joi, 23 mai 2013

O explozie solara mare de clasa M5.0 May 22 Mai 2013

O explozie solara puternica s-a produs pe 22 mai 2013, ajungand la clasa M5.0. Aceasta explozie a fost insotita de o emisie radio de 10cm (Ten Flare), ajungand la 350 de unitati de flux solar. O ejectie de coroana imensa (CME) a fost observata parasind locul exploziei. Din fericire doar o parte nu foarte mare va ajunge pe Pamant, dar se asteapta sa produca o puternica furtuna geomagnetica.

PERSPECTIVE REFERITOARE LA DECEMBRIE 2012 SI IMPACTUL SAU ASUPRA ANULUI 2013 de JASMUHEEN


Unii oameni si-au exprimat dezamagirea, spunand ca 21 decembrie 2012 nu a adus marea schimbare pe care o asteptau – dar nu este de loc asa! Aceia dintre voi care mediteaza si sunt acordati la taramurile lor interioare au observat, cu siguranta, un aflux uimitor de energie noua, plin de incantare si de noi posibilitati, asa ca va vom oferi cateva perspective mai profunde, referitoare la aceasta tema.
Aceast moment este si un moment al continuitatii – pastrarea atitudinilor pozitive, pe masura ce continuam sa ne actualizam prin intermediul unor subtile – si totusi complexe – realitati multi-stratificate, ale viziunilor globale tri, cuadro si penta dimensionale. Cu ceva vreme in urma, prietenii mei de Lumina imi spuneau ca peste 6.5 miliarde de oameni vor face aceasta schimbare permanenta si ca portile mai erau inca deschise pentru ca multi altii sa poata accede un alt nivel al transcendentei. Acum insa, portile s-au inchis pentru sistemul nostru planetar, care traieste inca in dualitate, in masura in care noi am facut-o si, de acum inainte, vom putea fi martorii a numeroase conflicte care isi vor gasi tipare mult mai armonioase de rezolvare.
Chiar si acum este inca nevoie in primul rand de actualizare … deoarece stiti ca tiparul de frecventa dominant este cel care da tonul – dar vestea buna este ca cei mai multi oameni sunt acum suficient de dedicati unei tranzitii usoare si ca atat de multi dintre ei sunt constienti de nevoia de a fi inca grijulii cu realitatile pe care aleg sa le sustina si carora le acorda atentie.
Acum, multe taramuri si realitati paralele converg cu lumile inter-dimensionale si noi vom continua tranzitia cu o asemenea usurinta, incat va parea ca nu se intampla mare lucru. Cu toate acestea, in spatele scenei planurilor interioare, intregul tipar al matricei noastre globale s-a schimbat deja – asa ca ramaneti super pozitivi, pentru ca, dupa cum o stim cu totii, noi cream in mod continuu viitorul, prin lucrurile carora le dam atentie astazi, asa ca vom continua sa trecem prin multe rafinari personale si globale, pe masura ce inaintam prin diversele straturi dimensionale, care sunt acum mult mai usor accesibile.
Cand am inceput sa ma gandesc la subiectul efectelor energetice post decembrie 2012, doua prietene de-ale mele, Joanna si Soluntra mi-au trimis si ele informatii privind parerea lor, informatii pe care le adaug mai jos, pentru bucuria voastra – sper, asadar, ca veti putea simti curgerea acestor energii cu adevarat pline de bucurie!
Iata cateva idei din partea Joannei Cherry, din Mt Shasta 
SCENARII PACIFISTE: Predilectia oamenilor pentru drama are acum ocazia sa o ia cu adevarat razna. Dar, la fel ca si in cazul anului 2000, nu avem de ce sa ne facem griji. Asta include asteptarile legate de trei sau mai multe zile de intuneric sau lumina, nevoia de a ne acoperi ferestrele, schimbarile dimensionale rapide (vezi mai jos), schimbarea catastrofala a pozitiei axei sau polilor, lipsa curentului electric si multe altele. Desi o schimbare pasnica este mult mai apropiata inimii mele, nu sunt intr-o stare de negare a posibilitatii unui cataclism. La inceputul anului 2011, am luat in serios doua previziuni si am si transmis mesaje in acest sens. Dar am depasit aceste previziuni – si inca o facem. AM DEPASIT SCENARIILE DIFICILE.
A FOST CREAT UN NOU MOD DE SCHIMBARE: Maestrii inaltati, ingerii si arhanghelii, Prezenta EU SUNT, Mama Gaia insasi si alte divinitati au creat pentru omenire un nou mod de tranzitie, de la o epoca la alta si de la dimensiunea a treia la a patra si la a cincea. Acest lucru nu s-a mai intamplat pana acum. Istoria planetei Pamant este unica in universul nostru. Am trecut de la paradisul original, din cea de-a treia dimensiune, la cea mai profunda intunecime, cu civilizatii revenindu-si partial, doar pentru a esua in final (vezi Lemuria si Atlantida), ACUM, in sfarsit, ne intoarcem acasa si nimic nu ne mai poate opri. Aceasta situatie unica necesita si merita mijloace si cai noi. A devenit important ca aceste sapte miliarde de suflete ale noastre sa faca schimbarea, de aceasta data, in pace, fara sa trebuiasca sa depaseasca efectele unei alte traume.
SCHIMBAREA DIMENSIONALA, PENTRU PRIMA DATA USOARA: Inainte, atunci cand o planeta sau un popor (cum ar fi Anasazi) s-au inaltat de la o dimensiune la alta, schimbarea s-a petrecut repede si dimensiunea initiala nu a mai existat. (Ii multumim lui Drumvalo Melchizedek pentru intelegerea acestui lucru). Pentru sufletele de pe Pamant, a fost creata o cale noua, aceea prin care Mama Gaia insasi se afla simultan in cea de-a treia, a patra si a cincea dimensiune. Aceasta cale permite fiecarei persoane sa treaca dintr-o dimensiune in alta in modul cel mai blad posibil. In prezent, a treia dimensiune paleste si a patra si a cincea devin mai puternice, dar schimbarea este treptata, nu este vorba despre cele trei zile sau orice fenomen de acest gen. Oamenii care opun rezistenta trecerii vor avea un parcurs mai accidentat, dar nimeni nu va fi fortat – cea de-a treia dimensiune nu va disparea brusc, de sub picioarele nimanui.
IZOLARE: Suntem zeite si zei si este important ce credem si la ce ne asteptam. Putem crea ceva dur pentru noi insine (si pentru altii aflati in acord cu noi), daca alegem asta, dar hai sa nu ne asteptam la acelasi lucru pentru toata lumea. Maestrii au asteptat un apel din partea oamenilor, pentru a putea forma o sfera energetica de izolare in jurul persoanelor sau grupurilor care se asteapta la un scenariu dramatic/dificil/cataclismic, al schimbarii. Acest lucru a fost facut. Este perfect in regula, pentru oricine vrea sa creeze dificultati PENTRU EL INSUSI; nu este insa potrivit ca aceasta creatie a lor sa se reverse si sa creeze pentru altii.
PREVIZIUNILE TRECUTE: Nimic din toate acestea nu vrea sa dezonoreze mesajele primite de altii. Multe viziuni din trecut, ale unor clarvazatori autentici (inclusiv de la inceputul acestui an) ERAU posibile pentru acest moment, dar ele nu mai constituie, acum, un motiv de ingrijorare. De exemplu, calugarul tibetan care a primit viziunea intunericului si a lipsei de electricitate este intru totul respectat, viziunea sa a fost o posibilitate care acum nu mai exista, ea nefiind creata de omenire sau necesara Mamei Pamant. In schimb, mesajul prin channeling, conform caruia toti cei care lucreaza pentru bine – inclusiv maestrii, ingerii si Prezentele EU SUNT – „nu fac fata tiraniei” etc, nu este corect. Cei care lucreaza pentru bine sunt mult mai puternici decat cei care lucreaza in slujba raului.
CONCLUZIA – VOINTA OMENEASCA: Vointa fundamentala, omeneasca, pentru speciile noastre si pentru Pamant – cea mai puternica creatie/gand a omenirii – s-a transformat in stare de bine, pe fiecare nivel. Acest lucru este acum adevarat, fie ca suntem constienti de el, fie ca nu. Din acest motiv si datorita numeroaselor apeluri ale oamenilor, maestrii si ingerii au impiedicat si ei exploziile nucleare, conspiratiile pentru al IIl-lea razboi mondial, etc. Noi am ales o miscare cu precadere pasnica, de trecere in epoca Luminii, o epoca a binelui si fericirii pururi infloritoare, a recunoasterii divinitatii, a echilibrului, iubirii, Luminii, intelepciunii si pacii, a restaurarii mediului inconjurator, a guvernarii spirituale, a grijii fata de cei nevoiasi si al oricarui bine am vrea noi sa ni-l imaginam. Datorita insa numarului mare al oamenilor cu asteptari dramatice, este foarte important ca noi, cei care alegem schimbarea pasnica, sa continuam sa o chemam.
Pentru mai multe informatii de la Joanna puteti vedea site-u www.AscensionMastery.com.
De asemenea…
MAREA SCHIMBARE AFLATA IN DESFASURARE de Soluntra King
Am renascut. Iubirea a transformat destula frica, pentru ca noi sa putem trece in Epoca de Aur, in Iubire, Pace si Bucurie. Ne trezim in fata Tiparului nostru Divin si a dreptului nostru Divin din nastere si stralucim asemenea Soarelui ce suntem.
Data schimbarii, 21 decembrie si zilele care au precedat-o, precum si zilele care i-au urmat, au fost si inca sunt uriase – am depasit punctul de trecere in inimile noastre. In dimineata zilei de 22 decembrie, eu am simtit ca nu mai aveam nevoie sa simt pulsatia de Lumina si constiinta a Centrului Galactic de acolo, de departe. Inainte de asta, trebuia sa trecem prin punctul de trecere din inima noastra si apoi prin cel din inima Centrului Galactic. Acum, toate acestea sunt in noi insine.
In procesul schimbarii, am renascut si acum, asemenea unui nou nascut, avem nevoie sa ne odihnim si sa ne purtam de grija. Pamantul este acum o stea, inima sa a facut si ea schimbarea, la solstitiu. Am lucrat ani la rand cu Soarele Pamantului Interior – si acum, in inima mamei noastre straluceste plasma luminoasa lichida. Si noi insine suntem acum stelele, bebelusi stea, asa cum ne dam voie sa fim, odihnindu-ne in timp ce ne acomodam cu noile energii care apar.
In practica, acest lucru poate insemna o mare curatenie; veti avea acum mai multa claritate si, in aceasta noua paradigma, nu mai este posibil sa fie aplicate vechile tipare. Acest lucru inseamna schimbarea felului in care facem lucrurile si a modului in care operam. Nu inseamna sa te duci in cap/minte, pentru a intelege cum se face, ci pur si simplu, sa permiti ca lucrurile sa se intample si, atata vreme cat simti nevoia sa te odihnesti, sa o faci, ramanad afara din cap. Energia te va misca, atunci cand esti pregatit.
S-ar putea sa descoperiti si ca ati depasit unele prietenii si relatii; lasati-le sa se duca, v-au ajutat in vechea paradigma si, probabil, in multe vieti la rand. Acum, ca am renascut, va vor aparea in viata relatii care rezoneaza cu locul in care va aflati, pentru a putea impartasi bucuria si a co-creea impreuna, Noul Pamant. Dramele dualitatii au luat sfarsit – dar daca inca le mai jucati, vor deveni din ce in ce mai dificil de sustinut, pana cand va trebui sa renuntati la ele.
Iubirea care suntem opereaza acum prin noi – dar aceasta iubire este foarte clara si precisa, asemenea unui Diamant. Diamantul din interior e puternic si taie prin orice nu mai este necesar sufletului nostru. Vechi straturi de piele se desprind si cad, vechile straturi ale vietilor de victima sau calau, puterea si controlul, nu se mai pot agata de noi, atunci cand ne croim drumul in afara coconului si devenim liberi sa dansam, in desfatarea eterna a gradinii creatorului. Vorba cantecului de la festivalul Woodstock: „ suntem praf de stele, suntem aurii si trebuie sa ne intoarcem in gradina.” Ei bine, suntem in gradina, copilasi micuti cu incredere din inima si permitand ca lucrurile sa se intample.
Sa ne vedem in lumina dansului, placerii inimilor noastre, stralucind puternic intr-una singura inima. In Iubirea Inimii Unice, Soluntra.
Puteti gasi mai multe detalii despre schimbare, despre Soarele Pamantului Interior si Matricea Luminii de Diamant, despre iesirea din vechea paradigma si Noul Pamant, si despre realitaea multi-dimensionala pewww.evenstarcreations.com.
Sursa: newsletter editura for you

