu natura si sa ne
aparam"saracia si nevoile si neamul"
Sunt o salcie ce sta de straja pe malul Barladului,dar nicidecum plangatoare.
Sunt un plop drept,poate singuratic,dar sonor.
Sunt multi ca mine cu iubire si credinta in Dumnezeu si cred cu tarie ca vom fi
din ce in ce mai multi.NU uitati de legea bumerangului,de legea cauzei si efectului,dar si de puterea gandului care disipeste orice bariere.

Oamenii informati sunt puternici,iar oamenii smeriti si blanzi vor mosteni pamantul.Calea adevarului este calea spre elberare si mantuire.


Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Binecuvantare pentru toate sufletele care nu stiu ce fac!
Pace,Lumina,Armonie si Adevar divin!
Mira

Mesaj primit pe mail, 
Multumim Mira!

Un asteroid de mărimea unei stânci URIAŞE va trece pe lângă Pământ de 1 iunie


Un asteroid de mărimea unei stânci uriaşe, denumit 1998 QE2, va trece în noaptea de 31 mai spre 1 iunie pe lângă Pământ. Asteroidul, conform estimărilor făcute de experţi ai Agenţiei spaţiale americane NASA, este de 9 ori mai mare decât dimensiunea navei de croazieră Queen Elizabeth 2 - unul din cele mai mari pacheboturi din lume, relatează portalul Newsme.


Un asteroid de mărimea unei stânci URIAŞE va trece pe lângă Pământ de 1 iunie
Un asteroid de mărimea unei stânci URIAŞE va trece pe lângă Pământ de 1 iunie

El a fost descoperit în 1998 de către Centrul pentru planete Cambridge, din statul Massachusetts.


Apropierea asteroidului a fost detectată de către experţii NASA, care au calculat distanţa la care acesta va trece pe lângă Pământ. În concluzie, 1998 QE2 nu este periculos pentru pământeni. Traiectoria acestuia se va afla la o distanţă de aproximativ şase milioane de kilometri de planeta noastră, de 15 ori mai mult decât distanţa dintre Pământ şi Lună.



'Suntem încrezători că totul se va termina cu bine, dar pentru orice caz am decis să ne pregătim în perspectiva apropierii asteroidului', a declarat Lance Benner, astronom în cadrul NASA.



Oamenii de ştiinţă se pregătesc să sondeze asteroidul cu un telescop imens, situat la Observatorul Goldstone din deşertul Mojave (California).



Scopul este de a obţine informaţii cu privire la forma, compoziţia chimică şi mai ales orbita. Aceste date ar putea ajuta la stabilirea originii vizitatorului din spaţiu şi de a anticipa deplasarea sa posibilă în viitor, peste 200 de ani, când se estimează că 1998 QE2 va trece din nou prin apropierea Pământului.




Sursa:  REALITATEA.NET

O cetate dacică, reconstituită de arheologi


Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi şi începând cu anul 2014 va deveni prima cetate de tip davă din ţara noastră organizată ca muzeu în aer liber.


Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi
Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi / FOTO: http://www.mediasinfo.ro
Cetatea dacică de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău, va fi parţial reconstituită de arheologi şi începând cu anul 2014 va deveni prima cetate de tip davă din ţara noastră organizată ca muzeu în aer liber, scrie turismistoric.ro.

"Estimăm ca în 4-5 ani să finalizăm lucrările, iar din 2014 după ce vom restaura unul din cele cinci temple descoperite şi două-trei clădiri, cetatea dacică va putea fi vizitată de publicul larg", a declarat directorul Muzeului judeţean Buzău, Sebastian Matei.

Arheolog intenţionează ca la Cârlomăneşti să realizeze şi un Muzeu al satului preistoric, prin reconstituirea locuinţelor populaţiei autohtone din ultimele cinci-şase milenii.

"Zona Cârlomăneşti a fost locuită neîntrerupt mai bine de cinci milenii, în urma săpăturilor arheologice putem reconstitui o locuinţă şi anexele din Epoca pietrei, una, două locuinţe din Epoca bronzului, cultura Monteoru, precum şi o locuinţă din perioada migraţiei popoarelor", a mai spus Sebastian Matei.


Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscop: Cumpenele tale din luna iunie, în funcţie de zodie



Află ce fel de probleme ai putea să întâmpini în iunie, în funcţie de zodia sub influenţa căreia te-ai născut. Vezi ce poţi face pentru a trece cu bine peste cumpene.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)


Iunie este o lună foarte bună pentru tine în toate aspectele vieţii.
Soarele va fi în semnul tău, îţi va lumina calea, iar Marte şi Jupiter se vor afla de asemenea în zodia ta
Te bucuri de protecţia astrelor, care te vor feri de cumpene.

Rac (22 iunie - 21 iulie)

Cumpenele tale din luna iunie au legătură cu starea ta fizică şi moralul. Este necesar să ai mai multă grijă de tine, să te odihneşti mai mult şi să renunţi pentru totdeauna la viciile de care vrei de multă vreme să scapi.


Leu (22 iulie - 22 august)

În luna iunie, cumpenele ar putea să apară pentru tine în viaţa sentimentală. Poţi avea parte de unele dezamăgiri, trădări sau stări de confuzie. Ai senzaţia că nu poţi lua o decizie, lucru care până acum nu ţi s-a mai întâmplat. Din fericire, este o perioadă scurtă, pentru ca apoi, spre finalul lunii, situaţia să devină din ce în ce mai bună.


Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Ai putea avea parte de momente stresante în luna iunie. Nu se anunţă probleme majore şi chiar poţi avea parte de succes pe toate planurile, dar stresul major este preţul pe care îl vei avea de plătit. Ai mai multă grijă de sănătatea ta.


Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Luna iunie îţi aduce cumpene în relaţia de cuplu. Ai putea avea pretenţii prea mari de la persoana iubită, iar această atitudine va aduce cu siguranţă conflicte în cuplu. Fii mai înţelegătoare şi nu te aştepta ca partenerul să se comporte perfect în orice situaţie.


Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Nu ai o formă fizică prea bună în luna iunie. Energia ta este la nivel minim şi nici nu poţi spune că te simţi prea bine în pielea ta. Este important să acorzi mai multă atenţie sănătăţii tale şi să elimini obiceiurile care te epuizează sau care îţi fac cumva rău.


Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Impulsivitatea este cea care îţi poate provoca neplăceri în luna iunie, atât în viaţa de cuplu, cât şi în cea profesională. Evită pornirile furtunoase şi ai grijă cum gestionezi situaţiile tensionate.


Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

În plan profesional ai putea avea parte de unele cumpene în luna iunie. Eşti obligată să faci faţă unor momente de criză, situaţii pe muchie de cuţit şi decizii presante. Dar partea bună este că vei primi şi răsplata dacă vei reuşi să treci cu bine peste această etapă.


Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Luna iunie pare să fie una favorabilă pentru tine. Nu ai parte de cumpene semnificative, iar împlinirile, chiar dacă sunt mici, vor apărea în calea ta în toate aspectele vieţii. Bucură-te de această etapă benefică pentru tine.


Peşti (19 februarie - 20 martie)

În viaţa amoroasă ai parte de cumpene în luna iunie. Conflictele şi situaţiile tensionate sunt cele care te macină cel mai mult în această primă lună de vară şi este valabil în special pentru cei care au relaţie stabilă, matură.


Berbec (21 martie - 20 aprilie)

În prima parte a lunii iunie ai putea avea parte de unele conflicte, încurcături sau probleme din cauza neatenţiei. Confuziile şi neînţelegerile sunt cauzate de aspectele astrale realizate de Marte şi Neptun. Prin urmare, este necesar să nu te grăbeşti, să fii mai atentă şi mai prudentă.


Taur (21 aprilie - 21 mai)

Din fericire pentru tine, luna iunie nu pare să anunţe provocări pentru tine în niciun aspect al vieţii tale. Eşti ferită de cumpene, de probleme şi dificultăţi, ceea ce te ajută să-ţi îndeplineşti toate planurile, fără piedici. Bucură-te de această etapă favorabilă.


Horoscop: Conjuncţie triplă între Mercur, Venus şi Jupiter. Află ce înseamnă

Planetele Mercur, Venus şi Jupiter “şi-au dat întâlnire” în zodia Gemeni, unde formează o triplă conjuncţie, un eveniment astral destul de rar, care are loc o dată la câţiva ani.

Venus şi Jupiter sunt două planete norocoase, Jupiter fiind cunoscut în astrologie şi sub denumirea de “Marele Benefic”, iar Venus este cunoscută drept “Mica Benefică”.
Conjuncţia este un aspect pozitiv format de planete, iar asocierea dintre Venus şi Jupiter este deosebit de bună, oferind noroc, reuşite şi împliniri.
Cele două planete reprezintă de asemenea valorile materiale, iar asta aduce un plus de şansă în ceea ce priveşte banii şi posesiunile.
Mercur, pe de altă parte, este planeta comunicării, mesagerul astrelor, iar asocierea sa în tripla conjuncţie alături de Venus şi Jupiter va aduce în principal veşti bune.
Această triplă conjuncţie a atins punctul său maxim pe 27 mai 2013, dar efectele sale benefice vor continua până pe 31 mai. Profită de situaţia avantajoasă oferită de astre şi fii cât se poate de optimistă. Surprizele plăcute se pot ţine lanţ!

ALERTĂ de gradul ZERO în America de Sud: Un VULCAN este pe cale să erupă


Alertă de gradul zero la graniţa dintre Argentina şi Chile, unde un vulcan dă semne că este pe cale să erupă.


ALERTĂ de gradul ZERO în America de Sud: Un VULCAN este pe cale să erupă
ALERTĂ de gradul ZERO în America de Sud: Un VULCAN este pe cale să erupă
Autorităţile din ambele state au ordonat evacuarea tuturor oamenilor aflaţi la o distanţă de mai puţin de 25 de kilometri faţă de vulcanul COPAUE.
Până în prezent, peste două mii de oameni au fost nevoiţi să îşi abandoneze locuinţele pe teritoriul statului Chile.
Autorităţile locale susţin că au ordonat evacuarea din cauza activităţii seismice din jurul vulcanului, care prezice o posibilă erupţie.


Sursa:  REALITATEA.NET

Oamenii de știință, bulversați de erupțiile vulcanului Etna. Nu înțeleg ce se întâmplă


Cel mai înalt şi mai activ vulcan din Europa, Etna, „scuipă” lavă cu o intensitate nemaivăzută în ultimii ani, iar oamenii de ştiinţă nu înţeleg de ce are loc acest eveniment. Deşi este cel mai studiat vulcan din lume, muntele sicilian este totodată şi cel mai imprevizibil vulcan de pe Terra.


Erupțiile recente ale vulcanului Etna sunt neobișnuite
Erupțiile recente ale vulcanului Etna sunt neobișnuite
De la începutul lunii februarie, vulcanul Etna a erupt de 13 ori. La fiecare câteva săptămâni, Etna lansează lavă în aer, unele „fântâni de lavă” depăşind în înălţime Turnul Eiffel, roca topită scurgându-se apoi în văile ce înconjoară muntele, scrie descopera.ro
Etna se înalţă la 3.329 de metri deasupra Pământului, oferind o panoramă spectaculoasă din oraşul sicilian Catania. În iunie, UNESCO va decide dacă acest vulcan va fi inclus pe Lista Patrimoniului Mondial. Etna este considerat a fi cel mai studiat vulcan din lume, fiind împânzit cu senzori. Pe lângă lavă, Etna produce şi foarte multe date – câţiva gigabytes pe zi ce rezultă din senzorii câmpului magnetic, altimetru GPS şi senzori seismici.


Sursa:  REALITATEA.NET

O creatură misterioasă, descoperită pe o plajă din Marea Britanie. "N-avem idee ce este!"


O creatură misterioasă a eșuat pe plaja Tayside din Marea Britanie, iar localnicii încearcă să elucideze misterul. 


Creatură misterioasă, eșuată pe o plajă din Marea Britanie
Creatură misterioasă, eșuată pe o plajă din Marea Britanie / FOTO: http://www.eveningtelegraph.co.uk/
O creatură misterioasă, care are o lungime de 1,5 metri, a eșuat pe o plajă din Marea Britanie, iar cei care au văzut-o mărturisesc că habar nu au despre ce ar putea fi vorba, scrie eveningtelegraph.co.uk
Persoanele care au văzut-o au păreri contradictorii. Unele persoane susțin că ar fi vorba de un țipar sau de un mihalț de mare, alții susțin varianta unui rechin sau chair a unei știuci. Doritorii de senzațional speră însă că au de-a face cu un dinozaur sau chair cu monstrul din Loch Ness. 
"Mă plimbam pe plajă cu familia și am dat peste creatura asta. Mi-au sărit imediat în ochii dinții mici și ascuțiți. Habar nu am ce e. Mi se pare că aduce cu un țipar, pentru că n-are înotătoare pe spate", a spus David Mackland, bărbatul care a găsit-o. 

Sursa:  REALITATEA.NET

SFÂRŞITUL LIBERTĂŢII UMANE


Bar Code (cod barat) este un sistem de codificare numerică alcătuit dintr-o secvenţă de linii verticale de grosimi variate, secvenţă care se aplica azi în mod curent pe toate produsele comerciale. Care este scopul său?
Motivul creării unui astfel de sistem este dorinţa de a deţine controlul absolut asupra datelor privind orice producţie economică. De pildă, dacă o companie scoate pe piaţă un nou articol comercial, pentru a avea permisiunea de punere în vânzare trebuie să solicite unui for internaţional alocarea unui număr unic care caracterizează articolul respectiv.
Numărul este codificat într-un sistem de bare (bar code) şi se aplică sub formă de etichetă. Astfel, în toată lumea, acest produs economic va fi singurul care deţine acel cod, neputând fi confundat cu un altul.
Liniile verticale ale codului barat sunt apoi citite (de pildă, la un magazin) cu ajutorul unui sistem optic – un creion electronic (light pen) – care descifrează secvenţa de linii transformând-o într-o secvenţă numerică.
Astfel, în memoria computerului care face citirea, fiecarei perechi de linii îi corespunde o anumită cifră, citindu-se deci codul articolului comercial respectiv. Cu acest cod, recunoscându-l în baza de date (deci recunoscândul ca existent în depozitul magazinului), computerul poate face mai apoi diverse operaţii economice: scădere din depozit, calcularea costului, bilanţ de plată etc.
Sistemul bar code a apărut în SUA la începutul anilor 1970, fiind aplicat îniţial în citirea rapidă a codurilor înscrise pe marile containere de pe vagoanele de trenurilor de marfa. Pentru imensul său avantaj economic, sistemul a fost apoi generalizat la toate produsele comerciale.
Văzând posibilităţile nelimitate de supraveghere a întregii economii mondiale prin intermediul noului sistem de codificare, cei înteresaţi de avantajul acestei puteri au căutat a înfiinţa un centru internaţional economic pentru stocarea informaţională a datelor economice globale, impunând treptat ca obligativitate, în vederea lansării pe piaţă a unui nou produs, cererea de alocare a unui cod barat de către acest centru. Denumirea sa este Uniform Code Council (UCC). Mai târziu, în 1978, lua naştere în Europa, cu 24000 de membrii fondatori, un consiliu similar denumit European Article Numbering Association (EAN).
Aceste două organizaţii au produs în ultimii ani un întreg evantai de tipuri de codificare barata, pentru diverse aplicaţii profesionale. Dintre toate aceste tipuri, doua sunt însă folosite în mod prioritar şi anume cele denumite UPC (Universal Product Code – Cod Universal Produs) şi EAN- 13 (European Article Numbering = Numerotarea Europeană a Articolelor). În prezent, cele două tipuri sunt folosite în peste 75 de ţări ale lumii, toate datele privind produsele comerciale “marcate” în sistem bar code (date despre ţara de origine, despre producător şi felul produsului) fiind înregistrate la sediile celor doua organizaţii. Schimbul de informaţii între cele doua sisteme este realizat prin adăugarea unui zero la tipul UPC care astfel poate fi citit în sistemul european EAN.
Care este însă implicaţia religioasă? Încă din anii 1970, unii creştini americani au demonstrat că, în sistemul bar code, tipurile UPC-A şi EAN- 13 deţin în mod invariabil, pentru orice produs, trei perechi de linii uşor prelungite care se citesc în memoria computerului prin cifra 6. Aceste linii se numesc caractere de siguranţă sau bare de protectie (Guard Bars) şi servesc la recunoaşterea de către calculator a sistemului bar code. Cu alte cuvinte, la citirea codului, calculatorul detectează mai întâi prezenţa celor trei guard bars (care, decodificate alcătuiesc în mod invariabil, pe toate produsele, numărul 666!) şi apoi, recunoscând această pecete, declanşază citirea codului şi efectuare operaţiilor economice. Puteţi verifica singuri faptul că existenţa numărului 666 pe orice produs este o condiţie de baza ca aparatul să poată citi codul, înnegrind cu stiloul cele trei guard bars. Scanner-ul nu mai poate recunoaste pecetea şi nu efectuează citirea.
Cartela electronică
Aproape concomitent cu apariţia bar code, pe piaţa americană se ivea un nou sistem economic, lansat cu marea reclamă de companiile comerciale, sistem bazat tocmai pe un nou tip de numerotare codificată ce conţinea numărul 666. Erau astfel puse în circulaţie, pentru prima dată, cartelele economice de credit. Desigur, la început nu erau deloc electronice, dar conţineau un truc ce urma să pregătească psihologic populaţia pentru etapa următoare a planului.
Primele cartele de credit, aşadar, contineau pe verso o bandă neagră, care se putea presupune că este o bandă magnetică pentru citirea automată a codului cartelei la aparatele ATM (Automatic Teller Machines). De fapt, bandă neagra era complet nefunţională, iar elementul de baza al cartelei il constituia un număr de cod (inscris cu cifre zecimale obisnuite, dar în relief) care facea parte din noul sistem de numerotare al persoanelor.
Fiecărui posesor i se acorda deci un cod (un numar) unic, iar tranzacţia se facea tot birocratic, prin presarea numărului reliefat pe o banală chitanţă cu indigo pentru a fi astfel înregistrat “automat” la banca. Cu timpul, banda neagră (falsă) a fost înlocuită cu una autentic magnetică, puţin mai lata şi de culoare brun închisă, culoare care nu este altceva decât un strat de protectie al benzii, strat de tetroxid de fier care îi conferă o rezistenţă deosebită.
Deşi avantajele acestui sistem economic erau mai mari, totuşi populaţia a protestat şi, prin boicotarea de către creştini a companiilor comerciale care aplicaseră sistemul, s-au înregistrat mari pagube economice. Treptat însă, vigilenţa opiniei publice s-a topit şi sistemul s-a răspândit rapid în întreaga lume. S-a trecut mai apoi de la cartela de credit la cartela de identitate, prin acordarea unui cod numeric unic fiecarei persoane în vederea identificării. Cod care, din pacate, conţine cifrat tocmai un număr care pentru creştini provoaca mari tulburari de conştiinţă şi a cărui acceptare, aşa cum vom vedea mai târziu, reprezintă în mod evident lepădare de Hristos.
Dar să revenim la cartela electronică. Această cartelă este construită din plastic şi conţine codul numeric personal unic pentru identificarea persoanei respective, cod care poate fi înscris în mai multe moduri: prin scriere reliefată, prin intermediul bar code, codificat pe bandă magnetică sau prin intermediul unui microcircuit electronic înglobat în cartela de plastic şi denumit microcip sau computer cip. Astfel, pe piaţa mondială, există astăzi îndeosebi trei mari categorii de cartele electronice.
1. Cartele cu bar code
Fiecare cod conţine o cantitate de informaţii ce descriu identitatea persoanei respective. Informaţiile nu pot fi citite cu ochiul liber, ci prin intermediul computerului, ajutat de o anexa optică pentru recunoaşterea codului (laser scanner) şi un decodificator (bar code decoder).
2. Cartele cu bandă magnetică
Au pe verso o bandă magnetică de culoare brună. Aceste cartele au ajuns astăzi a înmagazina milioane de caractere (mega-bytes), iar saltul uimitor al tehnologiei digitale din ultima vreme permite acum crearea cartelelor magnetice cu capacitate de stocare de peste 1 giga-bytes (un miliard de caractere).
3. Cartele cu microcip – smart cards
Cele mai apreciate cartele sunt astăzi cartelele electronice înteligente (smart cards), dotate cu un adevărat computer (computer chip). Le cunoaştem cu toţii, căci un exemplu banal este cartela telefonică. Mica plăcut metalică de pe cartelă nu reprezintă altceva decât contactele exterioare ale microcipului. Este un microcircuit de pirită cu o capacitate cu o capacitate foarte mare de stocare a datelor, capacitate ce poate ajunge până la 5 giga-bytes (5 miliarde de caractere) la noile cartele de identitate ce urmează a fi eliberate în curând, cartele cu utilizare mondială. În cazul cartelelor de identitate, microcipulconţine un cod unic pentru fiecare persoană, cartela urmând a fi întrebuinţată în toate activităţile economicosociale ale individului.
Mai exista şi alte tipuri de cartele care sunt realizări mixte ale celor trei modele mai importante descrise până acum.
Un plan apocaliptic
Dar să ne întoarcem puţin la începutul anilor 1970.
Adâncindu-se cercetările în spatele afacerii bar code, a fost dat la iveala un plan foarte amănunţit şi întins pe o perioadă mare de timp, destinat pentru a deţine controlul (pe cale computerizată, economică, dar şi diplomatică) asupra întregii economii mondiale şi asupra libertăţii individuale a cetăţenilor planetei. Număr locuitorilor planetei fiind relativ limitat (aproximativ 5,5 miliarde) este extrem de simplu ca fiecare să primească pe toată durata vieţii un anumit cod numeric (“dotat” cu numărul 666), cod care să-i reprezinte identitatea şi care să fie înscris pe o cartelă economică.
Prin acest sistem de identificare nimeni nu va putea face nici cea mai banală tranzacţie economică (de pildă cumpărarea unui ziar) fără a fi automat înregistrat şi controlat permanent printr-un sistem mondial computerizat de prelucrare a datelor.
Primul semnal de alarma a fost declansat prin publicarea cărtii The New Money System – 666 de către dr. Mary S. Relfe. Planul de codificare şi de marcare a întregii omeniri a fost astfel dezvăluit ca având următoarele faze:
1. Faza întâi a început în 1970 prin codificarea tuturor produselor comerciale. În această operaţiune rolul dominant îl deţine Uniform Code Council (SUA).
2. Faza a doua a început în 1983 prin eliberarea cartelelor de identitate codificate prin sistemele bar code. Rolul major în această etapă îl deţin guvernele, băncile şi companiile de tehnică de vârf producătoare de cartele electronice.
3. Faza a treia consta în codificarea într-o etapa viitoare a tuturor bunurilor mobile şi imobile. (Deja s-a început un control al acestora prin introducerea noilor standarde obligatorii de calitate ISO 9000 şi Six Sigma).
Aşadar, o sclavie electronică mondială dirijată de o mână de multimilionari, sclavie care realizează practic sistemul apocaliptic de pecetluire destinat pregătirii apariţiei pe scena lumii a lui Antihrist.
Vedem deci că cele trei etape sunt aproape de încheiere. Prima a dus la răspândirea pretutindeni în lume a marcării cu bar code, tipul preferat fiind, evident, EAN-13, unul din cele două tipuri ce contin în mod evident numărul 666. Se prevede ca până în anul 2005 EAN-13 să fie în unică folosinţă, tipul UPC-A urmând a fi retras din circulaţie.
Sa vorbim acum puţin despre cea de-a treia etapa, urmând a ne ocupa mai târziu şi mai în amănunţime despre problema sistemului de identitate (etapa a doua).
Faza a treia consta deci în stabilirea unui control absolut asupra întregii producţii mondiale. Aici se vede o strânsă legătură cu prima etapă, deoarece bar code este aplicat tot în scopul deţinerii controlului economic, deşi el oarecum nu îngrădeşte producţia articolelor comerciale. Iată însă că “stăpânitorul acestei lumi” a înspirat celor puternici financiar un nou sistem de restricţionare şi condiţionare a producerii de bunuri, denumit oficial Programul internaţional al Standardelor de Calitate ISO 9000 (International Quality Standards Programe).
Este un program care stabileşte o ştachetă standard pentru produsele de calitate, toate companiile mondiale urmând a se încadra (sau nu) între limitele sale. Am spune, la prima vedere, că este spre binele consumatorilor, neştiind că este un sistem de discriminare economică. Foarte multe societăţi comerciale modeste ce-şi desfăşoară activitatea la scară redusă, pe plan local, vor fi forţate să atingă nivele standard. Dacă nu, sunt eliminate de pe piaţă. Se prevede deja ca nici o companie comerciala sau producător particular să nu poată produce sau vinde vreun articol fără a primi certificatul ISO 9000.
Deja peste 100 de ţări au semnat aderarea la sistemul de control al calităţii. Dar cine se afla în spatele acestui program? Ei bine, aplicarea lui a început în Europa la iniţiativa unei organizatii misterioase denumite Bilderberg (!), cu aproape 125 de membrii fondatori, aleşi din oligarhia financiară mondială.
Vedem deci cine sunt cei ce impun iniţiative “pentru binele omenirii”. Dacă până de curând aderarea la ISO 9000 era voluntară, acum începe să se impună obligativitatea obţinerii acestui certificat, iar companiile care nu vor reşi vor fi desfiinţate. Aşadar, comerţul “liber”, îşi pierde complet libertatea. Deja în SUA marile companii care lucrează în cooperare cu Ministerul Apărării şi cu NATO au fost obligate să accepte standardele ISO 9000, la rândul lor neacceptând ca parteneri de afaceri societăţi ce nu au acest certificat.
Ce legătură ar putea avea aceasta cu sistemul apocaliptic economic care se bazează oarecum pe impunerea unui număr spre a putea efectua tranzacţii comerciale? Legătura este următoarea: guvernul Statelor Unite a anunţat ca până în anul 2000 toate tranzacţiile economice trebuie în mod obligatoriu să aibă loc prin intermediul serviciului de comert electronic EDI/EC al reţelei mondiale computerizate internet!
În acest scop s-a creat un registru informational ce conţine date despre toate companiile mondiale conectate la sistem, registru denumit Centralized Contractor Registration (CCR). Prin urmare, fiecare societate economică va primi… un cod numeric unic denumit TPN (Trading Partner Number) iar cei ce nu vor putea deţine acest număr (în urma verificărilor pentru standardul de calitate ISO 9000) nu-şi vor putea vinde produsele.
Pânza de păianjen
Trăim deci într-o lume în care toată creaţia devine o înşiruire enormă de informaţii. Se numără, se codifică şi se înmatriculează totul, inclusiv oamenii:
Totul, deci, devine numar, devine informaţie. Care informaţie trebuie să curgă, firesc, spre un centru de date, prin intermediul unei reţele mondiale de comunicaţii. Controlul se poate deţine doar avându-se un centru, aşa cum păianjenul se afla în mijlocul plasei. Dar, pentru ca reţeaua să fie acceptată de opinia publică, trebuia să i se creeze un cadru legal corespunzător şi să i se dea un aspect de “protecţie socială”.
Lucru care s-a petrecut nu de mult, întregul sistem fiind prezentat în mass-media cu un machiaj perfect şi un nume pe masura: “L.U.C.I.D. Project – A Universal information Identification System”.
Proiectul L.U.C.I.D.
Proiectul a fost dat publicitatii într-un periodic al politiştilor din sectorul stupefiante al Ministerul de interne SUA, “Narc Officer”, din septembrie – octombrie 1995 şi a aparut în urma votarii noii legi antiterorism din anul 1994 întitulată “Omnibus Anti-Crime Bill”. Specific şi demn de reţinut pentru noua hotărâre legislativă este faptul că împuterniceşte reprezentanţii legii să aresteze şi să încarcereze imediat orice “suspect” de acţiuni teroriste.
Trebuie subliniat că acest tip de lege care încalcă flagrant principiul de baza al justiţiei internaţionale şi al libertăţii umane – principiul prezumţiei de nevinovăţie – a stat la baza creării unei copii fidele a sistemului L.U.C.I.D., sau mai bine zis a unei anexe a acestuia: este vorba de sistemul european de informaţii Schengen, de care ne vom ocupa mai tarziu.
Dar ce este de fapt L.U.C.I.D.? Este un sistem gigantic, planetar, de colectare şi prelucrare a datelor privind identitatea fiecărei fiinţe umane. La prima vedere ar părea că acest proiect s-ar aplica doar infractorilor, însă scopul sau devine limpede dacă vom afla că principiul de baza al L.U.C.I.D. constă în eliberarea, pentru fiecare individ, încă de la naştere, a unei cartele electronice de identitate multifuncţională: va cuprinde adică buletinul de identitate, paşaportul, contul bancar, cartea de sănătate, permisul de conducere, cartea de munca, livretul militar – într-un cuvânt, toate actele de folosintă socială ale unei persoane.
În plus, puterea uriaşă de înmagazinare a datelor va crea acestei cartele posibilitatea deţinerii unui număr foarte mare de informaţii despre viaţa particulară a individului: istoricul familiei, comportamentul social, optiunile politico-religioase, etc., date pe care posesorul nu le va putea citi ori modifica, aceasta făcându-se “de la centru”.
Sistemul L.U.C.I.D. va avea un centru de stocare şi prelucrare a datelor, alimentat cu informaţii “de la toate sursele” conectat la un sistem automat de traducere poliglotă.
Ce înseamnă “de la toate sursele”? Înseamnă că informaţiile vor curge în mod continuu către acest centru de la orice agenţie de informaţii, birou, companie, societate, banca, statie de poliţie, magazin, unitate militară, universitate, centru de cercetare, de peste tot. Aceste date sunt culese prin intermediul computerelor şi transmise printr-o reţea informaţională (Internet) către centru.
Deoarece în proiect se specifică că vor exista traduceri poliglote, înseamnă că sistemul va avea surse de alimentare cu informaţii peste tot în lume. Dealtfel, cartela de identitate va avea răspândire mondiala. L.U.C.I.D. devine astfel un sistem mondial de control, o “supermagistrală informaţională” ce va putea controla toate aspectele vieţii private, în orice moment.
Inima sistemului
Centrul de stocare, de prelucrare şi analizare a datelor este denumit oficial Universal Computerized Identification Clearing-house Resource Center şi se află lângă Washington, la Fort Meade, Maryland. Pentru un necunoscător, numele acesta nu înseamna nimic. Acest centru este însă, încă din anul 1954, sediul celui mai puternic for politico-militar al SUA, prea puţin cunoscut opiniei publice române.
Este vorba de Agentia Nationala de Securitate (National Security Agency – NSA), inima şi creatoarea agenţiilor de informaţii interne CIA şi FBI. Totodată NSA este a doua bază ştiinţifico-militară (ca mărime) după Pentagon, însă pe primul loc în deţinerea de tehnici militare secrete, de concepţie tehnologică revoluţionară, care depăşeşte cu 15 ani cercetările ştiinţifice “laice”.
Baza de la Fort Meade, datorită tainelor şi tehnologiilor uimitoare deţinute, este denumită de americani “Curtea Misterelor” (Puzzle Palace). Echipamentele digitale ale NSA ar putea părea unor profani ca fiind de domeniul ştiinţifico-fantasticului. Toate acestea au fost însă realizate printr-un efort financiar uriaş şi printr-un program de cercetare aprobat de Congresul SUA şi intitulat DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency).
Astfel, programul DARPA a luat fiinţă încă din anul 1970, şi s-a ocupat îndeosebi cu crearea arsenalului războiului rece: sateliţi de spionaj, diverse tipuri de arme laser, arme pentru influentarea condiţiilor atmosferice, arme psihoelectronice etc. Multe din acestea sunt încă necunoscute multor membri ai Congresului SUA.
NSA a luat fiinţă pe 4 noiembrie 1954. Este singura agenţie de stat care nu are conducere superioară proprie, ci este dirijata de un consiliu de conducere denumit COMSEC, alcătuit din membri ai diferitelor ministere (de externe, justitie, comerţ, economic) şi comandanţii fiecarei arme ale forţelor armate SUA.
NSA este cea care a creat şi celelalte trei mari agenţii militare de informaţii care, împreună, formează încă din anii ’60 un uriaş sistem de reţele informaţionale: CIA (Central Intelligence Agency – Agenţia Centrală de informaţii), AFSS (Air Force’s Security Service – Serviciul de Securitate al Forţelor Aeriene) şi NIS (Navy’s Intelligence Service – Serviciile de informaţii ale Marinei). Un alt “braţ” al NSA este NASA (National Aeronautical and Space Administration), folosită îndeosebi pentru scopurile militare ale SUA, “oamenii de pe luna şi celelalte fiind doar o faţadă”. Prin intermediul NASA, NSA deţine controlul absolut al spaţiului datorită sateliţilor şi al iniţiativei de Apărare Strategică “Star Wars”.
Dar NSA are un scop bine determinat. Crearea ei s-a produs în urma semnării în anul 1947 a unui acord (UKUSA PACT) între Marea Britanie, SUA, Canada, Noua Zeelanda, Australia, ţările NATO, Japonia şi Corea de Sud, acord ce stabilea crearea de către aceste ţări a unui sistem informaţional comun pentru supraveghere civilă cu centrul la Fort Meade.
Acum putem înţelege perfect de ce L.U.C.I.D. şi-a ales ca sediu tocmai baza strategică a Agenţiei Naţionale de Securitate şi ce consecinţe are controlul efectuat de NSA asupra tuturor cetăţenilor lumii.
Deja aplicarea proiectului L.U.C.I.D. a început mai înainte de publicarea sa în “Narc Officer”. Congresmenul Neal Smith declara în octombrie 1993 ca la Fort Meade s-au vărsat 392 milioane $ pentru Centrul Naţional de Identificare ce urmează a intra deplin în functiune în 1998.
Totodată, s-au creat structurile informaţionale ce vor deservi sistemul, printre care amintim:
- National Reconnaissance Office (Biroul Naţional de Recunoaştere) care cuprinde sistemul sateliţilor de spionaj,
- National Crime Informational Center (Centrul Naţional de informaţii criminalistice),
- IAFIS (Integral Automated Fingerprint Identification System (Sistemul integral de identificare automată a amprentelor) etc.
Toate aceste anexe şi legătura funcţională dintre ele au fost dezvăluite în periodicul “Federal Computer Week” din 1995. În plus, se urmăreşte crearea până în 1999 a unei reţele computerizate fără fir pentru interconectarea acestor centre, reţea denumită Federal Law Enforcement Wireless Users Group, după modelul fără fir WWW folosit astăzi în internet.
Ce înseamna deci crearea şi punerea în funcţiune a acestor centre?
Desigur:
- automatizarea şi computerizarea tuturor unităţilor social-economice şi judiciare şi legarea lor în reţea;
- crearea bazei de date mondiale privind identitatea şi cazierul cetăţenilor;
- plasarea de automate publice (gen ATM) pentru recunoaşterea identităţii prin intermediul cartelei electronice şi pentru supravegherea populatiei.
Cartela universală biometrică
Elementul cheie al întregului sistem este cartela universală biometrică de identitate. Prin conectarea acestei cartele la computerul central din Fort Meade, absolut toată activitatea zilnică a unei persoane poate fi înregistrată şi analizată. În acest scop, proiectul prevede dotarea internaţională cu centre de emitere a cartelelor, centre înzestrate cu o minusculă cameră video digitală, pentru producerea cartelelor unice pentru fiecare individ.
Mai mult, chiar maternitătile vor avea astfel de centre pentru fixarea identităţii nou-născuţilor, fiecăruia atribuindu-i-se un cod care nu se va putea modifica pe toata durata vieţii.
Cartela universală biometrică este o cartelă inteligentă (smart card) de mărimea unei cărţi de credit obişnuită, din plastic, având însă încorporat un puternic computer cip cu o putere de stocare mai mare de 5 giga-bytes (adică aproape 2000 de pagini de informaţii despre fiecare persoană!) dispunând şi de bandă magnetică. Prin intermediul unităţilor de citire a cartelei (fixe ori mobile, dotate cu scaner şi ecran cu cristale lichide – gen unităţi ATM), orice individ se conectează direct la superordinatorul din Fort Meade. Totodată, microcipul permite şi înscrierea informaţiilor pe cartela.
Denumirea cartelei este Universal Biometric Card (UBC) – cartela universală biometrică. Ce înseamnă “universală”? Înseamna ca va îndeplini funcţiile tuturor documentelor ce stabilesc legătura individului cu societatea: buletin de identitate, carnet de conducere, carte de munca, de sănătate, cont bancar, într-un cuvânt, totul.
Se prevede chiar ca automobilul, calculatorul personal şi orice alt sistem electrocasnic să nu poata fi pus în funcţiune decât la recunoasterea posesorului cartelei. Este un sistem de îngrădire totală a libertăţii umane.
Ce înseamnă “cartela biometrică”? Înseamnă că UBC va putea stoca elemente de recunoaştere obţinute prin măsurători biologice, adică: codul genetic ADN, anticorpi specifici, fotografii digitale faţă şi profil precum şi fotografia irisului, amprentele digitale şi plantare (ale tălpii piciorului), eşantioane sonore ale vocii, etc. Toate acestea demonstrează cât se poate de limpede că scopul acestei cartele este controlul şi supravegherea strictă a persoanei. Aceste date vor servi la recunoasterea posesorului cartelei atunci când doreşte s-o întrebuinteze.
În prezent exista deja în aplicaţie următoarele metode de recunoastere:
- recunoaşterea amprentelor digitale.
Astăzi aproape toate aparatele de utilizare a cartelelor de credit bancar (ATM) au în partea inferioară un sistem de recunoaştere a amprentei digitale. Sunt folosite de asemenea şi pentru accesul personalului bancii în trezorerie.
- recunoaşterea geometriei palmare.
Un scanner laser citeşte configuraţia geometrică a palmei şi o compară cu cea de pe cartelă. Exemple de utilizare curentă: pentru personalul diferitelor aeroporturi (ex. San Francisco); pentru Parlamentul Columbiei – spre a fi asigurat votul complet şi individual al tuturor parlamentarilor; la băncile din Rusia, etc.
- recunoaşterea amprentei plantare (a tălpii).
Este una din cele mai sigure metode de recunoaştere şi este folosită îndeosebi de FBI.
- recunoaşterea acustică.
Metoda de identificare a vocii posesorului. Este folosită în prezent în ţările occidentale pentru înalţii funcţionari de stat.
- recunoaşterea optică.
Aici sunt mai multe posibilităţi. În primul rând este vorba de recunoaşterea feţei şi compararea imaginii obţinute de camera video digitală cu fotografia de pe cartelă. Este tehnologia Face Recognition.
Astăzi, firma americana Mirror Inc. pune în vânzare echipamentul numit Face-to-Face, dotat cu cameră digitală şi computer, echipament ce poate recunoaşte identitatea unei persoane chiar dacă este machiată sau poartă ochelari.
Se apreciază însă că unităţile de citire a cartelei vor fi dotate şi cu tehnologia intelligent Video a companiei Integrated Systems, Inc. (Norcross, Georgia, SUA), ce poate recunoaşte nu numai fizionomia, ci şi “limbajul trupului”, caracteristicile de mişcare proprii fiecărui individ. Mii de astfel de camere vor putea supraveghea locurile publice (si nu numai), putând recunoaşte (fără contact direct) orice individ.
Astăzi, astfel de camere sunt instalate în majoritatea ţărilor vestice pentru controlul arterelor publice (în Marea Britanie nu mai puţin de 300.000 de camere video inteligente). Totodata, aceasta tehnologie s-a folosit de către politia SUA pentru supravegherea şi controlul Jocurilor Olimpice de la Atlanta, 1996.
În plus, pe lângă cele două metode de recunoaştere optică (a feţei şi a mişcărilor trupului), este în utilizare astăzi metoda Iris Scan de recunoaştere a configuraţiei irisului, unică pentru fiecare individ. O microcameră scanner digitală înregistrează imaginea irisului şi o transformă într-un cod (Iris Code). Apoi se compară cu cel înscris pe cartelă şi se face identificarea. Camera poate fi ascunsă, citind de la distanţă irisul şi recunoscând într-o secundă peste 400 de caracteristici irisologice.
- recunoaştere genetica.
Tehnologiile de vârf asigură astăzi recunoaşterea rapidă a ADN, unic pentru fiecare persoană. Statele Unite au zeci de bănci ADN folosite îndeosebi de către FBI, care a alcătuit un catalog general ADN pentru cetăţenii SUA. Este o metoda ce poate produce mari discriminări (de pildă, un individ poate fi refuzat la angajare pe motivul “necorespunderii” codului genetic)
Aşadar, dacă ne închipuim că UBC este o cartelă pusă în slujba noastră, ne înşelăm amarnic. Scopul eliberării sale este în primul rând supravegherea non-stop a posesorilor. Cum non-stop, din moment ce nu o vom folosi decât ocazional, puteţi întreba? Ei bine, proiectul L.U.C.I.D., prevede eliberarea, în scopul obţinerii datelor “necesare recunoaşterii”, a diverselor tipuri de “senzori biometrici cu acţiune de la distanţă şi senzori ai cartelei biometrice”!
Între astfel de senzori cu acţiune de la distanţă sunt incluse şi camerele intelligent Video de care am vorbit, ce pot fi instalate oriunde. Un alt tip de senzori telecomandaţi sunt cei pentru detectarea prezenţei. Cu alte cuvinte, un control total, cu înnăbuşirea completă a libertăţii umane, cel mai mare dar de la Dumnezeu.
Ce altă metodă de control mai este prevăzută?
După cum am văzut, un organism anexă al LUCID este NRO – National Reconnaissance Office, adică sistemul sateliţilor de supraveghere. Ne putem imagina ce control înfricoşător urmează a fi efectuat asupra civililor dacă amintim numai că tehnologia din 1997 permitea identificarea precisă pe fotografii a unor obiecte de dimensiunile unei mingi de golf aşezate pe sol, sau citirea unui text cu aceleaşi dimensiuni. În plus, detectorii electronici ai sateliţilor vor localiza semnalul acelor “senzori ai cartelei biometrice”, stabilind cu precizie poziţia fiecărui individ, în orice moment, oriunde în lume.
Iar dacă vom arunca cartela, nu vom putea nici măcar deschide uşa automobilului personal, nefiind recunoscuţi. Închipuiţi-vă că mii de oameni vor “pierde” aceste cartele, datorită fobiei ce se va declanşa sub amenintarea acestei superputeri înfricoşătoare. Altele se vor fura şi astfel, încet dar sigur, se va ajunge la unica soluţie “sigură şi rezonabilă”: plasarea microcipului pe mână sau pe frunte …
Stadiul actual al L.U.C.I.D.
Vom încerca să vedem care este situaţia actuală privind eliberarea cartelelor de identitate în lume. Trebuie remarcat că, datorită unor incompatibilităţi naţionale, unicitatea cartelei încă nu întruneşte un consens global, aflându-se în circulaţie însă tipuri asemănătoare între ele, pentru obişnuirea populaţiei cu sistemul şi acceptarea fără probleme a unei cartele unice mondiale. Un exemplu tipic în acest sens este, după cum vom vedea, cartela Schengen de uz european.
Dar să analizam întâi situaţia altor ţări ale lumii, începând cu:
a. Statele Unite ale Americii.
În SUA, introducerea unei cartele electronice de identitate s-a propus pentru prima data în 1981, îndată după lansarea în anii 70 a “noului sistem economic”. Astfel, la propunerea FBI, CIA şi a Ministerului de Exteme al SUA, Ronald Reagan a introdus un proiect de lege în acest sens. În ultimul moment însă, mişcat de întervenţia de protest a lui Martin Anderson, mâna dreapta a presedintelui, care comparase noua cartela (cu cod unic) cu tatuajele făcute de nazişti deţinuţilor din lagărele de concentrare, preşedintele a uzat de dreptul de veto şi, pe toată durata administraţiei Reagan, problema nu a mai fost readusă în discuţie.
După alegerea lui Bill Clinton în 1993, s-a lansat programul de ocrotire medicală ce prevede dotarea fiecărui cetăţean SUA cu o cartelă medicală de identitate, de fapt o cartela UBC lansata într-un mod diplomatic, abil.
Cartela de sănătate este o cartelă “smart card” ce poate stoca până la 2000 de pagini de date personale, folosind tehnologii recente de înregistrări biometrice: date, imagini vizuale, amprente digitale şi vocale, etc. Nu poate fi stearsă, nu e înfluenţată de câmpuri electromagnetice şi rezistă la temperaturi de până la 200o F (94o C). Este produsă de firmele Laser Card Systems Corporation şi Drexler Technology Corporation.
Faptul că s-a impus deţinerea amprentei vocale denota clar scopul cartelei care nu este deloc “medical”, ci de control şi supraveghere: specialiştii apreciază că orice persoană poate fi identificată (datorită băncii de amprente vocale de la sediul central) în chiar momentul răspunderii la telefon!”
În paralel, alte două programe pentru eliberarea cartelelor “smart cards” au pus în circulaţie cartele pentru studenţii şi elevii SUA, precum şi pentru muncitorii angajaţi de stat.
Vedem deci că americanii sunt obişnuiţi încet-incet cu ideea cartelei biometrice, existând deja pe piaţă astfel de smart cards pentru diverse scopuri sociale, urmând ca UBC să înglobeze toate funcţiunile acestora. De pildă, în majoritatea statelor SUA s-au pus de câţiva ani în circulaţie şi “cartelele de conducere auto”, care conţin date biometrice. Un alt tip de cartelă biometrică multifuncţională este cea folosită de armata americana: cartela MARC (nume sugestiv, MARK în engleza însemnând “semn”, în analogie cu “semnul fiarei”).
Această cartelă a stârnit vii proteste chiar şi printre înalţii ofiţeri ai armatei datorită posibilităţii de control ce se poate efectua prin intermediul ei asupra posesorului. Unii ofiteri au ajuns chiar în faţa Curtii Martiale. De pildă, capitanul Joel Kirk, condamnat pentru refuzul de a dona sânge în vederea înscrierii ADN pe cartelă, declara la proces:
“Devii sclavul acestui sistem. Există foarte puţine diferenţe între o “MARC-are” pe care o ţii în mână şi o altă “MARKare” pe care ţi-o vor implanta pe mână!”
Cât priveşte însă UBC, din 1994 şi până în 1996 au avut loc două iniţiative de lansare a cartelei universale de identitate. De curând însă (1996), proiectul de lege nr. 999 (666 întors!) prezentat de senatorul Texasului (dl. Hutchinson) este ultimul proiect legislativ legat de UBC, care prevede eliberarea unei cartele biometrice de identitate ce conţine, pe lângă computer chip, şi un cod magnetic barat.
b. Alte state ale lumii
Sistemele electronice de supraveghere a identităţii prin intermediul smart cards aplicate de guvernele diferitelor ţări nu sunt decât experienţe ale SUA în vederea unui rezultat cât mai sigur la introducerea UBC în propria ţară. Astfel:
- în 1994, în Mexic s-au pus în circulaţie (de către CIA şi omonima ei mexicană NAFTA) 46 de milioane de cartele smart cards de identitate pentru a se asigura “votări libere”, fără posibilitatea de manipulare a voturilor. Firmele implicate au fost Polaroid, IBM, Booz-Allen & Hamilton şi firma Oracle.
- tot în anul 1994 în Singapore s-a încheiat un program de dotare obligatorie a fiecărui cetăţean cu o cartelă inteligentă ce conţine: fotografie aplicată, amprenta digitală, cod numeric matricol unic pentru stabilirea identităţii, codul de asistenţă medicală, contul bancar şi oricare altă informaţie” considerată necesară” de către guvern. (Sunday Magazine, October 1994, Sydney, Australia).
- în Thailanda s-a introdus unul dintre cele mai moderne şi sofisticate sisteme de control a identităţii, cu echipamente digitale care în ţările occidentale sunt prohibite, realizându-se o supraveghere strictă asupra activităţii zilnice a cetăţenilor.
- în Australia este deja cunoscut cazul mult discutatului “centru telefonic” Deakin care s-a dovedit în realitate a fi una dintre cele mai puternice baze informaţionale computerizate pentru prelucrarea datelor de identitate privind ţările răsăritene şi australe, având legătura nemijlocită prin satelit cu “baza-mama” de la Fort Meade.
- Alte sisteme de supraveghere cu ajutorul “smart cards” sunt deja funcţionale în Taiwan, Guatemala, precum şi în tarile din nordul Africii.
La ce consecinţe dezastruoase pot duce discriminările produse prin aceste sisteme de identitate “made în USA” se poate deduce din genocidul comis în 1995 în Ruanda (Africa) unde baştinasii au fost mândri să primească de la stat noile cartele înteligente de identitate, devenind “cetăţeni oficiali”. Decizia a fost însă tragică: forte înarmate ale tribului Hutu, efectuând raiduri asupra localităţilor ruandeze, împuşcau pe loc orice deţinator al unei cartele de identitate a tribului Tutsi.
Încetul cu încetul, în toată lumea va funcţiona o reţea unică de control şi supraveghere a identităţii, în conformitate cu planul L.U.C.I.D. În ceea ce priveşte statutul aparte al Europei, pe acesta îl vom analiza într-un capitol separat. Să vedem acum, însă, care este tendinţa de evoluţie a proiectului L.U.C.I.D.
Proiecte de viitor
Concomitent cu răspândirea tentaculelor uriaşei caracatiţe L.U.C.I.D., se observă tendinţa de concentrare a puterii politice, economice şi militare mondiale într-o conducere unică, planetară. O astfel de guvenare, care deţine controlul unui sistem total de supraveghere, aşa cum este L.U.C.I.D., nu poate fi decât totalitară. Ce se va întâmpla oare dacă la conducerea unui astfel de regim se va ridica un Hitler, un Stalin sau un Pol Pot? Consecinţele nu pot fi decât cele descrise în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul.
Dar să analizăm acum faptele concrete. Pe 4 decembrie 1993, Bill Clinton a propus la o conferinţă ţinută la Oxford crearea unei Armate Mondiale ONU, idee acceptată şi pusă mai apoi în practică. Tot despre o conducere mondială a vorbit în 1996 şi ex-preşedintele Mihail Gorbaciov, într-o cuvântare ţinută la “State of the World Forum”, la baza militară Presidio de lângă San Francisco, declarând că “este nevoie de o guvenare mondială şi o religie mondiala”(!). La aceeasi conferinta participa şi Bill Gates, presedintele Microsoft, companie cu mare implicare în realizarea proiectului L.U.C.I.D.
Tot în Statele Unite, ca urmare a datei limita de punere în exploatare a sistemului L.U.C.I.D., la 1 ianuarie 2000[49], preşedintele Bill Clinton, prin Decretul Prezidenţial Nr. 13010 din 15 iulie 1996[50], decide crearea unui centru uriaş de birouri computerizate care să însumeze echipamente de control civil de ultimă oră, centru denumit “President’s Commision on Critical Infrastructure Protection”. Totodată, este legiferată crearea unei unităţi armate poliţieneşti, cu acţiune mondială, denumită IPTF (Infrastructure Protection Task Force), formată din FEMA, CIA, FBI, şi… NSA. Totodată, această unitate are controlul strict asupra reţelei internet, împotriva unor eventuale “acţiuni teroriste computerizate”.
În acest scop s-a creat echipa speciala Global Cyber – Cops Corps pentru supravegherea abonaţilor reţelei.
De fapt, toţi sunt acum obligaţi să se conecteze la internet (NE: nu ştim dacă printr-o lege, însă practic în America calculatorul este similar cu televizorul de la noi). Tot în 1996, Bill Clinton, declara că doreşte ca fiecare american să aibă în casă un computer personal (PC) conectat la internet. Pentru aceasta, NSA a însărcinat un consorţiu de companii specializate să creeze un sistem unic de control al PC-urilor, sistem deja funcţionabil ce are particularitatea ca, în orice punct de pe glob, nimeni nusi va mai putea aprinde computerul fără a fi îndentificat de către acesta prin intermediul … cartelei personale de identitate. În acelaşi sens, “Microsoft” a declarat ca va crea un program prin care UBC va putea fi conectat la orice PC pentru schimburi financiare şi tranzacţii comerciale immediate.
Tendinţele viitoare ale sistemului prevăd ca în curând toate echipamentele electrocasnice să aibă un sistem de identificare prin cartelă. Aşadar, propria maşina sau televizor nu mai pot fi puse în funcţiune decât prin UBC.
Vorbind despre televiziunea viitorului, presedintele Bill Clinton a delegat firma Oracle Software Corporation să perfecţioneze un model de televiziune-computer legat la internet, toată reţeaua mass-media vizuală urmând a fi supusă aceluiaşi control strict. Noua reţea se va numi ITV – interactive TV – şi prin intermediul său de la centrul de date se va putea controla direct orice PC, orice telefon portabil digital, televizor, aparat electric cuplat la reţea, etc.
Acest program este denumit Inferno (!) ( NE: Inferno este un sistem de operare foarte portabil (funcţionează pe diverse tipuri de dispozitive şi în diverse medii: afaceri, acasă, mobil) şi care este dezvoltat special pentru reţele de calculatoare) şi este un produs al companiei Lucent (!!) Techonologies (NE: împreună cu Vita Nova), creată de AT&T din fosta Bell Laboratories (NE: rezultată în urma spargerii AT&T în mai multe companii în 1983). Sugestiv este şi faptul că limbajul sistemului de operare al Inferno se numeşte Limbo (iad) iar protocolul de interconectare poartă numele de Styx (iarăşi iad!). Mai mult, noile birouri ale firmei Lucent se află la numarul… 666 al Fifth Avenue, New York”.
Aşadar, toţi abonaţii internet vor putea fi de la distanţă verificaţi, văzuţi şi ascultaţi chiar prin intermediul propriilor computere-TV. Programul de creare a reţelei mondiale interactive prevede ca data de inaugurare sfârşitul anului 2000.
Iată deci că totul se îndreaptă către o îngrădire totală a libertăţii (dar cu un aspect de “totală libertate”) şi o supraveghere cât mai strictă realizată prin mijloace extrem de sofisticate, totul la scară mondială. În plus, puterea globală politico – economico – militară se grupează într-un singur centru. Prin urmare, extrem de curând nu va mai fi nevoie decât de UN CONDUCATOR: ANTIHRIST! Pentru atingerea acestui scop toată infrastructura este deja creată sau în curs de finalizare.
Semnul fiarei
Cunoscând toate aceste evoluţii, mulţi vor “face pierdută” cartela, alţii o vor pierde cu adevărat, iar altele se vor fura. În plus, soluţia cartelei de identitate nu oferă o adevărată protecţie a datelor personale, îndeosebi pentru utilizatorii internetului putându-se extrem de uşor “sparge” coduri şi extrage informaţii din orice computer conectat la reţea. Astfel, s-a aflat recent de introducerea în internet, de către spărgătorii de coduri, a programelor Password Sniffer şi Password Breaker care distrug filtrele speciale Firewalls de protecţie a datelor.
Iată însă că s-a dovedit acum că este posibilă şi “spargerea” unei “smart card”! Marcus Kuhn, de 25 de ani, din Germania, a făcut publică reuşita încercării sale de a “sparge” codul unei cartele electronice inteligente de credit spre a demonstra insecuritatea acestei tehnologii.
De aceea, la o conferinţă IBM de la Palm Springs, California, răspunzând la o întrebare privind securitatea cartelelor de identitate, dr. Mary Jane England, oficial al administraţiei Clinton şi iniţiatoarea programului privind distribuirea cartelei de asigurare medicală în SUA, declara că smart card “este o idee minunată, dar ar putea fi mai bună implantarea unui cip direct în ureche! Trebuie să mergem dincolo de ajutorul îngust oferit de cartelele inteligente şi să punem în practică tehnologii deja existente.”
Aşadar, iată realizându-se practic proorocirea din Apocalipsa Sfântului Ioan: “semnul pe mana sau pe frunte”, numărul fiarei, este un implant al biocipului de identitate în corp, asigurându-se astfel o protecţie eficientă împotriva pierderii ori a furtului cartelei. De altfel, chiar L.U.C.I.D. Project prevede, în timp, înlocuirea cartelei cu biocipuri implantate, tehnica care în prezent este deja experimentată cu succes (NE: de ani buni), la scară mondială, pentru marcarea animalelor”.
Ce este acest biocip ? Este un “computer-cip” micro-emiţător care se implantează cu ajutorul unei seringi speciale sub piele. Microcipul conţine un cod pre-programat cu un număr unic de identitate care nu poate fi alterat. Modelele folosite astăzi se numesc Transponder (de la Transmitter şi Responder). Este un microcip înstalat într-o capsula specială de mărimea unui bob de orez. Biocipul este “pasiv”, adică nu conţine baterii, emiţătorul fiind activat de un semnal radio de 125 khz la apropierea unui scanner pentru control.
Astfel, scannerul determină emiterea codului care este afişat pe un ecran cu cristale lichide. Pentru a se evita deplasarea biocipului sub piele, e fixat prin minuscule fibre de sticla, extragerea neputandu-se realiza decât printr-o operatie specială de microchirurgie.
Dimensiunile capsulei sunt de 11 x 2,1 mm şi 67 mg. Nu provoacă reacţii de respingere deoarece este confecţionat dintr-o sticlă specială biologică. Se apreciază că pe viitor biocipurile vor fi produse pe baza de proteine (înlocuindu-se pirita), fiind astfel mult mai rapide.
Astăzi, firma americana Destron IDI (Colorado) comercializează microcipuri pentru implant animal prin intermediul companiei Infopet. Se spune ca aceste biocipuri constituie “soluţia perfectă” pentru stabilirea cu precizie a identităţii oricărei fiinţe vii.
Dar biocipurile au fost deja implantate şi subiecţilor umani. Este cunoscut cazul lui Timothy Mc Veigh, soldat în armata americană, care a declarat în 1995 ca are un biocip implantat în corp de către FBI”. Oare câţi alţii n-au fost supuşi aceleiaşi operaţii?
Noile tipuri de biocipuri umane, “semnul” apocaliptic, vor permite supravegherea totală, non-stop, în orice punct de pe glob, a oricărui individ. Se află în cercetare cipuri care vor putea fi conectate la reţeaua neuronală a creierului, oferind astfel posibilitatea, pentru cei ce controlează biocipul, să înregistreze imagini vizuale şi auditive neuronale, adică exact ce vede şi ce aude subiectul. Pare de necrezut? şi totuşi, această tehnică este deţinută deja de Agentia Naţionala de Securitate.
Înca din 1986, cercetătorii de la Universitatea din Michigan, în colaborare cu AT&T, declarau că sunt pe punctul de a controla complet înregistrările acustice neuronale şi transmiterea de semnale acustice în înteriorul creierului, omul putând fi astfel “teleghidat”. Recent însă, în 1995, un înalt ofiter al Pentagonului, Lawrence Korb, declara ca un laborator al armatei este pe cale de a conecta biocipul cu neuronii, putânduse astfel obţine o armată de “zombi telecomandaţi”.
“Se deschide o poartă în două direcţii”, spunea Kyle Olson, de la înstitutul de Control al Armelor Chimice şi Biologice. “Pe de o parte avem această armă de tip Frankenstein, iar pe de altă parte ne putem ocupa de probleme privind destinul uman: de pilda, implantându-ne un biocip în encefal vom putea învăţa înstantaneu franceza, sau orice alta limba”.
Aşadar, cu astfel de “avantaje”, implantarea biocipului nu va fi refuzată de nimeni, cu excepţia creştinilor adevăraţi. Ceilalţi vor alerga să primească “marcarea” de bunăvoie. În plus, încă de la nastere, nou născuţii vor fi înjectaţi cu un microcip care-i va însoţi toată viaţa, putând fi detectaţi în orice loc de pe glob, inclusiv prin satelit.
Allan Woodham, în South East Christian Witness (feb. 1996, p. 5-6) scria: “Astăzi americanii au fiecare un cod propriu de asigurări sociale format din 9 cifre, cod care permite conectarea lor la computer pe tot cuprinsul SUA. În curând acest sistem se va înlocui cu unul mai modern, o reţea informaţională de coduri cu 18 cifre ce va putea înmatricula oamenii la scara planetară.
Acest sistem de 18 cifre va fi alcătuit din trei grupuri separate de către 6 cifre: 6-6-6! Implantarea acestui cod chiar sub pielea mâinii drepte, după cum s-a proorocit în Evanghelie (Apoc. 13, 16-18) este acum o realitate. Cei ce vor primi procedeul vor fi controlaţi, localizaţi şi supravegheaţi în toate mişcările. Această tehnologie va duce la un sistem mondial computerizat prin care nimeni nu va putea cumpăra sau vinde fără marcarea cu biocip. Va fi o adevărată dilemă: supunere sau moarte (DO or DIE)!”
Vedem aşadar cât este de înfricoşător rezultatul proiectului L.U.C.I.D. şi că, practic, asistăm la implinirea proorociei Apocalipsei. Aceasta arată cât de aproape se găseşte apariţia pe scena mondială a lui Antihrist. Noi, oare, suntem pregătiţi? Avem dramul de credinţă necesar mântuirii? Sau rămânem nepăsători, nevăzând şi neauzind un adevăr deja evident?
“Intrarea în Europa”
Expresie arhicunoscută şi excesiv întrebuinţată de ziariştii şi oficialitaţile române. Toţi vor să “intre în Europa”, creând în mass-media o atmosfera de febrilitate, o psihoză a dorinţei de a fi şi românii consideraţi “în rând cu lumea”. Câţi dintre dumneavoastră ştiu însă că totul nu este decât un camuflaj pentru cu totul alte înterese decât cele ale românilor?
Dar despre România vom discuta la timpul potrivit. Să vedem acum care este stadiul punerii în practica în Europa a uriaşului proiect L.U.C.I.D. şi care sunt particularităţile lui. Veti fi uimiţi de repeziciunea cu care se precipită lucrurile şi veţi afla unele consecinţe ale planului care nu sunt deloc liniştitoare pentru noi. Tocmai de aceea nu le veţi putea descoperi în nici un caz în presa românească, nici măcar în cea ecleziastică, deşi ar fi trebuit să tragă prima semnalul de alarma, aşa cum se întâmplă, de pilda, în Grecia.
Vom căuta, de altfel, să păstrăm această raportare continua la Grecia, deoarece este singura ţară ortodoxă din Uniunea Europeană, iar experienţa ei amară, de până acum, poate fi pentru noi spre luare-aminte! În plus, în 1997 a început aplicarea oficială în Republica Elena a unui tratat european ce-şi are originea în deja cunoscutul L.U.C.I.D. Project. Este vorba de:
Acordul Schengen
Ideea creării unei comunităţi europene a fost iscălită pentru prima oară, în aprilie 1951, de Franta, R.F. Germania, Italia şi ţările Benelux. Ideea a devenit fapt prin semnarea acordului de înfiinţare a Comunităţii Economice Europene pe 25 martie 1957 la Roma.
Înca de la început, unul dintre scopurile declarate ale acordului a fost eliminarea graniţelor interne între ţările membre. Treizeci şi cinci de ani mai târziu, în 1992, prin semnarea tratatului de la Maastricht, fosta CEE devenea Uniunea Europeană. Extrem de important este de remarcat faptul că, deşi fosta CEE era constituită legal, având personalitate juridică încă din anul 1957, noua Uniune, deşi în plină activitate politico-economică, încă nu avea, în 1997, această calitate.
Să vedem acum adevăratul rost al acestei uniuni “între cei puternici” şi consecinţele ei asupra ţărilor slabe din punct de vedere economic:
Pe data de 14 iunie 1985, în micul orasel Schengen din Luxemburg, Franta, Germania, Olanda, Luxemburgul şi Belgia semnau un acord care avea să se dovedească a fi “copiat” după schiţele proiectului L.U.C.I.D.: Acordul Schengen, acord care prevedea eliminarea totală a granitelor interne între ţările membre ale Comunităţii.
La 19 iunie 1990, cele cinci ţări fondatoare au semnat iarăşi Acordul, de data aceasta având deja toate organismele executive constituite. În ceea ce priveşte celelalte ţări ale Comunităţii:
- în acelaşi an (27.02.1990) a fost inclusa Italia;
- în 1991 (26.06) Spania şi Portugalia;
- în 1992 (06.11) Grecia şi Austria;
- în 1996 (decembrie) Danemarca, Suedia şi Finlanda.
Două ţări s-au opus categoric semnării acordului: Marea Britanie şi Irlanda.
La 22 decembrie 1994 Consiliul Schengen hotărăşte intrarea în vigoare a Acordului, începând cu data de 26 martie 1995.
În zorii zilei de duminica 26 martie 1995, în 15 ţări ale Uniunii Europene intra în funcţiune Acordul Schengen, prin care graniţele interne între ţările membre se desfiinţează, în schimb graniţa extenă a noului “Teritoriu Schengen” – cum este numită acum Uniunea – devenea impenetrabilă. Prin acest acord, cetăţenii ţărilor unionale nu mai sunt supuşi controlului vamal la trecerea pe teritoriul vecin, creându-se însă discriminări pentru cetăţenii ţărilor terţe, nevoiţi fiind chiar să folosească culoare speciale de control la punctele de trecere a frontierei.
Iată că am ajuns la un cuvânt des folosit în prima parte a lucrării noastre: control. Desigur, un control eficient are nevoie de un sistem informational eficient. Iar un sistem informational eficient nu poate fi decât o copie perfectă a L.U.C.I.D. Ei bine, acest sistem european există, este deja în funcţiune şi a fost specificat în amănunţime în textul oficial al Acordului Schengen (art. 92-119). Numele său este: S.I.S.
Schengen Informational System
SIS este un program de îndosariere electronică, de dimensiuni uriaşe, “poate cea mai mare înregistrare umană din istoria omenirii”, care deţine date complete despre cetăţeni şi care are posibilitatea de urmărire şi supraveghere continuă şi imediată. În 1995, arhiva SIS din Strasbourg continea 2.300.000 de indivizi, iar în 1997, deja îndosariase peste 9.000.000 de oameni.
Ce prevede SIS ?
Prin Acordul Schengen, poliţia unională este imputernicită a deţine date complete despre orice persoană, având posibilitatea de control şi acţiune armată rapidă în orice moment, până la 20 km de la granită, dacă conducerea poliţienească “va considera” că sunt puse în pericol interese interne sau externe. În plus, la granitele Schengen controlul este întărit, prevăzându-se (remember L.U.C.I.D.!) eliberarea pentru toţi cetăţenii Uniunii a unei … cartele electronice de identitate!
Desigur, deoarece şi locuitorii unor terţe ţări vor fi nevoiţi să treacă prin acelaşi control electronic, în paralel guvernele acestor ţări europene nemembre ale Uniunii se străduiesc să-şi doteze cetăţenii cu cartele identice, pentru ca în momentul acceptării lor ca membri deplini (vezi România), totul să se petreaca firesc, fără şocuri tehnologice.
Acest sistem uriaş prin care orice cetăţean care trece graniţa Schengen este automat înscris într-un dosar computerizat (vezi, pentru aceasta, codul barat de pe ultima filă a paşapoartelor româneşti) are nevoie, desigur, de un centru care să deţină banca de date. Acest centru este un computer enorm aflat la Strasbourg, la subsolul unei cladiri cu aspect neutru, a cărui bază de date este alimentată încontinuu de la filialele naţionale ale sistemului (denumite National Schengen). Aceste date au o gama largă de referinţe, de la persoane umane până la arme şi automobile furate.
Computerul a fost realizat de societatea Sema, alcătuită din reprezentanţi ai firmei germane Siemens şi franceze Bull, cu o cheltuială de peste 40 de miliarde franci francezi. Paza clădirii este asigurată de poliţia franceză. Pentru a pătrunde înăuntru trebuie trecute mai multe controale şi este nevoie de un permis special. Clădirea cuprinde o bază de date centrală în interiorul unei săli subterane de 400 m2, având ca anexe birourile şi o încălzire centrală cu instalaţie de climatizare. Într-o sală învecinată, 30 de operatori supraveghează buna funcţionare a sistemului, secondaţi de reprezentanţi ai celor şapte ţări membre iniţiale (primele cinci ţări plus Spania şi Portugalia).
Datele stocate provin de la terminalele vamale şi poliţieneşti ale frontierelor “teritoriului Schengen” şi sunt trimise sau cerute de la centru, non-stop, spre a putea controla orice călător care străbate graniţa Uniunii Europene într-un sens sau altul (fiind aşadar inevitabil stocate date, atât despre cetăţenii altor ţări, cât şi despre membrii UE).
Forţa de intervenţie Schengen este formată din echipe unite ale poliţiilor principalelor ţări membre:
- Police Judiciare pres les Parquets, Gendarmerie, Police Communale (Belgia)
- Polizeien des Bundes und der Lander (Germania)
- Police Judiciare, Police Nationale, Gendarmerie Nationale (Franta)
- Gendarmerie, Police (Luxemburg)
- Rijkspolitie, Gemeenteropolitie (Olanda)
Sistemul este completat cu o anexă denumită SIRENE, un organism politico-judiciar ce permite contactul imediat al puterilor poliţieneşti şi Judiciare dintr-o ţară cu sistemul omolog din celelalte ţări membre, spre a fi asigurate fluenţa non-stop a datelor şi conlucrarea acţiunilor Judiciare. Pentru aceasta, datele provenite de la sistemele National Schengen se împart in:
- persoane “indezirabile” teritoriului Schengen;
- persoane căutate şi motivele căutării;
- persoane aflate sub urmărire;
- persoane dispărute;
- obiecte furate, maşini, arme, cartele de identitate şi paşapoarte furate etc.
Să vedem cam care ar fi scopul “oficial” al SIS. Citim la articolul 93 ca scopul SIS este “păstrarea ordinii şi a siguranţei publice, a siguranţei de stat şi a celei generale, şi aplicarea dispoziţiilor Acordului Schengen înlegătură cu circulaţia persoanelor în statele cuprinse în teritoriu, folosind informaţii transmise prin intermediul acestui sistem.”
Vedem, aşadar, că scopul oficial principal este unul strict poliţienesc, intern şi extern teritoriului (“păstrarea ordinii şi a siguranţei publice, a siguranţei de stat şi a celei generale”) şi abia pe al doilea loc este necesar reglementarii circulaţiei vamale. Mai mult, folosindu-se integral de cartelele “smart cards”, sistemul SIS devine un sistem perfect de supraveghere şi control al cetăţenilor, aşa cum am văzut în cazul proiectului L.U.C.I.D.
Despre Acord
Încă din primele momente ale apariţiei sale în parlamentele ţărilor membre ale EEC, acordul Schengen a stârnit vii proteste, neluate însă în considerare. În linii generale, acordul este contestat]:
- Pentru “îndosarierea electronică” care, practic, este nelimitată, de vreme ce există multe categorii de cetăţeni ce pot intra în registrele gigantice ale centrului de la Strasbourg fără a fi săvârsit vreodată vreo infracţiune. De pildă, după ce criterii o persoană “nedorită” într-unul dintre state va fi exclusă şi din celelalte ţări, membre ale Uniunii, refuzându-i-se dreptul de azil? Apoi, după ce criterii va intra un “suspect” în arhiva la diferitele categorii de infracţiuni, putând a fi astfel stocat în bazele de date ale reţelei poliţieneşti mondiale, devenind “persona non grata”, urmărită de toate unităţile poliţieneşti ale lumii?
- Pentru ca, prin aplicarea Acordului Schengen, particularităţile naţionale ale fiecărei ţări (nemaiexistând graniţe) se elimină, desfiinţânduse astfel caracterul de “naţiune” al poporului respectiv.
- Deoarece acest acord pune în pericol însăşi existenţa constituţiilor naţionale ale ţărilor Europei, dreptul comunitar devenind prioritar dreptului şi legislaţiilor naţionale.
Specific însă pentru Acordul Schengen este faptul că principiul său se bazează pe un aparat poliţienesc totalitar care elimină până şi condiţia de Bază a nepărtinirii judiciare: principiul prezumţiei de nevinovăţie! Aşa cum am văzut şi la Proiectul L.U.C.I.D., acţiunea armată a poliţiei se poate declanşa chiar şi la simpla bănuială că un individ ar intenţiona săvârşirea unei infracţiuni. Citim aceasta la articolul 96/2:
a) “Deciziile se pot fonda pe ameninţarea ordinii publice sau a siguranţei statului pe care o poate prezenta apariţia unui străin pe teritoriul naţional:
b) Un străin pe seama căruia există temeinice presupuneri (!) că a săvârşit fapte infracţionale grave sau pe seama căruia există indicii certe că intenţionează (!) a săvârşi fapte infracţionale pe teritoriul unei ţări membre”.
Aşadar, orice cetăţean poate fi supus urmăririi pentru o simplă bănuială. La fel, articolul 99/2 spune:
“O astfel de înregistrare (a datelor, n.n.) se poate face şi pentru preîntâmpinarea ameninţării siguranţei publice:
a) în cazurile când există indicii certe care duc la supoziţia (!) că persoana respectivă intenţioneaza (!) a săvârşi (…) fapte penale deosebit de grave;
b) în cazurile în care evaluarea totală a datelor persoanei respective, îndeosebi pe baza înfracţiunilor comise până în momentul respectiv, permite presupunerea (!) că persoana avută în vedere va comite şi pe viitor infracţiuni deosebit de grave.”
După cum vedeţi, aceasta este “libertatea” pe care o aduce intrarea în Europa. Cu un astfel de sistem lipsesc doar un Hitler sau un Stalin pentru a se crea un Euroimperiu bazat pe sclavia electronica.
Dar ce mai prevede acordul ? Orice cetatean, pe baza aceluiasi principiu “al banuielii”, poate fi supus “supravegherii discrete”. “Daca controlul special nu este permis în acord cu legislatia unei ţări membre, atunci controlul special se transforma automat pentru teritoriul respectiv în urmarire discreta!”. (Acordul Schengen, art. 99/6)
Cu alte cuvinte, în cazul intrării României “în Europa”, poliţia oricărei ţări membre poate supraveghea discret, fără înştiinţarea autorităţilor române, pe teritoriul naţional, orice cetăţean bănuit de infracţiune sau care a fost văzut în preajma unui individ suspectat de săvârşirea unor fapte penale, deoarece: “Persoanele care însoţesc individul respectiv sunt considerate şi acestea suspecte şi supuse urmăririi discrete” (art. 99/4).
Şi multe alte articole asemănătoare sunt prevăzute în amintitul Acord, spre “protecţia cetăţenilor”. În linii mari, iată care sunt articolele contestate de opinia publică şi de mulţi oficiali ai ţărilor membre UE şi motivele contestării:
- După cum am mai amintit, pentru legiferarea crearii de dosare personale, fie ele şi electronice (art. 92-119);
- Abrogarea principiului prezumţiei de nevinovăţie (art. 40,96,99);
- Anulează secretul vieţii private şi depreciază persoana umană (art.25, 45, 46, 92,94,99, 101,109).
- Este nesigur în ceea ce priveşte protecţia centralizării şi prelucrării datelor, creând adevărate pericole pe teritoriul naţional ori în domeniul vieţii private (sunt cunoscute deja cazuri de “spargere” a codurilor de protecţie, chiar şi la computerele Pentagonului, ori la Departamentul de Justiţie al SUA) (art.108,118).
- cetăţenii nu pot cunoaşte datele înscrise despre ei în dosarul electronic (art. 109, 114.2);
- Provoaca un climat de neîncredere între cetăţeni, suspectându-se chiar şi intenţiile lor (art. 5.1 d,e; 25, 40, 96.2 b);
- Determină creşterea progresivă a rasismului social, din moment ce separă cetăţenii în categorii sociale (art. 5, 25);
- Impiedică libera circulaţie a cetăţenilor (persoanele “clasificate” nu pot circula liber, art. 96, 99) şi cererea de azil (art. 29.4, 32, 35.2, 36-38);
- încalcă Constituţiile, acordurile internaţionale şi convenţiile privind protejarea persoanei (art. 94.4, 95.3);
- Permite urmărirea discretă a cetăţenilor unei ţări fără preinştiinţarea autorităţilor naţionale (art. 40.1,2; 99.6);
- Duce la abrogarea drepturilor naţionalităţilor majoritare (art. 25.1,2.2).
Dupa cum afirmam mai devreme, acordul a stârnit vii proteste în lumea vest-europeană. Pe lângă refuzul categoric al Marii Britanii şi al Irlandei, în prezent există împotriviri şi în Franta şi Italia.
Totul se îndreaptă spre un stat unic, cu o guvernare unică aflată la Bruxelles (lucru deja realizat), cu un teritoriu unic (Acordul Schengen a perfectat aceasta), cu cetăţeni care să aibă pe tot cuprinsul Uniunii o cartelă unică, universală, de identitate (altfel controlul lor ar fi deosebit de dificil), toţi dotaţi cu un cod numeric unic (C.N.M.U.) ce conţine metoda de Numerotare Europeană a Articolelor (!), adică EAN-13, cu numărul 666, fără de care “individul” nu poate face nici cea mai măruntă tranzacţie economică (de pildă, cumpărarea unei pâini).
Toate tind deci către o centralizare şi o conducere ce nu poate ţine cont de particularităţile fiecărei naţiuni. De altfel, prin eliminarea graniţelor interne, aceste naţiuni se vor amesteca, diferenţele dintre ele se vor şterge încetul cu încetul, eliminându-se astfel cultura, istoria şi limba proprie fiecărui neam.
Constituţiile naţionale, încet-încet îşi pierd valabilitatea. Imnul de stat şi drapelul fiecărei ţări vor rămâne doar o amintire istorică.
Cât priveşte credinţa, este cunoscut faptul ca “Uniunea” nu agreează ideea de “religie naţională”, aşa cum este ortodoxia, ci doreşte o religie mixtă, unică, un sincretism “ecumenic” care să fie despărţit de stat, nemaiexistând obligativitatea salarizării clerului”.
Vedem deci că planurile proiectului L.U.C.I.D. sunt aproape realizate. Ultimul pas este acceptarea înmatriculării pe mână şi închinarea la Antihrist. Iar până atunci lumea este pregătită metodic spre a primi voluntar aceasta nouă religie, ultima religie, care va fi un amestec de ştiinţă şi parapsihologie, după cum afirmă cu mult discenământ ieromonahul american Seraphim Rose.
De altfel, chiar iniţialele L.U.C.I.D. pot fi supuse unei interpretări potrivite. Oficial, L.U.C.I.D. înseamnă Logical Universal Communication Interactive Databank (Banca de Date Logica, Universală, de Comunicaţii Interactive). Însă unul dintre specialiştii care au studiat în profunzime amănuntele acestui proiect a găsit (judecând în funcţie de consecintele planului) adevăratul sens al initialelor: Lucifer’s Universal Christian Indentification Device. (Dispozitiv Universal Luciferic de Identificare a Creştinilor).