vineri, 25 octombrie 2013

AVERTISMENT: Roi de cutremure inexplicabile în România, Israel şi Ucraina

Începând cu luna septembrie, România a fost lovită de un “roi” de seisme care nu se mai termină şi pentru care ori nu există explicaţie ştiinţifică, ori explicaţiile sunt înfricoşătoare. Evenimentele tectonice din ţara noastră sunt însoţite de alte cutremure ciudate, în Israel şi Ucraina.

Satul Izvoarele din judeţul Galaţi a fost lovit în septembrie de un roi de cutremure de suprafaţă, însoţite de zgomote ciudate, care nu se mai termină şi pe care specialiştii români nu au putut să le explice şi de aceea au promis să apeleze la seismologi japonezi şi chilieni. De asemenea, începând cu 6 octombrie, zona seismică Vrancea s-a trezit la viaţă printr-o mişcare tecton i c ă de 5,5 grade, urmată de replici aproape zilnice. Ieri, de pildă, a fost înregistrat un cutremur de 3,8 grade Richter.


Cutremur de 7,2 grade anul acesta

Menţionăm că seismologul Vasile Purcaru a avertizat că în România trebuie să ne aşteptăm la “un cutremur de 7,2 grade până la finele anului 2013”, iar astfel de evenimente seismice multiple, cu epicentre uşor diferite, produse la intervale relativ scurte de timp şi cu magnitudini care nu diferă cu mai mult de 1 grad pe scara Richter, formează grupări de cutremure numite dubleţi sau tripleţi şi apar înaintea unor seisme majore, cum au fost cele din 1940 şi 1977.


Premierul Israelului a cerut pregătirea pentru un seism mare

Tot ieri, în Israel s-a produs un seism de 3,3 grade Richter, acesta fiind al cincilea care a avut loc în această ţară în ultimele şapte zile. Seismologii israelieni au recunoscut că nu au explicaţie pentru acest roi de cutremure. Luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat deja măsuri suplimentare pentru pregătirea populaţiei în caz de catastrofă.


Seismologii ucraineni se aşteaptă la dezastru în Crimeea

În ultimele două săptămâni, Ucraina a fost zguduită de un roi de mişcări telurice cu magnitudini între 3,6 şi 6 grade Richter, care, susţin seismologii, prevestesc un mare cutremur. “Studiile noastre arată că Ucraina va deveni victima unui adevărat dezastru. Este posibil ca un astfel de cutremur să se producă în câteva luni, cel mai probabil în Crimeea”, a declarat şeful Centrului internaţional de securitate seismologică din Crimeea, Nikolai Georgiev.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu