marți, 22 ianuarie 2013

Arhanghelii si semnele zodiacale


Ingerii si ziua nasterii
Încă de la naştere, fiecare fiinţă umană este lăsată sub protecţia unui înger care are sarcina precisă de a o asista în orice moment al vieţii sale, fără s-o abandoneze niciodată. Fiecare persoană are deci propriul său înger păzitor, indiferent de rasă, cultură sau religia de care aparţine. Chiar şi persoanele care spun că sunt atee, materialiste convinse sau cele care refuză să creadă într-o altă dimensiune decât cea terestră, au un înger personal.
Îngerul nostru personal ne fereşte de pericolele care ne pândesc fără ca noi măcar să le bănuim ; ne îndeamnă să ne deschidem către ceea ce este bun şi să evităm răul ; are sarcina de a transmite mai departe rugăciunile noastre şi intervine neobosit pentru ca noi să primim întotdeauna dragostea divină.
Ingerii sunt capabili de o intelegere profunda, ei cunoscand bine strafundurile sufletului uman si, in marea lor intelepciune, privesc si accepta slabiciunile noastre ca pe niste obstacole inevitabile pe parcursul existentei omenesti. Prin urmare, nu trebuie sa ne simtim stanjeniti fata de ei pentru toate imperfectiunile noastre pe care ni le-am “expune” intr-un dialog sincer cu ei, caci ingerii ne cunosc infinit mai bine decat ne cunoastem noi insine.
Cand ne simtim cuprinsi de tensiuni si nelinisti, sa avem incredere in sfaturile binefacatoare ale ingerilor. Dimineata, inainte de a fi absorbiti de vartejul activitatilor cotidiene si seara, cand oboseala ne copleseste si ne simtim goi, putem sa ne adresam ingerului pazitor si sa-l rugam sa ne ajute sa redam sufletului nostru pacea si seninatatea.
Ingerii pot face multe pentru noi. Este suficient sa le invocam ajutorul si pentru asta va poate fi de folos sa stiti numele ingerului vostru pazitor.
Pentru cei nascuti:
Duminica:  ingerul pazitor este arhanghelul Mihail, chakra corespondenta este chakra 1 iar piatra protectoare este ochiul de tigru sau hematitul.
Luni:  ingerul pazitor este  arhanghelul Gabriel , chakra corespondenta este chakra 2 iar piatra protectoare este citrinul , carneolul sau topazul auriu
Marti:  ingerul pazitor este arhanghelul Camael , chakra corespondenta este chakra 3 iar piatra protectoare este piatra soarelui, chihlimbarul sau citrinul galben
Miercuri:  ingerul pazitor este arhanghelul Rafael , chakra corespondenta este chakra 4 iar piatra protectoare este aventurinul , cuartul roz sau smaraldul
Joi:  ingerul pazitor este arhanghelul Metatron , chakra corespondenta este chakra 5 iar piatra protectoare este lapis lazuli, turcoaza sau acvamarinul
Vineri:  ingerul pazitor este arhanghelul Uriel , chakra corespondenta este chakra 6 iar piatra protectoare este ametistul , fluoritul sau azuritul
Sambata:  ingerul pazitor este arhanghelul Cassiel , chakra corespondenta este chakra 7 iar piatra protectoare este cuartul de stanca sau diamantul
Berbec
Malahidael – Ingerul curajului


Nativii din Berbec primesc curajul lui Malahidael. Vointa si puterea devin forte spirituale dinamice care pot fi folosite in viata de zi cu zi pentru binele celor din jur. Malahidael va sprijini orice efort creativ pe care il veti depune in lumea materiala, va va da curajul sa mergeti pana la capat, chiar daca asta nu va prea sta in fire. In paza lui veti reusiti sa terminati tot ce ati inceput cu atata entuziasm si, mai ales, sa faceti acest lucru fara a va simti sacrificati. Malahidael va mai face un dar, poate, cel mai importat, va da imaginea potentialului vostru spiritual. Va arata in orice actiune mica pe care o faceti zi de zi, faptul ca menirea voastra este, de fapt, una spirituala, de permanenta evolutie pentru ca actiunea curajoasa din plan material sa devina actiune curajoasa un plan spiritual. Acest inger va deschide ochii astfel incat sa vedeti adevaratele motive ale actiunilor voastre si va fereste sa deveniti fanatici sau despotici in incercarea de a controla viata altora. El este cel care poate transforma tendinta spre agresivitate in pace interioara. 
Este bine sa nu uitati ca puteti beneficia de ajutorul Arhanghelului
 Mihail, care va poate ajuta sa transcedeti orice limitari mentale si emotionale si sa descoperiti planul divin aflat in spatele oricarei actiuni.
 
 
TaurAsmodael – Ingerul Rabdarii
Nativii din Taur primesc puterea rabdarii de la Asmodael. Dorintele noastre chiar daca sunt de ordin material sau spiritual sunt apanajul zodiei in care ne-am nascut si ele, pana la urma, motiveaza orice actiune din viata noastra. Rabdarea este cea care ne sustine perseverenta.Ingerul Asmodael este cel care transforma dorinta pentru posedarea de lucruri pamantesti in cea de a accede la noi nivele de cunoastere spirituala. El da consecventa Taurului si o transforma chiar intr-o valoare intrinseca a acestei zodii. Astfel, dintr-o zodie dominata de lumea materiala si de concret, cu ajutorul lui Amodael, Taurii pot deveni fiinte spirituale mai preocupate de suflet decat de trup. El ii fereste pe Tauri sa devina prea materialisti si prea fixati in parerile lor, la care ajung sa tina ca la ochii din cap, fara a avea vreun fundament logic. 
Taurii mai pot beneficia de asistenta lui Aniel care ii poate ajuta sa treaca de la pasiunea obisnuita la iubirea spirituala, in relatia cu partenerul de viata.
 Din acest punct pana la descoperirrea iubirii Divine nu mai este decat un pas, usor de facut in paza ingerilor vostri si a credintei. 
GemeniiAmbriel – Ingerul gandurilor pure
 
Nativii din Gemeni primesc puterea lui Ambriel, ingerul menit sa tina departe de ei gandurile prin care le-ar putea face rau celor din jur si daruindu-le in schimb puterea de a vedea solutii simple la probleme dificile, solutii care sa nu raneasca pe nimeni si care, de obicei, presupun doar comunicare reala. Comunicarea este limbajul iubirii, iar ingerul Ambriel va aduce aminte acest lucru de fiecare data. Comunicarea este puterea voastra, a Gemenilor, si tot ea poate deveni o arma de temut, fie ca este vorba de comunicare verbala sau scrisa. Dar aceeasi comunicare este scara pe care Gemenii pot urca la cer, caci nu exista o adevarata comunicare in plan uman fara comunicarea cu Divinitatea. Doar oamenii care pastreaza legatura permanenta si dialogul cu Dumnezeu pot communica cu adevarat cu semenii lor, iar ingerul Ambriel face acest lucru mai usor. Pana nu veti invata ca dialogul Divin alimenteaza dialogul vostru cu oamenii, nu veti putea merge mai departe.
Ambriel sporeste intelegerea propriei dualitati si da posibilitatea Gemenilor sa poata intelege o situatie dificila din cel putin doua puncte de vedere. El ii transforma in buni negociatori de conflicte, si le da puterea de a simti compasiune pentru ambele parti implicate. Astfel, inteligenta lucreaza in favoarea iubirii si intelegerii intre oameni.
Si Gemenii pot beneficia de puterea lui Aniel,
care nu doar rafineaza dorintele, dar poate, de asemenea, sa le sporeasca mult capacitatea de a absorbi noi cunostinte la un nivel care sa depaseasca superficialitatea lor. 
 
RacMuriel – ingerul grijii pentru ceilalti 
Nativii din Rac primesc binecuvantarile ingerului Muriel, cel care ofera sprijin emotional in situatiile cele mai dificile. Hrana emotionala este importanta fie ca vine de la un parinte, de la un maestru sau de la un sfatuitor. Racii sunt foarte capabili sa ofere aceasta hrana, doar ca uneori se uita pe sine si pot deveni blazati si deprimati. Ingerul Muriel ii ajuta sa daruiasca fara a pierde nimic si sa primeasca inmiit orice bucurie, el le da capacitatea de a decodifica corect emotiile oricui si de a crea acea atmosfera benefica in care orice om sa se simta in stare sa isi exploreze emotiile. Muriel le da Racilor capacitatea de a intelege universul propriilor emotii si de a nu mai reactiona impulsiv in situatii care cer un pic de ratiune. Tot Muriel ii ajuta pe Raci sa depaseasca foamea de afectiune pe care acestia o simt, si sa devina mai siguri pe ei si pe menirea lor in viata, fara a se autovictimiza. El ajuta si la administrarea nevoilor de baza din punct de vedere spiritual. De exemplu, in loc sa mananci pentru a-ti satisface nevoie de afectiune, sa inveti sa iti hranesti spiritul cu lucruri care te bucura cu adevarat cum ar fi cunostinte despre lumea spirituala.
Voi, Racii, mai puteti beneficia si de ajutorul lui Rahab, un inger care
va da puterea de a patrunde cu mintea misterele lumii vazute si nevazute si astfel sa va dezvoltati lumina sufletului pana dincolo de marginile universului spre binele tuturor.  
LeulVerchiel – Ingerului puterii controlate

Nativii din zodia Leu sunt sustinuti de Verchiel pentru a invata sa isi tina puterea sub control. Constiinta de sine trebuie sa devina maxima in ceea ce ii priveste pe lei, caci un om care nu isi cunoaste puterea asupra celorlalti, poate face foarte mult rau. Nu conteaza daca sunt atribute negative ale puterii, cum ar fi egoismul sau centrarea pe sine, sau atribute pozitive, cum ar fi creativitatea si increderea in fortele proprii. Important este pentru Lei sa stie de ce sunt in stare si intr-un sens si in celelalt. Daca au tendinta de a fi egoisti, Verchiel ii ajuta sa devina constienti si sa nu mai faca rau in incercarea de a iesi in evidenta cu orice pret, daca nu sunt constienti de capacitatile lor creatoare, acelasi inger ii ajuta se se puna in slujba semenilor. Constiinta de sine este un atribut natural al leilor si Verchiel ii ajuta ca astfel sa devina constienti si de menirea de lideri spirituali pe care o au de fapt.
Tot el ii ajuta pe Lei sa isi controleze si chiar sa isi anihileze tendinta de a-i domina pe ceilalalti. Pe masura ce Leii invata sa caute si sa contempleze prezentele divine din viata lor, linistea se va asterne in inima lor, iar creativitatea va atinge cote inalte. 
Leii mai pot fi protejati si indrumati de Rachmiel, care transforma orice actiune egoista in compasiune, orice vorba lipsita de blandete in mangaiere pentru cel in nevoie.
Rachmiel este ingerul compasiunii si invata Leii sa se daruiasca si sa se uite pe sine in iubirea pentru cei de langa ei.

FecioaraHamaliel – ingerul Virtutii


Nativii din Fecioara primesc darul virtutii de la ingerul Hamaliel. Acest dar este important caci fara el Fecioara devine mult prea critica si hiper-analitica in relatiile cu ceilalti. Acest inger o ajuta pe Fecioara sa inteleaga ca, in general, oamenii nu au nevoie de cineva care sa le spuna in permenta ce nu pot face sau fac gresit, ci de oameni care sa le spuna ce fac bine sau, mai ales, ce pot face. Hamaliel da Fecioarei puterea de a rezista stresului si de a duce o sarcina la bun sfarsit indiferent cat efort presupune acest lucru. Astfel Fecioarele devin buni cercetatori, oameni care invata cel mai bine din propria experienta si extrem de atenti la detaliile care pot face uneori diferenta intre “viata si moarte” intre “efemer si vesnic”. Verchiel da posibilitatea Fecioarelor de a analiza pe ceilalti fara a-i judeca, de a-i iubi fara a-i eticheta si de a-i sluji fara a astepta nimic in schimb.
Tot el va ajuta Fecioarele sa treaca de aparentele lumii fizice si sa ajunga sa inteleaga ratiunile divine din spatele fiecarei intamplari fie ea si nefericita.Verchiel invata Fecioarele sa ii caute prezenta oamenilor nu pentru a-i face dependenti de ceea ce au ele de oferit, ci pentru a oferi ceea ce au acestia nevoie.
Fecioarele mai pot fi ajutate de Tzadikiel care ii poate ajuta sa isi extinda orizontul de perceptie si intelgere al constiintei in plan fizic, emotional, mental si spiritual.
Acesta orienteaza orice demers de invatare catre acumularea de iubire si intelepciune. 
 BalantaUriel – Ingerul dorintelor constructive


Nativii din Balanta, nativii primesc ajutorul lui Uriel care tine sub control dorintele distructive. Nevoie de echilibru si armonie este cea care tine aceasta zodie in parametru optimi. Uriel este cel care da Balantei puterea de a crea echilibrul si de a-l mentine chiar daca asta presupune efort continuu, care in mod obisnuit ar obosi pe oricine altcineva. Uriel este cel care se opune impunerii pacii prin razboi. El este cel care ajuta Balanta sa mentina echilibrul interior si exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice si estetice. Uriel este cel care face din Balanta o creatoare a armoniei in Univers, caci dincolo de planul fizic, Balantele pot lucra si in plan spiritual si este bine sa faca acest lucru in deplina cunostinta de sine. 
 Uriel va ajuta sa creati armonie in jur, dar fara a va pierde armonia interioara, lasandu-va spatiu pentru exprimarea de sine si incarcarea propriilor baterii. Doar asa puteti ajunge la echilibrul dintre dorintele voastre emotionale, mentale si spirituale, care sa ve permita sa accedeti la urmatorul nivel de existenta in armonie cu divinitatea. Pe masura ce intregul vostru sistem de valori se echilibreaza, veti gasi puterea si bucuria de a va exprima creativ sentimentele si trairile si veti putea media orice conflict fara a tine partea nimanui, ci numai adevarului divin din voi si ceilalti.

ScorpionBarbiel – Ingerul Transformarii


Nativii din Scorpion primesc ajutorul lui Barbiel cel care transforma mania in compasiune. Scorpionii se afla pe o cale spirituala inca de la nastere si au de trecut tot felul de probe ale vietii. Multe din aceste probe au reusit sa va scoata de pe aceasta cale spirituala, mai ales la trecerea de la adolescenta la varsta adulta, cind cerintele corpului si egoului vostru v-au despartit de esenta voastra divina. Zodia voastra este cea care trebuie sa faca fata celor mai puternice impulsuri sexuale din tot zodiacul si aceste impulsuri nesatisfacute se pot transforma in actiuni pline de agresivitate si ura. Barbiel este cel care va ajuta sa tineti aceste impulsuri sub control si sa nu va lasati prada lor. Totusi lupta pe care o duceti cu planul dorintelor sexuale nu ramane fara rasplata, caci odata stapanite energiile sexuale, ele devin forta intregii voastre vieti. Barbiel este cel care va pune in lumina pana si cele mai intunecate si mai nevazute coltisoare ale fiintei voastre pentru ca astfel sa le cunoasteti si sa le stapaniti. Chiar daca va aseazati foarte ferm pe calea spirituala, voi Scorpionii tot mai sunteti distrasi de dorinte emotionale si sexuale. Transformarea acestora in dorinte spirituale se face cu ajutorul lui Barbiel care va ajuta sa luati cele mai bune decizii in acest sens si sa rezistati fara frustrare oricaror ispite. 
Scorpionii mai pot beneficia de protectia Arhanghelului Mihail care le da posibilitatea de a lupta de partea luminii, mai intai impotriva intunericului din propria minte si apoi impotriva intunericului constiintei celor care au pierdut calea.
 Nu trebuie sa ai o arma ca sa fii razboinic, este suficient sa iti linistesti mintea si sa o cureti de ganduri, orientand-o ca pe o antena spre divinitate. Orice dorinta infranta in plan fizic devine o trambulina pentru evolutia spirituala.  
 
Sagetator Adnachiel – Ingerul puterii iubirii


Nativii din Sagetator primesc puterea lui Adnachiel care aduce iubire divina in locul iubirii umane. Ambitia voastra caracteristica are nevoie sa fie canalizata cu iubire catre iubire. Abia atunci dorintele omenesti devin motorul vietii spirituale si devin aspiratii, intuitii si nevoie de absolut. Adnachiel este cel care va ajuta sa porniti in calatoria spirituala fara a avea nevoie sa ajungeti, ci doar sa calatoriti. El aprinde in inima voastra nevoie de a ajunge ACASA in spatiul acela dincolo de spatiu si timp in care sufletul se intalneste cu creatorul sau. Sagetatorii au ambitii mari, dar si aspiratii spirituale importante. Ingerii pot fi si surse de informatie, dar pot sa va si orienteze in actiunile in viata de zi cu zi. Ei va pot aduce lumea spirituala mai aproape si va pot face sa vedeti mai clar ceea ce urmeaza.Viata voastra se afla sub protectia lui Adnachiel care va da puterea de intelege si de a-i ajuta si pe ceilalti sa inteleaga ca in spatele fiecarei actiuni umane se afla o directie divina si o ratiune divina. El este cel care va face rabdatori cu cei ce nu stiu si dornici de a oferi iubire, mai ales celor care aparent nu o merita.
Pe voi va mai ajuta Aniel
cel care va face sa asimilati cunoasterea si sa o folositi pentru binele celorlalti in directia progresului spiritual. 
CapricornHaniel – ingerul revelarii divinitatii


Capricornii pot primi puterea de a percepe Divinul in orice actiune umana de la Haniel. De fapt, calea vietii Capricornilor este ajutata de mai multi ingeri guvernatori ai pamantului, pentru ca nativii au de facut fata unor cerinte complexe atat in planul existentei de zi cu zi, cat si in planul existentei spirituale. Este nevoie de o intreaga armata de ingeri pentru ca nativii capricorni sa depaseasca nevoia de control in plan uman si sa se dedice idealurilor spirituale. Ambitia este cea care isi spune cuvantul in orice actiune a Capricornilor. Haniel este cel care ii ajuta pe Capricorni sa transforme viata spirituala din ideal in actiune concreta. Desi Capricornul este un semn dens de pamant, el este precum muntele al carui varf intalneste cerul. 
 
 Haniel va ajuta in momentele in care incepeti o noua actiune si va ajuta sa nu pierdeti directia spirituala. El va face generosi cu timpul si resursele voastre si mai ales iertatori cu cei care va gresesc. Acest inger are grija ca orice noua cunostinta sa fie asimilata eficient. 
Varsator Gabriel – Ingerul adevarului
Nativii din Varsator primesc puterea adevarului revelat de la Gabriel. El ii ajuta sa rosteasca si sa transmita adevarul in orice actiune pe care o intreprind. Caracteristica Varsatorilor este faptul ca ei reprezinta legatura intre nevoile personale si cele general umane. Varsatorii sunt cautatori ai adevarului si pentru asta creaza sisteme de gandire prin care sa se inconjoare de oameni care sa le impartaseasca idealurile. Ei pot parea egoisti multora dintre semeni. Gabriel le da Varsatorilor bucuria cunoasterii adevarului si a raspandirii acestuia in grupuri din ce in ce mai mari de oameni. Tot el le da capacitatea de a insufla idealuri inalt spirituale.Gabriel este mesagerul Domnului si este cel care le aduce in permanenta Varsatorilor informatii, dar nu direct, ci prin intermediul intuitiilor, revelatiilor, semnelor. El ii indeamna sa nu tina pentru ei aceasta cunoastere divina si sa o foloseasca pentru a inspira mari grupuri de oameni pentru a-i face constienti si pe acestia de menirea lor divina.
Tzadqiel  mai poate ajuta, el fiind ingerul compasiunii, va da puterea de a tine cont de nevoile oricarui om atunci cand isi urmareste planurile spirituale.
 El da Varsatorilor capacitatea de a schimba sisteme sociale, dar in coordonatele compasiunii si grijii fata de ceilalti. 
 
PestiiBarakiel – Ingerul credintei
 
Nativii din Pesti primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferenta intre cunoastere si credinta. Asta este una dintre cele mai mari provocari spirituale din viata voastra. Pestii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate- suflet. Barakiel ii invata sa isi cunoasca atat personalitate cat si sufletul si sa faca din doua un intreg divin. El asista Pestii in efortul lor de a-si intelege instinctele si sa isi inalte mintea deasupra lor prin constiinta intuitive. Voi, Pestii, traiti in permamenta cu constiinta existentei celorlalti, cu durerile lor si cu trairile lor pe care le resimtiti acut. Barakiel va ajuta sa invatati sa le alinati si sa construiti in oameni constiinta faptului ca pot muta muntii din loc cu un strop de credinta.
Metatron, considerat cel mai puternic dintre ingeri va va ajuta cu orice ocazie in care veti mai face un pas pentru dezvoltarea voastra spirituala. El va va sustine constiinta faptului ca fiecare fiinta este expresia divinitatii pe pamant si fiecare actiune se realizeaza in contul mantuirii.
Sursa: anatolbasarab.me

Un film emotionant despre minunile lui Dumnezeu pe care le lucreaza El prin oamenii Sai cei buni


Despre minunile petrecute, ani de-a rândul, la Mănăstirea Bănceni (Ucraina), deja multă lume vorbeşte, în fapt de taină şi de bucurie. Aflată la doar 20 kilometri de Cernăuţi, de doar 14-15 ani, într-o pitorească aşezare românească, Mănăstirea aceasta şi-a dobândit deja renumele de lavră, în care Dumnezeu pogoară mereu, vizibil, dăruind binecuvântare. Aici, de câţiva ani, prin grija Pr. Mihail Jar (inima de foc a mănăstirii), aveau să-şi închine viaţa lui Hristos peste 100 de monahi şi peste 100 de măicuţe (aflate la altă ctitorie, în aşezarea românească a Boianului). Iar, ceea ce ţine cu totul de spaţiul minunii, undeva în apropierea Bănceniului, Părintele Mihail adăposteşte, în condiţii absolut de vis, peste 150 de copii orfani. Mulţi dintre ei, măcinaţi de boli fără leac, şi-au aflat aici izbăvirea. Trei fetiţe bolnave de SIDA, în ultimul stadiu, s-au vindecat, de curând, la rugăciunile obştii de aici către Mântuitorul, Maica Domnului a cărei icoană de la Boian plânge, şi către Sfinţii ocrotitori ai acestui sfânt locaş. Acum Părintele Mihail face demersuri susţinute pentru a aduce aici încă 50 de copii bolnavi de SIDA, spre a-i încredinţa milei şi bunătăţii lui Dumnezeu.
Din dragostea Părintelui Mihail pentru aceşti orfani, Dumnezeu face minuni cum nu mai crezi că pot fi povestite în vremurile acestea. În Joia săptămânii mari, a Patimilor, 2008, prin rugăciunile Părintelui, o fetiţă de un an şi opt luni, înecată de peste şase ore, învie. Medicii vor fi puşi în extremă dificultate: cum să anuleze certificatul de deces?! Soluţia finală, rămasă în acte, e: moarte clinică. Mitropolitul Kievului cere imediat să i se trimită toată documentaţia cazului, pentru a rămâne mărturie, pentru mai târziu, a puterii lui Dumnezeu, manifestată prin oamenii Săi.
#
#
#
#
#

Sursa:   anatolbasarab.me

Noua medicina germana. Cele 5 legi ale biologiei.


A 3-a Revoluţie în Istoria Medicinei
Esenţa celor 5 legi ale biologiei precum şi implicaţiile acestora, vor fi ilustrate prin următorul exemplu.
Şoarecele şi Pisica
Lăsaţi un şoarece şi o pisică să îşi intersecteze drumurile. Pisica va observa o bucăţică de mâncare, dar şoarecele, pe de altă parte, observă o ameninţare mortală. Datorită determinării biologice, el începe să fugă imediat din faţa pericolului. Este firesc pentru oricine că în situaţii extreme, puteri nebănuite sunt puse în circulaţie în noi înşine, şi tocmai aceasta este partea cu care avem de-a face.
Celulele alveolare pulmonare ale şoarecelui, sunt activate simpatic ceea ce produce o hiperfuncţie mărind permeabilitatea la oxigen. Astfel, şoarecele este capabil de a respira mai eficient pentru putea fugi mai multă vreme. După o fugă de 2 minute reuşind să găsească adăpost, şoarecele va respira relaxat timp de 2 minute. Acesta e acum într-o stare vagotonică, sau parasimpatică. Făcând o analogie cu viaţa umană, această situaţie ar putea fi echivalentă cu a unui pacient care află de la medicul său că are un cancer terminal şi îl va evalua la fel ca şoarecele. La nivel biologic, diagnosticul de moarte e interpretat ca fiind “pisica” de care vrea să scape. Spre deosebire de determinarea biologică a şoarecelui, nu putem fugi de acest diagnostic într-un sens literal.
Şi astfel frica de moarte se perpetuează şi pacientul e incapabil să mai doarmă, este anorexic şi agitat, având un Program Biologic activat, care îi spune trebuie să scape de un duşman de moarte. Acum, comparând situaţia cu pisica şi şoarecele, există o mare diferenţă în durată. Pentru şoarece, există doar două posibilităţi: să scape la timp sau să fie mâncat. În nici un caz fuga nu poate să dureze săptămâni sau luni de zile. Într-un mediu natural, frica de moarte nu poate persista atât de mult. Deoarece celulele au funcţionat la capacitate maximă săptămâni la rând, ele au început să prolifereze,ca să ţină pasul cu volumul de muncă. Datorită acestui surplus de celule, corpul va absorbi mai mult oxigen în perioade de timp scurte.
În această situaţie, dacă pacientul ar merge la doctor, el i-ar descoperi o tumoare malignă în plămâni, şi ar trage concluzia că acest lucru reprezintă o metastază a cancerului primar. Cu toate acestea, el e doar un program de cancer “pe cont propriu”, declanşat de frica de moarte. Această proliferare a celulelor maligne nu a fost niciodată lipsită de sens, dar din punct de vedere biologic, ea a ajutat creatura să fugă. Să presupunem acum că pacientul nostru este reasigurat de către medic, şi că are un prognostic bun pentru el, atunci el se va simţi uşurat şi ar putea să se redefinească în cele din urmă. A scăpat cu succes de “prădătorul” rău. Dar odată ce celulele suplimentare s-au înmulţit săptămâni la rând, se va întâmpla încă ceva. Celulele excedentare, acum inutile, sunt descompuse prin tuberculoză şi expectorate. Pacientul va tuşi cu sânge coagulat.
Şoarecele nu a dezvoltat celule excedentare, în cele 2 minute de frică de moarte, astfel că nu a fost necesară o descompunere. Totuşi, pacientul redevine îngrijorat şi îl caută pe medicul, care
pe lângă diagnosticul anterior, îl va diagnostica acum în plus cu tuberculoza pulmonară, aceasta fiind un efect de soluţionare a conflictului de frica de moarte – care, deşi creează disconfort, reprezintă o măsură utilă din punct de vedere biologic, având o durată predeterminată, aproximativ atâta timp cât cineva a fost cuprins brusc de frica de moarte. Cu toate acestea, descompunerea celulelor excedentare poate avea loc numai în cazul în care organismul poartă microbi de tuberculoză necesari. În absenţa lor, probabil din cauza medicaţiei alopate, tumora se va încapsula şi va rămâne la locul ei,fără să prezinte o ameninţare directă. S-a suspectat mereu faptul că microbii, sunt ceva rău, dar de fapt ei sunt “sistemul de salubritate” al organismului. Ei sunt ajutoare indispensabile în faza de vindecare.
Corespunzător, a existat o rată ridicată a tuberculozei pulmonare, în Germania, după al doilea război mondial, deoarece mulţi oameni au rezolvat conflictul lor de frică de moarte adică, din punct de vedere biologic au “alergat” pisica cu succes. Nu s-a raportat nici un caz de infecţie. Aşadar, cancerul pulmonar s-a datorat fricii de moarte? Trebuie ţinut cont de faptul că nu există doar un singur fel de cancer pulmonar deoarece plămânul e format din diverse părţi care reacţionează diferit la fiecare tip de atitudine. Exemplul nostru se referă în mod special la alveolele pulmonare. Pentru tuburile bronsice, celule caliciforme sau pleură există programe diferite, cu factori declanşatori proprii şi trasee, dar, în orice caz, ele nu sunt maligne, ci doar semnificative din punct de vedere biologic. Nu e vorba de aşa zisa metastază şi nici a aşa numitului cancer pulmonar, determinat direct de fumat sau alţi agenţi toxici. Acest lucru este posibil numai prin conceptul psihologic al fricii de moarte, care produce o hiperfuncţionare a alveolelor pulmonare fără a fi nevoie de a lupta împotriva, contrar punctului de vedere anterior menţionat.
Nu e vorba de o eroare a naturii pe care trebuie să o corectăm aşa după cum au presupus ambele şcoli medicale, cea alopată şi cea alternativă.
Oare cancerul şi alte aşa numite maladii nu cumva ar avea un rol de protecţie? Dacă cele cinci legi biologice, formulate de către Dr. Hamer se vor dovedi a fi corecte, atunci totul e cu susul în jos! Blestemul . . . numit Cancer!
Jocul de Puzzle, în cele din urmă, a fost rezolvat!

Noua medicina germana – Cele 5 Legi ale Biologiei

Sursa:  anatolbasarab.me

Zodiacul iubirii foarte aproape de adevar



 
Cum iubeste Berbecul?
BERBECUL nu este constient de sentimentele celor din jur pentru el,
 deoarece este mult mai atent la propriile sentimente. Cu entuziasmul lor caracteristic, va castiga intotdeauna cu usurinta interesul si respectul celorlalti, dar pentru a le pastra, are nevoie de multa diplomatie, flexibilitate, toleranta, prudenta si compasiune in relatiile cu ceilalti. In dragoste, poate fi pasional, afectuos, generos in sentimente. Ii place aventura si “vanatoarea”, placandu-i foarte mult competitia, dar pe cat de repede se aprinde, pe atat de repede se raceste dupa ce a obtinut ceea ce a cautat. Cauta o relatie cu cineva independent, atragator, cald si care isi poate vedea singur de viata proprie, cu aceeasi fire ca si a sa. Are o fire pasionala si arzatoare in sentimente, fiind incapabil sa-si controleze sentimentele. Este permanent atras de sexul opus. Este atras de muzica, de haine elegante, inclinat spre flirt, iubind viata sociala. Exista riscul sa se casatoreasca foarte de tanar, in urma unei deziluzii sentimentale. Erotismul joaca un rol important in viata unui Berbec si este un criteriu esential in aprecierea relatiilor cu cei din jur. Deci daca doresti o relatie platonica si romantica, nu te apropia de un Berbec. In schimb, daca doresti o viata erotica tumultuoasa, Berbecul este omul potrivit. Are nevoie sa-si exteriorizeze sentimentele si instinctele erotice si va aduce mereu noi idei pe plan sexual pe care va dori sa le experimenteze.
Virilitatea Berbecului este la maximum. Pe femei le poate chiar transforma in vampe, cuceritoare de inimi. Uniunea este foarte importanta pentru un Berbec. 
E greu sa te apropii de un Berbec, pentru ca de obicei el e cel care doreste sa faca primul pas si sa initieze o actiune de seductie, pentru ca e un cuceritor prin excelenta. Cand intalnesti un Berbec e bine sa te apropii direct, fara prea multe ocolisuri. Abia dupa ce l-ai castigat si esti sigur ca e indragostit nebuneste de tine trebuie sa-l lasi sa preia conducerea acestei relatii. Il poti cuceri discutand despre sport, despre arme, armata, razboi, vulcani, explorari, politie, masini, coafura, constructii, muzica, literatura, desen, in general subiecte barbatesti. Il poti da gata admirandu-l mai intai fizic, apreciindu-i infatisarea, muschii sau trupul (fie femeie, fie barbat). Scoteti-i in evidenta personalitatea, calitatile, comportamentul, dar intotdeauna partile bune. 

Cum iubeste Taurul? 

TAURUL este un partener senzual, fermecator si practic. 
Doreste o casatorie reusita financiar si un partener demn de incredere, care sa ii aduca stabilitate si securitate. Fizicul partenerului este de asemenea important. Casatoria trebuie sa ii aduca o mare siguranta, (eventual casatorie din interes). Problemele financiare capata o importanta deosebita fie prin reusita, fie prin preocupare. Este foarte sentimental, cu o mare senzualitate si sensibilitate, atent mascate sub aparenta sa mai dura. Sentimentele sale sunt greu de obtinut, dar cand isi ofera dragostea, este stabil si fidel, ceea ce asteapta si de la celalalt. Totusi poate fi posesiv si gelos dintr-o dorinta imensa de securitate personala. Este o zodie fertila, deci un Taur poate da nastere multor copii, dar sexul pentru el nu este doar dorinta de a se inmulti, ci pura placere erotica, una din marile sale nevoi. 
E sincer, amabil, intelegator, incantator si amuzant, avand mereu pe buze un zambet sau o gluma. Isi creeaza o aura de relaxare pe chip pentru ca si ceilalti sa ii raspunda cu aceeasi caldura. Raspunsul sau initial in problemele sentimentale este rezervat si precaut, deoarece vrea sa stie pe ce pozitie se afla inainte de a ceda. Ii plac persoanele atragatoare, simpatice, modeste, discrete, de incredere, afectuoase, fidele, care ii pot fi de ajutor. Totodata se simte atras de persoane aflate intr-o viata sociala intensa: designeri, personalitati sportive sau artistice, oameni de stiinta, informaticieni, sau persoane care lucreaza in domenii sociale sau legate de comunicatii. 

Un Taur trece sentimentele prin stomac, de aceea poate fi usor cucerit atunci cand ii sunt asigurate nevoile primare ale vietii: mancarea, bautura, confortul, banii, somnul. Pentru a ajunge la inima sa, poate fi cucerit cu flori, dulciuri, intalniri in oras la un restaurant, la un fast food sau doar la o cafea. Florile il dau gata, la fel ca plimbarile prin parc, prin gradini botanice. Un cadou potrivit pentru un Taur poate fi chiar un ghiveci cu plante, pentru ca adora plantele. Cu un Taur trebuie sa vorbesti despre bani, mancare, arta, flori, dragoste. Trebuie sa te porti frumos si sa il lauzi in permanenta. Trebuie sa-i respecti tabieturile si obieciurile, oricat ar parea de absurde. Trebuie evitate conflictele care il pot irita atat de tare, incat poate declansa o adevarata criza. De felul lui e pasnic si retras, deci iubeste foarte mult o atmosfera calma si linistita. Nu ii plac anturajele numeroase, ci doar intimitatea, asa ca nu-l obliga sa mearga la intalniri zgomotoase de familie sau petreceri galagioase.Dupa o masa buna, Taurul se poate gandi si la sex. Daca ii este foame, s-ar putea sa nu aiba chef de nimic altceva. Pana nu ii sunt satisfacute toate nevoile, Taurul nu trece mai departe. Trebuie lasat putin sa se relaxeze, sa-si faca siesta, dupa care se poate trece la actiune. Simturile sunt foarte importante pentru el, de aceea trebuie cucerite toate simturile unui Taur. Mirosul – printr-un parfum sexy sau arome de camera placute. Vazul – printr-un decor placut, confortabil, curat. Pipaitul – prin tesaturi placute la atingere, matasuri, satinuri, borangic. Auzul – cu o muzica ambianta relaxanta si soapte de iubire. Gustul – prin bauturi fine sau mici gustari frugale. Toate simturile sale trebuie imbatate cu tot ce e mai bun. Locul seducerii trebuie sa fie confortabil, in care sa stea comod, in care sa nu-i lipseasca nimic din ceea ce-i confera securitate fizica si emotionala. Apreciaza foarte mult lucrurile bune in viata si nu isi refuza niciodata nimic.

Cum iubesc Gemenii? 

GEAMANUL e atras de un partener intelectual, fermecator care ii stimuleaza capacitatile de comunicare. Doreste sa studieze, sa invete, sa scrie si sa vorbeasca fara incetare cu partenerul sau. Ii place sa calatoreasca cu acesta. Apreciaza originalitatea ideilor si faptul ca ii permite unele libertati. Exista chiar si posibilitatea mai multor casatorii pentru gemeni. Exista posibilitatea de a-si cunoaste partenerul inca din primele clase primare. Partenerul sau poate fi o iubire din adolescenta, un vecin sau cineva pe care il intalneste prin intermediul unui frate. Comunicarea va juca un rol important in casatoria sa. Natura sa este sociabila pana la entuziasm si ii este foarte usor sa isi faca prieteni in multime, apeland la tot felul de subiecte de conversatie si glume. Atractia sa initiala provine de la unele compatibilitati intelectuale.
Dragostea, relatiile sentimentale sau sexuale sunt puse pe un plan inferior satisfactiei intelectuale. Ii place sa iubeasca, dar nu o face pe cale emotionala ci mentala. Ii place sa foloseasca vorbe mari de iubire, sa faca si sa primeasca declaratii de dragoste pentru ca ii place sa manuiasca vorbele. Este atras de convorbirile lungi la telefon, de scrisorile de dragoste, de poeziile afectuoase, de felicitarile de sarbatori. Se intelege perfect cu o persoana cu un statut social ridicat, o persoana diplomata, cooperanta, afectuoasa, atragatoare, echilibrata si talentata. Geamanul iubeste mai mult mental, fara sa treaca la actiune. Ii place mai mult sa ciucereasca decat sa pastreze, cautand mereu idealul. Il atrag intalnirile, legaturile adulterine, fara a se da inapoi de la vreo noua relatie. Are tendinta de a spiritualiza si privi intelectual sentimentele si viata erotica. Limbajul sau e rafinat si-si va descrie sentimentele in cuvinte alese, niciodata vulgare. 

Geamanul e foarte curios din fire, de aceea nu va refuza nici o noua experienta, deci nici pe plan erotic. Se poarta ca un perpetuu adolescent, deci ar putea sa se indragosteasca la fel ca la 16 ani si la varste mature, numai daca nevoile ii sunt asigurate. Trebuie sa vada in aprtenerul sau un bun interlocutor, un eventual coleg de studiu, o persoana de acelasi standard intelectual cu care sa aiba mereu ceva de discutat.Pentru a-i capta atentia, ar fi bine sa-l cuceresti prin scrisori lungi si convingatoare, prin lungi conversatii telefonice. 
Atrage-l prin discutii din orice domeniu, lasandu-l sa-si puna in valoare cunosctintele multiple (dar superficiale), deci fara a intra prea adanc intr-o problema. Mai este atras de barfe, deci nu te da inapoi de la o mica sueta de intrigi impreuna cu el. Ca sa-i furi definitiv inima, fa-i toate capriciile. Ocroteste-l, lauda-l, compatimeste-l la nevoie, apreciaza-i calitatile. Lasa-l sa iasa in evidenta, deci nu incerca sa-l eclipsezi vreodata. Iesiti in lume cat mai mult, pentru ca ii place societatea. Calatoriti mult, pe distante mici, invita-l la o plimbare cu bicicleta, mergeti la piata, la cumparaturi impreuna, la vreo conferinta, la biblioteca. Studiati impreuna, frecventati acelasi curs, cere-i sprijinul pentru a-ti explica o problema. 

Cum iubeste Racul? 

RACUL este un partener sensibil, ce-si doreste un trai bun si un camin echilibrat. Are nevoie de multa afectiune si recunoastere din partea partenerului. Isi poate intalni partenerul prin intermediul familiei, cu ocazia unei reuniuni sau a unei sarbatori. Se poate casatori datorita familiei. Cauta intimitatea si linistea in casnicie. Uneori exista o legatura foarte puternica intre partener si parintii sai, uneori partenerul tinand locul parintilor. Da dovada de lipsa de maturitate in timpul casatoriei. In unele cazuri, nu se casatoreste sau o va face tarziu, din cauza insistentelor familiei.
Racul are o mare voluptate ce poate iesi la lumina inca din copilarie, o imaginatie si sensibilitate cu totul deosebite, afectivitate maxima, toate puse in slujba exprimarii sentimentelor, marind sfera erotica. Are nevoie de foarte multa iubire. Poate fi un partener excelent de viata, dar poate deveni si acaparator si gelos, cerand mereu partenerului dovezi de atasament. In zilele sale bune, este o persoana vesela si amuzanta, atragandu-i pe ceilalti cu umorul sau. Ii place sa-i faca pe ceilalti sa se simta bine la el, este o gazda ospitaliera si le face musafirilor sai toate poftele. Relatia ideala cu un Rac se bazeaza pe puternicele valori familiale si pe sprijin reciproc. Pretinde loialitate, devotament, incredere si intelegere de la partener, care trebuie sa fie pasional, energic, sufletist si pozitivist din fire. Timid cum este, nici in dragoste nu are inclinatii agresive. Transmite vibratii pentru a-l atrage pe cel ales, de aceea doreste ca acesta sa fie receptiv la stimulii sai psihici. Un Rac trebuie cucerit prin vizite insistente la domiciliul sau, singurul loc unde se simte in siguranta. Detesta singuratatea, deci trebuie sa fie mereu in compania cuiva, de aceea prefera sa aiba casa deschisa mereu si mai putin sa mearga el in vizite. 
Ii place intimitatea, deci trebuie sa te apropii foarte mult de el pentru a-i castiga dragostea. Totusi, din cauza precautiei sale exagerate, e greu sa ajungi atat de aproape de un Rac. E totusi si foarte vulnerabil la dragoste, fiind foarte impresionabil. Ca sa-i captezi atentia, e bine sa te vada putin neajutorat, jucand chiar teatru pentru a-i castiga compasiunea. Instinctul sau matern, ocrotitor, il va face sa se apropie de tine ca sa-ti aline necazul. 
Cu un Rac trebuie sa discuti despre trecut, sa depeni amintiri, sa rasfoiesti albume cu poze, sa reinvii momente placute de altadata. Trebuie sa vorbesti despre familie, despre locurile de origine, chiar despre valori patriotice sau nationale. Traditiile, arta culinara, familia, copiii, pot fi subiecte intersante de discutie pentru un Rac. La fel de pasionante pot fi subiectele misterioase, secrete, confidentele cele mai tainice, acestea toate deschizandu-ti drumul spre inima unui rac. Discutiile despre copii, decoratiuni interioare, imbracaminte, jucarii, apa, istorie si romane il atrag. Mergeti impreuna in mici excursii, in preajma unor suprafete de apa (mari, lacuri), circulati impreuna cu metroul, gasiti-va un loc intim cat mai ascuns (poate fi atas de locuri secrete si retrase, prin pivnite, subterane, pesteri). Totusi, un decor romantic, in compania unei bauturi fine, nu este de neglijat, romantismul dandu-l gata intotdeauna pe un Rac. 

Cum iubeste Leul? 

LEUL e atras de un partener generos, calduros, stralucitor. Doreste un partener increzator in sine si ambitios. Il doreste loial si creativ, inspirat si spiritual. Poate avea posibilitatea de a-si intalni partenerul in activitati mondene, la teatru, in vacante, la petreceri sau la evenimente sportive. Cauta casatoria din mare dragoste, pentru ca este un romantic idealist, alegand cu grija partenerul. Leul cauta sa descopere in partener o oglinda in care sa-si reflecte propria stralucire. 
Are tendinte de a considera pe cel apropiat ca pe un fel de obiect de inventar, chiar daca are mari pretentii de la acesta. Partenerul sau trebuie sa fie foarte frumos, elegant, bogat, stralucitor si admirat de toata lumea. Este egoist si nu cauta decat satisfacerea dorintelor proprii, neglijandu-l pe celalalt. Poate fi critic cu partenerul, facand pe seful in orice imprejurare. El trebuie sa conduca in 
permanenta aceasta relatie pentru ca nu suporta pozitia de subaltern (fie femeie, fie barbat). Partenerul trebuie sa-l ridice mereu in slavi, sa-l laude si sa-i recunoasca superioritatea. Daca se simte luat in seama si apreciat poate deveni foarte generos in dragoste.
Pentru a te apropia de un Leu, trebuie sa te folosesti uneori de slabiciunile sale: laudele, luxul, jocurile, distractiile si copiii. Trebuie cucerit cu discutii despre propria sa persoana, in care sa fie laudat continuu, niciodata criticat, discutii despre bijuterii, vacante, copii, distractii, moda, teatru, coafura. Mergeti impreuna la teatru, in vacante, jucati impreuna la loto sau la bingo, mergeti la petreceri, in parcuri de disctractii, la prezentari de moda. Ii place sa petreceti sarbatorile impreuna, ba chiar i-ar placea sa inventati impreuna si alte motive de sarbatoare.

Cum iubeste Fecioara?


FECIOARA e un partener modest, rezervat, timid. Cauta un partener cu care sa impartaseasca aceleasi idei despre igiena si sanatatea vietii. Cauta pe cineva capabil sa analizeze personalitatea sa complexa. Exista posibilitatea de a-si cunoaste partenerul la locul de munca, in cadrul serviciului sau in domeniul ocrotirii sanatatii. Uneori lucreaza impreuna dupa casatorie. Uneori, poate avea o sanatate fragila. Trebuie ca perechea sa aiba grija de ea si sa o serveasca in permanenta. Dragostea unei Fecioare se desfasoara mai mult la nivel mental. Are tendinta de a-si reprima starile afective, senzualitatea sa fiind disimulata sub o masca aparent calma, dar care ascunde conflicte interioare. Are tendinta de a-si infrana sau cenzura instinctul erotic sau de a-l manifesta rece, lucid si cerebral. Fiind atat de rationala, are tendinta de a transforma si sentimentele intr-un interes personal. Sentimentele sunt legate de latura practica. 
Este foarte fidela si credincioasa, dar fara a-si exterioriza prea mult sentimentele, iubind in liniste, in interiorul fiintei sale. Partenerul trebuie sa fie mai mult cerebral decat afectuos, pentru a putea sa pastreze o legatura sentimentala. In dragoste nu tolereaza nici o greseala sau neglijenta. Este rezervata si timida in dragoste. Firea sa rece si critica ii aduce putini admiratori. In dragoste incearca sa-si pastreze puritatea si virginitatea cat mai mult posibil, dintr-o dorinta puternica de a pastra controlul asupra propriei vieti dar si din timiditate. Punctul sau forte este ca vorbeste putin. Este toleranta în dragoste, amabila, întelegatoare, deschisa, lasând la o parte ironia si sarcasmul. Din cauza dorintei sale de a i se respecta intimitatea, e posibil ca adeseori în viata sa treaca drept o singuratica. 
Este prudenta si în dragoste si gandeste bine chiar si relatiileiîn care se implica. Pana si pe plan sentimental urmareste un anume sablon sau program in care sa se incadreze, asta pentru a fi sigura ca va avea parte de stabilitate si securitate. Idealul sau pe plan sentimental este un partener matur in adevaratul sens al cuvantului, o persoana conservatoare, responsabila, asezata, practica si organizata ca si ea. 
Pentru a o cuceri, trebuie sa ii fie stimulate micile manii: ordine, precizie, igiena, curatenie. Plimbarile si cumparaturile prin magazine, prin farmacii o atrag foarte mult, deci pot fi locuri perfecte de intalnire. O atrag vizitele la rude, locurile cu igiena si ordine perfecta. Nu-i plac surprizele de nici un fel, asa ca nu-i pregati glume si feste, pe care nu le va gusta niciodata. Pana la a fi complet cucerita, simte orice apropiere ca o violare a intimitatii, de aceea nu lasa prea usor sa se apropie.

Cum iubeste Balanta? 

BALANTA este un partener fermecator, artist, sociabil, relaxat. Doreste sa impartaseasca totul cu aceasta persoana, tratandu-l de la egal la egal. Doreste un partener mai mult pentru intelect decat pentru fizic, cineva care sa ii ofere echilibru si armonie. Poate crea o mare complicitate cu partenerul sau. Casatoria este foarte importanta pentru Balanta. Poate fi oarecum indecis in alegerea partenerului. Este semnul cel mai sociabil dintre toate, incapabil sa traiasca singur, cautand mereu un prieten in partenerul sau. Este senzuala, afectuoasa, delicata si atenta, dornica sa placa celuilalt, dar este nestatornica si capricioasa. Nu ofera mai mult decat primeste in dragoste, de aceea uneori ar putea da echitabil la mai multi parteneri simultan pentru ca nu poate iubi o singura persoana. 
Este dulce si delicata, simtind nevoia de a fi iubita. Merge la petreceri, a evenimente mondene, ii place mult dansul, arta, frumosul. Nu trebuie niciodata mintita pentru ca doreste numai adevarul. Ii place sa mergeti impreuna la tot felul de reuniuni sociale. Ii place sa fie flatata, admirata, sa i se aprecieze bunul gust, frumusetea, rafinamentul. Sa i se scoata in evidenta gratia, eleganta, simtul artistic. ste atrasa de persoane complementare ei, chiar opuse, alaturi de care sa creeze un echilibru armonios. Accepta numai relatii conventionale, alegand din mai multe variante ceea ce ii convine cel mai mult. Din snobism, ar putea face o alegere pentru un partener care “sa rupa gura targului”, frumos in primul rand, care sa-i satisfaca nevoile artistice si estetice. In dragoste cauta mult placerea, dar uneori isi doreste mai mult un partener cu care sa faca impresie, fara a-l iubi profund, ci doar de suprafata. Ii place viata sociala si are sansa sa devina o persoana populara, apreciata pentru umorul, gratia si firea sa simpatica. Nu o intereseaza cunostintele superficiale iar în dragoste este precauta. 