25 Mai 2013 – Deschiderea portalului !!!


05ba3-163507_325654747537891_1044823984_n
Pe 25 Mai 2013 se deschide un portal foarte important pentru viitorul nostru. Cobra ne mobilizeaza pentru a face meditatii de amploare in grup sau individual in aceasta zi.
In Romania deschiderea acestuia va avea loc Sambata la ora 22.10 .Avem sansa sa scapam definitiv de fortele intunericului si de acum in colo schimbarile sa se manifeste cat mai repede posibil.
Este contributia fiecaruia dintre noi la aceasta lupta de eliberare a planetei.
Este timpul să ne implicam din nou!
Este timpul să luam destinul lumii în mâinile noastre!
Este ultimul mare portal care se activeaza in aceasta perioada !
Prin urmare, ne vom întâlni în grupuri mari si mici, ca indivizi si cupluri, în momentul de lună plină din luna Mai. Mulți dintre noi se vor aduna si vizualiza eliberarea planetei de sub tirania retelei de energie negativă creata in urma cu 13000 de ani, astfel încât, pentru prima dată în istoria noastră recenta, vom avea sansa de a crea propriul nostru destin în calitate de cetățeni liberi ai Pământului și sa participam, astfel, pe deplin împuternicit la procesul de ascensiune.
Vizualizare noastră va sprijini planul de eliberare planetara, astfel încât sa se manifeste cât mai curând, non-violent si in cel mai linistit mod posibil. Putem să o facem! Este nevoie de a face cunoscut peste tot acest lucru !
Avem nevoie de cat mai multa lume sa participe pentru a atinge masa critica!
Vă rugăm să postati acest anunt pe mailuri, site-uri web și blog-uri.
Cu câteva ore înainte de deschiderea portalului, o eclipsa a lunii aflata in penumbra va ajuta la acumularea de energie pentru a ne pregăti pentru acel eveniment. Acesta este momentul Wesaku, care este o perioadă de binecuvântare spirituală pentru omenire si o revărsare de lumină pentru întreaga planetă.
Principalul vortex pentru acest lucru este centrat în munții Himalaya unde mulți inițiati și maestrii se vor aduna pentru a ancora Lumina pe Pamant la acest timp de lună plină a lunii Mai. Exista o cronologie foarte puternica ce are la baza data de 25 mai.
La data de 25 mai 1975 50 ani procesul de eliberare planetar pregatit de 50 de ani, început. La data de 25 mai 2010 un portal special numit Mission Blue Shield a fost activat si a marcat începutul prăbușirii Archonilor.
Iar acum, la 25 mai 2013, vom deschide ultimul portal. Scopul portalului este de a elibera umanitatea de sub jugul a grilei de energie negativa care a înrobit omenirea de la sfârșitul Atlantidei.
Vom face toate această vizualizare, în același timp, în momentul de deschidere a portalului, care incepe pe Sambata, 25 mai ora 22.10 .
Vă rugăm să rețineți că timpul stabilit pentru inceptulul meditatiei este ora 22 :10 ora Romaniei, care este cu 2 minute înainte de deschiderea reală și este, astfel, cel moment bun pentru a începe cu meditația, ca la momentul optim, 22 :12, toata lumea sa fie pe deplin concentrata si conectata la acesta.
Instrucțiuni:
1. Relaxați-vă mintea si corpul prin urmaririea respirației pentru câteva minute.
2. Cereti prezența sinelui vostru inalt și prezența ghizilor spirituali, îngeri și Maestrii Inaltati.
3. În numele sinelui vostru inalt, decretati cu voce tare ca din acest moment intrerupeti si anulati toate acordurile din trecut, toate atasamentele si contractele facute cu forțele întunecate, indiferent de conținutul lor.
4. În numele sinelui vostru superior, decretati cu voce tare ca din acest moment sunteti o fiinta de lumina libera si suverana.
5. Vizualizați o coloana de lumina aurie, care coboara din Soarele Galactic Central și trece prin corpul vostru.
6. Vizualizati aceasta lumina aurie cum expandeaza prin inimile si mainile voastre in toate directiile, transmutand instant in lumina tot intunericul ce se afla in dimensiunile non-fizice, curatind tot conținutul implantului emisferic, care este un camp emisferic, cu un diametru de (30 metri ) aflat în jurul fiecaruia dintre voi. Emanati in mod continuu aceasta lumina aurie pana cand acest implant emisferic este complet inundat de lumina.
7. Acum, vizualizati intreagul implant semisferic umplut cu un model din floarea vietii, care va stabiliza și va crește frecvența de vibrație în campul energetic din jurul vostru.
8. Vizualizati aceeași lumina aurie tansmutand tot intunericul din toate implanturile emisferice aflate peste tot in lume.
Oamenii se pot se așteapta la rezultate spectaculoase atunci când fiecare dintre intrarile portalurilor planetare se deschid. Trebuie sa intelegeti înțeleagă că eliberarea planetară este un proces treptat, care culminează cu evenimentul final, care va fi intr-adevar foarte spectaculos si este foarte aproape !!
Aveti mai jos si un video creat pe acesta tema :
Trimite-ti acest mesaj tuturor celor cunoscuti, pentru a fii cu toti partasi la marea schimbare ce ne asteapta !
Doamne ajuta !
Sursa: http://ontext.info/52738(Multumim Je)
Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com

Casa Poporului-2012


Simtiti formatiunile( luminitele de deasupra).Eu simt ca este vorba de “Consiliul Andromeda” :)
Mii de multumiri fotografului!!!
020620112727020620112725020620112725 (2)

Papadia: o centrala energetica pentru curatenia de primavara | papadiei


Papadia este o buruiana comuna cu flori, considerata oarecum suparatoare de catre cei pretentiosi care isi ingrijesc pajistea sau gazonul. Poate creste salbatica peste tot. Dar aceasta buruiana cu buchetele ei de flori galbene are in ea o mare putere medicinala.
A fost utilizata de secole ca planta vindecatoare si cu efect preventiv. Si este una dintre plantele de top care sunt cercetate de catre stiinta medicala occidentala. Pana acum aceasta atentie a confirmat valoarea medicinala a papadiei, cunoscuta de veacuri de catre cunoscatorii ierburilor de leac si ai stravechilor practici medicale asiatice.
Partile verzi ale papadiei sunt utilizate in mod obisnuit ca diuretic natural ce amplifica sanatatea renala(a rinichilor). Pentru ficat ai nevoie de radacina papadiei sub forma depapadiei extract, ceaiuri sau tincturi.
Nu te obosi sa smulgi papadiile pentru ceaiuri daca te afli intr-o zona puternic poluata sau sunt utilizate chimicale asupra solului. Este mai bine sa cauti plante organice din comert, papadie salbatica recoltata sau suplimente continand extracte.

Radacina papadiei pentru restaurarea si mentinerea bunei functionari a ficatului

Importanta ficatului este adesea subestimata. Dar pe masura ce realizezi importanta acestuia, vei avea o mai mare grija pentru acest organ mare din partea inferioara dreapta a cavitatii abdominale. Ficatul este partial sau in mare parte responsabil pentru:
* crearea proteinelor
* crearea importantului antioxidant numit glutationa
* supervizarea distributiei de bila pentru digerarea grasimilor
* crearea factorilor anticoagulanti din sange
* inlaturarea toxinelor din sange
* contributia cu celule imunitare pentru a lupta impotriva infectiilor
Cele mai binecunoscute boli grave ale ficatului sunt hepatita, ficatul gras (steatoza hepatica), ciroza si cancerul hepatic. Un ficat cu proasta functionare poate de asemenea cauza simptome mai putin periculoase de indigestie precum gaze, balonare, constipare sau diaree.
Galbinarea, o ingalbenire a pielii sau a albului ochilor, este un semn evident de ficat in declin. Chiar dureri inexplicabile si oboseala cronica ar putea fi atribuite stresului indurat de acest organ. Stresarea ficatului poate fi in mare masura responsabila si pentru probleme emotionale si psihologice.
Iritabilitate cronica, depresie, resentimente si complacerea in izbucniri inutile de manie sunt adesea alte indicatii de stresare a ficatului. Medicina chineza asociaza curajul sau vointa cu conditia ficatului.
Radacina de papadie stimuleaza producerea de catre ficat a bilei penru vezica biliara si ajuta ficatul sa controleze eliberarea bilei de catre aceasta vezica pentr scopuri digestive, in special pentru grasimi. O buna digestie este in general temelia bunei sanatati.
Radacina de papadie mentine deschise caile detoxifierii sanguine de catre ficat, cai ce sunt inchise de unele produse farmaceutice.

Partile verzi ale papadiei pentru sanatatea rinichilor

Rinichii sunt organe gemene de marimea pumnului si in forma de bob de fasole, localizate in zona inferioara a spatelui, cate unul in fiecare parte. Functia lor principala este de a filtra sangele si a elimina toxinele prin urina. Ei mai ajuta si la regularizarea presiunii sanguine si a echilibrului electrolitic, in timp ce asista ficatul la producerea de globule rosii.
Problemele rinichilor au in comun cateva simptome cu ficatul stresat. In mod esential, toxinele incep sa se aglomereze in sange, deoarece ele nu sunt eliminate.
Partile verzi comestibile ale papadiei pot fi utilizate in salate sau gatite in abur. Dar asta s-ar putea sa nu fie fezabil pentru multi oameni. Sucul de papadie este bogat in minerale, in special magneziu. Este posibil sa comandati extracte lichide din frunza si tulpina de papadie ce pot fi adaugate in apa sau suc.
Partile verzi ale papadiei au fost utilizate pentru ceaiuri in cateva culturi pentru multi ani ca un diuretic natural lejer. Acestea feresc rinichii de blocaj cu toxine-deseu si impiedica tesuturile corpului sa retina prea mult fluid. De obicei urina inchisa la culoare indica un nivel de deshidratare. Consumul de mai multa apa ar putea sa inlature problema.
Mai sunt si alte diuretice care sa va faca sa urinati. Dar papadia ofera mai mult suport protector decat altele. Partile verzi ale papadiei mai ajuta la refacerea tesuturilor vatamate si protejeaza impotriva inflamatiei. Ele mai ajuta si la curatirea sangelui, asistant ficatul la aceasta sarcina.
Sursele pentru acest articol includ:

Misterele fascinante ale druizilor


Înţelepţii unui popor misterios

Druzii, vechii preoţi ai popoarelor celtice, şi-au păstrat până în zilele noastre toate misterele.

Dacă celţii nu au lăsat decât puţine mărturii scrise, druizii nu au aproape nici o moştenire de acest gen pentru istorie. Învăţăturile lor, transmise tradiţional pe cale orală, sunt cunoscute numai prin intermediul scrierilor adversarilor lor istorici sau datorită cronicilor greceşti şi romane. Vagi urme ale tradiţiei preoţilor druizi s-au păstrat, de multe ori deformate, în miturile şi basmele folclorului popoarelor celtice.
Druizii celţi şi brahmanii indieni
Regiunile care au păstrat cel mai bine tradiţia celţilor sunt: Irlanda, Scoţia de Sus, Ţara Galilor, ţinutul Cornway din Marea Britanie. Există păstrate la British Museum numeroase pergamente în care se descrie istoria unui popor misterios, ale cărui cunoştinţe şi nivel de civilizaţie sunt absolut uimitoare.

Cuvântul „druid” provine de la „dru-wed-es” (cel înţelept), care conţine aceeaşi rădăcină ca şi verbul latin „videre” şi care subliniază în acelaşi timp caracterul specific celtic al cuvântului „druid” şi legătura cu limbile indoeuropene.

În mod eronat s-a spus că druizii erau preoţii celţilor. Ei erau înţelepţii, sacerdoţii, cei care asigurau spiritualitatea şi continuitatea credinţei; brahmanilor din India le corespundeau druizii celţi şi flaminii romani.

Ritualurile misterioase ale druizilor includeau elemente de magie, cunoştinţe despre puterea planetelor, astrologie, studiul fenomenelor naturii şi noţiuni despre puterea zeilor nemuritori. Pentru oamenii simplii reprezentau nişte mijlocitori între ei şi divinitate, care îi învăţau despre natura lucrurilor, eternitatea sufletului, suprimarea fricii de moarte şi cultul zeilor. Druizii vorbeau despre reîncarnarea sufletului în corpuri diferite şi cunoşteau legile ascunse ale naturii, dobândind astfel stăpânirea asupra forţelor acesteia.

Istoria, filosofia, astronomia, medicina sau matematicile constituiau esenţa acestei tradiţii răspândite în locuri retrase, adeseori în inima pădurilor.
Puteri fantastice prin ritualuri secrete
Secretul absolut în care erau păstrate cunoştinţele şi ritualurile druidice avea drept efect amplificarea puterii iniţierii. Câteodată anumiţi discipoli primeau o învăţătură superioară, o iniţiere specială, în insule, ca de exemplu, insula Dumet (în faţa estuarului Loirei) sau Anglesey.

De-a lungul întregii lor istorii, galezii au păstrat o reputaţie de experţi, fiind înzestraţi în special în materie de divinaţie.

Un fapt extraordinar era realizat de anumiţi druizi care îşi scoteau ochii de bună voie pentru a-şi spori puterea de clarvedere şi de intuire a viitorului. Această „orbire” consemnată de legende, nu putea fi decât apanajul celor mai remarcabili dintre ei, cum ar fi faimosul irlandez Mog Ruith.

Potrivit unei legende irlandeze, „acesta şi-a pierdut un ochi luptându-se cu un viţel din Alpi, în timpul unei avalanşe, şi pe al doilea şi l-a pierdut deoarece a fixat soarele timp de două zile, tot timpul cât a stat pe cer, până a orbit complet.”
Pregătirea pentru a deveni druid dura 20 de ani
Împărţirea societăţii celtice în trei clase: poporul, nobilii (şi războinicii) şi druizii este, probabil, o reminescenţă a străvechii influenţe indo-europene, deoarece se regăseşte identică în împărţirea societăţii indiene în care cele mai însemnate caste sunt cea a preoţilor brahmani şi cea a războinicilor Kshatrya.

Poporul era supus orbeşte nobililor, având o importanţă extrem de redusă, asemănătoare cu cea a sclavilor antici.

Clasa druizilor era împărţită, la rândul ei, în trei ordine: ovaţii - iniţiaţi ai ştiinţelor; barzii – iniţiaţi ai artelor şi, în mod deosebit, ai poeziei şi muzicii; şi druizii propriu-zişi, iniţiaţi în studii de psihologie şi parapsihologie, psihism şi metapsihism. Mulţi dintre druizii propriu-zişi erau iniţiaţi şi în cele două ramuri ale tradiţiei lor spirituale, fapt care le conferea o pregătire iniţiatică foarte complexă. Dar, toate cele trei ramuri ale iniţiaţilor druizi aveau o orientare de o spiritualitate transcedentală, care domina orice alte preocupări ale lor.

Regula de bază a clasei druidice era non-violenţa. De aceea lor le era interzis portul şi întrebuinţarea armelor. Cu toate aceste, forţa interioară de care dispuneau, dublată de respectul tuturor membrilor societăţii celtice, le conferea un ascendent fără egal asupra populaţiei. Nici cel mai renumit războinic şi nici chiar regele cel mai puternic nu ar fi îndrăznit să se opună unui ordin dat cu cel mai mare calm şi detaşare, sub formă de sfat, de către un druid.

Acest respect şi chiar veneraţie erau împărtăşite şi de adversarii poporului celt. Apăraţi de imunitatea sacră a veşmintelor albe de in, imaculate, druizii puteau merge nestingheriţi peste tot, indiferent de împrejurări, devenind mesageri ai păcii în vreme de conflicte.

Spre deosebire de poporul profan, care cultiva un panteism tolerant la orice asimilare, druizii credeau într-o divinitate unică, căreia nu-i menţionau numele, ci o considerau Unicul Creator a tot ceea ce există.

În domeniul social, druizii vegheau asupra îndrumării spirituale şi religioase a poporului, rezolvau diferendele publice şi particulare şi decideau dacă un individ sau un grup era sau nu vinovat de acuzaţiile care i se aduceau. Pedeapsa acordată era interzicerea participării la ritualul religios, ceea ce echivala cu excluderea din societate. Cei declaraţi vinovaţi deveneau un fel de persoane indezirabile, paria.

Druizii erau conduşi de un şef unic, având o autoritate supremă. El era ales pe viaţă şi îşi desemna sucesorul încă din timpul vieţii. Oricare celt putea deveni druid, cu condiţia, binenţeles, de a trece prin şcolile speciale, examenele şi iniţierea supremă, de o spiritualitate profundă, care încununa pregătirea ce dura în general 20 de ani!
Celţii şi extratereştri
În lucrarea „Celţii şi extratereştri”, cercetătorul modern al vechii civilizaţii celtice E. Coarer-Kalondan Gwezenn-Dana, iniţiat în anumite mistere ale spiritualităţii druidice, realizează un studiu foarte interesant al surselor mitologice (cânturi, poeme, basme) referitoare la acest popor misterios. După descoperirile sale susţinute şi de citate semnificative din surse folclorice, celţii ar fi avut cunoştinţe tehnice foarte avansate, dublate şi de o anumită pregătire psihică, ce se apropie de antrenamentul pentru dobândirea puterilor paranormale şi, în plus, au avut şi întâlniri cu civilizaţii extraterestre care le-au dezvăluit multe din secretele lor.
Ghicirea viitorului
Înainte de a întreprinde o acţiune importantă, druizii observau zborul păsărilor, ţipătul lor şi tot felul de semne divine pe care apoi le interpretau. Zborul corbului era un mijloc reputat, „sigur” pentru a prezice soarta unei acţiuni. Irlandezii au numit această pasăre, printr-un joc de cuvinte intraductibil, „druizii-păsărilor”.

Druizii însărcinaţi cu „ghicitul” cursului evenimentelor aveau darul, în primul rând, de a uşura angoasele politice şi militare ale elitei cavalerilor. Druidul, prin ştiinţa sa, nu înceta să îl asigure pe rege de viitorul lui, protejându-l prin practicile sale. Ei gravau descântece divinatorii pe baghete din lemn de tisă, acest arbore fiind considerat ca cel mai favorit divinaţiei.

Alţi druizi recurgeau la o roată de lemn, „roata care vâsleşte”, care simboliza principalul atribut al zeului Taranis, Jupiterul galic. Această roată devenea mai mult decât un simbol solar, ea reprezenta roata cosmică.
Arma bacteriologică
Se pare că ei cunoşteau arma bacteriologică, deoarece în multe povestiri se menţionează faptul că atacatorii insulelor celtice era decimaţi de epidemii bruşte, chiar în timpul luptelor sau în timp ce se retrăgeau. Dacă apariţia unei epidemi cauzate de greutăţile războiului  ar putea fi posibilă o dată, de trei ori la rând este deja o „coincidenţă” stranie.
Zeii celţi călătoreau în care zburătoare
Întâlnirile dintre celţi şi cei care ulterior aveau să facă parte integrată din mitologia lor, sunt extrem de interesante. Mijloacele de locomoţie ale zeilor erau cel puţin foarte ciudate pentru omul de rând care consemna în poveştile sale întâlnirea dintre oastea condusă de căpetenia celţilor, Cuchulan şi zeiţa Badb: „Ei văzură în faţa lor un car la care era înhămat un singur cal roşu. Calul nu avea decât un picior. Oiştea carului îi străpungea corpul, iar capătul oiştei îi ieşea prin frunte. În car era o femeie roşie, cu sprâncene, mantie şi tunică toate roşii. Mantia era atât de lungă, încât atârna între roţile din spate ale carului, măturând pământul.”

Descrierea este uimitoare şi arată clar efortul unui profan de a traduce în limbajul epocii sale ceea ce vedea şi îi era de neînţeles. Evident, „cal cu un picior alerga străpuns de oişte” este o imagine ce nu are nici o legătură cu carele şi caii obişnuiţi, cunoscuţi povestitorului. Dar cum ar fi putut acesta să numească un mijloc de locomoţie când cel mai eficient pe care îl cunoştea era carul?! Mai mult decât atât, la apropierea oştenilor, din motive necunoscute, „femeia, carul şi calul s-au transformat într-o pasăre mare şi neagră care a dispărut în zbor”. Nu trebuie să ne mire această descriere, deoarece în mintea unui povestitor al acelor vremuri, ceea ce zboară nu poate fi decât „pasăre”; astăzi noi numim aparatele de zbor necunoscute – „farfurii”.

Şi pentru ca misterul să fie complet, la plecare pasărea a „spus”: „Grellach se va numi de acum încolo Grellach doluid”. Grellach, în traducere „noroi”, era numele locului unde avusese loc întâlnirea, datorită faptului că era o zonă mocirloasă, pe malul unei ape. Dar Grellach doluid înseamnă „noroi de nesuportat”. Ce a făcut noroiul inofensiv să devină de nesuportat după coborârea carului celest? Un răspuns simplu ar fi impurificarea cu elemente radioactive datorate sistemului de propulsie al carului...
Tancuri-amfibii acum 4000 de ani!
Redăm un fragment dintr-o gesta (poveste tradiţională irandeză): 
Într-o zi, locuitorii din Connaught s-au adunat pe malurile Shannonului. Ei văzuseră în Shannon două animale ciudate a căror spinare era înaltă cât munţii. Aceste animale se băteau. Din boturile lor ţâşneau jerbe de flăcări care atingeau norii. Lumea dădea năvală din toate părţile la auzul vuietului. Ieşind din apă, cele două animale ajunseră pe mal. Sub ochii mulţimii adunate, din ele ieşiră doi porcheri. Ochal, regele geniştilor din Connaught, le ură bun venit.
- Ce aventuri aţi mai avut? întrebă el.
- Aventuri destul de obositoare, răspunseră ei. Aţi văzut doar singuri ce am făcut. Timp de doi ani am fost transformaţi în animale preistorice şi am trăit pe fundul apei. O să fie nevoie să ne transformăm din nou, pentru ca fiecare să-şi poată dovedi forţa
.”

Este de admirat talentul de povestitor al artistului care s-a străduit să redea într-un mod atât de realist-poetic, o bătălie dintre două tancuri amfibii înarmate cu aruncătoare de flăcări.

De altfel, existenţa vehiculelor submersibile este confirmată şi de alte surse. Atunci când Bress (unul dintre conducătorii legendari ai celţilor) a fugit din faţa unei năvăliri duşmane, a fost căutat de tatăl său, Elatha, pe coastele irlandeze, care a folosit pentru aceasta un vas de argint ce naviga pe sub apă.
Efectele muzicii celtice
Lug, Dagda şi Ogme (trei zei protectori care au luat  efectiv parte la luptele dintre celţi şi invadatori) porniră în urmărirea duşmanilor. Şefii acestora, crezând că sunt suficient de departe pentru a nu mai fi ajunşi, au intrat într-o casă, pentru a mânca. Au aşezat harpa lui Dagda agăţată de zid. Dar Lug, Dagda şi Ogme au pătruns cu îndrăzneală peste ei, surprinzându-i. Dagda se adresă harpei : <<Vino!>>. Recunoscând vocea stăpânului, harpa se desprinse de pe perete şi se întreptă atât de repede spre Dagda, încât în drum ucise nouă oameni. Se aşeză în mâinile zeului care începu să cânte. Acesta a cântat trei piese muzicale care au demonstrat virtuozitatea marelui artist. Prima piesă produse somnul profund al asistenţei, a doua – râs, şi a treia – gemete şi lacrimi. Atunci Dagda interpretă din nou prima piesă şi profitând de somnul tuturor, cei trei plecară teferi din tabăra duşmanilor.”

Aceste trei bucăţi muzicale au rămas celebre în arta celţilor. Chiar în zilele noastre, urmaşii acestora urmăresc să ajungă din nou la această performanţă.

Autorul lucrării „Celţii şi extratereştrii” povesteşte cum a asistat el însuşi la demonstraţia realizată de un harpist breton care a reuşit să adoarmă în câteva minute un băieţel foarte agitat. Piesa interpretată de el nu era nicidecum monotonă şi adormitoare, ci o înşiruire măiestrit interpretată pe note grave, ritmate.

Copilul s-a liniştit ca prin farmec, s-a cuibărit în braţele mamei sale şi, în două minute, a căzut într-un somn adânc din care cu greu a mai fost trezit.

În loc de concluzie
Misterele fascinantei civilizaţii a celţilor, păstrătoare a unei tradiţii de mult apuse şi impregnată de iniţierea spirituală a druizilor, nu pot fi epuizate în câteva articole. S-ar putea vorbi foarte mult despre magia lor ritualică, metodele lor de antrenament pentru dezvoltarea puterilor paranormale, despre locul şi rolul femeilor în societatea celtică, despre regele Arthur şi cavalerii Mesei Rotunde şi, mai ales, despre iniţiatul druid cunoscut lumii întregi sub numele de Merlin (în galeză Myrddin). Legătura sacerdoţilor druizi cu fiinţele subtile ale naturii, supremaţia pe care aceştia o exercitau asupra elementelor fizice, mistificărilor ulterioare referitoare la ritualuri şi sacrificii, toate acestea sunt provocării pe care le lansează istoria încă nedescoperită a vechilor populaţii, din a căror amintire au mai rămas numai legendele...
yogaesoteric