duminică, 11 august 2013

O privire astrologică asupra trecutului și viitorului - MOARTEA ȘI RENAȘTEREA CIVILIZAȚIEI ( 2 )

Citeste prima parte aici:

http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/08/o-privire-astrologica-asupra-trecutului.html

Jupiter - Uranus
Ciclul Jupiter – Uranus are o durată de aproximativ 13,9 ani şi care poate fi asociat schimbării metodologiei folosite în analiza de piaţă şi a investiţiilor. Ciclul actual a debutat în martie - aprilie 2010. Ciclul Jupiter – Uranus este legat de piaţa de capital şi este unul din ciclurile cheie cu care se operează în economia mondială. Recurenţa minimă a acestui ciclu s-a regăsit în momentul Marii Crize economice mondiale din perioada 1929 – 1932.
Conjuncția Jupiter - Uranus care a avut loc în 1997, în Vărsător, sugera faptul că tendința socială (Jupiter) era ca omenirea să treacă prin schimbări convulsive de tip uranian, mai mult anunţa că vor fi schimbări colective (Vărsător). Explozia Internetului și globalizării a schimbat percepţia asupra noţiunii de comunicare şi a relevat o altă faţetă a comerţului – cumpărăturile on line iar biblioteca s-a transformat dintr-una reală într-una virtuală odată cu apariţia cărţii în format electronic.
Componenetele periferice au cunoscut şi ele o nouă reformulare şi vedem cum în fiecare clipă ceea ce este nou devine perimat în următoarea. Campaniile de tipul vrei acum dar plăteşti mai târziu a dus la o exacerbarea a consumului şi consumatorismului la cote delirante.
Următoarea conjuncţie Jupiter – Uranus avea să se producă în 2010, în Peşti, ultimul semn al ciclului zodiacal, sugerând că tendința socială era de a schimba idealurile fiecăruia și regăsirea încrederii într-o lume care nu este chiar atât de absurdă atunci când se pune problema ca scopurile să aibă şi o finalitate. Jupiter conjunct cu Uranus în Peşti este un moment minunat pentru a împărtăși viziuni de viitor și pentru a genera încrederea necesară pentru a le realiza. Din păcate, nu vom vedea roadele acestor viziuni până la ultimul pătrat al ciclului din ianuarie 2021.
După ce conjuncţia Uranus - Jupiter a început să devină separantă, în ianuarie 2011, am asistat la debutul Primăverii arabe, evenimente despre care am scris la vremea respectivă – emanciparea femeii musulmae, răsturnarea lidearilor dictatori Saddam Hussein şi Ghaddafy, afirmarea unei noi culturi ș.a. 
Dacă luăm în considerare rezultatele de până acuma a ceea ce sa întâmplat în multe din țările Orientului Mijlociu, puterea de convingere a lui Jupiter, în reforma lui Uranus, putem spune că acest ciclu este unul  mai special, deoarece este foarte puternic și va produce foarte multe schimbări care ar trebui să conducă în cele din urmă la o schimbare de vibrație mondială.

Saturn - Uranus
Cel mai interesant ciclu după părerea mea rămâne cel dintre Saturn – Uranus care durează circa 45,4 de ani şi care a fost pus în legătură cu bumul pieţei financiare iar apoi cu căderea ei. În momentul de faţă ne aflăm în faza de quincunx a acestui ciclu, când Saturn şi Uranus trebuie să pună în practică ceea ce trebuie iar acţiunile lor antagoniste se vor mai resimţii încă 2-3 ani de acum încolo. Ciclul a debutat în septembrie 1988.
Ciclul Saturn Uranus este o provocare pentru noi de a ne schimba odată cu trecerea timpului. Structurile existente (Saturn), pot fi încă potrivite pentru ziua de azi, dar cele de acum 30 de ani sunt perimate. Priviți ce se petrece la noi, ce scântei sar din bâlbâielile numite legea învățământului, sistemul sanitar sau privatizarea regiilor de stat, pe care oricum le-am suci sau le-am răsuci nu mai intră în vechile tipare, bașca vechile structuri. Guvernanții noștri ori se vor adapta la o societate nouă care să includă pârghii economice adecvate ori vor fi nevoiți să îi lase pe alții, mai capabili de a prelua frâiele atât de necesare pentru a evolua.
Conjuncția Saturn - Uranus din 1988 a adus schimbări mai ales de reconfigurare politică. Rusia a încercat cu disperare să restructureze societatea cu ajutorul"Perestroikăi", proclmarea Estoniei ca stat național a deschis calea pentru o serie de alte țări aflate sub dominion rus să se separe de aceasta sau  căderea regimului comunist din blocul socialist care a culminat, trei ani mai târziu cu segmentarea Jugoslaviei.  
De asemenea, țările ale căror structuri economice erau rupte de economia occidentală sau trezit într-o adevărată gaură neagră confruntându-se cu o pauperizare galopantă însoțită de migrarea masivă a forței de muncă, adică ruperea (Uranus) structurilor (Saturn), care nu au funcționat bine a fost inevitabilă. Economiile care nu aveau o structură constructivă și dinamică a societății erau supuse unui vid de dictatură (Uranus) urmate de sucombarea acestora (Saturn), sau au creat o piață cristalizată și necompetitivă, care inevitabil s-a prăbușit.
Pătratul dintre cele două din mai 2000 avea să se formeze la doar câteva zile după ce șapte planete -  Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn se grupate în semnul Taurului prefigurau opoziţia cu Pluto si făceau pătrat cu Uranus și Neptun din Vărsător. Avertismentul era clar pentru îm întreaga lume, atât la nivel personal cât și social, omenirea va experimenta schimbări serioase. Ultima dintre planetele implicate în clusterum a fost Venus, iar în calitate de stăpână a Taurului şi aflată în domiciliu sugera implicații financiare foarte puternice. Adăugați la aceasta pătratul Saturn - Uranus care cerea necesitatea de a examina piața financiară şi de capital care se îndrepta flagrant spre o fundătură. La acea vreme, au existat evenimente care prefigurau într-un fel sau altul schimbările care aveau să se producă în Europa. După războiul din Kosovo a urmat World Trade Centre în 2001, iar apoi invazia din Afganistan și Irak. Ruperea structurilor politice şi sociale se întâmplau peste tot.
Opoziţia Saturn - Uranus din noiembrie 2008, a avut loc la doar câteva luni după anunțarea prăbușirii băncii Lehman Brothers. Când au încercat să adopte o nouă politică financiară a fost prea târziu. Răul era deaja făcut şi nu se mai putea construi nimic din buăţile rămase, ca să spun aşa. Ceea ce s-a întâmplat acestei bănci este un exemplu de acţiuni uraniană în forţă care nu a putut fi domolită de reacţia saturniană. Dar schimbarea fără o structură anume duce la haos, care, în acest caz, s-a încheiat cu un colaps total al pieții financiare globale. 
Următoarea oportunitate de a începe repararea prejudiciului și pentru a construi o structura economică cu garanții și reglementări adecvate, va fi atunci când piața financiară şi de capital se va afla în deplin declin şi care probabil nu se va produce până în februarie 2021. Sunt șanse de revenire atâta timp cât cunoaştem toate acestea dar nu poate deveni un program fezabil dacă noile politici financiare vor fi adoptate înainte de 2021.
Articol preluat de pe blogul astrologiecuminerva.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu