duminică, 11 august 2013

Urzicile favorizeaza un larg spectru de beneficii pentru sanatate

Urzicile au o indelungata istorie de utilizare in medicina ierburilor. Au un larg spectru de beneficii pentru sanatate, fie pentru a preveni sau a ajuta la vindecarea diverselor probleme de sanatate. Aceasta planta perena creste intr-un mediu temperat si castiga clar o binemeritata reputatie in cadrul comunitatii stiintifice, in special in Europa si mai specific in Germania, unde testele pe oameni au aratat rezultate concludente despre capacitatea urzicilor de a ajuta la mentinerea sanatoasa a prostatei.
Deci ce altceva ar putea ele face pentru tine? Intrebarea ar putea fi reformulata invers – ceurzicile nu ar putea face pentru tine. Ai vrea sa iei in considerare adaugarea acestei excelente plante medicinale in dieta ta in mod regulat, considerand faptul ca a etalat rezultate promitatoare in numeroase alte afectiuni ale sanatatii, precum Alzheimer, artrita, astm, infectii ale vezicii urinare, bronsite, gingivite, bursite, guta, pietre la rinichi, urticarie, laringita, scleroza multipla, sindrom premenstrual, sciatica si tendinita. A mai fost utilizata pentru aplicatii locale, pentru a imbunatati aspectul parului, de aceea este considerata ca un posibil remediu pentru parul gras si matreata.
Dr. Andrew Wiel, autorul cartii Natural Health/Natural Medicine (Sanatatea naturala/Medicina naturala), afirma ca nu exista nimic mai eficient decat urzicile pentru alinarea alergiilor. Convingerea lui este intarita prin studiile din trecut efectuate la Colegiul National de Medicina Naturopata din Portland, Oregon. Este cunoscut faptul ca agentii de decongestionare, antihistaminicele, injectiile pentru alergii si chiar medicamentele pe reteta similare Allegra si Claritinul actioneaza doar asupra simptomelor alergiilor, in plus ele par sa isi piarda potenta in decursul unei anumite perioade de timp. Aceste medicatii pe reteta ar mai putea cauza somnolenta, sinusuri uscate, insomnie si hipertensiune. Urzicile pe de alta parte, nu induc niciunul dintre aceste potentiale efecte secundare.

Cercetarile demonstreaza ca urzicile protejeaza prostata

Urzicile sunt deosebit de bune pentru barbati, intrucat ajuta direct pentru mentinerea unei prostate sanatoase, ca si la sanatatea tractului urinar. Extractele de radacina de urzica au aratat ca usureaza statornic orice simptom comparativ cu placebo-urile utilizate in cercetare. Radacina de urzica are multe substante active care joaca un important rol in reducerea efectelor prostatei marite.
Universitatea Medicala din Essen, Germania, a confirmat cat de eficienta poate fi radacina de urzica atunci cand trateaza o prostata marita. In urma cu ceva timp, in 2000, a fost publicat in Jurnalul Planta Medica faptul ca savantii au atestat ca extractul de radacina de urzica inhiba multiplicarea celulelor la prostata cu probleme, ajungandu-se deci la concluzia ca radacina de urzica are anumiti compusi activi care ofera asistenta la mentinerea unei prostate sanatoase.
Un alt studiu efectuat in Polonia a implicat 134 de oameni, fiecare prezentand simptome de HPB (hiperplazie prostatica benigna). Pentru opt saptamani, li s-a dat 300 mg de extract de radacina urzicii, combinat cu o doza minima de extract de scoarta de pygeum africum. Dupa doar 28 de zile de la inceputul studiului clinic, pacientii experimentasera deja schimbari importante in fluxul de urina, urina reziduala si nicturie (urinare nocturna frecventa).
Cititi mai multe despre beneficiile urzicilor in articolul : Ce mancam primavara: urzica planta zeului Thor
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.superfoods-scientific-research.com
http://www.herbwisdom.com/herb-nettle.html
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/041080_stinging_nettle_arthritis_relief_natural_remedies.html – urzicile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu