miercuri, 2 octombrie 2013

Atmosfera astrală a lunii octombrie 2013. Fluxul afectiv la cote înalte!

Din nou avem de-a face şi în această lună cu un accent puternic pe Elemenul Apă, urmat de Elementul Foc şi la egalitate Aerul şi Pământul. Foarte interesant cum anul acesta, astrele s-au perindat mai mult prin Semnele zodiacale de Apă, dându-ne ghes să ne ocupăm cel mai mult de sufletul nostru.
Orice am face, emoţiile ne copleşesc, iar senzaţiile sunt puternice şi greu de stăpânit. La o scurtă privire în jurul nostru constatăm că am lăsat deoparte gândirea raţională şi conştientă şi ne raportăm la lume şi evenimentele ei prin intuiţie şi experienţele acumulate de-a lungul timpului. Curentele afective care ne înconjoară sunt la cote înalte şi fără să vrem empatizăm cu ceilalţi. De aici şi stările noastre de spirit sunt fluctuante şi contradictorii. Suntem foarte sensibili, aşa încât trebuie să fim prudenţi şi să nu preluăm emoţiile şi problemele celor din jur. 

Toate cele trei Semne de Apă sunt ocupate de planete pe parcursul întregii luni octombrie. Neptun şi Chiron se află în mişcare aparent retrogradă prin Semnul Peştilor, Jupiter şi Luna neagră îşi continuă plimbarea braţ la braţ prin Semnul Racului, iar Semnul Scorpionului este ocupat de Saturn, Nodul Nord Lunar, Venus până pe 8 octombrie, Soarele din preajma datei de 23 octombrie, iar Mercur se tot plimbă încoace şi încolo. Spunem asta despre Mercur, deoarece în preajma datei de 20 octombrie va intra în mişcare aparent retrogradă până la finele lunii. Mercur într-o astfel de postură ne oferă percepţii subtile destul de dezvoltate şi o legătură profundă cu sfera emoţională şi psihică. 

Tendinţa de a ne manifesta radical, critica excesivă şi continuă vor fi la cote mari. Putem deveni conştienţi de greşelile pe care le facem, însă vom fi tentaţi să adoptăm metode extremiste şi dure pentru a ne impune hotărârile. În această perioadă este nevoie să manifestăm mai multă înţelegere şi toleranţă faţă de cei din jur şi să ne gândim la consecinţele faptelor noastre. 

Realismul, gândirea şi comunicarea, simbolizate de Elementul Aer sunt într-un anume fel lăsate în umbră, iar dualismul, oscilarea se vor accentua. Doar Semnul zodiacal al Balanţei îl va găzdui pe Soare până în preajma datei de 23 octombrie şi tot în acest Semn se va forma aspectul de Lună nouă în preajma datei de 5 octombrie. Harta astrală a momentului de Lună nouă, construită pe coordonatele Bucureştiului, la orele 3,34 are Ascendentul la 28 de grade Leu, iar Mijlocul Cerului la 21 de grade Taur. Este un moment puternic cu un impact vizibil asupra relaţiilor cu familia din care provenim, a relaţiilor cu anturajul apropiat, dar şi asupra mentalităţii noastre cotidiene. Multe chestiuni familiale se vor face şi desface, pe alocuri se vor lămuri, însă unele chestiuni vor mai trena o vreme. 

Totuşi pentru a mai respira puţin, Elementul Foc încălzeşte atmosfera generală. Ne ţine în legătură cu scânteia vieţii, ne alimentează voinţa şi nu în ultimul rând ne aminteşte şi de plăcerea pură de a trăi. Planeta Uranus se află în continuare în mers aparent retrograd prin Semnul Berbecului, Marte se mai bucură de găzduirea Leului până în preajma datei de 16 octombrie, iar Venus va intra în Săgetător pe 8 octombrie. Între 8 şi 16 octombrie ne putem bucura de o relaţie benefică între Marte şi Venus, care se va traduce în viaţa de zi cu zi prin relaţii armonioase cu sexul opus. Din când în când vom fi creativi şi ar fi bine să folosim aceste momente pentru un hobby sau pentru o activitatea amuzantă alături de cei dragi.

Aspectul de Lună plină se va alcătui, alături de o eclipsă de Lună în penumbră în Semnul Berbecului pe 19 octombrie, la orele 2,38, ora Bucureştiului. Harta astrală a acestui moment are Ascendentul tot la 28 de grade în Semnul Leului, iar Mijlocul Cerului tot la 21 de grade Taur, grede aproximativ exacte ca în momentul formării aspectului de Lună nouă din 5 octombrie. Ceea ce demarăm pe 5 octombrie este posibil să cunoască un final, dar şi un început în preajma datei de 19 octombrie. Schimbarea mentalităţii, a modului de relaţionare cu ceilalţi, orientarea către valorile spirituale autentice sunt aspectele la care trebuie să medităm şi faţă de care trebuie să luăm atitudinea corectă. 

Pragmatismul, simbolizat de Elementul Pământ se va simţi luna aceasta undeva în planul îndepărtat, însă suficient cât să ne ducem treburile zilnice la bun sfârşit. Astfel, planeta Pluto îşi continuă mersul prin Semnul Capricornului, iar Marte va intra în Semnul Fecioarei din 16 octombrie.

Sfatul astrologului pentru luna octombrie: este bine să ne autoprotejăm şi chiar să ne ocupă serios de nevoile noastre sufleteşti!

Astrolog Anca Gordin Stoica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu