luni, 6 mai 2013

Locurile din România unde se întâmplă minuni. Unde se află icoana cu lacrimile Maicii Domnului și închisoarea unde au fost torturați călugări


Moaștele sau icoanele unor sfinți și locuri considerate sfinte au dus la apariția unor legende în care oamenii sunt vindecați de boli, iar agricultorilor li se aduce ploaia necesară unor recolte îmbelșugate
Icoana data de Sfântul Andrei cu chipul adevărat al Maicii Domnului
O icoană reprezentând-o pe Fecioara Maria se găseşte într-o biserică săpată într-o stâncă din satul Nămăieşti de lângă Câmpulung Muscel, judeţul Argeş. Schitul este atestat documentar din secolul al XIV-lea.
Legenda icoanei cu adevăratul chip al Maicii Domnului începe din timpul Sfântului Apostol Andrei care a evanghelizat şi teritoriul Românei. În povestea transmisă prin viu grai de localnici se spune că acesta, pentru faptul că nu a găsit pe nimeni în zonă căruia să îi încredinţeze icoana, a ascuns-o în grota din stânca unui deal, rostind cuvintele "Noma est" ( "Nu e nimeni"). De altfel din această expresie s-ar trage şi numele localităţii de Nămăieşti.

Sfânta Fecioară Maria a apărut în vis unor ciobani din zonă, indicându-le locul unde e ascunsă icoana. După ce a fost găsită, s-a săpat cu dalta în stâncă o mânăstire care la început a fost de măicuţe.
Când s-a încercat restaurarea icoanei, tot ce se lucra ziua, dispărea noaptea şi imaginea revenea la starea inițială (în mare parte stearsă din cadrul icoanei).
Obiectului de cult îi sunt atribuite puteri divine pentru că oamenii care se roagă la ea sunt vindecaţi de problemele de sănătate şi chiar celor păgubiţi de hoţi le sunt aduse obiectele furate.
Icoana lăcrimândă
În Mănăstirea Nicula, aflată la 5 km de Gherla, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, se găseşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, realizată de preotul Luca din Iclod în anul 1681.
Pe  data de15 februarie 1694 un grup de ofiţeri şi soldaţi austrieci popesesc la mănăstirea din satul Nicula (în apropiere de Gherla, judeţul Cluj). Ei observă  că icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze. Acest fenomen de neexplicat a ţinut dimp de 26 de zile, până când lacrimile sfintei s-au oprit.
În perioada comunistă, aceasta a fost ascunsă de frica prigoanei PCR până la 24 martie 1992. De-a lungul timpului icoana sfântă a înfăptuit multe minuni.
Icoana care aduce ploaia
Unei alte icoane a Fecioarei Maria, din Mânăstirea Adam – judeţul Galaţi, i se atribuie înfăptuirea unor minuni ce țin de fenomene atmosferice.
Turcii au incendiat mănăstirea în secolul XVII, lăcaşul arzând din temelii. La câteva zile de la acest eveniment, icoana a fost găsită cu urme de foc de un cioban într-un copac secular la circa 100-150 de metri de biserica mistuită de flăcări.
Pe locul unde a fost găsită icoana s-a ridicat mănăstirea de astăzi. Pe timp de secetă, obiectul de cult este purtat prin satele din împrejurimi, pentru a aduce ploaia. 

Proba de haltere de la Mânăstirea Bistriţa
Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, adăpostite în Mănăstirea Bistriţa, din apropierea municipiului Râmnicu-Vâlcea, sunt considerate făcătoare de minuni pentru că ar îndeplini dorinţele credincioşilor.
Rămăşiţele sale au fost aduse din Voivodina la Mănăstirea Bistrița, construită de fraţii Craioveşti, Gheorghe Bibescu şi Barbu Ştirbei, în 1947.
Un enoriaş care se roagă la moaştele Sfântului Grigorie poate afla dacă i se va îndeplini ruga când va încerca să ridice racla de argint a sfântului: dacă va reuşi, va avea parte de ce şi-a dorit.
Minuni în locul unde au fost torturaţi călugării

În anul 1947, conducerea ţării a luat decizia de a transforma închisoarea din Aiud într-un mare centru de exterminare a elitei duhovnicesti . Acest masacru a ținut pâna în anul 1964.
În anul 2001, revine în Aiud la “Râpa robilor”, pentru prima dată de la eliberarea din 1964, părintele Iustin Pârvu, starețul mânăstirii Petru Vodă și marele duhovnic al românilor. Peste trei ani acesta înfiinţează un schit cu hramul “Înălţarea sfintei cruci”, în care să fie pomeniţi toţi martirii.
Locul a căpatat şi ca sursă de minuni. Un tânăr care avea o boală gravă de piele, pentru care medicii nu i-au găsit leac. Mama lui era credincioasă însă, şi a luat de aici nişte ulei să-i ungă trupul. Când a ajuns acasă, i-a uns o parte din trup, pentru că tânărul nu avea încredere şi, o minune, dimineaţa, locul care fusese uns cu ulei, era dimineaţă fără pată, sănătos.
Sfânta românilor
Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, cea mai populară dintre toţi sfinţii, care se găsesc pe teritoriul României. Rămășițele se află în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, această sfântă fiind ocrotitoarea Iaşiului şi chiar a întregii Moldove.
În 26 decembrie 1888, biserica cu racla sfintei fost mistuită de foc, rămânând neatinse doar moaştele Sfintei Parascheva. De atunci, acestea se găsesc la Catedrala Mitropoliei ieşene, care la data de 14 octombrie a fiecărui an a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi, pentru tămăduirea bolilor, ocrotirea caselor şi familiilor acestora, alungarea secetei, înlăturarea farmecelor şi blestemelor.
Icoana Sfântului Zenobie 

Mănăstirea Nechit, aflată la 30 km de Piatra-Neamţ - lângă Tazlău, adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Sfântului Zenovie.
Aceasta îi vindecă pe cei cu boli sufleteşti şi trupeşti care îşi găsesc alinarea cu ajutorul icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Zenovie. 

Sursa: www.evz.ro

Medicină SCIENCE-FICTION: „Mi-au ÎNGHEȚAT bebelușul ca să-i salveze VIAȚA”



Lily Cracknell, la trei zile după naștere (stânga) și acum. Micuța, în vârstă de trei ani, are încă o greutate mică, dar e sănătoasă

Imediat după naștere, o fetiță grav bolnavă a fost ținută trei zile într-un sac de congelare chiar de către doctorii care au adus-o pe lume. Creierul său a scăpat astfel de pericolul de a se inflama și a rămâne cu sechele pe viață.
Lily Cracknell din Marea Britanie a pășit cu stângul în acestă lume. În loc să scâncească imeadiat după ce a scoasă din burtica mamei, fetița a rămas tăcută, incapabilă să respire, scriu jurnaliștii de la Daily Mail.
Jumătate de oră mai târziu, medicii au luat o decizie radicală: i-au învelit trupul fragil într-un sac de congelare, pentru a preveni traumatismele creierului, care se infalamase îngrijorător de tare. Trei zile au ținut-o așa, până când temperatura sa corporală a scăzut de la 37 la 35 de grade Celsius.
„Eram îngrijorați, dar știam că înghețarea este singura metoda prin care poate fi salvată”, a povestit Rebecca Hasler, mama fetiței, căreia doctorii i-au pus diagnosticul de preeclampsie.
În câteva zile, mama și fiica au fost externate din spitalulul Princess Alexandra din Harlow, unde fuseseră tratate. Acum, Lily are trei ani iar anul trecut, mama ei a dat naștere celei de-a doua fetițe, Rosie, partenerul perfect de joacă pentru micuța învingătoare.

DOVADA că Hristos a înviat!


Cei unsprezece stau laolaltă, încuiați într-o cămară, ascunzându-se de frica iudeilor. O teroare cumplită le strânge capetele ca într-o menghină. Învățătorul lor, acuzat de tentativă de lovitură de stat, fusese executat.
Murise în chinuri groaznice pe cruce. El, care vindecase leproșii, orbii și șchiopii, care înviase morții, nu fusese în stare să repete nici una dintre strașnicele sale minuni, de data asta pentru a se salva pe Sine.
Ba chiar, ce straniu, parcă Își dorise să fie prins. Cu ce privire Îl țintuise pe Petru când sărise cu sabia la gardienii veniți să-L aresteze! Ba l-a mai și repezit cu vorbă aspră să arunce arma. Atunci i s-a topit toată bruma de curaj și o frică teribilă l-a înghețat. Puțin mai târziu, când l-a luat la întrebări slujnica lui Caiafa, Petru era deja o cârpă. Ar fi vrut să intre în pământ, să se prelingă pe peretele de care stătea lipit.

Dar parcă ceilalți au fost mai breji? Au privit Patimile de departe. Mai mult le-au auzit, din ascunzișurile unde-i târâse spaima. Huiduielile și înjurăturile. Chiuiturile. Hohotele isterice ale femeilor înfierbântate, pocnetul biciurilor terciuind carnea, zgomotul sec al piroanelor, mânuite de un profesionist, străpungând pielea și făcându-și loc atent, aproape delicat, printre oase.
L-au auzit apoi pe Stăpân strigând: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?” Înfricoșător! Niciodată un om nu mai strigase așa pe pământ. Parcă nu un om, ci Omenirea toată își răcnise deznădejea.
***
Cei unsprezece stau ascunși, încuiați de frică în cămară, și își plâng de milă. Sărmanii de ei! S-au lăsat luați de iureșul lui Iisus de la rosturile lor. Și-au părăsit familiile, gospodăriile și bruma de agoniseală. Pentru ce? Mai ieri se certau pentru întâietate la dregătorii, cine dintre ei să stea de-a stânga și de-a dreapta lui Iisus. Visau să conducă lumea. Uite-i azi dârdâind jalnic și neștiind unde să fugă!
***
Peste numai cincizeci de zile, acești unsprezece nevolnici pleacă în cea mai spectaculoasă, uluitoare și neverosimilă expediție din istorie.
Ei, fricoșii, pleacă să cucerească lumea cu mâinile goale! Ei, lașii, care ieri se pitulau prin cotloane întunecate, suflând ghrijulii în opaițe, ies acum bărbătește la lumină să răstoarne toate orânduirile și orânduielile. Vor trece prin pericole cumplite, fără să clipească. Vor fi închiși, schinguiți, majoritatea vor pieri de moarte martirică, pentru credința în Cel pe care-L părăsiseră pe Cruce.
Ei, ignoranții, care cu greu izbuteau să silabisească slovele, necum să le mai aștearnă pe hârtie, încep acum să vorbească limbi străine. Reușesc să se facă înțeleși de popoarele din toate colțurile lumii, ei, amărâții, pentru care lumea se reducea la satul sau barca lor! Iar vorba lor e foc care arde, de vreme ce sute și mii de barbari și idolatri se convertesc miraculos după câte un discurs al lor: romani, greci, indieni, fenicieni, sciți, geți... Prin ce miracol acești semi-analfabeți și gângavi ajung peste noapte oratori atât de excepționali, până într-atât încât să subjuge mase și popoare? Până într-atât încât oameni care până ieri se închinau la idoli și zei, sunt acum gata să moară pentru credința într-un Om-Dumnezeu pe care nu L-au cunoscut?!
Ce resorturi s-au activat în Petru, cel care ieri se lepădase de Iisus, pentru ca azi să meargă în chiar bârlogul leului? La Roma, adică, unde creștinii începuseră deja să fie dați la fiarele sălbatice, sau îmbibați cu catran și transformați în lampioane la sărbătorile imperiale. Ciudățenia cu care primeau moartea cu zâmbetul și rugăciunea pe buze, fără pic de deznădejde, îi făcea și mai atractivi pentru arene. Mai ales femeile cu prunci în brațe făceau deliciul tribunelor!
Acolo, Petru se duce știind că va muri. Acolo, în clipa morții, Petru nu se roagă pentru îndurare, dar le cere călăilor un ultim favor: să-l răstignească cu picioarele în sus, pentru că nu e vrednic să moară ca Învățătorul lui drag! Ce s-a întâmplat cu vechiul, bietul Petru, cel care, în fața unei amărâte de slujnice, se jura că nu-L cunoaște pe Iisus?
Ce fapt incredibil, suprafiresc, i-a trasformat pe cei unsprezece nevolnici în eroi globali?
Simplu, ne răspunde Sfântul Ioan Gură de Aur: l-au văzut pe Hristos Înviat din morți!

Sursa: www.evz.ro

Descoperirea care rezolvă misterul fenomenului Tunguska


Un om de ştiinţă rus anunţă că a descoperit primele fragmente dintr-un obiect misterios ce a provocat o explozie uriaşă deasupra Siberiei acum mai bine de un secol, eveniment cunoscut sub numele de „Fenomenul Tunguska”.

Misterul fenomenului Tunguska n-a fost descifrat nici până în ziua de azi
Misterul fenomenului Tunguska n-a fost descifrat nici până în ziua de azi
Fenomenul Tunguska a avut loc în iunie 1908, când o explozie misterioasă, mai puternică decât bomba atomică aruncată peste Hiroshima, a culcat la pământ copacii pe o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi, aruncând oamenii la pământ şi distrugând ferestrele caselor.
Teoria acceptată de cercetători este că explozia a fost provocată de un asteroid sau o cometă care s-a descompuns atunci când a pătruns în atmosfera Pământului.
Numărul limitat al dovezilor care să ateste că a fost vorba de o cometă, alături de singurul deces şi cei câţiva martori ai evenimentului, au făcut ca experţii să nu poată rezolva acest mister timp de mai multe decenii.
Acum, Andrei Zlobin crede că a descoperit primele fragmente din obiectul necunoscut care a devastat o întreagă regiune.
Cercetătorul a descoperit rocile în timp ce explora zona în 1988, colectând mai bine de 100 de pietre din albia râului Khushmo din apropiere.
Abia în 2008, când a studiat cu atenţie pietrele la Muzeul de Geologie Vernadsky din Moscova, Zlobin a descoperit 3 pietre care prezentau semne de topire şi indentaţii.
Acestea apar atunci când o rocă spaţială pătrunde în atmosfera Pământului.
Cercetătorul crede că explozia nu ar fi creat suficientă căldură pentru a topi rocile dacă s-ar fi găsit deja pe sol, astfel că este de părere că acestea s-au încins în timpul exploziei din aer.
Continuarea pe descopera.ro

Sursa:  REALITATEA.NET

O nouă bulă speculativă va exploda


Bula speculativă din domeniul energiei regenerabile va exploda în perioada următoare, interesul pentru sectorul energiei eoliene începând deja să scadă, a declarat, pentru AGERPRES, Codrin Matei, managing partner Investment Banking Division în cadrul Crosspoint.

Energie regenerabilă
Energie regenerabilă

Piaţa de energie va urma într-o oarecare măsură cursul pieţei imobiliare şi estimez că această bulă speculativă care s-a creat deja va exploda în următoarea perioadă. Investiţiile în energia eoliană deja îşi pierd din intensitate, iar interesul manifestat pentru acestea a început să scadă. Am ajuns în situaţia în care oferta este mai mare decât cererea', a explicat Matei. 

Potrivit acestuia, când apar aceste discrepanţe, trecerea de la o dezvoltare explozivă la declin vine, oarecum, natural. 

În primele două luni ale acestui an, producţia din centralele electrice eoliene ajuns la 873,6 milioane KWh, mai mult cu 432,9 milioane KWh faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor Institutului Naţional de Statistică /INS/. 

Fondată în 2005, Crosspoint este o casă de consultanţă imobiliară şi financiară din România. Printre companiile cu care Crosspoint a colaborat se numără: Secure Management, NCH Advisors, Verbund, Hercesa sau Promidea. 

În 2012, compania s-a afiliat la Leading Real Estate Companies of the World (Leading Re), reţea mondială care include peste 500 de companii de real estate cu aproape 5.000 de agenţii şi 140.000 asociaţi în vânzări, în peste 30 de ţări. Reţeaua este responsabilă cu tranzacţii anuale de circa 250 de miliarde de euro.

Sursa:  REALITATEA.NET

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Tradiţii şi obiceiuri la români


Săptămâna Luminată este prima săptămână care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos şi se termină în duminica următoare, numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma).


Săptămâna luminată
Săptămâna luminată
Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după cincizeci de zile de la Paşte, la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile). 

Săptămâna Luminată stă sub semnul luminii şi prima slujbă din această săptămâna începe prin cuvintele ''Veniţi de luaţi lumină''. Hristos iese din mormânt învăluit în lumina cea sfântă a dumnezeirii Sale. Din noaptea Învierii şi până la Înălţarea Domnului la cer, în Biserică se cântă ''Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime, că slava Domnului peste tine a răsărit'', prin noul Ierusalim făcându-se referire la Ierusalimul cel veşnic, escatologic.

Slujbele din Săptămâna Luminată se ţin cu Uşile Împărăteşti larg deschise. Astfel, privirea spre altar nu mai este împiedicată de nimic, ceea ce simbolizează uşa deschisă de la mormântul Mântuitorului, dar şi ruperea catapetesmei Templului din Ierusalim în momentul morţii Mântuitorului.

În primele secole ale creştinismului, în timpul Săptămânii Luminate, catehumenii (cei care se pregăteau să primească taina Botezului) care erau botezaţi în noaptea de Paşti purtau haine albe, simbol al bucuriei Învierii.

În această perioadă, slujbele Bisericii sunt deosebite de cele din restul anului. Toate cântările şi citirile din această perioadă a Săptămânii Luminate fac referire directă la Învierea din morţi a Mântuitorului.

Slujbele sunt mai frumoase prin această bucurie a Învierii de care sunt inundate toate rânduielile liturgice. Chiar şi slujba înmormântării celor care au adormit în timpul acestei săptămâni este diferită de rânduiala obişnuită, căci se cântă aceleaşi cântări ale canonului Învierii Domnului şi "Hristos a înviat", în loc de "Veşnică pomenire".

Din Duminica Învierii Domnului, în Biserica Ortodoxă începe o nouă perioadă liturgică a anului bisericesc, numită perioada Penticostarului.

Numele acestei perioade - una dintre cele trei mari diviziuni ale anului liturgic (alături de perioada Octoihului şi de cea a Triodului) - vine de la cartea Penticostar care se foloseşte în mod deosebit în cultul ortodox în perioada dintre Paşte şi Rusalii (50 de zile).

Această perioadă se distinge din punctul de vedere spiritual prin luminozitate, prin frumuseţe şi prin bucurie a întregii creaţii, ceea ce se exprimă prin rânduieli cultice cu totul specifice care se săvârşesc în Biserică. Totul pare învăluit în alb, totul este lumină, totul exprimă bucuria de a fi împreună cu Hristos în Biserica Sa. Şi bisericile se înveşmântează în alb şi veşmintele preoţilor. De aceea, această perioadă a Penticostarului este perioada când se cântă în toate împrejurările ''Hristos a înviat'' şi cântări de bucurie: ''Veniţi să ne luminăm, popoare! Veniţi să ne bucurăm de Învierea lui Hristos!''.

În tot acest timp, creştinii ar trebui să se salute cu urarea ''Hristos a Înviat'' şi de la Înălţare, ''Hristos S-a Înălţat'', urmată de răspunsul ''Adevărat a Înviat'' şi ''Adevărat S-a Înălţat''.

Sursa:  REALITATEA.NET

Oficiali sirieni: "Israelul a DECLARAT RĂZBOI"


,,Israelul a făcut o declaraţie de război Siriei", spun oficiali sirieni, după noul raid al aviaţiei israeliene care a bombardat ţinte militare de la periferia Damascului. Reprezentanţi ai guvernului sirian susţin că această acţiune a armatei israeliene deschide calea pentru orice fel de ripostă a Siriei. Semn că situaţia e tot mai tensionată, Israelul a închis traficul aerian civil în partea de nord a ţării.


Oficiali sirieni: "Israelul a DECLARAT RĂZBOI"
Oficiali sirieni: "Israelul a DECLARAT RĂZBOI"
Sunetul asurzitor al exploziilor i-a ţinut ieri cu sufletul la gură pe locuitorii din Damasc. Unii dintre ei au reuşit să şi filmeze proiectilele care au lovit marginea capitalei. Atacul israelian a avut loc chiar în noaptea în care creştinii ortodocşi din Siria sărbătoreau Învierea lui Iisus. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de gestul israelienilor, iar oficialii sirieni au tras un semnal de alarmă.

Când Siria va răspunde acestei agresiuni va ţine o serie de consultări. Vom vorbi cu aliaţii noştri şi prieteni din toată lumea precum Rusia, China şi Iran. Dar vom sta de vorbă şi cu forţele de rezistenţă din zonă.

Un oficial israelian a confirmat raidul care viza un transport de arme. Rachetele proveneau din Iran şi tranzitau Siria în drum spre Liban, fiind destinate grupării libaneze Hezbollah. Totodată, bombardamentul aviaţiei a atins şi o bază a gărzilor republicane siriene.

Într-un mesaj oficial, preşedintele american Barack Obama a declarat că Israelul are dreptul să se apere împotriva oricăror ameninţări din regiune.



Sursa:  REALITATEA.NET

MISTERIOSUL manuscris al Arhanghelului Gabriel dă creştinismul peste cap


Un manuscris vechi, găsit într-un sit arheologic din Iordania, dă creştinismul peste cap, deoarece prezintă nişte informaţii care ar lua din importanta pe care o atribuim învierii lui Iisus Hristos.


 Manuscrisul este scris în limba ebraică pe o tabletă din piatră, cu cerneală, nefiind cioplit aşa cum te-ai fi aşteptat.

Informaţiile de acolo, care sunt descifrabile în proporţie de 50%, şi ar fi fost cuvintele Arhanghelului Gabriel prezintă o informaţie care cutremură bazele creştinismului. Se pare că pe vremea celui de-al doilea templu evreiesc, cu câteva sute de ani înainte de a se fi născut Iisus Hristos, cineva a înviat după trei zile.
Într-unul dintre rândurile care se mai pot citi scrie clar "Şi în trei zile vei învia!" Astfel, a apărut teoria controversată că a mai existat un Mântuitor înaintea lui Iisus, care s-a ridicat din mormânt după trei zile.
Documentul controversat, care a fost expus la Muzeul Israel din Ierusalim, pune la încercare credinţa şi mai ales curiozitatea cercetătorilor, care încearcă să dea de cap întregului mesaj pentru a determina cu exactitate la ce se referă şi cum de se vorbeşte, cu atât timp înainte, de o înviere care are loc la trei zile după moarte.
Tableta a fost găsită în urmă cu 13 ani şi la începutul ei scrie "Eu sunt Gabriel", de unde s-a concluzionat că aceasta conţine profeţia Arhanghelului cu acest nume.


Sursa:  Libertatea.ro 

Povestea de suflet: Cea mai bogată familie din Biserică

sfatulparintilor.ro - Povestea de suflet: Cea mai bogată familie din Biserică


Aveam 14 ani, sora mea cea mică avea 12, iar cea mare 16. Trăiam într-o căsuţă mică împreună cu mama noastră. Tata murise în urmă cu 5 ani, lăsând-o pe mama singură cu 7 copii. Iar noi am învăţat de mici ce trebuie să facem pentru a ne ajuta mama. În 1946 am mai rămas în casă eu şi cu surorile mele. Sora cea mai mare s-a măritat, iar ceilalţi 3 fraţi au plecat să-şi caute norocul în lume.

Intr-o zi, preotul bisericii noastre a anunţat că se face o chetă importantă. Enoriaşii au fost rugaţi să dea fiecare o sumă de bani, iar peste o luna o familie săracă urma să primească banii.
Când am ajuns acasă am început să facem socotelile. Am cumpărat cartofi să trăim cu ei o lună. Economiseam astfel 20 de dolari pentru a ajuta familia săracă. Apoi ne-am gândit să stingem lumina seara, nu mai ascultam nici la radio. Aşa că am economisit şi din factura la lumină. Sora mea cea mare a făcut menaj la mai multe familii, a spălat rufe, a curăţat grădina. Noi, cei mici, am făcut rame pentru fotografii. Le-am vândut cu 20 de dolari. Acea lună a fost cea mai bună din viaţa noastră. În fiecare zi număram banii să vedem câţi am adunat. Noaptea stăteam pe întuneric şi ne gândeam cu toţii ce bucuroasă va fi familia săracă atunci când va primi banii de la noi. Sunt 80 de enoriaşi în biserica noastră şi dacă ar da fiecare la fel ca noi, ar fi o sumă frumuşică. Mai ales că preotul ne reamintea în fiecare duminică să ajutăm familia săracă.


Cu o zi înainte de ziua chetei, am mers cu sora mea la băcănia şi am schimbat toţi banii. Am primit 3 bancnote de 20 de dolari şi o bancnotă de 10 dolari. În total 70 de dolari. Eram tare bucuroşi. Nu mai avuseserăm niciodată aşa de mulţi bani. În noaptea aceea am fost aşa de încântaţi că nimeni n-a putut să doarmă. Aveam 70 de dolari cu care să ajutăm o familie săracă. Abia aşteptam dimineaţa să mergem la biserică. Nu conta că nu ne-am luat haine noi. Am preferat să nu cheltuim banii, să ajutăm familia săracă. În duminica chetei ploua cu galeata. Umbrelă nu aveam, surorii mele i se găuriseră pantofii în talpă şi s-a udat şi la picioare. Dar nu conta. Am intrat în biserică mândri. I-am auzit pe ceilalţi copii spunând că avem aceleaşi haine vechi, dar nu i-am băgat în seamă.

La finalul slujbei, preotul a venit să strângă banii. Parcă mă văd pe mine, pe mama, pe surorile mele, cum stăteam mândri în al doilea rând. Mama a pus bancnota de 10 dolari, iar noi, copiii, pe cele de 20. Eram aşa de fericiţi că tot drumul spre casă am cântat. Mama avea şi o supriză pentru noi. Ne cumpărase ouă. Aveam ouă pe lângă cartofii din care mânacam deja de o lună.
Spre seară auzim zgomot de maşină. Era preotul. Mama i-a ieşit în întâmpinare şi după o vreme s-a întors în casă cu un plic. Când am întrebat-o ce s-a întâmplat n-a scos nici un cuvânt. S-a aşezat la masă şi a desfăcut plicul. Înăuntru erau 3 bancnote de 20 de dolari, 1 bancnotă de 10 dolari şi 17 bancnote de 1 dolar. Mama a hotărât să pună banii înapoi în plic.

N-a scos niciunul niciun sunet. Pur şi simplu ne uitam cu toţii în podea. Noi nu ne-am simţit niciodată săraci. Deşi aveam numai două cuţite în casă, pentru noi era o bucurie să împarţi cuţitele, să le dăm de la unul la altul. E drept, nu aveam multe. Dar eram noi cei mai săraci din biserica noastră? Se pare că da. Din moment ce preotul ne-a adus nouă banii, înseamnă că eram săraci. Mă uitam la hainele noastre şi a început să-mi fie ruşine. Eram cei mai săraci oameni din biserica noastră. Mi-era foarte ruşine. Atât de ruşine că nici n-am vrut să merg la biserică săptămana următoare. Toată lumea ştia că noi suntem cei mai săraci. Mă gândeam şi la şcoală. Eram clasa a IX-a şi cel mai bun din şcoală. Iar şcoala avea 100 de copii. Mă întrebam dacă colegii mei vor afla că sunt sărac. Aşa că am vrut să renunţ şi la şcoală. Dar mama nu a vrut să audă aşa ceva. O saptămână am mers la şcoală şi am venit acasă. N-am vorbit aproape deloc.

Apoi, sâmbătă, mama ne-a întrebat ce să facem cu banii. Ce fac oamenii săraci când au bani? Nu ştia niciunul dintre noi răspunsul. Nici măcar nu ştiam că suntem săraci. Apoi, duminică, mama a insistat să mergem la biserică. Era aşa de frumos afară, dar noi eram foarte trişti.
În biserică, după slujbă, a vorbit un misionar. Ne-a povestit despre bisericile din Africa şi avea nevoie de 100 de dolari pentru a termina una. Preotul a întrebat: Oare ne putem sacrifica pentru a-i ajuta pe aceşti oameni? Ne-am uitat unul la altul şi am zâmbit pentru prima oară după o săptămână. Mama a scos plicul din geantă şi l-a pus în coş. Când s-au strâns banii, iar preotul i-a numărat ne-a anunţat că s-au strâns puţin peste 100 de dolari. Misionarul a fost încântat. “Aveţi oameni bogaţi în biserica asta atât de mică!”, a spus el. Şi atunci am realizat şi noi. Puţin peste 100 de dolari?! Iar noi dăduserăm 87 de dolari! Misionarul avea dreptate! Noi eram cea mai bogată familie din biserică. Din acea clipă nu m-am mai simţit niciodată sărac. M-am simţit întodeauna bogat pentru că îl am alături pe Dumnezeu.
Această poveste este inspirată din fapte reale şi ne dovedeşte o dată în plus că banii au valoarea pe care le-o dai. Bogăţia nu înseamnă neapărat să ai bani mulţi. Bogăţia înseamnă să te bucuri de ce ai şi să te bucuri când dăruieşti.

Minuni de Paşte: Vezi ce au găsit aceşti oameni în mâncare!


Paştele este mai mult decât o sărbătoare care ne aduce zile libere, stufat de miel şi cozonaci. Unii oameni au trăit şocul vieţii lor când au descoperit minuni în cele mai obişnuite locuri: în mâncare, în trunchi de copac, în pietre.
  • Vezi ce au găsit aceşti oameni în mâncare!
    Sursa Foto: Shutterstock

Fecioara Maria în buştean

Un cuplu din Statele Unite tocmai se pregăteau să arunce nişte lemne pe foc când au găsit un buştean foarte special.
Ei sunt convinşi că în mijlocul lemnului apare o imagine a Fecioarei Maria, reprezentarea catolică a acesteia, cu inima sfântă în braţe.
Cei doi s-au declarat extaziaţi de semnul divin şi se bucură că nu au pus lemnul pe foc, distrugând minunea.

Iisus Hristos în lipii mexicane

O familie de mexicani se pregăteau de masă când femeia a găsit imaginea Mântuitorului în tortilla. Ea a alertat imediat televiziunile şi este convinsă că semnul divin îi va aduce mult noroc ei şi copiiilor ei.




Mântuitorul din tigaie

O familie din Texas a găsit imaginea Mântuitorului în tigaia în care se pregăteau să prepare clătite.
Mary-Lou, Juan şi Juan Pastrano Jr nu s-au decis dacă să gătească în continuare mâncare în tigaia-minune, astfel ca mâncarea să aibă binecuvântarea Celui de Sus, sau să o păstreze neatinsă, pentru a nu distruge imaginea.

Iisus Hristos din perete

De icoane făcătoare de minuni am mai auzit, dar o congregaţie creştină din Alabama a întrecut orice măsură în 2006, când a prezentat un perete din rigips făcător de minuni.

Deşi fisurile din rigips nu au o formă sau culoare foarte pronunţată, membrii bisericii sunt convinşi că reprezintă imaginea Mântuitorului pe cruce.


Sursa: www.unica.ro

MINUNEA care se arată TUTUROR! Vezi de ce Paştele este CEA MAI MARE SĂRBĂTOARE a creştinătăţii!


Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.
  • MINUNEA care se arată TUTUROR! Vezi de ce Paştele este CEA MAI MARE SĂRBĂTOARE a creştinătăţii!


La câteva zile după intrarea solemnă în Ierusalim (de Florii), Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt. După trei zile, a înviat din morţi. Toată această succesiune de evenimente au avut loc în numai o săptămână, cea a Patimilor, care precede Învierea.
drumul cruciiScopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos. Sfânta Scriptură a Noului Testament spune că Iisus Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori că va fi răstignit, dar a treia zi va învia. De teama aceasta, iudeii au pus soldaţi de pază la mormântul lui Iisus Hristos. Totuşi, minunea s-a întâmplat.
După intrarea solemnă în Ierusalim, Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt, iar după trei zile a înviat din morţi. Duminică dis-de-dimineaţă, Iisus Hristos a înviat ca un biruitor, cu puterea dumnezeirii Sale, ca să împlinească Scriptura şi cele hotărâte de iconomia divină pentru mântuirea neamului omenesc.
La Cina cea de Taină, în noaptea când a fost trădat de unul dintre apostoli, Iuda Iscarioteanul, înainte de a fi prins şi arestat, Iisus a instituit sărbătoarea Paştelui nou testamental, după porunca ce I-a fost dată de Dumnezeu.
mormant golDuminica - a treia zi după Scripturi - femeile purtătoare de mir au găsit mormântul Mântuitorului gol. Împotriva tuturor a celor care L-au acuzat şi batjocorit, numindu-l în derâdere Regele Iudeilor, rege încoronat cu spini, rege al cărui tron era o Cruce, părăsit de ai săi, păzit sub grea şi rece lespede de piatră, Hristos a izbândit cea mai strălucită biruinţă ce s-a văzut vreodată: biruinţa asupra morţii şi asupra răutăţii omeneşti. Această biruinţă nu putut fi tăgăduită şi nu i-a putut fi smulsă niciodată, a spus părintele Stoica.
Împreună cu duminica, sărbătoarea săptămânală a creştinilor, Paştele a fost sărbătorit încă din epoca apostolică. În conştiinţa Bisericii, Învierea Domnului nu este doar cea mai veche sărbătoare creştină, ci şi începutul şi culmea tuturor sărbătorilor şi a praznicelor. Această aleasă şi sfântă zi, cea dintâi a săptămânii, praznic al praznicelor, este şi sărbătoare a sărbătorilor.
Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai mărită, îmbucurătoare şi solemnă dintre sărbătorile anului. Duminica Învierii guvernează întocmirea întregului ciclu mobil de sărbători al anului bisericesc, amintindu-ne de trecerea noastră de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă.
ierusalim


Sursa:  Libertatea.ro 

Cele mai frumoase 12 rugaciuni


Va oferim o colectie de rugaciuni trebuincioase oricarui om, fie ca este un parinte care doreste sa isi creasca copilul si in acest spirit, al iubirii de Dumnezeu, fie ca nu are copii.
sfatulparintilor.ro - rugaciune - stockfreeimages_com

Rugaciune de intarire

Doamne, da-mi putere sa primesc cu suflet linistit tot ce-mi va aduce ziua de maine
Da-mi puterea sa ma las cu totul in voia Ta cea sfanta si in fiecare clipa stai in preajma mea si ma intareste.

Orice veste va aduce ziua de maine, buna sau rea, invata-ma sa o primesc cu inima impacata si cu credinta neclintita ca vointa ta sta deasupra tuturor.
Fie ca, in tot ceea ce fac si spun, voia Ta sa imi stapaneasca cugetul si simtirea. Iar cand asupra mea vor veni imprejurari neasteptate, ajuta-ma sa le implinesc dupa voia Ta.
Da-mi puterea sa lucrez cu tarie si intelepciune, fara sa stanjenesc sau sa amarasc pe aproapele meu.
Ajuta-ma, Doamne, sa pot duce povara zilei de maine cu toate cate le va aduce ea.
Struneste-mi vointa si invata-ma sa ma rog, sa sper, sa cred, sa indur, sa iubesc si sa iert.
Iar cand ma rog, fie ca Tu insuti sa fii cel ce se roaga in mine.
Amin.
(culeasa de la Sfanta Biserica Batistei din Bucuresti)


Tatal nostru

Tatal nostru, Care esti in ceruri
Sfinteasca-Se numele Tau,
Vie Imparatia Ta, faca-se voia Ta,
Precum in cer asa si pe pamant.
Painea noastra, cea spre fiinta,
Da-ne-o noua astazi si ne iarta noua
greselile noastre, precum si noi iertam
gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi
in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Ca a Ta este imparatia, puterea si
Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului
Duh, acum si in pururea si in vecii vecilor.


Amin!


sfatulparintilor.ro - rugaciune - stockfreeimages_com

Inger, ingerasul meu

Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma-invata sa fac bine.
Eu sunt mic, tu fa-ma mare.
Eu sunt slab, tu fa-ma tare.
In tot locul ma-nsoteste,
Si de rele ma fereste.
Amin!




Crezul

“Cred intr-unul Dumnezeu, Tatal Atotstiiorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intr-Unul Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal s-a nascut, mai inainte de toti vecii.
Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut, cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut.
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om.
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, si a patimit si S-a ingropat.
Si a inviat a treia zi dupa Scripturi.
Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de Viata facatorul, Care din Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.
Intr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor.
Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie.Amin!”

Rugaciuni la masa
Inainte de masa se spune rugaciunea Tatal nostru.
Dupa masa de dimineata si de pranz se spune:
“Multumim Tie, Hristoase, Dumnezeul nostru, ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti, si, precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor, vino si la noi si ne mantuieste.”

Dupa masa de seara se spune:
“Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, intru fapturile Tale si intru lucrul mainilor Tale ne-am bucurat. Insemnatu-s-a peste noi lumina fetei Tale, Doamne. Dat-ai veselie in inima mea, din rodul graului, al vinului si al untdelemnului ce s-au inmultit. Cu pace ma voi culca si voi adormi, ca Tu, Doamne, indeosebi, intru nadejde m-ai asezat.”


Rugaciuni pentru parinti si frati
Daca esti un copil mai mare, poti citi pentru parintii si fratii tai rugaciunea de mai jos:
“Doamne Dumnezeule, Care locuiesti sus in cer, cauta cu mila si cu indurare asupra familiei noastre si daruieste sanatate tatalui si mamei mele, fratilor si bunicilor mei.
Daruieste-mi intelepciune sa-i ascult, sa-i respect, sa le fiu multumitor pentru viata ce prin ei mi-ai dat-o si pentru grija ce mi-o poarta.
Tie ma rog si pentru fratii si surorile mele, sa traim in pace si in dragoste, ca bun si iubitor de oameni esti. Amin!”


sfatulparintilor.ro - rugaciune - stockfreeimages_com
Rugaciuni pentru cel suferind din familie
Daca este cineva bolnav si suferind, din familia ta sau dintre prietenii tai, poti sa te rogi pentru el cu rugaciunea aceasta:

“Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, cu umilinta si cu zdrobire de inima cadem si, suspinand, strigam catre Tine: vindeca durerea, tamaduieste patimile sufletului si ale trupului robului Tau (numele celui suferind, adaugand: tatal meu sau mama mea sau fratele meu, etc) si ca un Bun, iarta-i toate greselile cele de voie si cele fara de voie, si degraba il ridica din patul durerii.
Milostiveste-Te si miluieste pe robul Tau (numele), Multmilostivule, inceteaza-i boala, slabeste-i toata patima si toata neputinta, potoleste-i fierbinteala si din patul durerii il ridica cu mana Ta cea tare, si sanatos il arata, rogu-ma Tie, auzi-ma si ma milueste.
Ca Tu esti singur Sfant, ajutator puternic si sprijinitor al vietii noastre si pe Tine bine Te cuvantam, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”
Rugaciune catre Dumnezeu Tatal

“Dumnezeule cel vesnic si Imparate a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi cu lucrul, cu cuvantul si cu gandul; si curateste, Doamne, smeritul meu suflet de toata intinaciunea trupului si sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca, sculandu-ma din asternutul meu, bine sa plac preasfantului Tau Nume, in toate zilele vietii mele, si sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup.
Si ma izbaveste, Doamne, de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele. Ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”


 sfatulparintilor.ro - rugaciune - stockfreeimages_com
Rugaciune catre Domnul Iisus Hristos
“Atottiitorule, Cuvinte al Tatalui, Insuti fiind desavarsit, Iisuse Hristoase, pentru multa milostivirea Ta, nu Te departa niciodata de mine, robul Tau, ci odihneste intru mine pururea Iisuse, Cel ce esti Pastor bun al oilor Tale.
Nu ma da pe mine ispitei sarpelui, nici nu ma lasa pe mine in pofta satanei, ca samanta putreziciunii este in mine. Tu, Doamne Dumnezeule, Caruia ne inchinam, Imparate Sfinte, Iisuse Hristoase, pazeste-ma cand dorm, cu lumina cea neintunecata, cu Duhul Tau cel Sfant, cu care ai sfintit pe ucenicii Tai.
Da-mi Doamne si mie, nevrednicului robului Tau, mantuirea Ta in asternutul meu.
Lumineaza-mi mintea mea cu lumina intelegerii Sfintei Tale Evanghelii, sufletul meu cu dragostea Crucii Tale, inima mea cu curatia cuvintelor Tale, trupul meu cu patima Ta cea nebiruita, cugetul meu cu smerenia Ta il pazeste si ma ridica la timpul cuvenit spre a Ta slavire; Ca preaslavit esti, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Preasfantul Duh, in veci. Amin!”


Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu
“Preacurata si binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, Marie, maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului tau si Dumnezeului nostru sore patimasul meu suflet si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele fara prihana sa o petrec si prin tine raiul sa dobandesc, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, care esti una, curata si binecuvantata.”


Rugaciune catre Ingerul Pazitor
“Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste; ca sa nu manii cu niciun pacat pe Dumnezeul meu, si te roaga pentru mine, pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu, Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin!”


Rugaciune catre Sfantul Duh
“Doamne, Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhule adevarate, milostiveste-Te spre mine, pacatosul robul Tau, miluieste, lasa si-mi iarta mie nevrednicului toate cate am gresit in aceasta zi, ca un om si nu numai ca un om… Pacatele cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute, care sunt din obiceiul cel rau, si care sunt din voia mea cea sloboda si din lene: ori de m-am jurat cu Numele Tau, ori de L-am hulit in gandul meu, sau pe cineva am ocarat, sau am clevenit pe cineva in mania mea, sau m-am maniat, sau fara de vreme am adormit, sau vreun sarac a venit la mine si nu l-am miluit, sau pe fratele meu am scarbit, sau pe cineva am osandit, sau m-am marit, sau m-am trufit, sau m-am maniat sau stand la rugaciune mintea mea s-a ingrijit de vicleniile acestei lumi, sau razvratire am cugetat, sau prea m-am saturat sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune nu m-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte.
Miluieste-ma, Stapane si Facatorul meu, pe mine, lenesul si nevrednicul robul Tau, usureaza-ma, izbaveste-ma ca un Bun si de oameni iubitor.
Ca in pace sa ma culc si sa dorm, eu, si sa cant si sa preamaresc preacinstit numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”
(Editura Bizantina – Arhimandrit Sofian Boghiu, Chemarea Credintei nr 37, 1996)