Poti cuceri o Balanta cu discutii despre arta, frumos, subiecte mondene, spectacole, expozitii, dans, nedreptati. ii place sa i se ceara sfatul, pentru a-si da cu parerea in situatii complicate. Ii place sa discute despre casatorii, afaceri, contracte de orice fel, despre procese, gimnastica, acrobatii, avocatura, justitie, despre pictura, medicina, muzica, distractii, petreceri, viata mondena. In dragoste vrea sa ajunga la un echilibru si vede in parteer in primul rand un asociat, dorind sa ajunga in cele din urma neaparat la casatorie si doreste relatii stabile, cu viitor, cu contracte ferme. Provizoratul nu o atrage. Mergeti impreuna la spectacole, la expozitii, conferinte, la dans, la petreceri, la nunti, in vizita la bunici. Da dovada de afectivitate mare, este vorbareata, amabila, placuta. Are un mare rafinament in exprimarea sentimentelor, prin manifestari artistice, poetice, estetice. Poate astepta si de la partener astfel de manifestari. Are tendinta de a trasnfiorma erotismul in mijloc de expresie artistica fiind posibil consumatoare de arta cu tenta erotica. 

Cum iubeste Scorpionul? 

SCORPIONUL e secretos si nu se implica intr-o relatie pana nu este pe deplin sigur ca celalalt merita atentia sa. Abordeaza dragostea din punct de vedere emotional, si se gandeste chiar la povesti de dragoste. Isi doreste o persoana artistica, spirituala, de ajutor, linistita, idealista, rafinata, receptiva. este senzual, dominat puternic de placerea fizica. Este in permenanta atras de sexul opus si isi manifesta instinctul cu primitivism si forta. Poate fi dur si exigent, neadmitand jumatati de masura. In dragoste, el vrea ori totul, ori nimic, iar daca nu primeste totul, e in stare sa distruga si ceea ce a obtinut. Este in general fidel, dar daca este inselat, isi coace razbunarea cu o forta diabolica. Are tendinta de a-si manifesta excesiv instinctele erotice, este inclinat spre experiente originale si ciudate, inclusiv pe plan erotic, dornic de noi schimbari in cuplu. 
Este un partener misterios, secretos, pasional, sexual. Este atras de cineva care il fascineaza, il invaluie in farmecul sau personal. Este atras de secret, deci oricamd ar accepta o relatie clandestina, doar pentru a-si satsface dorintele sexuale puternice. Are o putere pasionala iesita din comun, fiind colindat de fantezii erotice intense. Are sentimente foarte puternice legate de familie si camin. Toate problemele din interiorul familiei vor ramane intotdeauna secrete, departe de ochii indiscreti ai lumii, totul din cauza tendintei sale protectoare si loiale fata de membrii famliei. Daca e nevoie sa sara in apararea partenerului, nu se va da niciodata inapoi de la aceasta. In schimb, asteapta respect si loialitate din partea partenerului. Este atras de persoane puternice, cu multa influenta asupra sa, chiar agresive. Totusi nu se va bucura de un cerc prea mare de prieteni, si putini dintre ei ii sunt prieteni apropiati. Este apropiat de cei care impartasesc aceleasi idei ca si el. Nu ii place sa iasa prea mult in oras ci ii plac mai mult relatiile “de interior”. Nu va accepta niciodata ca prieteni persoane cu un caracter slab.
 Totusi uneori exista riscul de a va asocia cu oameni care nu sunt de incredere, oameni care vor sa-i manipuleze pe ceilalti, de aceea e necesar uneori sa evalueze prieteniile in care este implicat. Poate fi totusi o fire foarte romantica. In relatiile cu partenerul este foarte hotarat si direct, uneori fiind capabil de sentimentele extreme, cum ar fi gelozia si posesivitatea. 
Deoarece nevoia sa de dragoste este atat de coplesitoare, are acele tendinte spre posesivitate fata de partener, atat fizic, cat si psihic. Abordeaza experientele sentimentale intr-o maniera foarte emotionala, dar ajungand uneori la extreme. Se implica total intr-o relatie sentimentala, este dominator, incearci sa preia complet controlul asupra vietii partenerului si pretinde angajare totala si din partea acestuia. Intotdeauna ia în serios problemele sentimentale.Scorpionul va fi atras intotdeauna prin discutii despre subiecte neobisnuite: despre moarte, reincarnare, destin, enigme, organizatii secrete, ocultism, erotism. Il atrag povestirile despre crime, descoperiri arheologice, antichitati, mosteniri, inmormantari, accidente, operatii chirurgicale, dezastre, nenorociri, magie, vraji. 

Cum iubeste Sagetatorul? 

SAGETATORULUI ii place sa vorbeasca cu persoane egale sau chiar superioare din punct de vedere intelectual. Atractia sa spre diversitate se revarsa si asupra relatiilor sentimentale, transformandu-l intr-un burlac perpetuu. Nu ii place sa se angajeze serios in vreo legatura amoroasa sau chiar casnicie, deoarece il atrag mai mult experimentele. Il atrag in special persoanele cu un caracter mai liber si puternic, de regula persoane curajoase si temerare in ceea ce fac. Este un partener optimist, de viata, caruia ii plac calatoriile. Isi doreste un partener tolerant cu care sa impartaseasca libertatea si aventurile sale. Unirea cu un Sagetator va fi, in general, instabila.
Cand intalnesti un Sagetator, trebuie sa apelezi la tot felul de discutii despre calatorii, sa il atragi cu povestiri din calatoriile tale in strainatate, cu patanii ale animalelor de casa, cu discutii pe teme profesionale, filosofice, religioase. Ii plac discutiile despre destin si divinitate. Il atrag discutiile despre sau in limbi straine. O vanatoare ar fi o experienta foarte excitanta pentru un Sagetator, daca nu una reala, cu animale, atunci una umana, in care el sa fie cel vanat sau el sa fie vanatorul.
 Ii plac relatiile sincere, deschise, loiale, legale, si deci foarte greu va accepta o relatie cu o persoana angajata deja intr-o alta relatie (casatorit, logodit sau chiar divortat).
Ca sa-l pastrezi langa tine, trebuie sa-i respecti libertatea de miscare si de expresie, fara a-i impune reguli si limite. Daca se simte constrans isi va pierde interesul. Ofera-i mereu ceva nou si interesant, o noua experienta, o noua schimbare, pentru ca banalitatea si lucrurile deja cunoscute il plictisesc. Ii place sa conduca si sa ghideze relatia, venind mereu cu noi experimente erotice pe care va dori sa le puna in practica alaturi de partener. Poate avea vise sau fantezii erotice pe care ar dori sa le puna in practica. Isi exprima cu prudenta sentimentele, cenzurandu-si exprimarea libera a sentimentelor pana aproape de neutralizare, dand impresia de distantare de partener. Dar distantarea sau raceala nu indica nici dezinteres, nici lipsa afectiunii si nici frigiditate. Este profund si pasionat, delicat, rafinat si generos faa de partener. Este fidel atat artenerului, cat si copiilor, carora le dedica mult timp. Totusi e posibil ca ideea unei casatorii sa nu il atraga prea mult de teama sa nu ii fie limitata libertatea. 

Cum iubeste Capricornul? 

CAPRICORNUL are tendinta de a se proteja in fata suferintelor sentimentale, pastrand o oarecare distanta. De-abia dupa ce este sigur de sentimentele si intentiile unei persoane are curaj sa lase garda jos. Are nevoie de un partener cu picioarele pe pamant, un om de incredere, intelegator, cu un statut social ridicat, loial, rabdator, care sa ii impartaseasca asteptarile pe plan profesional, material etc. Este melancolic si visator, inclinat spre singuratate. In dragoste se manifesta introvertit si chiar daca iubeste cu pasiune, nu face vizibila trairea sa interioara datorita autocenzurii pe care si-o impune. Casatoria sa este dictata mai mult de ratiune decat de sentiment sau atractie fizica. Este ata sa faca multe concesii pentru a mentine o relatie, stiind sa se sacrifice pentru persoana iubita. Poate avea parte de iubiri instabile, mai mult la nivel imaginar, fiind atras de parteneri mai in varsta, casatorindu-se mai tarziu. Este o fire singuratica, serioasa, controlandu-si permanent emotiile. Nu stie sa fie tandru, fiind usor distant si rigid. Este timid si idealist in dragoste. 

Poate avea parte de a sexualitate manifestata tarziu, poate chiar reprimata. Educatia din familie e posibil sa-i fi impus autocenzura instinctului erotic si al emotiilor. Poate trai din cand in cand un blocaj sentimental, provocat de teama de erotism. Are tendinta de a-si suspecta partenerul, manifestandu-se cu prudenta. Are mare rabdare si perseverenta pana isi atinge scopurile pe plan sentimental. Priveste sentimentele cu multa detasare si intelepciune, fiind prudent in implicarea intr-o relatie sentimentala. Priveste relatia ca pe o responsabilitate ce trebuie indeplinita cu seriozitate. In momentele dificile pe plan sentimental da dovada da multa detasare si sange rece, desi este vulnerabil la suferinte sentimentale, deceptiile facandu-l sa se retraga in singuratate, interiorizandu-se si mai mult si alunecand in pesimism. Totusi poate trece peste crize, revenindu-si incet dar sigur. Este foarte punctual la intalniri, ceea ce pretinde si de la partener. 
Un Capricorn este greu de cucerit, datorita aparentei sale usor distante care da impresia ca nu ar fi interesat intr-o relatie sentimentala. Poate fi cucerit prin discutii despre timp, munte, agricultura, munca, datorie, responsabilitate, functii inalte, economie. 

Cum iubeste Varsatorul? 

VARSATORUL este mai mult un prieten si un tovaras de drum decat un iubit. Doreste sa-si pastreze independenta si de aceea nu se ancoreaza prea puternic. Asteapta mult de la partener, avand tendinta de a-si aseza partenerul pe un piedestal inalt. Isi da seama imediat de caracterul unei persoane, deoarece nu se lasa furat de aparente. Intra repede in legatura cu strainii si le castiga simpatia. Abordeaza dragostea mai mult din punct de vedere rational, incercând sa combine ambele niveluri, lasandu-se condus de stimulente mentale. Ar putea avea inclinatii spre flirt, indecizie, sa traiasca pe doua planuri simultan, preferand mai mult aventurile in locul angajamentelor. Totusi stie sa faca juraminte de loialitate daca va gasi un interlocutor cu o dispozitie senina, pasionat la fel ca si el. 
Este un partener original, modern, amical si detasat, un partener care iti poate deschide portile viitorului. Cu el poti impartasi experiente spirituale sau cel putin interese intelectuale cu totul aparte. O mare nevoie de independenta marcheaza aceasta unire. Pentru a ajunge la sufletul lui, trebuie sa te inflitrezi in anturajul lui de prieteni, intr-o organizatie sau asociatie. Cauta un partener fidel, care sa va fie in acelasi timp si un bun prieten. Are nevoie de independenta. Pentru Varsatori, exista posibilitatea de a lucra la un moment dat cu un prieten care sa ii devina mai apoi partener de viata. Adeseori doreste sa isi realizeze proiectele impreuna cu partenerul. In general nu primeste atata iubire cata ofera.
 
Isi exprima sentimentele intr-un mod original, greu de inteles uneori. Chiar si in dragoste incearca sa inventeze mereu ceva nou, nemaivazut. Este amabil, tolerant, serviabil, simpatic in relatia cu partenerul. Pentru a-l cuceri, e de ajuns sa ai o doza cat de mica de originalitate care sa-i atraga atentia, deci nu fi niciodata la fel ca toata lumea. Un dram de nebunie nu strica. 
Este adeptul noului si al schimbarilor. Este vesel si optimist, incercand sa te molipseasca deci si pe tine, asa ca nu-i arata niciodata o fata imbufnata si trista. Nu-i impune o viata singuratica sau izolata, nu-l lega numai de tine, pentru ca iubeste libertatea si societatea. Numarul 2 nu inseamna prea mult pentru el, ci doar lumea, universalitatea, umanitatea. Ii plac surprizele si schimbarea, de aceea trebuie sa te schimbi din mers daca vre sa-i stai alaturi. Tu trebuie sa fii cel care se schimba, nu el. Este foarte fidel, oferind sprijin partenerului tau, deci nu ezita sa-i ceri ajutorul la nevoie. Va face totul pentru tine. Ii plac locurile modern decorate, luminate spatioase, asa ca nu-l obliga sa intre intr-o casa veche, intr-un castel medieval, intr-un spatiu de inceput de secol. Cand vizitati un oras, nu te grabi sa ajungi mai intai la reperele turistice istorice, ci vizitati mai intai centrul nou, modern al acelui loc. Atras de inventiile de ultima ora, si-ar putea manifesta sexualitatea si la nivel virtual, prin internet. 

Cum iubeste Pestele? 

PESTELE e capabil sa se daruiasca total si sa se sacrifice pentru partenerul sau, dar cere mari dovezi de dragoste de la celalalt, avand nevoie de mangaieri, incurajari si de alintari. Adeseori poate profita de pe urma acestei nevoi exagerate de grija din partea partenerului. Se simte atras de cei care au ceea ce-i lipseste lui: curaj si spirit practic. Daca este nefericit, se refugiaza in vicii, ajungand sa se autodistruga si sa se imbolnaveasca. Isi manifesta dragostea prin poezie, arta si muzica. Cand vrea sa cucereasca sau sa atraga atentia partenerului, incearca sa faca impresie buna, dar fara a fi adevarata sa personalitate. Are capacitatea de a se dedubla foarte usor in noi si noi personalitati. Este imprevizibil, schimbator si niciodata nu poti sti in ce dispozitie il gasesti. Datorita bunatatii sale pana la naivitate, poate cadea usor victima inselaciunilor sentimentale. Cand nu se simte iubit, se descurajeaza, aluneca in pesimism si disperare, cazand in veritabile crize de anxietate. Este un partener tacut, la locul lui, discret, romantic. 
Isi face mari iluzii pe plan sentimental, fiind totodata si un mare nehotarat, nestiind ce doreste cu adevarat de la partener. Este impresionabil, sentimental, sensibil. Poate avea tendinta de a se refugia intr-un univers imaginar sau de legaturi secrete si discrete. Este un partener misterios, sensibil, intelegator, calm, visator, creator. Adesea asteapta prea mult de la partener. Are nevoie sa isi impartaseasca viata interioara cu partenerul. Are nevoie de evolutie spirituala in casatorie. Ii place sa fie secretos si asteapta ca partenerul sa ii ghiceasca intentiile si sa patrunda in universul sau interior. Partenerul trebuie sa ii respecte nevoia de liniste si chiar de singuratate uneori. 
Are tendinta de a se indoi de fidelitatea si de valoarea nevoilor partenerului sau. Daca partenerul nu se ridica la pretentiile sale, poate fi foarte deceptionat. Un idealist, cu o sensibilitate exagerata, un romantic si un visator. Este mereu in cautarea unui sfat de la partener, deoarece ii lipseste increderea in fortele proprii si este nesigur de el. 
Are tendinta de a trece prin viata idealizand situatiile, oamenii, imprejurarile, dandu-le un aspect cu totul diferit decat in realitate. Este fericit numai daca se va dedica altora, neglijandu-si propria persoana in totalitate. Ii place sa fie mai mult singur, retras, cu propriile ganduri, eventual preocupat de una din arte pentru care se dedica tot timpul. Nu ii place sa fie contrazis, pentru ca este convins ca are dreptate in cea mai mare parte a cazurilor. Traind intr-o astfel de lume utopica, ii va fi greu sa-si accepte greselile. Este compasiv, tolerant, iubitor, foarte influentabil de catre cei din jur pentru ca ii place sa le faca la toti pe plac. Intotdeauna amabil si incantator, este atras de cei aflati la ananghie. Ii intelege cel mai bine pe cei nefericiti, este aproape de orice suflet neajutorat, este mai ingrijorat de problemele celor din jur decat de cele personale. 

Mai multe despre zodii pe www.acvaria.ro 

http://adevarul2012.blogspot.ro