miercuri, 11 septembrie 2013

Chemarea Duhului, mostenirea strabunilor si redesteptarea Romaniei I

romania_dacica_by_rcandrei-d2ydmoc
Daca nu iti iubesti neamul si tara, nu l-ai cunoscut pe Dumnezeu! Prea multe nenorociri s-au abatut asupra acestui neam de abelaizi…parca un scenariu demonic, pus la cale de niste soboloani burtosi cu manusi albe si papioane negre se deruleaza pe sub ochii nostri paralizati intr-o stranie nepasare. Cineva, foarte bun cunoscator al subtilitatilor energetice ne induce de vreun sfert de veac tot felul de directii de comportament, menite sa taie definitiv ultimile radacini spirituale ale neamului nostru. Acum 2500 de ani, Sun Tzu a scris in Ping Fa (Arta Razboilui) strategia cuceririi unui popor fara lupta. Doar intelegand un pasaj, vom putea trage o concluzia asupra a tot ce ni se intampla rau in tara noastra:
” Taie-le radacinile, acopera-le cerul, tulbura-le traditiile, baga-i in dezbinare, fa-i sa se rusineze de ceea ce sunt! Asa nu vei avea nevoie de lupta, caci speriati de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine sa vii si sa-i salvezi de ei insisi…” Va suna cunoscut?
Uite cum s-a derulat la noi  acest scenariu:
1. Omorarea conducatorului in prima zi de Craciun. Un popor crestin cu adevarat nu-si jertfeste conducatorul, oricat de sinistru ar fi fost, in prima zi a nasterii Mantuitorului.
2. Gaurirea drapelului fix in inima si mentinerea lui ani de zile. Stema unei tari este sufletul ei simbolic. Ar fi trebuit sa revenim imediat la heraldica traditionala de dinainte de venirea bolsevicilor. Insa, acea gaura, intr-un alt plan, ceva mai subtil a insemnat golirea noastra de iubirea fata de Patrie.
3. Cativa intelectuali, demni urmasi ai lui Cain au inceput sa latre la Eminescu, cum ca ar fi scheletul nostru din dulap, care nu permite culturii sa se modernizeze, ca splendida alegoria a mortii lui Abel, din Balada Miorita este o porcarie fatalista care ne face plapanzi si mamaligosi, ca suntem un popor de tigani rupti in cur…etc
4. Clasa politica isi justifica intraga existenta  numai pe dezbinare, ura si manipulare.
5. Noi am inceput sa ne defaimam sa ne autobatjocorim si sa parasim in numar mare hoatarele sfinte. Sa ne jenam, cumva ca ne-am nascut in Romania.
Ei bine, toate aceste predicate fac parte dintr-un Razboi Nevazut. Pana acum, parea ca totul se naruie sub puterea ocultei si ca romanii s-a predat cu totul duhurilor banilor, nepasarii si chiar ale crimei. Uciderea bestiala si stupida a celor mai buni prieteni ai omului, cainii se incadreaza in etapele acestui atac de magie neagra asupra neamului.
Dar ceva se intampla…Din taina genei noastre curate si blande, din patrimoniul nostru neaos taranesc, copilaros, smerit si naiv a inceput sa curga un balsam viu, care incet, incet ne dezgheata inimile  si  ne lumineaza mintile. Este chemarea Duhului, strigatul stramosilor, reinvierea lupului, soimului si a ursului…toate fiind exprimarile lui Zamolxe…
-va urma-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu