duminică, 11 august 2013

Învață să asociezi corect alimentele!

Legătura energetică între Soare și ființele pământene este reprezentată de organismele fotosintetizatoare, plante, bacterii. Oamenii obțin nutrienții și energia conținută de aceștia prin consumul de plante și animale.

De ce e important să știm ce înseamnă asocierea alimentelor?

Pentru a da corpului doar ceea ce are nevoie pentru a se simți bine;
Cine se simte bine, arată bine, transmite bine, atrage bine.

De vreme ce știm că tot ce ne trebuie este energia soarelui transmisă direct sau prin intermediul plantelor și animalelor pe care le consumăm, atunci e clar că nu avem nevoie decât de alimente simple, echilibrate nutrițional. E clar, astfel, că trebuie eliminate alimentele ce rezultă din combinarea grăsimilor cu zaharurile rapide (glucoză, zahăr), cu înaltă densitate calorică, și vom prefera alimentele neindustrializate – cereale integrale, legume, fructe, proteine animale, uleiuri vegetale, etc.

Alimentul este un factor esențial al stării de sănătate sau boală și de calitatea acestuia depinde în mod direct calitatea vieții noastre. Alimentul este un principal purtător de informație preluată din mediul înconjurător.

Știind cât de importante sunt alimentele pe care le consumăm, mai avem de știut doar cum anume le asociem.

Exemple extrem de populare, dar neindicate în ceea ce privește asocierea alimentelor:

Carne cu cartofi prăjiți;
Paste făinoase cu sos de carne sau carne;
Carne cu lapte sau produse lactate;
Produse de patiserie cu umpluturi de carne;
Carne cu fructe;
Amidonoase asociate cu zaharuri rafinate, sare și grăsimi (chips, snacks, pane-uri, fast-food);
Lapte cu cereale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu